Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Stokrotka

Pracowałeś w firmie Stokrotka i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
sama prawda - 2014-11-02 12:01:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to forum stokrottka teresin magazyn, a nie sklep. jest bardzo przyajazna atmosfera, nikt nikogo nie gania. robi sie swoim tempem i jest spoko. do tego super przełożoni. bardzo mi sie podoba ta praca. jak na magazyn to stawiam go na pierwszym miejscu w moim rankigu.
zdjecie uzytkownika
ziomek - 2014-11-02 19:23:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Którą monike?Kim ona była?
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2014-11-04 12:09:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam mam dwa pytania odnośnie kompletacji
jaka jest norma pozycji na godz ?
czy robią podstawowy kurs wewnetrzny na wózki tzw pieski
czy trzeba działac tylko na paleciaku jak się nie ma swoich uprawnień ?
zdjecie uzytkownika
Ss - 2014-11-04 12:59:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Robia kurs na wozki ale mozliwe ze pojdziesz na mieso i bedziesz ciagnac paleciak Norma to 140 kartonow na godzine
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2014-11-04 15:06:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ss dzięki za odpowiedz wysłałem aplikacje
Ps.140 pozycji mh! trochę dużo no chyba że pozycja jest za pozycją
że nie trzeba przelecieć całego magazynu po następny produkt i kolejny sklep do kompletacji a jeszcze jedno pytanko kompletacja jest papierowa czy głosowa
tzw. voice picking?
zdjecie uzytkownika
pepe - 2014-11-04 16:44:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zainteresowany - 2014-11-04 15:06:35]:
140 pozycji to nie równa się 140 kartonów. Na każdym magazynie jest inaczej, czyli jest inny przelicznik liczby kartonów na punkty akordowe. A do premii akordowej właśnie zaliczane są punkty akordowe. Np. 1 karton na warzywach to 1 pkt, a z kolei na alkoholach 1 karton to np.1, 1.5, 2... różnie. W tym wszystkim naprawdę trudno się czasami połapać.
Picking odbywa się na najwyklejszych skanerach. Szczerze to nie słyszałem o czymś takim jak voice picking :D haha napewno nie w Stokrotce :)
zdjecie uzytkownika
szczery jery - 2014-11-15 01:04:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wosko elektryzuje sie w biurze kierownikow az pala mu stoji od sprzedawania falszywe ( usunięte przez administratora ) nie podawac mu reki
zdjecie uzytkownika
TM - 2014-11-15 18:09:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [szczery jery - 2014-11-15 01:04:45]:
Tobie można podać pento ....wiedziałbyś gdzie go sobie wsadzić
zdjecie uzytkownika
jery tm - 2014-11-15 18:26:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [TM - 2014-11-15 18:09:02]:
jemu szkoda dac penta w tamte rece
zdjecie uzytkownika
pracwnik miesa - 2014-11-19 11:28:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o co chodzi z nowymi na zmianie Bieli ? przyszli panowie i nic nie robia? kolesiostwo sie zaczyna, slyszalem ze nas maja wywalic ze posciaga sobie swoich ludzi. kiedy zezowaty zacznie przebywac na swoim magazynie ? ile razy z brakami mamy go szukac na suchym magazynie? jak mamy zrobic wydajnosc o ktoej gada skoro ciagle go nie ma na chlodni gdy mamy problem ? czy ktos w koncu go zmusi do tego by przebywal na chlodni ? jak tak dalej bedzie to dalej bede na L4 i to czesciej
zdjecie uzytkownika
jerry - 2014-11-19 16:44:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzialem ze biela sciognol swojego psa Maciusia
zdjecie uzytkownika
+pakiet+ - 2014-11-19 21:32:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zwolnienia w Stokrotce?

wydrukuj artykuł prześlij dalej 0 komentarzy
100-150 osób pracujących w sklepach Stokrotka straci pracę w najbliższych miesiącach. Powodem zwolnień jest porządkowanie struktur Grupy Kapitałowej Emperia i chęć obniżenia kosztów pracowniczych - podał handelextra.pl.
Sieć Stokrotka nie komentuje bezpośrednio tych doniesień, ale w informacji przesłanej do dlahandlu.pl wyjaśnia: "Stokrotka prowadzi szereg projektów, których celem jest poprawa produktywności pracowników w spółce. W znacznej części poprawa ta będzie skutkiem działań przeprowadzonych w obszarze operacyjnym i handlowym, a zmiany te będą mieć na celu obsłużenie większego obrotu posiadanymi zasobami osobowymi. Przewidujemy, że poprawa będzie sięgała około 2 proc."

Dariusz Kalinowski, prezes zarządu Emperia Holding, przyznał, że koszty pracownicze stanowią jedną z najwyższych pozycji w wydatkach firmy.

http://www.propertynews.pl/centra-handlowe/zwolnienia-w-stokrotce,31269.html
dlahandlu.pl | 19-11-2014
zdjecie uzytkownika
bbb - 2014-11-20 08:47:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Coś musi się dziać. Na magazynie centralnym pracy mamy bardzo mało, w porównaniu z zeszłym rokiem. W zeszłym roku w listopadzie nie wychodziliśmy z magazynu,a teraz dzwonią i odwołują z pracy. Nie dadzą zarobić przed Świętami.Ale ogólnie warunki pracy na magazynie poprawiły się o 100%.
zdjecie uzytkownika
lis - 2014-11-20 13:46:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bbb - 2014-11-20 08:47:31]:
rok temu było tyle samo do zrobienia tylko ludzi było mniej, i więcej nierobów na l4 jak kolega wyżej
zdjecie uzytkownika
ach stokrotka - 2014-11-20 17:23:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli zostaliście zaproszeni na rozmowę kwalifikacyjną to KONIECZNIE wykujcie na blachę wszystkie dane ze strony internetowej, zwracając szczególną uwagę na tak istotne informacje jak metraż hal sklepów...
zdjecie uzytkownika
picker - 2014-11-21 17:56:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak na moje oko to coraz gorszy syf się robi, myślę że chodzi o to ze za mało pracy a za duzo ludzi naprzyjmowali a teraz jest nagonka i ciągłe zaczepki o byle co, zobaczycie ze dąża do tego zeby ludzie sami zaczeli sie zwalniac, do konca roku sporo nas ubedzie, TA FIRMA PRAWIE WCALE NIE PRZYPOMINA JUZ TEJ DO KTÓREJ SIĘ PRZYJMOWAŁEM I NIE SĄ TO ZMIANY NA LEPSZE!!!! ostatnio znów był jakis wypadek bo dla kierownictwa liczy sie nie jakosc pracy tylko ilosc a chłopak mógł zostac kaleką albo jeszcze gorzej. DO KIEROWNICTWA - ZACZNIJCIE W KOŃCU WPROWADZAC JAKIES ZMIANY ALE NA LEPSZE BO DO TEJ PORY WSZYSTKIE SA NA LEPSZE ALE DLA WAS AHA I JESZCZE JEDNO PRZESTANCIE SIE GŁUPIO DZIWIC ZE JEDNI NA MIESIE POTRAFIA ZROBIC 200 KARTONÓW A INNI 120 ALBO MNIEJ DAJCIE WSZYSTKIM ELEKTRYCZNE WÓZKI TO WTEDY POGADAMY TO PIERWSZA MĄDRA ZMIANA JAKA POWINNA ZAISTNIEC. ZACZNIJCIE ROBIC COS DLA PRACOWNIKÓW
zdjecie uzytkownika
mariolka - 2014-11-21 18:49:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jestem brudna i nie mam zamiaru się umyć :)
zdjecie uzytkownika
schabik - 2014-11-21 20:01:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mariolka - 2014-11-21 18:49:02]:
Z tym się zgadzam, że norma na miesię zależy też od tego kto ma wózek elektryczny a kto nie. 3/4 paleciaków kompletnie nie nadaje się do użytku, Stokrotka powinna zadbac o to, zeby zakupiła lub wypozyczyla wiecej elektryków. Więcej osób zroi przy tym wieksze normy, no i mniej sie zmeczy, zamiast ciagać paleciaka. Po świetach w styczniu i lutym bedzie jeszcze mniej pracy, dlatego napewno duzo ludzi wyleci. Trzeba sie z tym liczyc, dlatego teraz kierownictwo przyczepia się o wszystko: o normy, o bhp, o jakość układania towaru na palety. Uwazam ze powinna byc jakaś osoba na zmianie, która zna się na udzielaniu pierwszej pomocy. O wypadek nie trudno w Stokrotce, a zanim przyjedzie fachowa pomoc to troche czasu upłynie.
zdjecie uzytkownika
XXX - 2014-11-21 21:54:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie rozumiem polityki tej firmy ,dlaczego w ostatnich 2-3 miesiacach przyjeli tak duzo ludzi
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-11-22 09:29:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakość układania palet pozostawia wiele do życzenia, patrząc na niektóre to aż jest dziwne że da się nimi wjechać na naczepę. A takie palety są jeszcze raz przeładowywane na regionalnym magazynie, także nie dziwcie się że przyczepiają się o wygląd palety i jakość jej ułożenia. Więcej elektryków by się przydało, ale jest już jakiś postęp zostało wypożyczone 10 wózków załadunkowych, to może i na elektryki przyjdzie pora.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-11-23 13:11:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wydaję mi się ,żeby czepiali się o normy,przyjęli dużo ludzi ,żeby mieli z czego wybierać... :-) co do tych elektryków to naprawdę by się przydały jest niesprawiedliwe to,że jedni na elektrykach a inni na paleciakach. A co do wypadku to prędzej czy później musiało do tego dojść z udziałem tego retrakarza jakby mógł to po ludziach by jeździł -wariat! Dziwię się tylko chłopaki ,że wcześniej nie zgłaszaliście tego jak on jeździ
zdjecie uzytkownika
xxxxx - 2014-11-23 13:52:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co to za wypadek i na ktorej zmianie?
zdjecie uzytkownika
schabik - 2014-11-24 20:05:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zróbcie też porządek z toaletą na chłodni. Idioci, bo tak trzeba nazwać tych którzy wchodzą, zamykają się po dwóch lub trzech i jarają szlugi. Potem albo drzwi rozwalone, że nie można zamknąć i w spokoju się załatwić, albo zajęte i zadymione. Wydaję mi się,że dobrym pomysłem byłyby specjalne czujniki dymu z alarmem w toaletach, takie jakie są w Tesco. Wtedy palacze najzwyzczajniej w swiecie nie kopcili w ubikacjach i problem byłby rozwiazany.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-11-06
Żródło: Gowork.pl
Lublin
(lubelskie)
Stokrotka Sp. z o.o. - jesteśmy polską firmą, działającą na rynku od 20 lat. Mamy sieć blisko 250 sklepów spożywczych w całej Polsce oraz własne magazyny logistyczne. Zatrudniamy ponad 7200 osób (w centrali w Lublinie ponad 400) i nadal dynamicznie się rozwijamy. Stawiamy na wartości, które określają nas i naszych pracowników jako zgrany zespół mający wspólny cel. Więcej o nas na: www.stokrotka.pl W zwią
zdjecie uzytkownika
+pakiet+ - 2014-11-25 18:44:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Potwierdzają się informacje, Stokrotka (szuka oszczędności) zaczyna zwalniać pracowników, zaczęło się od centrali, podobno od wczoraj zaczęto wręczać wypowiedzenia!! Sklepy będą kolejne, znowu zmniejszają im etaty.
zdjecie uzytkownika
Informacje - 2014-11-26 03:13:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mnie intersuje właściwie ską masz @+pakiet+ takie informacje otych zwolnieniach i zmniejszeniu etatów? właściwie to jeśli się te ploteczki potwierdzą to chyba trzeba siezastanowićnad czymś... jak myślicie przez co to wszystko jest możliwe, bo tak myślałem, że dobrze sie firmie wiedzie, bo z tego co wiem to nowe sklepy otwierają cały czas
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stokrotka
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x