Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o storteboom.nl

Pracowałeś w firmie storteboom.nl i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
JOLANTA - 2012-10-01 16:23:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak tu pani ma absolutna racje jesli chodzi o opinie polakow mozna posmiac sie i porozmawiac z liniowymi czy szefami storteboom ale trzeba miec swoja GODNOSC oni to docenia i beda taka osobe doceniac . Tylko pani trafnie ocenila cala te sytuacje , pozdrawiam jolanta
zdjecie uzytkownika
samotna - 2012-11-07 01:24:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam z [usunięte przez moderatora] na impaku , tragedia .Tylko robiły słodkie oczka , przez nie plakala nie jedna polka.
zdjecie uzytkownika
Mała - 2012-11-16 15:09:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja nie przeczę że są takie co się nie szanują ale uważam że Pan powyżej nie powinien obrażać wszystkich kobiet. Ja znam mężczyznę który odszedł od rodziny do właśnie takiej nieszanującej się Pani więc powinnam mieć takie samo zdanie o innych Panach jakie mam o nim? Ja mam męża i nigdy go nie zdradziłam i nie zamierzam a rozmawiam z każdą osobą... Niestety część naiwnych kobiet myśli że jak odda się szefostwu to będą miały się lepiej a jest inaczej...

Nie wrzucajcie wszystkich do jednego wora...
zdjecie uzytkownika
Krisfoof - 2013-01-06 12:55:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam opisze wam fabryki w których pracowałem, powiem trochę o pracy, a na końcu o naszych rodakach którzy sprawiają ze nawet przy pracy takiej jak nakładanie fileta na maszynę, praca ta zamienia się dla ludzi w piekło !
Jednym słowem jak "Polak Polakowi utrudnia życie" (bo przecież nikt nie może mieć lepiej niż ten drugi) chyba wszyscy to znamy ...
POLAK ZNIESIE WSZYSTKO !!- TYLKO NIE SUKCES DRUGIEGO POLAKA !!
(podkreślam że nie wszyscy tacy są)
Pracowałem kiedyś w Storteboom, gdy był to tylko Storteboom nie jakieś "2sisters Storteboom". Miejscowości w których pracowałem to: Nijkerk(Galvanistraat 2 i 26), Putten. Mówiąc szczerze gdy, był tylko Storteboom, praca naprawdę była okay, pracowało się spokojnie i bez stresu, dobre godziny, co się wiarze z dobrymi zarobkami. Praca w Nijkerk 2, polegała na: maszynach DSI IQF i TSM - prosta praca, na początku maszyny nakłada się przeważnie piersi fileta na taśmę która, jadąc do maszyny, strumieniem wody rozcinała go na kostkę, paski(sharoma), no i inne kawałki fileta w zależności od danego produktu i zamówienia, i gdy maszyna już potnie mięso osoby z tylu maszyny muszą tylko rozdzielić ta kostkę żeby kawałki nie były razem połączone (mowa tu o DSI), teraz kolej na IQF, maszyna która zamraża mięso, polega to na systemie, ze dwie lub 3 osoby nakładają na taśmę mięso, mięso po wjechaniu w maszynę jest zamrażane, po wyjściu z maszyny 2 osoby pakują zamrożone mięso w kartony. No i kolej na TSM maszyna podobna do DSI tylko ze rozcina ona nożem fileta na cienkie plastry. Kolejna część pracy to ekspedycja, skóry, odbiór, i główne maszyny to linie służalcze do wycinania piersi z kurczaka i zrywaniu polędwiczek, i kiedyś był tam impack lecz przeniesiono go do Zeewolde. W Putten był ubój kur, praca raczej dla mężczyzn, oraz inne produkty (skrzydełka, udka, wnętrzności...) których nie wycina się w Nijkerk 2 i 26 czy Zeewolde (w Zeewolde jedynie są pakowane). Wiec jak już pisałem, kiedyś można było tam pracować na godnym poziomie, lecz teraz gdy 2sisters połączyło się z Storteboom, jest nacisk na ludzi pod względem: jakości (mowa tu o kontroli kości w filecie i polędwiczek, jakości produktu tzn. filet ma być ładny, jakiś produkt z inpacku musi być ładnie ułożony nie pobrudzony z marynaty), szybkości (linie do filetowania które, zasuwają tak ze, pracujący na niej ludzie wykonają większość zamówienia w krótkim czasie, zysk dla firmy a mało godzin dla pracowników). Zeewolde to są czasy już połączonych firm "2sisters i Storteboom" . Mała fabryka podzielona na ALDI-JUMBO-KFC, trafiłem tam na hale ALDI, cala fabryka to Polacy (może będzie z 7holendrów gdzie większość to szefowie, z kraje islamskie to z 3osoby, trochę skośnookich i chyba to wszystko) biuro jakie tam króluje to COVEBO - chyba jak już w każdej z tych fabryk. Sporo ludzi znalem już z wcześniejszych firm opisanych wyżej. Praca nawet jest bez nacisku nawet jak na połączone firmy, tylko minus jest taki ze są tam liniowi i są to POLACY!!... Sporo godzin można złapać, ale zależy to od okresu.

Teraz opisze rodaków: nie każdego da się lubić, bo zawsze cos będzie nie tak, za mojej kadencji w Nijkerk 2 i 26, Putten: ludzie super szefowie super była sprawiedliwość i zero rządów POLAKOW !!, teraz to już jest inaczej covebo wprowadza patologie do każdej firmy !! i nie dość ze 2 sisters robi nacisk to jeszcze ludzie ludziom gotują piekło.


ZEEWOLDE W MOICH OCZACH WYPADA NAJGORZEJ ! Tu ludzi opisze po imieniu i nazwisku (jest to jedna grupa ludzi trzymających się razem, oni z tobą będą rozmawiać, ale co im powiesz to przekażą Ewie Rafałowi, będą skarżyć na ciebie, wymyślać różne dziwne sytuacje, bo jak znasz język i dobrze pracujesz to oni się boja jesteś dla nich tzw. Zagrożeniem, bo oni wszyscy tam liczą na kontrakty, w tyłki szefów wchodzą, a za plecami i tak ich obgadują, ze nie nadają się na swoje stanowiska i ogóle !!

[usunięte przez moderatora] - nie imprezujesz z nim, nie podlizujesz się mu, jak jesteś młodą laska i nie dasz numeru to: zapomnij o ulgach, zapomnij o godzinach zaczniesz od 07:00skonczysz o 12:00 albo do 14:00, i soboty pracujące są tylko dla wybranych, a kontraktu nie dostaniesz bo nie robisz żadnych z tych rzeczy

[usunięte przez moderatora] kumpel [usunięte przez moderatora] nie ma stałego kontraktu ale pracuje co parę miesięcy. Liniowy od 7-bolesci, palety podstawić prosto nie umie, przeklina do ludzi, czysty cwaniak, nic nie robi, mówi tylko że mamy się sprężać bo on nie jest tu sam.

[usunięte przez moderatora] - za czasów które znam z Nijkerk, gdzie szefem impacku był Johan nie dostała stałego kontraktu, bo i za co ? przecież skrzynkę z miejsca na miejsce każdy potrafi 2 razy przenieść. Polka która jest zdesperowana, swoja sile czerpie z wyżywania się na ludziach, jest strasznie pośmiewna jak w poście wyżej nie jedna dziewczyna już płakała przez nią, na pauzy wychodzi od 3 do 5 minut wcześn
zdjecie uzytkownika
Kristoof - 2013-01-14 06:24:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
[usunięte przez moderatora] pracować nie ma komu, ale rozkazywać, pyskiem na ludzi narywać, to każde z nich potrafi, do pokazania przed szefostwem "co ja to nie jestem"
zdjecie uzytkownika
malgos - 2013-01-20 10:28:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ogolnie: dyskryminacja , rasizm(niestety), niskie temperatury(za niskie), tempo pracy(przesada). Nie dzieje sie dobrze a szkoda kiedys bylo do wytrzymania. Traktowanie ludzi w porownianiu z marokancami pozostawia wiele do zyczenia. Dziwi mnie ze nikt (szefostwo) nic z tym nie robi i przyzwala na to. Jan gdzie twoja reakcja ????Mysle ze jest swiadom tego (a powinien ) jak niesprawiedliwie jestesmy traktowani w stosunku do Marokancow.
zdjecie uzytkownika
malgos - 2013-01-20 10:41:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy to nie najwyzszy czas aby zaczac walczyc o swoje prawa i sprawiedliwe traktowanie??
moze przestanmy zajmowac sie kto z kim sypia i sie prowadza bo to kazdego osobista sprawa i zacznijmy dzialac !!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
ja 98 - 2013-01-23 16:19:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co z mieszkaniami?jakie warunki mieszkaniowe zapewnia Covebo?jaka istnieje tam atmosfera,zapewne syf jak wszedzie....
zdjecie uzytkownika
duzy - 2013-01-25 15:58:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam pytanie do ludzi ktorzy obecnie pracuja w stoorteboom nijkerk. Mianowicie kto jest tam teraz koordynatorem (polskim oczywiscie) czy jest to nadal olga van tiel czy moze jest juz ktos inny. prosil bym zyczliwa osobe o podanie numeru do bezposredniego do koordynatora. Z gory dziekuje
zdjecie uzytkownika
gall anonimous - 2013-01-25 16:00:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moglby mi ktos podac bezposredni numer do koordynatora z nijkerku??
i powiedziec kto tam teraz jest koordynatorem???
Z GORY DZIEKUJE
zdjecie uzytkownika
r - 2013-01-26 18:49:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej z tego co wiem to nadal Olga.
zdjecie uzytkownika
Polak prawie tyran - 2013-02-04 19:45:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej,Kristof,zwracam się do Ciebie,i do tego co piszesz o ludziach z Zeewolde.Mam wrażenie że jesteś kobietą i nawet mogę śmiało powiedzieć którą,(tą fryzjerką ) ,więc zastanów się kolejny raz gdy będziesz smarować na innych,gdybyś była fer wobec całej reszty,było by inaczej,a jeśli na 115 osób trafia się ktoś taki jak,kto nir potrafi znależć wspólnego języka z nikim,to coś jest nie tak.Rozumiem Twoje rozgoryczenie z powodu odejścia,ale jak pamiętam,robiłaś wszystko żeby zostać,podkreślam wszystko,czytający ten post zrozumieją i pewnie już każdy będzie wiedział o kogo chodzi
pozdrawiam cię A.S
zdjecie uzytkownika
jojo - 2013-02-20 16:45:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zanim tam(tzn.okolice Nijkerk)pojedziecie,najpierw doinformujcie sie dokładnie gdzie i z KIM bedziecie mieszkać!!!Lokują ludzi w domkach10-11 osobowe,warunki mieszkalne okey,ale ludzie.............Nie wykluczone,ze trafisz na ALKOCHOLIKÓW,CPUNÓW DAMSKIE BOKSERKI I NAJWIĘKSZY MARGINEZ jaki zjezdza sie do Holandii!!!COVEBO jednym uchem wpusci drugim wypusci, a i te przeprowadzki co rusz z domku do domku!!do 10km bedziesz [usunięte przez moderatora] rowerem do roboty!!deszcz,nie deszcz na 06;30 musisz byc w robocie.godzin pracy mało.szkoda nerwów!!!!!!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-24 15:56:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
czy jest jakaś osoba która może wypowiedzieć się na temat firmy storteboom.nl? na czym wogule polega praca w tej firmie?
zdjecie uzytkownika
Malik - 2013-11-28 16:37:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ma Ktos jakis kontakt do polskiego koordynatora prosze mi wyslac bardzo mi zalezy to moj nr. (usunięte przez administratora) dzieki
zdjecie uzytkownika
Malik - 2013-11-28 16:41:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chodzi mi o kontakt w sprawie pracy pomozcie Ludzie ja tu bez pracy 2 miesiace siedze dzieki za jakikolwiek kontakt
zdjecie uzytkownika
myszka696 - 2013-11-30 22:52:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam a co myslicie o szefostwie polskiej narodowosci?
zdjecie uzytkownika
gosia - 2014-01-14 19:15:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
WITAM PRACOWALAM NA KORNHORNIE-ZAPIERNICZ OSTRY LINIOWI KOMPETENI USMIECHNIECI SUMIENNI NA KAZDYM KROKU CZLOWIEK CZUL ZE CI POMOGA.........................................I POMAGALI UCZYLI I CHYLE PRZED NIMI CZOLO JAK SIE ZAPIERDZIELA TO I POSMIAC SIE Z CIEZKICH POCZATKOW MOZNA .PRACOWALAM NA DUZYM NIJKERKU TAK JEST ZIMNO JEST ZAPIEPRZ ALE FAJNIE LUDZIE SA OK.PRACOWALAM TAM PRZEZ COVEBO I TAKIEJ KOORDYNATORKI TO JAK JESTEM 4 LATA W HOLANDI NIE MIALAM I TAKIE OSOBY TO CHYBA WYGINELY RAZEM Z DINOZAURAMI TO KASIA AUCH -CZLOWIEK A NIE KOORDYNATOR NIE DALI PRZEDLUZENIA BO NIE ZASLUZYLAM MOZE NASTEPNYM RAZEM SIE UDA .KASIU POZDROWIENIA I NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU NIE DLUGO SIE CHYBA ZOBACZYMY.
zdjecie uzytkownika
Pysia - 2014-02-11 15:35:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w Nijkerk w Stortetboom jest do bani( usunięte przez administratora ) i jeszcze skarza sie do kaordynatorow. Covebo taka kase na ludziach zarabiaja ze mala bania a topie marne 800euro za 4tyg wyplacaja
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-03-20 14:26:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przez jakie posrednictwa pracy mozna tam sie dostac?wiem,ze napewno przez covebo ale jeszcze chyba dwóch posredników tam jest.jakie maja warunki mieszkaniowe?T
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-15
Żródło: gazetapraca.pl
Kotowo koło Granowa
(wielkopolskie)
Storteboom Hamrol Sp. z o.o. w ciągu siedmiu lat działalności uplasowała się w czołówce polskich producentów wysokiej jakości mięsa drobiowego, produkowanego w nowoczesnym zakładzie w Kotowie koło Granowa. W chwili obecnej mamy wakat na stanowisku: Team leader działu Osoba ta, właściwie zarządzając pracą danego działu oraz kierując zespołem pracowników, będąc odpowiedzialna przed Leaderem oraz Menadżerem produkcji będzie odgrywała istot
zdjecie uzytkownika
robol - 2014-03-25 09:09:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakie maja warunki mieszkaniowe zatrudnieni przez FLEXA>?słyszałam,ze kwateruja w hotelu,a jaki dojazd do pracy?wogóle piszcie wszystko co wiecie na temat tej firmy
zdjecie uzytkownika
osoba - 2014-05-13 13:21:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.. praca na 2sisters to porazka zapiernniczasz od switu do nocy w tym zimnie, chory czy nie do pracy musisz ishc, na rv siedzisz to o 8 cie do roboty sciegaja jakas masakra. Pizga jak cholera w tym aushwic tak to mozna nazwac. Wykorzystywanie obcokrajowcow.. jeszcze ta menadrzerka lalunia w rajstopkach szkoda gadac
zdjecie uzytkownika
szkoda;/ - 2014-05-29 00:27:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dokladnie zgadzam sie to co teraz sie pozmienialo to jakas masakra to cale OTTO i ci beznadziejni koordynatorzy,ktorzy w niczym nie potrafia pomagac NIKOMU,kazdego odsylaja z kwitkiem Panienka w rajstopkach ijej przydupasek haha,trzeba sie zebrac i isc na skarge bo tak sie nie da:(
zdjecie uzytkownika
szukam pracy - 2014-05-29 12:56:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem czy pracowaliscie u konkurencji ale haruwka jest wszędzie, wiec nie rozumiem najazdu na storteboom nl. przyjmuja caly czas?
zdjecie uzytkownika
mordeczka - 2014-05-29 12:58:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Postanowiłem tutaj zajrzeć, może uzyskam jakieś komentarze dotyczące firmy? Zależy mi na swieżym info.. wiecie, atmosfera, nadgodziny i te sprawy. z góry dzieki
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie storteboom.nl
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski