Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DROGERIA NATURA-POLBITA

Pracowałeś w firmie DROGERIA NATURA-POLBITA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Kamila - 2014-10-07 14:36:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [agaq - 2014-10-06 23:33:21]:
to od razu sobie odpuść, będą przedłużać umowę zlecenie w nieskończoność a ciebie wyzyskiwac do bólu, a stawka za etat to najniższa krajowa, widzę że polbita nadal może upaść jeszcze niżej jeśli chodzi o wyzysk pracowników
zdjecie uzytkownika
zszokowana!!! - 2014-10-11 22:24:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Pracowalam 1,5 roku w drogerii natura we wroclawiu,wtedy juz byla masakra,wszystko trzeba robic,poza obsluga klienta,wykladaniem towaru i obsluga kasy trzeba bylo odwalac robote za kierowniczki,bo tak sobie grafik ustawialy ze zawsze sprawy papierkowe zostawialy i zamkniecie dnia pracownikom....
Teraz zrobilo sie jeszcze gorsze " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;dziewczyny sie zwalniaja bo maja 1200zl na reke bez zadnych premii,a oczekuja nie wiadomo czego,doszlo do tego ze musialysmy klienta bardzo wychwalac przy kasie za zakupiony towar i w jak najkrotszym czasie powiedziec "dzien dobry"do klienta ktory do wszedl do sklepu
PARANOJA !!!!!! najgorszy syf sie tam zrobil,nie idzcie tam do pracy bo naprawde przekonacie sie jak tam jest,nigdzie nie ma tak zeby w tych czasach zarabialo sie 1200zl na reke!
zdjecie uzytkownika
zszokowana !!! - 2014-10-11 22:30:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mk - 2014-09-28 23:07:47]:
Czesc
jako kierowniczka zarobisz tam 2000zl
i jeszcze co troche dostaniesz zjeby za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na sklepie
a po dluzszej pracy tam bedziesz wygladac jak "anorektyczka" z nerwow
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Ex - 2014-10-14 10:33:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
2000 zł to bogato, ja nigdy tyle nie zarobiłam. jeszcze na rozmowie kwalifikacyjnej naobiecywali, że po okresie próbnym to dostanę 2 tys. a tymczasem kolejna umowa była na niecałe 1700 zł, żal.pl regionalna oczywiście nie wiedziała o co chodzi i że jej przykro ale jest taka sytuacja w firmie, że o żadnych podwyżkach nie ma mowy. Zauważmy, że to nie miała być podwyżka tylko obiecane wynagrodzenie. Ale to cała polbita, obiecują cuda na wierzbie a potem udają, że nic takiego nie miało miejsca. Jak ktoś wyżej napisał, śmieszne pieniądze a odpowiadasz za wszystko
zdjecie uzytkownika
Annaa - 2014-10-14 23:06:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak czytam te wypoweidzi i nie spodziewałam się, że będzie tak a nie inaczej... szczerze wam powiem, że myślałam, że taka kierowniczka to zarabia znacznie więcej na miesiąc niż 1700zł. Tak właściwie to może zależy odsklepu tawypłata, ale nawet to 2000zł to nie są jakieś mega pieniądze, chyba powinno się więcej zarabiać na takim stanowisku.
zdjecie uzytkownika
jaklient - 2014-10-15 00:17:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Paranoja co się dzieje.. po pierwsze obsługa klienta przy kasie. co chwila jakies udoskonalenia... luudzie ile można gadać przy kasie. rozumiem, być obsługiwaną na samym sklepie, na sali sprzedaży.. jasne, fajnie, miło, zawsze na korzyść klienta, ale jak już wybiorę produkty, to następne mnóstwoooo czasu muszę spędzić przy kasie, bo wprowadzili dziewczynom takie udoskonalenia, że aż mi nudno tyle stać. Jak czytam Wasze komentarze, to rozumiem te dziewczyny, że to ich praca i takie standardy, ale tak się nie robi..(Szanowny Zarządzie) dziś odwiedziłam drogerię po raz kolejny w ciągu ostatnich dni i byłam niesmacznie zaskoczona. Myślałam, że taka długa obsługa przy kasie i tyle pytań, to jednorazowe, ale co się okazuje, jednak nie. zawsze obsługa była "zgrabna" szybka i przyjemna. a teraz co się dzieje? po pierwsze to Panie chwalą wszystkie produkty klientów, każda z klientek ma coś "wspaniałego" w swoich zakupach, jak dla mnie obniża to wiarygodność polecanych przez nich produktów, wiadomo, że nie każdy kosmetyk jest idealny. po drugie karta payback, czy jest, po trzecie, czy chce założyć, po czwarte wypełnianie formularza, jeśli się zgodzę, po piąte oczywiście coś "super" z oferty promocyjnej, hmmm co tam jeszcze było... aaa no tak gazetka wciskana w ręce i nawijka o następnych promocjach.. wolałam poprzednią obsługe przy kasie, nie było 100 tysięcy pytań. na sklepie można sobie porozmawiać z Panią o doborze kosmetyków itd, ale nie na kasie w momencie kiedy już się zdecydowałam i wybrałam produkty. kasa jest po to, żeby raz dwa trzy zapłacić za swój wybór i już, a nie stać w kilometrowej kolejce. Panie się zawsze starają szybko uwijać, ale przy takiej ilości pytań jak musza zadawać, to trochę słaby efekt.. nikt nie lubi stać zniecierpliwiony w kolejkach... prooszę nie każcie tym biednym Paniom na kasach tyle gadać, bo im języki kołem w gardle w końcu staną.
zdjecie uzytkownika
Kamila - 2014-10-15 13:13:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zapomnij, dla tej firmy kasa jest po to żeby jak najwięcej jeszcze wcisnąć. Tu się nikt pracownikiem nie przejmie. Kiedys byłam na szkoleniu, na którym pani trenerka nam wciskała, że klientom nie przeszkadza to pier...nie przy kasie, ani to,że wydłuża się kolejka i że powinnyśmy z radością proponować promocje, produkty dodatkowe itd. Żenada. To wszystko są tanie chwyty marketingowe, na które niestety większość ludzi się nabiera, mam nadzieję, że coraz rzadziej, ale jednak. Mnie zawsze żenowało jak musiałam ludziom coś wciskać, albo zachwalać ich zakupy, mnie jako klienta to wkurza jak mi ktoś taką ściemę wali. Za to kocham Rossmanna tam nikt ci du...y nie zawraca, proponuja jeden produkt i koniec, obsługa idzie szybko, i jakoś klienci koszyki mają pełne.
A co do pensji, to tak, zależy ona od sklepu czy wyrobi premię itd. ale w naturze zarobki są żenujące i zarabiać jako kierownik niecałe 2000 zł bez komentarza
zdjecie uzytkownika
helena - 2014-10-27 12:38:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak nie chce wam sie pracować to szukajcie gdzie indziej roboty. A jak pracujecie to przestańcie narzekać. Nikt was nie zmusza do pracy w Naturze.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-10-28 12:42:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [helena - 2014-10-27 12:38:25]:
widać helena, że mogłabyś być poganiaczem niewolników, w drogerii pracują ludzie, którzy mają uczucia, rodziny, i często dzieci na utrzymaniu. takie podejście do pracownika nie wróży sukcesu tej firmy, zarządzanie ludźmi nie polega na wydawaniu rozkazów i posłuszeństwa pracowników bez dyskusji. helena musisz się jeszcze dużo nauczyć.
zdjecie uzytkownika
była pracownica - 2014-10-28 20:08:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były pracownik - 2014-10-28 12:42:35]:
Przeczytałam prawie wszystkie ostanie Państwa wpisy i przyznaję że z wielką przyjemnością podpiszę się pod nimi. Ja także pracowałam w DN wiele lat i muszę dodać że w Naturze pracowało się w miarę dobrze, jeśli mnie pamięć nie myli do 2005 lub 2006 roku, potem co rusz zaczęli zmieniać się właściciele i chyba wszyscy wiedzą co się dzieje gdy przychodzi nowa władza. Skończyły się lata świetności. Tak czy inaczej pracy w Naturze nie polecam. Brak tu zrozumienia dla drugiego człowieka, nie liczą się niczyje uczucia. Mogłabym pisać,pisać i pisać naprawdę dużo i tu naprawdę nie chodzi o samą pracę, (bo Ja uważam że jeśli ktoś chce pracować to wszędzie będzie pracował), a praca w drogerii kosmetycznej dla wielu kobiet to przyjemność, ale o to jak pracownicy są
traktowani przez kierowniczkę DN lub regionalną oraz wynagrodzenie za taką pracę jest naprawdę o wiele wiele za niskie.
zdjecie uzytkownika
gratyskuj - 2014-10-29 16:00:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkoda, żę nie ma zrozumienia w pracy dla drugiego człowieka- powiem szczerze, ze nie bardzo rozumiem dlaczego pracodawca nie chce ogarnac nam fajnych stanowisk pracy. szczerze poweidziawszy nie wiem jakiego miesjca mam szukac zeby mi bylo najlepiej. szukac mozna chyba cale zycie i nigdy nie wiadomo gdzie bedzie najlepiej
zdjecie uzytkownika
terenia - 2014-11-03 20:39:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy wszystkie kierowniczki są tak puste i proste jak u mnie?
zdjecie uzytkownika
abc - 2014-11-05 02:23:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
kierowniczki jak kierowniczki AM to dopiero cisną
zdjecie uzytkownika
Loa - 2014-11-08 23:27:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to jest serio śmieszne co za cyrk dzieje się przy kasach w naturze, bardzo lubilam tam chodzić dopóki... sto pytań do, polecanie produktow - rozumiem,czasem sie na cos skusze przy kasie, tak jest wszedzie, ale to ze kupilam swietny plyn micelarny który bedzie świetnie zmywal makijaz to jakas żenada i inne smieszne rzeczy wymyslane przez kasjerki, dobrze wiem co kupuje i nikt mi nie musi o tym mowić, wiem tyle ze to zwykly chwyt marketingowy i kasjerki kazdemu musza mowic takie brednie, ale dla mnie jako klienta jest to męczące i zakupy tam stają się mało przyjemne, nie dosc ze w sklepie nie mam chwili spokoju bo ciagle jakas pani mnie zaczepia z checia poinformowania o promocji to przy kasie jeszcze wiekszy cyrk, dobrze ze chociaz w Rossie jest spokoj.
zdjecie uzytkownika
TĘCZA - 2014-11-09 10:24:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam .pracowałam w Polbicie na stanowisku kierownika pprzez kilka lat,kiedy nie przedłuzyli mi umowy myslałam ze swiat mi się zawaliłale teraz z perspektywy czasu sadzę ze dobrze się stało,pracuje jako szeregowy pracownik i o "zgrozo"zarabiam więcej niz jako kierownik w Drogerii "natura"i nie mam takiej odpowiedzialnosci i ciagłego cisnienia jeszcze jeszcze jeszcze wiecej ,szybciej .....kuffa człowiek to nie robot....ale Polbita tego nie rozumie.....
zdjecie uzytkownika
miła - 2014-11-09 17:42:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
natura to syf, nie przedłużyli mi umowy, bo nie spodobały mi się kolejne 'genialne' wymysły pani szanownej menadżerki, która nigdy nawet przez jeden dzień nie stała na kasie, a tylko wymyślać potrafi. doszło nawet do tego, że miałyśmy kapować na siebie nawzajem, co dla mnie jest już kompletnie żałosne. zamiast stworzyć fajne miejsce pracy, stworzyła kołchoz, do którego nie chciało się przychodzić, nie wspomnę już o tym, że same miałyśmy kupować sobie ubrania do pracy, za które nikt nie zwracał potem pieniędzy.
zdjecie uzytkownika
rennie - 2014-11-12 21:26:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja pracuję w Polbicie było nawet okey gdyby nie te zasrane standardy a na dodatek dają szkota który przyjmuje się nowo do pracy wyciąga z Ciebie informacje i potem przekazuje je dalej! Wie wszystko co się we wnętrznie dzieje i daje informacje dalej do kierownika regionalnego! Masakra to co się wyrabia każdy jest na skraju wyczerpania klientki się skarża na obsługę długą przy kasie rzucają koszykami bo nie chce im się czekać hahahahahah chwalimy szampon do włosłów jaki to on nie jest super hahahahaha śmiech na sali! Ale jak to się mówi GÓRA DOŁU NIE ZROZUMIE!!!!!!!!!!! hehehehe dobre jaja się dzieją patrzeć tylko jak firma bankrutem zostaje zresztą nie bawek kolejna spokania kierowników hahaha może wejda standardy "umyje pani [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; hahahahhahhahahahha :-D

zdjecie uzytkownika
abc - 2014-11-12 23:29:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
"GÓRA DOŁU NIE ZROZUMIE!!!!!!!!!!!" słusznie powiedziane... jakbyś się nie starała i co byś nie zrobiła to zawsze źle jest.
zdjecie uzytkownika
Baranbuc - 2014-11-19 01:57:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy aby tak na pewno wszystko i wszyscy są negatywnie nastawieni przeciwko firmie przez cały czas funkcjonowania firmy? Rozumiem, że zawsze zdarzają się jakieś waśnie i nie dociągnięcia, ale to chyba zdarza się stosunkowo często w firmach. Ciekawe czy chociaż można liczyć na dobre pieniądze w Drogerii...
zdjecie uzytkownika
była pracownica - 2014-11-19 12:51:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Baranbuc - 2014-11-19 01:57:08]:
Kochana o jakich dobrych pieniądzach mówisz, czy najniższa krajowa to już nie wystarczy, bo niestety w Naturze na nic więcej nie możesz liczyć.
zdjecie uzytkownika
Kris - 2014-12-04 20:55:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ależ genialnie jest w DN pod względem zarobków. Pracownicy na gwiazdkę 2014 mają dostać kasę. Zwala z nóg rozrzutność firmy. Po 15 PLN (piętnaście złotych) na głowę. Gdyby ktoś w zarządzie korzystał z mózgu to nie kompromitowałby się takim pomysłem. Niewolnicy Drogerii Natura, współczuję WAM
zdjecie uzytkownika
... - 2014-12-05 18:49:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Baranbuc - 2014-11-19 01:57:08]:
hahahahaha
zdjecie uzytkownika
bakczysaraj - 2014-12-10 17:52:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zmienił się własnie prezes - to może żeby kupić lud rzuci wam większą kaszankę niż bea.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja przebiegała w hotelu w moim mieście, przeprowadzały ją kierownik regionalna oraz Pani z działu rekrutacji.
Pytania: Pytania zadawane były dość typowe- jak na stanowisko kierownika , jak poradzić sobie z kradzieżą pracownika, ustalaniem grafiku pracy, ogólnie oparte były na dużą odporność na stres.
zdjecie uzytkownika
dariamaetariab - 2014-12-16 22:40:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej dziewczyny, czy wasze kierowniczki też kradną w pracy? Dokładniej chodzi mi np. o to że w ogóle nie robią zakupów w naszych sklepach - nie kupuja nic, a przecież trzeba się umyć, wymalować, czy wyperfumować. My nie dostajemy w ogóle żadnych testerów bo nasza "kierowniczka" wszystko wynosi! A widzimy że przychodzą do naszej drogerii b. duże ilości np. testerów. Co wy na to?
zdjecie uzytkownika
była pracownica - 2014-12-18 20:54:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dariamaetariab - 2014-12-16 22:40:27]:
Pracowałam kiedyś z taką jedną kierowniczką, która niestety pracownikom nic nie chciała dać żadnych testerów ani próbek kremów, a przecież chcąc sprzedać klientce krem musisz wiedzieć jaki on jest. To co z testerów było naprawdę cenne i dobrej jakości to zabierała dla siebie. Nigdy nie kupowała żadnych kremów itp. rzeczy albo czasami coś kupiła żeby nie zwracać na siebie uwagi.Dziewczyny zwróćcie teraz uwagę bo zbliża się gwiazdka i jeśli myślicie że niektóre z waszych kierowniczek będą kupowały prezenty dla najbliższych to grubo się mylicie.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DROGERIA NATURA-POLBITA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy DROGERIA NATURA-POLBITA?
Zadaj pytanie
x