Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Flex-Employment B.V.

Pracowałeś w firmie Flex-Employment B.V. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
życzliwa - 2015-06-05 22:33:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Klaudia - 2015-06-05 18:20:12]:
Droga Klaudio...pracowałam w tej firmie ponad rok i nigdy nie zarobiłam 400 euro tygodniowo a warto zaznaczyć, że nie byłam na wiekówce więc miałam wyższą stawke. Owszem, zdarzało sie lekko ponad 300 po odciągnięciu ale przy ok 60 godzinach pracy.w tej chwili zaczyna sie cięzki okres, większośc pracy bedzie na polu, w firmach produkcyjnych będzie jej coraz mniej, zresztą juz jest mało.Musisz liczyc odtrącenia na hotel, obowiązkowe obiadki, transport,ubezpieczenie czyli łącznie myslę ok 150 euro tygodniowo. żeby zarobić powyżej 200 euro na czysto musiałabyś mieć przypuszczam koło 50 godzin a to raczej nie jest okres na tyle godzin. Owszem zdarzaja się tzw. "akcje" co znaczy że np w sklepach jest promocja na kukurydze, rabarbar czy fasole itp i wtedy przez kilka dni jest więcej pracy natomiast zdarza się to nie wiem może raz na kilka miesięcy. Na wiekówce musisz sie liczyć z niższą stawką i naprawde nie wiem kto Ci naobiecywał 400 euro na czysto ale to bys musiała chyba 24/ dobe siedzieć w pracy. w tej chwili jest dokładnie to czego się obawiasz " może będzie praca a może nie", niestety...I z tego co sie orientuje to flex nie ma nic wspólnego z good morning, ale byc może sie mylę. Co do umowy no to faktycznie podpisujesz ja dopiero będąc w nl z reguły pierwszego dnia zaraz po przyjeżdzie po zgłoszeniu się do biura. Ale to jest tak jak piszesz jedziesz w ciemno. Jeśli potrzebujesz stałego, dość sporego dochodu to raczej szukałabym gdzie indziej. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
pkacyka - 2015-06-06 14:52:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
do zofia ,tomek,stan...czemu piszesz bzdury, używasz na forum wielu nikow ale to zawsze jesteś ty!!! przyczyna jest prosta bo jesteś cebulakiem i dodatkowo z konkurencyjnej firmy.
zdjecie uzytkownika
koloto - 2015-06-06 16:37:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Tomek - 2015-06-03 22:21:52]:
to podaj gdzie trafiłeś czy cie wywalili za alkohol i teraz focha walisz.podaj gdzie takie eldorado ze kasiorka leci :)
zdjecie uzytkownika
do zyczliwa - 2015-06-07 09:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [życzliwa - 2015-06-05 22:33:46]:
pracowałaś rok i teraz piszesz ze bylo tak sobie :)
myślę ze ściemniasz
zdjecie uzytkownika
dobre - 2015-06-07 21:51:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do mięsa dodaj posiekane pomidory z puszki, Fix Knorr oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i gotuj około 10 minut. Włoski makaron podawaj posypany startym serem.
zdjecie uzytkownika
to ja - 2015-06-07 21:53:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Rozbita w sobotę wieczorem kumulacja narastała od 16 maja. Gdyby nikt nie trafił, w kolejnym losowaniu byłaby do zgarnięcia rekordowa kwota ponad 40 mln zł.

Tak się jednak nie stanie, bo znalazła się szczęśliwa osoba, która wytypowała zwycięskie liczby, czyli 3, 7, 12, 17, 18, 21.
Dzięki „szóstce” o wartości aż 28 085 312 złotych, zajęła ona szóste miejsce na liście najwyższych wygranych w Lotto.
Trzeba zapłacić podatek

Wytypowanie "szóstki" to jednak nie tylko przyjemności. Trzeba pamiętać, że wygrane są opodatkowane. W przypadku kwot powyżej 2 280 zł pobierany jest podatek w wysokości 10 proc. wygranej kwoty.

Wypłata wygranej w Lotto nie jest dzielona na raty. Gracz odbiera ją w całości. Od niego zależy, czy chce wziąć pieniądze w gotówce, czy woli, by przelano mu ją na konto lub kilka kont bankowych.
zdjecie uzytkownika
antek - 2015-06-08 06:40:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [koloto - 2015-06-06 16:37:05]:
Tomek masz racje.Zarobić się nie da. Umowy na miejscu na 0 godzin,hotel drogi, żarcie opłacone ale nie zjadliwe .W sumie pasztet i zarobić się nie da. W końcu trzeba utrzymać hotel i pośredników a praca na polu ciężka!Praca na hali to ściema.Pięknie to wygląda jak jesteś w Polsce a na miejscu lipa. Owszem zarabiają ale nieliczne osoby które mają układy reszta po opłaceniu wszystkiego zarabia na poziomie najniższej krajowej w Polsce. Kto ma rozum to nie jedzie. Byłem,widziałem, wróciłem i nigdy więcej...
zdjecie uzytkownika
filipek - 2015-06-08 07:13:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Każdy kto jedzie przez pośrednika musi wiedzieć na co się decyduje. Logiczne jest, że pośrednik zarabia na frajerach. Są pośrednicy uczciwi i tacy którzy nabijają ludzi w butelkę. A jak ktoś zjedzie po tygodniu to nic. Zawsze rotacja jest.Jak ta firma jest uczciwa to dlaczego umowy podpisuje się dopiero na miejscu? Jak można podpisać umowę na 0 godzin? Wiadome jest,. że to umowa śmieciowa i nic się nie należy i człowiek uzależniony jest od humoru koordynatora dlaczego firma podaje że praca jest na hali jak głównie trzeba ciężko pracować w polu. Takie firmy winny ponosić karę za wprowadzanie ludzi w bląd.Zanim się wyjedzie należy obliczyć czy da się zarobić.I tak ;średnio przy wypłacie ok 7 euro na godzinę pracuje się ok. 9 godzin czyli 63 euro na dzień. praca 6 dni to 378 euro tygodniowo. Od tej sumy należy odjąć ;85 euro hotel,30 euro ubezpieczenie, 32 euro obiady, 15 euro dojazdy na pole i podatek ok 80 euro w sumie opłaty to 242 euro tygodniowo. Czyli na czysto jest 136 euro . Ale to jest tak pięknie jeśli jest praca codziennie.Jak umowa jest na 0 godzin to znaczy, że praca jest na wezwanie. Tak więc trzeba się liczyć z tym ,że pracy nie będzie i co wtedy? hotel, obowiązkowe obiady i ubezpieczenie trzeba zapłacić i co wtedy? wtedy to czarna nędza i długi, które należy spłacić i tak zostaje się niewolnikiem takiego pośrednika. Zapomniałem jeszcze , że trzeba jeść . Wyjeżdżając należy przeliczyć wszystko i wtedy wiadomo...i nikt nie może mieć pretensji do tego pośrednika bo każdy sobie może przeliczyć sam. podstawa to umowa- jeśli na 0 godzin to się nie jedzie pomijając to, że na takiej umowie nie ma żadnych praw i żaden sąd nie pomoże bo DECYDUJECIE SIĘ NA 0 GODZIN.Ponadto nie wlicza sie wam to do stażu pracy ,do emerytury i nie ma urlopowego. Nie rozumiem jak można jechać w ciemno nie podpisując umowy w Polsce. Jeśli ktoś wam proponuje podpisanie umowy na miejscu a nie w Polsce to już jest sygnał że coś tu nie jest w porzo. Każdy jest kowalem swego losu i jadąc do Holandii trzeba nauczyć się kalkulować. Firma utrzymuje się dzięki pracownikom w tym wypadku dzięki frajerom, którzy podpisali umowę na 0 godzin. A tu kilka słów do firmy; NALEŻY SZANOWAĆ LUDZI BO TO ONI WAS UTRZYMUJĄ W PRZECIWNYM WYPADKU TEŻ PÓJDZIECIE DO PRACY W POLE!
zdjecie uzytkownika
ola - 2015-06-08 07:24:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [filipek - 2015-06-08 07:13:13]:
POJDZIECIE DO PRACY W POLE I TO NA 0 0GODZIN!!!-to do firmy Flex
zdjecie uzytkownika
Goya - 2015-06-08 18:39:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ola - 2015-06-08 07:24:28]:
Swięta racja Filipek,ludzie nie umieją liczyć i są naiwni a potem się żalą. gdyby każdy umiał kalkulować to padły by takie firmy a tak to jadą tam głupole w ciemno. Zresztą dużo jest oszustów internetowych. A nic gorszego jak Polak Polakowi wilkiem- to się nazywa nasza narodowa solidarność- aby dać po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] drugiemu i go wykukać.
zdjecie uzytkownika
porąbany - 2015-06-08 18:44:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i gzie ta praca na hali panie i panowie? Pole,pole łyse pole.....
zdjecie uzytkownika
Stanisława - 2015-06-09 08:13:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Macie problem z pracodawcą w Holandii? Skontaktujcie się z Fair Work tam wam pomogą. www.fairwork.nu, możecie zadzwonić do polskojęzycznego pracownika;tel.0645971558 lub020-7600809 E-mailinfo@fairwork.nu
zdjecie uzytkownika
zorro - 2015-06-11 10:34:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pani Magda z Olsztyna twierdzi, że praca jest przy taśmie na hali i na umowie widnieje wymiar pracy 40 godzin- niech się wypowiedzą ci co tam pracują. Z tego co wiem pani Magda łże jak pies i wysyła ludzi do firmy którzy na miejscu dowiadują się że zostali oszukani. Za wprowadzanie ludzi w błąd w naszym kraju są paragrafy. Pani powinna zwracać oszukanym ludziom koszty bo tam umowa jest ale na 0 godzin,bo nie pracuje się 40 godzin tylko kilka w tygodniu aby wystarczyło na hotel i obiady oraz nie pracuje się na hali tylko w polu. I jaka jest prawda? Niech firma powie, że to co piszę jest nieprawdą.No,niech się wypowiedzą ci mądrzy ,którzy tam wysyłają ludzi. A ja gratuluję ludziom. Byłem tam i wiem co piszę.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-06-15 22:56:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Złodzieje i szubry!!!
zdjecie uzytkownika
oszczezenie - 2015-06-17 15:49:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam bylem ostatnio tam z dziewczyna jak szybko my dojechaliśmy tak szybko my opuścili te miejsce jednym słowem brud i ubóstwo żal w ogóle ze taka firma istnieje i naciąga Polaków na wyjazdy....jak weszliśmy na pokoje to smród syf i malaria śmierdziało sikami wilgocią jednym słowem w slumsach jest ładniej w ogóle jak dostaje sie umowę to fakt nie pisze ile godzin się pracuje tylko pisz że 0 godz.wiec na prawdę polacy chłopcy i dziewczyny i pary nie wyjeżdżajcie tam szukajcie czegoś innego...aaa zapomniałem jeszcze o jednym co z tego jak pokoje się zamykają jak się idzie do pracy jesli jest w ogóle to jak się jest w pracy to taki gościu nazywają go grek ma klucze i chodzi po pokoju i grzebie po rzeczach wiec przy sobie trzeba wszystko trzymać bo giną komórki dowody itd...i czasem pracuje sie tylko na hotel i jedynie a ty nic nie zarobisz...wiec naprawde nie wyjeżdżajcie z ta firma oszuści i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak pojedziesz i nic nie będziesz miał kasy na powrót zostaniesz tam na zawsze....traktują gorzej jak dawniej murzynów....pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
kolastyna - 2015-06-17 23:37:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego właśnie straciłeś robotę za chlanie i teraz jedziesz po flexie .Mówiłem ci ze wódka i zilo nie będzie tolerowane i szybko cie wywala.A teraz spinasz sie jak barania torba .Jak jestes taki cwaniak to podaj imię i nazwisko i opisz czemu cie wywalili.Za monitora to jesteś kozak ale jak prosiłeś aby cie nie wywalali to było żałosne.
zdjecie uzytkownika
kret ci w oko - 2015-06-17 23:50:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [oszczezenie - 2015-06-17 15:49:38]:
Nie pisz ze masz dziewczynę bo kłamiesz!!!!Zależy na co się trafi ... Znam osoby które wyjechały (nie do Holandii) I po prostu nie szło wytrzymać z innymi "polaczkami" bo straszne chamstwo jest. Ale chyba lepiej wyjechać do takiego chamstwa i dobrze zarabiać niż siedzieć tu w Polsce za marne grosze...To czemu wyjechałeś jeśli znasz języki obce i masz super doświadczenie.Odpisz ale bez ściemy
zdjecie uzytkownika
zły - 2015-06-18 17:22:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czemu tyle jadu na stronie? Właśnie wróciłem z roboty i myślę ze większość piszących to osoby które nigdy nie pracowały we flexie i nie były nawet w Holandii! Podajcie jakies detale bo czytając wsze ogólniki to można do wszystkiego przyłatać.
zdjecie uzytkownika
tede - 2015-06-19 11:30:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [oszczezenie - 2015-06-17 15:49:38]:
Kolego, czytając twojego posta mogę śmiało napisać ze jesteś kompletnym analfabetą.Edukację szkolną skończyłeś na 7-klasie ale wymagania masz jak PREZES.
Jestem tam od tygodnia i jeśli nie walisz w ch.... to i zarabiasz.Ale dla ciebie będzie lepiej u mamusi i pod blokiem pijąc piwo:)
zdjecie uzytkownika
tamik - 2015-06-21 18:54:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najwyraźniej wiele zależy od poszczególnych pracowników, Ci co przykładają się do swojej roboty pewnie sa zadowoleni o ile nie trafią na jakiś margines społeczny w pokoju, a tak się pewnie może zdarzyć znając życie. Problem pojawia się, gdy ktoś jako jedyną rozrywkę uznaje alkohol i inne używki, wtedy to i pewnie źle mu się pracuje ciągle na kacu...
zdjecie uzytkownika
kolo - 2015-06-29 11:05:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tomek - 2015-06-03 22:21:52]:
to podaj gdzie jest ta szczęśliwa firma ,bo napisałeś parę ogólników i tyle w temacie.Jeżdżę do Holandii juz perę lat i jak zasuwasz to masz robotę.A jak sie lenisz i walisz wodke zamiast pracować to zawsze cie wywalą
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-06-29 22:00:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzę że pełno tu anonimów czyli całkowity brak odwagi gratulacje. myslę że to pisze ktos z firmy co na codzień fałszywie się uśmiecha do wszystkich
zdjecie uzytkownika
zdziwiony - 2015-06-30 09:32:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Właśnie jestem w Holandii i dokładnie we flexemplyment od 4tyg. Jestem zdz=wiony czemu jest aż tyle jadu na forum?Pracuje czasami na wózku i przy taśmie z moja dziewczyna .Fakt praca nie jest lekka i warunki bez szału ale idzie zarobić.Oczywiście nie sa to kokosy ale i tak lepiej od średniej krajowej w Polsce. Jeśli nie pijesz i słuchasz to zarobisz a jak przyjedziesz i zgrywasz wielkiego cwaniaka to szybko dostajesz kopa w d..Ale jak to z polakami :)Pierwsze pytanie cebulakow to gdzie zioło kupić.Oczywiscie sa lepsze i gorsze firmy ale nie dla wszystkich bo trzeba mieć umiejętności i kwalifikacje a zawodówka lub liceum nie czyni z nas informatyka lub bankiera.Radze sie zastanowić wszystkim jadacym, czy jada do pracy czu poudawac i wrocic do polski i mamie powiedzieć jak jest strasznie bo trzeba sprzątać i nie można pic alkoholu.Znalazlem tutaj pare informacji ze gdzie indziej jest lepiej ,proszę podaj nazwę firmy po tak to ja tez mogę pisać
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Bez rewelacji. Tak jak to się odbywa rekrutacja.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Funio - 2015-07-01 17:39:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludziska ta firma to wielkie nieporozumienie. Byłem tam.Miała być praca na hali ale [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w rabarbarze z predkością światła. Liczyłem na godny zarobek, okazało się że nie ma kasy bo odliczyli opłaty za syfiasty hotel-85 euro,dojazd na pole 15 euro,obiady 32 euro ,ubezpieczenie 30 euro do tego podatek i do wypłaty...40 euro!!!Akurat na chleb i wodę. te słynne obiady to syf,nie da się konsumować. Co do umowy to na 0 godzin i to prawda co pisali ludzie.Pracy nie ma,ludzie czekają na godziny a dług rośnie.Wygląda na to że polacy utrzymują ten stary nie remontowany klasztor który nazywają hotelem. U nas w Polsce nie ma takich hoteli bo by sanepid zamknął.Ciekawa firma. Wydałem mnóstwo kasy i wróciłem z niczym bo nie uśmiechało mi si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na polu z rabarbarem.A pani Magda tak pięknie mówiła o 40 godzinach na umowie,o pracy na hali. Na pole Rodacy bo tam jest wasze miejsce!!!A rabarbar DUŻY!DNO,SYF ,KIŁA I MOGIŁA!Głupi byłem, że nie czytałem opinii o firmie.To to samo co Pollux. Powinni zwrócić kasę za dojazd i powrót. Te dobre opinie to piszą te gwiazdeczki z biura co nie umieją zliczyć do 10.Niech same [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na polu w rabarbarze.
zdjecie uzytkownika
Małgorzata - 2015-07-01 17:52:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szanowni Państwo,wniosek jest jeden.Zanim pojedziecie do tej firmy żądajcie umowy na miejscu w Polsce i to w języku polskim.Ot i cała filozofia.Wszyscy oszukani powinni to zgłosić do prokuratury i podać namiary na tą Panią Magdę,która oszukuje ludzi.Od tego jest kodeks karny.Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia i ...ROZUMU
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Flex-Employment B.V.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Flex-Employment B.V.?
Zadaj pytanie
alert