brak logo

Sundins Skogsplantor

Växjö

Opinie o Sundins Skogsplantor

Mj 2016-03-14 22:53
Widzę ze kierownik pisze .....pewnie ze chwalisz swój oddział lidkoping ale każdy zna opinie i wie co sie tam dzieje a opinia o tymże pant kierowniku jest znana wszystkim o nów jest dobra a napewno nie zmieni jej przez pisanie podszywając sie pod innych chociaż ma już w tym wprawę ........,
3
Barot 2016-05-27 18:43
Pracuje od roku w firmie Sundins ,i ogolne wrazenia bardzo dobre pieniadze zawsze sie zgadzaja i sa na czas ,mila atmosfera ,w lepszej firmie nie pracowalem :)
1
Oscypek 2016-05-27 18:57
najlepsza firma w jakiej pracowalem/pracuje mila atmosfera pieniadze na czas wszysto co Naj znajdziesz tutaj pozdro dla ziomkow z odzialu Lidkoping :D
1
SiwoSowa 2016-05-27 19:07
Mialem okazje pracowac w rozych firmach za granica i jesli chodzi o Sundins to nie zaluje ze mam okazje w niej pracowac. Mila atmosfera w pracy jak i po pracy. Lidkoping the best !
1
P swiostek 2016-05-28 09:45
Pracowałem 3 sezony w lidkoping polecam praca ciężka ale rekompensuje to wypłata która jest zawsze na czas dobry klimat polecam pozdro dla oscypków buczka Tomka i Prezesa
tost 2016-05-29 18:49
Wszystkim dogodzić się nie da, ale wszystkich wku....to już żaden problem :)
Ja osobiście złego słowa nie mogę powiedzieć o firmie i ludziach z którymi pracuję w Lidkoping. Firma daje mi możliwość rozwoju wysyła na szkolenia, kursy i daje zarobić. To czego chcieć więcej? Atmosfera super ludzie też:)
1
WS 2016-08-13 23:31
Hej !
Zagladam na ta strone co jakis czas. tak, zeby wyczuc atmosfere. Ciesze sie z tylu pozytywnych opinii. Faktycznie od 2 lat nie organizujemy juz naborow w Polsce. Nie mamy takiej potrzeby. Dla kilku ludzi nie ma sensu organizowac podrozy. Od jakiegos juz czasu wraca do nas wiekszosc pracownikow. Linköping - uwazam za najlepiej dzialajacy odzial naszej firmy. Wzorowy, do nasladowania. Moze ( bardzo bym tego sobie zyczyl ) kiedys wszystkie takie beda. Sa juz takie ktore go doganiaja ( z Cezarym np. ) Kto do was pisze- doskonale wiecie ( nasi pracownicy ) po inicjalach. Ktos tam napisal o L ktory nagania ludzi. Chyba nie ma aktualnych wiadomosci. Nikt nie nagania do nas ludzi. Powtarzam - nie mamy takich potrzeb. O tych kilku- ktorych potrzebujemy decyduje osobiscie polegajac miedzy innym na opinii naszych pracownikow na ktorych opini sie opieram. Oni wiedza coraz lepiej kto da sobie rade z ta ciezka praca. Ciezka ale wciaz bardzo dobrze platna.
Pozdrawiam naszych Sundinowcow.
WS
2
WS 2016-08-13 23:35
Sorry
Mialo byc Lidköping

Pozdrawiam
WS
młody 2016-08-28 12:56
Witam!
Co jest miarą tego sukcesu oddziału z Lidköping na tle całej firmy?
Z tego co się orientuje to oddział ten od niedawna uznawany był za nie najlepszy...więc jako człowiek,ktory bierze w tym udział(w tworzeniu tego sukcesu W.S) dlaczego nie przeorganizuje w takim tempie inne oddziały?

Pozdrawiam!


1
MJ 2016-09-02 06:26
Ktoś Cię musi polecić i poręczyć za Ciebie...tak to działa . A jeśli chcesz się zatrudnić bez poręczenia skontaktuj się z Waldemar em , kontakt na stronie sundins-skogsplantor.se
MJ 2016-09-02 06:27
Ktoś Cię musi polecić i poręczyć za Ciebie...tak to działa . A jeśli chcesz się zatrudnić bez poręczenia skontaktuj się z Waldemar em , kontakt na stronie sundins-skogsplantor.se
Sven kutasson 2016-10-19 22:00
Nie polecam tej śmiesznej firmy.
5
ten ten 2016-10-19 22:04
Widocznie się nie pokazują @njk, ale i tak o nowych ofertach pracy dowiadywać się bezpośrednio u nich. Najwazniejsze dla mnie jest to, żeby wypłata była adekwatna do powierzanych zadań. A jak preie dorzucają to jeszcze lepiej o nich świadczy. A socjal?
Mj 2016-11-26 22:22
Dla mnie ten pan z lidkoping to chyba ma kompleks który główny szef Waldemar toleruje . Najgorszy oddział. Banda idiotów dla których kurs korony jest ważniejszy od szacunku do samego siebie banda idiotów i zakompleksionych wieśniaków
7
Szef...Waldemar 2016-11-30 23:50
Do MJ
Nie wiem jaki kompleks masz na mysli. Lidköping najlepszy zdecydowanie. Bardzo obrazasz ludzi tam pracujacych. Maja szacunek do pracy i wynagrodzenia ktore za ta prace otrzymuja. Tak jak to wyglada w normalnie funkcjonujacym rynku. Rynku dzisiejszych czasow. Nikt jeszcze nie wymyslil nic lepszego. Ma swoje ogromne wady - bogaci sie bogaca a biedni biednieja. Ale sa panstawa, firmy, ktore wciaz oferuja wiecej kasy za dobrze wykonana prace. Kurs korony oczywiscie ma znaczenie Ale nie ma nic wspolnego z szacunkiem do samego siebie. Wrecz odwrotnie - szacunek do samego siebie masz kiedy zrobisz cos pozytywnego. Za tym idzie pozytywna ocena i odpowiednie wynagrodzenie co w tym zlego ?
Waldemar 2016-11-30 23:54
A mozesz jakos blizej napisac dlaczego?

Waldemar
Sven kutasson 2017-01-12 01:19
Uderz w stół a nożyce się odezwą!
7
Waldemar 2017-01-19 15:51
Uderz kula w plot a zrobi sie otwor. Uderz glowa w sciane a... sciana zostanie na miejscu. Argumenty doprawdy niezaprzeczalne. Analiza naprawde doskonala. Ze na poziomie 5-10 letniego dziecka...No coz... wazne ze szczerze i z checia.
Opinia o pracodawcy : "pracownicy to banda idiotow i zakompleksionych wiesniakow" pomijajac ze to argument z dennej polki... zeby to chociaz byla opinia o pracodawcy...
Na szczescie pomimo tych naprawde jednostkowych zupelnie pozbawionych sensu komentarzy firma trzyma sie znakomicie. od 2008 roku zatrudnienie wzroslo od 80 do 156 pracownikow zatrudnionych w okresie luty- grudzien w 2016. W tym roku przewiduje przekroczenie 170. W perwszej kolejnosci przyuczamy pracownikow z zalesien. W tym roku po raz kolejny nie przeprowadzamy naboru w Polsce. Nie wiem czy do tego wogole wrocimy. nie mamy potrzeby przeprowadzania nagonek. Dzisiaj pozostalo kilka.. max 5 miejsc pracy do zalesien. Za tydzien ich juz nie bedzie. Te miejsca pozostawilem wylacznie dla osob rekomendowanych przez naszych stalych pracownikow.
To swiadczy o tym, ze my pracodawcy Sundins uwazamy naszych pracownikow za odpowiedzialnych inteligentnych ludzi.

Pozdrawiam naszych Sundinsowych chlopakow i dziewczyny
zyczac duzo... ziemi w... ziemi
1
Gryzzllllii 2017-01-20 14:56
Oj Panie Waldemarze. ..
Jest Pan nie sprawiedliwy pisząc takie rzeczy.
Nie kieruje się firma na pewno inteligentnym pracownikami.
Firm za kieruje się wyłącznie osobami które nie potrafią mówić A już na pewno które nie upomną się o syn jaki panuje np. Boxholmie.
Dużo by pisać ale prawda z czasem sama się obroni.Wiele osób czuje żal do sposobu kierowania , zawierzania czegoś pewnym osobom i braku chęci słuchania.
11
Skogsarbetare 2017-06-26 15:01
Jezeli lubisz wchodzic tam gdzie slonce nie dochodzi bez wazeliny komus, pracowac ponad normy jak wol, nastawiac sie wykwintnych trunkow ( chlac dzien w dzien a w weekend to dopiero za swoje i dawac innym ) i przyjmowac za wszystko krytyke co robisz ( nawet za kogos zeby sie nie narobil ), nie odzywac sie jak Ci cos nie pasuje bo zaraz polecisz do domu to ta praca jest w sam raz do Ciebie :)
4
Kou 2017-06-28 13:02
Ujęta całą prawda w kilku zdaniach. I ta zawiść o byle bułkę.
4
Ledningsröjare 2017-07-22 21:40
Z tego co Mi wiadomo wielki Walduś dostał kopa z firmy .
3
Marek 2017-07-24 11:27
Zawsze w życiu kierował się kilkoma ważnymi zasadami, że dzięki którym znam swoją wartość i nie muszę oglądać się wstecz. Jedna z nich to szczerość... Nie cierpię anonimowych wpisów... to jest takie żałosne! Większość negatywnych opinii pozostawiają Ci, którzy zostali wywaleni bo: NIE CHCIAŁO IM SIĘ PRACOWAĆ, BYLI NIE ŻYCIOWI, ASPOŁECZNI, OSZUKIWALI itp. itd. Pozostawiają także Ci, którzy nie dali rady w tej ciężkiej pracy i obwinia ja za to wszystkich tylko... nie siebie!
Panowie!!!! Mniej jadu, więcej samokrytycyzmu, czasem trzeba walnąć się w pierś!
Jedna z moich zasad :jeśli jakaś praca mnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to się zwalniam a potem nie pierd... Jak to tam jest źle i jakie ciul ram pracują, tylko idę dalej!
Co do Waldemara... choć charakter ma trudny, to niezmiennym faktem jest to ŻE TO JEST FACET, KTÓRY DLA NAS POLAKÓW, NAJWIĘCEJ W TEJ FIRMIE ZROBIŁ! TO JEST FACET, KTÓRY ZNA SWOJĄ WARTOŚĆ! Jak i ja :)
Pozdrawiam Wszystkich pracujących, jak i tych wiecznie sfrustrowanych! Więcej uśmiechu, życzliwości Wam życzę.
2
Ledningsröjare 2017-07-26 16:33
Przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś .Jeśli uważasz ,że wszyscy którzy pracowali w Sundins Skogsplantor a już tam nie pracują to aspołeczni nieudacznicy ,lenie itp .to oznacza ,że albo ślepo powtarzasz opinie albo jesteś wołem do pracy ponad normy ,wykonującym ślepo rozkazy .Chociaż częściowo się z tobą zgadzam ,że 70 procent to tępe ogry.Ja jego zasług nie podważam ,jeśli wiele zrobił dla ludzi to OK .Ja rozumiem ,że ogrami się lepiej zarządza.Co do anonimowości to przecież sam się nie przedstawiłeś dokonując wpisu.

P.S. Ja mimo tego,że pracowałem w Sundins to odszedłem nie dlatego ,że jestem nieudacznikiem ale dlatego,że nie chciałem pracować w Kołchozie i nadal pracuję w Szwecji od kilku lat w lasach i na liniach energetycznych .Pozdr.
2
Skogsarbetare 2017-07-27 22:06
Witam. Pracowałem w sundinsie. Zwolnilem się z tego powodu bo dla tego że nie mogłem patrzeć jak przyjeżdżalo "szefostwo" na grilla po pracy i musztrowalo ludzi. Zwykły pracownik nie mógł mieć zdania. Nie kradlem, nie oszukiwalem i nie miałem układów w firmie. Ja nikomu do tyłka nie miałem zamiaru wchodzić - stawiać dziennie browara albo flaszke. Przełożeni zawsze wszystko wiedzieli najlepiej a przyszło co do czego to nic nie wiedzieli i nic nie umieli. I jeszcze wmawianie ludzia, że w innych firmach tylko jest gorzej a Sundins na pierwszym miejscu w se. Panie Marku J. na pewno wie Pan najlepiej ale radzę to samo co Pan - więcej samokrytycyzmu. A nie to co powiedział Pan Waldemar to świętość ????. I dzięki Panu Waldemarowi wielu bardzo dobrych ludzi straciło pracę bo coś mu się nie podobało - lepiej zostawić pijalow i wazeliniarzy - ale nie wszyscy tacy są(tylko boją się odezwać). Pozdrawiam ????
4
gość 2017-07-27 22:10
Karma zawsze wraca ... Mam nadzieję,ze Pan Waldemar w końcu zrozumie swoje zachowanie i to jak traktował ludzi(zero szacunku,zero pomocy medycznej,zero wdziecznosci za dobra prace ).. Ciekawe ktore pupilki mu teraz pomoga.
5
Julita 2017-07-28 11:25
@Marek, na forum nie ma obowiązku przedstawiania się prawdziwymi personaliami, to dobra wola użytkowników. Co zatrudnienia w firmie to napisz czy umowa jest zawierana w Szwecji czy w Polsce istniej biuro zajmujące się kwestią zatrudniani i delegacji pracowników?
Elf 2017-07-28 13:17
Jak to kto? Kobylasty z KRÒLEWIA KAMIENI
1
Marek 2017-07-28 13:20
Witam @Julita. Biuro mamy w Szwecji w Växjö. Umowy są podpisywanie w biurze w Szwecji po wstępnej weryfikacji, której dokonuje kilka osób w firmie, między innymi mojej. Osobą kontaktową mówiąca po polsku obecnie w biurze jest Artur Kowol. Po wejściu na stronę firmy www.sundins-skogsplantor.se, proszę kliknąć na polską flagę w prawym górnym rogu strony. Pozdrawiam Marek
Łoł 2017-07-28 13:36
Szwedziki wyczuli prawdziwe intencje Waldemara a widząc do czego Polacy doprowadzili inne wspaniale funkcjonujące firmy w europie, mieli już porównanie i nie doprowadzili do kolejnych takich sytuacji gdzie sami u siebie musieli by prosić o pracę. Waldemara nie będę ani osądzać a ni oceniać. Wiem jedną popełnił podstawowy błąd. Otaczał się niestety ludźmi aspolecznymi. Wstać wysadzić zachlac ból za normalnoscia i dalej tyrka żeby cyfry się zgdzaly. @Marek ty należysz do rzadkości ale ucz się na cudzych błędach ;)
Pozdrawiam ;)
2
Waldemar 2017-07-29 22:27
Hej
Zwolnilem sie sam. Zrobilem to 6 miesiecy przed dniem odejscia pomimo tego, ze mialem w umowie 1 miesiac wypowiedzenia. Dziekuje za przymiotnik "wielki".
Odszedlem z wielu powodow o ktorych nie mam zamiaru kogokolwiek z was informowac.
Troche sie obawialem jak bedzie, to naturalne. Dzisiaj juz wiem, ze byla to jedna z najlepszych decyzji mojego zycia.
Waldemar 2017-07-29 22:43
Hej
Dziekuje ze nie podwazasz moich zaslug. Jednak wedlug mnie, zdecydowana wiekszosc ludzi zwolnionych z firmy nie pracuje w Sundins poniewaz nie spelniali oczekiwan w roznym zakresie i ja sam osobiscie o tym ostatecznie decydowalem. I nie chodzi o to kto byl ogarem lub nie. Decydowaly o tym bardzo rozne wzgledy. Nie zaluje zadnej swojej decyzji.
Taka jest rola szefa pracownikow, zwlaszcza tych pracujacych za granica z dala od domow, zeby wszystko funkcjonowalo tak jak powinno. To bardzo trudne zadanie. Okazalo sie nie mozliwym do zrealizowania kiedy Sundins podzielil sie na 13 oddzialow.
Waldemar 2017-07-29 22:53
Hej
Sam przyjezdzam na grila do naszych chlopakow. Przywoze alkohol i nie oczekuje tego od nich. Na grila przyjezdzam tylko do moich najblizszych znajomych. Jesli masz dowody na to ze ktorys z szefow pojawial sie na waszym grilu i musztrowal ludzi to czekam na konkretne nazwiska.
I przedstaw sie. Nie grozi Tobie przeciez nic z mojej strony. Nie pracuje juz w Sundins.
Nikt z "bardzo dobrych" ludzi nie stracil pracy. Podaj jakies nazwisko to napisze dlaczego stracil prace.
Waldemar 2017-07-29 23:07
Hej!
Karma postanowila mnie wynagrodzic. Jestem w miejscu w ktorym kiedys pracowalem. Czuje sie naprawde fantastycznie.
Nie do konca wiem o co Tobie chodzi z ta pomoca medyczna. Byc moze jakies zwarcie w synapsach jesli wiesz co to takiego jest.
No i ta wdziecznosc. To znaczy, ze mialem byc wdzieczny za to ze wykonales swoja prace ??? Wdzieczny za to, ze otrzymales za swoja prace wynagrodzenie ??? Wiele slow mi sie cisnie na usta ale sobie daruje.
Wiesz mam propozycje, nie pracuj juz w Szwecji, wroc do Polski zatrudnij sie gdziekolwiek i narzekaj ze szef nie jest wdzieczny za wykonanie Twojej niewiele wymagajacej rozumu pracy.
Powodzenia.
Waldemar 2017-07-29 23:14
Hej
Twoja opinia jest chyba najtrudniejsza do ogarniecia ( jeszce nie wiem jakie sie pojawia )
Zrozumialem tylko to z tej wypowiedzi ze " otaczalem sie ludzmi nie spolecznymi " mysle...
mysle... i niestety przerasta mnie to. Nie mam pojecia o co chodzi.
Pozdrawiam
Waldemar Sanko 2017-07-29 23:35
Hej
Tak ogolnie. Widze wzrost aktywnosci. OK,... to tylko 2-3 osoby. Tyle co nic w zasadzie. W firmie Sundins przez wiekszosc roku pracuje ok 170 osob. w sezonie zalesien ok 220. Te 2-3 osoby w zasadzie nie przekraczaja bledu statystycznego. Wiec w zasadzie nie powinienem sie przejmowac i ... tego nie robie.
Mam do was jedno wyzwanie... anonimowi narzekacze, szczekacze, hojterzy.
Przedstawcie sie, piszac imie i nazwisko...jesli macie tylko odrobine, ciutke, kawaleczek, meskich... JAJ.
Ja nazywam sie Waldemar Sanko, mieszkam w Linköping pracuje u Patrika Staaf ktory jest wspoludzialowcem Sundins.
Piszcie fakty, nazwiska...nie badzcie tchorzami. Wciaz mam dosc duze wplywy w Sundins i wiele rzeczy negatywnych moze rozwiazemy. Chyba ze tego sie wlasnie boicie. Ze to co piszecie to poprostu zwykle ulewanie, wymioty zawodu, i ch... wie czego
Odwagi...
Pozdrawiam.
Waldemar Sanko 2017-07-30 00:33
Hej!
I tak konkretnie. Oczekuje prawdziwych imion i nazwisk w miejsce "wiele dobrych osob".
Podajecie imie i nazwisko a ja odpisuje ... dlaczego ta konkretna osoba dostala prace i dlaczego ja stracila w Sundins.
Jaja do wora prawdziwi, odwazni faceci i dawajcie...
Pozdrawiam
Ledningsröjare 2017-07-30 01:25
Hej
Przymiotnik ,,Wielki ,, nadałem tobie dlatego,że zawsze z szeregowym pracownikiem rozmawiasz z pozycji Wielkiego Bossa czyż nie ? Skoro decydujesz się pisać na jakimkolwiek forum to oznacza,że liczysz się z anonimowością użytkowników .Ja rozumiem,że będąc szefem personalmym podejmuje się decyzje raz lepsze raz gorsze to tobie przyszło z tym żyć .Jeśli zrobiłeś więcej dobrego dla ludzi to OK chwała Ci za to .Ja napisałem,że większość to OGRY bezmyślne i to jest prawda a kierowanie nimi jest łatwiejsze bo to woły do roboty wystraszone .Myślę jednak,że te opinie 2 3 ludzi bardzo ciebie musiały dotknąć skoro obrzucasz mnie epitetami .Jeśli wydaje się tobie,że piszesz z kmiotem to się mylisz.I nie pisz ciągle ,że pracuje tylu a tylu i wszyscy są zadowoleni tylko 3 się zerwało z łańcucha . Ta lugnt Waldemar ingen stress. Hälsning
2
Waldemar 2017-07-30 19:33
Hej!
Nie poruszaja mnie wypowiedzi ktore sa w miare rzeczowe, chociaz troche zblizone do fatow. A te ktore sa nieprawda staram sie wyjasnic nawet jesli to jest 1 opinia. Nie umiescilem w swoim komentarzu do twojej wypowiedzi ani jednego epitetu. Jeli tak to go wsakaz bo ja niestety niedostrzegam.
Z bezmyslnymi ogarami pracuje sie beznadziejnie. Tak jak sens tego slowa - bez nadziei na to, ze cos mozna zrobic lepiej, usprawnic, byc bardziej konkurencyjnym w jakosci wykonania prac itp.
Dlatego teraz pracuje w miejscu w ktorym mam mozliwosc zbudowania tej jakosci. Opierajac to na ludziach ktorzy mysla. A powinni pomyslec i o tym, ze wykfalifikowany fachowiec w kazdej dziedzinie, zawsze bedzie miec prace.
Domyslam sie ze z firmy odszedles conajmniej rok temu. Poniewaz o mojej rezygnacji ,wszyscy pracownicy Sundins dowiedzieli sie ode mnie w listopadzie w zeszlym roku.
Tak, rozmawiam z pracownikami z pozycji szefa, ktorego obowiazki wykonuje co w tym dziwnego ?
Od zakonczenia mojej pracy w biurze Sundins nie bardzo mnie interesuje jak wielu ludzi nie jest zadowolonych w innych miejscach. Rozpoczynajac prace tutaj powiedzialem wyraznie naszym pracownikom, ze kazdemu niezadowolonemu z pracy ze mna zalatwie przeniesienie w inny rejon Sundins. Poza tym pracy w szwedzkich lasach nie brakuje i kazdy jesli jest "dobrym pracownikiem" znjdzie prace rowniez poza Sundins.
Nigdy nie zrozumiem anonimowego narzekania. Zamiast anonimowo narzekac, zmienialem prace. jesli nie bylo mozliwosci zmiany tego co mi nieodpowiadalo przenosilem sie. Juz tak 6 razy. W czym problem?
Ta strona ma za zadanie w miare merytorycznie opisac warunki pracy. Wysylajac opinie pojawia sie taka informacja. I o to chodzi, jesli juz anonimowo to chociaz zgodnie z prawda. To nie sa strony do hejtowania , maja sluzyc pomoca ludziom ktorzy byc moze chca podjac prace w szwedzkich lasach.
Ja pomimo ze zwolnilem sie ze stanowiska szefa personalnego polecam Sundins. Zwlaszcza jako pierwsza prace. Na szwedzkich warunkach, bez posrednikow, ze szkoleniami. A czy sie komus tutaj spodoba czy nie to powinien sam ocenic. Tutaj nie podpisuje sie cyrografow. Mozna zrezygnowac w kazdej chwili.
1
Ledningsröjare 2017-07-30 20:17
Hej
Ja z firmy odszedłem już kilka lat temu to tak przy okazji wyjaśnienia. Widzę ,że realizujesz swoje ambicje więc nie pozostaje mi nic innego jak życzyć powodzenia.Kończę te moje ,,nieprawdziwe,, wywody bo do ciebie i tak nic nie dociera czy to merytorycznie czy nie .Niby nic ciebie nie interesuje a jednak odpisujesz ,niby się nie przejmujesz a jednak.... Realizuj dalej swoją politykę względem pracowników bo widzę twoją nieomylność która spływa po tobie blaskiem chwały .
4
Skogsarbetare 2017-07-30 20:47
Zgadam się z opinią. A co do mojej kwestii to przytoczyłem fakt musztrowania i mówienia źle o pracowniku przy grillu. To jest wyłącznie kwestia człowieka który da sobą manipulować i obrażać. Ja jestem wrażliwy na takie poniżanie pracownika i dlatego się zwolnilem. Nie wiem może to jest normalne dla Ciebie bo przez tyle lat nauczyles się "szefowania" i nie jesteś wyczulony na krytykę bo wszystko wiesz najlepiej. I te chamskie odzywki, że jak się nie podoba to do domu - na twoje miejsce jest paru innych ( przyjedzie ktoś i nie przepracuje miesiąca ). Życzę powodzenia w dalszym "szefowaniu" to na pewno wyjdzie dobrze firmie
3
gość 2017-07-30 20:55
Waldemarze wiesz co ro znaczy wdzięczność? Jeśli czlowiek dobrze pracuje to sie ma do niego szacunek ... A Ty co .. ? Kazdego dnia zmieniasz zdanie .. Zostawiasz w pracy czlowieka co dawno powinien wyleciec a dobrych pracownikow nie szanujesz... Co do grila ta Ty niczego nie oczekujesz bo jestes takim egoista ze przyjezdzasz z napojami i sam pijesz .. Nawet nie poczestujesz.. Mialem okazje posluchac Cie pod wplywem alkoholu i nie dziwie sie ze jestes sam jak palec bo nie masz za grosz szacunku do kobiet,rodzin,ludzi.. Twoj slownik swiadczy o Twojej inteligencji.
3
Waldemar 2017-07-30 21:39
Ok. Dziekuje.
Moze nie jestem nieomylny ale wiem w jaki sposob chce pracowac z ludzmi. Do tej pory wychodzilo to dosc dobrze. Zycie pokaze jak bedzie dalej.
Waldemar 2017-07-30 21:46
Na pewno sie nie zwolniles z tego powodu. Nikt do tej pory nie zwolnil sie z powodu rozmow przy grilu. Na grilu bywam wylacznie w Åtvidaberg. Nikt z chlopakow tam pracujacych nie zwolnil sie sam.
Nigdy nie wysylalem nikogo do domu. Tak jak juz pisalem kazdemu pracownikowi ktoremu nie podoba sie wspolpraca ze mna zapewniam miejsce w innym oddziale Sundins.
Waldemar 2017-07-30 22:04
Hej Gosciu !
Dziewczyno jednego z naszych juz bylych pracownikow. Nie powinienem w zasadzie tego komentowac bo jestes z zewnatrz. Twoj przyklad pokazuje jednak ze nie powinienem sie zgadzac na dluzsze przebywanie osob niezatrudnionych. Jesli chcesz powiedziec ze mam kiepski slownik i wynikajacy z tego brak inteligencji to musze ciebie rozczarowac. Jest zupelnie inaczej niz sadzisz.
Za to o twojej inteligencji swiadcza tego typu zwroty... ataki personalne. Niskie, Jak to powiedzial Borowski do Ogorek. " Ze ktos puka w dno ...od dolu"
Dziwie sie tylko jednej rzeczy. Wylewanie zolci za to ze twoj chlopak mial byc poprostu przeniesiony do innej brygady w zwiazku z mniejsza iloscia pracy w Åtvidaberg a wieksza w Kisie. Dlatego ze najkrocej w Åtvidaberg pracowal- rok tylko.
Zenujace.
I nie wiem czy ty chcesz mu pomoc czy zaszkodzic tym pisaniem? Czy to tylko takie polskie naturalne wylewanie jadu
Justyna 2017-07-31 08:05
Waldemar przestan obrabiac mi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Przeczytaj fb bo w przeciwienstwie do innych tutaj ja jestem szczera i moge Ci pow.co mysle ...
1
Ledningsröjare 2017-08-07 12:46
Hej
Ja osobiście znam kilka ,,firm,, w których ,,szefowanie ,, trwało i trwa nadal z tym,że od dwóch ,trzech lat jest tam ogromna rotacja ponieważ większość röjare którzy tam pracowali kilka lat pouciekało do innych firm / nie dlatego,e si€ nie nadawali do tej pracy / a Ci którzy tam pracują teraz to 80 % tak jak napisałeśpracują jeden góra dwa miesiące i uciekają.
Co do firmy Sundins niemam pretensji jedynie personalnie .
Pozdrawiam
3
Skogsarbetare 2017-08-27 11:50
Teraz pracuje w konkurencji i jest jak narazie bardzo dobrze. Chłopaki są spoko. Szefostwo tez ????
1
Maciej 2017-08-29 16:56
Pracowałem na wycince przez 5 tygodni oraz 12 tygodni na sadzeniu.Przez tak krótki okres pracy mogę śmiało powiedzieć o tej firmie same superlatywy, wiadomo... każdy jest inny i ma inne przyzwyczajenia ale jeśli jesteś inteligentny, zawsze można się dogadać w każdej kwestii.Pieniądze dobre i Z A W S Z E na czas .W skali 1-10 oceniam firmę na 8.
1
Anarchista z Njurchulten 2017-09-17 19:15
Działam 7 sezon,w tym 4 u dobrego wajzera ,przeżyłem 2 lokalnych polskich szefów i jednego firmowego .Mimo tego że zawsze najwazniejszym dla mnie Szefem był mój szwedzki szef(dealer), a nie polska kadra z która nie utrzymywałem zbytnio kontaktu i vice versa nie mogę powiedziec złego słowa o firmie.Zastrzeżenia mam jedynie do relacji międzyludzkich ,i knucia jeden przeciw drugiemu ,ale to już polska mentalnosc, tak jest wszędzie na całym świecie w różnych fiirmach. Mozna nie brać w tym udziału, działac swoje ,i jak jestes dobry w tym co działasz to żaden dealer nie pozwoli Ci odejść ,i nie ma nawet na to wpływu polska kadra przynajmniej u mojego dealera .Mam parę propozycji pracy w konkurencyjnych firmach ale jeszcze trochę tu zostanę, jakby było źle to mógłbym zmienić ,ale póki jest ok to po co zmieniać nie zawsze trafia się lepiej.Także podsumowanie ;firma ok, stosunki międzyludzkie gorzej , chyba że się dobrze paczkę dobierze,znam parę fajnych ekip zgranych i bez zgrzytów można? można;) . Nie narzekajmy na siebie,fajno byłoby jakby jeden potrafił zrozumiec to że drugi myśli inaczej i to uszanowac mimo sojego poglądu na różne kwestie, jestemy tylko ludźmi .pozdrawiam
2
Zostaw swoją opinię o Sundins Skogsplantor - Växjö
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sundins Skogsplantor