logo Eco Vital

Eco Vital

Poznań

Opinie o Eco Vital

ewiczek 2014-11-12 23:05:26
Teraz ta firma to Vital Mix......hahaha te same garnki i Ci sami oszuści... (usunięte przez administratora) ma wiele firm naciągających naiwnych klientów.
I kupują starsi ludzie...dają się naciągnąć. Ze mnie też niezła idiotka bo dałam się nabrać na ich prezenty które oferowali dla każdego z gości i co...?
Miał być odkurzacz ręczny lub masażer...a rozdawali jakąś kulkę do kąpieli.
Wygarnęłam co o nich myślę, że są bandą oszustów!
Pokaz odbył się właśnie dzisiaj w Lublinie. Szkoda, że dopiero po powrocie do domu poczytałam sobie o nich w necie....
nowak 2014-11-15 18:52:22
Przestrzegajcie swoich bliskich i znajomych przed Vital-Mix.Unikajcie tych oszustów,Ceny na garnki zawyżają wielokrotnie, ich prezentacja to strata czasu.Nie można oczekiwać prezentów za darmo. W najlepszym wypadku dadzą jakąś chińską tandetę.
pan tomasz 2014-11-21 16:10:55
jestem dość czujny, odnośnie waszych wpisów, i myślę że żadna firma mnie nie oszuka i ani sekundy robić za darmo niczego nie będę. dlatego chcę iść do pracy w Eco Vital i się niczego nie boję. tym bardziej że zrobiłem prywatny research i mnóstwo pracowników zadowolonych więc was nie rozumiem. a ile procentowo prowizji na rękę się dostaje u nich?
pan tomasz 2014-11-21 16:14:27
jestem dość czujny, odnośnie waszych wpisów, i myślę że żadna firma mnie nie oszuka i ani sekundy robić za darmo niczego nie będę. dlatego chcę iść do pracy w Eco Vital i się niczego nie boję. tym bardziej że zrobiłem prywatny research i mnóstwo pracowników zadowolonych więc was nie rozumiem. a ile procentowo prowizji na rękę się dostaje u nich?
Gość 2014-11-24 08:40:54
Kiedyś było od 0,75 do 1,5 ale są limity i średnie. Jak nie wyrobisz to prowizji nie ma.Dodatkiem są kary finansowe więc tną na prowizjach a bywa i tak, że i z podstawy obetną. Nie warto.
renia 2014-11-27 22:22:02
prosze o nr tel do eco vital wysłałam garnki do reklamacji i nie mam odpowiedzi ani garnków pisze listy wszystko na nic
frodo 2014-12-05 19:50:11
niestety , ale o telefon jest dość ciężko do nich... zresztą niech Pani wpisze sobie eco vital w googlach i zobaczy co wtedy wyskoczy. Niestety , ale myślę , że akurat na telefonie to mogą mieć urwanie głowy bo mają dość dużo ważniejszych spraw w tej chwili do rozwiązania niż garnki do reklamacji...
1
Janek 2014-12-21 02:05:25
Sam nie wiem, czy można wierzyć temu co wyskakuje po wpisaniu Eco vital w google. Chociaż faktycznie nie ma tam zbyt pozytywnych opinii. zwracam uwage, ze jednak sa to opinie od klientów, czy tez konsumentów, a to forum z opiniami o pracodawcy, więc jest to nie na temat. Tu powinny być komentarze na temat traktowania pracowników - nie klientów.
stachu 2015-01-04 18:39:29
jeszcze jakiś miesiąc czy dwa temu rzeczywiście można było poczytać trochę o tym jak pracuje się obecnie w tej firmie. Jednak od tamtej pory troszeczkę zboczyliście z tematu. Także wróćmy do niego. Mnie najbardziej interesuje oczywiście sprawa wynagrodzenia na jakie można liczyć w Eco Vital. Ktoś pomoże?
Wiki 2015-01-09 16:23:20
Pracowałam w EV jako koordynator ds. org. projektu. Było to jakieś dwa lata temu. Moja opinia jeśli chodzi o samych pracowników z którymi ja współpracowałam. Poziom kultury i wiedzy na temat zarządzania oraz pracy zespołowej był tragicznie niski. Przez to, ze sporo zarabialiśmy i mieliśmy tytuły stanowisk robiące "wrażenie" większości przewracało się w głowie. Myśleli, ze wolno im dosłownie wszystko (wynik braku wiedzy teoretycznej i moim zdaniem tego, ze takie miejsca zajmowali gówniarze). Zwalniali osoby, które naprawdę miały pojęcie, chciały się czegoś nauczyć, no i zamiast douczyć pracownika wymieniali go narażając firmę na straty. Po za tym, nie ma co liczyć na szkolenia mimo, ze miały się odbyć. Żart i jedno wielkie nieporozumienie. Przeszkadzało im z reguły wszystko. Prywatnie bardzo sympatyczne osoby, zawodowo, cóż - niedoświadczeni idioci. Oczywiście to tylko moja opinia i wynikająca z perspektywy czasu. Bardzo łatwo jest się tam zatracić. Zrezygnować z życia, przyjemności, zabawy. 5 dni w tyg i 8 godz. dziennie zamieniły się w 7 dni w tyg. 24 godz. dziennie. Sporo pracy (wynikającej z braku organizacji) wydłużały czas, nocne telekonferencje z Pawłem M. Na początku robi wrażenie takie życie potem (jak masz łeb na karku) widzisz, ze nie jest to warte. Pieniążki bardzo fajne - złego słowa nie powiem ale na pewno nie rekompensowały czasu i zakresu pracy.

Proszę pamietać, ze wszystko zależy od tego co Pan tam miałby robić. Ja tu tylko wyrażam swój sposób widzenia na pracę jaką wykonywałam w EV.

W skrócie, jeśli chodzi o pracę. Jeśli Pan nie lubi spędzać czasu ze znajomymi, wyjechać na wakacje, życia prywatnego to śmiało. Jeśli bardziej ceni sobie Pan przypływ gotówki niż rozwój osobisty to warto. Ja się tam dosłownie cofałam. Bałam się , ze przebywając z niektórymi ( nie mówię tu o wszystkich) cofnę się do czasów ewolucji. Nie mówię, ze praca tam nie wniosła niczego bo bym skłamała ale też w jakiś sposób mnie ograniczyła co do rozwoju zawodowego.

Co do samego Pawła M. , osobiście nie poznałam ale jeśli miałam coś do załatwienia lub jakiś problem zawsze starał się doprowadzać sprawę do końca. Ogólnie bardzo wymagająca osoba ale też niesamowicie inteligenta w zakresie wielu dziedzin co robi wrażenie. Jego wadą było to, ze niektórzy pracownicy raz jemu wchodzili w tyłek innym razem to on ( miał swoich ulubieńców - co jest jego największa ujmą bo nigdy nie można było oczekiwać tego, ze jeśli jego ulubieniec coś(usunięte przez administratora) albo miałam jakiś problem z przełożonym/om to nie było co liczyć na wsparcie.

Wiem, ze na niektóre stanowiska był szeroki zakres szkoleń ale nie jestem pewna czy certyfikowane. Warto pamietać, ze nikt Pana nie przyjmie potem do pracy, a już na pewno będzie ciężko jak Pan wpisze w CV EV. Chyba że chce Pan pracować za granicą to z własnego doświadczenia powiem, że się przyda.

I proszę bardzo dobrze przeanalizować umowę. Dla osób , które nie uzyskały wynagrodzenia przy umowie na zlecenie powiem tylko, ze nie są one na przegranej pozycji. Znajomość prawa pozwala mi sadzić, ze KAŻDY przepis prawny można obejść.
ciekawy 2015-01-16 16:48:05
A weksel oddali?
2
0505 2015-01-28 22:15:19
To są oszusci jakich mało nabierają naiwnych ludzi na garnki które w rzeczywistosci kosztują na Allegro niewiele
1
Jana 2015-02-03 21:06:41
Dziwię się że ktoś tam pracował,wiedząc że tak naciąga ludzi,łącznie z tymi ,,gwiazdorami,,na pokazach.Za kraty z takimi....
jbl 2015-02-19 09:26:39
A wiec praca wyglada tak: Jezdzisz po polsce ukladasz sloty zmywasz gary sprzatasz sale ciagasz bardzo ciezkie naczynia (ciezkie bo dobre:)) i na koniec sprzedajesz. Do sprzedazy jest manual oraz porady kolegow jak omotac staruszków. W zależnosci od odziału jest szansa ze trafisz na spoko ludzi u ktorych nie bedziesz musial klamac a i tak sprzedasz ale takich zespol jest bardzo bardzo maloi trzymaja sie szczelnie. Dlaczego? Bo w Eco Vital 50% pracownikow to cwaniaki. Wiedza jak wykorzystac innych do swoich celow by zarobic nie robiac nic. Drugie 50% to mlodziaki niemajace pojecia o handlu pracy zyciu dajace sie wykozystywac. Ale, ale zeby nie bylo. Eco Vital swietna szkola zycia. Po pracy w ev cwaniaka rozpoznasz na kilometr, wszytkie socjo techniki masz w jednym palcu plecy i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] twardnieja
no i jest darmowa silownia bo gary naprawde sporo waza. Najwazniejsza sprawa: robota dla desperatow, bo jesli mozesz jeszcze chwile poczekac to poczekaj i znajdz cos innego ale nie w kazdym miescie cos innego mozna znalezc.
blum 2015-03-01 18:30:21
DOSTALISCIE PITY ??? z eco vital ?
1
perseus 2015-03-02 10:01:23
Nie i nie wiem gdzie z tym zadzwonIc podam ich chyba do urzędu skarbowego
blum 2015-03-08 00:06:33
Ja dostałam z jakiejś dziewnej firmy Albitros czy jakoś tak....oni sie beda w piekle smażyć za te przekręty... czekam na pit z APT Life&Work jak nie dostane ide do uS
asia 2015-03-10 14:39:31
macie jakis nr tel do siedziby firmy? Nie dostalam rozliczenia od nich
Gość 2015-03-11 18:00:28
Ja też dostałam z jakiegoś Albitrosa, ale nie dostałam jeszcze z L&W. Może trzeba się jakoś zorganizować i udać się z tym do US....Poznan
ja 2015-03-15 22:02:55
Jest jakaś sprawiedliwość na świecie!!! Macie coś w zamian za swoje naciąganie i oszukiwanie ludzi bando hipokrytów!!!
Agunia 2015-03-16 15:14:12
Hejka tez nie mam pitu, ale wiem, ze moje koleżanki dostały po dwa, jeden z Alibiostar a drugi z Eco Vital.
Jeżeli wysłali do US to tam można go zobaczyć, dzwoniłam i pytałam. Może ktoś ma tam kogoś znajomego? Nie chcę ich zgłaszać do urzędu, wolałabym zadzwonić i zapytać, może był błędny adres czy co
lalalala 2015-03-31 10:22:32
Zgłaszajcie do US sprawę ale do Poznania, US na Sienkiewicza 22 w Poznaniu,Alibiostar to dawna Eco Vitak Sp.K. tylko ze zmienioną nazwą.
jk 2015-04-07 12:17:35
Witam, bardzo proszę o kontakt w sprawie pracy w EV. Chodzi mi o ludzi, którzy tam pracowali i mogliby o tym powiedzieć. więcej info na priv. Bardzo proszę, bardzo mi na tym zależy. salesman.83@wp.pl
Mcls_pcls 2015-04-07 23:42:58
Witam, zapraszam wszystkich prelegentow oraz asystentow do sprzedazy bezposredniej zainteresowanych praca na umowe o prace, bez kar, i innych niespodzianek do bardzo fajnej firmy w poznaniu- Niemieckiego przedstawicielstwa. Kontakty wylacznie z Panem Krzysztofem lub Szefem tej firmy. Zainteresowani moga sie kontaktowac pod adresem Email mcls_pcls@web.de.
Tylko bardzo powazne oferty. Doda dla Prelegentow od niedawna jako premia przy okreslonym obrocie samochoch sluzbowy do dyspozycji i to z mega wysokiej polki BMW X6. Premie dotycza rowniez Asystento i Asystentek. Zycze powodzenia!
mini 2015-06-25 21:52:14
ta firma to oszusci,pracowalam u nich jeden dzien i nie zaplacili mi za to ani grosza na dodatek za dojazdy do pracy poza miejscem zamieszkania mialy byc zwracane pieniadze a nie dotalam an grosza. z poczatku wszyscy mowili ze zwracaja za te dojazdy a po pracy jedna pracownica powiedziala ze nie zwroca mi. to oszusci
agk 2015-07-23 00:19:36
No ale to zależy bo na pewno jest coś takiego jak minimalny czas pracy, ciekaw jestem jak to miałaś na umowie, u mnie jak pracowałem w innej firmie to było napisane, że żeby wypłacili pieniądze to trzeba przepracować minimum tydzień czasu, wydaje mi się , że podobne warunki mogły być przedstawione na Twoje umowie.
Dredy 2015-08-22 12:22:02
@agk dziwne uwzględnienie w umowie, pierwszy raz się spotykam z czymś takim. To trochę kiepsko wygląda, bo jednak jak ktoś musi nagle z przyczyn od siebie za bardzo niezależnych zrezygnować z pracy, a udało mu się przepracować 6 dni.. to z jakiej racji ma nie otrzymać należnego wynagrodzenia, nie rozumiem.
Jestem szczęśliwcem który podpisał czek inblanco.G 2015-09-08 00:51:23
Jeszcze mam nadzieje że przyślą czek.Potem wszczynam procedurę prawną o zwrot czeku.PmbH
ecz 2015-09-21 16:15:26
Z ekovitalem już podobno sporo osób ma problem. Nie wiem czy jest to związane z tym, że właściciele sobie igrają z ludźmi czy to nieświadome działanie. Chociaż jeżeli byłoby to nieświadome to raczej byłby to jakiś pojedynczy przypadek.. hhmm sam nie wiem co o tej firmie myśleć, chociaż ploty mi się obiły że było kilka spraw w sądzie ??
JakaJaKaja 2015-11-06 12:47:31
też mnie to interesuje,podpisanie weksla pracowniczego to był największy błąd w moim życiu
tomala 2015-11-06 19:44:05
@ecz, widze ze to chyba nie jedyny przypadek, @JakaJaKaja, widze, że ty tez mialas przejscia z ta firma, na czym polegalo przez ciebie podpisanie tego weksla i jakimi konsekwencjami bylo dla ciebie, warto napisac,bo ludzie aplikuja tam, by pozniej nikt sie nie zdziwil, mam jednak nadzieje ze wszystko uda sie załatwić...
leo 2016-01-14 16:48:02
Nie wiem skad te ku rwy maja mój telefon, ale dzwoni taka sz mata i gada to samo, na początku grzecznie dziękowałem i prosiłem o usuniecie telefonu, ale nie rozumieja ku rwy.
JakaJaKaja 2016-01-18 11:43:28
Weksel musiałam podpisać żeby dostać pracę. Został podpisany na sporą kwotę ale na szczęście nie miałam póki co żadnych konsekwencji prawnych. W ecoV pracowałam naprawdę krótko i po odejściu chciałam odzyskać weksel, wysłałam do nich pismo ale dostałam odpowiedz, że na razie mi go nie zwrócą i zostanie on oddany w terminie wymagalności (jaki jest ten termin to już nie napisali) jeśli nie zaistnieją przesłanki roszczenia jego spłaty. Minęły od tego momentu prawie trzy lata, myśl o wekslu ciągle kręci mi się po głowie. Boje się czy któregoś dnia nie przyjdzie do mnie wiadomość, że muszę im zapłacić. Nie bardzo wiem co zrobić, może znowu do nich napiszę z prośbą o zwrot.
miss 2016-01-19 21:44:19
@JakaJaKaja dziwna sprawa z tym wekslem, ale wiadomo jakie było uzasadnienie żeby go podpisać? Dość dobrze się o nich mówi, bo możliwe jest u nich stabilne zatrudnienie.
sasza 2016-02-23 15:22:24
A ja weksla nie podpisałem do końca życia nie zapomnę ich min, kiedy im to powiedziałem że mogą mnie pocałować i idę do konkurencji, to banda oszustów i krętaczy, o stabilnym zatrudnieniu nie ma tam mowy
Rac 2016-03-08 21:47:12
Ale @sasza powiedz mi na co jest ten weksel, czego dotyczy i dlaczego trzeba go podpisać, bo powiem Ci że nic nigdy nie podpisywałei jestem mega zdziwiony że trzeba
sasza 2016-03-09 12:33:58
Weksel dają do podpisu, celem zabezpieczenia gdybyś zechciał ujawnić ich machloje na prezentacjach do gazety, wtedy weksel wypełnią na określoną kwotę i dostajesz zawiadomienie, że masz zapłacić kasę
rona 2016-03-20 16:48:10
kochanhi to jest ten eco vitak o którym fakt pisał? swego czasu chyba dość głośno się o nich zrobiło. możecie coś konkretniej napisać co się działo i czy już wszystko jest okej?
Zenekscyzoryk 2016-04-24 21:24:32
A ja jestem ciekawy czy osoby, które pracowały w eco vital i podpisały weksel, dostały go z powrotem po rozwiązaniu z nimi umowy?
renia 2016-04-24 21:28:05
@rona ponawiam twoje pytanie gdzieś się czyta o jakichś produkaturach itd. - wiecie dokładnie co się z firmą wydarzyło?
ktoś 2016-05-08 15:12:04
Chyba ostatnio nie pokazało się zadne ogłoszenie @renia, ale to dobry znak, że nie ma rotacji wśród pracowników.
Pokrzywdzony 2016-06-30 09:25:11
Ta firma oszukuje wszystkich. Pracowałem i nie dostałem wynagrodzenia, bo nie miałem wystarczających wyników. Firma zwolniła mnie tylko i wyłącznie, że przez prelegentkę nie miałem możliwości sprzedania. Podniosłem straty, a umowa jest bardzo niekorzystna,. Mają prawo zwalniania każdego bez podawania przyczyn. Jako, że pierwszy miesiąc był okresem próbnym - kasa nie przysługiwała. Życzę firmie upadku i przestrzegam wszystkich przed pracą u złodzieji. Mam nadzieję, że zostaną ukarani. Sumienia na pewno tam nie ma. Zależało mi bardzo i starałem się, jednakże byłem zaplanowanym pionkiem do usunięcia jeszcze przed podpisaniem umowy..
tomala 2016-06-30 15:54:26
@Pokrzywdzony rozumiem, że być może to niezbyt komfortowa sytuacja, ale umowę podpisywałeś świadomie,... Jak ktoś nie ma wyników, to po prostu powinien poszukać innego zatrudnienia.
Pati 2016-07-10 04:48:54
Super mi dali komornika o którym nic nie wiedziałam i niewiem jak go spłacić
karol 2016-07-10 11:46:10
A czy firma nadal istnieje? nie moge odszukać zadnych infrmacji na ich temat, tylkot yleż, ze działaność firmy bada prokuratura i zajmowali się oszustwem, coś wiecie?
sasza 2016-07-11 12:19:32
Komornika? za co? musiałeś dostać jakieś papiery z sądu
lease 2016-07-11 12:23:31
Nie wydaje mi się, żeby pokazało się jakieś ogłoszenie pracy, bo każdy dba o pozytywne relacje między pracownikami.
sasza 2016-07-11 13:32:48
za co komornik?
sasza 2016-07-11 13:33:21
za co komornik?
miss 2016-07-11 13:53:15
Świetnie, że każdy dba o to, żeby atmosfera między pracownikami opierały się na przyjacielskich relacjach @lease, o taką dbałość jest trudno.
Zostaw swoją opinię o Eco Vital - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eco Vital