brak logo

PricewaterhouseCoopers

Warszawa

Opinie o PricewaterhouseCoopers

jużtamniepracuje 2017-03-20 14:04
Potwierdzam.
Tez mialam 20 PLN/h na praktykach w audycie (2016, Warszawa).
6000 brutto - konsultant
8000 brutto - senior
1
Marta 2017-03-21 07:06
Kiedy tam pracowalas?
2
kaska 2017-03-22 19:01
Hej. Do jakiego działu najłatwiej sie dostac na praktyki?
Audyt, doradztwo podatkowe czy zespół usług księgowych? Czy do każdego z tego działu jednym z etapów rekrutacji jest Assesment Center?
Bro 2017-03-23 07:49
Przyjacielu, i kto Ci w te bajki uwierzy?
1
jużtamniepracuje 2017-03-23 09:25
Marta, przecież jest napisane...
rok 2016, Warszawa, audyt

Bro, twoja sprawa. Ale to są standardowe zarobki w PwC. Jak dostaniesz tam prace to sam zobaczysz :)
2
jużtamniepracuje 2017-03-23 09:34
Najłatwiej do audytu, bo potrzebują bardzo dużo osób.
Większość praktykantów biorą na okres styczeń-luty (sezon), a wiec rekrutacja zaczyna się w listopadzie

Tak, assesment center jest do każdego działu. Z tego co pomiatam to case study (masakra, 25 minut na 4 kejsa z księgowości, podatków, konsultingu i chyba prawa - lepiej nie zaczynać robić wszystkiego (bo na 100% nie zdążysz), a wybrać jakiś jeden kejs). Potem rozmowa oraz angielski. Trwa to wszystko około 5-6 godzin.
Bro 2017-03-23 12:21
Oczywiście kłamiesz strasznie :) pracowałem w pwc i miałem jako A3 ledwie 3800 brutto.

Dlaczego tak kłamiesz z tymi stawkami? Na prawdę myślisz że ktoś w te bajki uwierzy?
Może wyjaśnisz wszystkim skąd tak ogromną rotacja jest?
2
jużtamniepracuje 2017-03-23 13:01
:) Nie wierze w 3800 brutto w Warszawie. Kiedy tam pracowałeś? W 2010?
Mam kilka znajomych w pwc którzy nadal tam pracują, wszyscy maja tyle, ile ja napisałam wyżej
A rotacja dlatego ze prawie nikt nie chce pracować 10-12 godzin dzienne

Pozdrawiam
1
rob 2017-03-23 18:12
Nigdy w PwC nie zaczynalo sie od czegokolwiek zblizonego do 3000 brutto. Ja zaczynalem w 2010 i dostalem 5000 brutto jako konsultant w dziale podatkowym. W tym momencie jest troche wiecej. Praktykanci od jakiegos czasu dostaja 20/h brutto - jako praktykant mialem 15/h ale to bylo 7 lat temu. Pensja Seniora w podatkach zaczyna sie od 8000 brutto (w advisory zarobki sa troche wieksze). Nie bede sie wychylal ile zarabia sie na wyzszych stanowiskach bo zaraz dowiem sie, ze klamie.

Co do pracy - ciezko wrzucac jedna firme do jednego koszyka - duzo zalezy od tego jaki trafi sie zespol i z kim sie pracuje. Niemniej jednak, jezeli ktos jest dobry w tym co robi, ma glowe na karku i troche asertywnosci raczej nie powinien cierpiec jesli chodzi o czas pracy.
2
Klik 2017-03-24 07:57
Hahaha :D jesteś albo kłamczuch albo pwc zrylo Ci głowę już całkiem :)
8000 brutto? Hahaha :D chyba dla managera, hahaha :D
Pomyśl że człowieku że gdyby tyle płacili to by tak kosmicznej rotacji nie było... A jest na takim poziomie że w RAS w rok 70% kadry się zmieniło... Powiesz mi pewnie że takie czasy? Oj klamczuszek z Ciebie
4
rob 2017-03-24 17:40
Nie wiem dlaczego rotacja w Assurance jest taka a nie inna i nie mam zamiaru sie do tego odnosic. Jasno napisalem, ze takie sa stawki w dziale podatkowym. Manager dostaje duzo wiecej niz 8000 brutto i nie zupelnie rozumiem co w tym dziwnego - takie stawki (albo bardzo podobne) sa w kazdej innej firmie z BIG4.

Nie wiem tez z czego wynika Twoje zakrzywianie rzeczywistosci - takie sa fakty, a znam je bo tam pracuje i nie wiem na jakiej podstawie chcesz to podwazyc - na podstawie zaslyszanych opinii o rotacji pracownikow w jakims tam zespole? Jezeli nigdy tam nie pracowales to na jakiej podstawie mozesz wypowiadac sie na temat zarobkow?
2
Klik 2017-03-26 22:19
Klamczuszku, pracowałem w tym kolchozie ponad 3 lata...
8000 brutto to może dostają managerowie ale zwykli pracownicy nie i choćbyś nie wiem jak kłamał to to rzeczywistości nie zmieni...
4
Rozczarowana 2017-03-27 19:36
Nie zycze najgorszemu wrogowi pracy w tej "organizacji". Mam doświadczenie z biurem poznańskim i straciłam przez pracę tam zdrowie, tracilam poczucie własnej wartości, radosc z życia... jednym słowem depresja. Generalnie pracujesz nienormowalnie dużo, nikt Ci za nic nie podziękuję, starsza kadra dba tylko o swój interes, premie, awanse, a konsultanci nie mają żadnych praw. Twoje zdanie się nie liczy, miliony nigdzie nie ewidencjonowanych nadgodzin idą w niepamięć, a kiedy chcesz wziąć urlop masz do dyspozycji tylko ten czas kiedy łaskawi managerowie wyraża na to zgodę, czytaj dwa tygodnie sierpnia kiedy ceny wszelkich podróży są najdroższe. Praca wynoszącą psychicznie i fizycznie. Ja straciłam tam o wiele za dużo życia. Nikomu nie życzę!
5
Kama 2017-03-27 19:41
@kaska
Nie pakuj się w to gówno. Wszędzie jest lepiej, byle nie pwc. Każda inna firma z big 4 jest lepsza niż ten obóz pracy...
3
rob 2017-03-29 11:45
Ta dyskusja robi sie troche smieszna, bo chcesz mi wmowic, ze nie zarabialem tyle ile zarabialem, ale moze badzmy bardziej konkretni - w ktorym biurze, w jakim dziale i na jakim stanowisku pracowales i ile zarabiales?

1
Klik 2017-03-29 19:49
Już pisałem o tym w poprzednich postach...

Nie chcę Ci nic wmawiać bo mnie nic nie obchodzisz, mówię po prostu że kłamiesz i jesteś kłamczuchem
3
klaudia 2017-04-01 13:19
Najwiekszych baranow co sie daja wykorzystywac bo 14 h godzin dziennie, rezygnujac z zycia osobistego i rodzinnego.A chyba tacy wybitni nie sa skoro nie potrafia w podstawowym czasie pracy wykonac zadania tylko musza siedziec do 2 w nocy.
michal 2017-04-01 13:22
Dokladnie w 100% racja
1
BelDe 2017-04-01 16:36
A czy mozesz napisac o jakich pieniadzach mowa dla managera i senior managera w podatkach? I jesli wiesz cos o poziomie dyrektorskim to tez chetnie sie dowiem. Jesli nie chcesz tutaj to moze na priv?
Jacek 2017-04-03 15:11
Ktoś wie jak wygląda praca w Administracji PCW Warszawa? Jaki zespól, ile pracy ?
Pop 2017-04-03 19:43
Tak, praca.wspaniala! 100 tysięcy miesięcznie za leżenie na leżaku! Managerowie przynoszą Ci drinki!
Indiana Jones 2017-04-03 22:57
@Jacek - uciekaj póki możesz!!!!!
3
Jacek 2017-04-13 11:52
dlaczego? proszę o rzetelne info a nie na zasadzie UCIEKAJ ...
jak wygląda praca?
Maniek 2017-04-13 22:13
Synu, poczytaj kilka postów wcześniej, a nie pytasz głupio
2
kostrz 2017-04-15 11:20
Z takim podejściem to on może zamiatać zero inicjatywy i samodzielności i do Big 4 się pcha.......... gimbaza
Maniek 2017-04-18 23:11
Gamoniu, nikt inteligentny do PwC się nie pcha, haha. Każdy woli za większą kasę mniej siedzieć w biurze a nie od 8 do 21 codziennie
3
Jacek 2017-04-24 13:01
to ciekawe gdzie siedzisz za większą kasę parobku . u mamusiu na garnuszku?
świeży 2017-04-24 13:04
Każdy pracuje w nadgodzinach? Każdy dział, każdy pracownik?

Czy można godzinę lunchu przenieść na 16:30 i wyjść wcześniej?:) a nie o 17:30?
Pop 2017-04-25 07:47
Tak. Każdy pracownik
Wiesz dlaczego? Bo jak chce wyjść o czasie albo po małej ilości nadgodzin to pozostali pracownicy już mają oczy pełne nienawiści i obgaduja Cie
3
Świeży 2017-04-25 09:59
i co z tego, że obgadują? chce mieć życie własne, siłownia, żona a nie praca po 12 godzin. 17 i wychodze .. w dupie to mam
3
Pop 2017-04-25 10:24
Niestety nie jest to takie proste. Dostajesz np wrzutke o 16:40 na "jak najszybciej, ASAPem!" i kaza Ci siedziec i robic.

Co do obgadywania to tez nie takie proste, bo jak trafisz z kims komu "podpadles" do jednego projektu, to bedzie Ci robic na zlosc i przerzucac na Ciebie robote
3
Świeży 2017-04-25 13:25
pff to po 3 miesiącach się pożegnam ....
Pop 2017-04-25 16:09
To szkoda się w ogóle rekrutować jak ma się po 3 miesiącach zwijać :)
2
Dree 2017-05-10 14:39
Senior consultant? 6000 brutto ? odleciałeś chłopie 4000 brutto ....
1
Grzesiek 2017-05-12 12:30
Potwierdzam
1
jan 2017-05-15 14:38
Z czego wynikają te nadgodziny? Ktoś wyżej budzi sie o 15:55 , że coś trzeba zrobić? ...
Jasiek 2017-05-16 17:12
Różnie, czasem że zwykłej zloscliwosci a czasem z tego że ludzie nie są w stanie aż tak ciężko pracować i przerzucają swoje rzeczy na innych
1
jan 2017-05-17 13:46
i nadgodziny sa codziennie? Naprawde tak zle z tymi nadgodzinami?
W ogole czemu praca 8:30 - 17:00? Ja na lunch potrzebuje 15 minut a nie godziny .. wole do domu szybciej wrócic
Alicja 2017-05-17 16:03
Tak, codziennie niestety. Dzień z małą ilością nadgodzin jest rzadkością.
Ich to nie interesuje ile potrzebujesz na lunch a ile nie. Masz godzinę i koniec. Nie martw sie, będziesz jadł 5 minut żeby kolejne 55 minut przerwy poświęcić na gonienie projektu :)
1
jan 2017-05-19 13:01
każdy dział? każda osoba ma te nadgodziny?;/
agnieszka 2017-05-19 13:58
Wygląda to mniej więcej tak
rotacja i fluktuacja kosmiczna, bo żaden normalny pracownik w kołchozie nie wytrzyma
Pracujesz dziennie po 10-14h i życia prywatnego nie masz absolutnie. Praca, sleep, praca, sleep i tak w kółko. Dostajesz coś do zrobienia 5 minut przed wyjściem z pracy z datą na wczoraj i albo to zrobisz albo jutro będziesz na dywaniku. Oczywiście nadgodziny nie płatne bo powinieneś się lepiej zorganizować
pensja dla studenciaka w warszawie to 3k brutto. Podziel sobie 3k brutto przez 150% miesięcznej normy pracy i wychodzi na to że lepiej się w biedronce zatrudnić
6k na start? LOL, mało kto doczeka tyle czasu żeby tyle dostać

awans? jak to w korpo, jak wytrzymasz i zaprzyjaźnisz się z wystarczającą liczbą wyższych tyłków to może dostaniesz. Większość ludzi nie dostanie bo szybciej znajdzie sobie normalną pracę
2
jan 2017-05-22 09:03
kazdy straszy tą pracą:/ a
Ania1602 2017-05-22 09:26
Czy ktoś może się wypowiedzieć jak wyglada praca w administracji PwC jako asystent menadżera/partnera?
Świeży 2017-05-22 12:07
nie.. oni ci tylko napiszą, że nadgodziny, wyzysk , nieodpłatne nadgodziny ale nie napiszą jak wygląda praca ....
2
Rafał 2017-05-22 13:15
Siedzisz przy kompie, podpierdalasz innych i liżesz dupę managerowi
Ania1602 2017-05-22 14:22
są nadgodziny? Może w administracji jest lepiej?
Ania1602 2017-05-22 14:51
Czy Ty już tam pracujesz? Ja się jednak łudzę ze może w administracji jako asystentka nie będzie tak zle jak tu opisują bo to zupełnie inna praca, typowo biurowa...
Paweł 2017-05-22 15:33
ja też tak myślę. od kiedy zaczynasz? Tez mi sie wydaje, że jednak administracja to troche inaczje.
Jedynie dla mnie niepojete to godziny pracy 8:30 17:30 . Ale ja nie chce godziny przerwy :/ wole wyjsc nawet o tej 17 ale nie o 17:30 ;/
Rafał 2017-05-22 16:16
Spokojnie, o 17:30 nie wyjdziesz bo cię współpracownicy zjedzą. Tak 19-20 raczej
Ania1602 2017-05-22 16:51
Ale czy ktoś mi odpowie czy w administracji jest tak samo z tymi nadgodzinami????
Zostaw swoją opinię o PricewaterhouseCoopers - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PricewaterhouseCoopers