Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DROGERIA NATURA-POLBITA

Pracowałeś w firmie DROGERIA NATURA-POLBITA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
TĘCZA - 2014-11-09 10:24:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam .pracowałam w Polbicie na stanowisku kierownika pprzez kilka lat,kiedy nie przedłuzyli mi umowy myslałam ze swiat mi się zawaliłale teraz z perspektywy czasu sadzę ze dobrze się stało,pracuje jako szeregowy pracownik i o "zgrozo"zarabiam więcej niz jako kierownik w Drogerii "natura"i nie mam takiej odpowiedzialnosci i ciagłego cisnienia jeszcze jeszcze jeszcze wiecej ,szybciej .....kuffa człowiek to nie robot....ale Polbita tego nie rozumie.....
zdjecie uzytkownika
miła - 2014-11-09 17:42:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
natura to syf, nie przedłużyli mi umowy, bo nie spodobały mi się kolejne 'genialne' wymysły pani szanownej menadżerki, która nigdy nawet przez jeden dzień nie stała na kasie, a tylko wymyślać potrafi. doszło nawet do tego, że miałyśmy kapować na siebie nawzajem, co dla mnie jest już kompletnie żałosne. zamiast stworzyć fajne miejsce pracy, stworzyła kołchoz, do którego nie chciało się przychodzić, nie wspomnę już o tym, że same miałyśmy kupować sobie ubrania do pracy, za które nikt nie zwracał potem pieniędzy.
zdjecie uzytkownika
rennie - 2014-11-12 21:26:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja pracuję w Polbicie było nawet okey gdyby nie te zasrane standardy a na dodatek dają szkota który przyjmuje się nowo do pracy wyciąga z Ciebie informacje i potem przekazuje je dalej! Wie wszystko co się we wnętrznie dzieje i daje informacje dalej do kierownika regionalnego! Masakra to co się wyrabia każdy jest na skraju wyczerpania klientki się skarża na obsługę długą przy kasie rzucają koszykami bo nie chce im się czekać hahahahahah chwalimy szampon do włosłów jaki to on nie jest super hahahahaha śmiech na sali! Ale jak to się mówi GÓRA DOŁU NIE ZROZUMIE!!!!!!!!!!! hehehehe dobre jaja się dzieją patrzeć tylko jak firma bankrutem zostaje zresztą nie bawek kolejna spokania kierowników hahaha może wejda standardy "umyje pani [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; hahahahhahhahahahha :-D

zdjecie uzytkownika
abc - 2014-11-12 23:29:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
"GÓRA DOŁU NIE ZROZUMIE!!!!!!!!!!!" słusznie powiedziane... jakbyś się nie starała i co byś nie zrobiła to zawsze źle jest.
zdjecie uzytkownika
Baranbuc - 2014-11-19 01:57:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy aby tak na pewno wszystko i wszyscy są negatywnie nastawieni przeciwko firmie przez cały czas funkcjonowania firmy? Rozumiem, że zawsze zdarzają się jakieś waśnie i nie dociągnięcia, ale to chyba zdarza się stosunkowo często w firmach. Ciekawe czy chociaż można liczyć na dobre pieniądze w Drogerii...
zdjecie uzytkownika
była pracownica - 2014-11-19 12:51:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Baranbuc - 2014-11-19 01:57:08]:
Kochana o jakich dobrych pieniądzach mówisz, czy najniższa krajowa to już nie wystarczy, bo niestety w Naturze na nic więcej nie możesz liczyć.
zdjecie uzytkownika
Kris - 2014-12-04 20:55:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ależ genialnie jest w DN pod względem zarobków. Pracownicy na gwiazdkę 2014 mają dostać kasę. Zwala z nóg rozrzutność firmy. Po 15 PLN (piętnaście złotych) na głowę. Gdyby ktoś w zarządzie korzystał z mózgu to nie kompromitowałby się takim pomysłem. Niewolnicy Drogerii Natura, współczuję WAM
zdjecie uzytkownika
... - 2014-12-05 18:49:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Baranbuc - 2014-11-19 01:57:08]:
hahahahaha
zdjecie uzytkownika
bakczysaraj - 2014-12-10 17:52:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zmienił się własnie prezes - to może żeby kupić lud rzuci wam większą kaszankę niż bea.
zdjecie uzytkownika
dariamaetariab - 2014-12-16 22:40:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej dziewczyny, czy wasze kierowniczki też kradną w pracy? Dokładniej chodzi mi np. o to że w ogóle nie robią zakupów w naszych sklepach - nie kupuja nic, a przecież trzeba się umyć, wymalować, czy wyperfumować. My nie dostajemy w ogóle żadnych testerów bo nasza "kierowniczka" wszystko wynosi! A widzimy że przychodzą do naszej drogerii b. duże ilości np. testerów. Co wy na to?
zdjecie uzytkownika
była pracownica - 2014-12-18 20:54:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dariamaetariab - 2014-12-16 22:40:27]:
Pracowałam kiedyś z taką jedną kierowniczką, która niestety pracownikom nic nie chciała dać żadnych testerów ani próbek kremów, a przecież chcąc sprzedać klientce krem musisz wiedzieć jaki on jest. To co z testerów było naprawdę cenne i dobrej jakości to zabierała dla siebie. Nigdy nie kupowała żadnych kremów itp. rzeczy albo czasami coś kupiła żeby nie zwracać na siebie uwagi.Dziewczyny zwróćcie teraz uwagę bo zbliża się gwiazdka i jeśli myślicie że niektóre z waszych kierowniczek będą kupowały prezenty dla najbliższych to grubo się mylicie.
zdjecie uzytkownika
natrka - 2014-12-23 02:20:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to, że zbliża się gwiazdka nie oznacza, że wiekszość kierowniczek nie robi zakupów, bo czeka na to, żeby zagarnąć sobie jakiś tester czy próbkę. Wiekszość testerów jest wgrana w system z którego się rozlicza, czy są to gratisy do gazetki czy zapach. jeśli nie masz możliwości sprawdzenia jakiej jakości jest krem, równie dobrze możesz poszerzać swoja wiedzę czytając opinie klientek na temat danego produktu, a także możesz sugerować się tym co mówią inne klientki, które już go przetestowały stosując wywiad wraz ze standardem obsługi klienta. Nie robiłam zakupów w tym miesiącu..czy to znaczy, że jestem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie. Po prostu nie ma na to czasu. pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
natrka - 2014-12-24 02:09:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do admina od kiedy słowo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jest niecenzuralne ?
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-12-25 16:04:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [natrka - 2014-12-24 02:09:15]:
Jeśli taką poradę miałabym uzyskać od rzekomo przeszkolonych konsultantek, to Ja serdecznie dziękuję za zakupy w Naturze i taką obsługę. Jestem pewna że większość klientek poradzi sobie zdecydowanie lepiej bez takiej ,,fachowej porady,,
zdjecie uzytkownika
miła - 2014-12-27 13:54:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były pracownik - 2014-12-25 16:04:56]:
Bo w naturze nie ma żadnych szkoleń. Szkoleniem jest przeczytanie jakiejś książki, a potem zdanie egzaminu i tyle :)
zdjecie uzytkownika
zniesmaczona - 2014-12-30 01:33:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Wymagania wielkie, kasa mała...
Jakiś czas już pracuje w Naturze i o tym, że będzie podwyżka słyszałam od dawien dawna, co nowa regionalna to i nowa bajka o podwyżce, tym sposobem chcą zmotywować pracowników- żadna motywacja tylko kpina. Zapraszam tych z góry na miesiąc do sklepu, jak się narobią za grosze to może zrozumieją o czym mowa. Wiele razy słyszałam " jak się komuś nie podoba to niech się zwolni" - podejście do pracownika na poziomie zerowym. Nigdzie nie jest słodko, ale tutaj już przesadzają!
Góro zejdź niżej!!!
zdjecie uzytkownika
kama - 2014-12-30 21:53:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a w mojej drogerii jest kierowniczka która kradnie i na dodatek Polbita ją trzyma na stanowisku pomimo choroby psychicznej, rok temu była na zwolnieniu lekarskim przez 4 miesiące - zwolnienie od Psychiatry, i co- widać że firma takich potrzebuje. Miłej pracy wam życzę dziewczyny.
zdjecie uzytkownika
jasna cholera - 2015-01-02 15:30:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [były pracownik - 2014-10-28 12:42:35]:
pracuje w tej firmie już jakis czas ale to co sie wyrabia ostatnio jest poprostu zenujące. Regionalne nie robia nic tylko wszystko zrzucaja na innych . wszystkie swoje braki próbują sobie zrekompensować udupianiem ludzi i wyzywaniem sie na nich , chyba przyszedł czas znaleźć sobie inna pracę . Ludzie spieprzajcie z tej firmy to obozy pracy bez konkretnej kasy i z mobingiem
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2015-01-06 19:43:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja wystarczająco długo pracowałam w Naturze i wiem jak tam się pracuje,długo zastanawiałam się nad odejściem z pracy,bo jak wiecie rynek pracy jest bogaty ale i wymagania w wielu przypadkach są wysokie, ale dzięki bogu odważyłam się i nie żałuję. Zmieniłam pracę,i nie ukrywam że jest lekko,zarobki nie wiele wyższe, ale przynajmniej psychicznie nie jestem gnębiona i co najważniejsze szacunek do drugiego człowieka.
zdjecie uzytkownika
ktossss - 2015-01-08 15:34:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W naturze na stanowisku kierownika pracowałam 9 lat. Na początku było ok. Całkiem niezłe pieniądze ,fajny zespół. Ale w pewnym momencie doszłam do wniosku, że praca tutaj nie ma już większego sensu. W 2008 zarabiałam średnio 800 zł więcej niż w 2012 roku. Do tego chore wymagania i standardy, które tak na prawdę tylko denerwowały klientów. Fajnie jak w sklepie jest obsługa do dyspozycji klienta, ale już nie fajnie kiedy obsługa jest nachalna na maxa, bo jakieś chore standardy tak każą. Firma absolutnie nie dba o swoich długoletnich pracowników. Zatrudniając nowego kierownika proponuje stawkę o 200 zł większą niż miał stary wysłużony pracownik. Kiedyś obiecywali, że staż pracy będzie liczony do premii ( tylko jakiej premii ???). Zresztą dużo obiecywali :)Co nowy zarząd to jest coraz gorzej..... Obecnym pracownikom życzę wytrwałości, a byłym gratuluję podjęcia decyzji o rezygnacji :)
zdjecie uzytkownika
ktośśś - 2015-01-09 08:13:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [TĘCZA - 2014-11-09 10:24:05]:
Dokładnie praca w Naturze to obóz pracy, zarobki najniższa krajowa, jeżeli sklep nawet wyrobi premie to i tak jej nie dostanie bo znajdą powód, wprowadzone standardy obsługi klienta tragiczne zamiast pozyskać tego klienta odstrasza się, nikt nie lubi być atakowany gdzie zadaje sie jemu 10 pytań, na sklep jest zatrudnionych 3 pracownik łącznie z kierowniczką i naprawdę bardzo ciężko się wyrabiać żeby wszystko było zrobione nie mówiąc już o towarze który trzeba rozłożyć, obsłudze klienta, uważaniu czy złodziej nie wszedł na sklep itp....na Swieta praownicy dostali po 15 zl juz to swiadczy jak traktuja pracownikow, mogliby sobie darowac a nie rzucac jakis ochlap smiech na sali, nie mowiac juz o regionalnej Pani D. zniszczyła juz kilka sklepow. Nie wiem co oni wyprawiają bo ta droga jest błędna zamiast wzmacniać markę, szanować ludzi, dawać godziwe warunki pracy robią wszystko w drugą stronę. Z mojego sklepu gdzie ja pracowałam odeszły wszystkie dziewczyny ( łacznie z kierowniczką ), które były bardzo dobre i rzetelne w tym co robiły, ale psychicznie miały już dosyć.
zdjecie uzytkownika
asd - 2015-01-10 17:13:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam przez pół roku w Galerii Kazimierz. Atmosfera bardzo sympatyczna, fajny zespół. Zarobki najniższa krajowa + za wyrobienie planu premia ok. 50 zł, dla starszych pracowników trochę wyższa. Cały czas stanie, nawet przy kasach nie ma jak na chwilkę usiąść, dać odpocząć nogom. Pytania i polecenia przy kasach (firma wymaga polecenia dwóch produktów dnia) są męczące i dla pracownika i klienta. Regionalna była nawet ok. Żeby zrealizować plan trzeba się mocno nagimnastykować (a czasem to i niewykonalne).
zdjecie uzytkownika
była - 2015-01-13 19:10:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zamiast tak narzekać to weźcie sprawy w swoje ręce i zróbcie coś z tym, nadszedł czas na zmiany. Nikt was na siłę w Naturze nie trzyma, a narzekaniem w Polbicie nic nie zmienicie. Uwierzcie mi bo wiem co mówię, też pracowałam w Naturze i to bardzo długo, o wiele za długo. Trzymam za was kciuki. Powodzenia.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja przebiegała w hotelu w moim mieście, przeprowadzały ją kierownik regionalna oraz Pani z działu rekrutacji.
Pytania: Pytania zadawane były dość typowe- jak na stanowisko kierownika , jak poradzić sobie z kradzieżą pracownika, ustalaniem grafiku pracy, ogólnie oparte były na dużą odporność na stres.
zdjecie uzytkownika
aaaali - 2015-01-14 12:41:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca tam to jest porażka ,tak jak ktos wspomniał 15 zl na święta na głowę to jest śmiech na sali.. Ośmieszają sie na każdym kroku klienci przestają przychodzić przez te wymyślone standardy po jednym dniu stania na kasie i gada i polecania wszystkiego aż sie glos traci.. 1200 zl to jest jakas kpina i tyle samo zarabiają dziewczyny świeżo zatrudnione jak i te które lata pracują i co tu za motywacja.. Od roku obiecują podwyżki i ani złotówki nie dali ,nikt nie chce przychodzić do pracy nawet na zlecenie jak slysza stawkę to się śmieją.. Premie tam wyrobić jest nie realne bo takie plany dają zeby przypadkiem ich nie zrobic a jak juz się zrobi raz na pól roku to rzuca marne 200 zl i to jak się jest konsultantem bo sprzedawca jakies 130... Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ale na pewno lepiej niż w naturze takiego bagna nie ma nigdzie ..
zdjecie uzytkownika
była - 2015-01-17 14:14:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś napisał że jeśli ktoś ma konsultanta to premia może wynieść jakieś 200 złotych, a co z tymi osobami które pracują wiele lat w tzw. sklepach ulicznych i pełnią funkcję asystenta kierownika,a wynagrodzenie i premia jeśli jest to taka sama jak dla konsultantów i żadnego dodatku funkcyjnego, a robotę odwalasz niejednokrotnie większą od kierownika,to generalnie to samo co w sklepach znajdujących się w centrach handlowych a zajmują stanowisko zastępcy kierownika,z tą tylko różnicą że one mają wyższe wynagrodzenie od sprzedawców i konsultantów. Oczywiście mam na uwadze wynagrodzenie podstawowe, bo premia za wypracowany plan jest zróżnicowana dla personelu. Są to naprawdę groszowe sprawy, ale kierownik zawsze zbiera największe żniwo, a nie które Panie w ogóle na nie nie zasługują.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DROGERIA NATURA-POLBITA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy DROGERIA NATURA-POLBITA?
Zadaj pytanie
x