logo DROGERIA NATURA-POLBITA

DROGERIA NATURA-POLBITA

Błonie

Opinie o DROGERIA NATURA-POLBITA

Ona 2017-04-02 11:30
Bramek nie ma chyba w zadnym ze sklepow. Braki były, sa i beda. To co klienci ukradna to jedno, duzo towaru nie przychodzi z centrali.
1
Sloneczko 2017-04-02 12:08
Ile zarabia kierownik na rękę
Malwina 2017-04-02 18:46
Witam wszystkich obecnych pracowników drogerii!!!.... czytam i jestem przerażona tym co piszecie. Pracowałam w tej firmie ładnych parę lat i z tej okazji chciałam wam przedstawić, jak to kiedyś było…
A było można tak powiedzieć wręcz bajkowo!!! …. To nie żart.
1-Przede wszystkim szacunek do pracowników przez przełożonych, ale to po szkoleniu jakie odbyli nasi menażerowie; po wejściu do drogerii witali się z każdym pracownikiem podając mu rękę. …
2- Fundusz socjalny: dzieci pracowników otrzymywały paczki na święta( skorzystałam z tego przywileju 4-krotnie /firma wkrótce wycofała się /), jeśli miałaś dziecko w wieku szkolnym dodatek do książek wysokości ok. 120 zł co drugi rok( ale to też wkrótce się skończyło). Każdy pracownik na święta otrzymywał nagrodę finansową ; wysokość była uzależniona od stażu pracy i proszę uwierzcie Mi były to miłe dodatki : ok. 100 zł., 250 zł., 350 zł., ale standardowo musiało się coś zmienić i w pewnym roku wszyscy otrzymywali jednakowo po 100 zł w bonach Sodexho , co w dalszej przyszłości zostało zmienione na 50 zł w bonach drogerii, zostawię to bez komentarza ( Niewinem jak jest obecnie).
3- Premie:….. Pracownik - premia uznaniowa( przyznawał ją kierownik DN )ok. 250 zł. + premia za wykonanie planu miesięcznego również 250 zł. … Kierownik podobnie ( premia: za wykonanie planu, za utrzymanie zapasu magazynowego w przyznanym limicie , za sprzedaż produktów na tzw. „-‘, (produkty wyprzedażowe na krótkich kodach)…. Oczywiście z biegiem lat to również ulegało zmianie i stopniowo zostało zniesione.
Ogólnie pracowało się dobrze, spokojnie, bez presji, żadnego mobbingu ! , można było się wykazać jako drogeria (bo firma organizowała wiele konkursów co było dobrze odbierane wśród pracowników, czuliśmy się doceniani co wpływało pozytywnie na atmosferę pracy. Wspominam dobrze te czasy bo pracowałam w fajnej ekipie. Gdy czytam te posty to czuję, ze firma zamiast iść z postępem to cofa się , liczy się tylko dla nich obrót i zyski …. Tylko jakim kosztem?
1
11111 2017-04-02 19:47
kiedy były nagrody na święta????? ja mam też staż niemały i pamiętam tylko jedne święta z bonem 100 zł ... paczki dla dzieci ??? pamiętam chyba 2 takie sytuacja jedne święta i dzień dziecka... jakieś mamy inne wspomnienia
1
Nikita 2017-04-02 22:16
@Malwina chyba Tobie się firmy pomyliły .Ja pracuje bardzo długo i takich profitów nie pamiętam , a pamięć mam dobrą wierz mi .To o czym piszesz cos by sie zgadzało np premia za zapas przez krótki czas i raz na święta 100 zl, ale reszte to albo tylko Ty dostalas ,albo piszesz o innej firmie.11111 ujal doskonale co bylo!ludzie fakt się szanowali , można było czuc ich wsparcie , niektórzy naprawdę wspaniali!!!Też było ciężko bo walczyło się o pozycję na rynku , ale się chciało , KAZDEMU zależało. Ale już takich tu nie ma w tej firmie.
4
Mmmx 2017-04-02 22:59
Pracuje 7 lat i na święta nic nie dostałam ja ani dziewczyny ode mnie.
3
Nikita 2017-04-02 23:34
Oczywiście , ze nie dostalas bo to było z 10 lat temu ;) a może dalej.....
1
Alicja 2017-04-03 09:28
@Malwina, a długo już nie jesteś pracownikiem firmy?
1
mm 2017-04-04 08:23
Najnowsze wiadomosci operacyjne ,,wlaczyc lodowke do pradu,,chyba juz nie wiedza co pisac ha,ha
3
Naturiankaa 2017-04-04 10:10
Hej dziewczyny.
Niech któraś z Was mi wytłumaczy jak to jest z naliczaniem premii na marzec. Miałyśmy tk na 91% zrealizowaliśmy miesięczny na 109% dodatkowy też nam się udało zrealizować. Orientujecie się ile premii możemy dostać?
2
mm 2017-04-04 10:41
100 do 150 brutto zycze szalenstwa wielkonacnego i jeszcze nie zapomnijmy o bonach 20% bo na wiecej nie stac firmy
2
11111 2017-04-04 10:47
zobacz ile masz punktów zgromadzonych i będziesz znała kwotę premii , nie wiem jak to jest z tym cichym bo w oststnich odpowiedziach z zebrań była informacja
"System premiowania został tak skonstruowany aby wszyscy koncentrowali się na dwóch podstawowych
filarach gwarantujących egzystencję naszej firmy na konkurencyjnym rynku. Tym samym dając nam
możliwość pracy. Te dwa fundamentalne elementy to sprzedaż oraz nastawienie na Klienta. Już od
pierwszej chwili pracy nowozatrudnionej osoby musimy ja przygotować do wzorowej relacji z Klientami.
Dobrą praktyką Kierowników jest przekazanie materiałów szkoleniowych ( Standard Obsługi Klienta )
jeszcze na etapie formalizacji zatrudnienia. Testowany aktualnie do wdrożenia materiał szkoleniowy
będzie wspierający osoby rozpoczynające swoją pracę w Naturze również w obszarze kontaktów z
Klientami.
Parametr poziomu minimalnego wyniku Tajemniczego Klienta w systemie premiowania nie jest jeszcze
uruchomiony. Chcemy aby Kierownicy mogli wprowadzić takie rozwiązania organizacyjne, które dadzą
gwarancję wysokiej jakości obsługi Klientów"


więc wychodzi na to , że cichego pod uwagę nie powinni brać przy podziale premii ale jak będzie nie wiem.
więc
2
Natalia 2017-04-06 21:46
Czy DROGERIA NATURA-POLBITA ma jakieś nowe oferty pracy? Nie mogę nic znaleźć i dlatego zwracam się na forum. Chciałabym być kierownikiem sklepu, mam doświadczenie.
Mmmx 2017-04-06 22:25
Chcesz? Możesz chcieć Ale to ciężki kawałek chleba.
1
!!! 2017-04-07 23:29
Natalia to jest prawdziwa orka kierownik jest na papierze my zasuwamy na wszystkich etatach za marne pieniadze
4
zocha 2017-04-11 07:58
Dziewczyny czy u was tez taka bieda z zatowarowaniem puste polki,brak produktu dnia?
1
Olka Florka 2017-04-11 16:43
Pustki straszne. A regionalna przyjeżdża i każe zatykać dziury . Tylko czym????
fifi 2017-04-11 17:54
A planogramy gina po drodze takie duze plany a towaru brak a na gorze zachwycaja sie miesiacem marcem i akcja ,,makijaz,,to dlaczego nie przesla wynikow konkretnych cyferek my tez umiemy liczyc i wiemy jak wyszlo
a.a.a.a 2017-04-12 20:48
Dziewczyny dostaniemy cos od firmy na święta czy nie ma na co liczyć?
Naturalnanaturanatury 2017-04-12 22:09
Buahahahaha wielkie nic i to wszystko
zzz 2017-04-13 08:19
Oczywiscie ze nie przykre ale prawdziwe otrzymalismy wysokie plany puste polki i akcje -40 % na kk
Alicja 2017-04-13 08:46
Co w takim razie zmienilibyście w DROGERIA NATURA-POLBITA? Jakie zmiany byście wprowadzili?
Naturalnanaturanatury 2017-04-13 10:15
Zmiany? Przeciez nawet gdybysmy zrobili teraz burze mózgów na forum to i tak nic nam nie pomoże... Firma jest w tym momencie bardzo zacofana... I nie mowie tutaj o nowosciach, które bardzo późno pojawiają się na półkach sklepowych ale ogólnie tok myślenia firmy jest daleko daleko za realiami... Podwyzek brak... Jakichkolwiek bonusow ot tak... Wiecej urywaja niz daja... Przeciez tutaj nie pracuja roboty tylko normalni ludzie ktorzy maja rodziny... Maja czas wolny... I cale dnie w pracy spedzaja... A jeszcze np przygotowujac gazetke o godzinie 15 dowiaduja sie ze trzeba wyciac powiedzmy 15 str kolorowki bo firma obudzila sie zee zrobi taka promocje zeby przebic konkurencje... Hhe przebic jak oni maja 49% czy cos mam wiecej dodac jakich zmian potrzebuje firma? Chyba wnioski nasuwaja sie same
zmiany 2017-04-13 20:47
Jakie zmiany? Smieszne!!zatowarowanie sklepow w 100% a nie jak rozpoczyna sie gazetka promocjna a po kilku dniach brak promocyjnego towaru a ,,uzupelnianie,,pustych,,polek jest w ostatni dzien gazetki .Ciekawsze promocje a nie do 40%gdzie konkurencja ma 50% a wszelkie zmiany przed gazetkowe tak jak teraz powinny byc informowane szybciej.Ilosc cen do zmiany w dniu gazetkowym nie mowie o cenach promocyjnych jest ogromna przeciez mozna to wgrac do systemu w inne dni a nie gazetkowe .Notorycznie powtarzajace sie bledne ceny na kasach w dniu gazetki czyli nie wchodza ceny promocyjne czy znizka z karta natura.Czeste awarie kas,kiepskie rozwiazanie z dzialem IT my nie mamy czasu ,,wisiec,,na telefonie aby sie dodzwonic a nasze zgloszenia serwisowe sa zbyt pozno rozpatrywane.Dostawy-tragedia pod kazdym wzgledem z poczatkiem tygodnia ilosc towaru znikoma a koniec tygodnia ilosc koszy bardzo duzo rozplanujcie to logicznie,no i ciezar koszy jest przekroczony a w sklepie pracuja kobiety.Oszukane dostawy ciagle braki w dostawach i nikt nie reaguje dziwne.W tygodniu gazetkowym zlecone inqentaryzacje ok ale powstrzymajcie sie z planogramami albo ze zwrotami.A co dla nas uczciwe wynagrodzenie,ochrona w sklepach ,stroje sluzbowe i dajcie chociaz 2 razy w roku 30% rabatu to naprawde niewiele za nasza ciezka prace.
3
Takaprawda 2017-04-13 22:16
He he ...teleconferences
Mmmx 2017-04-13 22:25
Ciekawe o czym...??
Takaprawda 2017-04-13 23:11
Pewnie nas beda szkolic....bo jak.to bylo ..jak.zwiekszyc efektywnosc zespolu.
marta 2017-04-19 14:58
od której pracujecie i do której?jak jest gazetka to ile wczesniej przychodzicie do pracy?to jest wliczane w grafik?są nadgodziny?
Alicja 2017-04-19 15:02
@marta, zastanawiasz się nad aplikowaniem? A jakie stanowisko tutaj Cię interesuje? Pamiętajmy, że na każdym stanowisku warunki pracy czy atmosfera się od siebie różnią.
1
mm 2017-04-19 15:21
Nie ma zadnych nadgodzin jezeli sa to je odbieramy
marta 2017-04-19 21:25
na stanowisko sprzedawca chce aplikowac.Tylko mnie zastanawia jesli sklep jest otwarty od 9 i sa juz ceny gazetkowe na produktach to o ktorej trzeba wczesniej przyjsc aby je rozniesc?czytajac to forum troche sie obawiam.Tym bardziej ,ze jest ciagla rotacja :(
Mmmx 2017-04-20 19:04
Byłyscie w rossmanie? Istne szaleństwo... A u nas? Pustki.
45 2017-04-20 19:31
Normalka nasza firma na wszystkim biduje poczawszy od nas po promocje ludzie zacznijmy od tego czym my mamy handlowac
Mmmx 2017-04-20 21:49
Pozatym aplikacja rosmanna była najczęściej instalowania w przeciągu kilku dni !! A masz klub natura , szkoda gadać..
Naturalnanaturanatury 2017-04-20 22:26
Ceny już są gdyż nie przychodzimy wcześniej tylko zostajemy długo... Ciężko mi określić ile czasu zajmuje gazetka w twoim mieście to zależy od pracowników ale skoro mówisz ze jest ciągła rotacja wiec pewnie brak stalych pracownikow wiec musisz liczyc mniej wiecej 4 godziny po zamknieciu sklepu to tak na oko bo tez nie wiem jaki duzy masz sklep i ile osob pracuje
gazetka 2017-04-21 19:09
CZ Wy zaczynacie gazetkę w ciągu dnia ,czy naprawdę wszystko zostawiacie po zamknięciu?ale szczerze napiszcie.
Naturalnanaturanatury 2017-04-22 13:11
Szczerze to cenki wycinamy w poniedzialek przy kasie... We wtorek przygotowujemy wszystko na ranery kosze itd. Sroda od rana rozkladamy cenki oczywiscie za biala tak zebynie bylo widac... Po 15 zaczynamy tworzyc ranery itd same cenki zaczynamy wyjmować dobrze po 17 sklep mamy czynny do 18 wiec jak juz zdejmiemy cenki wszystkie zaczynamy przekladac informujac wrazie potrzeby klienta o aktualnej cenie... No coz moze to nie zgodne z przepisami ale po nocach nie mamy zamiaru siedziec w tej piep....nej robocie ;)
6
Naturalnanaturanatury 2017-04-22 13:13
Aha niestety sa sklepy ktore wszystko robia po zamknieciu i potem koncza po polnocy a nastepny dzien wlasnie zoombi wiec po co nam to
Gazetka 2017-04-22 15:35
My dokladnie robimy.tak samo.
1
Izolda 2017-04-22 16:40
DROGERIA NATURA-POLBITA jest moim miejscem pracy odn kilku lat. Nie narzekam na nic, ale ja wiem, że w pracy trzeba pracować. Niestety nie wszyscy tak uważają.
2
gazetka 2017-04-22 18:24
he he he....uśmiałam się droga Izoldo, oczywiście masz rację my wszystkie tu narzekające nie wiemy ,ze trzeba pracować , dobrze ,że weszłam na to forum , to bynajmniej się tego dowiedziałam , od poniedziałku zmieni się moje życie w naturze, BO TRZEBA PRACOWAĆ,,,,he he.
1
tristan 2017-04-22 19:15
Izoldo ale my pracujemy jeszcze brakuje nam konia i pluga
1
Gazetka 2017-04-22 20:34
No I kogos z batem...o przepraszam takich.mamy.pelno.Izoldo napisz z jakiego jestes sklepu prezes przeczyta Twoj wpis I nagroda pewna.moze kupon 20% na dzien dziecka otrzymasz ...ale to moze.
3
ja 2017-04-23 20:27
Haha serio? Dziewczyno skad Ty sie urwalas... wyraz swoja opinie jak troche w naturze popracujesz bo narazie to za przeproszeniem g..no wiesz. Noz w kieszeni sie otwiera.
1
Gazetka 2017-04-23 20:34
Chyba spadla z choinki...
Gazetka 2017-04-23 21:50
Oczywiscie chodzilo mi o izolde.
Alicja 2017-04-24 12:29
@Izolda to dobrze, że jesteś zadowolona. A na jakim stanowisku jesteś zatrudniona? Oczywiście warunki pracy, jak i np. atmosfera różnią się w zależności od obejmowanego stanowiska.
Lula 2017-04-29 13:28
A rosmannie niedługo nową promocja. Na produkty do twarzy. Będzie się działo.
lili 2017-04-29 17:04
U nas tez sie dzieje 5,10,15…... Ha,ha
1
Lula 2017-04-29 18:04
No niestety rosmman znów przebije . 2plus 2 na pielęgnację twarzy.
Zostaw swoją opinię o DROGERIA NATURA-POLBITA - Błonie
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DROGERIA NATURA-POLBITA