brak logo

PwC Polska

Warszawa

Opinie o PwC Polska

Dbania 2012-07-24 01:42
No niestety opinie opiniami ale PwC to kiepska sprawa. Troche poznalam ja od kuchni i wiecie co? każdy co troche tutaj popracuje i znajdzie coś innego w końcu stwierdza że była to strata czasu...akasa niestety tego nie wynagrodzi koniec końców. Maja swoje chore politzki i jak sie nie dostosujesy to sabo i to bardzo..anajgorsze że ludziom \\\\\\\"robią wodę zmózgu\\\\\\\" bo każdy inteligentny jak się już tam dostanieto sądzi że zdobył już himalaje a tutaj zonk..ale po paru latach sie to uświadamia..... nie polecam to jest jak taka chwilowa euphoriaaa a potem real i tak dojdzie do swiadomosci..
1
XXxx 2012-07-24 11:35
Bleeeeeeeeee oblechaaaaaaaaaaa
1
Mumin 2015-11-25 09:44
20 zł/h praktyki warszawa
natalie 2015-12-27 23:36
Praca w Big4 na pewno przynosi efekty. Po takim dobrym wpisie w CV jest się częściej zapraszanym na rozmowy kwalifikacyjne i ma się większą szansę na znalezienie pracy. Płaca nie jest zła, a po okresie próbnym proponują umowę o pracę na czas nieokreślony. Jest możliwość pokazania swojej wiedzy i umiejętności. Firma organizuje szkolenia wewnętrzne z umiejętności obsługi programów dedykowanych a także z obszarów takich jak ryzyko czy rachunkowość zarządcza, tak aby pracownicy wiedzieli jak poruszać się w dosyć skomplikowanym gąszczu spraw korporacyjnych. Dla potencjalnych kandydatów mam dwie wiadomości - żeby się tam dostać, trzeba myśleć i mieć wiedzę. Nie znasz podstawowych działań z zakresu matematyki? Boisz się, że trzeba będzie trochę pokombinować? Nie próbuj nawet aplikować, bo to nie jest praca dla ciebie. Potem będziesz tylko skwierczał, że to była strata czasu. Prawda jest taka, że nic nie daje lepszego doświadczenia niż duże korpo i nie trzeba się przecież z nim wiązać na stałe ;)
1
karo 2016-07-12 15:16
Niskie zarobki
Mnostwo nadgodzin
Stres
Presja przelozonych
Traktowanie pracownika jak popychadlo i kozla ofiarnego

Plusy:
dobra lokalizacja biur
2
ww 2016-09-09 12:31
UWAGA na oferty do wewnętrznego działu FINANSÓW w Warszawie, gdzie szefuje Ewa L. Kompletny brak kompetencji i 100% mobbingu! Rotacja ludzi max co 10-12 m-cy, nie przedłużają również umów wstępnych. Praca odmóżdżająca - przestawianie tabelek i picowanie slajdów, zero merytoryki i decyzyjności! Nikomu nie polecam, a ogłoszenia na pracuj.pl na Analityka/Kontrolera Finansowego lecą non-stop. Omijać szerokim łukiem!!!
4
jasiek 2016-10-13 13:00
Potwierdzam patologie w pwc.
Mobbing jest niestety nie tylko tam gdzie piszesz ale i w innych dzialach tak samo.
Zmuszanie do pracy ponad sily.
6
Mishmish 2017-03-24 21:14
Pracowalam w HC i polecam. Jedno z najlepszych miejsc w jakich bylam!
Janusz 2017-04-13 12:07
Jak wygląda pracy w administracji PWC? proszę o opis i opinie
Sara 2017-07-24 17:30
No tak pewnie zostałaś na A1 i taka rozgoryczona:) Ja jakoś dotarlam do menedżera i kasa baaardzo dobra a atmosferę tworzą ludzie:) Miałaś taka atmosferę jaka sama tworzyłas. Takie zgile i marudzące jaja sa najgorsze w każdej pracy! Ps spodziewałeś sie pracy 8h?:) To trzeba było iść do UM, GUS czy do innej publicznej instytucji.
też manager też był A1 i też dobra kasa 2017-07-24 23:20
Ona może też dotarła do tego manago , może nawet jest w centrali w Londynie albo CFO firmy, która audytujecie ............ bo ten post na, który odpisujesz jest z 2012 roku:) 5 lat!!!

Nie chce mi się wierzyć, że wytrawny manager z BIG 4 analizowałby post napisany 5 lat temu :)
Anonimowy 2017-08-25 20:09
Plusy:
+ Dobra lokalizacja biura (Warszawa)
+ Niezłe zarobki dla pracowników stawiających pierwsze kroki na rynku pracy
+ Możliwość szybkiej nauki na początkowym etapie kariery
+ Praca z niesamowicie inteligentnymi ludźmi
+ Bardzo dobry wpis do CV

Minusy:
- Nadgodziny płatne podobno tylko w niektórych działach
- Zarobki często niewspółmierne do skali odpowiedzialności (u starszych pracowników)
- Tempo uczenia się przereklamowane jak się już dłużej popracuje
- Często nieuzasadniona presja ze strony przełożonych

Firma godna polecenia na 2-3 lata jak chce się utrzymać jakiś balans
Anonim21 2017-08-25 20:10
KPI już wyrobione?
Zostaw swoją opinię o PwC Polska - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PwC Polska