Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DROGERIA NATURA-POLBITA

Pracowałeś w firmie DROGERIA NATURA-POLBITA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
.... - 2014-09-02 20:12:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,ja mam bardzo dobrą opinie o tych sklepach od zawsze robię zakupy w tym samym sklepie w Świeciu na rynku dziewczyny są przemiłe zawsze mi dobrze doradzą zaproponują dobre promocje, po za tym powiedzą dobre słowo uśmiechną się, do większych zakupów zawsze dorzucą gratis;) Dziewczyny tak trzymać byle tak dalej, do puki te dwie przemiłe panie tam będą to ja będę robić tam zakupy.
zdjecie uzytkownika
:-) - 2014-09-02 21:07:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [.... - 2014-09-02 20:12:31]:
dopóki...
zdjecie uzytkownika
helena - 2014-09-05 21:18:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak tak narzekacie to sie zwolnijcie. Nikt nie będzie po was płakać.
zdjecie uzytkownika
madzia - 2014-09-08 22:11:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja chodzę do natury w Garwolinie na kosciuszki, dziewczyny są zawsze uśmiechnięte, przeurocze i zawsze mi doradzą, zawsze jestem idealnie obsluzona. Kazda z nich ma odpowiednią wiedze i co najwazniejsze zawsze informują o najlepszej ofercie promocyjnej.Widać, że są zgranym zespołem i tak powinno być w kazdej naturze.Aż chce się tam chodzić bo przynajmniej nie wciskaja kitu tak jak w rossssssss..... popieram kolezanke wyzej... dopoki one beda tam pracowac to ja tam bede chodzila.
zdjecie uzytkownika
Plush - 2014-09-09 10:38:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bo obsługa w naturach jest ok i z punktu widzenia klientów wszystko jest w porządku, ale my tu piszemy o sytuacji pracowników i o tym jak ich traktuje firma a to zupełnie inna bajka. Ludzie tam pracuja bo gdzies muszą, ale to nie jest dobre i przyjazne miejsce, a za tymi uśmiechami kryją się bardzo często zmęczeni, zastraszeni fatalnie opłacani ludzie.
zdjecie uzytkownika
alicja - 2014-09-14 20:59:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej ja slyszalam, ze nature ma kupic jakas firma czy apteka czy cos w tym stylu. Napiszcie mi cos wiecej otym bo jestem niezapokojona czy cos sie moze na gorsze pozmieniac w moim ulubionym sklepie, a jesli tma pracujecie to napewno wiecie najlepiej. ja tutaj tylko po to jestem dowiedziec sie czy beda jakies zmiany.
zdjecie uzytkownika
BB - 2014-09-22 13:01:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [alicja - 2014-09-14 20:59:10]:
Klienci na pewno nie zauważą znaczączych zmian, zmiany dotyczyć będą spraw wewnętrznych i odczują je jak zwykle boleśnie pracownicy. Zawsze tak jest przy zmianie władzy, ten kto kupił wydał kupę kasy i ta inwestycja musi się zwrócić, więc na pewno będa oszczędności itd. ale to jjuż jest w sumie nudne, bo , ciągle to samo, ludzie narzekają, jedni się zwolnia, reszta ktora zostanie dalej bedzie narzekać, zamiast zmienić pracę, dale się będa dawać wykorzystywać. kadra kierownicza oczywiście się bedzie spinac, szkoda pisać
zdjecie uzytkownika
... - 2014-09-26 23:53:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałam bardzo długo w DN nie polecam nikomu tej firmy bardzo zle mnie na koniec potraktowali !!! zero poszanowania do pracownika ZERO nie liczą sie kompletnie z nikim . Nawet nie mają za grosz szacunku i honoru do osób które były na kazde zawołanie a nie kiedy z wlasnej kieszeni dokladaly do biznesu .Nie ma po co sie starać dla nich bo i tak jak beda chcieli to cie wykopia
zdjecie uzytkownika
mk - 2014-09-28 23:07:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam

dostałam propozycje pracy w drogeri natura n stanowisko kierowniczki ,jak czytam te wasze opinie zastanawiam się co zrobic?
zdjecie uzytkownika
Kamila - 2014-09-29 10:05:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mk ja nie polecam, jest dokładnie jak napisała ... ja też kiedy pracowałam to byłam na każde zawołanie, z własnej kieszeni wielokrotnie dokładałam. Ale to jest firma dla której pracownik się nie liczy, nic dla ciebie nie zrobią, na nikogo nie możesz liczyć, a jeszcze ci dokopią koleżanki z innych drogerii, tu radza sobie lizusy i cwaniaczki. jesli masz inna opcje to się w to nie ładuj
zdjecie uzytkownika
kierowniczek - 2014-09-29 18:14:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to powiem Kamila, że bardzo Tobie dziękuję takiej opinii oczekiwałem jest konkretna. znam niestety coraz wiecej firm w których jest tak jak napisała Kamila. nie rozumiem niestety dlaczego tak jest. bo przecież trzeba szanowac innego człowieka. Dla sprawdzenia co mozna zrobić w tej pracy może się zatrudnie, ale zobaczymy....
zdjecie uzytkownika
Kamila - 2014-10-01 16:19:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pewnie, spróbować zawsze możesz, odejść też :) moze akurat trafisz na fajny salon, ludzi i regionalną, albo chociaz jedno z trojga, ale ogrom pracy za te śmieszne pieniądze może Cię przerazić na szkoleniu, zorientuj się zanim zaczniesz ile osób pracuje w sklepie, bo rok temu były redukcje i jest ogrom sklepów po 3 osoby a wtedy robisz po całe dnie, bo inaczej nie da rady, i na sklepie sa tylko 2 os. jedna na kasie a druga zasuwa z dostawą ,obsługą. klienta, odpisywaniem na maile itp. itd. I pamiętaj, że odpowiadasz tam za wszystko
zdjecie uzytkownika
bev - 2014-10-03 21:19:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sama stawka za godzinę nie wystarcza. Ważne żeby przełożeni traktowali pracowników jak ludzi takich samych jak oni. Niestety często zdarza się że AM po awansie zapomina jak pracuje się na sklepie i zaczyna wymagać nierealnego. Oj, wtedy to boli, ale jak mówią, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :(
zdjecie uzytkownika
agaq - 2014-10-06 23:33:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja odpowiedziałam na ofertę pracy, teraz uwaga rozmowa była na tema etatu za niecałe 1400 zł netto. Ja sie dziś dowiedziałam ( na dniu próbnym) ,że zarobię 500 zł , za pierwsze miesiące które są na um.zlecenie.i. na pół etatu więcej nie da rady. Jakiś żart!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Kamila - 2014-10-07 14:36:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [agaq - 2014-10-06 23:33:21]:
to od razu sobie odpuść, będą przedłużać umowę zlecenie w nieskończoność a ciebie wyzyskiwac do bólu, a stawka za etat to najniższa krajowa, widzę że polbita nadal może upaść jeszcze niżej jeśli chodzi o wyzysk pracowników
zdjecie uzytkownika
zszokowana!!! - 2014-10-11 22:24:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Pracowalam 1,5 roku w drogerii natura we wroclawiu,wtedy juz byla masakra,wszystko trzeba robic,poza obsluga klienta,wykladaniem towaru i obsluga kasy trzeba bylo odwalac robote za kierowniczki,bo tak sobie grafik ustawialy ze zawsze sprawy papierkowe zostawialy i zamkniecie dnia pracownikom....
Teraz zrobilo sie jeszcze gorsze " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;dziewczyny sie zwalniaja bo maja 1200zl na reke bez zadnych premii,a oczekuja nie wiadomo czego,doszlo do tego ze musialysmy klienta bardzo wychwalac przy kasie za zakupiony towar i w jak najkrotszym czasie powiedziec "dzien dobry"do klienta ktory do wszedl do sklepu
PARANOJA !!!!!! najgorszy syf sie tam zrobil,nie idzcie tam do pracy bo naprawde przekonacie sie jak tam jest,nigdzie nie ma tak zeby w tych czasach zarabialo sie 1200zl na reke!
zdjecie uzytkownika
zszokowana !!! - 2014-10-11 22:30:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mk - 2014-09-28 23:07:47]:
Czesc
jako kierowniczka zarobisz tam 2000zl
i jeszcze co troche dostaniesz zjeby za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na sklepie
a po dluzszej pracy tam bedziesz wygladac jak "anorektyczka" z nerwow
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Ex - 2014-10-14 10:33:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
2000 zł to bogato, ja nigdy tyle nie zarobiłam. jeszcze na rozmowie kwalifikacyjnej naobiecywali, że po okresie próbnym to dostanę 2 tys. a tymczasem kolejna umowa była na niecałe 1700 zł, żal.pl regionalna oczywiście nie wiedziała o co chodzi i że jej przykro ale jest taka sytuacja w firmie, że o żadnych podwyżkach nie ma mowy. Zauważmy, że to nie miała być podwyżka tylko obiecane wynagrodzenie. Ale to cała polbita, obiecują cuda na wierzbie a potem udają, że nic takiego nie miało miejsca. Jak ktoś wyżej napisał, śmieszne pieniądze a odpowiadasz za wszystko
zdjecie uzytkownika
Annaa - 2014-10-14 23:06:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak czytam te wypoweidzi i nie spodziewałam się, że będzie tak a nie inaczej... szczerze wam powiem, że myślałam, że taka kierowniczka to zarabia znacznie więcej na miesiąc niż 1700zł. Tak właściwie to może zależy odsklepu tawypłata, ale nawet to 2000zł to nie są jakieś mega pieniądze, chyba powinno się więcej zarabiać na takim stanowisku.
zdjecie uzytkownika
jaklient - 2014-10-15 00:17:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Paranoja co się dzieje.. po pierwsze obsługa klienta przy kasie. co chwila jakies udoskonalenia... luudzie ile można gadać przy kasie. rozumiem, być obsługiwaną na samym sklepie, na sali sprzedaży.. jasne, fajnie, miło, zawsze na korzyść klienta, ale jak już wybiorę produkty, to następne mnóstwoooo czasu muszę spędzić przy kasie, bo wprowadzili dziewczynom takie udoskonalenia, że aż mi nudno tyle stać. Jak czytam Wasze komentarze, to rozumiem te dziewczyny, że to ich praca i takie standardy, ale tak się nie robi..(Szanowny Zarządzie) dziś odwiedziłam drogerię po raz kolejny w ciągu ostatnich dni i byłam niesmacznie zaskoczona. Myślałam, że taka długa obsługa przy kasie i tyle pytań, to jednorazowe, ale co się okazuje, jednak nie. zawsze obsługa była "zgrabna" szybka i przyjemna. a teraz co się dzieje? po pierwsze to Panie chwalą wszystkie produkty klientów, każda z klientek ma coś "wspaniałego" w swoich zakupach, jak dla mnie obniża to wiarygodność polecanych przez nich produktów, wiadomo, że nie każdy kosmetyk jest idealny. po drugie karta payback, czy jest, po trzecie, czy chce założyć, po czwarte wypełnianie formularza, jeśli się zgodzę, po piąte oczywiście coś "super" z oferty promocyjnej, hmmm co tam jeszcze było... aaa no tak gazetka wciskana w ręce i nawijka o następnych promocjach.. wolałam poprzednią obsługe przy kasie, nie było 100 tysięcy pytań. na sklepie można sobie porozmawiać z Panią o doborze kosmetyków itd, ale nie na kasie w momencie kiedy już się zdecydowałam i wybrałam produkty. kasa jest po to, żeby raz dwa trzy zapłacić za swój wybór i już, a nie stać w kilometrowej kolejce. Panie się zawsze starają szybko uwijać, ale przy takiej ilości pytań jak musza zadawać, to trochę słaby efekt.. nikt nie lubi stać zniecierpliwiony w kolejkach... prooszę nie każcie tym biednym Paniom na kasach tyle gadać, bo im języki kołem w gardle w końcu staną.
zdjecie uzytkownika
Kamila - 2014-10-15 13:13:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zapomnij, dla tej firmy kasa jest po to żeby jak najwięcej jeszcze wcisnąć. Tu się nikt pracownikiem nie przejmie. Kiedys byłam na szkoleniu, na którym pani trenerka nam wciskała, że klientom nie przeszkadza to pier...nie przy kasie, ani to,że wydłuża się kolejka i że powinnyśmy z radością proponować promocje, produkty dodatkowe itd. Żenada. To wszystko są tanie chwyty marketingowe, na które niestety większość ludzi się nabiera, mam nadzieję, że coraz rzadziej, ale jednak. Mnie zawsze żenowało jak musiałam ludziom coś wciskać, albo zachwalać ich zakupy, mnie jako klienta to wkurza jak mi ktoś taką ściemę wali. Za to kocham Rossmanna tam nikt ci du...y nie zawraca, proponuja jeden produkt i koniec, obsługa idzie szybko, i jakoś klienci koszyki mają pełne.
A co do pensji, to tak, zależy ona od sklepu czy wyrobi premię itd. ale w naturze zarobki są żenujące i zarabiać jako kierownik niecałe 2000 zł bez komentarza
zdjecie uzytkownika
helena - 2014-10-27 12:38:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak nie chce wam sie pracować to szukajcie gdzie indziej roboty. A jak pracujecie to przestańcie narzekać. Nikt was nie zmusza do pracy w Naturze.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-10-28 12:42:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [helena - 2014-10-27 12:38:25]:
widać helena, że mogłabyś być poganiaczem niewolników, w drogerii pracują ludzie, którzy mają uczucia, rodziny, i często dzieci na utrzymaniu. takie podejście do pracownika nie wróży sukcesu tej firmy, zarządzanie ludźmi nie polega na wydawaniu rozkazów i posłuszeństwa pracowników bez dyskusji. helena musisz się jeszcze dużo nauczyć.
zdjecie uzytkownika
była pracownica - 2014-10-28 20:08:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były pracownik - 2014-10-28 12:42:35]:
Przeczytałam prawie wszystkie ostanie Państwa wpisy i przyznaję że z wielką przyjemnością podpiszę się pod nimi. Ja także pracowałam w DN wiele lat i muszę dodać że w Naturze pracowało się w miarę dobrze, jeśli mnie pamięć nie myli do 2005 lub 2006 roku, potem co rusz zaczęli zmieniać się właściciele i chyba wszyscy wiedzą co się dzieje gdy przychodzi nowa władza. Skończyły się lata świetności. Tak czy inaczej pracy w Naturze nie polecam. Brak tu zrozumienia dla drugiego człowieka, nie liczą się niczyje uczucia. Mogłabym pisać,pisać i pisać naprawdę dużo i tu naprawdę nie chodzi o samą pracę, (bo Ja uważam że jeśli ktoś chce pracować to wszędzie będzie pracował), a praca w drogerii kosmetycznej dla wielu kobiet to przyjemność, ale o to jak pracownicy są
traktowani przez kierowniczkę DN lub regionalną oraz wynagrodzenie za taką pracę jest naprawdę o wiele wiele za niskie.
zdjecie uzytkownika
gratyskuj - 2014-10-29 16:00:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkoda, żę nie ma zrozumienia w pracy dla drugiego człowieka- powiem szczerze, ze nie bardzo rozumiem dlaczego pracodawca nie chce ogarnac nam fajnych stanowisk pracy. szczerze poweidziawszy nie wiem jakiego miesjca mam szukac zeby mi bylo najlepiej. szukac mozna chyba cale zycie i nigdy nie wiadomo gdzie bedzie najlepiej
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DROGERIA NATURA-POLBITA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x