TESCO

Teresin

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 6905 ocen.

Opinie o TESCO

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TESCO

Pracownik

Pracowników traktują jak tania siłę robocza zwalniają z dnia na dzień... Nie informując o tym Tesco Ostrołęka

marzena

Moim zdaniem obecny menadżer ma coś z głową. Podnosi normy co roku i ma ludzi za śmieci. Wszystko co wprowadza jest beznadziejne i ponizajace. Za jego kadencji zwalniają się nawet kierownicy, gdyż nic do niego nie dociera i nie da sobie nic powiedzieć. Szkoda ze odchodząc nie mówią mu jaki jest tego powód. Obecny menadżer uważa się za Boga.

Zanęta

To co się tam dzieje mogłoby posłużyć jako scenariusz Smarzowskiemu albo przynajmniej Vedze.

ANGLIA.

TESCO dzwoniło do mnie i emailowało przez 3 TYGODNIE żeby ODEBRAĆ ..... 11zł. rachunek opiewał na około 500zł.A wydałem u NICH (TESCO) w 2017 około ....... 6.000.zł.

teresa

Ja nie zadaje się z ludźmi z miasta. Uważają się za kogoś lepszego. Poruszają takie bzdurne tematy o pieskach, basenach itp. Chcą żeby ich wozić za 5 zł do pracy. Za tyle to się jeździło 10 lat temu. Człowieka ze wsi mają za śmiecia. Niech wyprowadza swoje samochodziki czyściutkie i jadą do pracy. Malowane laleczki i lalusie z delikatnymi rączkami.

były
@Wieś śpiewa i tańczy. 09.11.2017 11:56

ten uczuć kiedy chcesz być bardziej zagraniczna niż zagraniczniaki :D

Pawełek
@teresa 05.11.2017 11:08

Smog im przeszkadza. Na kupowały tych samochodów ze zapchane jest całe miasto. Czepiają się ze ludzie pala w piecach byle czym. Miesciuszki po mieście możecie chodzić na pieszo a do pracy pociągiem.

kwiatuszek.123.10@o2.pl

Notorycznie zepsuta maszyna do mielenia mięsa w Tesco Lublin, Orkana- co nie zdarza się nigdy u konkurencji.

teresin
@kwiatuszek.123.10@o2.pl 16.10.2017 18:18

najpierw czytaj, potem pisaj. nikogo tutaj nie obchodzi wasza maszyna do mięsa.

Wiśnia

Ja to już ma tego dość. Tyle tu robię jestem starym retrakarzem z ogromnym doświadczeniem i umiejętnościami i na następnej wigilii jeśli jej doczeka naprawdę obiecuję napluję w morę całemu kierownictwu łącznie z hindusem i andrzejem.

Gavroche
@Wiśnia 10.12.2017 19:34

No cóż. Świadczy to tylko o twoim poziomie kultury osobistej i problemach jakie masz ze sobą. Jest bardzo dużo pracy za granicą dla retrakarzy z pensjami około 2 tysiące euro, trzeba tylko trochę poszukać i przekuć frustrację w konkretne decyzje . Tej firmy nie zmienisz ani podejścia kierowników więc wyjścia są dwa: zwalniasz się i idziesz tam gdzie będzie Ci lepiej albo skupiasz się na tym żeby zrobić co masz do zrobienia przez te 8h i nie przejmujesz się tym na co nie masz wpływu. Pozdrawiam

byly pracownik
@Gavroche 12.12.2017 14:12

a pan taki swiatly, elokwentny i kulturalny i oczytany bo pewnie jego te problemy nie dotyczą. mama upierze, opłaci internet, kupi skuter wszystko podsunę pod nosek, a rodzinka pewnie zyje z dziadka emerytury, któremu niedawno obcial rząd pis z 12 do 2 tys. takich rodzin nigdy nie będą dotyczyły problemy i frustracje Polaków.

Halama

W styczniu Podobno wielkie zwolnienia głównie na T1 mają podobno odpalić tych niepokornych i tych co zbyt często nadużywają druku L4. Zobaczymy nareszcie magazyn oczyści się może z tych leserów i zwolnieni owców.

CZESŁAW
@Strażak 28.12.2017 22:00

Nie bój nie bój ciebie pierwszego wyleją gamoniu.

Strażak
@Strażak 28.12.2017 22:00

Ciekawe co robi żaba dobrze że jest ciepło ,to tak nie zamarznie i dużo wody teraz jest tylko pod ochroną jest bo znak postawili zwolni żaba wędruje 2018 r życzę zdrówka życzenia przesyła FF.

Szymon

Słyszeliście podobno tesco zamykają na całego. Trzeba chyba szukać nowej roboty

Alina
@ola 23.12.2017 13:05

Tak ale tylko w pikingu.

normiatko
@Alina 29.12.2017 12:03

Oj to agencja ucieknie. Natomiast Ukraińcy wybiorą wojnę w dombasie.

Sławek

Witam a co z wolnymi niedzielami czy u was są powywieszane na tablicy informacyjnej . A jak planowanie urlopów czy musicie ustalić na cały rok z góry , i nie można wziąć 14 dni pod rząd tylko maksymalnie 7 dni, jak wtedy płacą za wczasowe

robert
@Sławek 20.12.2017 15:48

Niedziele są pracujące . Zaczynają tydzień nocek. Urlopy planujemy na cały rok , 14 dni ciągiem o żadnych zmianach nic nam nie wiadomo.

Gavroche
@robert 20.12.2017 17:33

W niedziele kolego zaczynamy na FF od 2 zmiany od 14, raczej ten magazyn będzie Ciebie dotyczył jeśli chcesz się przyjąć do Tesco - na magazyn świeżej żywności nie potrzeba już ludzi. Weekend jeden wolny w miesiącu, święta jak wypadnie to masz wolne a jak nie wypadnie to możesz nawet trzy lata z rzędu pracować. "Wczasowe" w Tesco to jest taki "piniądz", że na paliwo w jedną stronę nad morze, może starczy (jak masz Tico na gaz). Urlop każdy musi mieć "14 dni ciągiem" w roku, jak chcesz sobie np. rozbić cztery razy po 6 dni bo tak Ci wygodnie to nie możesz bo komuś się w tej pracy myli prawo do długiego urlopu z obowiązkiem skorzystania z tego prawa. Aha: normy według których pracujesz są co chwile zmieniane tak, że ciężko się już połapać jak pracować, żeby dogodzić jaśniepaństwu decydentom, odpowiedzialnym za te zmiany.

basia

Nie martwmy się o przyszłość. Myślmy o teraźniejszości. A trzeba poruszyć temat ze na t1 jest niesamowicie zimno. W tamtym roku menadżer wcześnie kazał włączyć ogrzewanie, a w tym jest zimno jak w lodowni. Nie dziwne ze ludzie chorują pocą c się przy pracy a potem chodzą się wyjeżdżając pod rampy. Tam w biurach to mają ciepelko.

Ernest
@basia 16.12.2017 15:18

W 2014r. w Gliwicach na +12 na FF ludzi z GR się tam grzali. Połowa załogi chora logistyka miała coś z zaoszczędzenia pieniędzy. Więc trzymajcie się ciepło!

Maślana
@basia 16.12.2017 15:18

Jak wam zimno to zawsze się możecie zwolnić. Na wasze miejsca jest po 10 Ukraińców.

newdriver

jak wygląda praca na C+E pod Tesco?

Ela

W Gubinie już kierowniczki ustaliły kto, kiedy będzie miał urlop na żądanie...... Nie jest to jedyny przykład łamania praw pracowniczych...

Irek

Czarne chmury nad siecią Tesco? Firma poinformowała związkowców, że z powodów ekonomicznych zamknie dwa supermarkety w Olecku i w Piotrkowie Trybunalskim. Zlikwidowane zostaną również działy sprzedaży internetowej w kilku miastach, m.in. w Częstochowie i w Rybniku. NSZZ Solidarność informuje, że zwolnienia grupowe mogą objąć nawet 700 osób.

mikolaj

to prawda ze a.b wchodzi na opcje

mikolaj

Znowu wigilia i obiad świąteczny w towarzystwie kierownictwa i góry. Nie dociera do nich ze lepiej było za Mrożka I Podsiadlo kiedy dano nam kartki na obiad świąteczny I mogliśmy je wykorzystać kiedy chcemy i z kim chcemy. W tamtym roku to była porażka , na przeciwko mnie usiadła świta z administracji i zachwycała się tym żenujący m jedzeniem mało zachęcający m jeśli chodzi o ilość i jakość. Palarnia powinna być w budynku , żeby można było sobie kulturalnie zapalić . Trzeba też pomyśleć o likwidacji swiatelek bo w żadnej firmie tego nie ma.

Andrzej
@mikolaj 06.12.2017 16:22

Wigilia to jest w domu z rodziną a nie z ludźmi którzy Ci składają życzenia a potem patrzą na zegarek i nerwowo przebierają nogami żebyś już poszedł na magazyn bo praca czeka. Po co ta farsa w godzinach pracy? Żeby potem się pochwalić jaka to firma super? Każdy powinien dostać kartkę na obiad tak jak było kiedyś.

T-2
@mikolaj 06.12.2017 16:22

Ja niebyłe wprowadzają system naprawczy a jakie traktowanie było w mojej osobie bardzo chłodnie że muszę to pod pisać jak nie to kierownik będzie ze mną rozmawiał itd. Że tak szybko mnie nie zwolnią bo wyrabiam normę jak z T-1 przyszedłem to tylko pikowanie a inne prace pupile kierowników .Ta firma to dno które pomału zamula się.

Marcin

Praca dostawcy jak najbardziej (usunięte przez administratora) noszenie po 4 piętrach praktycznie dzień w dzień, praca w ciągłym stresie i nie miła atmosfera w zespole. O kierowniczce nie wspomnę bo to zwykła typowa blondynka nic nie zrozumie i wie tylko swoje. Nie mam pojęcia kto daje takie osoby na stanowisko kierownika która nie ma o niczym pojęcia. jak wygląda praca.

Michał

Praca w Tesco, szczególnie jako kierowcy- dostawcy, koszmar, terminale do płatności ciągle popsute, dodzwonić się na infolinie to już nie wspomnę.... ODRADZAM i to szerokim łukiem, niech kierownik wsiądzie chociaż na godzinę i popracuje jak prawdziwy facet a nie siedzi taka piz...a i się mądruje....

Pracownik
@Michał 03.12.2017 19:14

A wiecie coś na temat paczek świątecznych?

Pracownik
@Michał 03.12.2017 19:14

Oczywiście chodzi mi o kierowniczkę kas w Poznaniu na Serbskiej. Zachowuje się jak właścicielka Tesco, ma swojego męża za plecami i nikt nigdy jej nic nie zrobił, prawdziwa Czarna Mamba. Konsekwencje zawsze ją omijają.

Stary wyga

Witam czy ktoś coś wie czy będą paczki świąteczne dla pracowników Tesco, bo narazie jest cisza.

anka
@stary wyga 29.11.2017 15:47

Można już jutro. Od godz ósmej do szesnastej.

kluska
@Stary wyga 28.11.2017 19:07

u nas w Tesco dostali ci pracownicy którzy przyszli w wyznaczonym terminie z dziećmi ... pozostali nie dostali .. nie ważne ze dziecko ma angina, 39 gorączki, inne ważniejsze zajęcia za które płaci się ciężkie pieniądze. Miało się wstawić.

tvcy

Panie Królu czy może Pan coś zrobić z Panem Mariuszem pracownikom sekcji technicznej magazyn T1 bo to wielki laser jest. Zamiast wymieniać pracownikom baterie do wózków za co ma płacone siedzi sobie w biurze przyjęć i rozmawia z dziewczynami z administracji. A jak się go wola przez radio do wymiany baterii to ma to w (usunięte przez administratora) i wcale nie przyjedzie,a ty stoisz i czekasz po pół godziny jak przyjdzie inny pracownik i wymieni ci tą baterie

Alicja

@aaaaaaa jestem zainteresowana Waszymi doświadczeniami z pracy w TESCO. Szczególnie, że każdy rzetelny i merytoryczny wpis może być bardzo pomocny dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w tej właśnie firmie. Nie podaję się również za pracownika, czy też osobę zainteresowaną i poszukującą pracy, a rola moderatora jest jasno określona i opisana w naszym regulaminie. @xxx Ty wspominasz, że nie zgadzasz się z większością wpisów. Możesz powiedzieć z czym konkretnie? Ważne, by reagować jeśli w opiniach pojawiają się jakieś nie do końca prawdziwe treści.

luk
@Alicja 09.11.2017 12:11

Trzeba ludziom odradzac ten magazyn jeśli im życie i zdrowie miłe. Tu ludzie po kilku latach pracy mają problemy zdrowotne i to nie jest blef.

Maria
@luk 11.11.2017 13:48

Dokładnie tak. Problemy ze wzrokiem od słabego oświetlenia, ze stawami - norma na freshu to 12 ton towaru do przerzucenia a już kombinują, żeby ją jeszcze podnieść!!!. Ludzie odchodzą z tego magazynu coraz częściej a zastępują ich Ukraińcami którymi nikt się nie martwi bo zawsze można ich wyrzucić za bramę bez żadnej odprawy.

mmmm

Może się ktoś wypowiedzieć kiedy dokładnie są szkolenia BHP by zostać przyjętym w sklepie Tesco? Mi powiedziano, że w piątku tylko i wyłącznie sa i szkolenia BHP oraz przyjmowanie nowych pracowników. Czekam kurka wodna już 3 tygodnie na przyjęcie i kicha. Pomijam fakt, że badania lekarskie wszystkie zrobione ;)

xxx

dla mnie było by spoko gdyby ujednolicili płace magazynierom zlikwidowali multi bo i tak większość ma go za friko a oni najwięcej marudzą nie wspominając już o kawkach na które mają czas i stać ich je na to bo 300 pln za tą samą pracę jest dla nich super ale praca boli !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

fernando
@xxx 03.11.2017 07:54

Czemu nie odważy les las się i sam nie przystapiles do zaliczenia multi. Wiesz jaki stres ludzie przeżywali w czasie jego zaliczania? Również jestem za tym by wyrównali pensje ale nie chce by nas oczerniano. Przyczep się tych z biura , którym wyrownano pensje do tych najwyższych po kilku miesiącach pracy, albo młodym retrakarzom, którzy panicznie boją się pickingu. Kawkę to i tobie wolno pić , nikt cię nie wygoni od automatu.

Maria

Słyszałam, że na Freshu są bardzo fajni kierownicy sekcji, pomagają magazynierom w pracy, potrafią wykazać się empatią? To prawda?

chłopak

Znowu wczoraj po 18.00 nie działała maszyna do mielenia mięsa- porażka

baba
@chłopak 03.11.2017 16:38

Chodzi o Tesco w Lublinie- fakt

Sebs

Nie wie ktoś przypadkiem kiedy będą jakieś przyjęcia albo szkolenia na magazyn w teresinie? z góry dzięki za info.

patryk
@Sebs 23.08.2017 12:10

W tamtym tygodniu przyjęli paru Ukraińców i wyszkolono ich perfekcyjnie. O Polakach nic nam nie wiadomo , chyba przyjęcia wstrzymane.

xxx
@Sebs 23.08.2017 12:10

wyślij CV to się dowiesz i nie bierz na poważnie tych wpisów bo większość to (usunięte przez administratora) !!!!!!!!!!

zeta

Tak kierowniczka karierowiczka. Chciała zrobić karierę na ludzkiej krzywdzie. Krzyżyk na drogę. Ciekawe jaka będzie ta co ja zastąpiła? Wątpię żeby była lepsza.

kasia

jak jest u was czy macie równie traktowane soboty i niedziele wszyscy tak samo czy kierownictwo ma tylko po jednej a reszta po trzy i jak jest u was z urlopami czy każą wstawiać na żądanie i jak się wraca z macierzyńskiego to od razu macie na początek wstawiony urlop i nie ma gadania , a kierownictwo może sobie urlop zbierać i cały miesiąc wolnego bo mąż były policjant aktualnie radny a główne biuro przez to problemu nie widzi

anonymous

Wie ktoś dlaczego tak mało pracy jest ostatnio? Czy to już jest tak zwane wygaszanie świateł?

Admin323
@anonymous 26.10.2017 18:02

no widać ze ta firma upada już totalnie tragedia mobing i jeszcze raz mobing wycisnąć do zera ile się ukraińcy już nie wystarczają zeby nadrobić straty tego g.....

Może nowy

Witam serdecznie Mam podjąć decyzję czy chcę zacząć pracę w tesco w Komornikach przy ul. Kolumba, czy w innej firmie. W teorii wszystko wygląda pięknie, jednak im więcej komentarzy czytam, tym większe mam wątpliwości. Zaproponowana przez tesco stawka to podobno (umowy jeszcze nie widziałem) 3500pln brutto za operatora wózka wysokiego składu. Słyszałem też coś o 1200zl premii. Czy jakiś pracownik może podzielić się doświadczeniami z tego konkretnego miejsca? Jak wygląda wynagrodzenie i premia? Czy normy na premię są możliwe do wyrobienia, czy wzięte z kosmosu? Jak liczony jest czas pracy, bo na którejś ze stron spotkałem się z opisem, że jest on liczony od rozpoczęcia skanowania? Czy ktoś korzystał z możliwości szkolenia języka, bo na rozmowie dowiedziałem się, że jest taka możliwość? Proszę o konkretne i rzeczowe odpowiedzi. Dzięki!

stary retrakarz
@Może nowy 14.10.2017 19:37

1200 ZŁ. PREMII. Odejmij edno zero. Może 120 złotych dostaniesz premii ale pod warunkiem że wyrobisz ponad 20 procent więcej niż wynosi norma. 1200 zł to chyba w ciągu roku. Nie daj sobie oczu zamydlic, omijaj ten magazyn z daleka i tak w pierwszej kolejności na retrak zapisują Ukraińców.

Admin3
@stary retrakarz 15.10.2017 15:23

Człowieku nawet nie podejmuj tej oferty mydlenie oczu wszystkie soboty pracujące i dostaniesz wolne w środe np .Premie no pod warunkiem ze wyrobisz ponad norme i jeszcze w ciagu miesiąca nie wezmiesz żadnej uz albo l4 :) to dostaniesz te 150 brutto ;D.

OBROŃCA

NIE BÓJMY SIĘ PISZMY PRAWDĘ O MOBINGU W TESKO CZY JEST O CIĘZKIEJ PRACY WYKONYWANEJ PRZEZ KOBIETY W KUPIE SIŁA NIE DAJMY SIĘ WYZYSKOWI OLIGARCHICZNEMU PRZEDIĘBIORCY NIECH ZLO UJRZY ŚWIATLO DZIENNE I ROZLICZY CIEMIĘŻCÓW

Magda

Tesco Żary....zapraszają na rozmowę o pracę na stanowisko asystent ds. administracji, a drugi dzień podczas rozmowy dowiadujesz się, że to stanowisko jest już zajęte, ale proponują Ci obsługę klienta :) zapytałam dlaczego nie zadzwoniła Pani do mnie, że jednak nie ma już miejsca dla mnie. Pani odpowiedziała,że myślała, że może "skuszę się " na inne stanowisko. Czytałam tutaj, że to ich stała gadka. Nie mogą znaleźć pracowników więc wymyślili sobie sposób. To nie w porządku. Strata czasu. Bezradność???

bartek

Kto zmienił wygląd strony? Kto się tym bawi? Mi się nie podoba! Niech ten ktoś pobawi się swym małym a nie bawi się stronami internetowymi. Zapewne jakiś miesciuch co siedzi całymi godzinami na Facebooku. Robi tylko przerwy żeby wyprowadzić pieska na spacerek, bo inaczej mu maleje do butów. Widziałem takiego miesciucha na rowerze, miał kask na głowie. Ale czubki te miesciuchy.

Alicja

Przypominam, że wszystkich obowiązują zasady regulaminu. @Admin jeśli jakiś wpis zostaje usunięty, oznacza to, że naruszał jego zasady. Na portalu każdy może zostawić swoją opinię. Zarówno jeśli chodzi o osoby, które z pracy i jej warunków są zadowolone, jak i te, które mają do pracy w firmie jakieś zastrzeżenia. Opinie nie mogą jednak łamać regulaminu. Zachęcam do zapoznania się z jego treścią pod linkiem: http://www.gowork.pl/regulamin Niedopuszczalne są m.in. wpisy zawierające treści wulgarne, ordynarne, naruszające dobra osobiste, czy też propagujące przemoc.

aaaaaaa
@Alicja 20.10.2017 09:24

z innej bajki.. szanowni moderatorzy gowork też się tutaj gęsto wpisujący i udający zainteresowanie warunkami pracy może byście zaczęli się do tego przyznawać??

Robert

TESCO to normalna spoko firma, niestety ma sporo hejterów.

Rybka

@fural Sądzę, że bardzo niesprawiedliwie oceniasz pracę administracji w Tesco. Każdy jest zatrudniony do wykonywania odpowiedzialnych prac. Skala ich trudności powoduje różnice w wysokości zarobków. Zawsze możesz aplikować na wyższe stanowisko w firmie.

obserwator

Pani M ile,,,,, to kochanica kierownika i nikt nie ma na to wpływu ze pomaga jej w pracy żeby miała najwyższą premię. Premia to powinna się należeć z automatu tym co pikuja w napojach i alkocholach. Menadżer powinien wziąć to pod uwagę. Ale on ma w głowie siano i czepia się rzeczy nie istotnych. Jak robi obchod po to kierownicy w popłochu biegają jak poparzeni. Ale mamy w tedy ubaw. Boją mu się coś powiedzieć bo wiedzą że nie ma pojęcia o pracy na magazynie. Straszy ich swoim stanowiskiem.

Hej

Ciekawe czy gdyby przenieść Panią Mil... do innych grup to czy tez odbieralaby co miesiąc 600 zl premii. Skandal

Admin

Prosze nie usuwać negatywnych komentarzy bo każdy wie co tu jest od tego sie nie ucieknie ;)

Fela

Niestety trzeba pilnować ludzi, doskonale każdy wie jak niektórzy "pracują". Ludzie myślą, że jak będzie siedział w kącie i sobie rozmawiał z innymi to czas zleci a ktoś pracę wykona. Jaka praca taka płaca!!!

fural
@Fela 03.10.2017 19:12

Przypilnuj tych pracusiow z administracji z biura wydań. Tym którym wyrownano pensje do najwyższych stawek. Magazynierom dokłada się pracy żeby administracja miała jej mniej. Oni jednak nie mają swiatelek i żadnych norm. Siedzą i wykonują swą pracę bez pośpiechu i gadać mogą ile chcą. Magazynierom chcielibyście zakneblowac usta.

fifi
@Fela 03.10.2017 19:12

Albo przypilnuj te psełdo kierowniczki agencyjne, aż żal patrzeć na to ich nic nie robienie i chyba właśnie o nich pisałeś. "Niestety trzeba pilnować ludzi, doskonale każdy wie jak niektórzy "pracują". Ludzie myślą, że jak będzie siedział w kącie i sobie rozmawiał z innymi to czas zleci a ktoś pracę wykona. Jaka praca taka płaca!!!" To może najwyższy czas przyjrzeć się pracy liderek agencyjnych, na pewno ich praca nie jest warta ich zarobków.

Tesco

Jedyne co fajnego to hah obiadki za 6 złoty nawet zjadliwe i siedzenie na l4 bo pracować tutaj to faktycznie wstyd kołchoz jakich mało 2 karty na odbijanie się kontrola na maxa wszystko widać co kto jakim tempem robi,z kim gada,czy nie spóźnił się do pracy oraz na przerwie nie mówie ze wypłata 2,5(po przedłużeniu z sobotami na 3 zmiany :) to mega mało ale szału nie robi a robota ciężka raczej w większości .

Felicjan

Jeśli opinie są tak bardzo podzielone to znaczy, że jest normalnie w firmie. Jednym pasuje bardzo drugiem wcale a nowi muszą sami ocenić czy chcą tu pracować. Szkoda, że pracując tak narzekacie, może lepiej zmienić firmę?

jerzyk
@Felicjan 29.09.2017 09:38

Normalnie?? A to dobre! Tobie chyba dobrze bo pewnie jesteś jakimś administracyjnym kierowniczkiem i siedzisz przed komputerkiem bezstresowo drapiac się po worku. Nie dotyczy cie wysoka norma , ból rąk i nóg a także kręgosłupa. Tesco ci życie uratowało i karmi cie do syta. Widzę jak nowi chcą pracować. Siedzą na zwolnieniu bo są w szoku ze tu jest taki kolchoz. Kierownicy odchodzą , magazynierzy tez chwalą tej roboty. Przyjdą czasy ze będzie problem z zatrudnieniem kogo kolwiek. Tesco to mało atrakcyjna firma, wręcz wstyd tam pracować.

Gavroche
@jerzyk 30.09.2017 20:04

To niestety prawda. Chwalą sobie tą pracę jedynie pracownicy administracji bo takiego luzu nie będą mieli nigdzie. Zmianowy wymierza kary magazynierom za zeskanowanie się o 4 minuty za późno na zadanie a jednocześnie nie przeszkadza mu jak pracownicy administracji po skończonych przyjęciach na pierwszych zmianach nic nie robią często przeszło godzinę i dłużej. Hipokryzja i brak poszanowania dla pracowników fizycznych, którzy odwalają najcięższą pracę.

Alicja

@krytykczy dobrze rozumiem, że osoby obecnie dołączające do firmy mogą liczyć na lepsze warunki niż osoby, które w TESCO pracują już od jakiegoś czasu? Czy normy o jakich wspominał @caleb wynikają z braku osób do pracy?

krytyk
@Alicja 18.09.2017 09:31

Uważam ze juz nie mają szans na lepsze warunki niż starzy pracownicy. Po wielu skargach pracowników z długim stażem nowi pracownicy wykonują prace mniej skomplikowane i odpowiedzialne. Okazało się bowiem ze nowi pracownicy są trochę leniwi i nie są wstanie wykonać zetelnie i szybko swej pracy niż starzy pracownicy. Jeśli chodzi o wysokość norm to powód jest jeden, firma chce mieć jak najwyższe dochody , przy jak najmniejszej ilości pracowników. Skutkiem tego jest ogromne przepracowanie ludzi , którzy odczuwają juz skutki uboczne na swoim zdrowiu. Ludzie do pracy są, tescowi, agencja pracy z polski czy z Ukrainy. Zachlannosc zysków firmy jest nieograniczona.

krytyk

Uważam ze idąc teraz na opcje trzeba mieć nie pokolei w głowie. Nie wczyscy kierownicy dostali podwyżkę a swierzak ma pensję tych co ją dostali. Nie dziwie się poszkodowanym ze zaczynają olewac tą robotę, biorąc pod uwagę ich doświadczenie.

Felicjanin

W sumie to uważam, że jak na tyle placówek handlowych to taka ilość osób do pracy wcale nie jest duża.

caleb
@Felicjanin 10.09.2017 22:43

Bo jeden pracownik musi robić za trzech i dlatego obsada jest jaka jest. Wysokie normy ze człowiek zasuwa z językiem na wierzchu a w domu leży jak kłoda.

Dla handlu

A na Wegrzech straj ze az sklepy w czesci musieli zamknac;)

Tomasz

Witam serdecznie dzisiaj zrobiłem zakupy w Tesco w miejscowości Wola k.Pszczyny i zrobiłem je pp raz ostatni osoba obsługująca na kasie alkoholowej była tak nie uprzejma zwraca się bardzo wulgarnie do klientów, brak identyfikatora to jest hańba że taka firma jak Tesco zatrudnia takie osoby wroccie sobie na tą osobę trochę uwagi ma krótkie jasne włosy i jest szczupła osoby które nie mają podejścia do klientów powinny zmienić pracę

Jerzyk

Nastroje jak widać nie są dobre. Czy faktycznie nie ma szansy na poprawę ? Może to jakieś okresowe kłopoty i jeszcze będzie wszystko dobrze? Nie ma idealnych firm i każda boryka sie z okresowymi problemami, mam tylko nadzieję , że sytuacja w miarę szybko się poprawi .

Gavroche
@Jerzyk 03.09.2017 22:35

"Jeszcze będzie przepięknie, jeszcze będzie normalnie" hehe.

aneta
@Jerzyk 03.09.2017 22:35

Nie sądzę że była jakaś poprawa . Nigdy się na to nie zapowiadało. Zawsze wprowadzane zmiany to kłopotliwe mieszanie w obowiązkach magazynierów. Tych obowiązków ciągle przybywa. Wymagania są zbyt wysokie. Jestem ciekawa czy w tym miesiącu też oszukają nas z wypłatami. Mogli by znów dawać paski to by się wiedziało co i za co ile. Proponuje ogarnąć się zmianowym żeby dbali o pracowników firmowych a nie patrzą tylko w agencję i piszą ich na załadunki a dziewczyny tescowe rąbią w pickingu. W innych firmach agencja jest uzupełnieniem.

Rysiek

Widziałem ostatnią listę ofert pracy i powiem, że jest tego sporo. Czyżby braki na rynku pracy zaczynały dokuczać dużym firmom? Poczytałem opinie na tym wątku i jestem zdegustowany. Czy jesteście pewni, że nie można napisać coś pozytywnego o firmie?

kola
@Rysiek 29.08.2017 18:16

Nie to co on napisał to prawda .Mają dobrych pracowników i nie szanują i mała płaca jak na Tesco .

Janek

Widziałem ostatnia firmy TESCO i jest bardzo długa! Nie róbcie czarnego pijaru wokół firmy! Będą przyjmować ludzi z Ukrainy skoro tu nie ma chętnych. Wcale się nie dziwię to naturalny proces zupełnie jak w innych krajach w Europie, też przyjmują obcokrajowców do pracy

tescowy
@Janek 24.08.2017 09:20

Jak mogą być chętni ludzie do pracy w tesco z polski skoro tesco oszukuje i zle traktuje swoich pracowników. Skoro lista ofert pracy jest długa, to nie trudno się domyśleć z jakiego powodu. Sami ludzi zwalniają, likwidują stanowiska, wprowadzając nowe przy okazji dokładając obowiązków. Ludzie nie meble i nie chcą być przestawiani z miejsca na miejsce. Ludzie nie są tacy ciemni jakby sobie tego życzył zarząd tesco. Czytając twój wpis uważam ze masz coś z głową.

Zostaw opinię o TESCO - Teresin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TESCO