chromadruk.pl

Żary

Opinie o chromadruk.pl

John 2014-12-14 13:54:06
Popieram powyższą wypowiedź w 100%. Zero liczenia się z pracownikami.
4
alina r. 2015-02-10 10:06:17
Świetna jakość dobre doradztwo jedyny mankament to dość długie terminy realizacji ale przy dobrym planowaniu pracy świetny wykonawca
coolpicsagency 2015-02-10 10:18:48
Dobra jakość konkurencyjne ceny i terminy. Poleciłem ich swoim partnerom biznesowym i też nie słyszałem o problemach. Ocena: dobry + (ten plus za kawę którą zostałem poczęstowany gdy musiałem chwilę czekać na zlecenie)
motocom 2015-02-18 16:01:14
zadnego wiecej druku w tej propagandzie. Kto ta firma zarzadza, ze takie opoznienia i pomylki w wysylce?
10
lolo 2015-04-01 16:09:30
Co za bzdury, może i kiedyś tak było ale nie teraz, w CHROMIE pracownik to śmieć, tylko patrzą za co można zabrać mu premię
10
ofset 2015-04-01 18:13:27
To ze drukujecie i wysylacie 1000zamowien dziennie to gratulacje . Ale co ma celu odpisywanie klientom miesiac lub 2 po fakcie? prawda niestety jest brutalna i chyba kogos negatywne opinie bardzo bardzo bolą. Zycze samych sukcesow
12
chromadruk.pl, dział PR 2015-04-02 12:20:15 [pracodawca]
Wszystkie opinie Odbiorców naszych usług są dla nas niezwykle cenne. W związku z uruchomieniem oficjalnego konta marki na portalu GoWork zdecydowaliśmy się odpowiedzieć na komentarze Użytkowników.
chromadruk.pl, dział HR 2015-04-03 12:37:42 [pracodawca]
Wysoka jakość, jaką zapewniamy Klientom, stawia duże wymagania co do jakości zadań wykonywanych przez naszych Pracowników. Kierownik produkcji, w porozumieniu z zespołem, organizuje pracę tak, by za każdym razem uwzględnić indywidualne potrzeby i możliwości.
1
papa 2015-04-20 11:29:22
Nikt nie liczy się z opinią pracowników, kierownictwo "nieomylne i wszechwiedzące", lepiej jechać do Niemiec na szparagi lub ogórki. Szkoda życia i nerwów.
8
americano 2015-04-21 13:03:51
no cóż
2
rad 2015-05-26 00:03:23
Ta drukarnia ma za dużo zamówień przez co nie szanuje swoich klientów. Reklamacje są rozpatrywane długo po czasie jaki sobie sami wyznaczają jak już się doprosisz aby ją ktoś rozpatrzył. Na infolinii jak już uda się dodzwonić pracują ludzie automaty, wszystko co można załatwić można sobie samemu w panelu ustawić. Jako agencja reklamowa drukowaliśmy dosyć dużo przez kilka lat, ale współpraca się popsuła bo co chwilę są zmiany w ofercie o czym trudno im poinformować np. mailingiem. Zamawiamy regularnie teczki dla klienta a tu nagle nie ma ich w ofercie, zamawiamy druki z datami regularnie co tydzień a tu bach termin o 3 dni przesunięty. Powinni uczyć się od D&D z Gliwic jak wygląda współpraca i informowanie stałych klientów. Wydruki zazwyczaj dobrej jakości i na czas.
4
chromadruk.pl, dział obsługi Klienta 2015-05-26 11:30:14 [pracodawca]
Witamy, dziękujemy za uwagi. Wszystkie opinie naszych Klientów są dla nas bardzo cenne, ponieważ to właśnie zaufanie Odbiorców naszych usług czyni Chromę największą drukarnią online w Polsce. Zapewniamy, że dział obsługi Klienta dokłada wszelkich starań, aby reklamacje były rozpatrywane terminowo. Zapraszamy do kontaktu, celem wyjaśnienia sytuacji, ponieważ zgodnie z naszymi informacjami, wszystkie tego typu zgłoszenia są weryfikowane w założonym czasie.

Zmiany w ofercie są wprowadzane, by być na bieżąco z trendami w branży poligraficznej oraz umożliwić korzystanie z optymalnych pod względem jakości i ceny rozwiązań. Czas realizacji został dla większości produktów skrócony. Na przykład w przypadku plakatów A1 oraz B1 zamówienie do godziny 14:00 gwarantuje wysłanie jeszcze tego samego dnia. Analogicznie wprowadzona została także oferta na druki cyfrowe, które można zamawiać nawet do godziny 16:00.

Najmniej popularne produkty zostały wycofane, a oferta została wzbogacona o nowe rozwiązania. Bardzo nam przykro, jeśli zmiany nie spełniają Państwa oczekiwań. Zapewniamy, że stale doskonalimy usługi po to, aby jak najlepiej odpowiadać na potrzeby. Jeszcze raz dziękujemy za opinię, która jest dla nas bardzo pomocna.
Kamil 2015-09-17 11:20:08
Tylko że web-to-print to kolejny pośrednik. Nie dziękuję.
Były Pracownik 2015-09-24 19:19:03
Witam coś o pracy w chromie na produkcji.
Szczerze to obóz pracy ciągła praca po 12h czy chcesz czy nie jeśli się stawiasz to zostajesz zwolniony i kierownik stosuje mobbing mówię tu o pomocnikach drukarza.
Nic dziwnego że tam ludzie nie chcą pracować, jeśli będzie dalej ten sam kierownik Pan Da....! to pełnej kadry na maszyny nie będzie.
Adam 2015-09-24 19:39:21
W to nigdy nie uwierzę nie szanujecie pracowników którzy są zmuszani do pracy po 12h ciągły mobbing i nacisk pana D.. na pomocników Drukarzy.
Pracowałem tam to wiem i powiem jeszcze ludzie z chromy uciekają przez 12 h za zmuszanie ile można...!!!
Mietek 2015-09-25 17:21:21
Z tego co wiem z własnego doświadczenia, to podczas przyjęciem do pracy jesteś informowany o możliwości pracy w trybie 12h jeżeli sytuacja tego wymaga. Wiesz na co się zgadzasz, wszystkie godziny nadliczbowe mam zapłacone, ale jeżeli komuś się nie chce pracować to Święty Boże nie pomoże. Współczesna młodzież ma dwie lewe rączki do wszystkiego.
Były 2015-09-25 20:46:57
Moja opinia na temat pracy w Chromie? To istny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Od półtora roku brakuje pomocników drukarzy i nadal nic się nie zmienia. Gdy jedna osoba się przyjmie to dwie zaraz uciekają. Ludzie popracują dwa-trzy tygodnie i uciekają. Pomocnik drukarza w Chromie jest traktowany jak śmieć. Człowiek zasuwa jak głupi po 12 godzin a wystarczy że raz popełni mały błąd i są wielkie pretensje. Ciągły mobbing i zmuszanie do nadgodzin. Min. 40 nadgodzin w miesiącu to norma. Chcesz urlop na jeden dzień to wielki problem.
Tak samo z pracą w weekendy. Spróbuj się nie zgodzić a masz przerąbane. Panie Dariuszu - nie ogarnia Pan swojego działu. Człowiek ma na grafiku nockę od 18 i na 18 przychodzi a potem okazuje się, że ma jednak na 22. Potem siedzisz jak idiota cztery godziny i czekasz na drukarza, bo szanowny Pan kierownik nie potrafi napisać smsa.
Nie wspominam nawet o pensjach. Norma dla pomocników w innych drukarniach to ok. 2300 netto, a ile dostaniesz w Chromie? 1600 zł + 100 zł premii. Dorobisz na nadgodzinach, ale i tak szału nie ma bo zamiast 100% więcej dostaniesz tylko 50%.

Panie Dariuszu: doprowadził Pan dział druku do ruiny. Traktuj dalej drukarzy jak święte krowy a pomocników miej w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Daleko na tym zajedziesz!
5
tomik 2015-09-28 11:33:30
Od lat drukuje z Chromą i jest ok. Zdarzają się opóźnienia, to fakt. Ale to jedyna drukarnia, która zawsze wydrukowała mi wszystko tak, jak chciałem. Dobrze przyciete, odpowiednie kolory, papier o wlasciwej gramaturze. Bronie ich, bo mimo wszystko są lepsi od konkurencji. Probowalem u innych, i juz nigdy tego nie zrobie...
buuuhaha 2015-10-03 20:51:29
Chłopcze te święte krowy daruj sobie, bo gdybyś miał choć trochę wiedzy, ambicji umiejętności to byłbyś tą świętą krową i nie wtedy pewnie nie chciałbyś czytać takich rzeczy. Ale wiedz jedno gdyby nie ta święta krowa to nie raz jedyne co pozostało by tobie to patrzeć się na papier stojący marce jak wół w malowane wrota, ale to tak by możyc... Powodzenia w dalszym samorealizowaniu :)
2
Bruno 2015-10-11 00:09:44
Może tak słownik?
1
Były pracownik 2015-10-21 16:26:50
Witam. Podzielę się moją opinią, ponieważ też korzystałem z opinii tutaj zamieszczonych. Liczyłem na tą firmę jednak się przeliczyłem. Jeśli chodzi o plusy to jest ich mało ale na pewno zalicza się do nich terminowe wypłacanie wynagrodzeń i umowa z firma bez pośredników. Minusy których jest cała masa również trochę opisze. Przede wszystkich zmuszanie do nadgodzin. Wolne weekendy tam to mit. Niby robi się tygodniówki z wolnym weekendem ale nic z tego bo są tak obciążeni zamówieniami. Stanowiska obecnie oferowane to pomocnik drukarza. Praca niewdzięczna, intensywna i jesteś traktowany jak nikt. Mimo tego ze mam masę zrobionych uprawnień i pracowałem w największych firmach w okolicy na porządnych stanowiskach to jeśli nie jesteś drukarzem to maja Cię za tępego robola. Na stanowisko drukarza nie masz co liczyć bo to stanowiska zajęte od lat a zwalniają się pomocnicy i nie sądź, że będziesz tym wybranym bo tym zachęcają żeby pracować a może akurat sytuacja Cie zmusi i tam zostaniesz jako pomocnik. Wynagrodzenie też nie najlepsze bo 1600 zł plus 100 zł premii. Na nadgodzinach nie dorobisz bo zdecydowana większość to 50 %. Nadgodzin całe cykle czyli na przykład od niedzieli od godz: 18 do 6 rano i tak cały tydzień do soboty rano. Jeśli poszukujesz normalnej pracy to nie polecam. Dla porównania po kilku dniach znalazłem już pracę w innej dużej firmie i jestem zadowolony wiec można.

P.S. Jak chcecie budować firmę prężnie rozwijającą się bez ludzi pracujących dzień i noc na produkcji mając tak duża rotację w załodze pracującej na produkcji ? Jeżeli zgłaszają się do was ludzie z doświadczeniem kilkuletnim na produkcji i inteligentni a nie potraficie zapewnić godnego miejsca pracy nie wspominając o wynagrodzeniu bo te 100 zl premi to brak słów bo 1600 to 1200 plus przywileje z pracy w nocy systemu itd. Czyli minimum ustawowe
6
Były pracownik 2015-10-21 16:34:00
Pracownik oddany firmie. Ustawa wyraźnie tłumaczy nadgodziny , że są to godziny na specjalne potrzeby pracodawcy. Specjalnymi potrzebami nie jest praca całe tygodnie na godzinach nadliczbowych i płacenie 50%. Młodzi ludzie chcą żyć a nie poświęcać się czyjejś firmie za małe pieniądze.
1
Były pracownik 2015-10-21 16:39:12
Nie przesadzaj bo macie leciutka robotę, która bez problemu można szybko się nauczyć jeśli jest się chociaż trochę ogarniętym i konkretnie widać jak się boicie o stanowiska.
2
PAN r 2015-12-16 21:34:55
Traktuja pracownika jak śmiecia zero szacunku, pracuje się dzień w dzień po 12 h i jeszcze na dodatek jak schodzi się z nocki w sobotę o 6 to każą przyjść jeszcze na 14 ludzie są przemeczeni. Groźby pod tytułem kto nie przyjdzie w sobotę to ma naganę i po premi, to jest nie dopuszczalne tylko czekać aż wkuzony były pracownik lub pracujący pójdą na skargę do inspekcji pracy. Nie polecam słyszę opinię na mieście że to jest Auschwitz-Birkenau a nie chroma
4
pracownik 2015-12-22 21:46:10
Ta firma to jedna wielka kpina - wczoraj wyrzucili kolesia, który wrócił ze zwolnienia lekarskiego - 3 dni prze świętami- to już trzeba sumienia nie mieć, można było poczekac chociaż te kilka dni - bydło nie ludzie.
6
pracownik 2015-12-22 22:04:42
Wczoraj zwolnili jednego gościa - 3 dni przed świętami, wrócił dopiero co ze zwolnienia lekarskiego - bardzo łatwo samemu wyciągnąć wnioski i ocenić firmę chroma.
9
Rafał 2016-01-14 15:57:04
szkolenia? hahahahahahahha dobre
5
Makaronowi 2016-01-14 22:36:19
Kiedyś to była naprawdę dobra drukarnia, a teraz robi się kolosalna nędza.
Nie polecam!
7
Chroma 2016-01-16 14:37:43
Tak patrzę na te komentarze i nie wierzę w to co czytam. Wydaje mi się, że w końcu dojdzie do tego, że szefostwo będzie błagać ludzi aby u nich pracowali
7
Bloom 2016-01-17 17:02:28
Ludzie ile tu kłamstw, obłudy, nie wiem z czego wynikającej nienawiści..
Przecież to co wypisujecie jest żałosne i nie ma pokrycia w rzeczywistości.
Pamiętajcie, że zawsze są dwie strony medalu!

JEDEN Z 300 zadowolonych pracowników
były pracownik 2016-01-18 17:33:36
Dobrze, że na 300 przynajmniej jeden jest zadowolony, pewnie ktoś z rodziny szefostwa. Cała reszta pracuje bo musi, albo nie ma wyjścia. Rzeczywistość jest taka, że jeszcze trochę i będą błagać ludzi,żeby dla nich pracowali, bo kto chciałby pracować w takich warunkach i atmosferze.
8
kłamstwo 2016-01-18 18:43:24
Kłamstw? Ja i kilkunastu pracowików może udowodnić, że to prawda a Ty?
6
zastanawiam 2016-02-08 23:33:05
Wlasnie szukam roboty. Widze po wpisach skrajne opinie o chromie, chce pracowac na hali przy maszynie jako operator, 2 tys zarobie? nadgodziny placą czy sciema jak u innych? dajcie znac plz
danielson 2016-02-09 12:25:04
Pracuje kilka miesiecy wiec troche moge powiedziec. Na plus napewno terminowosc wyplat i mozliwosc dorobiania za nadgodziny. Jezeli chcesz dorobic to daja taka mozliwosc. Warunki roboty ok, fajny social - stolowka , prysznice itp. Na minus - kasa na poczatek bez szalu,( ale jak na nasza okolice mysle ze nie najgorzej. ). Godziny pracy tez bo jest zmianowa. No i sezonowosc. W szczycie (miesiace zimowe) trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ludzie jak wszedzie,wsrod normalnych kilku [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sie trafi, a operatorem zostaniesz ale po pewnym czasie
Tiss 2016-02-09 22:19:22
Ja zaczęłam prace w drukarni w listopadzie, na umowę zlecenie tylko na okres sezonu. Po nowym roku mi i części osób takich jak ja zaproponowali pozostanie już na normalną umowę. Z tego co wiem operator maszyn na początek na okresie próbnym ma 1800na rękę. Po trzech miesiącach jak przedłużą ci umowę łapiesz się na dodatkową premie kwartalną kolejne kilka stówek. Tak jak pisze "danielson" kilku ... zawsze się znajdzie. Mi tu się podoba, a to moja trzecia praca.
1
person 2016-02-16 14:15:16
Nie polecam tej firmy. Ludzie chodzą tam jacyś tacy stłamszeni, atmosfera beznadziejna, zero szacunku dla pracujących a bynajmniej dla nowych pracowników, drukarze jak to ktoś napisał we wcześniejszych komentarzach zachowują się jak święte krowy. Ogólnie odradzam
2
Janek1 2016-02-17 08:26:35
Zapraszam do zatrudnienia się w innych dużych firmach na terenie zar na produkcji, byłem i wiem co mówię ,nie polecam.
Wy ciężkiej pracy nie widzieliście jeszcze dzieci... W chromie może nie jest tak lekko, ale za to atmosfera ok i wypłata zawsze przed 10. Jak jest sezon trzeba spinać poślady i popracować trochę dłużej, fakt, ale później sytacja się normuje.
kooleś 2016-02-17 17:47:08
Z tego co wiem od kolesia który tam pracuje kupują ciągle nowe maszyny i potrzebują cały czas ludzi. Spróbować możesz, powodzenia
Marta Ptaszyńska 2016-02-18 07:47:13
W przeciwieństwie do panów, ja się nie wstydzę własnego nazwiska. Mi się w chromie podoba :) Pracuję 3 lata i jest naprawdę ok! Pozdrawiam tych stłamszonych i zdruzgotanych ... xoxo :)
2
Paweł.J 2016-02-18 20:18:57
Brawo Marta!!!
ala 2016-02-20 21:18:21
W tej chwili potrzebują operatorów i kogoś na magazyn :)
1
qwerty 2016-02-21 11:11:33
Wstyd czy nie wstyd ale tak chyba robią lizusy
4
gb 2016-02-22 00:51:37
Dziewczyna przynajmniej potrafi się podpisać, w przeciwieństwie do tych którzy potrafią jedynie pisać jak to przez chrome zostali skrzywdzeni.. Podajcie nazwiska, a pewnie szybko wyjdzie za co wylecieliście. Zobaczymy wtedy czy brednie które tak łatwo jest wypisywać w momencie kiedy jesteście anonimowi są prawdą. Znając życie oprócz kolejnej gównoburzy wywołanej przez całe szczęście byłych pracowników chromy nikt jaj mieć nie będzie żeby się podpisać ;) POLECAM CHROME
1
Szymon 2016-02-24 14:06:48
Rzadko się wypowiadam na forach, ale czytając te bzdury we wcześniejszych postach postanowiłem się wypowiedzieć. Od razu nadmienię, że nie jestem z "rodziny" jak również nigdy nie byłem i nie jestem pracownikiem Chromy. Jestem zatrudniony w firmie która współpracuje z Chromą od kilku lat na rynku dostawców papieru o zasięgu ogólnopolskim jak i europejskim. Z drukarnią zacząłem współpracę jak miała ok. 50 pracowników. Wszyscy się znali i byli z sobą na Ty. Na pewno była to inna firma, niż dziś gdzie liczba pracowników jest już 10x większa. Firma stała się korporacją, nie ma już tej małej firmy rodzinnej. Znam tam ludzi od samego początku, często z nimi współpracuję i rozmawiam. Więc jakiś pogląd na funkcjonowanie firmy mam. Współpracuję ze wszystkimi większymi drukarniami w Polsce i kilkunastoma w Europie. Jedno mogę powiedzieć na pewno, warunki pracy jakie są w chromie plasują ją w pierwszej trójce drukarni w Polsce i zagranicy. Technologia druku - tutaj wasza firma to pionierzy w Europie! Wielu chciało by przyjechać i podpatrzeć. Nie wchodzę w stosunki międzyludzkie, ale jako obserwator mogę stwierdzić, że jest to firma XXI wieku.
Zigi 2016-04-06 10:41:21
Byłem osobiście dać moje CV wczoraj. Szukają, tu masz info na jakie stanowiska www.chroma.pl/praca, pozdrawiam i powodzenia
ina 2016-04-29 16:52:17
A mi..wydaje się, że wszystkie opinie są moderowane. Tak to bywa w przypadku złotego profilu pracodawcy (płatnego). Pracodawca ma w pakiecie "Ochrona wizerunku 6 H." Ma czas na zgłoszenie do usunięcia wpisu i przygotowanie odpowiedzi. Często bywa, że profilem opiekuje się ktoś z e-PR i na jedną negatywną opinię mogą pojawić się np. 4 pozytwyne w mniej więcej w odstępach 2-4 dniowych. http://www.gowork.pl/pracodawca-zlotyprofil.
Więc kto mi powie jak pracuje się w chromadruk.pl ?
2
Domus 2016-05-04 22:25:41
Ina - opinie moderowane? Szukanie opinii o kimkolwiek na portalu takim jak gowork.pl jest śmieszne, to nie jest portal opiniotwórczy. Znajdź choć jedną firmę na temat której piszą tu dobrze.
2
adas 2016-07-06 21:23:02
A może ktoś napisać jakie obowiazki ma menager ds marketingu produktu? Czy cieżko jest o tą posadę? W jakich granicach mieści się wynagrodzenie|?
adas? 2016-07-07 13:37:11
tzn?
rererrerrere 2016-09-02 22:09:55
hej hej no oby tak było z ta wyplata chociaż wlasciwiie to nie ejst jakiś nie wiadomo jaki rarytas taka wyplata na czas no ale niestety wiadomo jak to teraz bywa ze często jest w firmach tak ze ludzie długo czekaja na swoje wyangrodzenie po porstu..
Zostaw swoją opinię o chromadruk.pl - Żary
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie chromadruk.pl