brak logo

Pharmalink Sp. z o.o

Łódź

Opinie o Pharmalink Sp. z o.o

admin 2015-10-18 12:22
Wiesz coś nowego o rekrutacji i zatrudnianiu do firmy Pharmalink Sp. z o.o. ? Twoja opinia jest ważna.
16
netek 2016-09-26 18:07
czysta prawda - nie polecam tej firmy, szkoda samochodu i własnych nerw.
9
pola 2016-10-03 13:58
@olo aha no to podjrzewam ze na to pytanie to juz Ci odpowiedza raczej na rozmowie kwalifikacynjej skoro o tym nie napisali w ogloszeniu bo to na pewno biora pod uwage jakis tam staz pracy na pewno..g
4
Obecny 2016-12-20 11:55
Robota nie jest jakaś mega ciężka zależy dla jakiego przewoźnika jeździsz
3
driver 2016-12-22 20:41
Oj zauważyłem usuwanie opini które są niewygodne dla firmy Pharmalink i przewoźnika Cartrans. Czyżby Pan Paszkowski i jego świra zareagowali na opinię ludzi którzy w niej pracowali i widzieli to wszystko o czym pisali na owym forum. To wszystko była czysta prawda. Układy wyzysk i zmuszanie kierowców do jazdy niesprawnymi technicznie autami z ilością towaru przekraczającą możliwość przewozu w zalecanych temperaturach. Choć to też bajka by auta spełniały tę normy. Albo nie działa lodówka albo ciepła komora. Paranoja.
6
Obecny 2016-12-29 21:38
To prawda ale to tylko zdarza sie w firmie Cartrans bo u drugiego przewoźnika jest jakoś dziwnie sprawne Dlsczego?????
5
Obecny 2017-01-29 17:50
Najlepszy jest pan który rekrutuje kierowców jego nie powinno tam w ogóle być uważajcie na firmę Cartrans cieżko też z wypłatami nie są reguralne szkoda Waszych nerw
2
Tomis 2017-02-01 18:57
Wyzysk przewoźników i kierowców, najlepiej jeździć po 20 godzin na dobę za marne pieniądze. Nie ma w tej firmie z kim porozmawiać o konkretnych sprawach. Okradają przewoźników i kierowców - brak zeskanowanej paczki 5zł, brak ubrania firmowego i identyfikatora 200zł, są również inne kary dla kierowców. Ponadto zabierają tzn. rabat paliwowy, który zależy od ilości aut i przejechanych km-miesięcznie wynosi to od 600-2000zł. Rozbój w biały dzień. NIE POLECAM.
5
przewoźnik 2017-02-11 07:59
Ogólnie trochę w tym prawdy. Bardzo duże wymagania od przewoźników co przekłada się na wymagania od kierowców. Mocno rozbudowany system kar.
wynagrodzenie zaniżone w stosunku do odpowiedzialności i wymagań.
Szeroko pojęta "spychologia" wszystko zwalić na przewoźnika i kierowców
5
PRZEWOŹNIK2 2017-02-17 11:09
ŚWIĘTA PRAWDA
3
wawrzyniec 2017-02-17 22:09
Nie polecam, transport leków traktowany jak zwykła kurierka tylko, że rejony o wiele większe i większa odpowiedzialność, cała papierologia, pobrania wszystko na głowie kierowcy który jeździ od 5-6 rano do zależnie od rejonu jaki ma 18/19/20. Totalna paranoja. Busy wypchane paczkami po sufit od wartości paru zł do parudziesięciu tyś. za paczkę.
4
Szkoda slow 2017-02-22 19:03
Widze ze tutaj same opinie o przewoznikach a przeciez przewoznik to firma zewnetrzna I nijak ma sie do pracy w firmie Pharmalink.

Aplikujesz na Pracownika Magazynu w Pharmalink Wroclaw? Dwa razy sie zastanow!

Dlaczego?

Koordynator Pan A.P to osoba ktora kompletnie nie nadaje sie na to stanowisko, nie zna podstawowych punktow kodeksu pracy. Chlop z podkarpacia ktory zna sie najlepiej na wypasaniu krow. Przyjechal do Wroclawia ze swoimi sloikami I mysli ze jest kozak.

Pan K.P to totalna pizdziora uwielbia podpier***** sypie na wszystkich kierowcow, magazynierow nawet na swoich (teoretycznie) przelozonych. Kazdy mu tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lize Pan K.P chyba to lubi. Gowniarz mysli ze zlapal byka za rogi a swoja kariere zbuduje na sprzedawaniu innych. Sprzeciwisz sie? Wylatujesz!

Teraz o warunkach pracy

Warunki totalne minimum.

Widziales kiedys dziury w posadzce na magazynie takie ze mozna sobie noge zlamac? Idz do pharmalinku to zobaczysz haha.
Wozek widlowy do naprawy raz w tyg.
Laduj wtedy auto paleciakiem (nie ma rampy)

Kasa? Najnizsza krajowa + premia!
Godz. pracy? 4-12

Chcesz sie wkur***? Zapraszam

Ja jednak wole byc cieciem na parkingu niz magazynierem w pharmalinku wroclawskim
7
Przewoznik11 2017-03-22 17:46
Witam. Zastanawiam sie nad ofertę współpracy jako przewoźnik.. co możecie powiedzieć na ten temat? Jeździmy po całym kraju czy każdy ma jakiś swój rejon?
Obecny 2017-03-31 21:02
Nie polecam,chyba że masz dużo pieniędzy do dokładania do interesu. Ja tylko czekam na zakończenie leasingu i z Tą firmą kończę współpracę. To co robią z przewoźnikami to wielkie nieporozumienie i złodziejstwo w białych rękawiczkach.
4
Misza 2017-04-20 00:55
Jako były już kierowca również wypowiem sie w sprawie pracy w wymienionej firmie. Zacznę od początków pharmalinku kiedy to przewoźnicy dostawali po 1.80zł/km. Dla kierowcy było 20gr/km co przy przebiegach rzędu 700-1000km dziennie dawało niezłe wynagrodzenie. Może to się wydawać dużym dystansem Ale kiedyś wozilo się po 5 paczek na aucie, a czas pracy zamykał się w 10-12 godzinach. Niestety wszystko co dobre szybko się kończy. Ta firma teraz upodabnia się do dhl-u i innych firm kurierskich A o tym rodzaju pracy chyba nie muszę się wypowiadac. Auta załadowane po sufit i weź to rozwieź po wszystkich szpitalach, aptekach, sklepach A w zasadzie wszędzie tam gdzie można kupić leki lub suplementy. Dramat. Pot po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się leje A ostatnio doszły rygorystyczne kary. Kierownictwo i prezes z firmy kurierskiej położył na tej firmie łapy i zrobił z tego Auschwitz również w biurze dziewczynom. Jak chcą iść się wysikac to muszą przerwę klepać A jak telefonu nie odbiorą to im po premii leci. Mógłbym wiele złego jeszcze o tej firmie napisać ale zabrakło by miejsca na serwerze. Wszystkim przewoznikom i kierowcom szczerze odradzam, szkoda zdrowia i nerwów za teoretycznie trochę większe wynagrodzenie A praktycznie będzie mniejsze bo wam zabiorą!!!
4
GrzK 2017-05-22 15:56
Też mogę podzielić się swoją opinią. UNIKAĆ Z DALEKA tak samo w sytuacji gdy ejsteś przewoźnikiem, tak samo jak kierowcą. Jeździłem chwile w tej firmie oddział Lublin. Burdel na kółkach. Tam porządek zacząć trzeba od pracowników magazynu i pożal się boże kierownika. Kierownik nie raz przychodził na sporym kacu, albo jeszcze nietrzeźwy. Potrafił być 2 dniw tyfgodniu w pracy a pozostałe dni leczyć kaca. Pracownicy magazynu nie robia praktycznie NIC co jest w ich obowiązku. Kazyd kierowca sam musi najpierw wypakwoac tira ktory przyjezdza z dostawa, bo pracownicy magazynu maja to w dupie chociaz to ich robota, ale jak oni sie za to wezma to zejdzie im sie do poludnia i wtedy keirowcy pozno wyjada itd itd stała gadka, az sam sie dziwie ze ludzie tam jezdzacy na to się godzą. Magazynier o imieniu na P, kompletny burak, cham i prostak nie nadaje sie do niczego chyab tylko do tego żeby utrudniac prace ktorą on SAM powinien wykonac, czyli ulozenie towaru do wywozki itd. nie wiem za co im placa. Niedociągnięc jest duzo zdarzalo się ze do rak wlasncyh oddawałem dokumenty z trasy, a nastepnego ranka byla adnotacja ze nei ma dokumentow i obciążenia dla mojego szefa. cyrk na kolkach. dokuemnty giną chuj wie gdzie. a pozneij rpzewoznik za to placi. Omijać szerokim łukiem jak nie chcecie tracić nerów. ja jeszcze spróbuję poruszyć trochę kogos wyżej bo ta firma to tragedia.
1
Julita 2017-07-27 10:37
@GrzK - a czy możesz napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia w Pharmalink Sp. z o.o? W jakim systemie jest praca (stałe godziny, czy system zmianowy)? Jak wygląda kwestia wynagrodzenia? Te informacje pomogą forumowiczom, którzy są w trakcie poszukiwania pracy.
Magazynier 2017-07-27 19:00
Albo pracujesz dla przewoźnika albo dla firmy. W pharmalinku nie jest źle. Dobry socjal ,wypłata zależy od twojego zaangażowania umowa o pracę. Wiadomo czasami jest nerw ale jest ok.
GrzK 2017-07-30 19:06
Nie ejst zle?:D to chyba dobrej firmy jescze nie widzieliscie. Jezeli chodzi o kierowcow to jezdzi sie u przewoznika w lublinie jest ich ze 3 czy 4 chyba tylko i kazdy jeden wykorzysta cie do cna. Jazdy jest na prawde duzo, duzo punktow duzo zapierdzielania, w oddziale lubelskim robisz tez jako magazynier bo magazynierom nie chce sie robic tego za co IM placa, tzn wyladunek tira ktory przyjezdza z dostawa. To wszystko robia kierowcy, czego nawet nie powinni robic ale tutaj tak jest, nikt za to nie zaplaci a jeszcze ci eopierdoli ze za wolno robisz, masakra. U przewoznika duzo nie zarobisz a umowy maja tylko nieliczni. Pod pharmalinkiem robisz jako m agazynier maja jakeis 1700zl, umowe owszem itd, i akurat jezeli chodzi o lublin to maja leciutko, ale tylko dlatego maja leciutko ze sa po prostu chamami i wykrozystuja kierowcow do wszystkiego. Nie polecam, nie wiem jak w innych miastach ale tutaj to katorga. Teraz pracuje w innej firmie gdzie jak podjezdza towar to kierowcy nic nei robia tylko od tego sa magazynierzy, towar przygotowany do wywozu tak jak powinno byc w pharmalinku wszystko robisz sam, walczysz o miejsce na podejzdzie, walczysz o glupiego paleciaka bo w tej firmie zapierdziela sie w tempie kosmicznym, zeby wszystko wywiezc i wrocic o przyzwoitej godzinie. Nie polecam. Obciazenia za jakeis bzdury ktorech nawet ty ne zorbiles, wiele takich sytuacji widzialem z dokumentami niezdanymi, po prostu gdzies przepadaly mimo ze oddawało się do ręki, a pozniej obciazenie, i obciazenie nie ma tam z kim dyskutowac magazynierzy mysla ze sa kieronwikami co najmniej a sa baranami.
1
GrzK 2017-07-30 19:09
Muszę dodac że jak taki magazynier wiecej zarobi to tylko dlatego, ze pomaga na lewo niektorym przewoznikom za co dostaje kase pod stołem. Oczywiscie wszystko an przykladzie Lublina. Jakby tak chciec im narobic syfu za to jak ten zaklad funkcjonuje a jak traktuja kierowcow to szybko by ktos to załatwił.
1
Zostaw swoją opinię o Pharmalink Sp. z o.o - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pharmalink Sp. z o.o