brak logo

DROGERIA NATURA-POLBITA

Błonie

Opinie o DROGERIA NATURA-POLBITA

Wiki 2016-05-12 08:35:54
Ja też uważam, że to dobry pomysł z tym pismem. ;) Lecz szczerze zaiste odbije się to echem. Ja pisałam maila odnośnie tych nowych zmian i traktowania nas jak złodziei i co? Nic.... odbiło się echem. Tam wszyscy nas mają gdzieś. Mają swoją kasę a nam jałmużne . hahaha... W ofercie pracy Drogerii Natura powinno być napisane : Przyjmiemy pracowników z poczuciem humoru,
za śmieszne pieniądze :D hahaha
Wiki 2016-05-13 21:30:59
Nowinka... my już u nas w skleppie chodzimy w ciuchach innych niż czarne tzn białe, różowe, kremowe, a buty... hmmm.... trampki , adidasy ;) I teraz już bez żadnej spiny. :) Nowe wiadomości operacyjne heh.... przeczytane ;) robimy co do nas należy ale wolniej i w swoim tempie. Nie stać nas na czarne ciuchy to chodzimy w tym co mamy ;) hehe.... a i taki piękny mail przyszedł,że jesteśmy w rankingu cichego klienta najlepsi wśród drogerii super lecz to zasługa nasza i Pana Marka a Pan Łukasz wszystko swoimi rządami psuje! Ale maila przysłał odnośnie tego super ! A może tsk podwyżkę dadzą? :)
Mała Mi 2016-05-15 18:38:54
Wystarczy czytać metki ze zrozumieniem, a w razie wątpliwości jest takie coś jak czytnik cen a jeśli nie ma to jest sprzedawca który ma kasę na którą są wgrane wszystkie ceny i wystarczy jego poprosić o sprawdzenie ceny. Jakież to banalnie proste prawda?
Mała Mi 2016-05-15 18:42:44
W której naturze jest podstawy 1600zł chętnie tam przejdę?
Mała Mi 2016-05-15 18:43:49
Jakie bo pracuję i ich nie widzę?
Wiki 2016-05-15 20:19:43
Nie wiem o co chodzi ? Zgubił się wątek? Hmmm ...:/
nowinka 2016-05-16 10:24:46
Tak zgubil sie watek...i brak postow.sama pisalam i nic nie ma.co to ma znaczyc?albo to jest strona gdzie mozna wyrazic swoje zdanie i napisac prawde albo cenzura i posty gina w sieci bo komus sa nie na reke?dziwne
lulek 2016-05-16 17:47:13
Dajcie spokoj strach przez przyjsciem do pracy i zastanawianie sie czy kto i kiedy do Ciebie przyjedzie i za co bedzie Cie opierdzielał... siedzisz w pracy po godzinach godzin do ecpa nie wpisujesz bo firma biedna by zaplacic a na koniec okazuje sie ze nikt Ci clowa dziekuje nie powie tylko opierdziela na kazdym kroku jak tylko cos Ci sie wypali... A odnosnie matek z dzieckiem to firma nie jest przyjazna jezeli chodzi o takie podejscie Ty dla firmy tak ale firma dla Ciebie juz nie i wsparcia od niej nie dostaniesz...czekaja tylko na Twoje podkniecie i z kazdego robia zlodzieja...
1
malenka 2016-05-23 17:41:02
to prawda, robią z każdego złodzieja a w zasadzie Pan Łukasz, ten człowiek chyba ma zaćmienie, nie wie co robi!!! a nikt nie może go powstrzymać? co ma takiego extra? znajdzie się lepszy dyrektor na jego miejsce, może jak Pan Marek-wspaniały człowiek, ale naturka chce chyba zagłady!!! Panie Prezesie opamiętajcie się póki nie bezie za późno, sama wiem po sobie praca to tragedia, za karę , faktycznie to dobry pomysł z jakąś petycją, może ktoś przejrzy na oczy, będą masowe zwolnienia, a ludzi trzeba nowych przeszkolić a to kosztuje, a do tego znaleźć takich naiwnych za marne grosze. niech Rossman i Hebe zakasują rękawy bo jak tak dalej pójdzie to nie będzie Naturki, Pani Od HR !!!!Pani widzi co się dzieje? z niewolnika nie ma pracownika !!!!!!!!!!
komus 2016-05-24 14:07:12
nic sie nie zmienilo i sie nie zmieni pracownik robi wszystko to co kierownik i wiecznie sa tylko wymagania i jacy to jestesmy zli i nie dobrzy ale niestety my juz tez nie mamy sil na to wszystko a nic innego nie ma jak wymagania i opierdzielanie z kazdej strony...
Zizu 2016-05-25 08:45:06
A jak nie chcesz przyjść w należny wolny dzień to sądzą że masz problem i nie jest im potrzebny pracownik który się domaga swoich praw. A nadgodziny wypłacane są co kwartał! Niby dlaczego? Przecież jesteśmy rozliczane miesięcznie a nie kwartalnie! Zgodne to z kodeksem pracy, Panie Lukaszu?
Paulina 2016-05-25 13:09:31
Drogeria Natura nigdy nie była super miejscem pracy. Kusi się kandydatki do pracy bonami, elastycznym grafikiem pracy, możliwością zdobycia premii.
W rzeczywistości bony to 20% rabatu przy zakupach PONIŻEJ 50 zł (czyli max. 10 zł obniżki), grafik faktycznie elastyczny- zawsze próbują wymusić na Tobie przyjście w Twój wolny dzień, a kierowniczka sama bierze sobie wolne,jak się nie zgadzasz jesteś pierwsza do zwolnienia. Premia to jakieś opłakane 100 zł za Twoje całomiesięczne starania żeby wyrobić wygórowane plany.
Czasem na drogeriach ogłaszane są różne konkursy i jeżeli już uda się je wygrać to na nagrody albo czekasz miesiącami (chyba aż zapomnisz ;) ) albo kierowniczka okraja Cię z połowy tego co w paczce.
Siedzisz po godzinach żeby przygotować gazetkę,a jak przychodzi do rozliczenia nadgodzin to nagle okazuje się,że połowy kierowniczka Ci nie zapisała, a sama co trzeci dzien nie przychodzi do pracy "bo ma tyle nadgodzin,że jej chyba z miesiąc wolnego wyjdzie". Dziwne, skoro nie przychodzi do pracy częściej od zwykłych sprzedawców.
Ponadto już nie mowiąc o samej pracy,ale też z perspektywy klienta- świadomie sprzedawane są przeterminowane produkty, niektóre kremy same ruszają się już w pudełkach, ale to nie szkodzi aby wystawić je z czerwoną cenką wyprzedażową ;)
Znacie takie akcje z Natury jak promocje typu "kupujesz szampon dostajesz odżywkę gratis". Na sklep przychodzą specjalne produkty typu "gratis", które sprzedawca daje klientce do określonych zakupów. Ale to nic, dziewczyny paznokciami zdrapują naklejki "gratis" lub "tester" i produkty, które powinna klientka dostać za darmo trafiają na półkę po normalnej albo i zawyżonej cenie.
Nikt tego nie sprawdza, nikt nie czuwa nad sprzedawczyniami, które zarabiają najniższą krajową i notorycznie są okrajane na nadgodzinach. Nikogo nie obchodzą klientki, które kupują testery,gratisy lub produkty po terminie.
Myślę,że najwyższa pora żeby skontrolować Drogerie Natura w Polsce i spróbować zrobić z nich normalne miejsce pracy.
1
ruda 2016-05-29 19:37:30
Nie każda kierowniczka jest zła, nasza nigdy nie kazała zdrapywać naklejek i byłą zawsze uczciwa co do grafiku, zawsze wspiera i pomaga i staje po stronie pracownika, widocznie żle trafiłaś, ale ten system pracy jest chory, wymagają cyfry i dobre wyniki inwentaryzacji a nic nie zapewnią, dadzą stary monitoring i nie na cały sklep, żadnych zabezpieczeń, perfumy na wyciągnięcie ręki złodzieja, alejki porobione że nic z za drugiej nie widać i będą rozliczać jak się przekroczy próg dozwolony, który z roku na rok jest obniżony, to absurd i jakaś kpina!!!!!!kto zarządza, niech dadzą ochroniarza, bramki i okleją produkty to wtedy niech rozliczają bo nie siedzimy na zapleczu i nie oglądamy cały dzień kamery!!!!!a ponadto teraz to chyba w ogóle Pan Łukasz na głowę upadł z tymi nowymi zmianami w biurze, Haloooooooo!!!!! mamy sprzedawać a nie segregatory układać!!!!!!!!!!!!Ludzie co wy robicie z Drogerii Natura-MASAKRA!!!!!!!
1
Tosiek 2016-06-05 19:00:25
Skandal pracuję od czterech lat i nigdy jeszcze czegoś takiego nie było 0 obsługi klienta sprzątanie sprzątanie i jeszcze za sprzątanie To co się teraz dzieje to jest totalna przesada pan Łukasz sam powinien chyba z tobą zacząć robić planogramy i zobaczyć jak to w sklepach sprawnie idzie hahaha jak mamy układać planogramy i nie przeszkadza ci jeszcze klientom gdzie sklepy Niektóre są tak małe że niestety nie da się tego zrobić codzienne sprzątanie grafik i czystości w kpina ubiór który musimy zakupywać sobie same buty które średnio kosztują 50 zł podczas pracy Strasznie się niszczą niebezpiecznie brudne od skrzynek skaleczone od połamanych skrzyni próbujemy zamówić nowe szyby dostajemy stare uszczerbione ręce mamy podrapane i zniszczone pieniądze są straszne pan Łukasz chyba nie wie jak to naprawdę wychodzi w praktyce sprzątamy nie obsługujemy klientów jeszcze niedługo nam będą zakładać pieluchomajtki żebyśmy nie chodziło do toalety bo też w godzinach pracy możemy chodzić do niej zbyt często jakiś koszmar Niech zrobią coś z tym bo nie da się już tam pracować a jak przychodzi mail wiadomości operacyjna to nie wiadomo czy śmiać się czy płakać
1
Bożenna 2016-06-06 10:46:11
Pracuję w drogerii od trzech lat. Jest to praca którą naprawdę lubię, poświęcam swój czas prywatny aby sklep funkcjonował jak najlepiej jedyną osobą która kiedykolwiek podziękowała nam za nasza pracę i zaangażowanie była pani Manager i pan Marek dla którego byli ważni ludzie na najniższym szczeblu którzy ciężką praca budują firmę Natura . Potrafil tak zmotywowac czlowieka a przy tym nie tracić swojego silnego autorytetu.pan Łukasz Niech się zastanowi czy wydajniejszy jest pracownik doceniony czy ten który codziennie zostaje zniechęcony do pracy przez jego wymyślone zasady która nie mają nic wspólnego z rzeczywistości. Wszyscy traktowani są jedną miarą Czyli my szaraki jedyne co robimy to kradniemy testery i pijemy kawę .Ktoś kto nigdy nie pracował w drogerii Natura nie wie jaka to ciężka praca Ile wysiłku trzeba włożyć aby drogeria funkcjonowała prawidłowo pokaleczone ręce odparzone stopy z odciskami do krwi. Ubiór które Same musimy sobie kupywać wystarcza dosłownie na kwartał a może nawet i krócej nie mamy zaplecza socjalnego w czym te nasze pensje staja sie zł zenadą Więc mam pytanie do pana Łukasza w jaki sposób mamy mieć chęci do pracy Jedyne co nam zostaje to zespół który jest zgrany i uczciwy, atmosfera którą same stworzyłyśmy jeżeli chodzi o obsługę klienta nie ma jej jedyne co robimy to sprzątamy i wypełniamy dziesiątki z tabelek. Nie dostajemy od firmy podwyżek, premi , zwrotu pieniędzy za ciuchy...... codziennie przyjście do pracy jest wielkim stresem czy przypadkiem nie odwiedziłam nas Pan Łukasz I nie daj Boże znajdzie kurz lub dopatrzył się brakujacej liczby w tabelce. Może Z dnia na dzień stracimy pracę której tyle poświęciliśmy ....... bo przecież dla niego jesteśmy tylko pionkami. Panie Prezesie i członkowie zarządu co jescze musi się stać żebyście zobaczyli , usłyszeli......wierzę ze kiedyś ktoś zrozumie I zacznie doceniać naszą pracę i to nie będą tylko puste obietnicę Ale także czynny....
5
Tosiek 2016-06-06 10:56:00
Brawa dla Bożeny!!! Oby tylko ktoś konkretny to przeczytał! Niech coś z tym zrobią bo nie da rady tak dalej pracować wszyscy jesteśmy drużyną!
2
Aga 2016-06-08 18:32:56
Czytając te opinie,jestem przerażona!Jestem byłą pracownicą i kiedyś było koszmarnie,ale teraz widzę,że jest jeszcze gorzej
niż było kiedyś.Ta praca,to jakaś masakra!



Ciekawska 2016-06-08 19:47:34
Co sądzicie o Drogerii Natura w Poznaniu w CH Pestka? Ktoś pracował? Co mi powiecie o kierowniczce i pracy ogólem. ?
Szczęśliwa 2016-06-09 07:48:21
Jak ja się cieszę,że już nie pracuję w tej firmie.Teraz przynajmniej odżyłam psychicznie
pani m 2016-06-11 19:49:50
@ciekawska praca w drogerii jest zawsze taka sama - trzeba sprzedać towar, dbać o jego ekspozycję i wizerunek salonu - to są twoje najwazniejsze cele w takiej branży i pracy. wiadomo też że klieci bywają różni, trzeba być na to gotowym bo uśmiechać trzeba się zawsze
Lusia 2016-06-13 18:03:55
A co sądzicie o wyciąganiu perfum z pudełek? U mnie folie sa poniszczone, rozerwane, część pudełek jest bez folii bo były tak porozrywane. Wstyd! Czekam tylko az ktoś będzie chciał kupić taka perfume na prezent i wyśmieje nas!!!!
1
fgv 2016-06-15 12:13:05
@Lusia oj no mzoe raz sie tak zdazylo ale to nie znaczy ze to normalne jest
Zazenowana 2016-06-15 21:24:10
A co sądzicie o proponowanie produktu dnią? U mnie w drogerII jest to tragedia Male miasto każdy wie co ma kupić a rzadko kogo da się namówić przy kasie na coś dodatkowego a już napewno nie w takiej ilości żeby być na początku rankingu.... :(
Zazenowana 2016-06-15 21:28:43
Ciekawe kiedy pomyślą o podwyżce a nie o durnowatych konkursach wewnętrznych dla pracowników gdzie tyrasz cały miesiąc a dostajesz marne 100zl na osobę za wygraną nie opłaca się i tyle
Nie da się sprzedawać produktow dnia, wygrywać konkursów i jeszcze wyrabia plan miesięczny albo jedno albo drugie
Powiedzcie dziewczyny jeszcze do której siedzibie na gazetach? Bo my przed 3 nie wychodzimy a na 8 do pracy ; ( nie msmy juz sily
1
fgvb 2016-06-15 21:28:58
oj ja tam robie bardzo czesto tam zakupy w drogerii..i ejstem zadowoona czesto maja jakies spoe rabaty mozna kupic na prawde ciekawe rzeczy co do pracy sie nie wypowiem bo nigdy tam nie pracowałam u nich ale pamietam ze oferty byly od nich jakis czas temu
Zazenowana 2016-06-15 21:34:44
Niech ten kto nie pracował niech się tu nie wypowiada bo tylko pracownicy znają prawdę o drogerii kie ci może i są zadowoleni tylko z czego z tego,ze obsługa robi wiele rzeczy z przymusu a nie z chęcią i uśmiechem ? Z tego ze kleci tez maja swoje wygorówne wymagania a persoNel bądźmy szczerzy za takie psie pieniądze nie będzie skakał i dogadali jakiejś babie
1
iza 2016-06-15 22:29:43
ja bardzo czesto odwiedzam ta drogerie, moze jest mniej popularna niz inne ale ceny i promocje na roznego rodzaju kosmetyki naprawde przyciagaja klientow i sa kuszace. czesto robie sama tam zakupy i jestem zadowlona rowniez z obslugi
zniechęcona 2016-06-18 19:06:15
Dziewczyny brak już siła na to wszystko... każda z nas oddała drogerii cząstkę siebie. Zmagamy się codziennie z trudem ciężkiej pracy: obsługą klienta na wysokim poziomie, towarowaniem, prawidłowa ekspozycja produktów, co dzień walczymy by nasze wyniki były zadowalające... ale czy nadal sprawia nam to satysfakcję? Po ostatnich burzach i zamieszaniach ze strony centrali powoli wszyscy mamy dość....dość chaosu, ciągłych zmian, sprzecznych informacji, braku zaufania pracodawcy do sumiennych i wieloletnich pracowników, traktowania jak złodziei. Pracujemy coraz szybciej by ze wszystkim nadążyć, ale czy efektywniej??? Gdzie w tym wszystkim nasz codzienny gość - klient? Czy już zapomniano o tym, że tylko dzięki niemu możliwe jest osiągnięcie 100% planu sprzedażowego? W dniu dzisiejszym to nie "on" się liczy... niestety liczą się tabelki, procedury ciągle ulegające zmianom, "nowinki", które nie mają przełożenia w rzeczywistości... Czy ktoś w końcu zrozumie, że my pracownicy nie jesteśmy robotami i półmózgami? My na prawdę potrafimy ciężko pracować, codziennie to udowadniamy widząc uśmiechy naszych stałych klientów podczas naszej profesjonalnej obsługi... jeszcze posiadamy ich zaufanie, ale na jak długo? Nie wiem... bo w tej ciągłej bieganie próbując sprostać wygórowanym, chaotycznym wymaganiom nie liczy się już nic... Ludzie "na górze" obudźcie się to nie o to w tym wszystkich chodzi!!!
2
karina 2016-06-18 19:11:38
Rozumiem w 100% @zniechęcona zawsze w pracy przychodzi taki punkt gdzie mówisz dość a już szczególnie w handlu..ale jeśli jesteś ambitna posłuchaj rady koleżanki jeśli się starasz kierownictwo to zauważa i często awansuje! Głowa do góry
2
ja 2016-06-27 22:54:27
Jaki awans? Przeciez nie ma zadnej sciezki kariery.
yoanna 2016-06-28 10:02:51
ale możesz od razu rekrutować na stanowisko dyrektorskie także
zmeczona 2016-06-28 19:57:10
To co sie dzieje w drogerii to jakas paranoja. Od nas na każdej plaszczyznie wymagaja 100% od siebie dla nas nie daja nic. Wiecznie wszystko zle, ciagle opieprzanie przez mwnadzerke, a wszystko przez nowego szefa, ktory czlowieka ma za nic. Jestesmy zwyklymi pionkami, ktore mozna przesuwac jak tylko sie chce. Brak szacunku i zrozumienia. Na sklepie zrobione ma byc wszystko od a do z, tylko kiedy jak personelu jest za malo?? Nadgodziny? Agdzie zycie prywatne? Rusza cichy klient co jest chore... A pozniej straszenie zwolnieniem i opieprz pracownika bo jest za maly procent? To sie nazywa mobing i z tym sie idzie do sadu. Jak można pracowac pod taka presja? Im wiecej wymyslow nowego prezesika tym jest gorzej. Praciwnicy sa sfrustrowani, zmęczeni, zestresowani co odbije sie na kliencie. Proponuje by prezesik lukasz przyszedl do ktorejs drogerii na kilka dni do pracy i zobaczyl czy sam bedzie w stanie zrobic wszystko czego sam rzada, nie majac pojecia o takiej pracy. Mam nadzieje, ze ze stolka poleci tak szybka jak na nie trafil... Karma wraca...
5
trybik 2016-06-29 14:48:51
Upadek Natury pod rządami "dyrektora" Łukasza jest bliski. Po kilku latach pracy, obserwacji zmian i uczestniczenia w nich jestem tego pewna. Ludzie wykonujący pracę u podstaw, pracę która ma bardziej realne przełożenie na wyniki i byt firmy niż wydumane pomysły mądrych głów, są obecnie niczym -płace stoją w miejscu (a są poniżej poziomu podłogi), premie nieosiągalne (na "super atrakcyjne" wygrane w konkursach spuśćmy zasłonę milczenia), odzież kupowana z własnych środków, dziesiątki standardów, poleceń i zadań wymyślanych chaotycznie i niejednokrotnie w totalnej ze sobą sprzeczności. Wracamy do absurdów przykasowych: proponujemy produkt dnia, produkt z kasy i (UWAGA!) produkt spod kasy, a za tydzień dojdzie do tego program lojalnościowy -czas obsługi klienta wydłużony do granic jego (klienta) wytrzymałości. Wszystko w atmosferze nieustannej dbałości o karteczki przypięte do tablicy korkowej, prawidłowe opisy na segregatorkach i oznaczanie pustych miejsc, żeby przypadkiem nie zamienić ze sobą miejscami dwóch rodzajów podpasek, bo nad ich ułożeniem myślał dwa miesiące sztab specjalistów biorących na jedną pensję tyle co 10 żuczków spełniających w sklepach ich poronione pomysły. Managerów się nie czepiam -dostają po tyłkach tak samo jak pracownicy sklepów, a jeszcze mają nierzadko bezpośredni kontakt w oszołomami z góry, nic dziwnego, że i im nerwy siadają. Życzę tylko wytrzymałości psychicznej w czytaniu wyników badania Mystery Shopper, bo mądre dziewczyny powinny zrobić wszystko, by były jak najniższe, wtedy pan dyktator (o przepraszam -dyrektor) nie będzie miał okazji szpanowania wynikami, na które nie zapracował -przypominam, że ubiegłoroczny sukces to wynik pracy naszej i rządów człowieka, który rozumiał że sklepy to pracownicy i przede wszystkim KLIENCI, o których w tej chwili góra chyba zupełnie zapomniała. Ja wysiadam. Dziękuję za wspólną jazdę.
11
iza 2016-06-29 14:52:46
Ja włąsnie złożyłam osobiscie CV do Natury u mnie w miesice,panie były zadowolone z pracy i mi rowniez mowiły ze ja też będe wiec mam nadzieję,ze bedzie inaczej niż mowicie, może to zależy od atmosfery jaka panuje
ja 2016-06-29 23:40:28
Wszystko zgodne z prawda... Niestety... Dziwi mnie tylko, ze ktos kupil Nature chyba tylko po to, zeby ja wykonczyc. Tracimy klientow, dziewczynom konczy sie cierpliwosc. Za chwile zostana zgliszcza...Kazdy juz na powaznie szuka innej pracy, bo nadzieja kona...
2
tamara 2016-06-30 09:49:06
a zastępców kierowników to nadal szukacie do pracy?
Zawiedziona 2016-06-30 16:51:22
Witam,
Pojawiłam się pierwszy raz na takich portalach i nigdy się nie udzielałam w opiniach z uwagi że zawsze zostawiałam to dla siebie i idę dalej, ale podczas 19 lat pracy jakie mam już za sobą nie spotkałam się jeszcze z takim potraktowaniem pracownika jak w Drogerii Natura.
Przestrzegam wszystkich którzy zamiarują podjąć tam pracę!!!!
Jest to banda cwaniaków i krętaczy po kolei od kierownika w górę.
Z umowy o pracę (oczywiście na najniższą krajową, po 12 godzin nawet w weekendy), przerzucają na umowę zlecenie,( bo przecież trzeba uniknąć płacenia składek) za marne grosze za godzinę, poniżej najniższej krajowej a hitem jest ze odkryłam przez przypadek że nie zostałam zgłoszona i gdyby nie interwencja to zakładam że umowa zlecenie nie zostałaby zgłoszona.
Nie zdziwiłabym się że byłby to mały zwykły prywatny sklepik, ale nie sieciówka i to jeszcze w takim miejscu jak galerie handlowe!!!!!
Po tym doświadczeniu nawet tam zakupów już nigdy nie zrobię a i wszystkich przestrzegam.
A no i wszystko co ustalacie to bierzcie na piśmie bo nawet składek dobrowolnych nie odprowadzają o które parcownik prosi.
I ty zadałbym pytanie co robi Inspekcja Pracy?......................
edfgg 2016-06-30 18:12:48
@tamara wiesz co chyba akurat rekrutacja u nich sie skonczyla
zmeczona 2016-06-30 20:02:40
U mnie atmosfera w pracy jest dobra, natomiast wszystko psuje zarzad i nowy dyrektor. Niestety. Praca sama w sobie nie jest najgorsza, mozna polubic i sie przyzwyczaić. Ae niestety do braku szacunku i zrozumienia ze jesteśmy tylko ludzmi juz nie. Szczerze drugi raz juz bym tam cv nie zaniosla, jak znajdę cos innego od razu składam wypowiedzenie. A szkoda, bo wszystko przez bezsensowne zmiany i stres, który codziennie rano jest przed pójściem do "pracy" a raczej obozu...
Alicja 2016-06-30 20:05:27
@zmeczona może warto się wykazać i postarać o jakiś awans? Wiele osób tutaj pisało, że podobno jest taka możliwość
ja 2016-07-01 00:33:17
O tak:) Pewnie:) Wykazac sie jest bardzo latwo. Wystarczy jednoczesnie wypelniac tabelki, rozkladac dostawe, odpowiadac na @, obslugiwac na kasie, sprawdzac daty waznosci, sprzatac, rozkladac aktualizacje, dorabiac ceny, w miedzyczasie wystawic faktury, pyknac domowienie i przy tym byc swieza, usmiechnieta i zmotywowana.
4
maja 2016-07-01 09:15:49
Menedżer ds. Wsparcia Sprzedaży i Szkoleń to u nich naprawde dobre stanowisko wydaje mi się no i też kasa jest dobra, tylko, ze faktycznie trzeba zapracowac na tą premie, a z tych wyzszych stanowisk to szukają tez do nich do siedziby dyrektora na pewno.
zmeczona 2016-07-01 18:22:30
Zapomnialas wspomniec o robieniu planogramow, myciu witryn sklepowych, porządkowaniu zaplecza, robieniu częściowych inwentaryzacji, dokladanie towaru i obmyslanie strategii jakby zwiekszyc sprzedaż... :). Awans kurcze jaki awans? Ze sprzedawcy na starszego konsultanta? A moze kierownicze trzeba wygrysc?... ludzie dzwiewczyna nie wie co pisze (Alicja)
5
zosia 2016-07-01 19:25:16
Może po prostu wychodzi z założenia, że sumienna praca zawsze się opłaca @zmeczona.
1
zrozpaczona 2016-07-03 16:55:15
Zdecydowanie nie polecam pracy w Drogeriach Natura. Po pierwsze pensja jest odwrotnie proporcjonalna do ilości obowiązków. A tych jest sporo: wykładanie towaru, sprzątanie, wykonywanie na bieżąco zadań z maili, obsługa kasy, zmiana ekspozycji, wdrażanie planogramów, dorabianie cen, zamykanie dnia, przygotowywanie pieniędzy do banku, robienie zwrotów, faktur, obserwowanie czy klienci nie kradną itd. I oczywiście najważniejsze - obsługa klienta wg standardów firmy. A te są coraz śmieszniejsze... Klienci są zniecierpliwieni a my zażenowane, że musimy polecać przy kasie 3 produkty, dać gazetkę, poinformować o promocjach. Ktoś by powiedział, że nie ma co narzekać, że to są normalne obowiązki sprzedawcy w każdym sklepie. Owszem są ale ciężko to wszystko dobrze wykonać podczas gdy na zmianie jest mało personelu. Ponadto oczekuje się od nas profesjonalnego doradzania klientom podczas gdy nie mamy żadnych szkoleń. Przecież to absurd! Nie każdy kto przychodzi do pracy jest z zawodu kosmetologiem, dermatologiem, chemikiem czy wizażystką. A nie daj Boże Tajemniczy Klient źle oceni "poradnictwo"... Kolejny absurd - wymagana jest czarna odzież i czarne, eleganckie obuwie ale zakup na własną rękę... Liczysz na dodatkową kasę z okazji świąt, paczki dla dzieci czy wysoką premię? To nie licz, nie dostaniesz.
Dużo by tu pisać. Tylko się zdenerwowałam na myśl o tym wszystkim :P
Jedyną zaletą w moim miejscu pracy są współpracowniczki - kochane, fajne dziewczyny.
Życzę nam wszystkim wiele cierpliwości i znalezienia lepszej pracy :-)
2
ala 2016-07-03 16:59:08
@zrozpaczona nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, że wszystkie te obowiązki to naturalne obowiązki sprzedawców w jakimkolwiek sklepie. Nie wiem, czy nie masz porównania, czy o co chodzi, ale uwierz... to normalne. Może po prostu poszukaj pracy na innym stanowisku.
1
BAZYL 2016-07-04 12:09:04
rozumiem zal i rozczarowanie ale nie wierze ze od tak sobie z umowy o prace przerzuco Cie na umowe zlecenie. jezeli tak jest to chyba masz swiadomosc z jakiego powodu. rozne bywaja sytuacje czasem umowa jest tylko na zasteptwo za innego pracownika. jesli nie odpowiadaja ci zarobki i warunki umowy nie podejmujesz pracy. . nie zgloszono Cie do ZUS? to nie wiarygodne chyba umowe jakas podpisalas? zgloszenie takie kieruje ksiegowosc( -bardzo czesto bywa ze jest to firma zewnetrzna i nikt nie ma powodow aby oszukiwac w tej kwestii, kto zatem mialby ci wyplaacic wynagrodzenie? moze kierownik ze swojego portfela? banialuki dziewczynko
maja 2016-07-04 12:10:54
tak naprawde to z tych ofert pracy jest tylko ta jako Dyrektor ds. Zarządzania Siecią Sprzedaży najlepsza, ale warunki sa maprawde wysokie, bo i też stanowisko już chyba najwyzsze jakie można u nich w firmie zająć.
1
inna 2016-07-16 18:44:12
W Naturze sprzedawca nalozone ma od nowego Dyrektora obowiazki, ktore powinien wykonywac tylko kierownik lub zastepca kierownika , oczywiscie za najnizsza krajowa-zenada,nowy Dyrektor skasowal stanowiska zastepcow kierownika i wymagania ma za duze od zwyklego sprzedawcy,wcale sie nie dziwie, ze sa tak duze rotacje i ciagle ktos sie zwalnia, ciekawa jestem czy p. Dyrektor swoje obowiazki wykonywal by za pensje kierownika???
y 2016-07-16 19:57:01
a może mi ktoś powiedzieć jakie są wymagania na franczyzobiorcę?
Zostaw swoją opinię o DROGERIA NATURA-POLBITA - Błonie
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DROGERIA NATURA-POLBITA