Profil firmy DROGERIA NATURA-POLBITA

DROGERIA NATURA-POLBITA

Błonie

Obserwuj
Dodaj opinię

Opinie o DROGERIA NATURA-POLBITA

nowinka 2016-05-05 19:47:07
Chcialam tylko sprostowac ze jednak bony bede-juupppiii tylko ze specjalnymi kodami..bo traktuja tam kazdego jak zlodzieja....moze faktycznie pracowaly tam osoby nieuczciwe ale nie powinno kazdego mierzyc ta sama miara i z gory zakladac zlodziejstwo i przekrety...to bardzo narusza godnosc osobista i dume kazdego oczciwego pracownika :(
0
łucja 2016-05-05 21:41:52
widocznie Natura przejechała się kilka razy i teraz są ostrożni wobec wszystkich pracowników
0
Pati 2016-05-05 22:45:20
To może niech sami pójdą pracować za marne grosze w takich warunkach i patrzą sobie na ręce, a nie w każdym widzieć złodzieja? Powinni się wstydzić tego jak traktują ludzi i ile im płacą. Wstyd. Wyzysk .
0
malenka 2016-05-05 22:57:53
Zgadzam się z przedmówcą -nowy Pan Dyrektor chyba został zatrudniony żeby doprowadzić Naturę do upadku!!!!wielu pracowników nie chce pracować wprowadził straszną atmosferę!!!Może ktoś zareaguje na tego Pana pomysły bo niedługo zamiast wzrostu sprzedaży zanotuje masakryczny spadek z powodu braku ludzi
0
ruda 2016-05-06 09:17:51
Gratuluje opinii, gdyby tak każdy się odważył i napisał co myśli to może byłaby szybka reakcja przed zagładą!!!!Faktycznie odkąd jest nowy Dyrektor to praca jest tragiczna, moje koleżanki każdego dnia boją się czy będą pracować po jego wizytach w Polsce nasuwa się jedno-stosowanie mobingu!!!!!!trzeba chyba Panu Dyrektorowi przypomnieć że to nie sieć "STOKROTKA" tylko Natura która od lat próbuje wspiąć się do góry , a przy stosowaniu takich praktyk i mając człowieka "ZA NIC!!!!" to sukcesu raczej nie będzie, chyba nasza praca ma teraz polegać na siedzeniu i sprzątaniu zaplecza a nie obsługi klienta co od dawien dawna jest u nas wpajana
0
luna 2016-05-06 19:23:23
zgadzam się ,Pan Dyrektor myśli że jesteśmy mało inteligentni, ale za krótko nas zna, a w zasadzie w ogóle to niech pomyśli zanim coś zrobi, wprowadza strach i niepokój, pracuje kilka lat ale nigdy tak źle w sensie Stosunków ludzkich Pana Dyrektora Łukasza nie było!!! Pan Marek to przykład, konkretny ale ludzki
, jak trzeba było to postawił do pionu ale w bardzo przyjazny sposób, nie wprowadzał takiej atmosfery nerwowej że ludzie chorują i mają nerwicę, nawet nie potrafi rozmawiać z ludźmi!!!Kto wybrał takiego kandydata na poważne stanowisko, teraz to wygląda, że nie jesteśmy dla Pana Dyrektora członkami
rodziny tylko numerami jak nie wsponmę w jakich czasach wojny:-(
0
kaja 2016-05-09 13:05:12
Witam ,czy ktoś może napisać ile zarabia kierownik drogerii Natura??
0
Wiki 2016-05-09 15:12:56
Ok 2000 netto ale to zależy od regionu. Szczerze nie polecam....
0
kaja 2016-05-09 17:08:10
o.k dziękuję,ale dałaś mi do myślenia,jest tak zle?
0
stokrotka 2016-05-09 19:18:12
Zgadzam się praca w Drogerii Natura to czyste pranie mózgu pracuje w sumie 10 lat z przerwa na maciezynski i wychowawczy ale juz chyba dalej nie dam rady wieczne pretensje o wszystko najlepiej jakby człowiek wszyl sobie do tylka zamek błyskawiczny i mógł się rozpiac w umowie mam kasjer sprzedawca a trzeba robić wszystko to co kierownik i to co sprzedawca a i tak dostaniesz zjebke bo cos jeszcze nie jest zrobione wody latem brak Klima nie działa ale kogo to interesuje ty jesteś robolem szczerze nie polecam tam pracy a kto się jednak zdecyduje to się sam przekona jak jest
0
Zizu 2016-05-10 08:59:22
Nie wiem co chce osiągnąć Pan (usunięte przez administratora) Ale on jest jeden a nas ogrom ludzi, którzy poważnie myślą o odejściu. Pan (usunięte przez administratora) sądzi, ze jest bezrobocie, ale nie patrzy na to, ze warunki w naturze nie przemawiają za praca. Młode dziewczyny dziękują po usłyszeniu ilości godzin dziennych i płacy. To policzek w twarz dla Polbity.Bo jeżeli młode osoby nie chcą u nas pracować to kto będzie? Matka z kilkuletnim dzieckiem? Warunki są masakryczne. Ale przejdę jeszcze do Pana Łukasza... człowiek, który nie wie co robi. Burak. Prostak. I kompletnie nie na swoim miejscu. Nie powinien być dyrektorem tylko magazynierem. Sprzątać w każdym magazynie natury. Natura jest znana z obsługi klienta! Klienci się już przyzwyczaili do naszej pomocy. Od wejścia krzyczą czy ktoś tam jest do pomocy! A Pan Łukasz chce to zmienić. Mamy (usunięte przez administratora) na magazynie i sprzątać na okrągło sklep. A klient weźmie koszyk, napakuje produktów jak bulek i przy kasie za każdym razem wyda 100 zl... bez naszego wysiłku nie będzie niestety planu i koszyka. Ale co tam. Porządek musi być.
0
Wiki 2016-05-10 09:14:54
Kaja tak jest aż tak źle. Gdybyś zapytała kilka miesięcy wcześniej to na pewno bym napisała że biedne zarobki ale praca nie była wtedy zła co też zależy w dużej mierze od ekipy. Ja u siebie w Naturze mam wspaniałe dziewczyna, a bardzo długo szukałam dobrych pracowników . Teraz jesteśmy świetnie zgrane ale to co się dzieje na chwilę obecną w Natura chyba w całej Polsce to tragedia. Uwierz mi my się wszystkie zwolnimy , bo mamy już dosyć.ludzi traktują tam jak śmieci! Uciekaj stamtąd póki masz czas. Ja włożyłam w naturę dużo serca i w sumie traktowała ten sklep jak mój drugi dom. Na chwilę obecną chodzę tam jak na skazanie zresztą tak samo dziewczyny u mnie w pracy.
0
nowinka 2016-05-10 10:38:56
Dziewczyny...pracownicy nie mozemy sie zebrac?postawic?napisac jakiejs petycji listu do zarzadu?i zebrac podpisow?o zwolnienie Pana Łukasza?nie daja nam ubran roboczych to chodzmy w swoich...jak najbardziej wygodnych i innych niz kolor czarny...nie zapewniaja wody lub odpowiedniej temperatury pracy to zglosmy to do inspekcji pracy...robmy to co zawsze...obslugujmy klientow wystawiajmy towar ...a reszta na samym koncu...zwolnia nas?wszystkich w calej Polsce?moze akurat cos to da.pomoze o podwyzki tez czas zawalczyc...a nie tylko gadanie!!!!nie mamy nic do stracenia i tak szykuja sie z koncem maja czerwca masowe zwolnienia!!!!!
2
Zizu 2016-05-11 07:45:28
Skąd te wiadomości o zwolnieniach masowych? To pewne?
0
Wiki 2016-05-12 08:35:54
Ja też uważam, że to dobry pomysł z tym pismem. ;) Lecz szczerze zaiste odbije się to echem. Ja pisałam maila odnośnie tych nowych zmian i traktowania nas jak złodziei i co? Nic.... odbiło się echem. Tam wszyscy nas mają gdzieś. Mają swoją kasę a nam jałmużne . hahaha... W ofercie pracy Drogerii Natura powinno być napisane : Przyjmiemy pracowników z poczuciem humoru,
za śmieszne pieniądze :D hahaha
0
Wiki 2016-05-13 21:30:59
Nowinka... my już u nas w skleppie chodzimy w ciuchach innych niż czarne tzn białe, różowe, kremowe, a buty... hmmm.... trampki , adidasy ;) I teraz już bez żadnej spiny. :) Nowe wiadomości operacyjne heh.... przeczytane ;) robimy co do nas należy ale wolniej i w swoim tempie. Nie stać nas na czarne ciuchy to chodzimy w tym co mamy ;) hehe.... a i taki piękny mail przyszedł,że jesteśmy w rankingu cichego klienta najlepsi wśród drogerii super lecz to zasługa nasza i Pana Marka a Pan Łukasz wszystko swoimi rządami psuje! Ale maila przysłał odnośnie tego super ! A może tsk podwyżkę dadzą? :)
0
Mała Mi 2016-05-15 18:38:54
Wystarczy czytać metki ze zrozumieniem, a w razie wątpliwości jest takie coś jak czytnik cen a jeśli nie ma to jest sprzedawca który ma kasę na którą są wgrane wszystkie ceny i wystarczy jego poprosić o sprawdzenie ceny. Jakież to banalnie proste prawda?
0
Mała Mi 2016-05-15 18:42:44
W której naturze jest podstawy 1600zł chętnie tam przejdę?
0
Mała Mi 2016-05-15 18:43:49
Jakie bo pracuję i ich nie widzę?
0
Wiki 2016-05-15 20:19:43
Nie wiem o co chodzi ? Zgubił się wątek? Hmmm ...:/
0
nowinka 2016-05-16 10:24:46
Tak zgubil sie watek...i brak postow.sama pisalam i nic nie ma.co to ma znaczyc?albo to jest strona gdzie mozna wyrazic swoje zdanie i napisac prawde albo cenzura i posty gina w sieci bo komus sa nie na reke?dziwne
0
lulek 2016-05-16 17:47:13
Dajcie spokoj strach przez przyjsciem do pracy i zastanawianie sie czy kto i kiedy do Ciebie przyjedzie i za co bedzie Cie opierdzielał... siedzisz w pracy po godzinach godzin do ecpa nie wpisujesz bo firma biedna by zaplacic a na koniec okazuje sie ze nikt Ci clowa dziekuje nie powie tylko opierdziela na kazdym kroku jak tylko cos Ci sie wypali... A odnosnie matek z dzieckiem to firma nie jest przyjazna jezeli chodzi o takie podejscie Ty dla firmy tak ale firma dla Ciebie juz nie i wsparcia od niej nie dostaniesz...czekaja tylko na Twoje podkniecie i z kazdego robia zlodzieja...
1
malenka 2016-05-23 17:41:02
to prawda, robią z każdego złodzieja a w zasadzie Pan Łukasz, ten człowiek chyba ma zaćmienie, nie wie co robi!!! a nikt nie może go powstrzymać? co ma takiego extra? znajdzie się lepszy dyrektor na jego miejsce, może jak Pan Marek-wspaniały człowiek, ale naturka chce chyba zagłady!!! Panie Prezesie opamiętajcie się póki nie bezie za późno, sama wiem po sobie praca to tragedia, za karę , faktycznie to dobry pomysł z jakąś petycją, może ktoś przejrzy na oczy, będą masowe zwolnienia, a ludzi trzeba nowych przeszkolić a to kosztuje, a do tego znaleźć takich naiwnych za marne grosze. niech Rossman i Hebe zakasują rękawy bo jak tak dalej pójdzie to nie będzie Naturki, Pani Od HR !!!!Pani widzi co się dzieje? z niewolnika nie ma pracownika !!!!!!!!!!
0
komus 2016-05-24 14:07:12
nic sie nie zmienilo i sie nie zmieni pracownik robi wszystko to co kierownik i wiecznie sa tylko wymagania i jacy to jestesmy zli i nie dobrzy ale niestety my juz tez nie mamy sil na to wszystko a nic innego nie ma jak wymagania i opierdzielanie z kazdej strony...
0
Zizu 2016-05-25 08:45:06
A jak nie chcesz przyjść w należny wolny dzień to sądzą że masz problem i nie jest im potrzebny pracownik który się domaga swoich praw. A nadgodziny wypłacane są co kwartał! Niby dlaczego? Przecież jesteśmy rozliczane miesięcznie a nie kwartalnie! Zgodne to z kodeksem pracy, Panie Lukaszu?
0
Paulina 2016-05-25 13:09:31
Drogeria Natura nigdy nie była super miejscem pracy. Kusi się kandydatki do pracy bonami, elastycznym grafikiem pracy, możliwością zdobycia premii.
W rzeczywistości bony to 20% rabatu przy zakupach PONIŻEJ 50 zł (czyli max. 10 zł obniżki), grafik faktycznie elastyczny- zawsze próbują wymusić na Tobie przyjście w Twój wolny dzień, a kierowniczka sama bierze sobie wolne,jak się nie zgadzasz jesteś pierwsza do zwolnienia. Premia to jakieś opłakane 100 zł za Twoje całomiesięczne starania żeby wyrobić wygórowane plany.
Czasem na drogeriach ogłaszane są różne konkursy i jeżeli już uda się je wygrać to na nagrody albo czekasz miesiącami (chyba aż zapomnisz ;) ) albo kierowniczka okraja Cię z połowy tego co w paczce.
Siedzisz po godzinach żeby przygotować gazetkę,a jak przychodzi do rozliczenia nadgodzin to nagle okazuje się,że połowy kierowniczka Ci nie zapisała, a sama co trzeci dzien nie przychodzi do pracy "bo ma tyle nadgodzin,że jej chyba z miesiąc wolnego wyjdzie". Dziwne, skoro nie przychodzi do pracy częściej od zwykłych sprzedawców.
Ponadto już nie mowiąc o samej pracy,ale też z perspektywy klienta- świadomie sprzedawane są przeterminowane produkty, niektóre kremy same ruszają się już w pudełkach, ale to nie szkodzi aby wystawić je z czerwoną cenką wyprzedażową ;)
Znacie takie akcje z Natury jak promocje typu "kupujesz szampon dostajesz odżywkę gratis". Na sklep przychodzą specjalne produkty typu "gratis", które sprzedawca daje klientce do określonych zakupów. Ale to nic, dziewczyny paznokciami zdrapują naklejki "gratis" lub "tester" i produkty, które powinna klientka dostać za darmo trafiają na półkę po normalnej albo i zawyżonej cenie.
Nikt tego nie sprawdza, nikt nie czuwa nad sprzedawczyniami, które zarabiają najniższą krajową i notorycznie są okrajane na nadgodzinach. Nikogo nie obchodzą klientki, które kupują testery,gratisy lub produkty po terminie.
Myślę,że najwyższa pora żeby skontrolować Drogerie Natura w Polsce i spróbować zrobić z nich normalne miejsce pracy.
0
ruda 2016-05-29 19:37:30
Nie każda kierowniczka jest zła, nasza nigdy nie kazała zdrapywać naklejek i byłą zawsze uczciwa co do grafiku, zawsze wspiera i pomaga i staje po stronie pracownika, widocznie żle trafiłaś, ale ten system pracy jest chory, wymagają cyfry i dobre wyniki inwentaryzacji a nic nie zapewnią, dadzą stary monitoring i nie na cały sklep, żadnych zabezpieczeń, perfumy na wyciągnięcie ręki złodzieja, alejki porobione że nic z za drugiej nie widać i będą rozliczać jak się przekroczy próg dozwolony, który z roku na rok jest obniżony, to absurd i jakaś kpina!!!!!!kto zarządza, niech dadzą ochroniarza, bramki i okleją produkty to wtedy niech rozliczają bo nie siedzimy na zapleczu i nie oglądamy cały dzień kamery!!!!!a ponadto teraz to chyba w ogóle Pan Łukasz na głowę upadł z tymi nowymi zmianami w biurze, Haloooooooo!!!!! mamy sprzedawać a nie segregatory układać!!!!!!!!!!!!Ludzie co wy robicie z Drogerii Natura-MASAKRA!!!!!!!
0
Tosiek 2016-06-05 19:00:25
Skandal pracuję od czterech lat i nigdy jeszcze czegoś takiego nie było 0 obsługi klienta sprzątanie sprzątanie i jeszcze za sprzątanie To co się teraz dzieje to jest totalna przesada pan Łukasz sam powinien chyba z tobą zacząć robić planogramy i zobaczyć jak to w sklepach sprawnie idzie hahaha jak mamy układać planogramy i nie przeszkadza ci jeszcze klientom gdzie sklepy Niektóre są tak małe że niestety nie da się tego zrobić codzienne sprzątanie grafik i czystości w kpina ubiór który musimy zakupywać sobie same buty które średnio kosztują 50 zł podczas pracy Strasznie się niszczą niebezpiecznie brudne od skrzynek skaleczone od połamanych skrzyni próbujemy zamówić nowe szyby dostajemy stare uszczerbione ręce mamy podrapane i zniszczone pieniądze są straszne pan Łukasz chyba nie wie jak to naprawdę wychodzi w praktyce sprzątamy nie obsługujemy klientów jeszcze niedługo nam będą zakładać pieluchomajtki żebyśmy nie chodziło do toalety bo też w godzinach pracy możemy chodzić do niej zbyt często jakiś koszmar Niech zrobią coś z tym bo nie da się już tam pracować a jak przychodzi mail wiadomości operacyjna to nie wiadomo czy śmiać się czy płakać
0
Bożenna 2016-06-06 10:46:11
Pracuję w drogerii od trzech lat. Jest to praca którą naprawdę lubię, poświęcam swój czas prywatny aby sklep funkcjonował jak najlepiej jedyną osobą która kiedykolwiek podziękowała nam za nasza pracę i zaangażowanie była pani Manager i pan Marek dla którego byli ważni ludzie na najniższym szczeblu którzy ciężką praca budują firmę Natura . Potrafil tak zmotywowac czlowieka a przy tym nie tracić swojego silnego autorytetu.pan Łukasz Niech się zastanowi czy wydajniejszy jest pracownik doceniony czy ten który codziennie zostaje zniechęcony do pracy przez jego wymyślone zasady która nie mają nic wspólnego z rzeczywistości. Wszyscy traktowani są jedną miarą Czyli my szaraki jedyne co robimy to kradniemy testery i pijemy kawę .Ktoś kto nigdy nie pracował w drogerii Natura nie wie jaka to ciężka praca Ile wysiłku trzeba włożyć aby drogeria funkcjonowała prawidłowo pokaleczone ręce odparzone stopy z odciskami do krwi. Ubiór które Same musimy sobie kupywać wystarcza dosłownie na kwartał a może nawet i krócej nie mamy zaplecza socjalnego w czym te nasze pensje staja sie zł zenadą Więc mam pytanie do pana Łukasza w jaki sposób mamy mieć chęci do pracy Jedyne co nam zostaje to zespół który jest zgrany i uczciwy, atmosfera którą same stworzyłyśmy jeżeli chodzi o obsługę klienta nie ma jej jedyne co robimy to sprzątamy i wypełniamy dziesiątki z tabelek. Nie dostajemy od firmy podwyżek, premi , zwrotu pieniędzy za ciuchy...... codziennie przyjście do pracy jest wielkim stresem czy przypadkiem nie odwiedziłam nas Pan Łukasz I nie daj Boże znajdzie kurz lub dopatrzył się brakujacej liczby w tabelce. Może Z dnia na dzień stracimy pracę której tyle poświęciliśmy ....... bo przecież dla niego jesteśmy tylko pionkami. Panie Prezesie i członkowie zarządu co jescze musi się stać żebyście zobaczyli , usłyszeli......wierzę ze kiedyś ktoś zrozumie I zacznie doceniać naszą pracę i to nie będą tylko puste obietnicę Ale także czynny....
4
Tosiek 2016-06-06 10:56:00
Brawa dla Bożeny!!! Oby tylko ktoś konkretny to przeczytał! Niech coś z tym zrobią bo nie da rady tak dalej pracować wszyscy jesteśmy drużyną!
1
Aga 2016-06-08 18:32:56
Czytając te opinie,jestem przerażona!Jestem byłą pracownicą i kiedyś było koszmarnie,ale teraz widzę,że jest jeszcze gorzej
niż było kiedyś.Ta praca,to jakaś masakra!



0
Ciekawska 2016-06-08 19:47:34
Co sądzicie o Drogerii Natura w Poznaniu w CH Pestka? Ktoś pracował? Co mi powiecie o kierowniczce i pracy ogólem. ?
0
Szczęśliwa 2016-06-09 07:48:21
Jak ja się cieszę,że już nie pracuję w tej firmie.Teraz przynajmniej odżyłam psychicznie
0
pani m 2016-06-11 19:49:50
@ciekawska praca w drogerii jest zawsze taka sama - trzeba sprzedać towar, dbać o jego ekspozycję i wizerunek salonu - to są twoje najwazniejsze cele w takiej branży i pracy. wiadomo też że klieci bywają różni, trzeba być na to gotowym bo uśmiechać trzeba się zawsze
0
Lusia 2016-06-13 18:03:55
A co sądzicie o wyciąganiu perfum z pudełek? U mnie folie sa poniszczone, rozerwane, część pudełek jest bez folii bo były tak porozrywane. Wstyd! Czekam tylko az ktoś będzie chciał kupić taka perfume na prezent i wyśmieje nas!!!!
1
fgv 2016-06-15 12:13:05
@Lusia oj no mzoe raz sie tak zdazylo ale to nie znaczy ze to normalne jest
0
Zazenowana 2016-06-15 21:24:10
A co sądzicie o proponowanie produktu dnią? U mnie w drogerII jest to tragedia Male miasto każdy wie co ma kupić a rzadko kogo da się namówić przy kasie na coś dodatkowego a już napewno nie w takiej ilości żeby być na początku rankingu.... :(
0
Zazenowana 2016-06-15 21:28:43
Ciekawe kiedy pomyślą o podwyżce a nie o durnowatych konkursach wewnętrznych dla pracowników gdzie tyrasz cały miesiąc a dostajesz marne 100zl na osobę za wygraną nie opłaca się i tyle
Nie da się sprzedawać produktow dnia, wygrywać konkursów i jeszcze wyrabia plan miesięczny albo jedno albo drugie
Powiedzcie dziewczyny jeszcze do której siedzibie na gazetach? Bo my przed 3 nie wychodzimy a na 8 do pracy ; ( nie msmy juz sily
0
fgvb 2016-06-15 21:28:58
oj ja tam robie bardzo czesto tam zakupy w drogerii..i ejstem zadowoona czesto maja jakies spoe rabaty mozna kupic na prawde ciekawe rzeczy co do pracy sie nie wypowiem bo nigdy tam nie pracowałam u nich ale pamietam ze oferty byly od nich jakis czas temu
0
Zazenowana 2016-06-15 21:34:44
Niech ten kto nie pracował niech się tu nie wypowiada bo tylko pracownicy znają prawdę o drogerii kie ci może i są zadowoleni tylko z czego z tego,ze obsługa robi wiele rzeczy z przymusu a nie z chęcią i uśmiechem ? Z tego ze kleci tez maja swoje wygorówne wymagania a persoNel bądźmy szczerzy za takie psie pieniądze nie będzie skakał i dogadali jakiejś babie
0
iza 2016-06-15 22:29:43
ja bardzo czesto odwiedzam ta drogerie, moze jest mniej popularna niz inne ale ceny i promocje na roznego rodzaju kosmetyki naprawde przyciagaja klientow i sa kuszace. czesto robie sama tam zakupy i jestem zadowlona rowniez z obslugi
0
zniechęcona 2016-06-18 19:06:15
Dziewczyny brak już siła na to wszystko... każda z nas oddała drogerii cząstkę siebie. Zmagamy się codziennie z trudem ciężkiej pracy: obsługą klienta na wysokim poziomie, towarowaniem, prawidłowa ekspozycja produktów, co dzień walczymy by nasze wyniki były zadowalające... ale czy nadal sprawia nam to satysfakcję? Po ostatnich burzach i zamieszaniach ze strony centrali powoli wszyscy mamy dość....dość chaosu, ciągłych zmian, sprzecznych informacji, braku zaufania pracodawcy do sumiennych i wieloletnich pracowników, traktowania jak złodziei. Pracujemy coraz szybciej by ze wszystkim nadążyć, ale czy efektywniej??? Gdzie w tym wszystkim nasz codzienny gość - klient? Czy już zapomniano o tym, że tylko dzięki niemu możliwe jest osiągnięcie 100% planu sprzedażowego? W dniu dzisiejszym to nie "on" się liczy... niestety liczą się tabelki, procedury ciągle ulegające zmianom, "nowinki", które nie mają przełożenia w rzeczywistości... Czy ktoś w końcu zrozumie, że my pracownicy nie jesteśmy robotami i półmózgami? My na prawdę potrafimy ciężko pracować, codziennie to udowadniamy widząc uśmiechy naszych stałych klientów podczas naszej profesjonalnej obsługi... jeszcze posiadamy ich zaufanie, ale na jak długo? Nie wiem... bo w tej ciągłej bieganie próbując sprostać wygórowanym, chaotycznym wymaganiom nie liczy się już nic... Ludzie "na górze" obudźcie się to nie o to w tym wszystkich chodzi!!!
2
karina 2016-06-18 19:11:38
Rozumiem w 100% @zniechęcona zawsze w pracy przychodzi taki punkt gdzie mówisz dość a już szczególnie w handlu..ale jeśli jesteś ambitna posłuchaj rady koleżanki jeśli się starasz kierownictwo to zauważa i często awansuje! Głowa do góry
2
Sisi. 2016-06-27 22:21:28
Pieprz...... kotka za pomocą młotka....
0
ja 2016-06-27 22:54:27
Jaki awans? Przeciez nie ma zadnej sciezki kariery.
0
yoanna 2016-06-28 10:02:51
ale możesz od razu rekrutować na stanowisko dyrektorskie także
0
zmeczona 2016-06-28 19:57:10
To co sie dzieje w drogerii to jakas paranoja. Od nas na każdej plaszczyznie wymagaja 100% od siebie dla nas nie daja nic. Wiecznie wszystko zle, ciagle opieprzanie przez mwnadzerke, a wszystko przez nowego szefa, ktory czlowieka ma za nic. Jestesmy zwyklymi pionkami, ktore mozna przesuwac jak tylko sie chce. Brak szacunku i zrozumienia. Na sklepie zrobione ma byc wszystko od a do z, tylko kiedy jak personelu jest za malo?? Nadgodziny? Agdzie zycie prywatne? Rusza cichy klient co jest chore... A pozniej straszenie zwolnieniem i opieprz pracownika bo jest za maly procent? To sie nazywa mobing i z tym sie idzie do sadu. Jak można pracowac pod taka presja? Im wiecej wymyslow nowego prezesika tym jest gorzej. Praciwnicy sa sfrustrowani, zmęczeni, zestresowani co odbije sie na kliencie. Proponuje by prezesik lukasz przyszedl do ktorejs drogerii na kilka dni do pracy i zobaczyl czy sam bedzie w stanie zrobic wszystko czego sam rzada, nie majac pojecia o takiej pracy. Mam nadzieje, ze ze stolka poleci tak szybka jak na nie trafil... Karma wraca...
5
trybik 2016-06-29 14:48:51
Upadek Natury pod rządami "dyrektora" Łukasza jest bliski. Po kilku latach pracy, obserwacji zmian i uczestniczenia w nich jestem tego pewna. Ludzie wykonujący pracę u podstaw, pracę która ma bardziej realne przełożenie na wyniki i byt firmy niż wydumane pomysły mądrych głów, są obecnie niczym -płace stoją w miejscu (a są poniżej poziomu podłogi), premie nieosiągalne (na "super atrakcyjne" wygrane w konkursach spuśćmy zasłonę milczenia), odzież kupowana z własnych środków, dziesiątki standardów, poleceń i zadań wymyślanych chaotycznie i niejednokrotnie w totalnej ze sobą sprzeczności. Wracamy do absurdów przykasowych: proponujemy produkt dnia, produkt z kasy i (UWAGA!) produkt spod kasy, a za tydzień dojdzie do tego program lojalnościowy -czas obsługi klienta wydłużony do granic jego (klienta) wytrzymałości. Wszystko w atmosferze nieustannej dbałości o karteczki przypięte do tablicy korkowej, prawidłowe opisy na segregatorkach i oznaczanie pustych miejsc, żeby przypadkiem nie zamienić ze sobą miejscami dwóch rodzajów podpasek, bo nad ich ułożeniem myślał dwa miesiące sztab specjalistów biorących na jedną pensję tyle co 10 żuczków spełniających w sklepach ich poronione pomysły. Managerów się nie czepiam -dostają po tyłkach tak samo jak pracownicy sklepów, a jeszcze mają nierzadko bezpośredni kontakt w oszołomami z góry, nic dziwnego, że i im nerwy siadają. Życzę tylko wytrzymałości psychicznej w czytaniu wyników badania Mystery Shopper, bo mądre dziewczyny powinny zrobić wszystko, by były jak najniższe, wtedy pan dyktator (o przepraszam -dyrektor) nie będzie miał okazji szpanowania wynikami, na które nie zapracował -przypominam, że ubiegłoroczny sukces to wynik pracy naszej i rządów człowieka, który rozumiał że sklepy to pracownicy i przede wszystkim KLIENCI, o których w tej chwili góra chyba zupełnie zapomniała. Ja wysiadam. Dziękuję za wspólną jazdę.
1
iza 2016-06-29 14:52:46
Ja włąsnie złożyłam osobiscie CV do Natury u mnie w miesice,panie były zadowolone z pracy i mi rowniez mowiły ze ja też będe wiec mam nadzieję,ze bedzie inaczej niż mowicie, może to zależy od atmosfery jaka panuje
0
ja 2016-06-29 23:40:28
Wszystko zgodne z prawda... Niestety... Dziwi mnie tylko, ze ktos kupil Nature chyba tylko po to, zeby ja wykonczyc. Tracimy klientow, dziewczynom konczy sie cierpliwosc. Za chwile zostana zgliszcza...Kazdy juz na powaznie szuka innej pracy, bo nadzieja kona...
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DROGERIA NATURA-POLBITA