METRO SERVICES PL Sp. z o.o.

Szczecin

Opinie o METRO SERVICES PL Sp. z o.o.

METRO SERVICES PL 2016-08-03 14:57 [pracodawca]
@patryk - jeśli chodzi o kwalifikacje, to jak najbardziej Twoje doświadczenie byłoby dla nas cenne. Jednak, sądząc po opisie, warto byłoby jeszcze więcej czasu poświęcić szlifowaniu języka angielskiego. Poziom ok. B2 jest dla nas już OK.

@alrk - znajomość dodatkowych języków obcych wpływa na wynagrodzenie, a dodatkowo jak najbardziej jest taka potrzeba i możliwość wykorzystania języka - kontaktu z klientem wewnętrznym czy w pracy z dokumentami księgowymi w języku danego kraju.
Marta 2016-08-04 08:00
Witam, jak to wygląda z wyjazdami zagranicznymi? czy każdy dział wyjeżdża? GA, AR, Reporting i czy często? jak to jest rozliczane ? i jak z nadgodzinami? proszę o odpowiedź
Marta 2016-08-04 08:12
Witam a ja to wyglada z tymi wyjazdami zagranicznymi? Czy kazdy dzial wyjezdza GA, AR, REPORTING? I jak czesto? Jak wyglada rozliczenie takiej delegacji? I co z nadgodzinami? Prosze o odpowiedz
METRO SERVICES PL 2016-08-04 11:01 [pracodawca]
@Paulina: pracuje u nas sporo osób z dziećmi, także bardzo małymi. Metro Services jest otwarte na osoby z rodzinami i nikogo z tego powodu nie dyskwalifikuje :)

Jeśli chodzi o korzyści i benefity dla pracowników naszej firmy, zapraszamy na stronę www na zakładkę Kariera -> Na co możecz liczyć :)

Co do wyjazdów, to bywają okazje do okazjonalnych podróży, głównie w ramach migracji procesów. Szczegóły dotyczące ewentualnych wyjazdów można poznać na dalszych etapach rekrutacji, podczas której można rozwiać wszelkie ewentualne wątpliwości.
Monikamonika 2016-08-08 22:43
(usunięte przez administratora) Na rozmowie po angielsku, pytania o dotychczasowe doświadczenie zawodowe, plany, motywacje, a także o hobby i zainteresowania. Ale już dokładnie nie pamiętam.
123 2016-08-09 15:04
a jak to jest z tą lojalką z wyjazdu? to nie jest takie uziemienie pracownika w razie zmiany pracy? i czy każdy ją podpisuje? a jak ze szkoleniami, każdy możne je mieć?
12345 2016-08-14 13:11
Witam, chce aplikować na stanowisko accountanta z rocznym doswiadczeniem w ksiegowości i ze znajomościa jezyka angielskiego. Jak wygladaja zarobki na tym stanowisku?
4
Paula 2016-08-15 10:32
A jak znam angielski i niemiecki bardzo dobrze w księgowości pracowałam krótko, a SAP'a nie znam prawie w ogóle.
Myślicie, że mam jakieś szanse?
Czy to jest tak, że oni wszystkiego uczą na początku pracy??
Krystian 2016-08-16 19:58
Witam dział HR .

Czy Państwo jesteście w stanie zejść z oczekiwań językowych ??? Ponieważ mam 7 - letnie doświadczenie w księgowości ( Bardzo Bardzo Dobra znajomość pełnej księgowości ) branża FMCG , wykształcenie wyższe kierunkowe + studia podyplomowe oraz od ponad 1,5 roku uczę się prywatnie języka angielskiego mój poziom to komunikatywny A2/B1 . Jestem osobą bardzo komunikatywną , wesołą i pozytywnie nastawioną do życia oraz chętną do nauki . Proszę o odpowiedz.


Pozdrawiam .
jola 2016-08-18 18:47
ploty jakieś chodzą że firma ma przenieś się do centrum jak zatrudni odpowiednią ilość osób .
1
METRO SERVICES PL 2016-08-19 09:07 [pracodawca]
Wszystkie osoby z językiem niemieckim i angielskim zapraszamy do udziału w rekrutacji, niezależnie od dotychczasowego doświadczenia w księgowości lub jego braku. Język angielski niestety w każdym przypadku powinien być przynajmniej na poziomie B1+/B2-. Zaawansowany angielski plus podstawy wiedzy księgowej to też jak najbardziej dobra konfiguracja!

Jeśli chodzi o kwestie finansowe oraz inne uwarunkowania, tego typu szczegóły można poznać na dalszych etapach procesu rekrutacji. Zapraszamy do aplikowania. Możemy jedynie potwierdzić, że znajomość dodatkowych języków obcych w stopniu przynajmniej średnim zwiększa wynagrodzenie oferowane pracownikowi.
gemma 2016-08-20 08:46
No tak drogi HR, wspomnijcie jednak, że dodatkowe wynagrodzenie za język poza angielskim dostaje się dopiero przy poziomie B2. Poniżej tego można trafić do projektu gdzie język jest wymagany, ale dodatkowego wynagrodzenia się nie dostaje.
1
pracownik 2016-08-21 10:55
Jak tak dalej pójdzie to za 6-9 m-c będą przyjmować z łapanki ludzi bo robota bardzo szybko narasta a tu nie ma już takiego bezrobocia jak było 3-4 lata temu . Nie ma już tylu chętnych do pracy ludzi dobrych trzeba podkupywać z innych firm .Co z tego że CV dostajecie jak na rozmowę ludzie nie przychodzą albo telefonów już nie odbierają . Zejdzie z oczekiwać dotyczących rekrutacji i przyjmujcie ludzi z mniejszymi doświadczeniami oraz z mniejszą znajomością j. angielskiego a oni po kilku m-c pracy sami podniosą swój poziom wiedzy i kompetencji .
3
gosia 2016-08-21 18:28
Na każdym portalu o pracę są i wasze oferty (napiszcie jakieś przykładowe wynagrodzenia na poszczególnych stanowiskach ( uwzględniając widełki ) . Albo jest coś tam nie tak .
janek 2016-08-24 19:38
Czy to prawda czy jakieś ploty że firma jak osiągnie określona ilość osób to chce zmienić siedzibę w bardziej cywilizowane miejsce w Szczecinie ?
grzegorz 2016-08-24 20:17
Czy wynagrodzenie 4500 brutto jest osiągalne na okresie próbnym ? Posiadam na stanowisku księgowego 5-letnie doświadczenie na pełnej księgowości ( ta sama branża ) wykształcenie wyższe kierunkowe oraz dobry angielski . Proszę o rzetelną odpowiedz .
3
METRO SERVICES PL 2016-08-25 16:13 [pracodawca]
Jeśli chodzi o wynagrodzenie, to nasza polityka pozwala na przekazywanie takich informacji jedynie osobom, którym składamy ofertę zatrudnienia w wyniku pomyślnego przejścia procesu rekrutacji. Ponadto widełki wynagrodzenia są dość szerokie i zależą od konkretnych kompetencji (w tym językowych) oraz doświadczenia, więc podanie konkretnej stawki byłoby mylące.

Od dłuższego czasu prowadzimy dużą ilość procesów rekrutacyjnych, a to wynika przede wszystkim z faktu, że dynamicznie się rozwijamy i przejmujemy nowe procesy oraz kraje. Pracy jest coraz więcej, dlatego coraz więcej osób zatrudniamy.

W chwili obecnej nie ma żadnych decyzji dotyczących ewentualnej zmiany lokalizacji, więc nie potwierdzamy, ani nie zaprzeczamy :)
rafi 2016-08-26 08:45
jak się nie mówi to znaczy że jest LIPA !!! A jak jest LIPA to jest rotacja w firmie i dużo ofert pracy !!! ja to tak rozumie.
4
Jestdobrze 2016-08-26 14:38
Rafi! Nie ma LIPY ;)
jack 2016-08-30 19:33
Co tydzień na głównym portalu o pracę są oferty pracy - albo jest duża rotacja albo brak chętnych !
METRO SERVICES PL 2016-08-31 11:12 [pracodawca]
@jack, rotacja to zjawisko naturalnie występujące w każdej firmie, zwłaszcza w dzisiejszym środowisku biznesowym. W przypadku Metro Services PL warto spojrzeć jednak przede wsyzstkim na rozwój naszej firmy i kolejne projekty związane z przejmowaniem krajów i procesów.
Tylko od początku roku 2016 liczba pracowników MSERV PL wzrosła o ponad 60 osób. W czerwcu świętowaliśmy przekroczenie liczby 200 pracowników, a wiele wskazuje na to, że za chwilę będzie nas 250 i więcej! Z okazji 200. pracownika zaprosiliśmy wszystkich na orzeźwiające lody, kto wie, jak będziemy celebrować kolejną okrągłą liczbę :)
METRO SERVICES PL 2016-08-31 11:15 [pracodawca]
@jack, rotacja to zjawisko naturalnie występujące w każdej firmie, zwłaszcza w dzisiejszym środowisku biznesowym. W przypadku Metro Services PL warto spojrzeć jednak przede wszystkim na rozwój naszej firmy i kolejne projekty związane z przejmowaniem krajów i procesów.
Tylko od początku tego roku liczba pracowników MSERV PL wzrosła o ponad 60 osób. W czerwcu świętowaliśmy przekroczenie liczby 200 pracowników, a wiele wskazuje na to, że za chwilę będzie nas 250 i więcej! Z okazji zatrudnienia 200. pracownika zaprosiliśmy wszystkich na orzeźwiające lody, kto wie, jak będziemy celebrować kolejną okrągłą liczbę :)
pracownik metro 2016-09-08 16:24
Osoby z znajomością jezyków obcych są zawsze mile widziane
patryk 2016-09-09 17:52
ja też pracuje 10 lat w jednej firmie (księgowość) i jak bym chciał odejść do innej firmy to szef by miał duże problemy ze znalezieniem osoby na moje miejsce bo znam firmę od podszewki która posiada kilka oddziałów oraz kilkanaście magazynów ( towarowych, usługowych itp) tak więc czułbym się tam jak ryba w wodzie .
tom 2016-09-18 22:42
Czy ktoś może potwierdzić czy w Metro Services jest wymagana praca w polskie dni ustawowo wolne od pracy (czyli święta państwowe, religijne, nowy rok, wielkanoc, boże narodzenie itp.)? Trochę ciulowo było by tak święta spędzać w robocie.
1
zizi 2016-09-18 22:52
Czy ktoś może potwierdzić czy w Metro Services jest wymagana praca w polskie dni ustawowo wolne od pracy (czyli święta państwowe, religijne, nowy rok, wielkanoc, boże narodzenie itp.)? Trochę kiepsko było by tak święta spędzać w robocie.
Były pracownik 2016-09-19 11:34
Ja sama byłam w pracy w Boże Ciało, Dzień Niepodległości.. Są osoby które byly w pracy w Wigilię, drugi dzień Świąt Bożego Narodzenia i w Poniedziałek Wielkanocny, a obsługiwały wtedy Hiszpanię i Portugalię
3
Były pracownik 2016-09-19 11:34
Ja sama byłam w pracy w Boże Ciało, Dzień Niepodległości.. Są osoby które byly w pracy w Wigilię, drugi dzień Świąt Bożego Narodzenia i w Poniedziałek Wielkanocny, a obsługiwały wtedy Hiszpanię i Portugalię
1
karol 2016-10-12 18:07
WITAM

podajcie wynagrodzenie ( brutto lub netto ) na :
młodszy księgowy
księgowy
starszy księgowy


pozdrawiam
monika 2016-10-14 17:53
(usunięte przez administratora) wynagrodzenie zależy od Doświadczenia z jaki się do nas przychodzi a j. angielski to wzpełności komunikatywny wystarczy bo po 6-9m-c osoba i tak samoistnie podszlifuje swój angielski. pozdrawiam
magda 2016-10-16 11:11
Witam

język angielski komunikatywny wystarczy w 100% ( jak czegoś nie zrozumiesz to kolega lub koleżanka z działu przetłumaczą i pomogą tak więc luz ) a jak masz jeszcze duże doświadczenie ponad 5 lat na pełnej księgowości to WITAJ na pokładzie metro . Rekrutacja jest ciągle prowadzona bo się rozwijamy i przejmujemy kolejne procesy księgowe .
1
magda 2016-10-19 16:47
staże z reguły są w okresie letnim ( wakacje , urlopy) .
EM 2016-11-29 12:17
Cześć.

Chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej jak wygląda cała ta rozmowa kwalifikacyjna i testy ? Szczególnie jeśli chodzi o język angielski. Mam nadzieję, że ktoś podzieli się ze mną swoimi doświadczeniami :)

Z góry dziękuję
1
METRO SERVICES PL 2016-12-02 15:24
@EM, mamy zwykle dwa główne etapy rekrutacji: testy (test przy komputerze łączący podstawy księgowości, matematyczno-analityczne myślenie i ogólny język angielski) plus zadanie pisemne z języka angielskiego. W drugim etapie możemy się już lepiej poznać i porozmawiać o Twoich umiejętnościach, wiedzy czy oczekiwaniach zawodowych. Zapraszamy! :)
krystian 2017-01-24 21:01
Witam

mam 10-letnie doświadczenie na pełnej księgowości wykształcenie wyższe kierunkowe i język angielski komunikatywny ( od 3 lat się uczę prywatnie ) czy mam szanse u was dostać pracę ?
METRO SERVICES PL 2017-01-25 09:19 [pracodawca]
@krystian, dziękujemy za zainteresowanie. To zależy jak rozumiesz "komunikatywny angielski", bo czasem to bardzo szerokie pojęcie :) Jeśli potrafisz się w miarę dobrze porozumiewać w mowie i napisać maila czy krótkie pismo po angielsku poprawnie gramatycznie, jak najbardziej dasz radę. Spróbuj swoich sił, zawsze warto się sprawdzić!
1
Karola 2017-01-26 22:17
Czy znajomosc jedynie francuskuego na poziomie B2 wystarczy do podjecia pracy u w Waszej firmie ?
METRO SERVICES PL 2017-01-31 12:21 [pracodawca]
@Karola, jak najbardziej, pod warunkiem, że tak samo dobrze znasz też język angielski, oraz chcesz się uczyć i pracować w kierunku księgowości :)
Były pracownik 2017-02-06 15:59
Witam, Przyznam, że oczekiwania co do pracodawcy miałam inne ze względu na moje poprzednie doświadczenia. Ogólnie sprawy organizacyjne imprez integracyjnych, benefitów są nieodbiegające raczej od norm i są super, pierwsze szkolenia mnie zaskoczyły, ponieważ były prowadzone na bardzo wysokim poziomie... drugim plusem jest staranie sie dostrzegac pracownika i tak zwane cheersy jako dymplomy wyrozniajace plus prezenty. Niestety podejście po wdrożeniu do zespołu jest zupełnie inne niż wprowadzenie, często można sie spotkac z tym, ze zanim jeszcze sie wdrozymy firma proponuje lojalke i od razu wysyla w delegacje zanim czlowiek dowie sie jak firma dziala. (usunięte przez administratora) (usunięte przez administratora) Zespoly raczej nie sa dobrze zintegrowane i nie wspolpracuja ze soba za duzo. Firma powinna popracowac nad tymi relacjami, aby zachowac pracownikow. Sa braki kadrowe i duzo zespolow robi nadgodziny, a pierwsze z czym mozna sie spotkac po zapoznaniu zespolu, to jest, ze ktos chce stad uciec, co niestety jest zniechecajce. Procedury sa malo zrozumiale i bardzo ograniczone. Osoby, ktore maja doswiadczenie lub nie, czesto same nie zrobia z nia calego procesu. Jest to niedopracowane. Jezeli ktos naprawde chce aplikowac to w zadnym wypadku prosze nie zartowac, ani nie mowic o tym, ze nie widzi sie w tej firmie za 3-5 lat ani w towarzystwie ani przy przelozonych, poniewaz mozna sie krotko po tej informacji spotkac z wypowiedzeniem. A jak na pierwsza prace po studiach praca jest ok.
6
Tom 2017-02-06 17:09
Popieram poprzedni wpis, na początku wszystko wydaje się być ok, niestety po przejściu do zespołu różnie to bywa. Wsparcie ze strony TL czy innych osób z zespołu jest iluzoryczne, człowiek często zostaje sam z trudnym procesem i jak sobie nie poradzi to... wiadomo co. Plus wysyłanie ludzi na migracje "na pałę" i zostawianie ich samych sobie jest na porządku dziennym.

Stwarza się pozory miłej atmosfery, w rzeczywistości nie jest tak różowo.

Podsumowując, niezła praca na start, lub zahaczenie się, dla osób z kilkuletnim doświadczeniem zawodowym to pomyłka, a już zwłaszcza jak proponują migrację to lepiej od razu uciekać....

Szkoda, że negatywne komentarze o firmie są kasowane, może gdyby ktos z "góry" je poczytał i wziął do siebie to byłoby lepiej...
4
RAFI 2017-02-06 21:17
Popieram !! Ale BRAKI KADROWE ??? TO TRAGEDIA z 15 -20 osób brakuje na dzień dobry a CHĘTNYCH jak na lekarstwo a co będzie jak przyjdzie sezon urlopowy?? Niektóre osoby nie powinny zajmować swoich stanowisk ze względu na BRAKI WIEDZY !! pozdrawiam
1
METRO SERVICES PL 2017-02-07 08:22 [pracodawca]
Dziękujemy użytkownikom serwisu za wszystkie opinie - każda informacja ma dla nas znaczenie, jak również każdy ma prawo do własnego zdania. Jak widać powyżej, nie mamy w zwyczaju kasować negatywnych komentarzy, a jedynie moderujemy to, co obiektywnie wprowadza w błąd, wykracza poza regulamin serwisu czy po prostu normy etyczne. O każdym pracodawcy da się znaleźć negatywne komentarze, a jeśli nie ma żadnych... można się tylko domyślać co to oznacza :)

Nasza firma cały czas rośnie, zajmujemy się nowymi procesami czy krajami, i dzięki temu dajemy wielu osobom możliwość rozpoczęcia ścieżki zawodowej bez doświadczenia w branży, ale też pole do awansu i rozwoju dla tych, którzy to doświadczenie mają i chcą się doskonalić w konkretnym kierunku.

Atmosferę tworzą w firmie ludzie - wszyscy pracownicy, a mamy na pokładzie wiele fantastycznych osób. Zapraszamy, aby każdy przekonał się sam i wyrobił sobie własną opinię :)
1
Kapiszon 2017-02-07 16:38
Ma ktoś info czy pewna sławna Team liderka, na którą było pełno skarg i żali ciągle tam pracuje?
Amy 2017-02-07 19:45
Tylko na nią jedną były skargi? W metro jest kilku wcale nie "gorszych" TL :)I co? Krzywda im się nie dzieje :)
1
anna 2017-02-07 20:51
powiedzcie jakie są wynagrodzenie brutto na poszczególnych stanowiskach z językiem angielskim ? czy są jakieś podwyżki i jak są rozliczane nadgodziny ?
METRO SERVICES PL 2017-02-09 09:26
@anna, wszystkiego można się dowiedzieć podczas procesu rekrutacji oraz ewentualnego ofertowania - zapraszamy :) Z kolei na naszej stronie można dowiedzieć się wiele na temat naszej ścieżki kariery, zgodnie z którą można się rozwijać i iść do przodu zarówno zawodowo, jak i finansowo.

Użytkownikom na wszelki wypadek uprzejmie przypominamy, że zgodnie z regulaminem serwisu nie należy umieszczać opinii w jakikolwiek sposób naruszających dobra osobiste określonych osób czy też dobre obyczaje.

elwira 2017-02-10 20:25
witam serdecznie

czy długo trwają te wyjazdy zagraniczne i czy są inaczej wynagradzane?
Nicky 2017-02-11 10:04
@Elwira

dostajesz tylko to co przysługuje ci z mocy ustawy.

Dość często się nie udają a wtedy ciężko jest wytrzymać w tej firmie, TL i reszta ci tego nie ułatwi...

Jeśli po migracji jest ok możesz dostać awans i niewielką podwyżkę, jeśli nie to zmieszają cię z błotem i albo sama odejdziesz albo cię zwolnią :)

Długość w zależności od projektu od kilku dni do miesiąca.
3
paweł 2017-02-12 21:15
witam
czy na okresie próbny już są te wyjazdy czy dopiero po kilku miesiącach pracy? A ta umowa lojalnościowa dalej obowiązuje i czy płaci się karę jeżeli się nie zgodzę na wyjazd
METRO SERVICES PL 2017-02-16 11:44 [pracodawca]
Wyjazdy migracyjne trwają zazwyczaj krótko (od kilku dni do 1-2 tygodni), a szczegółowe informacje związane z wynagradzaniem są przekazywane bezpośrednio pracownikom, kiedy już są u nas w firmie.
Na tyle, na ile jest to możliwe, pracownicy są przygotowywani do udziału w wyjazdach migracyjnych zarówno pod względem potrzebnej wiedzy, jak i kompetencji osobistych. Zgodnie z prawem pracodawca nie ma możliwości nakładać pracownikom kar pieniężnych związanych z brakiem zgody na podróż służbową, co powinno rozwiać wiele pojawiających się wątpliwości.

Wiele osób słusznie postrzega podróże związane z migracjami jako świetną szansę do nauki, rozwoju, a przede wszysytkim poznania klienta i procesów z jego perspektywy, co niejednokrotnie ułatwia dalszą współpracę i może ją uczynić znacznie przyjemniejszą. :)
1
Zostaw swoją opinię o METRO SERVICES PL Sp. z o.o. - Szczecin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie METRO SERVICES PL Sp. z o.o.