brak logo

IS Polska

Jawor

Opinie o IS Polska

mściciel 2015-07-22 23:08
Dyrektor Is polska obmacywał moją żonę , wydaje mu się , że na takim stanowisku może wszystko , to teraz ja mu wymaluję mordę i będziemy kwita .
8
mściciel 2015-07-22 23:42
Jeżeli ktoś ma ładną żonę pracującą w is Polska w Jaworze to lepiej niech się ma na baczności . U mnie ten drań jest już skończony . Tu w Jaworze żadna Jagiellonka już mu nie pomoże , a bez zębów to watpię , czy go jeszcze jakaś inna firma zechce .
5
bez nicka 2015-08-08 12:26
Taaa w tym zakladzie to moźesz stracić zdrowie i szacunek do siebie, a starych pracowników to traktują jak mieso armatnie przestań chyba ci bije na mózg
1
edi 2015-08-12 19:15
a moim zdaniem! Halinka uważasz, że nie dajemy z siebie 100%, ja uważam,że dajemy, a moim zdaniem!w zagranicznej firmie pracujemy, masz rację tylko pracujemy, bo zarobki to już nie zagraniczne! nawet w polskich są lepsze!!!! i moim zdaniem! można się wznieść wysoko w tej firmie, pod warunkiem, że się mocno liżę d... kierownictwu i donosi! moim zdaniem!Ty się wzniosłaś, więc wiadomo jak-gratuluję! ale moim zdaniem nie wznoś się zbyt wysoko bo jak spadniesz to będzie bardzo bolało!!!!
1
rolo 2015-08-12 19:36
a słyszeliście to, a może widzieliście jak liderka ciągle krzycząca do pracowników EEEEE!!!!!która nie umie inaczej zwracać się do pracowników, zero kultury przynależnej do zajmowanego stanowiska, a nie wspomnę o osobistej, ostatnio płakała, a co to się stało? kto śmiał Ją do takiego stanu doprowadzić, być może dotrze to do Niej jak traktuje pracowników na swojej linii, jak przez Nią ludzie płaczą!!! dziwię się tylko pracodawcy, że takich prostych ludzi bez wykształcenia, bez kultury osobistej stawiają na stanowiska kierowania linią, przecież to o Was źle świadczy!!!!
zenada 2015-08-16 21:21
Glowny magazynier -logistyka-czy wlosi wiedza ze on tam jest?czy zapomnieli juz o czlowieku nic nie robiacym?mistz na produkcji to sie przebierze i udaje ze pracuje ,ten juz nie musi udawac.Na magazynie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] liderzy nie ogarniaja .najorzej ci na wozkach -jedza,palą,sraja na wozku dno dobrze ,ze jest konkurencja i strefa
5
QqQ 2015-09-03 08:22
Ile idzie zarobić? jak się aktualnie pracuje?
Kontrolerka 2015-09-07 11:52
Produkujemy podsufitki do samochdów , a zachowują się jakby co najmniej miały to być głowice do silników. Dali rąbek władzy okularnikowi z jakości , który ma asystentkę choć sam nic nie robi , a tak naprawde nawet nie ma pojęcia o modelch. Umie tylko robić zadymę o roving na podsufitówkach i blokować cały stan magazynowy. Kolejne nieporozumienie to obsadzanie nowych pracownic na GP12 , które nie mają pojęcia o produkcji modelu , a tym samym o możliwości powstania wad.Planiści , układający harmonogram pracy rzadko sporządzają plan do wykonania , ciągle jesteśmy w plecy na produkcji.Zastępca kierownika ma swoich pupili , Ci którzy "donoszą" mają z jego strony poparcie.Liderom sugeruje się skarżenie na produkcyjnych , a produkcyjnym na liderów.W sobotę jesteśmy ZMUSZENI przyjść do pracy pod grożbą utraty całej premii (nieporozumienie). Ogólna opinia o załkadzie? "Burdel" jak wszędzie. Nie ma idealnego zakładu. Układy , znajomości , donoszenie. Zarobić można , czasem trzeba się trochę podenerwować.Nie spotkałam się z brakiem kultury ze strony wyższych ode mnie oprócz zastępcy kierownika , który zapomniał , czym jest kultura wobec kobiet oraz niższych rangą niż on sam. Zakład i pracę oceniam 6/10.
2
Anonim 2015-09-28 02:51
Pracowałem w tym zakładzie jakiś czas temu więc.

Mogą mnie tu zlinczować wiec powiem że tak naprawdę to moja pierwsza praca wiec proszę o wyrozumiałość.
Nie pracowałem na strukturze wiec się nie wypowiem.

Pytanie czy się człowiek narobi? to zależy na jakim stanowisku pracujesz..
Na przykład jako Klejowy jest całkiem znośnie ale to też zależy jaki aktualnie na Lini jest robiony model i czy masz kogoś do pomocy. Zakres pracy to (otwierasz kontenery, pakujesz kontenery z gotowymi podsufitkami, wymieniasz klej, itd) Jedynie do czego mógłbym się przyczepić to że kontenery stoją na dworze.. gdy pada deszcz to masz przesrane bo nie powinno dochodzić do takich sytuacji żeby klejowy musiał czyścić kontenery z wody gdy linia cały czas pracuje szczególnie gdy klejowy jest sam.

Na prasie/wykrawarce jest ciężej bo trzeba trzymać tępo i szczególnie jeśli w ciągu jednej zmiany trzeba zrobić coś około 600 czasem nawet 800 sztuk modelu wtedy jest masakra..
Podobnie na kabinie klejowej czy na kontroli jakości choć myślę że to zależy od człowieka ile jest w stanie zrobić.

Pracowników liderzy rzucają na różne stanowiska.. tu porobisz, trochę tam, trochę tu... przeważnie ciężko jest zagrzać miejsce na jednym stanowisku jeszcze jak jesteś nowy choć to też zależy.

Liderzy z Lini są spoko idzie pogadać.. Choć muszę przyznać że większość z liderów się opier**** i ogólnie nie polecam liderów z Lini 3-jej i ogólnej atmosfery na niej.

Zarobki ujdą jeśli dostaniesz premie po 6 miesiącach pracy (Może teraz się zmieniło) To na miesiąc idzie wyciągnąć.. choć jako zwykły pracownik rzadko przekroczysz 2 kafle.
Gorzej jak zawalisz chociaż jedną sobotę lub zwykły dzień, wtedy premia idzie się jeb**.

Atmosfera za mojej kadencji nie była aż tak zła wiadomo znalazły się kur** co uprzykrzały prace ale to człowiek powinien zlewać. Ale pozdrawiam środkowym palcem te kur** liderke z 3 lini.

Hałas jest wiadomo ale do zniesienia to zakład pracy nie zbieranie ogórków na polu.

Trzeba uważać na wózki widłowe bo jeżdżą jak szaleni.

Czasem człowiek się nawku**** ostro na pracowników, liderów, kadrę czy na samo tępo pracy bo jest szybkie i często jest niewyróbka, 15 minut przerwy to jednak trochę mało jak na to tempo pracy, jest w miarę czysto na hali, ludzie przychodzą pracować do zakładu tylko na kilka miesięcy.

Stan na 2014 choć dużo się pewnie nie zmieniło.
Grzegorz Z. 2015-11-01 17:41
Nudzisz się w domu, nie wiesz co zrobić z wolnym czasem ? Zapewnimy pracę po 12 godzin , prace we wszystkie soboty , postaramy się byś miał zaległy urlop.
7
liderkaOl 2015-11-23 17:15
Jak wam sie nie podoba to do widzenia!!!
sddtbyd5tnyh 2015-11-25 20:46
Najgorsze stanowisko to ? :
alibaba 2015-12-19 17:59
z-ca kierownika produkcji
Niemaconarzekać 2016-01-08 11:33
Ach tak? Przerwa świąteczna. Zakład stoi , daje urlopy bezpłatne bez konsekwencji utraty premii frekwencyjnej/uznaniowej ,zapewnienie od kierownika od spraw personalnych , że premii nie zabierają , przychodzi dzień wypłaty a na konto wpływa 1100 zł. Pomyłka , przypadek? Ależ skąd. Każdy umywa ręce , nikt podobno o tym nie zadecydował. W taki sposób setka osób ma okrojony budżet przez cały miesiąc. Pracuje 2,5 roku , miałam dobrą opinie o zakładzie , a teraz mocno się zawiodłam.
5
Niemaconarzekać 2016-01-12 16:41
@ leszek , powyżej napisałam o okradaniu ludzi z ich własnych , ciężko zarobionych pieniędzy oraz oszukaniu sporej części pracowników produkcji( nie automatyków-elektroników , czy też mechaników ) , w związku z przerwą świąteczną i związanym z tym postojem zakładu , a nie o tym jak firma działa i jakie ma oferty pracy. Polecam czytanie ze zrozumieniem .
tomazo 2016-01-17 17:49
ale jednak pracownicy zostali wysluchani i premia zostala przyznana jak zdecydowal nowy menadzer i oficjalnie to oglosili,a wiec cos sie zmiania i to jest plus
Niemaconarzekać 2016-01-18 12:11
Chwała menadżerowi , za to , że wysłuchał ludzi i potrafił rozwiązać problem. Minus dla kierownika i zastępcy , za wypięcie się tyłkiem na ludzi.
Capo di tutti capi 2016-01-20 16:28
Skoro w firmie jest tak dobrze to dlaczego ludzie tam się zmieniają jak rękawiczki ? Czyżby zero polityki kadrowej by zatrzymać dobrych pracowników ? Czy może tani pracownik jest nic niewarty w myśl zasady że jak coś jest za półdarmo to jest nic niewarte i nikt nie szanuje takiego pracownika wszak na jego miejsce jest następnych stu w kolejce, postawi się byle kogo i będzie robił ?
3
pracownik 2016-01-22 16:47
Liderke stukal mistrz a pozniej lider jakos trzeba sie utrzymac na stanowisku nie majac skonczonej szkoly
Małorolny 2016-03-03 18:56
Pracodawcy kierownictwu nie wolno zmuszać ludzi do pracy we wszystkie soboty i do pracy po 12 godzin według własnego uznania jak to się często dzieje. Jest to bezprawne wymuszanie na pracownikach świadczenie pracy. To wszystko reguluje kodeks pracy, którego łamanie podlega karze.

Praca nadliczbowa nie może przekraczać: w roku kalendarzowym 150 godzin, przeciętnie w tygodniu 8 godzin, a na dobę 5 godzin.
Rekompensata pracy w godzinach nadliczbowych

Praca w godzinach nadliczbowych wymaga rekompensaty. Są możliwe dwa rozwiązania. Albo pracownik otrzyma dodatek z tytułu pracy w godzinach nadliczbowych, albo otrzyma czas wolny. Co ważne pracownikowi nie będą przysługiwać te dwa świadczenia na raz.

Za pracę w godzinach nadliczbowych, oprócz normalnego wynagrodzenia, przysługuje dodatek w wysokości 50 lub 100 proc. wynagrodzenia, w zależności w jaki dni odbywa się praca po godzinach. Ponadto pracodawca, na pisemny wniosek pracownika, może udzielić mu w tym samym wymiarze czasu wolnego od pracy. W takim przypadku nie będzie mu przysługiwał dodatek.

Za pracę w godzinach nadliczbowych kodeks pracy uznaje pracę wykonywaną przez pracownika ponad obowiązujące go normy czasu pracy, a także ponad przedłużony dobowy wymiar czasu pracy. Jest ona dozwolona tylko w dwóch ściśle wskazanych w kodeksie przypadkach, do których należą:

konieczność prowadzenia akcji ratowniczej w celu ochrony życia lub zdrowia ludzkiego, ochrony mienia lub środowiska albo usunięcia awarii,
szczególne potrzeby pracodawcy.

Jest znacząca różnica pomiędzy wskazanymi okolicznościami uzasadniającymi prace w godzinach nadliczbowych. Konieczność prowadzenia akcji ratowniczej ma na celu bowiem ochronę dobra o znacznej wartości. Ciężko jest w tym zakresie dopuścić się pracodawcy nadużyć. Przesłanka szczególnych potrzeb pracodawcy zaś, jest niedookreślona. Istnieje jednak szerokie orzecznictwo, które w znacznym stopniu ogranicza swobodę powoływania się przez pracodawcę na przesłankę jego szczególnych potrzeb, dla uzasadnienia wymogu pracy ponad normy czasu pracy, bądź przedłużony dobowy wymiar czasu pracy od swoich pracowników.

Zobacz także: Zakaz pracy w godzinach nadliczbowych

Aby pracodawca mógł skutecznie powołać się na przesłankę jego szczególnych potrzeb, wystąpić muszą okoliczności wyjątkowe i niemożliwe do przewidzenia. To pracodawca ocenia wyjątkowość zaszłych okoliczności, jednak pracownik nie może ponosić negatywnych konsekwencji złej organizacji pracy w zakładzie pracy przez pracodawcę.
Małorolny 2016-03-04 22:59
Łamanie limitów czasu pracy przez pracodawce jest karalne

Jeżeli pracodawca nie przestrzega limitu godzin nadliczbowych, naraża się na sankcje. Zgodnie z art. 281 § 1 pkt. 5 kodeksu pracy kto będąc pracodawcą lub działając w jego imieniu narusza przepisy o czasie pracy podlega karze grzywny od 1000 zł do 30.000 zł.

Tygodniowy czas pracy łącznie z godzinami nadliczbowymi nie może przekraczać przeciętnie 48 godzin w przyjętym okresie rozliczeniowym. Ograniczenie to nie dotyczy jednak pracowników zarządzających w imieniu pracodawcy zakładem pracy.

Tygodniowy limit czasu pracy to 48 godzin !!! Wychodzi 8 godzin nadliczbowych czyli przykładowo albo jedna sobota albo dwa dni po 12 godzin. Zmuszając pracowników do większej liczby nadgodzin w tygodniu pracodawca łamie prawo i podlega karze.


Liczba godzin nadliczbowych przepracowanych w związku ze szczególnymi potrzebami pracodawcy nie może przekroczyć dla poszczególnego pracownika 150 godzin w roku kalendarzowym.
Królu Lulu 2016-03-07 12:58
Mam pytanie do pracowników IS-Polska. Mianowicie interesuje mnie kim jest teraz Pani Anna B. ? Była już pracownikiem Działu Jakości , pracowała przy GP12 , następnie była liderem Finitury Audi ( praca tam była tak wyczerpująca do tego stopnia , aż linia potrzebowała dwóch liderów). Czekam na odpowiedź, interesujące...nieprawdaż ?
5
Odpowiedź 2016-03-11 12:48
Tego nie wiedzą nawet najstarsi górale.
Wykorzystywany 2016-04-09 14:45
Syf totalny a nie zakład.Logistyka liderzy nieroby patrzą tylko żeby ktoś za nich odwalał robotę układowcy.Zero pojęcia o pracy na magazynach 8 godz i do domku.Sobota jak się uda przewalić i kaskę zebrać.
3
Szok 2016-04-24 21:20
Czy ty na glowę upadłaś
gremlin 2016-05-16 18:28
aż mnie dziw bierze,ze ten syf prosperuje haha-banda nieudaczników zakłamanych konfidentów trzyma się długo- a reszta załogi rotacja ostra leci ,kto się nie podoba lub ma swe zdanie to..... leci kapuś zgłasza i zawalniają pracownika.
lysy 2016-05-20 12:15
a jak tam główny magazynier zwalnia dobrych magazynierów a przyjmuje pijaków i tumanów ciekawa polityka firmy
3
emploj 2016-06-14 17:51
ale sie niektorym 'ulewa', jak to mowia 'uderz w stol...' a jak ktos przeholowal, to zostaje zwolniony i tak to dziala w kazdej firmie a nie tylko tu wiec troche pokory panowie
kaka 2016-07-03 09:00
Te negatywne opinie nie popieram wszyscy narzekacie to idzcie sobie do PIEKARNI DO PRYWACIARZA to będziecie mieli zycie jak w Bagdadzie, przed świętami robię po 20 godzin oczywiscie za free 2 dzień swiąt idziesz juz do pracy w niedzielę idziesz do pracy juz od 5 rano bo trzeba kwasy przerabiac cały czas jest tylko jedna zmiana mało tego, Socjalnego nie mamy zadnego bo jest zawieszone ze względu na kryzys zakładu a kamery cyfrowe z 20 tysięcy są no pięknie. pracując 6 dni w tygodniu za 17.50 zł panie i panowie masakraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Królu Lulu 2016-07-05 12:11
Więc zwolnij się z piekarni i zapraszamy do IS Polska , nie marnuj się przy pieczeniu chlebka .
łysy 2016-07-25 16:41
włoski obóz pracy tak jest w IS
3
1 2016-08-06 08:22
Jak się nie ma pojęcia i robi karierkę to tak się postępuje po trupach do celu.Bałbym się na jego miejscu wychodzić do miasta, Jawor to mała mieścina.Ściemnia tych Włochów a oni łykają jak pelikany :).
2
Ataman Wasyl 2016-08-08 15:18
Fabryku charosza. Rabotajet super !
1
Pik 2016-08-29 01:59
Można iść popracować rok czy dwa, zwłaszcza jeśli to pierwsza praca. Ale bez rewelacji :)
Mario 2016-09-16 15:03
Jak ktos chce pracowac to bedzie pracowal, a jak ktos tylko narzeka i narzeka to nie bedzie pracowal.
1
Nic 2016-09-26 19:52
To przyjdź do pracy do is.
lola 2016-10-20 18:41
A może ktoś powiedzieć jak wygląda tam sytuacja w kontroli jakości i jak tam z przyjęciami na to stanowisko?
1
bobo 2016-11-06 22:18
W IS Polska jest wszędzie tak samo Włosi mają zawsze rację.
Nowy Menadżer Włoch oczywiście jest tak słabiutki ale robi bałagan .
W każdym dziale tak samo .
Mało kompetencji Włochów a Polacy choć są fachowcami muszą się podporządkować.
Dobrze ze niszczą swoje bo gdyby to było Polskie nie dalibyśmy tak robić .
Powodzenia .
2
MWol 2016-11-22 20:51
Pracowałem w tym makaroniarskim burdelu na początku działalności w Polsce, tj. od 2005 r. Byłem na szkoleniu w Teramo, coś potrafiłem. Później Di Sante nas wyj..ł (9 osób) bo produkcja dla Volvo kiepsko szła. Z perspektywy minionych 11 lat, jestem mu wdzięczny, Pracuję w amerykańsko- niemieckiej firmie, tam szanuje się pracowników a zarobki są nieporównywalne z tymi w IS. Niewolnicy Makaroniarzy - trzymajcie się!
2
Grzegorz 2016-12-06 21:39
Firma daje niesamowite możliwości kariery, praktycznie dla ludzi bez żadnego wykształcenia. Zaczynałem od zera byłem nikim , teraz jestem jak Bóg !
4
Bogdan 2016-12-10 18:58
Grzegorz tylko ci się wydaje że jesteś jak Bóg. Każda lina obsługiwana przez ciebie kiedyś jak i dziś kończyła się zatrzymaniem. Byleś i jesteś cienkim leszczem. Wkrótce wybierzesz sobie jedną z trzech bram.
16
łysy 2016-12-18 16:01
główny magazynier zawsze był leszczem.
13
łysy 2017-03-19 20:40
nawet mu " Kuźnię" zabrali bo tuman do niczego się nie nadaje. Pożal się boże główny nieudacznik a nie magazynier.
5
były pracownik 2017-03-26 11:53
Klasyczne forum jak widać gdzie większość to najwięksi krzykacze zwykle wykopani bo myśleniem się nie wysyłają ,a i bardzo odporni na przyswajanie wiedzy.
Zawsze silnie nie zadowoleni i ciągle im źle. I jak w każdej firmie to właśnie tacy ludzie generują najwięcej problemów udowadniając kierownictwu ,że pracownicy są problemowi wiecznie narzekając zamiast robić swoje.
A widać tu parę ,,gwiazd,, zakładowych jak choćby z pośród magazynierów. Dwóch nie tykalnych: jeden były lider z kuźni ,a drugi samozwańczy wice prezes z załadunków. Przegięli pałę ,pozbyli się ich to teraz płaczą na forach.

Co do samego zakładu to jak wszędzie. Są konfidenci i pupile. Ci drudzy są najgorsi. Póki są to wielce zadowoleni jak ich wykopią to wyzywają na forum.
Sama robota nie zawsze jest taka ciężka ,zależy gdzie się trafi.
Kierownictwo też nie jest wcale takie znowu złe ,wiele rzeczy da się dogadać jak zmianę urlop itp. Oczywiście wszystko w granicach rozsądku bo to w końcu zakład ,a nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] harcerski.
Najgorsi są liderzy i Ci pseudo nie tykalni bo błyszczą kosztem innych ludzi.

Pracowałem i w korpo ,później w IS ,a teraz na strefie i wszędzie jest to samo. I wszędzie są też Ci krzykacze.
Jedyna zasada dzisiaj to zarobki ,idzie się tam gdzie dają więcej ale w każdej jednej firmie działa to tak samo. Robisz swoje to większych problemów nie ma. Dyskutujesz ,filozofujesz i kombinujesz ,a roboty nie robisz to Cię w końcu wywalają.
Trochę pokory ludzie.
5
TrueStory 2017-04-15 04:35
Jakies zmiany po sprzedaniu is ? Polecialy juz glowy ?
1
wiem kim jestes 2017-06-05 18:36
Co sie tym interesujesz zle Ci w korpo ?
Lidia 2017-07-21 09:39
@były pracownik komu w takim razie poleciłbyś pracę w IS Polska? Co sprawia, że warto pracować właśnie w tej firmie? Takie dodatkowe informacje mogą być bardzo pomocne dla osób, które zastanawiają się nad aplikacją.
Zaczarowany Ołówek 2017-07-21 15:32
Polecam wszystkim bez wykształcenia a z dużymi ambicjami . Można zostać liderem i wyżej na zakładowej drabinie awansu, to tylko zależny od dyspozycyjności i elastyczności . Biorą zasadniczo wszystko co trochę dłużej pracuje bo rotacja ludzi jest ogromna. Jednych zwalniają inni sami odchodzą, a to skutek braku polityki kadrowej , nie przytrzymuje się pracownika podwyżkami czy choćby stażowym . Tani pracownik to mierny pracownik, bez motywacji by na dłuższy okres czasu wiązać swoją przyszłość z taką firmą . Dlatego polecam wszystkim ambitnym można zrobić karierę "błyskawicznie" bez żadnego znaczącego wykształcenia, w razie konieczności nawet pokażą gdzie na komputerze jest Caps Lock . Nie ma co narzekać, jest dobrze.
5
koko 2017-07-24 09:47
Zgadzam się całkowicie . Gdy była KP taka Pani mała Ania ona unormowała politykę personalną . Ściągała ludzi z doświadczeniem i porządnych . Ale nowa władza Włoska ją usunęła a teraz za władzy Pani Personalnej D i Menadżera F jedna wielka czarna dziura . Dokąd prowadzi możecie się domyśleć.
powodzenia
koko
8
Lidia 2017-08-21 10:43
@Zaczarowany Ołówek dla niektórych osób to na pewno będzie ważna informacja. Piszesz też o dużej rotacji. Co dokładnie masz na myśli? Jak wiele osób odeszło w ostatnim czasie? Czy ten problem dotyczy całej firmy, czy też któregoś z działów szczególnie?
Zostaw swoją opinię o IS Polska - Jawor
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IS Polska