logo Work In Time

Work In Time

Köln

Opinie o Work In Time

Boska 2014-06-03 08:47
To te warunki wcale nie takie najlepsze. Myślałem, że zaoferują chociaż 12-14 euro za godzinkę bo tak to jeszcze podatki swoje odbierają.
bibułek 2014-09-29 20:56
Majac rachunki za przejazdy chyba inaczej by zareagowali. Tak czy owak ich swietym obowiazkiem jest zwrot kosztow przejazdu. Mozesz powiedziec na czym polega pic kwoty 1750 euro, bo wydaje sie to calkiem spora iloscia pieniedzy. Z drugiej strony nie wiem czy powazna firma by tak postapila, chyba, ze work in time ma swoje za uszami.
8
Liliput 2014-10-21 01:37
Trzeba przyznać, że trochę dziwna jest to sytuacja, ale pokazuje, jak wielki syf może się narobić gdy nie ma dobrego przepływu informacji między stronami. Dużo lepiej powinno to wyglądać, bo w tak elementarnych zasadach nie przystoi się gubić firmie, która uznaje się za dobrą. Ocenę weryfikują takie a nie inne sytuacje.
Warmianin 2014-11-17 13:16
Jeżeli ktoś szuka informacji na ich temat to są one dostępne na ich stronie internetowej http://www.work-intime.de/kontakt.html Swoją drogą dziwne, że zatrudniają sporo obcokrajowców a strona dostępna jest tylko po niemiecku. W poważnym zakładzie powinno to być bardziej dostosowane do potrzeb ludzi zatrudnionych. Swoją drogą ciekawe jakie warunki oferują osobom z kilkuletnim doświadczeniem..
2
mironek 2014-12-01 16:38
a co to dokładnie znaczy, ze jest to firma skrzynkowa, co o znaczy? ja nie widzę żadnych niepojących rzeczy u nich, moim zdaniem firma jak firma, mająca całkiem dobrą stronę i wydają się być profesjonalną firmą tak naprawde.. więc nie wiem, jeśli ktoś ma inne odczucia co do nich, to podzielcie się, ja chętnie porównam.
daro 2014-12-15 19:43
Zadziwiające jest to o czym piszecie. Ja słyszałem wczesniej od znajomego same pozytywne komentarze dotyczące pracy w Work In Time . Nie wiem już co myśleć. Jaka jest atmosfera w pracy, taka jak na forum czy ok? Czy mógłby ktoś opierając się na dotychczasowych doświadczeniach wskazać czy warto aplikować?
Adam 2014-12-17 17:37
To prawda. Bylem pracowalem . Potwierdzam. (usunięte przez administratora).Odradzam.
1
aro 2015-02-03 23:33
jaki wyzysk jest w tej firmie ktos udzieli informacji? Wiem, że od rozmowy kwalifikacyjnej zależy nie tylko to, czy dostanę się do pracy, ale i to, na jakich warunkach będę ewentualnie pracować. Chce więc zatem przygotowac się do niej dobrze. Pomoże mi ktos w tym... bede wdzieczny i bardzo dziekuje ....
uczciwa jak strzała amora 2015-02-19 13:49
miałam już do czynienia z kilkoma agencjami pracy tymczasowej i jestem wyjątkowo nieufna bo nie były to przyjemne w skutkach wydarzenia zazwyczaj. ale teraz zastanawiam się nad Work In Time bo znajomi powiedzieli że tutaj nie oszukują. a jak uwazacie, czym oni się różnią na plus nod innych agencji tego typu?
podroznik 2015-02-22 15:12
Dostalem oferte na marzec z Koblenz,czy ktos kto tam pracuje lub pracowal moglby powiedziec,jak wyglada praca w tym oddziale Work In Time,bo opinie tu sa rozne.
2
elektriko 2015-02-23 15:25
A jako kto? Elektryk czy Hls?
andrzejo1 2015-03-10 15:14
Dostałem pracę, podpisałem komplet dokumentów, kontakt z osobą rekrutującą był super do czasu finalizacji umowy - wyjazdu. wyjazd miał być 09-03-2015 (pon) i w piątek po mojej interwencji ( 2 dni przed nierozpoczęciem)okazało się, że ne ma dla mnie pracy... Niestety po kontakcie z innymi "Poloniuszami" którzy podpisali umowy okazało się, że nie jestem jedyny.
4
elektriko 2015-03-13 10:47
A czy ktoś kiedykolwiek zastanawiał się jak działają Zeitarbeit-Firmy. Schemat jest przecież w każdej taki sam. To że nie dostałeś pracy od daty, która widniała na umowie, nie było zamierzone z góry. Im też zależy na jak największej ilości pracowników, to jest dla nich kasa. Pewnie pojedziesz od tego poniedziałku.
Marcin 2015-03-29 17:21
Witaj tez dostałem propozycję pracy z Work In Time GmbH jeszcze niczego nie podpisałem -możesz odezwać się na meila czy coś wyszło z twojego wyjazdu? marcin_t@op.pl
1
lkv 1141 2015-04-09 15:19
witam wszystkich (usunięte przez administratora) poczatku bylo troche problemow ale jest ok 2 lata jezdzimy pozdrawiam jesli ktos ma pytania chetnie pomoge
pawelek 2015-04-12 12:01
pracowałem tam do niedawna, jeśli chodzi o umowę to jest wszystko legalne (usunięte przez administratora) !!!! pracujesz 2-3 tygodnie (czasami nawet krócej) i dostajesz nowy adres pracy i kwatery (często pow.20 euro za dobę), w biurze mowią że musisz wykazać się w pracy (??????????)
9
elektriko 2015-04-13 18:52
No nie, jedziesz tam, żeby się obijać! W każdej pracy, jeśli się chce tam dłużej pracować, to należy się wykazać przede wszystkim fachowością i uczciwością, a nie lenistwem, złodziejstwem i pijaństwem.
2
Ciachoslaw 2015-04-16 11:27
cześć mogłbym cię prosić o kontakt! (usunięte przez administratora)
Karol 2015-05-01 19:14
Pracuję w tej firmie już od listopada 2011r./ pracuję na Bayerech/ - poza kilkoma przypadkami/ wyjaśniłem telefonicznie/ , które podniosły mi nieco ciśnienie , nie miałem z nimi kłopotów,wszelkie dokumenty są posyłane do pracownika, i po ich wypełnieniu odsyłane z powrotem do firmy, / ja do tego używam kompa+drukarka ze skanerem , trzeba dokumenty pobrać i wydrukować, a po wypełnieniu zeskanować i posłać z powrotem/, w okresie gdy nie mają pracy dla mnie , otrzymuję wypowiedzenie i idę do Arbeitsamtu/Urząd pracy/ po zasiłek dla bezrobotnych /Arbeitslos/. Do tego musżą być spełnione warunki - najważniejsze to zameldowanie w Rathaus-ie , /Ratusz/. Ja otrzymałem dwukrotnie w okresie od 19-20 grudnia do 28 luty, a po tym okresie ponownie do pracy. Jest ważny warunek dla pracownika - dla jego bezpieczeństwa - zatrudnienia , zaznajomienie się z treścią Umowy Zbiorowej dla danego zawodu, - mnie jako spawacza dotyczy U owa Zbiorowa IG-Metal , i to jest bardzo silny argument , którego boją się ""REKRUTACYJNI WCISKACZE KITU "", Ilość godzin pracy rocznie , w podziale na miesiące wynosi 151,67 godz/miesięcznie , tj około 35-37 tygodniowo . A stawka minimalna to - od 01.04.2015 wynosi 9.39 € / godz, brutto . Dodatek rozłąkowy/dieta / to od 25- 65 € za każdy dzień pracy, z tym, że ostatni dzień tygodnia to 12 €, Pozdrawiam ""Karol"", .
2
Karol 2015-05-01 19:23
Pracuję w tej Firmie od listopada 2011 roku, i jestem całkowicie zgodny z zapisem
elektriko -2015-04-13 18:52:59 . NIC DODAĆ NIC UJĄĆ .???
1
Slawek 2015-05-04 23:17
ale powiedzcie czy warto ryzykowac wyjazd czy nie? i czy mozliwe sa zjazdy do rodziny jesli tak to co ile?
zenek 2015-05-20 21:21
Bylem dzisiaj na rozmowie kwalifikacyjnej w Bydgoszczy w sprawie pracy jak operator CNC stawka 9.80E/h brutto plus 45E diety netto. Powiedzcie jak naprawde wyglada wspolpraca z ta firma? Jest ciaglosc pracy? Wyplaty terminowe?
3
qwer 2015-05-20 21:30
moge prosic Cie o kontakt pod numerem ( usunięte przez administratora )napisz sms ja zadzwonie chce uzyskac wiecej informacji o tej firmie ;)
78fr 2015-05-21 22:27
Najgorsze jest to ze obiecują ci wyjazd za tydzień a czekasz miesiąc albo więcej . Dzwonisz a oni i tak ci każą czekać
2
KINIU 2015-05-25 16:20
A O JAKIEJ AGENCJI PISZECIE ?BO JA MAM OFERTĘ Z IDEALE -JOBS-GMBH I CHCE SIE COS WIĘCEJ DOWIEDZIEC

1
DM 2015-07-23 22:55
tez wlasnie dostalem te sama oferte i nie wiem czy warto..
Work In Time 2015-08-03 11:34 [pracodawca]
Szanowni Panstwo,

nasza firma zatrudnia pracowników budowlanych. NIE zatrudniamy osób do pakowania karmy! W internecie pojawily sie w ostatnich dniach liczne ogloszenia: "Pakowanie karmy, Niemcy". Sa one falszywe. Zawiadomilismy juz odpowiednie organy o mozliwosci popelnienia przestepstwa.

Prosimy nie wysylac swoich danych osobowych na adres podany w ogloszeniu ani NIE przelewac zadnych pieniedzy!

Nasza firma nie opublikowala w.w. ogloszenia i nie odpowiada za jego tresc.

kolorado 2016-01-15 10:08
Chłopcze trollem to ty jesteś . ponieważ każdy ma prawo się wypowiedzieć dobrze lub źle o firmie . Chyba jesteś pracownikiem biura tej firmy bo robola to nie interesuje jakie inni mają opinie .
Adi 2016-05-09 08:33
14 15 maja teraz w katowicach robia spotkanie rekrutacyjne na moniuszki ,kt9 dostal zaproszenie niech sie odezwie. ethan@t.pl
p.r 2016-08-16 10:02
pracowalem w ideale job -erfurt pamiejtajcie to sa odzialy jak weimar ,erfurt ,work in taim i inne glowna siedziba to koln ideale jobs . pracowalem dla nich 2 lata i stanowczo odradzam robilem dla erfurtu byl tam sz.p mirek to wszystko bylo ok. jak doszla do wladzy sz.p anja lenzer to prubowala mnie zwolnic 2 razy bez podstawy przyczynna umowie na czasi nieokreslonym bedac juz na chorobowym mieli wszystkie moje beschaftigung ze szpitala z damschtadt i zwolnienia z aok od 2 lekarzy jak powiedzialem ze bardzo boli mnnie glowa po wypadku ktory mialem w grudniu uderzylem sie w szybe jak pojadedo kliniki w damschtadt -to odpowiedziala ze mam wyslac dobrowolnie swoje swoje wypowiedzenie umowy o prace, niezrobilem tego odpowiedzialem ze moje zdrowie jest najwazniejsze w piatek mnie klinika przyjela w sobote wyslalem zaswiadzczenia i zwolnienia faxem i listem poleconym rowniez do aok w thuringen ,jak chcecie pracowac dla nich to prosze bardzo pamietajcie ze list ktory otrzymalem kundigung zwolnienie liczy sie od stempla dostarczonego przez listonosza z data odebrania a nie iz od poniedzialku bylem juz zwolniony oszukali mnie w ten sposob na 2 tygonie z pracy ,i na jakiej umowie pracowalem nawet w pl uwzgledniaja zwolnienia .......a wielu moich kolegow z work i n time po 3 dniach rezygnowali z pracy dla nich .....i opuszczali stanowiska pracy ........to cie moze pozniej spotkac ,tak samo jak mnie ...p.r
ela 2016-08-20 16:08
Witam,
pracowałeś w Erfurt w biurze? Ostatnio poszukują ludzi do siebie, chciałam aplikować...
ela 2016-08-20 19:41
Pracowałeś tam dwa lata, ale w biurze czy dla tej firmy po prostu w innej branży?
1
jw 2016-09-22 15:05
jw@kalerecruitment.com - jeśli ktoś z uprawnieniami sep i znajomością języka szuka zatrudnienia to zachęcam do kontaktu.
bob 2016-09-26 20:02
chcem podpisać z nimi umowę czy warto
Pracownik 2016-10-07 10:07
Odradzam, pracowałem ,(usunięte przez administratora)zmieniają zasady wcześniej ustalone.
Chcesz mie ból głowy, to wyjedź z Work in Time.
jogi 2016-10-20 19:20
Ja tam pracuje i odradzam
jkkkk 2016-10-28 12:33
powiem inaczej..masz sie nie wykazac,-masz sie sprezac w pracy a w biurze zlewka na calego, no nie
Jarek 2016-11-09 16:23
Hej mam propozycje jechac z tej firmy jako malarz . 11e brutoo plus 50 e diety tylko mieszkanie 20 e dziennie to zdecydowanie za dużo , możesz coś powedzieć o tej agencji itp będe wdzieczny
Metka 2017-01-04 16:44
Wydaje mi się że powinniście bardziej pilnować zapisów o warunkach płacy oraz pracy w umowie. Jak jest dokument wtedy nikt nie będzie ryzykował procesów. Każdy ciesząc się na taki wyjazd zapomnieliście o najważniejszym.
1
Iwona 2017-02-28 10:19
Znalazłeś pracę za pośrednictwem Work In Time? Jakie masz wrażenia ze współpracy z tą firmą?
Olo 2017-04-17 22:47
Witam jaką można dostać teraz stawkę jako elektryk w work in time ? i jaką dietę ?
Józek 2017-04-19 23:29
Work In Time ma jakoś mało ofert pracy, co jest tego przyczyną. Może ktoś wie i mógłby podzieli sie informacją. Szukam pracy a słyszałem ,że są dobrzy
Zespół work InTime 2017-04-20 08:03
Dzień dobry,
wysokość stawki i diety zależą od umiejętności i znajomości języka.
Prosze przesłać swoje CV, po jego otrzymaniu zadzwoni do Pana rekruter i omówi szczegóły współpracy.

Pozdrawiamy
Zespół work InTime

Mietek 2017-05-05 08:55
Jeśli nawet zdarzają się jakieś trudne sytuacje to nie znaczy, że firma jest zła. Korzystałem z ich pośrednictwa i nie było żadnych problemów. Wiadomo, że wszystko może się zdarzyć , takie jest życie. Ale mam pytanie czy firma obecnie poszukuje tylko Elektroinstallateure (m/w)?
Mietek 2017-05-25 11:10
Uważam, że Work In Time nie zasługuje na oskarżenia. Idąc do pracy i podpisując umowę trzeba pilnować swoich spraw.
Chętny do pracy 2017-07-19 11:22
Czym spowodowana jest taka cisza na forum? Czyżby wakacje i urlopy odciągnęły ludzi od pisania? Przymierzam się do kontaktu z Work In Time ale chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej o agencji na tym forum.
Janek 2017-07-23 23:14
Słyszałem o agencji sporo dobrego. Szkoda, że mało jest osób piszących a chciałem z pierwszej ręki informacji.
Mirek 2017-07-28 23:01
Jaki jest powód takiej ciszy na forum? Czyżby tak dobrze pracowało się w firmie czy też może wakacje? W sumie to bardzo dobrze, że jesteście zadowoleni. Pracowałem w firmie i z czystego sentymentu zaglądam na ten wątek żeby się czegoś dowiedzieć o firmie.
Olewajka 2017-08-10 10:00
Zastanawiam się dlaczego tak mało piszecie na forum? Sadzę, że gdyby było źle to z pewnością ludzie by pisali , wnioskuję że jest dobrze co nie zmienia faktu, iż zdarzają sie trudne sytuacje.
Melania 2017-08-16 09:41
Wszelkie rozliczenia finansowe z firmą powinny być załatwiane w firmie !. Na forum można napisać o takich sprawach w momencie kiedy mamy już jasność. Teraz nikt nie wie dlaczego tak się stało a pisanie w tym momencie jest oczernianiem dobrej firmy
Zostaw swoją opinię o Work In Time - Köln
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work In Time