Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o storteboom.nl

Pracowałeś w firmie storteboom.nl i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
szukam pracy - 2014-05-29 12:56:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem czy pracowaliscie u konkurencji ale haruwka jest wszędzie, wiec nie rozumiem najazdu na storteboom nl. przyjmuja caly czas?
zdjecie uzytkownika
mordeczka - 2014-05-29 12:58:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Postanowiłem tutaj zajrzeć, może uzyskam jakieś komentarze dotyczące firmy? Zależy mi na swieżym info.. wiecie, atmosfera, nadgodziny i te sprawy. z góry dzieki
zdjecie uzytkownika
najlepszy z najlepszych - 2014-08-09 17:31:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Hej. Pracowałem długo i znam bardzo dobrze dawniejszy Storteboom i teraźniejszy 2Sisters..poznałem zakład w Putten. Nie piszę ściemy bo i po co mi to potrzebne..Chcę tylko uświadomić ludzi co się tam dzieje. Po pierwsze..jak jest się miękk [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to nigdzie nie zarobicie kasy. Bo lekko to tam nie jest chociażby ze względu na ilość godzin co tam panuje ale to dobrze,że są godziny bo można zarobić. Stawka w zależności gdzie będziesz na wieszaniu, panklarze, impaku czy expedycji waha się w przedziale 8-9 euro brutto. Stałe agencje pracy w tym rejonie to "Fides" i w chwili obecnej VDB. Domek "bungalowy" 75 euro około +-.. duużo polaków w zasadzie zwykli robole to polacy..szefowie poszczególnych działów to uwaga TURCY..którym tylko dupczenie w głowie i nierobienie zupełnie nic..wyręczają się swoimi obowiązkami zlecając robotę polakom..a ci którzy biorę te ich popaprane obowiązki czują się szefami zapominając,że są zwykłymi robolami [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i wymyślają..przy okazji dużo nie robią bo myślą,że mają plecy..przez co uczciwy człowiek ma tylko pod górę.. Turcy łażą uśmiechają się ale można łatwo im podpaść nawet gdy czegoś nie zrobisz a ktoś ma z nimi układy to i tak będzie na ciebie i lecisz z roboty..nikt cię nie wysłucha bo wszyscy mają cię w d...na twoje miejsce są inni i tylko czekają by była taka sytuacja..czasami ludzie specjalnie cię prowokują byś wyleciał bo mają swojego SZWAGRA np: na twoje miejsce i chcą by robili razem..tak tak zastanówcie się co wy robicie POLACY..TUREK TURKOWI pomoże a z nami jak jest..? dlatego opisuję to co jest byście mieli świadomość ci którzy jeszcze nie byli. Najgorszy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to turek tzw" Kamil " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak połamany po polsku ale rządzi impakiem lubi byc kokietowany chociaż wyglądem przypomina wyjechaną fredkę którą ktoś zruchał przez gębę.. no ale mimo tego młode Polki "nie wszystkie" bo są normalne dziewczyny nadstawiaj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] temu staremu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] by im kontrakty pozałatwiał..i to jest prawda załatwia..więc jest tam korupcja,mobbing i stalking. Drugi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to tzw: " Huk" z panklaru ten to znowu wygląda na niedorozwiniętego zjeba bo ma zeza a myśli,że jest księciem i na okrągło gada wszystkim "pedal" tak chyba sam nim jest skoro tak cały czas o tym przypomina..on też lubi być kokietowany na własne oczy widziałem jak na produkcji dotyka dziewczyny tam gdzie każdy ma intymne miejsca..jakieś masaże robią bo od tego stania przy bandzie im si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] we łbie i się nudzą..chłopacy na tzw: kanciapie panklaroskiej wypruwają sobie żyły by produkcja była zrobiona często proszą o pomoc tego "Huka" ale ten ma to w d..a później się czepia,że coś było źle zrobione. Nie kontroluje czystości organów produkcji za które obarcza winą wszystkich Polaków..na koniec Fides..dobrze jest jak nie podpadniesz albo jak ktoś nie doniesie na ciebie zmyślonej sprawy..nie da rady tłumaczenie wywalą cię..płacą sumiennie i uczciwie..to chyba najważniejsze z tego wszystkiego..układy układami pozamiatane..a Turcy wynoszą mięso z produkcji zbijając na tym interes co jest nielegalne tak więc myślą,że mogą wszystko..powinni się wziąć ostro za ten zakład. Samo miejsce i Holendrzy są do zniesienia ale Turcy z mety bym ich wywalił na ulicę a w to miejsce zatrudnił Holenderskich szefów bo Polacy robili by jeszcze gorsze szopki jak Turcy..Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
mario10055 - 2014-09-15 13:22:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mam pytanie dostalem propozycje pracy z dziewczyna na Storteboom SPRUNDEL jak tam wyglada praca i warunki mieszkaniowe
zdjecie uzytkownika
alfredo - 2014-09-15 13:44:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli jakbym chcial sobie pojechac do pracy to lepiej do sorteboom czy lepiej jechac na wlqsna reke i szukac pracy przy jakis malowaniach czy innych remontowych sprawach? co do tych turkow - to ciekawe kto wpadl na ten pomysl zeby oni byli szefami - moze to wszystko zalezy od tego ze sam wlasciciel tez jest tej narodowosci - a co do holendrow to na rpawde byli by lepszymi szefami?
zdjecie uzytkownika
Ewelina - 2014-09-29 15:36:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam dostałam ofertę pracy razem z chłopakiem przez Otto. Proszę o szczere opinie na ich temat najbardziej zależny nam na opinii pracy, mieszkań i koordynatorów.
zdjecie uzytkownika
mieszkanie! - 2014-09-29 23:39:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dla mnie najwazniejsze jest to co tam zastane na miejscu i jak to tam wyglada. tez by sie mi przydaly odpowiedzi na te pytania ktore zadala ewelina. najwazniejsze sa dla mnie zarobki i same warunki i to ile trzeba placic za to ze tam sie zyje i mieszka i dojezdza do rpacy. napiszecie mi o tym to chetnie podziekuje za to
zdjecie uzytkownika
fersxuio - 2014-11-03 13:40:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowaliśmy przez FIDES w tej firmie i praca do lekkich nie należy,ale są 3-4przerwy 20 min i można kości wyprostować.Atmosfera zależy od ludzi,którzy w danym momencie pracują.Jak normalne osoby to i w pracy jakoś idzie,ale jak znajdą się jakieś me-ndy co plotkami się zajmują i jątrzą ,albo kapują (wręcz zmyślają,aby się przypodobać)Ludzie niestety ,przyjeżdżają tu różni.Bob jest w porządku ,czasami zakręcony trzeba mu się przypominać.Z Turkami jak się dobrze żyje to też jest ok!Holendrzy szczególnie na panklarze i wieszaniu to nygusy.Warunki mieszkaniowe są jakie są ,ale jak się mieszka z fajnymi osobami (czyt.niekonfliktowymi)to idzie wytrzymać.Jedynie ciasnota ,bo małe sypialnie i brak szaf na cokolwiek.W zimie zimno...latem gorąco!jednak można wytrzymać ,mimo nie wysokich stawek za/h pracy, takiej kasy w naszym kraju się nie dorobisz.Dzieki tej pracy kupiliśmy sobie małe mieszkanko.pozdrawiamy
zdjecie uzytkownika
chicken king - 2014-11-04 19:29:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiecie czy można się u nich dostać na jakieś stanowisko pracy związane z ubojem i oprawieniam drobiu? mam już doświadczenie w takiej pracy a obecnie szukam nowej na lepszych warunkach i wiele osób poleca mi szczególnie Storteboom żebym tutaj się rozejrzał i popytał.co wy mi możecie powiedzieć na ten temat kochani?
zdjecie uzytkownika
Desyr - 2014-11-06 07:53:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak ktoś nie boi się pracy i chce i będzie pracować to utrzyma się w tej pracy i zarobi.Ludzie różni,raczej nikt ci nic nie powie i nie pomoże.Początki trudne,ale jak już się zaskoczy to jakoś idzie.Dobra sprawa z tym 1 dniem w tygodniu wolnym.Domki trochę małe jak na 6 osób.Ogólnie można zarobić,pożyć i jeszcze zaoszczędzić sporo.ja tam polecam firmę Storteboom.
zdjecie uzytkownika
szelma - 2014-11-21 13:00:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Desyr - 2014-11-06 07:53:26]:
ok, szkoda tylko , że piszesz takimi ogólnikami . Zastanawiam się nad wyjazdem właśnie ze Storteboom jednak najpierw chciałbym lepiej poznać przede wszystkim strukturę zarobków tutaj w firmie. Napiszcie jeśli jesteście w stanie na jakie pieniądze można u nich liczyć. Tylko coś więcej niż tylko , że da się coś odłożyć...
zdjecie uzytkownika
bólbónik - 2015-01-10 01:47:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiedzcie jeszcze chociaż jakich pieniędzy oczekiwać po rozpoczęciu pracy. Myślę nad tym, aby złożyć swoją aplikację i przy okazji dowiedzieć się nieco o samej rozmowie rekrutacyjnej. Powiedzcie czego się spodziewać - jakieś scenki do odegrania czy standardowe pytania na dłuższą odpowiedź? Prosiłbym o wszelkie wskazówki. Dziękuję.
zdjecie uzytkownika
Sonia - 2015-01-11 14:16:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam

Chciałabym podzielić się swoim doświadczeniem związanym ze współpracą z bardzo znaną agencją pracy - Covebo.
W czerwcu ubiegłego roku intensywnie, wraz z koleżanką, poszukiwałyśmy pracy w Holandii.
Byłyśmy zorientowane głównie na zajęcia przy pieczarkach czy jakichkolwiek warzywach/owocach, ewentualnie pracy na produkcji ciastek czy kosmetyków. Dzwonienie, wysyłanie maili niestety nie przyniosło żadnych rezultatów.
Jedyną, konkretną odpowiedź jaką uzyskałyśmy to była praca przy filetowaniu kurczaków.
Z powodu braku perspektyw, przyjęłyśmy tę ofertę.

Suma sumarum udało nam się wyjechać do miejscowości Putten.
Jest to malutka mieścinka, w której większość sklepów funkcjonuje do godz. 18.
Podczas rozmowy telefonicznej z dziewczyną pracującą w Covebo, nie dowiedziałyśmy się niczego, co mogłoby jakkolwiek nas zaniepokoić. Umowa również nie zawierała żadnych istotnych informacji, poza wynagrodzeniem i kosztem mieszkania w domku.

Dodam, że do Holandii jechałyśmy na własną rękę, autokarem (ze względu na bardzo przykre doświadczenia z firmami przewozowymi, oferowanymi przez agencje). Kiedy dotarłyśmy pociągiem na stację Putten, NIKT z tzw. koordynatorów nie zainteresował się by nam pomóc dotrzeć do miejsca, w którym znajdowały się domki. Mimo, że znajdowały się one kilka kilometrów od stacji i nawet okoliczni mieszkańcy nie wiedzieli dokładnie jak tam się dostać.
Niezrażone jednak same dobiłyśmy, mimo wielu trudności do domków.
Niestety na miejscu również okazało się, że pojawił się problem z tym który domek jest nasz.
Jeden z pracowników, dość antypatyczny, zły, że obudziłyśmy go o godzinie 11 rano z wielką łaską próbował wskazać nam miejsce gdzie mamy zamieszkać. Próbował, gdyż znowu ŻADEN z koordynatorów nie pofatygował się by choć odebrać telefon, nie mówiąc o pokazaniu nam domku. W końcu dobiłyśmy do mało estetycznego miejsca, z bardzo ciasnym (2 na 2) pokoikiem i mocno niechlujną łazienką (jej wielkość 2 m na 1m).
Na miejscu najbliższy sklep znajduje się 1,5 godziny drogi od domku. NIESTETY, NIKT Z POLAKÓW nie powie Wam jak tam dotrzeć. Osoby, które mieszkały tam rzekomo po 2 lata NIE WIEDZĄ GDZIE SĄ SKLEPY lub twierdzą, że SĄ ONE ZBYT DALEKO BY MOGLI NAM POMÓC. Nie zdziwcie się jednak kiedy po wielogodzinnej wędrówce i poszukiwaniach spotkacie uśmiechniętych POLACZKÓW wracających z podobno nieznanego nikomu, sklepu na rowerkach.

Na drugi dzień miałyśmy zapoznanie z pracą. O godzinie 10 rano przyjechała po nas koordynatorka, która zawiozła nas na miejsce czyli jakieś 30 km od Putten do zakładu, w którym miałyśmy pracować.
Pokazała nam, że praca będzie polegać na zrywaniu polędwiczek (praca o tej godzinie była bardzo powolna, my robiłyśmy tylko 30 min, nie wydawało nam się to specjalnie trudne).
Dowiedziałyśmy się natomiast, że zamiast, oczekiwanych 8 godzin pracy, będziemy robić godzin 11 od godziny 6 rano do godz. 17.
Z przerwami 10 minutowymi na jedzenie, co kilka godzin.

W praktyce wyglądało to tak i teraz OSTRZEGAM WSZYSTKICH, KTÓRZY SIĘ NA TO DECYDUJĄ:
- Pracujesz faktycznie 11 godzin, przez większość czasu stoisz przy bardzo szybko chodzącej maszynie, zrywając polędwice.
Przy czym po kilku godzinach takiej roboty dostajesz oczopląsu i zawrotów głowy. Nie ma opcji, że zmienią Ci stanowisko.
Co ciekawe Panowie pracują dużo lżej, wożąc sobie spokojnie palety z kartonami i właściwie obijając się przez większość czasu.
- Przerwy są za krótkie. Nie da rady porządnie się najeść, szybko pijesz swoją kawę (lub tonę energetyków jak niektórzy) i z powrotem zapierdzielasz do pracy.
- NIE GWARANTUJĄ NAWET JEDNEGO CIEPŁEGO POSIŁKU - gdzie w temperaturze poniżej 0 stopni nie da się robić, bez zjedzenia choćby zupy, zapiekanki czegokolwiek ciepłego. Na stołówce możesz sobie jedynie wykupić jakąś szajską chińską pseudozupkę, ale nawet nie zdążysz jej zjeść, bo przerwa trwa max. 15 minut i jest to najdłuższa przerwa w całym dniu.
- Maszyny działają jak oszalałe od samego rana, dopiero po kilku godzinach trochę zwalniają kiedy ludzie padają jak muchy, wszystko trzeba robić bardzo szybko i dokładnie - kierownictwo patrzy Ci na ręce i pogania.
- Strój roboczy wzbudza wiele kontrowersji. Chodzi głownie o ręce i BRAK MOŻLIWOŚCI założenia pod lateksowe, cieniutkie rękawice jakichkolwiek ciepłych. Za coś takiego MOŻNA WYLECIEĆ Z ROBOTY.
- PIERCING. Osoby, które noszą kolczyki gdziekolwiek na twarzy - MUSICIE JE ZDJĄĆ. Jeśli dowiedzą się, że masz kolczyk w pępku również MUSISZ GO WYJĄĆ. Poza tym NIE WOLNO CI NOSIĆ ŻADNYCH ŁAŃCUSZKÓW, MEDALIKÓW CZY INNEJ BIŻUTERII.
- ZA ZBYT POWOLNĄ, NIEWYDAJNĄ WEDLE KIEROWNICTWA PRACĘ - WYLATUJESZ. MOŻESZ ZACZĄĆ PRACOWAĆ NORMALNIE O 5 RANO, A ZWOLNIĄ CIĘ PRAKTYCZNIE ZA NIC O GODZINIE 10.

Z innych minusów POLACTWO. Niestety to prawda, Pola
zdjecie uzytkownika
sumi - 2015-01-27 22:56:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sonia - 2015-01-11 14:16:04]:
no to jest może dobry prognostyk do tego , aby jednak nie wyjeżdżać za wszelką cenę z naszego kraju tylko starać się szukać pracy na miejscu, bo jak to opisujesz, nie wszystko co zagraniczne to musi być od razu lepsze. Po za tym własnie holenderski kierunek ze względu na warunki pracy robi się u nas już co raz mniej popularny
zdjecie uzytkownika
doktor - 2015-03-02 10:56:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie dajcie so spokuj pracowalem wtej firmie to obuz niemcy lepiej teaktujom polaka tu nie liczy sie jakos tylko ilosc charujesz jak wul najlepiej za 5 i dostaniesz 8.50zl gdzie my do h.u.j.a zyjemy to ma byc praca w doslat by cie na lapach nosili jak bys unich tak zapierdalal odradzam te agecje i tom firme.
zdjecie uzytkownika
beta - 2015-03-03 12:55:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kwaterują w domach.pijaki,narkomanii chol..a wie co jeszcze!!domki mieszane kobiety i mężczyźni razem.nigdy w życiu nie pojadę przez covebo do Holandi do Nijkerk!!!nie polecam!!
zdjecie uzytkownika
Indiana - 2015-03-06 09:03:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzięki za te info beta, bo to dosyć istotne trzeba przyznać. Powiedzcie proszę jednak, czy oprócz tych chałup coś jeszcze jest nie w porządku ? Chciałbym podjąć pracę za granicą za dobre stawki, jednak warunki mieszkaniowe nie stanowią dla mnie zbyt wielkiego problemu. Powiedzcie proszę mniej więcej jakie zarobki przy jakim stanowisku widnieją
zdjecie uzytkownika
iger - 2015-03-22 18:39:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie stanowią problemu warunki mieszkaniowe, człowieku jak ja raz pojechałem za granicą to nie chciałbyś pracować w takich warunkach znaczy bardziej mieszkać bo sama praca w porządku była. Z resztą mona pczytać opinie na różnych tematach o pray za granica. Tutaj mnie interesuje jak płacą w storteboomie bo to najważniejsze.
zdjecie uzytkownika
tamik - 2015-04-20 21:54:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@iger a możesz napisac odrobinę jasniej, co to za warunki masz dokładnie na mysli, co było tutaj nie tak, bo napisałeś dość ogólnie. Z góry dzięki za informacje.
zdjecie uzytkownika
ona1 - 2015-05-25 22:55:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam! chcemy z chlopakiem wyjechać do pracy przez fides na kurczaki.
mógłby ktoś napisać jak w ej chwili wygląda tam sytuacja. jaka to praca. i jakie warunki mieszkalne.
zdjecie uzytkownika
ona1 - 2015-05-25 22:58:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
aha i jak sie nazywa firma w nl .. bo fides to raczej pośrednictwo pracy w pl tak?
zdjecie uzytkownika
OnOnOn - 2015-05-29 15:57:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam firmy storteeboom przy kurczakach !!!! w Putten!!!!! przez firmę FIDESS ,, szymon ,, ...... domki bada pijaków , narkomanów , i niewiadomo czego..!!!!! wyrzucają z pracy bez powodu !!!!!!!!!!!!!! Oszuści , wykorzystują ludzi pracujesz po 12 godzin.... ściągają ludzi , a potem ludzie nie mają czym dojeżdżać do pracy....niby mówią że praca na miejscu a co do czego wychodzi mają po 12 km lub 80 ...a potem mówi nagle że musi sobie transport do pracy zoorganizować...i tych co ściągają nie interesuje jak dotrą ...albo sami sobie łatwią dojazd albo się zegnają.... banda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z tych kordynatorów polskich....wstyd i hańba
zdjecie uzytkownika
Tomasz123 - 2015-05-29 16:02:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siema. Obiecują że niby praca w stoorteboom na miejscu a co do czego jak dojedziesz okazuje się że musisz dojeżdżać do pracy po 80 km , z swoim środkem transportu. a jeśli nie masz musisz się z pracą pożegnać. Nie ufajcie słowom koordynatorów . Nie polecam tej firmy. Pozdrawiam. !!!
zdjecie uzytkownika
ona1 - 2015-06-11 23:17:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oki dzięki za info... rzadko kto dobrze piszę o tej firmie;/ wiec nie wyjedziemy przez nią... nie chcemy nie miłych przygód
zdjecie uzytkownika
luba! - 2015-06-17 14:32:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej! mam pytanie o firmę storteboom Nijkerk czytałam poprzednie komentarze ale wiem ze storteboom jest także w innych miejscowosćiach.chodzi mi jak tam z pracą wygląda... chce wyjechać przed biuro Fides.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie storteboom.nl

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy storteboom.nl?
Zadaj pytanie
alert