smartjobs personaldienstleistungen GmbH

Erftstadt

Opinie o smartjobs personaldienstleistungen GmbH

Mocium panie 2016-06-24 19:43
Witam a ile czekaliscie aż wam zalatwili pracę w Niemczech? Bo rozumien że odrazu pracy nie ma tylko trzeba czekać aż ktoś się do nich zgłosi po np hydraulika czy elektryka dopiero wtedy się wyjeżdża tak?
Mocium panie 2016-06-24 19:47
Witam a ike się czeka aż załatwia pracę i się wyjedzie do Niemiec? Bo domyślam się że dopiero wtedy kiedy znajdzie się ktoś kto potrzebuje hydraukika czy elektryka tak?
Mocium panie 2016-06-25 18:11
No spoko że na niemieckich warunkach ale pytam się ile się czeka na wyjazd?
wentylator 2016-06-26 00:48
działam tutaj w smartjobs od miesiąca jako monter klimatyzacji , pracuje w okolicach Monachium .
Mocium panie - jeżeli odeślesz umowę to masz prace zawsze od poniedziałku ,w tej firmie zaczynasz zawsze prace od poniedziałków , mój kolega który ze mną pracuje z firmy smartjobs wysłał umowę w środę i pracował juz od poniedziałku , ja odesłałem we wtorek i mialem natychmiast wyjazd ,wiec jeżeli jesteś dobrym fachowcem i znasz komunikatywnie niemiecki to masz tutaj prace na 100%.
Zarobki na poziomie , moze nie najwyzsze na rynku ale nie musisz u nich skakac co tydzien na inna budowe do innej firmy , tak mialem kiedys w innej firmie i to bylo bardzo meczace .
Jak znasz sie na fachu i szukasz stabilnej pracy to polecam :)
PS. Księgowa w tej firmie pomaga z klasami podatkowymi i kindergeldem a to tez duży plus bo nie musisz szukać firmy która tez na dzień dobry skasuje cie na kilkadziesiąt euro
Mocium panie 2016-06-26 10:06
A czy istnieje mozliwosc że jeżeli ktoś języka nie umie zbyt dobrze ze podczepia Cie gdzieś do grupy gdzie już robią polaczki czy takie coś nie wchodzi w rachube?
13
Młody worker 2016-07-03 09:37
To teraz jakoś byłeś za grwnica? A w jakiej części Niemiec byłeś? No to teraz jak widzę jesteś pierwszy który napisał negatywna opinie reszta widać jwkby z maszyny szło nie wiem co myśleć o tejm.firmie...
Młody 2016-07-03 09:37
To teraz jakoś byłeś za grwnica? A w jakiej części Niemiec byłeś? No to teraz jak widzę jesteś pierwszy który napisał negatywna opinie reszta widać jwkby z maszyny szło nie wiem co myśleć o tejm.firmie...
Młody 2016-07-05 05:40
A czemu został usunięty komentarz Michała? Złe opinie nie moga się tu znajdować? Złe a może prawdziwe.... Kamil a Ty obecnie pracujesz dla Smartjobs? Opowiedz co nie co...
2
Memory 2016-07-05 17:08
No powiem Ci ze ciężko się czego kolwiek dowiedzieć tutaj jamtez myslalemmo elektryce ale sam już nie wiem dziwne to wszystko...
Ubi 2016-09-12 11:44
Ogólnie zarobki podobne jak w innych agencjach, nic specjalnego. Co do diety to wyliczają Ci ją w zależności od odległości od domu - jak mieszkasz przy granicy zachodniej i dostaniesz gdzieś koło Hamburga to nie myśl, że Ci 40eu dadzą jak obiecują. Mieszkania znajdują na najniższym poziomie, często po kilka osób w pokoju ale tu wiadomo - możesz sobie sam znaleźć jak znasz język (chociaż nie wiesz do kiedy będziesz miał w tej lokalizacji pracę bo telefon w czwartek, że od poniedziałku robisz 400km dalej). Pracują tam praktycznie same kobiety, z jedną lub dwiema na prawdę ciężko się dogadać bo mają swoją wizję Świata. Sam drukuj sobie druczki i wszystkie dokumenty - nic Ci nie dadzą (gdzie w tych lepszych wysyłają specjalnie drukowane karty godzinowe w trzech kopiach itp.). Stwierdziłem, że to nie jest agencja dla mnie i zwolniłem się. Potem przez dwa miesiące pracowałem w zupełnie innej agencji (również jako elektryk) i muszę przyznać, że zmiana jak z komuny na kapitalizm. Nagle okazało się, że są agencje gdzie każdy jest dla Ciebie miły i pomocny, bo przecież na Tobie zarabia. Niestety w smartjobs się z tym nie spotkałem, nie mogę polecić tej firmy, pozdrawiam.
8
Elektryk 2016-09-14 21:31
Pracowałem w firmie smartjobs 8 miesiecy ,zwiedziłem połowe niemiec miesiąc w jednej firmie dwa tygodnie w drugiej i tak w kółko ,pod wzgledem pieniedzy nie było problemów ,Panie w biurze mówia to co im nakazuje szefostwo ,są bardzo miłe aż przesadnie lawirują krecą zero konkretów.Moja przygoda skończyła sie tak że na urlopie dostałem telefon że rozwiązuja umowe.
1
Maaaa 2016-09-15 18:10
Którego jest wplacana wypłata na konto?
MLebioda 2016-09-15 20:37
Elektryk , wydaje mi się ze kiedyś razem pracowaliśmy w smartjobs, ja do tej pory tutaj pracuje i jak do tej pory nie mogę nic negatywnego powiedzieć na tą firmę , panie w biurze bardzo na luzie i cierpliwe, jak masz jakieś pytania do zawsze możesz liczyć na kompetentną odpowiedź a pani księgowa pomoże we wszystkich formalnościach , lepsza grupa podatkowa i jak masz dzieci to wysyła wszystkie dokumenty w twoim imieniu do Familienkasse .Napewno przez te 8 miesięcy nie jeździłeś co tydzień z budowy na budowę a to jest bardzo uciążliwe , ja tak miałem w innych firmach.
Osobiście bardzo polecam
(usunięte przez administratora)
mazowsze56 2016-09-17 22:15
pracuje w firmie dwa tygodnie jako hydraulik stawka brutto 10 40 Euro .Interesuje sie ile będzie do reki przy 160 godz
5
Picaso 2016-09-17 22:37
hej, pracuje jako malarz i mam 13,10 plus 10 euro diety , bardzo spokojna praca , nie mam narazie na co narzekać .
yoyo 2016-09-19 12:07
A jak jest ze zjazdami do Polski? Mam rodzine , dostalem propozycje jako monter wentylacji I pasowalo by mi zjezdzac na weekendy. Czy jest taka mozliwosc w firmie?
1
mmmmmz 2016-10-05 19:02
wsyzstko ok
wedfg 2016-10-05 19:12
a wiadomo na jaki rodzaj umowy mozena tutaj u nich w firmie liczyc? pewnie jako ze to praca za grancia to pewnie sporo można calkiem zarobić prawda ??
StachMalarz 2016-11-16 22:42
Pracujemy tutaj z kolegą od trzech miesięcy i jesteśmy zadowoleni z pracy i warunków.
Pracę mamy cały czas w jednym miejscu i nie musimy się co kilka tygodni przemieszczać na inne budowy .
Kasa zawsze na czas , może trochę mało godzin bo pracujemy tylko 45 godziny.
zawiedziony 2016-11-25 18:35
Bede szczery. Nie masz czego zalowac. A nawet sie ciesz ze cie nie wzieli. Bylem w tej agencji i pozytywy to chyba sami sobie pisza.
2
niezadowolony 2016-11-25 18:55
pozytywy to chyba sami sobie pisza. Ja nie polecam tej agencji. Jak mi sie zachce to napisze blog na ich temat
Moller 2016-12-02 01:12
PANOWIE ja obecnie nie ruszam sie z szukaniem pracy w DE bo moj niemiecki jest tylko podstawowy.
Nie mam nic do firmy, do mnie jak zaczolem wysyłać CV zaczelii dzwonić jak hieny. Nawet ci co sa po studiach i bez doświadczenia a po kursie ,szybciej dostana pracy bo znają niemiecki.
A teraz z innej beczki. JAK ZNASZ NIEMIECKI TO PO JAKA CHOLERE CI POSREDNIK. Idziesz z kimś kto zna lepiej dajesz mu 50 euro i załatwiasz prace bezpośrednio. Pozwolenia i inne numery ubez i podatkowe to ci pomogą. Dostaniesz więcej miesięcznie i nikt cie nie oszuka i pomogą ci z mieszkaniem.
Gdyby Polscy pośrednicy mieli głowę na karku to by organizowali naukę jezyków i dopiero wysyłali do pracy. Ale jak głosi polska mentalność ,,trzeba się szybko dorobić...i dorabiaja się wszyscy na waszej glupocie.
3
Tomek 2016-12-11 21:44
Masz niestety rację.
tomm 2016-12-12 19:10
Robi ktos przy wentylacji i klimatyzacji? Jak wyglada robota , robi sie ekipa z polakami czy z niemcamii jakie zarobki ?
Gość 2017-01-23 13:02
Myślę, że mocno przesadzacie pisząc swoje opinie o agencji. Ja mam dobre wrażenia, miałem dobra robotę za dobre pieniądze. Może czasami coś nie uda się w 100% ale bez przesady z tymi wpisami. Wiem, że sporo ludzi wyjeżdża za ich pośrednictwem i są zadowoleni.
Janek 2017-01-24 09:35
tomm pracujemy i jest wszystko OK
Spokojna praca w jednym miejscu
s 2017-01-25 21:13
a ja z firmą smartjobs pracuje prawie trzy lata.....i w skali od 0 do 10......3,8...tyle w temacie....
raff 2017-02-01 13:33
Co ile mozna zjezdzac do polski, kto pokrywa koszty zjazdu ?
dsddsss 2017-02-04 13:27
Tak tylko zapomnij o diecie w niemeckiej firmie i nikt ci nie opłaci mieszkania a dostaniesz max 11,23 na dzien dobry i to wszystko.
Robokop 2017-02-05 00:46
Ja mam dietę 40€ ,chyba nie pracujesz w tej firmie bo piszesz farmazony
Wkurzony 2017-02-16 14:03
Niektórzy za cel stawiają sobie obrażanie innych i to bez powodu tak dla przyjemności. Ja powiem jedno super agencja, dobrze zorganizowane wyjazdy, mieszkanie no i praca. Jeśli nawet czasami cos nie wyjdzie ,tak bywa.
Julita 2017-03-14 16:44
Czy coś na temat pracy dla rekrutera - akwizytora (m/k) - Call center w Erftstadt?
elektriker 2017-03-24 13:40
Pracowalem dla tej firmy kilka miesiecy zaliczki po przepracowanym tygodniu w nastepna srode czyli jak zaczynasz prace musisz miec przynajmniej na zycie na dwa tygodnie i oplaty za pensjonat srednio ok 400euro plus srodki na paliwo pozniej juz zaliczki co tydzien po250euro wyplaty do 20dnia roboczego nastepnego miesiaca czyli pierwsza wyplata dopiero po 2miesiacach stawki przecietne ale zawsze lepiej niz pracowac przez polska firme po 11godzin ogolnie nie jest zle po za tym drogim mieszkaniem co musisz sam placic
alkaida 2017-03-27 15:46
Witam, ja miałem mieć robotę długoterminową która trwała cztery dni i jeszcze dobrze nie dojechałem do domu a tam już czekało wypowiedzenie. Kłamczuchy.
Rocky 2017-04-05 21:24
Witam serdecznie,pojechał ktoś do klimatyzacji i wentylacji w Niemczech?jakie warunki tam i wogole o tej firmie można coś dobrego powiedzieć? ;-)pozdrawiam
Luiza 2017-04-09 18:29
Mają dużo nowych ofert pracy, tylko szkoda że nic dla kobiet. A może ktoś wie coś więcej? Zależy mi na tej agencji.
sebo 2017-04-12 12:16
Witam mam zamiar podpisac umowe z tą agencja 24-04 mam byc w pracy jako Malarz jedzie ktos w tym terminie albo pracuje juz tam.
sebo 2017-04-12 12:17
Witam mam zamiar podpisac umowe z tą agencja 24-04 mam byc w pracy jako Malarz jedzie ktos w tym terminie albo pracuje juz tam.
Stef 2017-04-13 22:05
Smartjobs personaldienstleistungen GmbH działa na terenie Niemiec i maja dobre oferty, nie można narzekać. Pracuję z nimi już od dłuższego czasu i jest ok.
PByszko 2017-04-25 23:15
jest ok, pracuje piaty miesiąc, nie narzekam, fakt ze czasem są zmiany bausteli ale tak po 3, 4 tygodniach. tak przynajmniej ja mialem. jeździmy w dwójkę z kolega autem. wyplata zawsze na czas.
Mogę tylko polecić , w innych firmach było nieciekawie
PByszko 2017-04-25 23:15
jest ok, pracuje piaty miesiąc, nie narzekam, fakt ze czasem są zmiany bausteli ale tak po 3, 4 tygodniach. tak przynajmniej ja mialem. jeździmy w dwójkę z kolega autem. wyplata zawsze na czas.
Mogę tylko polecić , w innych firmach było nieciekawie
Stefan 2017-05-02 17:17
Nie lubię na forum chwalić firmy ale ponieważ spodobała mi się ich organizacja wyjazdów i pracy za granicą dlatego piszę. Ciągle powtarzam, że jak ktoś jedzie do pracy to trzeba się nastawić na ciężką pracę.
Felek 2017-05-05 15:39
ktos wyjechal z ta firma prosto z Polski do pracy?
Mieciu 2017-05-05 16:19
ja tez jestem zadowolony z tej agencji , praca bez stresów i jakiś tam komplikacji jat to czasami bywało w innych firmach .
Pracuje jako elektryk przemysłowy od 6 miesięcy w jednej firmie .
Wypłaty na czas, zaliczki co tydzień na konto
Polecam
Mieczysław
Krakowski 2017-05-07 14:13
hejka , tak jesteśmy z kolegą Pawłem od dwóch miesięcy w okolicach Frankfurtu i jest wszystko oki
Jak dobrze pracujesz to możesz liczyć na pracę w jednym miejscu.... my mamy tutaj prace na pół roku .
Gość 2017-05-07 17:46
smartjobs personaldienstleistungen GmbH to bardzo dobra agencja.
pece 2017-05-09 21:40
Rozpocząłem prace z ta firma .,będę tutaj często zaglądał bo nie wiem co z tego jeszcze wyjdzie choć same komentarze są ok i do uznania, ze dokonałem dobrego wyboru.
Gregor 2017-05-15 09:25
Czy ktoś mi wytłumaczy co znaczy- Niemiecka umowa?
Narwany Skunks 2017-05-15 15:21
Co tu tłumaczyć ?
Jesteś zatrudniony w niemieckiej firmie , odprowadzasz podatki w Niemczech i korzystasz z wszystkich pakietów socjalnych , niemiecka kasa chorych itd.
Gość 2017-05-22 23:12
Myślę, że wszędzie jest tak samo. Jak stok dobrze pracuje to zawsze sobie poradzi i będzie zadowolony.
Zostaw swoją opinię o smartjobs personaldienstleistungen GmbH - Erftstadt
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie smartjobs personaldienstleistungen GmbH