Mando Corporation Poland Sp. z o.o.

Wałbrzych

Opinie o Mando Corporation Poland Sp. z o.o.

nieciekawy 2017-09-03 15:19
na każdym... też mi niespodzianka. 'liderzy' z IQ równym amebie, zero pomocy,byle się nie narobić. A w dodatku 'świetny' nowy menager z forsji..tak,zakład na pewno się 'rozwija'. szybciej niż papier toaletowy chyba
9
Booooiiii 2017-09-06 08:26
Na.maszyningu mamy naprawde bardzo dobrych liderów a robi sie na nich nagonke po co niech firma dalej tak robi.
2
bolo 2017-09-06 11:34
na mach byłoby cacy gdyby obowiązywała zasada że kandydatów na liderów wybiera się spośród dobrych operatorów a nie dobrych kolesi bo tworzy się tu taka sitwa że koleś poleca kolesia areszta ma zero szans amen
5
szczęśliwiec 2017-09-06 13:03
Polecam wszystkim prace w Mando.Świetne zarobki, atmosfera-niebo,praca leżąca,na komórkach można zajewaniać na liniach,przełożeni anioły,obiadki za darmo,siłowania,boisko,ping-pong,mini pole golfowe.Jestem w raju nie chce mi się wracać z pracy do domu do tej starej skrzeczącej wiedźmy.Polecam gorąco!!!
12
Hehe 2017-09-06 18:46
Jedni chodzą po 3 lata jako DL a inni pracują rok i awans na LL?
5
on 2017-09-06 19:58
Hahaha bylo pytane kto chce sie szkolić z pomiarów obslugi maszyn (modyfikacji programów,ustawiania posadow i klampowania)? bylo pytane u Piotra.G szkola się ci co sie zapisali u Pawła.K też wiec po co gadanie koleś kolesia? Ci co sie zapisali będą szkoleni może nie w tej chwili bo nie da sie wyszkolić kogoś w 8 godzin ale z czasem wszystkim cetnym będzie dana szansa ale wtedy i tak będzie ze to koleś bo w końcu spedza czas z liderem.
Mały Bob 2017-09-07 08:51
a ja w pracy dobrze potrafię zrobić tylko herbatkę ale niedługo zrobią ze mnie lidera i wtedy w pracy będę miał lekko i przyjemnie
7
Bonifacy 2017-09-07 11:49
Chyba planować kolejny wypad na ryby
Grunaldi Kolczaste Serce 2017-09-09 22:34
żona juz wie o tym wpisie kolego.
Joanna 2017-09-12 11:34
@on czyli można liczyć na dodatkowe szkolenia i podnoszenie kwalifikacji. To cenna informacja dla osób, które myślą o dołączeniu do firmy. Rozumiem, że są one otwarte chętnych. Jak często są organizowane? Czy w innych działach firmy jest podobnie?
Rozczarowany 2017-09-12 16:45
Nie ma zadnych szkoleń. Ja sam sobie nie zaplacisz za specjalistyczne branzowe szkolenia to zaklad napewno Ci nie zafunduje. No chyba ze Ci lojalke wciśnie jak to zwylkle lubią robić. A szkolenia typu komunikacja itp to nikomu nie potrzebne wyklady. Zaklad i ludzie stoja w miejscu niestety
5
Inveniowiec 2017-09-13 06:54
Pozwolę sobie wtracic swoje 3 grosze ;)
Pracuje na terenie Mando. Praca jest ciężka ale ludzie i atmosfera na zmianie nanktorej przebywam jest super ;) pod wzgledem finansowym niestety jest cieńko.
1
Inveniowiec 2017-09-13 06:55
Pozwolę sobie wtracic swoje 3 grosze ;)
Pracuje na terenie Mando. Praca jest ciężka ale ludzie i atmosfera na zmianie nanktorej przebywam jest super ;) pod wzgledem finansowym niestety jest cieńko.
4
Klik 2017-09-15 20:24
Lizodupstwo i układy i układziki. Bez tego nawet nie ma mowy o sobocie albo nadgodzinach. Porażka
10
b ghbh 2017-09-16 08:03
Zgadnij kto dzis jest w pracy
3
Klik 2017-09-16 10:29
Wiadomo liderzy i lizodupy
5
Czasjużnanas 2017-09-16 13:22
Tak jak mi się fajnie pracowało na caliperach tak teraz jest porażka. Druga sztaplarka zepsuta a serwis nie przyjedzie bo za poprzednie naprawy nie dostał zapłaty. Tony teraz trzeba targać paleciakiem. Ciekawe ile teraz dopiero pójdzie nas na chorobowe bo ile można ciągać. Nowy manager porażka robi z Mando Faurecje. Praca na przerwach staje się normą i wszędzie wszystkiego winni są ludzie...
4
Klik 2017-09-16 13:28
Same [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i wazeliniaże. Panowie liderzy życzymy długich języków i nawilżaczy do lizodupstwa. Z przyjemnaością złożę wypowiedzenie tak się nie da pracować w tej firmie niby prorodzinnej i dbaającej o swoich pracowników. Powodzenia w pozyskiwaniu ludzi chętnych do pracy,zaangażowanych.
7
Zakochany 2017-09-17 18:46
A ja kocham MANDO!!!!
4
bolo 2017-09-18 08:01
sorry czy twoja ksywa to Mały Bob
2
Człowiek maszyna 2017-09-18 08:35
Maszyny są na wykończeniu, to najlepiej nadrabiać na przerwach, w porywach wiatru będzie plan. Wynikiem jest to że plan jest kosztem przerw a maszyn nikt nie naprawia bo plan zjeżdża. Czy kogoś to w końcu zainteresuje?
7
Dziwne 2017-09-18 08:48
Kto przy zdrowych zmysłach pracuje na przerwach ? one są dla nas nie po to żeby nadganiać normę a jeśli przy awariach jest norma to znaczy , że czas na większe plany ! Podziękujmy tym co to robią .A może ktoś tego chce i nie wypada nie pracować na przerwach ?
8
No tak 2017-09-18 08:51
No fakt nie ma to jak donieść byle pierdoły przez lidera .Błąd taktyczny , że nie są oceniani już liderzy i shifty.Obrośli w piórka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
5
Czasjużnanas 2017-09-18 20:02
Tak się broni rękoma i nogami nowy szefo zamiast wziąć się za pseudo inżynierów
3
jadziaziuta 2017-09-19 21:58
Witajcie ludziska. Znacie powiedzenie: wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. No właśnie. Co rozumiecie przez słowo "dobrze" . Stabilna praca nie ciężka wypłaty ma czas dofinansowania ciepło schludnie. Teraz nowa szatnia z ogromną ilością prysznicy. Rozwijająca się firma nowe linie maszyny przyjmowani są na nowo pracownicy. Dajcie spokuj z jęczeniem marudzeniem . Ja szanuję swoją pracę i ludzi którzy mnie otaczają. Pracuję już tu dość dłuższą chwilkę i jeszcze nie było że mi się nie chce. Trochę pozytywnego nastawienia. Dajcie Mando szansę a zobaczycie że będzie git... Pozdrawiam ciepło wszystkie marudy

3
Eh 2017-09-20 08:56
Praca jest ok, tak jak piszesz wypłata na czas itd. I tp.
Ale... no właśnie, maszyny się psują nikt tego nie naprawia!żadnych regulacji, rozwiązywania problemów! Tu trzeba bardzo dobrego inżyniera po szkole.
Woźenie wózków paleciakiem.Gdzie jest BHP? Mało ludzi już choruje na kręgosłup?
Żadnej motywacji z żadnej strony.
Codziennie przechodzę przez calipery i współczuję tym ludziom tego latania, ciągania wózków! Nikt nie ułatwia. I z czego tu być zadowolonym?

6
Porażka 2017-09-20 16:43
Ja rozumiem, ze Mando tonie itd ale to kogo teraz przyjmują to porażka. W QC jest jakaś nowa blondyna która ostatnio na nocnych zmianach potrafiła przesiedzieć na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w ich laboratorium około godziny z telefonem w ręku nawet nie zmieniając pozycji a my harujemy jak woły. Ciagle ją widzimy z telefonem w ręku lub jak z kimś ciagle rozmawia albo jak siedzi i gada z ludźmi z rodów. Innych to chociaż widać ze biegają z wózkami czy coś robią a ona sobie spaceruje i nic kompletnie nie robi. Nazbierało się tego sporo a nawet było tak ze mówiła komus ze pracuje ze świniami. Dajcie ja do nas na produkcje to ją nauczymy ciężkiej pracy
7
razjel 2017-09-20 17:47
mi się podobała praca w Mando. Pracowałem tam do niedawna i jak czytam, że teraz jest aż tak źle to nie wiem czy jaja se robicie, czy rzeczywiście przy nowym prezesie wszystko zaczynają ucinać
1
pracowity 2017-09-20 22:03
Ktoś z góry ..... Się na chapał i zapomniał o ludziach , mam taka nadzieje iż ta osobę tez dotkną zmiany
3
witek 2017-09-20 22:17
Postawimy ci pomnik pracowniku
3
Basia z naprzeciwka 2017-09-21 07:33
Blondyna leniwa to jest. Za to do bajery pierwsza.
2
hehe 2017-09-21 09:24
Ale chyba pracę swoją wykonuje należycie .Gdyby tak patrzyć na każdego to byśmy z nikim słowa nie zamienili .Przyfiluj kto siedzi non toper przy biurku i ciśnie bajerę ?
Człowiek musi mieć kontakt z drugim człowiekiem bo by zwariował przez te 8 godzin .
Ty z nikim nie zamieniasz słowa ?
2
Kry 2017-09-21 16:40
Tak jest potrafi wywalić nogi, rozsiasc się na wózku i gadać lub na telefonie siedzieć na szlifierkach a pod koniec zmiany często gęsto się gdzieś bunkruje. Ze mówi że pracuje ze świniami to też słyszałam. Do zwolnienia ją
5
gabrys 2017-09-21 17:56
Kontakt z drugim człowiekiem to mam w domu z żoną a w pracy zapierdzielam osiem godzin bo za to mi Mando w końcu płaci.Jak lubi tak rozmawiać to niech się zatrudni na bazarze jako przekupa w końcu już w handlu kiedyś robiła.Słabe te rekrutacje w Mando do działu QC z braku chętnych zatrudniają jak idzie pierwszy lepszy a póżniej efekty widać jak na dłoni.Ale jak ktoś z produkcji złoży papiery do QC to nie ma mowy żeby zmienił dział.
4
jadziaziuta 2017-09-21 19:28
Masz rację. Są lekkie zgrzyty poślizgi. Sztaplarki padły ale sprawa już w toku. A pamiętasz jak na caliperach wczeniej wszystko się ciągło pchało. Nie wiem jak to wygląda na innych zmianach ale u Tomka jest z tego co widzę super zgrana grupa. Nikt tam nie wali gupa robi każdy swoje i pomagają sobie na wzajem. Do tego jak zauważyce całkiem wesoła atmosfera a to jak w pracy z ludźmi się żyje to dużo. Może trochę wziąść od nich tej zdrowej pozytywnej energi.
3
jadziaziuta 2017-09-21 21:45
Każdy ma inne zdanie i inne podejście do pracy i życia. Pracowałam w kilku zakładach na wielu stanowiskach robiłam wiele i mam porównanie. Więc ja zostaję bo tu mimo wszystko czy beduin czy nie to jak dla mnie dobrze. Pozdrawiam.
1
zmeczona 2017-09-22 07:43
Praca ciężka. Nie ma chwili wytchnienia. Przerwy za krótkie. Jeśli ktoś pali to już w ogóle porażka. Nogi bola. Dzwiga się ciężkie elementy. Nie mowie ze w pracy trzeba się opierdzielac ale to nie jest praca tylko obóz pracy. Zarobki porażka. Najgorszy zakład na strefie. Opinia wśród pracowników jest taka sama. Mydla oczy na spotkaniach o tym jak super traktują pracownika,jakby było to niebo na ziemi.
3
Ło ludzie 2017-09-22 10:31
Od nich pozytywną energię haha oczywiście. Energię do śmiania mają ale do wyrobienia planów już nie.
1
Eugeniusz 2017-09-22 14:47
MANDO to najlepszy zakład w całym Wałbrzychu jeżeli chodzi o pracę,zarobki niestety już nie są takie.Praca najlżejsza na strefie ci co narzekają to mają z reguły po dwadzieścia parę lat i jest to ich pierwsza praca. Popracowali by w innych zakładach to zobaczyli by co to ciężka praca .Jak wam jest ciężko to spróbujcie sobie popracować w Faurencii,Toyocie ,Nsk,w czterobrygadówce w Cersanicie w wigilię i sylwestra to zapewniam was że zatęsknicie za MANDO.Nikt nie zaprzeczy kto tam pracował.
8
jadziaziuta 2017-09-22 18:16
Plany z tego co wiem robią. Owszem mają czasami problemy tak jak wszędzie czasem coś się psuje to linie jeszcze do nowych modeli nie ustawione ale.... Do tego lidera mają spoko. Gość ogarnia wszystko jak trza. Bez latania bez spiny. I z tego co słyszałam na sam koniec potrafi mawet podziękować za pracę. Można, można trzeba tylko chcieć. A śmiech rozmawianie ze sobą to plus . A nie tylko jeden na drugiego i kłody pod nogi. Pozdrawiam. I moja propozycja. Może poproś o przeniesienie na Calipery. Zmienisz zdanie. I może jeszcze tam będziesz chciał/a tam zostać.
3
jadziaziuta 2017-09-22 18:24
Matko na jakim dziale Ty pracujesz? Nogi bolą może krzesełko na kółkach dźwiganie gdzie? Maszining plan 900 do 1000 sztuk gdzie trzeba włożyć odpalić przesunąć po rynience wsadzić wyciągnąć . No kurna wielkie hallo. Masz wogóle pojęcie co to ciężka praca. Może powinna Pani "zmęczona" do biura iść pracować. No tam to mają lekko i łatwo. Ogarnij kobieto a nie żale lamęty. Życie.!! No sory ale nie wytrzymałam już tego biadolenia. A ogólnie to ile Pani sobie lat liczy: 20 30 40 czy już pod 70 bo tylko stare schorowane babulinki tak płaczą. Pozdro marudo.
1
Yh 2017-09-23 22:29
Calipery spoko ale nie z takim zadzacym nie wiesz co piszesz, wiesz mi...
wycykha 2017-09-24 00:34
Najpierw to trzeba mieć tą rynienkę aby przesunąć ten detal, jak jeden z drugim Ci nie wytnie a potem proś aby oddali a tu nic..
3
Poirytowany 2017-09-24 04:00
Prosiłbym żeby osoby z firmy ''Naprzód'' sprzątające szatnie męską po umyciu podłóg w końcu zaczęli ściągać z szafek ubraniowych z powrotem na ziemię wszystkie ławki skoro je tam wcześniej położyli a nie zostawiać je tam codziennie za każdym razem licząc że pracownicy będą to za nich codziennie robić.A jak wam się nie chce ściągać to ich nie kładźcie na szafki.Ktoś z HR-u mógłby tego dopilnować bo to się staje irytujące.A najlepiej było by tej firmie już podziękować bo za długo już chyba robią w MANDO i zaczynają lecieć w kulki.
Zadowolona 2017-09-24 09:45
Ty masz na pewno 100% planów przy tym jak jadą nowe modele. Weź się nie ośmieszaj, a atmosfera jest ważna i tylko ona mnie trzyma w tej pracy. Jakbym była na innej zmianie to nie wiem czy bym jeszcze tu pracowała.
1
cff 2017-09-24 16:21
Domyślam się kto pisze te komentarze w obronie zmiany tych co planów nie wyrabiają Pani E.mic nie da ze ich bronisz
1
Męska szowinistyczna świnia 2017-09-24 17:34
Do garów a nie do polityki zakładowej.
1
Zadowolona 2017-09-25 12:24
Mało Cię obchodzi kto to pisze. Prawda jest taka że jak jadą nowe modele nikt planów nie wyrabia i nie powiesz mi że u Ciebie jest inaczej.
1
Lol 2017-09-25 13:09
A ja nie wiem co to za napinka z tymi planami zjedzie to zjedzie nie to nie. Dostaniesz 10zl mniej do wyplaty tez mi cos. Widze jakas rywalizacja u kogo zjedzie, a u kogo nie tylko po co? A jezeli wypowidaja sie tu dziewczyny lidereczki z aktualnie ranszej zmiany to proponuje zamilknac, bo gdyby nie drzewo Brzoza ciezko byscie piszczaly. Pozdrawiam.
2
Taka prawda 2017-09-25 15:41
A co Ci daje że piszesz że gdzieś plany nie zjeżdżają jak na każdej zmianie nie ma możliwości na ich wykonanie?
Zostaw swoją opinię o Mando Corporation Poland Sp. z o.o. - Wałbrzych
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mando Corporation Poland Sp. z o.o.