smartjobs personaldienstleistungen GmbH

Erftstadt

Opinie o smartjobs personaldienstleistungen GmbH

latajacamaszynadoszycia 2016-01-13 19:57:49
A znasz język niemiecki ?
Pewnie wysłałeś swoje CV w którym napisałeś ze znasz dobrze niemiecki , zadzwonili do ciebie i przeprowadzili rozmowę po niemiecku a ty w ząb i powiedzieli ze musisz się nauczyć języka i dopiero się do nich zgłosić ?
Wiesz inne firmy by ciebie może zatrudniły ale co z tego jak by ciebie wysłali do pracy jakieś 1000 km i po 10 minutach wywalili z budowy .
Powinieneś im za taką reakcje podziękować - uratowali ci tyłek
rekrutant 2016-01-14 14:22:52
Witam niemiecki znam bardzo dobrze nie o to chodzi.Powiem tak jak tam zadzwoniłem po złozeniu papierów to były jakieś smiechy nabijjały się koordynatorki nie wiem czy ze mnie czy z mojego nazwiska bo jest trudne do wypowiedzenia być może miały jakieś inne powody nie wnikam ale było to uwłaczające.Po czym jak odnalazły moje civi to powiedziały że niema takiej pracy o jaką się ubiegam i w najbliższym czasie nie będzie śmiejąc sie do telefonu nawet nie sprawdziły języka.Naprawdę pierwszy raz takie coś mnie spotkało a trochę pomieszkuje tu w Niemczech ogółem parę lat.Jak dla mnie kompletny brak profesjonalizmu i tyle w temacie pozdrawiam
2
rekrutant 2016-01-14 14:27:06
Uwierz mi chciałbym żeby tak było jak mówisz ale niemiecki to ja znam bardzo dobrze nie o to chodzi.Powiem tak jak tam zadzwoniłem po złozeniu papierów to były jakieś smiechy hihy nabijjały się koordynatorki nie wiem czy ze mnie czy z mojego nazwiska bo jest trudne do wypowiedzenia być może miały jakieś inne powody nie wnikam ale było to uwłaczające.Po czym jak odnalazły moje civi to powiedziały że niema takiej pracy (choć parę nascie godzin wcześniej się pojawiło na Poloniuszu o jaką się ubiegam) i w najbliższym czasie nie będzie śmiejąc sie do telefonu nawet nie sprawdziły języka.Naprawdę pierwszy raz takie coś mnie spotkało a trochę pomieszkuje tu w Niemczech ogółem parę lat.Jak dla mnie kompletny brak kompetencji i profesjonalizmu i tyle w temacie pozdrawiam
2
rekrutant 2016-01-16 19:43:44
No szkoda.
Majkel 2016-01-28 15:59:31
hej Propo, jak wyślesz do firmy swoje CV to oddzwonią do ciebie , porozmawiają chwile z tobą po niemiecku i powiedzą ci czy twój język jest wystarczający.
Pumpernikiel 2016-02-10 16:19:42
To chyba najlepsza firma na niemieckim rynku ...
Trochę przepracowałem już w życiu za granica ale tutaj wszystko jest naj...
Dobre wynagrodzenie , dbają o pracownika pod każdym względem - nie ma problemu z przyznaniem odpowiedniej grupy podatkowej, wypłaty na czas i super kontakt z paniami z działu rekrutacji.
Serdecznie polecam
Wacław P
piotr 2016-02-11 16:46:20
pracowałem wcześniej w dwóch agencjach pośrednictwa pracy, ale dopiero w tej mam normalne warunki i stałą diete, pracuję dla nich pół roku i od początku w jednej firmie, nie wiem czy inni też tak mają i od czego to zależy czy od kwalifikacji czy znajomości języka ale ja jestem zadowolony i szef mój na budowie chyba też, zaliczki terminowo co tydzień, nadgodzin mam sporo, a panie z działu rekrutacji pełna profeska, więc ja ogólnie polecam
anebak77 2016-02-16 17:28:49
Witam serdecznie, zgadzam się z nr 3. Miałem okazję pracować w tej firmie-nie spełniła moich oczekiwań.Piszę nieustannie maile z prośbą o wystawienie Świadectwa Pracy,oraz odpowiedniego formularza do rozliczenia podatku.I CISZA!!!!Nawet nie raczą odpowiedzieć!Czy tak się zachowuje szanujaca się "firma"?.Nie chcę tutaj używać imion i nazwisk,ale Szanowna Pani!! wie o kogo chodzi.ŻENADA.Pozdrawiam i życze powodzenia wszystkim pracownikom
2
MarekG 2016-02-18 10:23:03
anebak77- firma wysyła dokumenty często listem poleconym na adres jaki masz w umowie, wiec jak pracujesz w niemczech i nie ma ciebie w domu to takie listy z dokumentami wracają często do firmy. Wyślij najlepiej adres pod którym jesteś dostępny na co dzień.
Ja pracowałem w tamtym roku i dokumenty na szczęście odebrała moja mama (wysłane były listem poleconym )
Mam nadzieje ze trochę pomogłem :)
nowy 2016-04-02 17:23:18
10,6 brutto/h daje 1221 E miesiecznie przy 1-szej klasie podatkowej.
192e diety tygodniowo daje 768e mies. odejmij mieszkanie 31x20e zostaje jakies 140 euro.
1221e + zoszczedzone 140e = 1360e miesiecznie.
Czy to sa zadowalajace zarobki, w tak dalekiej "delegacji"?
Chyba ze zapieprzacie po 232 godziny miesiecznie.
Jak to jest?
12
superelektryk 2016-04-04 17:54:22
Hejka , pracuje tutaj w smartjobs od 5 miesięcy i jestem zadowolony z mojej wypłaty,ludzie tutaj dbają o to byś miał pierwsza lub trzecia grupę podatkowa a nie szóstą którą jest bardzo niekomfortowa a tak miałem do tej pory w innych firmach a już kilka razy pracowałem w niemczech
Masz stabilna prace i nie zmieniasz co tydzień budowy a to jest tez bardzo ważne, przynajmniej dla mnie jest to bardzo istotne .
Jeżeli pracujesz w soboty to masz naturalnie dodatki .
Przy normalnym miesiącu 21 dni roboczych możesz zarobić przy pierwszej klasie podatkowej około 1800 euro a to nie jest chyba tak mało...
olo 2016-04-05 08:13:35
1800€ przy 21 dniach pracy? Kolego możesz wyjaśnić czy to pensja z dietą po potrąceniu mieszkania? Czekam na wyjazd z tej firmy?
superelektryk 2016-04-06 10:15:45
witaj olo
.... tak 1800 po odliczeniu zakwaterowania.
Próbuj zawsze negocjować ceny zakwaterowania z właścicielem , na początku płaciłem 20euro na dzień , teraz tylko 16cie .
olo 2016-04-06 22:11:04
Ile godzin zabierają na zeitkonto? Można zrobić 200h w miesiącu? Pisał ktoś wcześniej że dają 10-10.6€ brutto i dietę 40-45€ / dzień. A co z dietą w dni niepracujące jak to jest?
hydraulik 2016-04-20 12:57:31
Szukam kogoś kto jedzie jako hydraulik z firmy Smartjobs. Rozpoczęcie pracy 25 kwietnia.
Palikot 2016-04-23 17:57:26
ja jutro wyjeżdżam w okolice Frankfurtu , wszystkie namiary sprawdzone , wszystko spakowane :)
Dostałem wczesnej kilka propozycji z innych firma ale oferta z firmy smartjobs była najkorzystniejsza a do tego ma to być zlecenie długoterminowe .
Janusz 2016-04-27 20:20:28
No ja zrezygnowałem, dziwiło mnie, że trzeba podpisać umowę, a potem jest dopiero zlecenie. Może się mylę. Agencji w żadnym wypadku nie osądzam, ale Pani była miła i dobrze mi się z nią rozmawiało.
5
bolo 2016-04-28 12:07:33
no jeżeli nie podpiszesz umowy to żadna firma nie wyśle ci namiarów .
adaś 2016-05-02 12:41:14
A jak z niemieckim, trzeba znać dobrze jeśli mam robić za elektryka/montera? Jedzie ktoś z Was do pracy w charkterze montera?
adaś 2016-05-02 15:01:37
Jeśli ktoś zaczyna pracę za elektryka na budowie 09 maja w Niemczech, to proszę o kontakt na: operatywni24@gmail.com.
Marek 2016-05-06 21:23:39
Jak tam Palikot wszystko ok? Bo tez mam propozycję od tej firmy.
Palikot 2016-05-09 14:07:11
Witaj Marku , wszystko OK ,nie mogę narzekać, warunki pracy bardzo fajne , zakwaterowanie z dostępem do internetu, kuchnia ,czysto i schludnie.
Ja polecam ;)
Marek 2016-05-09 22:11:32
Jakoś poprzedni twój wpis był inny, ale gdzieś go posiało...Albo sam go usunąłeś, albo ktoś cię zmusił do tego...No cóż ważne że kuchnia ładna i jest dostęp do internetu...
Plontour 2016-05-10 14:07:51
Witam pracuje ktoś jako monter klimatyzacji? Bo mam propozycję i myślę pozdrawiam
Maniek 2016-05-10 14:43:13
Chłopaki firma godna polecenia , działam tutaj już kilka miesięcy .
Ważne ze maja naprawdę długoterminowe zlecenia i nie musisz co tydzień zmieniać miejsc pracy tak jak to miałem wcześniej w innej firmie .
Zakwaterowanie też w porządku tak samo jak stawki godzinowe i diety do tego niesamowicie kompetentna księgowa która zawsze służy pomocą
Mietek 2016-05-11 16:42:54
Panowie, a jak ze znajomością niemieckiego technicznego na budowie? Polacy czy niemiecki niemowa? Firma oferuje pełne ubezpieczenie emerytalne i wypadkowo-zdrowotne?
pitr 2016-05-17 20:45:44
a ile Ci proponowali? , ba mnie też
5
Ziulo 2016-05-31 23:49:18
Nawet 50 eurasów???? Potrafisz obliczyć ile to będzie w skali miesiąca? Właśnie przez ludzi takiego pokroju musimy pracować za takie nędzne pieniądze.
Piegus 2016-06-09 15:55:38
Praca w firmie Smartjobs to prawdziwa przyjemność.
Super warunki pracy , miła polskojęzyczna obsługa w biurze, pomoc we wszystkich papierkowych sprawach .
Jestem bardzo zadowolony z wynagrodzenia , zawsze na czas bez jakiś niespodzianek.
Polecam wszystkim !
AronElektromajster 2016-06-12 11:55:09
walduś .... to zależy wszystko od ciebie , jeżeli dobrze pracujesz to prace możesz mieć bardzo długo.
Ja pracuje w smartjobsie już od 9ciu miesięcy w jednym miejscu na północy Niemiec , pracy jest tutaj na kilka lat więc jak jesteś dobrym fachowcem to masz tutaj fajną przyszłościową pracę no i zarobki x razy większe jak w Polsce
Mocium panie 2016-06-24 19:43:56
Witam a ile czekaliscie aż wam zalatwili pracę w Niemczech? Bo rozumien że odrazu pracy nie ma tylko trzeba czekać aż ktoś się do nich zgłosi po np hydraulika czy elektryka dopiero wtedy się wyjeżdża tak?
Mocium panie 2016-06-24 19:47:05
Witam a ike się czeka aż załatwia pracę i się wyjedzie do Niemiec? Bo domyślam się że dopiero wtedy kiedy znajdzie się ktoś kto potrzebuje hydraukika czy elektryka tak?
Mocium panie 2016-06-25 18:11:26
No spoko że na niemieckich warunkach ale pytam się ile się czeka na wyjazd?
wentylator 2016-06-26 00:48:40
działam tutaj w smartjobs od miesiąca jako monter klimatyzacji , pracuje w okolicach Monachium .
Mocium panie - jeżeli odeślesz umowę to masz prace zawsze od poniedziałku ,w tej firmie zaczynasz zawsze prace od poniedziałków , mój kolega który ze mną pracuje z firmy smartjobs wysłał umowę w środę i pracował juz od poniedziałku , ja odesłałem we wtorek i mialem natychmiast wyjazd ,wiec jeżeli jesteś dobrym fachowcem i znasz komunikatywnie niemiecki to masz tutaj prace na 100%.
Zarobki na poziomie , moze nie najwyzsze na rynku ale nie musisz u nich skakac co tydzien na inna budowe do innej firmy , tak mialem kiedys w innej firmie i to bylo bardzo meczace .
Jak znasz sie na fachu i szukasz stabilnej pracy to polecam :)
PS. Księgowa w tej firmie pomaga z klasami podatkowymi i kindergeldem a to tez duży plus bo nie musisz szukać firmy która tez na dzień dobry skasuje cie na kilkadziesiąt euro
Mocium panie 2016-06-26 10:06:09
A czy istnieje mozliwosc że jeżeli ktoś języka nie umie zbyt dobrze ze podczepia Cie gdzieś do grupy gdzie już robią polaczki czy takie coś nie wchodzi w rachube?
6
Młody worker 2016-07-03 09:37:06
To teraz jakoś byłeś za grwnica? A w jakiej części Niemiec byłeś? No to teraz jak widzę jesteś pierwszy który napisał negatywna opinie reszta widać jwkby z maszyny szło nie wiem co myśleć o tejm.firmie...
Młody 2016-07-03 09:37:53
To teraz jakoś byłeś za grwnica? A w jakiej części Niemiec byłeś? No to teraz jak widzę jesteś pierwszy który napisał negatywna opinie reszta widać jwkby z maszyny szło nie wiem co myśleć o tejm.firmie...
Młody 2016-07-05 05:40:49
A czemu został usunięty komentarz Michała? Złe opinie nie moga się tu znajdować? Złe a może prawdziwe.... Kamil a Ty obecnie pracujesz dla Smartjobs? Opowiedz co nie co...
1
Memory 2016-07-05 17:08:38
No powiem Ci ze ciężko się czego kolwiek dowiedzieć tutaj jamtez myslalemmo elektryce ale sam już nie wiem dziwne to wszystko...
Ubi 2016-09-12 11:44:50
Ogólnie zarobki podobne jak w innych agencjach, nic specjalnego. Co do diety to wyliczają Ci ją w zależności od odległości od domu - jak mieszkasz przy granicy zachodniej i dostaniesz gdzieś koło Hamburga to nie myśl, że Ci 40eu dadzą jak obiecują. Mieszkania znajdują na najniższym poziomie, często po kilka osób w pokoju ale tu wiadomo - możesz sobie sam znaleźć jak znasz język (chociaż nie wiesz do kiedy będziesz miał w tej lokalizacji pracę bo telefon w czwartek, że od poniedziałku robisz 400km dalej). Pracują tam praktycznie same kobiety, z jedną lub dwiema na prawdę ciężko się dogadać bo mają swoją wizję Świata. Sam drukuj sobie druczki i wszystkie dokumenty - nic Ci nie dadzą (gdzie w tych lepszych wysyłają specjalnie drukowane karty godzinowe w trzech kopiach itp.). Stwierdziłem, że to nie jest agencja dla mnie i zwolniłem się. Potem przez dwa miesiące pracowałem w zupełnie innej agencji (również jako elektryk) i muszę przyznać, że zmiana jak z komuny na kapitalizm. Nagle okazało się, że są agencje gdzie każdy jest dla Ciebie miły i pomocny, bo przecież na Tobie zarabia. Niestety w smartjobs się z tym nie spotkałem, nie mogę polecić tej firmy, pozdrawiam.
3
Elektryk 2016-09-14 21:31:45
Pracowałem w firmie smartjobs 8 miesiecy ,zwiedziłem połowe niemiec miesiąc w jednej firmie dwa tygodnie w drugiej i tak w kółko ,pod wzgledem pieniedzy nie było problemów ,Panie w biurze mówia to co im nakazuje szefostwo ,są bardzo miłe aż przesadnie lawirują krecą zero konkretów.Moja przygoda skończyła sie tak że na urlopie dostałem telefon że rozwiązuja umowe.
Maaaa 2016-09-15 18:10:47
Którego jest wplacana wypłata na konto?
MLebioda 2016-09-15 20:37:22
Elektryk , wydaje mi się ze kiedyś razem pracowaliśmy w smartjobs, ja do tej pory tutaj pracuje i jak do tej pory nie mogę nic negatywnego powiedzieć na tą firmę , panie w biurze bardzo na luzie i cierpliwe, jak masz jakieś pytania do zawsze możesz liczyć na kompetentną odpowiedź a pani księgowa pomoże we wszystkich formalnościach , lepsza grupa podatkowa i jak masz dzieci to wysyła wszystkie dokumenty w twoim imieniu do Familienkasse .Napewno przez te 8 miesięcy nie jeździłeś co tydzień z budowy na budowę a to jest bardzo uciążliwe , ja tak miałem w innych firmach.
Osobiście bardzo polecam
(usunięte przez administratora)
mazowsze56 2016-09-17 22:15:11
pracuje w firmie dwa tygodnie jako hydraulik stawka brutto 10 40 Euro .Interesuje sie ile będzie do reki przy 160 godz
Picaso 2016-09-17 22:37:55
hej, pracuje jako malarz i mam 13,10 plus 10 euro diety , bardzo spokojna praca , nie mam narazie na co narzekać .
yoyo 2016-09-19 12:07:45
A jak jest ze zjazdami do Polski? Mam rodzine , dostalem propozycje jako monter wentylacji I pasowalo by mi zjezdzac na weekendy. Czy jest taka mozliwosc w firmie?
mmmmmz 2016-10-05 19:02:29
wsyzstko ok
wedfg 2016-10-05 19:12:33
a wiadomo na jaki rodzaj umowy mozena tutaj u nich w firmie liczyc? pewnie jako ze to praca za grancia to pewnie sporo można calkiem zarobić prawda ??
StachMalarz 2016-11-16 22:42:52
Pracujemy tutaj z kolegą od trzech miesięcy i jesteśmy zadowoleni z pracy i warunków.
Pracę mamy cały czas w jednym miejscu i nie musimy się co kilka tygodni przemieszczać na inne budowy .
Kasa zawsze na czas , może trochę mało godzin bo pracujemy tylko 45 godziny.
Moller 2016-12-02 01:12:20
PANOWIE ja obecnie nie ruszam sie z szukaniem pracy w DE bo moj niemiecki jest tylko podstawowy.
Nie mam nic do firmy, do mnie jak zaczolem wysyłać CV zaczelii dzwonić jak hieny. Nawet ci co sa po studiach i bez doświadczenia a po kursie ,szybciej dostana pracy bo znają niemiecki.
A teraz z innej beczki. JAK ZNASZ NIEMIECKI TO PO JAKA CHOLERE CI POSREDNIK. Idziesz z kimś kto zna lepiej dajesz mu 50 euro i załatwiasz prace bezpośrednio. Pozwolenia i inne numery ubez i podatkowe to ci pomogą. Dostaniesz więcej miesięcznie i nikt cie nie oszuka i pomogą ci z mieszkaniem.
Gdyby Polscy pośrednicy mieli głowę na karku to by organizowali naukę jezyków i dopiero wysyłali do pracy. Ale jak głosi polska mentalność ,,trzeba się szybko dorobić...i dorabiaja się wszyscy na waszej glupocie.
Zostaw swoją opinię o smartjobs personaldienstleistungen GmbH - Erftstadt
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie smartjobs personaldienstleistungen GmbH