Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Stokrotka

Pracowałeś w firmie Stokrotka i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
magazynier - 2015-02-23 07:20:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To widać ze jesteś kierownikiem albo z ochrony bo wiesz czego my nie wiemy ze jesteś pewien ze nie odchodza
zdjecie uzytkownika
Jaro - 2015-02-23 08:12:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [magazynier - 2015-02-23 07:20:12]:
To widać że jesteś głupkiem o inteligiencji paleciaka.
zdjecie uzytkownika
magazynier - 2015-02-23 13:14:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No a nie zauważyłeś ze nie ma juz tych ochroniarzy agenta Tomka i innych jego synalka no i Raka . To nic co nie mówi Jaro
zdjecie uzytkownika
XxXxX - 2015-02-23 17:08:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pindol - 2015-02-20 23:05:13]:
Ciekawe czemu się podszywasz pod inne osoby i piszesz "fakty" których nie znasz lub usłyszałeś/aś z plotek? Skąd wiem że to nie ty? Bo ruda to moja koleżanka której już powiedziałam że ktoś się podszywa pod nią!
zdjecie uzytkownika
Auschwitz-Birkenau - 2015-02-25 17:58:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakim prawem (usunięte przez administratora). zamyka pokój gdzie można napić się ciepłej kawy/herbaty? Zgodnie z kodeksem pracy pracodawca musi zapewnić pracownikowi ciepły posiłek w takich warunkach w jakich pracujemy na chłodni, a teraz na zmianie Rafała nie można się nawet napić. Jak ktoś ma jakiś kontakty tel albo email do BHPowca to niech poda, albo od razu trzeba zgłaszać sprawę do PIP. Ciekawe czy na innych zmianach są takie cyrki czy tylko u Rafała
zdjecie uzytkownika
u łukasza - 2015-02-25 18:06:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Auschwitz-Birkenau - 2015-02-25 17:58:16]:
U łukasza nie zamykaja
zdjecie uzytkownika
żołądź - 2015-02-25 18:14:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [magazynier - 2015-02-21 13:53:48]:
To pewniak? Ja go widzę cały czas.
zdjecie uzytkownika
dla kumatych - 2015-02-25 18:33:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zero pojęcia macie o prawie i bhp pracodawca może ale nie musi dawać pracownikowi dotkowej przerwy...może ale nie musi... A to ze ludzie nie szanują tego co im się daje i siedzą 20 minut na kawie to przez to my chlodniarze tracimy..
zdjecie uzytkownika
DLA KUMATYCH - 2015-02-25 20:04:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ALE OCZYWIŚCIE- NA KAWĘ CHODZĄ NIEROBY KTÓRYM SIĘ NIE CHCE ROBIĆ I CHCĄ POSIEDZIEĆ.JAK SIE RZETELNIE PRACUJE TO SIE NIE MARŻNIE. A POZA TYM DAC WAM PALEC TO WEŻMIECIE RĘKĘ, CHODZILIŚCIE NA KAWĘ I SIEDZIELIŚCIE TAM PO 15-20 MINUT.A POTEM ,ŻE CZAS JAŁOWY WAM POTRZEBNY NA SPRZĄTANIE, KOŃCZYLIŚCIE PRACĘ O W PÓL DO I HU...A SPRZĄTALIŚCIE!!! NAJWIĘCEJ SIĘ UDZIELAŁY NA ZEBRANIU TE OSOBY CO NAJMNIEJ SPRZĄTAŁY I NAJDŁUŻEJ NA KAWIE SIEDZIAŁY. W TESCO TEZ TAK MIELIŚCIE DOBRZE????? PRZYPOMNIJCIE SOBIE !!!!
zdjecie uzytkownika
chłodnia u pawła - 2015-02-25 20:10:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A i jeszcze jedno- nie zgodzę się z tym ,że nasza zmiana najgorszą ma wydajność na chłodni. Są wywieszone wydajności innych zmian. unas najmniejsza wydajność na chłodni to 97 i mają ja może 3 osoby. Średnia 110 ,ale są też po 140 i 160 punktów na godzine- to żle??? Jak na innych zmianach???
zdjecie uzytkownika
nie znam sie - 2015-02-25 20:27:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam jedno zasadnicze pytanie.. Czy kierownicy poszególnych sekcji dostaja dodatkowe wynagrodzenie za to, że ich zmiana, ich pracownicy na dziale mają najlepszą wydajność ze wszystkich 3 zmian? Jeżeli tak, to już wiem dlaczego tak się dzieje. Zbliża się koniec miesiąca, więc żeby zwiększyć wydajność pracowników, zabiera im się `przerwę na kawę`itp. Porządki robimy na bieżąco, żeby na koniec nie sprzątać po 15-20 min, tylko pickować do końca. Wszystko po to, żeby zwiększyć wydajność. Nic bez przyczyny sie nie dzieje. Może się mylę, ale wydaję mi sie że kierownicy maja dodatkowe bonusy za to, że ich zmiana ma lepszą wydajność niż pozostałe zmiany. Co o tym myślicie?
zdjecie uzytkownika
ktos - 2015-02-25 21:00:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dla kumatych - 2015-02-25 18:33:51]:
Przeczytaj może kodeks pracy, a pozniej się wypowiadaj. Oczywiście że pracodawca ma obowiązek wydawania ciepłych posiłków oraz napojów w warunkach takie jakie panują na chłodni w Stokrotce. Dalej dawajcie sobie wmawiać że zmiana Rafała ma najgorszą wydajność, przecięć wiszą listy z wydajnością na tablicach i widać że mają najlepszą! A między 95 a 125pkt macie 50zł i czy naprawdę macie zamiar wypruwać sobie żyły dla osób które wami gardzą?
zdjecie uzytkownika
zmiana2 - 2015-02-26 17:08:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mają premie od tonażu na zmianie. My mamy od punktów akordowych ,a oni od złożonych kartonów :-) Dodam,że do ich średniej miesięcznej liczą się także pracownicy na L4 ,którzy nie pracując(tj. nie składając bo są na L4) zaniżają tą średnią,więc my pracując musimy to nadrobić. Zrozumieliście???
Jednak uważam ,że to niesprawiedliwe ,że my mamy premie od punktów akordowych , a oni od kartonów. Jeśli już tak jest to powinno być to równo liczone- tj. 1karton= 1 punkt akordowy.
zdjecie uzytkownika
chłodniarz - 2015-02-26 18:34:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy to ważne która zmiana jest najlepsza ? Jeśli wam tak zależy na wynikach to niech każdy spojrzy i zacznie od siebie, a wyniki same przyjdą.
Rafał ma dobrych pracowników tylko nie udał mu się ks chłodni. Cóż tylko wymagania i pretensje. Od siebie natomiast ne da nic ciągle trzeba go szukać na chłodni a jak się go już znajdzie to strach podejść i o coś się zapytać bo od razu nastawiony wrogo wielki pan kierownik.......
zdjecie uzytkownika
chłodnia - 2015-02-26 20:34:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To to prawda , każe zgłaszać wszystko a nigdy go nie ma na chłodni!
zdjecie uzytkownika
nie znam sie - 2015-02-28 15:36:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zmiana2 - 2015-02-26 17:08:58]:
Ja tez uważam że powinniśmy mieć premie od kartonów, czyli 1 karton= 1 pkt akordowy. Kierownicy powinni jeszcze raz wytłumaczyć i powiesić na tablicy informacje dotyczące jak to wszystko jest liczone na każdym z działów na magazynie, czyli ile na suchym, nabiale, warzywach, mięsie, alkoholach. Mówili, że polepszyli punktacje na suchym, więc niech KONKRETNIE tę zmianę pokażą. A jakoś konkretnych informacji brak. Podobno zwiększyła sie na suchym, a zmniejszyła sie na nabiale :) Uważam, że powinna byc zmiana w systemie. W liście zleceń które zrobiliśmy powiina byc informacja taka, ile punktów zyskaliśmy za dane zlecenie. Wtedy wiedzielibyśmy ile za każde konkretne zlecenie jest punktów i moglibyśmy na biężąco sprawdzać ile mamy punktów. Myślę że to byłoby dobre rozwiązanie.
zdjecie uzytkownika
Wózkowy - 2015-03-01 10:03:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w stokrotce nie była by taka zła gdyby nie fakt że przyjmujesz się na stanowisko operatora, a idziesz w kompletacje. Na umowie nie zobaczysz stanowiska "Operator wózka" tylko "Magazynier". Czyli ogłoszenie na stronie stokrotka.pl jest jedną wielką fikcją.
zdjecie uzytkownika
Taka prawda - 2015-03-01 17:11:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Wózkowy - 2015-03-01 10:03:14]:
A co myslales ze ciagle bedziesz na wozku? I dostawal ponad tysiac zlotych premii za siedzenie na tylku? Popracuj jak inni pikerzy, ktorzy maja maks 400 zlotych.
zdjecie uzytkownika
stokrotka - 2015-03-02 11:24:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca jako praca zła nie jest..ale to niesprawiedliwe, ze na suchym jest taka norma. Ktos musi zapieprzac, zeby ja wyrobic, a Ci co ida na mięso czy na nabiał robią ją o wiele szybciej. Powinna co tydzień byc wymiana osób. Każdy by sobie nadrobił punktami. A tak to nie ma jak, bo jak na suchym zaczną sie beznadziejne zlecenia, to trzeba sie natyrac, a punktów jakos nie przybywa. A pójdą sobie na nabiał i mają o wiele lżej i w dodatku kosmicznie dużo punktów.
zdjecie uzytkownika
hehehe - 2015-03-02 13:26:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pewnie na suchym trzeba się narobić ,a na nabiale się leży w paletach i punkty same lecą. Na nabiale trzeba też się nadźwigać -idzie mleko zgrzewkami i ser po 100kg. I przypominam ,że na początku magazynu nikt nie chciał iść na nabiał bo zimno.a co do kosmicznej liczby punktów- :-) jesteście śmieszni tą kosmiczna liczbę punktów maja osoby które naprawdę zapier....ą. i które i na suchym pewnie by to wyrobiły.
zdjecie uzytkownika
mędrzec - 2015-03-02 23:07:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma
zdjecie uzytkownika
bimbał - 2015-03-03 02:37:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ile w ogóle stokrotka oferuje na swoim magazynie orientacyjnie? bo wiem, ze to polska sieć marketów, ale może to oznaczac, że jednak kasa jest niższa niż u zagranicznej konkurencji, a jak wiemy prace u konkurencji wcale nie jest tak trudno znaleźć. Ma się wybór, gdzie się pracuje, czy to chłodnia, czy suche, czy nabiał, czy przerzucają co jakiś czas?
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-03-03 10:15:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nigdzie nie przerzucają. Każdy pracuje tam gdzie wybrał a kasa do ręki waha się od 1800 nawet do 2400 oczywiście w kompletacji.Zależy kto jaką normę wyrobi.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Spotkanie rekrutacyjne-śmiech na sali-nawet nikt nie spytał o uprawnienia na wózki. Biorą bez uprawnień,bez doświadczenia-wszystkich jak leci
Pytania: Kiedy mogę zacząć??
zdjecie uzytkownika
88888 - 2015-03-03 14:12:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam a czy moge wiedzieć kiedy dają talony wielkanocne?i kto ile dostaje?od czego to zależy?
zdjecie uzytkownika
praca - 2015-03-03 14:56:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na początek jaką dają umowę, czy normę jest ciężko wyrobić?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stokrotka
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Stokrotka?
Zadaj pytanie