logo Ronal Polska sp.zoo

Ronal Polska sp.zoo

Wałbrzych

Opinie o Ronal Polska sp.zoo

fgds 2014-12-22 10:12:59
ogolnie( usunięte przez administratora ) 1700-2200 jak wyrobisz norme. szukaj w innych fabrykach bo za te pieniadze bedziesz mial mniej roboty i spokojniejsza glowe
1
Tomasz 2014-12-30 12:18:58
Nie jest tak źle jak piszecie. Na "kompromitacji" nie trzeba nic robić, bo wszystko robot pakuje. Pozostaje jedynie na fajkę i kaweczkę co 20 minut chodzić wraz z kolegami dla utrzymania wysokiego poziomu koleżeństwa.Możesz nawet lepiej zarobić rezygnując z wolnego i pracować 30 dni w miesiącu. Pozostałe kwestie zależą tylko od kogo jesteś i jak bardzo Twój majster będzie się Ciebie bał. Są tacy co nawet godzinne przerwy śniadaniowe mają.
starzysta 2015-01-23 21:29:16
ludzie ja już pracuje w Ronallu 17 lat mam jakies doswiadczenie dla mlodych to przestroga nie zatrudniajcie sie na OM
pisarz 2015-02-16 21:39:41
Ci co tam dobrze zarabiają to niestety muszą dobrze dupy lizać kierownictwu. Takie rzeczy zdarzają się tylko w takich firmach gdzie panuje niewolnictwo, wyzysk jeden drugiego by wtedy sprzedał aby tylko mieć lepiej. Polacy to niestety sprzedajny naród nie liczy się ogół tylko ja muszę mieć najlepiej. Te zarobki co tam dostajecie to jałmużna za tą ciężką pracę, dajecie się kierownictwu i dyrekcji rolować. Robią z wami co chcą bo nie ma w was zgrania. Pracowałem tam i już nigdy więcej nie chcę
3
Były pracownik 2015-03-15 22:53:39
Ja się odważyłem zwolnić z tego syfu pracuję obecnie w Anglii zarabiam 3650 zł tygodniowo.Praca lekka na obrabiarkach numerycznych jedyne czego tu brakuje to możliwości wyżycia się na maszynach czyli 800 felg w 8 godzin
2
lolo 2015-05-04 10:53:26
Zarobki 2000 do 3000zł, jako normalny pracownik. Zależy od działu, stanowiska i ZNAJOMOSCI! Przyjmują mlodzików na wymyślone stanowiska biurowe i na nich musisz zapierd.... i kamery montują wewnątrz zakładu żeby mogli patrzeć Ci na ręce i z tego powodu tez obcinają pensje. Absurdalne czasem pomysły ludzi na stanowiskach, powielane tez latami.
klapek 2015-05-04 18:57:51
Trzeba było się uczyć a co do pracy to płacą tobie za prace nie opieprzanie,nie pasuje? zawsze mozna znaleść lepszą prace nie
1
prof. Miodek 2015-05-05 20:40:46
Oj kolego mama pieniążków żałowała na słownik ortograficzny? Co to za słowo "znaleść"????
2
Michał 2015-05-31 14:19:00
Kamery działają w obie strony. Przy pierwszej "aferze" PIP poprosi o nagranie i jak zakład się wytłumaczy z pewnych anomalii? Niestety w tym zakładzie zapomniano, że to zwykły pracownik pracuje na Księżniczki z biur, które nawet "dzień dobry" nie potrafią odpowiedzieć. Żenujące jest że nie możesz przebywać w kantynie kiedy siedzą tam "lepsi" ludzie bo nie mają na to ochoty
2
slawek 2015-09-12 16:41:09
Co to znaczy OM
3
Tomasz 2015-10-03 22:17:24
Droga Anno. Pieniądze to nie wszystko. Czasy lekko się zmieniły a mentalność że pieniądz wszystko wynagrodzi dawno przeminęły. Ludzie są świadomi jakie zachowania są niewłaściwe i nie powinno się ich stosować w międzynarodowym koncernie. Jest mądre powiedzenie "traktuj innych tak jak byś chciała być traktowana przez innych". Tak to prawda, że pieniądze są przyzwoite.
2
bobi 2015-11-14 14:41:30
właśnie a dokładnie zarobki oscylują w granicach ? bo sam pracuję w fabryce produkującej felgi aluminiowe (uniwheels) w Stalowej Woli
bez znajomosci 2015-11-17 15:13:12
tutaj znajomosci odgrywaja wiodace znaczenie, zadne kwalifikacje doswiadczenie czy wyksztalcenie bron boze nie maja tutaj prawa istniec!! tylko znajomi, rodzina etc.
4
rowniez bez znajomosci 2015-11-18 13:35:03
Tak to prawda, w pierwszej linii weryfikowane jest nazwisko, nawet jeśli jesteś inżynierem doświadczonym nie dostaniesz pracy, znajomości tylko znajomości to filar Ronal Polska.
3
kolec 2015-11-18 17:19:31
niestety potwierdzam, firma z polityka pro-znajomości, jest karygodnym oddziałem, psującym reputacje oddziałom takim jak w Szwajcarii...
lukas 2015-11-19 15:13:58
Ponoc szukaja teraz specjalsity ds. znajomosci, z tego co wiem to dzialy rekrutacji z zagranicy calkowicie odcinaja sie od tej w Polsce, mowia ze w Polsce tylko takie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] moze byc i wstydza sie tego
3
andrzej 2015-11-20 21:07:05
Wszystko prawda. Na zm.I OM pracuje synuś koordynatora(możnaby rzec z-cy kierownika). Chłopaczyna zaraz po szkole "jakiejś tam". Żebyście widzieli jak koło smarkacza latają ze sraczką majsterek i ustawiacze. Nikt, powtórzę to jeszcze raz-nikt nie ma takiego wsparcia osobowego jak małolat. Mało tego wszystkie jego wpadki(buble, które puszcza), są kamuflowane przez wujka Zdzisia-kontrolera z obróbki ręcznej. Normalnie żenada i tyle.
5
Tadek 2015-11-21 20:59:32
oczywistym jest ze Ronal Polska przyjmuje tylko po znajomości, co do tego wszyscy są pewni, chętnie zmierzę sie z tym synusiem koordynatora i pokaże mu ze taki idiota nie powinien się znaleźć tam!
5
Wojtek 2015-11-24 01:11:27
praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomości,praca w Ronal Polska tylko po znajomośc
2
ala 2015-11-24 13:40:12
Coś Wojtusiu troszkę się zgalopowałeś z tym postem. O tym, że praca tutaj jest tylko po znajomości wszyscy dokładnie wiedzą i nie musisz 1500 razy tego kopiować. Może lepiej byłoby spopularyzować tę stronę wśród pracowników, abyśmy więcej dowiedzieli się o panujących tu zwyrodnieniach i anomaliach.
1
krystian 2015-11-28 07:23:58
jeszcze chwila i na lektyce będą go nosić- żal!!! Na układy niema rady.
1
fus 2015-11-30 15:14:24
Atmosfera w ronalu na Orkana niesamowicie skoorwysynska.Pozdrowienia dla tych co obrabiaj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] innym .Gratulacje
bez znajomosci 2015-11-30 23:52:55
Aktualnie poszukiwany jest specjalista ds. znajomosci, to taki ktory bedzie wyapywal swoich ludzi do pracy, bo Ronal nie inwestuje w wartosciowe osoby, idiota po podstwowce moze zostac tam kierownikiem.... jaka firma tacy pracownicy...
3
Marek 2015-12-04 19:34:47
Słuchajcie, takie czasy nastały że człowiek musi robić a nie myśleć. Od myślenia są inni co ledwo czytają i piszą. Wystarczy zerknąć na to jaki dział generuje najwięcej złomów i kto jest jego kierownikiem. Logika myślenia, inteligencja i kultura osobista wielu pracowników biurowych pozostawia wiele do życzenia. Wystarczy wspomnieć o propozycji premii jubileuszowej czy bluz które dostaniemy może w połowie przyszłego roku.
moze i tak 2015-12-15 18:52:44
może i znajomości, masz racje, ale widzisz ta firma przyznaje się do tego, oni wiedza ze są nikim, gdyby nie robole na produkcji, zamknęliby Ronal w Polsce, bo pracownicy w biurach po znajomości przynoszą tylko straty
1
syn 2015-12-15 19:06:39
jestem synem koordynatora, gdyby nie to, dziś byłbym jak piszesz wyżej nikim, albo robolem
1
Robol 2015-12-23 12:57:53
Panowie. Pracujemy za 1/3 tego co Niemcy, czy Szwajcarzy. Nawet Czesi lepiej od nas zarabiają. Nie bez powodu fabryka powstała w takim miejscu gdzie i za 1200 zł ludzie będą pracować. Wystarczy porównać zarobki i dodatki Wałbrzych z Jelczem. A to że nasz fundusz jest przejadany w Marii czy Dworzysku...no cóż, taki urok bycia kimś ważnym. Każdy z nas pewnie tak by robił.Zerknijcie na magazyn jak bardzo firmy pragną naszych super kół. Niektóre koła od roku stoją, tak są fajne. Na dolnym zakładzie po 4 lata leżakowały koła aż je zezłomowano. Chyba nie na tym polega produkcja i prowadzenie rentownego zakładu.
znajomosci lala 2016-01-09 12:56:34
- Witam, jestem zainteresowany praca w biurze :)
- a witamy, ma pan znajomości w Ronal Polska?
- nie nie mam, ale jestem doświadczonym inżynierem
- To ( usunięte przez administratora )!!! tutaj kierownik dwoch zdan nie umie wypowiedziec!
2
abittersweet 2016-01-15 12:19:50
Jakoś mój chłopak dostał się do Ronala BEZ ZNAJOMOŚCI (niesamowite nie?) i na umowie próbnej miał już 3800 zł brutto. Także Wasze opinie są z lekka fałszywe i wprowadzają w błąd. Jak nie wiecie, to nie mówcie ;)
1
aaaaaaaccccccc 2016-01-16 00:14:23
Znam ( usunięte przez administratora ). A Ty ?
Tomasz 2016-01-24 11:07:02
Cytuję "Jakoś mój chłopak dostał się do Ronala BEZ ZNAJOMOŚCI (niesamowite nie?) i na umowie próbnej miał już 3800 zł brutto. Także Wasze opinie są z lekka fałszywe i wprowadzają w błąd. Jak nie wiecie, to nie mówcie ;)"

w Ronalu nie podpisuje się umowy na kwotę miesięczną. Jest stawka godzinowa, wyrażona kwotą po ubruttowieniu. Zakładając że stawka zaczyna się od 6,5 brutto X średnio 160 godzin + 32 nadgodziny to za cholerę nie wychodzi 3800. Osoby na umowę przez podfirmę (umowa próbna) mają jeszcze inaczej. Szkoda że nie każdy rozumie jaką umowę podpisał lub nie umie jej czytać ze zrozumieniem. Bez znajomości można się dostać do Ronala tylko przez urząd pracy a tam stawki są jeszcze mniejsze.
Jednym słowem Twój chłopak jest zajebisty że tak udało mu się załatwić stawkę godzinową na poziomie ok. 20 zł.To 2 razy więcej niż mają pracownicy z 15 letnim stażem.
1
pewny 2016-01-27 23:28:44
Zapewne będę oryginalny ;D Praca w Ronal Polska - Tylko po Znajomości !!! :D
Prezes ze Szwajcarii 2016-01-27 23:30:25
Witam, wkrótce, pracownicy, którzy pracują po znajomości w Naszej Firmie zostaną zwolnieni, pozdrawiam Prezes ze Szwajcarii.
Fakt 2016-01-27 23:35:47
Witam, właśnie wprost powiedziano mi, ze nie mam znajomości w Ronal Polska i nie dostane tam pracy w biurze. Skargę złożyłem do biura w Niemczech, ze rekrutacja w Polsce zajmuje się mafia..
Hr ron 2016-02-08 16:18:43
witam, zgadza sie praca po znajomości jest wymogiem KONIECZNYM w Ronal Polska, powie Ci to mama, tata babcia itd..
1
on 2016-02-11 07:40:42
om obrobka mechaniczna zero szacunku do pracownika zapierdalac i tyle norma norma norma koordynatorzy zapomnieli jak rękawicami rzucali i mówili jaki tu zapierdol a teraz normy śrubują zarobki hmmmmmmmmm zero podwyżek miedzy pracownikiem starz pracy 6 lat a 1/5 żadna zalosne i tyle
bo... 2016-02-12 22:49:43
Bo nie masz znajomości :D :D :D
Specjalista ds. HR 2016-02-17 18:21:05
Witamy, w związku z przyjęciami na stanowiska specjalistyczne prosimy wysylac CV tylko osoby po znajomości!! reszte prosimy o nie marnowanie swojego czasu!!!!!!!!!!! :D
1
fik 2016-02-17 22:19:44
no właśnie zastanawiam się czy nie postawić im wódki, i dostać prace? to chyba najlepszy pomysł
on 2016-02-20 09:39:51
a może ktoś wkoncu zainteresuje się umiejętnościami i wiedza pseudo ustawiaczy z lapanki i panow koordynatorow z om bo cos jest nie tak bardzo nie tak .panie kierowniku
2
emigrant 2016-02-21 15:48:10
Cześć lolo mi też tego brakuje ae świadomość że w Anglii za lekką pracę mam 3600 tygodniowo netto to wspomnienia o tej niewolniczej pracy i 800 felg w 8 godzin mnie teraz przeraża. nie życzę nikomu takiej pracy typowy komunistyczny zakład kierowany przez typowego komucha która za nic ma dobro pracownika. Zniszczyć zniewolić człowieka to cel takich dyrektorów, ale przyjdzie czas na nich, może ludzie zmądrzeją i przestaną zapierdalać jak im kierownik każe, zacznijcie ludzie myśleć w Ronalu jak będziecie za dużo robić to tylko szefostwo będzie się z was śmiało, tak jak to było za czasów jak tam pracowałem. Zastanówcie się po zakończeniu pracy w tym syfie ani lat pracy w uciążliwych warunkach wam nie zaliczą a zdrowie macie tylko jedno. Jak tam wasze kręgosłupy bo mój po 8 latach pracy w tym syfie czuję do dnia dzisiejszego. Proponuję tzw strajk włoski przestańcie robić ponad normę bo i tak wam ją obetną za moich czasów tak było i to się nie zmieni nigdy. Parszywa dyrekcja za nic ma dobrych pracowników, prędzej dadzą premię 80000 tys. kierownikowi że was ciśnie jak wam jakąkolwiek podwyżkę.
4
Pirania 2016-02-25 18:50:13
Praca po znajomości
1
Misza 2016-02-29 18:02:07
Chciałbym podziękować Dyrekcji zakładu za przeprowadzenie wśród 70% palącej załogi referendum w sprawie dalszego palenia w nieograniczonym czasie i ilości. Czemu mnie nie dziwi fakt że niemal wszyscy palący głosowali za paleniem. Niestety Ci co nie palą muszą pracować ponad siły i wszelkie normy aby palacze mogli wypoczywać na słoneczku i relaksować się. Bo przecież do pracy przychodzi się aby wypocząć a nie tyrać. Dziękuję też za możliwość przychodzenia do pracy w dni wolne aby móc zrobić to czego moi koledzy nie zrobili. Panowie jaki jestem dumny że mogę w tej firmie pracować, moje dzieci też się cieszą, że taty nie widzą całymi tygodniami. Czego się nie robi aby kierownik był zadowolony, choć widziałem go ze 5 razy w ciągu 3 lat, taki chłopina jest zarobiony.
2
Kajetan 2016-03-05 10:55:33
ja do Ronal Polska dostałem się po znajomości - inaczej nie ma szans się tam dostać, fajnie jest ale kiedy technologiem jest debil, który zajmował się ubezpieczeniami, to jest nieporozumienie....
1
Wariat 2016-03-23 19:32:54
Warto zadać sobie pytanie o kompetencje i kwalifikacje pozostałej kadry kierowniczej. Ostatnio padł pomysł aby zacząć reglamentować rękawiczki które kosztują ok. 50 groszy. Jakim kretynem trzeba być aby wyjechać na ronalidea z takim pomysłem. Zakup i serwis kilkunastu maszyn do pobierania rękawiczek pewnie po 30 latach może i by się zwróciły. Może warto zainteresować się jakością naszych wyrobów a nie prześcigać się w zawodach na idiotę roku(tutaj ciężko będzie wybrać jedną osobę bo poziom jest na bardzo podobnym poziomie). Osobiście uważam za wielką szkodę że to nie przeszło bo PIP miałby co robić.
1
PRAWDA 2016-03-26 14:22:36
to ze w Ronalu pracują sami idioci na stanowiskach inżynierów i kierowników, bierze się z tego ze to idioci pracujący po znajomości, rekrutacje to bujda na resorach, tylko po znajomości i tak kretyn, który zajmował się ubezpieczalniami zostaje technologiem!!!! kto na to pozwala?? co za chory kraj!!!!
4
kere 2016-04-13 07:49:58
przeczytałem wasze opoinie i po czesci się zgadzam. Ale moim zdaniem powinni zlikwidować tą podfirmę bo to jest jawne okradanie ludzi
musahi 2016-04-30 18:58:36
Rodzinka pl
Tylko klany rodzinne mogą coś zdzałać Człowiek [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak mały robocik a synek i wujek u tatusia pod kołderkom siedzi im wszystko wolno a wraże czego to kolega zrobi czysta spychologia rosia rąnsie myje
3
Młody 2016-08-24 10:45:27
Dno pracowałem na dole teraz na górze ronal to porażka atmosfera i układy to tragedia a co dzień wolny to oczywiście majster każe na nadgodziny przychodzić a jak nie to z roboty lecisz w dodatku marne 3400 zł na rękę za taki zapierdol.... Powodzenia
d 2016-09-03 23:09:05
Widocznie nie pokazało się żadne ogłoszenie, bo wszystkim odpowiada atmosfera jaka panuje w wielkopolskim.
Zostaw swoją opinię o Ronal Polska sp.zoo - Wałbrzych
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ronal Polska sp.zoo