brak logo

Ardagh Glass

Gostyń

Opinie o Ardagh Glass

MP 2012-02-04 19:36:41
Od czasu gdy jest to Ardagh a nie Rexam czy PLM odradzam pracę tam.
9
ja 2012-04-11 00:29:46
popieram porażka
2
ja1 2012-09-23 07:44:39
Wystarczy popatrzeć za co niektórzy otrzymują awanse, podwyżki i samochody... Nie trzeba się długo zastanawiać jakie kryteria decydują o wyborze kandydatek do awansu.
15
anonim1 2014-01-17 14:04:46
Niedawno wyrzucili Irlandczyka. Teraz znacznie lepiej się pracuje, szczególnie w administracji. Atmosfera się poprawiła.
2
x 2014-02-05 17:32:11
Dobrze, bo gość był niemiły i przedkładał korzyści osobiste nad business.
4
y 2014-06-05 17:04:56
Zamiast myśleć głową, myślał inną częścią ciała. Miał kochankę - podwładną. Ona liczyła na karierę rozkładając nogi. Ją też wyrzucili.
3
oli 2014-06-12 18:40:54
Jak można z takim gościem uprawiać sex ? Miał farta, mógł w Polsce pogrywać za pleyboya i szpanować furą za kasę huty. Żal mi tych głupiutkich kobiet które ulegają takim gościom.
3
u 2014-09-09 16:23:06
Ale wypasioną Jette dostała, więc się jej to mindolenie z łysym opłacało.
2
pit 2014-09-17 20:57:10
Jeśli ktoś nie ( usunięte przez administratora ) tam panującego to zakład z blisko stuletnią będzie miał problemy. Po zmianach związanych z odejściem "czerwonego" zakładem zarządza karierowicz nie szanujący w ogóle ludzi, nawet tych którzy wiele robią lub niegdyś zrobili dla tego zakładu. Liczą się tylko % we wskaźnikach, za które on a nie załoga dostaje profity. Przerost administracji, dobrze płatne aczkolwiek zbędne stanowiska (HR,Lean - co to w ogóle jest).
Jeśli pracujesz na produkcji to nic nie znaczysz w tej firmie.
Jeśli tak dalej będzie to w zakładzie zostaną ludzie przed emeryturą i ci którzy wchodzeniem w tyłek robią karierę. Co chwila ktoś odchodzi i to głównie fachowcy. Przykre ale prawdziwe. Zakład obecnie się rozwija ale tam potrzeba radykalnych zmian w polityce firmy(czytaj wyrzucenie kilku osób na najwyższych szczeblach) aby warto było pracować.
7
y 2014-09-23 07:03:49
Czerwonemu nie wchodzili w tyłek lecz pod biurko. Przypomnij sobie panią od wypasionej Jetty. Jaką mieli wtedy inni motywację ?
1
mmm 2014-09-27 09:50:03
Forum dla kandydatów o pracę nie jest miejscem do tego typu wpisów jak powyżej. Powinny być przez admina usunięte. W każdym większym zakładzie przeważnie promowane są osoby które wchodzą w tyłek lub dają sobie w niego wejść, rzadziej ze realne wyniki.Tu jest Polska mili państwo.
Dyrektorzy są od tego by pilnować zysków właściciela i tyle, po to są wskaźniki. Co do podejścia do pracownika to wielki boss nie jest taki zły, gorzej z tym mniejszym bossem. Miejmy nadzieje, że się zmieni kiedyś i będzie dobrze.
Co do nadmiaru dziwnych stanowisk, o tym decydują ludzie znacznie wyżej (korporacja) niż w Gostyniu. W krajach zachodnich takie dziwne stanowiska przynoszą zyski, ale powtórzę: tu jest Polska. Ludzie odchodzą z pracy bo po prostu znajdują lepiej płatne oferty. Nie znaczy to, że huta mało płaci, ale za mało by utrzymać przy sobie niektórych ludzi. Poklepywaniem po plecach i miłymi słowami nie wynagradza się pracowników, od tego są pieniądze - tu jest Polska, powtórzę po raz trzeci.
7
mały 2014-11-13 15:55:21
pracują tam tylko ludzie bez ambicji wysoka temperatura, brudne szatnie. Tak jest w HSU
2
nowy 2014-11-23 17:13:42
Wiecie coś o Ardagh Kąty ?
Rafał 2015-01-28 15:27:46
Szukam ludzi, którzy pracowali w Ardagh Glass w Ujściu, Gostyniu i Wyszkowie, najlepiej jak byłeś plant managerem, lub wiesz sporo o produkcji butelek tak. Dajcie znać, jaradana@yahoo.com
Dzięki!
1
vladko 2015-08-04 13:59:53
Zakład w Ujściu jest bardzo dziwny, zakładem rządzi "sympatyczna" pani z kadr , która wszystko wie i zawsze ma racje i nawet tworzy swoje prawo pracy.
W zakładzie nigdy niema wypadków, jak są to tylko zaraz po pracy...a zarobki połowa tego co w Gostyniu.... terror i dyscyplina.
2
Tork 2015-08-25 20:32:24
Co można powiedzieć o tym zakładzie.... Zarobki nie powalają na kolana a polityka ma na celu ograniczenie kosztów ... resztę można sobie dopowiedzieć samemu.Rygor,procedury a bardziej ich przerost formy nad treścią doprowadza pracowników o palpitację serca.Nie polecam.Polityka firmy doprowadza że jest coraz mniej prawdziwych fachowców a więcej niby specjalistów.
6
ania 2015-10-24 05:40:16
Zawieź może Cv osobiście, jak spełnisz wymagania to może rozważą przyjęcie dodatkowej osoby.
ja1 2016-03-25 17:20:36
Zgadzam się w 100% z tą opinią:

" ja1 - 2012-09-23 07:44:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Wystarczy popatrzeć za co niektórzy otrzymują awanse, podwyżki i samochody... Nie trzeba się długo zastanawiać jakie kryteria decydują o wyborze kandydatek do awansu."
Sam prezes daje awanse kobietom a potem próbuje zaciągnąć je do ..... biorąc np. na tzw. szkolenia. Tak jest przynajmniej w Gostyniu.
1
ja1 2016-03-26 22:59:15
Andrzej to nie są plotki. Wiem o tym doskonale. Taki jest tam prezes w Gostyniu.
3
olka 2016-06-08 22:10:45
wiecie może jakie są zarobki w administracji na początku zatrudnenia?
olka 2016-07-19 16:25:41
Witam. Wiecie ile się zarabia w administracji np dział sprzedaży i czy trudno jest się tam dostać?
3
weteran 2016-10-24 09:57:18
Witam!Pracuję tu tyyyle lat....Jeżeli jesteś zdyscyplinowany ,możesz tu przyjść .Lubimy się i wiele zależy od nas.Wkurzają tylko nie trafione decyzje ,które bezpośrednio utrudniają pracę np.czapki z wkładem z plastiku .Po pakowaniu ręcznym ,(które b.często się zdarza )kapie pot z czoła,a i temperatura na hali powoduje ,że jesteśmy "ugotowani".Od paru lat borykamy się z odparzonymi stopami i zniszczonymi skarpetami przez ciężkie buty z jakimś wkładem ,które w moim przypadku rani palce.Nasze ubrania powinny być lekkie i przewiewne ,bo w większości roku jest gorąco na hali ,a my b. dużo chodzimy.Nigdy nikomu nic nie spadło na głowę ,czy stopę ,więc nie rozumiem co bhp-owiec miał na myśli zakładając nam takie "urządzenia".Nie wszystko jest złe .Serdecznie dziękujemy za klimatyzowaną kuchnię.Ale prosimy o remont szatni ,bo od 15 lat nikt z malarzy tam nie zajrzał.Uważam i wiele osób jest tego samego zdania ,że praca na produkcji powinna być lepiej opłacona .Nikt nie wysyła nas na szkolenia ,choć niejednokrotnie o tym mówimy .Rozdawanie pieniędzy dla karierowiczów,indywidualne podwyżki ...a przecież analizujecie dane przez nas wpisane...
2
Hutnik 2016-11-13 13:10:02
Zakładem w Ujściu rządzi JHI jedynie nam panujący i nieomylny. Ukrywający wypadki w pracy i inne sprawy. Zero szacunku dla ludzi tylko żeby Robertowi lepiej się pracowało. Reszta to podgatunek.
9
Zostaw swoją opinię o Ardagh Glass - Gostyń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ardagh Glass