Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Polbita. Drogeria Natura

Pracowałeś w firmie Polbita. Drogeria Natura i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-02-10 17:48:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tej firmie pracę dostaje się po znajomości, mimo tego, iż cały czas są ogłoszenia o pracę. Kierowniczki zatrudniają swoje koleżanki i firma funkcjonuje tak jak widać. W jednym z lubelskich sklepów kierowniczka zatrudniła swoją koleżankę, która ma cały etat a nie wypracowuje tylu godzin ile trzeba. Pracują za nią inne osoby, które nie są koleżankami"pani kierownik".
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-13 11:52:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli jak nie mam znajomości lub rodziny w Polbita. Drogeria Natura to nie dostanę tam pracy tak? Jeśli tak to szkoda bo szukam pracy i myślałam że właśnie tam będę mieć możliwość podjęcia pracy i złożenia cv
zdjecie uzytkownika
wiola - 2013-06-19 21:47:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja sie tam dostałam przez CV, moje kolezanki albo ze strony internetowej Drogerii Natura lub inaczej. Mamy genialną kierowniczkę. Wszystko sprawnie idzie, nie ma problemów. Jak ktoś szuka guza to dostanie. Ja też pytałam kolezanki która kiedyś w tej firmie pracowała. Same najgorsze rzeczy wygadywała. A ja poszłam i się przekonałam że to naprawdę porządna firma. Jak się komuś nie chce pracowac to i bzdury sie znajdą
zdjecie uzytkownika
daria - 2013-06-20 10:33:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiola pewnie w takim razie orientujesz się jakie są takie średnie miesięczne zarobki? Z góry dzięki.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-07-03 17:31:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiola - 2013-06-19 21:47:14

Ja sie tam dostałam przez CV, moje kolezanki albo ze strony internetowej Drogerii Natura lub inaczej. Mamy genialną kierowniczkę. Wszystko sprawnie idzie, nie ma problemów. Jak ktoś szuka guza to dostanie. Ja też pytałam kolezanki która kiedyś w tej firmie pracowała. Same najgorsze rzeczy wygadywała. A ja poszłam i się przekonałam że to naprawdę porządna firma. Jak się komuś nie chce pracowac to i bzdury sie znajdą
Jedna wielka bzdura:) Popracujesz dłużej to zobaczysz:) Życzę powodzenia ale każdy kto ma odrobinę rozumu to już dawno się zwolnił.
zdjecie uzytkownika
daria - 2013-07-04 10:06:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to nie rozumiem skoro piszesz że ten co ma odrobinę rozumu to już się dawno zwolnił to w takim razie jest chyba coś nie tak
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-07-04 12:52:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
daria - 2013-07-04 10:06:55

No to nie rozumiem skoro piszesz że ten co ma odrobinę rozumu to już się dawno zwolnił to w takim razie jest chyba coś nie tak
Nie tak to mało powiedziane. W tej firmie wszystko jest nie tak jak być powinno. Po pierwsze zmuszanie pracowników do przychodzenia do pracy w dzień wolny bez naliczania nadgodzin, zostawanie po godzinach pracy też za darmo i zawsze niezadowolony przełożony, nigdy słowa pochwały tylko wiecznie pretensje. Na dodatek rodzina się nie liczy, najważniejsza jest firma. Nikomu nie polecam, straszenie na każdym kroku.
zdjecie uzytkownika
daria - 2013-07-04 13:16:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli nie zgodzę się na przyjście w dzień wolny albo na to żeby zostać po godzinach pracy to można spodziewać się zwolnienia?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-07-04 21:38:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
daria - 2013-07-04 13:16:42

Jeśli nie zgodzę się na przyjście w dzień wolny albo na to żeby zostać po godzinach pracy to można spodziewać się zwolnienia?
Zwolnić to raczej nie zwolnią tak od razu ale umilą życie do tego stopnia, że żyć się odechce. Jedną dziewczynę cały zespół traktował jak powietrze na prośbę kierownika, nikt się do niej nie odzywał a potem nagany zbierała za niewykonanie poleceń służbowych. Tylko fakt był taki, że nikt jej informacji nie przekazywał.
zdjecie uzytkownika
daria - 2013-07-08 13:15:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cały zespół źle ją traktował to znaczy że wszyscy którzy tam pracują boją się przeciwstawić kierownictwu firmy?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-07-08 18:29:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
daria - 2013-07-08 13:15:25

cały zespół źle ją traktował to znaczy że wszyscy którzy tam pracują boją się przeciwstawić kierownictwu firmy?
W tej firmie każdy pracownik jest zestresowany i boi się, wyjątek stanowią koleżanki kierowniczek. Nie na darmo firma znalazła się na liście Najgorszych Pracodawców 2011 r. za: nierealne normy, brak premii pracowniczych, zmuszanie do nadgodzin, odpowiedzialność finansowa pracowników, obowiązek łapania złodziei przez pracownice.
zdjecie uzytkownika
daria - 2013-07-08 19:46:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A wracając to rozmowy o pracy w tej firmie. To w takm razie nie ma żadnego sposobu żeby się przeciwstawić bo i tak prędzej czy później będzie się tego żałować tak?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-09 10:29:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
daria - 2013-07-08 19:46:23

A wracając to rozmowy o pracy w tej firmie. To w takm razie nie ma żadnego sposobu żeby się przeciwstawić bo i tak prędzej czy później będzie się tego żałować tak?
Dokładnie tak....
zdjecie uzytkownika
daria - 2013-07-09 10:42:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja nie wiem to nie mogą zbuntować się wszyscy pracownicy którzy tam pracują? Tak byłoby chyba łatwiej a pozatym wszystkich naraz to chyba nie zwolnią
zdjecie uzytkownika
biała - 2014-09-24 14:02:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2013-07-04 21:38:40]:
tak właśnie
mi nie przedłużyli umowy bo miałam zwolnienie i że jestem niedyspozycyjna i za dużo chcę wiedziec
zdjecie uzytkownika
biała - 2014-09-24 14:04:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polbita i polityka tej firmy to jedno wielkie krętactwo.

Dostaje się najniższa krajowa która na rękę wynosi w tym momencie 1242 a na odcinku - na który księgowa mówi RMUA (chyba powinna wrócić na 1-wszy rok studiów)- i na konto płynie 1220!!!!!!!!!!!!!!! A wyjaśnień dlaczego i jak to wyliczyli to nie ma kto powiedzieć bo każdy się kimś innym zasłania i twierdzą że jest zatrudniona osobna firma do wyliczania ile sie komu należy - to ja się pytam to co do kur.... nędzy robi pani Danuta G.??? tzw księgowa. Więc nie ma się co dziwić że mają problemy finansowe.

Testerki tez przez kierownika drogerii sa zabierane i dawane"zaufanym"pracownikom którzy chodza i wszytko sprzedają.

Menager regionalna tez jest po prostu delikatnie mówiąc nienormalna, zmienia zdanie co chwile i wścieka się że standardów się nie trzyma obsługi klienta. A sama pokazując jak wg standardów obsługuje się klienta robiła podstawowe błędy.

Szkoda psuć sobie zdrowia na ta firmę stojąc cały dzień i nic z tego nie mieć.
zdjecie uzytkownika
mistrzowski - 2014-09-24 19:01:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to faktycznie tak piszecie - masakra totalna jelis takie stawki. Mam dla Was coś ... podobno natura teraz będzie przejęta przez inną firmę tak gdzieś coś pisali. czy to prawda czy moze cos sie pozmienia w tej pracy ? moze cos nowi kierwonicy pozmieniaja albo cos. jakies pomysly macie - generalnie to mi napiszcie co mam zrobić.
zdjecie uzytkownika
biała - 2014-10-10 19:44:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak polbita się sprzedała jakiejś sieci aptek chyba dbam o zrowie czy coś w tym stylu
zdjecie uzytkownika
Kara - 2014-10-27 13:31:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem studentka drugiego roku. Co powiecie o pracy w drogeriach Natura? Chyba nie trzeba mieć specjalnego doświadczenia w pracy z kosmetykami. Wazne jest nastawienie i chęć pracy czy jednak mają wymagania? Dajcie znac jak to wyglada, bo koniecznie musze isc do pracy, a wiem, że blisko mnie szukaja kogos
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2014-12-05 16:22:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja również polecam zawód masażysty. Postanowiłam zmienić kwalifikacje po 5 latach pracy za biurkiem. Zapisałam się do 2-letniej szkoły gowork www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolona. W końcu robię coś innego, cos co sprawia mi radość i przyjemność. Atmosfera w szkole fajna można dużo się nauczyć. A po szkole planuję otworzyć własną działalność.
zdjecie uzytkownika
asia - 2014-12-05 16:23:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, ja sie sama własnie zastanawiam, czy nie spróbowac zaaplikować do Polbita, czyli drogerii Natura, może ktoś pracuje lub pracował i jest w stanie polecić? Jakiego typu umowy proponują nowo zatrudnionym, jest szansa z czasem na umowe o prace, czy nie bardzo? Atmosfera ogółem jest ok? Pozdrawiam cieplutko!
zdjecie uzytkownika
dziura - 2015-01-22 03:04:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [asia - 2014-12-05 16:23:29]:
akurat drogerie to prowadzą swoje nowe rekrutacje dość często. Nie ma co traktować pracy w takim miejscu inaczej niż chwilową przygodę. Ale oczywiście nie umniejszam faktowi , że nawet przy krótkiej przygodzie nalezy wykazywać się tym co ma się najlepszego. Niestety niektórzy nie trzymają się tej zasady a dalej tu pracują
zdjecie uzytkownika
mysza - 2015-02-20 17:01:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca jak praca, czasami bywa lekka czasami ciężka, pracownice to znajomi znajomych z ulicy się nie dostaniesz. Ponadto skarżenie, obgadywanie za plecami, chora atmosfera
zdjecie uzytkownika
weronika - 2015-03-23 16:11:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
osobiście uważam, że jednak ważne jest to gdzie się pracuje i jakich się ma współpraconikóe jednak, bo wydaje mi się, że niekoniecznie jest tak jak mówisz, że tutaj nie odstaniesz się jeśli nie masz znajomosci, moim zdaniem dla nich powinno się liczyć to czy jesteś dobry specjalistą z branży cz też nie.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-04-07 15:05:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poszłam troszkę dalej i najpierw skończyłam asystentkę stomatologiczną a teraz jestem na etapie Higienistki stomatologicznej. Szkoła umożliwiła mi dalsze podnoszenie kwalifikacji. Aktualnie pracuje w zawodzie asystentki stomatologicznej – zarabiam nieźle, ale po ukończeniu kierunku moje zarobki powinny wzrosnąć do ok 3.000 zł – jak dla mnie warto. Poza tym fajne promocje, sale wykładowe, i bardzo pomocni nauczyciele. Dodatkowe szkolenia w ramach zajęć bardzo przydatne w obecnej pracy. Polecam warto się zapisać , zdać egzamin i mieć pewną pracę www.szkoly.gowork.pl
zdjecie uzytkownika
maciek - 2015-04-07 15:06:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@weronika, a Ty pracowałaś u niech może? Bo zalezy mi na bezpośredniej opinii kogos z pracownikóe i to najlepiej obecnych. Rozumiem, że w przeszłości mogło byc dosyć różnie, ale wydaje mi się, że wazniejsze jest to co obecnie widac, a nie to co kiedyś było. Dajcie mi znać jak sprawa wygląda, bo szukam pracy.
zdjecie uzytkownika
Mario - 2015-04-25 13:25:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polbita - tutaj nie ma co się oszukiwać - rynku nie wojuje. Zastanawiam się czy jest ktoś zatrudniony w firmie, kto jest w stanie wziąć całą firmę za kark i podnieść z kolan...
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polbita. Drogeria Natura

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Polbita. Drogeria Natura?
Zadaj pytanie
alert