brak logo

Polbita. Drogeria Natura

Lublin

Opinie o Polbita. Drogeria Natura

PADAKA 2011-05-24 12:22:06
MASAKRA NIE POLECAM PRACY TAM WOGOLE BURDEL, ZNAM KOGOS KTO WIE CO TAM SIE DZIEJE SLYSZALAM ZE KIEROWNICZKA MATACZY WIEC NIKT SPOZA REJONU TZW SIE NIE DOSTANIE CHYBA ZE TO JAKIS ZNAJOMU ZNAJOMEGO ZNAJOMEJ ITD. OLIMP
lucia 2013-02-05 11:47:12
Jak załatwia sie prace w Naturze,to ja tylko o tym wiem. Kierowniczka Z Olimpu to koleżaneczka regionalnej (tej suchej po Abramowicach)a zastepca to siostra kierowniczki,(a podobno nie można zatrudniać rodziny)nie mówiąc juz o koleżankach które sobie podobierała.
1
pracownik 2013-02-10 17:48:49
W tej firmie pracę dostaje się po znajomości, mimo tego, iż cały czas są ogłoszenia o pracę. Kierowniczki zatrudniają swoje koleżanki i firma funkcjonuje tak jak widać. W jednym z lubelskich sklepów kierowniczka zatrudniła swoją koleżankę, która ma cały etat a nie wypracowuje tylu godzin ile trzeba. Pracują za nią inne osoby, które nie są koleżankami"pani kierownik".
wiola 2013-06-19 21:47:14
Ja sie tam dostałam przez CV, moje kolezanki albo ze strony internetowej Drogerii Natura lub inaczej. Mamy genialną kierowniczkę. Wszystko sprawnie idzie, nie ma problemów. Jak ktoś szuka guza to dostanie. Ja też pytałam kolezanki która kiedyś w tej firmie pracowała. Same najgorsze rzeczy wygadywała. A ja poszłam i się przekonałam że to naprawdę porządna firma. Jak się komuś nie chce pracowac to i bzdury sie znajdą
pracownik 2013-07-03 17:31:18
wiola - 2013-06-19 21:47:14

Ja sie tam dostałam przez CV, moje kolezanki albo ze strony internetowej Drogerii Natura lub inaczej. Mamy genialną kierowniczkę. Wszystko sprawnie idzie, nie ma problemów. Jak ktoś szuka guza to dostanie. Ja też pytałam kolezanki która kiedyś w tej firmie pracowała. Same najgorsze rzeczy wygadywała. A ja poszłam i się przekonałam że to naprawdę porządna firma. Jak się komuś nie chce pracowac to i bzdury sie znajdą
Jedna wielka bzdura:) Popracujesz dłużej to zobaczysz:) Życzę powodzenia ale każdy kto ma odrobinę rozumu to już dawno się zwolnił.
pracownik 2013-07-04 12:52:53
daria - 2013-07-04 10:06:55

No to nie rozumiem skoro piszesz że ten co ma odrobinę rozumu to już się dawno zwolnił to w takim razie jest chyba coś nie tak
Nie tak to mało powiedziane. W tej firmie wszystko jest nie tak jak być powinno. Po pierwsze zmuszanie pracowników do przychodzenia do pracy w dzień wolny bez naliczania nadgodzin, zostawanie po godzinach pracy też za darmo i zawsze niezadowolony przełożony, nigdy słowa pochwały tylko wiecznie pretensje. Na dodatek rodzina się nie liczy, najważniejsza jest firma. Nikomu nie polecam, straszenie na każdym kroku.
pracownik 2013-07-04 21:38:40
daria - 2013-07-04 13:16:42

Jeśli nie zgodzę się na przyjście w dzień wolny albo na to żeby zostać po godzinach pracy to można spodziewać się zwolnienia?
Zwolnić to raczej nie zwolnią tak od razu ale umilą życie do tego stopnia, że żyć się odechce. Jedną dziewczynę cały zespół traktował jak powietrze na prośbę kierownika, nikt się do niej nie odzywał a potem nagany zbierała za niewykonanie poleceń służbowych. Tylko fakt był taki, że nikt jej informacji nie przekazywał.
pracownik 2013-07-08 18:29:33
daria - 2013-07-08 13:15:25

cały zespół źle ją traktował to znaczy że wszyscy którzy tam pracują boją się przeciwstawić kierownictwu firmy?
W tej firmie każdy pracownik jest zestresowany i boi się, wyjątek stanowią koleżanki kierowniczek. Nie na darmo firma znalazła się na liście Najgorszych Pracodawców 2011 r. za: nierealne normy, brak premii pracowniczych, zmuszanie do nadgodzin, odpowiedzialność finansowa pracowników, obowiązek łapania złodziei przez pracownice.
anonim 2013-07-09 10:29:07
daria - 2013-07-08 19:46:23

A wracając to rozmowy o pracy w tej firmie. To w takm razie nie ma żadnego sposobu żeby się przeciwstawić bo i tak prędzej czy później będzie się tego żałować tak?
Dokładnie tak....
biała 2014-09-24 14:02:46
tak właśnie
mi nie przedłużyli umowy bo miałam zwolnienie i że jestem niedyspozycyjna i za dużo chcę wiedziec
biała 2014-09-24 14:04:10
Polbita i polityka tej firmy to jedno wielkie krętactwo.

Dostaje się najniższa krajowa która na rękę wynosi w tym momencie 1242 a na odcinku - na który księgowa mówi RMUA (chyba powinna wrócić na 1-wszy rok studiów)- i na konto płynie 1220!!!!!!!!!!!!!!! A wyjaśnień dlaczego i jak to wyliczyli to nie ma kto powiedzieć bo każdy się kimś innym zasłania i twierdzą że jest zatrudniona osobna firma do wyliczania ile sie komu należy - to ja się pytam to co do kur.... nędzy robi pani Danuta G.??? tzw księgowa. Więc nie ma się co dziwić że mają problemy finansowe.

Testerki tez przez kierownika drogerii sa zabierane i dawane"zaufanym"pracownikom którzy chodza i wszytko sprzedają.

Menager regionalna tez jest po prostu delikatnie mówiąc nienormalna, zmienia zdanie co chwile i wścieka się że standardów się nie trzyma obsługi klienta. A sama pokazując jak wg standardów obsługuje się klienta robiła podstawowe błędy.

Szkoda psuć sobie zdrowia na ta firmę stojąc cały dzień i nic z tego nie mieć.
biała 2014-10-10 19:44:14
tak polbita się sprzedała jakiejś sieci aptek chyba dbam o zrowie czy coś w tym stylu
dziura 2015-01-22 03:04:30
akurat drogerie to prowadzą swoje nowe rekrutacje dość często. Nie ma co traktować pracy w takim miejscu inaczej niż chwilową przygodę. Ale oczywiście nie umniejszam faktowi , że nawet przy krótkiej przygodzie nalezy wykazywać się tym co ma się najlepszego. Niestety niektórzy nie trzymają się tej zasady a dalej tu pracują
1
mysza 2015-02-20 17:01:28
Praca jak praca, czasami bywa lekka czasami ciężka, pracownice to znajomi znajomych z ulicy się nie dostaniesz. Ponadto skarżenie, obgadywanie za plecami, chora atmosfera
pracownik 2016-01-24 19:56:55

"znajomi, znajomych"? Ja przyszłam z ulicy, zostawiłam CV, bo wisiało ogłoszenie na witrynie. Dwa dni później już pracowałam.Wiadomo, bywają cięższe dni, ale atmosfera w sklepie jest bardzo dobra, wszyscy się dobrze dogadują. Zarówno między sobą, jak i z kierowniczką.
sorr 2016-02-01 18:57:15
Całowicie zgadzam się iż to wielki syf,pracowałam tam dość długo i odradzam,
Zatrudniają same psiapsiułki kierowniczek,regionalnych itd....
Moja kierowniczka wraz z AM Iwonką J(kto pracował dłużej to zna-regionalna)
wychodziły razem w czasie pracy na zakupy do ciuchlandu bo pani regionalna wielbiła szmatlandy ,a zwykły pracownik nie mógł nawet na przerwę wyjść.Praca po godzinach nigdy płatna .rano pół godziny za free,wieczorem to samo.
Kasa mniej niż najniższa i nikt ci nie odpowie co i jak(pani Danusia księgowa nic nie wie),informatycy ciamajdy,najlepiej jak drzwi się zepsuły w zimie -20 na dworze a Pani AM kazała przy otwartych drzwiach pracować.notki służbowe za wszystko,i co najlepsze grafik zmieniany co dwa dni.na wolnym do roboty,no i po kilku latach pracy na zakończenie umowy sam musisz sprawdzić i dzwonić z pytaniem czy jutro przychodzisz dalej pracować-jak liżesz dupsko to pracujesz jak nie NIE.
szmatlandy
sorr 2016-02-01 19:16:15
zapomniałam o gazetkach co dwa tygodnie zmiana cen na sklepie,plakatów ,regałów promocyjnych ,koszy i plakatów płacą ci za pół godziny a reszta za free..czyli jakieś 3-4 godzinki zależy kto i jak rozkłada.
i testery które pani Am wraz z kierowniczką sprzedawała nawet na internecie miały własny sklepik a ciebie oskarżąły
Odradzam choć być może zależy od rejonu ja jestem z lubelskiego,Am obecnie psuje krew kobietkom z HeBe FelicityLublin
xxx 2016-02-02 23:14:43
Jak widać klimat w Naturze taki sam jak parę lat temu:) Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że złożenie wypowiedzenia to była dobra decyzja.
sorr 2016-04-27 08:39:53
Zniżki oczywiście ale nie w każdym miesiącu.
20% do kwoty paragonu 50 zł , takich bonów dostajesz 4.czyli jak twój paragon wynosi 50,02 zł. to musisz dać dwa bony.
Ogólnie nikt kto pracował pozytywnie się nie wypowie.
Nie polecam,
pracowałam , były też plusy - ekipa , dawno temu szkolenia.
I drogerii wcale dobrze nie wiedzie ,
mmx 2016-06-01 14:12:46
a niby skąd masz takie informacje?
Pracowałaś, pracowałeś i się wypowiadasz?
woman 2016-09-30 22:47:10
Hej czy ktoś pracuje/pracował w Naturze w Lubinie na LSM > ? jakie opinie macie ? :) ciężko bardzo ? jak z kasą , dniami wolnymi, ew.nadgodzinami ? :) mam okazje zaczac tam prace i zastanawiam sie . pozdrawiam :)
Zostaw swoją opinię o Polbita. Drogeria Natura - Lublin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polbita. Drogeria Natura