Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Dsv

Pracowałeś w firmie Dsv i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
hiacynta - 2013-04-01 10:05:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uwaga na DSV ISS!!!

Sądząc po osobach odpowiedzialnych za rekrutację można odnieść wrażenie, że firma jest co najmniej niepoważna!
Zamiast napisać w ogłoszeniu że szukają kogoś do pracy na service desku (w dodatku do obsługi klientów w języku obcym) za 2 tysiące, albo wprost - niewolnika - to marnują czas. Nie tylko swój, ale PRZEDE WSZYSTKIM kandydatów.

Czy nie uważacie szanowne panie z działu HR, że jeśli w trakcie rozmowy telefonicznej kandydat mówi więcej niż macie zaplanowane to nie łatwiej było by powiedzieć od razu "dziękujemy, ale szukamy niewolnika", niż owijać w bawełnę i kłamać prosto w słuchawkę, że "oddzwonimy"?
Pewnie nie, bo przecież trzeba poudawać przed kierownikiem, że się pracuje.
zdjecie uzytkownika
Claire - 2013-04-14 22:30:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hiacynta - 2013-04-01 10:05:51

Uwaga na DSV ISS!!!



Sądząc po osobach odpowiedzialnych za rekrutację można odnieść wrażenie, że firma jest co najmniej niepoważna!

Zamiast napisać w ogłoszeniu że szukają kogoś do pracy na service desku (w dodatku do obsługi klientów w języku obcym) za 2 tysiące, albo wprost - niewolnika - to marnują czas. Nie tylko swój, ale PRZEDE WSZYSTKIM kandydatów.



Czy nie uważacie szanowne panie z działu HR, że jeśli w trakcie rozmowy telefonicznej kandydat mówi więcej niż macie zaplanowane to nie łatwiej było by powiedzieć od razu "dziękujemy, ale szukamy niewolnika", niż owijać w bawełnę i kłamać prosto w słuchawkę, że "oddzwonimy"?

Pewnie nie, bo przecież trzeba poudawać przed kierownikiem, że się pracuje.
Hiacynta

Ostatnio sporo było ogłoszeń do pracy DSV w Warszawie i nawet wysłałam swoje CV. Na razie nie dostałam odpowiedzi, ale jeśli możesz coś więcej napisać ? Może szkoda mojego czasu na rozmowę kwalifikacyjną jeśli oferują 2000 netto ?
zdjecie uzytkownika
Twiti - 2013-04-26 17:17:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ta firma to jedna wielka ściema , zarobki to wielka nie sprawiedliwość jak komuś się poszczęści to dostanie stanowisko że wyciągnie nawet 100zł dniówki a jak ma ktoś pecha to dostanie stanowisko na którym zarobi grosze!!! Pracowałem tam i tak postępuje kierownik zmiany który powinien każdego dnia rozstawiać ludzi na innych miejscach pracy by wszyscy mieli możliwość zarobienia godnie a nie tylko wybrani. Kierownik zmiany i kontrolerzy jakości traktują ludzi jak "białych murzynów" , odzywają się do nich bez szacunku i żadnej kultury osobistej.Mając 30 lat słyszysz jak zwracają się do Ciebie Na "TY",chociaż pracujesz tam raptem 2 dni i jesteś dla nich zupełnie obcą osobą , co to za kultura u takiego kierownika czy kontrolera jakość.Tam nie możesz wyrazić swojej opinij na żaden temat gdyż usłyszysz tylko że jesteś od roboty a nie od gadania a jak Ci nie pasuje to do domu.Lepiej być bezrobotnym niż dać się tak traktować.UWAŻAJCIE!!!!
zdjecie uzytkownika
sylwester - 2013-04-26 17:39:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Popieram poprzednika w 100% ludzie traktowani są tam jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a pani[usunięte przez administratora] ma się za właścicielkę firmy odzywa się do ludzi bez kultury i szacunku.Kierownik zmiany nie jest lepszy wszyscy siebie są tam warci zapierdzielasz za grosze a wymagają od Ciebie idealnej jakości.
zdjecie uzytkownika
grubcio - 2013-04-26 18:12:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
haha widzę że wróciła dyskusja na temat DSV,to chyba nigdy nie ustanie.
Prawda jest taka że prace trzeba szanować jaką się ma gdyż teraz o nią jest bardzo ciężko ale jednak nie w tym przypadku...Ludzie mają rację że płaca tam jest do kitu i szacunek kierownictwa do człowieka jest zerowy.Myślą że to oni są wspaniali a zwykły pracownik to śmieć. Pracowałem tak kiedyś i sam na własne uszy słyszałem jak [usunięte przez administratora] odzywają się do ludzi...włos się na głowie jeży...dlatego już tam nie pracuję i nie mam zamiaru nigdy tam wracać i nikomu nie polecam tej pracy!!!
zdjecie uzytkownika
stefek - 2013-05-10 17:59:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie ta firma to jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie dość że traktują ludzi jak robola to jeszcze oszukują przy wypłacie,[usunięte przez administratora] a potem nagle brakuje ci 4 albo 5 dni a kierownictwo umywa od tego ręce.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-08 11:54:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak jest z urlopem? DSV daję wtedy kiedy pracownik chce wiadomo że jak kilku w tym samym okresie to nie ma szans ale sa jakieś prośby do szefostwa odnośnie urlopów?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-08-29 05:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca 8-16 czy inaczej?
zdjecie uzytkownika
alka - 2013-12-25 22:37:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałam na dziale NF- Tchibo do końca 2012r. . Praca na akord,zarobki przeciętne,zależne od towaru ok. 55 zł dziennie- co tydzień inny katalog. Jak się trafił dobry do kompletacji- to ok, gorzej gdy były duże , ciężkie gabaryty -średnie zarobki osób pracujących ok. 1400 do ręki.
Rotacja pracowników ogromna.Zero szacunku do pracownika agencyjnego,nieprzyjemne traktowanie ze strony kierownictwa, zwalnianie prac. agencyjnych w zależności od humoru pani kierownik-pani E.
Ogólna atmosfera zastraszania, ze strony tzw. ,,góry'',strach przed zwolnieniem,zero możliwości rozwoju awansu, bez nadziei na umowę o pracę.
Nie polecam!
zdjecie uzytkownika
aleksandra - 2014-02-05 11:59:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zgadzam się z alka... na rozmowie dyrektor pan Grab.... słodził, mówił że chcą później zatrudnić przez firme nawet po 3 miesiącach a okazało sie że po 3 miechach powiedzieli agencji że przez styczeń maja przestuj i narazie nie potrzebują narazie osób zatrudnionych przez agencję!!! wiec nie łudzić się że dostaniecie umowy !!!! ja teraz pracuje na podobnym stanowisku co w dsv ale ludzie inna atmosfera, i choć pracuje też przez agencję to ludzi traktują jak swoich dostałam już papiery bo przechodze na firme wiec co tu gadac wiem jedno w DSV trzeba było by zmienić całą górę GRABO.... i ROBA...!!!! oni tylko dla siebie biora!!!
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-02-19 23:52:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zgadzam się z przedmówczynią Aleksandrą,(usunięte przez administratora) Do administracji również zatrudniają pracowników przez pośredniczące agencje, obiecując umowę po wyznaczonym okresie, po czym z dnia na dzień rezygnują. Ogólnie: KICHA , choć atmosfera w administracji fajna, zarobki słabe i mimo że firma międzynarodowa - bardzo słabe perspektywy.
zdjecie uzytkownika
mikołaj - 2014-02-28 08:43:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mi by to 1400 do ręki wystarczyło, ale boje sie, że nie dostane umowy od Dsv czy tam agencji jak to napisano w poście powyżej.
zdjecie uzytkownika
wiola - 2014-03-10 23:50:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Piszcie może własne opinie, bo powstał ciąg 3 opinii zgadzających się ze sobą hehe. Mi Dsv wyglądało na dobra firmę, ale chyba po tym co tu poczytałam przyjże się uważniej.
zdjecie uzytkownika
dusia - 2014-03-26 11:06:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuję w DSV w dziale CP jakiś już czas i jak w każdej pracy nie jest różowo, a tu już w szczególności. Jestem na zmianie z panem (usunięte przez administratora)., który nie szanuje pracownika, a zwłaszcza nowych ludzi, ma swoich pupilków i im daje najlepsze akcje, a tym co mu się nie podobają potrafi stawiać codziennie na takich stanowiskach, by ledwo zarobili te gwarantowane 55zł/brutto dniówki. Ponoć u pana(usunięte przez administratora) na drugiej zmianie jest z tym o wiele lepiej- każdy codziennie zmienia stanowisko by mógł cokolwiek zarobić. Z kontrolerkami idzie się dogadać ale jak znajdą jakiś błąd to nie ma zmiłuj tylko trzeba przewalać paletę i poprawiać. Reszta pracowników CP- lepiej uważać co się mówi i o kim, bo potrafią donieść tam gdzie trzeba, a wtedy to już ma się pozamiatane. Praca w chwili obecnej 3 zmianowa. Zarobki- to zależy co się robi- nie wiem jak inni, ale ja odkąd pracuję w tej firmie nie zarobiłam ani razu najniższej krajowej, bo kiedy jednego dnia udało mi się zarobić prawie 100zł dniówki to na drugi dzień miałam akcję, gdzie nawet nie wyciągłam 55zł. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
min - 2014-04-01 22:27:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem wprawdzie co oznacza skrót CP, ale spodziewałem sie po Dsv czegoś więcej, dzieki za komentarze, mam nadzieję, że warunki Wam się poprawią.
zdjecie uzytkownika
YY - 2014-04-04 18:19:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca na akord,pracownikiem z agencji nikt się nie przejmuje- nie podoba się , nie ty, to inny przyjdzie do pracy . Popracuje się kilka dni i odchodzi, bo nie ma tu przyszłości. Łamanie przepisów pracowniczych i BHP nie są tu rzadkością.
Praca dla osób zdesperowanych, które muszą pilnie zapłacić rachunki / przejściowo, gdy czekają na lepszą ofertę.
zdjecie uzytkownika
xXX - 2014-04-07 16:58:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CP to skrót od co-packing.
zdjecie uzytkownika
alek - 2014-06-20 15:06:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To na czym dokładnie polega ten ów akord w Dsv i ile Wam orientacyjnie wychodzi godzinowo, czy pieniężnie?
zdjecie uzytkownika
jacek - 2014-06-30 19:41:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mnie troche martwi mnogość ofert pracy, jakie DSV wystawiło ostatnimi czasy, czy to oznaka rotacji w firmie, czy o co chodzi?
zdjecie uzytkownika
on - 2014-07-13 23:33:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Eee tam do niczego taka robota. Kierownictwo zero kultury. Człowiek się stara a tu nic. Popytajcie jak na Toy's w grudniu 2013r całą zmiana się zwolniła haha dopiero byli zdziwieni. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
rrrr - 2014-09-07 22:13:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak teraz z pracą?
zdjecie uzytkownika
laik - 2014-09-09 22:11:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słyszeliście, że firma DSV została wyróżniona w prestiżowym rankingu Diamenty Forbesa 2014 - ranking polskich przedsiębiorstw najszybciej zwiększających swoją wartość w ciągu ostatnich trzech lat działalności. Widać radzą sobie bardzo dobrze, w zeszłym roku otrzymali dwie inne nagrody LAUR KONSUMENTA 2013 oraz Odkrycie 2013.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-09-10 14:54:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam,
jak wygląda praca handlowca w tej firmie jeśli chodzi o Poznań?Dostałam się na rozmowę kwalifikacyjna ale mam mieszane uczucia.
zdjecie uzytkownika
jano - 2014-10-16 13:08:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja też teraz ide na rozmowę, w piątek jestem umówiony, chyba faktycznie potrzebują ludzi na to stanowisko handlowca? nie wiem czy tam jest duza podstawa i jak dokładnie wygląda premia, może ktoś się orientuje, bo tez bez sensu jak pojadę i okaże sie, że mam zupełnie inne oczekiwania finansowe? z góry dzięki za pomoc!
zdjecie uzytkownika
Młodziak - 2014-10-20 21:56:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, jak wygląda praca na Co Packing'u w Gnatowicach. Ile można wyrwać na miesiąc? Jak jest z atmosferą w firmie? Pozdrawiam ;).
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dsv
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x