logo Ronal Polska sp.zoo

Ronal Polska sp.zoo

Wałbrzych

Opinie o Ronal Polska sp.zoo

Były Ronalowiec 2017-02-15 15:54
Nie dajcie się wykorzystywać, kto sam chce robić nadgodziny ok ale komu starcza wypłata bez nadgodzin niech się nie boi odmówić.Pracowałem kiedyś na dolnym ronalu a jak zobaczyłem jak ciężko trzeba tam pracować i pomyślałem że tak do emerytury jakieś kilkadziesiąt lat to zacząłem szukać innej pracy i mogę teraz powiedzieć że dobrze że odszedłem do innej firmy, życie nie kończy się na ronalu.Zarabiam teraz z paroma nadgodzinami jak chce dorobić 2900 ale zero targania 20 ton felg jak w ronalu.Czasami warto podjąć takie decyzje oczywiście nie odrazu w ciemno.Pozdro dla wszystkich ciężko pracujących w Ronalu.
17
BOB MARLEY!!! 2017-02-15 18:55
Nadgodziny? Przepraszam, ale nie mam czasu :) :* :*
4
W10 2017-02-16 09:22
I tu się zgodzę z byłym ronalowcem. Teraz zaczyna się robić totalny mordor na dolnej hali,na om ciężko a nie mówię już o obróbce ręcznej tam to dopiero jest lipa. Normy jak z kosmosu, obiecane podwyżki a jest dymanie ludzi że aż boli. Ci wyżej postawieni mogliby naprawdę docenić pracowników i zrobić coś z tym a nie mydlicie wszystkim oczy .
12
SOLIDARNY KOLEGA 2017-02-21 17:11
Witam zobaczymy jak nam dadzą 300zł lub 400zł koledzy i czy nam się nie zmniejszy nagroda posprawdzajcie fiszki i czy wam czasem z nagrody nie ubyło a jak tak nie róbcie normy na ręcznej!!!!!
6
Inteligent Powiatowy 2017-02-22 15:54
Zawsze się znajdzie jakiś ograniczony pracownik który będzie pisał a cicho tam albo weźcie się do roboty albo gdzie wam będzie lepiej.Wiadomo robota lubi głupiego!Tyra taki stary osioł całe życie w Ronalu to nawet nie wie jakie są standardy pracy w innych zakładach.Kazali by mu nosić kamienie na garbie z rzeki też by nosił i do tego piałby jeszcze z radości i wychwalał w niebo głosy jaka świetna praca.Polecam niektórym pracownikom Ronala jak najszybciej wizytę w poradni zdrowia psychicznego może jeszcze nie jest za późno na ratunek przed szaleństwem.Dobrze że choć młodzi którzy przychodzą do Ronala mają więcej rozumu i widząc z trochę innej perspektywy niż starzy pracownicy oferowaną przez Ronal pracę śpiewają sobie znaną piosenkę elektrycznych gitar:
"I co ja robię tu, co ty tutaj robisz?
12 ciężkich felg moje ręce zdobi!
jest tyle różnych dróg
co ty tutaj robisz
kolejny piękny marmurowy pomnik na cmentarzu stoi!"
Przepraszam że w cudzysłowie pozwoliłem sobie na drobne zmiany, wybaczcie ale mnie poniosło.Chyba było warto?
11
optical 2017-02-23 15:51
Smacznego pączusia jedynie dla pracowników biurowca haha :D kolejny rok z rzędu śmiech na sali :D
6
Egeniusz-geniusz 2017-02-23 17:54
Minęły czasy kiedy każdy chciał pracowacć w Ronalu.Teraz w tym syfie gdzie praca polega tylko na przerzucaniu ton aluminium pod postacią felg nikt nie chce pracować, nawet z dodatkową premią 2000 zł jakby dali to bym ich olał.Niech sobie konie pociągowe zatrudnią.I wszędzie ta sztywna atmosfera na poziomie pracownik-kierownik, dziady niedowartościowane myślą że są niewiadomo kim takich kierowników w innych zakładach na strefie jest na pęczki i jakoś tam wszyscy mówią sobie po imieniu.
10
Ksiądz proboszcz 2017-02-24 16:18
Ludzie omijajcie RONAL z daleka.Niech sitwa z biurowca sama sobie dźwiga te zasrane felgi.Banda sztywniaków którzy zwykłych pracowników mają za nic.Zaprawdę powiadam wam dni Ronala w Polsce są policzone będziecie musieli zamykać te wasze kołchozy bo nowe pokolenie niema już zamiaru rypać jak beduin nawet za dużo lepsze pieniądze.A na Ukrainców bym nie liczył bo niedługo będą mogli legalnie pracować w Niemczech więc taki Ronal to oleją z góry na dół.
Amen.
8
Jony 2017-02-24 21:51
Podobno szwajcarzy chcieli dać kilkakrotnie podwyżki ale dyrekcja się nie zgodziła... Te 400 + to tylko po to żeby ludzi uciszyć i zamknąć temat. Mysle, że wasze działania zakończą się dla nas pozytywnie i szwajcarzy się w końcu dowiedzą co tu się dzieje i podejmą interwencję. Nie dajmy się im z manipulować!!!
15
Elomelo 2017-02-26 16:18
Tylko co tu zrobić zeby sie dowiedzieli ?
2
Jony 2017-02-26 22:05
Kilkanaście postów wyżej musisz się cofnąć to się dowiesz... ;)
3
PRACOWNIK 2017-02-28 09:06
Czekamy na inspekcję pracy, mają jeszcze kilka dni na interwencję. Dostali pod nos wszystkie przykłady łamania prawa pracy z dokładnym opisem jak to wygląda w ronalu. Jeżeli to oleją lub też podejdą do sprawy niewłaściwie, to napiszę do ich siedziby w Warszawie, i wówczas się pobawimy.

A co do samego ronala, to tutaj nie ma co oczekiwać na większe zmiany, poza poprawą warunków pracy. Prezes, dyrektor z orkana itd. to starsi ludzie którzy wychowywali się i nabierali nawyków w czasach komuny a wówczas zasada była jedna „im więcej nakradniesz, im więcej przekrętów zrobisz, nie ważne jakim kosztem, tym więcej będziesz miał”. A jak to mówią „starego psa nie nauczysz nowych sztuczek”. Uwierzcie mi że prezes doskonale wie co się dzieje na Orkana, ale mu to odpowiada, bo przecież to nie on osobiście gnoi, wykorzystuje i zastrasza swoich pracowników tylko dyrektor i kierownicy. A dopóki kasa wpływa na jego konto to dyrektorek ma „zielone światło i błogosławieństwo prezesa” dla swoich metod zarządzania.
Zastanawiam się kto jest gorszym ścier…em? Ten kto tak traktuje swoich pracowników, czy może ten który może to zmienić ale nie robi tego dla własnych korzyści?! Jak myślicie ?

Możecie mi wierzyć, nie odpuszczę im!!! Jestem zawziętym gnojkiem. A „podziękowanie” Ronalowi za takie traktowanie pracowników i za niszczenie naszego zdrowia stało się moim celem na najbliższe miesiące.
18
scherlock holmes 2017-02-28 09:19
Psy szczekają, a karawana jedzie dalej.
Guzik uzyskasz.
Bardzo mało wiesz o trikach, jakie stosowane przez władze Ronala.
Co roku, zapraszani są bhp-owcy i pip-owcy z okręgu dolnośląskiego na "pokazówkę", jaki to jest "superowy zakład".
Na koniec oględzin - zawsze obowiązkowo biba.
4
BOB MARLEY!!! 2017-02-28 17:33
Nadgodziny? Przepraszam, ale nie mam czasu... dziś ostatki, trzeba przypalić :* :* :)
7
Leo 2017-03-01 01:14
Proponuje do szwajcarów uderzyć z tematem oni na pewno tego tak nie zostawią bez echa
6
SOLIDARNY KOLEGA 2017-03-01 06:46
Witam co wymyślili na ręcznej śmiech
3
SOLIDARNY KOLEGA 2017-03-03 11:10
Witam dziwi mnie jedna rzecz że na ręcznej jest zawsze mało zrobionych kół chodzi o Orkana a na jednej ze zmian szlifierz zamiata koło szczot to dopiero jest szczyt głupoty głównego kontrolera bym postawił na linkę bo on jedynie jest dobry tylko żeby zgnoić pracownika
1
FELGA 2017-03-03 12:31
Nasza zmiana lata na motele koło szczot a na kołach grady jadą wystarczy tylko po ŁAPIE sprawdzić jak są ustawione szczoty . ŁAPA Święty jet i nie do ruszenia hehehehehehehehehehehehe
brawo ty brawo ŁAPA hehehe myślę że ktoś w końcu przejży na oczy i da ŁAPIE w łapę lub zaparzy mu kawę Pan Piotr S np???????
6
Lakiernik2 2017-03-05 01:43
I marna kasa
6
Ronald McDonald 2017-03-06 07:46
Mobing i jeszcze raz Mobing ronal to porażka ubliżanie pracownikom, zastraszanie jak nie ma nadgodzin to cie zwolnimy a rąk do pracy brakuje bo ludzie z podfirmy wytrzymują dzień lub dwa i uciekaja bo za 8 brutto za godzinkę nikt normalny nie będzie robił w takim zapierdo... Szkoda kręgosłupa zdrowie najważniejsze. Gdzie jest pip była kontrola i nic z tego nie wyszło ktoś powinien nagrać to co mówią przełożeni.
9
BOB MARLEY!!! 2017-03-08 10:18
Nadgodziny? hahaha :) :* :*
3
lakiernik.ż 2017-03-08 12:53
Mobbing i pojebownia zróbmy coś z tym ludzie.
5
400+ 2017-03-09 11:56
Wyplata była, różnicy nie widać. Dziękujemy bardzo
5
Noname 2017-03-09 12:28
U mnie widać. Przy takiej samej ilości przepracowanych godzin wypłata mniejsza niż w poprzednim miesiącu.
6
On 2017-03-09 15:18
No i znów zrobili nas w ch macie 400+ nadgodziny brawo panie kierowniku że wstydu powinien się pan spalić a wy nadal przychodzcie i robicie na ich pensje i premie
5
400++++ 2017-03-09 16:10
Brawo brawo jeszcze raz brawo za cudowny program 400+ ktorego nie widac haha to jest śmiech na sali zeby dostac taka sama wyplate jak miesiac wczesniej z nadgodzinami i niby cudowna premia kokejny raz zostalismy oszukani
6
On 2017-03-09 16:25
A może tak strajk na początek włoski AA i nie panPiotr SS zrobi że 400 kółek
5
Oooo 2017-03-09 16:55
No dziękujemy bardzo pensja taka sama jak w tamtym miesiącu brawo brawo za szacunek dla nas .
4
Lakierniaaaa 2017-03-09 17:10
To u mnie lepiej, więcej nadgodzin mniejsza wypłata. To ja sie pytam gdzie jest 400+?! I z tego co wiem to w lutym koła jechały dobrze a nie to co w styczniu wszystko na dół. Nie wiem czy sie śmiać czy płakać
6
lakiernik juz były 2017-03-09 18:08
wypłata tragedia
3
W10 2017-03-09 19:00
A ja jestem zadowolony i wyraznie 400+ widac. Moze Panowie z W06 nauczą się liczyć.
Mafiak 2017-03-09 22:41
Nowe premie to pułapka dla mało rozgarniętych,pozdrawiam średnio rozgarniętych.
4
Ronal 2017-03-10 06:18
W mando 240 netto za 8 godzin na szmacie w sobotę.
on 2017-03-10 07:26
panowie nie narzekac firma się rozwija będzie coraz lepiej hmmm obyyyyyyyy
To znowu Ja 2017-03-10 08:49
Nie będzie. Chyba że zmienią prezesa, dyrektorów i kilku kierowników. To jest mafia. Przyczepili się do kasy Ronala jak kleszcze do psiej d...y i ciągną ile się da, pracowników mając za frajerów robiących na nich.
Premia?! Jaka premia??? To zagrywka żeby uspokoić przynajmniej tych niemyślących. Każdy kto używa mózgu wie że to jedna wielka ściema, chcą żebyśmy zamknęli mordy i dalej pozbawiali się własnego zdrowia i tyrali na rządzących dziadków.
13
BOB MARLEY!!! 2017-03-10 11:35
Nadgodziny? Przepraszam, ale nie mam czasu... Proszę o wybaczenie :) :* :*
4
Pimpek 2017-03-10 17:01
Panowie zastanówcie się przed przyjęciem do Ronala, ta firma się już skończyła, dlaczego doświadczeni ludzie się zwalniają i odchodzą do Gerlitz do Borbetu bo tam zarobią 3 razy tyle i wszystkie soboty i niedziele mają wolne. A tu praca na czterobrygadówki w dwie soboty i dwie niedziele po 12 godz. jednym słowem to wykańczalnia zdrowia jak jeszcze je macie. Zarobki idą w dół, żadnych podwyżek od kilkunastu lat, praca ciężka i bardzo szkodliwa bardzo dla zdrowia chemia i opary aluminium ( udowodnione naukowo-środki rakotwórcze) i... te śmieszne zarobki ok 2700 za taką pracę?
Refleksja nasuwa się sama !
8
Ronal 2017-03-11 08:20
Jak widać program +400zl zmniejszył nasze wypłaty. Brawo Ronal.
11
Ronal 2 2017-03-11 19:23
No brawo ronal daliscie popis wyplaty w dol o 400 plus my tego tak nie zostawimy !!!!! Gratuluję panie kiero.. .jak to się mówi obiecanej cacanki a głupie mu radość. Znów z nas kretynków zrobili !!!!!
5
Obserwator 2017-03-12 16:21
Powiedzcie mi jak to jest ze człowiek stara sie i zapierdziela na stole ( chodzi mi o ręczną OM w W10) wyrabia norme powiedzmy 100% i dostaje jakąs tam kase (ale trzeba sie nayebac jak wół) a te matoły z automatów robią na bieżonco czasami, siedzą grają w ciula i na tel. w gierki grająi zarabiają tak samo lub więcej? nie wspomne o chłopakach z kopiowania bo musza zasuwać na dwie maszyny i też mniej biorą, no jak to jest niech mnie ktoś oswieci
5
Automaty 2017-03-12 20:01
Poleciałeś po całości, dzięki komu masz te kola? Kto jest odpowiedzialny za cala produkcje, za wymiary, ciągłość produkcji? Dzięki nam! A co my się nie staramy ? Nie zapier_dalamy? Jak trzeba wrzucać kola to ciebie lub kogoś z ręcznej wołają ? Nie zapierda_lam sam! To nie nasz wina ze robimy na bieżąco, a kola na placu się odkładają tylko "planisty". Zdaje sobie sprawę ze również zapierd_alacie ale sami sobie jesteście winni (podziękujcie tym co pokazali ze można robić ponad normę, nawet po ich podniesieniu a normy i tak beda stale rosły) "MATOŁY". Co do kopiowani popieram w 100% oni maja przerąbane :(
8
Lakiernia 2017-03-14 10:17
Panowie macie jakiś pomysł? Tak nie moze być ze mamy dodatkowa kwotę a zabierają nam to z nagrody. Działajmy cos
1
ronal 2 2017-03-14 14:10
jestem za tym aby działac zróbmy z tym porządek w nas siła zgłośmy to gdzie tylko się da tak nie może być ze nas okradaja
2
Lakier... 2017-03-15 11:47
Głąby z was!!! Daliście się sfrajerować. Specjalnie obniżyli zarobki, a teraz wymyślili 400 + i na to samo wyszło. Dalej mają za darmo człowieka na nadgodzinach. Nawet ci co najgłośniej krzyczeli, że nie będą robić nadgodzin chodzą, chociaż im się to nie opłaca bo za paliwo się nie zwraca. Teraz gorzkie żale, pretensje możecie mieć tylko do samych siebie. RĘCE OPADAJĄ. OGARNIJCIE SIĘ W KOŃCU!!!
11
BOB MARLEY!!! 2017-03-15 20:07
Nadgodziny? ... :) :* :*
5
Maniek 2017-03-16 23:14
Czy ktoś wie co to za kontrola z PIP była?
3
jaja 2017-03-20 13:30
To jest kontrola którą wezwał nasz kolega PRACOWNIK, mają sprawdzać wszystko do końca marca. O rezultatach poinformujemy :)
6
Trzymam kciuki 2017-03-20 23:38
Mam nadzieje ze chociaz obróbka pokaże jakaś klasę bo przecież po lakierni niczego sie nie można spodziewać. Wszyscy cwaniaczyli na forum lub miedzy sobą a teraz czy jak była kontrola siedzieli cicho jak psy. Pozdrowienia z nocnej zmiany
2
BOB MARLEY!!! 2017-03-23 11:07
Nadgodziny? Przepraszam ale nie mam czasu... i nie będę miał :) :* :*
1
Pomocnik Odlewnia 2017-03-24 02:47
Bob jedna uwaga .... (usunięte przez administratora)
Zostaw swoją opinię o Ronal Polska sp.zoo - Wałbrzych
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ronal Polska sp.zoo