brak logo

Euromosty

Wrocław

Opinie o Euromosty

Robal 2010-06-08 15:44:16
Atmosfera w firmie nieprzyjazna, chyba że jestes juz starym wyjadaczem. Ludzie siedzą na kupie, jest ich za dużo, ale to przecież tania siła robocza. Nowi pracują w domu bo nie ma dla nich nawet krzesełka.
Wynagrodzenie - uwaga - 1200 zł na rękę na umowę o dzieło - stawka głodowa.
Pan (usunięte przez administratora) dzienniki praktyk podpisuje, ale taka praktyka jest pewnie niewiele warta. Ja nawet nie uzupełnię dziennika z okresu pracy w Euromostach, bo po prostu wstydzę się, że musiałam tam z braku laku pracować.
Brakuje koordynacji, dyscypliny.
Jedynym plusem może fakt, że musisz nauczyć się, że wszystko robisz sam, począwszy od uzgodnień, pozwoleń itp.
Minusem - wszystko inne.
Zdecydowanie nie polecam. Przepracowałam tam raptem 1,5 miesiąca, ale niesmak pozostanie mi zapewne na bardzo długo.
anonim 2010-06-30 11:06:54
Pracowalem tam dluzej, ale nie doszedlem do \"starych wyjadaczy\". Pracy duzo i technika rzucenia na gleboka wode-ale to akurat oceniam na duzy plus! Trzeba wszystko samemu robic przez projektowanie po uzgodnienia. Najlepsza nauka.
A "starzy wyjadacze\" pomagaja i podpowiadaja, ja sie nie spotkalem z ich niechecia.
Taki system bywa trudny ale uczy najwiecej. I niestety najslabsi odpadaja szybko- to tez fakt.

Nie wszyscy wytrzymuja cisnienie!
Ogonie atmosfera ok, i warunki ok.
Wynagrodzenie - pensje nienajwyzsze, ale pracowalem na tyle dlugo ze bylem na premiach. Te zdecydowanie lepsze!!
Zreszta wiadomo ze od razu po studiach, zielony jak trawa, nikt mi nie da 2,5 klocka.
Firma ogolnie ok, teraz przeszedlem do innego biura i jest masakra. Kazdy patrzy kogo tu(usunięte przez administratora) Ale pensja lepsza.
Robal 2010-08-27 09:10:50
A ja teraz w innym biurze dostaję te dwa i pół klocka na rękę (jakby to było super dużo) i pracuję z przyjaznymi ludźmi przy własnym biurku, na własnym krześle! Jednak można!
Polecam Euromosty jako szkołę survivalu, która uczy jak przetwać w ciężkich warunkach. Każda kolejna praca będzie na pewno miłym zaskoczeniem.
Ona 2010-09-10 22:52:39
a ja po studiach(pwr) i jako opiekunka 6000 (1600 euro) zeta + urlop +samochód do dyspozycji... jak się douczycie to może was zatrudnię! w kapitalizmie liczy sie kapitał!!! nie wiedza i zdolności.
fuj 2010-10-07 21:18:58
No no bardzo ambitna praca. I jaka rozwojowa! A satysfakcji co niemiara!
DO ROBA-L-KA 2010-12-18 22:12:53
Robal: chyba nie jesteś zbyt konsekwentny (a) bo jednak wpisujesz te "praktyki" do CV!! Brawo za "obiektywizm i niezależność" :)))
JP 2012-05-29 14:23:21
Firma nie płaci za zlecone zadania. Mnie za usługi geodezyjne do tej pory nie wyplacila pieniędzy.faktury wystawine w 2010 i 2011 roku a pieniędzy dlaej nie ma. Nie polecam tej firmy do współpracy.
Miłosz 2012-07-31 19:41:03
(usunięte przez administratora) nie płaci wielu ludziom. Wiele osób pozywa go do sądu i sprawy wygrywa. Także polecam taki sposób odzyskania pieniędzy. Niestety ten pan(usunięte przez administratora) uważa, że nie musi płacić ludziom za wykonaną pracę i zdecydowanie odradzam jakakolwiek współpracę z tym panem i firmą euromosty.
anonim 2012-08-22 13:03:45
Pan(usunięte przez administratora)chyba tak trzeba pisać o osobach oskarżonych nie płaci podwykonawcą ani nie płaci obiecanych pieniędzy swoim pracownikom zatrudnionym w firmie. Zawsze jest jakiś powód żeby zmniejszyć wypłate a to czeka na pieniądze a to cośtam. Na rozmowie o prace obiecuje normalne stawki a jak przychodzi co do czego to 1200zl i płatne w ratach
ktoś 2012-09-06 16:28:22
No właśnie trzeba pisać z imienia i nazwiska o kogo i jaką firmę chodzi, żeby nie(usunięte przez administratora) innych ludzi. A oskarżony to on chyba niestety nie jest ;-)... te procesy co ma to z powództwa cywilnego. Oby tylko wszyscy, którym wisi pieniądze jak najszybciej je odzyskali(usunięte przez administratora) Może to go czegoś nauczy...
Maniek 2013-09-15 13:19:46
(usunięte przez administratora)jest dłużny pieniądze wszystkim pracownikom jakich "zatrudnia" oraz tym którzy już wcześniej u niego pracowali. Także innym firmom jak geodeci itp. Firma Euromosty upadła, jak nic otworzył ForProjekt i IMG Projekt i nic sobie nie robi z ludzi którzy łudzą się że dostaną jakiegoś grosza. (usunięte przez administratora)
mariusz 2014-08-26 13:59:21
Witam, zgadzam sie jak najbardziej z powizszymi opiniami. Nikomu nie polecam tam pracowac ani wspolpracowac. Placa gowniana, ludzie nieprzyjemni i na dodatek zmuszaja pracownika do pracy na nielegalnym oprogramowaniu - porazka. Nie dziwie sie ze firmy: EUROMOSTY, IMG PROJEST i moze jeszcze inne ktore kryja sie pod nazwiskiem Wdowiak upadly. Zapewne beda nowe wiec przedtrzegam przed tymi ludzmi. Z takimi nie powinno sie miec nic do czynienia. Pozdrawiam
risto 2015-01-23 22:53:31
no to w takim razie może te fakty powinny przemówić do Ciebie w jakiś sposób ;) ot na przykład , że firma po prostu dała sobie spokój bo nie wyrabiała na obecnym rynku. A nie jest to niestety pierwszy raz gdy taka sytuacja miałaby swoje miejsce przecież w tej branży. niestety, ale to pokazuje jak jest obecnie ciężko
dariusz 2015-03-25 03:11:59
Może ktos w takim razie napisac jasno co się stało z firma euromosty? Moze jest tutaj ktos z obecnych albo byłych pracowników? Z postów powyżej wnioskuje, że mogli po prostu upaść. Faktycznie trudno obecnie znaleźć o nich jakieś informacje w Internecie i jest to odrobinę niepokojące. Pozdrawiam i dzięki za informacje.
gv 2016-05-15 19:33:15
niesttey juz dawno temu znaleźli tego asystenta projektanta i z tego co mi wiadomo, na chwilę obecną nie szukają
Zostaw swoją opinię o Euromosty - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Euromosty