Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o AM Direct

Pracowałeś w firmie AM Direct i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-01-22 19:25:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zupełna lipa szkoda czasu
zdjecie uzytkownika
ciesla-stolarz - 2012-11-16 23:37:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fakt , pracuje u nich troche czasu ale teraz robia rzeczy dziwne i nie dopuszczalne .(usunięte przez administratora)Koncze prace i nawet słyszec o nich nie chce .Robcie jak chcecie ale pamietajcie , ze nie dobrze jest z nimi w wielu sprawach .Pozdrawiam naiwnych
zdjecie uzytkownika
typizator - 2013-01-08 14:10:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozliczenie przesłali , obciazyli nas za mieszkanie , po wielu pismach przed uzyskaniem szczególowego rozliczenia zwrot za przejazdy zwrocili nam .Nadal nie wyjasniona jest sprawa osoby p(usunięte przez administratora) W. firma nie chce udzielic informacji kim jest ten pan i jaka funkcje pelni w tej firmie .Na miejscu w Molde p.(usunięte przez administratora) stwierdziła , ze ten pan tutaj nie pracuje tylko dochodzi.Ostatnio p(usunięte przez administratora) W szuka dekarzy do pracy w Oslo .....uważajcie !!!
zdjecie uzytkownika
jacek - 2013-01-08 14:17:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Faktycznie , juz nie oglasza sie jako pwrecyc tylko korzysta z adresów dawniej przekazanych w cv , załatwia te sprawy przez telefon , ostatnio dzwonil do mnie w sprawie pracy jako dekarz w Oslo .Panie (usunięte przez administratora) , moze Pan odpowiedzieć kogo Pan reprezentuje ? w imieniu kogo posredniczy Pan w zalatwianiu sprawy pracy ? Czy jest to firma amdirect z Molde ?
zdjecie uzytkownika
yano - 2013-02-17 12:53:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Ja z kolega rowniez mielismy przeboje z ta firma. Zostalismy zwerbowani przez pana o ktorym w wspominacie. Przyjechalismy do biura (z nim oczywiscie potem nie ma jak sie juz skataktowac) dostalismy umowy bez tlumaczenia na polski i ubrania. Potem zostalismy oddelegowabi prawie 100km do pracy. Na miejscu co prawda byl tylko kilometr do pracy ale popracowalismy tam tylko dwa tygodnie bo podobno nie wyrabialismy normy. Pracowalismy jako murarze przy wznoszeniu fasad klinkierowych. Szef chcial od nas 1m2 na godzine pracy, osobiscie musielismy wtargac material na rusztowanie popsuta winda, osobiscie zaizolowac sciane i osobiscie rozrobic zaprawe. To nierealne. Osobiscie pracowalem w Niemczech, Holandii i Belgii i wszedzie dzienna norma na murarza to bylo 5 metrow a o material dbal pomocnik. Tyle o pracy tam, potem odeslali nas do polski zebysmy zaczekali na prace. Ale ile mozna czekac, wyslalem im wypowiedzenie i nie zaplacili za dwa tygodnie wypowiedzenia. A wedle norweskiego prawa nawet nie majac dla nas pracy powinni placic 37,5 godziny tygodniowo... Dla mnie porazka i nie polecam nikomu. Strata czasu i pieniedzy (doslownie). Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
jaro - 2013-04-09 10:27:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy wszystko jest prawda co pisza o firmie AM Direct
zdjecie uzytkownika
jaro - 2013-04-09 10:29:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przeciez to jest norwegja 21 wjek jest naprawde tak zle
zdjecie uzytkownika
janusz - 2013-04-21 07:35:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest tak zle .uwierz jestem u nich od roku...u nich czas sie zatrzymal
zdjecie uzytkownika
Danek33 - 2013-04-21 21:20:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
janusz - 2013-04-21 07:35:15

jest tak zle .uwierz jestem u nich od roku...u nich czas sie zatrzymal
Pracujesz u nich od roku skoro jest tak źle ? Napisz jak z przelewami za prace bo też mam zamiar podpisać umowę z nimi rzekomo na pół roku na początek .Jak możesz to napisz coś więcej będę wdzięczny.
zdjecie uzytkownika
Tata - 2013-04-26 09:45:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co z ubezpieczeniem? Muszę być ubezpieczony w Polsce? Ile można wyciągnąć na etacie, razem z ewentualnymi premiami i nadgodzinami?
zdjecie uzytkownika
fjriutugg - 2013-06-14 12:37:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Ta firma to jakieś kpiny ale to dzięki polakom którzy dla niej łowią frajerów. (usunięte przez administratora) Szukają ludzi na chwilę a szczególnie na wakacyjne zastępstwa. Jak wiadomo stali pracownicy mają wtedy wakacje i trzeba ich zastąpić więc to tylko wyjazd na chwile. Zbędne koszty. Odbijają za wszystko czyli: Internet , auto , mieszkanie a wszystko poniżej jakich kolwiek standardów.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-03 10:13:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak to jest z zakwaterowaniem w AM Direct? Jakie warunki? Ktoś napisał, ze odbijają sobie za mieszkanie, internet i auto, o co chodzi?
zdjecie uzytkownika
wkręcony - 2014-02-24 19:08:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludziska dajcie sobie tak na powarznie spokój z tą firemką werbującą ludzi z polski zostaniecie wykolegowani gdzieś tak po dwóch miesiącach a potem się okaże jaki błąd popełniliście, nie odłożycie więcej niż 4koła złotych miesięcznie i będziecie płakać.teoretycznie jesteście fachowcami z 5,10,lub dłuższym stażem w zawodzie a firma napisze wam maila że nie znacie się na swoim fachu gdzie następnie da wam następną prace. gwarantuję że historyjka się powtórzy a jak odmówicie 3 razy robotę bo jest nie bezpiecznie na danej budowie i nie spełnia ona żadnych norm bezpieczeństwa to dostaniecie w bardzo cywilizowany sposób kopa w cztery litery i zobaczycie jak smakuje norwegia,nie wierzcie w jakieś dobre opinie na temat am.direct bo ja przed wyjazdem czytałem opinie o tej firmie i nie były one pozytywne ale jak jeden z wielu wkręconych postanowiłem spróbować bo powiedziałem sobie że jak nie spróbuje to się nie przekonam i się przekonałem a dodam jeszcze że pracowałem kilkanaście lat na kontraktach w wielu krajach europy i wiem o czym tutaj pisze.teraz pracuje w polsce prowadzę własną brygadę i jakoś się nadaje od ironio losu pozdrawiam was wszystkich i na litość boską nie dajcie się wkręcić ani omamić obietnicami ze strony werbujących do directu
zdjecie uzytkownika
wkręt - 2014-03-08 19:29:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jednym słowem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lepiej nie wdepnąć - po 9 miesiącach dostałem wypowiedzenie z uzasadnieniem że "nie posiadam odpowiednich kwalifikacji zawodowych " dodam tylko że prowadziłem brygady w Warszawie, całej Polsce i nie tylko ponad 6 lat i wiem co z czym jeść ;) naprawdę uważajcie bo am jest bardzo ale to bardzo ciężko strawny :P
zdjecie uzytkownika
aleksy - 2014-03-09 19:22:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wkręt, bo może chodziło o coś innego, np. nie znałeś języka, czy AM Direct wymagał czegoś innego, doświadczenie to nie wszystko.
zdjecie uzytkownika
karol - 2014-03-25 18:23:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
myślę, że akurat język to nie był główny problem @wkręta. Wystarczy, żeby rozumiał i umiał zarządzać swoimi ludźmi
zdjecie uzytkownika
David - 2014-03-27 11:56:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@karol, a po czym wnioskujesz takie rzeczy, pracowałes w ogóle w AM Direct, czy tylko tak przypuszczasz w roli obserwatora?
zdjecie uzytkownika
laszlo - 2014-03-31 20:35:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to chyba raczej wiedza dość ogólna jeżeli ma się pojęcie w ogóle o pracy związanej z zarządzeniem ludźmi
zdjecie uzytkownika
pawlo - 2014-04-02 20:31:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam!ja w tej firmie pracowałem rok -ogólnie firma ok nie mam żadnych zastrzeżeń-wysłano mnie do pracy u norwega na budowę -ogólnie ok -zrezygnowałem z tej firmy tylko dlatego że dostałem ofertę lepsza co do pracy i mieszkania ale dzięki tej firmie znalazłem mojego pracodawce u którego pracuje .w am direct wypłacano mnie zawsze w terminie tak samo jak feriepenge itp.Ale szczerze jak widziałem co nie których polaków co niby maja doświadczenie w swojej branży to szkoda gadać wcale się nie dziwie ze długo tam nie po pracowali-niby język poziom komunikatywny a ledwo dukali -to kto chce z takimi pracować ...
zdjecie uzytkownika
wkręt - 2014-04-05 14:34:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aleksy - 2014-03-09 19:22:46]:
nie, nie mam problemów z językiem(angielskim ,czy norweskim)natomiast ludzie powinni zdawać sobie sprawę z tego że ta firma rekrutuje praktycznie bez ustanku nowych ludzi ,a tym którzy już tam są daje wypowiedzenia z prostego powodu: mianowicie norweskie prawo chroni każdego pracownika który jest zatrudniony powyżej 6 miesięcy o wiele mocniej niż takiego który jest zatrudniony poniżej tej granicy ,a co za tym idzie o wiele łatwiej się pozbyć takiego człowieka i taniej niż starszego pracownika- kiedy np. firma nie ma zleceń dla danej grupy zawodowej ,natomiast to w jaki sposób argumentują wypowiedzenia umów pozostaje tylko kwestia szefa. jak chcesz to sam sprawdz ;)
zdjecie uzytkownika
wkręt - 2014-04-05 14:41:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dodam jeszcze tylko że obecnie pracuje w firmie norweskiej i nie przez żadną agencję(i o dziwo moje kwalifikacje zawodowe czy komunikacja są dla nich ok) a do tego moje zarobki są o 50 % wyższe w porównaniu do tych które miałem w amd :P
zdjecie uzytkownika
hfftty - 2014-04-11 10:29:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odbijają za wszystko. Czyli mieszkanie,internet nie ma co liczyć na nadgodziny więc łatwo przeliczyć że kasa nie ciekawa każdy może sam obliczyć to bardzo proste. I nie zapominajcie o wysokim podatku bo wszyscy liczą pieniądze przed tymi wszystkimi odbiciami a po ich odbiciu jest lipa. Każdy jedzie tam zarobić a nie na wakacje. Lecz polka z Molde Joanna l ma to gdzieś ona ma ciągłość i to ją cieszy. Lecz jeśli chcesz jechać na pare dni to firma jak najbardziej dla ciebie.
zdjecie uzytkownika
tyki - 2014-04-29 17:47:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ostatnio znależli sobie polską agencję GAVO przez którą jadą tam ludzie bo nikt normalny wiedząc od początku tam nie pojedzie. Więcej niż 4800 zł na polskie nie zarobisz policz jeszcze jedzenie. Zgadzam się z przedmówcami że odbijają za wszystko. Takiego kokosa nawet małpa nie tknie. Chyba że chcesz jechać pozwiedzać.
zdjecie uzytkownika
koli - 2014-06-16 16:29:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to nie są zbyt duże pieniądze jak na taki wyjazd. Chyba trzeba rozejrzeć się za inną firmą. Może lepiej płacą...
zdjecie uzytkownika
larry - 2014-06-20 21:29:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
uważajcie na am direct molde!!! Nie wypłacają pieniędzy na czas, na swoje zarobione ciężko pieniądze trzeba czekać i interweniować, wysokie koszty zakwaterowania,które odcinają z wypłaty, nie płacą za dojazdy ani przeloty, zostają marne pieniądze. Szkoda czasu i zdrowia na pracę z taką firmę!!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AM Direct
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski