logo DROGERIA NATURA-POLBITA

DROGERIA NATURA-POLBITA

Błonie

Opinie o DROGERIA NATURA-POLBITA

Narka 2017-07-28 19:56
Mamy piekne koszulki z wianka ????
(+ 2017-07-30 09:09
Czy zakladamy biale koszulki od 1 sierpnia do 4 .08 ?
Z. 2017-07-30 10:18
Po Co? To nic nie da.
2
Koszulka 2017-07-30 10:49
Dokladnie.tylko gora bedzie miala ubaw.dziewczyny stad trzeba uciekac a nie sie zamartwiac ,czy zakladamy koszulki.przeciez tu nie ma szans na lepsze!!!
1
Tereska 2017-07-31 08:46
Słyszałam sporo dobrego o firmie a tu tyle narzekania?
1
Zapraszamy 2017-07-31 09:12
Teresko.zapraszamy.
2
as 2017-07-31 20:24
To my jestesmy fajne firma nas niedocenia
4
q. 2017-08-01 16:17
jakiś @ przyszedł odnośnie urodzin ? i że niby dla nas coś?
$$$$$ 2017-08-01 17:16
Ja dzisiaj nie zdążyłem przeczytać tego @ co tam bylo napisane,,?
Q. 2017-08-01 20:24
Wlas Nie ja też nie i pytam Was ?
Urodziny 2017-08-01 20:52
Zabrali bony,zeby dac nam.100 zl.wow.premia raz na 20 lat.super.
1
Nikk 2017-08-01 21:58
Glupia rura ???? Pewnie menagerka ???? Niecno..panienko... nie ma co narzekać- racja ????
3
wow 2017-08-01 22:04
Tereska chyba coś łyknęła, albo coś piła, bo nie kumam co jest fajnego i dobrego u nas? każdy kto chwali proszę niech napiszę kilka argumentów za , a nie pusty tekst.
2
Nikita 2017-08-01 22:11
Podsumowując powyższe opinie :
-najniższa krajowa
-brak socjalu
- cały ubiór plus obuwie we własnym zakresie
- odebrane rabaty
-coraz więcej obowiązków, a płaca ta sama
-ciągłe insynuowanie, że pracownik kradnie
- sprawdzanie, przeszukiwanie, oskarżanie
- zero wsparcia ze strony menagerów

Wnioski ??? Wszędzie lepiej niż w Drogeriach Natura. Dziewczyny, po co zwy tam jeszcze pracujecie ? A zarząd poproszę o wymienienie trzech powodów, dla których warto pracować w firmie. Ale mają być sensowne odpowiedzi, a nie coś typu " poznawanie fajnych ludzi i świetna atmosfera w zespołach", bo to nie Wasza zasługa, no i nie piszcie mi o "zdobywaniu extra doświadczeń", bo nie oferujecie noc, a doświadczenie zdobywają pracownicy samodzielnie. Za pomocą prób i błędów. Co pozostaje ??? no chyba nie powiecie, że zarobki, czy rabaty pracownicze :) hahahahaha !!!! ups !!! Sorry ! Rabaty odebrane !!! Hahahaha !
8
SUPER 2017-08-01 22:40
oj nie narzekajmy dostaniemy prezent 100 zł....hura, hura. a co do jednego z minusów , najlepsze jest strój we własnym zakresie ALE OCENIA GO TK , no myślę ,ze zarząd na + to jeszcze wpisze : wypłata na czas.NO CHYBA ,ZE TERESKA COŚ JESZCZE NAPISZE , czekamy TERENIU....
3
Zc 2017-08-01 22:56
Stroj rowniez ocenia menadzer w karcie smiechu warte Teresa skad ty sie urwalas !!!!
Bliskonatury 2017-08-03 10:41
Jesteście pewni, że nie można napisać coś pozytywnego o firmie? Wszędzie zdarzają się okresy lepsze i gorsze, może właśnie tak jest w Polbicie? Takie narzekanie nic dobrego nie daje a jedynie pogarsza.
Nienormalna 2017-08-03 21:22
Drogie koleżanki postanowiłam napisać coś pozytywnego o firmie. Pracy szukam bardzo długo, byłam na wielu rozmowach i nikt mi nie dał szansy nawet zaprezentować się na dniu próbnym. Bardzo ucieszyłam się, ze mogła podjąć prace właśnie w tak renomowanej drogerii, to było spełnienie moich marzeń. Mam stała prace, dobre wynagrodzenie , szacunek i pochwały od przełożonej. Grafik bardzo mi pasuje, mogę wziąć wolne kiedy potrzebuje. Praca jest kwestia organizacji i odpowiedniego zaplanowania dnia.
Ktoś 2017-08-03 23:50
Tak , ja tego doświadczyłam . Nie od zespołu, ale od pani kierownik ... na szczęście już tam nie pracuje , jednak niechęć pozostała
Ktoś zapyta co niby robiła ? Obgadywanie za plecami , wyciąganie prywatnych problemów z których się jej zwierzyłam na forum sklepowym , głupie docinki przy klientach etc
Ktoś 2017-08-03 23:51
Tak , ja tego doświadczyłam . Nie od zespołu, ale od pani kierownik ... na szczęście już tam nie pracuje , jednak niechęć pozostała
Ktoś zapyta co niby robiła ? Obgadywanie za plecami , wyciąganie prywatnych problemów z których się jej zwierzyłam na forum sklepowym , głupie docinki przy klientach etc
Bon 2017-08-04 00:41
Dziewczyny kiedy dojda te bony na 20lecie,bo nie doczytalam
:) 2017-08-04 15:28
nie otrzymuje Superbrands Created In Poland tylko płaci za to , normalna praktyka przy takich tytułach :)
Mj 2017-08-04 21:45
Najpierw bedzie regulamin kto otrzyma i podatek od tego okolo 20 zl
Bon 2017-08-04 22:09
Czyli my.80 zl?dostaniemy?pytam,bo.jestem.na zwol.lek.i nie mam.jak.doczytac.
mj 2017-08-04 23:11
100 zl na karcie i okolo 20 zl podatku z wyplaty zabiora
mola 2017-08-05 09:27
Witam,
gdy na pracuj zauważyłam ofertę w dziale marketingu, chciałam aplikować do tej polskiej firmy (a nie np. do rossmanna), ale po tym co tu przeczytałam na temat nieszanowania pracowników, chorych wymagań i niskich płac, nie będę aplikować!
Natura wygląda na "Januszy biznesu" i z forum wynika, że nie ma sensu tam się pchać. Będę szukać u konkurencji. Trudno. Widać taki jest los polskich firm. Nie dziwie się, że szybko upadają lub są przejmowane przez konkurencję!
1
lk 2017-08-05 22:32
Nasza firma nie dba o pracownikow duza rotacja,maja nas za nic ale to my przynosimy firmie przychody ,wlasciwie maja nas za zlodzieji a nikt sie nie wezmie za magazyny i dostawy w ktorych brak duzej ilosci towaru,to my lapiemy zlodzieji biegamy na policje w planach naprawczych za inw. jestesmy oskarzane o kradziez co to ma byc!!! Menadzerowie nie rozumieja naszej pracy sa tragiczni powodzenia w loterii i pamietajcie wysylajcie za ludzi smsy przy kasie bo bedziemy rozliczane za wyniki ludzie przy kasie przeklna nas od poniedzialku ale damy rade dziewczyny
ona 2017-08-06 10:24
To jak to.regulamin będzie i mogę nie dostać tej stowki?
Bon 2017-08-06 13:19
80zl ha ha
mc 2017-08-06 20:38
I nie wszyscy kogo odrzuca?
Halna 2017-08-09 12:07
Chciałam dowiedzieć się coś o firmie. Ale nie mają ofert pracy w Bydgoszczy a tu miałabym najlepiej. Może ktoś wie?
xxx 2017-08-10 20:12
Ten kto się wypowiada dobrze o tej firmie chyba nie wie co mówi i lepiej, żeby nie wiedział. Po 1 w tej firmie ważniejsze od obsługi klienta są sprzątanie półki, szafy z kolorówką, co chwilę nowe planogramy. Planogramy są bez sensu, co chwilę przychodzą nowe produkty, które nie są ujęte, więc za jakiś czas znów dostajemy nowe planogramy. Co się z tym wiąże? Oczywiście strata czasu, zamiast robić planogramy i szprzątać co chwilę półki można obsługiwać klientów i zwiększyć sprzedaż. Nie każde działy wymagają sprzątania co miesiąc, wystarczy wycierac górne, dolne półki i tam, gdzie są braki i juz będzie czysto. Po 2 firma uważa nas za zlodziejki i zostały nam odebrane bony pracownicze. Jeśli juz zabrali to powinni zabrać, ale tym osobą, które faktycznie oszukują przy zakupach z bonami. Po 3 co z tego, że niby dostaniemy jakieś karty podarunkowe na urodziny firmy? Skoro i tak zapłacimy tą karta podarunkową u nich w sklepie hahahaha, czyli wszystko im się zwróci. Mogli by chociaż premię w gotówce dać, żydy!!! Po 4 w tej firmie oprócz sprzedawcy, doradcy, sprzataczki dodatkowo musimy robić za ochronę i pilnować (a nawet ganiać) złodzieja!!! Po 5 wymagają od nas dużych obrotów, a w dostawach przychodzi to, co akurat nie jest w promocji. Dodatkowo w dostawach braki (oszukują nas w dostawach, ale to nas o kradzież oskarżają!) Po 6 wymagają również kolosalnej sprzedaży produktów przykasowych, których oczywiście po tygodniu brakuje i do końca gazetki juz nie dostajemy w dostawie. Malo tego produkty są niektóre za drogie.. produkt dnia to powinien być produkt naprawdę w SUPER cenie, a nie np. szczoteczka z aplikatorem wybielania za 49 zł haha, kto to wgl kupi? Nie każdego stać na taki zakup. Po 7 te śmieszne regulki przy kasie, które zabierają 5 min na jednego klienta, a klient od tego gadania robi się purpurowy! Jedyny plus tej firmy to wypłata na czas. To by chyba było na tyle. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny, które myślą tak samo.
6
xxx 2017-08-10 20:13
Ten kto się wypowiada dobrze o tej firmie chyba nie wie co mówi i lepiej, żeby nie wiedział. Po 1 w tej firmie ważniejsze od obsługi klienta są sprzątanie półki, szafy z kolorówką, co chwilę nowe planogramy. Planogramy są bez sensu, co chwilę przychodzą nowe produkty, które nie są ujęte, więc za jakiś czas znów dostajemy nowe planogramy. Co się z tym wiąże? Oczywiście strata czasu, zamiast robić planogramy i szprzątać co chwilę półki można obsługiwać klientów i zwiększyć sprzedaż. Nie każde działy wymagają sprzątania co miesiąc, wystarczy wycierac górne, dolne półki i tam, gdzie są braki i juz będzie czysto. Po 2 firma uważa nas za zlodziejki i zostały nam odebrane bony pracownicze. Jeśli juz zabrali to powinni zabrać, ale tym osobą, które faktycznie oszukują przy zakupach z bonami. Po 3 co z tego, że niby dostaniemy jakieś karty podarunkowe na urodziny firmy? Skoro i tak zapłacimy tą karta podarunkową u nich w sklepie hahahaha, czyli wszystko im się zwróci. Mogli by chociaż premię w gotówce dać, żydy!!! Po 4 w tej firmie oprócz sprzedawcy, doradcy, sprzataczki dodatkowo musimy robić za ochronę i pilnować (a nawet ganiać) złodzieja!!! Po 5 wymagają od nas dużych obrotów, a w dostawach przychodzi to, co akurat nie jest w promocji. Dodatkowo w dostawach braki (oszukują nas w dostawach, ale to nas o kradzież oskarżają!) Po 6 wymagają również kolosalnej sprzedaży produktów przykasowych, których oczywiście po tygodniu brakuje i do końca gazetki juz nie dostajemy w dostawie. Malo tego produkty są niektóre za drogie.. produkt dnia to powinien być produkt naprawdę w SUPER cenie, a nie np. szczoteczka z aplikatorem wybielania za 49 zł haha, kto to wgl kupi? Nie każdego stać na taki zakup. Po 7 te śmieszne regulki przy kasie, które zabierają 5 min na jednego klienta, a klient od tego gadania robi się purpurowy! Jedyny plus tej firmy to wypłata na czas. To by chyba było na tyle. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny, które myślą tak samo.
2
Renata 2017-08-12 16:00
Nie ma ideałów, najważniejsze abyśmy lubili swoją pracę a wówczas wszystko inaczej się układa. Drogeria to spoko firma bez wielkiego szumu robi swoje.
Trufla 2017-08-15 23:00
A najbardziej ŚMIESZĄ mnie te "wklejone" co jakiś czas opinie "Teresek z górnej półki " ...., które pomimo wszystko słyszały "coś" dobrego o firmie . Drogie Panie ...buhahahahahaha. Wy pijecie kawkę przy biurku , a Wasze roboty z drogerii( z funkcją sprzedawcy,ochroniarza,sprzątaczki,kasjera,menadżera ,konsultanta oraz wiele innych) zastanawiają się czy dziś pójdą na przerwę i ZJEDZĄ . Bo na dzisiejszy dzień Wasz zespół nadzoru zaplanował im wdrążenie planogramu na 7 metrów , wypełnienie 4 ankiet , zrobienie nowej tabelki , sprzedaż 70 produktów dnia, rozłożenie 40 koszy dostawy , nadzór 24/24 nad towarem w sklepie ( uwaga złodzieje ! ) ,nadzór nad UZ , która nie wie nic o niczym, KOMPLEKSOWĄ obsługę klientów oraz wyrobienie 6 tysięcy planu ;] Proponuję zapoznać się z pojęciem szacunek do pracownika , w ramach lektury do kawy .
7
Regina 2017-08-16 09:13
Trudno nazwać wypowiedzi na forum opiniami ponieważ to są wylewane pretense osób, które muszą pracować i to w dodatku fizycznie. Może trzeba było w swoim czasie zdobywać wiedzę. Generalnie POLBITA to fajna firma, przyjemna praca i nie rozumiem niektórych osób tu piszących.
2
pepa 2017-08-16 18:28
Raczej pretensje osób , od których wymaga się niemożliwego i karze się im tłumaczyć dlaczego tego nie dokonały. Przykład z życia w fajnej firmie : Po kontroli MR padło polecenie : napisać wyjaśnienie dlaczego na sklepie nie ma towaru .Hm...pomyślimy , dlaczego na sklepie nie ma połowy asortymentu ? Pewnie pracownicy wynieśli połowę ...albo może pracownicy nie pilnowali i złodzieje wynieśli ? No, bo przecież to nie dlatego, że towar nie przyszedł w dostawie. A więc czy to nie jest robienie idioty z pracownika, który 3 miesiące wcześniej składał zamówienie na towar oraz przy każdej możliwej okazji informował MR o stanie rzeczy ? No właśnie ...po co komu wiedza, jak później boli jak się jej używa.
2
Janusz 2017-08-17 15:18
Jestem zadowolony z pracy w Naturze, mam satysfakcjonujące wynagrodzenie i dobre warunki pracy. Firma zapewnia mi wszystko co potrzebuję do pracy i regularnie wypłaca też premię bo jestem dobrym pracownikiem. Chętnie przychodzę do pracy bo praca sprawia mi przyjemność.
Marcin 2017-08-17 15:33
Cos krecisz Januszku bo premie firma wyplaca za zrealizowany plan a nie za to ze jestes dobrym pracownikiem.Piszesz tez ze firma Ci wszystko zapewnia a czy ciuchy robocze rowniez otrzymales?
2
Z. 2017-08-17 18:37
Popieram! Widzę że już na forum Grażyny i Janusze wypisują regułę, a gdzie konkrety? Poparte przykładami z funkcjonowania drogerii? Hmm?
1
jol 2017-08-17 20:41
Jak wam sie podobal dzisiejszy dzien z promocjami ktore nie przechodzily na kasie to jest jakas kpina
teraz ja 2017-08-17 20:44
jebłem :)
4
Olaboga@ 2017-08-18 17:24
Promocje, loteria, nowy program corepos nie dziala-pracuje sie na starym, informatycy naprawiaja nie wiadomo co... Bo sami nie umieja... Chca wprowadzic zmiany, a koniec koncow nic nie dziala... Pracownicy swieca oczami przed klientami bo przyszedl czas wydawania nagrod z loterii (haha) i nic nie dziala. Wszyscy na urlopach i haj lajf:) Robta co chceta:) A nastepny dzien i @ "dlaczego raport kasowy nie zostal zamkniety prosze o wyjasnienie" ?? Plan nie zrobiony, pd nie sprzedane, kurz na polkach, a tu dwie osoby nie ogarniajace 200m sklepu. Plus alokacje, zwroty i inwentaryzacja. Co? Nie dacie rady?? Jak w cyrku:) Dziwie sie, ze te wszystkie dziewczyny to wytrzymuja...
11
Hej hek 2017-08-19 02:56
Jak zrobisz domowienie pisz na serwis prośbę o realizację nr zamówienia i @ dw MR. U nas się to sprawdza ????
Xyxy 2017-08-19 07:52
U nas się nie sprawdza. Jak przychodzi zamówienie to po kilka sztuk, i piszą z serwisu ze brak w CDP.
:-) 2017-08-19 09:34
Informatycy nie wybrali tego wspaniałego programu kasowego ani go też nie napisali :-) starają się jak mogą ale nie naprawią wszystkiego ....
Ona 2017-08-19 11:13
Menadzerowi to jakas masakra. Nic ich nie interesuje procz sprzedazy pd i wycierania kurzy na sklepie. Zalogi sie sypia. A menadzer ,, dla Mnie to mozecie sie wszyscy zwolnic". Ciekawe tylko co zrobi w sytuacji jak faktycznie nie bedzie mial kto sklepu otworzyc. Braki w dostawach poganiaja braki, magazyn nic nie uznaje..Praca w drogerii za takie wynagrodzenie to porazka i strata czasu.
2
Grażka 2017-08-19 11:58
To że jest jakiś błąd w systemie to rozumiem, tak się zdarza ale nie wyobrażam sobie braku towaru. Jesteśmy rozliczani ze sprzedaży i to są nasze straty.
po 2017-08-19 13:06
A wchodza na kase te loteryjne tusze czy dalej problem?
Ilo 2017-08-22 10:14
Karty na 100zl dostalyscie?
Zostaw swoją opinię o DROGERIA NATURA-POLBITA - Błonie
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DROGERIA NATURA-POLBITA