logo Ecovital

Ecovital

Katowice

Opinie o Ecovital

ola666@spoko.pl 2013-03-14 09:36:33
spotkanie pokazowe 13 marzec katowice pani która rozpoczęła temat zaraz skończyła była bardzo niemiła wszyscy wyszli na początku tego (usunięte przez administratora) pokazu po co zatrudniać takich buców ta pani była tam za karę tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ela 2013-05-20 10:09:01
Ile osób czeka na odp. po rozmowie kwal. w Katowicach? praktycznie nie zadawali pytań na tym 2 etapie, nie wiem na jakiej podstawie podejmą decyzję :/ ???
diablica 2013-07-15 23:20:36
praca w ecovital w Katowicach jest przyjemna, zapraszasz ludzi na spotkania pokazowe, zero sprzedazy, szybko czas mija w pracy, płaca też dobra :) pracuje dopiero 1 dzień ale juz mi sie podoba :)
2013-08-20 12:07:58
NIE POLECAM PIRAMIDA JAK ZEPTER SĄ BEZCZELNI ZAPRASZAJĄ NA SPECJALISTĘ DO SP. REKRUTACJI A PROPONUJĄ SZKOLENIOWCA HADLOWCA BEZNADZIEJA JAK CAFY RENEK PRACY W TYM KRAJU
1
ginal 2013-09-13 08:45:42
być może w telemarketingu jest przyjemna, jednak to praca za marne grosze na podstawie umowy zlecenia.... szkoda czasu
Alkas 2013-09-13 08:49:09
Cały czas mają rozmowy na przedstawicieli, o czymś świadczy ta rotacja... Przedstawiają wizję dużych zarobków i duże możliwości... jednak to zwykła ściema, bo w tej firmie zarabiają tylko dyrektorzy i pan prezes.... na reszcie naiwnych "handlowców"
kesk 2013-09-13 08:51:13
ginal - 2013-09-13 08:45:42

być może w telemarketingu jest przyjemna, jednak to praca za marne grosze na podstawie umowy zlecenia.... szkoda czasu
telemarketing to zupełnie inna bajka niż przedstawiciel.
Katarzyna 2013-09-13 08:57:06
Anonim - szkolenia są fajne, bardzo intensywne i pouczające. Jednak nie jest tak jak w korporacjach, że samo szkolenie to już twoja praca, za którą otrzymujesz wynagrodzenie. Szkolenie to dalszy etap rekrutacji, który nie każdy przechodzi... I wcale nie przechodzą najlepsi, tylko Ci najbardziej naiwni, których łatwo jest zrobić w bambuko sprzedając m marzenia... tak więc, nie polecam
Katarzyna 2013-09-19 18:15:14
tak techniki sprzed. itp, bardzo fajnie podane, niestandardowo.
To ja 2013-12-17 00:17:25
Odradzam pracę w firemce.Przyjmują do pracy,aby potem bez powodu zwolnic.Zwalniają,aby znowu przyjąć nowych.Uwaga na umowy "śmieciowe".Idą na całość...bo dają dwie.Od tej na 200zł odprowadzają składki:( Żenada.
ByłamIMnieNieMa 2014-01-08 20:56:10
Jedna umowa jest niby na 210 z,ł brutto i z tego są niby odprowadzane składki, a druga umowa jest na 7 zł netto za godzine + premie , których i tak nikt nie dostaje, bo obcinają nawet pieniądzę za mało ilość zaproszonych ludz. Są kary za używanie telefonu na sali, za jedzenie na sali itp. Paranoja totalna. Stanowczo odradzam pracę tam, bo firma nie będzie funkcjonowała zbyt długo.
1
sfinks 2014-01-28 22:59:54
bylem tam na rozmowie w tamtym roku. rozmowa dotyczyla stanowiska pracownik biurowy. spotkalem sie z jakims panem, ktory tam rzadzil i od razu na poczatku chcial mi zamiast tego stanowiska biurowego zaproponowac prace w charakterze handlowym polegajacym na umawianiu ludzi na pokazy i inne takie. powiedzialem, ze interesuje mnie tylko praca biurowa, bo na takie stanowisko skladalem cv. potem bylo cos o szkoleniu na polnocy naszego kraju. ostatecznie nie dalem zadnej odpowiedzi. tyle o tej firmie sie naczytalem, ze odeszla mi ochota na jakiekolwiek szkolenia lub nawet probe wspolpracy.

rotacja tam musi byc olbrzymia bo na pracuj.pl sa ciagle od nich ogloszenia. szukaja na pracownikow biurowych i jeszcze na kilka innych stanowisk. jakby praca byla taka super to chyba tych ogloszen by nie bylo.
To ja 2014-02-04 20:34:39
Jeśli były dobre opinie...to pewnie napisane przez szefostwo :) Firma,od której lepiej trzymać się z daleka :(
To ja 2014-02-05 16:34:56
ECO-VITAL olsztyn opinie - 2014-02-05 09:06:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0) Podczas jednego z wykładów na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie studenci dostali ofertę pracy w Szwecji. Potem się okazało, że chodzi o budzącą kontrowersję sprzedaż drogich garnków. Na uczelni wybuchł skandal i nikt się nie chce teraz przyznać, że wydał zgodę na tę rekrutację
Ofertę pracy w nowo powstałej filii polskiej firmy w Szwecji przedstawiła studentom jedna z wykładowczyń. Nauczycielka weszła na zajęcia innego wykładowcy i rozdała ankiety. Zainteresowani mieli podać numer telefonu oraz stopień znajomości języka angielskiego. - Powiedziała, że jakaś firma, nie podała jej nazwy, szuka kandydatów na różne stanowiska: od przedstawicieli handlowych po asystentów dyrektora włącznie - relacjonuje student, który był na tych zajęciach.

- Zachęta wyglądała wiarygodnie, więc liczyłem na poważną ofertę pracy - mówi inny.

Kilka osób zostawiło swoje dane.

Wkrótce okazało się, że to była oferta Eco-Vital. To firma, o której ostatnio w Polsce jest głośno. Specjalizuje się w sprzedaży naczyń kuchennych czy noży. Tyle że garnki, reklamowane jako cudowne, oszczędzające energię i zdrowie, są potwornie drogie. Jeden kosztuje nawet kilka, a komplet kilkanaście tysięcy złotych. Media nieraz opisywały, że ofiarami sprzedawców tych naczyń są osoby starsze, które nie potrafią się obronić i odmówić handlowcom, stosującym agresywne metody sprzedaży.

Dziekan wydziału mówi: - Już sam fakt, że coś takiego miało miejsce na zajęciach, jest dla mnie bulwersujący.

Ale nikt się nie przyznał, że wydał zgodę na rekrutację.

Więcej w piątek w Gazecie Wyborczej Olsztyn
To ja 2014-02-07 17:14:06
Witam . W Katowicach w tej firmie,to wielki ( usunięte przez administratora )( Dwie umowy zlecenie.Pierwsza na 200zł-z której odprowadzają składki do ZUZu.Jeśli zachorujesz...po trzech oczywiście miesiącach,to za np.30 dni zwolnienia,otrzymasz jakieś 50zł .Druga umowa też śmieciowa i na 7 zł za godz. Rekrutacja jest częsta i spora,bo non stop zwalniają,aby znowu kogoś nowego przyjąć..i tak w koło :( Nie polecam.
To ja 2014-02-16 17:10:26
: Uważnie czytaj,bo: 1.Podporządkowanie pracownika poleceniom pracodawcy.
2.Obowiązek osobistego świadczenia pracy.
3.Wykonywanie pracy za wynagrodzeniem.
4.Wykonywanie pracy w miejscu i czasie wyznaczonym przez pracodawcę.
5.Powtarzalność wykonywania pracy(według ustalonego harmonogramu)
Jeśli zaistniały te powyżej punkty...mowa jest o stosunku pracy,więc powinno się mieć umowę o pracę,a nie umowę zlecenie,lub o dzieło.Obowiązuje Nas w tym przypadku Prawo Pracy ,a niie prawo cywilne.Co za tym idzie...wiele przywilejów.Pracodawcy z zimną krwią,wolą oszukiwać:(Pracodawca zawierający umowę cywilnoprawną w warunkach,w których powinna być zawarta umowa o pracę,nie potwierdzający jej na piśmie,lub dopuszczający do pracy bez wymaganych badań lekarskich,lub szkoleń bhp,popełnia wykroczenie-zagrożone karą grzywny od 1000 do 30000zł.Mam nadzieję,że komuś przyda się moja sugestia.Pozdrawiam.
To ja 2014-03-15 22:34:49
Dlatego już ich nie ma w Katowicach.Firma została zamknięta.(usunięte przez administratora)
rozbawiona 2014-04-14 09:28:36
Ileż to istniał oddział w Katowicach? rok pożal-się-Boże... a takie były plany na rozwój... bla bla bla...
Mam nadzieję że nos został utarty...
arek 2015-02-06 18:14:01
Kiedyś o Ecovital było bardzo głośno, a teraz trochę sprawy przycichły, co takiego dzieje się z firmą? Interesuje mnie także jak zmieniły się ich techniki sprzedaży, bo chyba od stycznia było dużo zmian w prawach konsumenta, to i musieli pewne rzeczy pozmieniać, a niektórych zaniechać. Czy w związku z tym nadal stabilnie działają?
Jak 2016-05-15 19:20:13
No tak to jest przecież oczywiste, @ranse @nomad tutaj umowa o pracę jest ood razu i nikogo nie powinno to dziwić w ogóle, więc jak mówisz o benefitach to ja się usmiecham, bo fajnie że lduzie mają wiedzę
Zostaw swoją opinię o Ecovital - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ecovital