Cross Finance Sp. z o.o.

Gdańsk

Opinie o Cross Finance Sp. z o.o.

abc 2015-03-13 12:50
Zadzwoniono do mnie dzisiaj z prośbą o przekazanie swoich danych osobowych w celu weryfikacji. Nie zgodziłem się na nagrywanie. Po chwili dostałem sms aby się z nimi skontaktować w sprawie providenta. Nigdy nie korzystalem z usług providenta. Po kontakcie tel mało uprzejma pani nawet nie powiedziała słowa przepraszam za nachodzenie bogu ducha winnego człowieka. Działają na granicy prawa, łamią prawo prosząc w rozmowie tel o podanie swoich danych osobowych. Pani stwierdziła, że nie ma mnie za co przepraszać!!!!!!!
4
pracownik 2015-06-02 14:52
Dane osobowe? Nie bredź człowieku. Firma Cross Finance prosi tylko o podanie daty urodzenia, która nie jest chroniona przez ustawę o ochronie danych osobowych. Tej ochronie ulega tylko numer PESEL.
Chciałbyś, by o Twoich zobowiązaniach rozmawiano z kim popadnie? ;)

Jeśli chodzi o samą pracę - nie jest taka zła. Fakt, kiedyś za innej pani kierownik, była masakra. Teraz czas przerw zlicza system - jest limit (zgodny z przepisami kodeksu pracy).
Stawka: 8 zł netto + prowizja od wyniku.
Wymagania co do pracowników: wykształcenie średnie i zasadniczo tyle. Praca polega na dzwonieniu do dłużników i na negocjowaniu z nimi warunków spłaty.
Rekrutacja polega na przesłaniu CV i potem rozmowie z panią kierownik.
4
prawo 2016-01-12 13:55
wnioskuję ,że wykonujecie w firmie pracę w określonym czasie i określonym miejscu .Pytanie czy jesteście zatrudnieni na umowie o pracę czy tzw. śmieciówce -umowa zlecenie???
Poniżej podstawa prawna wynikająca z polskiego prawa ,a więc Kodeksu Pracy dotycząca umów o pracę :
Art. 22. § 1. Przez nawiązanie stosunku pracy pracownik zobowiązuje się do wykonywania pracy określonego rodzaju na rzecz pracodawcy i pod jego kierownictwem oraz w miejscu i czasie wyznaczonym przez pracodawcę, a pracodawca - do zatrudniania pracownika za wynagrodzeniem.

§ 11. Zatrudnienie w warunkach określonych w § 1 jest zatrudnieniem na podstawie stosunku pracy, bez względu na nazwę zawartej przez strony umowy.

§ 12. Nie jest dopuszczalne zastąpienie umowy o pracę umową cywilnoprawną przy zachowaniu warunków wykonywania pracy, określonych w § 1.

Czy w tym przypadku jest naruszone prawo ?
1
prawo odpowiedź 2016-01-12 14:18
firma ,która zajmuje się ściąganiem wierzytelności powinna przede wszystkim przestrzegać prawa !!!
2
PIP 2016-01-15 16:29
W tej kwestii powinna wypowiedzieć się Państwowa Inspekcja Pracy!!!
zmiany 2016-01-22 12:14
Projekt nowej ustawy zakłada,że od połowy roku najniższa stawka na umowach śmieciowych wynosić będzie 12 zł brutto ,a pracownik Państwowej Inspekcji Pracy jeżeli stwierdzi,że umowa jaką wykonuje pracownik powinna być umową o pracę a nie ,,śmieciową" będzie miał obowiązek decyzją administracyjną zmienić umowę na umowę o pracę.Pracodawca będzie miał prawo odwołać się od takiej decyzji:) Tak trzymać Brawo Ustawodawca!!!
ja 2016-02-11 12:49
W Cross Finance ( bo nie ma już COW CROSS), Pracownicy zatrudnieni są na umowę o pracę i nie tu z tym żadnego problemu !
Oferty Pracy
2016-03-01
Żródło: Gowork.pl
Gdańsk
(pomorskie)
Firma CROSS FINANCE, świadcząca kompleksowe usługi w zakresie obrotu wierzytelnościami, w związku z dynamicznym rozwojem prowadzi proces rekrutacyjny na stanowisko:   Specjalista ds.Windykacji Telefonicznej Miejsce pracy: Gdańsk Obowiązki: Negocjowanie formy spłaty zobowiązań finansowych Poszukiwanie kontaktu z dłużnikami Realizowanie założonych pl
olo 2016-03-04 16:21
orientujesz sie może ile zarabia specjalista d/s windykacji ( jaka podstawa i ile mozna z prowizji wyciągnąć ) pozdro
Fenix 2016-03-30 10:17
-Baranie, a z czego składa się nr.pesel, sami jesteście idiotami i macie za idiotów ludzi których okradacie, nie stać was na przestrzeganie prawa o inteligencji nie mówiąc.-Pracujecie na rzecz przestępców i mafii a vubieracie się w szatki baranków.
2
Fenix 2016-03-30 10:24
Oni nie mają pojęcia o prawie, oni mają tylko pojęcie o wyłudzaniu kasy od ludzi już okradzionych!
4
gosc 2016-03-30 11:26
Pracownik! - a z czego składa się ten nr. pesel, oszuście i nieuku!
Boże 2016-03-31 20:45
Czytam te opinie i nie wieże , nie maja pojęcia o tym o tamtym ,widomo windykacja bywa trudna nie ma jednego wzoru na to czy na tamto ogólnie są pewne niedociagniecia ale próboja działac kasa takaa ooo i spoko atmosfera można sie czegos nauczyc i nie zmarnowac czasu
Dr. 2016-05-23 09:47
Żeby pracować w takiej firmie,-scigac innych,dozorowac,nękać...to trzeba miec juz w genach niewłaściwe zaprogramowanie..
1
DG 2016-05-25 21:14
Niby trzeba , ale każdy wybiera świadomie
Dred 2016-06-14 22:12
Masz rację praca łatwa nie jest taka branża ale kasa przynajmniej ok i cię nie wywalą z dnia na dzień
Jon 2016-07-15 10:05
Witam. Może ktoś uchylić rąbka tajemnicy i zdradzić jak wygląda praca w charakterze "terenowego"? Atmosfera zespołu, realne zarobki, warunki etc..
9
North remembers 2016-08-22 22:41
Dołączam do pytania.
3
JemZupe 2016-10-19 16:19
Odradzam. Kiedyś była to rzeczywiście firma windykacyjna obecnie pracownicy nie mają zielonego pojęcia co to jest windykacja.
JemZupe 2016-10-19 16:19
Odradzam. Kiedyś była to rzeczywiście firma windykacyjna obecnie pracownicy nie mają zielonego pojęcia co to jest windykacja.
1
Frank 2016-10-19 17:38
W tym momencie do Cross Finance Sp. z o.o. jest tylko ogłoszenie na Analityka, ale za to jakie, niezła kasa
powazny 2017-02-23 08:18
Pewnie na tym ,że nękasz ludzi w ich własnych domach, tylko jak bys przyszedł np do mnie do domu to by Ci się na pewno odechcialo terenowego :)
1
pracownik 2017-04-10 15:11
Witajcie
Pracuję w windykacji terenowej w Crossie i jeszcze wcześniej w QSie od lat, zawsze można było zarobić pieniądze. Jestem bardzo zadowolony ze swojej pracy, dział windykacji terenowej jest cały czas fazie rozwoju i na bieżąco mamy zlecenia. Osoby znające się na robocie zawsze zarobią jak najbardziej polecam pracę w Crossie. Dobra stabilna praca.
1
Leon 2017-05-04 12:32
A jacy sa windyk terenowi?
Paweł 2017-06-14 13:54
Dziś do mnie też dzwoniła pani z tej firmy.Ja wiem że jestem zadluzony chciałbym się dogadać. A pani która do mnie dziś dzwoniła próbowała mnie zastraszyc i obraziła mnie swoją opinią na mój temat.Jak poprosiłem o podanie swojego nazwiska odmówiła. Była bardzo niemiła . Poprosiłem o rozmowę z jej przełożonym to odmówiła.
Iza 2017-08-04 09:29
@huki, @onaaonaann przypominam, że na forum obowiązuje regulamin i zabrania się obrażania innych ludzi i używania wulgaryzmów http://www.gowork.pl/regulamin. @Paweł, @onaaonaann jeżeli ktoś nadużywa swojego stanowiska w Waszej opinii to poprzez kontakt na stronie firmy Cross Finance można próbować zgłosić nadużycie http://www.crossfinance.pl/kontakt. @pracownik chciałbyś powiedzieć coś więcej o pracy dla zainteresowanych stanowiskiem w Cross Finance? Jakie są mocne strony pracodawcy? Widzę, że szukają między innymi Specjalisty ds. Windykacji Telefonicznej i ds. Pozyskiwania Informacji http://www.crossfinance.pl/kariera. Czy może jesteś na którymś ze stanowisk i chciałbyś coś więcej o nich powiedzieć?
Zostaw swoją opinię o Cross Finance Sp. z o.o. - Gdańsk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cross Finance Sp. z o.o.