brak logo

Przedszkole sióstr niepokalanek

Nowy Sącz

Opinie o Przedszkole sióstr niepokalanek

Beti 2011-09-25 00:45:00
Przedszkole Sióstr Niepokalanek największy niewypał przedszkola w Nowym Sączu, przedszkole niedostosowane sanitarnie, brak podstawowych pomocy, zabezpieczeń dla dzieci typu zabezpieczenia okien, kaleryferów, gniazdek z prądem, regałów przymocowanych do ścian.Nie mam pojęcia kto taki lokal odebrał. Siostry są zakłamane i obłudne wmawiając rodzicom jakie to elitarne przedszkole otworzyły, tym czasem wszystkie nauczycielki które zatrudniają pracują u nich[usunięte przez moderatora].
7
Wojcik 2011-10-06 14:48:18
Posyłam tam dziecko poniżej lat 3 i jestem bardzo zadowolona- małe grupy, w tej z najmłodszymi dziećmi są 3 wychowawczynie, miła atmosfera, elementy wychowania religijnego bez przesady i w konwencji" na wesoło", jedzonko full wypas, ślicznie urządzone pomieszczenia (porządna sala gimnastyczna, nowe schludne łazieneczki, pokój z akwariami, jedynie plac zabaw na razie prowizoryczny, ale ma być w przyszłym roku), przystępna cena, zapach ciasteczek w powietrzu-mała wychodzi zawsze uśmiechnięta. Dzieci są naprawdę dobrze "zaopiekowane", nie kotłują się samopas jak w innych, okolicznych przedszkolach. Jestem pod wrażeniem.
1
ja 2012-04-09 17:29:12
Beti masz tam dziecko - to ok. tylko szkoda że jesteś taka obłudna!!!!!
umiej to powiedzieć i zwrócić konkretnym osobom ta uwagę. A jeśli nie masz odwagi to o czymś świadczy. Albo nie masz racji i kłamiesz albo po prostu zazdrość Cię niszczy od srodka.....ha,ha...
mama Zuzy 2012-04-26 15:10:35
Posyłałam Córke do tego przedszkola do marca tego roku. Początek byl super, PAnie ekstra, siostry do rany przyłóż,wszystko ok w jak najlepszym porządku.Wiadomo nowe przedszkole niedociągnięcia były, ale kazdy myślał kwestia czasu bedzie tylko lepiej. Pomyliliśmy się. Przedszkole stało sie nieprzychylne dzieciom, rygor zapanował straszny, mało zabaw, mało śpiewu, mało ru [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] (w klasztorze ma być cisza!!!!) spacerki?? na palcach jednej reki da sie policzyc ile razy na spcerze byli.Plac zabaw?? Mozemy zapomniec w tym czy w nastepnym roku.PAnie wychowawczynie pełne werwy, glowy pełne pomysłow. teraz chodza skruszne i zastraszne o wszytskim decyduja siostry.Zajecia prowadzone tylko pod katem religii, modlitwy i jeszcze raz modlitwy. Wiedza katolicka przekazywana w sposob w jaki 4 latki tego nie pojmuja a wrecz odstrasza.Wystarczy przejsc sie po przedszkolu.nie slychac smiechow dzieci,spiewow, nie widac zadnych prac wykonanch przez wychowankow przedszkola.NIE WIDAC USMIECHOW NA TWARZACH DZIECI........................ (dodam jeszcze ze uwagi byly kierowane do siostr, jednak to nic nie dalo)
3
hania 2012-12-24 07:08:41
moje dziecko tez od tego roku chodzi do tego przedszkola. Mialam mieszane uczucia i wiele watpliwosci. ALE UWAZAM ZE TO PRZEDSZKOLE JEST SUPER .RODZINNA CIEPLA ATMOSFERA,WARUNKI EKSTRA CZYSTO ,JEDZENIE SUPER. WSPOLPRACA Z RODZICAMI BARDZO DOBRA,TO PRZEDSZKOLE ZA KILKA LAT BEDZIE NAJLEPSZE W N.S. I BEDZIE NAPRAWDE TRUDNO SIE DO NIEGO DOSTAC. DZIECKO WRACA ZADOWOLONE USMIECHNIETE I CHETNIE RANO IDZIE WIEC TO JEST TAK NAPRAWDE OPINIA O TYM MIEJSCU
nieznany 2013-09-17 21:34:09
na początku zatrudnili tylko osoby świeckie, jedynie siostra była dr, ale z czasem gdy kolejne siostry się wykształcą i bedzie przydział na tą placówkę, kadra bedzie sie wymieniała na bardziej zakonną. Już były zwolnienia bo musiały być miejsca dla sióstr
Agnieszka 2014-03-26 19:39:08
Jesteśmy z mężem bardzo zadowoleni z przedszkola. Nasze dziecko chętnie tam chodzi. Kadra pracująca z dziecmi jest wykwalifikowana, panuje miła atmosfera życzliwości, w powietrzu unosza się zapachy wypieków. Dzieci często mają organizowane atrakcje w postaci teatrzyków, wyjazdów na wycieczki, do straży pożarnej, piekarni, teatru, kina...Ponadto przedszkole oferuje dzieciom dodatkowe-a wliczone w cenę opłat za przedszkole-zajęcia z rytmiki, języka angielskiego, tańce, gimnastykę. A co do religii i nauczania jej w przedszkolu...Jest ona nieodłącznym elementem zajęć, ale w końcu jeżeli ktoś decyduje sie zapisać dziecko do Przedszkola Katolickiego to nie powinien być zdziwiony, czy też oburzony, że dzieci śpiewają piosenki religijne. Serdecznie polecam to przedszkole!!! Nie wszystkim jestem zachwycona, ale jeżeli mam jakieś sugestie, zastrzeżenia to zawsze on nich mówię i jeszcze nigdy mnie nie zlekceważono, jak czytałam w powyższych opiniach...
2
mama 2014-11-29 22:05:11
Wybraliśmy to przedszkole dla naszej córki właśnie dlatego, że jest katolickie, a więc w przeciwieństwie do przedszkoli sponsorowanych przez UE nie musi wprowadzać programów propagujących ideologie gender itp.
Drugi powód był bardziej przyziemny - łatwy dojazd (bez korków)oraz duży parking pod przedszkolem (parkowanie nie jest moją mocną stroną :)
Moje dziecko z przedszkola wychodzi uśmiechnięte, w samochodzie ciągle śpiewa nowe piosenki i bardzo lubi swoje panie oraz siostry.
Przedszkole posiada już plac zabaw i to całkiem spory i jak tylko pogoda dopisuje dzieci z niego korzystają (wiem bo czasem odbieram córkę prosto z placu zabaw).
Poza tym moja córka w przedszkolu nauczyła się zjadać obiady, co w domu szło nam bardzo opornie:)
Z przedszkola jesteśmy więc zadowoleni i drugie dziecko też tam zapiszemy:)
4
mama 2015-05-26 16:10:02
jesli zalezy wam na rozwoju wszechstronnym swojego dziecka to nie wysylajcie do tego przedszkola...bardzo niski poziom edukacyjny...bardzo malo atrakcji dla dzieci...sporadyczne wyjscia poza mury przedszkola...wlasciwie to taka przechowalnia...najlepiej puscis na plac zabaw i miec dzieci z glowy...bardzo zaluje ze dalismy dziecko tutaj...
2
mama 2016-04-12 23:07:23
Siostry są lepiej przygotowane niż inne przedszkolanki, maja więcej doświadczenia , aniżeli niejedna przedszkolanka, maja swoje przedszkola w innych miastach , uczestniczą w ciekawych kursach w całej Polsce. Maja więcej czasu na przygotowanie się do zajęć, są wypoczęte i nie znudzone dziećmi bo ich nie mają w domu, zatroskane o każde dziecko. Jestem na TAK. Super PRZEDSZKOLE!!!
nogan 2016-05-09 11:09:49
mama, wiadomo że przedszkola oparte na formach chrześcijańskich starają się przekazać pełniej wartości moralne dzieciom. Zastanawiam się tylko, zcy potrzebują dziewczyn do pomocy czy w 100 % przedszkole prowadzone jest przez siostry ? Do zakonu jednak wstępować nie będę..
riki 2016-11-17 07:53:32
Witam
Ja jestem mamą dziecka które uczęszcza do 1 klasy Szkoły sióstr Niepokalanek. Z czystym sercem mogę powiedziec że jest to szkoła SWIETNA, I nic nie mogłam dać lepszego mojemu dziecku jak wychowanie w takiej szkole w tak swietnych warunkach. Szkoła XXI wieku z której dzieci nie chcą wychodzić, jest listopad a dzieci nie chcą słyszec o sobocie niedzieli, wakacjach . Bardzo wysoki poziom ale głównie przez zabawę, śmiech, wycieczki - W przeciwieństwie do miejskiego przedszkola do którego córka chodziła poprzednie 4 lata. We wrześniu i pazdzierniku było ok 10 wyjsc, spotkań lub wyjazdów!!!!!!!!!!! Jest to szkoła katolicka i co chyba jest naturalne są tam przekazywane katolickie tresci i modlitwy, ale absolutnie nie jest tego za dużo. Każda szkoła ma jakąś Specyfikę np Kołcz Katolik to przedewszystkm PIENIĄDZE, Niestety w Katoliku mam starsze dziecko i doskonale wiem o czym mówię.
Uważam że w tym momencie jest to najlepsza szkoła podstawowa w Nowym Sączu, angielski 4 h w tyg naprawdę na bardzo dobrym poziomie.
2
Gość 2016-11-20 15:54:15
Witam.
Zgadzam się w 100% z riki. Drugiej takiej szkoły w Nowym Sączu nie znajdziemy. Jest to Szkoła z której dzieci nie chcą wracać do domu. Mnóstwo zajęć dodatkowych które kształtują dzieci, wysoki poziom nauczania, ciekawe wycieczki po Nowym Sączu i okolicy. Wystarczy wejść na stronę szkoły http://szkolapodstawowa.bialyklasztor.pl aby przekonać się jak dzieci są uśmiechnięte i radosne. Jedyna szkoła która pozwala rodzicom pracować w spokoju bez zamartwianie się o dziecko które jest w dobrych rękach pedagogów.
Zostaw swoją opinię o Przedszkole sióstr niepokalanek - Nowy Sącz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Przedszkole sióstr niepokalanek