logo Ronal Polska sp.zoo

Ronal Polska sp.zoo

Wałbrzych

Opinie o Ronal Polska sp.zoo

:) 2017-04-26 23:32
AMEN!!!:)
3
Maciek 2017-04-27 09:08
A wystarczy tylko zabronić na fajeczkę chodzić co 10 minut i kawkę, zabrać na bramie telefony. Do tego przebadać psychiatrycznie naszych przełożonych, zweryfikować ich kwalifikacje i od razu będzie lepiej. A za ten cyrk w ostatnich dniach na kompletacji zrobić film szkoleniowy pod tytułem " jak można wszystko spieerdolić zatrudniając swoją rodzinę" . Przez 4 lata nasza wyśmienita elitarna kadra nie doszła do wniosku dlaczego takie buble produkujemy. 16 osób stoi przez kilka godzin i oczom nie wierzy co widzi. Oni chyba nawet nie orientują się gdzie się znajdują.
3
Brawo! 2017-04-27 16:55
I dobrze niech zmienią ten grafik ludzie się pozwalniaja i ronal sie posypie... Tylko patrzeć jak ludzie będą się zwalniać.
7
hik 2017-04-28 09:03
przecież ten grafik nie został stworzony dla ciebie, tylko dla zakładu, żebyś mógł w dni "przysłowiowo wolne" napierdzielać nadgodziny. kumasz, czy nie?
oj biedny ten kraj, robią ich w ciula dorabiając ideologię, że to grafik dla pracownika i wy w to wierzycie?
3
Tygrysek 2017-04-28 10:09
Nasza firma nie jest jedyną w Wałbrzychu. Zobaczcie ile płacą w Lidlu, Biedronce czy Castoramie. A Wy rok się męczycie przez podfirmę mocno wierząc że dostaniecie 4000 netto przechodząc pod Ronal. Nie jest , nie była i nie będzie to firma szanująca ludzi którzy przynoszą zyski. Liczy się prestiż stanowiska Kierownika, szacun na osiedlu i wśród znajomych, a to że jest to koszmarny człowiek to już nikogo nie obchodzi. My jesteśmy zwykłymi cyferkami w statystykach, jak nie my to inni i tak ten świat jest złożony. Nasze problemy można rozwiązać w kilka dni, pytanie tylko po co rusza [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zacznie śmierdzieć i po co to komu. Po 16 lat tak pracujemy i kolejne też damy radę. Niebawem doją kolejni bracia, szwagrowie, kuzynki kierowników za których trzeba będzie pracować. Ilość asystentek przerośnie liczbę ludzi na obróbce czy lakierni. Już teraz 100 % naszego funduszu socjalnego zostaje w Dworzysku czy Marii wychlana i przejedzona, a o imprezie zakładowej nadal cisza. Taka kolej naszej szarej rzeczywistości Polskiego pracownika i pracodawcy. Miłego dnia życzę wszystkim.
6
Podfirma 2017-04-28 21:51
Podfirma właśnie pokazała na co ja stać, nie płacą zusu i okradają ludzi na potęgę!
2
Remigiusz 2017-04-29 13:18
Jak to możliwe że do firmy nie zapukał prokurator i inspekcja pracy a podfirma nadal podsyła nam ludzi. Nawet nasi pracownicy nie mają za złe że przez niemal rok nie mieli opłacanych składek, i ten czas nie zalicza się do stażu pracy. W sumie pół bańki to wcale nie tak dużo, zawsze można więcej. Ciekawe co byłoby gdyby taki pracownik uległ wypadkowi? Ale najważniejsze że jest się głupim pracownikiem Ronala któremu można wszystko wcisnąć. A ktoś wcześniej pisał że ludzie wywalczyli nowy grafik....już wiecie jak to się stało i dzięki komu?
Podfirma 2017-04-29 15:38
Jedna wielka patologia. Brak słów...
P 2017-04-30 18:56
Ze zmianą grafiku odpowiadają dwie osoby z lakierni.O co kaman z tymi skladkami podfirmy?Jakich składek nie odprowadzali?
Bob 2017-04-30 20:51
Jak taki jesteś poinformowany to pewnie jesteś jednym z nich... Jak pracujesz przez podfirme to się dowiesz niebawem.
twoj majster 2017-05-01 09:29
Zapisywać się i robić nadgodziny gamonie!
Krzychu 2017-05-01 20:59
Jaka lakiernia ? U nas nic nie słychać o nowym grafiku także pracujemy w starym systemie :) pozdrawiam
Pff 2017-05-01 22:30
Nie długo usłyszysz. Jak zawsze na ostatnią chwilę :)
Lakkiernik 2017-05-02 01:21
Jak usłyszymy to będziemy masowo się zwalniać :)
Nommmm 2017-05-02 08:01
I tak się ludzie zwalniają, więc nie zrobi to na nich większego wrażenia... :)
4
Ktoś 2017-05-02 17:35
Dyrekcja jeszcze chyba nie wie że system 4-1 = 70% zwolnień. Od września będą wielkie przyjęcia do ronala w06. Zapraszamy.
2
Król Julian :) 2017-05-02 20:20
Wszyscy dobrze wiedzą co jest grane. Może i będą ale nikt nie będzie tu chciał pracować, jeszcze przez pod firmę? Wątpię. Już się pewnie rozniosło miedzy ludźmi jaki to Ronal " wspamiały " jest. Mają wyszkolonych ludzi ale wszystko robią aby się zwalniali no i się zwalniają. Nie potrafią zatrzymać ludzi.Ukraińcy się nawet wypieli bo wolą za większe pieniądze pracować na budowie niż w kołchozie gdzie panuje wyścig szczurów i atmosfera jak " Na Wspólnej "
4
Lord 2017-05-03 00:49
Ale wy robole naiwni jesteście. Myślicie, że na złość zrobicie, że się zwolnicie? Hahahaha. Na każde wasze miejsce jest po kilkuset chętnych do pracy. To zarząd i dyrekcja jest górą a wy tylko tanią siłą roboczą. Macie tyrać aż zdechniecie, a jak zdechniecie to cała armia bezrobotnych jest chętna żeby was zastąpić. I tak w każdej fabryce.
4
BOB MARLEY!!! 2017-05-03 01:54
Nadgodziny? Przepraszam ale nie mam czasu... :)) haha :* :* :))
3
BOB MARLEY!!! 2017-05-03 20:43
Nadgodziny? Przepraszam ide ze swoim chłopakiem do kina :))) :* :* :))
1
Mociumpanie 2017-05-04 11:56
Taaaa armia, chyba emerytów
5
bizon 2017-05-04 13:09
BOB MARLEY ty chyba coś bierzesz twoje komentarze to brak słów.............
Misiek 2017-05-04 17:25
A ja się pytam dlaczego firma która ma zaległości w ZUS-ie na prawie 500 tys złotych zmienia nazwę i nadal oprowadza nowych pracowników po zakładzie. Mąż przepisał firmę na swoją żonę i nadal będą kasę robić na naszych pracownikach. Nasi koledzy nie mogli pójść do lekarza bo nie byli ubezpieczeni a nasza dyrekcja przymyka oko na takie przestępstwa na terenie zakładu. Nawet mail firmowy jest inny niż nazwa firmy. Może jednak ktoś zawiadomi PIP i prokuraturę czy nadal ludzie będą pracować w systemie bezskładkowym na czarno?
Panie dyrektorze czy jadąc naszym parkingiem zauważył Pan ścianę śmieci jakie zostały wyprodukowane w Pana zakładzie, a koła pełnowartościowe po kilku latach magazynowania stoją pod drugim płotem i czekają na zezłomowanie. Brak mi słów co się dzieje i jak zarządzany jest nasz zakład.
6
Zmiany... 2017-05-04 18:48
Masakra, ta firma sama się pogrąża coraz bardziej... Kwestia czasu jak wpadnie prokuratura i zrobi porządek. Dopiero będzie kabaret. Chyba niedługo zmieni się zarząd, dyrekcja,kierownictwo i reszta... I to raczej nie bedzie biaba w Marii :)
9
Jay-z 2017-05-04 23:58
Przecież Szwajcarzy chcieli żeby pracownicy Ronal a zarabiali jak na zachodzie.Więc kto się nie zgodził ? Różnica między pracownikami na zachodzie jest taka że oni zarabiaja po 3,4 tys euro a dyrekcja 7 ×więcej. W Polsce natomiast zarabiamy 3,4 tys zł a dyrekcja 15×więcej. To robi różnicę w zarobkach ? Skąd ta dysproporcja ? Kto nas wałuje ? Kto bierze nasza różnice w zarobkach ? Kto się nie zgodził na zachodnie wynagrodzenia?Ten co najbardziej nabycia kieszenie .
9
Obietywna 2017-05-05 09:12
Załóżcie związki zawodowe !!!!!
Nie będziecie mieć takich problemów. Uważasz, ze jestes tanią siłą roboczą???!!! Wytęż mózg i pomyśl. Związków zawodowych nikt nie ruszy !!!! Powodzenia :)
6
BOB MARLEY!!! 2017-05-05 09:47
A jak nie związki to Zapal LoLka i się uśmiechnij... aha i zero nadgodzin :))
5
... 2017-05-05 11:17
W tej firmie to mało realne...
4
Znudzony tym wszystkim 2017-05-14 20:53
Przepraszam bardzo, ale wypłaty to postanowili nam płacić w ratach? Skoro tak to liczę na jakieś odsetki. Program 400 plus to ściema, czy ktoś wie jak to jest wogole naliczane?
3
Dolce Kubana 2017-05-14 21:04
400 + ponoć będzie w postaci kiełbaski śląskiej z grilka i pajdy ze smalcem w czerwcu w Góralskiej XD
6
Waldek 2017-05-17 13:07
PREMIE NA W06 SĄ TAK UBOGIE JAK WYPOWIEDZI ZARZĄDZANIA LUDZI W TYM ZAKŁADZIE. ZAMIAST WYŻEJ JEST NIŻEJ. A MIAŁO BYĆ LEPIEJ.
4
OM 2017-05-18 12:02
A nie zastanawia Was dlaczego w W 10 jest inaczej? Panowie jaka praca taka płaca :-)
5
Freddy 2017-05-28 19:07
Ludzie pomału uciekają z tego syfu. Show Must Go on
3
Joanna 2017-05-29 10:22
@Gol 2017-04-01 10:38 jestem pracownikiem gowork.pl i zależy mi na poznaniu tego jak wygląda obecnie praca w Ronal Polska między innymi dzięki Waszym opiniom.
Wspominacie o zmianach w systemie pracy. Czy dotyczył on będzie wszystkich działów produkcyjnych firmy?
1
W6 2017-05-29 13:08
Rozmawiałem z kolegą z W10 i tam nic się nie zmienia. Było tam zebranie z prezesem, który zapewniał że zmian nie będzie.
2
Szczotkowy 2017-05-29 19:10
Będą tylko tam gdzie tak bardzo chciano zmian i mogliśmy wszyscy o tym przeczytać. To jest fabryka i kazdy o tym co bedzie robił zostal poinformowany przyjmując sie do firmy
2
W 2017-05-30 11:03
To co tylko na W06 będą zmiany? Wątpię, albo wszyscy albo nikt. Najlepiej zrobić referendum, kto jest za zmianami i problem z głowy, a tym co nie będzie pasowało i tak się w końcu zwolnią bo znudzi im się robienie niepotrzebnego szumu.
2
mma 2017-05-30 12:23
Czy to prawda że przez podfirme dostaje sie 1900zł za system 4 brygaodwy 3 zmiany ?

Obecnie robie w innym zakładzie i mysle nad przejsice ale na starcie mniej niz u mnie i praca duzo ciezsza .
Hihi 2017-05-30 12:36
Nie albo wszyscy albo nikt bo W10 nie wywija rozumem w sieci Chcieliscie lzej to bedziecie mieli
1
anonim 2017-05-30 22:42
Z nadgodzinami z 2300- 2400 wezmiesz. Obecna stawka na podfirmie to 13 Brutto.
Gol 2017-05-31 11:29
Do września chciałeś napisać bo juz ludzie się zwalniają.
3
Joanna 2017-06-09 14:11
@Gol wspominasz o zwolnieniach. Jak dużo osób odeszło w ostatnim czasie?
Zwykły fizol 2017-06-10 23:11
Chciałem z tego miejsca bardzo serdecznie podziękować mojemu przełożonemu za umożliwienie mi przyjścia do pracy po pikniku rodzinnym ( ponoć dla pracowników) w niedzielę na 6 rano na wspaniałe 12 godzin. Ludzie po jakiego grzyba to organizujcie? Wszystkie działy mają niedzielę wolna lub przychodzą na jakąś normalna godzinę, W10 dostało urlopy a my na W06 dział wiadomo jaki ( ten który ciągle musi sprzątać i ten który ma najmniej wolnego podczas gdy inne działy mają zawsze więcej - patrz Święta, postoje itp) wielce łaskawie puszczono nas dziś o 14 na piknik z którego tak naprawdę nie możemy w 100% skorzystać, bo trzeba cisnąć w niedzielę na 6 żeby sprzątać......Następnym razem zróbcie na plakacie napis PIKNIK DLA KIEROWNIKOW I ICH RODZIN ORAZ DLA PRACOWNIKOW DZIALU KADR, ciekawe czy Prezes lub Dyrektor mają wiedzę że takie zdarzenie ma w ogóle miejsce a jeśli nie wiedzą to mam nadzieję że zaglądają na to forum i się niedługo dowiedzą, bo robią z nami na naszym dziale co chcą.....
9
Bobi 2017-06-14 16:00
Zaraz inspekcja znowu będzie w Ronalu bo zakład 2 miesiące przed urlopem nie wie kiedy koniec produkcji i każą ludziom wstrzymać się z urlopami będziemy składać pisma o oddanie zaliczek to gwarancja kodeksu pracy człowiek wykupił wczasy i co teraz
1
Eh 2017-06-16 16:01
Haha dobre.
A mi dziś w zakładzie przeszedł przez drogę CZARNY CYGAN czy to oznacza że będę miał pecha lub wypadek.
9
Zwyrodnienia 2017-06-21 13:42
pani agnieszko. Zwykly przyklad mam na umowie 2500kg potrafie przenies po 500 kol na zmiane to napewno jest wiecej niz 2500kg. Wydatek energetyczny jaki pani wyliczyla to 800kcal to chyba jakies jaja jestem po awf i wiem ile szacunkowo kcal jest potrzebnch do przerzuxenia ponad 10 ton. Kola ponad 30kg sam z ziemi nad glowe juz nie chce dodawac nic o tym ze maja one ponad 300 stopni. Czy jest pani teraz swiadoma chociaz jednego efektu swojej opieszalosci? Ile kregoslupow szczelilo na tym dziale? To co konfrontacja? Przyjde z pipem mam raporty produkcyjne udowadniajace ze tak jest od ponad roku wszystko sygnowane logo ronal. Prosze uzupelnic karty charakterystyki bo to pani ?obowiazek. Wymieniac dalej?
5
John 2017-06-21 15:47
Czego Ty chłopie po AWF szukasz w Ronalu? Myślałeś, że po AWF będziesz siedział za biurkiem? A może chciałeś robić szpagaty w sekretariacie? Znajdź inną pracę i nie męcz siebie i innych dziwnymi wyliczeniami, bo Ci kręgosłup, jak to pisałeś po AWFie ... SZCZELI :)
5
Ajajaja 2017-06-22 07:50
Takim myśleniem typu "po AWF co ty tu robisz ?"a co po zawodowkach robią na kierowniczych stanowiskach? Bez szkoły zarządzania itp...itd...Skoro płacą w Ronalu więcej niż w szkole po AWF to gość jest w Ronalu...Dobrze kolega pisze o tych tonach przerzucanych w Ronalu.Ma rację i potrzeba nam więcej takich ludzi myślących nawet po AWF a interesujących się cyframi.





3
Joanna 2017-06-22 14:51
Chętnie dowiemy się więcej o Waszych opiniach na temat Ronal Polska jako pracodawcy. Jednak nie jest to miejsce na obmawianie, czy skupianie się na pracy poszczególnych pracowników firmy. Bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Jeśli są jakieś wątpliwości co pracy konkretnego pracownika firmy, to najlepiej taki temat zgłosić wewnętrznie w firmie.
2
Obserwator z ramienia ONZ 2017-06-24 16:46
Jak to jest Pani Joanno, że nowo przyjmowani pracownicy mają stawki godzinowe no umowie niższe o 50 groszy od pracowników z umowami na stałe? Gdzie podwyżki dla stałych i doświadczonych pracowników? Dojdzie do tego, że będziecie Panie z biurowca i Panowie Kierownicy sami doginać przy produkcji. Zapomnieliście kto pracuje na wasze pensje. A Ukraińcy dostali możliwość poruszania się po całej UE, wątpię więc czy któryś chciałby to pracować.
Zostaw swoją opinię o Ronal Polska sp.zoo - Wałbrzych
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ronal Polska sp.zoo