brak logo

Sundins Skogsplantor

Växjö

Opinie o Sundins Skogsplantor

KMR 2010-06-07 21:17:23
Na początku wszystko OK a po kilku latach pracy więcej obowiązków i mniej kasy. A jeśli się nie pozwolisz sobą pomiatać to "szefostwo"( (usunięte przez administratora))będzie się przypieprzał na każdym kroku !!!! Ja mam to za sobą, wypowiedziałem umowę o pracę zmieniłem firme na mniejszą ( i to ich "szefostwo" jeszcze bardzie (usunięte przez administratora)) Pracownicy są OK tylko "góra" myśli ze są BOGAMI ( szwedzi )
anonim 2010-06-17 08:33:05
masz jakies namiary na inna firme lesna w Szwecji,jezeli tak to prosze o info kontakt.Zgory dziekuje.
lesny ludzik 2010-11-04 23:14:21
zgadzam sie tania sila robocza z roku na rok gorzej a jednak i tak ludzie lgna tam zeby sprobowac .nie polecam ciezka praca za smieszne pieniadze dla porownania sadzonka w sundins sadzona przez polaka 65 ore sadzonka w innej firmie sadzona przez szweda 2 korony pomyslcie sami
1
vadal 2011-12-27 13:11:31
lesny ludzik - 2010-11-04 23:14:21

zgadzam sie tania sila robocza z roku na rok gorzej a jednak i tak ludzie lgna tam zeby sprobowac .nie polecam ciezka praca za smieszne pieniadze dla porownania sadzonka w sundins sadzona przez polaka 65 ore sadzonka w innej firmie sadzona przez szweda 2 korony pomyslcie sami
Kazdy ma prawo do swojego zdania, wedlug mnie jest coraz lepiej. Zgadzam sie ze praca ciezka i ze szwedzkich pracownikow przy sadzeniach jest juz niewielu. Ale tutaj zasilek dla bezrobotnych wynosi ok 11000 na reke wiec nie garna sie do tej pracy bo zarobiliby niewiele wiecej. Jesli chodzi o te 2 korony dla szweda - to jest tak ze i polacy tyle dostaja - sam takich spotykam. To za sadzenia na czarno, po godzinach lub w niedziele na zasadzie dorobienia- dla prywatnych wlascicieli . Gdyby te 2 korony za sadzonke zaproponowac w kotrakcie dla Södra, Holmen itp zarzadzajacych lasami to musisz doliczyc oplaty socjalne,min 60% podatak, ubezpieczenie, ATF, koszty transportu,administracja, ubrania itp + zysk. Wowczas koszt laczny brutto za usluge wyszedlby gdzies w okolicach 4 koron min.
Powiedzmy ze sadzisz 2000 sadzonek ( 65 ore to kryta - na bazoke ) to by znaczylo koszt laczny pracownika 8 000 SEK DZIENNIE, Czyli ok 25 dni - 200 000 SEK. Tyle musialaby placic firma zlecajaca. Ty za to zarobilbys 4 000 dziennie czyli 100 000 miesiecznie. Powiedz czy to brzmi realnie ???

Swoja droga zapraszam do wyrazania opini o Sundins tutaj (usunięte przez administratora) - chetnie odpowiem na pytania, moze tez dowiem sie o czyms konkretnym co moze mozna poprawic, co was irytuje
Pozdrawiam Waldemar
MJ 2011-12-27 17:17:54
Zgadzam się z Waldemarem w 100 %, pracuję w Sundins , od marca i nie narzekam, zarabiam bardzo dobrze i wszystko liczy mi się do emerytury, mam 39 lat i takie sprawy są dla mnie bardzo wazne.
Zauważylem też ,że często negatywne opinie wpisuja ludzie którym nie chce się pracować a tylko 5-10 procent to realne przypadki z ,ktorymi można się zgodzić, zazwyczaj chodzi o zgrzyty na linii diler-pracownik. Myślę ,że po tym pierwszym sezonie ja chcę związać sie na długo z tą firmą i to bez większych zastrzeżeń.
P.S. Waldemar prześlij mi swoj telefon i mail bo zostawilem wszystko w telefonie słuzbowym, mój adres ma Roger
pozdrawiam wszystkich pracowników firmy
Marek
vandal 2011-12-27 19:34:38
MJ - 2011-12-27 17:17:54

Zgadzam się z Waldemarem w 100 %, pracuję w Sundins , od marca i nie narzekam, zarabiam bardzo dobrze i wszystko liczy mi się do emerytury, mam 39 lat i takie sprawy są dla mnie bardzo wazne.

Zauważylem też ,że często negatywne opinie wpisuja ludzie którym nie chce się pracować a tylko 5-10 procent to realne przypadki z ,ktorymi można się zgodzić, zazwyczaj chodzi o zgrzyty na linii diler-pracownik. Myślę ,że po tym pierwszym sezonie ja chcę związać sie na długo z tą firmą i to bez większych zastrzeżeń.

P.S. Waldemar prześlij mi swoj telefon i mail bo zostawilem wszystko w telefonie słuzbowym, mój adres ma Roger

pozdrawiam wszystkich pracowników firmy

Marek
Hej Marek !
Pracujesz od marca - nie za dlugo, moze dlatego zgadzasz sie w 100% hehe. Wiem ze sa sprawy irytujace, ktore mozna naprawic zapobiec lub przynajmniej zalagodzic- ale trzeba o nich wiedziec. Dlatego zapraszam do rozmow na forestlife.pl - forum. Moj tel.zna wielu ludzi w Sundins- zpytaj ich.
Waldemar
vandal 2011-12-28 16:57:32
Hej Marek i wszyscy zainteresowani - szczegolnie pracownicy Sundins (usunięte przez administratora) Pozdrawiam Was i zycze w Nowym Roku wiecej pieniedzy za spokojniejsza prace
Zibi 2012-12-04 23:53:43
Pracowałem w Sundins Skogsplantor w 2007 roku jedynie przez 3 miesiące i wróciłem,bo miałem dosyć zasuwania za dosłownie parę koron przez 12-14 godzin na dzień od ciemnego do ciemnego!
Dla "Szweda" 10 min przerwy na papierosa to długo a 15 min wyostrzania tarczy bo trafiłeś na kamień przy czyszczeniu to zgroza!
Dwa pierwsze dni przyuczenie prawie za free, dwa dni szkolenia po kilka godzin za free. Kraj piękny, ludzie życzliwi ale...
Teraz siedzę w Polsce w lesie i jestem "brygadzistą" w zielonym mundurze.
Pozdrawiam
M 2013-07-11 10:03:11
pracuje tam 4lata i nie narzekam... jak jestes uczciwy jestes uczciwie traktowany. jak kombinujesz zjazd do PL...poza tym nie tak latwo teraz zatrrudnic sie w Sundins...
M 2013-08-24 17:28:03
dobre pieniądze :)
Grzesiek 2014-02-19 17:56:25
8tys powinienes odlozyc, ja pracowalem w tej firmie 5 lat temu, korona stala po 33grosze, a teraz jest duzo drozsza to na samym przewalutowaniu masz konkretna kase, teraz w Polsce zarabiam dobrze, w tamtych czasach zarabiałem z dodatkiem brygadzisty nawet 11tys minus koszty. Polecam ta firmę i wiem, ze jak by mi sie noga w Polsce poślizgnęła to chetnie bym tam wrocil. Nie wiem, u jakiego dilera byl Pan co pisał, ze pracował po 12 godzin dziennie? sprobuj tylko tak rozpisac w raportach dnia, ze na wykaszarce pracowałeś po 12 h, to moment opieprz dostaniesz, tam gdzie ja pracowalem o soboty musielismy prosić, zeby pracowac. Najlepiej dla nich jest 5 dni w tyg po 8h. Czyms innym jest akord, ale to zalezy od doswiadczenia , szybkosci i szczescia- w zaleznosci na jaka dzialke trafisz.
dariusz 2014-04-10 15:34:47
@karl, pewnie pisząc życiorys mieli na myśli CV, w sumie nie wiele się róznią i informacje z CV mozna zawrzeć w życiorysie.
daddy 2014-04-28 19:12:10
Mysle, że to nie wazne, co właściwie wyślecie, o ile zawrzecie tam stosowne informacje, których wymaga każda komisja rekrutacyjna, także powodzenia..
2
lolek 2015-01-08 13:10:42
a to tam na rozmowie kwalifikacyjnej jest cała jakaś komisja egzaminacyjna? tak jak w studiu lotto? stresujące... pisaliście też kilkukriotnie że 11 000 zł można zarobić. genialnie, natomiast ta informacja dotyczy jakiego konkretnie stanowiska i jak mocno trzeba na takie wynagrodzenie pracować? pozdrawiam
?? 2015-01-19 20:43:45
byłem i uważam ze wszystko jest jak najbardziej ok ubrania robocze transport kwatery mieszkania super i kasa też się zgadza praca ciężka jak wszędzie jeżeli ktoś chce pracować to sobie poradzi osobiście też miałem jakieś nieporozumienia z moim brygadzistą ale trudno trzeba zęby zacisnąć i robić swoje osobiście chętnie pojadę jeżeli będzie taka możliwość w tym roku morze nie sadziłem 2tys. dziennie ale wydaje mi się że swoją pracę wykonywałem dobrze a panowie którzy tak narzekają na firmę pewnie należą do tych którym nie chciało się pracować i wylecieli z pracy za chowanie i wyrzucanie sadzonek bo tacy też byli pozdrawiam
hmm 2015-02-10 21:59:05
kiedy zaczyna się sezon/praca? Ciężko się tam dostać?

@??
Ile odłożyłeś na miecha i ile godzin w tyg robiłeś?
Pozdro
P.K 2015-03-23 17:04:38
Wyjazdy są od razu po świętach wielkanocnych. Fajnych stanowisk nie ma robisz w lesie i tyle fajna to może byc grupa z która jesteś 24 na dobe. Tygodniowo pracy jest nie więcej niż 40-50 h, ale jak policzyć z dojazdami to różnie bywa. Nie zawsze miejsca pracy są oddalone nie daleko od chałupki. W całej tej pracy nic by nie było kosmicznego gdyby nie pseudo brygadziści którym nie kiedy wydaje się że Pana Boga za pięty złapali i za wszelką cenę nie pozwolą Ci się wykazać żeby przypadkiem ich lepszy ktoś nie wykurzył.
hej 2015-05-18 09:12:17
Czy jeszcze są tam pijacy i ludzie co wysadzają setki sadzonek pod kamień?
1
NIUNIEK 2015-05-31 19:00:45
DO TEJ PRACY TRZEBA MIEĆ CHĘCI I MOTYWACJĘ WEWNĘTRZNĄ ORAZ SAMODYSCYPLINĘ. PRACUJĘ TUTAJ POWIEM SZCZERZE NIE LUBIĘ SADZIĆ ALE UCZCIWIE MOGĘ POWIEDZIEĆ ŻE W CIĄGU 6-7 GODZ.MOŻESZ POSADZIĆ OD 1000 DO 1250 SZT.SADZONKI BAROTTA CZYLI Z ODKRYTYM SYSTEMEM KORZENIOWYM,JEŻELI DOSTANIESZ TECROT ŻEBY WYJŚĆ DNIÓWKĘ SADZIMY W GRANICACH 1800 SZT.NAJLEPSZY ZAROBEK JEST NA LIŚCIASTYCH ALE TEGO JEST MAŁO.
CZY COŚ TRZEBA UMIEĆ HMMM CHYBA NIE MA NIC SKOMPLIKOWANEGO W ROBIENIU DZIURKI WSZYSTKIEGO NAUCZY CIĘ LIDER LUB DILER.
PS.ZE SFORMUŁOWANYCH ZDAŃ WNIOSKUJĘ ŻE JESTEŚ KOBIETĄ WIEM ŻE KIEDYŚ BYŁA W MOJEJ OKOLICY GRUPA PAŃ KTÓRE WYKONYWAŁY TĄ PRACĘ.
JEŻELI MASZ JAKIEŚ PYTANIA CHĘTNIE ODPOWIEM
NIUNIEK 2015-05-31 19:13:40
HMMM ALKOHOL JEST DLA LUDZI I NIKT NIE ZABRONI NAM WYPIĆ PO CAŁYM DNIU W DESZCZU ROZGRZEWAJĄCEGO KIELISZKA...CO DO TWOJEGO STWIERDZENIA PIJACY I KRĘTACZE...HEH DOSTAŃ SIĘ DO TEJ FIRMY OD TAK TO GRANICZY Z CUDEM...TERAZ NIE MA ROTACJI TAK JAK KIEDYŚ WSZYSCY SIĘ TRZYMAJĄ I ROBIĄ.

JA TEŻ NIE JESTEM STWORZONY DO PRACY W LESIE ALE PENSJA MI TO WYNAGRADZA JEŻELI MAM 120 KORON NA GODZINĘ TO NIE JEST MAŁO UWIERZ MI.MAM ZNAJOMYCH W SZWECJI I NA KONIEC MIESIĄCA NIE WYCHODZĄ TYLE CO MY OCZYWIŚCIE MY PRACUJEMY W SOBOTĘ ALE NIKT NAS DO TEGO NIE ZMUSZA.

ROZMAWIAŁEM Z RÓŻNYMI GRUPAMI Z SUNDINSA I NIE ZAUWAŻYSZ TUTAJ LUDZI KORASÓW BO PRACUJĄ W LESIE TO GORSZY.JA SKOŃCZYŁEM STUDIA MÓJ LIDER RÓWNIEŻ I NIE MAMY SOBIE NIC DO ZARZUCENIA.
POZDRAWIAM NIUNIEK
Nigdy do Sunda 2015-11-30 15:25:38
Nie polecam tej śmiesznej firmy.Ich naganiacz polski-L.przyjmuje ludzi,co w zeszłym roku umoczyli d.Wszędzie pijaństwo,sadzenie pod kamień,nie szanowanie człowieka.
3
robie 2015-12-03 10:24:54
troche przesadzasz i słodzisz kierownictwu chyba awans sie szykuje dla ciebie......
DoBu 2016-03-04 20:34:41
Pracowitością i uczciwością jesteś w stanie odłożyć na czysto koło 8 tysięcy złotych. Ogólnie praca to lekkich nie należy ale polecam tą firme. Ja osobiście nigdy żadnych problemów nie miałem z Sundinsem :)
b 2016-03-14 08:50:40
A czy ktoś orientuje się ile potrącają za mieszkanie/lokum?
MJ 2016-03-14 18:23:05
Wydaje mi się ze jesteś w błędzie wiem z pewnego źrodła ze w lidkoping jest oddział i dużo starych pracownikow odeszło ponieważ ich niby polski kierownik to kręt i oszust który dba tylko o siebie i jest namiętnym oszustem pożarnym firmę polecam tylko nie ten oddział pozdrawiam
1
Lulujaklprsw 2016-03-14 19:50:46
No oo. ..dobre chłop godo...prawdo! Zanim przysed to my se w lesie pospali i nikto się nie cepiol ze momy 25 godzin na hektor...było i 35 i było dobre. A teraz ino pilnuje i robić kazuje i wszyćko sprawdzo! Sadzenie tez sprawdzi i korzonki cy nie zawoniete nic nie pokombinujes nic nie schowos. I w domkach musi być porzadek bo ino strasy ze firma sprzotojaca psyjedzie i zaplacimy jak będzie syf! Kiedyś my nie spszatali i było OK...
Do dupy to tam teros...robić tsza ucciwie , i 8 godzin i porzondek tam na tej farmie...kiedyś to tam bylo super oj było. ..ale jus nie bydzie przes to sem się zawijol...huj s takiej roboty!
1
Mj 2016-03-14 22:53:29
Widzę ze kierownik pisze .....pewnie ze chwalisz swój oddział lidkoping ale każdy zna opinie i wie co sie tam dzieje a opinia o tymże pant kierowniku jest znana wszystkim o nów jest dobra a napewno nie zmieni jej przez pisanie podszywając sie pod innych chociaż ma już w tym wprawę ........,
2
Barot 2016-05-27 18:43:15
Pracuje od roku w firmie Sundins ,i ogolne wrazenia bardzo dobre pieniadze zawsze sie zgadzaja i sa na czas ,mila atmosfera ,w lepszej firmie nie pracowalem :)
Oscypek 2016-05-27 18:57:56
najlepsza firma w jakiej pracowalem/pracuje mila atmosfera pieniadze na czas wszysto co Naj znajdziesz tutaj pozdro dla ziomkow z odzialu Lidkoping :D
SiwoSowa 2016-05-27 19:07:25
Mialem okazje pracowac w rozych firmach za granica i jesli chodzi o Sundins to nie zaluje ze mam okazje w niej pracowac. Mila atmosfera w pracy jak i po pracy. Lidkoping the best !
P swiostek 2016-05-28 09:45:51
Pracowałem 3 sezony w lidkoping polecam praca ciężka ale rekompensuje to wypłata która jest zawsze na czas dobry klimat polecam pozdro dla oscypków buczka Tomka i Prezesa
tost 2016-05-29 18:49:52
Wszystkim dogodzić się nie da, ale wszystkich wku....to już żaden problem :)
Ja osobiście złego słowa nie mogę powiedzieć o firmie i ludziach z którymi pracuję w Lidkoping. Firma daje mi możliwość rozwoju wysyła na szkolenia, kursy i daje zarobić. To czego chcieć więcej? Atmosfera super ludzie też:)
1
WS 2016-08-13 23:31:55
Hej !
Zagladam na ta strone co jakis czas. tak, zeby wyczuc atmosfere. Ciesze sie z tylu pozytywnych opinii. Faktycznie od 2 lat nie organizujemy juz naborow w Polsce. Nie mamy takiej potrzeby. Dla kilku ludzi nie ma sensu organizowac podrozy. Od jakiegos juz czasu wraca do nas wiekszosc pracownikow. Linköping - uwazam za najlepiej dzialajacy odzial naszej firmy. Wzorowy, do nasladowania. Moze ( bardzo bym tego sobie zyczyl ) kiedys wszystkie takie beda. Sa juz takie ktore go doganiaja ( z Cezarym np. ) Kto do was pisze- doskonale wiecie ( nasi pracownicy ) po inicjalach. Ktos tam napisal o L ktory nagania ludzi. Chyba nie ma aktualnych wiadomosci. Nikt nie nagania do nas ludzi. Powtarzam - nie mamy takich potrzeb. O tych kilku- ktorych potrzebujemy decyduje osobiscie polegajac miedzy innym na opinii naszych pracownikow na ktorych opini sie opieram. Oni wiedza coraz lepiej kto da sobie rade z ta ciezka praca. Ciezka ale wciaz bardzo dobrze platna.
Pozdrawiam naszych Sundinowcow.
WS
1
WS 2016-08-13 23:35:33
Sorry
Mialo byc Lidköping

Pozdrawiam
WS
młody 2016-08-28 12:56:46
Witam!
Co jest miarą tego sukcesu oddziału z Lidköping na tle całej firmy?
Z tego co się orientuje to oddział ten od niedawna uznawany był za nie najlepszy...więc jako człowiek,ktory bierze w tym udział(w tworzeniu tego sukcesu W.S) dlaczego nie przeorganizuje w takim tempie inne oddziały?

Pozdrawiam!


MJ 2016-09-02 06:26:20
Ktoś Cię musi polecić i poręczyć za Ciebie...tak to działa . A jeśli chcesz się zatrudnić bez poręczenia skontaktuj się z Waldemar em , kontakt na stronie sundins-skogsplantor.se
MJ 2016-09-02 06:27:15
Ktoś Cię musi polecić i poręczyć za Ciebie...tak to działa . A jeśli chcesz się zatrudnić bez poręczenia skontaktuj się z Waldemar em , kontakt na stronie sundins-skogsplantor.se
Sven kutasson 2016-10-19 22:00:02
Nie polecam tej śmiesznej firmy.
1
ten ten 2016-10-19 22:04:47
Widocznie się nie pokazują @njk, ale i tak o nowych ofertach pracy dowiadywać się bezpośrednio u nich. Najwazniejsze dla mnie jest to, żeby wypłata była adekwatna do powierzanych zadań. A jak preie dorzucają to jeszcze lepiej o nich świadczy. A socjal?
Mj 2016-11-26 22:22:46
Dla mnie ten pan z lidkoping to chyba ma kompleks który główny szef Waldemar toleruje . Najgorszy oddział. Banda idiotów dla których kurs korony jest ważniejszy od szacunku do samego siebie banda idiotów i zakompleksionych wieśniaków
Szef...Waldemar 2016-11-30 23:50:17
Do MJ
Nie wiem jaki kompleks masz na mysli. Lidköping najlepszy zdecydowanie. Bardzo obrazasz ludzi tam pracujacych. Maja szacunek do pracy i wynagrodzenia ktore za ta prace otrzymuja. Tak jak to wyglada w normalnie funkcjonujacym rynku. Rynku dzisiejszych czasow. Nikt jeszcze nie wymyslil nic lepszego. Ma swoje ogromne wady - bogaci sie bogaca a biedni biednieja. Ale sa panstawa, firmy, ktore wciaz oferuja wiecej kasy za dobrze wykonana prace. Kurs korony oczywiscie ma znaczenie Ale nie ma nic wspolnego z szacunkiem do samego siebie. Wrecz odwrotnie - szacunek do samego siebie masz kiedy zrobisz cos pozytywnego. Za tym idzie pozytywna ocena i odpowiednie wynagrodzenie co w tym zlego ?
Waldemar 2016-11-30 23:54:31
A mozesz jakos blizej napisac dlaczego?

Waldemar
Zostaw swoją opinię o Sundins Skogsplantor - Växjö
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sundins Skogsplantor