logo Stokrotka

Stokrotka

Teresin

Opinie o Stokrotka

nabiał 2017-03-22 10:09
moze zamiast tych ochydnych słoików na nabiale dajcie nam pojemnik z ciepłą Zupą. ciepły posiłek w takcie pracy to wtedy nosi nazwe posiłek regeneracyjny. dosc juz tych słoikow. Mamy automat z ZUPAMI moze czas to wykorzystac i sprobowac. a Zupki są naprawde dobre i i najwazniejsze rozgrzewające.
7
Nikt 2017-04-02 18:57
Tak tu wszyscy narzekacie, a jeba** palety na sklepy tak pakujecie, ze po przyjezdzie strach wiekszosci dotknac...chipsy na samym dole nad nimi 3/4 palety napojow NO KUR** ciekawe kto pozniek odpowie jesli na kogos tam paleta spadnie...
3
o.o 2017-04-05 00:18
Bo w tej firmie liczy się tylko norma, w dup*e mają że połowę towaru rozleci się w czasie transportu :)
5
hop siup 2017-04-05 12:10
Ma być zrobiona robota, nieważne jak, ale ma być zrobiona. Gdzieś jest ludzkie zdrowie czy jakość palet (ułożony na nim towar). Liczą się kartony, kartony i jescze raz KARTONY. Tym bardziej teraz w okresie przedświątecznym. Naprawdę niektóre palety tak są układane i wyjeżdzają na sklep, że aż sam współczuje temu kto będzie to rozkładał w sklepie.
5
len 2017-04-06 18:01
to ze palety wyjezdzaja takie to wina głownie lezy po stronie załadunków. niech rusza dupska i ułożą towar a nie go pietrują
2
Tyran 2017-04-07 17:30
A co powiecie na ten syf który mamy na magazynie. Osoby które mówiły że za Potyry by [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zapraszam na magazyn _ Panie Rak !!!
3
załadunki 2017-04-12 12:22
zaladunki nie sa od ukladania towaru tylko od wysyłania go, to ze patalachy na kompletacji nie potrafią ukladac kartonów podczas skladania palety to nie jest temat zaladunków. Zasada jest prosta - zle zlozyłes palete to ja przekladasz, a jak tego nie rozumiesz to jazda na pole do obornika.
3
nowyk 2017-04-12 21:45
Szkoda Rafała? Ludzie gość który miał jaja go zwolnić ma u mnie tyle flaszek ile zechce. Rafałek me.da jedna śmierdząca cham i buraczek jakich mało. Wszyscy na niego gadali ale mało kto mu się przeciwstawiał za mobing, który stosował co już zapomnieliście ?
5
Qwerty 2017-04-13 07:52
Mam pytanie do tych, którzy tak strasznie narzekają na pracę w Stokrotce: Dlaczego tam JESZCZE pracujecie?
Nick 2017-04-14 17:51
Nie chodziło o R.B tylko o R.R.
2
xyz700 2017-04-19 23:50
Pytanie ogolne, na jakie stanowiska/działy docelowo są przyjęcia?
picker22 2017-04-20 21:42
Na magazyn suchy, alkoholi, nabiału, mięsa oraz warzyw sa przyjęcia :)
pacyna 2017-04-30 19:08
Ciekawe od kiedy chipsy na magazynie znajduja sie przed napojami. Ze ten magazyn jest nieciekawie poukladany to wszyscy wiemy ale bez przesady.
raczysko 2017-05-03 21:37
Stokrotka to zgniłe mięso jakie zresztą wywozimy z magazynu. Ostatnio jeden sklep dostał szczurka w prezencie, biedaka skrzynka przygniotła...będzie afera. Ale najlepsze będzie niedługo bo ostatnio robiłem zdjęcia w magazynie jaki syf jest i co się dzieje zobaczy inspektorat sanitarny i to z Warszawy bo ten z regionalny jest przekupiony za mięso podobno...tak mówi jeden z kierowników. Oj będzie się działo chyba zamkną ten syf.... Wyzwolę was z niewoli :)
10
Były 2017-05-13 23:01
Człowieku jeśli potrafisz to zrobić to szacunek dla Ciebie .Ja próbowałem zgłaszać tą sprawę w Sochaczewie ale niestety widocznie mają plecy z osobą która odbiera mięso .Wbijaj na Wwlarszawę może oni się zajmą magazynem w którym przecieramy robactwo z mięsa i puszczamy na sklep bo kierownik musi mieć premię .Powodzenia cały magazyn jest z Tobą.
8
jas 2017-05-31 10:58
Podobno plichta wam podniósł normy. W tesco był retrakarzem, miał taki ciotowaty wygląd.
2
frog 2017-05-31 14:31
W firmie potworzyły się kasty.Jedni maja dobrze drudzy źle.I tak dalej i tak dalej.
4
kcin 2017-06-02 16:06
Nie powinniśmy pracować z soboty na niedziele bo to jest niezgodne z kodeksem pracy.Zgodnie z przepisami pracować może jedynie pracodawca albo osoba nie będąca na umowie o prace.
2
Ewangelia sw. Jana 2017-06-04 07:59
Bog zobaczyl jak ciezko pracujemy w stokrotce - byl uradowany i pelen podziwu.Lecz gdy zobaczyl naszych kierownikow i nasze wyplaty przysiadl i zaplakal.
5
zaintrygowany 2017-06-09 12:50
ostatnio mam wrazenie ze na magazynie jest mnie pracy i kierownictwo wpada na tysiac pomysłów jak ''umilic'' zycie pracownikom, pracuje od okresu swiat i wtedy byłem zaskoczony ze pracownicy majom takom swobode a teraz sa wrecz zaszczuci. jest ciekaw czy to tylko mije wrazenie czy ktos ma podobne. koledzy kolezanki jesli mozecie podzielcie sie swymi opiniami.
zniesmaczony 2017-06-10 22:20
Tak jest.Jak nie ma ludzi to miodem tyleczek smaruja.A jak jak pelna obsada i malo pracy to jestes be.
szoszon Baker 2017-06-21 11:43
Prawda ze PP idzie w ciul mater? Fajnie by bylo.
1
spiwor 2017-06-21 12:05
Cytat:"zaladunki nie sa od ukladania towaru tylko od wysyłania go, to ze patalachy na kompletacji nie potrafią ukladac kartonów podczas skladania palety to nie jest temat zaladunków. Zasada jest prosta - zle zlozyłes palete to ja przekladasz, a jak tego nie rozumiesz to jazda na pole do obornika."
Ukladamy tak jak nam kaze skaner. Moze to na zaladunkach tak komasujecie palety. Przewijanie ciagle zlecenia zeby najpierw polozyc chipsy skutkowalo by duzym zanizeniem normy. Poza tym dwa miesiace temu fajnie na tych zaladunkach spietrowaliscie palete z alkocholami, az sie wszystkie kartony pozgniataly. Za taka robote powinna byc nagroda - reczny paleciak ;)
4
oxi 2017-07-12 23:27
Czemu usunęli wpis o Karolinie ? prawda kole czy mąż reaguje ?
2
plan pracy 2017-07-13 15:51
Kodeks Pracy jasno określa możliwy wymiar i powody pracy w godzinach nadliczbowych. Choć pracodawca ma możliwość zlecenia nadgodzin pracownikom, nie może zrobić tego w każdej sytuacji, co więcej - nie może ich z góry zaplanować
4
mała 2017-07-16 20:57
a co sadzicie o ochronie z stokrotki???
qwer 2017-07-17 20:37
ochrona jak ochrona ,S.W.A.T to nie jest ale nawet tam niema takiego podrywacza i człowieka który tak rzetelnie wykonuje swoja prace jak jeden ze stokrotkowych ochroniarzy (kazdy wie o kogo chodzi),
Natalia 2017-07-19 15:44
@oxi
jeśli zniknęły jakieś komentarze oznacza to, że zostały zarchiwizowane przez administratora za naruszenie zasad regulaminu. Dlatego też przed zamieszczeniem opinii należy zapoznać się z jego treścią.
plisss 2017-07-26 20:44
Witam, czy jeździ ktoś z forum do Stokrotki z sannik przez trasę giżyce, wężyki? Pilnie poszukuje dojazdu 2 osoby. Dzieki za odpowiedź.
menno 2017-08-03 16:13
Kiedy do cholery skończą się dychy.
Ola 2017-08-03 21:50
Heh. Pracowałam tam od lipca 2013 do maja 2016 i przez 3 lata słyszałam że dychy się skończą! Wchodzę tu nieraz z ciekawości czy coś się zmieniło.... uwierzcie można znaleźć lepszą pracę
3
bohater ostatniej akcji 2017-08-04 10:00
na zmianie P.P. czlowiek sie nie liczy.Ile jeszcze ludzi musi odejsc, a odejdzie sporo, zeby zienilo sie podejscie. I te chamskie teksty ze strony P.P. prosto z podworka.
1
takaja 2017-08-04 12:34
Ja już ze stokrotką nie mam nic wspólnego, po ponad roku przepracowanym w stresie, w nadgodzinach... powiedziałam dość, kiedy usłyszałam, że kolejna dziewczyna odchodzi, kiedy doszły do mnie słuchy, że następna z koleżanek zaszła w ciążę pomyślałam, że już i tak lepiej nie będzie, bo nowe osoby o ile przychodziły po rozmowie, zaraz uciekały. Pal licho te nie pisane godziny, które zamieniały się w dnie, dość. Znalazłam nową pracę, złożyłam wypowiedzenie i spadł mi kamień z serca, poczułam się jak wolny człowiek. Nikt nie będzie pracował z takim poświęceniem, zostawał za darmo bo za mało ludzi, praca we 4 osoby na dziale staje się kołchozem. Uciekajcie póki macie zdrowie fizyczne i psychiczne, bo nikt wam go nie odda, a docenią was gdzie indziej. Powodzenia
8
pudel 2017-08-05 00:29
Stokrotks bialystok cyrk na kolkach po co nam zwiazki jak. nic dla nas nie robia procedury a dwie osoby na zmianie i co ci durnie jeszcze wymagaja za psie pieniadze
2
smart 2017-08-07 19:18
Ciągle narzekacie i tak jutro przyjdziecie do pracy i jak kierowniczek każe wam skakać, to się jeszcze spytacie jak wysoko. Ile osób z obecnej zmiany A.P już się zwolniło i wracało ponownie do tego zakładu dla mądrych inaczej?
3
Klon 2017-08-08 12:58
Ludzie uciekajcie z tego magazynu. Kierownictwo ma was za nic. Zapieprzasz suchy nabiał alkohol A gdzie te punkty zrobić. Jeszcze między czasie poszukać sobie kartonów bo nie ma w co towaru pokowac. A na odcinek specjalny typu magazyn 06 i 07 jak zwykle pójdą KLONY.
4
polizei 2017-08-08 16:32
Żal tych co tam robią,kartonów nie ma.Najlepiej zabrać ławki do siedzenia po 4 godzinach pracy usi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na betonie i zapalić papierosa.To jest życie stokrotkowe.
5
Natalia 2017-08-22 15:11
Chętnie dowiemy się o tym jakim pracodawcą jest Stokrotka jednak bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Zależy nam, by osoby, które na ten wątek trafiają, również za pośrednictwem Waszych wpisów, mogły dowiedzieć się jak najwięcej o potencjalnym miejscu pracy. Przypominam o tym, że wszystkich użytkowników obowiązuje regulamin portalu. Przed zamieszczeniem opinii należy zapoznać się z jego treścią.
1
qwerty 2017-08-23 11:31
zalezy na jakie stanowisko trafi, napoczatku głownie zostaje sie pikerem i wyedy kompletuje sie towar z regałow na palety przy pomocy skanera który pokazuje lokalizacje danego towaru a takze ilosc do pobrania, w kompletacji obowiazuja normy ale 1 prog 100, 2 115 .3 130 ,4 160 o ile po max miesiacu 1 prog jest spokojnie do wyrobienia a dla osob z doswiadczeniem na magazynach nawet po wiele krotszym okresie to od 130 zaczynajom sie schody 160 robiom nieliczni. punktacja magazynów w zaleznosci jak mi sie gdzie robi suchy-niezle nabiał-dobrze alkochole-tragedia ale pracownicy tam dopisani chodzom na papierosy na oferte i całkiem niezle na tym wychodzom. na warzywach i miesie podobno wychodzi sie bardzo dobrze ale sam jeszcze tam nie pikowałem. kolejny odcinek wydania -przygotowuje sie skompletowane palety i ładuje sie na auta w skrocie, odcinek ciagu chłodniczego kawka posciemnianie itp. to sa moje obserwacje o ratrakach i przyjeciach sie niewypowiem no sie nie znam. przerwa 25 minut, co 2 godziny max 10minutowa przerwa na papierosa, obowiazue stroj roboczy.
1
Natalia 2017-08-24 12:07
@qwerty dziękuję za tak szczegółową odpowiedź odnośnie tego jak wygląda praca w firmie. Na pewno będzie to pomocna informacja dla osób, które szukają opinii o przyszłym miejscu pracy. Ktoś z Was ma jeszcze jakieś informacje odnośnie pracy na pozostałych stanowiskach?
Były pracownik 2017-08-24 13:52
Idąc do Stokrotki nie licz na inne stanowiska (obstawione przez pupilków) będziesz zwykłym pikerem od którego wymaga się normy i pracy po 10h, co jest normą od powstania tej firmy do tej pory. Jeśli chcesz zarobić ponad 2000 tys na rękę i nie boisz się naprawdę ciężkiej pracy to idź. Ale nie wiąż z nią przyszłości. Pracowałam 3 lata, po 3 latach miałam dość, bolały plecy,ręce,nogi, atmosfera działała na psychikę, przykro było pracować w weekend kiedy wszyscy nad woda lub na grilu.

Więc dobrze przemyśl.

7
byla dupa znajoma 2017-08-24 20:39
Pracowałam tam 2 i pół roku.Moje zdanie jest takie samo jak poprzedniczki.Stanowiska zajęte przez pupili.O awansie nie ma mowy bo już z gory wiadomo kogo wezmą na dane stanowisko.Zresztą niewiele jest stanowisk do obsadzenia bo już sa pozajmowane-zostaje piking i tyranie po 10 godzin.nie polecam wręcz odradzam.Z wielkim bólem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pozegnalam się.
6
Regionalny Bolek 2017-08-29 20:17
Mam pytanie do tych co pracują na dokach i wysyłają towar na magazyny regionalne - czy nie można tego jakoś normalnie po składać. Chodzi mi głównie o to że na palecie potrafią być zmiksowane sklepy np. 12 etykiet na palecie z czego każda to inny skep. Nie lepiej odrazu to dołożyć do właściwej palety?
1
Pikier 2017-08-29 20:53
Oczywiście że można.Ale potrzeba troche pomyśleć . Tu nie ma takich którzy myślą Jak coś dobrze zrobić tylko jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sie zeby 8 godz minęło. A kierownictwo zamiast ich w
Kompletacje wrzucić to tylko przygląda się temu jak ludzie z załadunku bawią się telefonami. A jak już pójdą W kompletacje to oczywiście zlecenia wybrane robią Jak najmniejsze i najlzejsze. Tak się bawią załadunku .
2
jola35 2017-08-30 20:45
Cała prawda.Smutna ale prawdziwa????
2
pako 2017-09-17 17:44
nie polecam tej pracy, chyba że nie masz 5 klepki
2
afera 2017-09-18 11:57
Przez zasiedzenie
afera 2017-09-18 11:57
Przez zasiedzenie
Natalia 2017-09-18 13:34
@Były pracownik piszesz, że jest to praca po 10h. Jak często zdarzały się nadgodziny? W jakim systemie pracy działają osoby pracujące jako piker?
nick 2017-09-19 09:42
Tez zauważyliście ze Ukraińcy maja lepiej od nas? Kanapki sobie rozkladaja (co z tego ze zle ale i tak to robią), wożą cale palety z przyjec, itd a my oczywiście tylko na jednym stsnowisku. Chyba nie ma sensu dluzej tu pracować. Bylem zadowolony ze pracuje w polskiej firmie ale chyba Polaków tutaj nie potrzebują.
4
Zostaw swoją opinię o Stokrotka - Teresin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stokrotka