logo Grupa Progres

Grupa Progres

Łódź

Opinie o Grupa Progres

beata.g888 2012-03-18 23:11
Co sądzicie o tej agencji pracy? Szczególnie chodzi mi o załatwianie przez nią pracy za granicą, czy są pewni?
2
igor 2013-07-16 16:34
Dostałem oferte pracy na produkcji przez Progress hr w Łodzi na Nowym Józefowie , pewnie w SONOCO .Czy wiecie jaka jest stawka za godzine ?
11
Obcy 33 2013-07-16 16:38
Jle płacą na produkcji w Łodzi na Nowym Józefowie przez progres ? Pozdrawiam i czekam na odp .
3
Krysia 2013-07-21 02:16
Obcy 33 - 2013-07-16 16:38:00

Jle płacą na produkcji w Łodzi na Nowym Józefowie przez progres ? Pozdrawiam i czekam na odp .
4,6zł za godzine
Daniel 2013-07-23 08:33
Krysia - 2013-07-21 02:16:39

Obcy 33 - 2013-07-16 16:38:00

Jle płacą na produkcji w Łodzi na Nowym Józefowie przez progres ? Pozdrawiam i czekam na odp .
4,6zł za godzine
Jest jeszcze "wcześnie" rano więc nie wiem czy dobrze widzę... 4,6zł/h ?
Aga 2013-10-07 21:51
Daniel - 2013-07-23 08:33:45

Krysia - 2013-07-21 02:16:39

Obcy 33 - 2013-07-16 16:38:00

Jle płacą na produkcji w Łodzi na Nowym Józefowie przez progres ? Pozdrawiam i czekam na odp .
4,6zł za godzine
Jest jeszcze "wcześnie" rano więc nie wiem czy dobrze widzę... 4,6zł/h ?
DOBRE!!!
akiz 2013-11-22 19:13
Praca na kasie w Hipermarketach REAL wynosi ok.5,00 złotych z ubezpieczeniem, a ok.7,oo złotych bez ubezpieczenia.
gzyms 2013-12-03 15:20
Polecam biuro na narutowicza. To chyba najlepsza agencja w Łodzi. Pracownicy naprawdę pomagają we wszystkim i traktują pracownika z szacunkiem nie tak jak w innych agencjach pracy.
3
Annka 2014-08-30 21:05
Ta agencja to oszuści, nie wypłacają pieniędzy i jeszcze posądzają pracowników o oszustwa w składanych papierach ! nie polecam! radzę na nich uważać !
4
nina 2014-09-04 14:58
Agencja pracy Progres, to firma która nie szanuje pracownika. Po przepracowanym tygodniu pracy zadzwonili do mnie żeby ,,mnie poprosić abym się zgodziła na niższą stawkę". Oczywiście odmówiłam bo na umowie mam wyższą stawkę a to że oni nie dogadali się z firmą co do stawek to ich problem, generalnie ODRADZAM!!!!!
królowo 2014-09-06 12:05
nina, no i na czym stanęło z tą stawką. Jestem w szoku, że coś takiego ci zaproponowali!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
kwiatuszek 2014-09-06 12:09
mam pytanie do osób pracujących w sonoco przez progres: czy często zdarza się że dzwonią w ostatniej chwili i mówią żeby nie przychodzić w dany dzień bo mało zleceń jest? Bo przed podpisaniem umowy mówili ze jest zapewniona ciagłość ale chyba jednak tak nie jest...
1
lassek 2014-09-07 16:45
Pracuję od niedawna w Sonoco przez agencję progres. Czuję upokorzenie stojąc pod budą i gdy jestem poddawany tej selekcji.. To jest straszne. Tak przecież było w obozach koncentracyjnych!!! Czy przydział ludzi do stanowisk nie może się odbywać z poszanowaniem ich godności? Słyszałem tekst jednej operatorki czy kierowniczki (w niebieskiej koszulce) jak powiedziała do kolegi po fachu: "wybierz sobie, masz z CZEGO". Przecież to jest zakłąd niemiecki, powinien być wyczulony na takie zachowania!!! ALe tam jest to normalne i powszechnie akceptowane. Zastanawiam się czy nie zgłosić tego tematu do telewizji.
anonim 2014-10-07 11:51
miałam pare nieprzyjenych sytuacji np z telefonem wysłałam sms że mam umowionego lekarza i że nie będzie mnie następnego dnia i żeby zapisali mnie na kolejny dzien na rano. Przychodzę a wstaje o 4 rano żeby dojechać do pracy i słysze że mnie nie ma na liście! wkurzyłam się jedyną rzeczą jaką usłyszałam to żebym poczekała i jeżeli wszyscy się nie stawią to wtedy dopisze mnie na listę i wejdę wszyscy się stawili a mnie odesłano do domu kolejna sytuacja powtarza się ciągle z rękawiczkami mają ich za mało! mówią żeby prać je sobie w domu! a od kierowników się słyszy na stanowiskach że bez rękawiczek nie można pracować! tak samo mam z okularami mam je porysowane a usłyszałam żebym to zgłosiła i wtedy może dostane nowe! koszulkę też dostałam jedną z krótkim rękawikiem! i gdyby nie to że miałam mały wypadek na stołówce i poszłam poprosiłam o drugą na przebranie to pewnie bym jej nie dostała tak samo z noskami jest masakra! dołożyli tylko pare par i są zadowoleni! Ogólnie większość pracowników jest nie miła nie wypełniają swoich obowiązków! Nie pytają się każdego dnia jak przychodzą z listą na jaką zmianę chce przyjść następnego dnia!! Także jeżeli chcecie zatrudniać się przez agencje to na pewno nie przez tą!
1
kroket 2014-10-07 16:40
jak sama nie podasz terminu w jakim chcesz przyjść, to nikt za ciebie tego nie bedzie pilnował. Po prostu podajesz i oni to zapisują. Jak nie podasz to nie zapisują.
Popieram, z noskami to dramat. Ale jakieś ci...y wiążą na supły gumy, które potem na pasują dla innych osób. Za takie psucie powinny być kary to by sie te pi...y nauczyły porządku.
Pracownicy progresu rzeczywiście do najmilszych nie należą. z wyjatkiem tego wysokiego szczupłego chłopaka, reszta to gówniarstwo, szczególnie ten drugi chłoptaś jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cy tak jakby palma mu juz odbijała i chyba poczuł pseudo władzę, a jest takim samym robolem jak wszyscy pracownicy. Te paniusie też niech spuszczą z tonu, bo wreszcie ktoś je porządnie opierdoli i sie naucza szanować ludzi, sczególnie tych starszych, bo to jak sie do nich odzywaja czasami to juz przechodzi ludzkie pojecie.
nina 2014-10-15 18:03
Powiedziałam stanowczo że nie zgadzam się i to niezgodne z prawem i pieniądze mają się zgadzać, na szczęście się zgadzały ale zraziłam się do tej firmy i nie chce w przyszłości mieć z nimi nic wspólnego.
Paulina 2014-10-15 22:24
hmm co tu dużo gadać jak nie ma o czym mówić gówniana praca i gówniana płaca ... mówią ze będzie tak pięknie do czasu podpisania umowy .. Podpiszesz i zaczynają się schody. Po 1 nie wypłacają całych pieniędzy zarobionych po 2 dzwonisz do nich aby dowiedziec sie dlaczego nie masz wyplaconych pieniedzy za swoją rzetelną prace a tutaj słychać w telefonie abonent jest nie osiągalny ... Jeżeli chodzi o tą agencje pracy to jedno wielkie złodziejstwo opierdzielaja człowieka w biały dzień a chca zeby człowiek najlepiej za pierdalał za miske ryżu jak żółtek ...wstyd ! JESTEŚCIE GÓWNIANĄ AGENCJĄ PRACY
Karolina 2014-10-16 12:19
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chamy,prostaki... słów brakuję na tę ku** z Progresu, które obiecują złote góry a nawet nie potrafią od człowieka odebrać i wyjaśnić co jest grane... Jeździłam do tego obozu pracu i jak większość co ze mną jeździła zostałam obje*ana na kasę przez złodziejską ku*wę Progres! a telefon poza zasięgiem szanownej Pani Sylwii [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] je*ani!!!!!!!!!!!!!!!
Paulina 2014-10-16 13:00
powini miec nasłana jakaś kontrole a nie tak ludzi w chuja robią w bialy dzień .. za takie oszustwta powinna być torba na łeb i zapierdalaj ty jak szambonurek...
1
Marti 2014-10-19 10:56
Wczoraj miałem być w sonoco 12 godzi. W czasie pracy dowiedziałem się, że nie ma "dziś" 12 i mam iść do domu po 8 godzinach. Akurat dobrze się dla mnie złożyło, bo pod koniec pracy miałem problemy żołądkowe. Myślałem, że do następnego dnia przejdzie. Miałem iść na 14. Nie przeszło. Zadzwoniłem aby odwołać. Powiedzieli, że jak nie przyjdę to potrącą mi 100zł za karę. No nic, pójdę z lekką temperaturą, najwyżej im się tam porzygam ;).

A co do tego, że wygląda to jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to po części się zgadam. Dobrze, że chociaż rozmawiać można. Najgorszy wszędobylski bałagan. Raz wpuszczają 15 minut po czasie a raz byłem 10 min przed rozpoczęciem pracy i powiedzieli, że już jest za późno.
Plusem są chyba tylko ludzie, którzy przyjeżdżają z różnych zakątków Polski i można z nimi fajnie pogadać.
1
megs 2014-11-09 17:19
niestety ale zgadze sie z przedmowca, niebiescy traktuja sie jako lepsza klasa, lidzie zamiast na maszynach zapierdzielaja z miotła, i scierka, ale coż...jak chce sie dorobic a nie ma gdzie to trzeba tu..:(
gonus 2014-11-10 13:43
to prawda z tym sprzątaniem. Mówią że jest to praca przy pakowaniu żyletek, idziesz tam i dają ci szmatę i zestaw płynów i trzeba szorować wszystko, zamiatać podłogę, czyścić ściany. I mówią, ze jest to praca jak każda, to dlaczego kierownika i całej "elity" nigdy nie widać na miotle??
Ja nie mam nic do sprzątania, ogarniecie własnego stanowiska pracy to normalka, ale przed zatrudnieniem powinna być info, że jest to sprzatanie całej hali. Bo po co sprzątać w Polsce, jak mozna to robić na zachodzie i za kilkakrotnie wyżsżą stawkę.
1
Aga 2014-11-11 18:36
Mam tę wątpliwą przyjemnośc pracować z firmą Progres z Łodzi. Niestety nie wszystko co obiecali sie zgadza. Po pierwsze nie zorganizowali szafek na prywatne rzeczy a na hale trzeba sie przebrać w robocze rzeczy. Swoje torby i torebki zostawiamy w pomieszczeniu udostępnionym przez ochrone i tak naprawde każdy ma tam wstęp, mało bezpieczne. Po drugie, miała byc to praca na jedną zmiane od poniedziałku do piątku a w grafiku okazało się że normalnie obowiązują nas trzy zmiany i niekiedy nawet w sobote, o dniu wolnym to można pomarzyć, klient robi duży problem z tego, a jak poprostu nie przyjdziesz to obciążają cie 100zł, co jest ujęte w umowie. Z koordynardorem p. Sylwią jest owszem kontakt ale pani jest niestety mało zorientowana, dopiero od nas pracowników dowiaduje się o panujących warunkach ale i tak nic to nie zmienia... zobaczymy co bedzie dalej, na razie minął pierwszy tydzień A praca jak to praca jest ciężko jak to na produkcji, ale jak ktoś chce to pracuje
1
anonim 2014-12-01 11:58
Kolejny dzień odwołania ale mniejsza z tym widać jaką mają organizację. Skończyła mi się umowa to pojechałam podpisać następną, zapomniałam poinformować na jaką zmianę chcę puść zresztą nawet pewnie jaklbym powiedziała to by nie zostało przekazane. Napisałam sms bo dodzwonić też jest się cieżko że chce przyjść dziś na poranną zmianę napisali że ok i żebym podała nazwisko podałam i myślałam że pójdę do pracy ale nie z INNEGO numeru około godziny 19 dostałam informację że w zawiazku ze zmniejszonym zamuwieniem mam nie przychodzić do pracy. I moje pytanie brzmi jaka u nich jest organizacja skoro ja najpierw zapisuje sie na liste i jest ok a potem dostaje sms że jednak nie? i drugie czy nie mogłoby być załatwiane wszystko z jendego numeru? a nie z 2 czy 3? bo dla mnie to jest lekkie przegięcie
Wi-Wi 2015-02-19 16:23
paulino, a możesz napisać dlaczego masz taki pmysł aby przez inna agencję się zatrudnić? Przecież HR Progress jest częścią Grupy Ever, świadczącej usługi outsourcingowe na najwyższym poziomie. Realizacje celów wytyczonych przez Klientów opierają na zaangażowaniu swoich pracowników. Wyznają zasadę że największą wartością firmy są jej pracownicy. Zawsze uważałam że są profesjonalistami
monika 2015-03-20 09:02
takie sprawy nie załatwia się sms tylko rozmową.
Agnieszka 2015-07-15 14:00
Sonoco oszuści,nie otrzymała pensji za pracę.Nie odbierają telefonów,przestrzegam wszystkich ludzi żeby 10razy zastanowili się czy chcą pracować u złodziei.
1
Sebastianek 2015-08-29 23:16
Witam mam pytanie jak nazywa sie Agnieszka z Progresu kordynatolka) taka blondynka ze zmiany A :)
oj 2015-11-12 15:17
ta agencja czuje się bez karna czekam 3 miesiąc na wyplaje i h*j ! Te baby z agencji to niekąpetentne kurw*ska brane z ulicy ! Zadając jej pytanie śmieje ci się w twarz jeszcze ją bawi sytuacja! jeszcze mówią ze to moja wina ! mam się upominać o swoje to chore !
Diablo 2016-03-16 15:14
Ogólnie nie polecam nikomu, stawka najniższa jaka się da za nadgodziny, weekendy taka sama. Pieniądze nigdy na czas, trzeba czekać aż łaskawie między 10 a 20 przeleją na konto. Ludzie jak szybko się zatrudniają przez tą agencję tak szybko odchodzą. Kompletny brak profesjonalizmu, odradzam.
1
ZŁYWOJOWNIK 2016-07-19 11:11
chcą ludzi oszukiwać kary za rozwiazywanie umowy zenada a czlowiek za 1800 nie bedzie zapierdalal ma wieksze perspektywy na zycie i hce normalna umowe a tu kary bez sensu cZekam jak mi zabiora pieniadze to jedna paNNA ODPOKUTUJE ZA TO POZDRAWIAM ;)
1
:) 2016-08-01 20:48
Chciałam się zapytać kogoś kto był zatrudniony przez Progres w ostatnim czasie. Jakie stawki proponują i ogólnie jak jest z wypłatami. Czy są na czas?
Justa 2016-08-02 21:56
Cześć kochani. Czy ktoś z Was zatrudniał się przez nich i może coś powiedzieć na temat umowy z nimi? Dziękuję :)
Tekumse 2016-10-24 21:35
Mało wiarygodni . Mąż pracował u nich od połowy lipca do końca września . Za lipiec dostał około 25.08 a powinien 21.08 , a sierpniowej i wrześniowej jeszcze nie dostał . Podobno będzie do końca tygodnia . Takich jak on jest więcej . Wymienili się telefonami i nie wiadomo czy nie będzie pozwu zbiorowego . Nie polecam .
Łódź 2017-01-21 10:17
Żenada. Spóźnione wypłaty, niekompetencja ludzi tam pracujących to jakaś gorzka komedia. Zastanawiam się czy gdzieś tego nie zgłosić.
witus 2017-02-15 10:22
Ja sie zatrudnilem w lodzi na widzewie na wozkach widlowych. 2600 brutto
Pracownik 2017-02-22 15:25
@Łódź, a gdzie pracujesz? u mnie do chwili obecnej wszystkie wypłaty były w terminie, a nawet kilka dni wcześniej.
Zostaw swoją opinię o Grupa Progres - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Progres