brak logo

Eaton Automotive

Bielsko-Biała

Opinie o Eaton Automotive

mloda 2015-05-14 16:21:06
szukam naprawde pracy w eaton mozesz mi cos podsunac
aaa 2015-05-14 17:15:53
zgloscie sie do adecco bo odrazu do itona sie niedostaniecie
prezes 2015-05-19 10:19:07
syf kiła i mogiła
3
Łukasz 2015-07-26 00:42:41
W Tczewie nie jest wcale lepiej. Kierownictwo to zaklamane ..... szczegolnie nowy supervisor.
mikser 2015-09-01 07:20:42
Eaton to na tle bielskich automotive w miare niezly pracodawca. Niemniej jednak dzialu kadr nie polecam - ludzie jak w koscielnej oazie (tylko z doklejonymi usmiechami), w trudnych sprawach z kolei sa niekompetentni (znajomosc zawilosci prawa pracy mierna)
EAC Tczew 2015-09-27 14:30:57
Staz mozesz odbyc. Ale gwarantuje Ci ze zostac po stazu bys w tczewie nie chcial. W tczewie w dziale technologicznym ludzi nie wytrzymuja dluzej niz rok:D Taka praca :D Z reszta ostatnio malo kto wytrzymuje dluzej niz rok, nie wazne czy operator czy biurowy (rzady nowej HR manager i managera produkcji):D
Z reszta EAC Tczew chyba niedlugo padnie.
EAC 2015-09-27 14:37:57
Jak wyglada system premiowy w Bielsku? Jak jest wyplacana, wyliczana premia?
UR 2015-09-28 15:34:44
Witam,
Pracuję w Eaton od dwóch lat pracuję w dziale utrzymania ruchu i mogę polecić tę firmę każdemu. Rozmawiałem ze znajomymi pracującymi w wielu bielskich firmach i znając warunki panujące w Eaton to obiektywnie to czołówka w Bielsku. Operator w Eaton ma netto ok 2500 zł na start UR 3000, pracownicy Lab. są na równi z operatorami tylko robota lepsza.
System premiowy:
15% od stawki za 4 bryg.
12% za hałas jesli pracujesz na kuźni
wczasy pod gruszą 40 % stawki podstawowej
premia świąteczna tzw. Karp ok 600 zł
premie indywidualne do stawki od 200 zl do 900 na stałe w UR nie wiem jak jest na produkcji.. ale chyba 200 zl na stale do stawki
benefit
prywatna opieka medyczna
premie co 3 miesiace zalezne od produkcji od 200- 650 zł brutto zazwyczaj 300-400
Generalnie jesli chodzi o stanowiska operatorów to nie widziałem jeszcze firmy żeby gdzieś byli tak szanowani i mieli tyle do powiedzenia a praca jest naprawdę lekka a Ci co mówią inaczej to jeszcze roboty prawdziwej nie widzieli wiec im polecam Hutchinson a :) A Pamiętajcie wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Sam teraz się zwalniam ale tylko ze względu na lepszą propozycje ale zawszę tę firmę będę polecał. Co prawda co do wymagań jest trochę hipokryzji ale jak wszędzie, w miarę płacą wiec wymagają...
1
kowal 2015-09-29 17:16:47
UR Ty chyba pracujesz w innej firmie
1
Dek 2015-10-03 20:39:25
UR dużo się zgadza , stawka netto?? 3000?:):) Benefit , prywatna opieka medyczna potrącają z pensji .Kolega zapomniał dodać o bardzo jednej istotnej rzeczy w tym zakładzie , a mianowicie jaka tam występuje chemia:Chrom 6 wartościowy /Fluid/Raswetto/Mgła olejowa z tego badziewia co napisałem .UR chyba jest z VA:):):)
V 2015-10-04 07:51:26
Zapomniał też o systemie pracy albo czterobrygadówka i nadgodziny albo 3 zmiany i praca po min 6 dni w tygodniu a nawet 7 i zero czasu na cokolwiek po pracy.
EAC TCZEW 2015-10-07 23:04:51
Witam kolegów z Eatona,
Powiedzcie proszę jak u was wyliczaja premię roczną? Jeśli takową macie? Kolega niżej napisał kilka informacji ale nie wspomniał o rocznej. Upieram się o tej informacji, ponieważ każdy Eaton podobno przeszedł na ta premię:)
misiu 2015-11-01 16:36:55
Kolega UR podał kwoty brutto (była na 3 dni tabela płac jawnie wywieszona). No chyba że mówi o netto ale ze wszystkimi możliwymi nadgodzinami. Jak się weźmie pod uwagę gołą stawkę netto wcale szału nie ma - firma niczym się nie różni od pozostałych bielskich. A uwierzcie od ciągłego robienia (wypadają tylko 4-5 dni wolnych w miesiącu) ma się obrzydzenie do pracy w tym kołchozie, a jedyne dni nierobocze to Boże Narodzenie i Nowy Rok. Zapomnij o weekendzie z rodziną czy znajomymi. Niestety nadgodziny są obowiązkowe (niezależnie czy robisz systemem normalnym czy 4bryg) i tym sposobem że wypłata jest o te godziny podbita dyrektor wciska kit o tym, że Eaton płaci lepiej od innych.
Firma taka sobie, źle nie jest. Ale nie błyszczy niczym, no może reżimem BHP bo to co zaszło przekracza granice normalnego rozsądku. Drobne skaleczenia czy zranienie zawsze były, są i będą. Ale żeby plombować apteczki i po każdym użyciu zwoływać komisję 5-10 osobową, która będzie modernizować zakład bo ktoś zranił palec jest chore.
Sporo do poprawy w środowisku pracy, wentylacja, zauważcie dlaczego Ekoprojekt nie robi pomiarów w lecie? Bo by normy mgły olejowej zostały przekroczone.
Największa rotacja pracowników w dziale BHP (zarozumiała szefowa tego działu, pani K.), więc jak ktoś z potencjalnych chętnych czyta to niech lepiej szuka gdzie indziej pracy bo psychicznie albo nie wyrobi się, albo pewnego ranka bez uprzedniego ostrzeżenia dostanie wypowiedzenie natychmiastowe (Eaton jeśli zwalnia to bez okresu wypowiedzenia). W UR też rotacja - po prostu są miejsca w okolicy, gdzie firmy dają więcej zarobić mechanikom i elektronikom. A Eaton zamiast dać więcej zarobić wciska im lojalki, co jest już niedozwolonym chwytem.
Ktoś tu pisze o premii rocznej - nie ma czegoś takiego, chyba że dla kierownictwa.
Coś jeszcze to zgodny fakt z pozostałymi komentarzami - ochrona. Mają każdego za potencjalnego złodzieja i alkoholika, więc wjazd do zakładu wyłącznie pustym samochodem. Każdy klucz, pojemnik z płynem (czy to olej silnikowy, czy płyn hamulcowy), każda nawet stara używana rękawiczka jest traktowana jako ukradziona. Jak ktoś jeździ starym autem to w strachu czy dojedzie bo nie może mieć narzędzi do naprawy. A pusta butelka po piwie czy puszka - jesteś traktowany jak alkoholik, biorą alkomat oraz dzwonią do kierowników.
Zostawić auto na parkingu zewnętrznym? Nie dość że mało tego miejsca to normą że ktoś obije albo celowo porysuje lakier.
Niedługo kolejne pranie mózgów - zbliża się coroczne szkolenie z etyki...


Jednak jako kuźnia talentów ten zakład jest dobry. Nabrać doświadczenia i do lepszego zakładu zwiewać. Wielu młodziaków, praktykantów bez problemu znajdowali pracę, więc jako miejsce na staż - całkiem dobre.
5
tczew 2015-11-04 09:44:22
Witam w Tczewie to wygląda inaczej operator dostaje 1800zł na święta 150zł pod gruszą 500 i co dzień widzę ten plakat ;jeden E...."jak widać nie jeden a i premia roczna robol 1500 na rok jak wszystko super a kadra X10
Ddg 2015-11-16 21:04:48
Misi mozesz cos wiecej powiedziec na temat tej racji bhp moze ludzie odchodzą z powodów osobistych np ciąża a moze Pani K wobec swoich podwładnych jest wymagająca ale w miare rozsądku a na hali szaleje bo nie che miec wypadkow itp
Kazik 2015-11-16 21:55:16
To jakie stawki na początek dla operatora? 2500 netto czy brutto??
3
mala 2015-11-18 19:32:59
a w nittanie co robią i jakie mają zarobki takie same jak uwas czy lepsze,z gory dzięki
ona 2015-11-27 09:38:16
Czy ktoś może udzielić odpowiedzi na pytanie w jakim systemie pracuje dział BHP (tak jak produkcja/biurowi) i czy można liczyć na płatny staż w tym dziale? Z góry dzięki.
eee 2015-11-27 12:23:14
systemie biurowi, można liczyć, prosze
blue 2016-01-08 21:23:04
Kolega Misiu ma rację:) Fakt, dzięki systemowi czterobrygadowemu i obowiązkowym tzw.żółtym dniom można całkiem przyzwoicie zarobić, ale przez to jesteś non-stop w pracy!Weekend wolny raz na 3 miesiące... Zapomnij, że pójdziesz sobie np.na przyjęcie weselne w rodzinie. Jesteś ich własnością za parę stówek więcej. Ludzie nie wydalają w takim tempie, wszelkiego rodzaju "wspomagacze" są tutaj na porządku dziennym. Alkomatami może i sprawdzają na zakładzie, ale policja miałaby żniwo gdyby sprawdziła kilku wyjeżdżającym z Eatona krew:) Kierownicy i brygadziści... szkoda gadać, pod przykrywką szlachetnych zasad i ideałów i za kilka badziewnych gadżetów wyssą z ciebie ostatnią kroplę krwi, bo wyniki są najważniejsze. Nie jesteś człowiekiem tylko liczbą na liczniku na koniec dniówki. Szczerze nie polecam, no chyba, że jesteś samotny, nie planujesz rodziny i praca jest całym twoim życiem...
8
Agnieszka 2016-01-15 14:47:16
W Eaton Automotive robota jest na chwilę, a później do pola.

Co ja powiem dziecią jak do gara nie będzie co wrzucić, bo robota na chwilę?
xmen 2016-01-22 01:46:53
Pewnie ktoś z działu HR dostał rozkaz poprawić opinie na temat Eatona na tym forum i nie wysilając się zbytnio przekleił jakie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z "etyki" eatona :)
PanArek 2016-01-24 12:48:20
Firma szuka oszczędności na wszystkim a najlepiej się oszczędza na pracownikach dlatego podwyżki tak jak rok temu nie będą w kwietniu tylko w lipcu:) Szerzenie propagandy jak jest super jakim wspaniałym zakładem jesteśmy ile to nie mamy zamówień a poźniej takie coś:) Jeżeli jesteś osobą którą łatwo manipulować ten zakład jest dla ciebie a jeżeli masz odrobinę godności długo nie popracujesz:)
Nie polecam:)
2
Konstruktor 2016-01-24 19:10:55
Te 3000 złotych to jest bieda i nędza. Ja chce zarobić 3000, ale euro w Eatonie.
PanArek 2016-01-25 10:05:10
przemooo ale warto także napisać ile godzin miesięcznie spędza się w pracy:)I zgadzam się oszczędność na wszystkim to zły pomysł ale w Eatonie jest to na porządku dziennym.
Konstruktor 2016-02-02 13:50:00
W Bielsku ceny są z zachodu, a zarobki ze wschodu.
aaa 2016-02-05 23:51:51
Dajmos zgadzam sie z toba. Firma idealna, przyjsc na staz, zdobyc jakies doswiadczenie, porobic szkolenia i uciekac z tego kolchozu
1
tyracz 2016-02-25 12:05:47
firama kiedys spoko teraz to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracowałem ponad 4 lata ze starej ekipy z kturo sie przyjmowałe wiekszosc uciekł kasa nie taka zła ale parcie na wszystko ponirzanie a jak brak zamuwien to cie zwolnia ogulnie amerykanski [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak dla operatorów wtrzej juz lepiej chyba ze lubirz dziobac i donosic dla zysku to zajdziesz daleko
POETA 2016-02-25 18:02:59
Chopie gdzie Ty do roboty się nadajesz jak nawet przeczytać nie można coś tu chciał nabazgrolić. MASAKRA
2
tyracz 2016-02-26 14:00:37
naucz się czytać a tak poza tym co pracujesz fredzlu w eaton i nie masz co robić to net przeglądasz
jan 2016-03-21 15:38:34
Witam serdecznie Panstwa mam pytanie odnosnie przyjec czy orietujecie sie moze czy sa jakies?i jak można w razie czego dostac sie do Eaton.Bede wdzieczny za odpowiedz pozdrawiam wszystkich serdecznie na tym forum.
jan 2016-03-22 19:28:25
Witam dziekuje za odpowiedz Dajmos:)tak widziałem to ogłoszenie ale niestartuje az tak wysoko aczkolwiek jestem zwykłym robolem i chodzi mi o produkcje nie o jakies stanowisko jak dla mnie z górnej półki cv juz oddałem w zeszłym roku ale cisza i niewiem czy jest ses dawac nastepne?a orietujesz Dajmos czy sa przyjecia na zwykłego fizycznego pracownika?bedze wdzieczny za odpowiedz i oczywiscie pozdrawiam serdecznie.
pracownik eat 2016-03-22 20:14:02
widze ze tutaj wszyscu sie zachwalaja eatonem ale w rzeczywistosci tak nie jest, pieniadze coraz mniejsz sie zarabia, o podwyzkach mozna zapomniec bo zwiazki sa nieudolne i dyrektor robi co chce,kiedys podwyzki były zawsze po ocenie w kwietniu a od kilku lat sciemnia ze kryzys i sa dopiero od lipca a inne zaklady w europie maja wczesniej. A przechwala sie ze eaton w bielsku jest najlepszy. ZENADA szkoda waszego czasu.
1
micho 2016-03-30 21:43:49
Dziekuje bardzo za odpowiedz:)serdecznie pozdrawiem:)
boss 2016-04-20 14:22:06
newer ewer takiego gówna jak Eaton. szkoda zdrowia. a czasu wolnego nie kupisz,chyba że lubisz pracować na okrągło to good luck.
2
darko 2016-05-27 10:46:45
Mam pytanko.Ile podstawy netto i ile ewentualnych dodatkow (premie,4-brygadowka itd)jest w stanie dostac na poczatek operator w eaton bielsko-biala.Tak pytam ile realnie wychodza pracownicy netto miesiecznie.Dzieki ludzie za odpowiedzi
5
robot_produkcyjny 2016-05-29 23:02:27
Pracuje tam 2 lata nie napisze w jakim dziale bo to nieważne ale zastanawia mnie fakt że skoro jest to firma która przejęła produkcje zaworów od fiata z ich pracownikami to gdzie oni są ??? Starszych pracowników takich 50+ można policzyć na palcach jednej ręki a emerytur po 25 latach nie oferują :P.
Widzę na przykładzie mojego kolegi niespełna 60 lat że są wręcz gnębieni przez przełożonych (niewolników korporacji i własnych niekompetencji) za nic mają ich wieloletnie doświadczenie - sami będą w takim wieku jak tyle dożyją o ile ich korporacja nie wyssa i wypluje na bruk. Z tego wynika że w Eaton jednak przyszłości niema.
robot_produkcyjny 2016-05-29 23:06:27
Zapomniałem jeszcze dodać że:
Dyrektor na spotkaniach z pracownikami to chyba za kare jest bo mu kazali Ci wyżej do bulczy jak d...a w mydlinach :)
erwin 2016-06-04 13:01:32
Generalnie z tego co widzę to ciężko jest się dostać do tej firmy,a przynajmniej na stanowiska produkcyjne.Jeżeli nie masz znajomości albo kogoś kto cię tam przepchnie chociaż kawałek do przodu to niestety,ale jest lipa...i możesz sobie składać cv,wysyłać na maila,zostawiać na bramie,a nawet telefonu nie dostaniesz.Szkoda...
1
Ryśka 2016-06-20 22:48:06
Mam konkretne pytanie: jaka jest stawka miesięczna na stażu? ?
EK 2016-08-31 20:05:45
Wie ktoś jak aktualnie z zarobkami (netto) na stanowisku operator obrabiarek?
Od miesiąca wisi ogłoszenie że potrzebują osób na takie stanowiska, ale tylko w systemie 4 brygadowym.
Na wszystkich liniach pracują tam na 4 brygady, czy jest szansa się dostać normalnie na system 3 zmianowy od pon do pt?

Jurek 2016-09-06 09:07:48
Dziwna rekrutacja w tym zakładzie! !!!niby mają już kandydata a ogłoszenie wisi od 2miesięcy!!!!powtarzane średnio co tydzień lub dwa:):)
operator 2016-09-14 23:44:12
3 zmiany są od pn. do sob.
Pablo 2016-10-04 17:27:13
Jakie firma oferuje zarobki na stanowisku operator obrabiarek (oczywiście netto)?
Ile można liczyć na początek?
Scooter 2016-10-11 10:37:38
2800 brutto plus 200 dodatku plus jak robisz 4bryg. to jeszcze. 15procent do stawki.
przemooo 2016-10-12 14:03:43
Na pewno taki przedstawiciel handlowy ma jeszcze szansę na dwuskładnikowe zarobki, bo jest jeszcze pewnie prowizja do tego uzaleznione od wyników pracy. Ale nei wiem kiedy pojawią się oferty pracy, wiecie?
ras 2016-10-26 07:37:53
Oferty pracy są cały czas aktualne. Poszukaj po google bo są odświeżane. Szczególnie potrzebują ludzi na produkcję i UR. Problem w tym że albo chętnych brak (nadgodziny w weekend są obowiązkowe lub system czterobrygadowy), tudzież kadry wybredne.
Kolejna rzecz, z racji tych wszystkich dziwnych systemów typu 5S, 8D, A3, LPA, Lean, Hi5 i innych wymysłów korporacyjnych, których zwykłego "fizola" za bardzo nie powinno obchodzić a jednak musi znać na pamięć przed kierownikiem - praca w tym miejscu raczej dla młodych co jeszcze będą w stanie jakoś w tym się odnaleźć. Staremu pracownikowi wystarczyłoby powiedzieć "masz robić to i to", bez żadnych amerykańskich pojęć a zrobiłby to samo co my obecnie teraz robimy z tymi "ulepszaczami".
Kabaret się zaczyna teraz od strony BHP...

Zarobki na początek ok. 1800 na czysto bez nadgodzin i premii. Czyli tak jak w innych miejscach.
DEV 2016-10-27 20:08:37
Premia ile mniej więcej wynosi? Bo nowi pracownicy się zachwalają że na czysto spokojnie zarabiają 2500zł z premia, a z nadliczbówkami ponad 3tyś zł.
ras 2016-11-10 18:09:42
Brutto ok. 400-550zł w zależności jak wyniki produkcji wyszły. Wypłacana jest kwartalnie, nie co miesiąc.
To co mówią o zarobkach to racja, ale od nadliczbówek zbrzydnie Ci ta praca...
Sebastian 2016-11-16 22:57:26
Witam, szukam pracowników z okolic Cieszyna do wspólnego dojazdu. Pozdrawiam.
Zostaw swoją opinię o Eaton Automotive - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eaton Automotive