Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DROGERIA NATURA-POLBITA

Pracowałeś w firmie DROGERIA NATURA-POLBITA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
natrka - 2014-12-23 02:20:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to, że zbliża się gwiazdka nie oznacza, że wiekszość kierowniczek nie robi zakupów, bo czeka na to, żeby zagarnąć sobie jakiś tester czy próbkę. Wiekszość testerów jest wgrana w system z którego się rozlicza, czy są to gratisy do gazetki czy zapach. jeśli nie masz możliwości sprawdzenia jakiej jakości jest krem, równie dobrze możesz poszerzać swoja wiedzę czytając opinie klientek na temat danego produktu, a także możesz sugerować się tym co mówią inne klientki, które już go przetestowały stosując wywiad wraz ze standardem obsługi klienta. Nie robiłam zakupów w tym miesiącu..czy to znaczy, że jestem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie. Po prostu nie ma na to czasu. pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
natrka - 2014-12-24 02:09:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do admina od kiedy słowo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jest niecenzuralne ?
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-12-25 16:04:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [natrka - 2014-12-24 02:09:15]:
Jeśli taką poradę miałabym uzyskać od rzekomo przeszkolonych konsultantek, to Ja serdecznie dziękuję za zakupy w Naturze i taką obsługę. Jestem pewna że większość klientek poradzi sobie zdecydowanie lepiej bez takiej ,,fachowej porady,,
zdjecie uzytkownika
miła - 2014-12-27 13:54:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były pracownik - 2014-12-25 16:04:56]:
Bo w naturze nie ma żadnych szkoleń. Szkoleniem jest przeczytanie jakiejś książki, a potem zdanie egzaminu i tyle :)
zdjecie uzytkownika
zniesmaczona - 2014-12-30 01:33:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Wymagania wielkie, kasa mała...
Jakiś czas już pracuje w Naturze i o tym, że będzie podwyżka słyszałam od dawien dawna, co nowa regionalna to i nowa bajka o podwyżce, tym sposobem chcą zmotywować pracowników- żadna motywacja tylko kpina. Zapraszam tych z góry na miesiąc do sklepu, jak się narobią za grosze to może zrozumieją o czym mowa. Wiele razy słyszałam " jak się komuś nie podoba to niech się zwolni" - podejście do pracownika na poziomie zerowym. Nigdzie nie jest słodko, ale tutaj już przesadzają!
Góro zejdź niżej!!!
zdjecie uzytkownika
kama - 2014-12-30 21:53:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a w mojej drogerii jest kierowniczka która kradnie i na dodatek Polbita ją trzyma na stanowisku pomimo choroby psychicznej, rok temu była na zwolnieniu lekarskim przez 4 miesiące - zwolnienie od Psychiatry, i co- widać że firma takich potrzebuje. Miłej pracy wam życzę dziewczyny.
zdjecie uzytkownika
jasna cholera - 2015-01-02 15:30:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [były pracownik - 2014-10-28 12:42:35]:
pracuje w tej firmie już jakis czas ale to co sie wyrabia ostatnio jest poprostu zenujące. Regionalne nie robia nic tylko wszystko zrzucaja na innych . wszystkie swoje braki próbują sobie zrekompensować udupianiem ludzi i wyzywaniem sie na nich , chyba przyszedł czas znaleźć sobie inna pracę . Ludzie spieprzajcie z tej firmy to obozy pracy bez konkretnej kasy i z mobingiem
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2015-01-06 19:43:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja wystarczająco długo pracowałam w Naturze i wiem jak tam się pracuje,długo zastanawiałam się nad odejściem z pracy,bo jak wiecie rynek pracy jest bogaty ale i wymagania w wielu przypadkach są wysokie, ale dzięki bogu odważyłam się i nie żałuję. Zmieniłam pracę,i nie ukrywam że jest lekko,zarobki nie wiele wyższe, ale przynajmniej psychicznie nie jestem gnębiona i co najważniejsze szacunek do drugiego człowieka.
zdjecie uzytkownika
ktossss - 2015-01-08 15:34:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W naturze na stanowisku kierownika pracowałam 9 lat. Na początku było ok. Całkiem niezłe pieniądze ,fajny zespół. Ale w pewnym momencie doszłam do wniosku, że praca tutaj nie ma już większego sensu. W 2008 zarabiałam średnio 800 zł więcej niż w 2012 roku. Do tego chore wymagania i standardy, które tak na prawdę tylko denerwowały klientów. Fajnie jak w sklepie jest obsługa do dyspozycji klienta, ale już nie fajnie kiedy obsługa jest nachalna na maxa, bo jakieś chore standardy tak każą. Firma absolutnie nie dba o swoich długoletnich pracowników. Zatrudniając nowego kierownika proponuje stawkę o 200 zł większą niż miał stary wysłużony pracownik. Kiedyś obiecywali, że staż pracy będzie liczony do premii ( tylko jakiej premii ???). Zresztą dużo obiecywali :)Co nowy zarząd to jest coraz gorzej..... Obecnym pracownikom życzę wytrwałości, a byłym gratuluję podjęcia decyzji o rezygnacji :)
zdjecie uzytkownika
ktośśś - 2015-01-09 08:13:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [TĘCZA - 2014-11-09 10:24:05]:
Dokładnie praca w Naturze to obóz pracy, zarobki najniższa krajowa, jeżeli sklep nawet wyrobi premie to i tak jej nie dostanie bo znajdą powód, wprowadzone standardy obsługi klienta tragiczne zamiast pozyskać tego klienta odstrasza się, nikt nie lubi być atakowany gdzie zadaje sie jemu 10 pytań, na sklep jest zatrudnionych 3 pracownik łącznie z kierowniczką i naprawdę bardzo ciężko się wyrabiać żeby wszystko było zrobione nie mówiąc już o towarze który trzeba rozłożyć, obsłudze klienta, uważaniu czy złodziej nie wszedł na sklep itp....na Swieta praownicy dostali po 15 zl juz to swiadczy jak traktuja pracownikow, mogliby sobie darowac a nie rzucac jakis ochlap smiech na sali, nie mowiac juz o regionalnej Pani D. zniszczyła juz kilka sklepow. Nie wiem co oni wyprawiają bo ta droga jest błędna zamiast wzmacniać markę, szanować ludzi, dawać godziwe warunki pracy robią wszystko w drugą stronę. Z mojego sklepu gdzie ja pracowałam odeszły wszystkie dziewczyny ( łacznie z kierowniczką ), które były bardzo dobre i rzetelne w tym co robiły, ale psychicznie miały już dosyć.
zdjecie uzytkownika
asd - 2015-01-10 17:13:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam przez pół roku w Galerii Kazimierz. Atmosfera bardzo sympatyczna, fajny zespół. Zarobki najniższa krajowa + za wyrobienie planu premia ok. 50 zł, dla starszych pracowników trochę wyższa. Cały czas stanie, nawet przy kasach nie ma jak na chwilkę usiąść, dać odpocząć nogom. Pytania i polecenia przy kasach (firma wymaga polecenia dwóch produktów dnia) są męczące i dla pracownika i klienta. Regionalna była nawet ok. Żeby zrealizować plan trzeba się mocno nagimnastykować (a czasem to i niewykonalne).
zdjecie uzytkownika
była - 2015-01-13 19:10:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zamiast tak narzekać to weźcie sprawy w swoje ręce i zróbcie coś z tym, nadszedł czas na zmiany. Nikt was na siłę w Naturze nie trzyma, a narzekaniem w Polbicie nic nie zmienicie. Uwierzcie mi bo wiem co mówię, też pracowałam w Naturze i to bardzo długo, o wiele za długo. Trzymam za was kciuki. Powodzenia.
zdjecie uzytkownika
aaaali - 2015-01-14 12:41:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca tam to jest porażka ,tak jak ktos wspomniał 15 zl na święta na głowę to jest śmiech na sali.. Ośmieszają sie na każdym kroku klienci przestają przychodzić przez te wymyślone standardy po jednym dniu stania na kasie i gada i polecania wszystkiego aż sie glos traci.. 1200 zl to jest jakas kpina i tyle samo zarabiają dziewczyny świeżo zatrudnione jak i te które lata pracują i co tu za motywacja.. Od roku obiecują podwyżki i ani złotówki nie dali ,nikt nie chce przychodzić do pracy nawet na zlecenie jak slysza stawkę to się śmieją.. Premie tam wyrobić jest nie realne bo takie plany dają zeby przypadkiem ich nie zrobic a jak juz się zrobi raz na pól roku to rzuca marne 200 zl i to jak się jest konsultantem bo sprzedawca jakies 130... Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ale na pewno lepiej niż w naturze takiego bagna nie ma nigdzie ..
zdjecie uzytkownika
była - 2015-01-17 14:14:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś napisał że jeśli ktoś ma konsultanta to premia może wynieść jakieś 200 złotych, a co z tymi osobami które pracują wiele lat w tzw. sklepach ulicznych i pełnią funkcję asystenta kierownika,a wynagrodzenie i premia jeśli jest to taka sama jak dla konsultantów i żadnego dodatku funkcyjnego, a robotę odwalasz niejednokrotnie większą od kierownika,to generalnie to samo co w sklepach znajdujących się w centrach handlowych a zajmują stanowisko zastępcy kierownika,z tą tylko różnicą że one mają wyższe wynagrodzenie od sprzedawców i konsultantów. Oczywiście mam na uwadze wynagrodzenie podstawowe, bo premia za wypracowany plan jest zróżnicowana dla personelu. Są to naprawdę groszowe sprawy, ale kierownik zawsze zbiera największe żniwo, a nie które Panie w ogóle na nie nie zasługują.
zdjecie uzytkownika
Diora - 2015-02-02 15:25:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [była - 2015-01-17 14:14:10]:
Hej dziewczyny! Mówicie, że tak źle stoi Polbita? Jestem w lekkim szoku, mnie osobiscie wydawało się, że drogeria się dobrze rozwija i mam w planach wejść z nią w partnerstwo, znaczy się chcę prowadzić im sklep..ale teraz po tym co przeczytałam trochę się waham ;0 Proszę powiedzcie coś więcej na temat tego co dzieję się wewnątrz firmy! Z góry dziękuję. Do tej pory byłam przekonana, że ta inwestycja będzie dobrym pomysłem.. szukają właśnie osób do prowadzenie drogeri w zamian za procent z obrotu towaru. Jeśli wiecie coś więcej mówcie!! Bo może się okazać, że robię błąd! Pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
EWAB - 2015-02-02 19:32:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WIECIE CO JAK MA BYĆ DOBRZE JAK MANAGER CZY KIEROWNICZKA SKLEPU NIE MA WYŻSZEGO WYKSZTAŁCENIA NIE MA POJĘCIA O ZARZĄDZANIU LUDŹMI I PÓŹNIEJ WYCHODZĄ RÓŻNE DZIWACTWA CI NA GÓRZE TEŻ NIE LEPSI WYMYŚLAJĄ TAKIE CUDA ŻE MASAKRA 10 RZECZY TRZEBA ZROBIĆ NA RAZ I JESZCZE CO CHWILE POTWIERDZIĆ ZROBIENIE ZADANIA MASAKRA, MASAKRA, MASAKRA
zdjecie uzytkownika
była - 2015-02-02 19:54:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [EWAB - 2015-02-02 19:32:57]:
Jeśli uważasz że ktoś kto nie ma wyższego wykształcenia to nie nadaje się do zarządzania ludźmi to przyznaję że mocno jesteś w błędzie i wydaje mi się że ubliżyłaś tu co niektórym osobom.Ja znam ludzi którzy mają wyższe wykształcenie a są głupsi od tych co mają zawodowe czy też średnie.Powinnaś wiedzieć że wyższa uczelnia nie uczy ludzi mądrości i pokory ale życie.
zdjecie uzytkownika
.... - 2015-02-03 15:32:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [asd - 2015-01-10 17:13:20]:
Hej dziewczyny!!!
Wydaje mi się że o tej samej pani piszemy. Regionalna niszczy dobre zespoły i dobrych pracowników.Dziwne że nikt z góry tego nie kontroluje.Kierownicy wypełniają ocenę MR na BARDZO DOBRĄ bo obawiają się że regionalna ma do tego wgląd i nie piszą prawdy.
zdjecie uzytkownika
bezrobotna na własne życzenie - 2015-02-05 04:44:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam kilka lat w małopolskim.każdy kto prowadzi zmianę danego dnia-pelni obowiązki kierownika,a potem i tak okrywa.na Amke nie ma co liczyc-o każdym problemie jaki jej zgłosić doniesienie kierownikowi,jak inaczej-od kierowniczki dowiedziałam się co napisałam o problemach z nią w ankiecie anonimowej sprawdzonej przez Am.Zresztą taka ankietę g**wno warta wypełniają też comiesięczne kierownicy o Am,nikt nie chce być słabo oceniony bo firma robi im rankingi i wyścig szczurów,więc po co pomagać robiłem,ważne żeby im było wygodnie. Psychicznie niszczą,wykorzystują przeklinaja pracowników i non stop dzwonią w wolne dni,grafik w ciągu miesiąca ulega zmianie kilkakrotnie,kierownik ma weekendy wszystkie wolne,gazetki również a to już byłoby więcej wolnego dla poprzedniego personelu.w dn pracują osoby tylko takie,które dziękują choćby za ten tysiąc zł którego nikt za leżenie w Polsce nie da.
zdjecie uzytkownika
12412 - 2015-02-24 22:12:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Śmiechu warte ,żeby osoba po podstawówce pracowała w drogerii Natura ciekawe jak dostała tą pracę
zdjecie uzytkownika
... - 2015-02-25 13:12:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jaka płaca takie wyksztalcenie
zdjecie uzytkownika
praca praca - 2015-02-27 17:20:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jest prawda ze kierowniczki z każdej drogerii Natura kradna. Nie kupuja nic w sklepie a przychodza wyperfumowane i wymalowane . Na szczescie juz tam nie pracuje . Najgorsze jest to ze pewna dziewczyna przyszla do pracy po znajomosci kierowniczki i po 2 tygodniach zostala zastepca kierownika. Tylko dlatego ze kierownik zna dobrze te osobe. To oszusci . Nie potrafia szanowac ludzi i wszystkich wykorzystuja. Czlowiek sie stara a im zawsze malo. Chocbys sie miala zes*ac w portki to i tak im to nie wystarczy i chca jeszcze wiece.
zdjecie uzytkownika
praca??? - 2015-02-27 17:23:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najgorsza DROGERIA NATURA znajduje sie : CH Tesco Gocław.
widzialam i slyszalam wielokrotnie jak kierowniczka tej drogerii wyzywala swoje pracownice od tępaków , nieudaczników itp. Trzeba cos z tym zrobic bo dziewczyny sie załamią .
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja przebiegała w hotelu w moim mieście, przeprowadzały ją kierownik regionalna oraz Pani z działu rekrutacji.
Pytania: Pytania zadawane były dość typowe- jak na stanowisko kierownika , jak poradzić sobie z kradzieżą pracownika, ustalaniem grafiku pracy, ogólnie oparte były na dużą odporność na stres.
zdjecie uzytkownika
szczera - 2015-02-27 17:26:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powinni wypieprz** kierownika sklepu drogerii natura CH TESCO Goclaw. razem z nieudaczna zastepca. kradna , wykorzystuja pracownikow i czerpia korzysc.
zdjecie uzytkownika
asssa - 2015-02-27 17:31:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Massz rację. Także byłam wielokrotnie świadkiem takich sytuacji jako w CH Tesco na Goslawiu. Przez panią Beatę - kierownika sklepu , dziewczyny chodza smutne i zastraszone . Nie doceniaja ich . Panie które mnie obslugiwaly byly przesympatyczne , a gdzy z zaplecza wyszla Kierownik sklepy wszystkie byly wystraszone. Bylam takze swiatkiem jak krzyczy na dziewczyny i nie zwracała na to uwagi ze bylam na sklepie i chcialam spokojnie zrobic zakupy.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DROGERIA NATURA-POLBITA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy DROGERIA NATURA-POLBITA?
Zadaj pytanie