MOOSE Centrum Języków Obcych

Wrocław

Opinie o MOOSE Centrum Języków Obcych

Zadowolona 2011-12-04 09:40
Jeż też uważam ,że nie to bardzo dobra placówka. Od 2 lat mam 10 uczniów i nikt jeszcze nie zrezygnował. Jako nauczycielka mogę poświadczyć ,ze wszystko jest w porządku.
Bożena 2012-06-21 13:31
Mam tylko krótkie pytanie jak wyglądają te etapy rekrutacji, poinformowano mnie, ze pierwszy etap to krótki test i wypowiedź ustna, czy to wyglada jak konwersacje na studiach?narzucony temat i mam sie wypowiedzieć czy luźna rozmowa?proszę o jakieś podpowiedzi
10
~Paula 2012-08-07 13:14
A czy teraz w sierpniu trwa jeszcze rekrutacja na lektorów czy już zakończyła się?
Kasia 2012-08-07 15:39
Tam mają zawsze dwie rekrutację( przed i po wakacjach), ja kiedyś nie składałam CV w czerwcu ale złożyłam na końcu sierpnia i zaraz na początku września zaprosili mnie na rozmowę więc chyba możesz spróbować.
~Paula 2012-08-08 09:57
Jakie jest wynagrodzenie brutto za godzinę? I jaki procent z tego odchodzi?
6
~Paula 2012-08-08 10:03
Tzn Kasia jakie miałaś wynagrodzenie za godzinę i ile godzin w tygodniu?
3
~Paula 2012-08-10 20:22
Chodzi mi o wynagrodzenie netto za godzinę i ile ty akurat tych godzin miałaś, piszesz, że komplet. I kiedy w takim razie się tam rok szkolny zaczyna skoro na rozmowę zapraszają na początku września.
9
anita 2012-08-20 18:38
A jak wygląda drugi etap rekrutacji?
2
Darek 2012-08-20 19:22
Z tego co wiem to u każdego inaczej, ja napisałem bardzo dobrze test i miałem dużo referencji, dowiedziałem się tylko ,że dzwonili do szkoły, w której kiedyś uczyłem, więc u mnie w zasadzie zaproponowali mi już umowę, ale moja koleżanka dostała na 2 etapie sporo pytań metodycznych, pytali ją także co można zmienić w nauczaniu języków obcych w szkole publicznej. Ale jak już zostałaś zaproszona na 2 etap to znaczy że zdałaś egzamin językowy.
2
anita 2012-08-20 21:49
A jak jestem studentką i nie mam dużego doświadczenia w nauczaniu ? Nie wiesz może ile płacą w mniejszych miastach ?
~Paula 2012-08-22 11:06
Hej czy to prawda, że oni robią dwa etapy rekrutacji. Ja wysłałam aplikację 10 sierpnia i do tej pory nie mam odpowiedzi. Jak to jest? Czy to już oznacza, że w tym roku nie mam już szans?
3
~Paula 2012-08-22 11:10
Tak w ogóle to rok szkolny się od września zaczyna? To kiedy te rozmowy tj. rekrutacja jest?
daria 2012-08-22 21:08
W małych miastach mogą płacić inaczej, ale to już zależy od miasta i chyba cen na rynku - to jest post dla Wrocławia. Idź na rozmowę u siebie to się przekonasz. Rok szkolny zaczyna się chyba 1 września i wtedy chyba będą robić rekrutację, Z mojego doświadczenia wynika,że jak nie odezwą się do końca września to chyba nie masz szans na pracę, dużo ludzi chce u nich pracować więc nie wiem czy wszystkich zapraszają czy tylko wybranych. tego się chyba tutaj na forum nie dowiesz. napisz do nich maila.
~Paula 2012-08-24 13:11
Dostałam dzisiaj zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną ale w Koninie, w mieście którym mieszkam. I Pani powiedziała, że to potrwa 10 min o teście gramatyczno leksykalnym nic nie mówila, powiedziała tylko o wypowiedzi na wylosowany temat. Może nie we wszystkich oddzialach robią test gramatyczno leksykalny.
2
anonim1 2012-08-27 08:27
Czy zmieniło się coś w tej firmie?
AA 2012-08-27 20:07
W każdym mieście nawet małym jest test i rozmowa.Decyzja kogo zatrudnią zawsze podejmowana jest w Centrali. Czyli test i nagranie rozmowy wysyłają do Wrocławia.
~Paula 2012-08-28 12:03
Wczoraj byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w Koninie i miałam normalną rozmowę kwalifikacyjną po polsku po czym wylosowałam temat i była 60sekundowa wypowiedz po niemiecku nagrywana. Testu leksykalno-gramatycznego nie miałam, jestem po magisterce z germanistyki.
BB 2013-06-14 18:24
Sorry ale to chyba dane z przed wielu lat, ja w tej firmie pracuje w biurze od roku i umowa o dzieło jest tylko na 3 miesiące, potem jest umowa o pracę,Część osób ma także umowę o pracę od razu, to teraz standard, Pracują już teraz także faceci , także w biurach więc to także nieprawda. Prawdą jest ,że w niektórych oddziałach firma szuka pracowników tylko na 3 miesiące ale to standard w szkołach językowych,jednak wtedy o tym uprzedzają. Co do premii to prawda,że nie jest ją łatwo dostać. Plany są tak ustalone,że zawsze kilka oddziałów dostaje premię a w moim oddziale choć nie wiem jak się staram to premia sprzedażowa jest niezbyt często.Ale ogólnie chyba nie można narzekać.
2
Emm 2013-07-03 20:48
Byłam ostatnio na rozmowie na pracownika biura obsługi klienta.Oferowana Umowa o pracę na okres 3 miesięcy. Czy w ostatnim czasie ktoś podpisał umowę, zaczał pracę ? jak wyglada szkolenie ?
Milek 2013-08-29 17:44
Jestem zainteresowany praca w Moose, jedyne, co mnie zastanawia to, dlaczego w formularzu zgłoszeniowym pytają sie o numer dowodu osobistego i PESEL? strach wypełniać.
1
mirka 2015-01-27 23:26
i jak @benia? udało Ci się zatrudnić do nich do pracy? jestem w podobnej sytuacji jak Ty, tyle że ja dopiero w tym roku kończę studia, ale że z pracą ciężko, to postanowiłam się zacząć rozglądać już dziś i z chęcią skorzystałabym z Twojego doświadczenia w zaczynaniu pracy w tym centrum jezyków moose. Daj znać kochana czy udało Ci się
aniel 2015-03-29 03:00
No to bardzo ciekawe dla mnie jest to czy w sposób jakiś logiczny jesteście w stanie wytlumaczyc jak tam sie dostac do rpacy bo nie mam pojecia czy wsytarczy wyrazic chec czy praca lektora to bardzo trudna sprawa, prosilabym o cos - powiedzcie jak to wszystko wyglada. pozdrawiam i czekam na infomacje
Elżbieta 2015-09-26 11:26
Ja szukam pracy jako nauczyciel języka włoskiego w Wrocław ciekawi mnie czy szkoła MOOSE Centrum Języków Obcych nie potrzebuje korepetytorów w tym języku. Jestem nauczycielem z powołania i praca z uczniami sprawia mi przyjemność i chęć dzielenia się wiedzą (usunięte przez administratora)
bercik 2015-10-19 19:32
witam - duzo tutaj jest takich w miare pochlebnych komentarzy. Ja okolo 3 lata temu pracowalem dla tej firmy. W sumie nie ma sie do czego przyczepic ale... stawka jest bardzo niska dostanicie na reke cos 25-30 zl. A musicie godzine zegarowa pracowac i na wlasny koszt dojechac do klienta co jest srednio oplacalne. Dodatkowo trzeba pilnowac czy placa. W sumie srednio ciekawa maja oferte dla lektorów. Momo ze sie wybiera region to i tak potrafia rzucic w inne odlegle miejsce. W sumie inne firmy zblizone maja warunki. Nie ma sie o co zabijac
DD 2015-10-27 08:00
Teraz stawki są wyższe i zawsze sam decydujesz czy chcesz gdzieś jechać. Mam u nich 5 uczniów, 4 w swojej okolicy a do jednego dojeżdżam 15 minut i nie musiałem go przyjmować , grzecznie zapytali a ponieważ mi pasował termin to się zgodziłem. Proponowali jeszcze jednego ucznia z dalszym dojazdem i ekstra dopłatą ale powiedziałem,że nie dam rady dojechać i było OK , nikt nie naciskał.
helios 2016-02-22 13:08
Nie, wynagrodzenie nie jest stałe. Jest to zależne od liczby lekcji która faktycznie się odbędzie. Trafią ci się uczniowie odwołujący zajęcia i nagle twoje zarobki mogą spaść o 1/3.
mewa 2016-08-22 09:35
no właśnie, odnośnie tych kosztów dojazdu, czy nie są one w jakimś stopniu zwracane chociaż przez pracodawcę?
Lolek 2016-10-04 19:30
Wiadomo chyba, że Moose wykształci w np. angielskim każdego
Prokor 2017-01-10 12:27
Myślę, że na rozmowie kwalifikacyjnej stawka za Twoje pracę była ustalona. Zgodziłaś się i czemu teraz opluwasz firmę?
Sorka 2017-02-16 10:08
Wiem od znajomej, że to dobra firma. Pracuje dla nich już kilka lat i chce mnie tu ściągnąć. Ale już przeczytałam kilka wpisów i jestem zaniepokojona. Zdaję sobie sprawę, że ludzie często piszą takie teksty w odwecie za swoje niepowodzenia. Co ja mam zrobić poradźcie.
Lidia 2017-03-01 11:55
Wiecie, że w zakładce "Wywiad"- http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,62198,wywiad-grzegorz-kuzyk odnajdziecie informacje na temat systemów motywacyjnych w firmie?
Betti 2017-05-31 19:55
Pracuję w Moose od dwóch lat. Są plusy i minusy, jak wszędzie. Dla studentów - super opcja na dorobienie pieniędzy, praca dość miła i przyjemna. (usunięte przez administratora) - dojazdy we własnym zakresie, - niewdzięczna praca - chore dzieci, niekończące się odrabianie zajęć, (usunięte przez administratora) - jeśli w trakcie studiów dostaniecie pracę na etat - nie ma możliwości zwolnienia się bo już wiosna, bo już drugi semestr, bo to i tamto... - w biurze materiały dydaktyczne tylko z wydawnictw, z którymi Moose współpracuje. (usunięte przez administratora) (usunięte przez administratora) - możliwość kserowania materiałów w biurze w godzinach, w których każdy człowiek pracuje, a (usunięte przez administratora) + polecam studentom, którzy mają mało zajęć - dużo czasu na jeżdżenie, odrabianie, przygotowywanie każdemu z osobna lekcji co tydzień + studenci: na pewno ta praca jest lepsza niż zasuwanie w sklepie odzieżowym/drogerii po 10 h + zapomnijcie o zaproponowaniu kawy czy herbaty, nawet w ulewne listopadowe/grudniowe wieczory, gdy idziecie do uczniów w ulewę lub śnieżycę + fajne doświadczenie, samodzielna praca, + jeśli ktoś chce zostać nauczycielem - dobry wybór, duży rozwój, możliwość samodzielnego prowadzenia lekcji i wypracowania swoich własnych metod nauczania Podsumowując: wszystko zależy od tego, na jakim jesteśmy etapie - czy na studiach, czy mamy pracę i jak nam przydzielą uczniów. Pierwszeństwo mają tzw. "starzy wyjadacze", którzy przejmują najlepsze kursy, najbliżej domu z zeszłego roku. Super praca dla studentów i przyszłych nauczycieli. Dla osób mających intensywną pracę na etat - radze się zastanowić. Pracodawca nie daje żadnych bonusów świątecznych, nie docenia pracownika za wyciągnięcie ucznia z 2 na 4, albo za świetne przygotowanie do egzaminu. Nie ma bonifikat ani podwyżek, możecie co najwyżej dostać czekoladę na koniec kursu, ale to też nie zawsze.
Paulina 2017-06-20 09:16
Szukam pracy jako lektor i mam pytanie. Lektora z jakim językiem firma potrzebuje? Nic nie ma w ofercie a bardzo zależy mi na pracy w firmie , może ktoś podpowie? Czy można liczyć na godziwy zarobek?
Prokor 2017-06-23 18:49
Chciałby aplikować do firmy ale zanim to zrobię może dowiem się na forum jak jest w firmie? Jaka jest atmosfera ponieważ dla mnie to jest ważne! Będę wdzięczny.
Zostaw swoją opinię o MOOSE Centrum Języków Obcych - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MOOSE Centrum Języków Obcych