brak logo

i2 Analytical Limited Sp. z o.o. Oddział w Polsce

Ruda Śląska

Opinie o i2 Analytical Limited Sp. z o.o. Oddział w Polsce

pracownik 2015-08-07 09:42
No wyobraz sobie ze nie bo rozmowy kwalifikacyjne itd w i2 zostawiaja wiele do zyczenia a odpowiadajac Menager to po co czytasz te niby "brednie" o firmie?
WHO 2015-08-07 13:15
Trzeba być troszkę asertywnym i dopytać. A nie siedzieć na rozmowie jak ta sierota. Dziwne ja o wszystko dopytałem i o dziwo powiedziano mi jaka jest specyfika pracy.
pracownik12345 2015-08-08 19:35
Może i niektórym żal tyłek ściska widząc 'fury" jakimi się szefostwo wozi, ale firma też powinna mieć trochęwyczucia w tym temacie.
Jeżeli są jakieś problemy w firmie to obnizenie premii jest w pewnym stopniu zrozumiałe.
Ale jeżeli ludzie po ciezkim miesiacu dostają niższą (lub nie dostają w ogle) premii, a na kolejny dzień pojawia się na parkingu białe, nowe, za bóg wie ile cudo prosto z salonu to wnioski nasuwają się same.
WHO 2015-08-08 23:21
Premia, człowieku to jest uznaniowa i może być i jest nieobowiązkowa. Na stażu i premię dostajesz? Super- czyli nie jest tak źle. Chyba żeby Cię nie urazić to powinni konno przyjechać. Bo biedna sierotka źle się czuje patrząc czym kto jeździ. Widać jakie masz problemy.
pracownik 2015-08-09 17:27
Sorry ale jesli koordynator przyznaje okreslona premie a ktos obcina ja o polowe albo nie przyznaje jej wcale to chyba nie jest ok? a przyjmowanie na staze itd szukanie pieniedzy oszczednosci jeszcze raz sorry ale nie musi to byc zawsze kosztem pracownika bo on jest tylko czlowiekiem a nie cyborgiem Jesli nie sluchasz bo wyzej...niz...masz to prosze nie wypowiadaj sie tylko szanuj drugiego bo w pewnym momencie mozesz byc w podobnej sytuacji...choc co niektorzy sa pepkiem swiata i musi sie wookol nich wszystko krecic to pewnie i tak nie zrozumie.
WHO 2015-08-09 19:28
Jeśli Ci tak źle to zmień pracę i skończ narzekać. Ciągle nic nie pasuje, że tego nie ma, tamtego za mało, ci znowu mają za dużo. Weź sie do pracy. Zacznij może trochę od siebie wymagać dzieciaku. Każdy zaraz po szkole chciałby nie wiadomo ile zarabiać. Państwo wykształciło magistrów nierobów, wtłukło im w puste czerepy że wystarczy mieć papier i pracodawca pada na kolana przed takim delikwentem. Im bardziej młodzi tym większe pstro w głowie, a wymagania - lepiej nie pisać.
I będę pisał to cały czas - pracuje chyba ze setka ludzi, a pięciu nie zadowolonych. Wszystko i na temat.
pracownik 2015-08-09 19:45
tak pisz ile chcesz a prawda jest taka ze moze i piec osob pisze a reszta mowi za Twoimi plecami jaka jest firma och patrz przeciez tylko dwie osoby pisaly "dobrze" o firmie a gdzie reszta osob przeciez jest ich setka
WHO 2015-08-09 20:20
Dno. Tylko tyle.To są argumenty pracujących dzieciaków. Jeszcze dużo wody musi upłynąć, żeby zrozumieć to i owo. Musisz pozbyć się mleczka spod nosa.
pracownik6 2015-08-09 22:25
Drogi Przedmowco Argumenty ze jestesmy dzieciaki i musimy dorosnac to nie sa argumenty. A co jesli ktos jest pracownikiem z dluzszym stazem pracy? Jakiego argumentu uzyjesz ze jest starym dzieciakiem? Moze pomyslisz i odpowiesz co zrobisz by poprawic atmosfere w pracy? Bo chyba robisz z siebie durnia ze nie widzisz zlej atmosfery? Dno to to ze wszyscy gadaja o komentarzach na goworku a kierownicy by scalac firme probuje dojsc kto z nas pisze komentarze na tym serwisie bo jak nie wie wszystkiego to nie zyje nawet o ludziach ktorzy juz nie pracuja dla nas Dno dno zajmijcie sie praca a nie szukaniem taniej sensacji ale bywa co niektorzy maja marne zycie prywatne lub jego brak
Ozimy 2015-08-10 17:48
ha ha ha :D

CV - "who" mężczyzna z zasadami, lubiący pracować, mający tytuł, który dał mu tylko wiedzę teoretyczną po studiach, [bo nie wziął pod uwagę, że ktoś mogł pracować od 17 roku życia, studiować zaocznie i cały czas pracować], ale obecnie jako, że ma już swoje lata jest i praktykiem to może pisać komentarze na gowerku :-)

Kierownictwo dochodzi kto pisze komentarze ojoj, ale po co przecież wszystko jest w porządku? Raczej nikt złego nic tutaj nie jest napisane, kłamstwa - nie widzę? Wkleję swój pasek może ułatwię, albo... nie:*
WHO 2015-08-10 19:32
Przecież Ty już nie pracujesz
Ozimy 2015-08-11 10:12
Zdziwiłbyś się, że stoję za Twoimi plecami i piszę przez telefon ;-)

Do zobaczenia jutro.
Ozimy 2015-08-11 10:33
Iiii zapomniałem... Ty wiesz lepiej przecież ;-)
WHO 2015-08-11 10:41
Wiem i to więcej niż Ci się wydaje. Mróweczko!
ChcącyPracować 2015-08-11 11:01
Dobra skończcie już pieprzyć głupoty czy się znacie czy nie, czy ktoś ma 20 lat stażu, albo jest dopiero po studiach. Skontaktujcie się ze sobą na fejsie i dajcie sobie w razie czego po ryju, a tu piszcie o konkretach. Jest sezon ogórkowy ludzie chcą pracy więc proszę pisać tu tylko wartościowe komentarze dla osób, które szukają czegoś np. na wakacje.
WHO 2015-08-11 16:23
Właśnie tu świadczy o ludziach pracujących w firmie. Podszywanie się pod cudzy nick. Źle nie jest każdy narzeka a wszyscy samochodami sue wozicie. Dobrze na yum stażu.
pracownik6 2015-08-11 17:51
ta ale na ten samochod to w i2 sie nie zarobilo...niestety chyba ze po roczmym stazu i odkladaniu wszystkiego i to jeszcze starego samochodzika...gdzie te Twoje sensowne argumenty uzdrowienia firmy? Panie Idealny
Qwerty 2015-09-10 08:34
Niestety, ale wszystkie komentarze ("złe") są w większości prawdziwe. Może troszkę podkoloryzowane, chociaż każdy inaczej odbiera i opisuje swoje argumenty, ale jednak prawdziwe. Pracowałem kilka lat, (usunięte przez administratora)Pieniądze może mam teraz trochę mniejsze, ale zdrowie odżyło.
ja 2015-11-03 22:15
Pracowalem kilka lat w tej firmie - napisze krotko: jezeli macie wybor to nie zaczynajcie w niej pracy! Niska pensja, brak mozliwosci rozwoju(usunięte przez administratora)Tam wszystko jest dla szefostwa nic dla pracownika. Cokolwiek robisz i tak robisz zle.
kToS 2015-11-22 23:03
Podsumowując: większość pracujących tam osób [tych z doświadczeniem] szuka innej pracy. Tyle na temat.
Skrótowo: NIE POLECAM!!!
laser 2015-11-25 21:59
rozwarstwienie społeczne niestety jest widoczne w firmie dlatego
takie opinie są jakie są
to czy ktoś ma wiedzę akademicką czy wiedzę praktyczną to już co innego
dlatego dobrze opłacany pracownik jest dobrym pracownikiem
a jeśli nadal ktoś tego nie rozumie to proponuję o kontakt z agencją pracy
szybko bo jeszcze jakiś czas i nie będzie komu dobrze pracować
nowy-stary 2015-12-09 12:24
Jak tam 2 linia produkcyjna już działa za 1600 umowa zlecenie? Bo już kilka lat mnie nie było, a w baraku obok zamierzali coś już wtedy kombinować:D
Pracownik 2016-02-02 20:41
Co to za bełkot. Składnia tej wypowiedzi złamała mi konstrukcję.
zwin 2016-02-04 23:02
narzekacie i narzekacie. wiecznie coś Wam nie pasuje a prawda jest taka że sami wokół siebie tworzycie coś takiego. Nie odpowiada Wam praca, za mało zarabiacie? szukajcie czegoś nowego. Ale Wam się nie chce i tak jest Wam wygodnie. Gdzie byście nie pracowali, czego byście nie robili i tak będzie źle. (usunięte przez administratora) Jest tyle zawodów, tyle firm, tyle miejsc pracy, idzcie w świat i szukajcie lepszego. Wygodnictwo jest fajne, prawda? Co do zarządu... pokażcie mi firmę w której "zwykli" pracownicy będą zadowoleni. Szef zawsze będzie szefem.
(usunięte przez administratora)Z mojej wiedzy wynika, że HRowiec powinien mieć troszkę inne podejście do pracowników i firmy w której pracuje, ale może mam błędne pojęcie bo źle mnie uczyli...
zainteresowana 2016-03-29 12:00
Ta konwersacja na bardzo niskim poziomie nie świadczy dobrze o firmie. Pozdrawiam
ppp 2016-04-21 17:53
Jak wyglądają tutaj rozwój zawodowy, szkolenia i konferencje branżowe dla pracowników?
pracownik-i2 2016-04-26 10:35
Jeżeli masz więcej oleju jak ci poniektórzy tutaj to osiągniesz spore doświadczenie. Nowoczesne laboratorium, sprzęt i szkolenia. Oczywiście nic za darmo, sama praca ciężka. Zaraz wyleją się tu pomyje nt firmy ale wszyscy w niej pracują i mówią że gdzieś jest lepiej. Także masz obraz ludzi pracujących w firmie.
pracownik 2016-05-01 20:07
szkolenia??? pracowalam kilka lat i brak takowych!!! i z tego co wiem nadal ich brak - pojawiaja sie jedynie w trakcie rozmow kwalifikacynych - obietnice ze beda i tyle po nich.
pracuj 2016-05-06 20:05
pracuj.pl:
"W zamian za zaangażowanie oraz wkład w realizację wyznaczonych celów oferujemy:

Zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę,
Możliwość rozwoju zawodowego,
Możliwość uczestnictwa w szkoleniach oraz konferencjach branżowych,
Pracę w młodym i dynamicznym zespole."
MM 2016-06-15 10:23
Opinie o firmie. Muszę powiedzieć że firmie jest bardzo zła organizacja praca, zero współpracy i jednoczenia się w celu rozwiązywania problemów, Pani dyrektor jak i właściciel firmy widzą tylko super działającą firmę która się rozwija, a w tym ma pomóc niedawno zatrudniona pani HR. Przykro mi to mówić, ale większość spraw jest zamiatana pod dywan, a manager jak i reszta boi się o nich mówić, wszelkie błędy stara się szukać w ludziach lub osobach, a to wina tylko złej organizacji pracy i jakiś konspiracji które powodują że firma stała się miejscem nie przyjaznym pracownikowi, gdyż czuje on się osaczony i wykorzystywany, a wszelkie błędy będą mu przypisane mimo że nie jest temu winien. Jeżeli wymieniło by się kadrę zarządzającą, i bardziej starało się rozwijać firmę, przez budowanie pozytywnych relacji wśród pracowników ,w czym udział miała by pani dyrektor oraz właściciel, firma jest w stanie zagwarantować super atmosfere i pozytywne miejsce pracy.
Karol 2016-08-16 18:53
Niektorzy wolą wziaść 20 tys i siedzieć cicho :)
paweł 2016-09-26 13:47
Większość negatywnych opinii chyba została napisana przez osoby, które nigdy wcześniej nie pracowały. Jak się przychodzi do pracy, to trzeba pracować i dziwię się, że niektórzy są tym zaskoczeni. Jeśli chodzi o warunki, to nikt nie przystawiał Wam do głowy pistoletu, są takie jak na umowie, którą każdy z nas podpisał - mi moje odpowiadają.

Co do atmosfery, jest ok, ostatnio wręcz bardzo fajnie. Nikt przy mnie nikogo nie obmawiał, nie oczerniał. Naprawdę czytając niektóre zarzuty brzmi to jak jakiś kosmos.
Pięta mnie swędzi ... 2016-10-07 08:56
Oooo "Pawełek" się odezwał, pewnie "Pięta" go zabolała i musiał coś powiedzieć od siebie ... szkoda, że nie pamięta jak sam gościa podkablował, którego pozniej wyrzucili, a on sam się tym pozniej szczycił jaki to on nie jest ważny w firmie i kto mu podskoczy tego zrówna z ziemią wooow, a powiedz dalej sprzedajesz na Allegro kradzione przedmioty z firmy? Buty, rękawiczki itp.? Czy już tylko rowerowe sprzęty?
paweł 2016-12-01 12:45
Chyba trochę się mylisz... zresztą to jest twoje zdanie ale przeze mnie nikt nikogo nie wyrzucił poza tym jeśli tak było to napisz kogo przez co itd a nie mów ogólnie bo nikt w to nie uwierzy tak jak z tym że coś kradłem
Xy 2017-02-04 20:51
Firma jest ok. Faktycznie wszystkie te złe opinie dają osoby z przerostem ambicji, bez jakiegokolwiek doświadczenia, wymagające zarobków takich jakich nigdzie nie dostaną. Całe studia mamusia wszystko pod nos podstawiała, a tu trzeba pracować. Ojeeej
przed_rozmową 2017-02-07 11:42
Szczerze powiedziawszy żałuję, że zajrzałam na tą stronę... W najbliższym czasie wybieram się na rozmowę kwalifikacyjną do I2, a niestety negatywne, hejterowskie wypowiedzi, połączone z bardzo niskim poziomem dyskusji raczej optymizmem nie napawają...
ZYX 2017-02-07 17:50
Xy co Ty dupisz ? jakich zarobków ? 1200 zl przez 6 mieisecy na stazu ? pozniej laskawie 1400-1600 na rekę ? praca jak w fabryce co nie ma nic wspolnego z laboratorium. Część osób ostro konfidenci, laski na hali sie obgadują jak leci. Informatyków jebią, że za dlugo siedza przed komputerami. Zdecydowanie nie polecam, chyba ze na pol roku by zgarnac troche doswiadczenia bo jest duzo sprzetow na ktorych mozna popracowac.
Red 2017-02-07 20:28
Nie ma się co przejmować większość osób wypowiadających się to osoby które chciałby zarobić ale się nie narobić. Jak w każdej pracy zawsze będą kwasy,a on więcej osób to tym więcej nieporozumień. Takie to już czasy ze człowiek człowiekowi wilkiem. Co do kasy to poniżej 2 tyś nie zejdziesz. Chciałbym zobaczyć osoby które piszą żeby przepracować pół roku nabrać doświadczenia i zmienić.
Po pierwsze pół roku i doświadczenie - ciekawe jakie. I po drugie z tym spektakularnym doświadczeniem pewnie zarobi 5 tyś w innym labie - NO BEZ JAJ. Ludzie ogarnijcie się.

Chciałbym zobaczyć tych geniuszy jak założą swoją firmę i będą sypać kasą takim roszczeniowym pracownikom.
przed_rozmową 2017-02-09 01:19
Za mną pierwszy etap rekrutacji.
Z takich suchych faktów.
Pani na rozmowie sama uprzedza, że to nie jest takie zwykłe laboratorium, tylko mała fabryka. Generalnie próbek od groma w skali miesiąca. Praca na zmiany. Dużo roboty. To nie jest miejsce dla osób, którym najbardziej w uczelnianym labie podobało się siedzenie i czekanie, bo próbka się grzeje (takie moje spostrzeżenie po tym spotkaniu).
Najpierw umowa zlecenie na 3 miesiące. Potem niby już umowa o pracę. Moje pytanie, czy aby na pewno? Zdaję sobie sprawę, że umowa zlecenie jest dla nich wygodniejsza, jako dla pracodawcy, nie chcę potem siedzieć na takiej przez dłuższy czas. Nie zapewniają wzoru umowy, który można przejrzeć sobie samodzielnie w domu.
Po trzech miesiącach w sekcji zajmującej się badaniem azbestu proponują szkolenie wraz ze zdobywaniem certyfikatu w Anglii, ale w ramach zabezpieczenia lojalka na 3 lata. Można zdobywać kolejne certyfikaty i robić na ich koszt inne szkolenia, co wiązać się może z kolejnymi umowami lojalnościowymi.
Na pierwszym etapie tylko Pani z HR. Mają się odezwać do tygodnia z ewentualnym terminem drugiego spotkania. Wtedy to ma się spotkanie z kierownikiem sekcji, do której chcą zatrudnić.
Generalnie pierwsze wrażenie ok. Taka luźna gadka - szmatka.
Zobaczymy co będzie później ;p
Ania 2017-02-18 15:18
do przed_rozmową
Odezwali się?
Przeraża mnie umowa zlecenie, bo jaką mamy pewność, że potem będzie o pracę?
Skoro szkolenie bedzie w Anglii to sprawdzają na rozmowie znajomość języka angielskiego?
xyz 2017-02-27 19:30
Jesli sie czlowiek sprawdza jako pracownik to rzeczywiscie daja umowe o prace. Znajomosc angielskiego jest bardzo przydatna. Minimum to komunikatywny angielski. Fakt ze jest duzo pracy, ale od tego jest praca zeby pracowac.
przed_rozmową 2017-03-01 11:30
Odezwali się, w piątek 2 etap rekrutacji.
Jednak wątpię, że się tam zaczepię, bo mam lepsze oferty ;p
A tutaj praca w azbeście, która oni twierdzą, że jest bezpieczna, ale przypuszczam, że zaczynasz na przygotowaniu próbek, więc w tym wypadku nic mi po tym, że mają filtry HEPA :D
Ale postanowiłam, że pójdę ;p obczaję co i jak, może akurat jednak zaoferują mi pracę w innym zespole ;)
Znajomość języka angielskiego Pani sprawdziła bardzo pobieżnie :D bo musiałam jedynie opowiedzieć coś o sobie w języku angielskim.
Jeśli chodzi o ten wyjazd za granicę na szkolenie, to obowiązuje on z tego co zrozumiałam tylko dział azbestu (lojalka na 3 lata, jeśli się zgodzisz). No i po kursie czeka cię wtedy egzamin na certyfikat również w języku angielskim - tutaj przydaje się on na powiedziałabym poziomie wyższym niż komunikatywny, a przynajmniej trzeba się orientować w angielskiej chemicznej terminologii ;)
karol 2017-03-07 08:16
Pani HR kazała opowiedzieć ci o sobie po angielsku, bo jej kompetencje w tym zakresie są na poziomie szkoły podstawowej.
xxx 2017-03-20 13:15
i jaki wynik rekrutacji? pozdrawiam
Mariola 2017-03-31 12:47
Niewolnik to i za kartofla będzie robił i jeszcze szefową w dupę pocałuje
Jolka 2017-03-31 19:03
To zrób sobie frytki i umyj ryja po całowaniu niewolniku.
franek 2017-04-24 17:13
haha fajnie jest siedzieć na krzesełku jako dyrektor i inkasować 19 tys.
CHEMIK 2017-06-26 09:29
WYZYSK I BRAK POSZANOWANIA DLA CZŁOWIEKA
ZAROBKI TO SZKODA GADAĆ NĘDZA!!!!
CO Z TEGO ŻE LABORATORIA NA NAJWYŻSZYM POZIOMIE JAK CZŁOWIEK W NICH PRACUJĄCY JEST WYZYSKIWANY I OPŁACANY JAK PORTIER
Agent 2017-07-02 19:49
Witam, jak wyglądaja zarobki w czasie początkowego stażu? I już po nim po podpisaniu umowy?
Ola 2017-07-06 09:31
Na stażu 1700 a później MOŻE 1850, 1900.
Zostaw swoją opinię o i2 Analytical Limited Sp. z o.o. Oddział w Polsce - Ruda Śląska
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie i2 Analytical Limited Sp. z o.o. Oddział w Polsce