smartjobs personaldienstleistungen GmbH

Erftstadt

Opinie o smartjobs personaldienstleistungen GmbH

Pumpernikiel 2016-02-10 16:19:42
To chyba najlepsza firma na niemieckim rynku ...
Trochę przepracowałem już w życiu za granica ale tutaj wszystko jest naj...
Dobre wynagrodzenie , dbają o pracownika pod każdym względem - nie ma problemu z przyznaniem odpowiedniej grupy podatkowej, wypłaty na czas i super kontakt z paniami z działu rekrutacji.
Serdecznie polecam
Wacław P
piotr 2016-02-11 16:46:20
pracowałem wcześniej w dwóch agencjach pośrednictwa pracy, ale dopiero w tej mam normalne warunki i stałą diete, pracuję dla nich pół roku i od początku w jednej firmie, nie wiem czy inni też tak mają i od czego to zależy czy od kwalifikacji czy znajomości języka ale ja jestem zadowolony i szef mój na budowie chyba też, zaliczki terminowo co tydzień, nadgodzin mam sporo, a panie z działu rekrutacji pełna profeska, więc ja ogólnie polecam
anebak77 2016-02-16 17:28:49
Witam serdecznie, zgadzam się z nr 3. Miałem okazję pracować w tej firmie-nie spełniła moich oczekiwań.Piszę nieustannie maile z prośbą o wystawienie Świadectwa Pracy,oraz odpowiedniego formularza do rozliczenia podatku.I CISZA!!!!Nawet nie raczą odpowiedzieć!Czy tak się zachowuje szanujaca się "firma"?.Nie chcę tutaj używać imion i nazwisk,ale Szanowna Pani!! wie o kogo chodzi.ŻENADA.Pozdrawiam i życze powodzenia wszystkim pracownikom
5
MarekG 2016-02-18 10:23:03
anebak77- firma wysyła dokumenty często listem poleconym na adres jaki masz w umowie, wiec jak pracujesz w niemczech i nie ma ciebie w domu to takie listy z dokumentami wracają często do firmy. Wyślij najlepiej adres pod którym jesteś dostępny na co dzień.
Ja pracowałem w tamtym roku i dokumenty na szczęście odebrała moja mama (wysłane były listem poleconym )
Mam nadzieje ze trochę pomogłem :)
2
nowy 2016-04-02 17:23:18
10,6 brutto/h daje 1221 E miesiecznie przy 1-szej klasie podatkowej.
192e diety tygodniowo daje 768e mies. odejmij mieszkanie 31x20e zostaje jakies 140 euro.
1221e + zoszczedzone 140e = 1360e miesiecznie.
Czy to sa zadowalajace zarobki, w tak dalekiej "delegacji"?
Chyba ze zapieprzacie po 232 godziny miesiecznie.
Jak to jest?
18
superelektryk 2016-04-04 17:54:22
Hejka , pracuje tutaj w smartjobs od 5 miesięcy i jestem zadowolony z mojej wypłaty,ludzie tutaj dbają o to byś miał pierwsza lub trzecia grupę podatkowa a nie szóstą którą jest bardzo niekomfortowa a tak miałem do tej pory w innych firmach a już kilka razy pracowałem w niemczech
Masz stabilna prace i nie zmieniasz co tydzień budowy a to jest tez bardzo ważne, przynajmniej dla mnie jest to bardzo istotne .
Jeżeli pracujesz w soboty to masz naturalnie dodatki .
Przy normalnym miesiącu 21 dni roboczych możesz zarobić przy pierwszej klasie podatkowej około 1800 euro a to nie jest chyba tak mało...
olo 2016-04-05 08:13:35
1800€ przy 21 dniach pracy? Kolego możesz wyjaśnić czy to pensja z dietą po potrąceniu mieszkania? Czekam na wyjazd z tej firmy?
superelektryk 2016-04-06 10:15:45
witaj olo
.... tak 1800 po odliczeniu zakwaterowania.
Próbuj zawsze negocjować ceny zakwaterowania z właścicielem , na początku płaciłem 20euro na dzień , teraz tylko 16cie .
olo 2016-04-06 22:11:04
Ile godzin zabierają na zeitkonto? Można zrobić 200h w miesiącu? Pisał ktoś wcześniej że dają 10-10.6€ brutto i dietę 40-45€ / dzień. A co z dietą w dni niepracujące jak to jest?
hydraulik 2016-04-20 12:57:31
Szukam kogoś kto jedzie jako hydraulik z firmy Smartjobs. Rozpoczęcie pracy 25 kwietnia.
Palikot 2016-04-23 17:57:26
ja jutro wyjeżdżam w okolice Frankfurtu , wszystkie namiary sprawdzone , wszystko spakowane :)
Dostałem wczesnej kilka propozycji z innych firma ale oferta z firmy smartjobs była najkorzystniejsza a do tego ma to być zlecenie długoterminowe .
Janusz 2016-04-27 20:20:28
No ja zrezygnowałem, dziwiło mnie, że trzeba podpisać umowę, a potem jest dopiero zlecenie. Może się mylę. Agencji w żadnym wypadku nie osądzam, ale Pani była miła i dobrze mi się z nią rozmawiało.
7
bolo 2016-04-28 12:07:33
no jeżeli nie podpiszesz umowy to żadna firma nie wyśle ci namiarów .
1
adaś 2016-05-02 12:41:14
A jak z niemieckim, trzeba znać dobrze jeśli mam robić za elektryka/montera? Jedzie ktoś z Was do pracy w charkterze montera?
adaś 2016-05-02 15:01:37
Jeśli ktoś zaczyna pracę za elektryka na budowie 09 maja w Niemczech, to proszę o kontakt na: operatywni24@gmail.com.
Marek 2016-05-06 21:23:39
Jak tam Palikot wszystko ok? Bo tez mam propozycję od tej firmy.
slawo 2016-05-07 18:57:19
nie polecam tego biura warunki pracy i zakwaterowania które mi przedstawiono przed wyjazdem, zupełnie były inne na miejscu na moją niekorzyść
1
Palikot 2016-05-09 14:07:11
Witaj Marku , wszystko OK ,nie mogę narzekać, warunki pracy bardzo fajne , zakwaterowanie z dostępem do internetu, kuchnia ,czysto i schludnie.
Ja polecam ;)
Marek 2016-05-09 22:11:32
Jakoś poprzedni twój wpis był inny, ale gdzieś go posiało...Albo sam go usunąłeś, albo ktoś cię zmusił do tego...No cóż ważne że kuchnia ładna i jest dostęp do internetu...
Plontour 2016-05-10 14:07:51
Witam pracuje ktoś jako monter klimatyzacji? Bo mam propozycję i myślę pozdrawiam
Maniek 2016-05-10 14:43:13
Chłopaki firma godna polecenia , działam tutaj już kilka miesięcy .
Ważne ze maja naprawdę długoterminowe zlecenia i nie musisz co tydzień zmieniać miejsc pracy tak jak to miałem wcześniej w innej firmie .
Zakwaterowanie też w porządku tak samo jak stawki godzinowe i diety do tego niesamowicie kompetentna księgowa która zawsze służy pomocą
Mietek 2016-05-11 16:42:54
Panowie, a jak ze znajomością niemieckiego technicznego na budowie? Polacy czy niemiecki niemowa? Firma oferuje pełne ubezpieczenie emerytalne i wypadkowo-zdrowotne?
pitr 2016-05-17 20:45:44
a ile Ci proponowali? , ba mnie też
5
Ziulo 2016-05-31 23:49:18
Nawet 50 eurasów???? Potrafisz obliczyć ile to będzie w skali miesiąca? Właśnie przez ludzi takiego pokroju musimy pracować za takie nędzne pieniądze.
Piegus 2016-06-09 15:55:38
Praca w firmie Smartjobs to prawdziwa przyjemność.
Super warunki pracy , miła polskojęzyczna obsługa w biurze, pomoc we wszystkich papierkowych sprawach .
Jestem bardzo zadowolony z wynagrodzenia , zawsze na czas bez jakiś niespodzianek.
Polecam wszystkim !
AronElektromajster 2016-06-12 11:55:09
walduś .... to zależy wszystko od ciebie , jeżeli dobrze pracujesz to prace możesz mieć bardzo długo.
Ja pracuje w smartjobsie już od 9ciu miesięcy w jednym miejscu na północy Niemiec , pracy jest tutaj na kilka lat więc jak jesteś dobrym fachowcem to masz tutaj fajną przyszłościową pracę no i zarobki x razy większe jak w Polsce
Mocium panie 2016-06-24 19:43:56
Witam a ile czekaliscie aż wam zalatwili pracę w Niemczech? Bo rozumien że odrazu pracy nie ma tylko trzeba czekać aż ktoś się do nich zgłosi po np hydraulika czy elektryka dopiero wtedy się wyjeżdża tak?
Mocium panie 2016-06-24 19:47:05
Witam a ike się czeka aż załatwia pracę i się wyjedzie do Niemiec? Bo domyślam się że dopiero wtedy kiedy znajdzie się ktoś kto potrzebuje hydraukika czy elektryka tak?
Mocium panie 2016-06-25 18:11:26
No spoko że na niemieckich warunkach ale pytam się ile się czeka na wyjazd?
wentylator 2016-06-26 00:48:40
działam tutaj w smartjobs od miesiąca jako monter klimatyzacji , pracuje w okolicach Monachium .
Mocium panie - jeżeli odeślesz umowę to masz prace zawsze od poniedziałku ,w tej firmie zaczynasz zawsze prace od poniedziałków , mój kolega który ze mną pracuje z firmy smartjobs wysłał umowę w środę i pracował juz od poniedziałku , ja odesłałem we wtorek i mialem natychmiast wyjazd ,wiec jeżeli jesteś dobrym fachowcem i znasz komunikatywnie niemiecki to masz tutaj prace na 100%.
Zarobki na poziomie , moze nie najwyzsze na rynku ale nie musisz u nich skakac co tydzien na inna budowe do innej firmy , tak mialem kiedys w innej firmie i to bylo bardzo meczace .
Jak znasz sie na fachu i szukasz stabilnej pracy to polecam :)
PS. Księgowa w tej firmie pomaga z klasami podatkowymi i kindergeldem a to tez duży plus bo nie musisz szukać firmy która tez na dzień dobry skasuje cie na kilkadziesiąt euro
Mocium panie 2016-06-26 10:06:09
A czy istnieje mozliwosc że jeżeli ktoś języka nie umie zbyt dobrze ze podczepia Cie gdzieś do grupy gdzie już robią polaczki czy takie coś nie wchodzi w rachube?
8
Młody worker 2016-07-03 09:37:06
To teraz jakoś byłeś za grwnica? A w jakiej części Niemiec byłeś? No to teraz jak widzę jesteś pierwszy który napisał negatywna opinie reszta widać jwkby z maszyny szło nie wiem co myśleć o tejm.firmie...
Młody 2016-07-03 09:37:53
To teraz jakoś byłeś za grwnica? A w jakiej części Niemiec byłeś? No to teraz jak widzę jesteś pierwszy który napisał negatywna opinie reszta widać jwkby z maszyny szło nie wiem co myśleć o tejm.firmie...
Młody 2016-07-05 05:40:49
A czemu został usunięty komentarz Michała? Złe opinie nie moga się tu znajdować? Złe a może prawdziwe.... Kamil a Ty obecnie pracujesz dla Smartjobs? Opowiedz co nie co...
1
Memory 2016-07-05 17:08:38
No powiem Ci ze ciężko się czego kolwiek dowiedzieć tutaj jamtez myslalemmo elektryce ale sam już nie wiem dziwne to wszystko...
Ubi 2016-09-12 11:44:50
Ogólnie zarobki podobne jak w innych agencjach, nic specjalnego. Co do diety to wyliczają Ci ją w zależności od odległości od domu - jak mieszkasz przy granicy zachodniej i dostaniesz gdzieś koło Hamburga to nie myśl, że Ci 40eu dadzą jak obiecują. Mieszkania znajdują na najniższym poziomie, często po kilka osób w pokoju ale tu wiadomo - możesz sobie sam znaleźć jak znasz język (chociaż nie wiesz do kiedy będziesz miał w tej lokalizacji pracę bo telefon w czwartek, że od poniedziałku robisz 400km dalej). Pracują tam praktycznie same kobiety, z jedną lub dwiema na prawdę ciężko się dogadać bo mają swoją wizję Świata. Sam drukuj sobie druczki i wszystkie dokumenty - nic Ci nie dadzą (gdzie w tych lepszych wysyłają specjalnie drukowane karty godzinowe w trzech kopiach itp.). Stwierdziłem, że to nie jest agencja dla mnie i zwolniłem się. Potem przez dwa miesiące pracowałem w zupełnie innej agencji (również jako elektryk) i muszę przyznać, że zmiana jak z komuny na kapitalizm. Nagle okazało się, że są agencje gdzie każdy jest dla Ciebie miły i pomocny, bo przecież na Tobie zarabia. Niestety w smartjobs się z tym nie spotkałem, nie mogę polecić tej firmy, pozdrawiam.
3
Elektryk 2016-09-14 21:31:45
Pracowałem w firmie smartjobs 8 miesiecy ,zwiedziłem połowe niemiec miesiąc w jednej firmie dwa tygodnie w drugiej i tak w kółko ,pod wzgledem pieniedzy nie było problemów ,Panie w biurze mówia to co im nakazuje szefostwo ,są bardzo miłe aż przesadnie lawirują krecą zero konkretów.Moja przygoda skończyła sie tak że na urlopie dostałem telefon że rozwiązuja umowe.
Maaaa 2016-09-15 18:10:47
Którego jest wplacana wypłata na konto?
MLebioda 2016-09-15 20:37:22
Elektryk , wydaje mi się ze kiedyś razem pracowaliśmy w smartjobs, ja do tej pory tutaj pracuje i jak do tej pory nie mogę nic negatywnego powiedzieć na tą firmę , panie w biurze bardzo na luzie i cierpliwe, jak masz jakieś pytania do zawsze możesz liczyć na kompetentną odpowiedź a pani księgowa pomoże we wszystkich formalnościach , lepsza grupa podatkowa i jak masz dzieci to wysyła wszystkie dokumenty w twoim imieniu do Familienkasse .Napewno przez te 8 miesięcy nie jeździłeś co tydzień z budowy na budowę a to jest bardzo uciążliwe , ja tak miałem w innych firmach.
Osobiście bardzo polecam
(usunięte przez administratora)
mazowsze56 2016-09-17 22:15:11
pracuje w firmie dwa tygodnie jako hydraulik stawka brutto 10 40 Euro .Interesuje sie ile będzie do reki przy 160 godz
Picaso 2016-09-17 22:37:55
hej, pracuje jako malarz i mam 13,10 plus 10 euro diety , bardzo spokojna praca , nie mam narazie na co narzekać .
yoyo 2016-09-19 12:07:45
A jak jest ze zjazdami do Polski? Mam rodzine , dostalem propozycje jako monter wentylacji I pasowalo by mi zjezdzac na weekendy. Czy jest taka mozliwosc w firmie?
mmmmmz 2016-10-05 19:02:29
wsyzstko ok
wedfg 2016-10-05 19:12:33
a wiadomo na jaki rodzaj umowy mozena tutaj u nich w firmie liczyc? pewnie jako ze to praca za grancia to pewnie sporo można calkiem zarobić prawda ??
StachMalarz 2016-11-16 22:42:52
Pracujemy tutaj z kolegą od trzech miesięcy i jesteśmy zadowoleni z pracy i warunków.
Pracę mamy cały czas w jednym miejscu i nie musimy się co kilka tygodni przemieszczać na inne budowy .
Kasa zawsze na czas , może trochę mało godzin bo pracujemy tylko 45 godziny.
zawiedziony 2016-11-25 18:35:57
Bede szczery. Nie masz czego zalowac. A nawet sie ciesz ze cie nie wzieli. Bylem w tej agencji i pozytywy to chyba sami sobie pisza.
1
niezadowolony 2016-11-25 18:55:34
pozytywy to chyba sami sobie pisza. Ja nie polecam tej agencji. Jak mi sie zachce to napisze blog na ich temat
Moller 2016-12-02 01:12:20
PANOWIE ja obecnie nie ruszam sie z szukaniem pracy w DE bo moj niemiecki jest tylko podstawowy.
Nie mam nic do firmy, do mnie jak zaczolem wysyłać CV zaczelii dzwonić jak hieny. Nawet ci co sa po studiach i bez doświadczenia a po kursie ,szybciej dostana pracy bo znają niemiecki.
A teraz z innej beczki. JAK ZNASZ NIEMIECKI TO PO JAKA CHOLERE CI POSREDNIK. Idziesz z kimś kto zna lepiej dajesz mu 50 euro i załatwiasz prace bezpośrednio. Pozwolenia i inne numery ubez i podatkowe to ci pomogą. Dostaniesz więcej miesięcznie i nikt cie nie oszuka i pomogą ci z mieszkaniem.
Gdyby Polscy pośrednicy mieli głowę na karku to by organizowali naukę jezyków i dopiero wysyłali do pracy. Ale jak głosi polska mentalność ,,trzeba się szybko dorobić...i dorabiaja się wszyscy na waszej glupocie.
1
Tomek 2016-12-11 21:44:04
Masz niestety rację.
tomm 2016-12-12 19:10:42
Robi ktos przy wentylacji i klimatyzacji? Jak wyglada robota , robi sie ekipa z polakami czy z niemcamii jakie zarobki ?
Zostaw swoją opinię o smartjobs personaldienstleistungen GmbH - Erftstadt
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie smartjobs personaldienstleistungen GmbH