brak logo

DROGERIA NATURA-POLBITA

Błonie

Opinie o DROGERIA NATURA-POLBITA

yoanna 2016-06-28 10:02:51
ale możesz od razu rekrutować na stanowisko dyrektorskie także
zmeczona 2016-06-28 19:57:10
To co sie dzieje w drogerii to jakas paranoja. Od nas na każdej plaszczyznie wymagaja 100% od siebie dla nas nie daja nic. Wiecznie wszystko zle, ciagle opieprzanie przez mwnadzerke, a wszystko przez nowego szefa, ktory czlowieka ma za nic. Jestesmy zwyklymi pionkami, ktore mozna przesuwac jak tylko sie chce. Brak szacunku i zrozumienia. Na sklepie zrobione ma byc wszystko od a do z, tylko kiedy jak personelu jest za malo?? Nadgodziny? Agdzie zycie prywatne? Rusza cichy klient co jest chore... A pozniej straszenie zwolnieniem i opieprz pracownika bo jest za maly procent? To sie nazywa mobing i z tym sie idzie do sadu. Jak można pracowac pod taka presja? Im wiecej wymyslow nowego prezesika tym jest gorzej. Praciwnicy sa sfrustrowani, zmęczeni, zestresowani co odbije sie na kliencie. Proponuje by prezesik lukasz przyszedl do ktorejs drogerii na kilka dni do pracy i zobaczyl czy sam bedzie w stanie zrobic wszystko czego sam rzada, nie majac pojecia o takiej pracy. Mam nadzieje, ze ze stolka poleci tak szybka jak na nie trafil... Karma wraca...
7
trybik 2016-06-29 14:48:51
Upadek Natury pod rządami "dyrektora" Łukasza jest bliski. Po kilku latach pracy, obserwacji zmian i uczestniczenia w nich jestem tego pewna. Ludzie wykonujący pracę u podstaw, pracę która ma bardziej realne przełożenie na wyniki i byt firmy niż wydumane pomysły mądrych głów, są obecnie niczym -płace stoją w miejscu (a są poniżej poziomu podłogi), premie nieosiągalne (na "super atrakcyjne" wygrane w konkursach spuśćmy zasłonę milczenia), odzież kupowana z własnych środków, dziesiątki standardów, poleceń i zadań wymyślanych chaotycznie i niejednokrotnie w totalnej ze sobą sprzeczności. Wracamy do absurdów przykasowych: proponujemy produkt dnia, produkt z kasy i (UWAGA!) produkt spod kasy, a za tydzień dojdzie do tego program lojalnościowy -czas obsługi klienta wydłużony do granic jego (klienta) wytrzymałości. Wszystko w atmosferze nieustannej dbałości o karteczki przypięte do tablicy korkowej, prawidłowe opisy na segregatorkach i oznaczanie pustych miejsc, żeby przypadkiem nie zamienić ze sobą miejscami dwóch rodzajów podpasek, bo nad ich ułożeniem myślał dwa miesiące sztab specjalistów biorących na jedną pensję tyle co 10 żuczków spełniających w sklepach ich poronione pomysły. Managerów się nie czepiam -dostają po tyłkach tak samo jak pracownicy sklepów, a jeszcze mają nierzadko bezpośredni kontakt w oszołomami z góry, nic dziwnego, że i im nerwy siadają. Życzę tylko wytrzymałości psychicznej w czytaniu wyników badania Mystery Shopper, bo mądre dziewczyny powinny zrobić wszystko, by były jak najniższe, wtedy pan dyktator (o przepraszam -dyrektor) nie będzie miał okazji szpanowania wynikami, na które nie zapracował -przypominam, że ubiegłoroczny sukces to wynik pracy naszej i rządów człowieka, który rozumiał że sklepy to pracownicy i przede wszystkim KLIENCI, o których w tej chwili góra chyba zupełnie zapomniała. Ja wysiadam. Dziękuję za wspólną jazdę.
12
iza 2016-06-29 14:52:46
Ja włąsnie złożyłam osobiscie CV do Natury u mnie w miesice,panie były zadowolone z pracy i mi rowniez mowiły ze ja też będe wiec mam nadzieję,ze bedzie inaczej niż mowicie, może to zależy od atmosfery jaka panuje
ja 2016-06-29 23:40:28
Wszystko zgodne z prawda... Niestety... Dziwi mnie tylko, ze ktos kupil Nature chyba tylko po to, zeby ja wykonczyc. Tracimy klientow, dziewczynom konczy sie cierpliwosc. Za chwile zostana zgliszcza...Kazdy juz na powaznie szuka innej pracy, bo nadzieja kona...
3
tamara 2016-06-30 09:49:06
a zastępców kierowników to nadal szukacie do pracy?
Zawiedziona 2016-06-30 16:51:22
Witam,
Pojawiłam się pierwszy raz na takich portalach i nigdy się nie udzielałam w opiniach z uwagi że zawsze zostawiałam to dla siebie i idę dalej, ale podczas 19 lat pracy jakie mam już za sobą nie spotkałam się jeszcze z takim potraktowaniem pracownika jak w Drogerii Natura.
Przestrzegam wszystkich którzy zamiarują podjąć tam pracę!!!!
Jest to banda cwaniaków i krętaczy po kolei od kierownika w górę.
Z umowy o pracę (oczywiście na najniższą krajową, po 12 godzin nawet w weekendy), przerzucają na umowę zlecenie,( bo przecież trzeba uniknąć płacenia składek) za marne grosze za godzinę, poniżej najniższej krajowej a hitem jest ze odkryłam przez przypadek że nie zostałam zgłoszona i gdyby nie interwencja to zakładam że umowa zlecenie nie zostałaby zgłoszona.
Nie zdziwiłabym się że byłby to mały zwykły prywatny sklepik, ale nie sieciówka i to jeszcze w takim miejscu jak galerie handlowe!!!!!
Po tym doświadczeniu nawet tam zakupów już nigdy nie zrobię a i wszystkich przestrzegam.
A no i wszystko co ustalacie to bierzcie na piśmie bo nawet składek dobrowolnych nie odprowadzają o które parcownik prosi.
I ty zadałbym pytanie co robi Inspekcja Pracy?......................
edfgg 2016-06-30 18:12:48
@tamara wiesz co chyba akurat rekrutacja u nich sie skonczyla
zmeczona 2016-06-30 20:02:40
U mnie atmosfera w pracy jest dobra, natomiast wszystko psuje zarzad i nowy dyrektor. Niestety. Praca sama w sobie nie jest najgorsza, mozna polubic i sie przyzwyczaić. Ae niestety do braku szacunku i zrozumienia ze jesteśmy tylko ludzmi juz nie. Szczerze drugi raz juz bym tam cv nie zaniosla, jak znajdę cos innego od razu składam wypowiedzenie. A szkoda, bo wszystko przez bezsensowne zmiany i stres, który codziennie rano jest przed pójściem do "pracy" a raczej obozu...
Alicja 2016-06-30 20:05:27
@zmeczona może warto się wykazać i postarać o jakiś awans? Wiele osób tutaj pisało, że podobno jest taka możliwość
ja 2016-07-01 00:33:17
O tak:) Pewnie:) Wykazac sie jest bardzo latwo. Wystarczy jednoczesnie wypelniac tabelki, rozkladac dostawe, odpowiadac na @, obslugiwac na kasie, sprawdzac daty waznosci, sprzatac, rozkladac aktualizacje, dorabiac ceny, w miedzyczasie wystawic faktury, pyknac domowienie i przy tym byc swieza, usmiechnieta i zmotywowana.
5
maja 2016-07-01 09:15:49
Menedżer ds. Wsparcia Sprzedaży i Szkoleń to u nich naprawde dobre stanowisko wydaje mi się no i też kasa jest dobra, tylko, ze faktycznie trzeba zapracowac na tą premie, a z tych wyzszych stanowisk to szukają tez do nich do siedziby dyrektora na pewno.
zmeczona 2016-07-01 18:22:30
Zapomnialas wspomniec o robieniu planogramow, myciu witryn sklepowych, porządkowaniu zaplecza, robieniu częściowych inwentaryzacji, dokladanie towaru i obmyslanie strategii jakby zwiekszyc sprzedaż... :). Awans kurcze jaki awans? Ze sprzedawcy na starszego konsultanta? A moze kierownicze trzeba wygrysc?... ludzie dzwiewczyna nie wie co pisze (Alicja)
6
zosia 2016-07-01 19:25:16
Może po prostu wychodzi z założenia, że sumienna praca zawsze się opłaca @zmeczona.
1
zrozpaczona 2016-07-03 16:55:15
Zdecydowanie nie polecam pracy w Drogeriach Natura. Po pierwsze pensja jest odwrotnie proporcjonalna do ilości obowiązków. A tych jest sporo: wykładanie towaru, sprzątanie, wykonywanie na bieżąco zadań z maili, obsługa kasy, zmiana ekspozycji, wdrażanie planogramów, dorabianie cen, zamykanie dnia, przygotowywanie pieniędzy do banku, robienie zwrotów, faktur, obserwowanie czy klienci nie kradną itd. I oczywiście najważniejsze - obsługa klienta wg standardów firmy. A te są coraz śmieszniejsze... Klienci są zniecierpliwieni a my zażenowane, że musimy polecać przy kasie 3 produkty, dać gazetkę, poinformować o promocjach. Ktoś by powiedział, że nie ma co narzekać, że to są normalne obowiązki sprzedawcy w każdym sklepie. Owszem są ale ciężko to wszystko dobrze wykonać podczas gdy na zmianie jest mało personelu. Ponadto oczekuje się od nas profesjonalnego doradzania klientom podczas gdy nie mamy żadnych szkoleń. Przecież to absurd! Nie każdy kto przychodzi do pracy jest z zawodu kosmetologiem, dermatologiem, chemikiem czy wizażystką. A nie daj Boże Tajemniczy Klient źle oceni "poradnictwo"... Kolejny absurd - wymagana jest czarna odzież i czarne, eleganckie obuwie ale zakup na własną rękę... Liczysz na dodatkową kasę z okazji świąt, paczki dla dzieci czy wysoką premię? To nie licz, nie dostaniesz.
Dużo by tu pisać. Tylko się zdenerwowałam na myśl o tym wszystkim :P
Jedyną zaletą w moim miejscu pracy są współpracowniczki - kochane, fajne dziewczyny.
Życzę nam wszystkim wiele cierpliwości i znalezienia lepszej pracy :-)
6
ala 2016-07-03 16:59:08
@zrozpaczona nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, że wszystkie te obowiązki to naturalne obowiązki sprzedawców w jakimkolwiek sklepie. Nie wiem, czy nie masz porównania, czy o co chodzi, ale uwierz... to normalne. Może po prostu poszukaj pracy na innym stanowisku.
2
BAZYL 2016-07-04 12:09:04
rozumiem zal i rozczarowanie ale nie wierze ze od tak sobie z umowy o prace przerzuco Cie na umowe zlecenie. jezeli tak jest to chyba masz swiadomosc z jakiego powodu. rozne bywaja sytuacje czasem umowa jest tylko na zasteptwo za innego pracownika. jesli nie odpowiadaja ci zarobki i warunki umowy nie podejmujesz pracy. . nie zgloszono Cie do ZUS? to nie wiarygodne chyba umowe jakas podpisalas? zgloszenie takie kieruje ksiegowosc( -bardzo czesto bywa ze jest to firma zewnetrzna i nikt nie ma powodow aby oszukiwac w tej kwestii, kto zatem mialby ci wyplaacic wynagrodzenie? moze kierownik ze swojego portfela? banialuki dziewczynko
1
maja 2016-07-04 12:10:54
tak naprawde to z tych ofert pracy jest tylko ta jako Dyrektor ds. Zarządzania Siecią Sprzedaży najlepsza, ale warunki sa maprawde wysokie, bo i też stanowisko już chyba najwyzsze jakie można u nich w firmie zająć.
1
inna 2016-07-16 18:44:12
W Naturze sprzedawca nalozone ma od nowego Dyrektora obowiazki, ktore powinien wykonywac tylko kierownik lub zastepca kierownika , oczywiscie za najnizsza krajowa-zenada,nowy Dyrektor skasowal stanowiska zastepcow kierownika i wymagania ma za duze od zwyklego sprzedawcy,wcale sie nie dziwie, ze sa tak duze rotacje i ciagle ktos sie zwalnia, ciekawa jestem czy p. Dyrektor swoje obowiazki wykonywal by za pensje kierownika???
1
y 2016-07-16 19:57:01
a może mi ktoś powiedzieć jakie są wymagania na franczyzobiorcę?
Kunegunda 2016-07-28 17:00:30
Witam,
chciałabym się dowiedzieć jak wygląda praca w Drogeriach, gdzie zatrudnione są trzy osoby; jedna ma urlop, druga ma dzień wolny a trzecia pracuje z UZ.
Czy macie przysługującą przerwę w pracy i ją na liście ewidencjonujecie ( to kto stoi na kasie?; bo UZ nie może) czy jesteście tak lojalne wobec firmy, że gdy nie macie przerwy to de facto ją wpisujecie, że byłyście.
Jak to wygląda w innych drogeriach?
Piszcie jestem ciekawa.
Czy ktoś to kontroluje???

Pracodawca ma obowiązek udzielania przerw pracownikom.

"Pracownik zgodnie z Kodeksem pracy ma prawo do 15-minutowej przerwy wliczanej do czasu pracy w sytuacji, gdy dobowy wymiar czasu pracy wynosi co najmniej 6 godzin. Prawo to dotyczy pracowników zatrudnionych na pełny etat, w nieprzerywanym lub równoznacznym systemie czasu pracy oraz zatrudnionych na niepełny etat – w tym ostatnim przypadku warunkiem jest przepracowanie odpowiedniej liczby godzin w ciągu doby."




2
re 2016-07-28 17:10:42
@Kunegunda a czy Ty pytasz o konkretne stanowisko?
ja 2016-07-31 09:30:16
stoisz i jesz pod kasą jak klientów nie ma - tak to wygląda...
gość 2016-07-31 10:32:38
A czy wypłata jest zawsze na czas? Dzięki za odpowiedź
X2Y2 2016-08-01 13:12:59
Tak wypłata jest na czas. Ale co z tego ze jest marna a obowiązków dużo..?!
maja 2016-08-01 13:14:11
słuchajcie, a co z praca jako Menedżer ds. Wsparcia Sprzedaży i Szkoleń? bo chyba oferta nadal jest aktalna, tylko, ze słyszałem, ze naparwde powaznie podchodza do rekrutacji i wcae nie jest tak prosto..
Zawiedziona 2016-08-01 21:32:30
A propo UZ!!! uważaj co podpisujesz bo okazało się że ze ''sprzedawcy'' która prace i tak wykonujesz, na umowie masz inwentaryzacje dobre nie ? a wykonujesz dalej prace sprzedawcy. Patrzcie co podpisujecie a w ogóle omijajcie to miejsce pracy
1
Alka 2016-08-01 21:34:32
gdzie masz tą ofertę pracy o której piszesz? Bo szukam na stronie internetowej u nich ale niestety jestem chyba ślepa :) będę wdzięczna za pomoc, dzięki wielkie
X2Y2 2016-08-02 14:09:34
Dziewczyny, w Naturze pracuje już prawie 7 lat,a tak źle nie było nigdy. Zmniejszanie etatów, pracowanie w mniejszej załodze, dostawa,obsługa klientów, faktury,sprzątanie i wiele wiele innych. Nie jesteśmy my " sprzedawcy " doceni. Co z tego ze konkursy? Targety mają sklepy z najmniejszymu obrotami,i wygrywają konkursy Kiedyś było naprawdę inaczej. . Byłyśmy doceniane. Teraz uważam że nikt o nas nie dba. To jest Smutna Prawda.
5
kaś 2016-08-02 16:22:16
No dobrze, ale wiadomo jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na dyrektora ds. zarządzania siecią sprzedaży? Chętnie bym się załapał, bo przecież dbają o stabilne zatrudnienie.
były 2016-08-08 15:32:31
Nieźle się porobiło w tej firmie. Sądziłem że gorzej być nie może te 2 lata temu... Współczuję wszystkim. No tak Prezesi w tej firmie zawsze byli wyjątkowo a zwłaszcza kobieta . A czy ona nadal tam pracuje? A Kierownicy Regionu czy został ktoś ze starej ekipy? Czy może jak to zwykli robić po kilku latach wymianka na nowych z rekrutacji wewnętrznej bo tamci to już sfrustrowani hehehe
arek 2016-08-08 18:35:41
@były nie wiem, czy po przeczytaniu kilku komentarzy jesteś w stanie stwierdzić, jak zmieniło się w drogerii na przestrzeni tych dwóch lat. Sam widzę, na co tu ludzie narzekają, a jak jest w praktyce. Także ogólnie wydaje mi się, że właśnie wszystko idzie ku lepszemu
1
inna 2016-08-08 19:16:19
W takiej sytuacji nie chodzi sie na przerwe juz to przerabialam.
1
ala 2016-08-08 19:47:18
Jak jest z ofertami pracy z DROGERII NATURA-POLBITA? Przyznam, że jak na taką dużą firmę, to wydawało mi się, że zlokalizuje trwające rekrutacje, ale niestety nic nie mogę znaleźć i zastanawiam się, czy źle szukam?
X2Y2 2016-08-08 21:14:32
"Arek" idzie ku lepszemu? Podaj przykłady,bo jakoś nie widzę. Kolejne rundy cichego klienta,które i tak nie pokazują prawdziwej pracy jaką my sprzedawcy wykonujemy. Wynik musi utrzymać się na 90%, a wiadomo nie zawsze może się taki wynik uzyskać bo zdarzają się sytuacje że coś przeszkodzi nam w uzyskaniu takiego wyniku. Wiadomo dostawa, sprawdzanie dostawy,sprzątanie,przygotowanie gazetek, obsługa klientów w i tak małym zespole.."były" wiem że odeszło w tym miesiącu dwie menadzerki.
ghj 2016-08-08 21:19:02
@ X2Y2 jak sądzisz, dlaczego tak jest? może to kwestia złego zarzadzania, albo osoba, która zabiera sie za to nie rozumie specyfiki tej braqnży? jak sadzisz?
X2Y2 2016-08-09 19:11:53
"Ghj" wydaje mi się, ze w danym sklepie dany zespół nie ma możliwości wypełnić 100 % swojej pracy ponieważ jest nas za mało. Są sklepy w moim regionie co pracuje we dwie na zmiany. I jest wiele sytuacji że nie da się zrobić wszystkiego. . A gdzie przerwa? I co jedna zostaje sama na kasie i na sali sprzedaży? Jakoś nikogo to nie interesuje, ale liczą się wyniki sprzedażowe, LTL, konkursy. I z tego jesteśmy rozliczane i zawsze i tak utną etat bo sklep nie jest rentowny.
Zero poszanowania, zero korzyści dla sprzedawcy,milo by było dostać bon na święta na zakupy jak i na urodziny. Mogłabym wymieniać i wymienić, wiele i wiele sytuacji i zdarzeń.
4
X2Y2 2016-08-09 19:20:18
Ghj i wydaje mi się że nasz obecny szef nie zna się na branży kosmetycznej( z tego co wiem wcześniej pracował w Stokrotka)a stawia duże wymaganie które i tak się juz kiedyś nie sprawdziły i teraz również się nie sprawdza. Nasi kierownicy jak i zastępcy potrafią prowadzić dany sklep,bo znają swoich klientów i wiedzą jaka klilentele obsługują u siebie.
1
Walk 2016-08-09 20:28:33
Ogólnie to jestem zawsze bardzo zadowolony z tego co drogeria natura jest na miejscu, bo przydają się naprawdę często i wspaniale, wiaodmo jak jest i wiadomo że tak będzie już na zawsze, ja jestem zadowolony dość, co chyba nikogo nie dziwi za mocno co?
X2Y2 2016-08-10 16:21:08
"walk" Twoja wypowiedź nie jest merytoryczna i nic z niej nie można wywnioskować. Co miałeś na myśli??
Piotruś 2016-08-10 16:55:11
A to jest dobra kwestia, aczkolwiek rozumiem tyle, że jest ok
Sisi. 2016-08-10 23:17:31
Hahaha....
Sisi. 2016-08-10 23:25:19
Arek.... ty to może ktoś ważny w DN i dużo zarabiasz a może nazywasz się Johny Black? Idź popracuj w Drogerii ba sklepie i zasuwaj jak my wszyscy za najniższą krajową i zrób wszystko czego wymagają będąc tylko z jednym pracownikiem to wówczas podyskutujemy sobie... Z twojej wypowiedzi koń by się uśmiał...
1
maniek 2016-08-11 08:25:22
W sumie można znaleźć zatrudnienie u nich zwłaszcza na okres wakacyjny do pracy w szklarni przy truskawkach chociażby. Ciekawi mnie jednak jak to wygląda u nich z benefitami.
jab 2016-08-11 21:08:35
Na co narzekaja?! Z czego wnioskujesz, ze idzie ku lepszemu? Rozwin to prosze.
ghj 2016-08-11 23:01:46
@ jab not o może ktoś wyjaśni w koncu czy narzekają czy nie??
Mmmx 2016-08-14 12:26:52
Ghj to przeczytaj wcześniejsze wypowiedzi to może dostrzeżesz w nich jak jest faktycznie na sklepach i jak czują się pracownicy.
ala 2016-08-14 12:34:32
Tak naprawdę to wszędzie jest inaczej @Mmmx i to dużo zależy do jakiej palcówki trafisz ale tak generalnie to chyba wszyscy wiemy, że kokosów to się w tej branży nie zarobi a na stanowisku sprzedawcy to już w ogóle. Ale chociaż jakiekolwiek miejsca pracy w mniejszych miejscowościach są!
X2Y2 2016-08-14 14:32:24
"ala' Ty ze swojej wypaty jesteś zadowolona?
bo ja nie , czuję ze się nie rozwijam i stoję w miejscu.Nie ma już ścieżki rozwoju począwszy od sprzedawcy..
Firma nie prowadzi szkoleń dla wszystkich pracowników tylko kierwonicy jeżdzą i też nie są zbyt często.Sama musisz nauczyć się asortymentu...
waldek 2016-08-14 14:35:02
sądząc po ilości ogłoszen na franczyzobiorców, starych i aktualnych, to jednak firma jest w dobrej formie i się rozwija raczej bardzo dynamicznie moim zdaniem
Zostaw swoją opinię o DROGERIA NATURA-POLBITA - Błonie
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DROGERIA NATURA-POLBITA