brak logo

DROGERIA NATURA-POLBITA

Błonie

Opinie o DROGERIA NATURA-POLBITA

Sisi. 2016-08-10 23:25:19
Arek.... ty to może ktoś ważny w DN i dużo zarabiasz a może nazywasz się Johny Black? Idź popracuj w Drogerii ba sklepie i zasuwaj jak my wszyscy za najniższą krajową i zrób wszystko czego wymagają będąc tylko z jednym pracownikiem to wówczas podyskutujemy sobie... Z twojej wypowiedzi koń by się uśmiał...
6
maniek 2016-08-11 08:25:22
W sumie można znaleźć zatrudnienie u nich zwłaszcza na okres wakacyjny do pracy w szklarni przy truskawkach chociażby. Ciekawi mnie jednak jak to wygląda u nich z benefitami.
jab 2016-08-11 21:08:35
Na co narzekaja?! Z czego wnioskujesz, ze idzie ku lepszemu? Rozwin to prosze.
ghj 2016-08-11 23:01:46
@ jab not o może ktoś wyjaśni w koncu czy narzekają czy nie??
Mmmx 2016-08-14 12:26:52
Ghj to przeczytaj wcześniejsze wypowiedzi to może dostrzeżesz w nich jak jest faktycznie na sklepach i jak czują się pracownicy.
ala 2016-08-14 12:34:32
Tak naprawdę to wszędzie jest inaczej @Mmmx i to dużo zależy do jakiej palcówki trafisz ale tak generalnie to chyba wszyscy wiemy, że kokosów to się w tej branży nie zarobi a na stanowisku sprzedawcy to już w ogóle. Ale chociaż jakiekolwiek miejsca pracy w mniejszych miejscowościach są!
X2Y2 2016-08-14 14:32:24
"ala' Ty ze swojej wypaty jesteś zadowolona?
bo ja nie , czuję ze się nie rozwijam i stoję w miejscu.Nie ma już ścieżki rozwoju począwszy od sprzedawcy..
Firma nie prowadzi szkoleń dla wszystkich pracowników tylko kierwonicy jeżdzą i też nie są zbyt często.Sama musisz nauczyć się asortymentu...
waldek 2016-08-14 14:35:02
sądząc po ilości ogłoszen na franczyzobiorców, starych i aktualnych, to jednak firma jest w dobrej formie i się rozwija raczej bardzo dynamicznie moim zdaniem
Sisi. 2016-08-26 08:28:42
Waldek ,
Ty naprawdę naiwny jesteś ona właśnie pada...
Hahaha... za chwilę znowu zostanie sprzedana... Przecież ten schemat już jest dobrze znany pracownikom...
rumek 2016-08-26 09:42:58
jak dla mnie najlepsza drogeria, fajne produkty i korzystne ceny, nie wydaje mi się aby coś mogło im grozić na rynku
Mmmx 2016-08-28 22:26:49
Z perspektywy załogi,to jest słabo. Zatowarowanie żadne, podstawowych produktów klienci kupić nie mogą.
maniek 2016-08-28 22:29:28
Chyba warto @mariusz, ale ostatnio nie było żadnej rotacji wśród pracowników. Najlepiej o nowych ofertach pracy dowiadywać się bezpośrednio u nich, więc lepiej tak zrobić, bo chyba jakieś premie miały być.
X2Y2 2016-08-29 08:17:08
"Maniek" a Ty z zarządu że mówisz o premiach?
Ciekawe jakich za plan czy Ci wiadomo o jakiś innych?
kario5 2016-08-29 09:30:30
noi właśnie móglby ktoś dokładniej scharakteryzować system premiowy w tej firmie, bo jako przyszły ewentualny wasz pracownik to co dajecie chciałbym sobie porównać z tym co może mi zaoferować konkurencja
X2Y2 2016-08-29 17:54:25
Kario5a co chcesz wiedzieć?
Sprzedawca najniższa krajowa,dodatek zależny od dochodu No i jak wyrobisz premie.
I ogólnie zastępca jak i kierownik dodatek ma od obrotów w danym sklepie..
Lepiej mają u konkurencji..
1
frank 2016-08-29 20:29:58
@X2Y2 ja mam natomiast wrażenie, że jest wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. Tak faktycznie wszędzie znajdą się plusy i minusy i trzeba się z tym liczyć
X2Y2 2016-08-29 20:49:16
"Frank" wiadomo że tak jest, ale wypłata w porównaniu z innymi sklepami są marne.
ala 2016-08-29 21:37:44
No ja nie wiem, czy faktycznie wszędzie jest tak świetnie, jak Wam się wydaję...
Sisi. 2016-09-05 11:10:28
Maniek co ty wogóle piszesz.... ? Jakieś bzdury! Ludzie uciekają z tego bałaganu! I premie? Kpina i żenada jakaś! Ty to albo jakieś sny masz albo pracujesz w zarządzie i planują dla Was premie, bo my zwykli pracownicy mamy przerąbane. Cieszę się że odchodzę hahaha :D
1
ala 2016-09-05 11:13:19
Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma... Jakbyście pracowali w innym miejscu to na pewno też znaleźlibyście powody do narzekań. Generalnie praca nie należy do super lekkich, ale nie jest źle. Fajni ludzie i pieniądze pewne
Sisi. 2016-09-05 12:51:01
Ala... pieniądze pewne najniższa krajowa. Ludzie tak fajni pracują wiem bo my tez mamy fajną ekipę i w cod też są fajni ludzie i informatycy ale zarząd i nowy dyrektor to jakaś żenada i wstyd dla Natury.
2
żaba 2016-09-05 14:29:19
wiesz, to jak wysokie wysokie jest wynagrodzenie w dużej mierze zależe od twojego stanowiska w firmie które obejmujesz i jakie masz wyniki, są też czasem u nich rekrutacja na stanowiska dyrektorskie
mmmx 2016-09-05 14:58:45
ostatnimi czasy jest cisza, jak to mówią cisza przed burzą. . Coś się dzieję i niedługo się przekonamy.
maja 2016-09-05 15:33:56
wydaje mi się, że firma ogólnie dobrze działa, w końcu od lta są na rynku i ich oferty pracy tez nie sa najgorsze moim zdaniem, na pewno jest ciekawa ta jako Menedżer ds. Wsparcia Sprzedaży i Szkoleń, bo można tu mieć też darmowe szkolenia i inne benefity na pewno.
Sisi 2016-09-06 15:38:31
Mają jak jesteś taka mądra to aplikuj, zostaniesz menadzerem i zobaczysz jak się miło i super pracuje....
S 2016-09-06 15:50:32
Ja tam też uważam, że najlepiej po prostu aplikować i dać czadu, spróbować, to nie boli, nic też nie kosztuje, dobra rzecz, fajna zabawa, no po prostu polecam całym sercem, te ich drogerie są naprawde doskonale przemyślane, nie ma co dwa razy myśleć.
Mmmx 2016-09-06 21:30:42
S przemyślane? Nic nie kosztuje? A zdrowie,a wyłożoną pracę, a wysiłek, a serce? Co Ty Bredzisz.
Najlepsi menedżerowie odchodzą.. Kolejny zresztą.
kiss 2016-09-06 21:36:09
a może wiecie jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na specjalistę ds. sklepu internetowego? Chętnie bym się załapał, bo wiedzą jak zadbać o przyjacielskie relacje.
Yes 2016-09-06 22:03:25
Skoro Cie interesuje rozmowa kwalifikacja to aplikuj,ale polbita to polbita i nigdy nie zmieni swoich przyzwyczajeń i traktowania ludzi.
poo 2016-09-06 22:44:30
@ Yes - o jakich konkretnie przyzwyczajeniach mówisz? słyszałam że nie jest chyba az tak źle, jak jest naprawde?
Yes 2016-09-07 08:25:32
Poo.. Poprostu z tej firmy odchodzą najlepsi pracownicy którzy pracowali po kilka lat, nawet menedżerowie nie wytrzymują presji od "góry".. To jest straszne że najlepsze załogi są rozwalane bo każdy ma dość..
3
ala 2016-09-07 10:29:33
Wiadomo, że jak jesteś managerem to masz presję @Yes nie wiem czy to wystarczający powód do zwolnień a poza tym piszesz, że odchodzą ale ofert na ich miejsce nie widać
Yes 2016-09-07 23:01:39
No jakbyś była na bieżąco to byś wiedziała że ostatnio odeszło kilku menadżerów. Chyba że nie jesteś z branży.
1
gryfin 2016-09-07 23:22:47
@ Yes - a jaki by ł powód odejścia tych ludzi ????
Yes 2016-09-08 23:55:58
Gryfin, każdy ma kres wytrzymałości nerwów.
Chcemy aby ta firma była przyjazna dla załóg drogeryjnych jak i naszych menadżerów.lecz niestety tak nie jest. Nie jesteśmy doceniani, liczą się tylko cyferki..
4
iza 2016-09-09 09:51:39
Myślałam, ze tam jest fajnie, znaczy pod względem załogi i jaka panuje atmosfera w drogeri u mnie w mieście pracuje ciagle ten sam jeden skład, panie są bardzo miłe i zawsze uśmiechnięte,widać ze się trzymają pracy i raczej się im tam podoba
1
Zaciekawiona 2016-09-09 18:01:02
Hej jestem na urlopie maciezynskim ktory niestety dobiega konca. Zastanawiam sie czy wrocic do pracy czy tez nie. Ze starej ekipy juz nikt nie pracuje w mojej drogerii wiec nie mam niestety informacji. Pracowalam w pazdzierniku zeszlego roku i nie bylo tak zle ale czytajac wypowiedzi chyba duzo sie zmienilo. Wiele z Was pisze ze traktuja Was jak zlodzieji. Co macie na mysli?
dz 2016-09-09 18:06:33
A może wiecie jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać?
Mmmx 2016-09-09 23:01:19
Zaciekawiony, no to masz już odpowiedź. Nikogo nie ma ze starej załogi to coś znaczy. Jeśli masz silne nerwy to wracaj, ale dziecko jest ważniejsze.
Miś 2016-09-09 23:13:05
Wiesz co, ja tam uważam, że nie ma potrzebny żeby stara załoga była, wiesz, ludzie po prostu czasami odchodzą, są też restrukturyzacje, nie uważam tego za jakiś wielki minus kolego, raczej rozwój to jest
mmmx 2016-09-10 12:46:07
Miś , odchodzą bo mają dosyć , a nie że są restrukturyzacje. I dostają lepsze propozycje pracy z większym wynagrodzeniem.
izza 2016-09-10 16:49:55
wiesz, tutaj kwestia rotacji moim zdaniem jednak troszkę inaczej się przedstawia - mają w sumie dwiedzieście siedemdziesiąt sklepów w całej Polsce więc zawsze jakaś rotacja będzie wystepować, nie ma się co martwić
s 2016-09-11 16:23:44
Średnich ? chyba najniższa krajowa dla sprzedawców..
1
muru 2016-09-11 16:25:16
@izza dokładnie. W takiej dużej sieciówce, gdzie pracowników ogółem jest naprawdę sporo rotacja musi mieć miejsce
inna 2016-09-16 12:11:12
Czytam Wasze wypowiedzi i raczej nie pracujcie w tej firmie, uwierzcie, ze na rynku pracy sa inne sklepy, w ktorych płaca dobrze i nie trzeba zasuwac tak ciezko, pracowałam w Naturze i nie polecam pracy w niej, praca po 12-13 godz. z nowa osoba, nie mozna isc na przerwe zjesc, a to dostawa, a to tabelki do wypisywania, a to klienci ciagle wolaja i stanie na kasie i robienie wszystkiego, rotacja duza wsrod pracownikow, wykorzystywanie starszych pracownikow przez kierownika sklepu, obiecywanie premi, głupie konkursy i beznadziejne obiecywane nagrody, mydlenie oczu awansami na zastepce kierownika, nerwy, stres i po co to wszystko, zycie jest piekne w innych firmach.
2
Walk 2016-09-16 12:36:16
Trudno powiedzieć w których sklepach jest według Ciebie lepiej, jak dla mnie to normalna sprawa, że ludziom się podoba
Mmmx 2016-09-17 23:03:36
Walk, to się podoba czy nie podoba? Bo jakoś niepoprawnie napisałeś.
Jest ciężko. Zbyt mało osób pracujących na zmianie,dużo obowiązków. Począwszy od dostawy, po obsługę klienta. Na wiele rzeczy czasami nie ma czasu. Niestety takie realia pracy, bo cięcia etatów nie pomagają w realizacji planów.. Mam nadzieję, że od stycznia pensje pracowników wzrosną.
JanuszTracz 2016-09-17 23:05:40
Ogólnie w wielu miejscach w Polsce widziałem drogerię natura i chyba to dość znana firma, ja jako mężczyzna nie wiem za wiele, ale widziałem kilka razy że jest dośc przyjemnie, bo moja kobieta tam kupuje, jakie to są pieniądze w ogóle do zarobienia?
X2Y2 2016-09-17 23:26:07
Janusz, milo i przyjemnie jest jak ma sie zgrana załogę. Ja swoją mam zgrana. Dziewczyny są super,można się z nimi dogadać, pracuje się z nimi świetnie, nie ma konfliktów. Tylko niestety tam ktoś na górze nie potrafi zarządzać natura.
Najniższa krajowa dla sprzedawców.
1
patrycja 2016-09-18 10:41:03
To raczej standard w takich miejscach @X2Y2 ja też jestem z takiej mniejszej miejscowości i niestety każdy tak ma. Generalnie jak się wyrabia plany itp. no to można negocjować i gadać z kierownictwem wtedy jest szansa na jakąś podwyżkę, zawsze można spróbować nic się na tym nie traci
Zostaw swoją opinię o DROGERIA NATURA-POLBITA - Błonie
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DROGERIA NATURA-POLBITA