METRO SERVICES PL Sp. z o.o.

Szczecin

Opinie o METRO SERVICES PL Sp. z o.o.

Paula 2017-03-20 14:58
To wie ktoś ile można dostać za pracę księgowego z j. niemieckim i angielskim??
szczecinianka 2017-03-22 19:10
żenujące jest moderowanie przez pracodawcę forum. inne firmy nie maja potrzeby prostowac komentarzy. wiadomo jest ze w internecie nikt nie zamieszca pozytywnych komentarzy, ale raczej negatywne. i nie ma potrzeby przypominać o naruszaniu dobr osobistych. być może państwa pracownicy uwazaja ze macie kiepskich team leaderów. nalezaloby te uwagę przyjąć - i zastanowić się co zrobić, by ta opinia nie była powszechna. kilku państwa byłych pracowników znam osobiście - i te osoby również twierdza ze teal leaderzy sa beznadziejni.
24
były pracownik 2017-03-23 13:20
Pracowałam tam 2 LATA i prawda jest taka że źle tam się dzieje i jest rotacja pracowników . Ofert pracy co tydzień na głównych portalach a chętnych jak na lekarstwo . Jak tak dale pójdzie to po 12-14 godzin będziecie pracować . Pamiętajcie w szczecinie jest już RYNEK PRACOWNIKA i będzie się pogłębiał z kwartału na kwartał a wy nic z tym nie robicie żeby zatrzymać lub utrzymać , zatrudnić nowych pracowników. A o urlopach zapomnijcie bo terminy gonią .
24
Ala 2017-03-27 09:43
Czy ktoś może napisać coś o umowach? Okres próbny, potem na rok a następnie ? Dziękuję i pozdrawiam
Metrowicz 2017-03-29 19:32
3 miesiące okresu próbnego, 1 rok na czas określony, a potem już umowa na czas nieokreślony.


Zgadzam się z 'byłym pracownikiem' - Metro nie robi nic, aby zatrzymać u siebie pracowników, bo wie że zawsze znajdą się na ich miejsce inni. Średni czas pracy w Metro to jakiś 1 - 1,5 roku. Ludzie zdobywają doświadczenie i odchodzą do lepiej płatnej pracy...
20
Warszawiak 2017-04-08 22:19
Rozumiem usuwać wulgarne komentarze, bądź naruszające dobra osobiste konkretnych osób. Tylko, że Metro stara się usuwać większość negatywnych komentarzy na swój temat próbując budować fałszywy obraz przede wszystkim przed samym sobą.

Śmieszne jest to, że nic się nie zmienia w ich podejściu. Management i ich totalny brak komunikacji z ludem pracującym na operacji pozostał bez zmian. Z resztą z pewnych źródeł wiem, że i TL nie mają lepiej. Dostają o prikaz z góry i muszą świecić gębą. Najdalej zachodzą Ci (i nie mówię tylko o TL), którzy nauczyli się entuzjastycznie podchodzić do wszystkiego co zostało im objawione przez kadrę (lol) zarządzającą.

W tej firmie nic nie musi być wyjaśniane, wystarczy rzucić magiczne zaklęcie "decyzja biznesowa" i koniec rozmowy. Poza tym to jak w każdym korpo, jak coś się posypie z cudzej winy, to i tak dowiesz się, że to przez twój brak komunikacji (kolejne magiczne zaklęcie, które jednak nigdy nie działa w górę) bądź inne takie. Wyciągną Ci to na twojej rozmowie rocznej.

Najbardziej razi traktowanie "klientów" jak bożków. Zawsze mają rację co by się nie działo. Na migrację wysyła się kogo się da (nie raz i nie dwa ludzi bez komunikatywnej znajomości żadnego języka), bo odkąd weszły lojalki, to coraz mniej ochotników się znajduje. Dołóż oględnie rzecz ujmując brak entuzjazmu ze strony ludzi migrowanych i sypią się wciąż eskalacje. A na górze wieczny szok, że "klient" się skarży.
23
bartek 2017-04-09 12:07
Prawa w 100% ta firma nie szanuje ludzi a uważają się za solidnego pracodawce . Rotacja ciągle nowych ludzi na migracje są wysyłane osoby z kapelusza wzięte bo nikt nie chce jechać i na dodatek ta LOJALKA O KTÓREJ JEST ZAKAZ MÓWIENIE !! Szok co tam się dzieje .
24
METRO SERVICES PL 2017-04-10 11:44 [pracodawca]
Drodzy Użytkownicy - jak już pisaliśmy wcześniej, albo jak nawet widać w niejednej opinii powyżej, nie usuwamy większości negatywnych komentarzy, tym bardziej że nie mamy takiej możliwości - administratorzy Gowok pozwalają usuwać wyłącznie wpisy lub ich fragmenty naruszające regulamin.
Każdy ma prawo do swojej subiektywnej opinii i wyrażenia jej na forum publicznym.

Praca w międzynarodowej korporacji ma swoje uwarunkowania, ale też wiele zalet i przekonało się o tym wiele osób, które realizują u nas swoją ścieżkę kariery, rozwijają umiejętności narzędziowe i osobiste, a także mogą się udzielać społecznie oraz integrować po godzinach. My każdemu proponujemy, żeby przekonał się sam, jak jest naprawdę - jak to mówią "don't believe me, just watch" :)
4
Coraz bardziej zadowolony pracownik 2017-04-26 22:15
Piszę, by sprostować pewne niezasadne hejty. W tym korpo jest jak w każdym innym: są różne zespoły i różni TL. Ja nie narzekam. Staramy się całym zespołem by pracowało nam się coraz lepiej. Nie siedzę w nadgodzinach, TL jest wyrozumiały jak trzeba skoczyć na uczelnie czy do banku. Kwestia dogadania się z zespołem. Awanse są - nie mówię, że wszystkie sprawiedliwe. Tak nie ma nigdzie. Ale są i to bardzo często - min. 2 większe tury w ciągu roku. W poprzednim korpsie nie mogłem się doprosić kilku złotych podwyżki, tutaj już na swoją dawno zapracowałem. Nie trzeba jechać na migracje by dostać awans. Masz być kreatywy i dobrze pracować. Wymagania przy rekrutacji nie oszukujmy się są na prawdę niskie - w miarę ogarnięty angielski i chęć rozwoju. Excel, wiedza księgowa i SAP to tak naprawdę gwarant zatrudnienia.
Nie mniej jak przychodzisz do pracy i na dzień dobry jesteś na nie to nie licz na nasze wsparcie - nikt z obecnie pracujących nie będzie cię niańczył. Ale jak jasno powiesz, z czym Ci pomóc i będziesz dla nas wsparciem to znajdziesz tutaj swoje miejsce i miłą atmosferę. Jest nas wielu nie-księgowych i nie jest to dla nas problemem. Firma dofinansowuje kursy księgowe i językowe. Ba - rozwijasz się na koszt firmy. Nie mówię, że to kraina miodem i mlekiem płynąca. W wielu negatywnych komentarzach jest sporo prawdy. To wszystko zależy od tego gdzie się trafi. Niemniej spróbować warto. Klient jest traktowany jak jajko, ale no cóż zagryzasz zęby i idziesz dalej pracować w miłej atmosferze z ziomalami z zespołu. Kontakt z klientem jest ograniczony i zazwyczaj mailowy - to naprawdę jest do zniesienia. Są okresy pressingu, ale serio większość hejterów po prostu nie potrafi wyjść po za ramy własnych ograniczeń. Ja też miałem momenty kryzysowe, szukałem nowej pracy, ale nauczyłem się funkcjonować w metro. Zajęło mi to ponad 2 lata, ale odnalazłem swoje miejsce. Generalnie widzę progres jeżeli chodzi o zainteresowanie firmy pracownikiem. To nie jest tak, że oni mogą wszystko olać i traktować ludzi jak tanią siłę roboczą. Rynek szcz. już nie jest taki flexi. Jest coraz większa konkurencja, co dla nas pracowników jest odczuwalne, bo pensje są coraz wyższe, a i benefitów jest coraz więcej.

Nie oszukuj się to jest kotpo, tu się pracuje non stop, ale warto tu pracować, bo ze wszystkich korpo, w których pracowałem tutaj nauczyłem się najwięcej. W innych nie miałem jakiejkolwiek szansy na rozwój, awans czy podwyżkę.
3
258 2017-05-13 15:17
Dostałeś 200 zł podwyżki i się ekscytujesz
19
agata 2017-05-14 19:02
Witam

czy ktoś może podać wynagrodzenia netto

młodszy księgowy

księgowy

starszy księgowy

TL

pozdrawiam i z góry dziękuję .
2
norbert 2017-05-23 22:12
Czy to prawda że firma ma zamiar zmienić miejsce siedziby jak zatrudni określoną liczbę pracowników ?
1
Były pracownik 2017-06-02 20:56
Jakie skompletowanie załogi???? Tam jest taka rotacja że nie nadążają zamieszczać ogłoszeń do tych samych zespołów. Przykład: zespół Pani (usunięte przez administratora) . Ciekawe dlaczego z tego zespołu ludzie po rachunkowości odchodzą nagminnie? Z dobrze zorganizowanej pracy ludzie nie uciekają tak masowo. Najgorsze są te tygodniowe wyjazdy do Niemiec. Po powrocie zaległości trzeba nadrobić siedząc codziennie do wieczora. Za nadgodziny nie płacą ale można je odebrać w wyznaczonym przez szefową terminie. Jak jesteś na wolnym bo odbierasz nadpracowane godziny ale w tym czasie kolejne zaległości rosną i trzeba siedzieć przez kilka kolejnych dni do wieczora. Następnie kilkudniowy wyjazd do Niemiec, w tym czasie w Szczecinie zaległości rosną i kółko się zamyka (robisz to samo co wyżej). Ile można pracować w takim kieracie od rana do wieczora i często na walizkach? Same wyjazdy nie są złe pod warunkiem, że praca w Szczecinie zostanie na czas wyjazdów rozłożona na pozostałe w Szczecinie osoby. Są zespoły z lepszym szefem, który potrafi tak pokierować pracą zespołu, że nikt nie narzeka. Moje doświadczenia z Panią (usunięte przez administratora) nie należą do najlepszych nie z powodu jakości pracy tylko z powodu złej organizacji. Jak ktoś trafi do innego zespołu to może mieć lepsze doświadczenia bo sam pracodawca jako Metro Serwis nie jest zły. Ma tylko niewłaściwie dobraną kadrę kierującą zespołem.
4
Agats 2017-06-03 09:14
A (usunięte przez administratora) jakim działem kieruje
Mick Jagger 2017-06-03 16:05
Ale w metro to prawie wszyscy team liderzy są tacy, najgorzej jest w dziale AR( w zasadzie w każdym teamie) , a w dziale niemieckim to już w ogóle. Chaos bałagan, brak odpowiedzialności TL .


6
Marta 2017-06-04 10:33
Czlowieku tu jest taka rotacja co miesiąc kilka osób odchodzi a ty pytasz o kompletacje ??? Co tydzien na pary portalach pojawiaja się te same oferty . Wymagają języka a on potrzebny jest raz na miesiąc źeby @ napisać . A zarzadzanie TL to jest nieporozumienie połowa z nich niezna się na wykonywanej pracy . Jedziesz na wyjazd do niemiec a po powrocie robota twoja nie zrobiona bo TL nie wie jak prace rozdzielic . Sezon urlopowy sie zbliza a tu nie ma kto robic , za te nadgodziny to PIP powinna się zainteresować
8
były pracownik 2017-06-04 22:34
Cała prawda w temacie.
Wyjazdy do Niemiec obowiązkowe. Spróbuj odmówić wyjazdu bo nie masz z kim np. dziecka zostawić na tydzień (nie stać Cię na opiekunkę do dziecka itp.) to z dnia na dzień dostajesz opinię złego i odstającego od zespołu pracownika i dostajesz wypowiedzenie. Oczywiście w świadectwie pracy zostaje zapisana podstawa prawna takiego zwolnienia a to znak dla przyszłego pracodawcy.
Zanim wyjedziesz obowiązkowo do Niemiec musisz podpisać coś na wzór tzw. lojalki. Oznacza to, że te wyjazdy są obowiązkowe ale w momencie gdy chcesz odejść z firmy musisz zapłacić za wszystkie wyjazdy (pobyt w hotelu, wyżywienie, przejazd itd.). Są to niemałe pieniądze liczone w tysiącach w zależności od tego ile było tych wyjazdów w trakcie trwania umowy o pracę.
Te wyjazdy w momencie zwolnienia traktowane są jak szkolenia z tą ważną różnicą, że firma nie daje tym pracownikom żadnego dokumentu potwierdzającego szkolenie. A szkoda bo w innych zakładach pracy za odbyte szkolenia dają certyfikaty, które są przydatne przy szukaniu innej pracy.
2
życzliwy 2017-06-04 22:57
Proponuję zmianę kadry na szczeblu kierowniczym. W przeciwnym razie przy braku wiedzy na tym szczeblu zawsze będą braki kadrowe na niższych szczeblach. Każdy nowy pracownik powinien mieć do kogo się zwrócić z trudnym pytaniem dotyczącym pracy a nie działać po omacku bo osoba w postaci Team Leadera nie zna pracy a wymaga żeby pracownicy wykonywali ją dobrze, bez pomyłek i szybko. Osoba kierująca zespołem powinna mieć większą wiedzę niż pracownik na niższym szczeblu bo jak inaczej sprawdzi czy pracownik wykona tę pracę dobrze. Proszę popytać byłych pracowników dlaczego odeszli i wyciągnąć właściwe wnioski a firma zacznie prosperować na wyższym poziomie.
były pracownik 2017-06-04 22:59
Jeśli masz na myśli Panią (usunięte przez administratora) to słyszałem, że pracuje i ma się dobrze.
1
METRO SERVICES PL 2017-06-05 09:24 [pracodawca]
@coraz bardziej zadowolony pracownik - dziękujemy za wiele mądrych słów!

Drodzy Użytkownicy.

po pierwsze to ciekawe, że nasz były pracownik pisze o firmie "Metro Serwis" ;-)

Już kilkakrotnie przypominaliśmy o regulaminie serwisu i o tym że nieetyczne jest stosowanie na portalach takich jak Gowork wycieczek osobistych. W dodatku warto aktualizować informacje na temat sytuacji w firmie, ponieważ wiele z nich jest po prostu nieprawdziwych. Również struktura zespołów w ostatnich miesiącach dynamicznie się zmieniała. Metoda przekazywania informacji "z ust do ust" jak widać nie jest najlepszym sposobem komunikacji.

My sami rozmawiamy z wszystkimi pracownikami, którzy odchodzą na temat powodów decyzji. Informacje te są poufne, ale powyższe wątki w tych rozmowach nie występują.

Jeśli chodzi o wyjazdy służbowe i związane z nimi zobowiązania, nieraz już odnosiliśmy się do tematu. Po raz kolejny zachęcamy do samodzielnego przekonania się, jak jest. Każda firma się zmienia i nie warto zakładać, że zawsze będzie tak samo (niezależnie od tego, czy źle czy dobrze).

Pozdrawiamy,
Ekipa MSERV PL
1
ARowiec 2017-06-09 11:30
Pracuje w Dziale AR i jest super.
Nie ma nadgodzin, fajny zespół, nie zalegam z urlopem.
TL wie co robi, bo sam kiedyś był na moim miejscu.
4
Jaaaaaaaaa 2017-06-10 21:44
Popieram przedmówcę. Niestety zwykle tak bywa, że komentarze na forach takie jak to częściej zostawiają ludzie niezadowoleni niż tacy, którzy nie widzą powodów do narzekań - oni po prostu na takie strony nie zaglądają. Firma nie jest idealna ale na prawdę można trafić gorzej. HRy dwoją się i troją żeby ludziom pracowało się dobrze, że są braki kadrowe to prawda, ale gdzie dzisiaj ich nie ma? Atmosferę tworzą ludzie, może więc lepiej żeby malkontenci albo postarali się znaleźć dobre strony pracy w Metro (których nie brakuje) albo przestali szemrać w kantynie i na korytarzach i poszukali pracy idealnej, w czym życzę powodzenia ;)
1
Mick Jagger 2017-06-11 10:06
@ARowiec,

pewnie, że nie zalegasz z urlopem, przecież w korpo to norma, że urlop się dostaje, to nie firma prywatna ,że ktoś Ci robi łaskę.

Dział AR ma dużą rotację i nie bez powodu, fajnie, że Ci się dobrze pracuje, oby było tak dalej, ale weź pod uwagę, że dużo zależy od teamu (większość niestety podkopuje dołki pod sobą, bo jest za dużo roboty na zbyt małą ilość osób) i TL (opinie na temat TL w metro były już wielokrotnie pisane i moim zdaniem są prawdziwe).TL bardzo szybko zapominają jak to jest być zwykłym pracownikiem, bo mają targety itd i nie interesuje ich za wiele.

Osobiście nie polecam firmy, można trafić dużo lepiej.
3
JOANNA 2017-06-11 19:41
Brak ludzi to mega problem . W szczecinie jest już rynek pracownika i ciężko dobrego znalez . A co do TL to niektórzy nie wiedzą podstaw kierowania zespołem i dlatego taka BARDZO DUŻA ROTACJA JEST . Jak jest dobry TL to robotę szybko podzieli i poukłada zero nadgodzin i urlop wypoczynkowy w terminie . Ogólnie brak ludzi a robota ciągle narasta i nikt nie chce nadgodzin robić .
1
adagru66 2017-06-14 19:34
Dla zainteresowanych pracą w naszej Firmie, powiem tak. Dla mnie to był szok. Szok pozytywny. Wcześniej pracowałem w Armii. Byłem żołnierzem zawodowym, a teraz jestem żołnierzem rezerwy. Obecnie pracuję w Dziale Scanningu. I napiszę tak: jet mi tutaj zajebiści dobrze, pomimo mojego wieku, (50+) . Spotkałem wielu cudownych, wspaniałych, młodych ludzi, z którymi na co dzień współpracuję, Nie zamieniłbym tej pracy na żadną inną. Mało tego, praca w mojej Firmie daje w sumie nieograniczone możliwości, awansy, co tylko chcecie!!! Polecam. Z czystym sumieniem, polecam.
3
obiektywny 2017-06-15 00:26
Czytając twoją opinie o teamie niemieckim to widać że to ty jesteś chyba sfrustrowana. Nie pracujesz w nim, to co możesz wiedzieć??!! Gdzieś coś usłyszałaś, coś ci powiedzieli i dorabiasz sobie jakąś straszną wizję "indywidualistów bez perspektyw"..
Ale czekaj, ja ci wytłumaczę!
Praca tam nie jest łatwa, bo klient jest najbardziej wymagający ze wszystkich krajów. Zespół jest młody, pracy dużo, czasem trudno się wyrobić, więc nie każdy daje radę czasem nadrabiać za nieobecnych. Jest współpraca, ludzie się wspierają. Może tam się zdarzy, że ktoś narzeka na kogoś, bo jest nie po jego myśli. Ludzie są tylko ludźmi, nikt nie jest idealny. Ale nikt sobie świni nie podkłada! Chyba że u ciebie..
Ludzie z innych teamów też narzekają, też są czasem głośni. Fakt, zespół słychać, bo jest żywiołowy i mają infolinię telefoniczną. Że czasem ktoś przeklnie; każdy ma prawo do wnerwienia, zwłaszcza że praca jest stresująca. Od innych zespołów też słychać czasem bluzgi i narzekania. Jak jest ci za głośno to pomyśl o zatyczkach do uszu, albo idź na skargę do naczelnej, albo się przesiądź.
Co cię tak interesuje, jak są ubrane "laski zza szyby". To jego indywidualna sprawa, kto jak sie ubiera, póki jest to dopuszczalne do pracy. Chyba, że przychodzisz do pracy plotkować na temat kolezanek i ich ciuchów.. Przesada..
Więcej szacunku do współpracowników i ogarnięcia życzę.
7
Student 2017-06-16 17:57
Jestem po pierwszym roku rachunkowości, zastanawiam się nad wyborem nauki drugiego języka. Waham się miedzy niemieckim a hiszpańskim. Który jest bardziej użyteczny dla firmy Metro Services lub podobnych firm?
METRO SERVICES PL 2017-06-19 09:46
Dziękujemy za miłe słowa @Jaaaaaaaaa, @adagru66 i pozostałym :) Jednocześnie innym osobom uparcie i uprzejmie przypominamy, aby nie atakować siebie nawzajem i pozostawać w sferze dobrego wychowania.

@Student - na naszym rynku zdecydowanie bardziej potrzebny jest język niemiecki (i zawsze dobrze przynajmniej średnio znać angielski jako bazę), ale hiszpański też zyskuje na popularności. Najlepsza jest kombinacja wszystkich tych języków, chociaż niemiecki radzilibyśmy w pierwszej kolejności.
:-) 2017-06-19 14:03
@Student
biegły niemiecki pozwoli Ci trafić do AR DE - najlepszego działu
4
paulina 2017-06-22 20:34
podajcie proszę wynagrodzenia brutto księgowych z językiem angielskim Czy ten język musi być dobry i jak często jest używany w pracy .
1
trinna 2017-06-28 15:25
Dokładnie, firmy informatyczne przy ogłoszeniach zamieszczają widełki płacowe, myślę, że to dobra i uczciwa praktyka.Proszę otwarcie napisać ile można zarobić na określonych stanowiskach a nie wykręcać się tym, że szczegóły są określane na rozmowie, ja chce wiedzieć czy na rozmowę warto iść, bo przy takiej praktyce mam wątpliwości!!!
4
jo22 2017-07-01 14:09
Jestem bardzo zadowolona z pracy w Metro Services. Pracowałam w trzech działach w tej firmie pod trzema różnymi Team leaderami. Nie wiem jak w innych działach, ale w tych trzech Team Leaderzy zawsze byli chętni do pomocy i uczciwie oceniający resztę zespołu. Panuje zawsze miła, spokojna atmosfera, bez żadnego "wyścigu szczurów" czy podkładania sobie nogi. Praca dobra dla ludzi stawiających na rozwój i doskonalenie.
kludia 2017-07-03 21:27
czy jest możliwość wyjazdu do innego państwa np: Niemcy Lub Dania na kila m-c ?
M. 2017-07-11 21:27
@Paulina uszanuj, że publicznie nie podaje sie takich informacji. Nikt z ksiegowych, czy mlodszych czy starszych nie chcialby czytac o swoich zarobkach w internecie na forum. Widelki sa rozne, dostaniesz tyle na ile zaslugujesz.
Marta 2017-07-12 16:33
A jak do urzędu pracy dają oferte to publikują wynagrodzenie . To dlaczego tu nie moźna napisać jakie hest wynagrodzenie
2
METRO SERVICES PL 2017-07-17 10:38 [pracodawca]
Drodzy Użytkownicy,

w Metro Services - podobnie jak w wielu międzynarodowych korporacjach - obowiązują odgórne polityki, które warunkują między innymi poufność wynagrodzenia. W przypadku publikowania ofert pracy w PUP rzeczywiście jest obowiązek publikacji proponowanego wynagrodzenia - jednak należy pamiętać, że jest to stawka przybliżona, a faktycznie oferowane wynagrodzenie mieści się w szerokich ramach zależnych od wielu czynników. W przypadku pomyślnego przejścia procesu rekrutacji, każdy dokładnie pozna swoje wynagrodzenie.

Jeśli chodzi o wyjazdy, to oczywiście są możliwości związane z projektami migracyjnymi, ale niemal zawsze są to krótkie podróże. A możliwych krajów jest kilkanaście - wszystko zależy od projektu i klienta, którego ma się przypisanego do obsługi.

Jak już nieraz pisaliśmy, język angielski jest potrzebny przynajmniej w stopniu średnim, ponieważ często to jest główny język komunikacji z klientem i używany też wewnątrz firmy, bo pracują u nas osoby z różnych krajów. :)
Marta 2017-07-25 12:52
@Student z ofert pracy wynika, że lepiej brać się za niemiecki. Aplikowałeś może na jakieś stanowisko? Aktualnie szukają Junior Accountant z językiem niemieckim, Finance Process Improvement Consultant, General Accounting Team Leader, FI Consolidation Consultant, General Accounting Team Leader, Księgowy w zespole Internal Control, Accountant z językiem angielskim.
Ella 2017-07-30 17:29
Jak się dobrze zna niemiecki to się w metro nie pracuje.
5
Pracownik 2017-08-06 13:24
Smieszy mnie troche to co jest tu napisane. Moze tak bylo w Twoim zespole... Po 1 TL woli unikac sytuacji gdzie pracownicy siedza po godzinach a jesli ktos zostaje moze je odebrac lub sa wyplacane. Nie ma sytuacji gdzie praconik zostajac po godzinach jest poszkodowany lub wychodzi to na jego niekorzysc.
Trinna 2017-08-07 07:01
No ale jak odbierasz nadgodziny to twojej pracy nikt nie robi i musisz ja zrobić później, co generuje nowe nadgodziny.Błędne koło.Lepiej by było jakby wypłacali kasę za nadgodziny a tego nie robią.
5
Przemek 2017-08-08 19:01
Tych nadgodzin jest i bedzie cotaz więcej bo ludzi brak a roboty coraz więcej
2
grzesiek 2017-08-22 19:00
Czy to prawda że firma chce zmienić lokalizację na większą ( bliżej centrum ) bo zaczyna brakować miejsca?
1
Asia92 2017-08-30 12:02
Wynagrodzenia bardzo niskie, nawet dla ludzi z doświadczeniem. Zarabia się tyle co w lidlu na kasie, a ta suma jest wszystkim znana. Nie polecam!
6
Ona 2017-09-05 13:32
Zarobki są zalezne od doswiadczenia i znajomosci jezykow. Ja np. otrzymalam bardzo dobra stawke jak na poczatek i jestem zadowolona. Milionow nie zarobisz w korporacji, chyba ze pojdziesz do call center i bedziesz pracowac na 3 zmiany na infolinii, to moze ci dadza na poczatek wiecej, bo kazdy ucieka z takiej pracy i takie firmy prosza sie teraz o pracownikow.
1
Grzesiek 2017-09-06 14:49
Warto tam iść z 10 letnim doświadczeniem na pełnej księgowości ? Bo się zastanawiam czy przestanę się rozwijać i stanę w miejscu
Asia92 2017-09-07 08:34
Podałam ten przykład z Lidlem, aby przybliżyć kwotę netto, wypłata jest tej samej wysokości. Jak napisałam dokładną kwotę netto to ktoś skasował mój wpis: Dzięki Metro( końcówka różni się dokładnie o 24 złote ). Podaje przykład na chwilę obecną z dwoma językami, po studiach kierunkowych!
3
Marta 2017-09-12 15:12
@Asia92 jeśli jakiś wpis został usunięty to znaczy, że naruszał on regulamin forum. Przed przystąpieniem do wystawienia komentarza polecam zapoznać się z regulaminem, który znajdziesz na stronie http://www.gowork.pl/regulamin. @Ona jak długo pracujesz w METRO SERVICES PL Sp. z o.o.? Czy jest możliwość dostania podwyżki?
lewy 2017-09-14 14:28
Ktoś może napisze z jakim poziomem znajomości języka niemieckiego można pracować w Metro w poszczególnych działach?
Marta 2017-09-27 12:50
Czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć użytkownikowi forum ''lewy''? Aktualnie firma METRO SERVICES PL Sp. z o.o. poszukuje pracownika na stanowisko Accountant ze znajomością angielskiego. W ofercie zaznaczyli, że firma oferuje atrakcyjne wynagrodzenie, kursy językowe i szkolenia, prywatną opiekę medyczną. Czy ktoś jest zainteresowany aplikowaniem?
METRO SERVICES PL 2017-10-02 10:11 [pracodawca]
Drodzy Użytkownicy,

możliwość otrzymania podwyżki w pracy oczywiście występuje, jak w większości firm - w ramach rozwoju wiedzy i kompetencji na stanowisku, szczególnie w przypadku awansu lub np. nauczenia się dodatkowego języka obcego :)

Co do poziomu języka niemieckiego, w zasadzie nie ma konkretnego rozgraniczenia na to, jaki poziom obowiązuje w konkretnym zespole. Przyjmujemy do pracy osoby na poziomie niemieckiego od B1 do C1/C2. Standardowo oczywiście obowiązuje też znajomość angielskiego, ale wystarczy średnia - od poziomu B1+.

A do aplikowania oczywiście stale zapraszamy - tych, którzy znają jeden, dwa lub więcej języków obcych :)
Zostaw swoją opinię o METRO SERVICES PL Sp. z o.o. - Szczecin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie METRO SERVICES PL Sp. z o.o.