Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Toruńskie zakłady Graficzne Zapolex sp. z o.o.,

Pracowałeś w firmie Toruńskie zakłady Graficzne Zapolex sp. z o.o., i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
wuj - 2012-09-07 22:00:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie omijajcie te miejsce szerokim łukiem. Nie dajcie się nabić w butelkę.
zdjecie uzytkownika
Ryan - 2012-10-15 20:55:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastanawiam sie czy tam pracowac ale widze ze nie warto.
Czy cos sie zmienilo ?
Jaka jest pensja na poczatek ? 1.500 brutto ?
zdjecie uzytkownika
pracujący - 2012-11-05 21:42:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
trafiłem na to forum przypadkowo i jestem w kompletnym szoku. Pracuje w Zapolexie od lat, zarówno jak był Pan Prezes i obecnie jak pozostała Szefowa, tak więc mam porównanie. Ludzie! Najpierw wyklinaliście na Szefa a teraz go chwalicie, bo Szefowa jest gorsza? To jest chore, ktokolwiek by był waszym szefem i jakkolwiek by się w stosunku do was nie zachowywał to i tak byłby dla was najgorszy! Tak to już jest w polskiej mentalności, że ludzie nie potrafią docenić kogoś, kto coś w życiu osiągnął ciężko na to harując, przy czym samym im się nie udało! Jak jest tak źle, to co was tam trzyma?! Po co męczycie siebie i innych. Skoro jesteście takimi specjalistami i dobrymi pracownikami, to pewnie inny \"perfekcyjny\" szef was przyjmie z otwartymi rękoma!!! Ja tej firmie zawdzięczam duży rozwój, atmosfera w robocie sympatyczna, generalnie trzeba przyznać raz jest lepiej, raz gorzej, ale jakoś nie myślałem o zmianie pracy. Jeżeli ktoś chce spróbować, to niech najlepiej sam się przekona, a nie czyta opinie tych zakompleksionych ludzi. Poza tym jestem ciekaw, kto robi firmie taki czarny PR (może konkurencja), że niby ciężka kondycja finansowa, opamiętajcie się! Z tego co widzę to maszyny są obłożone tak samo jak zawsze, czyli kupę roboty, tak jak w zeszłym roku, a w zeszłym roku kondycja firmy była dobra. Na koniec tylko dodam, że chciałbym aby szefowa natknęła się kiedyś na to forum i żeby jej się chciało złożyć skargę o zniesławienie, może co niektórzy stracili by odwagę jaką mają wyłącznie dlatego, że wydaje im się, że ich nicki są anonimowe. Za ten c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] skie obelgi nie jedna sprawa mogłaby się toczyć! Chociaż może lepiej nie, bo stwierdzi, że ma dość. Zresztą jak ja patrząc na głupotę ludzi, bo prawda jest tak, że szefowa poświęca więcej czasu i wszystkiego Zapolexowi, niż ja i którykolwiek z innych pracowników.
zdjecie uzytkownika
Niedoszła - 2013-02-20 19:25:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną ,ale po przeczytaniu opinii mam duże wątpliwości .
zdjecie uzytkownika
ktos - 2013-03-05 13:22:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a ja mysle ze te wasze opinie sa polnet warte kazdy narzeka na kazdego pracodwace w kazdym zakladzie jest tak samo jezeli jest polnet. nie pracownik to zawsze bedzie to samo ja mysle ze kazda firma ma swoje wady i zalety a to ze dostal ktos 9.5zl na godzine w toruniu wiecej niz 5 zl nie dostaniesz ciesz sie a to ze zarabiasz 1600 bruttoo to normalna stawka mowie tak bo ja pracuje po 280 godzin miesiecznie i zarabiac 2.400 kosztem godzin przelicz jeden z drugim stawke to ciekawe co ile by wyszlo jak narzekacie na pracowawce niesprawdziliscie sie zaduzo pyskowaliscie dlatego dostaliscie wypowiedzenie znam ludzi ktorzy chwala sobie ten zaklad pracy i nienarzekaja co do zarobkow i wyplacanych wyplat...
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-05-21 19:08:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, próbował ktoś ostatnio aplikować do Toruńskie zakłady Graficzne Zapolex? Udało mu się i może napisać jak to przebiegało? Interesuje mnie również jak wygląda praca i czy jest zadowolony. Ile zaproponowali na początku naprawdę najniższa krajowa? Co z nadgodzinami, są jakoś lepiej płatne, zdarzają się w ogóle (w jakiej ilości?)?
zdjecie uzytkownika
gośc - 2013-05-24 18:54:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Niedoszła - 2013-02-20 19:25:09

Zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną ,ale po przeczytaniu opinii mam duże wątpliwości .
Niedoszła - I jak byłaś na rozmowie ? Jak to sie potoczyło ? Pracujesz ?
zdjecie uzytkownika
gość - 2013-11-11 09:42:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
ja pracuje i nie jest tak żle jak opisują
zdjecie uzytkownika
gość - 2013-11-22 23:45:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ogólnie to widzę brak słów.Firma ma dobry park maszynowy (usunięte przez administratora).Rozumiem maszynistów bo oni na pewno zarabiaj więcej niż najniższa krajowa a (usunięte przez administratora)Czy w Toruniu naprawdę tak ciężko o normalną robotę?
zdjecie uzytkownika
lukas - 2014-05-26 20:01:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety, ale nastały ciężki czasy kryzysu, dla pracodawcy tez jest ciężko, dobrze chociaż, że ta minimalna krajowa jest.
zdjecie uzytkownika
lukas - 2014-05-29 01:17:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ja już nie wiem, czy zapolex to dobre miejsce, czy raczej lepiej poszukac sobie czegoś innego, właściwie nie napisaliście jakis rażących wad pracy.
zdjecie uzytkownika
bash - 2014-11-17 23:04:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obecnie toruńskie zakłady graficzne Zapolex poszukują osób do pracy na stanowisko Informatyka, oferta pojawiła się na początku tego miesiąca. Może jest ktoś w stanie polecić to stanowisko i chociaż orientacyjnie napisać na jakie zarobki można liczyć (chociaż cyfrę z przodu). Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-12-04 11:27:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozmowa kwalifikacyjna wszystko ok ale warunki pracy są niestety dla nowych straszne. Majster niema czasu pokazac nawet gdzie znajduje sie szatnia jak dotrzec na dany dział.Wchodzisz i masz wszystko wiedziec proste.
zdjecie uzytkownika
nana - 2015-01-11 11:04:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
znowu ogłoszenie na technologa co tam się dzieje że tak często się pojawia
zdjecie uzytkownika
były - 2015-01-11 14:55:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nic dobrego...
zdjecie uzytkownika
nana - 2015-01-12 17:48:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli ?
zdjecie uzytkownika
kali - 2015-04-26 14:29:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam ,
Nie polecam pracy w Zapolexie!Atmosfera w pracy jest niemiła,patrzą na nowych krzywym okiem,jeżeli pojawiają się błędy to zrzucają winę na nowych!Poza tym nie ma warunków dla nowych,nie ma przydzielonych szafek ,nie pokażą gdzie jest szatnia,gdzie stołówka..(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-06-18 15:35:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zapolex prowadzi rekrutację na stanowisko Operator Prepress. Wiecie jakie perspektywy na tym stanowisku?
zdjecie uzytkownika
dirk - 2015-06-25 23:03:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kandydat - 2015-06-18 15:35:18]:
takie jak na każdym innym w tej firmie. Jeśli zaczniesz jako operator to też prawdopodobnie jako ten operator w firmie skończysz. Raczej rzadko zdarza się , aby ludzie łapali tutaj jakieś psektakularne awanse. Więcej jest sytuacji przy których z braku perspektyw i zapału do pracy ludzie po prostu odchodzą
zdjecie uzytkownika
Garry - 2015-08-04 23:47:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie rozumiem i chyba nigdy nie zrozumiem, dlaczego pracownik musi zawsze za wszystko obrywać. Przecież opóźnienia są spowodowane najczęściej firmami spoza, a pracownicy nie mają na to większego wpływu. Dlatego cenię sobie stałą pensję, gdzie wiem ile zarobię i nikt mi premii nie będzie zabierał z byle powodu.
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-09-04 14:54:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak wiele osób ja również poszukuje pracy, przeglądając oferty niedawno natknąłem się na ofertę od firmy Toruńskie Zakłady Graficzne ZAPOLEX Sp. z o.o., obecnie można u nich aplikować na stanowisko kierownika zmiany, mechanika utrzymania ruchu, operatora prepress oraz elektryka- automatyka, praca jest w Toruniu
zdjecie uzytkownika
robert - 2015-09-05 09:51:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marek - 2015-09-04 14:54:40]:
z czystym sumieniem...odradzam
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-10-01 11:44:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie czy wy sobie zdajecie sprawe ze praca w toruniu na umowe o prace za 10 zl na reke za godz to bardzo duzo. teraz bardzo duzo firm na produkcje zatrudnia na umowie zlecenie i to po 9 zl i to brutto.
zdjecie uzytkownika
dirk - 2015-10-04 19:44:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxx - 2015-10-01 11:44:37]:
Ludzie mówią , że praca w tym miejscu daje dużo satysfakcji. Mnie jednak interesuje raczej to jak ta satysfakcja ma się do rzeczywistych warunków na jakich przychodzi im pracować. Jeśli piszecie że (usunięte przez administratora) złotych na rękę to dużo to mogę Wam powiedzieć , że to zupełnie nie prawda i nie uwierzę w inne zapewnienia
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-10-09 22:22:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxx - 2015-10-01 11:44:37]:
jak można być zadowolonym z (usunięte przez administratora) zł na godzinę- TO KPINA I TYLE - tak, pracują ludzie i za (usunięte przez administratora) zł, jakie mają wyjście ? - albo się zgodzą albo do wymiany...jak towar.
zdjecie uzytkownika
pytaczka - 2015-10-19 21:32:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obecnie Zapolex poszukuje na 2 czy 3 stanowiska związane ze sprzedażą. Ktoś może powiedzieć czy to nowe etaty czy zwolnione przez poprzedników?
zdjecie uzytkownika
bolek - 2015-10-24 17:58:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.
Ile zarabia pomocnik ofsetowy??
Premia jest?
Jaka jest atmosfera wśród załogi?
zdjecie uzytkownika
() - 2015-11-02 12:54:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
codziennie jest drukowany plan wysylek. (usunięte przez administratora) Podobnie ma sie tez szefowa ktora ciagle goni pracownikow intro. Magazyn w miare ogarnia wysylki i potrafii chwilowo wstrzymac lub zatrzymac samochod ktory przyjezdza po towar.
zdjecie uzytkownika
Patryk - 2015-11-03 23:20:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Nawiązując do wypowiedzi @() widzę, że zapolex ma problem jedynie z organizacją wewnątrz firmy, ale poza tym radzą sobie dobrze. Słyszałem, że szukają pracowników, więc zajrzałem tutaj. Widzę oferty na mechanika ruchu, brygadzistę i operatora prepress. Ciekawe oferty, dla kogoś kto szuka stałej pracy.
zdjecie uzytkownika
michaśśś - 2015-11-04 00:47:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@() - ten drukowany plan powinien raczej świadczyć o ich profesjonalizmie. Dobrze że mają wszystko zaplanowane i uporządkowane przecież. A całkiem niedawno pojawiła się u nich oferta pracy na stanowisko m.in. mechanika utrzymania ruchu. Super, że są zapewnione wstępne szkolenia i umowa o pracę, ale czy wypłata jest o czasie? Dzięki za odpowiedź
zdjecie uzytkownika
Bvcc - 2015-11-10 18:57:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej wszystkim ja na przykład znalazłem takie oferty pracy: na mechanika utrzymania ruchu, brygadzisty - majstra zmianowego oraz operatora prepress w Toruniu do zadan nalezy m.in. sprawdzenie materiałów dostarczonych do druku obsługa ploterów oraz naświetlarek przygotowanie montażu , sprawdzenie wydruków impozycyjnych
zdjecie uzytkownika
dirk - 2015-11-12 22:45:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tego co widziałem to raczej te konkretne opinie zostają. Po za tym to co piszesz to w końcu ważna informacja
zdjecie uzytkownika
janko - 2015-11-15 02:19:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozumiem, że postanowienia umowy nie są dla pracodawcy wiążące ? W moim odczuciu powinny, bo pracownicy mogą z tym iść do sądu
zdjecie uzytkownika
Gepart - 2015-11-17 11:09:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Bvcc zadania są całkiem przyjemne i nie są ciężkie. Ciekawe tylko ile płacą konkretnie i na jaką umowę zatrudniają.
zdjecie uzytkownika
Bylec - 2015-12-04 11:54:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Garry - 2015-08-04 23:47:13]:
To wynika z błędów zarządzania i strachu przed odpowiedzialnością. Najprościej zrzucić wszystko na tego "na dole".
zdjecie uzytkownika
BezOkazji - 2015-12-04 15:13:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli jak rozumiem gonią do pracy? To chyba normalne, zwłaszcza np. jak się jest managerem przy eksporcie,czytałem ostatnie oferty (sprzed trzech dni) i dają umowę o pracę, nic nie mówią niestety o zarobkach
zdjecie uzytkownika
qwerty - 2015-12-08 14:14:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [BezOkazji - 2015-12-04 15:13:55]:
A ile taki manager w eksporcie może zarobić w tej firmie?
zdjecie uzytkownika
yoaka - 2015-12-14 18:15:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej! a co powiecie o pracy jako Manager ds. Eksportu, bo jest widze ofrta do Torunia, a mnie to akurat jest po drodze? Zadaj mi się, ze zarbki są dobre, ale nie podali konkretnych stawek.
zdjecie uzytkownika
() - 2015-12-19 12:23:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [yoaka - 2015-12-14 18:15:53]:
szukaj dalej. Trafisz do logistyki i bedzie ci jeden pan kolo pior robic.
zdjecie uzytkownika
W - 2015-12-19 23:12:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A niejaki pan Karol W. pracuje jeszcze?
zdjecie uzytkownika
BezOkazji - 2015-12-28 15:44:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No tak jak pytałem, to mi w sumie nikt nie odpowiedział, to pytam jeszcze raz jak to jest z tym gonieniem do pracy, jaki jest wymiar godzin i czy trzeba w weekendy?
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-12-29 18:52:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A gdzie ten nowy kierownik xmiany sie podzial
zdjecie uzytkownika
roa - 2015-12-31 21:41:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ja nie ma żadnych ofert pracy na kierownika zmiany, ale za to widziałem, ze szukaja teraz elektryka - automatyka i całkem dobrze płaca na godzine, bo 12 zł.
zdjecie uzytkownika
Bezdomny - 2016-01-15 21:38:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czesc postow tu wypisuje kadra czyli dyrektorzy i kierownicy ktorzy nie wiedza co z czym tam sie robi :D Pracy na zlecenie zawsze tam jest potrzeba a w przypadku umow normalny czy jakis szkolen to mozna pomarzyc a co do wyplaty to najniza i tyle. Czytajcie wiecej obiecanek. Ludzie wlaczcie myslenie daja wam kielbase wyborcza tak samo jak w naszym rzadzie i idziecie tak kto obiecuje cuda :D
zdjecie uzytkownika
pracownik introligatorni - 2016-01-20 20:58:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,
Kto ma zamiar tam podjąć prace może liczyć tylko na najniższą krajowa i tak jest od wielu lat w zapolexie.Więc nikomu nie polecam tej firmy.
pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
1234 - 2016-01-27 20:11:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja pracuje tam od lat i w końcu idzie ku lepszemu i podwyżki tez są trzeba się wykazać i tyle
zdjecie uzytkownika
4567 - 2016-01-28 11:47:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [1234 - 2016-01-27 20:11:07]:
Chyba sobie żartujesz? W końcu idzie ku lepszemu? tego co sie teraz wyrabia w tej firmie jeszcze nigdy nie bylo, cyrk na kolkach, zatrudniaja tylko dyrektorkow, ktorzy sie na niczym nie znaja i tylko pograzaja firme, gratuluje, widze ze sam nim jestes i starasz sie wybielic, jakie podwyzki, te smieszne grosze, zeby nie zarabiac mniej od najnizszej krajowej nazywasz podwyzkami, zal
zdjecie uzytkownika
kazador - 2016-01-31 22:10:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co ciekawe, to ogłoszenie o którym pisał @roa powyżej jest nadal aktualne - elektryk - automatyk do torunia. Jak napisali w wymaganiach dużym atutem będzie doświadczenie na podobnym stanowisku w utrzymaniu ruchu w zakładzie produkcyjnym oraz posiadanie uprawnień elektrycznych SEP, min. 1KV.
zdjecie uzytkownika
das - 2016-02-09 13:59:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kazador - 2016-01-31 22:10:48]:
jak tak płaczesz to po kiego tam robisz , zwolnij się i po problemie, nie mogę pojąć ludzi co na wszystko w robocie płaczą a siedzą dalej , zmienić robote na lepszą i już
zdjecie uzytkownika
tomek - 2016-02-09 16:03:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
też tego nie rozumiem @das, poza tym tu nie ejst najgorzeja jak dają beenfity, bony na swieta podobno, a teraz szukają kogoś jako Elektryk - Automatyk, bo jest stała praca.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Toruńskie zakłady Graficzne Zapolex sp. z o.o.,!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Toruńskie zakłady Graficzne Zapolex sp. z o.o.,

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert