Mando Corporation Poland Sp. z o.o.

Wałbrzych

Opinie o Mando Corporation Poland Sp. z o.o.

ha ha ha 2017-04-28 18:55
To nie jedz , jaki masz problem ?!
Ludziom choćby największe rarytasy podawali , to i tak znajdą się tacy , którzy wiecznie narzekają !
3
Rozbawionygłupatą 2017-04-29 01:55
Tak wam niby na ABSie ciężko? To czemu nikt z was nigdy na STRUTA na wsparcie nie przyjdzie?! Twierdzicie że wam u nas za ciężko że na głupich lekkich wałkach odciski na rękach macie!!! Owszem plany może i macie duże ale części jedne z najlżejszych w zakładzie więc przestańcie wydziwiać i weźcie się do prawdziwej roboty a nie co chwila ktoś z linii na kawę lub ploty schodzi!!!
16
co??? 2017-04-29 07:59
No chyba S/ABS jaja sobie robisz? Wy macie cieżko??? Zapraszam na STRUTA na miesiac czasu. Nie wierze ze dasz rade. Wy na wsparcie na STRURA nie chcecie a co dopiero na dluzszy okres. Hehe normalnie jaja. A Maszyning naprawde nawdycha sie oparow i ma ciezkie warunki pracy wiec nic dziwnego ze maja dodatek. OOO albo wiem na STRUTA 2 zapraszam juz widze jak dajecie rade hehehehehe
7
S/ABS 2017-04-29 19:18
STRUT też przestał przychodzić na wsparcie na ABSa, no bo tempo pracy szybsze.. Jak ktoś na sobote przychodził to tylko na myjke bo najlżej, a na bambry to blee bo ciężko i napracować się trzeba a kase taką samą braliście.. To won na invenio do siebie jak będziecie jakąś kiedyś mieć a nie do nas jak potrzeba jest.. Z caliperów ani zaworków nikt by nie narzekał, ważne że kasa wpadnie.. Na EPC się co dwie godziny zmieniacie a jedyne ciężkie stanowisko u was to wysyłka.. i nadmiar ludzi macie.. haha żenada że w ogóle się jeden z drugim udziela haha
2
yhy 2017-04-30 08:43
A co na S/ABS jest cieżkie??? 40-50 ? 60-70? ojejarka???? Nie bądz smieszny heheheh. U Was nie ma nic ciezkiego. Bo nawet jak na wysylce macie ciezko to i tak lzej niz STRUT!!!!! Tam walki sa ciezsze niz wasze chyba z 4 razy wiec o czym mowa????Nadmiar ludzi ??? powiedz gdzie bo nie widac.STRUT przychodzi na wsparcie a nie żeby robic za Was a wy nawet na 60-70 na STRUCIE nie robicie bo odciski na raczkach sie robia hehehe wiec nie marudz bo nie wiecej sie Wam nie nalezy!!!!!!A jak zle to trzeba zmienic prace i nie mieszac ludzią w glowach.Aha a EPC to trzeba dogadac z przelozonym bo kazda zmiana ma inaczej . Jedni 2 inni 4 godziny tam stoja. To juz Twoj problem jak masz inaczej, wystarczy z przelozonym pogadac.Na myjce wozki pod nos podstawione Strut przez pol hali wozi a ciezkie jak diabli są. A EPC tez przy lini macie nie jak STRUT!!!
1
Jarek 2017-04-30 13:49
Polska "solidarność" ha, ha, ha...debile nic poza tym ha, ha,ha...
10
oooo 2017-04-30 21:29
No chyba masz racje nie ma o co sie sprzeczac bo i tak do porozumienia nie dojdziemy :P kazdy uwaza ze ma najgorzej
3
Xxx 2017-05-04 10:53
S/abs wy macie ciężko??? Ha ha jak zaledwie robicie 2 tys i nic ciężkiego nie macie , każda inna linię ma ciężej a co do invenio to na bumprach na logistyce to chłopaki robią o wiele więcej niż wy i nie mają podwyżek ani premii i pracują nie płaczą jak wy
FajnieToJuzBylo 2017-05-04 15:50
Jak tak czytam wasze opinie to jest mi Was żal. Jeszcze niedawno wszyscy byli jedną grupą, a teraz tyle jadu w was. Jeden drugiemu nóż w plecy wbije i za plecami [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obrobi. Chyba jest za mała rotacja wewnątrz zakładowa. ,,Pozwiedzaliby" co niektórzy inne działy to doceniliby innych pracę. To że norma mniejsza nie oznacza że ktoś się mniej napracuje.
3
Mała 2017-05-05 09:55
Przyznam Ci rację, powinniśmy się wszyscy trzymać razem! Żeby inne zakłady przynajmniej nam zazdrościły, bo akurat mają czego! Czy tak dużo was kosztuje ludzka życzliwość? Czy tak wam źle?
Jak w przedszkolu Pse Pani a on ma więcej zabawek!
6
E 2017-05-05 22:14
Brawa dla prezesa za zakaz nadgodzin. Ciekawe czy na efqm będą też zadowoleni
6
FajnieToJuzBylo 2017-05-06 22:11
Taaaa Prezes to się będzie teraz wykazywał przed centralą :/
1
Wszystko w temacie 2017-05-07 08:58
Idź sobie w weekend dorobić w pizzerii wyjdzie Ci jakbyś miała nadgodziny
3
roki 2017-05-08 14:59
Jeżeli nie zmienią nie których liderów to zapomnijcie o zjednoczeniu się załogi. W mando 70% liderów to podżegacze. Pora żeby góra to zauważyła i podjeła kąkretne kroki.
3
Sid 2017-05-08 22:06
Czy w Mando będą w końcu jakieś konkretne podwyżki płac? 2 tys.szału nie robi w dzisiejszych czasach.500 euro to Niemcy dają obcokrajowcom nie za pracę a za pobyt w ich kraju.My za uczciwą pracę na 3 zmiany tego nie mamy.Ile jeszcze musi upłynąć dekad żeby zarobić 750 euro czyli 3000 na rękę.Już nie będę pytał o 2000 euro które zarabiają Niemcy bo poszłoby nie w dziesiątki,setki ale w tysiące lat myślę że w okolicach następnego zlodowacenia.A jeszcze pytanie retoryczne, czy Niemcy w Mando też zarabiają po 500 euro?Zakład ładny,praca fajna i co z tego w parku Jordanowskim też jest ładnie i fajnie.
11
machining 2017-05-09 19:02
Witam chciałbym poruszyć obecną sytuacje jaka dzieje sie na machiningu od kilkiu miesiecy i coraz bardziej sie pogarsza wiemy że sa ciecia ale to co robi kierownictwo to leka przesada jak my mamy pokazac ze firma jest dla nas wyjatkowym miejscem pracy na audycie efqm jak plany produkcyjne wzrosły juz chyba z trzy razy i menager zapowiedział kolejne wzrosty prawie żadnych sobut zeby sobie dorobic jest maj a ludzie maja po po około 2 soboty a wiekszasc wcale po co były te umowy z invenio zeby sobie je na scianie powiesic co chwile jakies głupie pomysły to rynny zabrac to w mniej osub pracowac maszyny tak brudne ze masakra zbiorniki zawalone szlamem ze jak sie na hale wchodzi to smrud jest nie do zniesienia
12
Lemoniadowy Joe 2017-05-09 21:21
Wycisną Was jak cytrynę, przeżują, wyplują i zatrudnią nowe zasoby ludzkie.Normy podkręcone w pięć dni robicie cały plan to nie ma sobót.Pracodawca odniósł sukces(czytaj czysty zysk)i o to chodzi w kapitaliźmie.Tak podkręcą linie, dodadzą maszyn że będziecie robić trzy razy tyle za te same pieniądze.Większość z Was co roku dostanie ocenę B czyli 50 zł podwyżki z czego w ciągu roku połowę zabiorą z premii i w nagrodę pozostaje Wam się cieszyć że pracujecie w przyjaznej firmie.Amen.
23
Magia strefy 2017-05-10 10:47
Dtary na montażu caliperów ,,sobut" już nie ma od kiedy jest nowy miszcz czyli jakieś 1,5 roku. Na liniach syf wielki, czasu na sprzątania nie ma, a na 5S chodzą i się czepiają. Normalnie by się wstydzili komuś zwrócić uwagę, a tym bardziej premię zabrać.
5
Rozbawiony do łez 2017-05-11 00:04
Chyba najwyższy czas by MANDO rozwiązało umowę z "jadłodajnią" Eurest!!!!Niby pisze że czynne od 7.30 do 18 ale nawet w czasie długiej przerwy obiadowej ciągle czegoś nie ma co jest w menu na dany dzień!!!Przykład chociażby z dzisiejszej długiej przerwy gdzie kierowniczka Eurestu na pytania pracowników MANDO czy są pierogi zapraszała ich do lepienia do kuchni bo co wy myślicie że to tak łatwo?Albo stały tekst będą za 10 minut czyli po przerwie,bezczelność nie zna granic!!!Najlepiej olać roboli o 10 godzinie by przypadkiem o 12 nie brakło pierogów jak Iwona ze świtą zejdzie do "jadłodajni"i tak codziennie czegoś niema albo będzie za 10 minut czyli nie będzie.Pani dyrektor mogłaby się pofatygować od czasu do czasu na stołówkę jak produkcja ma długą przerwę i przyjrzeć się menu,ilości produktów i pracy tej"jadłodajni".Dodam jeszcze że talerze śmierdzą pomyjami,albo nie są wyparzane albo wycierają śmierdzącymi szmatami,proszę jutro powąchać jak ktoś nie wierzy.I ten kompot wiecznie lodowaty że plomby w zębach pękają porażka.A teksty kierowniczki Eurest do pracowników MANDO pytających o posiłki coraz "lepsze" do kabaretu się nadają,gdyby to była muszla koncertowa może i byłoby śmiesznie.Warto byłoby nagrać i dać posłuchać Pani Dyrektor napewno by się ubawiła.
13
Joanna 2017-05-11 09:02
@Rozbawiony do łez jeśli masz uwagi co do funkcjonowania pracowniczej jadłodajni warto zgłosić je bezpośrednio do firmy. Próbowałeś to zrobić?
Gessler 2017-05-11 11:01
Może Sphinxa Ci otworzą.
6
prawie darmo 2017-05-11 22:20
Głodny ?

Na co czekasz


SNIKERS !!!
3
buli 2017-05-11 23:17
Joanno nie interesuj się my sobie poradzimy nie musisz nam mówić/pisać co mamy robic. Zajmij sie innymi zakładami !
7
Marek 2017-05-12 16:29
Kiedy Mando swoim pracownikom da w końcu godnie zarobić???Proszę o szybką odpowiedź bo inaczej składam wypowiedzenie i idę do RONALA.Tam się odpoczywa i można dobrze zarobić.Płacą od 3 do 4 tys. na miesiąc.Teraz właśnie ruszyła rekrutacja do RONALA.
4
zmiana stolowki 2017-05-12 21:09
Te dzisiejsze Ala tortille to jedno wielkie Głowno zmienić stołówkę nie da się jeść na tych smierdzacych talerzach smród
5
Była dobra kandydatka na pracownika. 2017-05-13 09:39
Witam. Pani dyrektor HR wydaje się że jest doskonałym psychologiem. Ale przyjmuje do pracy osoby mało kompetentne lub mające lekceważące podejście do zatrudnienia. Po czym szybko rezygnują.Ja starałam się dostać do pracy trzy razy,ale firma Mando mnie zignorowała. Dlatego mają takie braki. Jaka firma taka kadra kierownicza.!!!!!
1
buli 2017-05-13 12:37
Krzyż na drogę marku. już możesz składać wypowiedzenie bo myslisz że ktoś się tym przejął albo że się przestraszył hahahahaha.
1
jaka płaca taka praca 2017-05-13 18:23
Taka prawda, że jeśli Prezes nie podniesie miesięcznych wynagrodzeń dla pracowników, to będą masowe zwolnienia. Już kilka osób odeszło z firmy, bo wypłaty stoją w miejscu. Może by nikt nie narzekał, gdyby nie fakt że podnosicie plany na każdym możliwym projekcie, duchota na hali jest niesamowita, ludzie niedługo będą mdleć, ale nikt na to nie zwraca uwagi, bo kadra kierownicza siedzi w klimatyzowanych mistrzówkach. Soboty się skończyły, nadgodzin brak. W takich warunkach aż się nie chce pracować, kiedy pot się leje po czole i nie tylko a 7-go 2000 zł na koncie... Porażka!
9
ha,ha,dawaj dalej buli. 2017-05-13 22:34
MANDO? NIE POLECAM.JAŁMUŻNA.
3
? 2017-05-14 10:12
Co zakład szykuje na 10czerwca???
Pfff 2017-05-14 13:34
Pfff a na caliperach jak zwykle ta sama zmiana w sobotę przyszła. Pozostałym się nie należy. Gratulacje dla mistrza za faworyzowanie jednej zmiany. Inne są be...
10
nie-zdziwiony 2017-05-14 20:12
czemu mnie to nie dziwi? non stop 'liderzy, non stop ci sami, nie zdziwię się jak za chwile będzie brakowało rąk do pracy (a do tego to prowadzi)... IWONA- MOŻE JAKOŚ ZAREAGUJESZ???
9
zly 2017-05-14 20:13
I oczywiście KAZIK MOSIAL BYC JAK ZWYKLE!!!!
12
Techniczny worker 2017-05-14 20:56
"Kolego który chce do Ronala" - zastanów się 10 razy... praca w Ronalu to ciężka harówa. Non stop chcą byś robił nadgodziny, najlepiej 12 h non stop... kasa niby ok ale za taki zap...ierdol przy 19 - 22 cali kołach to chyba za mało... na początku kokosów nie zarobisz.... dopiero jak wejdziesz na lepszą umowę (o ile ci przedłużą) to ok. 3500 zł na rękę ale to też zależy jaki dział, ile nadgodzin, czy jesteś znajomym prezesa albo czy twoja ciocia to kadrowa. Jak to mówią "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma" to druga strona medalu. Powiem tak:
- Jeżeli CI zależy na kasie kosztem zdrowia które zostawisz w tym zakładzie to idź...
- osobom po studiach bez znajomych w Ronalu na wyższych stanowiskach odradzam składania papieru bo to wasza strata czasu. Politechnika nic wam tu nie da, tam pracują osoby bez wykształcenia wyższego ;) ludzie na stanowiskach mają tam jak u pada Boga za piecem i obstawiają tylko swoich...
6
Rozbawiona 2017-05-15 23:04
Do jasnej.... czy Wam kiedykolwiek będzie coś smakowało??? Od kiedy powstało Mando przez stołówkę przewinęło się juz ze 4 czy 3 firmy i nadal coś jest nie tak.Francuskie Pieski cały czas tylko wybrzydzanie słychać.A to codziennie tłuste kotlety a to nie ma tego czy tamtego,a to za drogie,a tamto stare i śmierdzi....Nikt wam chyba nie dogodzi co??? Tylko poniżać umiecie,ale nikt nie pomyśli nawet że praca w kuchni to też ciężka praca.Ze osoby pracujące w kuchni dają z siebie wszystko mimo wielu utrudnień.Pomyslcie czasem o innych a nie tylko o sobie.Pozdrawiam pracowników Mando bo pomimo że miałam okazję współpracować z Wami i mimo wielu przykrych wspomnień jednak fajnie wspominam ten czas....Ps.Zycze lepszej płacy,i lepszej stołówki...
5
mały 2017-05-16 12:11
Praca w kuchni ciężka , a i owszem.
Nie ma lekkiej pracy na strefie .
Ale ciężko chyba nie jest ugotować smacznie i ze świeżych produktów co ???????????????????
2
kucharz 2017-05-16 18:22
Eurest do zwolnienia z Mando!!!!!!!!!!!!
5
Rozbawiona 2017-05-16 19:34
Może i masz rację ale czasem brak na to czasu,mało ludzi zatrudnionych ? Miałam przyjemność z Wami pracować więc wiem co piszę.Ludzie w Mando są specyficzni i dobrze o tym wiemy doskonale.Jednym pasowało jedzenie innym nie.Nic na to nie poradzimy.Z tego co się orientuję jest Was coraz więcej i każda kuchnia stara się jak może żeby było smacznie i świeżo.Czasem zdarzają się wpadki ale jak każdemu, jesteśmy tylko ludźmi.Pozdrawiam Kolegę....
4
Ja 2017-05-16 19:43
Narzekają na stolowke ale codziennie na przerwie pędzą na nia malo nog nie polamia. Gdyby naprawde było ble i fuj to by brali kanapki z domu... Nie musza zryc tłustego niedosmazonego żarcia ze stolowki skoro tak twoerdza. Kuchnia nie zbankrutuje bo jest wiele zadowolonych osob... Eurest jest na całej strefie ale tylko w mando sie nauczyli marudzic na wszystko w dodatku za pomocą forum. Jest zeszyt skarg czy komputerek mozna napisac swoje sapy to nie forum lepsze mozna robić wioche nie? Panie ze stolowki same sie na niej stoluja pol zakladu się stoluje i nic się nie dzieje. Zalosne jest takie zalenie się na forum. Wstan 10 min wcześniej i narob sobie kanapeczki niczym z drogiej restauracji. Pozdrawiam
20
Małgorzata 2017-05-17 15:09
MANDO już dawno powinno rozwiązać umowę z kuchnią EUREST.Bardzo małe porcje,ziemniaków żałują jakby to były ku mać bataty!!!surówki po łyżce!!!Ceny kosmiczne za tą chapaninę i jeszcze podnoszą sobie ceny.Zero organizacji ze strony kuchni,ciągle czegoś nie ma a to pieczywa do fasolki a to kiełbasa bez ketchupu i musztardy,ciągle coś jeszcze nie przygotowane na czas.MANDO już dawno powinno wypierniczyć to dziadostwo razem z garami przez okno.Pracownicy chcą innej kuchni ta firma tanim kosztem nabija sobie kabzę.Pora zmienić kuchnię w MANDO!!!!
2
Rozbawiona 2017-05-17 23:12
Masz rację wszystkim nie da się dogodzić.Pracowalam w Mando kilka miesięcy i lekko z niektórymi nie było to prawda.Tez były narzekania na naszą kuchnię więc się usunęliśmy wpuszczając inna firmę,miało być lepiej bo sami pracownicy do tego dążyli.I co ? Wielkie g...o .To prawda że Eurest opanował prawie całą strefę ale dużo firm nie ma dopłat do posiłków jak Wy i tylko wyjątki korzystają z tej kuchni za własną kasę...No cóż mialo być lepiej a chyba jest gorzej.Zycze miłego wieczoru i spokojnej nocki pracownikom nocnej zmiany w Mando..
2
? 2017-05-19 23:46
Prosty i skuteczny sposób na rozwiązanie ciągłego problemu ze stołówkami w Mando? Podpowiadam mądrym głowom z biura za darmo.Zrobić ankietę imienną kto chce korzystać ze stołówki a kto woli pieniądze przeznaczone na dofinansowanie na obiady mieć przelane na wypłatę.Zaprawdę powiadam Wam problem zakończony.Amen.Wszyscy będą zadowoleni.
12
Grzesiek 2017-05-20 00:11
Skoro pseudorestauracja EUREST tak podchodzi do swoich klientów a jest to 500 osób w firmie MANDO że pracownicy nie mogą mieć żadnych zażaleń co do jakości posiłków bo "niby" cała strefa jest zadowolona i im nie zależy to tym bardziej nam.Wywalić tych cwaniaków za drzwi,nie my dla nich tylko oni dla nas bo MANDO za to płaci gruby chajc,za darmo nie dają!Wręcz przeciwnie!
5
pracownik 2017-05-22 17:06
Mando za to nie placi. Mando dostaje na to pieniążki.
2
chorn 2017-05-25 12:43
a na caliperach same debile i niedorozwoje...
Mała 2017-05-25 19:15
Dzięki ! jesteś niebywale inteligenty , musisz być sympatyczny .
5
Kaliper 2017-05-26 15:38
Ale Ci dobrze z ,, pisma" patrzy...
1
Msciwy inż 2017-05-26 15:59
Dlaczego od czerwca awanse mają tylko operatorzy?
ACARP ODNAM 2017-05-26 19:48
A ja chcę napisać ze Mando jest bardzo dobra firma wchodzę tu ponieważ na prod. słyszałam jakie rzeczy tu się wypisuje to śmiech na sali każdy zły z stołówki nie wiem dlaczego jeszcze chodźcie tam jeść po co ? Przecież wam nie smakuje ! Jestem osobą wybredna do jedzenia ale nigdy jeszcze nie było tak ze poszłam na stołówkę i nie miałam co zjeść czy się napić. Narzekacie jak źle ma ABS czy strut KAŻDY ma ciężko czy to jest praca na prod czy jako lider, mistrz lub prace biurowe, każda praca jest ciężka fizyczna i psychiczna, do niektórych to nie dotrze i będzie dalej miał swoje zdanie ale to osoby które mają zablokowany umysł i nie myślą. Nadgodziny od nowego roku były skrócone wiec co się teraz dziwić że nie ma nadgodzin, ale napewno pisza to takie osoby które przychodzą raz w miesiącu na wsparcie albo i nie i później wypytuje się o sobotę ludzie jak nie macie czasu zostać na nadgodzinach bo wam ciężko to nie pchacie się na sobotę bo inni chodzą na nadgodziny i zasłużone jest pójść mu na sobotę. Bardzo podoba mi się w mando i będę chwalić sobie to firmę każdemu ! Szkoda tylko że takie głupoty wypisujecie na tym goworku jest to żałosne.
6
Zichu 2017-05-26 20:51
Jestem za zmiana inżyniera od caliperow ! Kiedy naszego lidera nie ma w pobliżu bo jada 3 linie to nawet nie pomoże mi pracownikowi wyłączyć alarmu bo obrazu jest postuj to co on wyprawia to jest śmieszne. Nigdy nic nie wie i co słyszałem w plotkach ale to liderzy mogliby się wypowiedzieć jak dzwonią do niego ze awaria żeby podszedł i się wyuczyc to o nie ma czasu wiecznie jest na spotkaniu z prezesem co tam ma takiego ważnego?
2
Zostaw swoją opinię o Mando Corporation Poland Sp. z o.o. - Wałbrzych
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mando Corporation Poland Sp. z o.o.