brak logo

Baumar

Opole

Opinie o Baumar

Cieśla 2014-10-24 12:49:06
Bardzo śmieszna firma. Zaczynając od Pań które siedzą w biurze i nic nie wiedzą... Każdy telefon do nich jest męczarnią i katorgą, wiecznie którejś z nich nie ma i albo nie mają dostępu do danych albo wymyślą na poczekaniu jakąś bajkę żeby spławić interesanta... Podczas rozmowy o prace można usłyszeć wiele bajek na temat "jak to u nas jest dobrze" w rzeczywistości jest problem ze wszystkim... Po rozpoczęciu pracy nie mieliśmy płacić za mieszkania, stawka wydawała się godziwa więc każdy chętnie pracował, jednakże prezes tego burdelu zadecydował że mamy płacić 350 euro za mieszkanie pomimo tego że w umowie było jasno napisane że "zakwaterowanie zapewnia pracodawca" więc jakim prawem mam podpisywać jakieś zasrane oświadczenie że się zgadzam na potrącanie wyżej wymienionej kwoty na coś czym oni nazywali mieszkaniem... Nie wspomnę już o tym że ciągle było mało... a przedłużenie umowy odbywała się na zasadzie " Albo Panowie podpiszecie oświadczenia (chodzi o te o mieszkania) albo nie przedłużę z wami umowy..." Cały BAUMAR!!! Jedna przerwa 30 minut na 11 godzin pracy, miesiąc pobytu u nich na budowie i nawet zapaśnik sumo wracał z sylwetką kojota pustynnego... Serdecznie polecam tą firme osobą które chcą wykończyć się psychicznie i fizycznie...
5
praca 2015-02-04 13:16:54
CHA CHA CHA ŚMIECH FIRMA
majster 2015-02-19 16:06:56
Ja w tej firmie już siedem lat procuję i jakoś nigdy z uczciwoscią kasą i kontaktem nie miałem problemu.
a paru cieniasów niby "cieśli" już się przewinęło - jak (usunięte przez administratora) tancerki i majtki im przeszkadzały :)

majster 2015-02-19 16:06:57
Ja w tej firmie już siedem lat procuję i jakoś nigdy z uczciwoscią kasą i kontaktem nie miałem problemu.
a paru cieniasów niby "cieśli" już się przewinęło - jak H.....e tancerki i majtki im przeszkadzały :)

Mirek 2015-02-22 07:38:44
Ta pseudo firma to oszusci szef jakis narwaniec płaci jak chce ,w niemczech pracowalem mieszkania to syf zimno brudno i nikt o to nie dba jak zadzwonisz do biura to cie tylko zbywają Ludzie omijajcie tą firme z daleka
1
ciesla 2015-02-23 21:30:32
pisze w odpowiedzi dla tego majstra ktory tak wychwala tą firme kanciarzy jak morzesz pracowac siedem lat jak oni w niemczech są od roku bałwanie chyba ze pan M sam sobie tą opinie dodał
2
XYZ 2015-03-11 11:11:24
Witam Szanownych Panów

Firma Bau-Mar do lat działa prężnie w Polsce zatrudniając pracowników z rynku lokalnego, są to pracownicy, którzy pracują u nas od lat, tworząc zgrane brygady. Posiadamy wykwalifikowaną kadrę pracowników fizycznych i umysłowych, którzy pracują do dłuższego czasu po 3, 7, 9 lat.
Nasza firma ciągle się rozwija i zdobywa nowe zlecenia na rynkach zagranicznych, jesteśmy zmuszeni zatrudniać ludzi (nie z polecenia jak jest wygodnie, lecz) zamieszczając ogłoszenia o pracę.
Nie jest to dla nas komfortowa sytuacja gdyż prawie każde przysyłane CV to laurka, z której wynika, że Pan XY jest ideałem, potrafi wszystko i to najlepiej. Każdy z was, którzy tu pisze obiecywał osobiści, że jest najlepszy i wszystko potrafi i posiada chęci do pracy - jednak życie i praca na budowie to skorygowały.
Może nasza firma nie spełnia Waszych wyobrażeń, ale panowie również byliście dalecy od ideału.
Uważam, jako osoba zatrudniająca ludzi, że przydałby się portal, w którym to pracodawcy ocenialiby pracowników, było łatwiej zweryfikować Państwa CV.

Jak panowie są aktywni ma tym portalu to proszę w międzyczasie o informację gdzie są narzędzia tzw. Wyprawka, które panowie otrzymali na wyjazd? Nie wspomnę tu o ubraniach roboczych, które dla niektórych służyły tylko kilka dni, bo nagle się okazało, że jednak panowie się pomylili i już nie potrafią tego czy tamtego.

Prośba do naszych przyszłych pracowników: pisząc CV bądźcie szczerzy– jak czegoś nie umiecie to napiszcie, jak czegoś chcecie się nauczyć też to napiszcie – chęci to podstawa udanej współpracy.

Moim przedmówcą życzę "lepszego pracodawcy" niż BAU-MAR aby mogli w końcu być zadowoleni z pracy, a nie tylko wypisywać pinie na forach o KOLEJNYCH pracodawcach.
2
kama 2015-06-19 17:21:21
No wlasnie,jak mam zrozumiec sytuacje,w ktorej "starego" 56-latka nikt nie chce przyjac do pracy,choc ma naprawde wiedze i doswiadczenie jako zbrojarz i chchialby pracowac i byc choc troche doceniony jako dobry pracownik za godziwe pieniadze,a mlodych firma chetnie przyjmuje, tylko z ta roznica,ze 1 na 10 -ciu potrafi cokolwiek zrobic i ma checi do pracy bo reszta to poprostu nieroby!!!! Ale nie! po co! Przeciez 56 latek to juz nie czlowiek tylko zlom,jest za stary!lepiej przyjac mlodych,ktorzy nic nie umieja zrobic!! Tylko Panowie Pracodawcy! niejeden mlody moglby sie nauczyc od tego starego,prosze mi wierzc!!!
1
gość 2016-03-11 13:55:06
Jaki pan taki kram. Normalny człowiek tam nie zagrzeje miejsca. Ogólnie świetna firma, pod warunkiem że się tam nie pracuje. Jeden z pracodawców jakich należy omijać szerokim łukiem
plakac sie chce 2016-05-08 18:24:35
w Niemczech to sa wyplaty ale nie do 10 kazdego miesiaca ale nawet do 27 jak i dalej szef tlumaczy sie tym ze nie ma euro tylko musi kupowac i zadna budowa nie przynosi mu zysku tylko dokłada he he
w hamburgu odcina 250 euro co miesiac. jedna przerwa 30 min apracujemy po 10-12 godzin i ta przerwe odcina he he nie nalezy sie wcale z tego tak wynika!
zuluczaka 2016-05-25 10:10:19
te pozytywne to pisane są od strony firmy, pewnie panie z biura maja taki przykaz bo jak nie to po premii!!!!!!!!!!!!!!!!!
ob42 2016-09-21 16:18:49
firma bankrut , syf , kiła i mogiła.
Zostaw swoją opinię o Baumar - Opole
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Baumar