brak logo

PHU MONA wieslaw kusiak

Chorzów

Opinie o PHU MONA wieslaw kusiak

anonimus 2012-04-07 17:34
Chciałbym wszystkich ostrzec przed tym pracodawcą.Na rozmowie wszystko ładnie,kolorowo,pieknie , jak na poczatek fajna kasa,niby wszystko ustalone ,warunki umowy itp.a tu po kilku dniach pracy zanim dostanie sie umowe ,słychac z lewej-prawej ze oprocz podpisania formalnosci zwiazanych z umowa o prace,wychodza na wierzch \'\'inne\'\' dokumenty do podpisania o ktorych wczesniej nie bylo ani slowa.Radze wszystkim dobrze sie zastanowic ,czy aby na pewno chcecie tam pracowac.Sam wlasciciel firmy jak to mi powiedzial \'\'chce abysmy traktowali sie powaznie i jak dorosli\'\' a na samym poczatku zataja czesc informacji dotyczacych pracy i oklamuje ,jak u takiego pracowac???Pomyslcie sami... ODRADZAM WSPÓŁPRACE!!!!
1
Nowy 2012-04-08 13:35
Coś o tym wiem :D
Uwaga w tej firmie trzeba podpisać WEKSEL IN BLANCO !!!
Nie ma o tym mowy na rozmowie kwalifikacyjnej lecz o fakcie dowiadujemy się dopiero jak przyj papiery.
2
sak6 2012-05-30 20:47
Tak jak mówicie i nic inaczej szef wydaje się miły sympatyczny ale jest nie Słowny i niema współpracy z tym panem , bardzo nie polecam
1
anonymous 2013-08-29 14:06
dziękuję za informację,już się nie pojawię w tamtej firmie
2
Piotr 2013-12-10 19:14
Pracuję w firmie Mona od kilku miesięcy na stanowisku handlowca i jestem jak najbardziej zadowolony. Nie zgadzam się z pozostałymi komentarzami,wręcz przeciwnie kontakt z szefostwem jak i personelem jest wzorcowy.
Pozdrawiam Piotr
1
fajka 2014-02-04 16:52
..dokładnie drogi ''Piotrze'' ,tak jak kolega napisal wyzej???IN BLANCO podpisales pajacu,pewnie tak???Bedziesz sponsorowal zaloge czyt.jednoosobową ;-)
optymista 2015-07-24 15:39
A ja myślę, że jak by było dobrze to firma by nie szukała pracowników za 2700, oni walili by drzwiami i oknami
Leszek 2015-10-15 21:46
Witam ile można zarobić netto jako przedstawiciel i czy dużo godzin trzeba zrobić?
gosc 2016-05-21 20:36
A ile mozna zarobic prowizji. I jakie sa umowy o prace czy zlecenie?
I czy duzo trzeba robic godzin.
macius 2016-05-28 20:27
nigdy nie dostaniesz takiej podstawy podstawy
Kasia 2016-06-05 18:12
W spedycji też podpisuja in blanco i co? Ja z tego powodu się nie zdecydowałam, ale tak nawiasem mówiac te weksle sa nielegalne i nic ci nie grozi za niedotrzymanie warunków. Żaden sąd nie uzna tych weksli.
handlowiec 2016-06-05 20:23
Witam, jestem przedstawicielem handlowym z 5-letnim stażem i szukam lepiej płatnej pracy. Czy w Monie dają umowę o pracę? Jaka jest podstawa dla przedstawiciela? Czy samochód służbowy można wykorzystywać po godzinach pracy? Obecnie mam samochód kombi do własnego użytku. Widziałem, że w Monie jeżdżą yariskami?
3
ziom 2016-09-09 13:18
A jak wyglada praca na magazynie jesli chodzi o MONA CHORZÓW ..
3
ziom 2016-09-10 21:30
Siemka i co ktoś odpowie mi na pytanei jesli chodzi o MONA CHORZÓW
Sanepid 2016-10-18 09:03
Chciałbym poprosić wszystkich idących tam (Częstochowa) na rozmowę o pracę o bycie czujnym i czytanie między w wierszami, mianowicie poszedłem na spotkanie rekrutacyjne na handlowca, wszystko fajnie, pięknie, śmiechy chichy, przyjęli mnie. Tutaj zaczynają się schody, po 3 tygodniach pracy na magazynie i jako kierowca miałem dostać umowę na Przedstawiciela handlowego, okazało się że od początku nie miałem być handlowcem, mimo iż ogłoszenie było na Ph, ponieważ oni nie szukają handlowców. Zarobki marne, najlepiej najniższa, reszta pod stołem o ile szefostwo będzie miało dobry humor. Kierowcy jeżdżą trupami po 15lat, o klimatyzacji czy wspomaganiu kierownicy zapomnij, auta przeważnie w 40% są zeżarte przez rudą koleżankę. Zapomniał bym o najważniejszym odpowiadasz za towar i kasę zebraną ze sklepów, ale jak Cie ktoś okradnie to płacisz za wszystko jakbyś ty to zapierniczył, w ten sposób 2 czy 3 kierowców ze stażem koło 8 lat wzwyż pracowali po pół roku za darmo gdy ich cwaniaczki z nożem okradli, a firma ubezpieczona na takie wypadki ciągnie kasę od pracownika i ubezpieczalni w razie W. Firmę ratują pracownicy, w porządku ekipa w Częstochowie, jeden magazynier jest lekko irytujący ( najlepiej nic do niego nie mówić, ten typ tak ma) no ale wszędzie dobrze gdzie nas niema.
Więc resumując, z racji tego, że to polska firma, więc jak na polskie warunki trzeba dymać pracownika ile się da. Urlop dostaniesz wtedy kiedy szef chce, a nie ty. Kłamią z kasą którą dostajesz, premie od widzi mi się szefostwa, zarobisz dopiero jak spędzisz równe pół miesiąca w pracy ( magazyn od 230-250h, kierowcy 210-220h), najgorsze jest to, że straciłem tam prawie miesiąc kiedy miałem rozmowy w naprawdę ciekawych miejscach, a oni jawnie wprowadzają w błąd, to nie pierwszy raz kiedy ogłoszenie o pracę na przedstawiciela handlowego, a masz być sprzątaczką. Ludzi mają z nic, nie polecam
1
nick 2016-10-18 11:15
No ale wydaje mi się @sanepid że to informacje nie był przekazywane, jak Ty to nazwałeś "między wierszami" tylko sytuacja jest raczej klarownie prezentowana. Praca przedstawiciela handlowego też ma swoje plusy, bo jeśli jesteś w tym dobry to masz sporo prowizji..
1
sanepid 2016-10-26 09:27
Człowieku byłeś tam kiedyś na rozmowie ? to jak możesz bronić firmy z którą nie miałeś styczności, bronicie pracodawców ?!, po raz enty powtarzam poszedłem na rozmowę na ph i taką pracę miałem wykonywać, a skończyło się jako kierowca i dodam, zaznaczę nie jestem jedyny tak potraktowany
3
obiekt 2017-01-11 18:31
Widocznie podczas rozmowy ktoś kto Pana zatrudniał swierdził, że nie nadaje się Pan na przedstawiciela handlowego i zatrudnił Pana na stanowisko adekwatne do Pana kompetencji.
Kierowca 2017-01-30 23:49
Witam,jak ma się oddział w Kaliszu,chce tam podjąc prace jako kierowca,jakieś opinie??
Zostaw swoją opinię o PHU MONA wieslaw kusiak - Chorzów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PHU MONA wieslaw kusiak