Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Eco-Vital

Pracowałeś w firmie Eco-Vital i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Emi - 2014-01-26 20:50:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marta-Eco-Vital - 2013-02-26 10:38:23]:
Co znaczy pracujesz ile możesz? Nie ma narzuconej ilości godzin w ciągu dnia ?? Można pracować krócej lub dłużej?
zdjecie uzytkownika
kati - 2014-01-27 23:42:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tam uważam, że daje rade rozmawiac 6 godzin na słuchawce, taka jest branża, taka praca, jak dla kogos to pierwsza styczność, to owszem - bywa ciężko, ale człowiek szybko się przyzwyczaja.
zdjecie uzytkownika
Emi - 2014-01-29 19:12:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To męczące 6 godzin na słuchawce? Czy jakoś da się radę?
zdjecie uzytkownika
Emilia - 2014-02-01 14:30:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile zaproszeń w ciągu godziny trzeba zrealizować ?
zdjecie uzytkownika
Emi - 2014-02-04 21:58:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A jak jest w Białymstoku na call center? ktos może wypowiedzieć się ?
zdjecie uzytkownika
To nie żart - 2014-02-05 21:25:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
ECO-VITAL olsztyn opinie - 2014-02-05 09:06:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0) Podczas jednego z wykładów na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie studenci dostali ofertę pracy w Szwecji. Potem się okazało, że chodzi o budzącą kontrowersję sprzedaż drogich garnków. Na uczelni wybuchł skandal i nikt się nie chce teraz przyznać, że wydał zgodę na tę rekrutację
Ofertę pracy w nowo powstałej filii polskiej firmy w Szwecji przedstawiła studentom jedna z wykładowczyń. Nauczycielka weszła na zajęcia innego wykładowcy i rozdała ankiety. Zainteresowani mieli podać numer telefonu oraz stopień znajomości języka angielskiego. - Powiedziała, że jakaś firma, nie podała jej nazwy, szuka kandydatów na różne stanowiska: od przedstawicieli handlowych po asystentów dyrektora włącznie - relacjonuje student, który był na tych zajęciach.

- Zachęta wyglądała wiarygodnie, więc liczyłem na poważną ofertę pracy - mówi inny.

Kilka osób zostawiło swoje dane.

Wkrótce okazało się, że to była oferta Eco-Vital. To firma, o której ostatnio w Polsce jest głośno. Specjalizuje się w sprzedaży naczyń kuchennych czy noży. Tyle że garnki, reklamowane jako cudowne, oszczędzające energię i zdrowie, są potwornie drogie. Jeden kosztuje nawet kilka, a komplet kilkanaście tysięcy złotych. Media nieraz opisywały, że ofiarami sprzedawców tych naczyń są osoby starsze, które nie potrafią się obronić i odmówić handlowcom, stosującym agresywne metody sprzedaży.

Dziekan wydziału mówi: - Już sam fakt, że coś takiego miało miejsce na zajęciach, jest dla mnie bulwersujący.

Ale nikt się nie przyznał, że wydał zgodę na rekrutację.

Więcej w piątek w Gazecie Wyborczej Olsztyn


To ja - 2014-02-05 16:31:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0) Witam . W Katowicach w tej firmie,to wielki ( usunięte przez administratora )( Dwie umowy zlecenie.Pierwsza na 200zł-z której odprowadzają składki do ZUZu.Jeśli zachorujesz...po trzech oczywiście miesiącach,to za np.30 dni zwolnienia,otrzymasz jakieś 50zł .Druga umowa też śmieciowa i na 7 zł za godz. Rekrutacja jest częsta i spora,bo non stop zwalniają,aby znowu kogoś nowego przyjąć..i tak w koło :( Nie polecam.
zdjecie uzytkownika
Była - 2014-02-15 11:33:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Emi - 2014-02-04 21:58:53]:
Jest tragicznie, choć byś pracowała po 8 godz dziennie to nawet 1000 zł nie zarobisz, codziennie po drugiej stronie słuchawki będą Cię ludzie wyzywać, a odezwać się nie możesz, bo jesteś na odsłuchu u przełożonych, którzy Ci będą dogłębnie wpajać, że firma jest super i przecież nic się nie stało. Każą Ci mówić, że dzwonisz z jakiejś innej firmy (mimo iż umowe masz z Eco Vital) a ty świecisz swym nazwiskiem i jak by co to przecież się nie przyznają że byłeś ich pracownikiem.
zdjecie uzytkownika
To ja - 2014-02-16 17:18:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy Wy ludzie naprawdę nie znacie swoich praw? Zgłaszajcie to do (usunięte przez administratora)Zobaczycie jakie będą efekty.Zaraz znajdą się umowy o pracę i normalna płaca.Bazują na bezrobociu i naiwności ludzkiej. (usunięte przez administratora).
zdjecie uzytkownika
Emi - 2014-02-19 22:11:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To nie można się rozłączyć jak ktoś wyzywa? Ile czasu pracowałas jako telemarketerka ??
zdjecie uzytkownika
Romek - 2014-02-23 23:32:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewnie na takie sytuacje macie wyraźne instrukcje w protokole, także jak nie wiecie jak się zachowac, to można tez zapytac koordynatora.
zdjecie uzytkownika
renia - 2014-02-28 00:18:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak sie pracuje w ECO? Można łatwo sprawdzić. oto sposób (tylko dla osób które potrafią się w sposób podstawowy obsługiwać wyszukiwarką Google): wpisujemy w google "eco-vital spowiedź sprzedawcy" i już mamy pokaz od kuchni :) w pierwszym artykule. Mało Wam? To jeszcze wpisujemy "eco-vital garnki" i są kolejne artykuły. Jeszcze mało? To "Eco-vital opinie" i "ECO-VITAL Pazura". Miłej lektury... Jak dobrze przewertujecie artykuły to dowiecie się skąd firma ściąga te naczynia i za ile je kupuje (za ile sprzedaje wiadomo).
zdjecie uzytkownika
olsztyn - 2014-03-05 23:46:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy Białystok żyje??? U nas (olsztyn) już dziś zamknęli oddział. Wszyscy poszli na bruk. A u was? za chwile bedzie to samo pewnie ... ECO-Vital i MAT-Medic zwijają się niestety ...
zdjecie uzytkownika
ona - 2014-03-08 12:22:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co z bialymstokiem?
zdjecie uzytkownika
to już jest koniec - 2014-04-01 15:30:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Białystok upadł. Prawie 300 osób na bruk. Ha. Tylko trenerzy zadowoleni z siebie, rzekomo nic nie wiedzieli, anie raczyli wyściubić nosa jak telewizja przyjechała. Gdzie tam oni do prostych ludzi wyjdą...Czekamy na relację w tvn:)
zdjecie uzytkownika
x - 2014-04-03 02:52:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pierniczycie glupoty, trenerzy i koordynatorzy zalatwiali swoje formalnosci i oczywisci nie chcieli brac udzialu w idiotycznej farsie z krzyczeniem sprawiedliwosc i wyzywaniem sie, pokazaliscie jacy jestescie tepi i prosci zal na prawde
zdjecie uzytkownika
ona - 2014-04-03 10:12:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co mieli wyjsc do tv i sie tlumaczyc na jakim wy swiecie zyjecie i kazdy kto tam pracowal wiedzial co to jest za firma ale pracowaliscie dalej ja to bym sie wstydzila ale wy nie jeszcze do kamery gadacie szok aby wyplaty wplynely jesli nie to wtedy mozna isc do tv(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
dziewczyna prezesa - 2014-04-03 16:14:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ona - 2014-04-03 10:12:52]:
Być tępym, a prostym to zupełnie co innego. Dobrze, że była TV -więcej ludzi się pozna na tej firmie. Tylko, że nikt nie chciał wyjść do kamery z przełożonych to się dziwię. Sami szkolili jak mówić co mówić, a na kilka prostych pytań dziennikarza nie umieli odpowiedzieć hihihiii :)
zdjecie uzytkownika
ona - 2014-04-12 08:27:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzałam wyplata wplynelan czas 10 byla na koncie razem premia i po co byla ta szopka przed kamera pozdrawiam wszystkich z eco vital
zdjecie uzytkownika
bez premii - 2014-04-12 15:20:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dostałaś premie za obecność i nadgodziny? Chyba żartujesz?
zdjecie uzytkownika
rekrutacja - 2014-04-16 12:54:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po wysłaniu do nich cv (w którym standardowo umieszcza się numer telefonu), zaczęły się telefony w stylu: zapraszamy na pokaz itp. Numery telefonu zapisują w swojej bazie i rozdają na lewo i prawo. W cv zgoda jest na przetwarzanie danych w procesie rekrutacji, a nie jak im się podoba.
Jako pracodawca to nie wiem, więc opinii nie mogę wystawić.
zdjecie uzytkownika
Michał - 2014-06-20 21:58:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, czy Was oddział eco-vital nadal funkcjonuje? Pyta, bo słyszałem, że zamkneli kilka oddziałów, ale nie wiem ile w tym prawdy.
zdjecie uzytkownika
Aneta - 2014-08-22 23:53:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cała prawda o (usunięte przez administratora)i jego firmie słup (usunięte przez administratora). Warto, by ten Dyzma w sprzedaży bezpośredniej był znany szerszemu gronu. Cała jego "kariera" rozpoczęła się w Opalenicy, w firmie Remes. Początkowo został koordynatorem kierowców, próbował wkupić się w łaski, udając swojego człowieka. Już wówczas niektórzy słusznie przewidywali, że jego awans okaże się katastrofą. Tak się zresztą stało. Patryczek został tzw. "dyrektorem", ale za co odpowiadał, jakie miał kompetencje i co właściwie robił - Bóg raczy wiedzieć. Lubił sport, więc godzinami siedział w internecie, śledząc wyniki Lecha; non stop na pogadanki o " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; Maryni przychodzili do niego koledzy. A (usunięte przez administratora)czasem zajrzał do planów, raz na miesiąc poprowadził zebranie, nie wnosząc nic do firmy. Dopóki sprzedaż trwała i firmy funkcjonowała jako samograj, dopóty Patryczek był względnie szanowany. kryzys z roku 2010 totalnie obnażył brak jego kompetencji z zarządzania. W ciągu dwóch miesięcy do Pollany odeszła większość dobrych handlowców; Patryk nie tylko ich nie zatrzymał, ale nie miał żadnego planu działania, jak wyprowadzić firmę z kryzysu. Zresztą, to tak, jakby wymagać od prostego chłopa ze wsi, by naprawił zepsuty samolot. Koniec końców pogoniono Patryka z Remesu, znalazł finalnie zatrudnienie w Farmie Snu, gdzie początkowo "zauroczył" Roberta i Krzysztofa. Idylla nie trwała długo, także tam szybko poznano się na jego prostackich manierach i braku kompetencji. Zwietrzył szansę w Eco i tu zaczepił się na kilkanaście miesięcy; dostał ambitne, adekwatne do swoich umiejętności zadanie: segregowanie na eventach przychodzących gości i rozmieszczanie ich w konkretnych salach. Taki typowy, nowoczesny woźny, dumny jak paw, że może pochodzić dla szpanu ze słuchawkami zatkniętymi w uszach od służbowej komórki. Paweł Matys długo bezkrytycznie akceptował Dyzmę Patryka; finalnie, grożąc mu zwolnieniem, zmusza go, by jako słup, poświęcił swoją firmę JP do sprzedaży garnków. Oficjalnie więc firma Patryka kupuje garnki od Eco, zatrudnia pracowników, wystawia lewe faktury. Koniec końców Matys upokarza publicznie Patryczka, wyrzuca go z pracy i nie wypłaca ani gorsza. Zaczyna się więc jego pielgrzymka po firmach, celem poszukiwania nowej pracy. I tu apel do prezesów firm: uważajcie na niego! Rozwalił Remes, rozwalał Farmę, działał na szkodę Eco. Czy chcecie, by taki człowiek zniszczył firmę i Wam?
W następnej części, kolejne wesołe przygody bohaterów z firmy E.
zdjecie uzytkownika
anti-geuse - 2014-09-06 11:38:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma Eco-Vital Sp. z o.o. Sp. k. nazywa się teraz:
ALIBIOSTAR TRADING LIMITED SPÓŁKA KOMANDYTOWA
(ten sam NIP i REGON, a także nr KRS co wcześniej Eco-Vital Sp. z o.o. Sp. k.)
obecny adres firmy:
ul. RATAJCZAKA 26/3 lok. 4 PIĘTRO
(dokładnie tak jest w KRS)
61-813 POZNAŃ

oficjalne informacje dostępne na stronie: ems(dot)ms(dot)gov(dot)pl
zdjecie uzytkownika
sakson - 2014-09-06 17:46:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To prawda, w bazach krs widnieją zarówno wpisy na eco-vital jak i ALIBIOSTAR TRADING LIMITED. Firma nie miała przez ostatni rok najlepszych doświadczeń i najwyraźniej uznała, że nazwa oraz marka jest już spalona i lepiej kontynuować działalność pod nową, ja się temu w ogóle nie dziwię, nie wiem jak Wy.
zdjecie uzytkownika
anti-geuse - 2014-09-08 06:11:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sakson - 2014-09-06 17:46:18]:
Bzdury. W krs są wpisy dotyczące firm:
Eco-Vital Sp. z o.o.
Eco-Vital Sp. z o.o. Spółka komandytowo-akcyjna
Natomiast:
Eco-Vital Sp. z o.o. Spółka komandytowa,
tj. ta która oficjalnie sprzedawała gary za tysiące złotych,
już nie istnieje!
Zmieniła nazwę na
ALIBIOSTAR TRADING LIMITED SPÓŁKA KOMANDYTOWA
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eco-Vital
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x