Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DROGERIA NATURA-POLBITA

Pracowałeś w firmie DROGERIA NATURA-POLBITA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Magda - 2015-03-23 00:02:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja mam nadzieję tylko, że nowy prezes zwolni wszystkie rm-ki i da swoich ludzi, bo z tymi co są to polbity nie uratuje, niech przyjdzie nowa krew i niech skończy się to kumoterstwo między nimi, polityka spychologi zadań na kierowników, fochanie jak u dzieci, poniżanie pracowników niższego szczebla, itp., itd.
zdjecie uzytkownika
kakali - 2015-03-23 11:54:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W każdej pracy jest raz gorzej raz lepiej zawsze będzie coś nie tak .. Grunt to nie zwariować.. ja z takim podejściem idę zawsze do pracy są momenty, kiedy nawał wszystkiego przytłacza mnie ale wiem, że dzięki temu moje zawodowe doświadczenie wzrasta z każdym dniem ;) ludzie życie jest za krótkie żeby się jeszcze pracą przejmować ja nie mogę powiedzieć źle o pracy bo lubie kontakt z ludźmi i wystarczy wprowadzić atmosferę i do przodu;)zarobi jak zarobi no szału nie ma niestety , ale tak naprawdę to wszędzie podają większe kwoty a wychodzi to co wychodzi to już takie prawo i każdy stara się jak najlepiej wyjść dla siebie na tym ;)
zdjecie uzytkownika
gostynianka - 2015-03-25 20:10:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzisiaj byłam tam jako klientka po raz juz kolejny bardzo źle potraktowana. Pan kierownik myślał że opuściłam już sklep i puścił wiązanke do swojej młodszej koleżanki z pracy "jak widzę takie s..i które marają tylko towar..." - poczułam jakby ktoś strzelił mi w pysk jednak po chwili nabrałam powietrza i grzecznie podeszłam do kasy aby skasowano mi zakupione produkty żegnając się NA ZAWSZE Z TA DROGERIA!!! Moje kolezanki tez juz nie raz byly zle potraktowane przez tego pana - a ja sie dziwie ze w tym sklepiej zmieniaja sie tylko pracownice a bezczelny kierownik pracuje tam odkad tylko pamietam!!! chyba zaczne zbierac podpisy aby zwolnic tego pana ze swojego cieplutkiego taborecika!!
zdjecie uzytkownika
najgorszapraca - 2015-03-31 20:59:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca okropna , złe traktowanie , kasa beznadziejna , większość osób wytrzymało tam max 3 miesiące.
Przerwy 15 min z zegarkiem w ręku , kierowniczka faworyzuje "swoich" reszta ponizana. ..cokolwiek się zrobi to jest i tak źle :)
Nie widzę żadnej strony pozytywnej pracy w naturze !
Nie polecam , za taką stawkę można mieć prace o wiele przyjemniejsza i mniej męcząca
zdjecie uzytkownika
helena - 2015-04-02 08:09:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [najgorszapraca - 2015-03-31 20:59:53]:
A tobie jakoś się nie udało znaleźć lepszej pracy. Ciekawe dlaczego.
zdjecie uzytkownika
Kamila - 2015-04-02 15:44:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [helena - 2015-04-02 08:09:04]:
Weź się uspokój, co ty pracownik miesiąca jesteś. Jak ci się podoba praca, to spoko, pracuj sobie dalej. Ale co się ludzi czepiasz, piszą jak jest.
zdjecie uzytkownika
ekspert - 2015-04-03 10:02:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [helena - 2015-04-02 08:09:04]:
dziwne że takich pracowników jak helena firma jeszcze nie zwolniła, helena reprezentuje poziom poniżej zera
zdjecie uzytkownika
jelenia góra - 2015-04-07 11:03:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Pracuje w polbicie okolo 4 lat.owszem wyplata to najniższa krajowa ale ciężko teraz o lepiej płatna prace.jesli chodzi o kierowniczke jest naprawdę w porządku.podchodzi do pracownika z szacunkiem nigdy nie miałam problemu z dniami wolnymi.regionalna tez nie jest najgorsza.dziewczyny narzekamy na nasze przełożone ale nad nimi też są ludzie i musimy to zrozumieć
Mimo wszystko wiem ze nie w każdym sklepie jest tak dobrze Jak u mnie.powodzenia :)
zdjecie uzytkownika
Szczęściara - 2015-04-08 21:13:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam koleżanki.Pracuję również w Polbicie i już dłużej się nie da wytrzymać. Wszystko to jakieś popierdzielone jest.Mam do Was moje drogie jedno pytanie: co się dzieje z naszym odpisem na fundusz socjalny? Odpis wynosi powyżej 1000zł a my dostałyśmy żałosne 15 zł na Wigilię,które najpierw musiałyśmy wyłożyć ze swoich skromnych zasobów.
zdjecie uzytkownika
klientka - 2015-04-13 18:10:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam, trafiłam na to forum przypadkiem i nie mogłam się powstrzymać od wpisu. Szczerze współczuję wszystkim pracującym w sklepach Natura, szczerze mówiąc przestałam robić tam zakupy bo nie mogę patrzeć na to jak dziewczyny muszą robić tam z siebie idiotki. Przy kasie jestem zasypywana setką pytań i mam ochotę uciec zostawiając zakupy, wnioskuję że pracownice same nie wymyślają takich uwłaczających im i nam klientom praktyk. Gdy usiłuję coś kupić i potrzebuje pomocy czuję się jakbym rozmawiała z robotem który zadaje pytania które ma zaprogramowane w systemie, a przecież powinno się to robić intuicyjnie i w jak najkrótszej formie by nie męczyć klienta. Żal mi okropnie sprzedawczyń tam pracujących, nie wiem kto jest prezesem albo właścicielem tej firmy ale potwornie powinien się wstydzić, słyszałam że zarabia się tam najniższą krajową, wstyd !! Za takie ośmieszanie się powinny zarabiać dużo więcej. Jest to przypuszczam najgorsza praca w sklepie na rynku, ponieważ nigdzie indziej nie spotkałam takich praktyk jak w Naturze. W każdym innym sklepie potrafi się poszanować klienta, nie molestuje się go przy kasie ani jak robi zakupy. Jak idę do np. Rossmana zakupy stają się przyjemnością, dwa różne światy.
zdjecie uzytkownika
Budionny - 2015-04-14 07:59:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Firma należy do najgorzej ocenianych pracodawców na polskim rynku pracy. Brak skutecznego systemu motywacyjnego, żałosne wynagrodzenie, atmosfera zastraszenia, idiotyczne pomysły marketingowe, brak elementarnego szacunku dla pracowników.
Jedyna nadzieja, że zbankrutuje wkrótce i zniknie pozostawiając po sobie złe wspomnienia i trochę smrodu.
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2015-04-24 18:03:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [klientka - 2015-04-13 18:10:53]:
rany, ja też nie cierpię chodzić do natury. Atakują na każdym kroku, a przy kasie to już koszmar, a może to, a może tamto, świetnie pani wybrała, porzygać się można. Kto ma czas wysłuchiwac tych głupot, to trwa w nieskończoność. Dziwię się, że oni jeszcze mają klientów.
zdjecie uzytkownika
naturzanka - 2015-05-02 19:54:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ogólnie firma to dno. Jak nie wyzysk z pracownika to i z klienta. Zarząd to śmiech na sali, naślą jakiegoś g*wna i każą sprzedawać, czasami az wstyd... Pracuję tam przeszło 4 lata, na początku było fajnie, praca nie była ciężka, aż chciało się porozmawiać z klientem, a teraz? Podwyżki tylko dla wybrańców i to nawet nie dla kogoś kto zasłużył tylko kij wie czemu:P zero satysfakcji z pracy, ogólnie nie polecam i szukam czegoś innego
zdjecie uzytkownika
szener - 2015-05-27 21:44:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie ma co się dziwić, że coraz mniej klientów jest w Drogerii Natura bo ostatnio jak słyszałam opinie to nie były one dobre, Raz, że drogo, a dwa, że pracownicy się strasznie narzucają. A im też współczuję, bo jednak sami z siebie tego nie mówią tylko mają odgórne zalecenia co do tego w jaki sposób się zachowywać.
zdjecie uzytkownika
miła - 2015-05-29 17:45:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie dość, że drogo to jeszcze mały wybór. A po drugie ostatnio szukałam toniku. Był tylko jeden ;) pustki na półkach, dziury, brud i syf. Dziewczyny pracujące co chwilę się zwalniają (na sklepie od pół roku wisi jedna i ta sama kartka z prośbą o przynoszenie cv), nie ma sensu pytać pracownic o cokolwiek, bo i tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiedzą - co mają wiedzieć, skoro po tygodniu się zwolnią. Przy kasie kolejka na 10 osób.
zdjecie uzytkownika
żenada - 2015-06-08 11:01:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ten pracodawca to dno, wodorosty i metr mułu zarobki żałosne do wymagań robienie z siebie wariata przed klientami którzy nie są z tego zadowoleni i coraz częściej rezygnują z zakupów w sklepie
zdjecie uzytkownika
tosia - 2015-06-29 11:48:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@żenada nie rozumiem twojej postawy, przecież reprezentujesz firmę i skoro jesteś jej twarzą to nie robisz z siebie wariata przed klientem ale bronisz prestiżu marki, szkoda że w kraju u nas nie ma takiej solidarności i identyfikacji pracownika z firmą.natomiast normalne że będąc sprzedawcą w drogerii masz styczność z niezadowolonymi klientami, zawsze się tacy znajdą
zdjecie uzytkownika
Kasi - 2015-07-03 10:04:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zaproponowali mi 2 tyś brutto na stanowisku sprzedawcy. Ciągle czytam że pracuje się za najniższą krajową. Czy faktycznie zarabiałabym 2 tyś brutto czy to ściema ?????? proszę o szybka odpowiedz i jak jest z przerwami np pracuje 10 h i mam 15 minut na jedzenie to jest napisane w ich wewnętrznym regulaminie ?????
zdjecie uzytkownika
miła - 2015-07-04 19:25:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kasi - 2015-07-03 10:04:46]:
W Naturze nie ma czegoś takiego jak sprzedawca. I tak robisz wszystko- sprzedajesz, doradzasz, sprzątasz itp :p Jeszcze jakiś czas temu stawka to było 1300 zł na miesiąc :)
zdjecie uzytkownika
Żenada - 2015-07-05 15:29:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma która nawet nie zapewnia Ci ubrania służbowego wszystko musisz sama sobie kupić naskakujesz na klienta bo inaczej się tego nazwać nie da
zdjecie uzytkownika
Kasi - 2015-07-07 10:46:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I jak to jest , we wszystkich naturach jest przerwa 15 minut np. masz 11 godzin pracy i 15 minut przerwy ?????? oni maja to w regulaminie ????
zdjecie uzytkownika
xyz - 2015-07-11 00:05:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma do bani , gdy nie przyjęłam przedłużenia umowy o pracę był wielki żal - Jak to , po czym gdy sprawdziłam konto- to nie zarobiła nawet najniższej krajowej a pracowałam cały miesiąc. Nie polecam , wyzysk . Żal .
zdjecie uzytkownika
Zuza - 2015-07-26 21:47:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Region pomorski...najgorsza AMka jaką w życiu spotkałam!!!! Mobbing, mobbing, mobbing i jeszcze raz mobbing!!!!
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja przebiegała w hotelu w moim mieście, przeprowadzały ją kierownik regionalna oraz Pani z działu rekrutacji.
Pytania: Pytania zadawane były dość typowe- jak na stanowisko kierownika , jak poradzić sobie z kradzieżą pracownika, ustalaniem grafiku pracy, ogólnie oparte były na dużą odporność na stres.
zdjecie uzytkownika
Kruszynka - 2015-07-27 12:38:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Zuza - 2015-07-26 21:47:58]:
Nie ona jedna ... lubuskie wcale nie lepsze ;)
Ciekawa jestem kiedy firmę masowo zaleją pozwy o mobbingowanie pracowników bo to co tam się dzieje już przechodzi ludzkie pojęcie. Wiele osób mówi źle o kierowniczkach sklepów, ale im i tak należy się medal za to, że tyle czasu znoszą upokorzenia MR-ek. Pracownice to jedno, a wyciskanie z kierowniczek jak z cytryny wszystkich soków to drugie, najlepiej poobcinać etaty żeby zaoszczędzić a od ludzi wymagać niemożliwego i pracy za 3 osoby. Tylko pensja w tym wypadku mogłaby być chociaż podwójna. Chociaż wątpię czy jakiekolwiek pieniądze zrekompensowałyby tą chorą atmosferę w firmie, każdy w końcu nie wytrzyma ... a później zdziwienie, skąd ta rotacja???
zdjecie uzytkownika
jm - 2015-08-03 12:01:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dostałam propozycję pracy w naturze, w związku z tym mam pytanie, na jaki okres czasu dostaje się pierwszą umowę? czy jest to umowa na 3 miesiące czy dłużej?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DROGERIA NATURA-POLBITA

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy DROGERIA NATURA-POLBITA?
Zadaj pytanie
alert