brak logo

LFP Sp. z o.o.

Leszno

Opinie o LFP Sp. z o.o.

anonim 2 2012-02-22 16:14:24
witam jak wyglądają zarobki w lfp leszno
13
pracownik 2013-01-07 20:15:19
Co ty wiesz o zarobkach?? widocznie tam nie pracujesz bo wypłaty są na czas
bolo 2013-06-27 14:44:15
zwróć uwagę, że szukają już ponad dwóch lat, inżyniera sprzedaży. ogłoszenie znajdziesz na ich stronach na facebooku. więc albo nie mogą znaleźć, albo bardzo duża rotacja. wnioski musisz sam wysunąć
1
były pracownik 2013-12-12 18:10:22
Pierwsze zatrudnienie jest tam na 3 miesiące, póżniej umowa na rok, 5 lat i na stałe. Zarobki jako nowy dostaniesz cos 1700 netto. Nie ma za dużej różnicy na etacie na prodkcji czy to w biurze.
Zainteresowana 2014-07-08 11:33:28
I etap rekrutacji po złożeniu dok to rozmowa tel. Dzwonią po dłuższym czasie w stosunkowo późnych godzinach i zadają mnóstwo pytań. Jeśli zadowoli to zarząd II etap rekrutacji to rozmowa kwalifikacyjna. Przygotujcie się świetnie na pytania jakie mogą zadać. Taj jakbyście się przygotowywali na RK :) Pozdrawiam :)
4
Zainteresowana 2014-07-08 11:47:35
I etap rekrutacji po złożeniu dok to rozmowa tel. Dzwonią po dłuższym czasie w stosunkowo późnych godzinach i zadają mnóstwo pytań. Jeśli zadowoli to zarząd II etap rekrutacji to rozmowa kwalifikacyjna. Przygotujcie się świetnie na pytania jakie mogą zadać. Taj jakbyście się przygotowywali na RK :) Pozdrawiam :)
1
Mistral 2014-12-02 22:09:22
Pracowałem w tej firmie kilka lat temu na stanowisku średniego szczebla.
Powiem tak tylko układy koleżeńskie starych pracowników i tzw "wyjebka".
Ci co maja mieć dobrze mają ... np. szef związków zawodowych - w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ma pracowników itd.
Pracowałem poza obróbką więc ci co mają pojęcie wiedzą o co chodzi pozdrawiam mistrza Czesława - (układ), mistrza Kaczmarka - (układ) i mistrza Kazka - mało rozgarnięty człowiek - ekipa z odlewni, o reszcie nie pisze bo nie mam czasu . . . Dla zastanawiających się kasa jest na czas ale bez rewelacji nie polecam szlifierni ani rdzeniarni szkoda zdrowia fizycznego jak i psychicznego. Na obróbce da się żyć ale też bez kokosów jak to w tzw. "przemyśle" w Lesznie - wyzysk przez brak konkurencji.
P.S. Choć chcąc być szczerym raczej lepiej niż EuroC po drugiej stronie choć zarobki zbliżone +/- 300 brutto to nie majątek
Pozdrawiam mam nadzieje że pomogłem . . .
3
nou 2015-02-18 22:25:07
witam wszystkich ciekawe jak jest w tej firmie tzn jak sie pracuje ..są jakies teraz premie, bo ja chce osobiście zanieść swoje cv i musze przygotowac sie na ewentualna rozmowe, więc napiszcie pod jakim względem oceniają pracownika z doswiadczeniem przyjmuja czy bez takze sa szanse dziekuje za odpowiedzi pozdraiwam.....
brak słów 2015-04-21 21:21:55
zatrudnili dwóch panów z dawnego SEWSU jeszcze pół roku i po lfp zwłaszcza odlewni
komedia 2015-04-24 11:44:08
jedynie co mogę pomóc to ludzie już masowo się zwalniają...1700 na ręke w przemyśle ciężkim...żal a praca jak w kopalnii
4
Rura 2015-05-12 09:49:34
Mistral, ty to jednak łomot jesteś. Jak można opiniować aktualną sytuację w LFP nie pracując kilka lat. Nie dziwię się, że w/w firmie nie ma dla ciebie etatu...
1
lfp 2015-05-16 21:32:27
odlewnia Praca ciężka i niedoceniana przez pracodawce. Zarobki bardzo słabe 1900-2000 na rękę praca 3 zmianowa ;-( to porażka. Jedyny plus to że 8 godzin pracy na dzień.
bednar 2015-05-20 10:25:11
we wtorek przyjdzie do was nowy , wysoki jordan z 210 ma , mu dają 2000 na czysto bez sobót , trafił na odlewnie . Dlaczego niby tam tak ciężko ? teraz robił za 1300 i co wy na to ?
1
bejkerstrit 2015-05-21 20:25:45
ty mi nie pisz kogo szukają bo ja już wiem dobrze
operatorzy i odlewniczy!!!!!!
Mistral 2015-06-09 00:20:36
podaj mi średnią wydajność K&W (czas cyklu) na zmianę i na dobę ? O tonaż nie pytam, wiem jakie są możliwości . . . O brakowość też nie pytam . . . Pozdro dla odlewni
?? 2015-06-17 18:30:12
Średnia wydajność KW - od 400 - 600 na 8h zależy od awarii formierki...
1
całkiem średnio 2016-10-01 13:17:05
KW jak wyżej 400-600 awarie formierki często jak i innych maszyn mechanicy wszędzie klecą co się da bo nowych części nie ma. Brak płytek odlewów do obróbki rękawic wody latem szmat do mycia maszyn. Kliki są każdy dyrektor i kierownik ma swoich dupowlazów co kapują. Ludzie się zwalniają przyjmują głównie na odlewnie i rdzeniarnie (ciężka robota ale nowi dostają łatwą aby odrazu nie uciekli). Zarobki około 2. Robota denerwująca za wszystkim latasz a w razie awarii lub coś pracownik winny.
3
ggt 2016-10-06 07:25:50
nie szanują pracowników, jak wszędzie, oszczędzają, powinni więcej płacić, zanieczyszczenia powietrza zatruwają organizm, praca zmianowa uśredniając rocznie z premiami być może 2400zł netto na stanowisku produkcyjnym, czy warto oceńcie sami, szału nie ma a zdrowie jest tylko jedne
1
we 2016-10-06 21:55:51
@romek a nie wiesz mzoe czy tutaj w firmie to tak na każdym stanowusku jest oferowana wlasnie taka umowa o prace czy tylko na konketnym? dla mnie to wazne
Andzy 2016-11-10 20:40:33
Witam!
Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda praca w LFP na produkcji obróbki skrawaniem?
Czy jest się tam tylko guzikowcem czy może firma zatrudnia takich ludzi jak ustawiacze/programiści maszyn cnc? Warto tam startować z praktyką w dziedzinie przezbrojeń?
Operator 2016-11-11 11:48:47
Jesli masz wieksze ambicje w tym zawodzie to nie polecam..
5
Andzy 2016-12-14 23:48:45
To jak to u was jest? Praca na III zmiany? Co trzeba umieć by móc np. ustawiać maszyny CNC, czy robi to też operator? Jak wygląda tam praca? Liczę na rzetelne opinie.
Pozdrawiam.
Operator 2016-12-18 11:48:27
Jesli chcesz rzetelna opinie to masz..
Praca na obrobce to ogolnie masowka, obrabiane odlewy zeliwne, detale raczej w srednio dokladnych tolerancjach z wyjatkami.Park maszynowy i ogolnie mozliwosc firmy bardzo duze ale moim zdaniem nie wykorzystane
Jesli chodzi ci o prace jako operator to jesli masz troche oleju w glowie napewno sobie poradzisz :)
Co do ustawiania maszyn to programow operator pisac nie musi , technologia jest opracowana, zakladasz w maszyne to co potrzeba, bazujesz detal i wsio pierwsza sztuka do sprawdzenia
Wiekszosc maszyn na mazatrolu i siemensie
Andzy 2016-12-18 19:11:50
A jak z zarobkami jako operator czy ustawiający? Można się dostać do technologii?
Operator 2016-12-18 19:27:27
Wczesniej juz ktos pisal o zarobkach..
pracownik-byly./przyszly 2016-12-22 21:48:11
co się dzieje w lfp? dlaczego sa masowe zwolnienia??? czy zarobki sa faktycznie takie niskie 2000 netto. brak premii. ??
dzięki za opinie.
czy Marek caly czas pracuje na odlewni i kabluje innych?
pracownik 2016-12-23 10:30:17
Kolego rękawiczek brak, papieru toaletowego brak nie mówię o ręcznikach mydle oraz wodzie do picia. Dziwne zasady traktowania pracownika nie zgodne z kodeksem pracy w stylu idziesz w sobotę na nadgodziny to w tygodniu tylko urlop możesz zabrać w środę żeby ci zapłacili inny dzień bierzesz dzień do wybrania lecz oficjalnego pisma na ten paragraf nie było wymyślił ciasteczko to sobie który jest tam niby kierownikiem który kopie w palety uderza ręką oraz przewraca się koło maszyny(KW) na odlewni lecz zna się tylko na kącikach czystości gdzie brak mioteł oraz sip jednym razem koleś który nie zna się na odlewnictwie ludzi ma za nic nadaję się tylko do kanału lub do wkładania rdzeni na kw tylko nie wiem czy dał by radę ewentualnie baniaczek na rdzeniarni gdzie jest obóz pracy jak nie przyjdziesz na setki brak premii, brak urlopu chociaż zaplanowany miałeś no i zemsta mistrza (który był kiedyś jednym z nas i robił to co wszyscy a teraz chciałby się wybić bo taki niby porządny nie pamięta jak ...) robisz na baniaku lub podobnym stanowisku. Zakład niby posiada certyfikat ISO ale to tylko jak przychodzi kontrola lub idzie ważna wycieczka ogólnie syf, smród, zapylenie,hałas( szkoda że nie można dołączyć fotek oraz filmików) nie wymienia się filtrów żadnych remontów brygada ma robić coś z niczego byle tylko szło. Płaca nie za ciekawa takie pieniądze można nawet zarobić już w markecie w Lesznie lub w innym zakładzie np na Spółdzielczej i wiesz że oddychasz a nie wyglądasz jak murzyn i z nosa cały czas bród pył ci się wydobywa. Jak dostaniesz się na dane stanowisko to tam już zostaniesz nie liczy się wiedza oraz praktyka swojego pracownika tylko przyjmuje się nowych którzy nie mają pojęcia o robocie w odlewni tylko robią fotki i podpierdalają, chcieli by być mądrzejsi od starczych pracowników z doświadczeniem np. od Adama K tylko im nie wychodzi.a braki jak się leje tak się leje nikt nad przyczyną nie myśli zbytnio by to poprawić czyli syzyfowa praca metal-maszyna-piaskarka-pole wsadowe i tak w kółko ciekawe tylko czy zarząd o tym wie. Wiec kolego się zastanów ludzie się zwalniają i to powoli już masowo w tym miesiącu już paru poszło i to doświadczeni pracownicy z odpowiedzialnych stanowisk gdzie byle jaki pracownik sobie tam nie poradzi a z tego co wiem to w przyszłym miesiącu też paru będzie się zwalniać nie ma przyszłości w tym zakładzie jak robisz i jesteś zdrowy to pasuje ale jak ci się coś stanie zachorujesz to już jesteś nikim, nikt ci nie pomoże tylko cię zwolnią.
4
Fff 2017-01-19 00:26:04
Witam.
Jak wygląda praca na stanowisku technologa/inż. jakości? Jakie trzeba spełniać wymagania?
Zostaw swoją opinię o LFP Sp. z o.o. - Leszno
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LFP Sp. z o.o.