Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DROGERIA NATURA-POLBITA

Pracowałeś w firmie DROGERIA NATURA-POLBITA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
można - 2015-03-11 23:01:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
MOBBING W PRACY - W warunkach zakładu pracy jest to zazwyczaj przełożony lub współpracownik ofiary. Mobbing zazwyczaj nie ma charakteru otwartej, jawnej agresji, atak na ofiarę przeprowadzany jest środkami manipulacji psychicznej, przy zachowaniu pozorów poprawności.


mysle że na to też jest kodeks karny , Czytając ta wszystko wydaje mi sie że powinnyście dziewczyny coś z tym zrobić , bo jeżeli tak jest w waszej pracy gdzie doświadczyliście tego bądźcie świadome że kierownik także może być oskarżony o zadręczanie , krzyczenie , ubliżanie . Trzymam kciuki że dacie rade ! :)
zdjecie uzytkownika
ola - 2015-03-11 23:10:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
art, 218 kodeksu karnego. za to chyba też jest kara jeżeli chodzi o mobbing w pracy
zdjecie uzytkownika
Prawnik - 2015-03-12 10:23:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Art. 212
§ 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
zdjecie uzytkownika
Prawnik - 2015-03-12 10:24:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [ola - 2015-03-11 23:10:12]:
Art. 218. § 1. Kto, wykonując czynności w sprawach z zakresu prawa pracy i ubezpieczeń społecznych, złośliwie lub uporczywie narusza prawa pracownika wynikające ze stosunku pracy lub ubezpieczenia społecznego, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 2. Osoba określona w § 1, odmawiająca ponownego przyjęcia do pracy, o której przywróceniu orzekł właściwy organ, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

§ 3. Osoba określona w § 1, która będąc zobowiązana orzeczeniem sądu do wypłaty wynagrodzenia za pracę lub innego świadczenia ze stosunku pracy, obowiązku tego nie wykonuje- podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 3.
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-03-12 10:34:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słuchajcie , to jest naprawde śmieszne . Pracowałam 3 miesiące w Naturze , i kierownik jakos za przesympatyczny nie był. Wynikało to z tego że każdy zasuwał a i tak było źle. Osobiście po trzech miesiącach postanowiłam się zwolnić z powodu złego traktowania no i również małych wynagrodzeń , na rozmowie kwalifikacyjnej mowa była o 10zł/h a wyszło około 6zł/h.
zdjecie uzytkownika
prawda - 2015-03-12 10:46:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
to są wszystko oszczerstwa i nie prawda . Ktoś się bardzo nudził i wystawił nie prawdziwą opinie na temat pracowników i sklepu.
zdjecie uzytkownika
prawda - 2015-03-12 10:49:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wyssane z palca
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-03-12 13:15:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [prawda - 2015-03-12 10:49:45]:
Owszem prawda:) Ale zamiast bronić Polbity proszę najpierw nauczyć się poprawnie pisać:) NIEPRAWDZIWA i NIEPRAWDA piszemy razem a nie oddzielnie:) Tacy ludzie tworzą firmę więc nie ma się co dziwić, że jest mam brak szacuknku do drugiej osoby.
zdjecie uzytkownika
Kamila - 2015-03-12 14:04:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polbita jest firmą nastawioną na zysk i na zysk tylko, tam nikt się pracownikami nie przejmował, nie przejmuje i nie będzie przejmował, ponieważ to nie po drodze do zysków. Ludzie pracują tam za najniższą krajową, bez podwyżek, możliwości awansu. Takie są fakty i nie ma co się oburzać czy rzucać paragrafami i straszyć. Prawda w oczy kole, co? Kto ma możliwość niech się zwolni, bo tu się nic nie zmieni, zmiana wymagałaby zmiany kierownictwa lub jego mentalności - niemożliwe. To straszne, że są takie firmy, na zewnątrz super och ach dla klienta wszystko, tylko jakim kosztem. Zawsze kosztem pracowników najniższego szczebla, albo polecą po pensjach albo po etatach, to najłatwiejsza i najszybsza oszczędność.
zdjecie uzytkownika
Daria - 2015-03-12 17:09:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kamila - 2015-03-12 14:04:50]:
zgadzam się z Tobą ! pracowałam w Naturze w metrze i było dokładnie tak samo !
zdjecie uzytkownika
Prawnik - 2015-03-12 17:28:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Kamila - 2015-03-12 14:04:50]:
Pani Kamilo. Paragrafy są do osób, które wymieniają imiona kierowników tej drogerii. A to naraża ich na utratę zaufania. Ci, którzy nie pracują to mszcza się! Nie o to tu chodzi...
Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma...
zdjecie uzytkownika
Kamila - 2015-03-12 19:13:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Prawnik - 2015-03-12 17:28:31]:
Proszę spojrzeć na samą górę strony. W prawym rogu jest taka opcja jak : "Opinie o pracodawcach". Ja myślę że każdy ma prawo pisać to co uważa , po to została stworzona ta strona aby odgrywała rolę ankiety . Niestety prawda potrafi boleć.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-03-12 21:14:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Art. 111. Pracodawca jest obowiązany szanować godność i inne dobra osobiste pracownika.
zdjecie uzytkownika
cicha - 2015-03-13 18:27:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
polbita to prawdziwe zlo. powinni to zamknac i ludzie by dostali odprawy i zaczeli nowe lepsze zycie. ktos kto mysli ze gadanie pol godziny na kasie to cos fajnego jest w wielkim bledzie. ludzie sie odsuwaja przez to bo nie maja ochoty sluchac o tym czy o tamtym tylko chca w spokoju zrobic zakupy, a na sklepie nie jest lepiej bo jak tylko zrobia krok to pracownik za nim bo musi mu cos wcisnac i to najlepiej cos co firma akurat kaze a nie to co tak naprawde jest fajne i dobre. a pracownik dla nich to parobek i nic wiecej.
zdjecie uzytkownika
wsparcie - 2015-03-14 09:52:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2015-03-12 10:34:07]:
Zamiast straszyć paragrafami to trzeba się zastanowić jak się postępuje z pracownikami. Bo przeciwko kierownikowi jest dużo osób i jak pójdą do sądu to kto ma wtedy wygrane ?????
zdjecie uzytkownika
ada - 2015-03-15 16:35:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Szok - 2015-03-10 11:30:22]:
dziwne to wasze gadanie, zalezy wszystko od człowieka jaki jest, ja jestem po studiach magisterskich i pracuje w drogerii gdzie kierownik jest tylko po szkole zawodowej. Nie było nigdy jakiejs nienawiści. Pozdrawiam sfrustrowane:)
zdjecie uzytkownika
była pracownica - 2015-03-17 16:20:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ada - 2015-03-15 16:35:21]:
Z pewnością trafiłaś na normalnego i wyrozumiałego kierownika, bo ja pracując przez wiele lat w drogerii mogę tylko potwierdzić że te wszystkie powyższe wpisy są prawdziwe. Od jakiegoś czasu nie pracuję w Naturze, ale przyznaję że sama doznałam wielu upokorzeń tak ze strony kierownika sklepu jak i kierownika regionalnego i naprawdę nie słusznie. A jeśli nawet zdarza się, że coś pracownik wykona nie tak jak wymagają tego procedury to nie należy na niego podnosić głos i traktować jak przedszkolaka, tylko wyjaśnić gdzie błąd i zlecić ponowne jego poprawne wykonanie. Jesteśmy przecież dorosłymi ludźmi, gdzie rozmowa i współpraca są bardzo ważne. Ale niestety w Naturze nie można tego oczekiwać od przełożonych.
zdjecie uzytkownika
weni - 2015-03-19 02:38:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [była pracownica - 2015-03-17 16:20:11]:
ale to też tak moim zdaniem nie powinno być , że cała praca i atmosfera w niej zależy tylko od tego czy trafiło się na dobrego czy też na jakiegoś dziwnego i sfrustrowanego kierownika. Ktoś z góry powinien nad tym w drogeriach natura panować. Nie jest tak trudno wcale sprawdzić , którzy pracownicy na swoje stanowiska się nie nadają
zdjecie uzytkownika
helena - 2015-03-19 07:44:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak tak źle wam było to po co pracowaliście w Polbicie? Trzeba było od razu się zwolnić i szukać roboty gdzie indziej.
zdjecie uzytkownika
Kamila - 2015-03-21 09:51:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [helena - 2015-03-19 07:44:56]:
Masz mentalność kierownictwa firmy, jak się nie podoba to wypad. jasne tak najłatwiej, po co cokolwiek zmieniać. Wyobraź sobie, że jest trudno o pracę, szczególnie w mniejszych miastach i nie każdy może wybrzydzać. A polbita wykorzystuje ten fakt, rzuca jakieś ochłapy a wymaga coraz więcej
zdjecie uzytkownika
zosia - 2015-03-21 21:09:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [helena - 2015-03-19 07:44:56]:
helena nie kompromituj sie
zdjecie uzytkownika
kama1832 - 2015-03-22 16:40:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o matko jeszcze jakiś prawnik się wypowiadaj jakimiś artykułami sypie:):) Polbita to obozy pracy Codziennie meile nawet zastraszające, że zmarnowaliście pieniądze włożone w "zajebistą promocję":):) Masakra wszyscy zastraszeni i pracują za grosze Kierowniczki i AM nie mają nawet wykształcenia nie wiedzą jak zarządzać zasobami ludzkimi i jeszcze się mądrzą masakra dno i wodorosty
zdjecie uzytkownika
Magda - 2015-03-23 00:02:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja mam nadzieję tylko, że nowy prezes zwolni wszystkie rm-ki i da swoich ludzi, bo z tymi co są to polbity nie uratuje, niech przyjdzie nowa krew i niech skończy się to kumoterstwo między nimi, polityka spychologi zadań na kierowników, fochanie jak u dzieci, poniżanie pracowników niższego szczebla, itp., itd.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja przebiegała w hotelu w moim mieście, przeprowadzały ją kierownik regionalna oraz Pani z działu rekrutacji.
Pytania: Pytania zadawane były dość typowe- jak na stanowisko kierownika , jak poradzić sobie z kradzieżą pracownika, ustalaniem grafiku pracy, ogólnie oparte były na dużą odporność na stres.
zdjecie uzytkownika
kakali - 2015-03-23 11:54:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W każdej pracy jest raz gorzej raz lepiej zawsze będzie coś nie tak .. Grunt to nie zwariować.. ja z takim podejściem idę zawsze do pracy są momenty, kiedy nawał wszystkiego przytłacza mnie ale wiem, że dzięki temu moje zawodowe doświadczenie wzrasta z każdym dniem ;) ludzie życie jest za krótkie żeby się jeszcze pracą przejmować ja nie mogę powiedzieć źle o pracy bo lubie kontakt z ludźmi i wystarczy wprowadzić atmosferę i do przodu;)zarobi jak zarobi no szału nie ma niestety , ale tak naprawdę to wszędzie podają większe kwoty a wychodzi to co wychodzi to już takie prawo i każdy stara się jak najlepiej wyjść dla siebie na tym ;)
zdjecie uzytkownika
gostynianka - 2015-03-25 20:10:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzisiaj byłam tam jako klientka po raz juz kolejny bardzo źle potraktowana. Pan kierownik myślał że opuściłam już sklep i puścił wiązanke do swojej młodszej koleżanki z pracy "jak widzę takie s..i które marają tylko towar..." - poczułam jakby ktoś strzelił mi w pysk jednak po chwili nabrałam powietrza i grzecznie podeszłam do kasy aby skasowano mi zakupione produkty żegnając się NA ZAWSZE Z TA DROGERIA!!! Moje kolezanki tez juz nie raz byly zle potraktowane przez tego pana - a ja sie dziwie ze w tym sklepiej zmieniaja sie tylko pracownice a bezczelny kierownik pracuje tam odkad tylko pamietam!!! chyba zaczne zbierac podpisy aby zwolnic tego pana ze swojego cieplutkiego taborecika!!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DROGERIA NATURA-POLBITA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy DROGERIA NATURA-POLBITA?
Zadaj pytanie