logo Jobxion Poland Sp. z o.o.

Jobxion Poland Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Jobxion Poland Sp. z o.o.

he he 2016-08-31 18:14
Żebyś się nie przeliczył z tymi premiami!
Instal 2016-09-17 19:17
Firma daremny trud .
1
Instal 2016-09-22 17:49
Jakie premie? Się módl żeby Ci się wypłata zgadzała a nie myśl o premiach!
1
piotr 2016-09-23 15:20
jeżeli chcecie stracić to zatrudnijcie się w tej firmie nie dość że nie miałem czym pracować to jeszcze są mi krewni kasę za przepracowane dni.
kermit 2016-09-23 23:12
Fakt, narzędzia dostaje się na gębe na budowie. Są używane, ale profesjonalne. Jak ze zwrotem jeszcze nie wiem, ale odwożenie na własny koszt do Tiel nie za bardzo mi się widzi, no ale zobaczymy. Mieszkanie d... nie urywa ale da się przeżyć, na wczasach nie jestem, ważne że zakwaterowanie jest blisko pracy. Na razie nie narzekam, opiekunki sie starają jak mogą.
Malgosia_Jobxion 2016-09-27 13:54
Oczywiście mamy aktualne ofert pracy!
Proszę zajrzeć na portale: praca.pl, pracuj.pl, Poloniusz.pl a także na naszą stronę na naszą stronę www.jobxion.pl
Pozdrawiam
kermit 2016-09-29 22:15
Dojazd do Holandii na swój koszt, zakwaterowanie daje pracodawca, kapią kilometrówkę za dojazdy do miejsca pracy z miejsca zakwaterowania. Zakwaterowanie przeważnie 1 osobowe pokoje, ale nie zawsze. Część narzędzi trzeba mieć swoich, na początek również ubranie i buty z noskami, kask dają od razu bo na budowę możesz nie wejść. Za obowiązkowe w beneluksie VCA odciągają, za jazde na kurs i egzamin nie zwracają, ale to masz na 10 lat i nie tylko w tej firmie, mailem dostajesz loonspecificatie i tam masz co za co, na podstawie kart pracy które podpisuje ktoś tam gdzie pracujesz. Można też trochę ponarzekać, ale nie fundują wczasów tylko załatwiają robotę. Ja póki co nie narzekam.
1
kermit 2016-09-30 22:05
Na rozmowie kwalifikacyjnej pytali o chęć uczestnictwa w kursie języka oraz ewentualnej chęci zamieszkania na stałe w Holandii. Na moje oko zależy im na stałych i pewnych pracownikach, wszelkie uwagi co do pracy czy warunków mieszkaniowych biorą na poważnie. Jeśli dobrze pracujesz i firma do której Cię oddelegowali jest zadowolona, to i oni się starają, żebyś miał dobrze.
były pracownik 2016-10-01 15:38
Stabilna praca , stała umowa Haaa... ha.... tak naprawdę jest ? Tylko gdzie i kto ją ma umowę i gwarancję stałego zatrudnienia Przecież to firma wynajmująca pracowników do innych firm Sama nie prowadzi robót jako wykonawca lub podwykonawca
Malgosia_Jobxion 2016-10-03 10:00
Oczywiście! Jeśli nie jest straszna Pani praca na budowie:) Bardzo proszę o wysłanie aplikacji na naszą ofertę pracy (usunięte przez administratora) (usunięte przez administratora) Pozdrawiam
kardko 2016-10-03 10:01
Hej! z tego co widze to jest nadal rerrutacja na stanowisko jako Elektromonter Budowlany.
GregorS 2016-11-04 20:04
Szanowni przedmówcy,
Od czasu do czasu czytam opinie o różnych firmach a także o JOXION. Pracowałem w tej firmie dość długo wiele osób zapewne mnie pamięta. Z mojego punktu widzenia jak czytam niektóre wypociny to żal d... ściska. Wszyscy to gwiazdy , tytani pracy z ogromnym doświadczenie na "kontraktach" którzy za darmo nie będą pracować. Prawda jest inna i niektórzy nie mogą się z tym pogodzić, przyjeżdzają ludzie z wielkim EGO znający perfect 3 języki ( kaczy, byczy i indyczy) jak trafi się ktoś kto mówi po angielsku ( mówi to nie znaczy że rozmawia i rozumie co się do niego mówi) nie ma pojęcia o języku technicznym , zero pojęcia o czytaniu rysunku technicznego. Jak taka osoba ma zrozumiec co od niego chce ( przepraszam za język osoby rozumne) zasrany holender który mówi w swoim języku, angielsku i po niemiecku tłumaczy mu co ma zrobić i jak on chce aby było zrobione a on zna tylko OK . Wszyscy liczą "kasę" więc policzmy 10-12 euro za godzinę , mieszkanie daje Jobxion koszt jak sądzę ok 1000 euro jak by wynajmowac na własną rękę , zwrot za paliwo jak pamietam 0,18-0,2 e/h , rachunek 11 euro/h pracy plus 6,25 Euro za godzinę mieszkanie plus ok 2 euro za zwrot paliwa czyli ok 18 euro na godzine po podatku holenderskim na czysto a gdzie maszyny do pracy 18 euro-20 euro /h z maszynami to mają ludzie na działalności holenderskie a z czasem więcej ale koszty maszyny, samochód dojazd jest ICH,
A wasze koszty gdzie ? Chcecie pracowac , przede wszystkim umiecie coś zrobic DOBRZE i porozumiec się z pracodawcą to zawsze macie otwarte możliwości bo Was ktoś bedzie chciał i widział wasze efekty pracy ,
Był okres mojej bytności że wszyscy "jechali" na Konradzie Celinie etc nic nowego i teraz.
Oczywiście nie pracuje obecnie w Jobxion , mieszkam w Skandynawii ale wiem że napewno mieliby dla mnie pracę za normalną stawkę czyli moją obecną tu. Ale sorry ludzie język , doświadczenie i opinia to PODSTAWA
PS
W Skandynawii nie ma obecnie szans znaleść dobrą pracę osoba bez referencji z dobrej firmy i znajomości języka, zapraszam niezadowolanych tu 80-100 sek /h lub pszukania pracy w renomowanych firmach z Holandii jak OTTO itp.. kasa 6-7 euro

Pozdrawiam znajomych
Trzymajcie sie Kondziu i Sandro
4
prezes GS-u 2016-11-08 18:32
na jakieś premie czy podwyżki nie ma co liczyć są tu opinie że Konrad jest pomocny i stara sie jak może otóż to bzdura kilkakrotnie starałem się dodzwonić i zapytać o kilka ważnych spraw a on nieodbiera i nawet nie oddzwania tak jak większość tzw. koordynatorek a jeśli już ktoś odbierze to zamiast załatwić twoje sprawy to najzyczajniej cię okłamie że wszystko będzie ok obiecują a puzniej nie odbierają tel od ciebie a jakie kolwiek premie dla fachowców nawet z j.ang to zapomnijcie 402 eu to max u nich z własnego doświadczenia wiem jak jest więc porobie jeszcze kilka dni dla nich i zobaczę co zdziałają w mojej sprawie jeśli nic to pa pa dla profesjonalnych teamów jest masa ofert gdzie na start dają min 500 eu komfortowe zakwaterowanie czasem też auto sam mam kilka ofert
7
lesser z jobxion 2016-11-08 22:15
polecam jobxion dla desperatów finansowych koordynatorki ładne fakt kompetencje poziom 0 lekceważące podejście dla pracowników poziom 10/10 zrezygnowałem wyjechałem do skandynawii teraz mam 180 nok/godz i jest ok
4
ciesla 2016-11-09 21:38
Mi sie wsoplpraca bardzo podobala w pierwszy dzien dostalem ubrania, kask i narzedzia nikt mnie nie lekcewazyl i jesli mialem problem to zawsze byl rozwiazany mialem maly wypadek na budowie i badzo byli pomocni jadac do szpitala z koordynatorka jak slyszalem o jakie bzdury niektorzy dzwonia to bym juz nie odbieral na jej miejscu. temat z narzedziami to nie jest tak ze rozdaja je za darmo tylko wypozyczaja jak zjezdzasz to oddajesz jak nie to odciagna ci z wyplaty chyba logiczne ze nie sa w prezencie.
2
Adam 2016-11-09 21:48
i tu sie zgadzam bardzo pomocni
a ty prezes zmien firme jak taki jestes fachowiec to na co czekasz. pewnie tylko narzekac potrafisz z tego co widac!
2
stary polonez 2016-11-28 13:30
sorki kolego .Ja tez pracuję w Skandynawii.Tam jest min.18 euro na godzinę z tego oczywiście opłaty.Ale w Skandynawii jadę na projekt i jestem na nim zawsze do końca na co zwracam uwagę . .Nikt nie zwalnia mnie z pracy z dnia na dzień./No zdarzają się ,,lewusy,,ale to inna sprawa/.Niestety w Holandii jedziesz wstawić dwa okna i dowidzenia .
Jestem tutaj w Holandii bo Jobaxion dał szansę mojemu synowi który skończył szkołę .W Norwegii utrudnili uzyskanie numeru osobistego a bez niego nie dostanie syn pracy.
Dlatego jestem tutaj .Ale coraz bardziej mi się tutaj podoba mimo mniejszej kasy.
Jobaxion w porównaniu do innych firm to dobra firma .
Tylko aby dawali kontrakty od -do ,z konkretną datą Tak jak mam to w Norwegii.
Powodzenia w Skandynawii.
1
GregorS 2016-11-30 19:29
Masz rację ale tu w Skandynawii to inna bajka znasz język i robotę to masz Super nikt z dnia na dzień cię nie zwolni. Co do 18 euro tak i duzo więcej jak sam wiesz Wesołych Świąt Pozdrawiam ze Szwecji GregorS
1
ALLAN 2016-12-04 12:42
Pozdrawiam serdecznie Pani Małgosiu.
2
Instal 2016-12-09 17:57
Ubrania he he he jak pracujesz w biurze jobxion to nie pisz takich głupot. Jobxion nigdy nie daje swoich ubrań!
moli 2016-12-09 22:55
Poprzednio dawał kurtki i spodnie te drugie kiepskie ale dawał a teraz co już nie ma?
Jobxion 2016-12-13 09:33
Witam, proszę o kontakt z koordynatorka w Holandii żeby wyjaśnić sytuację.
Jobxion 2016-12-13 09:37
Witam, proszę o wyjaśnienie sytuacji z koordynatorka lub Account Managerem w Holandii. Jobxion w swoich ustaleniach z pracownikami zobowiązuje się do dostarczenia im ubrań roboczych. Mam nadzieję, że sprawę uda się wyjaśnić. Pozdrawiam
kermit 2016-12-17 15:52
No taka jest umowa, im też zależy żeby pracownik miał pracę bo z tego maja przecież kasę.

Ta firma ma jeden podstawowy problem, brak reakcji na zgłaszane problemy z wynagrodzeniem i rozliczeniem. Zgłaszanie błędnych naliczeń wypłaty (jak się np. okaże inna stawka niż się umawiałeś), kilometrówek, i innych rozliczeń woła o pomstę do nieba. Fakt, wypłata zawsze przychodzi na czas, ale jak masz w niej coś skopane, zaniżone czy coś w tym stylu to się nie doczekasz. Ja po 10 tygodniach nie doczekałem się. Podobno to wina holenderskich księgowych, ale co mnie to obchodzi? Chcą niby żeby po Nowym Roku znowu przyjechać, no ok, cieszę się fajnie i super, ale już żeby zmienić kwotę kilometrówki po zmianie miejsca zamieszkania to już nie ma komu... To niby małe kwoty, ale zawsze jełro do jełro...

Cały czas czekam też na jakąkolwiek mailową odpowiedź... To drugi mankament, brak odpowiedzi nie jest odpowiedzą...

Nie wiem o co chodzi z problemami z ubraniami roboczymi, to akurat dostaliśmy wszystko właściwie bez problemu, tak jak rękawice, dodatkowe okulary czy nawet zatyczki do uszu.

Aha, i nadrabianie ponad 100 kilometrów żeby im sprzęt do Tiel odwieźć to faktycznie przegięcie. Niby to mały kraj, nadrobiłem i oddałem, ale znowu pojawia się to "ale"...

Ogólnie podsumowując, firma fajna, moim zdaniem można polecić. Ma swoje wady - jak wyżej napisałem - ale wielkiej tragedii z tym nie ma i da się pracować.

No i oczywiście dzięki za firmową kartkę świąteczną :) Wszystkim współpracownikom życzę Wesołych Świąt, a przede wszystkim oczywiście życzenia dla poznanego osobiście Andre i dla wszystkich koordynatorek :)
smerf pracus 2016-12-30 10:12
ubrania daja bylismy teraz od listopada dostalismy caly zestaw
Jobxion 2017-01-03 14:26
Dzień Dobry,
Sprawa została zgłoszona do koordynatorki w Holandii. Czy udało się wyjaśnić sprawę?
Przyszly pracownik 2017-01-04 10:57
Chcialbym wyjechac jako ciesla szalunkowy, jak sie przedstawia praca i czy daja gwarancje godzin?
Jobxion 2017-01-04 12:50
Sprawa została zgłoszona koordynatorce w Holandii. Czy udało się ją wyjaśnić?
pablo158 2017-01-05 11:08
Ile na godzine może zarobić elektryk budowlany ?
Oluś 2017-01-11 14:52
Czy ktoś wie o planowanych wyjazdach do Holandii dla elektryków? Chciałbym skorzystać z oferty Jobxion bo wiem , że to dobra firma. Człowiek jedzie pewny pracy, zakwaterowania i innych spraw. Zarobki słyszałem tez mają całkiem dobre to czego mam szukać .
Kuba 2017-01-16 16:44
Mam zamiar ponownie przez nich wyjechać do Holandii. Nie miałem żadnych problemów jak byłe w zeszłym roku. Czy wiadomo ile w tym roku można będzie zarobić? Mam nadzieję, że warunki mieszkaniowe nie pogorszą się.
Magik 2017-01-17 16:42
jakie są teraz zarobki dla cieśli szalunkowych?
Malgosia_Jobxion 2017-01-18 10:21
Dzień Dobry,
Wszystkie zainteresowane pracą osoby prosimy o wysłanie CV na adres mailowy: rekrutacja@jobxion.pl .
Rekruter po otrzymaniu CV kontaktuje się z każdym kandydatem i przedstawi warunki finansowe.
Pozdrawiam
Kolo 2017-01-20 11:34
Firma super, znam pracowałem i nie znoszę takich wpisów jak Twój(stary wyga). Coś nie wypali to nie znaczy ze jest wszystko źle.
Darek 2017-01-21 14:11
Jeśli jedziesz na szalunki od poniedziałku do Amsterdamu to informacja dla Ciebie.
Jesteśmy na miejscu, mieszkanie mamy tylko do jutra (informacja od właściciela).
Koordynatorka nie odbiera telefonów ani nie odpisuje na smsy. Nie mamy ani adresu budowy ani narzędzi o ubraniach roboczych nie wspominając.
Pani Olgolub Panie Krzysztofie czekamy na telefon do wieczora jeśli to nie nastąpi jutro wracamy do kraju.
3
Irek 2017-01-22 12:20
Widzę że nie jestem sam. Ja czekałem tydzień bez pracy. Miałem zaczynać od poniedziałku. Wczoraj wstępnie ustaliłem z koordynatorkom że się dzisiaj przeprowadzamy. Cały dzień nie odbiera dzisiaj telefonów wyprowadzić mamy się do 13. Generalnie jestem w czarnej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Widoczne nie opłacanie mieszkań pracownikom to przedziwna forma komunikowania im żeby jechali sobie do domu bo roboty nie ma.
2
Malgosia_Jobxion 2017-01-24 11:26
Witam serdecznie panie Darku i Irku. Z informacji przekazanych mi od współpracowników z Holandii rozumiem, ze sytuacja została wyjaśniona. Pani Olga nie jest koordynatorka, która się panami opiekuje stąd problemy z komunikacją. Jeśli chodzi o pracę to czekamy na informacje od Klienta kiedy ruszą projekty. Obecnie jak rozumiem przeprowadzili się panowie do innego mieszkania i czekają na informację w sprawie pracy.
Wyrozumiały 2017-01-24 20:01
W sumie JobXion stara się organizować wszystkie wyjazdy bez problemów, czasami nawet najlepszemu może się nie udać. Wszystko jest do naprawienia. Mniej nerwów i złości pozwoli logicznie myśleć i wiele tematów szybko uregulować. Dajmy sobie szansę a będzie dobrze.
1
kermit 2017-01-25 12:12
Tak, tylko dlaczego prosta sprawa jest rozwiązywana dopiero po zrobieniu małej afery? Na prawdę, nie chcę nikomu pod górę robić ani złych opinii pisać (bo to są małe problemy, popierdółki). Nie można na zapytanie po prostu odpisać "sprawdze i za kilka dni odpowiem" i za te kilka dni po sprawdzeniu odpisać? Nikt nie wymaga natychmiastowych odpowiedzi, nie chcę też co chwilę dzwonić i głowe zawracać, wiem, że wszystko wymaga czasu, ale gorszy od złej wiadomości jest brak jakiejkolwiek wiadomości. Teraz np. mamy sytuację, że pojechaliśmy na końcówkę budowy i robota się skończyła. I teraz, cały dzień czekamy na jakąkolwiek odpowiedź co dalej, czekać, pakować się i wracać czy szukać sobie czegoś innego na własną rękę. A wystarczyło by krótkie info, np "czekajcie na razie, czegoś wam szukamy" lub cokolwiek. I w sumie taka odpowiedź przyszła, tylko dlaczego po 2 dniach? :)
Ogólnie firma nie jest zła, a w każdej są jakieś problemy. Tylko wystarczyło by kilka na prawdę drobiazgów poprawić a wszyscy byli by o wiele bardziej zadowoleni.
1
Wyrozumiały 2017-01-29 17:41
Wszędzie pracują ludzie i wiesz, że nie wszyscy przykładają się do pracy. Być może w tej sprawie tak było. Najgorsze, że takie sytuacje rzutuj na opinię firmy. Myślę, że to był typowy "wypadek przy pracy".
seko 2017-01-31 09:07
Z tym że w Norwegii usiedzisz teraz jakieś parę miesięcy na jednym projekcie to prawie utopia. Też rzucają na fuchy i zapchajdziury. Ale co z tego że stawka wyższa jak zakwaterowanie krocie, paliwo drogie i wszedzie prawie daleko. Jedzenie też drogie i podatek również wysoki. Jak się trafi w Norge na przestoje to 0 lub ujemny zarobek.
2
Pracownik 2017-02-02 11:45
Nieszczęśliwych ludzi zawsze jest dużo. JobXion wysyła do dobrej roboty, można zrobić fajną kasę ale zawsze znajdzie się ktoś z czarnymi perspektywami.
Seba 2017-02-04 13:28
O jakiego Andre chodzi jesli mozna wiedziec ?
Irek 2017-02-07 10:53
Było pisane o daniu sobie drugiej szansy itp. Więc ja opisze jak to działa w praktyce. Daliśmy z kolegom "drugą szanse" posiedzieliśmy w zagrzybionym mieszkaniu przez kolejne kilka dni po czym poproszono nas żebyś pojechali sobie do domu. I tak to wygląda w praktyce nie tylko z nami. Rozmawialiśmy z kilkom pracownikami i raczej standardem jest że się robi trochę potem siedzi w domu. Jak komuś pasuje pół etatu i syf w mieszkaniu to polecam.
4
Olek 2017-02-12 18:53
Nie lubię udzielać się na portalach ale jak czytam o tych strasznych warunkach i zerowych zarobkach to nie wytrzymałam. Nie zdarzyło mi się nic takiego, wprost przeciwnie fajnie mi się współpracuje z JobXion. Niezłe warunki mieszkaniowe i całkiem dobry zastrzyk kasy.
kockengen 2017-02-23 11:34
Wytrzymałam ? To tylko utwierdza mnie w przekonaniu że pozytywne komentarze piszą koordynatorki .... Porażka
2
Olek 2017-02-24 15:00
Pracowałem z Jobxion kilka razy i zawsze wszystko było dopięte. Świetna organizacja pracy i mieszkań, polecam jesli ktoś zamierza wyjechać do pracy za granicą
pracowałem 2017-02-24 15:43
Zbliża się okres wzmożonego zapotrzebowania na pracowników to biuro zaczyna intensywną kampanie. Więc będzie coraz więcej "Olków" i innych którym pracowało się wspaniale i wszystko było dopięte na ostatni guzik. Ale nie ma się co oszukiwać prawdziwe opinie o tej firmie to tylko te negatywne.
1
strary polonez 2017-02-26 01:20
Pracując dla Jobxion Spotkałem ludzi którzy nie pracowali dwa tygodnie potem poszli do pracy ale firma /inna niż Jobxion/ skasowała ich za mieszkanie za okres w którym nie pracowali. W sumie zarobili 3-4 Euro za godzinę.
Jobxion nie kasuje za mieszkanie jak nie pracujesz .A to ogromny plus na korzyść Jobxion.
Jestem w Skandynawii. Ale Holandia zaczyna przebijać Norwegie.Tam Majac 10 eur za godzinę wychodzisz lepiej niż tutaj mając 185 kr/h.
Problem do rozwiazania zostaje jeden.Holendrzy muszą się nauczyć że nikt nie przyjedzie na jeden dzień lub dwa bez zapłaty za paliwo z Polski.
Alicja 2017-02-27 16:09
Widzieliście już wywiad z Jobxion Poland Sp. z o.o. przeprowadzony przez Redakcję z GoWork.pl? - http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,964815,wywiad-sandra-ras Co sądzicie o tej firmie? :)
Zostaw swoją opinię o Jobxion Poland Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jobxion Poland Sp. z o.o.