Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Flex-Employment B.V.

Pracowałeś w firmie Flex-Employment B.V. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ty - 2015-02-20 22:41:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wysłałem swoje zgłoszenie jak długo czeka się na ich odpowiedz?
zdjecie uzytkownika
ombo - 2015-02-28 09:10:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stawki wydają się być względnie okej.Co prawda szału nie robią ale na podstawowe prace jakie się wykonuje to jest zadowalająca kwota. Podejrzewam, że co innego gdyby postawiło się tutaj jakiegoś inżyniera czy biznessmena. Macie jakieś inne propozycje co zrobić żeby zwiększyć swoje szanse i walory. W dalszej perspektywie na pewno pomoże.
zdjecie uzytkownika
Tivoli Hotel - 2015-03-04 11:43:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Cóż można powiedzieć o firmie Flex-Employment B.V. ?Pojechaliśmy razem z narzeczonym tydzień temu. Rekrutowała nas Pani Magda, która bardzo koloryzuje sytuację. Nic nie wspomniała, że lepiej wziąć ze sobą drugi telefon bo kartę dostaje się od firmy (trzeba mieć go włączonego cały czas bo Cię wzywają do pracy) . Każdy pokój miał być wyposażony w telewizor (którego nie było), lodówkę (brudna), czajnik (śmierdział plastikiem, był czymś zalany i nie dało się pić. Nawet po wyparzeniu). W trakcie jazdy do Tivoli Sara (młoda dziewczyna, z która podpisujesz umowę, niedoświadczona i obojętna twym losem co się dzieje)
Dostaliśmy pokój na poddaszu bo niby dla par na 3 pietrze bo na 1 i 2 pietrze są pokoje 1,2,4 osobowe. Pokój był zasyfiony i nie posprzątany. Łóżko zarwane, pod nim stare kołdry,koce,butelki,kable itp. Dwie szafki kuchenne, w których chyba trzymać ubrania bo innych szafek nie ma. Biurko.. chyba na ten nieistniejący TV. Pokój 2na2 z czego odchodzi na łazienkę i jest skoszona przez poddasze. Więc jesz,sra..sz w jednym miejscu :P
Po zgłoszeniu tego syfu nie zgłosiła się Sara następnego dnia jak zapowiadała tylko za dwa dni bo wolne miała i nie będzie traciła dnia wolnego na nas.
W jadalni stoi się po obiad jak w jakimś zakładzie w rzędzie i obiady okropne za które płacisz 31euro tygodniowo.
W umowie nie gwarantują Ci godzin pracy. Masz wpisane: " 0 " . A miała być umowa na 40h. Może Ci dadzą może nie. Abyś opłacił mieszkanie i inne opłaty .
NIE POLECAMY TEJ FIRMY.
zdjecie uzytkownika
Zizi - 2015-03-04 23:45:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Jeśli chodzi o firmę Flex-Employment to szczerze nie polecam, P. Tomasz to zwykły manipulant, i zachowuje się tak jakby był Bogiem. Przykład zwykłego cwaniactwa na zasadzie "Ty jesteś tutaj daleko od domu i to ja Ci pokaże jak masz tańczyć". Umowy albo jak kto to woli Kontrakty to nic innego jak "praca na wezwanie" zapewniają Ci w umowie 0 h tygodniowo. Umowy nie możesz nikomu pokazać, ani rozpowszechniac bo grozi Ci kara w wysokosci 3000e. Podpisujesz umowe Holenderska która oddajesz, o kopii zapomnij. Dostaniesz tylko Polska która nie wiadomo czy jest tak samo przetłumaczona. Za wspomniany Hotel Tivoli Płaci się 85e tyg pokoj, i nie ważne czy jedziesz sam czy w parze, kwota jest ta sama za osobe. 2,5e dziennie dojazd, okolo 20e ubezpieczenie i jeśli ktoś nastawia się na hotel inny niż Tivoli to zapewniam że masz 20% szans ze tam pojedziesz. Zostaniesz w Tivoli i będziesz placic do tego 31,5e za obiady ktore sa w zasadzie nie zjadliwe. z calego tyg. 2-3 obiady sa do zjedzenia reszta porażka co daje srednio 10,5e za obiad. oczywiscie z obiadów zrezygnować nie można. Pani Magda ktora dzwoni z Polski obiecuje zlote góry, a na miejscu jest zupełnie inaczej. Koloryzuje tak aby zwerbować ludzi do pracy. Której w zasadzie nie ma za dużo. Co do Oliemolen to słyszałem że Wifi dziala tylko na korytarzu, pokoje są nie zamykane, i jest problem z ciepla wodą. Ja rozumiem że jedzie się do pracy i nie można oczekiwać bóg wie czego ale po co takie durne mydlenie ludziom oczu. Każda osoba która tam jedzie to zbiera tylko na podróż powrotną. Jest duża rotacja ludzi. Ściągają Cię do pracy obiecują że jest tyle roboty że szok, a później okazuje się że robisz po 5-6 h pracy i jak jest malo pracy to masz wolne albo siedzisz na alarmie. Co do pracy to ZERO szkolen BHP a o przeszkoleniu na dane stanowisko zapomnij! jak się nie zapytasz to się nie dowiesz. i nie ważne Jak szybko nie będziesz robić to nasze "kochane lizusy polacy ważne jak makaron w jogurcie" zawsze będą mówić że jesteś wolny i masz robić TEMPO bo jak nie to dostaniesz STOPA i do widzenia 24h na opuszczenie hotelu. Jechałem tam z myślą zeby zarobić a teraz jestem na minusie. Decyzje zostawiam dla wszystkich którzy chcą zaryzykować. Jeśli jedziesz żeby się ujarać, pić i siedzeć na hotelu albo zarobić drobne na życie to prosze bardzo. Jest wolność słowa i w końcu ktoś musial powiedzieć co to jest za syf. Na sam koniec dodam że mineło troche czasu, a FIRMA KOGUCIK nawet nie potrafi oddać mi pieniędzy które mi zabrali. Na początku tak jak wszyscy sugerowałem się tym że opinie piszą ludzie którzy przyjeżdzają tam posiedzieć, ale w zasadzie to wszystko co piszą się sprawdza. Totalna masakra i zero organizacji. Najlepiej za dużo o sobie nie mówić i jak już ktoś jest faktycznie pod ścianą to lepiej niech poszuka innej firmy bo tylko wtopi. Pozdrawiam. I Z CAŁĄ PEWNOŚCIĄ NIE POLECAM TEJ FIRMY NIKOMU! FIRMA DNO!
zdjecie uzytkownika
desiire - 2015-03-06 14:57:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam ;)
za tydzien mam wyjechac do pakowania sortowania warzyw i owoców...
czy w ogole opałaca się tam wyjechac?
zdjecie uzytkownika
Pracowity - 2015-03-07 18:40:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli chcesz zarobić na życie tylko tam, to proszę bardzo. Jadąc tam nie masz żadnych praw. Proponuje poszukać innej firmy. Szczerze. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
hej - 2015-03-09 11:43:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czesc wam mam pytanie nie wiecie może czy flex wysyła rozliczenie podatkowe.
zdjecie uzytkownika
Johny - 2015-03-10 19:52:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Solarisy które Ci wysyłali są podstawą do rozliczenia . Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
hej - 2015-03-12 16:16:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Problem jestbtaki ze nie wysylali solarisow
zdjecie uzytkownika
Tivoli - 2015-03-13 07:58:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A przy wypłacie nie dostałeś solarisow to na czarno pracowałeś widocznie :)
zdjecie uzytkownika
bbbb - 2015-03-14 15:51:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie solarisy, do rozliczenia jest jarograf ja tam pracowałam i własnie przysłali mi dzwon do nich musza ci wysłac
zdjecie uzytkownika
Johny - 2015-03-15 19:46:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba nie jesteś dobrze poinformowana. Solarisy również wystarczą aby odzyskać podatek. Jeśli nie masz Solarisów to zostaje Ci ten Jarograf. A Solarisy dostawałeś zapewne na spam w poczcie i po czasie Ci to znikło. Tak to wysyłali :)
zdjecie uzytkownika
bbbb - 2015-03-16 20:07:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dobrze ze ty jestes doinformowany
zdjecie uzytkownika
kasia - 2015-03-23 11:36:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dostałam oferte pracy na sortowanie z chłopakiem, ktos cos moze powiedziec jak tam jest czy sa godziny? jak te mieszkania tak? proszę o jakies info
zdjecie uzytkownika
madafaker - 2015-03-23 18:42:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Załatwiona - 2015-01-10 11:56:26]:
Podeslij email tez ci cos opowiem
zdjecie uzytkownika
an - 2015-03-24 14:12:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ktoś na pakowanie warzyw i owoców w sobote sie wybiera?
zdjecie uzytkownika
monika - 2015-03-24 18:36:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja mam jechać z chłopakiem wiesz coś może an więcej?
zdjecie uzytkownika
an - 2015-03-24 19:41:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [monika - 2015-03-24 18:36:47]:
jesli możesz to odezwij sie na mojego maila sylwia1989r@interia.pl bo wlasnie z kolezanką nie wiemy czy na to jechac czy nie, za duzo ta pani to mi przez telefon o tym nie powiedziała. tez bym chciala sie wiecej dowiedziec.
zdjecie uzytkownika
tomsza - 2015-03-24 21:17:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [an - 2015-03-24 14:12:10]:
Dostałem też od nich ofertę na sobotę
ale podobno firma upada
zdjecie uzytkownika
an - 2015-03-24 21:23:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tomsza - 2015-03-24 21:17:10]:
a skąd ta informacja?
zdjecie uzytkownika
Tivoli - 2015-03-25 06:19:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [an - 2015-03-24 19:41:37]:
Pani Sobczak daj sobie spokój z ta firmą polecam szukać co innego
zdjecie uzytkownika
tomsza - 2015-03-25 10:10:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [an - 2015-03-24 21:23:28]:
od znajomego który tam pracował
zdjecie uzytkownika
kamilka - 2015-03-25 13:53:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tomsza - 2015-03-25 10:10:24]:
Ja dostałam oferte na sortowanie:)
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Bez rewelacji. Tak jak to się odbywa rekrutacja.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
rr - 2015-03-25 14:07:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kamilka - 2015-03-25 13:53:19]:
zaryzykuję i pojadę co będzie to będzie
pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
hej - 2015-03-25 18:08:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie mam do nich numeru podalibyscie mi to bym zadzwonila w sprawie rozliczenia i solarisow
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Flex-Employment B.V.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Flex-Employment B.V.?
Zadaj pytanie