Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Baumar

Pracowałeś w firmie Baumar i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Cieśla - 2014-10-24 12:49:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Bardzo śmieszna firma. Zaczynając od Pań które siedzą w biurze i nic nie wiedzą... Każdy telefon do nich jest męczarnią i katorgą, wiecznie którejś z nich nie ma i albo nie mają dostępu do danych albo wymyślą na poczekaniu jakąś bajkę żeby spławić interesanta... Podczas rozmowy o prace można usłyszeć wiele bajek na temat "jak to u nas jest dobrze" w rzeczywistości jest problem ze wszystkim... Po rozpoczęciu pracy nie mieliśmy płacić za mieszkania, stawka wydawała się godziwa więc każdy chętnie pracował, jednakże prezes tego burdelu zadecydował że mamy płacić 350 euro za mieszkanie pomimo tego że w umowie było jasno napisane że "zakwaterowanie zapewnia pracodawca" więc jakim prawem mam podpisywać jakieś zasrane oświadczenie że się zgadzam na potrącanie wyżej wymienionej kwoty na coś czym oni nazywali mieszkaniem... Nie wspomnę już o tym że ciągle było mało... a przedłużenie umowy odbywała się na zasadzie " Albo Panowie podpiszecie oświadczenia (chodzi o te o mieszkania) albo nie przedłużę z wami umowy..." Cały BAUMAR!!! Jedna przerwa 30 minut na 11 godzin pracy, miesiąc pobytu u nich na budowie i nawet zapaśnik sumo wracał z sylwetką kojota pustynnego... Serdecznie polecam tą firme osobą które chcą wykończyć się psychicznie i fizycznie...
zdjecie uzytkownika
praca - 2015-02-04 13:16:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CHA CHA CHA ŚMIECH FIRMA
zdjecie uzytkownika
majster - 2015-02-19 16:06:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja w tej firmie już siedem lat procuję i jakoś nigdy z uczciwoscią kasą i kontaktem nie miałem problemu.
a paru cieniasów niby "cieśli" już się przewinęło - jak (usunięte przez administratora) tancerki i majtki im przeszkadzały :)

zdjecie uzytkownika
majster - 2015-02-19 16:06:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja w tej firmie już siedem lat procuję i jakoś nigdy z uczciwoscią kasą i kontaktem nie miałem problemu.
a paru cieniasów niby "cieśli" już się przewinęło - jak H.....e tancerki i majtki im przeszkadzały :)

zdjecie uzytkownika
Mirek - 2015-02-22 07:38:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ta pseudo firma to oszusci szef jakis narwaniec płaci jak chce ,w niemczech pracowalem mieszkania to syf zimno brudno i nikt o to nie dba jak zadzwonisz do biura to cie tylko zbywają Ludzie omijajcie tą firme z daleka
zdjecie uzytkownika
ciesla - 2015-02-23 21:30:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pisze w odpowiedzi dla tego majstra ktory tak wychwala tą firme kanciarzy jak morzesz pracowac siedem lat jak oni w niemczech są od roku bałwanie chyba ze pan M sam sobie tą opinie dodał
zdjecie uzytkownika
XYZ - 2015-03-11 11:11:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam Szanownych Panów

Firma Bau-Mar do lat działa prężnie w Polsce zatrudniając pracowników z rynku lokalnego, są to pracownicy, którzy pracują u nas od lat, tworząc zgrane brygady. Posiadamy wykwalifikowaną kadrę pracowników fizycznych i umysłowych, którzy pracują do dłuższego czasu po 3, 7, 9 lat.
Nasza firma ciągle się rozwija i zdobywa nowe zlecenia na rynkach zagranicznych, jesteśmy zmuszeni zatrudniać ludzi (nie z polecenia jak jest wygodnie, lecz) zamieszczając ogłoszenia o pracę.
Nie jest to dla nas komfortowa sytuacja gdyż prawie każde przysyłane CV to laurka, z której wynika, że Pan XY jest ideałem, potrafi wszystko i to najlepiej. Każdy z was, którzy tu pisze obiecywał osobiści, że jest najlepszy i wszystko potrafi i posiada chęci do pracy - jednak życie i praca na budowie to skorygowały.
Może nasza firma nie spełnia Waszych wyobrażeń, ale panowie również byliście dalecy od ideału.
Uważam, jako osoba zatrudniająca ludzi, że przydałby się portal, w którym to pracodawcy ocenialiby pracowników, było łatwiej zweryfikować Państwa CV.

Jak panowie są aktywni ma tym portalu to proszę w międzyczasie o informację gdzie są narzędzia tzw. Wyprawka, które panowie otrzymali na wyjazd? Nie wspomnę tu o ubraniach roboczych, które dla niektórych służyły tylko kilka dni, bo nagle się okazało, że jednak panowie się pomylili i już nie potrafią tego czy tamtego.

Prośba do naszych przyszłych pracowników: pisząc CV bądźcie szczerzy– jak czegoś nie umiecie to napiszcie, jak czegoś chcecie się nauczyć też to napiszcie – chęci to podstawa udanej współpracy.

Moim przedmówcą życzę "lepszego pracodawcy" niż BAU-MAR aby mogli w końcu być zadowoleni z pracy, a nie tylko wypisywać pinie na forach o KOLEJNYCH pracodawcach.
zdjecie uzytkownika
kama - 2015-06-19 17:21:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No wlasnie,jak mam zrozumiec sytuacje,w ktorej "starego" 56-latka nikt nie chce przyjac do pracy,choc ma naprawde wiedze i doswiadczenie jako zbrojarz i chchialby pracowac i byc choc troche doceniony jako dobry pracownik za godziwe pieniadze,a mlodych firma chetnie przyjmuje, tylko z ta roznica,ze 1 na 10 -ciu potrafi cokolwiek zrobic i ma checi do pracy bo reszta to poprostu nieroby!!!! Ale nie! po co! Przeciez 56 latek to juz nie czlowiek tylko zlom,jest za stary!lepiej przyjac mlodych,ktorzy nic nie umieja zrobic!! Tylko Panowie Pracodawcy! niejeden mlody moglby sie nauczyc od tego starego,prosze mi wierzc!!!
zdjecie uzytkownika
alojzy - 2015-09-15 09:38:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jest właśnie to ryzyko zawodowe, którego pracodawcy nie chcą podejmować. Jest to o tyle niezrozumiałe i skandaliczne, że taki człowiek nawet jeżeli ma doświadczenie przewyższające innych pracowników to z racji na wiek nie zostanie zatrudniony. Jest to związane z głupotą przedsiębiorców - bo czym innym ?
zdjecie uzytkownika
gość - 2016-03-11 13:55:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jaki pan taki kram. Normalny człowiek tam nie zagrzeje miejsca. Ogólnie świetna firma, pod warunkiem że się tam nie pracuje. Jeden z pracodawców jakich należy omijać szerokim łukiem
zdjecie uzytkownika
azik - 2016-03-15 22:09:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gość, nie zgodzę się. Teraz dla przykładu szukają do Hamburga majstra budowy. Zatrudniają na umowe niemiecką, sa niemieckie stawki, to warunki o wiele lepsze niż w Polsce.
zdjecie uzytkownika
Wojciech - 2016-03-18 12:19:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no tak zwłaszcza, jak takie euro przeliczy się na złotówki to pensja jest hoho, dla mnie istotnym faktem jest również to, że w razie problemów zapewniają opiekę medyczną, bo normalnie opłacają ubezpieczenie
zdjecie uzytkownika
herbatka malinowa 1990 - 2016-03-20 19:53:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zawsze zagranica można zarobić więcj niż w Polsce niestety (albo stety). I nie ma się co dziwić, że Polacy nie chcą tu siedzieć tylko emigrują na zachód...
zdjecie uzytkownika
nest - 2016-03-28 22:55:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro opłacają ubezpieczenie, to już w ten sposób odpowiednio dbają o pracowników. Takie socjale są dobrze tolerowane przez pracowników, zwłaszca, że dorzucają niemieckie wynagrodzenie.
zdjecie uzytkownika
fg - 2016-03-31 10:58:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zespół tworzą głownie osoy z wysokimi kwalifikacjami i zmotywowani fachowcy. Dużą wagę przykładają do atmosfery jaka panuje w firmie oraz zasobami ludzkimi. Wiec jeżeli szukasz solinde i dobrze płatnej pracy to możesz znaleść ja u nich , na stronie internetowej jest formularz.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Baumar!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Baumar
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert