logo Jobxion Poland Sp. z o.o.

Jobxion Poland Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Jobxion Poland Sp. z o.o.

kermit 2016-12-17 15:52
No taka jest umowa, im też zależy żeby pracownik miał pracę bo z tego maja przecież kasę.

Ta firma ma jeden podstawowy problem, brak reakcji na zgłaszane problemy z wynagrodzeniem i rozliczeniem. Zgłaszanie błędnych naliczeń wypłaty (jak się np. okaże inna stawka niż się umawiałeś), kilometrówek, i innych rozliczeń woła o pomstę do nieba. Fakt, wypłata zawsze przychodzi na czas, ale jak masz w niej coś skopane, zaniżone czy coś w tym stylu to się nie doczekasz. Ja po 10 tygodniach nie doczekałem się. Podobno to wina holenderskich księgowych, ale co mnie to obchodzi? Chcą niby żeby po Nowym Roku znowu przyjechać, no ok, cieszę się fajnie i super, ale już żeby zmienić kwotę kilometrówki po zmianie miejsca zamieszkania to już nie ma komu... To niby małe kwoty, ale zawsze jełro do jełro...

Cały czas czekam też na jakąkolwiek mailową odpowiedź... To drugi mankament, brak odpowiedzi nie jest odpowiedzą...

Nie wiem o co chodzi z problemami z ubraniami roboczymi, to akurat dostaliśmy wszystko właściwie bez problemu, tak jak rękawice, dodatkowe okulary czy nawet zatyczki do uszu.

Aha, i nadrabianie ponad 100 kilometrów żeby im sprzęt do Tiel odwieźć to faktycznie przegięcie. Niby to mały kraj, nadrobiłem i oddałem, ale znowu pojawia się to "ale"...

Ogólnie podsumowując, firma fajna, moim zdaniem można polecić. Ma swoje wady - jak wyżej napisałem - ale wielkiej tragedii z tym nie ma i da się pracować.

No i oczywiście dzięki za firmową kartkę świąteczną :) Wszystkim współpracownikom życzę Wesołych Świąt, a przede wszystkim oczywiście życzenia dla poznanego osobiście Andre i dla wszystkich koordynatorek :)
smerf pracus 2016-12-30 10:12
ubrania daja bylismy teraz od listopada dostalismy caly zestaw
Jobxion 2017-01-03 14:26
Dzień Dobry,
Sprawa została zgłoszona do koordynatorki w Holandii. Czy udało się wyjaśnić sprawę?
Przyszly pracownik 2017-01-04 10:57
Chcialbym wyjechac jako ciesla szalunkowy, jak sie przedstawia praca i czy daja gwarancje godzin?
Jobxion 2017-01-04 12:50
Sprawa została zgłoszona koordynatorce w Holandii. Czy udało się ją wyjaśnić?
pablo158 2017-01-05 11:08
Ile na godzine może zarobić elektryk budowlany ?
Oluś 2017-01-11 14:52
Czy ktoś wie o planowanych wyjazdach do Holandii dla elektryków? Chciałbym skorzystać z oferty Jobxion bo wiem , że to dobra firma. Człowiek jedzie pewny pracy, zakwaterowania i innych spraw. Zarobki słyszałem tez mają całkiem dobre to czego mam szukać .
Kuba 2017-01-16 16:44
Mam zamiar ponownie przez nich wyjechać do Holandii. Nie miałem żadnych problemów jak byłe w zeszłym roku. Czy wiadomo ile w tym roku można będzie zarobić? Mam nadzieję, że warunki mieszkaniowe nie pogorszą się.
Magik 2017-01-17 16:42
jakie są teraz zarobki dla cieśli szalunkowych?
Malgosia_Jobxion 2017-01-18 10:21
Dzień Dobry,
Wszystkie zainteresowane pracą osoby prosimy o wysłanie CV na adres mailowy: rekrutacja@jobxion.pl .
Rekruter po otrzymaniu CV kontaktuje się z każdym kandydatem i przedstawi warunki finansowe.
Pozdrawiam
Kolo 2017-01-20 11:34
Firma super, znam pracowałem i nie znoszę takich wpisów jak Twój(stary wyga). Coś nie wypali to nie znaczy ze jest wszystko źle.
Darek 2017-01-21 14:11
Jeśli jedziesz na szalunki od poniedziałku do Amsterdamu to informacja dla Ciebie.
Jesteśmy na miejscu, mieszkanie mamy tylko do jutra (informacja od właściciela).
Koordynatorka nie odbiera telefonów ani nie odpisuje na smsy. Nie mamy ani adresu budowy ani narzędzi o ubraniach roboczych nie wspominając.
Pani Olgolub Panie Krzysztofie czekamy na telefon do wieczora jeśli to nie nastąpi jutro wracamy do kraju.
5
Irek 2017-01-22 12:20
Widzę że nie jestem sam. Ja czekałem tydzień bez pracy. Miałem zaczynać od poniedziałku. Wczoraj wstępnie ustaliłem z koordynatorkom że się dzisiaj przeprowadzamy. Cały dzień nie odbiera dzisiaj telefonów wyprowadzić mamy się do 13. Generalnie jestem w czarnej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Widoczne nie opłacanie mieszkań pracownikom to przedziwna forma komunikowania im żeby jechali sobie do domu bo roboty nie ma.
4
Malgosia_Jobxion 2017-01-24 11:26
Witam serdecznie panie Darku i Irku. Z informacji przekazanych mi od współpracowników z Holandii rozumiem, ze sytuacja została wyjaśniona. Pani Olga nie jest koordynatorka, która się panami opiekuje stąd problemy z komunikacją. Jeśli chodzi o pracę to czekamy na informacje od Klienta kiedy ruszą projekty. Obecnie jak rozumiem przeprowadzili się panowie do innego mieszkania i czekają na informację w sprawie pracy.
Wyrozumiały 2017-01-24 20:01
W sumie JobXion stara się organizować wszystkie wyjazdy bez problemów, czasami nawet najlepszemu może się nie udać. Wszystko jest do naprawienia. Mniej nerwów i złości pozwoli logicznie myśleć i wiele tematów szybko uregulować. Dajmy sobie szansę a będzie dobrze.
1
kermit 2017-01-25 12:12
Tak, tylko dlaczego prosta sprawa jest rozwiązywana dopiero po zrobieniu małej afery? Na prawdę, nie chcę nikomu pod górę robić ani złych opinii pisać (bo to są małe problemy, popierdółki). Nie można na zapytanie po prostu odpisać "sprawdze i za kilka dni odpowiem" i za te kilka dni po sprawdzeniu odpisać? Nikt nie wymaga natychmiastowych odpowiedzi, nie chcę też co chwilę dzwonić i głowe zawracać, wiem, że wszystko wymaga czasu, ale gorszy od złej wiadomości jest brak jakiejkolwiek wiadomości. Teraz np. mamy sytuację, że pojechaliśmy na końcówkę budowy i robota się skończyła. I teraz, cały dzień czekamy na jakąkolwiek odpowiedź co dalej, czekać, pakować się i wracać czy szukać sobie czegoś innego na własną rękę. A wystarczyło by krótkie info, np "czekajcie na razie, czegoś wam szukamy" lub cokolwiek. I w sumie taka odpowiedź przyszła, tylko dlaczego po 2 dniach? :)
Ogólnie firma nie jest zła, a w każdej są jakieś problemy. Tylko wystarczyło by kilka na prawdę drobiazgów poprawić a wszyscy byli by o wiele bardziej zadowoleni.
2
Wyrozumiały 2017-01-29 17:41
Wszędzie pracują ludzie i wiesz, że nie wszyscy przykładają się do pracy. Być może w tej sprawie tak było. Najgorsze, że takie sytuacje rzutuj na opinię firmy. Myślę, że to był typowy "wypadek przy pracy".
seko 2017-01-31 09:07
Z tym że w Norwegii usiedzisz teraz jakieś parę miesięcy na jednym projekcie to prawie utopia. Też rzucają na fuchy i zapchajdziury. Ale co z tego że stawka wyższa jak zakwaterowanie krocie, paliwo drogie i wszedzie prawie daleko. Jedzenie też drogie i podatek również wysoki. Jak się trafi w Norge na przestoje to 0 lub ujemny zarobek.
2
Pracownik 2017-02-02 11:45
Nieszczęśliwych ludzi zawsze jest dużo. JobXion wysyła do dobrej roboty, można zrobić fajną kasę ale zawsze znajdzie się ktoś z czarnymi perspektywami.
Seba 2017-02-04 13:28
O jakiego Andre chodzi jesli mozna wiedziec ?
Irek 2017-02-07 10:53
Było pisane o daniu sobie drugiej szansy itp. Więc ja opisze jak to działa w praktyce. Daliśmy z kolegom "drugą szanse" posiedzieliśmy w zagrzybionym mieszkaniu przez kolejne kilka dni po czym poproszono nas żebyś pojechali sobie do domu. I tak to wygląda w praktyce nie tylko z nami. Rozmawialiśmy z kilkom pracownikami i raczej standardem jest że się robi trochę potem siedzi w domu. Jak komuś pasuje pół etatu i syf w mieszkaniu to polecam.
6
Olek 2017-02-12 18:53
Nie lubię udzielać się na portalach ale jak czytam o tych strasznych warunkach i zerowych zarobkach to nie wytrzymałam. Nie zdarzyło mi się nic takiego, wprost przeciwnie fajnie mi się współpracuje z JobXion. Niezłe warunki mieszkaniowe i całkiem dobry zastrzyk kasy.
kockengen 2017-02-23 11:34
Wytrzymałam ? To tylko utwierdza mnie w przekonaniu że pozytywne komentarze piszą koordynatorki .... Porażka
4
Olek 2017-02-24 15:00
Pracowałem z Jobxion kilka razy i zawsze wszystko było dopięte. Świetna organizacja pracy i mieszkań, polecam jesli ktoś zamierza wyjechać do pracy za granicą
pracowałem 2017-02-24 15:43
Zbliża się okres wzmożonego zapotrzebowania na pracowników to biuro zaczyna intensywną kampanie. Więc będzie coraz więcej "Olków" i innych którym pracowało się wspaniale i wszystko było dopięte na ostatni guzik. Ale nie ma się co oszukiwać prawdziwe opinie o tej firmie to tylko te negatywne.
3
strary polonez 2017-02-26 01:20
Pracując dla Jobxion Spotkałem ludzi którzy nie pracowali dwa tygodnie potem poszli do pracy ale firma /inna niż Jobxion/ skasowała ich za mieszkanie za okres w którym nie pracowali. W sumie zarobili 3-4 Euro za godzinę.
Jobxion nie kasuje za mieszkanie jak nie pracujesz .A to ogromny plus na korzyść Jobxion.
Jestem w Skandynawii. Ale Holandia zaczyna przebijać Norwegie.Tam Majac 10 eur za godzinę wychodzisz lepiej niż tutaj mając 185 kr/h.
Problem do rozwiazania zostaje jeden.Holendrzy muszą się nauczyć że nikt nie przyjedzie na jeden dzień lub dwa bez zapłaty za paliwo z Polski.
2
Alicja 2017-02-27 16:09
Widzieliście już wywiad z Jobxion Poland Sp. z o.o. przeprowadzony przez Redakcję z GoWork.pl? - http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,964815,wywiad-sandra-ras Co sądzicie o tej firmie? :)
stary polonez 2017-03-12 10:47
Właśnie sie dowiedziałem że Jobxion nie opłaca składek emerytalnych w Holandii.
Czy to prawda ?
stary polonez 2017-03-12 11:13
Jestem teraz z powrotem w Skandynawii.Przyjechałem w styczniu zlecenie dostałem od razu na miesiąc .Po czym przedłużenie na kolejny / A więc już dwa /. Teraz kolejne przedłużenie /Tak to już Marzec/. Nastepnego przedłużenia już nie wezmę bo jadę do Polski na Swieta.
Tak dziala to w Norwegii.
Dla wiadomości Jobxion .
Proszę aby holendrzy nauczyli się traktować nas jak partnerów .
Proszę pamiętać że podróż z Polski do Holandii odbywa się na nasz koszt .
W holandii wstawiam dwa okna i potem siedzę w ,,hotelu,, dwa tygodnie bez pracy.
Jak podzielić to na cały miesiąc to wychodzi gorzej niż w Otto przy zarobkach 7 Eur/ godz.
Nie jesteście zlą agencją ale chcecie byc lepsi to zróbcie coś z tym,. Niech pracodawca ponosi koszty z dojazdem z Polski jak chce miec pracownika na dzięń lub dwa.

Pozdrawiam i zyczę sukcesów.
Pozdrawiam .
2
Alicja 2017-03-14 08:50
@stary polonez, a na jakim stanowisku pracowałeś?
stary polonez 2017-03-17 20:26
pracowałem jako stolarz.
TOMI 2017-03-18 09:36
JA MAM DO WSZYSTKICH TYCH KTÓRZY NIE SĄ FACHOWCAMI I NIE MAJĄ DOŚWIADCZENIA ABY NIE WYPISYWAŁY GŁUPOT NA JAKĄKOLWIEK FIRMĘ POŚREDNICZĄCĄ DO PRACY BO TO WIDAĆ KTÓRY Z WAS NIC NIE UMIE ANI NIE POTRAFI PRZYŁOŻYĆ SIĘ DO PRACY TZW MARUDERZY A TO TO NIE DOBRZE A TO SRAMTO BO CAŁKOWICIE ROBICIE ZAMIESZANIE DLA TYCH OSÓB KTÓRE CHCĄ POCZYTAĆ O OPINIACH O DANEJ FIRMIE MIAŁEŚ ŻLE TO TO TRZEBA BYŁO SOBIE HOTEL WYNAJĄĆ . SPRAWIACIE ŻE OSOBY KTÓRE SĄ NA PRAWDE ZAINTERESOWANE PRACĄ I WYJAZDEM A SĄ FACHOWCAMI TRACĄ ZAUFANIE DO TAKICH FIRM I CHCĄC ZAROBIĆ NIE WCHODZĄ I NIE APLIKUJĄ DLA TEGO PROSZĘ WAS NIE PISZCIE GŁUPOT ŻE MIELIŚCIE ZAGRZYBIAŁY POKÓJ LUB COŚ INNEGO PO SWOIM DOŚWIADCZENIU WIEM ŻE MOŻNA SPAĆ W TAKICH CIĘŻKICH WARUNKACH A PRZY TYM ZAROBIĆ ŻE NA PRAWDĘ NIE JESTEŚCIE W STANIE SOBIE TEGO WYOBRAZIĆ NIE CHCESZ JEDEN Z DRUGIM JECHAĆ PRACOWAĆ TO ZWOLNIJ MIEJSCE INNYM LUDZIOM KTÓRZY CHCĄ JECHAĆ A NIE MARUDZIĆ BANDA MAŁOLATÓW KTÓRA CHCE ZAROBIĆ A SIĘ NIE NAROBIĆ TO DO KRAJU ZARABIAĆ I W DOMKU SIEDZIEĆ PRZY MAMUSI NIECH PO PRACY OBIADKI ROBI .
kermit 2017-03-19 10:14
Problem ze wstawieniem dwóch okien czy robocie na kilka dni jest we wszystkich firmach pośrednictwa i nie od nich to zależy, a od Holendrów. Niestety takich pracowników jak my traktują jako zapchajdziury w momencie jak gonią terminy i się nie wyrabiają. Dla Holendrów to ma też wady, bo zanim się wdrożysz i poznasz budowę odchodzisz, i nie masz szans na efektywną pracę. W innej agencji przez 2 miesiace byłem na 6-ciu budowach, zanim ogarniesz gdzie magazyn, kto ma plany itp to zmieniasz budowe, nawet u jednego pracodawcy. Samych Holendrów brygadzistów bezpośrednio na budowach też to wkurza, jak już wszystko pokażą i robimy wszystko samodzielnie to dyrekcja zabiera im ludzi, bo przez tydzień nadgonilismy terminy i znowu można przyoszczędzić. Agencjom wygodniej jest jak wsadzą człowieka na jedną budowę i robi tam ciągle, niestety Holendrzy nauczyli się wykorzystywać agencje.

A z tymi ulgami na siłę to musze porozmawiać z koordynatorką... :)
Alicja 2017-03-20 09:15
Jeżeli chcecie być na bieżącą z aktualnościami Jobxion Poland Sp. z o.o. - zapraszam na stronę internetową Agencji http://jobxion.pl/aktualnosci/
stary polonez 2017-03-20 18:30
No to jak to jest z tymi ulgami i opłacaniem składek na ubezpieczenie emerytalne ?
Alicja 2017-03-21 09:55
@stary polonez, niestety nie mam informacji na ten temat.
Malgosia Jobxion 2017-03-21 11:20
Witam,
Zgodnie z przepisami holenderskimi dotyczącymi Agencji Zatrudniania w Holandii składki emerytalne opłacane są po pół roku trwania umowy z Agencją. Dotyczy to zarówno pracowników holenderskich jak i polskich. Jobxion należy do NBBU Holenderskiego Stowarzyszenia Agencji Pośrednictwa Pracy i Tymczasowego Zatrudnienia, co jest dodatkowym gwarantem przestrzegania przez naszą firmę prawa pracy i Zbiorowego Układ dotyczącego Płac - CAO.
Jerzy Urban 2017-03-21 18:38
Ale śmieszne Jobxion przestrzega prawa pracy to chyba jakiś żart dlaczego wynagrodzenie jest w funkcji Bouwvakhelper (pomocnik budowlany) jak ja jestem cieśla szalunkowym Timmerman 1?
Malgosia_Jobxion 2017-03-22 10:49
Panie Jerzy, bardzo proszę o kontakt z koordynatorką i wyjaśnienie sprawy. Ja tez ze swojej strony postaram się wyjaśnić pana zapytanie .
Malgosia_Jobxion 2017-03-22 10:59
Jednak , abym mogła ta sprawę wyjaśnić proszę o podanie prawdziwego imienia i nazwiska :) Pozdrawiam serdecznie
Try try 2017-04-01 13:01
Witam wszystkich ,jak wyglada sytuacja z mieszkaniami ? Ile osób w jednym mieszkaniu ,każdy ma swoj pokój ? Jest czysto ? Itp
Gzik 2017-04-06 18:56
Jak tam jobxionki? Słyszałem że brakuje wam pracowników? Nauczcie się traktować fachowców jak trzeba to nie będą od was uciekać do prawdziwych agencji pracy(usunięte przez administratora) Nie pozdrawiam! Bueeeeee
2
Lola 2017-04-09 09:50
Czy Jobxion ma również prace dla kobiet? Najbardziej by mi odpowiadała praca przy kwiatach. Czy znajomość języka jest obowiązkowa?
Malgosia_Jobxion 2017-04-10 09:27
Dzien Dobry
Jobxion specjalizuje sie w rekrutacji do branży budowlanej. Jeśli ma pani kwalifikacje jako elektryk lub hydraulik serdecznie zapraszamy do złożenia aplikacji :)
wyd 2017-04-12 16:38
Droga administracjo jak to jest że kasowne są negatywne opinie w tym moja. Była ona merytoryczna i ostrzegłaem w niej przed podpisywaniem zgody na ulgę podatkową która znajuje się a jednej kartce ze zgoda na dofinansowanie mieszkania. Czyli jednego bez drugiego nie da się podpisać. To "gangsterski" chwyt ze stony agencji. chciałem ostrzec innych poniewarz rówżnice w podatku trzebabędzie dopłacić. I jest to duży problem. tymczasem mój jak najbardziej merytoryczny post został wykasowany.
Czego nie usówacie tak ochoczo pozytywnych komętarzy pisanych przez koordynatorki. przecierz widzicie że z tego samego ip większosc.
3
arek 2017-04-13 08:38
Stary polonez powiedz w której agencji robisz w Norwegi bo szukam czegoś ale jak byłem ostatnio to same lipy po tygodniu pracy dawali i przestoje nipłacone za to z naliczaniem kosztów za pokój.
1
Jobxion 2017-04-20 15:24
Witam
Ulgi podatkowe są normalnym zabiegiem optymalizującym kwestie podatkowe. Większość agencji zatrudnienia tak postępuje i nie jest to niezgodne z przepisami. Odnosząc się do drugiego Pana zarzutu jest od bezpodstawny i nie w porządku z stosunku do naszych koordynatorów, którzy starają się wykonywać swoja prace jak najlepiej.
marcinek 2017-04-21 20:31
witam mam pytanko jaki przedział zarobków jako hydraulik
pozdrawjam
1
wyd 2017-04-24 18:49
A fakt że zgoda na ulgę jest na jednej kartce z ze zgoda na dofinansowanie mieszkania też jest normalny ?
Spróbujcie zrobić to na dwóch zobaczycie ile ludzi wam podpisze. Zwykłe cwaniactwo a nie optymalizacja podatkowa. Gdzie na koniec roku często gęsto zamiast zwrotu trzeba zrobić dopłatę i okazuje się ze nie pracowało się za 1600 euro a 1400 euro.
1
Olek 2017-04-29 12:01
Czytając opinie odnoszę wrażenie , że ludzie jadący do pracy za granicę chcieliby czuć się jak na urlopie!. Najłatwiej jest obwiniać firmę a samemunie robić nic aby uniknąć problemu. Praca to nie przedszkole .
Zostaw swoją opinię o Jobxion Poland Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jobxion Poland Sp. z o.o.