logo Ronal Polska sp.zoo

Ronal Polska sp.zoo

Wałbrzych

Opinie o Ronal Polska sp.zoo

Produkcja 2017-02-09 23:25
Dlatego jest jak jest, jaka płaca taka praca a złomów przybędzie. No chyba że nasza wyższa ranga zacznie myśleć, bo obok nową hale chyba rozkrecą sobie sami prezes z dyrektorem.
6
Szkolenie 2017-02-09 23:27
Dość darmowego szkolenia nowych pracowników.
1
Zelek 2017-02-09 23:28
Szanowni nam panujący panie dyrektorem...piszę małymi literami bo brak mi i wszystkim szacunku do pana. Te popołudniowe i nocne zmiany pseudo koordynatorów co mają zmienić relacje między robolem a ala ustawiaczem ...żart proszę się przyjrzeć jakie są relacje między pracownikiem a koordynatorem np.zelkiem Ireneuszem lub kierownik om a pracownikiem.dodam że adaś jest emocjonalnie niezrownowazony i powinien poddać się terapia psychologicznej.proponuję założyć kamery z dźwiękiem w majstrówce a zobaczy Pan że pracownicy mają rację. Adaś om niby kierownik traktuje nas jak psy .teraz ma Pan pole do popisu albo ta banda albo my pracownicy którzy zarabiają na wasze wygody.pozdrawiam i życzę miłego wieczoru bo ja muszę zapierd...... na pańskie hobby.
5
Kultura 2017-02-10 00:05
Adaś już ma czerwony tyłek ale co się dziwić jak żelki liżą go z każdej strony. Jeszcze trochę to wejdą do środka i i nie wyjdą. Brak słów i szkoda że tak traktują ludzi. Ogólnie przyznam że prezes i dyrektor nie jest za takim zachowaniem tylko oni o tym nie słyszą i nie widzą. Przy nich kierownicy i spółka są bardzo kulturalni.
2
Cichy protest 2017-02-10 00:14
Odnośnie głównych problemów opisanych na tym forum które są związane ze zdrowiem ( np. niedziałające lub słabo działające odciągi.,Powietrze na hali, a raczej jego brak) i traktowaniem pracowników w tej firmie:
Jeżeli nie będzie widocznej zmiany przez najbliższe 30-60 dni proponuję:

poczekać na najbliższą wizytację osób z zewnątrz , poprzyczepiać gdzie się da tabliczki z krótkimi hasłami głównych problemów opisywanych na tym forum w języku niemieckim i angielskim.
7
xxl 2017-02-10 07:32
doświadczony z tym PIOTRKIEM to cię poniosło no chyba że to sam o sobie piszesz co do reszty bez zarzutów
2
MISIEK 2017-02-10 07:33
Ludzie jak się nie podoba to się zwalniać! Dla mnie ronal to świetny zakład pracy.
7
Ktoś 2017-02-10 08:45
Świetny bo co siedzisz na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i masz 20tys
3
Odlewnik 2017-02-10 08:51
Pracuje na odlewni od początku tego zakładu i jak narazie jestem zadowolony najważniejsze żeby ludzie byli w porządku i jak coś jest nie tak to żeby mówili sobie to prosto w oczy a nie wypisywali po forach pozdrawiam wszystkich napinaczy odlewnia rulez
3
niezgodny 2017-02-10 09:00
Z tego co wiem to Prezes Brosig jest w porządku, może on po prostu nie zdaje sobie do końca sprawy z tego co sie dzieje, pewnie miłościwie panujący dają mu prosto pod nos wyssane z palca bzdury, a on widzi że wszystko sie zgadza i nie ingeruje. Proponuje "zaatakować" pośrednio pana Brosig (wysłać list, mail, lecz zrobić to masowo, żeby nie przeminęło to bez echa). Wszyscy mamy kiepskie warunki, prawdopodobnie takie jak pod ziemią na kopalni. RONAL chwieje sie ku upadkowi i jest jak kolos na glinianych nogach, proponuje nie sabotowac audytów bo im mniej klientów tym jeszcze mniej kasy, proste. Tak czy inaczej trzeba wstrząsnąć tą firmą,żeby żyło się nam szarakom lepiej!!!
3
niezgodny 2017-02-10 09:34
Doszło do tego, że niektórzy nowi przychodzą tylko po darmowe ciuchy i już nie wracają :-) parodia jakaś
6
bebzuch 2017-02-10 09:44
Czytaj ze zrozumieniem poprzednie posty. Czy napisałem że obecny system jest zły? odnosiłem się do wypowiedzi moich poprzedników iż nie możesz mieć jednego weekendu na dwa miesiące wolnego tylko jak już przynajmniej jedna niedziela w miesiącu bo tak mówi KP. CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM
BOB MARLEY!!! 2017-02-10 10:06
Nadgodziny? Przepraszam ale nie mam czasu, dziś leci "Taniec z gwiazdami" w tv :) :* :*
6
Pracownik 2017-02-10 10:56
Jezeli jestes MISKIEM z om zm3 to jestes jednym z najbardziej narzekajacym pracownikiem w ronalu w06, dlatego twoj komentarz to albo ironia albo nagle pokochales ten zaklad po ostatniej wysokiej premii;-)
ja 2017-02-10 11:16
To ty czytaj ze zrozumieniem - ja pisałem o całym weekendzie (sobota i niedziela), niedziele możesz mieć wolną, nie ma problemu ale co z tego?
Szary Pracownik. 2017-02-10 17:11
Nie mogę pojąć dlaczego ludzie narzekacie i na co !? Mamy najlepsze zarobki na całej strefie , dużo lepsze warunki pracy i świetnych zarządzających . Jak już koledzy wspominali wcześniej - zwalniać się jak nie pasuje ! Ludzie myślicie , że manna będzie wam leciała z nieba ? Cieszcie się , że macie tak dobrą pracę , zakład który świetnie prosperuje , rozwija się i mądrych zarządzających .
7
Ja 2017-02-10 17:47
Nie wiem co brałeś ale pomyliłem fora to o ronalu popracuj tu rok
2
Andrzej 2017-02-11 00:40
Dostaliśmy premię frekwencyjną.. ok, zobaczymy po 2-3 wypłatach jak to będzie się miało w stosunku do naszej nagrody, bo tak jak większość pracowników sądzi będzie to miało wpływ na jej obniżenie. Ale poczekamy to się dowiemy :) trochę dziwi mnie jednak fakt, że na różnych działach trzeba spełnić inne wymogi żeby zarobić te 400pln/brutto. Dlaczego?
6
Marian 2017-02-11 01:52
A gdzie mowa o wózkowych ?! Maja najbardziej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szczególnie na OM, zapomnij o faji czy przerwie bo non stop zapierdol
Wąs 2017-02-11 03:02
Najgorsze są te odsiedziny na dupie i zdrentwiale dłonie od kierownicy.
2
Marian 2017-02-11 03:33
Dość tego. Żądamy zimowych kubraków z futra renifera i montażu popielniczek w wózkach.
3
Zelek 2017-02-11 10:00
To fakt coś się ruszyło...dostaliśmy premie za nadgodziny i za to że nie będziemy chorować i brać na żądanie dobre i to ale myślę że to dopiero początek gdzie mowa o to ach które przeżywamy? Będzie jeszcze lepiej jak utworzymy związek zawodowy pracowników ronal walbrzych.panowie wypoqiedzcie się w tej kwestii bo ja sam tego nie zrobię.
6
Dokladnie 2017-02-11 12:29
Dokładnie ta premia jest nie jasna, system naliczania jest nie jasny .Pieniądze faktycznie nie są złe ale pozostaje temat zmuszania do nadgodzin w pięciu dniach wolnych .Tak samo jak nasze problemy nie są problemami zakładu , problemy zakładu nie są naszymi.5 dni według PIP się nam należy. Sprawa do PIP została już zgłoszona.
5
Dokładnie 2017-02-11 12:36
Tymbardziej że można wysyłać e skargi do PIP.
2
Tołdi 2017-02-11 17:39
A ja to się zastanawiam jak to jest? Dwa zakłady w Walbrzychu. W jednym przysłowiowy meksyk, zmuszenie do nadgodzin, rotacja pracowników, zastraszanie, złe warunki pracy, produkowanie złomów. W drugim kto chce robi nadgodziny, jest stała ekipa, z tego co wiem, normalny kierownik (chodzi o OM), brak presji i spokój. Skąd takie różnice miedzy zakladami? Myślę że na W06 cała ekipa zarządzającą to ludzie na nieodpowiednich stanowiskach, chodzi o kierownictwo i koordynatorów, bo majstrowie są w miarę w porządku. Chęć bycia lepszymi od dolnego zakładu przesłania im wszystko. Dlatego nie liczą się z ludźmi i jest coraz gorzej. Mam kontakt z ludźmi z dołu i szczerze im zazdroszczę klimatu. Może to forum coś zmieni. Może.
7
W10 2017-02-11 19:09
Bo na gore pan D.P wyjebal wszystkich niechcianych bo tutaj jeszcze on dba o pracownikow i dlatego tak sie porobilo!
A wiadome ze z Adasiem to nawet on by nie wytrzymal!
2
Tołdi 2017-02-11 19:35
To było już dawno, dawno temu. Niewielu z nich jeszcze pracuje. Teraz ten zakład żyje przecież swoim życiem.
1
Eco8 2017-02-11 19:53
Dymek zapomnialeś sie podpisać :-)
3
Marian 2017-02-12 01:56
A do tego gniazda zapalniczki w wozkach bo nie ma nak telefonow ladowac a nam dziwnym przypadkiem szybko padaja
1
Brawoja 2017-02-12 08:59
Dołączę się do komentarzy. W10 odlewnia np. nie ma kierownika tylko czerwonego lysego komuniste. Tylko krzykiem zalatwia sprawy. Cały zaklad się z pseudo kierownika smieje. Nawet nie wie gdzie operator zapisuje na karcie komunikat RTG. Jak pojdzie do biurowca to wszystkim w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wlazi i jest bardzo grzeczny. Na zebraniach siedzi jak mysz pod miotla i wszystkie wady bierze na odlewnie. Trzymma sie kurczowo stołka bo trzeba splacic domek na solicowie. Ludzi traktuje jak przedmioty. Gdy na zebraniu powiedziane bylo, że nie da rady pracowac na 2,5 maszyny i wykonywac wszystkich czynnosci ze wzgledu na krotkie czasy kół to powiedział cytuje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] MNIE TO OBCHODZI MACIE SOBIE TAK PRACĘ ZORGANIZOWAC BY BYLO WSZYSTKO ZROBIONE. Nie wspomne o temperaturze na hali która w wakacje sięgała nawet do 57 stopni. No i koordynatorek odlewni starszy mistrzunio Paweł B. Konfident numer jeden. Tylko by ludziom pieniadze zabieral z usmiechem na twarzy. A piszac informacje na komputerze masowe literówki i 3 razy w jednej informacji slowo również napisal przez rz. Nawet komputer nie pomaga tym wielce przemadrzalym ludziom po zawodowkach. Przez takich ludzi cierpi zaklad, a góra nawet nie wie jakie tutaj są manewry. A propo stawek to mlodzi na starcie maja wiecej niż my mielismy jak zaczynalismy. Czyli jak dojda do umowy na stale beda mieli wiecej, absurd. A jak pojdziesz po podwyzke do czerwonego komunisty to Cię zje na miejscu. Przecież ze swojej kieszeni daje biedaczek. Mozna pisac i pisac. Temat rzeka o traktowaniu pracownikow. Ronal traci swoje dobre imię i opinie ma coraz gorsza.
11
BOB MARLEY!!! 2017-02-12 13:13
Nadgodziny? Przepraszam ale nie mam czasu, dziś wielkie promocje w lidlu, robię zakupy :) :* :*
7
Kierownik Utrzymania Ruchu Orkan 2017-02-12 13:44
Jak to morzliwe rze niema na mnie postuw? Dlatego rze moi pracownicy z warsztatuw mnie lóbiejom.Wiem rze mam głoś jak PIS.da tak jurz mi zostało bo za młodu często leciałem z graby.Zafsze uważałem lepsza rączka niż rzeżączka.
11
andrzej 2017-02-13 09:02
Witam wszystkich mam pytanie jak dostać się do pracy w ronalu do nowego zakładu? Chodzi mi jako operator wózka albo na produkcje normalnie. Przez stronę ronala to chcyba ciężko. Czy ta firma w ogóle normalnie prowadzi rekrutację czy tylko przez znajomości ? Czy jakaś agentura tam prowadzi rekrutacje? Dzięki za odpowiedź
Ja 2017-02-13 09:24
Przeczytaj wcześniejsze wpisy i zastanów się nad tym co chcesz zrobić. Po kilku tygodniach będziesz żałował że tu pracujesz.
5
W10 2017-02-13 12:58
Andrzej w ronalu nie pracuje ani jedna osoba z zewnatrz nawet przez podfirme! Potraktuj prace w ronalu jako ostatecznosc. Jesli masz cos innego na oku to sobie odpusc robote w tym syfie.
5
Ronal w10 2017-02-13 13:02
Ręczna normy podniesione a kasy nie ma na ręcznej zrobiło się nieporozumienie. Jeden bierze 3500 a drugi 2900 robiąc tak samo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na kółkach. Stan na stole i zrób sobie normę 276 kol a jak zrobisz więcej będzie dużo pieniędzy śmiech na sali
6
Tomasz 2017-02-13 18:20
Cześć widzę by się do was dostać trzeba posiadać duże znajomościsci gdyż zwykły pracownik z Podfirmy nie ma na to szans
1
egon 2017-02-13 20:03
Śmiać mi się z was polaczki chce, że tyracie świątek, piątek czy niedziela za kasę mniejszą niż zasiłek dla bezrobotnych w Niemczech ;)
12
BOB MARLEY!!! 2017-02-13 22:26
Nadgodziny? Przepraszam ale nie mam czasu, dzisiaj mi się po prostu nie chce ;) :* :*
3
opserwator 2017-02-14 15:27
Na Om MORDOR , i do tego kontrola przygłupa
3
Żona kierownika. 2017-02-14 16:32
Hehehe. Dostaliście po 400 zł i Wam rury zmiękły.
Co taka cisza na forum?
Zastanówcie się skąd te 400 zł. Skoro o 50 groszy podwyżki miało kierownictwo ból [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i kukle ich swędziały. Jakby ze swojego portfela mieli wam dać... Myślicie, że premia produkcyjna nie spadnie? Żal mi Was. Będziecie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w dupala podwójnie teraz.
5
Pomocnik Odlewnia 2017-02-14 18:55
Pozdrowienia dla wszystkich wywalających swoje żale na tej stronce i dla tych którym chce się robić. Nie srajcie żarem tylko weźcie się do roboty jak nie pasuje to wypad nikt was nie trzyma na siłe.
9
Belmondo 2017-02-14 23:50
Te starzy pracownicy Ronala popatrzcie w lustro i co widzicie?Bo ja widzę umęczonych ludzi którzy po 8 -12 godzinach pracy nie mają siły ani ochoty na nic innego jak tylko leżeć na łóżku przed telewizorem. A gdzie jazda na rowerze,basen,siłownia, spacer z rodziną?Co tu chwalić pieniądze to nie wszystko.
14
lakier 2017-02-15 06:53
Tu nie ma pieniedzy
6
W10 2017-02-15 14:56
I nie bedzie pieniędzy! Wszystkie dodatki takie jak frekwencyjne wyrownaja premia! I nic sie nie zmieni! Sami zobaczycie!
6
Krzychu 2017-02-15 15:42
Ponoć premia ma być osobno wliczana, zobaczymy co to bedzie
1
Były Ronalowiec 2017-02-15 15:54
Nie dajcie się wykorzystywać, kto sam chce robić nadgodziny ok ale komu starcza wypłata bez nadgodzin niech się nie boi odmówić.Pracowałem kiedyś na dolnym ronalu a jak zobaczyłem jak ciężko trzeba tam pracować i pomyślałem że tak do emerytury jakieś kilkadziesiąt lat to zacząłem szukać innej pracy i mogę teraz powiedzieć że dobrze że odszedłem do innej firmy, życie nie kończy się na ronalu.Zarabiam teraz z paroma nadgodzinami jak chce dorobić 2900 ale zero targania 20 ton felg jak w ronalu.Czasami warto podjąć takie decyzje oczywiście nie odrazu w ciemno.Pozdro dla wszystkich ciężko pracujących w Ronalu.
14
BOB MARLEY!!! 2017-02-15 18:55
Nadgodziny? Przepraszam, ale nie mam czasu :) :* :*
4
W10 2017-02-16 09:22
I tu się zgodzę z byłym ronalowcem. Teraz zaczyna się robić totalny mordor na dolnej hali,na om ciężko a nie mówię już o obróbce ręcznej tam to dopiero jest lipa. Normy jak z kosmosu, obiecane podwyżki a jest dymanie ludzi że aż boli. Ci wyżej postawieni mogliby naprawdę docenić pracowników i zrobić coś z tym a nie mydlicie wszystkim oczy .
11
SOLIDARNY KOLEGA 2017-02-21 17:11
Witam zobaczymy jak nam dadzą 300zł lub 400zł koledzy i czy nam się nie zmniejszy nagroda posprawdzajcie fiszki i czy wam czasem z nagrody nie ubyło a jak tak nie róbcie normy na ręcznej!!!!!
4
Zostaw swoją opinię o Ronal Polska sp.zoo - Wałbrzych
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ronal Polska sp.zoo