Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DROGERIA NATURA-POLBITA

Pracowałeś w firmie DROGERIA NATURA-POLBITA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
lyzz - 2014-07-09 12:38:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ex nie łam się, nie wiem czy Ciebie to pocieszy, ale na pewno nie jesteś jedyna, która ma problem z umową i ciążą. może to jest jakaś podstawa, żeby to gdzieś zgłosić, żęby zmienili prawo. ważne, żeby matki rodzące dzieci miały jakąś tam swojego rodzaju pewność co do zatrudnienia, a nie zostawały z dnia na dzień bez pracy. co do lojalności wobec pracodawcy... pozostaje tylko westchnąć, bo człowiek oddaje siebie jest na zawołanie a potem dostaje takie wypowiedzenie albo z dnia na dzień za głupotę chcą go zwolnić - coś o tym wiem. jeśli wszyscy ludzie by postępowali w prawo jakiś zasad myślę, że wszystkim by było lepiej.
zdjecie uzytkownika
myas - 2014-07-09 20:06:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w Naturze już dobre parę lat. Znam kilka osób ( kierowniczki/ konsultantki, które zaszły w ciążę i jakoś po macierzyńskim wróciły do pracy i normalnie firma przedłużyła im umowy. Zawsze są dwie strony medalu. Może to jednak wina leży po waszej stronie. Wniosek jest taki, że zwolnili was dlatego, że byłyście za mało wydajne. najwidoczniej AM z obserwacji wywnioskował, że się nie nadajecie i stąd brak przedłużenia umowy. W tej firmie jest tak, że jak ktoś jest dobry w tym co robi to jest szanowany, a ten co kombinuje, to długo nie pracuje. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Ex - 2014-07-10 09:41:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [myas - 2014-07-09 20:06:39]:
To chyba pracujesz jako AM lub w Centrali kazali ci to napisać, i siejesz tu propagandę, bo nikt ze sklepu by czegoś takiego nie napisał.(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
lyzz - 2014-07-10 13:02:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
myas moze to dziwne co napisze - ale twój wpis jakiś jest oderwany od rzeczywistości, którą przedstawiają pozostałe osoby. jasne, może w Twoim salonie/sklepie jest tak jak napisałaś, ale to byłby na prawdę odosobniony przypadek w stosunku do tych innych opisywanych na stronie. napisz nam gdzie pracujesz i w którym mieście jest tak jak opisujesz - wtedy wszystko się wyjaśni. Ex, dajmy szansę myas powiedzieć gdzie tak jest, może faktycznie jest takie miejsce w polsce i będziemy mile zaskoczeni wszyscy.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-07-10 14:28:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ex - 2014-07-10 09:41:01]:
Wydaje mi się, że jednak nie wiesz o czym mówisz:) Masz męża, dziecko, dom? Odpowiedź jest prosta: NIE więc dlatego pracujesz nadal w Polbicie.
zdjecie uzytkownika
lyzz - 2014-07-10 17:31:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może po prsotu praca w Polbicie - Naturze jest dla osób, które nie planują zakładać w najbliższym czasie rodziny i nie jest dla nich ważne nic poza pracą. Tak tylko o tym sobie myślę i rozważam. Możecie napisać co sami myślicie zawsze.
zdjecie uzytkownika
Dla Lyzz - 2014-07-11 08:05:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie. to nie jest praca dla nikogo, bez względu na planowanie rodziny, na dizeci, ciąże czy nie ciąże, po prostu nie. Nawet jak nie planujesz rodziny bedziesz tu zastraszona, wykorzystywana, będziesz rzeczą, traktowaną jak część zamienna. Po prostu nikt. Maszyna. Ne, nie i jeszcze raz nie. Żal spędzonego tam czasu. Uczucie nieszcześcia w trakcie prtacy tam, towarzyszy ci cały czas. Niewola. Czujesz się jak niewolnik, jak w więzieniu, a jak przychodzi niedzielne popołudnie zaczynasz już się bać. Chcesz tak żyć? To idź tam.
zdjecie uzytkownika
zaza - 2014-07-11 09:23:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To prawda że kierownicy drogeri natura traktuja pracownikow niemalże jak niewolników . Kierowniczka drogeri w Białej Podlaskiej Terebelska 75B regularnie stosuje mobing zastraszając swoich pracowników zwolnieniami z pracy, co kolwiek byś nie zrobił to i tak wszystko jest nie tak co sprawia że pracownicy nie mają takiej motywacji do pracy jak powinni, wymagania w firmie są ogromne i to za najniższa krajowa a do tego ciagle jest nam mówione jakie jesteśmy niekompetentne nic nie robimy i sie nie staramy tylko skąd takie dobre wyniki ? bo na pewno to nie zasługa kierowniczki , to co robi ta kierowniczka jest nie zgodne z prawem . Czy taka jest polityka firmy
zdjecie uzytkownika
lyzz - 2014-07-11 11:40:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hmm... a nie można udawać kogoś kto chce założyć rodzinę i mieć dzieci... na taki pomysł wpadłam, może to głupie, ale jest to jakiś sposób. U mnie w mieście na prawdę trudno o pracę dla takich ludzi jak ja, więc na prawdę się zaczynam coraz mocniej zastanawiać nad tą robotą w Polbicie. Najzwyczaniej w świecie, chce mieć z czego żyć, a negatywne komentarze - no trudno da pewnie jakoś radę tam przeżyć jakiś czas. W trakcie i tak będę szukała czegoś lepszego.
zdjecie uzytkownika
Ex - 2014-07-11 13:32:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lyzz - 2014-07-11 11:40:25]:
Wszystko da się przeżyć, zależy na jakich ludzi trafisz, nie wszyscy są źli. Ja samej pracy źle nie wspominam, miałam fajny zespół. Chodzi tu o politykę firmy, czego oczekują w zamian za takie pieniądze. Rotacja ludzi jest ogromna (w mniejszych miastach na pewno mniejsza), wielu odchodzi, bo kto pracuje w firmie, ludzie którzy siedzą tam od lat i nie widzą już innej opcji i młodzież, która się nieustannie zmienia, bo widzi jak jest. A ci którzy odchodzą przecież mają już doświadczenie, wiedzę branżową, dobre nawyki i zabierają to ze sobą do konkurencji a nikt nic nie robi żeby to powstrzymać.
zdjecie uzytkownika
lyzz - 2014-07-11 16:40:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a myślisz, że do jakiej konkurencji najwiecej ludzi odchodzi po zaczęciu pracy w polbicie- natura? moze to jest jakiś sposób, że w innych sklepach przyjmują chętnie po doświadczeniu w polbicie - nawet taki krótkim. co do ludzi, którzy siedzą od lat i nie widzą innej opcji - troszkę to przykre, bo przecież teraz na prawdę można jakoś tam dać sobie radę, na pewno w tych dużych miastach. przydałoby się uświadamiać takich ludzi
zdjecie uzytkownika
fffff - 2014-07-22 17:40:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pieniądze sa nędzne jak nie wiem co. tak chcą być lepsi od Rossmanna to niech dadzą pracownikom tyle samo zarabiać a nie tylko najniższą krajową i wymagać bóg wie co. zawsze im mało.mysle ze jesli by dali pracownikom tyle co w rossmannie to by ich bardziej zachęciło do pracy.
zdjecie uzytkownika
facet - 2014-07-28 15:57:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zapewne wieksza kasa mocno motywuje ludzi do rpacy i na prawde wtedy zaczynaja sie starac, tez mam takie zdanie... sam kiedys tego dosiwadczylem kiedy z dnia na dzien podwyzszyli stawke za godzine. to bylo mega mile i motywujace.
zdjecie uzytkownika
mik - 2014-07-28 15:57:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zapewne wieksza kasa mocno motywuje ludzi do rpacy i na prawde wtedy zaczynaja sie starac, tez mam takie zdanie... sam kiedys tego dosiwadczylem kiedy z dnia na dzien podwyzszyli stawke za godzine. to bylo mega mile i motywujace.
zdjecie uzytkownika
anulka - 2014-07-31 16:48:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sama praca w drogerii byla ok,ale gratisy, testery dostawaly tylko wybrane osoby, oczywiscie kierowniczka wynosila wszystko reklamowkami. Uklady miedzy kierowniczka a Am-ka byly niedozniesienia. Am-ka potrafila sie wysmiewac z pracownikow na innych sklepach, a jak sie cos powiedzialo na kierowniczke to bylo to olewane , ignorowane . Ja pracowalam tam 4 lata, bylam lojalna wobec firmy i zwolniono mnie 4 mies przed koncem umowy . Nastepna bylaby na czas nieokreslony. Wola zatrudnic nowa niedoswiadczona osobe niz zachowac doswiadczonego pracownika. Jezeli robisz to co chca jest ok jak zaczniesz walczyc o swoje prawa to maja cie gdzies.
zdjecie uzytkownika
kandydat - 2014-08-14 10:20:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może ktoś powiedzieć jak się pracuje w biurze w Błoniu? czy wiadomo kto kupi firmę?
zdjecie uzytkownika
facet - 2014-08-14 16:32:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a to coś ktoś wie o jakimś przejęciu firmy ? bo ja szczerze powiedziawszy nic o tym nie słyszałam. tak właściwie to co zmieni. bo generalnie to ja chciałam zacząć pracować, ale słabo to widzę po przeczytaniu tych opinii. to że szefostwo w sklepie wynosi próbki w siatkach czy po prostu ma ich najwięcej to wcale mnie nie dziwi takie chyba mamy po prostu przyzwyczajenia 'polskie' i trzeba z tym jakoś żyć i zmieniać ludzi ale zacząć zmieniać od siebie. mieszkam całkiem blisko błonia i jest tam sklep natury, ale tak sie zastanawialam czy moze jednak aplikowac ajkos do biura, bo mam licencjat skonczony z administracji, ale nie mam magistra. to mzoe mnie na jakas sekretarke by wzieli
zdjecie uzytkownika
Plush - 2014-08-24 16:35:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Alior chce sprzedać Polbite, ale chyba nie ma chetnych. A pracy tam nie polecam, ani w sklepie, ani w centrali, jeden ch...j. W tej firmie sa najniższe zarobki jeśli chodzi o branżę kosmetyczną. Dają najniższą krajową a żeby zdobyć premie to trzeba na głowie stawać i włazic klientom nie powiem gdzie. Najgorsze są inwentaryzacje w innych sklepach, niby to dobrowolne, ale kierowniczki i Amki wymuszają na pracownikach udział, za to to dopiero płacą grosze, a tracisz swój prywatny czas, zazwyczaj do późna w nocy. No i zupełnie nie dbają o pracowników, jak napisała anulka wolą nowych niedoświadczonych, niż zainwestować w tych, którzy już są, docenić, dać podwyżkę - a tak, nie podoba się to wypad. Tylko, że cały czas sie plują o obsługę, a jak ma być dobra obsługa gdy personel nieustannie się zmienia, a ci starzy pracownicy już mają wszystkiego dość. Podsumowując - mając do wyboru naturę lub inną firmę - wybierajcie inną firmę.
zdjecie uzytkownika
misiek - 2014-08-27 19:08:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kandydat - 2014-08-14 10:20:58]:
A gdzie tak traktują ? Na Warszawie ?
zdjecie uzytkownika
Mona - 2014-08-27 21:32:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lyzz - 2014-07-07 17:13:59]:
A ja o drogerii Natura tylko temat z innej bajki, mianowicie;
Dzisiaj moja córka poszła do drogerii Natura w Żywcu i delikatnie ujmując doznała małego szoku, proszę sobie wyobrazić gdy córka doszła z produktami do kasy, pani kasjerka do zakupionych produktów położyła na ladzie reklamówkę oczywiście za która policzyła coś 0,89zł więc ok złotówki!!!! Gdzie wszędzie koszt takich jednorazówek to 0,5 -10 gr ale to już pomijam, córka zwróciła się do pani kasjerki że nie chce reklamówki bo ma torebkę więc schowa sobie produkty, ależ było jej zaskoczenie, gdy kasjerka odpowiedziała odmówić ponieważ weszła nowa zasada że każdy klient który dokona jakichkolwiek zakupów w ich sieci tj drogerii "Natura" musi dostać taką reklamówkę i oczywiście za nią zapłacić!!! Możecie to sobie wyobrazić???? Dla mnie chamstwo i bezczelność to mało żeby określić tą ich "nową chorą politykę" śmiechu warte, od dziś omijam z dalekaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
jjjj - 2014-08-28 13:47:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stalo sie,wlasciciel aptek dbam o zdrowie wykupil polbite od alior banku,to za jakis czas sie zacznie...
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-08-28 16:33:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przepraszam, a co się stanie?
zdjecie uzytkownika
bb - 2014-08-28 16:35:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
liczmy na to że będzie tylko lepiej, bo chyba gorzej już się nie da!
zdjecie uzytkownika
rozanielona - 2014-08-29 12:17:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W warszawie na moich ukochanych kabatach. jest bardzo miła obsługa i nie jest nachalna. Zupełnie nikt mnie nie zmuszał do kupienia torebki za prawie złotówkę, tylko dostałam pytanie o to czy chcę taką torbkę. W ogóle myślicie, że co może się zmienić w naturze po tych zmianach właściciela? ja cos czuje, że może być nawet lepiej....
zdjecie uzytkownika
była - 2014-09-01 11:15:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Plush - 2014-08-24 16:35:24]:
z inwentaryzacjami to zawsze bylo tak, że do obcego sklepu żadnej sie nie chce jechać ale jak w jej sklepie jest inwentura to chce samych doswiadczonych i to niezliczone ilości. chore podejscie.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DROGERIA NATURA-POLBITA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski