Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Toruńskie zakłady Graficzne Zapolex sp. z o.o.,

Pracowałeś w firmie Toruńskie zakłady Graficzne Zapolex sp. z o.o., i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ktos - 2013-03-05 13:22:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a ja mysle ze te wasze opinie sa polnet warte kazdy narzeka na kazdego pracodwace w kazdym zakladzie jest tak samo jezeli jest polnet. nie pracownik to zawsze bedzie to samo ja mysle ze kazda firma ma swoje wady i zalety a to ze dostal ktos 9.5zl na godzine w toruniu wiecej niz 5 zl nie dostaniesz ciesz sie a to ze zarabiasz 1600 bruttoo to normalna stawka mowie tak bo ja pracuje po 280 godzin miesiecznie i zarabiac 2.400 kosztem godzin przelicz jeden z drugim stawke to ciekawe co ile by wyszlo jak narzekacie na pracowawce niesprawdziliscie sie zaduzo pyskowaliscie dlatego dostaliscie wypowiedzenie znam ludzi ktorzy chwala sobie ten zaklad pracy i nienarzekaja co do zarobkow i wyplacanych wyplat...
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-05-21 19:08:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, próbował ktoś ostatnio aplikować do Toruńskie zakłady Graficzne Zapolex? Udało mu się i może napisać jak to przebiegało? Interesuje mnie również jak wygląda praca i czy jest zadowolony. Ile zaproponowali na początku naprawdę najniższa krajowa? Co z nadgodzinami, są jakoś lepiej płatne, zdarzają się w ogóle (w jakiej ilości?)?
zdjecie uzytkownika
gośc - 2013-05-24 18:54:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Niedoszła - 2013-02-20 19:25:09

Zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną ,ale po przeczytaniu opinii mam duże wątpliwości .
Niedoszła - I jak byłaś na rozmowie ? Jak to sie potoczyło ? Pracujesz ?
zdjecie uzytkownika
gość - 2013-11-11 09:42:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
ja pracuje i nie jest tak żle jak opisują
zdjecie uzytkownika
gość - 2013-11-22 23:45:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ogólnie to widzę brak słów.Firma ma dobry park maszynowy ale ludzi traktują jak śmieci.Rozumiem maszynistów bo oni na pewno zarabiaj więcej niż najniższa krajowa ale pracować za 1600 brutto i być (usunięte przez administratora) na każdym kroku?Czy w Toruniu naprawdę tak ciężko o normalną robotę?
zdjecie uzytkownika
lukas - 2014-05-26 20:01:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety, ale nastały ciężki czasy kryzysu, dla pracodawcy tez jest ciężko, dobrze chociaż, że ta minimalna krajowa jest.
zdjecie uzytkownika
Andzela - 2014-05-28 13:40:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak czytam te wpisy i szokują ci którzy chwalą tą firmę-ale wiem dlaczego bo to są ci którzy w tyłek wchodzą prezesowej i jej pupilkom bo tylko takim tam dobrze,śmieszni.mój mąż jest operatorem tam od 9lat i za prezesa było ok teraz masakra i brak słów.
zdjecie uzytkownika
zapolex - 2014-05-28 17:40:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@andzela, dlaczego Ci ktorzy wlaza w tylek? przeciez to anonimowe forum. Co to znaczy "nie jest tak zle"? jak firma sie rozwija i czy beda nowe miejsca pracy? prosze od odpowiedź :)
zdjecie uzytkownika
ANDZELA - 2014-05-28 18:58:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [zapolex - 2014-05-28 17:40:22]:
CO ZNACZY WŁAŻENIE W TYŁEK?TO CI KTÓRZY GADAJĄ BZDURY NA TYCH KTÓRZY SOLIDNIE PRACUJĄ,PRZYCHODZĄ LUDZIE Z ULICY BEZ DOŚWIADCZENIA I SĄ NA STANOWISKACH NA KTÓRYCH NIE POWINNI BYĆ ITD,A PODLIZUSY MAJSTROWEJ NOSZĄ JEJ WAŁÓWY DLATEGO SĄ OK.FIRMA SIĘ ROZWIJA/PIERWSZE SŁYSZĘ TAM CORAZ GORZEJ MOŻNA ZAPIERDZIELAĆ KUPE CZASU ALE BEZ PODWYŻEK,NO CHYBA ŻE SIE DOBRZE PODLIZUJESZ
zdjecie uzytkownika
lukas - 2014-05-29 01:17:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ja już nie wiem, czy zapolex to dobre miejsce, czy raczej lepiej poszukac sobie czegoś innego, właściwie nie napisaliście jakis rażących wad pracy.
zdjecie uzytkownika
bash - 2014-11-17 23:04:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obecnie toruńskie zakłady graficzne Zapolex poszukują osób do pracy na stanowisko Informatyka, oferta pojawiła się na początku tego miesiąca. Może jest ktoś w stanie polecić to stanowisko i chociaż orientacyjnie napisać na jakie zarobki można liczyć (chociaż cyfrę z przodu). Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
Witek - 2014-11-18 09:16:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pietrucha się zwolnił?? Kandydatom życzę grubej skóry lub twardej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-12-04 11:27:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozmowa kwalifikacyjna wszystko ok ale warunki pracy są niestety dla nowych straszne. Majster niema czasu pokazac nawet gdzie znajduje sie szatnia jak dotrzec na dany dział.Wchodzisz i masz wszystko wiedziec proste.
zdjecie uzytkownika
nana - 2015-01-11 11:04:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
znowu ogłoszenie na technologa co tam się dzieje że tak często się pojawia
zdjecie uzytkownika
były - 2015-01-11 14:55:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nic dobrego...
zdjecie uzytkownika
nana - 2015-01-12 17:48:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli ?
zdjecie uzytkownika
Nie polecam - 2015-02-05 13:40:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nigdy wiecej masz racje. A jesli ktos mysli ze dostanie tam jakas podwyszke to nie masz co mazyc predzej dostaniesz wypowiedzenie. W calym zapolexie robi sie coraz wiecej dyrektorow i kierownik. Zastraszanie pracownikow i obiecywanie cudów. I kary finansowe przynoszone pracownika jak cos bedzie zle a dyrekcja kaze tak robic a pracownika obciazaja finansowo. ZAPOLEX nie polecam.
zdjecie uzytkownika
kriss noir - 2015-02-26 09:10:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
6-7 lat jakoś będzie więc jakieś doświadczenie mam ... co mogę powiedzieć może nie zacznę narzekania od "góry" ale od "dołu" :P mentalność Polaka jest niestety taka że musi obgadać/obsmarować nie ma bata, nawet najbardziej zaufane osoby koniec końców wciskają Ci nóż między żebra ... taka prawda. I kiedy oswoisz się już z prawie codziennym OPR od "góry" to i tak oberwiesz z "dołu". Tak wiem piszę dość lakonicznie i osoba która tam nie pracowała prawdopodobnie uważa że bredzę :P
A prawda jest taka że praca w zapoleksie jest hmm skomplikowana - jest chaos zgadza się bo szefostwo (czy to nieżyjący już prezes czy obecna pani prezes) choć ma dookoła sibie dyrektorów i kierowników to na siłę próbuję ogarnąć cały zakład - co jest awykonalne. Stąd przybywa kadry kierowniczej ale oni nic nie mogą (poza opisywanym wcześniej podlizywaniem się:P) Na dole znowu jest tak że ludzie to widzą więc (nasza polska dewiza - co by tu zrobić żeby się nie narobić) skoro "góra" nie wie jak siebie ogarnąć to co dopiero zrobić z "dołem" ? ... no to "myszki" harcują i jak "kot" nie patrzy robią co chcą - życie. Też tak robiłem żeby nie było ... nocki hehehe się działo :P pozdrawiam starych znajomych :P
Reasumując "władza" jest absolutna i jednej osoby, kadra kierownicza to BLAGA i na pokaz, a dól musi zapier... żeby utrzymać i siebie i kadrę kierowniczą i prezes :) słowem bałagan, krzyki, opr, kary z rana, a wieczorem i w nocy balanga i ojdanadana :P
zdjecie uzytkownika
kali - 2015-04-26 14:29:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam ,
Nie polecam pracy w Zapolexie!Atmosfera w pracy jest niemiła,patrzą na nowych krzywym okiem,jeżeli pojawiają się błędy to zrzucają winę na nowych!Poza tym nie ma warunków dla nowych,nie ma przydzielonych szafek ,nie pokażą gdzie jest szatnia,gdzie stołówka...starasz się i dajesz z siebie wszystko to na koniec znajdujesz wpis ze swoim nazwiskiem ,,ich nie chcemy,chcemy innych''Uważajcie na zmianę pani brygadzistki !
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-06-06 13:53:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja również polecam zawód masażysty. Postanowiłam zmienić kwalifikacje po 5 latach pracy za biurkiem. Zapisałam się do 2-letniej szkoły gowork www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolona. W końcu robię coś innego, cos co sprawia mi radość i przyjemność. Atmosfera w szkole fajna można dużo się nauczyć. A po szkole planuję otworzyć własną działalność.
zdjecie uzytkownika
mario - 2015-06-06 13:54:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2013-05-21 19:08:26]:
stary jak pracujesz po 240 godzin to jesteś debilem i to właśnie tacy ludzie ukierunkowuja i nakręcaja pracodawców na wyzysk i niewolnicza prace pracodawca wie że ma niewolnika co mu robi po 240 godzin za 10zł. za godzine pracy niestety takich [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak ty jest więcej i to właśnie oni psują rynek pracy...
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-06-18 15:35:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zapolex prowadzi rekrutację na stanowisko Operator Prepress. Wiecie jakie perspektywy na tym stanowisku?
zdjecie uzytkownika
dirk - 2015-06-25 23:03:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kandydat - 2015-06-18 15:35:18]:
takie jak na każdym innym w tej firmie. Jeśli zaczniesz jako operator to też prawdopodobnie jako ten operator w firmie skończysz. Raczej rzadko zdarza się , aby ludzie łapali tutaj jakieś psektakularne awanse. Więcej jest sytuacji przy których z braku perspektyw i zapału do pracy ludzie po prostu odchodzą
zdjecie uzytkownika
były pracowik - 2015-08-04 16:18:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
masakra to malo powiedziane. swego czasu pracowalam w biurze. kolezanki nie zyczliwe, nie pomocne, najgorszy zespol z jakim mi przyszlo pracowac. wykanczalnia ludzi. i w dodatku jak jest opoznienie w dostawie i klient sie poskarzy to twoja wina i obcinka z premii. szefowa furiatka - potwierdzajaca teze, ze kobiety nie powinny dowodzic. i pan karolek - nie wiadomo kt to, co to i jak to. specjalna role odgrywa tez szefowa intro. ta to jest wiedzma. wytrzymalam trzy miesiace. nawet w cv nie wpisuje tej firmy.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-04 23:46:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ostatnio podjęłam pracę po ukończeniu szkoły policealnej www.szkoly.gowork.pl. Zdałam egzamin państwowy z asystentki stomatologicznej i po ok. miesiącu miałam zatrudnieniu na tym stanowisku, zarabiam 2.000 zł. Jak dla mnie to naprawdę ok, zwłaszcza że nauka trwała rok. Cały czas myślę o tym, żeby pójść na studia,wcześniej było to dość trudne, m.in dlatego zdecydowałam się na gowork.
zdjecie uzytkownika
Garry - 2015-08-04 23:47:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie rozumiem i chyba nigdy nie zrozumiem, dlaczego pracownik musi zawsze za wszystko obrywać. Przecież opóźnienia są spowodowane najczęściej firmami spoza, a pracownicy nie mają na to większego wpływu. Dlatego cenię sobie stałą pensję, gdzie wiem ile zarobię i nikt mi premii nie będzie zabierał z byle powodu.
zdjecie uzytkownika
DonGuralesko - 2015-08-05 19:53:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uwielbiam kiedy pani PREZES wpada do zakładu, by sprawdzić jak przebiega produkcja tych gniotów... napisanych przez pseudo artystów xD Kiedy widzę naszą Kleopatrę to aż ciarki mnie przechodzą, ale to nie z zimna... bo przecież na hali temperatura w te upalne dni przekracza 40 st.C. No ma coś takiego, że łałć wrrr :P i ta jej ironia niewypowiedzianych słów... widniejąca 10-siątego, każdego miesiąca na kwitku od wypłaty... Pracuje tam bo lubię dobre komediodramaty, a ostry wysiłek fizyczny podnosi poziom dopaminy i serotoniny.

Pozdrawienia dla Kleopatry
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Toruńskie zakłady Graficzne Zapolex sp. z o.o.,

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Toruńskie zakłady Graficzne Zapolex sp. z o.o.,?
Zadaj pytanie
alert