Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Eco Vital

Pracowałeś w firmie Eco Vital i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
imus - 2014-06-17 09:41:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [do Rybka - 2014-06-09 14:15:47]:
a konkurencja zatrudnia swoje do negatywnego spamu :) może faktycznie osoby pracujące w tej firmie są ze swojej pracy zadowolone, czemu ma Cię to tak drażnić? A weekendy są dla wszystkich, dla aktualnych i przyszłych pracowników, wątpię, żeby ktoś wtedy fora przeglądał :P no chyba, że takie o najlepszych imprezach w mieście.
zdjecie uzytkownika
$imon$ - 2014-06-17 21:55:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [imus - 2014-06-17 09:41:31]:
Nikt z konkurencji nie zatrudnia ludzi do negatywnych postów tutaj. To postępowanie zarządzających Eco Vitalem produkuje ludzi niezadowolonych. Macie podobne horyzonty jak komuniści z epoki stalinizmu, tyle, że oni zabijali niezadowolonych, a wy nie. Król jest nagi. Czy wy Eco Vitalowcy potraficie jeszcze samodzielnie myśleć? Wątpię...uciekajcie, ten statek tonie i jeśli nie uciekniecie, pójdziecie z nim na dno...
zdjecie uzytkownika
Rybka - 2014-06-18 10:28:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [$imon$ - 2014-06-17 21:55:08]:
Dementuję plotki - myślimy samodzielnie, możesz spać spokojnie. Nikt tonąć i topić się nie zamierza.

Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
BOR - 2014-06-21 00:54:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trzeba z tym procederem skończyć
zdjecie uzytkownika
eco vital - 2014-06-21 00:56:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Eco vital to [usunięte przez administratora] sami przychodzą na spotkania i udają że kupują złom.
zdjecie uzytkownika
kamil - 2014-06-21 13:21:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [eco vital - 2014-06-21 00:56:14]:
jeżeli to im pomaga przyciągnąć klienta i rzeczywiście daje jakieś efekty to tylko pogratulować pomysłowości
zdjecie uzytkownika
Dyolon - 2014-06-21 13:22:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ja ciekaw jestem jaki macie pomysł na to, żeby skończyła się pewna era w tej firmie. Według mnie to nie jest takie łatwe zadanie.
zdjecie uzytkownika
BOR - 2014-06-21 20:01:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odstąpienie od umowy – 500 zł, zwrot produktów tylko osobiście, nieinformowanie o możliwości rezygnacji z zawartej umowy – to niedozwolone działania Eco-Vital, które utrudniały konsumentom egzekwowanie ich praw. Kara nałożona na spółkę wyniosła prawie 200 tys. zł
zdjecie uzytkownika
BOR - 2014-06-21 20:06:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Otrzymujemy bardzo dużo skarg na firmy, które zajmują się sprzedażą poza lokalem przedsiębiorstwa. Ludzie do domu wracają i się orientują, że to, co kupili, wcale nie jest im potrzebne. W takich sytuacjach w ciągu 10 dni trzeba wysłać do firmy wniosek o odstąpieniu od umowy, a potem w ciągu 14 dni zwrócić zakupiony sprzęt. Zalecam, by to robić osobno, bo firmy potrafią się tłumaczyć, że w paczce nie było zerwania umowy. Takie firmy kuszą obiadami, prezentami, wykorzystują naiwność ludzi. Zaproszenia na pokazy wyrzucajmy do kosza. Jeśli jest coś na nich, czego nie kupiliśmy w sklepie, to oznacza, że tego nie potrzebujemy - mówi rzecznik Stasicki.

Niedawno firma Eco-Vital została ukarana (prawie 200 tys. zł) przez Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów za niedozwolone zapisy w umowach z klientami.



zdjecie uzytkownika
eco vital - 2014-06-21 20:08:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ci, którzy przyszli w ciągu 10 dni od podpisania umowy, mogą bez przeszkód ją rozwiązać. Pomagamy im w tym – mówi(usunięte przez administratora)
Rzeczniczka ma gotowe pisma, jakie ludzie muszą wysyłać do firmy. – Należy je wysłać listem poleconym na adres siedziby firmy – wyjaśnia. - Wówczas umowa jest uznawana za niebyłą i strony muszą zwrócić sobie to, co wymieniły. Klient musi zwrócić towar, a firma musi mu zwrócić zapłacony zadatek. Ale tu także należy uważać.



Firma często żąda zwrotu towaru na wskazany adres. Rzeczniczka konsumentów ostrzega, by tego nie robić. – Zdarza się bowiem, że paczka po drodze zaginęła, albo że firma uważa, że był w niej inny towar, niż ten, który zakupiliśmy. Przysyła kopię protokołu otwarcia, zdjęcia. Nie mamy możliwości udowodnienia, że rzeczywiście były w niej te cudowne garnki.

– Wyjaśniamy, iż spółka Eco-Vital sprzedaje produkty wyposażenia kuchni – czytamy w odpowiedzi firmy Eco-Vital na nasze pytania. Odpowiedzi są podpisane „sekretariat”. – Spółka zaprzecza, aby swoich Klientów kiedykolwiek oszukiwała bądź wykorzystywała. Pomimo licznych kontroli dokonywanych przez Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów, jak również Powiatowych (Miejskich) Rzeczników Konsumentów, nigdy nie stwierdzono, aby spółka Eco-Vital oszukiwała, czy też „naciągała” klientów.
zdjecie uzytkownika
eco vital - 2014-06-21 20:22:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sekretariat” Eco-Vital uważa też, że ma prawo żadać od klientów, by odesłali towar w przypadku odstąpienia od umowy. – Wskazanie w umowie obowiązku zwrotu towaru przez konsumenta po odstąpieniu od umowy nie stanowi niedozwolonej klauzuli umownej. Postanowienie to jest zgodne z art. 2 ust. 3 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny. Stanowisko to potwierdza również Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów, który na swoich stronach internetowych wskazuje, iż „konsument ma jednak obowiązek zwrócić towar sprzedawcy, a ten powinien mu niezwłocznie oddać pieniądze (nie dłużej jednak niż w ciągu 14 dni)”.
zdjecie uzytkownika
eco prawda - 2014-06-21 20:48:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Porównajmy cudowne garnuszki z AMT Gastroguss np szybkowar kosztuje 105 euro .
zdjecie uzytkownika
rybka - 2014-06-23 14:22:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1 .jeśli nie jesteś zainteresowany to nie kupujesz - proste
2. w tej chwili firma funkcjonuje na zupełnie innych zasadach, to o czym piszesz jest już nieaktualne
3. wypowiedź nijak ma się do tego jak wygląda praca w firmie
4. prania mózgu nikt nikomu nie robi, ale jak czytam niektóre wypowiedzi stwierdzam, że co poniektórym by się przydało, nie wiem czy będzie skuteczne, ale warto spróbować.
5. zapraszam na rozmowę kwalifikacyjną i dzień szkoleniowy, warto samemu się przekonać jak wygląda praca w siedzibie firmy.

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Dyolon - 2014-06-24 02:03:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może i coś się zmieniło, ale założenia firmy pozostają chyba nie zmienione, bo na czymś muszą się opierać.
zdjecie uzytkownika
rybka - 2014-06-25 11:46:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dyolon - 2014-06-24 02:03:16]:
co masz na myśli pisząc założenia?
zdjecie uzytkownika
sezamowa - 2014-06-27 15:37:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rybka - 2014-06-25 11:46:51]:
pewnie nic, nie pracowałam w firmie, zatanawiam się nad aplikacją, z tego co widzę, w większości wypowiadają się osoby, które nie pracowały w firmie i nie były nawet na żadnej rozmowei kwalifikacyjnej. Przecież są tam też inne stanowiska niż handlowiec...
zdjecie uzytkownika
patryk - 2014-06-30 15:36:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
spoko, byłem na rozmowie, wszystko wygląda spoko, od jutra mam zaczynać, faktycznie nie chciałabym być handlowcem, ale tak jak pisze gościu wyżej jest tam więcej stanowisk, mam nadzieję, że wszystko będzie nadal w porządku.
zdjecie uzytkownika
Dyolon - 2014-07-01 01:13:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Założenia firmy czyli jak dla mnie - osiągnięcie jak najlepszego wyniku nie koniecznie przejmując się całą resztą.
zdjecie uzytkownika
Adam - 2014-07-01 01:52:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Firma ze wszech miar podła i oszukańcza. Robią w tzw. bambuko klientów, jak i własnych pracowników. Możesz poświecić się w pełnym wymiarze czasu, zaangażować się we wszystko, o co Matys cię poprosi, a i tak orżną cię na wypłacie. Firmie obce są takie wartości jak: uczciwość, słowność, lojalność, wsparcie, zaufanie, poszanowanie czasu prywatnego. Dla tych, którzy mają wątpliwości, czy podjąć pracę w Eco: szczerze Wam odradzam. Firma jest nieuczciwa, a na dowód tego prosty fakt: nie sprzedaje garnków pod własną marka, tylko pod egidą firm "słupów", byleby banki kredytujące i klienci nie kojarzyli ich z oszukańczymi praktykami Eco. Każdy, począwszy od prelegenta, przez koordynatora, a skończywszy na żałosnym prezesiku, może wlepić ci karę o dowolnej wysokości. Możesz mieć pewność, że praca w Eco to nie 3 dni, jak naiwnie Matys wmawia swoim pracownikom; dodaj poniedziałek na zbędne, jałowe zebrania i piątek na rozliczenia, za które, rzecz jasna, nikt nie płaci. Podstawa mierna, socjalu brak, umowy śmieciowe, ciągłe wyjazdy, zerowa estyma i zerowy prestiż pracy, brak możliwości rozwoju, kupa chamstwa pośród współpracowników- jeżeli takie atrybuty są ci miłe, wtedy gazem do Eco. Dla rozsądnych: lepiej chwilę dłużej poszukać i znaleźć lepszą, uczciwszą pracę!
zdjecie uzytkownika
Rybka - 2014-07-02 15:53:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Adam - 2014-07-01 01:52:22]:
rozumiem, że w eco pracowałeś, na jakim stanowisku? Zrezygnowałeś sam, czy poproszono Cię o odejście i pytanie tak rzetelnie przykładałeś się do powierzonych obowiązków, każdy zna warunki swojej pracy, jeśli nie odpowiadały one twoich oczekiwaniom nie należało współpracy podejmować, nie byłoby teraz tego niepotrzebnego komentarza.

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Adam - 2014-07-02 21:04:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Rybka - 2014-07-02 15:53:41]:
Zero logiki, Rybeńko, w twej wypowiedzi. Warunki początkowe znałem, problem polegał na tym, że to firma co chwila je zmieniała, matacząc przy tym przy wypłatach. Firma nie docenia zaangażowania, chcą tylko więcej i więcej, najchętniej nie płacąc za wykonane usługi. A komentarz jak najbardziej potrzebny, bo ostrzega dziecinko potencjalnych pracowników, których Eco Vital mógłby zatrudnić,(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Dyolon - 2014-07-08 09:28:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No przykro mi, ale w ten sposób się nie da. Każdy chciałby się nachapać kosztem innych, ale czy o to na tym ziemskim padole chodzi?
zdjecie uzytkownika
Mosir - 2014-07-09 22:40:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastanawiam się jak to jest z tymi kierownikami, że oni zawsze są strasznie znerwicowani i podminowani... normalnie się nie da porozmawiać?
zdjecie uzytkownika
Miłosierny - 2014-07-10 07:36:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Eco Vital chce się zmienić. Czy to możliwe? Nie jest to możliwe. Roślina, która ma zgniłe korzenie nie wyda owoców. Współczuję ludziom tam pracującym. Ocknijcie się. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
bostsk - 2014-07-10 11:30:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystko jest mozliwe. Ja bym im nie odbieral tej mozliwosci. Tylko pytanie czy oni w ogole chca sie zmienic...
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eco Vital
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x