brak logo

T.EL.POLAND

Kalisz

Opinie o T.EL.POLAND

dobry 2013-08-09 10:12:36
to sie zgadza ze szczegolnie jeden lider na fali ale takich piskow im potrzeba przeciez on nie ma zielonego pojecia o organizacji pracy tu wogole nikt nad niczym nie panuje
1
robol 2013-08-09 22:44:09
to już nie tel poland to bundy refrigeration przyjmują wszystkich studentów też
robal 2013-08-13 07:24:01
Ustalasz sobie z [usunięte przez moderatora] że będziesz przychodził bezwarunkowo do poniedziałku do piątku na 12 godzin a żeby ci się w domu w sobotę i niedziele nie nudziło też przychodzisz ale tu masz większą swobodę wyboru bo możesz przyjść na 8h ale jak zostaniesz 12h to też nic się nie stanie a i jedenasto godzinny czas odpoczynku cię tu nie obowiązuje wyśpisz się w 6h i znowu na 12 do pracy
KOLEŚ 2013-08-13 21:00:58
robal jest ok. pisze jak jest .a co do pytań czy studentów zatrudniają to do niedawna tak , ale zrobimy wyjątek i zatrudnimy piękną ,młodą ,zdrową studentkę , zresztą z każdej robimy tu miss polonie z ramionami do kolan ,też od niedawna taka strategia magik bundy.
xxx 2013-08-21 11:45:47
no z 1700-1800 bo tu im więcej pracujesz tym mniej zarrabiasz ot takka kwadratura koła
power rangers 2013-08-21 16:28:47
20 sierpnia 2013 roku [usunięte przez moderatora] wprowadził nowy system pracy prosto od towarzyszy z chin i korei północnej zwany jako system "mao" czyli ciągle mało i dlatego trzeba zwiększać produkcje by by firma bundy rosła w siłę i mogła zmieniać zwykłych ludzi w niewolników
pracuś 2013-08-22 11:02:19
mao mao firma rośnie w sile a robić nie ma komu bo ludzie odchodzą z uśmiechem na twarzy, na zmianie [usunięte przez moderatora] niedługo już nic nie zostanie jak tak dalej pójdzie
2013-10-13 11:29:37
Pani [usunięte przez moderatora] co do osób nadużywających alkohol to jest więcej, najlepsze jest to że wiedzą o tym majstrowie np.: na [usunięte przez moderatora] zmianie jest jeden taki ale że jest "właz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;, robi ponad normę to ona udaje że tego nie widzi. Przychodzi w soboty żeby zarobić więcej co by mu nie brakło na piwo. Co do papierosów proszę coś zrobić tylko nie zamykać kolejnego kibelka. Ten zamknięty kibelek na środku hali to nie legalne ktoś uprzejmy może powiadomić PIP.
7
. 2013-12-02 10:06:31
Dlaczego nadal zwalniani są wieloletni pracownicy firmy? Czy to dlatego, że sumiennie i pokornie wykonują polecenia przełożonych?
1
kajtek 2013-12-18 19:03:12
lepiej zeby dyrekcja kupila nowe maszyny, bo na tych starych gruchotach nie da sie pracowac
robol 2013-12-18 20:00:48
nie narzekaj mamy nowe czujniki dymu w kiblach no i robota na cripah
2
ant 2014-01-15 12:41:50
Czy mogę liczyć na opinie osób z grona administracji? Firma Bundy rozpoczęła niedawno rekrutację na kilka stanowisk w dziale zakupu/logistyki. Jak wyglądasytuacja w tym sektorze? Czy tu również propaguje sie typowy dla korporacji wydłużony dzień pracy? Wyścig szczurów? Możliwości awansu? Wynagrodzenia? Atmosfera?
rychucichu 2014-01-28 11:00:03
Żeby dostać się do logistyki musisz ubrać pulowerek. Bez pulowerka nie przyjmują.
8
ant 2014-01-29 20:55:05
Nie widzę problemu.. znalazłam na kilku portalach społecznościowych profile osób pracujących w Bundy od kilku lat, są to osoby z ciekawą przeszłością zawodową. Jeśli rotacja w administracji jest niewielka to tylko i wyłącznie świadczy dobrze o firmie. A produkcja? Co drugi prywatny przedsiębiorca uprawia wyzysk pracowników produkcyjnych. Trzeba było się uczyć, przeciskać łokciami lub uciekać z kraju.
2
robol 2014-02-04 23:36:53
no biuro trzyma się dzielnie a kluczowi klienci odchodzą
3
ogorek kielbasa i sznurek 2014-07-05 20:31:32
teraz kogos szukaja do logistyki bo jeden zwial, atmosfera w logistyce super, szczegolnie pewna dwojka gołąbeczków dobrze sie czuje w swoim towarzystwie ;)
Obserwator 2014-08-30 20:24:14
Para w logistyce? Tam są przecież same chłopoczki tzn kobiecości tam nie uświadczysz ... Sezon na koszule w kratkę z rynku się skończył czas wytrzepać mole z pulowerków! Nadchodzi jesień!
ant 2014-09-07 21:43:35
więc dużo nie brakowało a zdecydowałabym się na pracę w Bundy, w ostatniej chwili zatrzymał mnie dotychczasowy pracodawca. Po negocjacjach warunki zatrudnienia były naprawdę przyzwoite, przedstawiciele zarządu oraz dyrektor zakładu podczas rozmów konkretni i kompetentni. Sam zakład...cóż... sporo do zrobienia ale praca mogłaby być ciekawa. Polecam ludziom napalonym na pracę w warunkach restrukturyzacji.
mrówka 2014-09-08 11:40:58
He he he prowokacja ze strony dyrekcji :D
ant 2014-09-09 18:40:08
uwierz, nie prowokuję a dyrekcja ma zapewne ciekawsze zajęcia. Na dowód mogę powiedzieć co mi się w firmie Bundy nie podobało, otóż - prześmieszne transparenty z hasłami na produkcji (coż - ma być w stylu korpo...)oraz Pani na recepcji, która każdej przywitanej osobie sprzedaje historię firmy w niekoniecznie korzystnych barwach. Wiele osób (Ty zapewne również) nie rozumie pewnej oczywistości - w sytuacjach restrukturyzacji czy w sytuacjach kryzysowych znacznie korzystniej jest zatrudnić specjalistę niż promować zdemotywowany i pozbawiony inwencji zespół. Więc Ci, którzy pracują tam od lat potrzebują albo przysłowiowego bata albo prędzej czy później będą na wylocie. W lutym firma proponowała samodzielne stanowisko managerskie w kierunku wyprostowania sytuacji w zakupach i magazynowaniu. Stanowisko z perspektywą i niezłą kasą. To nie ściema...Cały czas jestem ciekawa co teraz dzieje się w tym temacie.
mrówka 2014-09-12 11:52:22
Najnowszą techniką zagraniczną?? He he może tą z Niemiec :) Z poziomu szarego pracownika ciężko usłyszeć taką opinie.
ant 2014-09-12 21:07:23
lutowacz chyba się zagalopowałeś i pomieszałeś mój post z wypowiedzią Szajak'a - sprawdź powyżej.
K woli wyjaśnienia, mam 12 lat doświadczenia w pracy w środowisku międzynarodowym (w tym praca za granicą) a obecnie od kilku lat w naprawdę dużej firmie. Pracy szukać nie muszę a w Bundy to raczej ja stawiałam warunki. Dużo nie brakowało a rzeczywiście zdecydowałabym się na tą posadę. Może i dobrze, że tak wyszło. Koniec tematu z mojej strony.
pracuś 2014-09-13 21:12:42
smutno mi, firma się sypie z mojego punktu widzenia, może z okna jest lepszy widok :( ale na dole jest zle. dlaczego leaderzy w karte wpisuja 'organizacja pracy' jak tak na prawde to czlowiek sam musi sobie zorganizowac wszystko bo nic nie ma, rurek nie ma a kaza robic.
i rozdanie pracy to trwa czasem i 20 minut a zeby potem i tak cos zmienic jak juz sobie czlowiek stol naszykuje. godzina w plecy jak nic, a norma wieksza.
bobas 2014-10-13 20:54:36
Chyba pomyliłeś tel komunikację z bundy. W bundy za to co zarobisz bez strzelania z ucha nie starczy na przeżycie w realnym świecie. Czekają Cię długi i pożyczki.
boar 2014-12-02 16:49:04
z tym zakładem i tak padnie niedługo dopóki rzadzic będzie(usunięte przez administratora) mbor ha ha a prędzej powykancza ludzi psychicznie he he
Yoah 2015-01-07 12:11:39
Teraz szukaja informatyka/koordynatora. Cos dlugo nie moga go znalezc... Ciekawe czemu poprzedni odszedl. Wie ktos/zna?
ant 2015-01-30 21:17:35
myślę, że dobre. Wypowiadałam się powyżej, nie zdecydowałam się na pracę w tej firmie z innych przyczyn, nie z powodu niekorzystnej propozycji. Była naprawdę ok...na początek oczywiście. Rekrutacja szybka, dzień po rozmowie otrzymałam ofertę, którą negocjowałam przez około 2 tygodnie. Spotkanie odbyło się we Wrocławiu, rozmawiałam z Panem RS oraz PR - członkami zarządu. Powodzenia.
Uczeń 2015-01-31 02:00:15
Dziwne że tak przychylne opinie pojawiają się wtedy gdy w zakładzie zawisło ogłoszenie żeby zrobić przykrość znajomym i proponować im pracę w Bundy.
2
nowy ? 2015-02-18 20:18:02
pokazały się nowe ogłoszenia - czy może ktoś powiedzieć coś na temat pracy na produkcji ? zarobki ? atmosfera ?
lut 2015-05-17 10:20:10
teraz na stanowisku kierowniczym jest p darek ogolić i do przedszkola ja nie wiem skąd tacy dupowłazi się biorą jak by mogl to by loda zrobił dyrektorowi a kto wie z Heleny wylany został za pijaństwo to po nim można się wszystkiego spodziewać ale jest takie przysłowie nosił wilk razy kilka .... a tak ogólnie to
zle się dzieje tylko nieroby maja dobrze rządzą osoby z tak zwanej pierwszej łapanki
1
pracownik 2015-05-17 18:17:02
nie marudźcie Darek spoko gość. Jak się stoi to opierdziel się należy więc się przyzwyczajcie.
2
bruder 2015-05-17 21:20:01
czy był kiedyś taki ,co nie opierdzielił za stanie - to nowicjusz,jeszcze błądzi.
1
kuba 2015-06-12 20:49:29
szczerze nikomu nie polecam tu pracować
1
ja 2015-08-22 17:47:35
powodzenia
ja 2015-08-22 17:52:37
Witam pracowałem tam ładnych parę lat. Spółdzielnia Pracy i oszołomy ale było wesoło. Pozdrawiam starych pracowników z początków tego wariatkowa.
kozioł 2015-08-22 22:03:12
Zapraszam kierownictwo chociaż na dwa tygodnie do pracy na produkcje!wszystko by się wam zbrzydło a od ludzi wymagacie bóg wie czego!
kuba 2015-09-01 21:43:52
mógłbym wiele powiedzieć o tej firmie ale nie tu
1
qra 2015-09-25 15:22:57
ja też co nieco wiem,cieszę się że już mnie tam nie ma.pozdrawiam wszystkich pracowników
bolo 2015-10-10 10:11:59
sprzedaje za 30 srebrników a ma romans z wielka pani kierownik
zwolniona 2015-10-10 10:29:47
dobrze się stało ze poszlam w cholerę z tej firmy bo ludzie uczciwi i dobrze pracujący sa szykanowanii się ich pozbywa ze zmiany najlepiej maja przydupasy i osoby w zasadzie nic nie robiące tylko dobre wrazenie ale pawelek i kierownictwo tego nie widzi i gzie tu jest sprawiedliwość gdzie dobrze ze już nie pracuje po tylu latach bo już nie mogłam na to patrzeć jak setki kilogramow miedzi szlo w zlom a dyrektor tego nie widział a ja zrobiłam pare sztuk i wielka afera ach
kuba 2015-10-14 21:57:04
kto poleciał
kuba 2015-10-31 21:54:54
to idź i sprawdź
kuba 2015-10-31 22:02:32
ja tam robiłem 8 lat i odszedłem z uśmiechem
kolo 2015-11-05 22:34:40
siedzicie przed kompem i wylewacie żale, jak tam tak źle to nie prościej zmienić prace?
M;) 2015-11-06 10:55:28
Jak fabryka była za Tesco to były najlepsze momenty w moim życiu związane z Tel Poland. ;))) Klimat super i ludzie super. ;) Kubę pamiętam, Mariuszów, Dominików, Czopków, Krzyśków, Lofrych, Gałachów i innych. ;)
skorpion+++ 2015-11-14 20:24:59
Teraz jest lepszy sort. Kwalifikacje większości zatrudnionych na stanowiskach na których wymagana jest wiedza techniczna są znikome albo żadne. Cud, że to nie szpital.Kultura osobista to towar deficytowy. Teraz po kilku latach polityka "byle jakości" zaczyna zbierac żniwo.
koleś 2015-11-15 11:40:27
To dopiero początek cięć . Dotychczas to była rozgrzewka połączona z obserwacją gdzie boli,że aż kwiczy. Teraz pójdzie łatwiej , bo już nie ma czego żałować( poza pensjami kilku wyżej sytuowanych)
marcin 2015-12-29 21:58:30
witam czytam te wasze opinie jak juz ktorejs z firm zawsze biadolenie narzekanie i nie wiadomo o co wam w koncu chodzi. zna, darka dobrze jezdze od kilku ladnych lat z tej firmy z towarem wiadomo ze u nich wszystko to jest pilne wiadomo ale jesli jes tpraca to sie ja szanuje i nie ma co narzekac chloacy na wozkach sa bardzo spoko zawsze jak przyjade milo kawusia czy jak tam pogadaja mila pani z biura czy sam darek zawsze idzie wszystko ok zalatwic czasami obserwuje jak kobiety pracuja to az smiech na sali ale nie o to tu chodzi. mysle ze jest to dobra firma i nie wiem czemu nie umiecie wprost powiedziec darkowi co was boli tylk otu tylki obrabiacie mu na forum
aktualny pracownik 2016-04-17 20:39:00
dx- sezon się zbliża to bądż czujny. premie niby są, ale ich nie ma bo nie mogą sie doliczyć czy dobrze jest czy zle. na poczatku roku dużo ludzi pogonili, ale teraz chyba coś drgneło. jak szukasz roboty t się zgłoś
Jam 2016-06-24 19:31:28
Pracownik produkcji na zleceniu ma 9zł brutto czy na rękę?
Zostaw swoją opinię o T.EL.POLAND - Kalisz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie T.EL.POLAND