Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Stokrotka

Opinie o Stokrotka

zdjecie uzytkownika
- 2013-10-03 11:58:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak jak już tu wcześniej ktoś napisał. Kierownictwo nie patrzy na to ze ktoś pracuje dobrze, tylko jak się na kogoś zaweźmie bo mu pyskował czy nie daj boże okazał się mądrzejszy - jest do wywalenia !!!
Personalne animozje są ważniejsze od dobra firmy !!!
Żałosne !
zdjecie uzytkownika
PATATAJ - 2013-10-03 20:57:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jasne że ogarniam, przewalam mleko , na chłodni i inny towar, no i tak na 2000 kartonów mam 2001 punkt akordowy tak to mi wyszło według skanera :) a presja na normę jest większa bo jest premia , ja to sobie odpuszczam, za 300 zł mam może biegać , jasne że pracuje ale normalnie , najgorsze są te miejsca paletowe wysoko np. 23a02 ciekawe jak z tej palet to sięgnąć , wiadomo jak wszyscy ale czy to jest zgodne z przepisami bhp takie wchodzenie po regale ? a co do opinii to jest gorzej niż w tesco , bo tam czasem można było pogadać a tu wszystkim się spieszy , a i 3 kartony na minute , proszę niech kierownik porobi kilka zleceń i sam sprawdzi jak to jest ?????????
zdjecie uzytkownika
ecjapo - 2013-10-03 21:22:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pierdziu... moja żona pracuje w tej chlewni i jak czytam te piękne "niusy", to musiałbym się skontaktować z kimś kto dowodzi Tym "wozem" i podpowiedzieć jak można być szefem i jednocześnie człowiekiem dla "Ludzi" , którzy pracują dla siebie, współpracowników. i dla Firmy , która powinna być wyznacznikiem kultury pracy....
zdjecie uzytkownika
retrakarz - 2013-10-09 20:54:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
obóz pracy ,wielki kołchoz w stokrotce ,oszukują pracowników na nadgodzinach ,tyranie po 10 godzin i straszą ze premię zabiorą jak nie zostaniesz,
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-11 08:29:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie wiem czy potrzeba skończyć jakąś szkołę by zobaczyć że ludzie mają już dość ? Czy nie widać, że pracownicy celowo pracują wolniej ? Czy nie widać, że ludzie poszli celowo na zwolnienia ? Problem z dnia na dzień się nawarstwia. Kolejny dzień - koleje opóźnienia. A Ci co jeszcze przychodzą do pracy - najlepiej jak by po 16 godzin pracowali. Najprościej ogłosić, że pracujemy po 10 godzin któryś dzień z rzędu i samemu iść do domu. I tak na prawdę przez te 2 godziny ci co zostali i tak mają wszystko gdzieś !!! Pytam czemu to służy ?
Inwentaryzacja ? Nie w tym bałaganie !!!
Panie dyrektorze niech pan przejrzy na oczy. Problem jest nie w pracownikach najniższego szczebla, tylko w kierownictwie, które zatraciło gdzieś granice co im wolno a co nie.
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-11 08:44:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dokładnie. Impertynencja kierownictwa sięga już zenitu. Ciągłe jeżdżenie na wózku i szukanie byle powodu żeby się do kogoś przyczepić to już norma.
Choć samemu - to można stać i gadać z dziewczynami po kilkanaście minut i jest ok. Nikt nie sprawdza na kamerach i nie wyciąga z tego powodu konsekwencji, nie zabiera premii.
To jeden z przykładów - co wolno wojewodzie to nie Tobie smrodzie :)
Ile jeszcze trzeba dawać znaków, byście zrozumieli, że przegrywacie tą walkę. Ludzie którzy jeszcze pracują, są wycieńczeni fizycznie oraz psychicznie. O ile przy dobrym nastawieniu można "fizyczne" zmęczenie pokonać przy odpowiedniej motywacji - to tego psychicznego się nie da. Bo motywacji nie ma żadnej.
Bawmy się dalej w tą grę !!!
Wynik jest znany - straty dla firmy !!!
I gonienie non stop do pracy niestety wywołuje efekt odwrotny do zamierzonego !!
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-14 00:18:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
ta robota mi się naprawdę podoba
zdjecie uzytkownika
Kaczor - 2013-10-14 22:54:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Jak tam wypłaty? Zadowoleni?
zdjecie uzytkownika
ojejej - 2013-10-16 17:41:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wypłata za pare dni ok, ale 10 godzin pracy, myślę o tym żeby się zwolnić bo bardzo mi to nie pasuje.. szkoda mi tochę ale ciężko jest pogodzić mi to z innymi obowiązkami, miało być to czasem tylko a nie codziennie... kiepsko to wyszło.. bo czasem to 2 lub3 razy na miesiąć a tu co.... no i te baterie do wózków samemu , ile one mają kg, i kobiety same mają to zrobić albo prosić kogoś, to upokarzające.......
zdjecie uzytkownika
XXX - 2013-10-17 15:07:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kaczor - 2013-10-14 22:54:06]:
Może i zadowoleni, ale nie jest to wynagrodzenie adekwatne do pracy jaką wykonujemy!!!
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-19 09:09:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I znowu to nakładanie zmian. Nieraz jest tak że 20 osób przez 4 godziny nic nie robi bo brak skanerów i wózków. !!! Na pytanie, co robić - kierownictwo odpowiada - ważne żeby zostać, żeby nie powiedzieli, że dużo pracy a my nie zostaliśmy.
Ludzie są już zwyczajnie zmęczeni, a to dopiero początek okresu przed świątecznego.
zdjecie uzytkownika
sad - 2013-10-19 15:31:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Jak teraz dzień w dzień tyramy po 10 godzin to co będzie się działo przed świętami? Więcej osób nie zatrudnią bo po prostu nie ma sprzętu (skanerów i wózków) a do tego jeszcze jak teraz rozkręci się mięso to będzie kolejne kilka tysięcy towaru na każdą zmiane. Podniosą normę do 200 i będziemy [usunięte przez administratora] po 12 godzin!!! Zobaczycie
zdjecie uzytkownika
vladimir - 2013-10-19 17:08:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale wczoraj latali obsrani , smiać mi sie chciało dyro ostro w..k.urwiony. po co zostajemy skoro i tak nic nikt nie robi hehe.???? co ma na celu nakładanie zmian? np ci na godz 20 snują sie po magazynie bez skanerów bez wozków?czemu to służy? nie moge zrozumiec?
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-20 11:40:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wydaje im się, że przez takie nakłądanie NADGONIĄ opóźnienia. Niestety morale załogi jest bardzo niskie i brak motywacji do pracy. I straszenie w tej sytuacji mija się z celem i wywołuje jeszcze większe niezadowolenie załogi. Czy trzeba ukończyć jakąś szkołę by zrozumieć, że pracownicy "padają na pysk" i nie mają siły ? Brniemy w ślepy zaułek !!! Z dnia na dzień opóźnienia będą rosły !!! Czy nie można na początku zmiany powiedzieć: Jest do zrobienia tyle i tyle i jak to zrobimy wyjdziemy po 8 godzinach ? Ludzie widząc cel pracują wydajniej ! Tylko zróbmy to na zasadzie, że jak coś powiemy to się do tego stosujmy. Nie róbmy sobie z gęby du..y ! Jak to tu jest praktykowane. Co innego sie mówi a co innego robi.
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-20 13:54:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [vladimir - 2013-10-19 17:08:06]:
Czemu to służy ?
Temu że kierownicy mają premię za TONAŻ wychodzący na zmianie. I dlatego siedzimy ile można, żeby nabijać kilogramy ! Kierownictwo już zmienia mieszkania i samochody - i to dzięki nam !!! My tyramy po 10 godzin a oni po 8 idą do domu.
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-21 11:14:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca jak praca - nikt nikomu nie będzie płacił ZA NIC. Problem polega na tym, że pracownicy mają już dość tych wiecznych nadgodzin. Przy zatrudnianiu mówią, że sporadycznie może się zda żyć praca w nadgodzinach, a rzeczywistość jest zupełnie inna. Przychodzą nowi pracownicy i po kilku dniach odchodzą.
zdjecie uzytkownika
blondi - 2013-10-22 07:22:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wytlumaczcie mi jedno o co chodzi z ta norma? Placa 3gr, za kazdy zrobiony karton? Czy co..?
zdjecie uzytkownika
brunet - 2013-10-22 23:02:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tymi 3gr to chyba cie fantazja poniosla, z tego co mi wiadomo to jest 1gr za karton albo punkt
zdjecie uzytkownika
wsc - 2013-10-26 11:37:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak piszemy prawde o stokrotce Teresin ,jak tam sie pracuje to zaraz kasują ,tyranie po 10 godzin ,za smieszne wynagrodzenie adekwatne do tej pracy ,straszenie przez kierownictwo ,jak nie zostaniesz po godzinach to straszą ze wręczą wypowiedzenie i maja gdzieś ludzi [usunięte przez moderatora] nie polecam nikomu .....
zdjecie uzytkownika
robot - 2013-10-26 20:50:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego sting ciesze się że znalazłeś prace szkoda że nasz plan podania ich do sadu nie pyknoł, ale powiem Ci tak ja też ide na wysoki skład do tesco musimy się jakoś złapać na piwko gorąco pozdrawiam i życzę powodzenia
zdjecie uzytkownika
qwerty - 2013-10-29 11:53:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wczoraj na przełamaniu zmian 20 - 22 znowu około 30 osób nie maiło co robić !!! Czy ktoś ogólnie nad tym panuje ?
Masakra jakaś szwendać się dwie godziny i udawać, że się pracuje !!!
zdjecie uzytkownika
fifirifi - 2013-10-29 12:16:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
i co koniec z romansami? A może jest jakaś parka?
zdjecie uzytkownika
fifirifii - 2013-10-29 15:50:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [fifirifi - 2013-10-29 12:16:39]:
I to nie jedna - a Tobie żal (usunięte przez administratora) ściska ? Skoro kręcą cię takie tematy to trafiłeś nie na to forum. Żenada !!! :) Chyba masz jakiś kompleks ? Jesteś sam lub sama to napisz do tygodnika PRZYJACIÓŁKA tam Ci coś poradzą.
zdjecie uzytkownika
fifirifii - 2013-10-30 00:03:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Świadczy o tym że rozmawiamy tu o innych sprawach niż romanse. Skoro jesteś taki inteligentny że skleciłeś taką odpowiedź powinieneś to zauważyć.
zdjecie uzytkownika
reg. - 2013-10-30 13:42:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak czytam wasze komentarze chłopaki to aż mi was szkoda ze tak (usunięte przez administratora) całe szczęście na Magazynach regionalnych stokrotki jest trochę lżej ale jak rozkręci się mięso na dobre to już to widzę jak będziemy (usunięte przez administratora) po 12 godzin z tym co jest teraz już ledwo dajemy radę a co dopiero jak tego mięsa bedzie w cholerę.
zdjecie uzytkownika
Krejzol - 2013-10-30 17:18:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Powiem krótko. Na rozmowach kwalifikacyjnych było mówione że praca jest 8 godzinna. A tutaj co, codziennie 10 godzin. Ciagle nie wiadomo jak sie przychodzi, ile godzin bedzie sie w pracy. Nic nie mozna zaplanowac. Kto sadzi podobnie?
zdjecie uzytkownika
brunet - 2013-10-30 22:08:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Niezłe (usunięte przez administratora) w tej stokrotce, jak kierowniczki cwaniaczki wysyłają kobiety na mięso z paleciakami gdzie zlecenia mają po 700kg. Czy im jest (usunięte przez administratora) nie wstyd?
zdjecie uzytkownika
nvt - 2013-10-30 22:50:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam madzieje że w tym miesiącu nie zabierzesz mi premij znów !!!! bo nie po to tyram w tym pikingu żebym miał znów zabraną kasę , sam zarabiasz pewnie ze 4 koła , a wiesz że dla nas pracowników zabranie nawet 100 zł oj bardzo bardzo boli , czy wiesz że jak zabierzesz te 100 zł to dzieciakom czegoś znów nie kupię zastanów się chłopie z Rawy !!! Bo jak nie to z powrotem tam będziesz szukał roboty aha i zabierzesz tą swoją marychę co nic nie robi tylko snuje się w jedną i drugą stronę (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Regionalny mag. - 2013-11-01 08:09:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siema! dlaczego są takie opóźnienia w Teresinie i dlaczego magazyny regionalne dostają tak późno towar z 1 dniową zwłoką może mi ktoś to wytłumaczyć ???
zdjecie uzytkownika
wysyłka - 2013-11-01 21:14:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tu nie chodzi o podejście do pracowników, tylko o mięso ślepy jesteś?? Czekaliśmy na wysyłkach tylko na te lodówki. Co ma jedno do drugiego? Przyjrzyj się jak oni są zatyrani, no może nie wszyscy :)
zdjecie uzytkownika
M - 2013-11-01 21:18:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [brunet - 2013-10-30 22:08:00]:
Gdybyś tam pracował to byś wiedział, że w coolboxa wchodzi do średnio 200kg, a nie 700 !!! tacy jak ty mało robią a dużo gadają ...
zdjecie uzytkownika
Regionalny mag. - 2013-11-02 14:02:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to nieźle, tak też myślałem że jak ruszy te mięso pełną parą to będzie lipa. Ale nie sądziłem że aż takie u nas opóźnienia będą
zdjecie uzytkownika
vgvgu - 2013-11-02 20:31:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziwia sie ze sa opoznienia na miesie... niech pojda i robia z paleciakiem w takie zimno ze palce sztywnieja... coraz bardzie (usunięte przez administratora) mnie i pewnie tylko robota...
zdjecie uzytkownika
xxx - 2013-11-03 08:37:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca jak praca bardzo ciężka, pieniądze nie adekwatne do wykonywanej niewolniczej pracy!!! Opóźnienia są ,bo pracownicy przemęczeni(żeby dostać choćby jeden dzień urlopu chyba faktycznie pod biurko trzeba wleźć bo inaczej nie da rady), premie zabierane więc nie mają motywacji.
A teraz z innej beczki- kiedy były przeglądy na wózki??? Zwróciliście uwagę na naklejki na wózkach bhp-owiec jest co tydzień i nie zwraca na to uwagi. i jeszcze ten wypadek pracowników w drodze z pracy po 10 godzinach pracy w nocy????
zdjecie uzytkownika
YY - 2013-11-03 22:29:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [xxx - 2013-11-03 08:37:33]:
Jaki wypadek? Proszę o jakieś informacje
zdjecie uzytkownika
Ania - 2013-11-12 19:10:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ale na swieta nam to wynagrodza paczki dla dzieci i 900zl bonow dla kazdego pracownika chociaz o tyle sie postarali szczerze mowiac nie liczylam na jakiekolwiek bony a tu taka mila nespodzianka
zdjecie uzytkownika
tia - 2013-11-12 22:01:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Taaaa yhy, juz widze jak kazdy dostanie takie bony, pewnie znow od akordu bedzie zalezala wysokosc bonow.. z paczkami pewnie prawda szkoda ze dzieci nie mam:-)
zdjecie uzytkownika
praca jest zajebista - 2013-11-13 15:41:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pieniadze spore,adekwatne do pracy,mozna duzo zarobić.polecam stokrotke.
zdjecie uzytkownika
Praca nie jest zajebista - 2013-11-14 13:10:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [praca jest zajebista - 2013-11-13 15:41:56]:
O jest RODZYNEK :) Podoba mu się w STOKROTCE :) GRATULACJE !!! Opisz jeszcze co tak bardzo Ci się podoba i się podpisz, bo w tym wypadku nie masz nic do ukrycia i premie może większą zobaczysz !!! Tylko nie podpisuj się jako jeden z kadry kierowniczej - bo będzie to żałosne !!!! :)
zdjecie uzytkownika
bolo - 2013-11-14 17:38:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziś odszedł jeden z Kierowników.Szkoda wielka
zdjecie uzytkownika
olo - 2013-11-14 20:55:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Praca nie jest zajebista - 2013-11-14 13:10:45]:
podoba mi się, a Ty co przykuty kajdanami jesteś? Tobie się nie podoba, zmuszają Cię i płacą, ależ ty masz pecha. Obudź się to jest praca nie przedszkole, trzeba pracować
zdjecie uzytkownika
bob - 2013-11-15 15:58:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
DACIE NAM W KOŃCU PRACOWAĆ PO 8 GODZIN ?
zdjecie uzytkownika
inteligent - 2013-11-15 22:19:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dadzą pracować po 8h ale za 3lata, jak się firma rozkręci ;)
zdjecie uzytkownika
Ulkaaa - 2013-11-17 13:51:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Ania - 2013-11-12 19:10:47]:
Paczki dla dzieci owszem, ale jakie 900zł bonów, dla kogo?? i gdzie bo ja pracuje ponad 5 lat i takich jeszcze nie widziałam....
zdjecie uzytkownika
mmm - 2013-11-18 17:15:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
MIAŁO BYĆ PO 8 GODZIN, A ZNOWU JEST CODZIENNIE PO 10, PANIE WIELKI DYREKTORZE JAK COŚ OBIECUJESZ TO MOŻE SIĘ TEGO TRZYMAJ A NIE ROBISZ Z LUDZI (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Fiona - 2013-11-20 12:53:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca lekka, dobrze płatna. Z kierownikiem można się dogadać. Codziennie 8 godzin. Bajaaa :)
Jedna osoba pomaga drugiej, cóż można chcieć więcej?
zdjecie uzytkownika
Ulkaaa - 2013-11-20 18:50:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Fiona - 2013-11-20 12:53:15]:
A o czym Ty piszesz jakie 8h, codziennie 10 albo jeszcze lepiej, i ciągle nic się nie podoba!!No i bardzo dobrze płatna najniższa krajowa + premia ( oczywiście jak jest).....
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2013-11-20 21:01:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oni piszą to po to by innych irytować. Sami zapierdzielają po 10 godzin, tyle tylko że są to ludzie którym frajdę sprawia takie podburzanie innych - stąd takie wpisy.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Spotkanie rekrutacyjne-śmiech na sali-nawet nikt nie spytał o uprawnienia na wózki. Biorą bez uprawnień,bez doświadczenia-wszystkich jak leci
Pytania: Kiedy mogę zacząć??
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2013-11-22 09:04:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2013-11-20 21:01:46]:
fakty - fakty są takie że 10 tek jest coraz mniej, wysoki skład praktycznie już nie pracuje po 10H, kontrola rzadko, najgorzej ma kompletacja ale jest już tego dużo mniej raz zostają jedni raz drudzy. najgorzej ma wysyłka dział który kuleje, ale widzę że zaczynają szkolić innych..
zdjecie uzytkownika
dyro - 2013-11-22 09:06:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ulkaaa - 2013-11-20 18:50:56]:
2300 podstawy to najniższa krajowa + premia ?? no to gratuluję wiedzy! zaraz zaraz może my jesteśmy w Irlandi ???

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Stokrotka!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stokrotka

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert