Panattoni Europe

Warszawa

Opinie o Panattoni Europe

gregory 2014-11-25 00:01
Witam, może w takim razie ktos z aktualnych pracowników Panattoni Poland napisałby w jaki sposób znalazł w niej prace? Dokładniej chodziłoby mi gdzie widział ogłoszenie, że kogos szukają. bowiem, jak poszukiwałem takich informacji, to jedyne co znalazłem, to artykuły, że zajma sie budowa hali dla znanych firm, także praca najwyraźniej jest.
Bubuś 2015-01-24 00:06
Z tego co mi wiadomo to sporo wrzucają ofert do internetu, także podejrzewam,że ciężko będzie im znaleźc firmy bez jej głównego właściciela. Pracownicy też bardzo często niezadowoleni, chociaż myślę że cześć problemów niebawem zostanie rozwinięta z racji zmiany. Zastanawiam się co jeszcze może mnie zdziwić. ps. jak z kasą stoicie?
rampel 2015-02-07 16:41
Panattoni na Polskim oraz czeskim rynku działa już od dłuższego czasu jako deweloper powierzchni magazynowych . Jest to jedna z większych firm prowadząca tego typu działalność. W tej chwili udostępniają wielu firmom około 2 mln m2 swoich magazynów. Także nie narzekają raczej na brak zainteresowania .
jacek 2015-02-07 16:47
Panattoni to przede wszystkim firma, która buduje magazyny i przeróżnego rodzaju hale, współpracują z takimi znanymi firmami jak leroy merlin, ikea i wiele wiele innych. Ciekawi mnie jak tutaj wygląda pensja takiego pracownika fizycznego, bo przecież jeździ się chyba po całym kraju i buduje, jak jest tu z dietami, jakieś rozłąkowe dają?
MP 2015-08-10 21:18
Ja tam trafiłem z CPL Jobs, ale człowiek który prowadził dla nich rekrutację już tam nie pracuje i prawdopodobnie pośredniczy poprzez inneg HH. Z pewnością rekrutacją dla nich może się zajmować również Hays.
Werbowanie z konkurencji raczej odbywa się w ramach zakulisowych rozmów pomiędzy zainteresowanymi stronami. Za zakaz konkurencji nie płacą, tyle twojego co sobie wynegocjujesz w ramach pensji miesięcznej. Biorąc pod uwagę to że po przepracowaniu 2 miesięcy mogą cię zwolnić to oczywiście masz przerąbaną sytuację na rynku pracy :)
3
MP 2015-09-09 19:32
"Zakulisowe rozmowy pomiedzy zainteresowanymi stronami" tzn ze wyciagaja pracownikow od konkurencji, oferujac mu lepsze warunki a po pol roku taki pracownik moze juz sobie szukac nowej pracy.
Co do awansu to raczej nie w tej firmie :)
1
ble ble 2015-09-16 19:18
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] człowieku jaki awans wewnętrzny chyba się sam nie słyszysz :(,
1
Talib 2015-11-18 21:31


nie od ambicji, nie od wykształcenia lub doświadczenia, trzeba być mężem szefowej lub żoną szefa :)
2
talib 2016-02-14 16:52
tak, tak - w Panattoni najczęściej awansują kobiety, zwłaszcza awansują kobiety :):)
3
byly pracownik 2016-02-17 08:22
Które ?
byly pracownik 2016-02-17 08:24
Nabrali świeżaków, za 3 miesiące można się spodziewać nowego naboru :)
Pan Antoni 2016-03-01 08:48
Oj czarek chyba niedokladnie przeczytales opinie :)
zuza 2016-03-02 08:23
Zgadza sie, jesli ktos nie umie zorganizowac swojego czasu pracy, to moze miec pretensje do siebie a nie calego swiata.
@nicanic mowi o zatrudnianiu na stanowisko ponizej kompetencji - ale chyba kazdy jak sie gdzies zatrudnia to wie jakie obowiazki go czekaja, to nie jest tajemnica + z tego co wiem Panattoni ma okres probny zatrudnienia na start wiec masz 3 miesiace zeby zrezygnowac samemu jak ci cos nie odpowiada.
lwica 2016-03-02 17:50
Poczekaj :), poczekaj :), masę ludzi zatrudnili, masę rożnych działów potworzyli, niedługo zwolnią 3/4 tego co zatrudnili. Zobaczymy jak wtedy będziesz mówiła :).
Pan Antoni 2016-03-04 09:47
Jakie składki :) Zatrudnienie w tej firmie w większości przypadków to kontrakty dla osób z własną działalnością.
tomek 2016-03-06 17:01
@pan antoni ty masz slabe albo stare informacje, 3/4 pracownikow zatrudnionych jest na umowe o prace. I nie ukrywajmy ze majac dzialalnosc zabrabiasz wiecej na reke I ludzie sami chca miec taka forme umowy
tiktak 2016-03-07 22:40
No i po okresie próbnym umowa jest na czas nieokreślony a nie ze dają ci umowę o pracę ale na czas określony jak to bywa w różnych firmach
1
Pan Antoni 2016-03-08 08:30
Nic dziwnego ze ludzie wybieraja kontrakt na wlasnej dzialalnosci skoro nikt im nie proponuje umowy o prace. Dodatkowo podczas mojej rozmowy rekrutacyjnej padla propozycja abym sam zapewnil sobie pojazd ktorym mialbym sie poruszac. Proponowano mi rowniez, abym w swoim wynagrodzeniu uwzglednil leasing auta jesli nie mam wlasnego.
Moze dlatego wynagrodzenia na kontraktach sa tak atrakcyjne, bo obejmuja jeszcze dodatkowe wydatki.
nina 2016-03-08 15:51
a dzis rano super niespodzianka na biurku, bo firma pamietala o dniu kobiet I kazda z nas dostala upominek - to bardzo mile :)
Pan Antoni 2016-03-10 11:03
Na co dokładnie się nie zgodziłem, bo nigdzie w swoich wypowiedziach nie mogę odnaleźć takiego stwierdzenia ?
rampel 2016-05-08 10:40
Czytałem sporo na temat firmy bo miałem nadzieję , ze uda się tutaj załapać do pracy. Niestety do dnia dzisiejszego nie udało mi się to i powoli zaczynam tracić nadzieję. Po za tym @indyk słyszałem że ludzie chętnie by się przyjmowali tylko gdzie jak miejsc brak...
top-dom 2016-11-05 19:57
Czy warto aplikować do tej firmy na Project Managera budowy? Może ktoś, może coś powiedzieć o warunkach pracy i płacy w tej firmie.
8
Weronika 2017-03-06 15:12
i czy jest możliwość rozwoju w Panattoni Europe? ;)
Panattoni Europe 2017-04-10 16:00 [pracodawca]

Kolejny wielkopowierzchniowy projekt Panattoni Europe – 79 tys. m kw. dla BSH Sprzęt Gospodarstwa Domowego

Panattoni Europe, lider rynku powierzchni przemysłowych, wybuduje centrum logistyczne dla BSH Sprzęt Gospodarstwa Domowego Sp. z o.o. Obiekt o powierzchni 79 tys. m kw. powstanie w Łodzi, w ramach BTS BSH, a inwestycja będzie wyposażona we własną bocznicę kolejową. Pierwsze prace budowlane zaplanowano na maj br., zaś przewidywany termin zakończenia inwestycji to wiosna przyszłego roku.

Panattoni Europe zrealizuje kolejny wielkopowierzchniowy projekt magazynowy! Tym razem deweloper wybuduje centrum logistyczne o powierzchni blisko 79 tys. m kw. dla BSH Sprzęt Gospodarstwa Domowego. Część magazynowa zajmie ponad 97,5 proc. powierzchni całego obiektu, bo aż 77 tys. m kw., a biurowa o podwyższonym standardzie – 1,7 tys. m kw. Ponieważ firma BSH przywiązuje szczególną wagę do ochrony środowiska i ekologicznych rozwiązań logistycznych, inwestycja będzie posiadała własną bocznicę kolejową, dzięki czemu przeważająca część produkcji przeznaczonej na eksport będzie transportowana koleją. Dlatego wewnątrz centrum deweloper wybuduje stację kolejową z peronem na całej długości obiektu (590 m). Ponadto, budynek wyposażony zostanie w specjalny zestaw ramp, oświetlenie ledowe, a także dodatkowe świetliki i okna w elewacji, co znacznie zwiększy dostęp do naturalnego światła. Pierwsze prace budowalne zaplanowano na maj br., zaś zakończenie inwestycji przewidziane jest na wiosnę 2018. 

Na polskim rynku BSH oferuje AGD takich marek jak Bosch, Siemens, Gaggenau i Zelmer. Firma posiada w Polsce cztery fabryki – trzy w Łodzi, w których produkowane są pralki, zmywarki i suszarki do ubrań oraz jedną w podrzeszowskiej Rogoźnicy, gdzie powstaje małe AGD marki Zelmer. Obecnie w budowie znajdują się dwie fabryki we Wrocławiu, gdzie będą produkowane piekarniki do zabudowy i lodówki. Nowe centrum logistyczne posłuży firmie do obsługi eksportowej wszystkich produktów powstających w polskich fabrykach BSH oraz do dystrybucji krajowej. Ponadto, centrum będzie również obsługiwać dostawy komponentów przeznaczonych do produkcji dla polskich i zagranicznych fabryk BSH. Jak komentuje Robert Dobrzycki, Chief Executive Officer Europe, Panattoni Europe: „Realizacja dla BSH jest kolejnym przykładem inwestycji Panattoni Europe, która pozwoli najemcy na zwiększenie efektywności operacji logistycznych poprzez ich skonsolidowanie, a dzięki jednej z najlepszych lokalizacji w Polsce umożliwi dostęp do innych ośrodków nie tylko na poziomie krajowym, lecz także europejskim”. 

„Łódź od ponad 23 lat jest strategicznym miejscem na europejskiej i polskiej mapie firmy BSH. To właśnie tutaj została otworzona pierwsza polska fabryka naszej organizacji. Dlatego cieszy nas, że możemy poinformować o kolejnej łódzkiej inwestycji” – mówi Paweł Trojanowski, Dyrektor Pionu Logistyki, BSH Sprzęt Gospodarstwa Domowego.

Nowa inwestycja powstanie na terenie BTS BSH, zlokalizowanego przy ul. Jędrzejowskiej. Obiekt będzie znajdować się tuż przy A1 – jedynej polskiej autostradzie o przebiegu północ-południe. Będzie oddalony o zaledwie 30 km od węzła Łódź Północ stanowiącego skrzyżowanie autostrad A1 i A2. Idealna lokalizacja w centrum Polski z dostępem do przecięcia się europejskich szlaków wschód-zachód i północ-południe, jak również położenie w granicach miasta ułatwi BSH logistykę krajową i eksportową, a pracownikom zapewni szybki i łatwy dojazd do pracy.

Panattoni Europe 2017-04-10 16:02 [pracodawca]

Panattoni Europe kolejny raz dla DSV Solutions – 25 000 m kw. powstanie w Pęcicach

Panattoni Europe, lider rynku powierzchni przemysłowych w Polsce, zbuduje kolejny obiekt dla firmy DSV Solutions. Centrum logistyczne o powierzchni 25 000 m kw. powstanie w Pęcicach, w ramach Panattoni Park Janki II. Uroczyste wmurowanie kamienia węgielnego pod inwestycję odbyło się 23 marca br., zaś planowe zakończenie inwestycji przewidziane jest na lipiec 2017 r.

Panattoni Europe zrealizuje kolejną inwestycję dla firmy DSV Solutions, specjalizującej się w kompleksowych rozwiązaniach dla logistyki magazynowej. Nowe centrum logistyczne tym razem powstanie w Pęcicach, w gminie Michałowice (okolice Warszawy), w ramach Panattoni Park Janki II. Obiekt zostanie zbudowany na działce o powierzchni 7,17 ha i będzie liczył 25 000 m kw., w tym 1100 m kw. zajmie część biurowa. Nieruchomość wyposażona zostanie w oświetlenie LED, inteligentny system ochrony, a także w antresolę i ponadstandardową liczbę miejsc parkingowych dla samochodów osobowych oraz TIR-ów. Najemca będzie mógł rozpocząć swoją działalność już w lipcu 2017 r. W podpisaniu umowy doradzali eksperci z firmy JLL, zaś generalnym wykonawcą inwestycji jest Kajima Poland.

„Na przestrzeni ostatnich lat DSV Solutions dynamicznie się rozwija czego wynikiem jest zapotrzebowanie na nowe powierzchnie magazynowe. Inwestycja w Pęcicach to nowoczesne centrum logistyczne, które zagwarantuje nam możliwość prowadzenia wszystkich procesów logistycznych: od planowania i operacji magazynowych po zarządzanie zapasami i dystrybucję. Do nowego obiektu przeniesione zostaną m.in. operacje z naszej lokalizacji na warszawskich Włochach oraz siedziba biura zarządu DSV Solutions” – mówi Maciej Walenda, Prezes Zarządu DSV Solutions.

Obiekt w Pęcicach jest kolejną wspólną transakcją najmu Panattoni Europe i Grupy DSV, a po jego finalizacji powierzchnia wszystkich transakcji wyniesie w sumie 127 tys. m kw. Pozostałe znaczące inwestycje w okolicach Warszawy znajdują się w Teresinie, gdzie firma zajmuje 36 300 m kw., w Jankach – 25 000 m kw. oraz w Pruszkowie – 11 200 m kw. Ponadto Grupa DSV wynajmuje powierzchnie w Łodzi, Krakowie, Gdańsku, Wrocławiu i Czeladzi, a poza granicami Polski – w Czechach, gdzie Panattoni Europe dostarczyło 36 424 m kw. Jak komentuje: Marek Dobrzycki, Managing Director z Panattoni Europe: „Grupa DSV to nasz kluczowy Klient. Tak duża liczba zrealizowanych inwestycji dla globalnego lidera rynku usług transportowych i logistycznych jest dla nas powodem do dumy. Naszą pierwszą wspólną transakcję zrealizowaliśmy ponad 10 lat temu. Od tamtego czasu nasza współpraca stale się rozwija. To potwierdzenie jakości oferowanych przez nas usług, elastyczności i partnerskiego podejścia. Ta długoletnia współpraca zaowocowała wyjątkową znajomością potrzeb DSV, która umożliwia nam dobranie najlepszych rozwiązań dla ich biznesu”.

Obiekt w Pęcicach, w ramach Panattoni Park Janki II będzie kolejnym punktem na mapie obsługi projektów logistyki kontraktowej w Polsce i jednocześnie kolejnym w okolicach Warszawy. Nowe centrum logistyczne zlokalizowane będzie w pobliżu skrzyżowania ul. Sokołowskiej i ul. Piachy, co gwarantuje bliski i dogodny dojazd do drogi krajowej S8, która łączy się z autostradą A2. Taka lokalizacja ułatwi spółce DSV Solutions realizację procesów logistycznych: optymalne warunki dla dystrybucji na rynek warszawski, na Polskę Centralną, a także na teren całej Europy.

Panattoni Europe 2017-04-10 16:04 [pracodawca]

Panattoni podsumowuje i planuje - w 2016 każdy tydzień rozpoczynał budową obiektu o pow. 25 tys. m kw.

Panattoni Europe, lider rynku powierzchni przemysłowych, nie zwalnia tempa. Bardzo dobry 2016 rok w całej Europie, z rozpoczętymi inwestycjami o łącznej powierzchni 1 233 990 m kw., skutkuje aktywnym początkiem bieżącego roku. Deweloper obecnie realizuje inwestycje dla takich firm jak Amazon, Tchibo, H&M, Raben, Thule czy DSV. Na przełomie 2017 i 2018 r. deweloper planuje uruchomić 5 nowych pionierskich rynków, oraz nowy produkt city logistics, a także rozbudować istniejące lokalizacje. 

W 2016 roku deweloper rozpoczął inwestycje o łącznej powierzchni 1 233 990 m kw. w trzech krajach – Czechach, Niemczech i Polsce, co przekłada się na uruchomienie budowy 25-tysięcznego budynku tygodniowo. Początek roku 2017 dla Panattoni Europe to realizacja aż blisko 1,3 mln m kw. w całej Europie i aż ponad 800 tys. m kw. w samej Polsce. Deweloper buduje m.in. dwa centra dystrybucyjne dla firmy Amazon – jeden pod Szczecinem o powierzchni 161,5 tys. m kw. oraz drugi o powierzchni 135 tys. w Sosnowcu; finalizuje 120 tys. m kw. centrum logistycznego dla Jago w pobliżu Hückelhoven w Niemczech, a w Czechach rozbudowuje o kolejne 30 tys. m kw. centrum dystrybucyjne dla firmy Tchibo, zlokalizowane w Panattoni Park Cheb. Ponadto, Panattoni Europe realizuje obiekty produkcyjne oraz rozbudowuje własne parki. Obecna wzmożona aktywność Panattoni Europe to efekt prężnej działalności dewelopera w 2016 roku.

Wyniki mówią same za siebie: Panattoni Europe w 2016 roku
W Polsce w 2016 roku Panattoni Europe dostarczył najwięcej spośród wszystkich deweloperów powierzchni przemysłowo-magazynowej – aż 775 tys. m kw. i również miał w budowie na przełomie roku – 779 tys. m kw. na 1,08 mln m kw. realizowanych na rynku. Zawarte transakcje przez dewelopera to blisko 968 tys. m kw., z czego 86 proc. to wyłącznie nowe umowy najmu. Pozostałe 9 proc. stanowią ekspansje, a 5 proc. odnowienia. Jak pokazuje raport Rynku Magazynowego w Polsce 2017, stworzony przez JLL, Panattoni Europe plasuje się również na pierwszej pozycji pod względem oddanego do użytku metrażu magazynowego po 1995 roku. Deweloper dostarczył najwięcej, bo aż 29,2 proc. całkowitej podaży w Polsce – prawie 3,27 mln m kw. z blisko 11,2 mln zasobów powierzchni magazynowej. 

Robert Dobrzycki, Chief Executive Officer Europe, Panattoni Europe z zadowoleniem komentuje wyniki: „Panattoni Europe od powstania w 2005 roku dostarczyło na rynek już ponad 4,3 mln m kw. powierzchni przemysłowej, a w samej Polsce aż 29,2 proc. istniejących zasobów magazynowych, co plasuje nas na pierwszym miejscu. To portfolio oraz obecne realizacje pokazują, że jako deweloper jesteśmy w stanie operować szerokim spektrum możliwości: od niewielkich powierzchni do rekordowych, liczących ponad 120 tys. m kw. w ramach jednego obiektu”, i dodaje: „Bardzo dobry rok 2016 i początek 2017, a także dynamicznie rozwijający się rynek zwłaszcza w Niemczech, Polsce i Czechach, stymulowany transformacją procesów logistycznych i przemysłowych, rozwojem e-commerce i ogólną poprawą kondycji ekonomicznej w Europie, stwarzają bardzo dobre perspektywy rozwoju Panattoni Europe w 2017 i 2018 roku, również w Rumunii”.

Pionierskie plany Panattoni Europe na 2017/2018 
Na przełomie 2017 i 2018 r. Panattoni Europe planuje uruchomić 5 nowych pionierskich rynków – zarówno pod względem lokalizacyjnym, jak i oferowanych rozwiązań, a także rozbudować dotychczas istniejące lokalizacje. 

Pionierskie lokalizacje. Do rynków pionierskich pod względem lokalizacyjnym zaliczyć można dotychczas nieeksplorowane przez branżę punkty. Deweloper zapowiada uruchomić nowoczesne obiekty o powierzchni produkcyjno-magazynowej z elastycznie kształtowanymi modułami w Toruniu, Zielonej Górze, Opolu, Białymstoku i w Kielcach. Ponadto, zgodnie z inwestycyjnymi planami deweloper wybuduje swoje pierwsze centrum logistyczne w Rumunii – Panattoni Park Bucharest West o całkowitej planowanej powierzchni ok. 73 tys. m kw.

Pionierski produkt. W przypadku pionierskich rynków nowością będzie także rodzaj produktu. Dotychczas Panattoni Europe znane było z wielkopowierzchniowych obiektów tzw. big boksów, parków magazynowych multi-tenant, inwestycji dedykowanych branży logistycznej tzw. cross-docków oraz inwestycji BTS o charakterze produkcyjnym. Tym razem deweloper planuje wprowadzić na rynek produkt typu city logistics – mniejsze obiekty magazynowe, zlokalizowane na terenach miast z dostępem do komunikacji publicznej – w pierwszej kolejności w Warszawie, a następnie w Poznaniu, w Łodzi i we Wrocławiu. Nowy produkt wpisany będzie w etap tzw. ostatniej mili (last-mile delivery) i jest dedykowany małym i średnim przedsiębiorstwom, najczęściej działającym w branży e-commerce.

Deweloper zapowiada również inwestycje w rozwój własnych centrów logistycznych w najważniejszych regionach Polski – w Polsce Centralnej, okolicach Warszawy, na Górnym i Dolnym Śląsku czy w Wielkopolsce, a także kontynuację budowy parków na wschodzących, ale silnie rozwijających się rynkach Polski. Ich realizację Panattoni Europe zapoczątkowało już w zeszłym roku, a należą do nich m.in.: Szczecin, Lublin, Rzeszów czy Bydgoszcz.

Panattoni Europe jest częścią Panattoni Development Company, jednego z największych deweloperów powierzchni przemysłowych na świecie, prowadzącego działalność w 26 oddziałach w Ameryce Północnej i Europie. Panattoni obecny jest w Europie Środkowej od 2005 roku. Deweloper wybudował dotychczas w Polsce, Czechach i Niemczech ponad 4,3 mln m kw. nowoczesnej powierzchni przemysłowej, a obecnie realizuje w nich blisko 1,33 mln m kw. Firma wspiera lokalny biznes poprzez dostarczanie, dopasowanych do zróżnicowanych potrzeb, wielofunkcyjnych budynków magazynowych, również projektów typu build-to-suit, które są dostosowane do indywidualnych wymagań najemców. Na potrzeby rozwoju własnej działalności zajmuje się również zakupem gruntów, zabezpieczając najbardziej strategiczne lokalizacje w kraju. Wśród kluczowych klientów są takie firmy jak Amazon, Arvato Services Polska, Coty Cosmetics, DSV, H&M, Intermarché, Leroy Merlin, ND Logistics, Still, Schenker, Selgros czy Tesco. Oprócz Polski Panattoni Europe ma swoje przedstawicielstwa w Wielkiej Brytanii, Czechach, Luksemburgu, Niemczech i w Rumunii.

Panattoni Europe 2017-04-10 16:04 [pracodawca]

Panattoni Europe dla Thule Group – 13 500 m kw. w Pile

Panattoni Europe, lider nieruchomości przemysłowych w Polsce, zrealizuje inwestycję dla Thule Group. Obiekt o powierzchni 13 500 m kw. powstanie w Pile, w Pomorskiej Specjalnej Strefie Ekonomicznej. W podpisaniu umowy pośredniczyła międzynarodowa firma doradcza Colliers International. 

Thule Group wybrało firmę Panattoni Europe jako dewelopera swojej nieruchomości w Pile. Inwestycja o powierzchni 13 500 m kw. powstanie w Pomorskiej Specjalnej Strefie Ekonomicznej, w Pile. Część przemysłowa obiektu zajmie ponad 12 000 m kw., zaś pozostałą (1500 m kw.) stanowić będą biura, powierzchnie socjalne i pomieszczenia techniczne. W początkowej fazie funkcjonowania obiektu grupa planuje zatrudnić sto osób.

Umowa została podpisana pod koniec stycznia 2017 r. Rozpoczęcie prac budowalnych nastąpi 1 marca, zaś przekazanie obiektu grupie Thule 1 sierpnia br. Pełne funkcjonowanie zakładu zaplanowano na 1 stycznia 2018 r.

O Thule Group

Thule Group jest światowym liderem w zakresie produktów ułatwiających transport przedmiotów w sposób bezpieczny, łatwy i z klasą, ułatwiając prowadzenie aktywnego stylu życia. Pod mottem Active Life, Simplified firma oferuje produkty w następujących kategoriach: Sport&Cargo Carriers (bagażniki bazowe, boxy dachowe, bagażniki na rowery, uchwyty do przewożenia sprzętu zimowego i wodnego), Active with Kids (przyczepki dla dzieci, wózki, fotele rowerowe), RV Products ( akcesoria do samochodów kempingowych: markizy, nośniki rowerowe i namioty dla samochodów i przyczep kempingowych), Sport&Travel Bags (plecaki turystyczne i walizki) oraz Bags for Electronic Devices (torby na laptopy i aparaty fotograficzne). Thule Group zatrudnia ok. 2200 pracowników w 9 zakładach produkcyjnych i w 35 biurach handlowych na całym świecie. Produkty Grupy sprzedawane są w 140 rynkach, a w 2016 roku sprzedaż wyniosła 5,6 mld SEK.

Panattoni Europe 2017-04-10 16:07 [pracodawca]

Panattoni powiększa zespół BTS – Piotr Merta nowym Business Development Senior Managerem

Panattoni Europe, lider nieruchomości przemysłowych w Polsce, powiększył zespół BTS Group. Do struktur dewelopera dedykowanych realizacji obiektów „sztych na miarę” o charakterze produkcyjnym dołączył Piotr Merta. Objął on stanowisko Business Development Senior Managera i będzie odpowiedzialny za pozyskiwanie, a także obsługę nowych projektów produkcyjnych (w tym magazynowych) oraz dopasowanie usług Panattoni Europe do wymagań potencjalnych klientów.

Piotr Merta dotychczas pełnił funkcję Naczelnika Biura Obsługi Inwestorów w Urzędzie Miasta Opola, będąc odpowiedzialnym za promocję gospodarczą Miasta zarówno w kraju, jak i za granicą, sprzedaż i promocję terenów inwestycyjnych, a także obsługę inwestorów oraz prowadzenie projektów inwestycyjnych ─ również z branży nieruchomości komercyjnych ─ na każdym etapie ich realizacji. Piotr Merta jest absolwentem Politechniki Opolskiej, Wydziału Ekonomii i Zarządzania, na kierunku Europeistyka, a także magistrantem University of Highlands and Islands Inverness College w Wielkiej Brytanii.

W Panattoni Europe Piotr Merta odpowiedzialny będzie za pozyskanie i obsługę nowych projektów magazynowych i produkcyjnych typu build-to-suit oraz dopasowanie usług dewelopera do wymagań potencjalnych klientów. Jak komentuje Marek Foryński, Dyrektor Zarządzający BTS Grup w Panattoni Europe: „Wybór Piotra Merty nie był przypadkowy – mieliśmy okazję współpracować podczas realizacji fabryki dla firmy Polaris Industries. Jego doświadczenie zawodowe, zaangażowanie i wszechstronne wykształcenie to bardzo silne atuty w wykonywaniu powierzonych zadań w naszej strukturze. A są nim m.in.: budowanie relacji biznesowych i współpraca z nowymi oraz stałymi klientami Panattoni Europe, i co najważniejsze poznanie potrzeb klientów, by optymalnie przeprowadzać procesy inwestycyjne, których celem jest realizacja obiektów szytych na miarę”.

Panattoni Europe jest częścią Panattoni Development Company, jednego z największych deweloperów powierzchni przemysłowych na świecie, prowadzącego działalność w 26 oddziałach w Ameryce Północnej i Europie. Panattoni obecny jest w Europie Środkowej od 2005 roku. Deweloper wybudował dotychczas w Polsce, Czechach i Niemczech ponad 4,3 mln m kw. nowoczesnej powierzchni przemysłowej. W Polsce jako pierwszy ─ i jak dotąd jeden z nielicznych deweloperów ─ rozpoznał potrzebę realizacji obiektów BTS o charakterze produkcyjnym, powstających w lokalizacjach wskazanych przez klientów i dostosowanych do potrzeb realizowanych przez nich działalności. To właśnie tego rodzaju inwestycje zostały zapoczątkowane przez Panattoni Europe na rynku, zwłaszcza lokalizowane w obrębie specjalnych stref ekonomicznych. Dzisiaj deweloper może pochwalić się zrealizowanymi inwestycjami BTS dla takich firm jak: Manuli, Pilkington, Faurecia, Sanden Manufacturing, Skamol A/S czy IFA Rotorion.

 

Zostaw swoją opinię o Panattoni Europe - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Panattoni Europe