Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DROGERIA NATURA-POLBITA

Pracowałeś w firmie DROGERIA NATURA-POLBITA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Daria - 2015-03-12 17:09:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Kamila - 2015-03-12 14:04:50]:
zgadzam się z Tobą ! pracowałam w Naturze w metrze i było dokładnie tak samo !
zdjecie uzytkownika
Prawnik - 2015-03-12 17:28:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Kamila - 2015-03-12 14:04:50]:
Pani Kamilo. Paragrafy są do osób, które wymieniają imiona kierowników tej drogerii. A to naraża ich na utratę zaufania. Ci, którzy nie pracują to mszcza się! Nie o to tu chodzi...
Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma...
zdjecie uzytkownika
Kamila - 2015-03-12 19:13:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Prawnik - 2015-03-12 17:28:31]:
Proszę spojrzeć na samą górę strony. W prawym rogu jest taka opcja jak : "Opinie o pracodawcach". Ja myślę że każdy ma prawo pisać to co uważa , po to została stworzona ta strona aby odgrywała rolę ankiety . Niestety prawda potrafi boleć.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-03-12 21:14:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Art. 111. Pracodawca jest obowiązany szanować godność i inne dobra osobiste pracownika.
zdjecie uzytkownika
cicha - 2015-03-13 18:27:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
polbita to prawdziwe zlo. powinni to zamknac i ludzie by dostali odprawy i zaczeli nowe lepsze zycie. ktos kto mysli ze gadanie pol godziny na kasie to cos fajnego jest w wielkim bledzie. ludzie sie odsuwaja przez to bo nie maja ochoty sluchac o tym czy o tamtym tylko chca w spokoju zrobic zakupy, a na sklepie nie jest lepiej bo jak tylko zrobia krok to pracownik za nim bo musi mu cos wcisnac i to najlepiej cos co firma akurat kaze a nie to co tak naprawde jest fajne i dobre. a pracownik dla nich to parobek i nic wiecej.
zdjecie uzytkownika
wsparcie - 2015-03-14 09:52:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2015-03-12 10:34:07]:
Zamiast straszyć paragrafami to trzeba się zastanowić jak się postępuje z pracownikami. Bo przeciwko kierownikowi jest dużo osób i jak pójdą do sądu to kto ma wtedy wygrane ?????
zdjecie uzytkownika
ada - 2015-03-15 16:35:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Szok - 2015-03-10 11:30:22]:
dziwne to wasze gadanie, zalezy wszystko od człowieka jaki jest, ja jestem po studiach magisterskich i pracuje w drogerii gdzie kierownik jest tylko po szkole zawodowej. Nie było nigdy jakiejs nienawiści. Pozdrawiam sfrustrowane:)
zdjecie uzytkownika
była pracownica - 2015-03-17 16:20:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ada - 2015-03-15 16:35:21]:
Z pewnością trafiłaś na normalnego i wyrozumiałego kierownika, bo ja pracując przez wiele lat w drogerii mogę tylko potwierdzić że te wszystkie powyższe wpisy są prawdziwe. Od jakiegoś czasu nie pracuję w Naturze, ale przyznaję że sama doznałam wielu upokorzeń tak ze strony kierownika sklepu jak i kierownika regionalnego i naprawdę nie słusznie. A jeśli nawet zdarza się, że coś pracownik wykona nie tak jak wymagają tego procedury to nie należy na niego podnosić głos i traktować jak przedszkolaka, tylko wyjaśnić gdzie błąd i zlecić ponowne jego poprawne wykonanie. Jesteśmy przecież dorosłymi ludźmi, gdzie rozmowa i współpraca są bardzo ważne. Ale niestety w Naturze nie można tego oczekiwać od przełożonych.
zdjecie uzytkownika
weni - 2015-03-19 02:38:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [była pracownica - 2015-03-17 16:20:11]:
ale to też tak moim zdaniem nie powinno być , że cała praca i atmosfera w niej zależy tylko od tego czy trafiło się na dobrego czy też na jakiegoś dziwnego i sfrustrowanego kierownika. Ktoś z góry powinien nad tym w drogeriach natura panować. Nie jest tak trudno wcale sprawdzić , którzy pracownicy na swoje stanowiska się nie nadają
zdjecie uzytkownika
helena - 2015-03-19 07:44:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak tak źle wam było to po co pracowaliście w Polbicie? Trzeba było od razu się zwolnić i szukać roboty gdzie indziej.
zdjecie uzytkownika
Kamila - 2015-03-21 09:51:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [helena - 2015-03-19 07:44:56]:
Masz mentalność kierownictwa firmy, jak się nie podoba to wypad. jasne tak najłatwiej, po co cokolwiek zmieniać. Wyobraź sobie, że jest trudno o pracę, szczególnie w mniejszych miastach i nie każdy może wybrzydzać. A polbita wykorzystuje ten fakt, rzuca jakieś ochłapy a wymaga coraz więcej
zdjecie uzytkownika
zosia - 2015-03-21 21:09:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [helena - 2015-03-19 07:44:56]:
helena nie kompromituj sie
zdjecie uzytkownika
kama1832 - 2015-03-22 16:40:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o matko jeszcze jakiś prawnik się wypowiadaj jakimiś artykułami sypie:):) Polbita to obozy pracy Codziennie meile nawet zastraszające, że zmarnowaliście pieniądze włożone w "zajebistą promocję":):) Masakra wszyscy zastraszeni i pracują za grosze Kierowniczki i AM nie mają nawet wykształcenia nie wiedzą jak zarządzać zasobami ludzkimi i jeszcze się mądrzą masakra dno i wodorosty
zdjecie uzytkownika
Magda - 2015-03-23 00:02:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja mam nadzieję tylko, że nowy prezes zwolni wszystkie rm-ki i da swoich ludzi, bo z tymi co są to polbity nie uratuje, niech przyjdzie nowa krew i niech skończy się to kumoterstwo między nimi, polityka spychologi zadań na kierowników, fochanie jak u dzieci, poniżanie pracowników niższego szczebla, itp., itd.
zdjecie uzytkownika
kakali - 2015-03-23 11:54:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W każdej pracy jest raz gorzej raz lepiej zawsze będzie coś nie tak .. Grunt to nie zwariować.. ja z takim podejściem idę zawsze do pracy są momenty, kiedy nawał wszystkiego przytłacza mnie ale wiem, że dzięki temu moje zawodowe doświadczenie wzrasta z każdym dniem ;) ludzie życie jest za krótkie żeby się jeszcze pracą przejmować ja nie mogę powiedzieć źle o pracy bo lubie kontakt z ludźmi i wystarczy wprowadzić atmosferę i do przodu;)zarobi jak zarobi no szału nie ma niestety , ale tak naprawdę to wszędzie podają większe kwoty a wychodzi to co wychodzi to już takie prawo i każdy stara się jak najlepiej wyjść dla siebie na tym ;)
zdjecie uzytkownika
gostynianka - 2015-03-25 20:10:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzisiaj byłam tam jako klientka po raz juz kolejny bardzo źle potraktowana. Pan kierownik myślał że opuściłam już sklep i puścił wiązanke do swojej młodszej koleżanki z pracy "jak widzę takie s..i które marają tylko towar..." - poczułam jakby ktoś strzelił mi w pysk jednak po chwili nabrałam powietrza i grzecznie podeszłam do kasy aby skasowano mi zakupione produkty żegnając się NA ZAWSZE Z TA DROGERIA!!! Moje kolezanki tez juz nie raz byly zle potraktowane przez tego pana - a ja sie dziwie ze w tym sklepiej zmieniaja sie tylko pracownice a bezczelny kierownik pracuje tam odkad tylko pamietam!!! chyba zaczne zbierac podpisy aby zwolnic tego pana ze swojego cieplutkiego taborecika!!
zdjecie uzytkownika
najgorszapraca - 2015-03-31 20:59:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca okropna , złe traktowanie , kasa beznadziejna , większość osób wytrzymało tam max 3 miesiące.
Przerwy 15 min z zegarkiem w ręku , kierowniczka faworyzuje "swoich" reszta ponizana. ..cokolwiek się zrobi to jest i tak źle :)
Nie widzę żadnej strony pozytywnej pracy w naturze !
Nie polecam , za taką stawkę można mieć prace o wiele przyjemniejsza i mniej męcząca
zdjecie uzytkownika
helena - 2015-04-02 08:09:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [najgorszapraca - 2015-03-31 20:59:53]:
A tobie jakoś się nie udało znaleźć lepszej pracy. Ciekawe dlaczego.
zdjecie uzytkownika
Kamila - 2015-04-02 15:44:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [helena - 2015-04-02 08:09:04]:
Weź się uspokój, co ty pracownik miesiąca jesteś. Jak ci się podoba praca, to spoko, pracuj sobie dalej. Ale co się ludzi czepiasz, piszą jak jest.
zdjecie uzytkownika
ekspert - 2015-04-03 10:02:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [helena - 2015-04-02 08:09:04]:
dziwne że takich pracowników jak helena firma jeszcze nie zwolniła, helena reprezentuje poziom poniżej zera
zdjecie uzytkownika
jelenia góra - 2015-04-07 11:03:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Pracuje w polbicie okolo 4 lat.owszem wyplata to najniższa krajowa ale ciężko teraz o lepiej płatna prace.jesli chodzi o kierowniczke jest naprawdę w porządku.podchodzi do pracownika z szacunkiem nigdy nie miałam problemu z dniami wolnymi.regionalna tez nie jest najgorsza.dziewczyny narzekamy na nasze przełożone ale nad nimi też są ludzie i musimy to zrozumieć
Mimo wszystko wiem ze nie w każdym sklepie jest tak dobrze Jak u mnie.powodzenia :)
zdjecie uzytkownika
Szczęściara - 2015-04-08 21:13:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam koleżanki.Pracuję również w Polbicie i już dłużej się nie da wytrzymać. Wszystko to jakieś popierdzielone jest.Mam do Was moje drogie jedno pytanie: co się dzieje z naszym odpisem na fundusz socjalny? Odpis wynosi powyżej 1000zł a my dostałyśmy żałosne 15 zł na Wigilię,które najpierw musiałyśmy wyłożyć ze swoich skromnych zasobów.
zdjecie uzytkownika
klientka - 2015-04-13 18:10:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, trafiłam na to forum przypadkiem i nie mogłam się powstrzymać od wpisu. Szczerze współczuję wszystkim pracującym w sklepach Natura, szczerze mówiąc przestałam robić tam zakupy bo nie mogę patrzeć na to jak dziewczyny muszą robić tam z siebie idiotki. Przy kasie jestem zasypywana setką pytań i mam ochotę uciec zostawiając zakupy, wnioskuję że pracownice same nie wymyślają takich uwłaczających im i nam klientom praktyk. Gdy usiłuję coś kupić i potrzebuje pomocy czuję się jakbym rozmawiała z robotem który zadaje pytania które ma zaprogramowane w systemie, a przecież powinno się to robić intuicyjnie i w jak najkrótszej formie by nie męczyć klienta. Żal mi okropnie sprzedawczyń tam pracujących, nie wiem kto jest prezesem albo właścicielem tej firmy ale potwornie powinien się wstydzić, słyszałam że zarabia się tam najniższą krajową, wstyd !! Za takie ośmieszanie się powinny zarabiać dużo więcej. Jest to przypuszczam najgorsza praca w sklepie na rynku, ponieważ nigdzie indziej nie spotkałam takich praktyk jak w Naturze. W każdym innym sklepie potrafi się poszanować klienta, nie molestuje się go przy kasie ani jak robi zakupy. Jak idę do np. Rossmana zakupy stają się przyjemnością, dwa różne światy.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja przebiegała w hotelu w moim mieście, przeprowadzały ją kierownik regionalna oraz Pani z działu rekrutacji.
Pytania: Pytania zadawane były dość typowe- jak na stanowisko kierownika , jak poradzić sobie z kradzieżą pracownika, ustalaniem grafiku pracy, ogólnie oparte były na dużą odporność na stres.
zdjecie uzytkownika
Budionny - 2015-04-14 07:59:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Firma należy do najgorzej ocenianych pracodawców na polskim rynku pracy. Brak skutecznego systemu motywacyjnego, żałosne wynagrodzenie, atmosfera zastraszenia, idiotyczne pomysły marketingowe, brak elementarnego szacunku dla pracowników.
Jedyna nadzieja, że zbankrutuje wkrótce i zniknie pozostawiając po sobie złe wspomnienia i trochę smrodu.
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2015-04-24 18:03:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [klientka - 2015-04-13 18:10:53]:
rany, ja też nie cierpię chodzić do natury. Atakują na każdym kroku, a przy kasie to już koszmar, a może to, a może tamto, świetnie pani wybrała, porzygać się można. Kto ma czas wysłuchiwac tych głupot, to trwa w nieskończoność. Dziwię się, że oni jeszcze mają klientów.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DROGERIA NATURA-POLBITA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy DROGERIA NATURA-POLBITA?
Zadaj pytanie