logo Jobxion Poland Sp. z o.o.

Jobxion Poland Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Jobxion Poland Sp. z o.o.

jobxion 2016-08-26 08:57:09
Dzień Dobry w odpowiedzi na Państwa komentarze w w sprawie narzędzi.
Wypożyczamy naszym pracownikom narzędzia atestowane i dobrej jakości (o większej wartości niż 100 Euro sugerowane w jednym z postów) i pilnujemy, aby pracowników zwracał te narzędzia, które rzeczywiście zostały mu wypożyczone. Jeśli pracowników nie zwraca swoich narzędzi, zwraca narzędzia wypożyczone na inne nazwiska (współpracowników) to jest to sytuacja niedopuszczalna:( Proszę wziąć pod uwagę, ze zatrudniamy wiele osób na rożnych projektach, w rożnych miejscach kraju. Stąd tez zależny nam na porządku i od naszych pracowników oczekujemy, że uszanują te zasady. Potrącenie z ostatniej wypłaty to jedyny sposób, aby zobowiązać pracowników do pilnowania wypożyczonego sprzętu - niestety :( .Nie chodzi o to żeby oddać jakikolwiek sprzęt lecz aby oddać swój konkretny sprzęt wypożyczony konkretnemu pracownikowi, z który jest odpowiedzialny. Ponadto dajemy naszym pracownikom duży kredyt zaufania w kwestii wypożyczenia narzędzi. Częstą praktyką w innych firmach jest potrącanie za narzędzia z pierwszej pensji ramach kaucji za sprzęt, która oddawana jest dopiero jak pracowników zwróci sprzęt. My tak nie robimy.
Pozdrawiam
1
jobxion 2016-08-26 11:18:41
Dodam jeszcze informację odnośnie procedury wypożyczania narzędzi:
Jak pan zapewne wie narzędzia mają przypinkę z kodem kreskowym, który jest skanowany ( ZAWSZE w obecności pracownika) i narzędzia automatycznie zapisują się przy jego nazwisku. I taka formę wypożyczenia zaakceptował Pan skoro przyjął Pan narzędzia. Pozdrawiam
jobxion 2016-08-26 15:16:12
W sprawie szczegółów ofert proszę o kontakt do naszych rekruterów.:
mazowieckie, łódzkie, świętokrzyskie, lubelskie, wielkopolskie, lubuskie, małopolskie, podkarpackie: Sandra +48 730 206 040,
pomorskie, kujawsko-pomorskie Sylwia: +48 798 834 026,
zachodniopomorskie, warmińsko-mazurskie, podlaskie Patricia: +48 798 834 023
Pozdrawiam
jobxion 2016-08-26 16:57:09
P.S. Obecnie ruszają nowe projekty dla Hydraulików w Amsterdamie i Utrechcie. Początek projektu 5 września. Dołączam jeszcze kontakt rekrutera z województw; śląskie, opolskie, dolnośląskie: ( usunięte przez administratora )
niko 2016-08-28 16:17:43
Fakt jest taki że tych narzędzi nie dostałem do rąk osobistych, tylko zostawiono mi je na budowie.
jobxion 2016-08-29 11:27:45
Witam, bardzo proszę o kontakt z naszymi rekrutami lub biurem (48) 677 80 98. Szczegóły ofert znajdują się również na naszej stronie www oraz na portalach pracy typu pracuj, praca, gazeta pracaorazi na naszej stronie FB: facebook.com/jobxionpoland
Pozdrawiam
jobxion 2016-08-29 13:41:37
Proszę zajrzeć na naszą stronę internetowa: www.jobxion.nl/pl, fanpage na FB: www.facebook.com/jobxionpoland oraz na portale pracuj, praca, gazeta praca. Tam zawsze są nasze aktualne ogłoszenia. Pozdrawiam
gosc 2016-08-30 13:07:26
Pracowałem dla tej firmy niestety dobrego zdania nie mam , kompetencja Pan koordynatorek żenujaca poraz pierwszy spotkałem sie z taka opieszaloscia .
karol 2016-08-30 17:00:34
Firma Jobxion potrąca za narzędzia 400E!
karol 2016-08-30 18:22:02
Poważnie, trzeba się pilnować u nich na każdym kroku.
adi 2016-08-30 20:02:55
hej a co jesili wezme swoje narzedzia
karol 2016-08-30 20:29:37
Za coś Ci zawsze upi......:)
przemo 2016-08-30 20:32:06
Dla wszystkich którym Jobxion wisi kasę: Jeśli agencja pracy, która was zatrudnia nie wypłaca wam wynagrodzenia, wakacyjnych ( vakantiegeld ) czy też urlopu to możecie żądać wypłaty tych świadczeń od pracodawcy, do którego zostaliście oddelegowani do pracy. Prawo takie gwarantuje wam ustawa, która weszła w życie w Holandii z dniem 01-01-2010 roku. Jeśli pracodawca zapłacił za waszą pracę agencji pracy a ta nie wypłaciła wam wynagrodzenia czy też innych świadczeń to pracodawca ten musi wam wyrównać wasze straty i wypłacić zaległości. Wówczas kosztujecie go podwójnie, ale możecie być pewni że taki pracodawca nie skorzysta więcej z nieuczciwej agencji pracy. Ta ustawa ma na celu właśnie wyeliminowanie z rynku pracy nieuczciwe agencje pracy.
jobxion 2016-08-31 11:45:57
Szanowny Państwo,
Powrócę do tematu narzędzi raz jeszcze
Narzędzia są Panom WYPOŻYCZANE na konkretne nazwisko. Tak jak pisaliśmy powyżej narzędzia, które Panom udostępniamy mają przypinkę z kodem kreskowym, który jest skanowany ( w obecności pracownika) i narzędzia automatycznie zapisują się przy jego nazwisku. Po zakończeniu pracy dla Jobxion panowie maja obowiązek zwrócić narzędzia, które zostały im wypożyczane. Jeśli zwrócą swoje narzędzia i kody się zgadzają nic nie zostaje potrącone!
Jeśli jednak Panowie nie zwracają narzędzi, "zapominają" je zwrócić, gubią je lub zwracają ale... nie są to ich narzędzia tylko kolegi to wtedy owszem jest potracenie do momentu uregulowania sprawy.
Proszę zwrócić uwagę, że w ten sposób chronimy interesy też tych panów, których narzędzia mogą zostać zwrócone jako własne przez kolega z projektu czy mieszkania . Jeśli nie ma weryfikacje co do kogo należy to potem kłopoty maja inni pracownicy.
Proszę też zwrócić uwagę, że narzędzia które Panom wypożyczamy mają swoją wartość. Firma nie może ich rozdawać bez kontroli i bez zabezpieczenia się w tym względzie. Pragnę jeszcze zaznaczyć, że wiele innych firm pobiera kaucje za narzędzia z pierwszego wynagrodzenia i zwraca pieniądze dopiero jak pracownik zwróci wszystkie narzędzia.
Jeśli któryś z obecnych tu Panów zwrócił swoje narzędzia a kaucja z ostatniego wynagrodzenia mimo to nie została wypłacona bardzo proszę o informację: malgosia@jobxion.pl
jobxion 2016-08-31 11:48:37
Tak zapraszamy na stronę: www.jobxion.nl/pl
jobxion 2016-08-31 13:39:59
Dzień Dobry
dla Państwa informacji:
Jobxion Vakmensen BV czyli de facto Państwa pracodawca w Holandii jest członkiem Holenderskiego Stowarzyszenie Agencji Pośrednictwa Pracy i Tymczasowego Zatrudnienia (NBBU).
NBBU jest związkiem zawodowym i reprezentuje interesy ponad 1,000 usługodawców na rynku pracy tymczasowej w tym agencji zatrudnienia. JobXion jest certyfikowanym członkiem NBBU i spełnia restrykcyjne wymagania stawiane przez Stowarzyszenie.
Stowarzyszenie z NBBU jest gwarancją, że jego członkowie są rzetelnymi i profesjonalnymi firmami przestrzegającymi przepisów i złożonych regulacji dotyczących zatrudnienia i płac. CAO ( skrót od Układ Zbiorowy Płac) kontroluje NBBU, aby przepisy dotyczące pracowników zarówno tymczasowych były prawidłowo stosowane.

W Polsce rekrutację w imieniu firmy Jobxion Vakmensen B.V prowadzi Jobxion Poland sp. z o.o. nr w rejestrze KRAZ 13137
karol 2016-08-31 15:43:03
Nie skanujecie ich w obecności pracownika tylko zostawiacie na budowie! Jeżeli jest przekazanie narzędzi pracownikowi to musi się on pod tym przekazaniem podpisać czytelnie "tak przyjąłem takie i takie narzędzia data, imię i nazwisko". A wy zostawiacie narzędzia na budowie, nie macie potwierdzenia od konkretnego pracownika, a później potrącacie pieniądze za rzekomo nie takie zdane narzędzia. No cóż ale bałagan jest wpisany w firmę J......
he he 2016-08-31 18:14:18
Żebyś się nie przeliczył z tymi premiami!
Instal 2016-09-17 19:17:52
Firma daremny trud .
1
Instal 2016-09-22 17:49:55
Jakie premie? Się módl żeby Ci się wypłata zgadzała a nie myśl o premiach!
piotr 2016-09-23 15:20:25
jeżeli chcecie stracić to zatrudnijcie się w tej firmie nie dość że nie miałem czym pracować to jeszcze są mi krewni kasę za przepracowane dni.
kermit 2016-09-23 23:12:42
Fakt, narzędzia dostaje się na gębe na budowie. Są używane, ale profesjonalne. Jak ze zwrotem jeszcze nie wiem, ale odwożenie na własny koszt do Tiel nie za bardzo mi się widzi, no ale zobaczymy. Mieszkanie d... nie urywa ale da się przeżyć, na wczasach nie jestem, ważne że zakwaterowanie jest blisko pracy. Na razie nie narzekam, opiekunki sie starają jak mogą.
Malgosia_Jobxion 2016-09-27 13:54:41
Oczywiście mamy aktualne ofert pracy!
Proszę zajrzeć na portale: praca.pl, pracuj.pl, Poloniusz.pl a także na naszą stronę na naszą stronę www.jobxion.pl
Pozdrawiam
kermit 2016-09-29 22:15:36
Dojazd do Holandii na swój koszt, zakwaterowanie daje pracodawca, kapią kilometrówkę za dojazdy do miejsca pracy z miejsca zakwaterowania. Zakwaterowanie przeważnie 1 osobowe pokoje, ale nie zawsze. Część narzędzi trzeba mieć swoich, na początek również ubranie i buty z noskami, kask dają od razu bo na budowę możesz nie wejść. Za obowiązkowe w beneluksie VCA odciągają, za jazde na kurs i egzamin nie zwracają, ale to masz na 10 lat i nie tylko w tej firmie, mailem dostajesz loonspecificatie i tam masz co za co, na podstawie kart pracy które podpisuje ktoś tam gdzie pracujesz. Można też trochę ponarzekać, ale nie fundują wczasów tylko załatwiają robotę. Ja póki co nie narzekam.
1
kermit 2016-09-30 22:05:49
Na rozmowie kwalifikacyjnej pytali o chęć uczestnictwa w kursie języka oraz ewentualnej chęci zamieszkania na stałe w Holandii. Na moje oko zależy im na stałych i pewnych pracownikach, wszelkie uwagi co do pracy czy warunków mieszkaniowych biorą na poważnie. Jeśli dobrze pracujesz i firma do której Cię oddelegowali jest zadowolona, to i oni się starają, żebyś miał dobrze.
były pracownik 2016-10-01 15:38:41
Stabilna praca , stała umowa Haaa... ha.... tak naprawdę jest ? Tylko gdzie i kto ją ma umowę i gwarancję stałego zatrudnienia Przecież to firma wynajmująca pracowników do innych firm Sama nie prowadzi robót jako wykonawca lub podwykonawca
Malgosia_Jobxion 2016-10-03 10:00:12
Oczywiście! Jeśli nie jest straszna Pani praca na budowie:) Bardzo proszę o wysłanie aplikacji na naszą ofertę pracy (usunięte przez administratora) (usunięte przez administratora) Pozdrawiam
kardko 2016-10-03 10:01:50
Hej! z tego co widze to jest nadal rerrutacja na stanowisko jako Elektromonter Budowlany.
GregorS 2016-11-04 20:04:55
Szanowni przedmówcy,
Od czasu do czasu czytam opinie o różnych firmach a także o JOXION. Pracowałem w tej firmie dość długo wiele osób zapewne mnie pamięta. Z mojego punktu widzenia jak czytam niektóre wypociny to żal d... ściska. Wszyscy to gwiazdy , tytani pracy z ogromnym doświadczenie na "kontraktach" którzy za darmo nie będą pracować. Prawda jest inna i niektórzy nie mogą się z tym pogodzić, przyjeżdzają ludzie z wielkim EGO znający perfect 3 języki ( kaczy, byczy i indyczy) jak trafi się ktoś kto mówi po angielsku ( mówi to nie znaczy że rozmawia i rozumie co się do niego mówi) nie ma pojęcia o języku technicznym , zero pojęcia o czytaniu rysunku technicznego. Jak taka osoba ma zrozumiec co od niego chce ( przepraszam za język osoby rozumne) zasrany holender który mówi w swoim języku, angielsku i po niemiecku tłumaczy mu co ma zrobić i jak on chce aby było zrobione a on zna tylko OK . Wszyscy liczą "kasę" więc policzmy 10-12 euro za godzinę , mieszkanie daje Jobxion koszt jak sądzę ok 1000 euro jak by wynajmowac na własną rękę , zwrot za paliwo jak pamietam 0,18-0,2 e/h , rachunek 11 euro/h pracy plus 6,25 Euro za godzinę mieszkanie plus ok 2 euro za zwrot paliwa czyli ok 18 euro na godzine po podatku holenderskim na czysto a gdzie maszyny do pracy 18 euro-20 euro /h z maszynami to mają ludzie na działalności holenderskie a z czasem więcej ale koszty maszyny, samochód dojazd jest ICH,
A wasze koszty gdzie ? Chcecie pracowac , przede wszystkim umiecie coś zrobic DOBRZE i porozumiec się z pracodawcą to zawsze macie otwarte możliwości bo Was ktoś bedzie chciał i widział wasze efekty pracy ,
Był okres mojej bytności że wszyscy "jechali" na Konradzie Celinie etc nic nowego i teraz.
Oczywiście nie pracuje obecnie w Jobxion , mieszkam w Skandynawii ale wiem że napewno mieliby dla mnie pracę za normalną stawkę czyli moją obecną tu. Ale sorry ludzie język , doświadczenie i opinia to PODSTAWA
PS
W Skandynawii nie ma obecnie szans znaleść dobrą pracę osoba bez referencji z dobrej firmy i znajomości języka, zapraszam niezadowolanych tu 80-100 sek /h lub pszukania pracy w renomowanych firmach z Holandii jak OTTO itp.. kasa 6-7 euro

Pozdrawiam znajomych
Trzymajcie sie Kondziu i Sandro
4
prezes GS-u 2016-11-08 18:32:55
na jakieś premie czy podwyżki nie ma co liczyć są tu opinie że Konrad jest pomocny i stara sie jak może otóż to bzdura kilkakrotnie starałem się dodzwonić i zapytać o kilka ważnych spraw a on nieodbiera i nawet nie oddzwania tak jak większość tzw. koordynatorek a jeśli już ktoś odbierze to zamiast załatwić twoje sprawy to najzyczajniej cię okłamie że wszystko będzie ok obiecują a puzniej nie odbierają tel od ciebie a jakie kolwiek premie dla fachowców nawet z j.ang to zapomnijcie 402 eu to max u nich z własnego doświadczenia wiem jak jest więc porobie jeszcze kilka dni dla nich i zobaczę co zdziałają w mojej sprawie jeśli nic to pa pa dla profesjonalnych teamów jest masa ofert gdzie na start dają min 500 eu komfortowe zakwaterowanie czasem też auto sam mam kilka ofert
5
lesser z jobxion 2016-11-08 22:15:52
polecam jobxion dla desperatów finansowych koordynatorki ładne fakt kompetencje poziom 0 lekceważące podejście dla pracowników poziom 10/10 zrezygnowałem wyjechałem do skandynawii teraz mam 180 nok/godz i jest ok
2
ciesla 2016-11-09 21:38:57
Mi sie wsoplpraca bardzo podobala w pierwszy dzien dostalem ubrania, kask i narzedzia nikt mnie nie lekcewazyl i jesli mialem problem to zawsze byl rozwiazany mialem maly wypadek na budowie i badzo byli pomocni jadac do szpitala z koordynatorka jak slyszalem o jakie bzdury niektorzy dzwonia to bym juz nie odbieral na jej miejscu. temat z narzedziami to nie jest tak ze rozdaja je za darmo tylko wypozyczaja jak zjezdzasz to oddajesz jak nie to odciagna ci z wyplaty chyba logiczne ze nie sa w prezencie.
1
Adam 2016-11-09 21:48:53
i tu sie zgadzam bardzo pomocni
a ty prezes zmien firme jak taki jestes fachowiec to na co czekasz. pewnie tylko narzekac potrafisz z tego co widac!
1
stary polonez 2016-11-28 13:30:06
sorki kolego .Ja tez pracuję w Skandynawii.Tam jest min.18 euro na godzinę z tego oczywiście opłaty.Ale w Skandynawii jadę na projekt i jestem na nim zawsze do końca na co zwracam uwagę . .Nikt nie zwalnia mnie z pracy z dnia na dzień./No zdarzają się ,,lewusy,,ale to inna sprawa/.Niestety w Holandii jedziesz wstawić dwa okna i dowidzenia .
Jestem tutaj w Holandii bo Jobaxion dał szansę mojemu synowi który skończył szkołę .W Norwegii utrudnili uzyskanie numeru osobistego a bez niego nie dostanie syn pracy.
Dlatego jestem tutaj .Ale coraz bardziej mi się tutaj podoba mimo mniejszej kasy.
Jobaxion w porównaniu do innych firm to dobra firma .
Tylko aby dawali kontrakty od -do ,z konkretną datą Tak jak mam to w Norwegii.
Powodzenia w Skandynawii.
GregorS 2016-11-30 19:29:26
Masz rację ale tu w Skandynawii to inna bajka znasz język i robotę to masz Super nikt z dnia na dzień cię nie zwolni. Co do 18 euro tak i duzo więcej jak sam wiesz Wesołych Świąt Pozdrawiam ze Szwecji GregorS
1
ALLAN 2016-12-04 12:42:11
Pozdrawiam serdecznie Pani Małgosiu.
2
Instal 2016-12-09 17:57:47
Ubrania he he he jak pracujesz w biurze jobxion to nie pisz takich głupot. Jobxion nigdy nie daje swoich ubrań!
moli 2016-12-09 22:55:32
Poprzednio dawał kurtki i spodnie te drugie kiepskie ale dawał a teraz co już nie ma?
Jobxion 2016-12-13 09:33:00
Witam, proszę o kontakt z koordynatorka w Holandii żeby wyjaśnić sytuację.
Jobxion 2016-12-13 09:37:01
Witam, proszę o wyjaśnienie sytuacji z koordynatorka lub Account Managerem w Holandii. Jobxion w swoich ustaleniach z pracownikami zobowiązuje się do dostarczenia im ubrań roboczych. Mam nadzieję, że sprawę uda się wyjaśnić. Pozdrawiam
kermit 2016-12-17 15:52:56
No taka jest umowa, im też zależy żeby pracownik miał pracę bo z tego maja przecież kasę.

Ta firma ma jeden podstawowy problem, brak reakcji na zgłaszane problemy z wynagrodzeniem i rozliczeniem. Zgłaszanie błędnych naliczeń wypłaty (jak się np. okaże inna stawka niż się umawiałeś), kilometrówek, i innych rozliczeń woła o pomstę do nieba. Fakt, wypłata zawsze przychodzi na czas, ale jak masz w niej coś skopane, zaniżone czy coś w tym stylu to się nie doczekasz. Ja po 10 tygodniach nie doczekałem się. Podobno to wina holenderskich księgowych, ale co mnie to obchodzi? Chcą niby żeby po Nowym Roku znowu przyjechać, no ok, cieszę się fajnie i super, ale już żeby zmienić kwotę kilometrówki po zmianie miejsca zamieszkania to już nie ma komu... To niby małe kwoty, ale zawsze jełro do jełro...

Cały czas czekam też na jakąkolwiek mailową odpowiedź... To drugi mankament, brak odpowiedzi nie jest odpowiedzą...

Nie wiem o co chodzi z problemami z ubraniami roboczymi, to akurat dostaliśmy wszystko właściwie bez problemu, tak jak rękawice, dodatkowe okulary czy nawet zatyczki do uszu.

Aha, i nadrabianie ponad 100 kilometrów żeby im sprzęt do Tiel odwieźć to faktycznie przegięcie. Niby to mały kraj, nadrobiłem i oddałem, ale znowu pojawia się to "ale"...

Ogólnie podsumowując, firma fajna, moim zdaniem można polecić. Ma swoje wady - jak wyżej napisałem - ale wielkiej tragedii z tym nie ma i da się pracować.

No i oczywiście dzięki za firmową kartkę świąteczną :) Wszystkim współpracownikom życzę Wesołych Świąt, a przede wszystkim oczywiście życzenia dla poznanego osobiście Andre i dla wszystkich koordynatorek :)
smerf pracus 2016-12-30 10:12:44
ubrania daja bylismy teraz od listopada dostalismy caly zestaw
Jobxion 2017-01-03 14:26:58
Dzień Dobry,
Sprawa została zgłoszona do koordynatorki w Holandii. Czy udało się wyjaśnić sprawę?
Przyszly pracownik 2017-01-04 10:57:14
Chcialbym wyjechac jako ciesla szalunkowy, jak sie przedstawia praca i czy daja gwarancje godzin?
Jobxion 2017-01-04 12:50:16
Sprawa została zgłoszona koordynatorce w Holandii. Czy udało się ją wyjaśnić?
pablo158 2017-01-05 11:08:25
Ile na godzine może zarobić elektryk budowlany ?
Oluś 2017-01-11 14:52:07
Czy ktoś wie o planowanych wyjazdach do Holandii dla elektryków? Chciałbym skorzystać z oferty Jobxion bo wiem , że to dobra firma. Człowiek jedzie pewny pracy, zakwaterowania i innych spraw. Zarobki słyszałem tez mają całkiem dobre to czego mam szukać .
stary wyga 2017-01-15 10:41:59
firma do bani znam pracowałem a co do dobrych opini na jej temat to te opinie pisze jobxion po to aby szukać naiwnych ludzi nie polecam i ostrzegam
1
Kuba 2017-01-16 16:44:39
Mam zamiar ponownie przez nich wyjechać do Holandii. Nie miałem żadnych problemów jak byłe w zeszłym roku. Czy wiadomo ile w tym roku można będzie zarobić? Mam nadzieję, że warunki mieszkaniowe nie pogorszą się.
Magik 2017-01-17 16:42:34
jakie są teraz zarobki dla cieśli szalunkowych?
Zostaw swoją opinię o Jobxion Poland Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jobxion Poland Sp. z o.o.