brak logo

PwC Polska

Wrocław

Opinie o PwC Polska

very 2016-11-02 07:56
O, widze HRy pracuja nawet w swieta :D Typowe dla pwc :D
5
Piotrek 2016-11-07 16:23
Pracowałem tam i potwierdzam siedziałem tam całe święta Bożego narodzenia i miałem sajgon gorszy niż normalnie, wszystkie projekty musiałem podomykac. W zamian za to usłyszałem tylko, że kiedyś sobie odbiorę te wszystkie godziny i ... Nie odebrałem, bo rzekomo nie było kiedy
4
Paweł pozdrawia 2016-11-16 12:49
PwC , B4, to najlepsze miejsce dla ludzi zmotywowanych, chcących zostać biegłym rewidentem, szybko uczących się. Finansują szkolenia i można poznać proces badania na światowym poziomie.

Jeżeli chcecie tylko pracować i zarabiać bez długofalowego celu zawodowego to w audycie daleko (i długo) nie zajedziecie.

2800 brutto na start po studiach to nie jest zła kasa. Chcecie więcej to uczcie się na informatyka.
very 2016-11-16 14:03
hahahahah :D ale bzdury, haahaha :D
widac na odleglosc ze to post sponsorowany :D
Na swiatowym poziomie? Hahahahaha :D

2800 brutto to niezla kasa? Hahahahahahaha :D

Wyspij sie przyajcielu :D
1
Paweł pozdrawia 2016-11-16 14:55
wysypiam się odkąd nie pracuję w B4 ;)

niestety bez trzaskania po nocach procedur nie zdasz 10 egzaminu, o dyplomowym nie wspominając - pod tym względem najlepsza jest praktyka w B4.
NieJestemRobotem 2016-11-16 14:58
5 tys ? 10 tys to jest spoko, a i to szybko przestaje wystarczać
10 tys ? 100 tys to jest spoko, a i to szybko przestaje wystarczać
100 tys ? 1mln to jest spoko, a i to szybko przestaje wystarczać
1 mln ? 10 mln to jest spoko, a i to szybko przestaje wystarczać
10 mln ? 100 mln to jest spoko, a i to szybko przestaje wystarczać
...
ptys 2016-11-18 14:43
Wlasnie stalem sie szczesliwym czlowiekiem - zlozylem wypowiedzienie w pwc, jeszcze troche ponad miesiac i moj koszmar sie skonczy :-)
4
- 2016-11-30 13:59
Miałem aplikować na stażystę w PWC ale chyba tego nie zrobię z kilku powodów:

Po pierwsze 2800 jest to dobra kwota na start ale za 8h za dzień od poniedziałku do piątku.
Kiedy przeanalizujemy jasno że pracodawca oczekuję pełnej dyspozycyjności czyli można się domyśleć że to co pisali przedmówcy to prawda( praca powyżej 8h oraz pewnie w dni wolne od pracy)
Czyli za pięć dni w tygodniu po 10h dziennie wychodzi:
2800zł/200h = 14zł.

A przypominam że od 1 stycznia 2017 roku jest obowiązkowa stawka 10zł za godzinę na rękę dla studentów.

Czy warto w takim razie za te 4 zł/h żyć w stresie i nie mieć życia dla siebie. Odpowiedz jest chyba jasna...

Po za tym jeśli na prawdę pracodawca nie płaci za nadgodziny to się nadaję do sądu pracy. Chyba że jest to zadaniowy czas pracy który też ma swoje prawa.

Odpowiedź została oczywiście napisana na podstawie waszych opinii i jest analizą waszych komentarzy.

5
misio 2016-12-02 12:30
2800zl jest dla konsultanta a nie stazysty :-) Stazysta dostaje 2000zl
6
lukaszek13442s 2017-01-03 13:48
Hej,

Chcialem zapytac - jak sie wam pwc'owcy pracowalo w swieta? Wiecie ze busy season przed Wami? Hahahahahha
6
kłopotek 2017-01-17 12:06
2900 brutto szału nie ma :)
2
Ludus 2017-01-23 08:23
Mam pytanie czy PwC ma zapotrzebowanie na pracowników? Nigdzie nie mogę namierzyć ofert pracy a wiem że są dobrą firmą i chciałbym się dostać. Dla orientacji jakie można dostać wynagrodzenie na wejściu? Myślę, że później jest większa pensja! Jaka jest atmosfera?
roki 2017-01-26 11:23
Oczywiscie, ze pwc ma BARDZO duze zapotrzebowanie na pracownikow, bo przy takiej rotacji taka tam jest, a jest olbrzymia, to nowych naiwnych potrzebuja bardzo.

Odnosnie pensji i atmosfery to bylo juz walkowane wystarczajaco duzo. Poszukaj sobie
3
Ludwik 2017-02-08 22:31
Wszędzie są trudne okresy lub nawet kryzysy, ale to nie znaczy że firma jest zła.
Jasiek 2017-02-13 16:05
W pwc te kryzysy są co chwilę i nazywają się busy season, hahahhahahaa :D
3
Leszek 2017-02-14 22:55
Fajna firma i takie maruderskie wpisy nie pomagają.
Kluk 2017-02-15 07:38
Bardzo merytoryczny post :)

Wczoraj wracam sobie z kina o 22, patrzę na biuro PwC i widzę dzielnych pracowników klepiacych, pewnie raporty. Myślę sobie, co jest grane, ale przypomniałem sobie - busy season, hahahhahahaa
2
Wiktor 2017-02-24 09:47
Firma prowadząca bardzo ważną i odpowiedzialną działalność, dobrze że tacy są.
Bro 2017-02-24 16:26
Aha...
2
Paulina 2017-02-27 16:05
Firma obecnie poszukuje m.in. Młodszego Specjalisty ds. Administracyjnych. Co sądzicie o tym stanowisku? Mieliście jakieś doświadczenia z PwC Polska?
riki 2017-03-01 09:37
Mamy takowe doswiadczenie:
- niska placa, bo 2800 brutto
- MAKABRYCZNA ilosc nadgodzin, w tzw busy sezonie masz minimum po 10h (przerwa obiadowa nie jest liczona do czasu pracy).
- praca w weekendy za free
- brak poszanowania konsultantow przez management,
2
Paulina 2017-03-01 09:42
@riki, a nadal jesteś pracownikiem PwC Polska?
Donald 2017-03-02 18:23
Zaraz, pozwól, że policzę…
2800 brutto, to jakieś 2000 netto… Rozumiem, że to bez nadgodzin… Czyli jest to pensja za czas podstawowy, czyli jakieś 176 h (22 dni * 8 h). Doliczając bezpłatne, jak piszesz, weekendy (liczmy, że w każdy weekend przepracowujesz „gratis” 4 h). Wtedy ilość godzin za te 2000 zwiększa się do 192 (172 h + 4 weekendy * 4 h). Ile to daje? Lekko ponad 10 zyli za godzinę.., No, chyba, że nadgodziny, o których piszesz też są za darmo… Wtedy z litości liczyć nie będę…
Stawka za godzinę zapieprzu w wysokości +/- 2 GBP, podczas gdy manager w Londynie daje więcej (3GBP) za Big Maca....
2
Paulina 2017-03-06 10:04
@Donald sam pracowałeś w PwC Polska?
Marian 2017-03-23 07:50
Już w samym marcu na ten moment mam 64h nadgodzin + weekendy. Już wysiadam...
1
Paulina 2017-03-23 08:39
@Marian, a jak to wygląda z nadgodzinami? Czy są one obowiązkowe?
Marian 2017-03-23 12:17
Tak, są obowiązkowe tak samo jak praca w weekendy
3
Natalia 2017-03-26 11:08
PwC Polska w ofercie pracy wykazuje zapotrzebowanie dla młodszego specjalisty ds. administracyjnych. Chcę złożyć cv ale może ktoś podpowie cos więcej w tym temacie?
Programowanie c# 2017-04-11 21:01
Ile osób z 40 programistów .NET zatrudnionych (w outbox przejetym przez PWC) posiada zdany egzamin MS 70-483 ?
Wasze ogłoszenia dla programistów są jak obstrukcja wydalane co tydzień. Bez rezultatu?
Co jest przyczyną? Brak programistów na rynku czy rozwalone ego tego 40 osobowego zespołu?
1
Paulina 2017-04-12 08:34
@Natalia, czego dokładnie chciałabyś się dowiedzieć?
Natalia 2017-04-27 16:51
jak wygląda praca, czy dużo zgłoszeń, jacy są ludzie w sensie czy roszczeniowi . Czy głównie po polsku?
jakie są najesczęściej problemu na tym stanowisku. I jak praca z godzinami? Bo wszędzie czytam, że NADGODZINY a ja tego nie cierpię ..
Jasiek 2017-04-28 07:32
No to generalnie tak: nadgodzin jest masa, to fakt. Praca w weekendy również jest faktem. Co do ludzi to zależy jak trafisz
Paulina 2017-04-28 08:45
@Jasiek rozumiem, że opisujesz warunki pracy na stanowisku - młodszego specjalisty ds. administracyjnych. Piszesz, że nadgodzin jest bardzo dużo oraz zdarzają się prace w weekendy. Czy nadgodziny są jednak obowiązkowe? Czy jeżeli chodzi o pracę w weekendy, to można z przełożonym ustalić dogodny dla Was grafik?
Jasio 2017-04-28 09:02
jaka praca w weekendy? mam w umowie dni pracy pon-pt , więc niech mnie pocałują w d.. jak bede mial w weekend przyjść. A nadgodziny pewnie wynikają z tego, że jeden albo drugi mądry dyrektorek budzą się o 16:00, że coś pilnego. Jak tak to długo tam nie popracuje
Paulina 2017-04-28 09:13
Według @Jasiek "praca w weekendy również jest faktem", @Jasio ma jednak odmienne zdanie. Jak to wygląda w praktyce?
Jasiek 2017-05-01 10:39
Skąd ty dedukujesz o jakie stanowisko chodzi? Nie kompromituj się. Nadgodziny są na KAŻDYM stanowisku.
3
Jasio 2017-05-03 13:02
@Paulina nie kłam. Po co to robisz?
Oczywiście, że inni pracują w weekendy bo żalą się na to ciągle. Ja po prostu nie mam zamiaru siedzieć w weekendy i zwyczajnie pracę zmienię jak będą mnie ciągle straszyć zwolnieniem z tego powodu że nie godzę się na pracę w weekendy
1
Paulina 2017-05-04 09:36
@Jasiek, ponieważ odpowiedziałeś użytkownikowi @Natalia, która pytała właśnie o to, konkretne stanowisko.
Polacy wytypowali pracodawców marzeń. Wiecie, że firma PwC zajęła 3 miejsce w kategorii 'Doradztwo'? Więcej znajdziecie pod linkiem: http://hrstandard.pl/2017/04/26/polacy-wytypowali-pracodawcow-marzen-jednak-oczekuja-nich-coraz-wiecej/
Bro 2017-05-06 09:55
PwC pracą marzeń? Hahahhahaha, dobra propaganda :D chyba dla Managerów, którzy wykorzystują pracowników
2
Lenka 2017-05-07 21:20
Słyszałam o firmie PwC dobre opinie i nawet złożyłam cv.
Paulina 2017-05-08 09:03
@Lenka w takim razie trzymamy za Ciebie kciuki! O jakie stanowisko się ubiegasz? Koniecznie po odbytej rozmowie kwalifikacyjnej podziel się z nami swoimi wrażeniami.
Może macie jakieś rady dla użytkownika @Lenka?
Lolek 2017-05-08 16:17
Tak, mamy. Niech się nauczy czytać bo nigdzie nie ma pozytywnych komentarzy o pwc :) myślę że to post sponsorowany, bo po co ktoś chciałby się pochwalić że nie umie czytać i zaaplikował do pwc? :)
Poczytajcie opinie powyżej
1
Fred 2017-05-08 21:05
Niech jeszcze napisze w jakim miescie i i kiedy ma rozmowe;) a dobra rada to taka zeby wbic sobie do glowy ze dostanie sie tam to polowa drogi zabawa zaczyna sie potem. I rada 2 jak nie jestes samodzielna zdeterminowana i musisz o 16 odbic karte a samotna podroz z dnia na dzien. I home office po godzinach Przeraza to przepros i zrezygnuj z aplikacji to nie sa firmy dla kazdego kto pcha sie do big 4 powien od dawna miec rozkminione jak to dziala bo na forum nic nie napisze to trzeba przeyc. Pierwsze 3 mce i pierwszy sezon zweryfikuja. Nie jeden guru excela teoretyk msr i poliglota ktory mial na studiach 5.0 w jednym nie dal rady i polegl
Kamila 2017-05-09 17:03
A może po prostu stwierdził że tyranię po 12h codziennie z weekendami za darmo to gra nie warta świeczki? Jak ktoś tu poległ i przegrał to pwc i managerowie, którzy myśleli że można ludzi wyciskać do kości za marne 3800 brutto, bo rotacja jest taka że ciężko się polapac. Nie wiadomo z kim się kolegować bo 2 na 3 jest już na wypowiedzeniu...
2
Ludus 2017-05-14 13:13
PwC Polska jest super firmą ale niestety nie dla wszystkich. Bardzo zdolne osoby mogące pozwolić sobie na poświecenie wielu spraw osobistych firmie. Taka firma i taka praca, o ile komuś się to nie podoba najlepiej jak nie będzie próbował, żeby nie narzekać.
Paulina 2017-05-15 14:30
@Ludus jesteś pracownikiem PwC Polska? Bardzo chętnie dowiemy się więcej informacji na temat Twoich doświadczeń z firmą. Jakie stanowisko piastujesz? Jakie największe pozytywy znalazłeś w pracy w owej firmie?
Ludus 2017-05-17 16:10
Tak, ale szukam czegoś innego. Muszę przyznać że jestem przeciążony totalnie. Przerwy na lunch muszę poświęcać na nadrabianie projektu. Śruba dokręcona jest maksymalnie przez managerów.
Jestem senior associate.
Co pozytywnie mnie zaskoczyło? Tak szczerze to nic. Benefity jak wszędzie, wynagrodzenie słabe poniżej średniej.
1
Paulina 2017-05-18 10:02
@Ludus dziękuję za Twoją opinię. Piszesz, że praktycznie nic nie zaskoczyło Cię pozytywnie w firmie. Co w takim razie byś zmienił? Jakie zmiany byś wprowadził?
Lenka 2017-06-20 21:27
Bardzo zainteresowała mnie praca dla starszego konsultanta w grupie energetycznej – doradztwo biznesowe. Mam doświadczenie z poprzedniej firmy ale zmiana i trzeba szukać pracy. Ponieważ słyszałam sporo dobrego o firmie to chcę spróbować tylko prośże o info o firmie.?
Rysiek 2017-06-26 21:42
Słyszałaś sporo dobrego? Hahaha, to gratuluję "przyjaciół" hahaha.
Zostaw swoją opinię o PwC Polska - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PwC Polska