brak logo

Dsv

Gnatowice

Opinie o Dsv

stefek 2013-05-10 17:59:22
Ludzie ta firma to jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie dość że traktują ludzi jak robola to jeszcze oszukują przy wypłacie,[usunięte przez administratora] a potem nagle brakuje ci 4 albo 5 dni a kierownictwo umywa od tego ręce.
1
anonim 2013-07-08 11:54:50
a jak jest z urlopem? DSV daję wtedy kiedy pracownik chce wiadomo że jak kilku w tym samym okresie to nie ma szans ale sa jakieś prośby do szefostwa odnośnie urlopów?
Anonim 2013-08-29 05:15:05
Praca 8-16 czy inaczej?
alka 2013-12-25 22:37:51
Pracowałam na dziale NF- Tchibo do końca 2012r. . Praca na akord,zarobki przeciętne,zależne od towaru ok. 55 zł dziennie- co tydzień inny katalog. Jak się trafił dobry do kompletacji- to ok, gorzej gdy były duże , ciężkie gabaryty -średnie zarobki osób pracujących ok. 1400 do ręki.
Rotacja pracowników ogromna.Zero szacunku do pracownika agencyjnego,nieprzyjemne traktowanie ze strony kierownictwa, zwalnianie prac. agencyjnych w zależności od humoru pani kierownik-pani E.
Ogólna atmosfera zastraszania, ze strony tzw. ,,góry'',strach przed zwolnieniem,zero możliwości rozwoju awansu, bez nadziei na umowę o pracę.
Nie polecam!
3
aleksandra 2014-02-05 11:59:27
zgadzam się z alka... na rozmowie dyrektor pan Grab.... słodził, mówił że chcą później zatrudnić przez firme nawet po 3 miesiącach a okazało sie że po 3 miechach powiedzieli agencji że przez styczeń maja przestuj i narazie nie potrzebują narazie osób zatrudnionych przez agencję!!! wiec nie łudzić się że dostaniecie umowy !!!! ja teraz pracuje na podobnym stanowisku co w dsv ale ludzie inna atmosfera, i choć pracuje też przez agencję to ludzi traktują jak swoich dostałam już papiery bo przechodze na firme wiec co tu gadac wiem jedno w DSV trzeba było by zmienić całą górę GRABO.... i ROBA...!!!! oni tylko dla siebie biora!!!
3
były pracownik 2014-02-19 23:52:37
Zgadzam się z przedmówczynią Aleksandrą,(usunięte przez administratora) Do administracji również zatrudniają pracowników przez pośredniczące agencje, obiecując umowę po wyznaczonym okresie, po czym z dnia na dzień rezygnują. Ogólnie: KICHA , choć atmosfera w administracji fajna, zarobki słabe i mimo że firma międzynarodowa - bardzo słabe perspektywy.
2
mikołaj 2014-02-28 08:43:24
Mi by to 1400 do ręki wystarczyło, ale boje sie, że nie dostane umowy od Dsv czy tam agencji jak to napisano w poście powyżej.
wiola 2014-03-10 23:50:16
Piszcie może własne opinie, bo powstał ciąg 3 opinii zgadzających się ze sobą hehe. Mi Dsv wyglądało na dobra firmę, ale chyba po tym co tu poczytałam przyjże się uważniej.
dusia 2014-03-26 11:06:01
Pracuję w DSV w dziale CP jakiś już czas i jak w każdej pracy nie jest różowo, a tu już w szczególności. Jestem na zmianie z panem (usunięte przez administratora)., który nie szanuje pracownika, a zwłaszcza nowych ludzi, ma swoich pupilków i im daje najlepsze akcje, a tym co mu się nie podobają potrafi stawiać codziennie na takich stanowiskach, by ledwo zarobili te gwarantowane 55zł/brutto dniówki. Ponoć u pana(usunięte przez administratora) na drugiej zmianie jest z tym o wiele lepiej- każdy codziennie zmienia stanowisko by mógł cokolwiek zarobić. Z kontrolerkami idzie się dogadać ale jak znajdą jakiś błąd to nie ma zmiłuj tylko trzeba przewalać paletę i poprawiać. Reszta pracowników CP- lepiej uważać co się mówi i o kim, bo potrafią donieść tam gdzie trzeba, a wtedy to już ma się pozamiatane. Praca w chwili obecnej 3 zmianowa. Zarobki- to zależy co się robi- nie wiem jak inni, ale ja odkąd pracuję w tej firmie nie zarobiłam ani razu najniższej krajowej, bo kiedy jednego dnia udało mi się zarobić prawie 100zł dniówki to na drugi dzień miałam akcję, gdzie nawet nie wyciągłam 55zł. Pozdrawiam
1
min 2014-04-01 22:27:30
Nie wiem wprawdzie co oznacza skrót CP, ale spodziewałem sie po Dsv czegoś więcej, dzieki za komentarze, mam nadzieję, że warunki Wam się poprawią.
YY 2014-04-04 18:19:24
Praca na akord,pracownikiem z agencji nikt się nie przejmuje- nie podoba się , nie ty, to inny przyjdzie do pracy . Popracuje się kilka dni i odchodzi, bo nie ma tu przyszłości. Łamanie przepisów pracowniczych i BHP nie są tu rzadkością.
Praca dla osób zdesperowanych, które muszą pilnie zapłacić rachunki / przejściowo, gdy czekają na lepszą ofertę.
1
xXX 2014-04-07 16:58:17
CP to skrót od co-packing.
alek 2014-06-20 15:06:42
To na czym dokładnie polega ten ów akord w Dsv i ile Wam orientacyjnie wychodzi godzinowo, czy pieniężnie?
1
jacek 2014-06-30 19:41:40
Mnie troche martwi mnogość ofert pracy, jakie DSV wystawiło ostatnimi czasy, czy to oznaka rotacji w firmie, czy o co chodzi?
1
on 2014-07-13 23:33:05
Eee tam do niczego taka robota. Kierownictwo zero kultury. Człowiek się stara a tu nic. Popytajcie jak na Toy's w grudniu 2013r całą zmiana się zwolniła haha dopiero byli zdziwieni. Pozdrawiam
3
rrrr 2014-09-07 22:13:37
Jak teraz z pracą?
laik 2014-09-09 22:11:24
słyszeliście, że firma DSV została wyróżniona w prestiżowym rankingu Diamenty Forbesa 2014 - ranking polskich przedsiębiorstw najszybciej zwiększających swoją wartość w ciągu ostatnich trzech lat działalności. Widać radzą sobie bardzo dobrze, w zeszłym roku otrzymali dwie inne nagrody LAUR KONSUMENTA 2013 oraz Odkrycie 2013.
gosc 2014-09-10 14:54:36
witam,
jak wygląda praca handlowca w tej firmie jeśli chodzi o Poznań?Dostałam się na rozmowę kwalifikacyjna ale mam mieszane uczucia.
jano 2014-10-16 13:08:49
ja też teraz ide na rozmowę, w piątek jestem umówiony, chyba faktycznie potrzebują ludzi na to stanowisko handlowca? nie wiem czy tam jest duza podstawa i jak dokładnie wygląda premia, może ktoś się orientuje, bo tez bez sensu jak pojadę i okaże sie, że mam zupełnie inne oczekiwania finansowe? z góry dzięki za pomoc!
1
Młodziak 2014-10-20 21:56:02
Witam, jak wygląda praca na Co Packing'u w Gnatowicach. Ile można wyrwać na miesiąc? Jak jest z atmosferą w firmie? Pozdrawiam ;).
suchy 2014-10-24 13:49:12
Mało pracy, trzeba szukać dalej
3
xyz 2014-10-25 23:33:07
Witam. Możecie napisać jak obecnie wygląda praca na stanowisku magazyniera w DSV na nowej wsi wrocławskiej?
piotrek 2014-10-31 12:05:52
praca na magazynie to chyba i tak niewiele się różni w poszczególnych miastach, zazwyczaj ma się te same obowiązki, a też może się tylko zmienić intensywność pracy w danym dniu i to już też pewnie trochę od miasta zależy moim zdaniem. a na nowej wsi wrocławskiej pewnie torche pracy będzie ale nie tyle co w dużym mieście.
1
emi 2014-12-03 16:07:12
O masakra zgadzam się dsv to totalna porażka:)
3
supertrupewr 2014-12-15 19:00:04
dobrze poweidzcie mi ten tego ile tutaj teraz daja za prace - bo wiadomo ze praca na magazynie to chyba dobra praca dla polaka takiego jak ja. cos tam sie poszuka ponosi i w ogole jest gites prawda ? tylko napiszcie mi ile dostane za taka prace z gorry dziekuje za odpoweidzi :) pozdrawiamwszystkichzainteresowanych
irew 2015-01-21 17:05:59
teraz obecnie też pracy nie ma? jejku, gdzie tu jej szukać? wysłałem dok.aplikacyjne do DSV i myślałem że jest jakaś szansa...W 16 lokalizacjach zatrudniają około 800 pracowników nie ma więc żadnej oferty? Dziwne, bo Spółki należące do Grupy DSV w Polsce generują roczne przychody wysokości ok. 500 mln złotych, co plasuje je wspólnie w pierwszej piątce największych i najbardziej rentownych firm w branży TSL.
lublin 2015-02-06 00:11:54
Hej i jak, był ktoś na tych rozmowach o pracę? Tak pisaliście, ze się wybieracie to napiszcie co tam bylo, jakie wrażenia, o co pytają i czego oczekują od pracownika?
kiki 2015-02-23 08:49:30
Nie polecam tej firmy...Cały czas stawki za prace są obnizane do dołu,,, nie moźna zarobic nawen najnizszej krajowej... Wymagaja od człowieka nie wiadomo czego w zamian nic nie dajac,,, pozatym zle naliczaja pensje,,, Wiec nie wiem czy komus usmiecha sie taka praca... kto moze to z tamtad ucieka,,,
Kawia 2015-04-13 21:02:41
Trochę przesadziłeś. Najniższa krajowa jest zapewniona i nie mają prawa dać mnie niż masz to napisane w umowie. Wypłaty są na czas więc kwestia tylko chęci.
kelin 2015-04-28 02:15:02
Słyszałem nieco o tej firmie i jestem pozytywnie zaskoczony. Nawet w tej chwili posiadają kiladziesiąt ofert pracy. Widać że stawiają duży nacisk na rozwój.
lala 2015-05-18 20:06:44
Hahaha ja wlasnie dostalam najnizsza pensje zapewniona ...pracoealam dwa tygodnie a zarobilam 250 zl na colpakingu... to jest wyzysk... ale niestety pupilki staja na dobrze platnej pracy a reszta caly czas na chlamie...pozatym pani Ka.... z biura nosi sie jak swieta krowa ...zeby chociaz znala jakis jezyk haha smiax mi sie chcialo jak przyjechala delegacja a pani czarna mamba nie mogla sie dogadac...
anatolia 2015-06-08 18:01:19
@lala troszkę nie wierzę w to co piszesz, pewnie coś ci się pomyliło albo niedopatrzyłaś gapciu własnych biznesów. ja o firmie same dobre opinie mam i praca jest bo ciągle szukają nowych key account managerów. to jest coś fajnego bo mają frach lotniczy u siebie i konsolidację ładunku, jest w czym kariere robić
pynia 2015-06-11 19:51:29
Pracowałam jakiś czas temu właśnie w dsv na tym całym CP. Kierownik PS nie szanuje ludzi. Ma wybrane osoby do , które traktuje normalnie. Najczęściej są to młode dziewczyny. Co do kontrolerek to zero szacunku do człowieka zresztą podobnie jak i kierownik mają swoje koleżaneczki które nawet jak zrobią coś źle to i tak mówią że dobrze. Kiedy pewnego dnia ja właśnie zrobiłam coś źle i panie obok też na co zwróciłam uwagę pani kontrolerce Marysi odpowiedziała mi ,, jak się nie podoba droga wolna". Odwoływanie tam jest codziennością, Mówią że zadzwonią a nie dzwonią. Trzeba się samemu dowiadywać. A jeszcze robią wielką laskę ze powiedzą. Zarobki bardzo słabe. Ile by się nie zrobiło to kierownikowi PS ciągle mało. Dodatkowo prace zawsze zaczynały się z 15 minutowym opóźnieniem a trzeba było kończyć pół godziny przed czasem bo kontrolerki mówiły ze ona kończą o 14 i nie będą na nas czekać ze skanowaniem. Ogólnie kontrolerki a zwłaszcza pani Marysia robiła wielka laskę ja wydawała naklejki i kody. Nie raz trzeba było się na nią nachodzić a jeszcze coś tam sobie gadał pod nosem. Praca naprawdę dla osób które są bardzo zdesperowane. Nie polecam bo naprawdę można się zrazić do pracy na magazynie.
Ona 2015-06-24 17:37:15
Skwarek ty(usunięte przez administratora) chcielibyśmy żebyś pracował kiedyś za te głodowe stawki jesteś podłym człowiekiem
Lola 2015-06-26 19:06:49
Życzymy ci z całego serca żebyś kiedyś zaniósł rodzinie 1000 zł wypłaty
Mania 2015-07-15 23:31:07
@Lola i @ona może napiszecie, kim jest skwarek. To właściciel firmy czy jak. Podejrzewam, że zarobki, o których wspominacie dotyczą jakiegoś konretnego stanowiska, bo szczerze wątpię, żeby każdy tam tyle zarabiał. DSV ma tyle ogłoszeń, że można zwariować. Ciekawe są na lidera zespołu do Warszawy i kierownika do spraw kluczowych klientów.
1
leszek 2016-01-11 17:15:58
@Lola no nie wydaje mi sie, żeby tutaj ktoś miał teraz po 1000 zł zarabiać, a na pewno nie jako Pracownik Obsługi Klienta, bo tutaj wymagają też znajomość języka szwedzkiego.
heayworth 2016-01-13 20:39:58
Szukający pracy w Warszawie z odpowiednim wykształceniem mogą liczyć na więcej niż 1000 zł. Ja się interesuję ofertą pracy na Junior Financial Controller, wymagają m.in. dobrego angielskiego i 4 letniego doświadczenia na podobnym stanowisku
lis 2016-01-19 21:21:48
-leszek, 1000 zł ? z księżyca chyba spadłeś. DSV na rynku jest jednym z liderów więc za 1000 zł to mogą zatrudniać tylko stażystów. Przejrzyj sobie chociaż pofertę na ROAD IT SUPPORT SPEC.
bozon 2016-01-23 11:25:58
@heayworth, chyba zrobiłeś jakąś literówke, bo jednak skoro wymagane jest 4 letnie doświadczenie to pensja musi byc znacznie powyżej 1000 złotych. Ja bym nie zgodził sie pracowac za mniej niz 3000, a podejrzewam, że oferują ponad 4000.
mistrz 2016-01-24 12:16:34
Skwarek to c..., Iwonka to k...., praca na copakingu to tylko dla ludzi w desperacji i bez życiowych perspektyw
4
trol 2016-01-25 11:28:44
dokładnie pensja 1000 zł to na pewno nie w tej firmie, poza tym oni zatrudniają na umowę o pracę na większość stanowisk (np. na magazynierów) i taka pensja po prostu jest niedozwolona na umowę o pracę
musk 2016-02-07 19:27:33
Teraz to @Leszek powiedział, nawet na stanowisku magazyniera masz więcej kasy, o wiele więcej. Bo minimum te 2000 złotych powinieneś zarobić. Przy czym umowa zlecenie.
tiaoap 2016-03-15 13:56:36
u nich do firmy to jest teraz potrzebny ktoś jako Pracownik Obsługi Klienta, tylko wymagają tutaj jeszcz znajomości języka niemieckiego na pewno i to jest konieczne.
Kuden 2016-05-06 11:01:03
@tiaoap no bez tego języka niemieckiego na tym stanowisku to nie da rady. Ale jest też taka oferta na pracownika obsługi klienta z językiem czeskim. Na obu jest umowa o pracę jak coś.
Robcio 2016-05-13 13:54:12
slyszalem o jakis zwolnieniach w tej firmie - czy wiadomo wam cos wiecej na ten temat? pozdro
Pracownica 2016-05-19 20:32:29
Chyba szefowa bierze w łapę od tych mafiozów z Ukrainy za przyjmowanie Ukraińskich pracowników Oni mają większe prawa niż Polski pracownik
1
leszek 2016-06-11 14:35:15
ciekawe czy dostanie się tutaj jest trudne.. Pewnie nie zatrudniają zbyt wielu osób do obsługi sklepu internetowego. To samo tyczy się magazynu czy kierowców.
efendi 2016-06-23 10:30:05
dsv oddział SE to dopiero wały nasza firma jezdziła pod nimi same problemy obciążenia za friko kierowcy na magnesach bo jakiś dureń spedytor średnią liczy 80km/h nie masz nic do gadania zjazd do domu ok jak mieszkasz w okolicy szczecina przestoje w oczekiwaniu na załadunek po kilka dni to wtedy możesz zrobić sobie pauzę potem załadujesz np. w środę w SE i czekasz do soboty wieczór na prom bo taniej a awizo na rozładunek masz na wtorek kości bolą od leżenia jedno co dobre to płatności zawsze na czas
2
Daniel 2016-06-23 11:12:43
Hej. Mam spore doświadczenie w pracy w magazynach różnego typu, widzę, że właśnie poszukują pracownika w Warszawie. Czy stawki są w porządku? Dzięki za info!
Zostaw swoją opinię o Dsv - Gnatowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dsv