Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Flex-Employment B.V.

Pracowałeś w firmie Flex-Employment B.V. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Mateusz - 2014-11-05 15:20:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, dostałem propzycję wyjazdu przez tą firme do pracybpakowania owoców i warzyw. Jedziemy w ten weekend. Czy rzetelne osoby mogą coś więcej powiedzieć. Jesteśmy poza wiekówką.
zdjecie uzytkownika
kamil - 2014-11-05 22:35:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy da zarobić w tydz 200euro po za wiekówka?, 23 lata. Wasze komentarze odechciewają jakiego kolwiek wyjazdu. ale z drugiej strony są i pozytywne komentarze.
zdjecie uzytkownika
xxxx - 2014-11-11 18:02:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)

Pozytywne opinie pisza lizusy. Byłam tam i pisze całkiem szczerze masakra.To najwiekszy syf jaki zastałam w nl.Decyzja nalezy do Was. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Aldi - 2014-11-13 13:25:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,dostalam od nich oferte pracy na lini produkcyjnej sortowanie warzyw i owocow,czy firma godna polecenia?sama sie obawiam jechac moze ktos planuje tam pojechac do pracy?razem zawsze jakos razniej jak cos to pisac
aldi20100@wp.pl
zdjecie uzytkownika
Adam - 2014-11-19 13:01:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie polecam tej firmy. Kosmiczna cena za mieszkanie (oliemolen), godzin jest tak malo ze czasami trzaba caly tydzien roboty wywalic na mieszkanie i ubezpieczenie! Wyplaty niby po tygodniu ale i tak czeka sie ok 2tyg. Stawka godzinowa jest inna niz w dokumentach przeslanych na maila nie 9.02e a 8.38e BRUTTO!!! LUDZIE NIE JEDZCIE TAM BO BEDZIECIE ZALOWAC!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Lesi - 2014-11-27 20:58:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak to stawka inna niż w dokumentach? rozumiem że te dokumenty to umowa? a czy stawka podana w umowie zgadza się z tą wypłacaną? bo to chyba najważniejsze. Ludzie pamiętajcie żeby czytać dobrze umowy, czy dotyczące pracy czy czegokolwiek, wiele porażek tym sposobem możecie uniknąć jeśli będziecie o tym pamietać.
zdjecie uzytkownika
Turysta - 2014-12-01 14:35:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam pracowałem w firmie flex emploiment jakiś czas temu ogólnie warunki są do zaakceptowania nie wszystko działa tam idealnie ale tak samo jest w innych agencjach pracy nie wszyscy mają tam wystarczających godzin pracy tygodniowo.Powody tego są różne są tacy kturzy naprandę mają z tym pecha i to jest smutne ale są też ludzie którym nie chce się robić a potem nażekają że mają często afrop-czyli wolne .Polecam tą firmę tym którzy nie boją się roboty a leserom jej nie polecam
zdjecie uzytkownika
andrzej - 2014-12-03 14:21:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. tak że otrzymałem oferte pracy o tej firmy na pakowanie i sortowanie wazyw i owocow za stawke 7.03brutto moze mi ktos powiedziec. jak to szczerze tam wszystko wyglada. jak z tym mieszkaniem godzinami pracy wyplatami i wszystko co powinienem wiedziec. z gory dziekuje
zdjecie uzytkownika
pracownica 2014 - 2014-12-10 22:33:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czytając niektóre opinie to mi się płakać chce pracuje tutaj już jakiś czas i nie mogę złego słowa powiedzieć ... to że komuś nie chciało się pracować i wymyślał historie a głowa brzuszek dupa boli i dostawali stopa nie oznacza żeby wypisywali i oczerniali tę firmę ... powiem tak warunki mieszkaniowe są super , wypłaty także .... wiadomo są chude i obwite tygodnie trzeba się z tym liczyć ale nie ma co narzekać... Praca jest super ludzie też a jak dzwonisz z problemem do biura zawsze ci pomogą... naprawdę polecam tę firmę, Zresztą sami przyjedźcie i się przekonajcie
zdjecie uzytkownika
Hotel Tivoli - 2015-01-03 12:38:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Powiem tak nie opłaca się tu przyjeżdzać i pracować na ten hotel i ubezpieczenie śmieszne obowiązkowe obiady po postu będziecie pracować tylko na przeżycie tu. Jak mamy coś zarobić to polecił bym rozejrzeć się za czym innym naprawdę!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Załatwiona - 2015-01-10 11:56:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Tak, zostałam właśnie odprawiona z tego biura. Czemu? Bo pan Tomasz, a tak naprawdę Mirosław pobierał sobie kasę od ludzi tzw. kary, np. za to, że za dużo prądu zuzywamy, za to, że jest za ciepło w pokoju, za to, że za głośno rozmawiamy, za to, że za duży bałagan mamy we własnym pokoju, za..... . Dużo rzeczy jeszcze można dopisać, ludzie mówią o tym pomiędzy sobą, ja nagralam niektóre kary nałożone przez pana Mirosława, albo jak kto woli Tomasza i już zaczęłam akcję ze związkami zawodowymi, a one wiedzą gdzie z tym mają iść dalej. Urząd skarbowy fajne pieniądze zwraca ludziom, ale również potrafi nałożyć odpowiednie kary. Ciekawi mnie tylko, czy właściciel tego biura wie o tych kartach, jeżeli tak, to bardzo mu współczuję. Ogólnie firma fajna, ale dba tylko o stałych pracowników, którzy i tak żyją w strachu, boją się cokolwiek odezwać, bo inaczej znajdzie się też coś i na nich, tak jak na tych, którzy kiedyś potrafili się upomnieć o swoje. Znałam osobiście kilka osób i dużo złego słyszałam.
zdjecie uzytkownika
LOL - 2015-01-11 09:39:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam tu ściągają ludzi po to żeby na nich zarobić a nie dać im zarobić często to są ludzie którzy pierwszy raz podejmują prace za granicą i mają bardzo niską wiedzę o zarobkach za granicą wiec się godzą na to co jest. JEDNO ZAPAMIĘTAJCIE WSZYSCY JAKA BY NIE BYŁA AGENCJA PRACY. TO NA KAŻDA AGENCJĘ PRACY PRACUJĄ LUDZIE KTÓRZY PRZEZ NIE JADĄ !!
zdjecie uzytkownika
DK - 2015-01-25 14:23:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę tu różne opinie i dużo prawy. Owszem są wypłacalni, jednak zarobić można o ile od początku Cię polubią. Zero szkoleń i nauki, postawią na stanowisku i masz wiedzieć wszystko, a jak dojdzie że robisz źle to Ci nie powiedzą tylko wywalają. Rozchorować też się nie możesz. Nie polecam!
zdjecie uzytkownika
pytający - 2015-01-29 17:10:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam wybiera się ktoś w następnym tygodniu do Oliemolen w Roosendaal. Czkam na wasze odpowiedzi
zdjecie uzytkownika
Franco - 2015-02-01 21:14:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zastanów się co do Oliemolen, i do tej firmy. Wifi dziala tylko na korytarzu, jest ciezko z ciepla woda. zimnej masz pod dostatkiem, i pokoje sa bez mozliwosci zamykania. Czyli zero prywatnosci. Ogolnie ODRADZAM tą firme kogucik.
zdjecie uzytkownika
Żaba 10 FCB - 2015-02-03 10:44:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Aldi - 2014-11-13 13:25:00]:
Ja też chcę wyjechać karolzabowka@gmail.com
zdjecie uzytkownika
Ona222222 - 2015-02-16 15:28:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Dostalismy z chlopakiem oferte na warzywa i owoce. Osoby ktore wiedza cos na temat pracy w tej agencji prosze o opinie.
zdjecie uzytkownika
ssssss - 2015-02-16 19:10:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Samabpraca nie jest zla gdyby tylko były godziny,a tego nie ma tam. Cał reszta to jedna wielka kupa
zdjecie uzytkownika
rico - 2015-02-17 12:24:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ona222222 - 2015-02-16 15:28:23]:
też dostaliśmy z dziewczyna oferte, prosze o opinie
zdjecie uzytkownika
Tivoli - 2015-02-17 16:29:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Za dużo tam ludzi ściągają a nie maja dla nich pracy a jak jest to mało godzin zgadzam się z opinią wcześniej odradzał bym ta firmę oni chcą żeby ludzie robili na ich firmę nie dać ludziom zarobić porażka :( a wybór wam pozostawiam :)
zdjecie uzytkownika
maciek - 2015-02-18 09:20:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Powiem tak, jezeli jestes poza stawka wiekowa to wyplata tygodniowa jednego tygodnia wynosi okolo 140 euro na czysto nastepnego tygodnia okolo 200e. Jezeli masz na zmiane 1 to masz pewne te 40 godzin tygodniowo a jezeli 2 zmiana to niestety przygotuj sie na 30 godzin. Hotel Tivoli ok, jezeli hotel Olimolen to odradzam wyjazdu - raz jest raz nie ma ogrzewania, cieplej wody, WiFi. Jezli jedziesz sam to duzo nie odlozysz z 2tys zl. Czeka cie praca nie tylko na hali ale takze na polach, deszcz nie deszcz. Pozdro.
zdjecie uzytkownika
ty - 2015-02-20 22:41:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wysłałem swoje zgłoszenie jak długo czeka się na ich odpowiedz?
zdjecie uzytkownika
ombo - 2015-02-28 09:10:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stawki wydają się być względnie okej.Co prawda szału nie robią ale na podstawowe prace jakie się wykonuje to jest zadowalająca kwota. Podejrzewam, że co innego gdyby postawiło się tutaj jakiegoś inżyniera czy biznessmena. Macie jakieś inne propozycje co zrobić żeby zwiększyć swoje szanse i walory. W dalszej perspektywie na pewno pomoże.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Bez rewelacji. Tak jak to się odbywa rekrutacja.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Tivoli Hotel - 2015-03-04 11:43:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cóż można powiedzieć o firmie Flex-Employment B.V. ?Pojechaliśmy razem z narzeczonym tydzień temu. Rekrutowała nas Pani Magda, która bardzo koloryzuje sytuację. Nic nie wspomniała, że lepiej wziąć ze sobą drugi telefon bo kartę dostaje się od firmy (trzeba mieć go włączonego cały czas bo Cię wzywają do pracy) . Każdy pokój miał być wyposażony w telewizor (którego nie było), lodówkę (brudna), czajnik (śmierdział plastikiem, był czymś zalany i nie dało się pić. Nawet po wyparzeniu). W trakcie jazdy do Tivoli Sara (młoda dziewczyna, z która podpisujesz umowę, niedoświadczona i obojętna twym losem co się dzieje)
Dostaliśmy pokój na poddaszu bo niby dla par na 3 pietrze bo na 1 i 2 pietrze są pokoje 1,2,4 osobowe. Pokój był zasyfiony i nie posprzątany. Łóżko zarwane, pod nim stare kołdry,koce,butelki,kable itp. Dwie szafki kuchenne, w których chyba trzymać ubrania bo innych szafek nie ma. Biurko.. chyba na ten nieistniejący TV. Pokój 2na2 z czego odchodzi na łazienkę i jest skoszona przez poddasze. Więc jesz,sra..sz w jednym miejscu :P
Po zgłoszeniu tego syfu nie zgłosiła się Sara następnego dnia jak zapowiadała tylko za dwa dni bo wolne miała i nie będzie traciła dnia wolnego na nas.
W jadalni stoi się po obiad jak w jakimś zakładzie w rzędzie i obiady okropne za które płacisz 31euro tygodniowo.
W umowie nie gwarantują Ci godzin pracy. Masz wpisane: " 0 " . A miała być umowa na 40h. Może Ci dadzą może nie. Abyś opłacił mieszkanie i inne opłaty .
NIE POLECAMY TEJ FIRMY.
zdjecie uzytkownika
Zizi - 2015-03-04 23:45:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli chodzi o firmę Flex-Employment to szczerze nie polecam, P. Tomasz to zwykły manipulant, i zachowuje się tak jakby był Bogiem. Przykład zwykłego cwaniactwa na zasadzie "Ty jesteś tutaj daleko od domu i to ja Ci pokaże jak masz tańczyć". Umowy albo jak kto to woli Kontrakty to nic innego jak "praca na wezwanie" zapewniają Ci w umowie 0 h tygodniowo. Umowy nie możesz nikomu pokazać, ani rozpowszechniac bo grozi Ci kara w wysokosci 3000e. Podpisujesz umowe Holenderska która oddajesz, o kopii zapomnij. Dostaniesz tylko Polska która nie wiadomo czy jest tak samo przetłumaczona. Za wspomniany Hotel Tivoli Płaci się 85e tyg pokoj, i nie ważne czy jedziesz sam czy w parze, kwota jest ta sama za osobe. 2,5e dziennie dojazd, okolo 20e ubezpieczenie i jeśli ktoś nastawia się na hotel inny niż Tivoli to zapewniam że masz 20% szans ze tam pojedziesz. Zostaniesz w Tivoli i będziesz placic do tego 31,5e za obiady ktore sa w zasadzie nie zjadliwe. z calego tyg. 2-3 obiady sa do zjedzenia reszta porażka co daje srednio 10,5e za obiad. oczywiscie z obiadów zrezygnować nie można. Pani Magda ktora dzwoni z Polski obiecuje zlote góry, a na miejscu jest zupełnie inaczej. Koloryzuje tak aby zwerbować ludzi do pracy. Której w zasadzie nie ma za dużo. Co do Oliemolen to słyszałem że Wifi dziala tylko na korytarzu, pokoje są nie zamykane, i jest problem z ciepla wodą. Ja rozumiem że jedzie się do pracy i nie można oczekiwać bóg wie czego ale po co takie durne mydlenie ludziom oczu. Każda osoba która tam jedzie to zbiera tylko na podróż powrotną. Jest duża rotacja ludzi. Ściągają Cię do pracy obiecują że jest tyle roboty że szok, a później okazuje się że robisz po 5-6 h pracy i jak jest malo pracy to masz wolne albo siedzisz na alarmie. Co do pracy to ZERO szkolen BHP a o przeszkoleniu na dane stanowisko zapomnij! jak się nie zapytasz to się nie dowiesz. i nie ważne Jak szybko nie będziesz robić to nasze "kochane lizusy polacy ważne jak makaron w jogurcie" zawsze będą mówić że jesteś wolny i masz robić TEMPO bo jak nie to dostaniesz STOPA i do widzenia 24h na opuszczenie hotelu. Jechałem tam z myślą zeby zarobić a teraz jestem na minusie. Decyzje zostawiam dla wszystkich którzy chcą zaryzykować. Jeśli jedziesz żeby się ujarać, pić i siedzeć na hotelu albo zarobić drobne na życie to prosze bardzo. Jest wolność słowa i w końcu ktoś musial powiedzieć co to jest za syf. Na sam koniec dodam że mineło troche czasu, a FIRMA KOGUCIK nawet nie potrafi oddać mi pieniędzy które mi zabrali. Na początku tak jak wszyscy sugerowałem się tym że opinie piszą ludzie którzy przyjeżdzają tam posiedzieć, ale w zasadzie to wszystko co piszą się sprawdza. Totalna masakra i zero organizacji. Najlepiej za dużo o sobie nie mówić i jak już ktoś jest faktycznie pod ścianą to lepiej niech poszuka innej firmy bo tylko wtopi. Pozdrawiam. I Z CAŁĄ PEWNOŚCIĄ NIE POLECAM TEJ FIRMY NIKOMU! FIRMA DNO!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Flex-Employment B.V.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Flex-Employment B.V.?
Zadaj pytanie