Formika Sp. z o.o.

Parzniew

Opinie o Formika Sp. z o.o.

balejage 2016-07-13 22:40
A jakie wynagrodzenie jest oferowane na tym stanowisku?
Formika 2016-07-14 09:42
Dzień dobry,

wynagrodzenie na wszystkich stanowiskach jest uzależnione od wiedzy, doświadczenia oraz umiejętności (kompetencji) kandydata. Z pewnością osoba, która nigdy nie pracowała w branży może liczyć na mniejszą stawkę, niż osoba, która posiada już doświadczenie i wiedzę na podobnym stanowisku. W końcu od czegoś trzeba zacząć. Pamiętajmy jednak , że wszystko zależy od kandydata, gdyż może on zacząć od tzw. podstawy, ale bardzo szybko dzięki swojej bystrości i chęciom posiąść wiedzę, która pozwoli mu na szybkie podniesienie wynagrodzenia.
Pozdrawiam,
Anna Hrynkiewicz- Dyr. d/s Personalnych
Formika 2016-07-20 14:29
Dzień dobry,

zapraszam osoby zainteresowane do kontaktu z Działek Personalnym - odpowiemy na wszystkie Państwa pytania. Nie będziemy publikować informacji o wynagrodzeniu na łamach portalu, gdyż polityka wynagrodzeń w firmie jest kwestią poufną i myślę, że nikt z naszych pracowników nie czułby się komfortowo, gdyby ich wynagrodzenia były upublicznione. Zresztą tak jak wspominałam we wcześniejszej wypowiedzi - poziom wynagrodzenia w dużym stopniu zależy od wiedzy i doświadczenia zgłaszających się kandydatów. Zapraszam po informację bezpośrednio do firmy.

Ania Hrynkiewicz
Dyr. d/s Personalnych.
Ola 2016-08-29 12:27
czy w formika jakie tam sa wynagrodzenia mies. i jest tam dojazd z pod stacji PKP Pruszków
2
Dział Personalny 2016-08-29 12:39
Dzień dobry,

na produkcji obowiązują stawki godzinowe + premia stanowiskowa +premia wydajnościowa (w przypadku już przeszkolonych pracowników). Jeśli chodzi o dojazd ze stacji PKP - na 3 zmiany pracownicy dowożeni są bezpłatnym autobusem , który wyjeżdża z Warszawy Zachodniej, ma przystanek w Raszynie oraz na stacji PKP w Pruszkowie. Można się nim spokojnie zabrać bezpośrednio do firmy.

1
Dział Personalny 2016-08-29 12:45
Dzień dobry,

Kwestia wynagrodzeń jest w naszej firmie obszarem poufnym, ale oczywiście na każdym stanowisku obowiązują określone poziomy wynagrodzenia , które zależą od poziomu umiejętności, przygotowania, wiedzy wymaganej na stanowisku oraz od stopnia skomplikowania pracy na danym obszarze.
Zapraszam do Działu Personalnego, chętnie odpowiemy na wszystkie Państwa pytania i rozwiejemy jakiekolwiek wątpliwości.

Dział Personalny Formika
Dział Personalny 2016-08-29 13:47
Witam,
Jeśli chodzi o Operatora wycinania , bardziej niż doświadczenie są potrzebne zdolności manualne (dużo pracy jest wykonywana ręcznie), uwaga i skoncentrowanie oraz dokładność, umiejętność wykonywania pracy w powtarzalny sposób. Każdy nowy pracownik przechodzi dokładne przeszkolenie na stanowisko, stąd jeśli nie posiada doświadczenia przyuczymy go do zawodu.

Dział Personalny
Dział Personalny 2016-08-30 08:00
Dzien dobry,

wszystkie szkolenia odbywają się u nas w Firmie w trakcie zatrudnienia. Nie trzeba absolutnie nigdzie dojeżdżać.
Dział Personalny 2016-08-30 09:17
Dzień dobry,

zachęcam:)
Odpowiadając na pytanie kogo poszukujemy: aktualnie szukamy: operatorów wycinania, pomocników na wydział druku oraz Poligrafów. Zachęcamy do aplikowania :) Nasza firma bardzo się zmienia i stawia na szacunek i dbałość o pracowników, choć z drugiej strony dodam, że cenimy odpowiedzialność i zaangażowanie, gdyż poświęcamy dużo czasu i pieniędzy na odpowiednie przeszkolenie pracowników.

Dział Personalny
1
Dział Personalny 2016-09-06 09:44
Dział Personalny,

Aktualnie poszukujemy:
- 5 osób na stanowisko - operator wycinania
- 4 osoby na Pomocnika Drukarza
- 3 osób na Drukarza (może być offset, przeszkolimy i nauczymy Flexo, jeśli ktoś jest zainteresowany szkoleniem i rozwojem)
- 1 osoby na Operatora Przewijania
Rekrutacja jest związana z rozbudową zakładu i nowymi maszynami, na które dosyć szybko chcemy przeszkolić nową obsadę.
Zainteresowanych zapraszamy. Cv proszę przesyłać na mail: rekrutacja@formika.com.pl, lub zostawić osobiście na recepcji w firmie.
milka 2016-09-26 21:00
Witam ,17 lat doświadczenia w przygotowalniach fleksograficznych Ram wiat, Wistar
Obecnie kierownik zmiany w dziale produkcji w przygotowalni fleksograficznej ma szansę na pracę jako poligraf mlodszy w waszej firmie tak by stać było do was dojeżdżać z Warszawy
Dział Personalny 2016-09-27 08:08
Dzień dobry,

Myślę, że jesteśmy w stanie znaleźć dla Pana odpowiednie stanowisko, może niekoniecznie Młodszego Poligrafa. Zapraszam do złożenia oferty , wówczas zaprosimy Pana na rozmowę i zobaczymy co się da zrobić.
Firma podejmuję dalsze kroki w kwestii rozbudowy zakładu, stąd poszukujemy więcej osób do naszego Zespołu. Zapraszamy kandydatów myśląc już w dużym stopniu o planach na przyszłość.

Pozdrawiam,
Anna Hrynkiewicz
Dyrektor d/s Personalnych
1
Zenek 2016-10-10 19:29
Jak miewa się sprawa z stanowiskiem Elektromechanika? Jest szansa rozwoju? Można zdobyć doświadczenie? No i najważniejsze czy jest dobrze płatna? Jakie są warunki? No i czy jest atmosfera?
Dział Personalny 2016-10-13 08:05
Dzień dobry,

proces rekrutacyjny nadal trwa , niestety się przedłużył, mimo, iż pojawili się ciekawi kandydaci. Zapraszamy jednak nadal kandydatów, gdyż jak wspominaliśmy we wcześniejszych postach, firma mocno się rozbudowuje w 2017 roku, stąd potrzebujemy więcej osób do naszego zespołu.

Zapraszamy do aplikowania na różne stanowiska wszystkich zainteresowanych,

Dział Personalny
1
luki 2016-10-13 19:51
w takim razie , jak rekrutuja to nie tylko szukaja jednej osoby na jedno stanowisko pracy tylko na wiele? a jaki czas czeka sie na odpowiedz? ja aplikowalem w zeszłym tygodniu na Operatora wycinania i jeszcze czekam na odpowiedz
Zaciekawiony 2016-10-26 02:08
O kim dokładnie mowa
Dział Personalny 2016-10-27 10:05
Dzień dobry,

Aktualnie kontynuowana jest rekrutacja na stanowiska produkcyjne: Drukarzy, Pomocników oraz Operatorów Wycinania. Firma ma duże plany rozbudowy i z tym związane są powstały nowe stanowiska.
Na rozmowę zapraszani są kandydaci, którzy spełniają określone wymagania, ale rozmowa jest to proces weryfikujący nie tylko kompetencje twarde ( wiedzę i doświadczenie) ale również predyspozycje miękkie (charakter, poziom motywacji i zaangażowania) oraz oczekiwania finansowe.
Dział HR stara się po zakończeniu procesu udzielać informacji zwrotnej wszystkim kandydatom jak najszybciej, choć w sytuacji dużej ilości przesłuchiwanych osób, może nam ktoś umknąć, za co przepraszamy.
Robert 2016-11-12 02:48
Jakie sa u Panstwa wymagania na stanowisku grafika? (Co powinien umiec?)
Czy istnieje jakis dojazd komunikacja miejska?
Galileusz 2016-11-22 13:01
Komunikacji miejskiej brak.
Jedyna opcja piechotą, rowerem lub własnym autem.
Autobus pracowniczy to śmiga, ale taką trasą i o takich godzinach, że praktycznie można zapomnieć, że się na niego załapiesz.
Dział Personalny 2016-12-19 09:57
Dzień dobry,

jeśli chodzi o stanowisko Grafika wymagania to: znajomość Adobe Illustrator oraz Adobe Photoshop, samodzielne przygotowanie i naświetlanie plików PS, sprawna obsługa obu platform Mac/PC, a podstawowe obowiązki to: przygotowanie montaży zatwierdzonych projektów, dopasowanych do maszyny i materiału, które są zgodne z danymi w Karcie Zlecenia Graficznego (KZG) danego projektu.

Pozdrawiam,
Anna Hrynkiewicz
Dyrektora d/s Personalnych
Dział Personalny 2016-12-19 10:15
Dzień dobry,

pozwolę sobie odpowiedzieć na posta.
To prawda, że mamy utrudnioną komunikacje miejską z naszym zakładem, nasz firma wraz z innymi w tym obszarze stara się rozmawiać z władzami gminy w kwestii uruchomienia dodatkowych linii miejskich zorganizowanych w dogodnych godzinach i na miejsce, ale niestety są to ciężkie rozmowy i jest nam z tego powodu bardzo przykro.
Z tego powodu został uruchomiony bezpłatny autobus dla pracowników, który jeździ trasą z Warszawy zachodniej, przez ul. Grójecka i Al.Krakowską, Raszyn, Pruszków na wszystkie zmiany dla pracowników produkcji. Oczywiście nie da się ustawić trasy idealnie tak, aby każdy pracownik był zabierany z przystanku, który mu najbardziej pasuje, niektóre osoby prosimy aby się dostosowały i dotarły na miejsce uzgodnionych przystanków. Wiem jednak, iż bus jest dość elastyczny i czasem zatrzymuje się po trasie zabierając pracowników.
Firma stara się wyjść na przeciw pracownikom, a godziny autobusu są dostosowane do pracy na poszczególnych zmianach.
Pozdrawiam,
Anna Hrynkiewicz
Dyrektor d/s Personalnych
1
Nixka 2016-12-25 22:33
Witam,
Czy macie Panstwo jakieś oferty pracy w dziale ksiegowym? Jaka jest struktura dzialu ksiegowego?
Dział Personalny 2016-12-27 09:17
Dzień dobry,

aktualnie niestety nie planujemy uruchomienia dodatkowych stanowisk w Dziale Księgowości. Aktualnie zatrudniamy tam 3 osoby , być może w przyszłości po rozbudowanie zakładu sytuacja ta ulegnie zmianie. Proszę obserwować ogłoszenia na portalach, gdyż nasza firma szybko się rozwija i sytuacja potrafi zmienić się z dnia na dzień. W razie pytań proszę się kontaktować z naszym Dziale Personalnym,

Pozdrawiam,
Ania Hrynkiewicz
Dyrektor d/s Personalnych
Marcin 2017-01-05 11:48
Czy są przyjęcia do działu technologi?
Marcin 2017-01-05 11:55
Witam.
Czy są jakieś przyjecia do działu technologi?
Gomolek 2017-01-15 18:12
Czy Formika planuje rekrutację do obsługi maszyn do klejenia matryc? Wiem , że dobrze sie tam pracuje i zależy mi na pracy. Może czegoś się dowiem o zarobkach bo to też byłoby ważne. Dziękuję za informacje.
Dział Personalny 2017-01-15 20:19
Dzień dobry,
Obecnie poszukujemy osób na stanowisko Kierownika Technologii , jest to nowe stanowisko, związane z reorganizacją i stworzeniem obszaru Rozwoju Nowych Produktów. Poszukujemy osób, które skończyły Poligrafię i mają doświadczenie w zakresie Technologii Druku Flexo. Szczegóły wymagań zostały aktualnie opublikowane w naszej ofercie pracy. Chętnych zapraszamy do złożenia aplikacji.
Pozdrawiam,
Anna Hrynkiewicz
Dyrektor d/s Personalnych
Dział Personalny 2017-01-15 20:24
Dzień dobry,
Co prawda aktualnie nie poszukujemy osób na stanowisko Klejenia Matryc, ale zapraszam do złożenia aplikacji, gdyż przy dynamicznym rozwoju może się okazać, iż możemy uruchomić tego rodzaju rekrutację dosyć szybko.
Aplikację można przesłać na adres: rekrutacja@formika.com.pl lub na adres firmy: ul. św.Jerzego 9, 05-808 Parzniew,

Dział Personalny
Druczek 2017-01-22 19:54
Mam pytanie ile możne zarobić w Formice pomocnik drukarza? Taką widziałem ostatnio ofertę i bardzo jestem tym zainteresowany tym bardziej, że mam blisko do pracy. Czy są do pensji jakieś dodatki premia albo socjal?
Dział Personalny 2017-02-06 15:35
Dzień dobry,

zapraszam na rozmowę kwalifikacyjną, gdyż dostosowujemy poziom wynagrodzeń do kwalifikacji kandydatów. Wszystkiego można się dowiedzieć w trakcie spotkania.

Pozdrawiamy,
Dział Personalny
Golik 2017-02-13 08:44
Bardzo podoba mi się, że dział personalny udziela odpowiedzi na pytania. Szukając pracy jako drukarz robiłem rozeznanie i dowiedziałem się, że to dobra firma. Postanowiłem, że złożę swoje cv, może się uda dostać. pewnie będzie ciężko bo nie mają wcale nowych ofert.
Dział Personalny 2017-02-14 14:48
Dzień dobry, bardzo mi miło, że Państwo zauważyliście naszą obecność na portalu, staramy się przekazywać aktualne informacje o firmie. Nie ma aktualnie aktywnych oferty, ale za chwilkę się pojawią. Mogę jednak napisać, iż stale przyjmujemy na rozmowy osoby z różnych obszarów: operator wycinania, przewijania czy kandydatów na Drukarzy. Firma stale się rozwija, a my szukamy zaangażowanych i kompetentnych kandydatów , dlatego zachęcam Wszystkich zainteresowanych do składania aplikacji i umawiania się na rozmowy kwalifikacyjne. Pozdrawiam, Anna Hrynkiewicz Dyrektor d/s personalnych
Gryzon 2017-02-21 10:02
Na jakie zarobki można liczyć w Formice na stanowisku drukarza?
poco 2017-02-25 00:14
4-5 koła.
Benek 2017-02-25 17:46
Czy Formika ma jakieś nowe oferty pracy? Wiem od znajomych, że to dobra firma i chciałabym dołączyć do nich. Wprawdzie mam małe doświadczenie zawodowe ale może na rozmowie rekrutacyjnej uzgodnimy wszystko? Czy to jest tylko jedna rozmowa czy cos jeszcze?
Dział Personalny 2017-02-27 08:04
Dzień dobry,
aktualnie poszukujemy kandydatów na wszystkie stanowiska produkcyjne, gdyż nasz zakład rusza z rozbudową, powstanie druga hala , gdzie umieścimy nowe maszyny produkcyjne. Można aplikować na następujące stanowiska:
1. Młodszy Operator wycinania
2. Pomocnik Drukarza
3. Drukarz (przyuczymy do druku flexo drukarzy offsetowych)
4. Automatyk
Rozpocznie również niedługo nabór osób na staż na stanowiska biurowe - chętnych zapraszamy do składania aplikacji poprzez przesyłanie cv na adres: rekrutacja@formika.com.pl, lub osobiście na recepcji w siedzibie firmy przy ul. Św.Jerzego 9 w Parzniewie.
Pozdrawiam,
Dyrektor d/s personalnych
Anna Hrynkiewicz
poszukująca pracy 2017-03-05 15:14
Do biura to na jakie stanowiska?
Iza 2017-03-09 10:47
Bardzo prężnie rozwijająca się Formika Sp. z o.o. posiada wiele ofert pracy. Myślę, że dla zainteresowanych pracą u nich będzie pomocny adres e-mail: formika@formika.com.pl
Dział Personalny 2017-03-10 13:43
Dzień dobry, Jak najbardziej mamy przyjęcia na stanowiska administracyjne. Ogłoszenia pojawiają się na stronach portali rekrutacyjnych. Aktualnie poszukujemy: 1. Magazyniera 2. Asystentki/ta d/s Obsługi Klienta 3. Automatyka/Elektronika 4. Osób na staż do działu Personalnego, Księgowości oraz Kontroli Jakości Jesteśmy również otwarci na osoby, które chcę aplikować w innych obszarach, gdyż firma bardzo dynamicznie się rozwija, stąd potrzeby rekrutacyjne pojawiają się z dnia na dzień. Zainteresowanych zapraszamy do aplikowania. Pozdrawiam, Anna Hrynkiewicz Dyrektor d/s Personalnych
Adam 2017-03-15 15:14
Witam,
Zamiarzam złożyć Cv do Formika Sp.z.o.o wiem ,że to dobra firma i dobrze się u nich pracuje.
Moje pytanie dotyczy komunikacji czy coś się zmieniło?
Dział Personalny 2017-03-16 10:29
Dzień dobry,

jeśli ma Pan na myśli dojazd do firmy - to tak trochę się zmieniło. Nadal dowozimy bez opłat (darmowy autobus) pracowników pracujących na 3 zmiany. Dodatkowo gmina uruchomiła komunikację miejską - autobus jeździ przez Pruszków, gdzie zatrzymuje się między innymi na stacji PKP (kierunek Moszna) i dojeżdża pod samą bramę do naszego zakładu. Dla pracowników administracji mamy dosyć elastyczne godziny pracy, więc można dostosować dojazd autobusem.
Godziny pracy dla biura to : rozpoczęcie między 7.00 a 9.00 i zakończenie między 15.00 a 17.00.
Wiemy, iż zakład jest na uboczu z utrudnionym dojazdem stąd rozumiemy sytuację i akceptujemy elastyczność w kwestii godzin pracy.
Pozdrawiam,
Anna Hrynkiewicz
Dyrektor d/s Personalnych
zibi 2017-03-26 20:58
oby tak dalej
Automatyk 2017-03-30 23:40
Witam,
Spotkałem się z negatywnymi opiniami co do warunków pracy i płacy .
Czy można w czasie rekrutacji zobaczyć jak jest faktycznie, zobaczyć warsztat i porozmawiać z przyszłymi kolegami?
Dział Personalny 2017-03-31 07:52
Dzień dobry,

Oczywiście, rozmowa kwalifikacyjna w naszej firmie zawiera również wizytę na produkcji. Każdy kandydat jest oprowadzony po wydziałach, może sam bezpośrednio zobaczyć jak wygląda zakład, maszyny, porozmawiać z ludźmi bezpośrednio na stanowiskach.
Uważamy, że wizyta na hali jest bardzo ważna, gdyż tylko wtedy kandydaci podejmują świadomą decyzję na temat współpracy z naszą firmą. A nam zależy na komforcie pracy i stabilności naszych pracowników.
Pozdrawiam,
Anna Hrynkiewicz
Dyrektor d/s Personalnych.
Witek 2017-03-31 18:27
Witam,
Dobrze a proszę mi powiedzieć kiedy ewentualnie powstanie nowa hala produkcyjna i czy Państwo poszukują kandydatów w celu zatrudnienia w innych obszarach.
Stefinek 2017-04-19 10:20
Co słychać nowego w firmie. Ostatnio nikt nie wpisuje swoich komentarzy a szkoda bo takie opinie oddolne są potrzebne dla innych chętnych do pracy. Zastanawiam się czy firma ma jakieś nowe oferty pracy ponieważ nie mogłem nic znaleźć. Może na forum się dowiem?
Dział Personalny 2017-04-24 09:11
Dzień dobry,

Odpowiadając na państwa pytania : tak w maju rozpoczyna się budowa nowej hali produkcyjnej, co pociągnie za sobą postawienie nowych maszyn drukujących i wycinających. Dlatego też prowadzimy intensywną rekrutację na stanowiska produkcyjne, ale nie tylko, gdyż poszukujemy różnych fachowców. Aktualnie oprócz druku i wycinania, szukamy również: Automatyka, kontrolera jakości (praca na zmiany) oraz osób do Działu Handlowego. Chętnych zapraszamy do aplikowanie na adres: rekrutacja@formika.com.pl, lub do osobistego składania cv w siedzibie firmy na recepcji,
Pozdrawiam,
Anna Hrynkiewicz
Dyrektor d/s Personalnych
Czarek 2017-04-25 12:29
Formika bardzo fajnie przekazuje na forum bieżące informacje!
Małgosia 2017-04-27 09:57
Witam mam pytanie czy jest dojazd do firmy Formika z Ożarowa Maz bo autobus pierwszy jest o godz.5;27 a zależy mi na stałej pracy ,można się przyjąć prosto do firmy czy trzeba przez agencje pracy
KOLOSUS 2017-04-28 19:06
Pracowalem w Formice i bylo to dawno. Wynagrodzenia przecietne. Robilem na wycinaniu w Raszynie, jak dla mnie problem przyuczyc sie na wycinanie to nie problem, to ludzie, ktorzy tam pracuja pracownicy sa negatywnie nastawieni do nowych pracownikow, po prostu nie rozumieja, ze zeby czegos sie nauczyc to trzeba na to czasu jeden potrzebuje mniej drugi wiecej. Na innych dzialach nie wiem jak jest. Moge tylko sie wypowiedziec na temat stanowiska: Mlodszy operator wycinarki. Generalnie ocena negatywna
Zostaw swoją opinię o Formika Sp. z o.o. - Parzniew
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Formika Sp. z o.o.