Mando Corporation Poland Sp. z o.o.

Wałbrzych

Opinie o Mando Corporation Poland Sp. z o.o.

wierzący 2017-01-20 23:49
a kysz szatanie!!!
Totalny 2017-01-21 07:15
Otóż to. Widać doskonale reakcje ludzi. Fakt są jego sympatycy ale tacy sami toksyczni jak on, widać to po wpisach go broniących. Fakt pewnie dałby sobie radę na machiningu, jak się chce to się zrobi przecież. I co z tego ze na linii dobrze pracuje ? Za to mu płaca, ale to nie powód by na nadgodzinach takie numery odwalać, chce odpocząć to niech jedzie do domu. Chociaż ludzie takiego pokroju jak on to tylko w gnieździe żmij się dobrze czuje.
3
Totalny 2017-01-21 08:17
Taka mała informacja bo pewnie mało kto o tym wie. Jak podpisywaliście nowe umowy invenio to pewnie nikt nie zwrócił uwagi ze w tych umowach invenio się wycwanilo i wypłaty mogą nam wypłacić nawet pod koniec miesiąc a nie do 10 jak miało to miejsce wcześniej. Jeśli się mylę, proszę mnie poprawić ;)
Pozdawiam
1
TuLisMaNore 2017-01-21 15:00
Dalej Ciebie nie rozumiem. Czemu on winny? Ma przełożonych i godzą się na to. Nokt do pracy nie przyjeżdża tak o i płacą mu za to.
mandaryn 2017-01-21 16:02
a co to na lini strut nie ma już nikogo kto by mógł zostac liderem????dziękujemy Ci mistrzu za te zmiany normalnie podziw
8
cygan 2017-01-22 19:28
przecież wybrali już lidera na struta
QC 2017-01-22 19:29
Skoro na spotkaniu z pracownikami pan prezes mówił że jakość jest najważniejsza to dlaczego QC jako jedyny dział nie ma żadnego dodatku? A później zaskoczenie że osoby z QC odchodzą z Mando bez powiadomienia o tym firmy.Niebawem znowu będzie zaskoczenie i zdziwienie bo kolejne osoby szykują się do opuszczenia firmy.Kto będzie sprawdzał jakość może produkcja?(bez obrazy)która puszcza wszystko byle wyrobić plan bo inaczej nie ma premii nawet jak jest awaria nie z ich winy.Logistyka ma dodatek,utrzymanie ma dodatek,maszyning za przyrządy ma dodatek. A QC zero dodatku tylko roboty przybywa.
4
mach 2017-01-23 00:35
Dajcie im kur.wa ten dodatek bo zwariuje od tego ciągłego lamentu może w koncu bedzie spokoj
4
Nie jestem glupi 2017-01-23 00:44
Sam puszczasz wszystko zeby tylko poszło.. Produkcja tez przestrzega jakosci.. Nic nie wiesz na ten temat a gadasz.. W [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ch sie poprzewracalo nic nie robia a wymagania wielkie. Docen co masz bo w innych zakladach bys tego nie mial
2
pracownik 2017-01-23 18:42
Skoro pracujesz w ilości to Twoim obowiązkiem jest kontrolowanie jakości. Za to masz placona pensje. To jest Twoja praca. Chcecie dodatek za siedzenie przez polowe zmiany na mięciutkich krzeslach i czekanie aż robot pomierzy detale?
8
Ela 2017-01-24 15:27
Nie polecam pracy w MANDO a zwaszcza w dziale jakości jako jedyny dział nie ma żadnego dodatku.Pracownicy czują się niedoceniani.Zero motywacji.Odradzam tą firmę.
4
Maniek 2017-01-24 16:59
A ja polecam. Jak są wyniki to i jest premia roczna.
8
pracownica 2017-01-24 19:10
Kiedy oni niby siedza na tych mieciutkich krzeslach? Sama dzisiaj mialam mniejszy plan na produkcji i moglam zaobserwowac jak dwaj mlodzi chlopcy z jakosci biegaja z wozkami w lewo i prawo pobierajac wciaz nowe sztuki czy to na strucie s/abs msg czy tez ze szlifierek i myjki dotego jeszcze zawsze na szybko i z usmiechem mierza nam nasze ng z lini czy to tam u siebie w laboratorium czy to w ich ogrodku. chyba we dwojke oarniali cale asembly bo i na caliperach mozna bylo ich zauwzyc naprawde fajnie sie na nich patrzylo brawo dla mlodych panow z dzisiejszej ranszej zmiany pokazuja ze dodatek dla jakosci jak najbardziej byc powinien
10
cygan 2017-01-24 23:48
Moze i pracują ambitnie ale przywitać sie czy jedno"cześć" to juz przez gardło nie przechodzi u nie których chodzą dumni z podniesioną głową i czekają aż to "ty" pierwszy sie przywitasz kiedy to oni przychodzą na nasz teren.
3
Barbara 2017-01-25 00:17
Ale MANDO ma gdzieś zangażowanie pracowników jakości i nie przyznając im dodatku tak jak innym działom traktuje ich niesprawiedliwie.Uważam że MANDO jest firmą która nie traktuje swoich naprawdę starających się pracowników uczciwie.Dlatego ludzie odchodzą i będą odchodzić z MANDO.
2
QC 2017-01-25 01:51
Tak produkcja w Mando przestrzega jakości że znowu mamy reklamacje od klienta.Byle szybko byle był plan wykonany jak pisałem wcześniej i kto miał rację?Fakty potwierdzają że ja.Twój argument to tylko przekleństwa i ciemna zawiść.Znowu Mando będzie płaciło gruby chajc zewnętrznej podfirmie za 100% selekcji ale dla swoich pracowników jakości to szkoda pieniędzy wydawać.Qc dość że nie ma żadnego dodatku tak jak inne działy to jeszcze za wasz pośpiech i co za tym idzie reklamacje od klienta mamy wszyscy w Qc zabierane pieniądze.QC to najgorzej traktowany i opłacany dział w Mando a ile obowiązków to się w głowie nie mieści.Dlatego niestety ludzie szukają innej pracy.Nie polecam!
OPERATOR 2017-01-25 03:21
OPERATORZY LINII ABS SĄ UPRZEJMIE PROSZENI O ZACHOWANIE SPOKOJU I KULTURY OSOBISTEJ W MIEJSCU PRACY , PONIEWAŻ POZOSTALI PRACOWNICY NIE ŻYCZĄ SOBIE WYSŁUCHIWANIA KRZYKÓW, OBELG I TYM PODOBNYCH RZECZY , KTÓRE POWODUJĄ ZŁE SAMOPOCZUCIE U RESZTY . LUDZIE CHCĄ PRACOWAĆ W SPOKOJU , A NIE WYSŁUCHIWAĆ DEBILIZMÓW . TROCHĘ WRAŻLIWOŚCI , NIE JESTEŚCIE NA STADIONIE !
10
Obiektyw 2017-01-25 10:30
Przestań bredzić bo to Twoi przełożeni z QC dopuszczali różne rysy i mówili że to idzie. Twoim celem jest kontrola wyrywkowa, a naszym kontrola 100% detali na każdym stanowisku i dodatkowo z problemami maszyn. Więc rób swoje. Każdy pracownik zasługuje na szacunek a Ty go masz tylko dla siebie.
5
porażka 2017-01-25 12:12
Jak QC jest źle u siebie to zapraszamy na nowego STRUTA. Jak ponosza ciezkie elementy to przestaną płakac. A i zapraszam do kontroli wizkow EPC. Skoro sa jakościa to czemu zwykly operator musi je sprawdzac? Chca premie to niech robia na nia a nie marudza.
A co z tym liderem z ABS? Ciegle widac go w sobote na 12 godz ... a fakt przeciez on ma kredyty. Tylko on, my przeciez nie mamy.
I czy na strucie nie ma ludzi co powinni awansowac tylko dajecie kogos co nic nie umie... porazka...
5
Plebs 2017-01-25 13:05
Haha dobre
elo 2017-01-25 14:26
To szukaj i ty pracy aby cię docenili , dodatek hehe naprawdę dobre .I nie pisz pod kilkoma nickami
3
Maniek 2017-01-25 21:12
Panu Prezesowi za premię roczną należą się podziękownia. Nikt o tym nie pisze a przecież dał bardzo dużo. Proszę o like dla Pana Prezesa. Jestem bardzo zadowolony. Dziękuję
24
Zofia 2017-01-25 21:57
Dlaczego Mando nie daje dodatku pracownikom jakości czyżby gorzej pracowali od logistyki, utrzymania, maszyningu?Albo ich praca była mniej odpowiedzialna.MANDO - NIE POLECAM !
1
Co za ludzie 2017-01-26 10:50
Sracie sie z tym '' mando nie polecam'' zeby wzbudzic w Iwonie litość zeby Wam dala ten durny dodatek. Wychodzi na to ze jestescie materialistami bo ile byscie nie dostali to wiecznie malo. Nie polecasz pracy w mando to sie zwolnij nikt za Toba nie będzie plakal bynajmniej na forum będzie cisza. Idz do nsk tam rozdaja dodatki jak Owsiak serduszka.. Wszyscy polecaja Mando tylko nie Jakosc bo biedactwa poszkodowane
25
On 2017-01-26 19:08
Proszę nie obrażać wszystkich .Są trzy zmiany na abs-ie . A pewnie chodziło ci o konkretną jedna, lecz i tak stwierdzam że wszystkie trzy są zaje..... . Pozdro:)
1
Znany 2017-01-27 01:30
Wescie. Wkoncu pracownikow invenio zatrudnijcie do firmy nie ktore osoby wkladaja w ta serce bo nie chca stracic roboty :-) :-)
7
PC&LOG 2017-01-29 22:47
Nie mamy żadnych dodatków na logistyce, a jeżeli są to nikt nas o nich nie słyszał - pozdrawiamy :)
8
Pracownik Mando 2017-01-30 15:34
QC za ich nieoceniony wkład dla dobra firmy od dawna należy się co miesięczny dodatek za ich dokładość, sumienność, ciężką i odpowiedzialną pracę.
1
Ben-Hur 2017-01-31 17:27
Dlaczego w MANDO pracownicy QC nie mają dodatku tak jak logistyka czy utrzymanie?Przecież to dzięki ich pracy MANDO rośnie w siłę w Europie.Jeżeli już praca w MANDO to na pewno nie w QC.Ludzie z QC odchodzą, nowi jakoś się nie pchają bo za duża odpowiedzialność a kasa najmniejsza a roboty za dziesięciu,przyjdzie lato a tu trzeba będzie (usunięte przez administratora) po 12 h. (usunięte przez administratora) na chorobowe i szukam innej pracy.
2
olo 2017-02-01 09:21
Idz z Bogiem niech ci będzie jak w raju .
Jest takie przysłowie : szanuj szefa swego możesz mieć gorszego ! i obyś nie pluł sobie w brodę jełopie .
Szukaj i odejdz i nie wylewaj żali na forum , zrób jak piszesz miej jaja !zrób miejsce komuś kto chce pracować .
A dodatek to my powinniśmy mieć ale zdrowotny bo już szlag trafia z tym twoim dodatkiem !
20
Don Kichot 2017-02-03 21:13
A ja uważam że jeżeli inne działy mają dodatek to QC też się należy, dlaczego Mando jedne działy traktuje lepiej a drugie gorzej?Mando QC traktuje po macoszemu chociaż hasła na hali mówią co innego:"jakość najważniejsza"Niestety tylko na papierze.
3
Zniesmaczony 2017-02-04 13:58
Ale cyrk! Mando zatrudnia do działu jakośći od razu na stanowisko starszy operator a ludzie którzy tam pracują np.rok mają mniejszą stawkę od świerzaka bo ponoć oni mają doswiadczenie.Niestety te doświadczenie ma się tak do rzeczywistości w Mando że zwykły operator jakości uczy pracy senior operatora który już na samym początku lepiej zarabia od szkolącego.Tylko w MANDO takie rzeczy!Dlatego też był to jeden z powodów że opuściłem szergi Mando.
pracownik 2017-02-08 17:09
Witam czy firma Mando zatrudnia a jeśli tak to gdzie można złożyć aplikację? z góry dziękuje za odp.
Obecny pracownik 2017-02-08 17:37
na bramie można oddać cv albo na maila sekretariat@halla.com. Przyjmują cały czas
3
Elo 2017-02-09 07:12
A jak z zarobkami ile można zarobić np z dwoma sobotami i Paroma dwunastkami?
abs 2017-02-09 11:16
Zakaz nadgodzin dla (usunięte przez administratora)
Don Kichot 2017-02-14 16:48
Kur1wa ale ten Gowork ocenzurowany wpisy dopiero po 6 godzinach, żeby zadać pytanie i dostać odpowiedź to mija doba.Badziew cenzurowany.Precz z komuną!!!
7
bhp 2017-02-18 20:01
Jedno jest pewne firma MANDO już dorównała standardom pracy na strefie, czyli jedno wielkie szambo. Jestem ciekawy co za kretyn zdecydował o usunięciu rynienek na VW z działu maszyningu . Już wprowadzenie zmniejszonego buforu przed maszynami jest nie przemyślaną decyzją. Osoba która podejmuje tak nie przemyślane decyzje powinna przejść ponowne szkolenia w prowadzeniu produkcji. Ciekawe jak długo ludzie to wytrzymają, 890 sztuk nosić w rękach zapraszamy pana SK i pana MW do przepracowania chociaż jednej pełnej zmiany na linii CAHM3 w tych warunkach. Jedno mnie zastanawia dla czego ludzie się boją odezwać, przecież te rynny spełniały dwie funkcje czyli transportową i bariery ochronnej. Nic nam innego nie pozostaje w tej sytuacji jak zaprosić do firmy inspekcje pracy i wojewódzki urząd do spraw BHP.
2
Masakra 2017-02-18 21:28
a mam pytanie czy Pani Iwona kontroluje to co sie dzieje na produkcji bo na mach nasz manager, troszeczkę przesadza, utrudnia nam pace jak jest tylko to możliwe wykręcając nam rynny , zobaczymy czy jak wzrosnie produkcja w lato to migiem bedą to przykracać , ale aż tak waz wzieło aby brać juz na złom czy co zejdzie na dół i popracujcie sobie !! a Wy na to wszystko pozwalacie jak wy chcecie osiągnąć zadowolenie pracowników ? dowalając im jak sie tylko da !! rozumiem udoskonalenia ale jak gdzie i kiedy to jest ?bo nie w tym zakładzie
1
Ubawiony 2017-02-19 16:32
Pani Iwona kontroluje Goworka a nie to co robią pracownicy na maszyningu...ha, ha, ha...zapamiętajcie to sobie...ha, ha, ha...
2
Roki 2017-02-20 23:00
Weźcie się do roboty i nie narzekajcie a jak wam tak źle to co wy tu robicie
1
ble ble 2017-02-21 06:50
Te Balboa do roboty to jest koń.
bhp 2017-02-21 17:02
Należy pochylić czoło przed Iwoną za zorganizowanie spotkania na linii CAHM3. Z wielką wdzięcznością i podziękowaniem to więc czynię. Szacunek za to co powiedziała. Jedno co się okazuje to to że Iwona nie jest informowana do końca co wyprawiają jej pracownicy a nasi przełożeni. Jednak mam taką nadzieję że nasz przełożony SK wywiąże się z danej nam obietnicy i wciągu dwóch tygodni dokończy swoje plany związane z usprawnieniem produkcji z uwzględnieniem jakości produktu mając na uwadze człowieka. Jeszcze raz serdecznie dziękuję Iwono.
3
cahm3,4 2017-02-21 17:59
TY P.....K nie dziękuj tylko się za robotę zacznij brać tak jak trzeba pracować bo na razie to najwięcej marudzisz na machiningu albo na palarni gadasz tak na ludzi że szok,to albo ludziom ręki nie podajesz na przywitanie ,to na każdym kroku straszysz pipem .Co do rynienek to sie zgodze powinny być ale tak żeby ludzie przestrzegali że jak ma być np 4 sztuki to tyle bo po to są ustalane pewne standardy pracy a jeśli jest więcej to od razu nagana albo inne środki wyćiągniete co do danego pracownika.Pozdrowienia
3
Vw 2017-02-21 21:52
(usunięte przez administratora) wez się za robotę a nie wypisujesz pierdoly na goworku... Tylko ty masz jak zwykle problemy.
3
obroża 2017-02-21 22:40
ooo jak nasz (usunięte przez administratora) rozpisał się pod nickiem bhp każdy wie że to ty żałosne zachowanie w pracy i na go work
3
Hej 2017-02-22 09:28
Iwona nie wie co wszyscy przełożeni wyrabiają to fakt !
3
Ponury Żniwiarz 2017-02-22 15:12
Proponuję więcej etapów rekrutacji, jakieś testy psychologiczne i nie przyjmować ludzi na łapu capu,bo jak widać coraz więcej głuptasków pracuje w Mando.Trzeba dokładniej oddzielać ziarno od plew.
2
bhp 2017-02-22 18:27
Mam jedno pytanie, dlaczego podszywasz się pod ludzi pracujących na dwóch liniach? Nie zamierzam zniżać się do poziomu twojej inteligencji która jest naprawdę niska sądząc po twojej wypowiedzi, ale zbliża się czas twojej oceny i wtedy przekonamy się co koledzy o tobie sądzą. Z ludźmi trzeba żyć i mieć do nich elementarny szacunek, jeśli tego twoi rodzice ci nie wpoili to przykro mi bardzo. Poruszyłem temat rynienek mając na względzie dobro kolegów i koleżanek. Podejrzewam że ty na to byś się nie zdobył bo strach ci nie pozwala. Jak będziesz chciał następnym razem zabrać głos na mój temat to proszę z sensem i bez wulgaryzmu.
bhp 2017-02-22 18:45
Czy aby na pewno wiesz o kim piszesz? Jak chcesz kogoś oceniać to najpierw wykaż się sam w pracy. Mam pytanie do ciebie, co ty zrobiłeś dla swoich kolegów i koleżanek żeby poprawić im komfort pracy? Podejrzewam że nic bo strach ci nie pozwala. Naucz się szanować ludzi to wtedy zrozumiesz moje intencje.
Zostaw swoją opinię o Mando Corporation Poland Sp. z o.o. - Wałbrzych
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mando Corporation Poland Sp. z o.o.