Jobxion Poland Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Jobxion Poland Sp. z o.o.

TOMI 2017-03-18 09:36
JA MAM DO WSZYSTKICH TYCH KTÓRZY NIE SĄ FACHOWCAMI I NIE MAJĄ DOŚWIADCZENIA ABY NIE WYPISYWAŁY GŁUPOT NA JAKĄKOLWIEK FIRMĘ POŚREDNICZĄCĄ DO PRACY BO TO WIDAĆ KTÓRY Z WAS NIC NIE UMIE ANI NIE POTRAFI PRZYŁOŻYĆ SIĘ DO PRACY TZW MARUDERZY A TO TO NIE DOBRZE A TO SRAMTO BO CAŁKOWICIE ROBICIE ZAMIESZANIE DLA TYCH OSÓB KTÓRE CHCĄ POCZYTAĆ O OPINIACH O DANEJ FIRMIE MIAŁEŚ ŻLE TO TO TRZEBA BYŁO SOBIE HOTEL WYNAJĄĆ . SPRAWIACIE ŻE OSOBY KTÓRE SĄ NA PRAWDE ZAINTERESOWANE PRACĄ I WYJAZDEM A SĄ FACHOWCAMI TRACĄ ZAUFANIE DO TAKICH FIRM I CHCĄC ZAROBIĆ NIE WCHODZĄ I NIE APLIKUJĄ DLA TEGO PROSZĘ WAS NIE PISZCIE GŁUPOT ŻE MIELIŚCIE ZAGRZYBIAŁY POKÓJ LUB COŚ INNEGO PO SWOIM DOŚWIADCZENIU WIEM ŻE MOŻNA SPAĆ W TAKICH CIĘŻKICH WARUNKACH A PRZY TYM ZAROBIĆ ŻE NA PRAWDĘ NIE JESTEŚCIE W STANIE SOBIE TEGO WYOBRAZIĆ NIE CHCESZ JEDEN Z DRUGIM JECHAĆ PRACOWAĆ TO ZWOLNIJ MIEJSCE INNYM LUDZIOM KTÓRZY CHCĄ JECHAĆ A NIE MARUDZIĆ BANDA MAŁOLATÓW KTÓRA CHCE ZAROBIĆ A SIĘ NIE NAROBIĆ TO DO KRAJU ZARABIAĆ I W DOMKU SIEDZIEĆ PRZY MAMUSI NIECH PO PRACY OBIADKI ROBI .
kermit 2017-03-19 10:14
Problem ze wstawieniem dwóch okien czy robocie na kilka dni jest we wszystkich firmach pośrednictwa i nie od nich to zależy, a od Holendrów. Niestety takich pracowników jak my traktują jako zapchajdziury w momencie jak gonią terminy i się nie wyrabiają. Dla Holendrów to ma też wady, bo zanim się wdrożysz i poznasz budowę odchodzisz, i nie masz szans na efektywną pracę. W innej agencji przez 2 miesiace byłem na 6-ciu budowach, zanim ogarniesz gdzie magazyn, kto ma plany itp to zmieniasz budowe, nawet u jednego pracodawcy. Samych Holendrów brygadzistów bezpośrednio na budowach też to wkurza, jak już wszystko pokażą i robimy wszystko samodzielnie to dyrekcja zabiera im ludzi, bo przez tydzień nadgonilismy terminy i znowu można przyoszczędzić. Agencjom wygodniej jest jak wsadzą człowieka na jedną budowę i robi tam ciągle, niestety Holendrzy nauczyli się wykorzystywać agencje.

A z tymi ulgami na siłę to musze porozmawiać z koordynatorką... :)
Alicja 2017-03-20 09:15
Jeżeli chcecie być na bieżącą z aktualnościami Jobxion Poland Sp. z o.o. - zapraszam na stronę internetową Agencji http://jobxion.pl/aktualnosci/
stary polonez 2017-03-20 18:30
No to jak to jest z tymi ulgami i opłacaniem składek na ubezpieczenie emerytalne ?
Alicja 2017-03-21 09:55
@stary polonez, niestety nie mam informacji na ten temat.
Malgosia Jobxion 2017-03-21 11:20
Witam,
Zgodnie z przepisami holenderskimi dotyczącymi Agencji Zatrudniania w Holandii składki emerytalne opłacane są po pół roku trwania umowy z Agencją. Dotyczy to zarówno pracowników holenderskich jak i polskich. Jobxion należy do NBBU Holenderskiego Stowarzyszenia Agencji Pośrednictwa Pracy i Tymczasowego Zatrudnienia, co jest dodatkowym gwarantem przestrzegania przez naszą firmę prawa pracy i Zbiorowego Układ dotyczącego Płac - CAO.
Jerzy Urban 2017-03-21 18:38
Ale śmieszne Jobxion przestrzega prawa pracy to chyba jakiś żart dlaczego wynagrodzenie jest w funkcji Bouwvakhelper (pomocnik budowlany) jak ja jestem cieśla szalunkowym Timmerman 1?
2
Malgosia_Jobxion 2017-03-22 10:49
Panie Jerzy, bardzo proszę o kontakt z koordynatorką i wyjaśnienie sprawy. Ja tez ze swojej strony postaram się wyjaśnić pana zapytanie .
Malgosia_Jobxion 2017-03-22 10:59
Jednak , abym mogła ta sprawę wyjaśnić proszę o podanie prawdziwego imienia i nazwiska :) Pozdrawiam serdecznie
Try try 2017-04-01 13:01
Witam wszystkich ,jak wyglada sytuacja z mieszkaniami ? Ile osób w jednym mieszkaniu ,każdy ma swoj pokój ? Jest czysto ? Itp
1
Gzik 2017-04-06 18:56
Jak tam jobxionki? Słyszałem że brakuje wam pracowników? Nauczcie się traktować fachowców jak trzeba to nie będą od was uciekać do prawdziwych agencji pracy(usunięte przez administratora) Nie pozdrawiam! Bueeeeee
5
Lola 2017-04-09 09:50
Czy Jobxion ma również prace dla kobiet? Najbardziej by mi odpowiadała praca przy kwiatach. Czy znajomość języka jest obowiązkowa?
Malgosia_Jobxion 2017-04-10 09:27
Dzien Dobry
Jobxion specjalizuje sie w rekrutacji do branży budowlanej. Jeśli ma pani kwalifikacje jako elektryk lub hydraulik serdecznie zapraszamy do złożenia aplikacji :)
wyd 2017-04-12 16:38
Droga administracjo jak to jest że kasowne są negatywne opinie w tym moja. Była ona merytoryczna i ostrzegłaem w niej przed podpisywaniem zgody na ulgę podatkową która znajuje się a jednej kartce ze zgoda na dofinansowanie mieszkania. Czyli jednego bez drugiego nie da się podpisać. To "gangsterski" chwyt ze stony agencji. chciałem ostrzec innych poniewarz rówżnice w podatku trzebabędzie dopłacić. I jest to duży problem. tymczasem mój jak najbardziej merytoryczny post został wykasowany.
Czego nie usówacie tak ochoczo pozytywnych komętarzy pisanych przez koordynatorki. przecierz widzicie że z tego samego ip większosc.
5
arek 2017-04-13 08:38
Stary polonez powiedz w której agencji robisz w Norwegi bo szukam czegoś ale jak byłem ostatnio to same lipy po tygodniu pracy dawali i przestoje nipłacone za to z naliczaniem kosztów za pokój.
1
Jobxion 2017-04-20 15:24
Witam
Ulgi podatkowe są normalnym zabiegiem optymalizującym kwestie podatkowe. Większość agencji zatrudnienia tak postępuje i nie jest to niezgodne z przepisami. Odnosząc się do drugiego Pana zarzutu jest od bezpodstawny i nie w porządku z stosunku do naszych koordynatorów, którzy starają się wykonywać swoja prace jak najlepiej.
marcinek 2017-04-21 20:31
witam mam pytanko jaki przedział zarobków jako hydraulik
pozdrawjam
1
wyd 2017-04-24 18:49
A fakt że zgoda na ulgę jest na jednej kartce z ze zgoda na dofinansowanie mieszkania też jest normalny ?
Spróbujcie zrobić to na dwóch zobaczycie ile ludzi wam podpisze. Zwykłe cwaniactwo a nie optymalizacja podatkowa. Gdzie na koniec roku często gęsto zamiast zwrotu trzeba zrobić dopłatę i okazuje się ze nie pracowało się za 1600 euro a 1400 euro.
3
Olek 2017-04-29 12:01
Czytając opinie odnoszę wrażenie , że ludzie jadący do pracy za granicę chcieliby czuć się jak na urlopie!. Najłatwiej jest obwiniać firmę a samemunie robić nic aby uniknąć problemu. Praca to nie przedszkole .
Neron 2017-05-02 18:03
Korzystałem z ich pośrednictwa i byłem zadowolony. Jobxion potrafią organizować wyjazdy do pracy za granicą. Osoby niezadowolone niech przemyślą czy taka praca jest dla nich?
jobxion 2017-05-04 10:07
Dzień dobry
W sprawie zarobków, które zależą od doświadczenia, znajomości języka itp. bardzo proszę o kontakt z biurem Jobxion pod nr telefonu : 48 677 80 01 .


Jobxion 2017-05-04 10:49
Dzień Dobry,
Wszystkim osobom zainteresowanym podjęciem z nami współpracy chcielibyśmy przekazać wiadomość, która na pewno ucieszy tych, którzy nie posiadają jeszcze obowiązkowego certyfikatu bezpieczeństwa VCA, pozwalającego podjąć pracę na budowie
Po przyjeździe nowych pracowników do Holandii Jobxion organizuje dla nich kurs i egzamin VCA a także w całości go opłaca. Jest to koszt 140 EURO.


Olek 2017-05-07 20:08
Fajna firma, podoba mi się ich aktywność na forum i informowanie o nowych ustaleniach. Słyszałem wprawdzie od znajomych dobre opinie o firmie ale to się potwierdza. Mam pytanie na jaki okres są podpisywane umowy.
Olek 2017-05-11 08:36
Agencja Jobxion Poland działa już od 11 lat , ma doświadczenie w tym co robi. Fajnie, że są aktywni na forum ponieważ dowiedziałem się o certyfikacie bezpieczeństwa.
andrzej44 2017-05-11 12:26
pracowal/pracuje ktos jako cieśla szalunkowy?
Jobxion 2017-05-12 15:39
Umowy są podpisywane w zależności od długości trwania projektu od kilu tygodniu do kilu miesięcy
Oluś 2017-05-14 12:50
Czy może ktoś napisać jak wychodzi im organizowanie wyjazdów do pracy? Jakie mają mieszkania i ogólnie jak jest?
Kielnia 2017-05-14 20:10
Tydzień tu tydzień tam kilka dni na domku. A bywało tak że przyjechałem i cały dzień szalunki czyściłem bo koniec projektu. Dojazdy od 10 do 100 kilometrów. Jak zadzwonisz z preensajmi to usłyszysz magiczna bajeczke o 2 wielkich projektach w Amsterdamie. Które juz własnie mają się zacząć lada dzień i tak od grudnia :D. Miejsca ciagle sa bo mało komu pasuje zmieniac firmę co tydzień albo jeździć po 100 km za 10 centów za kilometr płatne oczywiście w jedną stronę.
1
Jobxion 2017-05-15 11:37
Witam, warto wyjaśnić kwestie kilometrówek z koordynatorami, bo zgodnie z przepisami zwracamy 0,19 eurocentów za kilometr, w obydwie strony (dom-praca-dom). Tak zdarza się , że projekty zmieniają się co tydzień jednak taka jest specyfika tej branży i pracy tymczasowej. Naszej firmie tak samo jak i pracownikom zależy, aby nie było zbyt wielu przestojów w pracy stad propozycje krótszych projektów... Pozdrawiam serdecznie
Olek 2017-05-18 11:38
Fajna firma, widzę że są też aktywni na forum, to i dobrze bo przynajmniej udzielają informacji na bieżąco. Mam pytanie odnośnie języka, ponieważ nie znam angielskiego to czy mam szansę na pracę w Holandii?
Jobxion 2017-05-18 13:21
Witam,
Osoby, które nie znają języka są lokowane na projektach z tymi pracownikami , którzy język znają. Dla chętnych mamy tez możliwość udziału w kursie nauki języka holenderskiego. W naszym biurze w Tiel w każdą niedziele organizowane są kursy na poziomie początkującymi i średnio-zaawansowanym. Udział jest bezpłatny jeśli panowie zadeklarują uczestnictwo i będą wywiązywali się z tej deklaracji :) W najbliższej przyszłości planujemy też rozpoczęcie kursów języka angielskiego dla naszych pracowników.
Jobxion Poland Sp. z o.o. 2017-05-19 16:04 [pracodawca]

Zainteresowanych kandydatów zapraszamy na najbliższe spotkanie z rekruterami Jobxion - Patrykiem i Agnieszką:

30 maja 2017/ dwa spotkania 

  • Targi Pracy w Gdyni, godz. 10.00-14.00 Hala Widowiskowo-Sportowa Gdynia Arena, ul. Kazimierza Górskiego 8;          
  • Spotkanie rekrutacyjne Jobxion godz. 15:00- 18.30 Szkoła policealna TEB Gdynia, ul. Armii Krajowej 30.

Umów się z nami na spotkanie!

Agnieszka: 798 834 026

Patryk: 507 745 663

Oluś 2017-05-23 21:41
Bardzo się cieszę, że agencja organizuje naukę angielskiego bezpłatnie. To super wiadomość, to mnie trzymało przed wyjazdem za praca a teraz to już jadę z nimi do roboty.
Jobxion 2017-05-24 11:52
Dzień Dobry, Jeśli chodzi o naukę języka angielskiego to mamy to w planach i na pewno będziemy Państwa informować o takie możliwości. W chwili obecnej panowie mogą uczyć się języka holenderskiego :)
Jobxion Poland Sp. z o.o. 2017-05-24 15:59 [pracodawca]

Zapraszamy na spotkanie z Jobxion na Opolszczyźnie

  • Targi Pracy odbędą się  2 czerwca 2017 r. w godzinach 10.00-13.00 w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej w Nysie, ul. Obrońców Tobruku 5 a (obok wieży ciśnień). Zadzwoń i umów się na konkretną godzinę z naszą rekruterką, Angeliką: 505 378 901

DO ZOBACZENIA!

Jobxion Poland Sp. z o.o. 2017-05-25 10:20 [pracodawca]

23 maja nasi rekruterzy z Polski i Account Managerzy z Holandii byli obecni na Targach Pracy w Krakowie organizowanych przez Urząd Miasta w Tauron Arena Kraków. Dobrym pomysłem okazała się też organizacja dodatkowego spotkania rekrutacyjnego w terminie popłudniowym, na które mogli dotrzeć kandydaci, którzy nie mogli spotkać się z nami rano.  Zobaczcie zdjecia! 

Jobxion Poland Sp. z o.o. 2017-05-31 11:47 [pracodawca]

Po Małopolsce przyszedł czas na północ kraju! Wczoraj mieliśmy przyjemność zawitać na Pomorzu, gdzie uczestniczyliśmy w Targach Pracy, Edukacji i Przedsiębiorczości w Gdyni. Po południu z kolei spotkaliśmy się z Wami w formule speed date, gdzie odpowiadaliśmy wyczerpująco na Wasze pytania odnośnie pracy w sektorze budownictwa w Królestwie Niderlandów. Oprócz naszych rekruterów - Patryka i Agnieszki, mieliście okazję poznać właściciela naszej firmy oraz pracowników biura w Tiel. Świetna organizacja Targów  i jak zwykle cenna możliwość nawiązania bezpośrednich relacji z kandydatami chętnymi do wyjazdu do Holandii! Praca czeka, sezon w pełni, zapraszamy - cieśli szalunkowych, hydraulików, stolarzy, elektryków, dekarzy, zbrojarzy -  do aplikowania!

 

 

 

Jobxion Poland Sp. z o.o. 2017-06-08 12:18 [pracodawca]

Przedwakacyjnie - 10 czerwca - zapraszamy do Siedlec! 

 

10 czerwca br. Jobxion bierze udział w XIV Siedleckich Targach Pracy, na które zapraszamy kandydatów zainteresowanych pracą w Holandii w branży budowlanej i osobistym kontaktem z naszym rekruterem. Serdecznie powitamy hydraulików, cieśli szalunkowych, zbrojarzy, stolarzy i elektryków i wyczerpująco odpowiemy na wszelkie pytania odnośnie warunków zatrudnienia i zakwaterowania. 
 

Targi Pracy organizowane są przez Powiatowy Urząd Pracy w Siedlcach. W programie m.in. warsztaty tworzenia CV oraz możliwość zrobienia profesjonalnego zdjęcia. Poświęćcie sobotnie przedpołudnie na swoją karierę!

SIEDLECKIE TARGI PRACY:
ul. Pułaskiego 19/21, Siedlce (siedziba urzędów pracy)
10 czerwca (sobota), godz. 10.00-13.00 

Wypełnij krótki formularz i daj nam znać, że jesteś zainteresowany spotkaniem, przejdź na stronę:

 

 

 

Piotr S 2017-06-09 17:55
Nie ma obowiązku ustawowego posiadania VCA w Holandii,to widzimisię pracodawców I agencji
1
Oluś 2017-06-11 20:07
Czy może mi ktoś powiedzieć jakie pieniądze można zarobić jako cieśla? Jeszcze jedno pytanie co z językiem, znam trochę słabo angielski. Czy to nie będzie przeszkodą w pracy? Słyszałem sporo dobrego o Jobxion .
JobXion Poland 2017-06-12 09:48
Certyfikat bezpieczeństwa VCA jest dokumentem imiennym, ważnym 10 lat i wymaganym przez pracodawców branży budownictwa zarówno w Holandii, jak i w takich krajach jak Belgia, Niemcy, Austria czy Luksemburg. Posiadanie przez pracownika dyplomu VCA stanowi dowód poznania i zachowywania przez pracownika zasad bezpiecznej pracy i oficjalnie uprawnia do jej podjęcia. • W certyfikowanym VCA przedsiębiorstwie, pracownicy mogą oczekiwać bezpiecznego miejsca pracy z troską o dobrą higienę.
Korzyści z posiadania certyfikatu:
• VCA jest wartościowym dokumentem dla posiadacza: jest to oficjalnie uznane świadectwo, dające zaufanie, że jego posiadacz jest profesjonalnym, bezpiecznie pracującym fachowcem.
• Wykwalifikowany pracownik posiadający certyfikat VCA ma większą wartość na rynku pracy.
• Szansa na zdarzenie się nieszczęśliwego wypadku przy pracy lub doznanie obrażenia ciała jest zminimalizowana.

Jobxion Poland Sp. z o.o. 2017-06-12 09:48 [pracodawca]
Certyfikat bezpieczeństwa VCA jest dokumentem imiennym, ważnym 10 lat i wymaganym przez pracodawców branży budownictwa zarówno w Holandii, jak i w takich krajach jak Belgia, Niemcy, Austria czy Luksemburg. Posiadanie przez pracownika dyplomu VCA stanowi dowód poznania i zachowywania przez pracownika zasad bezpiecznej pracy i oficjalnie uprawnia do jej podjęcia. • W certyfikowanym VCA przedsiębiorstwie, pracownicy mogą oczekiwać bezpiecznego miejsca pracy z troską o dobrą higienę.
Korzyści z posiadania certyfikatu:
• VCA jest wartościowym dokumentem dla posiadacza: jest to oficjalnie uznane świadectwo, dające zaufanie, że jego posiadacz jest profesjonalnym, bezpiecznie pracującym fachowcem.
• Wykwalifikowany pracownik posiadający certyfikat VCA ma większą wartość na rynku pracy.
• Szansa na zdarzenie się nieszczęśliwego wypadku przy pracy lub doznanie obrażenia ciała jest zminimalizowana.
Jobxion Poland Sp. z o.o. 2017-06-12 10:05 [pracodawca]
Bardzo dziękujemy za pozytywną opinię. Nasi rekruterzy i koordynatorzy w Holandii starają się, aby warunki zatrudnienia i zakwaterowania zawsze były jak najlepsze. Stawki wynoszą od 420 euro/tydz według CAO (Układ Zbiorowy Pracy) - na "czysto" (ubezpieczenie, podatki, zakwaterowanie jest już opłacone poza ta kwotą). Plus dostaje Pan dodatkowe 50 euro, jeśli bierze Pan ze sobą prywatny samochód w podróż. Co do znajomości języka - zapraszamy do wysłania swojego CV, często zdarza się, że łączymy Panów w pary, tak aby jeden z Panów znał lepiej któryś z języków zachodnich. Gorsza znajomość języka obcego nie jest dyskwalifikatorem, może też w grę wchodzi kwestia obycia z językiem, przypomnienie sobie? Ponadto organizujemy weekendowy kurs języka holenderskiego w naszym biurze w Tiel, ukierunkowany na komunikację w Państwa miejscach pracy czyli uwzględniający słownictwo budowlane/techniczne. Serdecznie zapraszamy do kontaktu z nami poprzez formularz na stronie internetowej lub telefonicznie! Pozdrawiamy!
Jobxion Poland Sp. z o.o. 2017-06-12 10:41 [pracodawca]

Za nami intensywne dni. Najpierw Opolszczyzna czyli Nysa, gdzie reprezentowała nas Angelika, a w ostatnią sobotę - XIV Siedleckie Targi Pracy, gdzie powitały Was Angelika i Sylwia! Bardzo miło było się z Wami spotkać! I - do następnego razu! :) SEZON W PEŁNI, REKRUTACJE TRWAJĄ!

 

 

 

 

Mariusz 2017-06-19 13:36
Nie wypłacają za kilometry!
Jobxion Poland Sp. z o.o. 2017-06-20 10:00 [pracodawca]
Panie Mariuszu, w firmie obowiązuje ściśle określony regulamin wypłacania kilometrówek za dojazdy. Bardzo proszę o niezwłoczny kontakt z koordynatorem w Holandii (z podaniem Pana danych osobowych), jeśli z jakiegoś powodu zobowiązanie nie zostało spełnione - celem wyjaśnienia zaistniałej sytuacji.
Oluś 2017-06-20 18:51
Widziałem, że Jobxion ma robotę dla dekarza w Oss. Może ktoś był i mógłby powiedzieć czy warto jechać?
miko 2017-06-22 07:59
Głupie pytanie, jako pracownik agencyjny to możesz walić jak w dym jak jesteś emerytowanym policjantem, strażakiem , górnikiem i masz jakieś dochody. A tak jak chcesz jechać za pożyczone po całej rodzinie pieniądze to nienajlepszy pomysł bo może coś zarobisz, a najszybciej nie zarobisz tylko wyjdzie impreza turystyczna. To nie są prace w znaczeniu etat tylko jakieś fuchy gdzie akurat potrzeba kogoś na parę parenaście dni to cię tam wyślą.
1
Jobxion Poland Sp. z o.o. 2017-06-22 14:26 [pracodawca]
Miko, staramy się jednak, aby zachować ciągłość między projektami. Taka jest niestety (albo stety - zależy jak na to spojrzymy) specyfika branży budowlanej, że pracuje się projektowo. Jeden projekt się kończy, zaczynają się kolejne :) Na pewno gwarantuje to różnorodność doświadczeń.
Oluś 2017-06-23 23:26
Czy może mi ktoś powiedzieć gdzie bardziej opłaci się jechać elektrykowi? To byłby mój pierwszy wyjazd i jestem jeszcze w tym temacie zielony. Czy agencja robi kurs językowy czy już trzeba umieć? Jakie mieszkania dają do dyspozycji? Proszę o pomoc i informacje.
Zostaw swoją opinię o Jobxion Poland Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jobxion Poland Sp. z o.o.