brak logo

NBC Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o NBC Sp. z o.o.

majster 2010-10-11 21:43:56
Polecam, bo znalazłem robotę i to nie za 4000 PLN... w przeciągu miesiąca... Szybki kontakt, znajomość branży, dogadaliśmy się co do kasy szybko. Z tego co wiem na bieżąco mają ciekawe oferty, szczególnie dla programistów w Poznaniu, 3city, Wrocławiu i Warszawie
1
Doris 2012-06-12 09:20:18
Dla mnie wszystkie firmy żerujące na praktykantach to ogólna porażka - obiecują po praktykach pracę, a potem wywalają i biorą kolejnych praktykantów i tak cały czas.
1
Zawiedziony 2012-06-13 18:25:06
Popieram przedmówcę. Firma zatrudnia praktykantów, nic im nie płaci i potem przychodzą kolejni i tak przez cały rok można mieć darmowego pracownika. A nawet kilku. Moim zdaniem takie wykorzystywanie powinno być karane! Rozumiem przyjęcie praktykanta na miesiąc i gwarancja zatrudnienia, ale nie odrabianie pańszczyzny za darmo dla kogoś kto dostaje miesięcznie pięciocyfrową wypłatę.
1
ktoś 2012-09-03 10:11:10
Dziwne, że takie opinie na temat praktykantów pojawiły się w takim krótkim okresie czasu. Poza tym oczywiście nie są one prawdziwe. Już od wielu ponad roku nie są zatrudniani \"bezpłatni\" praktykanci. Fajna, rodzinna firma, z dobrą atmosferą. Miejmy nadzieję, że nikt tego nie zepsuje...
kiedys w nbc 2012-10-20 15:47:36
NBC to dobra firma dla osób rozpoczynających karierę zawodową, Rzeczywiście obiecywane są złote góry a w praktyce różnie bywa.
Firma rodzinna...to chyba niewłaściwe słowo. Niestety spora rotacja pracowników, głównie przez finanse.
1
jan bąk 2012-11-22 21:07:32
a to ciekawe
bo z rozmowy z managerami wynika co innego - do projektów IT w branży bankowej zatrudniani sa specjaliści ze stażem kilkuletnim za dobrą kasę (5 cyfr)
Ktoś 2014-05-07 13:26:00
Kiedyś fajna firma z wizją, teraz tylko dolarki w oczach. Średnio ludzi traktują, choć są wyjątki, do tego atmosfera bardzo słaba.
1
bylypracownik 2014-08-14 18:10:22
nie polecam kontraktu z tą firmą. Pracowałem dla nich 2 lata i uważam że żerują na pracownikach nie polecam i odradzam
Oferty Pracy
2014-08-19
Żródło: Gowork.pl
Katowice
(śląskie)
Opis stanowiska: przygotowywanie i weryfikacja dokumentacji aplikacyjnej do Funduszy Europejskich oraz rozliczanie projektów inwestycyjnych współfinansowanych z UE, współpraca z podmiotami zewnętrznymi w zakresie rozliczania dotacji unijnych, zarządzanie projektami inwestycyjnymi, przygotowywanie i weryfikacja dokumentacji o charakterze analitycznym w szczególności opracowanie dokumentów finansowych oraz ekonom
sabi 2014-08-21 21:07:15
Powyższe oferty pracy (Specjalista ds. analiz i rozliczeń projektów unijnych)nie odnoszą się do firmy NBC o której są opinie. Tej we Wrocławiu nie polecam nic rozwojowego
1
pracownik 2014-09-18 14:20:14
Nic rozwojowego? Doprawdy nie wiem skąd taka opinia. Projekty różnorodne dotykające zróżnicowanych branż, wiele lokalizacji. Duża stabilność. Każdy znajdzie coś dla siebie. Odnoszę wrażenie, że konkurencja próbuje stworzyć jakis czarny PR.
2
Das Boot 2014-12-19 14:54:32
Hej kochani, jeśli interesuje was zatrudnienie w firmie NBC Sp. z o.o. to właśnie pojawiła się świeżutka oferta pracy. Warto zobaczyć bo podobno mało miejsc a dużo ludzi chętnych. Miejsce pracy: Katowice Region: śląskie Opis stanowiska: przygotowywanie i weryfikacja dokumentacji aplikacyjnej (w ty...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5733960?keywords=&region=
Jarek 2016-06-24 08:32:52
Programista B2B 14.000.
Jarek 2016-06-24 11:32:24
Umowa B2B, co miesiac takie wynagrodzenie, ale musisz byc w miare dobry :)
1
krycha 2016-08-24 11:17:07
Firma zachowuje się nie do końca profesjonalnie. Nie mam problemu, że nie wybrali na dane stanowisko akurat mnie, to rozumiem - uważam, że powinni jednak udzielać informacji na temat przebiegu rekrutacji - niezależnie od wyniku. W dzisiejszych czasach milczenie jest bardzo nieprofesjonalne.
1
krycha 2016-09-19 11:39:17
Tak, naturalnie. Powiedzieli, że się odezwą, inaczej nie miałabym z tym problemu :). To przykre, że większość osób z HR ma mózg wyprany sloganami branży biznesowej (tj. sukces, motywacja, dążenie do celu), a raczej coachingowej, lecz niestety często tylko i wyłącznie przez to, że nie mają własnego ja ;). Ale cóż...takie czasy,
W oddziale Motoroli (gdzie dostałam angaż) zastałam zupełnie inny standard. Nie rekrutowały mnie HR'y, lecz specjaliści. Nie było bezpłciowego i jałowego gadania na temat moich mocnych cech, a także tego "gdzie widzę się za 10 lat". Te pytania mają taki sam sens, jak oświadczyny na pierwszej randce :D.
4
krycha 2016-09-25 16:27:46
Absolutnie nie jestem "rozczarowana" ani "rozgoryczona". Chodzi mi o kindersztubę, czyli o coś czego brakuje wielu ludziom. Etyka rekrutera zaleca poinformowanie kandydata. Jeśli chodzi o wymagania, to z pewnością spełniałam zawodowe. Z całym szacunkiem - Motorola jest nieco bardziej miarodajną marką, niż NBC. Mówię oczywiście o kompetencjach zawodowych. Nie chcę spamować, zalecam po prostu skupienie się na umiejętnościach zawodowych, a nie na "motywacji, sukcesie i dzialalnościach w biznesklubie", bo każdy kto idzie na rozmowę interesuje się głównie finansami, a nie firmowymi cukierkami na firmowym fanpage'u. Nie produkujmy grona marionetek w granatowych garniturach, tylko specjalistów :).
4
night_rider 2016-10-09 19:45:32
Przerost formy nad treścią, w wyjątkowo kryzysowej sytuacji można próbować...w innym przypadku szkoda czasu.
1
night_rider 2016-10-09 19:45:47
Przerost formy nad treścią, w wyjątkowo kryzysowej sytuacji można próbować...w innym przypadku szkoda czasu.
night_rider 2016-10-10 00:48:55
@jako, współpracowałem z oddziałem w Krakowie przez około 9 miesięcy (stanowisko techniczne). Zarobki nie powalały - w przeciwieństwie do otoczki wokół krakowskiego oddziału. Eventy, szkolenia, zabawy...NBC słynęło (podobno) z poważnego stylu pracy, niestety teraz zaczyna się z niego robić kolejne korpo z szeregami ludzi, dla których nie są istotne zarobki (ta, jasne ;) ), a najważniejsze są szkolenia z coachami (sic!) i motywacja. A cóż motywuje lepiej jak pieniądze? :)
1
night_rider 2016-10-11 11:36:23
Szkolenia, to ostatnio najpopularniejszy synonim roztrwaniania pieniędzy. Jeśli ktoś musi się szkolić, aby uświadomił sobie, że jest wartościowym człowiekiem i słuchać jakiegoś cymbała w atramentowym garniturze, który każe złapać się za ręce...nie muszę chyba kończyć.
Myślę, że premia byłaby większą motywacja od szkolenia motywacyjnego.
1
re 2016-10-11 11:36:58
No ale pewnie do tej podstawy 1800 jest jeszcze szansa na jakieś premie, co jest dobrym znakiem na to co się teraz dzieje.
chri$ 2016-11-13 01:38:34
Nie polecam. Firma którą (przynajmniej w mieście gdzie wychodzi się na pole) kierują osoby pozbawione logicznego myślenia; osoby posiadające głowy naładowane często informacjami ze szkoleń i studiów z Socjologii bądź w najlepszym razie Zarządzania.
2
KilarSoft 2016-12-01 11:14:33
Firma pełna pozytywnych ludzi z mnóstwem energii. Bardzo dobry kontakt oraz indywidualne podejście. Jako kandydat a później kontraktor uważam naszą wspołpracę za wzrocową. Jak na czyms Ci zależy to napewno da się to załatwić. :)
2
mnatan 2016-12-02 12:13:19
Outsorcing to bardzo dobry sposób na bardzo szybkie rozpoczęcie kariery i rozeznanie w biznesie. Polecam oddział NBC w Krakowie - wszystkie warunki współpracy były zawsze bardzo jasne, finanse na dobrym poziomie, a sama firma bardzo pomocna.
Zostaw swoją opinię o NBC Sp. z o.o. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NBC Sp. z o.o.