brak logo

Ośrodek wypoczynkowy Kormoran

Pogorzelica

Opinie o Ośrodek wypoczynkowy Kormoran

barbara 2011-10-14 13:06:17
odwiedzam wiele miejsc nie jest żle .Za te pieniądze można tam dobrze zjeść, wyspać się w czystej pościeli i posprzątanym pokoju. Dziewczyny są miłe dbają o ośrodek. A że obiekt leciwy wiekiem to co mogą więcej. choć wiem, że ciągle go remontują. Z tego co wiem nie ma już Pani [usunięte przez moderatora] to koniec jej epoki. Pojedżcie i sprawdżcie. Mili ludzie tam pracują
Zuziarka :DD 2012-06-10 22:17:50
Byłam w orodku najpierw na wczasach z rodzina i bylo bardzo przyjemnie a pozniej zostalam do pracy i wspominam bardzo mile. Szef wporzadku a to co pisza kolezanki to wcale nie jest prawda do konca w kazdej pracy sa dobre i zle chwile przeciez to oczywiste ze jak sie czegos dobrze nie zrobi to trzeba zwrocic uwage ja tez pare razy dostalam bure ale to przeciez nic strasznego a po za tym jak sie komus nie podobalo to przeciez nikt go na sile nie trzymal i mogl odejsc. Tez mialam byc kelnerka a pracowalam na zmywaku, w pralni na ogrodzie jako kelnerka i jakos przezylam i jak bym mogla to bym tam wrocila z przyjemnoscia naprawde. Reszta personelu takze wporzadku. Posilki bardzo bardzo dobre Gratulacje dla Pani [usunięte przez moderatora] a ciasta palce lizac poprostu mniammm. Nie mowie ze zawsze bylo milo ale byly tez super chwile. Np. Nauczylam sie paru słwek po Ukrainsku od Pani [usunięte przez moderatora]. moim zdaniem to nie wazne co sie robi tylko w jakim towarzystwie. Serdecznie polecam ten osrodek na wczasy jak i do pracy oczywiscie pracy jak ktos chce pracowac a nie pojedzie do pracy zeby miec pieniadze a nic nie robic. [usunięte przez moderatora]
Gość 2012-07-17 20:54:11
Po prostu szkoda gadać i szkoda słów . Jedno wielkie [usunięte przez moderatora] Po pobycie w tym ośrodku potrzebny będzie niejednemu terapeuta ,który pomoże doprowadzic do równowagi psychicznej,ktorą tam się wlaśnie utraciło. Szef i jego \\\\\\\"ŚWITA\\\\\\\"to ludzie ,ktorym brakuje prawdziwych wartosci ludzkich.Panie [usunięte przez moderatora]...kasa to nie wszystko!!! Nic nie jest dane na zawsze!!!! Mysli Pan ,ze ma Pan kase to moze czlowiekiem pomiatac i [usunięte przez moderatora]?A jesli chodzi o kierowanie zespolem to jedna wielka porazka!!!!
Dobry kierownik powinien pomóc swojemu zespołowi stać się zgraną, zmotywowaną i nastawioną na sukces grupą. Ale u Pana tak nie jest i nigdy nie bedzie!!! Bo Pan nie jest odpowiednia osoba na tym stanowisku.Pozostalosci po sarym systemie widac w tym osrodku jak na dloni! W ciagu miesiaca przewinie sie u Pana 30 osob wiec sam Pan wystawia swiadectwo o sobie i o tym walącym sie ośrodku!
Ustalając zbyt wiele krępujących reguł oraz próbując narzucać członkom zespołu swoją własną wizję czy metody działania bez skonsultowania się z nimi, po prostu prosi sie Pan o kłopoty. Młodzi pracownicy nie tylko wniosą wiedzę oraz świeże pomysły, beda bardziej zaangazowani w swoja prace.A Pan i Pańska \\\\\\\"ŚWITA\\\\\\\" nie wiele wiedzac o nowych mozliwosciach tracicie bardzo wiele! Potraficie tylko narzekać i zwyzywać personel ,ze nic nie robia! Dziewczyny pracuja po 16 godz dziennnie i to ma sie nazywac \\\\\\\"NIC NIEROBIENIE??? A co Pan robi w tym czasie? Spi np to jedna z wielu mozliwosci ,ktore Pan jeszcze potrafi robic!
Gość 2012-07-26 19:49:03
Uwierzcie ,ze wszystkie negatywne opinie o tym ośrodku to prawda!!!! To [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ,a nie normalna praca w normalnym zakładzie i normalnym środowisku. Wszyscy którzy tam pracowali nie wytrzymują dłużej choćby nie wiadomo jak byli wytrzymali psychicznie to tam po prostu się nie da! Pan [usunięte przez moderatora],który uważa się za \"szefa\" to po prostu prostak ,cham,który myśli ,ze ma pieniądze to może wszystko! Ostatnio w Pana Ośrodku ,a może nie całkiem w ośrodku tylko u Pana na prywatnej działce miała miejsce nieprzyjemna sytuacja dla nieletniej pracownicy ,gdzie wziął Pan zatrudniona przez siebie niepełnoletnia dziewczynę do tzw \"prac działkowych\"300km od Ośrodka Kormoran,gdzie wystraszona dziewczyna zmuszona była zadzwonić w nocy po rodziców i po policje. Nie trzeba było długo czekać na efekty Pańskiego zachowania ,gdzie cala sytuacja bardzo szybko rozeszła się do pańskiego ośrodka i wystraszonych pracowników ! Nie trudno domyślać się co tam zaszło! Cześć dziewczyn bardzo szybko zrezygnowała z pracy u Pana ,a część Pan zwolnił i zastraszył ,ze poda do sadu jak któraś będzie gadała i przekazywała informacje dalej! I to nie pierwszy raz miała miejsce taka sytuacja u Pana! Czy Pan naprawdę ma nierówno pod sufitem???Nie można za pieniądze miedz wszystkiego! Pański czas dobiega końca ,czas na młodych ambitnych i wykształconych ludzi! Dziewczyny pracują bez dnia wolnego po kilkanaście godzin dziennie za Bóg zapłać .
A teraz coś dla tych którzy być może trafia tam do pracy! Pan [usunięte przez moderatora] na początku ładnie pięknie rozmawia za nim się u niego pracuje. Ponoć jedzenie i nocleg jest zapewniony i ma być on gratis,w co nigdy nie wierzcie!!!. Jedzenie i nocleg trzeba odpracować każdego dnia ,a wiec wygląda to tak...Stawka jest u niego umowa śmieciowa czyli umowa zlecenie1500 brutto czyli 1100 netto. Na umowę zlecenie dziewczyny pracują po 12 do 16 godz w tym muszą odpracować 4 godziny dziennie za darmo bo są to godz do odpracowania za nocleg i jedzenie czyli dokładnie wygląda to tak 3 godz za nocleg i posiłki ,które dosłownie zjada się w biegu i oczywiście liczony czas 1 godz na zjadanie posiłków czyli pol godz na śniadanie i pol na obiad rachunek prosty 4 godz dziennie do odpracowania! Tego Pan [usunięte przez moderatora] nie mówi na początku by nie wystraszyć potencjalnych pracowników!
Jest to człowiek podły i bojący się własnego cienia!! Najpierw nabroi potem się boi aa potem zastrasza dziewczyny i drze się przy całym personelu. A tak właśnie postępują tchórzliwi i malutcy ludzie!!!!!!
kaja 2012-07-29 09:47:56
[usunięte przez moderatora]!! Omijać szerokim łukiem prace w Kormoranie u Pana [usunięte przez moderatora] ! Naprawdę uwierzcie ,ze wszystkie negatywne opinie o tym Panu i jego ośrodku to prawda!! Ja tez myślałam ,ze to tylko ludzie piszą ,ale przekonałam się na własnej skórze. Tam potrzebna jest kontrola sanepidu i PIP i Kormoran zamkniety!!!!
Lusia 2012-07-30 12:24:43
Popieram : Omijać szerokim łukiem! Nie polecam ośrodka na wczasy, jak i do pracy.
1. Szef udaje miłego tylko przy gościach, na kuchni pokazuje swoje bestialskie oblicze. C [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ski, wulgarny, egoistyczny.
2. Pracownicy pracują, a właściwie harują od rana do wieczora (po 12-13h) a wynagrodzenie nie jest tego warte.. marne pieniądze.
3. Patrząc jak na kuchni przygotowywane jest jedzenie..obiadu nie chce się jeść... fuj. (np. dwu tygodniowe skrzydełka od kurczaka i dwutygodniowy schabowy są krojone drobno i dodawane do bigosu czy gołąbków, mleko rozcieńczane jest z wodą, a chleb który jadłeś wczoraj na śniadanie i go zostawiłeś..zjesz go na drugi dzień..z masłem jest tak samo).
4. Sprzątasz syf niemożliwy ( lodówki ze szczurzych odchodów, od kurzej krwi) aż rzygać się chce!
5. Myjesz wszystkie okna na każdym piętrze codziennie przez kilka dni. ;/ (bo nie ma nic do roboty).
6. Zamiatasz szyszki codziennie..kilka razy dziennie (syzyfowa praca)
7. Na obiad i śniadanie masz może...hm.. po ok.10min, bo zaraz są wyzwiska, że za długo jesz.
8. Twój obiad to resztki obiadów gości.
9. Nie usiądziesz na chwile, bo zaraz jest : \"Tu nie wolno siedzieć, pracuj! Bo zaraz odpiszę Ci godzinę pracy za siedzienie\".
10. Nie można stać bezczynnie nawet jeśli nie ma pracy na tę chwilę.
A najlepsze jest to ,że byłam kelnenką,a robiłam wszystko co popadnie: od sprzątania kibli z [usunięte przez moderatora] w pokojach, mycie zasyfionych lodówek po bycie \"kelnerką\".
A dla Pani [usunięte przez moderatora] słówko: Człowieku jeśli stoję to oznacza, że nie ma gości na sali, jest czysto, stoliki są sprzątnięte i nakryte.A Ty wiecznie drzesz ryj: \" Idź sprzątaj, nie stój tak\" ...grr.. jak tu nie tracić nerwów.. i Tak było codziennie.
Tych przykładów jest o wiele więcej..o wieleeeeee..!
Pani [usunięte przez moderatora] to wredna kobieta.. Jak szef powie to [usunięte przez moderatora] nawet latać może..wchodzi mu w [usunięte przez moderatora] (jak szef chce kawę to na szklance nie może być nawet jednego zacieku..co w tym przypadku jest nienormalne) ;/
Dla [usunięte przez moderatora] nigdy nic nie będzie dobrze zrobione : to za dużo ziemniaków nakładasz dla gości, to za dużo surówki, to za krótko sprzątasz pokój, to za długo, to źle okna umyłaś, źle zamiotłaś. Kilkoma słowami: dla niej nigdy nie będzie wystarczająco dobrze.
Duma 2012-08-01 09:10:49
Czyżby odezwała se urażona duma [usunięte przez moderatora]? Hmm po to są takie strony z odpowiednimi tytułami ,aby można było wpisywać opinie o pracodawcach! Żaden wpis i opinia o Kormoranie typu \\\"szef ,szefowa \\\" nie cofnie waszego c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] skiego zachowania wobec pracowników tam pracujących ,bo każdy wie kto zarządza Kormoranem w Pogorzelicy.
1 zasada to najpierw być człowiekiem dla pracownika ,a potem szefem i można dyskutować o czym kol-wiek. A potem widać owoce Waszej współpracy z ludźmi na takich oto odpowiednich forach!!!
Anonim 2012-08-07 21:22:10
No cóż mogę tylko powiedzieć iż aż się nie chce tego czytać jak ludzie potrafią podliwywać się za kase a kto wie co jeszcze swojemu już nie młodemu szefowi ,,,czy aż tak nisko się już cenią czy też forsa rozum aż tak odbiera ,,,,czy może już zatraciła ona swą wartość jako kobieta ?
kobieta 2012-08-07 21:29:21
No czemu mają usuwać wpisy ,,,,czy jest tu coś do ukrycia ,,,,,,oj no jest to fakt te wszystkie brudy i chachmyństwa ...Niech ludzie czytają ,,,,niech zobaczą co się dzieje tu u nas w kraju ....Jak można za swą własną kasę stracić nerwy i zdrowie będąc tam na wczasach a pani niech się swoją niezbyt piękną i już nie młodą [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ą zajmie !!!!Wstyd mi za takie kobiety jak TY!!!!
anonim 2012-08-09 13:48:14
witajcie, tak czytam te wypowiedzi, wychodzi na to ,że Pani [usunięte przez moderatora] pracuje w ośrodku, czy to znaczy,że zwolnienie jej w ubiegłym roku i pożegnanie to była jakaś zagrywka ze strony szefa, ona jest wieczna, są ze sobą od wielu sezonów-osoby waret siebie, jeśli Pani [usunięte przez moderatora] nadal sprawuje kontrolę nad ośrodkiem to miejcie się Wszyscy na baczności, współczuję, a czy ktoś z kadry ubiegłorocznej powrócił do pracy z wyjątkiem Pani wiecznie panującej, która przetrzyma wszxystko. pozdrawiam pracowników
anna z Cieszyna 2012-08-15 13:15:21
Wypoczywałam w Kormoranie 4 razy - za czasów p.[usunięte przez moderatora] i już bez niej i ZAWSZE było miło i przyjemnie!!!
Nie obchodzi mnie narzekanie pracownic-wiedziały czego się podejmują!!! To dla nich nie wczasy, tylko praca !!!
Pozdrawiam p. [usunięte przez moderatora], u którego nie widziałam nigdy nerwów i złości!!!
mika 2013-02-23 17:12:18
Byłam w zeszle wakacje tam z rodzina jedzenie dobre warunki jak na cene tez tylko pogoda byla kiepska , w tym roku planujemy pojechac do niechorza
była pracownica 2013-04-30 15:46:46
Noszę się z zamiarem oddania sprawy do Sądu Pracy, celem stwierdzenia stosunku pracy i naliczenia zaległego wynagrodzenia za naście godzin pracy każdego dnia (a nawet po 16 od 20 godzin na dobę w szczycie sezonu),oraz pozostałych świadczeń typu ZUS za czas przepracowany bez umowy.
też tam pracowałam 2013-05-03 13:33:18
to, co tu jest napisane o ośrodku i kierownictwie to prawda, a właściwie tylko jej mała część. Nie polecam tam zatrudnienia nikomu, praca w sezonie po 18 godzin, nie mniej, może dostanieszw najlepszym razie umowę-zlecenie, a wynagrodzenie śmiesznie niskie, takie minimum za pracę przez 8 godz, o pozostałych zapomnij, bo śpisz tam za darmo w podłych warunkach, jesz, to co zostanie, i jesteś więżniem ośrodka, tyra tobą [usunięte przez moderatora], ryczy po tobie szef, jesteś do tyrania od rana do wieczora, nie możesz wychodzić poza ośrodek. A najzabawniejsze jest to, że pobierasz zaliczki kwot, a na koniec sezonu, po kilku miesiącach pracy dostaniesz śmieszną wypłatę, bo sezon był słaby, nie daj się nabrać na obietnice Pana [usunięte przez moderatora] i nie lej łez przez [usunięte przez moderatora]. U nich powinni pracować nie ludzie, a roboty bez uczuć i wrażliwości, nie polecam, nie licz na godziwą zapłatę za pracę. Po drugiej stronie jest Albatros, tam traktuje pracowników jak ludzi, kelnerki są kelnerkami, nie pracują na kuchni, mają przerwy, jedzą normalne posiłki jak goście przy stoliku na sali, a nie w zapleśniałym pomieszczeniu.Ja myślę,że też pomyślę jak poprzedniczka o drodze sądowej o zaległe zapłaty, można cofać się 3 lata w stecz.
były pracownik 2013-05-12 07:49:08
Panie Olku,radzę panu szrerokim łukiem omijać ten ośrodek,pracownicy są ok oprucz szefa i [usunięte przez moderatora] szefa [usunięte przez moderatora]a pensja panie1600 brutto no i godziny 12 a nawet 14 godzin dziennie czy to w tygodniu czy w niedzele a nawet w święta.Radzę szukać coś innego
były pracownik 2013-05-12 08:31:45
Witam serdecznie ludzi którzy mają zamiar tam pracować i tych którzy mają zamiar tam wypoczywać.Jestem byłym pracownikiem tego [usunięte przez moderatora] bo tak można naazwć ten syf jaki tam panuję,ludzi tam traktuję się jak niewolników praca po 12 a nawet i więcej a w sezonie to do 18 godzin,a wynagrodzenie to jak ten szef obiecuję 1600 brutto ale nie dajcie się zwieść bo on jeszcze obiecuję że za nad godziny dodatkowo płaci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prawda to jest [usunięte przez moderatora] jakiego w gminie Rewal jeszcze nie bylo i chyba nie będzie.Co do jedzenie nie polecam jedzenie jest nie smaczne nie wiem gdzie ta [usunięte przez moderatora] uczyła się gotować ,współczuję pracownikom bo muszą jeść to co goście zostawią po sobie,no i te szczóry które panoszą się po zapleczu,tam powinien wpaść sanepid to by tą kuchnie musieli zaraz zamknąć.[usunięte przez moderatora]. Ludzie omijajcie ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jakim jest KORMORAN. Pozdrawim pracowników którzy jeszcze tam pracują ale z tego co wiem to napewno się zwolnią bo nie wytrzymają tego terroru jaki tam panuję,bo dlaczego już w ciągu nie całych dwóch może więcej tygodni tylu pracowników się tam przewineło.Co do wczasowiczów ludzie kochani nie dajcie się nabrać nate jego tz. szefa uśmieszki i inne tam bajery bo i tak za waszymi plecami was wyzywa od najgorszch.Uważajcie też na tą niby szefową kuchni co wam serwóje,bo ja już nie raz miałem z własnej winny że tam zjadłem poprostu biegunke.A tak na marginesie to tam powinien przyjechać PIP bo szkoda że ludzie muszą tyrać po tyle godzin za takie piniądze,no i jeszcze raz napiszę SANEPID KONIECZNIE.[usunięte przez moderatora]
Były pracownik 2013-05-13 11:16:44
Naprawdę uwierzcie ,ze te wszystkie negatywne opinie o tym ośrodku to prawda ,napisana naprawdę w delikatnym stopniu ,wiec można sobie wyobrazić co tam naprawdę się dzieje!!!!!!!! Bark slow!!!!!!
1
były pracownik 2013-05-24 12:46:06
pracy dużo, pieniędzy mało, szef obiewcuje zarobki, rozlicza dopiero po sezonie, nigdy nie wiesz jak wyjdziesz, czy coś dostaniesz
andzia 2013-06-26 20:31:12
Byłam na wczasach w Kormoranie w 2010 roku byłam bardzo zadowolona, była bardzo miła atmosfera, jedzenie super. Jakoś nie chce mi się wierzyć w te wszystkie wypisywane bzdury. W tym roku też jadę wypoczywać do Kormorana. Miło pozdrawiam cały personel oraz p. Zbyszka.
Jeszcze jedno jak komuś nie odpowiada wypoczynek i praca to niech przyjmie się do jakieś pracy w "budżetówce" to pogadamy bo wcale wesoło nie jest.
życzliwa 2013-07-08 20:58:52
Ośrodek Kormoran w Pogorzelicy jest jedną wielką porażką.
Ludzie niedorozwinięci tam pracują bez zębów, niedomyci.
Kierownik nie zapewnia pracownikom, godziwych warunków do życia. Pokoje zimne, niepomalowane, z pająkami i myszami!!!
Na kuchni, kucharka oraz pomoce kuchenne brudasy, brudnymi rękami nakładają wczasowiczom jedzenie.
Nie polecam tego ośrodka zarówno do pracy jak i na wczasy!!
Odradzam.
Dodatkowo, kierownik zatrudnia Ukrainki za pół darmo,z którymi dogadać się nie można. Bałagan, kompletny brak organizacji. Warunki sanitarne do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Sanepid niech się za nich weźmie!!
pracownica 2013-07-16 16:59:37
Witam tych, którzy chcą wystąpić do Sądu Pracy, proszę o kontakt, możemy złożyć sprawę zbiorową, będzie nam łatwiej. Mój adres mail mamutekmamutek@o2.pl czekam na Was, razem będzie nam łatwiej, będziemy świadkami dla siebie na wzajem, pozdrawiam pracowników byłych i obecnych. Była pracownica
Martin006 2013-07-23 19:52:15
Witam wszystkich chcialbym powiedziec ze pracowalem 2 tyg w tym osrodku to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] klienci sa swiadkami wiedza wszystko praca po 15 h dziennie bez przerwy i bez dnia wolnego do padniecia na twarz do tego na czarno bez zadnej umowy placa 1600 wedlug wielce wielkiego szefa a przy rozliczeniu liczy 4.50 na godzine [usunięte przez moderatora] poniza ludzi personel i ma za nic pracownikow z tym czlowiekiem trzeba zrobic wkoncu porzadek bo nie bedzie bezkarnie ludzi ponizal i wykorzystywal a warunki mieszkalne masakryczne w grzybie i stechliznie do tego co robi z jedzenia sie tam starego ktore sie potem ludzia podaje do jedzenia brak slow sanepid wszystko by sprawdzil pisze tylko by wszystkich osyrzec w tym roku juz 0k 20 osob sie zwolnilo uwazajcie
jernusz@wp.pl 2013-08-16 10:25:31
Mefistofeles - 2009-10-28 11:32:53

omijać szerokim łukiem:)
Byłem z rodziną trzy razy.Ośrodek wspaniały.Kierownictwo bardzo miłe i sympatyczne.Położenie niesamowite.Las-las-las no i żeby tylko grzyby były w tym roku.Pozdrowienia ze Świdnicy przesyłają Bielasowie
Były pracownik 2013-08-24 00:10:11
Pracowałam trzy tygodnie to co piszą byli pracownice ośrodka Kormoran to prawda jeszcze raz prawda. Dodam ,ze tam jest od kuchni syf kiła i malaria. Ten cały szef to [usunięte przez moderatora] ,nie szanuje nikogo, poniża pracowników ,wykorzystuje przeciwko uczciwie pracującym pracownikom wiedzę na temat osobistego ich życia, publicznie mówiąc o prywatnym zyciu osobistym w szyderczy i bezczelny sposób. Jak ktoś z pracowników w połowie sezonu ma dość i chce dać drapaka z tego [usunięte przez moderatora], to celowo nie wypłaca należnego zarobku , czytaj jałmużny , mówiąc że resztę wypłaci za kilka dni aby w ten sposób wymusić jeszcze kilka dni pracy na pracowniku ,czytaj [usunięte przez moderatora]!!! bo tak jest się traktowanym. A jeśli chodzi o sanepid to jedna wielka ściema co to za kontrola Sanepidu kpina i żenada jak dzień przed kontrolą dzwonią z sanepidu że przyjadą. I mimo uprzedzenia to i tak Kormoran dostaje mandat bo nie da się ogarnąć tego syfu ,bo j jak to ogarnąć jak karze szef z syfu robić, czytaj zepsute jadło, które tak bardzo smakuje wczasowiczom ,przyprawy, sztuczne smaki ,aromaty zrobią swoje!!! Mam nadzieję ,że nikt normalny ponownie na sezon nie pójdzie do pracy w Kormoranie. [usunięte przez moderatora] od siebie dodam ,że widziałam w pojemniku na szafce smalec a w nim białe pełzające robaki SMACZNEGO!!!
klient kormoran-a 2013-11-13 20:25:27
witam, bylem tam kilkakrotnie ... narzekac nie mozna szefostwo mile - atmosfera mila. a to ze zatrudniaja do PRACY a nie ZABAWY ! to chyba normalne... placa 1600 zł na taka wioske to zle?? ja pracuje na żurawiu wiezowym i zarabiam 2200 ! a jaka odpowiedzialność ??!! a u was?! liczy sie tylko porządek ! czy to takie trudne?! jak nie potrafisz sprzatac to idz puszki zbieraj! chyba to bedzie dla ciebie odpowiednie!
2
magda 2014-03-14 19:12:47
To prawda, ja za taką pracę, to chyba nawet nieźle, napiszcie może jak się do Kormoranu dostać, no i czy atmosfera jest ok.
lukas 2014-04-12 19:14:04
Tez prosiłbym o wskazówki, bo naprawdę kormoran wygląda na dobra firmę, tylko pytanie tez czy w ogóle potrzebuja ludzi.
gosc 2014-04-24 12:05:35
Witam!To co jest napisane o Kormoranie i jego(usunięte przez administratora) "SZEFIE" to prawda w 100% ,ale nie ma co nikogo zrażać do pracy, każdy niech sam na własnej skórze zobaczy i poczuje co to znaczy pracować(usunięte przez administratora)
admarkbud@o2.pl 2014-05-05 00:21:00
dzierżawca chamski poziom usług bardzo niski tyran wobec personelu wykorzystywacz ludzie pracóją niezgodnie z jego umowami na kolanie spisywanymi i według jego zasad pokomunistyczny ośrodek i jego szef i zasady których się trzyma i tak samo myśli opinię swą opieram na doświadczeniach własnych i moich bliskich którzy pracowali dla niego i których wykorzystał
admarkbud@o2.pl 2014-05-05 22:36:37
bardzo proste umowy są spisywane na zasadzie prac godzinowych za każdy dzień np.8 godz dziennie a w praktyce odbywa się to zupełnie inaczej pracuj ile ja chcę a zapłacę za ile ja uważam man kopie takiej umowy i wypowiedz tego psełdo szefa nagraną przez osoby które tam zaczeły pracować i po krótkim czasie zostały wyrzucone na bruk za rzekomo niedobrze wykonane zadanie dodam tylko na marginesie że osoby te jechały ponad 600km aby tam podjąć pracę.Mają to też nagranie jak wyglądał domek przed sprzątaniem i po wykonanym zadania mieszcząc się z góry w czasie przeznaczonym na tą czynność problem powstał wtedy gdy za ile i ile godzin dziennie muszą pracować wiec gość i jego świta prawa rączka kierowniczka tak przynajmniej kazała się zwać wpadła w szał że jakim prawem na samym początku byle ktoś kto przyjechał do pracy ma szczelność upominać się o swoje prawa w tej całej sprawie niechcący przekazali jedną umowę przez przypadek tej osobie która tam tych parę dni pracowała a w trakcie również ta sama osoba nagrała tego szefa który stanowczo twierdzi że umowa ta to fikcja dla urzędasów w razie jakiejś śmiesznej kontroli a zasady i regóły określa on a nie jakeś chore przepisy i pracować tu trzeba minimum 12-a nawet 16 godzin na dobę w trakcie trwania sezonu i nic go to nie obchodzi a jak nie to on i tak znajdzie sposób aby na zbity pysk takiego niepokornego delikwęta załatwić i wyrzucić wiec pan szef sam zaprzecza sobie co pisze i spisuje na papierkach zwaną przez niego umową a co mówi niewiedząc burak jeden że był w tej sytuacji nagrywany przez poszkodowane my jako rodzice w tej sprawie nie zostaniemy bierni mając dowody w postaci nagrań i.t.p jesteśmy gotowi podjąć poważne kroki aby powiadomić odpowiednie urzędy;takie jak pracy .bhp,skarbowe,sanepidu,oraz lokalną telewizje i inne aby panu szefowi i kierownictwu szybko pomóc otworzyć a jeszcze szybciej zamknąć sezon letni wyzysku 2014 pęsionatu kormoran
wczasowiczka 2014-07-15 20:39:31
Przeczytalam wszystie opinie na temat tego osrodka te pozytywne i negatywne. Musze przyznac , ze w 100 procentach zgadzam sie z negatywnymi opiniami ten osrodek nie powinien istniec . kuchnia brudna . nie domyte szklanki, talerze widelce , lyzki . kilka krotnie w ciagu pory obiadowej wymienialismy szklanki na czyste i talerze . Pokoje brudne nie posprzatane po wczesniejszych gosciach osrodka ,ubikacje w stanie krytycznym- musielismy czyscic sami . Nie wiem dlaczego do tej pory SENEPID sie tym osirodkiem nie zajal.
Agata 2014-08-12 22:46:04
Wakacje w tym roku spędziliśmy w ośrodku obok, ale na przyszły urlop - Kormoran. Zniechęciły mnie wszystkie te negatywne komentarze. Otóż do Kormorana chodziliśmy na obiady - takich zup (PRZEPYSZNE!!!) i drugich dań za naprawdę niewielką cenę można szukać w okolicy. Kierownik sympatyczny - płaci się u niego za obiad jeśli jest się klientem spoza jego obiektu, kelnerki miłe i uśmiechnięte, sala czysta, korytarze na obiekcie czyste, pokoje w porządku (z opinii dwóch rodzin spędzających tam wakacyjny czas). Do morza parę kroków, z okna zapewne słychać szum morza. Na terenie ośrodka ogniska, zabawy z muzyką... no cóż więcej chcieć. Ma być czysto i smacznie. Jest, a zatem jedziemy za rok. Tyle w temacie. P.S. wiem, że to strona o pracodawcy - ale niech sobie inni nie wyobrażają Bóg wie czego, tak jak ja. Pozdrawiam!
1
angel'76 2014-09-04 23:21:59
Z okna nie słychać szumu morza, ponieważ do morza jest 350 metrów, a wejście do morza po licznych dość wysokich schodkach, z powodu wydm, więc to całkowicie wyklucza jakikolwiek szum, zapewne nie dało się tego inaczej rozwiązać, dla nas to niestety poważny minus ośrodka, wejście na plażę tylko dla wytrwałych, chyba, że ktoś nie ma bagażu, my mieliśmy tzw. nadbagaż tj. 5 kg ponton i wózek na zakupy z akcesoriami dla dzieci i nie tylko, ja stanowczo mówię NIE temu Ośrodkowi, pomimo tego, że jedzenie jest bardzo smaczne, a Kierownik przesympatyczny, stara się i widać, że mu jeszcze zależy i chce się ... Pokój duży i słoneczny, niby wszystko OK, a jednak nie wrócę tam więcej, zbyt byłam zmęczona po tym "wypoczynku" siłowym, mówię nie, chociaż nie odradzam, każdy szuka czegoś innego dla siebie, ja już do końca życia będę pytać o łagodne zejście na plażę, inaczej kwatera jest bez szans, żebym się w niej pojawiła.
rubio 2015-01-13 12:48:00
Ośrodek Wypoczynkowy KORMORAN to doskonałe miejsce wypadowe dla szeroko pojętej turystyki. Wynika to przede wszystkim z walorów krajobrazowych miejsca, które położone jest w niezwykle malowniczym zakątku Kaszub. Także ośordek ciekawy, tylko zastanawiam się czy równie ciekawie jest tuaj z samą pracą...
1
marta 2015-03-17 18:43:32
turystyka to branża przyszłości. coraz więcej zarabiamy, chcemy podróżować i zwiększać świadomość świata, dlatego myślę że teraz zatrudnię się właśnie w branży turystycznej i postaram się zostać w niej na dłużej - czy kormoran jest odpowiednim miejscem żeby zacząć karierę w turtystyce i tam już zostać?
1
azatan 2015-03-31 21:57:51
Jakie warunki panują w Pogorzelicy bo odnoszę wrażenie, że coraz więcej Polaków jednak jest zainteresowana wyjazdami zagranicznymi. Czy ośrodek ma jakiś pomysł jak przeciągnąć wczasowiczów na swoją stronę to jest odpoczynek w Polsce a już specjalnie w ośrodku Kormoran czy nikt o niczym takim nie myśli na co dzień?
turysta- czerwiec 2015 2015-06-07 11:12:11
Proszę Państwa w budynku tzw. zielonej szkoły było tak brudno, że brak słów. Zielona jest ale pościel od pleśni i robaki. Łazienki dla dzieci, dorosły ledwie się mieści. Warunki bytowe straszne. Skoro trwa remont to nie należy wynajmowac pomieszczeń i naciagać ludzi. Jedzenie dobre, okolica piękna. Drodzy właściciele, jeżeli tak traktujecie turystów to życzę powodzenia w przyszłości.
3
mimu 2015-07-25 10:03:20
cóż, nigdy więcej Kormorana, syf, smród i krętactwo dzierżawcy - dopóki Kormoran nie znajdzie prywatnego inwestora to nic się tam nie zmieni - kolejni dzierżawcy utrzymują go tylko przy "życiu" żeby jak najmniejszym nakładem finansowym jak najwięcej z sezonu wycisnąć - efekt ładna na zdjęciu "facjata" a wewnątrz brudne ciasne łazienki, zatęchłe na szybko podmalowane pokoje - a ceny jak za pokój w nowym budynku
1
kasik 2015-08-11 08:27:14
Porażka! !!! To co tam się dzieje to masakra. Pojechałam tam z rodziną i przeżyłam szok!
Cena za pobyt nie zgadzala się z tą która na miejscu podała mi Pani "dzierżawca" . Jakby nie to, że do domu mieliśmy 800 km w życiu byśmy tam nie zostali! !!! Jedzenie paskudne! Marzyłam o tym żeby przejechać całą Polskę i na obiad dostać żarówkę. Porcje były tylko wyliczone dla kolonii a wczasowicze dostawali ślepy niedojedzone przez dzieci. Pokoje śmierdzące stęchlizną. Zapłaciliśmy klimatyczne, żebyśmy w ciągu nocy połykali grzyba.
Nie polecam! !! Nigdy wiecej! !! Ceny nieadekwatne do warunków.
kasik 2015-08-11 08:28:45
Porażka! !!! To co tam się dzieje to masakra. Pojechałam tam z rodziną i przeżyłam szok!
Cena za pobyt nie zgadzala się z tą która na miejscu podała mi Pani "dzierżawca" . Jakby nie to, że do domu mieliśmy 800 km w życiu byśmy tam nie zostali! !!! Jedzenie paskudne! Marzyłam o tym żeby przejechać całą Polskę i na obiad dostać parówkę. Porcje były tylko wyliczone dla kolonii a wczasowicze dostawali ślewy niedojedzone przez dzieci. Pokoje śmierdzące stęchlizną. Zapłaciliśmy klimatyczne, żebyśmy w ciągu nocy połykali grzyba.
Nie polecam! !! Nigdy wiecej! !! Ceny nieadekwatne do warunków.
ursa 2015-09-13 01:19:25
NIGDY WIĘCEJ ! Szanowny Wczasowiczu omijaj szerokim łukiem ten ośrodek. Nie jestem wybrednym klientem ale .... właścicielowi brak podstawowych zasad kultury, gbur, nieprzyjemny, straszy klientów, obraża. Zapomniał, że skończyły się czasy, kiedy to klient kłaniał się w pas. Niezapewnione zasady bezpieczeństwa. Gasi światło na korytarzach, schody śliskie bez zabezpieczeń, w stołówce brudne obrusy, talerze i sztućce, kelnerki jakby po szkole specjalnej, w łazienkach grzyb i zwyczajnie brudno, mało powiedziane - syf. Ciekawe kto w Sanepidzie postawił pieczątkę i ośrodek został dopuszczony do użytku. Dużo by pisać. KOCHANI, NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ NA PIĘKNE ZDJĘCIA !!! Zresztą brak zdjęć pokoi :) ciekawe dlaczego? Wiem jak się takie robi pod reklamę. Dobry program i z chama robisz pana :))))
1
Niuńka 2016-03-23 12:21:30
Szanowna pani, to co piszę pani na temat tego ośrodka jest pani w dużym błędzie. Byłam tam na wczasach i nie narzekam, a pani daje taką recenzję, pokoje w porządku, obsługa bardzo dobra, jedzenie uważam za bardzo dobre i smaczne.Szefostwo bardzo miłe i uprzejme.Polecam ten ośrodek na wspaniały wypoczynek nad morzem. Z chęciom zawitam tam w tym roku.
3
ela 2016-05-19 16:51:17
Chyba byliście w innym ośrodku. Ten jest blisko morza.
cook 2016-06-21 13:48:33
Pracowałem tam jako pomoc kuchenna, popelina jak mało gdzie, smród, bród i ubóstwo, ja rozumiem klimat retro i wakacje w stylu PRL bo z zakładu pracy dali urlop ale to się ostro mija. Szef świnia, szefowa kuchni jest nią tylko dlatego że z nim sypia, pracownicy naprawdę dobrzy ludzie, do rany przyłóż, wynagrodzenie jak dla rumuna kręcącego liczniki, 1400 bez umowy, robota prawie od zmierzchu do świtu, na kuchni warunki spartańskie, noże ostrzone o kawałek betonu bo ostrzałki ni cholery nieto. Musztarda i keczup zwalane z brudnych talerzy do pojemników na następną turę, mimo że ekipa dobra, i ludzie którzy wiele umieją to zaopatrzenie takie że psa bym tym nie nakarmił. OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM. w pokojach syf, drzwi do toalety bez klamki i ogólnie możliwości zamknięcia, pościel dziurawa od zgaszonych petów, gniazdka wypadają ze ścian, sodomy i gomorie że tak powiem
1
Asica 2016-06-25 19:18:54
Pracowałam tam 7lat temu i to była masakra, dosłownie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Byliśmy zamykani, nawet po pracy nie można było wyjść z budynku.
1
ewa 2016-07-31 10:28:29
Tragedia zarowno jako miejsce pracy
Jak i wypoczynku
SERDECZNIE NIE POLECAM
Asica 2016-09-28 05:31:53
Ach ten Kormoran... Brak słów. 2 słowa wcześniej już pisałam na ten temat. Widzę, że się tam od 2009 roku nic nie zmieniło, porażka. Ja po 3 tygodniach stamtąd zwialam, a jak przyszło co do rozliczenia to szefuncio powiedział że nie ma kasy i mam wziąć sobie przyczepę żwiru bo już nie będzie potrzebny i go sobie sprzedać.
A jego przydupas - kucharka chyba jeszcze gorsza od niego. Naprawdę nie polecam tam pracy, bo nawet desperaci dadzą stamtąd dyla.
Asica 2016-09-28 08:01:28
Ach ten Kormoran... Dosłownie brak słów! Widzę, że nic się tam nie zmieniło od 2009 roku, normalnie masakra! Obóz pracy i nic więcej. Wytrzymalam tam 3 tygodnie i dałam dyla, a jak przyszło co do rozliczenia to szefuncio powiedział że nie ma kasy i mam wziąć sobie przyczepę żwiru bo już nie będzie potrzebny i go sobie mam sprzedać. Zatrudnilam się jako pokojwa, a że to były przygotowania do sezonu no to robiłam to co mężczyźni czyli szlifowalam, szpachlowalam i malowalam pokoje no i zdrapywalam grzyba z sufitu. Najlepiej było w kuchni, bo tam żadna szafka czy drzwi nie były myte od zeszłego sezonu tylko na ten syf była nakladana od razu farba i nie ważne że trzeba było malować po 3-4razy bo farba się nie trzymała, ma być pomalowane i h... Takie mieli tam podejście do czystości i porządku.
Odradzam tam pracy jak i wczasów. Pozdrawiam.
Asica 2016-09-29 15:50:03
Oni co sezon potrzebują ludzi, bo tam nikt już raczej na przyszły rok nie wraca. Więc próbuj, na 100% się zalapiesz!
Honor 2016-09-30 16:45:05
Oni potrzebują co sezon, bo to są tak zwane prace sezonowe, idzie się przecież do takiej roboty jak się jest młodym, chce się spędzić wakacje, albo potrzeba kasy
Zostaw swoją opinię o Ośrodek wypoczynkowy Kormoran - Pogorzelica
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ośrodek wypoczynkowy Kormoran