brak logo

Eaton Automotive

Bielsko-Biała

Opinie o Eaton Automotive

blue 2016-01-08 21:23
Kolega Misiu ma rację:) Fakt, dzięki systemowi czterobrygadowemu i obowiązkowym tzw.żółtym dniom można całkiem przyzwoicie zarobić, ale przez to jesteś non-stop w pracy!Weekend wolny raz na 3 miesiące... Zapomnij, że pójdziesz sobie np.na przyjęcie weselne w rodzinie. Jesteś ich własnością za parę stówek więcej. Ludzie nie wydalają w takim tempie, wszelkiego rodzaju "wspomagacze" są tutaj na porządku dziennym. Alkomatami może i sprawdzają na zakładzie, ale policja miałaby żniwo gdyby sprawdziła kilku wyjeżdżającym z Eatona krew:) Kierownicy i brygadziści... szkoda gadać, pod przykrywką szlachetnych zasad i ideałów i za kilka badziewnych gadżetów wyssą z ciebie ostatnią kroplę krwi, bo wyniki są najważniejsze. Nie jesteś człowiekiem tylko liczbą na liczniku na koniec dniówki. Szczerze nie polecam, no chyba, że jesteś samotny, nie planujesz rodziny i praca jest całym twoim życiem...
14
Agnieszka 2016-01-15 14:47
W Eaton Automotive robota jest na chwilę, a później do pola.

Co ja powiem dziecią jak do gara nie będzie co wrzucić, bo robota na chwilę?
xmen 2016-01-22 01:46
Pewnie ktoś z działu HR dostał rozkaz poprawić opinie na temat Eatona na tym forum i nie wysilając się zbytnio przekleił jakie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z "etyki" eatona :)
PanArek 2016-01-24 12:48
Firma szuka oszczędności na wszystkim a najlepiej się oszczędza na pracownikach dlatego podwyżki tak jak rok temu nie będą w kwietniu tylko w lipcu:) Szerzenie propagandy jak jest super jakim wspaniałym zakładem jesteśmy ile to nie mamy zamówień a poźniej takie coś:) Jeżeli jesteś osobą którą łatwo manipulować ten zakład jest dla ciebie a jeżeli masz odrobinę godności długo nie popracujesz:)
Nie polecam:)
5
Konstruktor 2016-01-24 19:10
Te 3000 złotych to jest bieda i nędza. Ja chce zarobić 3000, ale euro w Eatonie.
1
PanArek 2016-01-25 10:05
przemooo ale warto także napisać ile godzin miesięcznie spędza się w pracy:)I zgadzam się oszczędność na wszystkim to zły pomysł ale w Eatonie jest to na porządku dziennym.
1
Konstruktor 2016-02-02 13:50
W Bielsku ceny są z zachodu, a zarobki ze wschodu.
4
aaa 2016-02-05 23:51
Dajmos zgadzam sie z toba. Firma idealna, przyjsc na staz, zdobyc jakies doswiadczenie, porobic szkolenia i uciekac z tego kolchozu
1
tyracz 2016-02-25 12:05
firama kiedys spoko teraz to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracowałem ponad 4 lata ze starej ekipy z kturo sie przyjmowałe wiekszosc uciekł kasa nie taka zła ale parcie na wszystko ponirzanie a jak brak zamuwien to cie zwolnia ogulnie amerykanski [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak dla operatorów wtrzej juz lepiej chyba ze lubirz dziobac i donosic dla zysku to zajdziesz daleko
POETA 2016-02-25 18:02
Chopie gdzie Ty do roboty się nadajesz jak nawet przeczytać nie można coś tu chciał nabazgrolić. MASAKRA
6
tyracz 2016-02-26 14:00
naucz się czytać a tak poza tym co pracujesz fredzlu w eaton i nie masz co robić to net przeglądasz
jan 2016-03-21 15:38
Witam serdecznie Panstwa mam pytanie odnosnie przyjec czy orietujecie sie moze czy sa jakies?i jak można w razie czego dostac sie do Eaton.Bede wdzieczny za odpowiedz pozdrawiam wszystkich serdecznie na tym forum.
jan 2016-03-22 19:28
Witam dziekuje za odpowiedz Dajmos:)tak widziałem to ogłoszenie ale niestartuje az tak wysoko aczkolwiek jestem zwykłym robolem i chodzi mi o produkcje nie o jakies stanowisko jak dla mnie z górnej półki cv juz oddałem w zeszłym roku ale cisza i niewiem czy jest ses dawac nastepne?a orietujesz Dajmos czy sa przyjecia na zwykłego fizycznego pracownika?bedze wdzieczny za odpowiedz i oczywiscie pozdrawiam serdecznie.
pracownik eat 2016-03-22 20:14
widze ze tutaj wszyscu sie zachwalaja eatonem ale w rzeczywistosci tak nie jest, pieniadze coraz mniejsz sie zarabia, o podwyzkach mozna zapomniec bo zwiazki sa nieudolne i dyrektor robi co chce,kiedys podwyzki były zawsze po ocenie w kwietniu a od kilku lat sciemnia ze kryzys i sa dopiero od lipca a inne zaklady w europie maja wczesniej. A przechwala sie ze eaton w bielsku jest najlepszy. ZENADA szkoda waszego czasu.
4
micho 2016-03-30 21:43
Dziekuje bardzo za odpowiedz:)serdecznie pozdrawiem:)
boss 2016-04-20 14:22
newer ewer takiego gówna jak Eaton. szkoda zdrowia. a czasu wolnego nie kupisz,chyba że lubisz pracować na okrągło to good luck.
4
darko 2016-05-27 10:46
Mam pytanko.Ile podstawy netto i ile ewentualnych dodatkow (premie,4-brygadowka itd)jest w stanie dostac na poczatek operator w eaton bielsko-biala.Tak pytam ile realnie wychodza pracownicy netto miesiecznie.Dzieki ludzie za odpowiedzi
6
robot_produkcyjny 2016-05-29 23:02
Pracuje tam 2 lata nie napisze w jakim dziale bo to nieważne ale zastanawia mnie fakt że skoro jest to firma która przejęła produkcje zaworów od fiata z ich pracownikami to gdzie oni są ??? Starszych pracowników takich 50+ można policzyć na palcach jednej ręki a emerytur po 25 latach nie oferują :P.
Widzę na przykładzie mojego kolegi niespełna 60 lat że są wręcz gnębieni przez przełożonych (niewolników korporacji i własnych niekompetencji) za nic mają ich wieloletnie doświadczenie - sami będą w takim wieku jak tyle dożyją o ile ich korporacja nie wyssa i wypluje na bruk. Z tego wynika że w Eaton jednak przyszłości niema.
3
robot_produkcyjny 2016-05-29 23:06
Zapomniałem jeszcze dodać że:
Dyrektor na spotkaniach z pracownikami to chyba za kare jest bo mu kazali Ci wyżej do bulczy jak d...a w mydlinach :)
1
erwin 2016-06-04 13:01
Generalnie z tego co widzę to ciężko jest się dostać do tej firmy,a przynajmniej na stanowiska produkcyjne.Jeżeli nie masz znajomości albo kogoś kto cię tam przepchnie chociaż kawałek do przodu to niestety,ale jest lipa...i możesz sobie składać cv,wysyłać na maila,zostawiać na bramie,a nawet telefonu nie dostaniesz.Szkoda...
1
Ryśka 2016-06-20 22:48
Mam konkretne pytanie: jaka jest stawka miesięczna na stażu? ?
EK 2016-08-31 20:05
Wie ktoś jak aktualnie z zarobkami (netto) na stanowisku operator obrabiarek?
Od miesiąca wisi ogłoszenie że potrzebują osób na takie stanowiska, ale tylko w systemie 4 brygadowym.
Na wszystkich liniach pracują tam na 4 brygady, czy jest szansa się dostać normalnie na system 3 zmianowy od pon do pt?

Jurek 2016-09-06 09:07
Dziwna rekrutacja w tym zakładzie! !!!niby mają już kandydata a ogłoszenie wisi od 2miesięcy!!!!powtarzane średnio co tydzień lub dwa:):)
operator 2016-09-14 23:44
3 zmiany są od pn. do sob.
4
Pablo 2016-10-04 17:27
Jakie firma oferuje zarobki na stanowisku operator obrabiarek (oczywiście netto)?
Ile można liczyć na początek?
Scooter 2016-10-11 10:37
2800 brutto plus 200 dodatku plus jak robisz 4bryg. to jeszcze. 15procent do stawki.
1
przemooo 2016-10-12 14:03
Na pewno taki przedstawiciel handlowy ma jeszcze szansę na dwuskładnikowe zarobki, bo jest jeszcze pewnie prowizja do tego uzaleznione od wyników pracy. Ale nei wiem kiedy pojawią się oferty pracy, wiecie?
ras 2016-10-26 07:37
Oferty pracy są cały czas aktualne. Poszukaj po google bo są odświeżane. Szczególnie potrzebują ludzi na produkcję i UR. Problem w tym że albo chętnych brak (nadgodziny w weekend są obowiązkowe lub system czterobrygadowy), tudzież kadry wybredne.
Kolejna rzecz, z racji tych wszystkich dziwnych systemów typu 5S, 8D, A3, LPA, Lean, Hi5 i innych wymysłów korporacyjnych, których zwykłego "fizola" za bardzo nie powinno obchodzić a jednak musi znać na pamięć przed kierownikiem - praca w tym miejscu raczej dla młodych co jeszcze będą w stanie jakoś w tym się odnaleźć. Staremu pracownikowi wystarczyłoby powiedzieć "masz robić to i to", bez żadnych amerykańskich pojęć a zrobiłby to samo co my obecnie teraz robimy z tymi "ulepszaczami".
Kabaret się zaczyna teraz od strony BHP...

Zarobki na początek ok. 1800 na czysto bez nadgodzin i premii. Czyli tak jak w innych miejscach.
1
DEV 2016-10-27 20:08
Premia ile mniej więcej wynosi? Bo nowi pracownicy się zachwalają że na czysto spokojnie zarabiają 2500zł z premia, a z nadliczbówkami ponad 3tyś zł.
ras 2016-11-10 18:09
Brutto ok. 400-550zł w zależności jak wyniki produkcji wyszły. Wypłacana jest kwartalnie, nie co miesiąc.
To co mówią o zarobkach to racja, ale od nadliczbówek zbrzydnie Ci ta praca...
Sebastian 2016-11-16 22:57
Witam, szukam pracowników z okolic Cieszyna do wspólnego dojazdu. Pozdrawiam.
eatonowiec 2017-01-29 19:18
Witam, zarobki powyżej 2500zł dla nowego pracownika są osiągalne to fakt, ale nie ma opcji że nie robisz nadgodzin, po paru latach możesz dostać jakąś podwyżkę. Powiem tak.. parę lat temu mogłem się pochwalić że tutaj pracuję , teraz nie ma czym w porównaniu do innych zakładów.
6
zainteresowany 2017-03-01 19:02
witam!!prosze napiszcie mi ile zarobi pracownik produkcji od razu na reke w systemie 4br?z gory dziekuje za odpowiedz
1
ela 2017-03-02 11:19
witam mam pytanie jak jest obecnie w eatonie?
Kutasek 2017-03-02 11:52
Chujowo, ale stabilnie.
2
Piotr 2017-03-23 22:38
Pracowalem na UR w Eaton Bielsko Biala. dosc dlugo. Firma dobra, jedna lepszych w BB, chociaz juz inne ja doganiaja, przesadzaja troche z BHP i papierologia pod katem BHP.
Jednak zarobki sa calkiem fajne. Operatorzy na dzien dobry ok 2300-2800 pln netto, ur 3000-3700 netto.
Co roku sa podwyzki. Dla osob ktore sie staraja dochodza nawet do 8 %. Nadgodzin jest duzo ale platne tak jak trzeba, mozna wybrac wolne za te godziny.
Do tego premie (swiateczna niska bo ok 600 zl w porownania do 1500-2000 w okolicy), benefit, prywatna opieka medyczna itp itd.
 Ludzi z UR wysylani sa na szkolenia zewnetrzne w tematykach technicznych - w wiekszosci bardzo przydatne i ciekawe. Dostaja na to umowy lojalnosciowe no ale wiecie jak to jest z takimi umowami;-)
 Ogromna mozliwosc rozwoju.
Na jednym z UR szef jest podobno nerwowy i ciagle jedzie po ludziach, ale do przezycia jest.
8
Bubu 2017-04-20 21:22
Witam pojawilo sie ogloszenie na operatora wozkow i suwnic ile mozna zarobic?
2
lolo 2017-06-14 23:39
Nerwowy? On jest bardzo nerwowy i całe VA o tym doskonale wie. Aż dziw że kadry się tym nie zainteresowały. Szkoda bo najlepsi przez to odchodzą do innych firm. Za chwilę nie będzie miał kto naprawiać maszyn a jeśli już to awarie będą się ciągły między zmianami. Smutne, ale prawdziwe.
1
Ms 2017-06-25 17:09
Pracuje w Eaton w Uk , co prawda od niedawna ale jestem bardzo zadowolona i mam nadzieje, dopóki nie wrócę do Pl że tu pozostanę !
Praca nie jest ciężka (Ci co narzekają zapewne nie mieli ciężkiej pracy;p).
Dbają o pracowników, jeżeli jest upalnie kupują nam lody ;), kupują nam pizzę i nie tylko... dokarmiają ;) (mógłby powiedzieć ktoś, że to nic takiego natomiast ja bardzo doceniam takie "gesty").
Są organizowane imprezy. Mega dbają o BHP i wiele rzeczy, których codziennie się dowiaduje i pozytywnie mnie zaskakują. A wiem co piszę bo przeszłam przez różne "firmy" gdzie w większości mają na pracownika mocno wyj...e!
Mój plan po powrocie z Uk do Pl - pracować dalej w Eaton :))) !
1
Marta 2017-07-23 11:26
@Ms a możesz opowiedzieć coś więcej o zarobkach? To jeden z ważniejszych aspektów dla nowych, potencjalnych pracowników, którzy myślą o aplikowaniu na oferty pracy z Eaton Automotive.
Titititutut 2017-09-01 11:58
Operator obrabiarek ma teraz na wejście stawkę 2800 brutto + dodatek 200 brutto na stałe wypłacany, jak idziesz na 4zmianówke to +15%, po roku stawke podnoszą do 2950 brutto, co rok podwyżka zakładowa 3,5%-4,5% która można podbić maksymalnie do 6% oceną pracowniczą, z czego przeciętnie jak robisz swoje łącznie 5% dostaniesz. Premia świąteczna 600 brutto, premia "pod grusza"40% stawki brutto. Dużo nadgodzin, przymuszają, reżim BHP, co raz słabsze UR (duża rotacja, prawie same młodziki po szkołach), kierownictwo tragedia, wszyscy przesiąknięci korporacją. Tragedii nie ma, ale tak jak ktoś napisał - jesteś ich niewolnikiem, masz siedzieć cały czas w pracy i robić tyle ile nakazują.
Marta 2017-09-02 13:18
@Titititutut widzę, że bardzo dokładnie znasz warunki zatrudnienia. Czyli realnie po kilku latach pracy, jakiej wypłaty netto można się spodziewać? Czy Eaton Automotive wymaga wyrabiania nadgodzin? Są dodatkowo płatne?
ja 2017-09-06 11:00
beznadzieja
1
Marta 2017-09-10 12:30
@ja a co dokładniej jest dla Ciebie beznadzieje w pracy w Eaton Automotive i dlaczego? Tylko konkretne informacje pozwolą zrozumieć innym, niezatrudnionym w firmie osobom, co to może znaczyć dla nich w praktyce.
1
Zainteresowany 2017-09-19 16:41
Opiszcie prace na stanowisku Operator Obrabiarek.
Z goty dziekuje ;)
Były pracownik 2017-09-25 16:27
Praca w Eaton to odstąpienie od życia prywatnego zostawieniu swoich pasji i zostaniu nikim w korporacji. Ludzie nie są tam normalni ciągłą brawura i dyskryminacją pracowników pokazują kto jest gorą a kto w dole. Nie warto poświęcać zdrowia dla tego miejsca . Nie polecam !
Marta 2017-09-27 15:00
@Były pracownik, wcześniej starałam się dopytywać innych dlaczego tak sądzą poprzez podanie argumentów, np. kwestii umowy czy zarobków netto, nikt się niestety do tego nie odniósł. Dlatego ponawiam pytanie, może Ty jesteś w stanie na nie odpowiedzieć?
rampampam 2017-10-04 00:10
Co do pracy rzadko kiedy jestem po niej zmęczony i na tle innych zakładów naprawde nie ma cięzko. Jedyną zmorą wedlug mnie jest ilość nadgodzin po których chce się rzygać. Firma nie przyjmuje przez pośrednika co jest dużym plusem, stawka na początek ok 2800 brutto. Premia na rybke wzrosla do 1000zl brutto. Do dyrektora czy ludzi zajmujących sie rekrutacja czy nie wydaje wam sie że nowi operatorzy mają wygurowane stawki do ludzi ktorzy sa starsi stażem (5lat i dluźej) zero szacunku dla nich i tu mi sie wydaje ze dlatego ów osoby sie zwalniaja. Po przepracowanym 1 roku podwyzka 100zl, plus za ocene pracownicza maksymalnie 6% z dochodu, ale o tych 6% mozesz zapomniec jesli nie lizesz DUPSKA brygadziście =) Prace zaczyna sie 5.30, 13.30, 21.30 dla tych co lubią pospać by nie byli zaskoczeni :)
1
pracownik 2017-10-05 10:27
Tak a za rok bez wypadku trzy czekoladki. Premia świąteczna wzrosła bo zlikwidowano Mikołaja dla dzieci. Tak się chwalą ile dzięki nam zarabiają a nie stać ich żeby dać 2000netto na święta. Ludzie się starają aby audyty wychodziły jak najlepiej a i tak nic z tego nie mają.
3
Lulek 2017-10-10 09:03
Mlody ile na początek może zarobić
Zostaw swoją opinię o Eaton Automotive - Bielsko-Biała
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eaton Automotive