Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Toruńskie zakłady Graficzne Zapolex sp. z o.o.,

Pracowałeś w firmie Toruńskie zakłady Graficzne Zapolex sp. z o.o., i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
wuj - 2012-09-07 22:00:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie omijajcie te miejsce szerokim łukiem. Nie dajcie się nabić w butelkę.
zdjecie uzytkownika
wie pan, wie pan - 2012-09-24 20:12:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy to prawda, że sierpniowa wypłata wpłynęła we wrześniu na konta z poślizgiem? Krążą słuchy o bardzo kiepskiej kondycji finansowej firmy, obniżenia pensji w technologi i typ podobne...
zdjecie uzytkownika
pracowniik tzg - 2012-10-04 17:36:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z poślizgiem i nawet slowa wyjasnienia co jak czy dlaczego brak wyplat
zdjecie uzytkownika
Ryan - 2012-10-15 20:55:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastanawiam sie czy tam pracowac ale widze ze nie warto.
Czy cos sie zmienilo ?
Jaka jest pensja na poczatek ? 1.500 brutto ?
zdjecie uzytkownika
mandi - 2012-10-17 22:46:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam tej firmy. Pracując tam jesteś NIKIM. Zero szacunku do drugiego człowieka. Robią łaskę, że muszą płacić i to nie zawsze w terminie.
zdjecie uzytkownika
pracujący - 2012-11-05 21:42:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
trafiłem na to forum przypadkowo i jestem w kompletnym szoku. Pracuje w Zapolexie od lat, zarówno jak był Pan Prezes i obecnie jak pozostała Szefowa, tak więc mam porównanie. Ludzie! Najpierw wyklinaliście na Szefa a teraz go chwalicie, bo Szefowa jest gorsza? To jest chore, ktokolwiek by był waszym szefem i jakkolwiek by się w stosunku do was nie zachowywał to i tak byłby dla was najgorszy! Tak to już jest w polskiej mentalności, że ludzie nie potrafią docenić kogoś, kto coś w życiu osiągnął ciężko na to harując, przy czym samym im się nie udało! Jak jest tak źle, to co was tam trzyma?! Po co męczycie siebie i innych. Skoro jesteście takimi specjalistami i dobrymi pracownikami, to pewnie inny \"perfekcyjny\" szef was przyjmie z otwartymi rękoma!!! Ja tej firmie zawdzięczam duży rozwój, atmosfera w robocie sympatyczna, generalnie trzeba przyznać raz jest lepiej, raz gorzej, ale jakoś nie myślałem o zmianie pracy. Jeżeli ktoś chce spróbować, to niech najlepiej sam się przekona, a nie czyta opinie tych zakompleksionych ludzi. Poza tym jestem ciekaw, kto robi firmie taki czarny PR (może konkurencja), że niby ciężka kondycja finansowa, opamiętajcie się! Z tego co widzę to maszyny są obłożone tak samo jak zawsze, czyli kupę roboty, tak jak w zeszłym roku, a w zeszłym roku kondycja firmy była dobra. Na koniec tylko dodam, że chciałbym aby szefowa natknęła się kiedyś na to forum i żeby jej się chciało złożyć skargę o zniesławienie, może co niektórzy stracili by odwagę jaką mają wyłącznie dlatego, że wydaje im się, że ich nicki są anonimowe. Za ten c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] skie obelgi nie jedna sprawa mogłaby się toczyć! Chociaż może lepiej nie, bo stwierdzi, że ma dość. Zresztą jak ja patrząc na głupotę ludzi, bo prawda jest tak, że szefowa poświęca więcej czasu i wszystkiego Zapolexowi, niż ja i którykolwiek z innych pracowników.
zdjecie uzytkownika
kaktus - 2012-11-19 12:30:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A niech czyta. Chyba nie powiesz, że to co ludzie piszą na forum nie jest prawdą - brutalną, ale jednak prawdą.
Szacunku dla drugiego człowieka nie ma w tej firmie za grosz i chyba to jest najgorsze. Wszędzie węszony jest jakiś spisek - paranoja.
Zapolex jest jedną z lepiej wyposażonych drukarni (maszyny, bo świetnych ludzi ciągle traci) w Polsce i mógłby się naprawdę dobrze rozwijać, a jednak spada na łeb na szyję.
zdjecie uzytkownika
wie pan, wie pan - 2012-11-22 19:07:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@pracujący: obłożone maszyny niekoniecznie oznaczają dobrą sytuacja finansowa. Firma ma zarabiać, a nie przewalać przez maszyny tony papieru, do końca nie wiedząc nawet ile zarabia na poszczególnych kontraktach. Ile się zarobi/straci widzą dopiero na koniec miesiąca.
Zresztą nawet z taką miesięczną prognozą chyba jest ciężko, skoro nie ma wypłat na czas (= poważne wykroczenie pracodawcy).
Czy najdroższe maszyny w zakładzie (heatset) pracują obłożone i zarabiają na siebie??

Czasy dla poligrafii są ciężkie i trzeba mieć POMYSŁ / WIZJĘ / STRATEGIĘ rozwoju a nie tylko żyć z dnia na dzień, wpadając w paranoje pt. \"wszyscy chcą mnie oszukać\". No i trzeba mieć jaja/odwagę, aby taką strategię wdrożyć.

Zastój, brak rozwoju, zanikanie na rynku prowadzi tylko i wyłącznie w kierunku upadku firmy.
zdjecie uzytkownika
Pracus - 2012-11-29 14:09:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma bez przyszlosci niestety totalny nieład i bałagan co do ludzi hm pracuja bo niemaja innego wyjscia inaczej dawno by to pier...i!Co do szefostwa to itak ma to gdzies tzn,firme to juz koniec tej pani prezesury chyba do kwietnia i znika!Moze nowy wlasciciel zrobi porzadek i bedzie to zaklad pracy anie obuz!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2012-12-09 21:42:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam.
Niestety coś musi być w tym co piszą ludzie o zapoilexie , ja starałem się tam o stanowisko kierownika magazynu , warunkiem koniecznym spotkania sie z panią prezes było sporządzenie kejsu o rozwiązanie problemów związanymi bezpośrednio z zapolexem .Sporządziłem oczywiście obszerny plan wyeliminowania tych problemów , lecz po dostarczeniu pani prezes tych planów niestety nie dostałem więcej żadnej odpowiedzi typu przepraszamy ale się pan nie zakwalifikowywał na te stanowisko czy coś w tym rodzaju . Myślę że było to tylko na zasadzie takiej by ktoś ukierunkował działania pani prezes .
zdjecie uzytkownika
burdel - 2012-12-11 11:19:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Ku przestrodze radze wszystkim sprawdzić w zusie czy wszelkie świadczenia z zapolexu są prawidłowo odprowadzane , niestety w moim przypadku okazało się ze przez 5 lat z roku na rok źle mi odprowadzali wszelkie składki, uporządkowanie tego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] u zajęło im 4 miesiące przez ten czas nie miałem prawa do żadnej opieki z tytułu przepracowania tych lat
A co by było jak by zakład się rozpadł to na 4 miesiącach by się nie skończyło
Istny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
Niedoszła - 2013-02-20 19:25:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną ,ale po przeczytaniu opinii mam duże wątpliwości .
zdjecie uzytkownika
ktos - 2013-03-05 13:22:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a ja mysle ze te wasze opinie sa polnet warte kazdy narzeka na kazdego pracodwace w kazdym zakladzie jest tak samo jezeli jest polnet. nie pracownik to zawsze bedzie to samo ja mysle ze kazda firma ma swoje wady i zalety a to ze dostal ktos 9.5zl na godzine w toruniu wiecej niz 5 zl nie dostaniesz ciesz sie a to ze zarabiasz 1600 bruttoo to normalna stawka mowie tak bo ja pracuje po 280 godzin miesiecznie i zarabiac 2.400 kosztem godzin przelicz jeden z drugim stawke to ciekawe co ile by wyszlo jak narzekacie na pracowawce niesprawdziliscie sie zaduzo pyskowaliscie dlatego dostaliscie wypowiedzenie znam ludzi ktorzy chwala sobie ten zaklad pracy i nienarzekaja co do zarobkow i wyplacanych wyplat...
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-05-21 19:08:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, próbował ktoś ostatnio aplikować do Toruńskie zakłady Graficzne Zapolex? Udało mu się i może napisać jak to przebiegało? Interesuje mnie również jak wygląda praca i czy jest zadowolony. Ile zaproponowali na początku naprawdę najniższa krajowa? Co z nadgodzinami, są jakoś lepiej płatne, zdarzają się w ogóle (w jakiej ilości?)?
zdjecie uzytkownika
gośc - 2013-05-24 18:54:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Niedoszła - 2013-02-20 19:25:09

Zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną ,ale po przeczytaniu opinii mam duże wątpliwości .
Niedoszła - I jak byłaś na rozmowie ? Jak to sie potoczyło ? Pracujesz ?
zdjecie uzytkownika
gość - 2013-11-11 09:42:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
ja pracuje i nie jest tak żle jak opisują
zdjecie uzytkownika
gość - 2013-11-22 23:45:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ogólnie to widzę brak słów.Firma ma dobry park maszynowy ale ludzi traktują jak śmieci.Rozumiem maszynistów bo oni na pewno zarabiaj więcej niż najniższa krajowa ale pracować za 1600 brutto i być (usunięte przez administratora) na każdym kroku?Czy w Toruniu naprawdę tak ciężko o normalną robotę?
zdjecie uzytkownika
lukas - 2014-05-26 20:01:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety, ale nastały ciężki czasy kryzysu, dla pracodawcy tez jest ciężko, dobrze chociaż, że ta minimalna krajowa jest.
zdjecie uzytkownika
Andzela - 2014-05-28 13:40:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak czytam te wpisy i szokują ci którzy chwalą tą firmę-ale wiem dlaczego bo to są ci którzy w tyłek wchodzą prezesowej i jej pupilkom bo tylko takim tam dobrze,śmieszni.mój mąż jest operatorem tam od 9lat i za prezesa było ok teraz masakra i brak słów.
zdjecie uzytkownika
zapolex - 2014-05-28 17:40:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@andzela, dlaczego Ci ktorzy wlaza w tylek? przeciez to anonimowe forum. Co to znaczy "nie jest tak zle"? jak firma sie rozwija i czy beda nowe miejsca pracy? prosze od odpowiedź :)
zdjecie uzytkownika
ANDZELA - 2014-05-28 18:58:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [zapolex - 2014-05-28 17:40:22]:
CO ZNACZY WŁAŻENIE W TYŁEK?TO CI KTÓRZY GADAJĄ BZDURY NA TYCH KTÓRZY SOLIDNIE PRACUJĄ,PRZYCHODZĄ LUDZIE Z ULICY BEZ DOŚWIADCZENIA I SĄ NA STANOWISKACH NA KTÓRYCH NIE POWINNI BYĆ ITD,A PODLIZUSY MAJSTROWEJ NOSZĄ JEJ WAŁÓWY DLATEGO SĄ OK.FIRMA SIĘ ROZWIJA/PIERWSZE SŁYSZĘ TAM CORAZ GORZEJ MOŻNA ZAPIERDZIELAĆ KUPE CZASU ALE BEZ PODWYŻEK,NO CHYBA ŻE SIE DOBRZE PODLIZUJESZ
zdjecie uzytkownika
lukas - 2014-05-29 01:17:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ja już nie wiem, czy zapolex to dobre miejsce, czy raczej lepiej poszukac sobie czegoś innego, właściwie nie napisaliście jakis rażących wad pracy.
zdjecie uzytkownika
bash - 2014-11-17 23:04:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obecnie toruńskie zakłady graficzne Zapolex poszukują osób do pracy na stanowisko Informatyka, oferta pojawiła się na początku tego miesiąca. Może jest ktoś w stanie polecić to stanowisko i chociaż orientacyjnie napisać na jakie zarobki można liczyć (chociaż cyfrę z przodu). Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
Witek - 2014-11-18 09:16:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pietrucha się zwolnił?? Kandydatom życzę grubej skóry lub twardej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-12-04 11:27:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozmowa kwalifikacyjna wszystko ok ale warunki pracy są niestety dla nowych straszne. Majster niema czasu pokazac nawet gdzie znajduje sie szatnia jak dotrzec na dany dział.Wchodzisz i masz wszystko wiedziec proste.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Toruńskie zakłady Graficzne Zapolex sp. z o.o.,
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Toruńskie zakłady Graficzne Zapolex sp. z o.o.,?
Zadaj pytanie
x