Flex-Employment B.V.

HR Oudenbosch

Opinie o Flex-Employment B.V.

mała mi 2016-03-23 20:33
jak ktos jest głupi to tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracuje i cwanika zgrywa sa inne firme ktore cie informuja jak sie ubrac itp podobne proste
Tivoli 2016-03-23 21:24
Posłuchaj w meilu odrazy bylo na temat rzeczy w ktorych mamy ppracowac [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiadomo w dzinsach pracować zacisnac zęby trza i do przodu zarobić wracać do domu.. Tak pewnie będzie zwalnianie ludzi po świętach ty tam pracujesz tez jesteś głupia ci którzy stracili posady budują domy maja dużą rodzinę muszą robić by moc trochę wyjść na prosto a skoro nie masz dzieci po co siedzisz wracaj do polski i pracuj za 1200 zł po 12h powodzenia☺
mała mi 2016-03-27 08:24
na tyle nie jestem głupia i tam juz nie pracuje mam dzieci i jezdze do holandi zarobic a nie nie hotel utrzymywac ciebie zadawala 150 euro tyg spoko i to jest twoim zdaniem zarobek dobre
1
Tivoli 2016-04-06 15:54
Nie zarabiam 150 lecz 300 wiadomo nie jest to zajebisty zarobek jeszcze trochę i tez spadam patura max mniej roboty osoby zjeżdżają
2
mała mi 2016-04-20 21:00
jak zarabiasz 300 euro tyg to nie wiem czemu praca ci nie odpowiada chyba ze zarabiasz w inny sposob daje to do myslenia
1
kolega 2016-04-29 10:52
Podobno okres jesienno- zimowy jest najlepszy na wyjazd Polaków za pracą właśnie do Holandii. To wtedy pojawia się najwięcej ogłoszeń skierowanych właśnie do nas. Praca jest w zakładach produkcyjnych, magazynach i hurtowniach.
Oczywiście wymagana jest komunikatywna znajomość angielskiego lub niemieckiego oraz gotowość do wyjazdu minimum na pół roku.
Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenie lub kogoś z rodziny kto pracuje właśnie w Holandii? Jak szukać tam pracy?
daro 2016-04-29 10:54
Polsce ale jakoś mu nie wierzę jak chcesz zarobić to niestety musisz znać języki najlepiej holenderski wyślą cię do szkoły (byś się nauczył wymagane jest to do stanowisk kierowniczych ) chyba że pracujesz na samym dole szczebla robotniczego. Holendrzy mają inną pracę niż Polacy czy inne nacje narodowościowe które przyjechały do tego kraju za pracą. Holendrzy są kierownikami menadżerami pają stanowiska kierownicze reszta ludzi to robole do czarnej roboty i to się raczej nie zmieni bo taka jest mentalność ludzi. Ja bym się naprawdę zastanowił nad wyjazdem szczególnie że mieszkam na śląsku jest robota więc niema co czarować kto chce pracować to pracę znajdzie przynajmniej u nas....
1
ewa 2016-05-07 05:01
Nie napisalam, ze wszyscy ludzie bedacy w Holandii naduzywaja alkohol, ale wiekszy i% tak wlasnie robi. I moja odpowiedz na pani post nie miala na celu wywolania dyskusji, ale pokazania drugiej strony, gdyby ta firma byla taka beznadziejna, to nie pracowałoby tam tyle ludzi. Ja bynajmniej mam jak najbardziej pozytywne wspomnienia apropo flex-employment. i jeszcze sprawa Pani solarisa, to nie wiem co chce Pani tym udowodnić, ze firma nie ukrywa odciaganych kosztow? Za hotel, za ubezpieczenie? To chyba normalne,ze za takie rzeczy sie placi. W Polsce nikt nie zapewnia człowiekowi mieszkania, by mogl pracowac. Nikt nikomu za darmo nie daje noclegów. Zresztą nie moja sprawa.
1
kasia 2016-05-10 09:16
gorszej bzdury danwo nie czytalam :)okres sezonowy najlepszy do rpacy to wiosna ;)-lato
1
koala 2016-05-11 08:12
czy ma moze ktos informacje na temat agencji pracy KM HR z
Warszawy?? Staram sie o prace do Holandii przez ta agencje dokladnie
do Zeist do domow opieki .. czy jest ktos kto cos wie cos na temet
tej agencji lub pracuje w Zeist?? dziekuje za informacje
OkradzionaZtygodniówki 2016-05-17 18:51
Szefowa Flex Employment w Oudenbosch zabrała mi 100 euro z wakacyjnego, czyli CAŁĄ moją u nich TYGODNIÓWKĘ!, bo niby nie oddałam im ubrań roboczych po UWAGA 3 miesiącach pracy. Jaki fetysz ma szefowa, że potrzebuje te używane przeze mnie (m.in. przy czyszczeniu u niej garów i sedesów) przez kwartał ubrania???! Nie mogę odzyskać tych 100 euro, chociaż ubrania zostały oddane (niepotrzebnie, bo nikt ich po 3 miesiącach nie musi zdawać) a sekretarka węgierka kazała je wyrzucić.
100 euro tygodniowo to ja mam w Polsce za pracę biurową na miejscu, mieszkając sama w pokoju z dostępem do kuchni i swoją łazienką. I nie muszę robić we Flex Employment na nerwowe niewolnicze wezwania kwadrans przed początkiem pracy czy w charakterze innym niż stanowisko na które aplikowałam odpowiadając na ogłoszenie w Polsce, i nie muszę robić we Flex Employment 7 dni w tygodniu, we dnie i w noce, z zamkniętą pralką, i mieszkaniem z trzema obcymi osobami i bycia okradaną przez nie oraz szefową...
Flex Employment to najgorsza agencja w jakiej byłam, a pracowałam przez kilka lat za granicami, przez rożnych pośredników. Okradają, wyzyskują, okłamują jak nikt inny. A jak ktoś mnie nie szanuje, to na mnie nie zasługuje. Na innych może tak i spoko - może żerować nadal. Ale nie na mnie!
6
Eli 2016-05-20 06:44
Jest tam system dwuzmianowy. Jak podzielone są godziny pracy na 1 i 2 zmianę, po ile godzin się pracuje, czy faktycznie również w nocy. Proszę o informację.
Tivoli 2016-06-01 08:40
Hej eli pracowalam tam powiem ci tak praca lekka ale te młode operatorki jak im nie pocisniesz to rządzą toba jak czarnuchem jeżeli do pracy masz na rano typu 6 wyjazd 4.40 i pracujesz do 15 jeśli nie masz zmiany to do 17 jeżeli na popołudnie typu 15 bądź 17 licz się z tym ze nie wiesz kiedy wyjdziesz . pewnie wezmą cie na Tivoli hotel gdzie jesteś zdana na to co ci igotuje nie zjesz tak ci odciągnąć więc na jedno wychodzi kary są dawane tak naprawdę za to ze nie posprzatasz pralki albo obojętnie za co ci walna jakąś minusowa kwotę na solarisie płacą jak chcą . ktoś Tyra ma mniej a ktoś pracuje mniej alarmy ma więcej nigdy nikt tego nie skuma tak naprawdę. Jeżeli chcesz jechać odradzam z calego serca ci bo się rozcArujesz to już nie te same zarobki co kiedyś ! Powodzenia☺
1
klops 2016-06-04 08:21
Są wysokie koszty stałe [hotel maksymalnie drogo (w prawie holenderskim jest ustalone, że opłata za hotel nie może być wyższa niż 20 procent zarobków a na osobę musi przypadać minimum 10 metrów kwadratowych), obowiązkowo płatne niesmaczne obiady, dojazdy mimo czekania po pracy nawet 3 h na powrót i wyjazdu nawet już 2 h przed pracą, kary za cokolwiek wymyślą, nie z twojej winy oraz „pomyłki księgowe” zawsze na twoją niekorzyść, na przykład podwójne opłaty, niepotrzebnie naliczone dodatkowe koszty i w efekcie zarabia się tylko kilkaset euro miesięcznie przy dodatkowo bardzo wysokich cenach w sklepach. Flex obiecuje pracę na min 40 h i nawet tego nie daje a co dopiero normalne 50-60 h. W pracy na riderkerku jest okropnie, bo pracownicy agencji Flex krzyczą na nowych, nie pomagają im, nie tłumaczą pracy, karzą kobietą nosić ciężkie skrzynie i zdejmować je z góry palety, znad głowy nawet i ciągle pospieszają, przez co można się przewrócić z taką skrzyniom jak stało się to mojej koleżance. Pracownicy innych agencji na riderku pracują miło, na luzie, normalnie i dźwigają tylko mężczyźni a kobiety sortują. Kierowcy Flexa nie zabierają pracowników zaraz po pracy a jeden nie chciał zabierać ludzi czekających na niego w kantynie tylko kazał im czekać o 1-2 w nocy nawet godzinę czy dwie na siebie w zimnym busie na parkingu. Ciekawe czy tak surowo będzie teraz traktował swoje nowo narodzone dziecko… Agencja Flex Employment zatrudnia nowych, którzy od razu deklarują chęć pracy we wszystkie soboty, a w sumie są do dyspozycji cały tydzień a dostają ledwo kilkadziesiąt euro tygodniówki. Prawie nikt więc tam nie zostaje i po pół miesiąca czy miesiącu wracają do Polski. Właściciele agencji nie płacą za pracę u siebie w nocy i weekendy dodatkowo, a nawet w podstawie dają mniejsze stawki niż na ridderkerku. Ściągają setki nowych ludzi, nie dając dużo pracy poprzednim, tak aby ludzie zarabiali tylko na opłaty za ich śmierdzący hotel z nieszczelnymi oknami, ohydne niezdrowe obiady, zagrażający zdrowiu i życiu rozklekotany transport, absurdalne kary, a nic dla siebie nie zyskiwali.
Mama 2016-06-07 19:38
Proszę tez napisać prawdę o sobie.Czyli zero znajomości języka,alkohol,brudasy le wymagania to 2500 euro tygodniowo.Ludzie kto wam broni w znalezieniu idealnej pracy?
tomek 2016-06-07 19:41
a jak cie zmuszala,miales pistolet przy glowie? pewnie jestes po studiach prawniczych i tak sobie tylko szukasz roboty
Pakowacz 2016-06-07 19:44
Firma jest ok, na start załatwiają wszystkie formalności i dają mieszkanie, pieniadze na polskie konto, zawsze na czas. W sumie kokosow nie ma ale w porownaniu z praca w PL to warunki super.
Co masz dokładnie na myśli pisząc że kokosów nie ma. Ja również zastanawiam się nad współpracą z Dobra Praca i chciałem dowiedzieć się jak najwięcej. Ile można zarobić tam średnio za cały miesiąc pracy? Jak ta firma traktuje osoby które za ich pośrednictwem wyjeżdżają do pracy? Z góry dziękuję wszystkim za pomoc .
szkoleń składa się standardowo z 3 etapów. Każdy z nich weryfikuje inne umiejętności czy cechy psycho-osobowościowe kandydata. Ocenie poddawana jest całościowa sylwetka, a decyzję o akceptacji zatrudnienia podejmuje kierownik danej jednostki wraz zespołem HR. Jeśli kandydat nie zostanie zatrudniony na stanowisku na które aplikuje, a w trakcie rekrutacji stwierdzimy, że jego kompetencje odpowiadają naszym oczekiwaniom w innym zakresie, możemy mu zaproponować inne stanowisko. Naszej firmie zależy na tym, aby kandydat czuł się u nas dobrze podczas spotkań rekrutacyjnych, zgodnie z założeniami panującej kultury organizacyjnej. Zarówno rekruterzy jak i kierownicy zwracają ogromną uwagę na sposób komunikacji miedzy kandydatami a Gowork, a każdy z kandydatów otrzymuje informacje zwrotna o procesie w którym aktualnie bierze udział w terminie ustalonym indywidualnie. Jednak bardzo dziękujemy za cenne spostrzeżenia i uwagi odnośnie procesu rekrutacji, gdyż cały czas staramy się doskonalić i pracować nad jak najwyższym standardem spotkań prowadzonych w naszej firmie. Jeśli wypowiedzi na forum nie pozwalają na rozwianie wszelkich wątpliwości, zapraszamy do kontaktu telefonicznego z osobą prowadzącą Pani proces rekrutacji.
2
Xxxxxx 2016-06-12 08:38
Ta firma to jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w pokojach tak smierdzi stenchlizna ze masakra nawet otwarte okno i odswiezacze nie pomagaly brud syf w pokojach nie ma nawet telewizora jak oni to nazywaja hotelem to szok klasztor w ktorym panuje taka cisza jakby ludzie umierali stołówka to dopiero zenada jesz a tu ci pajeczyna z sufitu zwisa nie polecam nikomu tej firmy bylam tam kilka dni i zrezygnowalam... Koordynator to powiniem byc 24 na dobe a nie kiedy tylko mu sie podoba wielkie zakazy i nakazy zal mi tych ludzi co tam pracuja i tego calego biura no chyba ze co niektorzy lubia mieszkac w takim syfie jaki tam panuje
2
pijaczek 2016-06-12 09:41
pracowałem w tej firmie trzy lata jak wchodzisz w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tomusiowi to masz robote jak nie to nie masz.ogólnie to pracował bym tam dalej gdyby nie ten wieśniak a jak chcesz iść na prywatne to cie z firmy wywalą sam tomuś i jego córeczka niech sobie pomieszkają na hotelu pięcio gwiazdkowym hahahahsha i teściową niech wezmą żeby im weselej na pokoju było
2
kolok 2016-06-20 08:15
Państwo nieustannie poszukiwać nowoczesnych rozwiązań. W całym tym zamieszaniu jest jeszcze miejsce na misję? Działamy w otoczeniu konkurencyjnym, ale nigdy nie zapominamy o podstawowych zasadach dotyczących współpracy i uczciwej konkurencji. Zarówno w relacjach wewnętrznych, jak i zewnętrznych ze swoimi interesariuszami, Comarch hołduje uniwersalnym wartościom, promując uczciwość, pracowitość i sumienność w wykonywaniu powierzonych zadań, oraz jakość i innowacyjność jako cele indywidualnie postawione własnej pracy, otwartą współpracę dla dobra wspólnego, budowanie i utrzymywanie zaufania wśród współpracowników i partnerów biznesowych, a także szacunek, wyrozumiałość i pomoc, bez wzglę...
nie dają umów a wysyłają do prac 2016-06-30 18:43
@ Pakowacz 2016-06-07 19:44:41
"Firma jest ok, na start załatwiają wszystkie formalności i dają mieszkanie, pieniadze na polskie konto, zawsze na czas. W sumie kokosow nie ma ale w porownaniu z praca w PL to warunki super.""

Nie załatwiają UMOWY o pracę. Ani w Polsce ani po przyjechaniu na własny koszt natychmiast do Flexa. Najważniejszego NIE DAJĄ. Nie dają umowy a wysyłają do pracy! Jedyna taka dziadowska firma, w której pracujesz tygodniami bez umowy! Zdążysz sam odejść zanim ją zobaczysz na oczy!
Kilkadziesiąt euro tygodniowo/130 euro tygodniowo w Holandii!! to faktycznie "kokosów nie ma", ale Polacy więcej zarabiają w kraju, więc nie wiem po co narzekać na polskie warunki!
julka 2016-07-07 14:26
hej, jedzie ktos teraz do Roosendaal do pracy na pakowanie warzyw i owocow?
mała mi 2016-07-10 21:29
ta firma to totalna porazka
2
LBN 2016-07-14 12:46
pracowaliśmy z dziewczyna porażka przy 32 godzinach pracy 140 eur ? To jakiś żart . Jeszcze Pan Tomasz z TiVOLI jebanaa kurwaa... burak totalny i w dodatku podobno były policjant węszy wszędzie potrafi sobie wejśc pod nieobecność i przeszukać rzeczy. Często rzucają ludzi z drugiej zmiany na pierwszą 3godz snu i zapierdzieelać trzeba. Bo jak nie to mogą Cie zwolnić. Nie polecam szkoda nerwów. Jedyny plus to obiady chyba tylko choć nie zawsze dobre hehe pozdro
2
ihaho 2016-07-27 21:19
hej -jesli komus nie pasuje to niech nie przyjezdza-tu sie przyjezdza do pracy a nie na chlanie i cpanie--hotel zniszczony bo polaczki cebulaczki to zrobili-obiady dobre -czasami nie starcza bo skoro kradna sobie kotlety na wzajem -wezme 5 piersi bede mial na kanapki-wiesniaki i zlodzieje-kazdy sobie wrogiem ---pretensje miejcie do siebie **** RODACY***
1
Mateusz 2016-07-28 08:11
Gdzie można znaleść jakiś kontakt do tej firmy?
2
Mateusz 2016-07-28 11:50
Na ich stronie jest kontakt od razu do holandii a ja chce kontakt do kogos z polski. Masz moze?
Pracownicy 2016-08-02 16:20
Przestrzegam przed pracą tutaj. Ściągają ciągle nowych ludzi gdzie pracy nie ma w ogóle. 20h pracy na tydzień....pracuje się tu tylko na opłacenie im hotelow. Szkoda gadać....my już zjechalismy....NIE POLECAM !!!
4
Marta iMariusz 2016-08-25 14:39
Powiem tak razem a dziewczyna bylismy w tej firmie stosunkowo krotko ale praca byla czasem nawet az za duzo pieniazki wyplacili nam co do centa takze my zastrzezen nie mamy...
1
Mirek 2016-08-27 10:44
Cześć mam pytanie dostałem ofertę z tej firmy i w następny weekend mam mieć wyjazd nigdy jeszcze nie pracowałem za granicą dlatego wolę się narodzić oni wymagają wysłania skanu dowodu osobistego czy wy też tak mieliście? a druga sprawa to to że pani Magda pytała czy mam numer sofi to powiedziała ze mi wyrobi czy to normalne? bo podobno ten papier z numerem ja powinienem mieć a nie ona go wyrabiać napiszcie pozdrawiam osoby które już miały załatwiane sprawy w tym biurze mój mail:miroslawj7272@gmail.com
mj 2016-08-27 10:45
Cześć mam pytanie dostałem ofertę z tej firmy i w następny weekend mam mieć wyjazd nigdy jeszcze nie pracowałem za granicą dlatego wolę się narodzić oni wymagają wysłania skanu dowodu osobistego czy wy też tak mieliście? a druga sprawa to to że pani Magda pytała czy mam numer sofi to powiedziała ze mi wyrobi czy to normalne? bo podobno ten papier z numerem ja powinienem mieć a nie ona go wyrabiać napiszcie pozdrawiam osoby które już miały załatwiane sprawy w tym biurze mój mail:miroslawj7272@gmail.com
kolo 2016-09-09 08:25
a swistak zawija sreberka
tora 2016-09-15 16:39
wszystko super! Szefuncio i team leader do rany przyłóż, zawsze służą nieocenioną pomocą i oferują niezliczoną ilość awansów i zmiany stanowisk, w zależności od poziomu znudzenia dotychczasowym zajęciem. Różnorodność tasków pozwala na zdobycie wszechstronnego doświadczenia tuż po studiach i "otrzaskania się " z pracą zawodową. Korporacja daje również możliwość odbycia kursów językowych, studia podyplomowe, dla najlepszych możliwość pracy za granicą. A "doświadczonym" oferuje stabilizację. Polecam.
ona23 2016-09-19 15:33
trochę tu pracuję i pierwszy raz słyszę/czytam o pobieraniu opłaty za nieoddanie ubrań roboczych i nie wiedziałam również, że szefem agencji jest kobieta... ale tak to jest, nie potraficie czytać salarisów i nie znacie języka by zapytać księgową o ewentualne błędy, łatwiej pisać głupoty w interniecie.
dfg 2016-10-06 21:05
no wlasnie ja tez się zastnaiwam czy to faktycznie tak ejst
tatatta 2016-12-08 11:59
Ostrzegam przed Elizą z firmy euro kaktus!! Mial ktos jeszcze z nia doczynienia?
olop 2016-12-27 10:21
większość piszących nigdy nie pracowała w tej firmie. jest parę firm o podobnej nazwie wiec ciężko ogarnąć o którą chodzi .
honda 2016-12-27 10:23
Przypomniała mi się pewna anegdota.
"Osoba szukająca pracy napisała w swoim liście motywacyjnym: byłem najlepszym studentem swojego rocznika. Oferowano mi stanowisko wiceprezesa banku. Odmówiłem, gdyż nie interesują mnie pieniądze. Jestem uczciwym i szczerym człowiekiem. Nie jestem chciwy, wynagrodzenie nie ma dla mnie znaczenia, cokolwiek otrzymam będzie dla mnie wystarczające. Chciałbym również dodać, że chętnie pracuję 65 godz. w tygodniu.
Podczas rozmowy rekrutacyjnej został zapytany: czy nie ma Pan żadnych wad? Owszem tylko jedną....kłamię!"
karol 2016-12-27 10:30
Atmosfera w pracy jest w porządku czy ciężko się dogadać? I czy faktycznie ( oczywiście jak ktoś jedzie z takim zamiarem) da się odłożyć
IT 2017-01-13 16:50
Jak byla podpisana umowa ze zgadzasz sie na kary to nawet Angela Merkel Ci nie pomorze :D.
Mamba 2017-01-31 16:41
Czesc.!
Ma ktos okazje zaczynac prace na sortowni warzyw i owocow? Jaka jest docelowa miejscowość pracy. ?
Dostalam oferte od nich. I wlasnie sie zastanawiam. Tylko ze u mnie nieco inaczej bo mieszkam na swoim.
nicussss 2017-02-23 20:10
Witam możecie coś powiedzieć o pracy przez tą agencję . Chcę wyjechać z chłopakiem i dostaliśmy ofertę na pakowanie,sortowanie warzyw i owoców. A co do mieszkania do wyboru mamy hotel Tivoli albo mieszkania na Oliemolem .może mi ktoś powiedzieć coś wiecej ?
Hogus 2017-03-07 23:10
Witam dostałem ofertę pracy przez to biuro na warzywa i owoce hotel lub mieszkanie proszę o opinie i coś na temat tej firmy dzięki serdeczne
kolter 2017-03-13 12:21
Ale wszystko, znam osoby które wyjechały (nie do Holandii) I po prostu nie szło wytrzymać z innymi "polaczkami" bo straszne chamstwo jest. Ale chyba lepiej wyjechać do takiego chamstwa i dobrze zarabiać niż siedzieć tu w Polsce za marne grosze
1
torba 2017-03-13 12:23
Podjęcie pracy w Holandii przez polskich obywateli nie wymaga pozwolenia na pobyt i pracę. Nie ma obowiązku posiadania zakwaterowania by dostać pracę w Holandii. Osoba, która chce podjąć pracę musi jedynie posiadać aktualny dowód tożsamości (paszport lub dowód osobisty) oraz numer BSN (Burgerservicenummer). Można go otrzymać w holenderskim urzędzie miasta, właściwym dla miejsca zamieszkania. Agencje pośrednictwa pracy same wystosowują wniosek o przyznanie numeru BSN.
Zuzanna 2017-03-16 12:15
@nicussss, @Hogus zdecydowaliście się na przyjęcie oferty pracy? Chętnie usłyszmy więcej na temat Waszych doświadczeń ze współpracy z Flex-Employment B.V.
Marcin 2017-07-15 08:16
Hej. Razem z dziewczyną mamy możliwość wyjazdu z Flex do Holandii na Oudenbosch do warzyw ziemniaki itd. Czy ktoś może podzielić się opinia na temat mieszkania, zarobków itp. Pozdrawiam
Marcin 2017-07-15 08:33
Hej. Wiesz cos juz o tej pracy ?
Dadar 2017-08-12 16:12
Czy moglby ktos powiedziec cokolwiek na temat hotelu tivoli? Jak to wyglada z pokojami\lazienkami\ kuchnia??
Ania 2017-08-13 12:32
Hotel w Oudenbosch to zakon przerobiony na hotel. 2-3 osoby w pokoju nie ma mozliwosci gotowania wiec musicie wykupic obiady na miejscu. Praca raz jest raz nie ma jak wszedzie zarobki 170- 300 e zalezy od godzin. Wyplaty co tydzien i zawsze wszystko sie zgadza. Biuro dobre i wyplacalne .
1
Zostaw swoją opinię o Flex-Employment B.V. - HR Oudenbosch
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Flex-Employment B.V.