Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DROGERIA NATURA-POLBITA

Pracowałeś w firmie DROGERIA NATURA-POLBITA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
facet - 2014-06-26 18:01:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ponawiam moje pytanie, nie ma Polbity, gdzie moja dziewczyna bedzie czuła się dobrze w pracy? Dużo piszecie o tym zwalnianiu, czyżby był tam na prawdę spory przemiał pracowników?
zdjecie uzytkownika
bev - 2014-06-29 21:50:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłam kierownikiem w drogerii w małym mieście przez 4 lata. Fakt jest taki, że na przełomie tych lat Polbita zmieniła się bardzo i to na niekorzyść. Jeśli chodzi o przemiał pracowników, to w większych miastach jest bardzo duży. Pracownicy odchodzą, zarobki są bardzo małe, a pracy i wymagań bardzo dużo - i się nie dziwię. Sama odeszłam, chociaż pracę wspominam bardzo dobrze. Miałam świetny zespół, zgrane dziewczyny, którym zależało na pracy. W małych miastach przemiału nie ma, bo ciężko o pracę.Tak naprawdę wszystko zależy od kierownika danej drogerii i podejście do załogi.Najważniejszy jest wzajemny szacunek i tego zawsze uczyłam moje dziewczyny. Poza tym, odeszłam od nich rok temu a kontakt został i spotykamy się prywatnie.Zawsze mogą liczyć na moją pomoc :)
zdjecie uzytkownika
facet - 2014-06-30 15:40:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba pozostaje mi odradzić pracę w Naturze mojej dziewczynie, chociaż ona jakoś mocno się uparła. Zobaczymy z co z tego wyjdzie. Te zmiany w tej całej Polbicie to ciekawe dlaczego zaszł, zmieniła się kadra kierownica czy może osoba odpowiedizalna za prowadzenie sklepów? Przed tymi zmianami to ciekawe jak to było.. czekam na odpowiedź z niecierpliwością, takie rzeczy nawet nie tylko ze wzlgędu na poszukiwanie pracy mnie ciekawią.
zdjecie uzytkownika
Jaga - 2014-07-05 13:43:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystko zależy od kierowniczki, jeśli jest w porządku to da się żyć, jak jest zołzą, to lepiej zwijać się jak najszybciej, bo zatruje życie, a za taką kasę nie ma co sobie niszczyć zdrowia. Kierowniczki potrafią siedzieć godzinami na monitoringu i inwigilować pracowników, niektóre nawet prewijają z poprzednich dni, kiedy nie było ich w pracy. Znam przypadek wariatki, która przychodzi do pracy w wolne dni i co i rusz wydzwania do sklepu.
Polbita zmieniła się po nieudanej fuzji z Interchemem, kiedy to o mało nie zbankrutowali i musieli się ratować za wszelką cenę, teraz właścicielem jest Alior, a bank no cóż myśli tylko o kasie, nie o ludziach, więc chcą jak najmniejszym kosztem mieć jak najwięcej. A AMki, kierowniczki ochoczo to podchwytują i nie dają ludziom żyć.
zdjecie uzytkownika
Ex - 2014-07-05 13:50:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [facet - 2014-06-26 18:01:51]:
Jestem w takiej samej sytuacji jak Ty. (usunięte przez administratora)Skończyła mi sie umowa, więc (usunięte przez administratora)mi jej nie przedłużyła i na moje miejsce wcisnęła Takiego (usunięte przez administratora), dziewczynę która przeniosła się z innego miasta. jeszcze mnie bezczelnie zwodziła, że ona musie się dowiedzieć czy może mi przedłużyć umowę bla bla bla, a potem sama mi powiedziała, że firma nie ma nic przeciwko i że to ona mi nie przedłuża umowy. Dodam, że byłam wtedy w 9 miesiącu ciąży :) to się nazywa wsparcie pracodawcy, szacunek i kultura przełożonych
zdjecie uzytkownika
well - 2014-07-07 13:03:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli wszystko co złe uzależniacie od fuzji i przejęcia przez nowego właściciela... ciekawie. Może to się jakoś ustabilizuje niedługo, chyba, że to przejęcie to już dawno było i ten stan teraz dopiero się pojawił. Sytuacja z AM (jak to nazywacie) mocno nieprzyjemna, ale tak się zastanawiam jakeigo rodzaju 'EX' miałaś umowę... bo jeśli umowę o pracę to coś mi tutaj nie pasuje. pozdrawiam serdecznie
zdjecie uzytkownika
przemyślenia - 2014-07-07 13:46:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wszyscy ludzie są tacy sami. AM też nie każdy każdemy równy. Ale dzisiaj jak czytałam wasze wpsy, nagle przyszło mi skojarzenie, ze nasi AM i RM-owie zachowują się jak kapo w obozie.
zdjecie uzytkownika
lyzz - 2014-07-07 17:13:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak samo przeczytałam i uważam, że nie można generalizować i wszystkich wrzucać do jednego worka. w każdym salonie jest na pewno zdecydowanie inaczej
zdjecie uzytkownika
hehe - 2014-07-07 19:53:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Znam parę sklepów ludzi z tych sklepów rozczaruje wszędzie tak samo. Firma przyjazną matkom z dziećmi śmiech na sali.. Zwalniaja kobiety w ciąży lub przedłużają umowy do czasu porodu... I tyle prawda w oczy kole a jak uda się juz wrócić po macierzyński to tezy miesiące i papa standard...
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-07-07 20:22:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hehe - 2014-07-07 19:53:57]:
Zgadzam się w 100%. Firma nie przedłuża umów kobietom z małymi dziećmi, mi już podczas urlopu macierzyńskiego zapowiedziano, że nie ma dla mnie miejsca w sklepie ponieważ na moje miejsce została zatrudniona na zastępstwo. Brak znajomości prawa pracy u kierownictwa to norma, musiałam się upominać pracując w ciąży o przerwę, żeby móc usiąść bądź pójść do toalety, nie wspominając o ty, że zmuszano mnie do pracy 10 h dziennie.
zdjecie uzytkownika
lyzz - 2014-07-08 12:41:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z mojego doświadczenia jak słucham moich znajomych to faktycznie ze znajomością prawa pracy wśród społeczeństwa jest na prawde krucho. tego prawa to już w szkole powinni uczyć, bo przecież każdy świadomy obywatel i człowiek powinien znać swoje prawa, żeby póżniej mógł z nich korzystać. potem wynikają jakieś nieporozumienia i spory i problemy , a to wszystko przez brak znajomości prawa pracy. pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Ex - 2014-07-09 09:34:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [well - 2014-07-07 13:03:34]:
miałam umowę na czas określony i przedłużyli mi tylko do dnia porodu, wiem, że regionalna nie musiała mi jej przedłużać na kolejne 2 lata i że wszystko jest zgodne z prawem, ale nie o to chodzi, chodzi o to, że pozbawili mnie zatrudnienia w momencie kiedy urodziło mi się dziecko i po urlopie macierzyńskim zostaję na lodzie,
ktoś tu kiedyś napisał, żę to co zgodne z prawem nie znaczy, że jest w porządku, dla mnie to jest świństwo i poraża mnie że prawo na to pozwala, pracowałam tam ciężko jako kierownik przez 2 lata, byłam na każde zawołanie i tak mi się odpłacili, dziękuję najmocniej
zdjecie uzytkownika
zocha - 2014-07-09 11:15:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pozdrawiam firma przyjazną matkom tak się reklamuje i dość farmazonow nie jest tak wszędzie prawda jest smutna prawo ktoś powie raczej cięcie kosztów pracowniczych co ma moralność do prawa w przypadku natury ani moralnych zachowań tam nie ma a prawo jest nadużywane ..
zdjecie uzytkownika
lyzz - 2014-07-09 12:38:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ex nie łam się, nie wiem czy Ciebie to pocieszy, ale na pewno nie jesteś jedyna, która ma problem z umową i ciążą. może to jest jakaś podstawa, żeby to gdzieś zgłosić, żęby zmienili prawo. ważne, żeby matki rodzące dzieci miały jakąś tam swojego rodzaju pewność co do zatrudnienia, a nie zostawały z dnia na dzień bez pracy. co do lojalności wobec pracodawcy... pozostaje tylko westchnąć, bo człowiek oddaje siebie jest na zawołanie a potem dostaje takie wypowiedzenie albo z dnia na dzień za głupotę chcą go zwolnić - coś o tym wiem. jeśli wszyscy ludzie by postępowali w prawo jakiś zasad myślę, że wszystkim by było lepiej.
zdjecie uzytkownika
myas - 2014-07-09 20:06:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w Naturze już dobre parę lat. Znam kilka osób ( kierowniczki/ konsultantki, które zaszły w ciążę i jakoś po macierzyńskim wróciły do pracy i normalnie firma przedłużyła im umowy. Zawsze są dwie strony medalu. Może to jednak wina leży po waszej stronie. Wniosek jest taki, że zwolnili was dlatego, że byłyście za mało wydajne. najwidoczniej AM z obserwacji wywnioskował, że się nie nadajecie i stąd brak przedłużenia umowy. W tej firmie jest tak, że jak ktoś jest dobry w tym co robi to jest szanowany, a ten co kombinuje, to długo nie pracuje. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Ex - 2014-07-10 09:41:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [myas - 2014-07-09 20:06:39]:
To chyba pracujesz jako AM lub w Centrali kazali ci to napisać, i siejesz tu propagandę, bo nikt ze sklepu by czegoś takiego nie napisał.(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
lyzz - 2014-07-10 13:02:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
myas moze to dziwne co napisze - ale twój wpis jakiś jest oderwany od rzeczywistości, którą przedstawiają pozostałe osoby. jasne, może w Twoim salonie/sklepie jest tak jak napisałaś, ale to byłby na prawdę odosobniony przypadek w stosunku do tych innych opisywanych na stronie. napisz nam gdzie pracujesz i w którym mieście jest tak jak opisujesz - wtedy wszystko się wyjaśni. Ex, dajmy szansę myas powiedzieć gdzie tak jest, może faktycznie jest takie miejsce w polsce i będziemy mile zaskoczeni wszyscy.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-07-10 14:28:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ex - 2014-07-10 09:41:01]:
Wydaje mi się, że jednak nie wiesz o czym mówisz:) Masz męża, dziecko, dom? Odpowiedź jest prosta: NIE więc dlatego pracujesz nadal w Polbicie.
zdjecie uzytkownika
lyzz - 2014-07-10 17:31:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może po prsotu praca w Polbicie - Naturze jest dla osób, które nie planują zakładać w najbliższym czasie rodziny i nie jest dla nich ważne nic poza pracą. Tak tylko o tym sobie myślę i rozważam. Możecie napisać co sami myślicie zawsze.
zdjecie uzytkownika
Dla Lyzz - 2014-07-11 08:05:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie. to nie jest praca dla nikogo, bez względu na planowanie rodziny, na dizeci, ciąże czy nie ciąże, po prostu nie. Nawet jak nie planujesz rodziny bedziesz tu zastraszona, wykorzystywana, będziesz rzeczą, traktowaną jak część zamienna. Po prostu nikt. Maszyna. Ne, nie i jeszcze raz nie. Żal spędzonego tam czasu. Uczucie nieszcześcia w trakcie prtacy tam, towarzyszy ci cały czas. Niewola. Czujesz się jak niewolnik, jak w więzieniu, a jak przychodzi niedzielne popołudnie zaczynasz już się bać. Chcesz tak żyć? To idź tam.
zdjecie uzytkownika
zaza - 2014-07-11 09:23:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To prawda że kierownicy drogeri natura traktuja pracownikow niemalże jak niewolników . Kierowniczka drogeri w Białej Podlaskiej Terebelska 75B regularnie stosuje mobing zastraszając swoich pracowników zwolnieniami z pracy, co kolwiek byś nie zrobił to i tak wszystko jest nie tak co sprawia że pracownicy nie mają takiej motywacji do pracy jak powinni, wymagania w firmie są ogromne i to za najniższa krajowa a do tego ciagle jest nam mówione jakie jesteśmy niekompetentne nic nie robimy i sie nie staramy tylko skąd takie dobre wyniki ? bo na pewno to nie zasługa kierowniczki , to co robi ta kierowniczka jest nie zgodne z prawem . Czy taka jest polityka firmy
zdjecie uzytkownika
lyzz - 2014-07-11 11:40:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hmm... a nie można udawać kogoś kto chce założyć rodzinę i mieć dzieci... na taki pomysł wpadłam, może to głupie, ale jest to jakiś sposób. U mnie w mieście na prawdę trudno o pracę dla takich ludzi jak ja, więc na prawdę się zaczynam coraz mocniej zastanawiać nad tą robotą w Polbicie. Najzwyczaniej w świecie, chce mieć z czego żyć, a negatywne komentarze - no trudno da pewnie jakoś radę tam przeżyć jakiś czas. W trakcie i tak będę szukała czegoś lepszego.
zdjecie uzytkownika
Ex - 2014-07-11 13:32:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lyzz - 2014-07-11 11:40:25]:
Wszystko da się przeżyć, zależy na jakich ludzi trafisz, nie wszyscy są źli. Ja samej pracy źle nie wspominam, miałam fajny zespół. Chodzi tu o politykę firmy, czego oczekują w zamian za takie pieniądze. Rotacja ludzi jest ogromna (w mniejszych miastach na pewno mniejsza), wielu odchodzi, bo kto pracuje w firmie, ludzie którzy siedzą tam od lat i nie widzą już innej opcji i młodzież, która się nieustannie zmienia, bo widzi jak jest. A ci którzy odchodzą przecież mają już doświadczenie, wiedzę branżową, dobre nawyki i zabierają to ze sobą do konkurencji a nikt nic nie robi żeby to powstrzymać.
zdjecie uzytkownika
lyzz - 2014-07-11 16:40:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a myślisz, że do jakiej konkurencji najwiecej ludzi odchodzi po zaczęciu pracy w polbicie- natura? moze to jest jakiś sposób, że w innych sklepach przyjmują chętnie po doświadczeniu w polbicie - nawet taki krótkim. co do ludzi, którzy siedzą od lat i nie widzą innej opcji - troszkę to przykre, bo przecież teraz na prawdę można jakoś tam dać sobie radę, na pewno w tych dużych miastach. przydałoby się uświadamiać takich ludzi
zdjecie uzytkownika
fffff - 2014-07-22 17:40:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pieniądze sa nędzne jak nie wiem co. tak chcą być lepsi od Rossmanna to niech dadzą pracownikom tyle samo zarabiać a nie tylko najniższą krajową i wymagać bóg wie co. zawsze im mało.mysle ze jesli by dali pracownikom tyle co w rossmannie to by ich bardziej zachęciło do pracy.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DROGERIA NATURA-POLBITA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x