brak logo

Osadkowski Raiffeisen Sp. z o.o.

Obłaczkowo

Opinie o Osadkowski Raiffeisen Sp. z o.o.

Maciek 2014-07-23 11:44:39
Do Witek ... Z doświadczenia to firma nie zgłosiła do agencji na czas i rolnicy biorący od nich rzeczy dotowane dotacji nie otrzymali , sam mam ten problem firma miała wpłacać i co na razie echo .... Taki profesjonalizm że zapomnieli o swoich klientach .
3
rolnik z Lubuskiego 2014-07-23 14:07:52
Do witek - 2014-07-22 17:55:23 oraz Maciek - 2014-07-23 11:44:39

Tak dokładnie tak, zapomniało im się... ja mam problem z nasionami, mieli mi zwrócić kase ale prezes dzwonił i prosił, abym zadośćuczynienie odebrał u nich w towarze. Odebrał bym ale towar mają w cenie na pewno nie aktualnej. Nie wiem jak to się skończy, na pewno oficjalnie muszę się na nich obrazić i zaprzestać kupować śor, nasiona i nawóz. O handlu zbożem nie ma mowy jak na razie z nimi.
4
hmmmm 2014-07-24 09:16:22
Tak mówimy – nic nie piszemy i nie przekazujemy w formie pisemnej.

Ja jestem w tej chwili zajęty tylko i wyłącznie tą sprawą i w poniedziałek po serii konsultacji podam więcej szczegółów jak podejdziemy do sprawy.



Proszę Was również o szczególne podejście do sprawy i uspokojenie wszystkich rozmówców-rolników(na tyle na ile jest to możliwe).

( i kto to mówi ???)
1
Michał 2014-07-24 16:13:41
Do wifi - 2014-07-24 13:49:36 ,, może szefostwo się zastanowi gdzie leży problem "

Wiesz, gdzie leży problem? Problem, leży w sercu firmy tzn: Dyr. handlowy, Dyr. regionalni to tu jest problem. Pozwalniali ludzi co naprawdę znali temat, a pozatrudniali pseudo fachowców co na dzień dobry kłamali, aby tylko dostać pracę. Za błędy tych pseudo fachowców i ich chore pomysły cierpią zwykli pracownicy. bo to na nich odbija się i zwala się winę. Logistyka, obsadzona ludźmi bez doświadczenia i wiedzy motający się, bojący się odpowiedzialności i decyzyjności dyr. handlowego czy dyr. skupu zbóż to jest chore.
2
kermit 2014-07-25 14:03:00
Szukają 7 osób- bo wiekszosc ucieka z tej firmy a nikt szanujący sie nie chce w niej pracowac.
3
kermit 2014-07-25 14:26:46
Zgadzam sie z Tobą (usunięte przez administratora)Dyr.regionalni to jest wielki problem bo kolesie ścieme walą jak z nut żeby tylko ratowac swoją skórę.
A co niektórzy nie mają pojecia o pełnieniu tej funkcji.
2
klient 2014-07-30 22:55:56
nie polecam firmy Osadkowski.
6
handlowiec 2014-07-31 14:37:32
do hmmmm... Wygląda mi na to że to słowa prezesa :)i to chodzi o kwestię tych dopłat :)piękna wypowiedź ....
3
Pegasus 2014-08-06 23:09:23
W Oleśnicy potrzebują specjalisty d/s logistyki. Ktos może coś bliżej powiedzieć jak w tym dziale wygląda atmosfera i zarobki ? z góry dzieki
gosc 2014-08-08 00:03:39
Na rynku mamy wielu dystrybutorów z którymi naprawdę warto współpracować- Osadkowski R. do nich niestety nie należy.
5
kazik 2014-08-08 15:10:30
do Pegasus - 2014-08-06 23:09:23

Nie wiemy nic o dziale z Oleśnicy, bo to Osadkowski SA firma jest. Musisz popytać bliżej. To forum jest o firmie Osadkowski Raiffeisen. pozdro
1
Młody 2014-08-11 13:09:26
Osadkowski Raiffeisen już nie długo Raiffeisen !!! bo zostawił nas udziałowiec niemiecki :(((((((((((((((((( nie mamy już bogatego wuja. Ach co to będzie ...
2
obszarowiec 2014-08-11 20:05:25
Kolego Drogi na początek zamów wapno i nasiona.Potem mozemy porozmawiac o logistyce.
3
ziemia to moje zycie 2014-08-12 21:42:17
do tomek - Żeby się zebrać i cos ustalić, to trzeba mieć z kim rozmawiać. Co do Logistyki to wybacz czasy sprawnej logistyki w Osadkowski Raiffeisen, minęły już bezpowrotnie z odejściem z tej firmy logistyka z Oddziału Przytoczna oraz logistyków zbożowych z Wrześni. To co teraz tam jest to imitacja logistyki. Sory ale taka jest prawda ludzie. Każda już firma handlowa ma dobrze zorganizowaną logistykę oraz dostosowany wachlarz aut ciężarowych, czy to dostawczych więc nie lukruj tu. ................

Do tomek masz racje trzeba zamówić u nich pierw wapno które dostarcza nie logistyka Osadkowski Raiffeisen a logistyka ze Strzelina Osadkowski SA, nasiona różnie to u nich bywa raz bezpośrednia dostawa idzie z Oleśnicy, a innym razem przeładunek na oddziale Osadkowski Raiffeisen i dalej już logistyka OR.
3
miłosz 2014-09-03 18:02:21
Co będzie ?!będzie dobra mina do złej gry i dalej będą mówić że to firma ,,exkluzywna ,,a klienci już nie łykają tych bajerów że dostawa 24 ha etc..................
Zobaczcie ile osób pouciekało z tej firmy, a niestety nie widać żeby nowi przychodzili.
Nie polecam tej firmy -przepracowałem tam trochę i w miare się wymiksowałem.
oczko 2014-09-07 19:38:29
Popieram opinie kolegi,ale nie ma tego złego co by na dobre wyszlo.Teraz pracuje w innej firmie i zarabiam dla nich i dla siebie naprawde duze pieniadze.Niestety góra OR nie potrafiła docenic pracownika.
miłosz 2014-09-14 11:59:49
Dyr.Regionalni tzw.górze mydlą oczy że ostro pracują itd.a góra jest o kilkadziesiąt km od tzw.dyr. i do końca nie widzi problemu.
A niektórzy dyr.reg.,,leja górze wode" że ciężko ptacują.rZ
szoguno 2014-09-16 11:25:36
ludzie , przeciez tam mozna by pozakładac tyle spraw cywilnych o obrażanie, pomówienia, defraudacje ...tylko kazdy nie chche mieszac się i chce jak najszybciej odciac sie do OR... ta firma to smutek i zagrywki jak w obecnym gimnazjum...
szkoda tylko ze nadal wazelina króluje nawet w momencie gdy okręt tonie....
2
barbara 2014-10-09 15:40:06
jak to o czym tam rządzi sekta z dalgety :)
1
krisw 2014-10-25 23:54:25
Czytam tak od roku Wasze opinie o firmie i ich władcach i zastanawiam się czy będąc jeszcze jej pracownikami mówicie to głośno na spotkaniach regionalnych czy firmowych. Może niektórzy tak ale większość nie, chociaż z mojego 5,5 letniego doświadczenia wynika że warto mówić. Jeśli nawet to do nich nie dotrze ( władców ) a na pewno NIE to pozbędą się Was i nie będziecie mieli kłopotu z lojalką.Tak było ze mną i to ja jestem który poszedł z nimi do sądu i teraz, w dniu dzisiejszym wiem ze po ponad roku wygrałem gdyż Sąd oddalił ich apelację. Marku napadli tak to można nazwać Julitę, mnie zaprosili na budżetowanie i załatwili tak jak to opisał Miłosz 09.07.2014, tak jak załatwili wielu innych. Ta wygrana cieszy ale najbardziej cieszy mnie fakt że w ich ocenie jako najgorszy handlowiec, zabrałem im na dzień dzisiejszy z mojego terenu ładnych parę milionów złotych a oni przez ten rok nawet nie potrafili zatrudnić nowego handlowca. Ale jak może być inaczej kiedy to co piszecie o firmie i atmosferze panującej w niej jest prawdą. Kuriozum jest często opiniowany tu DH który zamiast instynktu handlowca tak potrzebnego na tym stanowisku kieruje się ponad miarę rozwiniętą mentalnością windykatora w stosunku do podległych mu pracowników a w szczególności do tych którzy odeszli lub chcą odejść. Szkoda tej firmy ale sama sobie jest winna. Dziwi mnie tylko brak reakcji Szefa Szefów ale to jego małpy i jego cyrk.
5
szybka 2014-11-10 12:59:04
Gratuluje wygranej KRIS W!
1
arek 2014-11-10 22:20:00
W pierwszych słowach, graty dla Krzyśka pamiętam cię gdy, pracowałem w OR, zawsze byłeś spoko gość. Czytając wasze opowieści mam w głowie jedno zdanie: było , było i się zesrało, wiele z waszych opowieści to prawda, jak to np.: że odeszła naprawdę super ekipa z firmy nie sposób tu wymienić wszystkich, no cóż to już Historia i nie wróci, jak nie wrócą dobre czasy jakie były od zawiązania się OR do około max 3,5 lata, później już tylko szło ku dołowi. Nie ma co tu bić piany, dzisiaj OR jest już bez Niemieckiego udziałowca...szkoda bo ta firma miała potencjał i mogła się wyśmienicie rozwijać, ale ktoś wolał inaczej i na to już nie mamy wpływu. Co mogę powiedzieć w tej firmie nauczyłem się dużo moje prawie 5 lat pracy dało mi obraz i pomogło w dalszym rozwoju zawodowym. Pracuję nadal w branży agro i szczerze nie zamierzam zwariować bo ktoś, coś itd.. pamiętajcie Prezesem, Dyrektorem, Menagerem się bywa a człowiekiem pozostaje. Nie samą pracą człowiek żyje. Pozdrawiam ekipę z lat 2007-2012 ludzi z którymi, szło budować struktury firmy i sama firmę, bo firma sama w sobie nie była zła, źli byli jak to ktoś nazwał władcy. Bo jak ważne w budowaniu firmy jest co ?...ludzie, atmosfera to ludzie są firmą z krwi i kości, a nie z nazwy. Ale chyba nie na tym miało to polegać, skoro wyszło jak już wiemy...
3
Zadowolona 2014-11-12 10:40:54
Krzysiu- gratulacje :) cieszę się że stawiłeś im czoła i prawda wyszła na jaw - te zakłamane "Wszy" dostały za swoje :) . Gratuluję wytrwania :) coś wiem na temat tych zakłamanych ludzi .
2
Rolnik 2014-11-14 19:45:38
Jak dla mnie dziady nie firma, kupiłem u nich nasiona i nie mogę otrzymać dopłat do zakupionego materiału siewnego bo ktoś czegos nie dopilnować, ale takich jak ja jest dużo ludzi, ale nie ma się co rozwodzić z daleka od firmy osadkowski, do poczytania przesyłam wpis z forum PPR

Temat postu: Nie przyznane dopłaty do materiału siewnego

Firma Osadkowski Reiffaisen jest już znanym przez wielu rolników dostawcą nasion
ale czy wiecie że do zakupionego u nich materiału nie dostaniecie dopłat z ARR . Ja nie wiedziałem i jesienią 2013r zakupiłem ziarno do którego odmówiono mi dopłaty z powodu nie dopełnienia przez Osadkowski Reiffaisen formalności rejestrowych .Jestem ciekawy ilu jeszcze kolegów zostało w ten sposób pozbawionych należnych im pieniędzy.
Proszę o informacje na adres mirelli21@wp.pl .Może będzie nam wspólnie łatwiej
podjąć jakieś kroki prawne.
3
Klakier 2014-11-15 09:02:56
"Tak mówimy – nic nie piszemy i nie przekazujemy w formie pisemnej.

Ja jestem w tej chwili zajęty tylko i wyłącznie tą sprawą i w poniedziałek po serii konsultacji podam więcej szczegółów jak podejdziemy do sprawy.



Proszę Was również o szczególne podejście do sprawy i uspokojenie wszystkich rozmówców-rolników(na tyle na ile jest to możliwe)."

A tak prezes napisał do handlowców w sprawie powyżej :)
2
domin 2014-11-18 19:49:33
Może ktoś podpowiedzieć jak wyglądają sprawy finansowe w firmie osadkowski ? szukają ludzi na przedstawicieli ile można otrzymać podstawy . Pracuję w firmie konkurencyjnej i chciałbym coś zmienić.
1
klakier 2014-11-19 16:17:13
daruj sobie ... szkoda czasu albo jak pójdziesz to uważaj na lojalkę :)
4
PL 2014-11-21 18:15:20
Ale ciagle nikt nic nie napisał o zarobkach na stanowisku PH ?
1
Wojtek 2014-11-21 21:02:39
Zarobki, jakie wynegocjujesz takie będziesz miał. Nie rozumie pytania, chcesz wiedzieć jak wygląda sprawa kasy w firmie dla handlowca idź, opowiedz im co masz do zaoferowania od siebie i negocjuj... dają tyle ile wyciągniesz od nich. Ale nie zawsze duża kasa, daje satysfakcję w pracy.
2
PL 2014-11-22 12:01:52
Czyli kolejna odpowiedz nie odpowiadajaca na nic. Przecież jakaś srednia musi być nie wierze ze jeden PH dostaje 2tys netto a drugi ze lepiej negocjowal dostaje 20tys netto.

dlatego Pytam na co można liczyć.
1
lol 2014-11-22 12:04:13
nie mówimy o satysfakcji tylko o zarobkach.
anonim 2014-11-23 00:48:21
Obsrywacie tak Osadkowskich, zastanówcie się w tej branży nie jest słodko... inne firmy działają podobnie jest ogólnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nia wszędzie można zarobić. Trzeba sie naza....dalać żeby coś osiągnąć. Ludzie nastawieni na latwą kasę nie wiązać się z tą firmą bo za darmo nic nie ma. Wszyscy ambitni próbujcie bo sukces jest w waszych rękach.
1
były PH 2014-11-23 22:03:39
Do: PL - 2014-11-22 12:01:52

Nie ma czegoś takiego jak średnia... jeden dostanie 2500 netto inny 3500 netto płacone masz za pracę, jeżeli jesteś pewny choć w 80% swojej możliwości to próbuj, branża agro jest dla ludzi którzy, dają radę zapie...lać, a nie opier...ja się. Jeżeli nastawiasz się tylko na dobra i łatwą kasę to daj sobie spokój,

(usunięte przez administratora) Masz racje w tej branży nie jest ładnie i słodko, inne firmy działają podobnie i to prawda ogólnie jest (usunięte przez administratora). W żadnej firmie nie ma nic za darmo,a dla ambitnych powiem tyle, jeden na 100 w tej firmie osiągnie sukces, reszta zanotuje dodatkową firmę w cv i jakiś okres pracy mam nadzieje że i doświadczenie.
1
były PH 2014-11-27 07:48:46
,, jeśli trochę się postarasz i włożysz czas i serce w to co robisz to firma będzie i dla Ciebie ok " ... hehahehahe, ale skoro tak myślisz to działaj. Ja wyraziłem tylko swoja opinię, opinię byłego handlowca ze stażem w tej firmie prawie 6 lat. Ale jak mówię, skoro myślisz inaczej, to po co pytasz jeden z drugim ludzi tu jak tam jest, skoro wy wiecie lepiej?
4
Arecki 2015-01-09 14:05:26
Pani, Panowie uprzejmie informuję, że nie ma już firmy "Osadkowski-Raiffeisen" a jest "OSADKOWSKI SA" osadkowski wykupił 100% udziału od raiffeisena. Osadkowski SA to całkiem ktoś inny inne podejście do pracownika i wg, miła atmosfera, dobrze się pracuje i nie ma nacisku że nie sprzedasz to wylatujesz.. Źle się czyta wasze komentarze bo wiem, że kierownictwo raiffesena mocno zepsuło opinie firmy osadkowski ale spokojnie, OSADKOWSKI SA to na tyle duża i porządna firma, że bardzo szybko odbuduje swoją opinie w waszym terenie i jeszcze nie jeden będzie chciał dla niej pracować :) Pozdrawiam Arekk
rolnik 2015-01-13 09:50:54
Arecki - 2015-01-09 14:05:26

A to Panie szanowny życie i czas pokaże jak będzie. Nie zapominaj, że do struktur firmy Osadkowski przechodzą pracownicy z Osadkowski Raiffeisn, wraz ze wspaniałymi dyrektorami regionalnymi i handlowym i prezesem. Więc na razie, nie ma co się podniecać. Nie mam nic do Osadkowski SA, ale wyhodowali sobie wrzody na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w postaci tych dyrektorów głównie mowa o Handlowym szp. Piotr i prezesa szp. Marek. Wiem o czym mówię bo mnie oszukano na nasionach i tłumaczenie tych że panów to obraz tej firmy
3
były prac 2015-01-15 20:07:43
osadkowski sa to już nie ta sama firma co kiedyś
9
zadowolona 2015-02-20 14:04:59
No wrzody i lesery już same się zwalniają bo trza się do roboty brać a lewych rękawiczek brakuje :) szczególnie w dziale zbożowym :)
5
Mgr. Eko 2015-03-07 17:57:15
Praca jest bardzo ciekawa i rozwojowa, daje dużo satysfakcji jeżeli interesujesz się rolnictwem. Stabilizacja zawodowa jest gwarantowana. Pamiętaj, że firma oferuje atrakcyjne wynagrodzenie. Uczciwość firmy jest priorytetem.
1
Taaaaa 2015-03-10 07:40:26
Uczciwość jej priorytetem od której strony ??? Bo z tego co słyszałem to pewnej osoby z działu zbożowego nie potraktowaliscie uczciwie ... Choć u tej osoby zaangażowanie było na 100% . Zapytajmy tez rolników którzy nie dostali dopłat przez firmę czy owa taka uczciwa jak sobie przypisuje ;-)
3
Sikor 2015-04-01 14:30:14
Zgadzam się ,moim dyrektorem był T( usunięte przez administratora )- i pracowało się Bardzo Dobrze.
Problemy zaczęły się jak zatrudniono nowego dyrektora CWANIAKA - byłego Dyrektora z HAGE na miejsce Basińskiego.
2
Sikor 2015-04-01 14:41:42
Ja jak za dużo pytań miałem i na zebraniu reg. za dużo komentowałem - od razu mnie Prezes M.P wezwał i P.Z. - myśleli ,że uszy położę a ja twardo. i za 15 min. mi wypowiedzenie dali.
Pozdrawiam Wszystkich z OR 2. mój adres: agrosikora@interia.pl
3
sikor 2015-04-08 23:56:54
te od TB to ty się odwal.
Basia 2015-04-14 07:32:11
Co Michałku ....Powiózł wilk razy kilka.... Powieźli i wilka :-)
3
rafalala 2015-12-01 19:39:17
Adam odpuść sobie tą firmę!
Nie ma sensu.
ert 2015-12-14 18:45:28
nie ma już spółki osadkowski raiffeisen została wykupina przez rodzinę Osadkowskich więc weszła w skład grupy osadkowski więc tam trzeba szukać
gosc 2016-08-26 21:04:24
A TB sam odszedl czy go wylali?
Adam 2016-08-30 20:29:07
Ja slyszalem, ze go wywalili. Wymienili na podobno lepszy model...
Adam 2016-08-30 20:29:40
Ja slyszalem, ze go wywalili. Wymienili na podobno lepszy model...
Min 2016-08-31 13:07:07
A ja tam nic nie słyszałem, wszystko chyba jest na swoim miejscu
Zostaw swoją opinię o Osadkowski Raiffeisen Sp. z o.o. - Obłaczkowo
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Osadkowski Raiffeisen Sp. z o.o.