Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DROGERIA NATURA-POLBITA

Pracowałeś w firmie DROGERIA NATURA-POLBITA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Kasi - 2015-07-03 10:04:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zaproponowali mi 2 tyś brutto na stanowisku sprzedawcy. Ciągle czytam że pracuje się za najniższą krajową. Czy faktycznie zarabiałabym 2 tyś brutto czy to ściema ?????? proszę o szybka odpowiedz i jak jest z przerwami np pracuje 10 h i mam 15 minut na jedzenie to jest napisane w ich wewnętrznym regulaminie ?????
zdjecie uzytkownika
miła - 2015-07-04 19:25:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kasi - 2015-07-03 10:04:46]:
W Naturze nie ma czegoś takiego jak sprzedawca. I tak robisz wszystko- sprzedajesz, doradzasz, sprzątasz itp :p Jeszcze jakiś czas temu stawka to było 1300 zł na miesiąc :)
zdjecie uzytkownika
Żenada - 2015-07-05 15:29:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma która nawet nie zapewnia Ci ubrania służbowego wszystko musisz sama sobie kupić naskakujesz na klienta bo inaczej się tego nazwać nie da
zdjecie uzytkownika
Kasi - 2015-07-07 10:46:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I jak to jest , we wszystkich naturach jest przerwa 15 minut np. masz 11 godzin pracy i 15 minut przerwy ?????? oni maja to w regulaminie ????
zdjecie uzytkownika
xyz - 2015-07-11 00:05:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma do bani , gdy nie przyjęłam przedłużenia umowy o pracę był wielki żal - Jak to , po czym gdy sprawdziłam konto- to nie zarobiła nawet najniższej krajowej a pracowałam cały miesiąc. Nie polecam , wyzysk . Żal .
zdjecie uzytkownika
Zuza - 2015-07-26 21:47:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Region pomorski...najgorsza AMka jaką w życiu spotkałam!!!! Mobbing, mobbing, mobbing i jeszcze raz mobbing!!!!
zdjecie uzytkownika
Kruszynka - 2015-07-27 12:38:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Zuza - 2015-07-26 21:47:58]:
Nie ona jedna ... lubuskie wcale nie lepsze ;)
Ciekawa jestem kiedy firmę masowo zaleją pozwy o mobbingowanie pracowników bo to co tam się dzieje już przechodzi ludzkie pojęcie. Wiele osób mówi źle o kierowniczkach sklepów, ale im i tak należy się medal za to, że tyle czasu znoszą upokorzenia MR-ek. Pracownice to jedno, a wyciskanie z kierowniczek jak z cytryny wszystkich soków to drugie, najlepiej poobcinać etaty żeby zaoszczędzić a od ludzi wymagać niemożliwego i pracy za 3 osoby. Tylko pensja w tym wypadku mogłaby być chociaż podwójna. Chociaż wątpię czy jakiekolwiek pieniądze zrekompensowałyby tą chorą atmosferę w firmie, każdy w końcu nie wytrzyma ... a później zdziwienie, skąd ta rotacja???
zdjecie uzytkownika
jm - 2015-08-03 12:01:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dostałam propozycję pracy w naturze, w związku z tym mam pytanie, na jaki okres czasu dostaje się pierwszą umowę? czy jest to umowa na 3 miesiące czy dłużej?
zdjecie uzytkownika
gostynianka - 2015-08-09 23:27:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Naszą drogerie ludzie omijają szerokim łukiem tylko i wyłącznie przez bardzo wredne i nieprzyjemne zachowanie kierownika. Kilka razy był dla mnie nie miły i wręcz wyganiał mnie ze sklepu bo denerwowało go że chcę przeczytać skład jakiegoś kosmetyku lub zastanowić się nad wyborem koloru pomadki czy podkładu, nie mówiąc już o jakimś pytaniu na temat produktu. Kiedyś kazał mi zapłacić za tester który był bez kodu kreskowego i to też zdarzyło się nie tylko mi. Nie jest to tylko moja opinia ale większości gostyniaków (poczynając od starszych do młodszych). I każdy wybiera drugą drogerie znajdującą się dwa budynki od ww NATURY chociażby po to żeby zrobić zakupy w milszej atmosferze - zwróćmy uwage na to że tylko pan kierownik zostaje nienaruszony a cała reszta dziewczyn wymieniana jest notorycznie. Szkoda bo jadąc do Poznania za każdym razem robie zakupy w Naturze bo lubie ta drogerie.
zdjecie uzytkownika
Zenada - 2015-08-20 10:30:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mobbing mobbing i jeszcze raz mobbing straszą zwolnieniem na każdym kroku wymagają pracy za 10 za minimalną płace i ciągłe straszenie poniżanie pracowników przez MR to codzienność i ciągły strach taki pracodawca to dramat dziwie się że jeszcze nikt z tym do sądu nie poszedł ale może najwyższa pora
zdjecie uzytkownika
klientka - 2015-08-23 13:18:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gostynianka - 2015-08-09 23:27:20]:
Gostynianka, doskonale rozumiem o czym mówisz. Często, nawet bardzo często robiłam zakupy w Naturze ale niestety byłam zmuszona przestać i to właśnie przez Pana Kierownika, który czuje się tam jak pan i władca. Mam dziecko, a wiadomo jak to dzieci są ciekawe wszystkiego i chciałyby wszystkiego dotknąć. W bardzo nieprzyjemny (dla mnie i mojego dziecka) zwrócił mi uwagę, że mam pilnować dziecka i mamy niczego nie dotykać. Mam też siostrzenicę, która jest nastolatką i też nie ma już zamiaru robić tam zakupów, bo jak twierdzi od samych drzwi czuła się tam jak złodziejka i dosłownie na karku czuła oddech Pana Kierownika, który podążał za nią przez cały sklep, aż do wyjścia.
I jak tu później robić zakupy? odechciewa się wchodzenia do tego sklepu. Ciekawe tylko jak zachowuje się w stosunku do dziewczyn, które tam pracują skoro klientów traktuje w taki a nie inny sposób.
zdjecie uzytkownika
małgosia - 2015-08-23 17:12:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bardzo lubię drogerie w Gliwicach miła atmosfera ciekawe promocje ostatnio nawet kupiłam nawet coś przez sklepik internetowy myślę że bycie klientkom natury to całkiem dobra sprawa. Dziewczyny zawsze uśmiechnięte. Pewnie duzo muszą znieśc skoro niektóre klientki maja problem z zachowaniem się w sposób w jakby były panami niewolników. Kiedys pracowałam w pewnej znanej firmie odzieżowej i wiem jak wygląda zachowanie klientów od drugiej strony . Wchodzenie na beszczelnego z jedzeniem plamienie wszystkiego lodami, wieczna postawa roszczeniowa. Ale taki jest handel.
zdjecie uzytkownika
Jurgen - 2015-08-25 17:02:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej wołam aktualnie zatrudnionych Kierowników Drogerii. Pokażcie sie i opowiedźcie mi jak się wam pracuję wkrótcę sam dołącze do waszej ekipy w jednym mieście. Nie mogę póki co powiedziec o jakie miasto chodzi. Proszę was podzielcie się wrażeniami i doświadczeniem z codziennym zarządzaniem zespołem.
zdjecie uzytkownika
Jurgen - 2015-08-25 17:03:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej wołam aktualnie zatrudnionych Kierowników Drogerii. Pokażcie sie i opowiedźcie mi jak się wam pracuję wkrótcę sam dołącze do waszej ekipy w jednym mieście. Nie mogę póki co powiedziec o jakie miasto chodzi. Proszę was podzielcie się wrażeniami i doświadczeniem z codziennym zarządzaniem zespołem.
zdjecie uzytkownika
Jurgen - 2015-08-25 17:07:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej wołam aktualnie zatrudnionych Kierowników Drogerii. Pokażcie sie i opowiedźcie mi jak się wam pracuję wkrótcę sam dołącze do waszej ekipy w jednym mieście. Nie mogę póki co powiedziec o jakie miasto chodzi. Proszę was podzielcie się wrażeniami i doświadczeniem z codziennym zarządzaniem zespołem.
zdjecie uzytkownika
ona - 2015-09-07 15:02:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
najlepszy hit to jak kasjerka mówi mi za każdym razem że dokonałam dobrego wyboru, i tak każdemu w kolejce :DD Tak jest to nieszczere że na wymioty zbiera, biedna dziewczyna jest zmuszona kłamać cały dzień, na to chyba powinien być paragraf.
zdjecie uzytkownika
klientka - 2015-09-09 20:03:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nigdy więcej nie zrobię zakupów w Naturze na ul. Piotrkowskiej w Gdańsku...Kierowniczka strasznie niemiła i krzykliwa nie wspomnę o pracownicach...nie wiem co się stało z dziewczynami które pracowały tam wcześniej??? było miło wesoło i chętnie tam wpadałam... a teraz...
zdjecie uzytkownika
pulley - 2015-09-24 23:21:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na pewno takie sytuacje nie działają korzystnie na psychikę osób pracujących w firmie. Szkoda tylko, że niektórzy właściciele nie potrafią żadnej innej metody zastosować w swoim biznesie jak tylko metodę bata. To na dłuższą metę przyniesie więcej problemów niż korzyści, ale przecież nikt nie będzie na siłę swoich zmian wprowadzał.
zdjecie uzytkownika
Pati - 2015-11-11 19:29:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy jest to normalne w Drogeriach Naatura, że jak idę na przerwę śniadaniową i papieroska zastępuje mnie na tej samej kasie koleżanka, jak jestem zajeta na sklepie to inna a na koniec dnia to ja odpowiadam za manko na kasie a nie wspólnie z koleżankami, które przecież też obsługiwały tę kasę. Jak jest u Was w sklepach, czy nie powinna być tylko jedna osoba do jednej kasy?
zdjecie uzytkownika
kana - 2015-11-13 09:23:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A mi brakuje tego że zawsze na kasie pani zagadywała i wychwalała moje zakupy. Teraz jest tak zasadniczo.
zdjecie uzytkownika
maniek - 2015-11-15 15:42:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kana chyba troche przesadzasz, już na nie, bo ktoś nie skomplementuje zakupów, średnio to fajne. Poza tym wydaje mi sie, że u nich nie jest jeszcze taka zła praca np, jako kierownik drogerii masz szanse na naprawde dobre zarobki no i to niewielkim kosztem, bo jak masz to 3 letnie doświadczenie to wiesz już co i jak.
zdjecie uzytkownika
E - 2015-11-22 15:59:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@Pati u nas czasem bywa, że stoi kilka osób, bo np osoba logowana jest na sklepie i zajmuje się obsługą klienta, wtedy liczymy na czyjejś kasie, ale wcześniej uzgadniamy z daną osobą czy w razie takich sytuacji, kiedy ona nie będzie mogła podejść policzyć my możemy to zrobić. Jeśli występuje manko, co należy do rzadkości rozliczamy to na wszystkie liczące na tej kasie danego dnia. Kwestia dogadania się miedzy sobą. Jeśli jesteś nową osobą w zespole i czujesz się niepewnie, powinnaś zaznaczyć, że wolałabyś stać sama na swojej na kasie, skoro tylko Ty za nią odpowiadasz.U nas pracuje się na dwóch kasach w ciągu dnia, więc nie ma żadnego problemu, gdy jedna osoba nie wyraża zgody na liczenie. Nie mniej jednak pracujemy ze sobą dość długo i mamy do siebie zaufanie. Natomiast jeśli mamy nową osobę i dopiero się uczy nie liczymy bez jej zgody podczas nieobecności. Tak jest najsprawiedliwiej.
zdjecie uzytkownika
453 - 2015-12-04 00:01:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hej nie wiem czy pamiętacie że jakiś czas temu firma Drogeria Natura, szukała kierownika, menedżera w Błoniach ..ciekawe czy niedługo znów coś wstawią
zdjecie uzytkownika
Asia - 2015-12-22 12:39:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ogólnie lubię chodzić do tej Drogerii,do Drogerii Natury w Nowogardzie,ale niestety są tam tylko dwie miłe Panie.Kierowniczka jest bardzo pomocna ,w każdej sytuacji doradzi i taka młoda dziewczyna w blond włosach.Niestety jest tam też jedna Pani,która jest stale niezadowolona z życia.Nie wiem nawet jak ma na imię,jest szczupła i ma długie brązowe włosy,za ładna nie jest.Ma takie duże oczy i jest zawsze bez makijażu.Za każdym razem kiedy poproszę ją o pomoc,ona nigdy nie podejdzie do mnie ,nigdy nic nie wie i ma głupie odzywki.Ona olewa klienta,nie tylko mnie ale innych też,bo widziałam.Więcej już tam nie pójdę jak ona będzie.Weźcie zwolnijcie tę kobietę,ponieważ niedługo nikt tam nie będzie chodził.
zdjecie uzytkownika
huhu - 2015-12-26 03:45:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@453 w błoniach szukają teraz też administratorów ds. technicznych. Wymagają 4 letniego doświadczenia, ale jest zapewniona umowa o pracę, więc stabilne zatrudnienie jest zapewnione.
zdjecie uzytkownika
dcfvb - 2015-12-28 14:28:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@huhu ciekawe czy podobne warunki pracy oferuja tez na inncyh stanowiksach na przyklad jako specjalsita do spraw kontroli wewnetrznej albo ds kluczowych klietnow
zdjecie uzytkownika
ala - 2015-12-30 17:57:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ogólnie maja dobre warunki panujace na zakładach oraz warunki zatrudnienia, mam znajomą ktora bardzo sobie chwali prace tam i mowi ze od stycznia beda przyjecia :)
zdjecie uzytkownika
darek - 2016-01-01 23:43:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
natura to po pierwsze znana marka, która nie ma najmniejszych szans na splajtowanie. Poza tym chyba nie mają problemu z oferowaniem umowy o pracę, a szukają na wysokie stanowiska obecnie.
zdjecie uzytkownika
BŁONIE - 2016-01-12 11:09:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Błoniu, nie w błoniach, prostaki
zdjecie uzytkownika
i - 2016-01-12 15:03:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dokładnie, w Błoniu.. :) Może ktoś nie zna tej miejscowości, nie ma co się denerwować. A co do Natury, to fajny sklep, choć jak dla mnie ma dość mały asortyment jak na drogerię.
zdjecie uzytkownika
Ziemowita - 2016-02-07 14:56:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Drogerie Natura to najgorszy badziew jaki może być! Wycofują fajne produkty a zamiast tego dają jakiś tani szajz, wszystko pooblekajne, porozwalane, jeszcze że tak powiem nas**ć i rozmazać i będzie się to komponowało. Obsługa sklepów żałosna, z resztą tak jak i klienci - wieś wsią popychana, kiedyś chodziłam bo było lepiej, teraz kicha totalna...
zdjecie uzytkownika
leko - 2016-02-07 15:18:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ziemowita - 2016-02-07 14:56:23]:
wycofują te produkty które są dla nich po prostu nie opłacalne i myślę , że najlpiej oni sami wiedzą które to. Chcesz mieć na to wpływ aplikuj na kierownika drogerii
zdjecie uzytkownika
Ziemowita - 2016-02-07 19:22:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [leko - 2016-02-07 15:18:59]:
Myślisz że kierownik ma na to wpływ? Wątpię :P Kierownik lata po sklepie jak głupi i ogarnia cały ten syf albo opiernicza się za całą resztę
zdjecie uzytkownika
KONK - 2016-02-09 11:54:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oszuści! Ceny za wysokie, promocje oszukane. Chciałam kupić błyszczyk skuszona promocją, kupiłam produkt przeceniony, przy kasie okazało się że kolor błyszczyku który wybrałam nie jest przeceniony, tylko jakiś inny, innych kolorów nie było!
zdjecie uzytkownika
violet - 2016-02-09 18:59:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@KONK to w końcu kupiłaś ten kolor czy nie? Jeśli na półce był napis że konkretnie ten produkt jest przeceniony to powinnaś się kłócić. Chyba aplikuję na stanowisko sprzedawcy bo mam już doświadczenie a firma oferuje fajne warunki, m.in. bony rabatowe
zdjecie uzytkownika
klyjentka - 2016-02-12 13:59:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
violet serio? Chcesz iść na sprzedawcę do Natury bo mają 20% rabatu na swoje zakupy za 50 zł?? Czytam i nie wierzę ...
zdjecie uzytkownika
korno - 2016-02-12 15:02:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zawsze kiedyś się wykorzysta te bony @klyjentka. Wiadomo, że codziennie nie kupujesz ich produktów, ale zawsze to coś. Sprzedawca też i podstawę ma niezłą, koło 1600 netto.
zdjecie uzytkownika
szok - 2016-02-13 18:13:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Coś mi się wydaję że jakiś zdesperowany dyrektor albo inny przełożony wypisuje tu opinie żeby podnieść statystyki, żenujące
zdjecie uzytkownika
tomek - 2016-02-14 15:38:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no właśnie na pewno dla studentki to jest dobra opcja, moze popracować, zarobić troche też no i co w tym dziwnego, ze bony sa atrakcyjne, jako sprzedawca masz też inne benefity oczywiście.
zdjecie uzytkownika
Zośka - 2016-02-15 10:15:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tomek - 2016-02-14 15:38:14]:
a mógłbyś podać jakie? bo mam zamiar aplikować na stanowisko sprzedawcy a chętnie przeczytam opinie
zdjecie uzytkownika
dindol - 2016-02-17 13:55:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zośka, zwykle każdy pracodawca aby zachęcić ludzi do pracy daje spore upusty na własny asortyment. Tak tylko się zastanawiam - gdzie wy widzieliście informacje że firma nadal poszukuje pracowników.
zdjecie uzytkownika
IWONA - 2016-02-22 12:22:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [miła - 2015-07-04 19:25:53]:
SPRZEDAWCA DOSTAJE 1860 ZŁ BRUTTO A NIE 2000ZŁ
zdjecie uzytkownika
tatjana - 2016-02-22 12:24:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@iwona czy to odpowiednia stawka zależy opd tego czy sprzedawca dostaje oprócz podstawywynagrodzenia jakieś dodatkowe prowizje, może ktoś odpowie kto pracuje
zdjecie uzytkownika
...... - 2016-02-25 22:36:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Podajcie nazwe trony link do tego programu by pit pobrac.
zdjecie uzytkownika
Hee - 2016-03-03 19:05:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyta się metki co się do rąk bierze!!!! A po tym pretensję.....
zdjecie uzytkownika
Kaja - 2016-03-04 21:18:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ! Właśnie dostałam propozycje pracy jako kierownik placa na rękę 2500 +premia.Chyba nie jest źle , zobaczę jak będzie!
zdjecie uzytkownika
nazwolnieniu - 2016-03-09 23:09:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [tatjana - 2016-02-22 12:24:46]:
Jako sprzedawca dostajesz najniższą krajową i bony -30%. Ewentualnie jakieś stare promocje produktów za grosz ale to już zależy od kierownika. Niestety wypłata nie jest adekwatna do wykonywanych obowiązków, kto pracuje lub pracował ten wie...
zdjecie uzytkownika
bogna - 2016-03-14 15:50:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakie są obowiązki pracownika w Drogerii -Natura?, wszędzie sprzedawca wykonuje podobne czynności, @nazwolnieniu może napiszesz co konkretnie było nie tak?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja przebiegała w hotelu w moim mieście, przeprowadzały ją kierownik regionalna oraz Pani z działu rekrutacji.
Pytania: Pytania zadawane były dość typowe- jak na stanowisko kierownika , jak poradzić sobie z kradzieżą pracownika, ustalaniem grafiku pracy, ogólnie oparte były na dużą odporność na stres.
zdjecie uzytkownika
nowa - 2016-04-29 12:26:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba 1360zl...premia?jaka premia...jak dobra sprzedaz premie dostaja sprzedawcy sklepy w Warszawie i okolicach-podzial na klastry...czym dalej od Warszawy zero premi...przyklad sprzedawca w Warszawie za podniesienie sprzedazy dostaje np. 500zl do wyplaty...okolice do ilus tam km Warszawy 300zl a poza obrebami Warszawy 0zl :)
zdjecie uzytkownika
antko - 2016-04-29 12:27:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
poważnie mówicie o tych zarobkach powyżej czy to jakiś żart

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie DROGERIA NATURA-POLBITA!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DROGERIA NATURA-POLBITA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert