logo Stokrotka

Stokrotka

Teresin

Opinie o Stokrotka

2013-10-01 19:25
Dla kierownictwa rozgrywki personalne i niechęć oraz uprzedzenie do pewnych osób bierze górę na dobrem firmy. Nie patrzą, że pracownik stara się jak może tylko pokazują KTO tu rządzi i kogo mogą upodlić !!!
Panowie i Panie życie jest tylko życiem i nie będziecie wiecznie tymi NA GÓRZE !!! Nadejdzie dzień kiedy zostaniecie rozliczeni ze swoich zachowań.
mudin 2013-10-02 22:07
a ja mam 9 dni pracujacych pod rząd,przeciez to jawne łamanie prawa. Czy jest u nas w firmie ktoś na tyle inteligentny i kompetentny aby sie tym wszystkim zajął??? robi sie gorzej niz w tesco , niestety ehh. pozdrawiam serdecznie wszystkie stokrotki !
stinggg 2013-10-02 23:49
Drodzy koledzy wczesniej nie byłem na tym forum i jestem tu po raz 1-szy i troche poczytałem wasze opinie .
Napisze wam tak ta firma to dno ja pracowałem w niej prawie 4 miechy sam sie zwolniłem a dlatego bo w koncu znalazłem pracę w Błoniu mam dalej 15km ale powiem wam że psychicznie odpoczywam , praca po 8 godz i wikendy w domu praca na trzy zmiany a kierownik super gość z Pruszkowa .
A co do tej stokrotki to już nie dawałem rady praca 10 godz nigdy nie mogłem sobie spraw pozałatwiać i wikendu sobie zorganizować bo grafik codziennie zmieniany , jedna przerwa tylko 25min tyle pracowałem ale nigdzie tak nie było wszedzie były po 2 godz 5-10 min na fajke . Chamstwo kierowników co myslą że są nie wiadomo kim a dla mnie to prostaki i zawsze mam polewe z takich idio...... i liderzy kto ich tam zatrudnił bo ich praca polega tylko na podpierda.....u każdego kto na chwile stanie . Jak dla mnie to jest jeden wielki ....... i podobno w Tesco jest lepiej i pracownika troche bardziej szanują ja bym tam roku nie dał rady i tak stałem sie bardziej nerwowy przez ten kołchoz . Nie polecam nikomu tego ......
2013-10-03 11:58
Tak jak już tu wcześniej ktoś napisał. Kierownictwo nie patrzy na to ze ktoś pracuje dobrze, tylko jak się na kogoś zaweźmie bo mu pyskował czy nie daj boże okazał się mądrzejszy - jest do wywalenia !!!
Personalne animozje są ważniejsze od dobra firmy !!!
Żałosne !
PATATAJ 2013-10-03 20:57
jasne że ogarniam, przewalam mleko , na chłodni i inny towar, no i tak na 2000 kartonów mam 2001 punkt akordowy tak to mi wyszło według skanera :) a presja na normę jest większa bo jest premia , ja to sobie odpuszczam, za 300 zł mam może biegać , jasne że pracuje ale normalnie , najgorsze są te miejsca paletowe wysoko np. 23a02 ciekawe jak z tej palet to sięgnąć , wiadomo jak wszyscy ale czy to jest zgodne z przepisami bhp takie wchodzenie po regale ? a co do opinii to jest gorzej niż w tesco , bo tam czasem można było pogadać a tu wszystkim się spieszy , a i 3 kartony na minute , proszę niech kierownik porobi kilka zleceń i sam sprawdzi jak to jest ?????????
ecjapo 2013-10-03 21:22
Ja pierdziu... moja żona pracuje w tej chlewni i jak czytam te piękne "niusy", to musiałbym się skontaktować z kimś kto dowodzi Tym "wozem" i podpowiedzieć jak można być szefem i jednocześnie człowiekiem dla "Ludzi" , którzy pracują dla siebie, współpracowników. i dla Firmy , która powinna być wyznacznikiem kultury pracy....
retrakarz 2013-10-09 20:54
obóz pracy ,wielki kołchoz w stokrotce ,oszukują pracowników na nadgodzinach ,tyranie po 10 godzin i straszą ze premię zabiorą jak nie zostaniesz,
2013-10-11 08:29
Nie wiem czy potrzeba skończyć jakąś szkołę by zobaczyć że ludzie mają już dość ? Czy nie widać, że pracownicy celowo pracują wolniej ? Czy nie widać, że ludzie poszli celowo na zwolnienia ? Problem z dnia na dzień się nawarstwia. Kolejny dzień - koleje opóźnienia. A Ci co jeszcze przychodzą do pracy - najlepiej jak by po 16 godzin pracowali. Najprościej ogłosić, że pracujemy po 10 godzin któryś dzień z rzędu i samemu iść do domu. I tak na prawdę przez te 2 godziny ci co zostali i tak mają wszystko gdzieś !!! Pytam czemu to służy ?
Inwentaryzacja ? Nie w tym bałaganie !!!
Panie dyrektorze niech pan przejrzy na oczy. Problem jest nie w pracownikach najniższego szczebla, tylko w kierownictwie, które zatraciło gdzieś granice co im wolno a co nie.
1
2013-10-11 08:44
Dokładnie. Impertynencja kierownictwa sięga już zenitu. Ciągłe jeżdżenie na wózku i szukanie byle powodu żeby się do kogoś przyczepić to już norma.
Choć samemu - to można stać i gadać z dziewczynami po kilkanaście minut i jest ok. Nikt nie sprawdza na kamerach i nie wyciąga z tego powodu konsekwencji, nie zabiera premii.
To jeden z przykładów - co wolno wojewodzie to nie Tobie smrodzie :)
Ile jeszcze trzeba dawać znaków, byście zrozumieli, że przegrywacie tą walkę. Ludzie którzy jeszcze pracują, są wycieńczeni fizycznie oraz psychicznie. O ile przy dobrym nastawieniu można "fizyczne" zmęczenie pokonać przy odpowiedniej motywacji - to tego psychicznego się nie da. Bo motywacji nie ma żadnej.
Bawmy się dalej w tą grę !!!
Wynik jest znany - straty dla firmy !!!
I gonienie non stop do pracy niestety wywołuje efekt odwrotny do zamierzonego !!
2013-10-14 00:18
ta robota mi się naprawdę podoba
4
Kaczor 2013-10-14 22:54
Jak tam wypłaty? Zadowoleni?
3
ojejej 2013-10-16 17:41
Wypłata za pare dni ok, ale 10 godzin pracy, myślę o tym żeby się zwolnić bo bardzo mi to nie pasuje.. szkoda mi tochę ale ciężko jest pogodzić mi to z innymi obowiązkami, miało być to czasem tylko a nie codziennie... kiepsko to wyszło.. bo czasem to 2 lub3 razy na miesiąć a tu co.... no i te baterie do wózków samemu , ile one mają kg, i kobiety same mają to zrobić albo prosić kogoś, to upokarzające.......
XXX 2013-10-17 15:07
Może i zadowoleni, ale nie jest to wynagrodzenie adekwatne do pracy jaką wykonujemy!!!
2013-10-19 09:09
I znowu to nakładanie zmian. Nieraz jest tak że 20 osób przez 4 godziny nic nie robi bo brak skanerów i wózków. !!! Na pytanie, co robić - kierownictwo odpowiada - ważne żeby zostać, żeby nie powiedzieli, że dużo pracy a my nie zostaliśmy.
Ludzie są już zwyczajnie zmęczeni, a to dopiero początek okresu przed świątecznego.
sad 2013-10-19 15:31
Jak teraz dzień w dzień tyramy po 10 godzin to co będzie się działo przed świętami? Więcej osób nie zatrudnią bo po prostu nie ma sprzętu (skanerów i wózków) a do tego jeszcze jak teraz rozkręci się mięso to będzie kolejne kilka tysięcy towaru na każdą zmiane. Podniosą normę do 200 i będziemy [usunięte przez administratora] po 12 godzin!!! Zobaczycie
5
vladimir 2013-10-19 17:08
ale wczoraj latali obsrani , smiać mi sie chciało dyro ostro w..k.urwiony. po co zostajemy skoro i tak nic nikt nie robi hehe.???? co ma na celu nakładanie zmian? np ci na godz 20 snują sie po magazynie bez skanerów bez wozków?czemu to służy? nie moge zrozumiec?
2013-10-20 11:40
Wydaje im się, że przez takie nakłądanie NADGONIĄ opóźnienia. Niestety morale załogi jest bardzo niskie i brak motywacji do pracy. I straszenie w tej sytuacji mija się z celem i wywołuje jeszcze większe niezadowolenie załogi. Czy trzeba ukończyć jakąś szkołę by zrozumieć, że pracownicy "padają na pysk" i nie mają siły ? Brniemy w ślepy zaułek !!! Z dnia na dzień opóźnienia będą rosły !!! Czy nie można na początku zmiany powiedzieć: Jest do zrobienia tyle i tyle i jak to zrobimy wyjdziemy po 8 godzinach ? Ludzie widząc cel pracują wydajniej ! Tylko zróbmy to na zasadzie, że jak coś powiemy to się do tego stosujmy. Nie róbmy sobie z gęby du..y ! Jak to tu jest praktykowane. Co innego sie mówi a co innego robi.
1
2013-10-20 13:54
Czemu to służy ?
Temu że kierownicy mają premię za TONAŻ wychodzący na zmianie. I dlatego siedzimy ile można, żeby nabijać kilogramy ! Kierownictwo już zmienia mieszkania i samochody - i to dzięki nam !!! My tyramy po 10 godzin a oni po 8 idą do domu.
2013-10-21 11:14
Praca jak praca - nikt nikomu nie będzie płacił ZA NIC. Problem polega na tym, że pracownicy mają już dość tych wiecznych nadgodzin. Przy zatrudnianiu mówią, że sporadycznie może się zda żyć praca w nadgodzinach, a rzeczywistość jest zupełnie inna. Przychodzą nowi pracownicy i po kilku dniach odchodzą.
blondi 2013-10-22 07:22
Wytlumaczcie mi jedno o co chodzi z ta norma? Placa 3gr, za kazdy zrobiony karton? Czy co..?
1
brunet 2013-10-22 23:02
z tymi 3gr to chyba cie fantazja poniosla, z tego co mi wiadomo to jest 1gr za karton albo punkt
wsc 2013-10-26 11:37
Jak piszemy prawde o stokrotce Teresin ,jak tam sie pracuje to zaraz kasują ,tyranie po 10 godzin ,za smieszne wynagrodzenie adekwatne do tej pracy ,straszenie przez kierownictwo ,jak nie zostaniesz po godzinach to straszą ze wręczą wypowiedzenie i maja gdzieś ludzi [usunięte przez moderatora] nie polecam nikomu .....
1
robot 2013-10-26 20:50
Kolego sting ciesze się że znalazłeś prace szkoda że nasz plan podania ich do sadu nie pyknoł, ale powiem Ci tak ja też ide na wysoki skład do tesco musimy się jakoś złapać na piwko gorąco pozdrawiam i życzę powodzenia
qwerty 2013-10-29 11:53
Wczoraj na przełamaniu zmian 20 - 22 znowu około 30 osób nie maiło co robić !!! Czy ktoś ogólnie nad tym panuje ?
Masakra jakaś szwendać się dwie godziny i udawać, że się pracuje !!!
1
fifirifi 2013-10-29 12:16
i co koniec z romansami? A może jest jakaś parka?
1
fifirifii 2013-10-29 15:50
I to nie jedna - a Tobie żal (usunięte przez administratora) ściska ? Skoro kręcą cię takie tematy to trafiłeś nie na to forum. Żenada !!! :) Chyba masz jakiś kompleks ? Jesteś sam lub sama to napisz do tygodnika PRZYJACIÓŁKA tam Ci coś poradzą.
fifirifii 2013-10-30 00:03
Świadczy o tym że rozmawiamy tu o innych sprawach niż romanse. Skoro jesteś taki inteligentny że skleciłeś taką odpowiedź powinieneś to zauważyć.
1
reg. 2013-10-30 13:42
Jak czytam wasze komentarze chłopaki to aż mi was szkoda ze tak (usunięte przez administratora) całe szczęście na Magazynach regionalnych stokrotki jest trochę lżej ale jak rozkręci się mięso na dobre to już to widzę jak będziemy (usunięte przez administratora) po 12 godzin z tym co jest teraz już ledwo dajemy radę a co dopiero jak tego mięsa bedzie w cholerę.
1
Krejzol 2013-10-30 17:18
Powiem krótko. Na rozmowach kwalifikacyjnych było mówione że praca jest 8 godzinna. A tutaj co, codziennie 10 godzin. Ciagle nie wiadomo jak sie przychodzi, ile godzin bedzie sie w pracy. Nic nie mozna zaplanowac. Kto sadzi podobnie?
1
brunet 2013-10-30 22:08
Niezłe (usunięte przez administratora) w tej stokrotce, jak kierowniczki cwaniaczki wysyłają kobiety na mięso z paleciakami gdzie zlecenia mają po 700kg. Czy im jest (usunięte przez administratora) nie wstyd?
1
nvt 2013-10-30 22:50
mam madzieje że w tym miesiącu nie zabierzesz mi premij znów !!!! bo nie po to tyram w tym pikingu żebym miał znów zabraną kasę , sam zarabiasz pewnie ze 4 koła , a wiesz że dla nas pracowników zabranie nawet 100 zł oj bardzo bardzo boli , czy wiesz że jak zabierzesz te 100 zł to dzieciakom czegoś znów nie kupię zastanów się chłopie z Rawy !!! Bo jak nie to z powrotem tam będziesz szukał roboty aha i zabierzesz tą swoją marychę co nic nie robi tylko snuje się w jedną i drugą stronę (usunięte przez administratora)
Regionalny mag. 2013-11-01 08:09
Siema! dlaczego są takie opóźnienia w Teresinie i dlaczego magazyny regionalne dostają tak późno towar z 1 dniową zwłoką może mi ktoś to wytłumaczyć ???
wysyłka 2013-11-01 21:14
Tu nie chodzi o podejście do pracowników, tylko o mięso ślepy jesteś?? Czekaliśmy na wysyłkach tylko na te lodówki. Co ma jedno do drugiego? Przyjrzyj się jak oni są zatyrani, no może nie wszyscy :)
1
M 2013-11-01 21:18
Gdybyś tam pracował to byś wiedział, że w coolboxa wchodzi do średnio 200kg, a nie 700 !!! tacy jak ty mało robią a dużo gadają ...
Regionalny mag. 2013-11-02 14:02
no to nieźle, tak też myślałem że jak ruszy te mięso pełną parą to będzie lipa. Ale nie sądziłem że aż takie u nas opóźnienia będą
vgvgu 2013-11-02 20:31
Dziwia sie ze sa opoznienia na miesie... niech pojda i robia z paleciakiem w takie zimno ze palce sztywnieja... coraz bardzie (usunięte przez administratora) mnie i pewnie tylko robota...
xxx 2013-11-03 08:37
Praca jak praca bardzo ciężka, pieniądze nie adekwatne do wykonywanej niewolniczej pracy!!! Opóźnienia są ,bo pracownicy przemęczeni(żeby dostać choćby jeden dzień urlopu chyba faktycznie pod biurko trzeba wleźć bo inaczej nie da rady), premie zabierane więc nie mają motywacji.
A teraz z innej beczki- kiedy były przeglądy na wózki??? Zwróciliście uwagę na naklejki na wózkach bhp-owiec jest co tydzień i nie zwraca na to uwagi. i jeszcze ten wypadek pracowników w drodze z pracy po 10 godzinach pracy w nocy????
1
YY 2013-11-03 22:29
Jaki wypadek? Proszę o jakieś informacje
2
Ania 2013-11-12 19:10
Ale na swieta nam to wynagrodza paczki dla dzieci i 900zl bonow dla kazdego pracownika chociaz o tyle sie postarali szczerze mowiac nie liczylam na jakiekolwiek bony a tu taka mila nespodzianka
2
tia 2013-11-12 22:01
Taaaa yhy, juz widze jak kazdy dostanie takie bony, pewnie znow od akordu bedzie zalezala wysokosc bonow.. z paczkami pewnie prawda szkoda ze dzieci nie mam:-)
2
praca jest zajebista 2013-11-13 15:41
Pieniadze spore,adekwatne do pracy,mozna duzo zarobić.polecam stokrotke.
Praca nie jest zajebista 2013-11-14 13:10
O jest RODZYNEK :) Podoba mu się w STOKROTCE :) GRATULACJE !!! Opisz jeszcze co tak bardzo Ci się podoba i się podpisz, bo w tym wypadku nie masz nic do ukrycia i premie może większą zobaczysz !!! Tylko nie podpisuj się jako jeden z kadry kierowniczej - bo będzie to żałosne !!!! :)
bolo 2013-11-14 17:38
Dziś odszedł jeden z Kierowników.Szkoda wielka
olo 2013-11-14 20:55
podoba mi się, a Ty co przykuty kajdanami jesteś? Tobie się nie podoba, zmuszają Cię i płacą, ależ ty masz pecha. Obudź się to jest praca nie przedszkole, trzeba pracować
bob 2013-11-15 15:58
DACIE NAM W KOŃCU PRACOWAĆ PO 8 GODZIN ?
2
inteligent 2013-11-15 22:19
dadzą pracować po 8h ale za 3lata, jak się firma rozkręci ;)
Ulkaaa 2013-11-17 13:51
Paczki dla dzieci owszem, ale jakie 900zł bonów, dla kogo?? i gdzie bo ja pracuje ponad 5 lat i takich jeszcze nie widziałam....
2
mmm 2013-11-18 17:15
MIAŁO BYĆ PO 8 GODZIN, A ZNOWU JEST CODZIENNIE PO 10, PANIE WIELKI DYREKTORZE JAK COŚ OBIECUJESZ TO MOŻE SIĘ TEGO TRZYMAJ A NIE ROBISZ Z LUDZI (usunięte przez administratora)
2
Fiona 2013-11-20 12:53
Praca lekka, dobrze płatna. Z kierownikiem można się dogadać. Codziennie 8 godzin. Bajaaa :)
Jedna osoba pomaga drugiej, cóż można chcieć więcej?
1
Ulkaaa 2013-11-20 18:50
A o czym Ty piszesz jakie 8h, codziennie 10 albo jeszcze lepiej, i ciągle nic się nie podoba!!No i bardzo dobrze płatna najniższa krajowa + premia ( oczywiście jak jest).....
Zostaw swoją opinię o Stokrotka - Teresin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stokrotka