Formika Sp. z o.o.

Parzniew

Opinie o Formika Sp. z o.o.

krzysiek 2015-02-26 11:56:11
Po przeczytaniu przedostatniego komentarza wydaje mi się, że jest w nim sporo prawdy - sposób w jaki ta osoba opisuje firmę jest na dużo wyższym poziomie intelektualnym niż te wszystkie komentarze negatywne, z których ewidentnie wychodzi nienawiść do świata i ludzi za to, że im się życie nie układa. Z tego co słyszałem wielu ludzi po odejściu z Formiki chce tam wrócić, bo okazuje się jednak że inne firmy nie są takie idealne jak to się na początku wydawało, a obietnice nie przekładają się na czyny.
Trzymam kciuki za tych, którzy jednak spróbują i zostaną tam na dłużej, bo pewnie wtedy też to wszystko wygląda trochę inaczej...
Przyjaciel 2015-03-06 12:13:04
Niestety nie do końca zrozumiałeś to,co napisał Krzysiek.A napisał cyt"Z tego co słyszałem wielu ludzi po odejściu z Formiki chce tam wrócić, bo okazuje się jednak że inne firmy nie są takie idealne jak to się na początku wydawało, a obietnice nie przekładają się na czyny.

A Ja dodam jeszcze,że tych zadowolonych w Formice wcale nie jest mało.Chodzi o to ,że oni nie widzą potrzeby umieszczania swoich opinii na tym portalu.
Jeśli ktoś naprawdę szuka pracy i opiera się tylko na opiniach tutaj zamieszczonych,to życzę mu powodzenia.
Niech wpisze nazwę jakiejkolwiek firmy w której chciałby pracować i pewnym jest,że wyświetli mu się cała masa negatywnych opinii.W ogromnej większości opinie te piszą osoby ,którym się w danej firmie nie powiodło lub nie podobało z różnych względów. A przecież firmy te dalej funkcjonują,dalej pracują tam ludzie i z pewnością nie wszyscy są niezadowoleni.
Na pytanie czy próbować czy odpuścić musisz sam dać sobie odpowiedź. Jeśli spróbujesz,być może po jakimś czasie będziesz miał okazję dołączyć do grona zadowolonych,jeśli spróbujesz i Ci się nie spodoba najwyżej powiększysz grono niezadowolonych i poszukasz sobie lepszej pracy.To wszystko.
Pozdrawiam
1
franek 2015-05-19 14:06:20
Tak narzekacie, bo trzeba trochę popracować żeby dostać premię, a nie płacą za nic nierobienie i siedzenie w palarni. To rzeczywiście straszna firma...
A jeżeli macie taki problem z szefem to idźcie to jego szefa i mu o tym powiedzcie albo zmieńcie robotę na pewno lżejszą, fajniejszą i dużo lepiej płatną, bo przecież wszędzie indziej jest na pewno super!
1
Radek 2015-06-09 20:09:10
Trzeba podchodzić optymistycznie. W każdej pracy znajdą się jakieś wady. Dlatego nie wolno się rozczulać i marudzić, że coś jest źle. Trzeba brać się do roboty :-)
Ogólnie Formikę oceniam na duży plus.
kokos 2015-06-15 14:27:49
Radek zamknij dziurę i ludzi nie oszukuj jak jest tak fajnie to stara swoją przyprowadż i na wycinarki
1
R 2015-06-19 22:53:55
Kokos, chyba nie robiłeś w prawdziwej robocie. Akurat moja, jak to nazwałeś "stara" to codziennie pracuje od 5 do 16. Więc Ty zamilknij. W poprzedniej robocie to o waszej pensji mogłem pomarzyć i warunkach pracy też. Mam porównanie, więc mówię jak jest. Nie musisz przelewać swojej frustracji na mnie.
kokos 2015-06-21 20:27:02
Dla mnie to może robić nawet od 3 do 20 a ty się (usunięte przez administratora)
stefan 2015-07-16 13:34:24
Z moich dobrych zrodel slyszalem ze mamy przynosic wieczka z domu z produktow ktore skonsumowalismy tak aby biuro mialo dodatkowe rzeczy do biura
Ale 2015-11-10 22:52:00
Widzieliście kiedyś kangura chorego na anoreksję jeżeli nie to musicie zobaczyć naszego ziomusia (usunięte przez administratora)
Kloss 2015-11-12 21:27:29
Cześć. Czytam i jestem trochę przerażony bo zastanawiałem się nad złożeniem papierów do Formiki na operatora sztancy. O (usunięte przez administratora) łyszałem od kogoś prywatnie, że jest w porządku, a tu na forum... no cóż ;) Ile netto u Was wyciągają operatorzy?
p 2015-11-14 14:21:51
a tam
przyjaciel 2015-11-20 12:04:28
Narzekacie i obrażacie się nawzajem.To niestety nasza narodowa przypadłość.Jeśli komuś jest trochę lepiej albo ma troche więcej,to trzeba go zaraz zrównać z błotem. Ciężko się czyta te niektóre durne komentarze, szczególnie kiedy obrażacie innych i rzucacie nazwiskami osób,które tam pracują lub pracowały.Sami nie macie za grosz szacunku do ludzi a oczekujecie aby inni Was szanowali i cenili.Szkoda mi Was, bo sposób w jaki piszecie swoje negatywne komentarze świadczy o tym że macie problem sami ze sobą. Jesteście nieszczęśliwi że Wam się w życiu nic nie udało i krytykujecie wszystkich dookoła, zamiast wziąć się samemu do roboty.A ostatecznie żaden z Was nie chciałby się zamienić i przyjąć obowiązków, jakie często mają Ci ,których tak oczerniacie i obrażacie. Wam chodzi jedynie o kasę, a ta niestety nie wszystkim należy się za leżenie. Żeby coś dostać,trzeba najpierw coś dać.Spójrzcie najpierw na siebie.Wszędzie gdzie nie pójdziecie jest Wam źle i jesteście strasznie pokrzywdzeni....
Z pozdrowieniami,były zadowolony pracownik.
2
kloss 2015-12-29 19:49:37
Czy praca w Pruszkowie jest na dwie czy trzy zmiany?
Lukasdraco 2015-12-30 21:40:01
Trzy
Mufasa 2016-02-05 10:35:11
Co jest z tymi podwyzkami miały być w styczniu a tu luty i dalej nic się nie dzieje jak zawsze obiecanki...
Kibel 2016-02-09 19:55:45
Sytuacja robi się nerwowa przez osoby zarządzające (głównie przez jedną panią)bo to właśnie oni obiecują podwyżki najpierw początek stycznia potem koniec stycznia potem znowu początek lutego a mamy już połowę lutego i nic. Po co te durne oceny... Rozmowy miały być, (usunięte przez administratora)
mado 2016-02-11 13:25:33
Podwyżki od lutego będą i jeszcze produkcja będzie miała wyrównanie za styczeń po nowych stawkach za to, że firma się opóźniła i zdążyła spełnić obietnicy - to tyle w temacie uczciwości firmy.
Edyta 2016-03-02 07:05:45
No i po podwyzkach pół roku celebrowano okres przyznania podwyżek, oceny, rozmowy i co, ano to samo co zawsze jeden wielki wałek bo jak można nazwać sytuację gdzie otrzymuje się 2 zł podwyżki ale trąci się 150 czy 200 zł premii łatwo przeliczyć że dostaliśmy 65 zł podwyżki. DZIEKUJEMY a teraz system czterobrygadowy, jednogłośnie należy stwierdzić że drukarze i pomocnicy zostali zmuszeni do tego systemu (zarząd nakazał a to przecież bogowie) kogo obchodzi łamanie kodeksu pracy firma nie będzie placila za nadgodziny i koniec i gdzie jest pani dyrektor która miała bronić naszych praw - cichutko przyklaskuje tej sytuacji i udaje ze pomaga pracownikowi. System podwyżek to zdecydowanie jej pomysł. Pięknie nas wydymali... No cóż firma się zmienia atmosfera się poprawia,.pracownik musi być mimo wszystko wdzięczny. Ale [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Zespół Formiki 2016-04-06 11:45:02
Dzień dobry,

oczywiście istnieje możliwość zatrudnienia. Zatrudniamy tylko i wyłącznie na umowę o pracę, każdy musi jednak przejść przez 3-miesięczny okres zatrudnienia na umową na okres próbny. Wszelkich informacji na temat zatrudnienia udzieli Dział Personalny.
Zespół Formiki.
1
Zespół Formiki 2016-04-06 11:54:00
Dzień dobry,

Pracownicy Wydziałów Produkcyjnych wykonują pracę na 3 zmiany.

Zespół Formiki
Zespół Formiki 2016-04-26 13:47:13
Chcielibyśmy poinformować, iż Formika Sp. Z o.o. dba o to, aby proces komunikacji wewnątrz i na zewnątrz firmy odbywał się zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami kultury osobistej, poszanowaniem drugiej osoby oraz zagwarantowaniem sobie nawzajem odpowiednich warunków komfortu wypowiedzi.
W związku z tym, dbając o anonimowość, dobre imię oraz poczucie wartości swoich pracowników, bardzo prosimy o nie używanie imion, nazwisk, wyrazów uważanych za obraźliwe, pomówienia i szykanowanie oraz umieszczanie kulturalnych wypowiedzi.
Będziemy wdzięczni wszystkim osobom odwiedzającym i umieszczającym swoje wpisy za konstruktywną krytykę, która pozwoli nam wyciągać wnioski z Waszych opinii oraz pracować nad poprawą warunków pracy i współpracy w Zespole.
Jednocześnie informujemy, iż Dział Personalny chętnie odpowie na wszelkie Państwa pytania i wątpliwości dotyczące procesu rekrutacji oraz zatrudnienia w naszej firmie.
2
Dział Personalny 2016-05-12 14:56:42
Dzień dobry,
zapraszam bezpośrednio do Działu Personalnego po wszystkie informacje dotyczące warunków zatrudnienia. Zatrudniamy tylko na umowę o pracę , Dział Poligrafii pracuje na 3 zmiany. O szczegółowych warunkach można porozmawiać na spotkaniu , gdyż myślę, że obie strony powinny ocenić umiejętności i doświadczenie oraz możliwości współpracy. Zachęcam do złożenia cv i/lub ewantualnie kontaktu z Działem Personalnym.
Pozdrawiam,
Ania Hrynkiewicz - Dyr. Personalny
Dział Personalny 2016-05-12 14:57:05
Dzień dobry,
zapraszam bezpośrednio do Działu Personalnego po wszystkie informacje dotyczące warunków zatrudnienia. Zatrudniamy tylko na umowę o pracę , Dział Poligrafii pracuje na 3 zmiany. O szczegółowych warunkach można porozmawiać na spotkaniu , gdyż myślę, że obie strony powinny ocenić umiejętności i doświadczenie oraz możliwości współpracy. Zachęcam do złożenia cv i/lub ewentualnie kontaktu z Działem Personalnym.
Pozdrawiam,
Ania Hrynkiewicz - Dyr. Personalny
Gerwazy szybko schnacy 2016-05-27 16:12:19
W końcu jakas ciekawa i sympatyczna morda w formice BOMBEL 2 naprawdę fajny gośćiu. Bombelek witamy na pokładzie i życzymy cierpliwości i wyrozumiałośći...
4
Leon Zawodowiec 2016-06-03 01:22:40
Takich ludzi właśnie trzeba w tej firmie. Jak ktoś jest dobry i wyrozumiały dla produkcji to tym samym produkcja odpłaca. Zawsze coś wymyśli bez zbędnego gadania ,, Niech Pan zapyta tego i tamtego..."Aby tak dalej. Duży plus dla niego
Siurek 2016-06-15 19:18:36
Leon a ty przestań kimac w pracy bo znowu tobie zdjęcie chłopcy przykleja oj ty spioszku nikczemny
4
Brudny Harry 2016-06-19 13:17:09
Widzę że dobra atmosfera jest w pracy jak można walnąć sobie drzemkę w pracy:) Kim jest ten Leon stróżem ?
Formika 2016-07-12 07:32:49
Dzień dobry,

aktualnie poszukujemy osób do pracy na stanowisko Operatora Maszyny Wycinającej, Młodszego Pomocnika Operatora Maszyny Drukującej oraz Młodszego Poligrafa/Poligrafa. Osoby zainteresowane zapraszam do Działu Personalnego po więcej informacji na ten temat. Możecie Państwo składać również swoje cv bezpośrednio na recepcji w naszym zakładzie, lub przesyłać je mailem na adres: rekrutacja@formika.com.pl.
Chętnych zapraszamy,
Anna Hrynkiewicz_ Dyrektor d/s Personalnych
Formika 2016-07-12 10:14:51
Dzień dobry,

ogłoszenia są dostępne na Gratka-Praca oraz OLX-Praca, jak również w Urzędzie Pracy w Pruszkowie, Grójcu oraz w Warszawie. Powinny się również odświeżyć na stronie Go Work w dniu dzisiejszym,

Pozdrawiam
Anna Hrynkiewicz
balejage 2016-07-12 13:00:22
Witam, jaki system zmianowy obowiązuje na dziale druku i czy pracuje się w też w weekendy?
Formika 2016-07-13 07:54:46
Dzień dobry,

praca na produkcji w naszym zakładzie odbywa się na 3 zmiany, również obejmuje zmianę nocną.
Jeśli chodzi o weekendy , to zdarza się praca w weekend, w przypadku dużej ilości zamówień od klientów, ale tylko w nadgodzinach, które są płatne ze 100% dodatkiem. Najczęściej w weekendy pracują tylko te osoby, które zadeklarowały chęć pracy w nadgodzinach.
Pozdrawiam,
Anna Hrynkiewicz - Dyr. d.s Personalnych
balejage 2016-07-13 22:40:48
A jakie wynagrodzenie jest oferowane na tym stanowisku?
Formika 2016-07-14 09:42:39
Dzień dobry,

wynagrodzenie na wszystkich stanowiskach jest uzależnione od wiedzy, doświadczenia oraz umiejętności (kompetencji) kandydata. Z pewnością osoba, która nigdy nie pracowała w branży może liczyć na mniejszą stawkę, niż osoba, która posiada już doświadczenie i wiedzę na podobnym stanowisku. W końcu od czegoś trzeba zacząć. Pamiętajmy jednak , że wszystko zależy od kandydata, gdyż może on zacząć od tzw. podstawy, ale bardzo szybko dzięki swojej bystrości i chęciom posiąść wiedzę, która pozwoli mu na szybkie podniesienie wynagrodzenia.
Pozdrawiam,
Anna Hrynkiewicz- Dyr. d/s Personalnych
Formika 2016-07-20 14:29:59
Dzień dobry,

zapraszam osoby zainteresowane do kontaktu z Działek Personalnym - odpowiemy na wszystkie Państwa pytania. Nie będziemy publikować informacji o wynagrodzeniu na łamach portalu, gdyż polityka wynagrodzeń w firmie jest kwestią poufną i myślę, że nikt z naszych pracowników nie czułby się komfortowo, gdyby ich wynagrodzenia były upublicznione. Zresztą tak jak wspominałam we wcześniejszej wypowiedzi - poziom wynagrodzenia w dużym stopniu zależy od wiedzy i doświadczenia zgłaszających się kandydatów. Zapraszam po informację bezpośrednio do firmy.

Ania Hrynkiewicz
Dyr. d/s Personalnych.
Ola 2016-08-29 12:27:40
czy w formika jakie tam sa wynagrodzenia mies. i jest tam dojazd z pod stacji PKP Pruszków
2
Dział Personalny 2016-08-29 12:39:55
Dzień dobry,

na produkcji obowiązują stawki godzinowe + premia stanowiskowa +premia wydajnościowa (w przypadku już przeszkolonych pracowników). Jeśli chodzi o dojazd ze stacji PKP - na 3 zmiany pracownicy dowożeni są bezpłatnym autobusem , który wyjeżdża z Warszawy Zachodniej, ma przystanek w Raszynie oraz na stacji PKP w Pruszkowie. Można się nim spokojnie zabrać bezpośrednio do firmy.

Dział Personalny 2016-08-29 12:45:03
Dzień dobry,

Kwestia wynagrodzeń jest w naszej firmie obszarem poufnym, ale oczywiście na każdym stanowisku obowiązują określone poziomy wynagrodzenia , które zależą od poziomu umiejętności, przygotowania, wiedzy wymaganej na stanowisku oraz od stopnia skomplikowania pracy na danym obszarze.
Zapraszam do Działu Personalnego, chętnie odpowiemy na wszystkie Państwa pytania i rozwiejemy jakiekolwiek wątpliwości.

Dział Personalny Formika
Dział Personalny 2016-08-29 13:47:11
Witam,
Jeśli chodzi o Operatora wycinania , bardziej niż doświadczenie są potrzebne zdolności manualne (dużo pracy jest wykonywana ręcznie), uwaga i skoncentrowanie oraz dokładność, umiejętność wykonywania pracy w powtarzalny sposób. Każdy nowy pracownik przechodzi dokładne przeszkolenie na stanowisko, stąd jeśli nie posiada doświadczenia przyuczymy go do zawodu.

Dział Personalny
Dział Personalny 2016-08-30 08:00:55
Dzien dobry,

wszystkie szkolenia odbywają się u nas w Firmie w trakcie zatrudnienia. Nie trzeba absolutnie nigdzie dojeżdżać.
Dział Personalny 2016-08-30 09:17:45
Dzień dobry,

zachęcam:)
Odpowiadając na pytanie kogo poszukujemy: aktualnie szukamy: operatorów wycinania, pomocników na wydział druku oraz Poligrafów. Zachęcamy do aplikowania :) Nasza firma bardzo się zmienia i stawia na szacunek i dbałość o pracowników, choć z drugiej strony dodam, że cenimy odpowiedzialność i zaangażowanie, gdyż poświęcamy dużo czasu i pieniędzy na odpowiednie przeszkolenie pracowników.

Dział Personalny
1
Dział Personalny 2016-09-06 09:44:01
Dział Personalny,

Aktualnie poszukujemy:
- 5 osób na stanowisko - operator wycinania
- 4 osoby na Pomocnika Drukarza
- 3 osób na Drukarza (może być offset, przeszkolimy i nauczymy Flexo, jeśli ktoś jest zainteresowany szkoleniem i rozwojem)
- 1 osoby na Operatora Przewijania
Rekrutacja jest związana z rozbudową zakładu i nowymi maszynami, na które dosyć szybko chcemy przeszkolić nową obsadę.
Zainteresowanych zapraszamy. Cv proszę przesyłać na mail: rekrutacja@formika.com.pl, lub zostawić osobiście na recepcji w firmie.
milka 2016-09-26 21:00:17
Witam ,17 lat doświadczenia w przygotowalniach fleksograficznych Ram wiat, Wistar
Obecnie kierownik zmiany w dziale produkcji w przygotowalni fleksograficznej ma szansę na pracę jako poligraf mlodszy w waszej firmie tak by stać było do was dojeżdżać z Warszawy
Dział Personalny 2016-09-27 08:08:12
Dzień dobry,

Myślę, że jesteśmy w stanie znaleźć dla Pana odpowiednie stanowisko, może niekoniecznie Młodszego Poligrafa. Zapraszam do złożenia oferty , wówczas zaprosimy Pana na rozmowę i zobaczymy co się da zrobić.
Firma podejmuję dalsze kroki w kwestii rozbudowy zakładu, stąd poszukujemy więcej osób do naszego Zespołu. Zapraszamy kandydatów myśląc już w dużym stopniu o planach na przyszłość.

Pozdrawiam,
Anna Hrynkiewicz
Dyrektor d/s Personalnych
1
Zenek 2016-10-10 19:29:03
Jak miewa się sprawa z stanowiskiem Elektromechanika? Jest szansa rozwoju? Można zdobyć doświadczenie? No i najważniejsze czy jest dobrze płatna? Jakie są warunki? No i czy jest atmosfera?
Dział Personalny 2016-10-13 08:05:23
Dzień dobry,

proces rekrutacyjny nadal trwa , niestety się przedłużył, mimo, iż pojawili się ciekawi kandydaci. Zapraszamy jednak nadal kandydatów, gdyż jak wspominaliśmy we wcześniejszych postach, firma mocno się rozbudowuje w 2017 roku, stąd potrzebujemy więcej osób do naszego zespołu.

Zapraszamy do aplikowania na różne stanowiska wszystkich zainteresowanych,

Dział Personalny
1
luki 2016-10-13 19:51:54
w takim razie , jak rekrutuja to nie tylko szukaja jednej osoby na jedno stanowisko pracy tylko na wiele? a jaki czas czeka sie na odpowiedz? ja aplikowalem w zeszłym tygodniu na Operatora wycinania i jeszcze czekam na odpowiedz
Zaciekawiony 2016-10-26 02:08:03
O kim dokładnie mowa
Dział Personalny 2016-10-27 10:05:25
Dzień dobry,

Aktualnie kontynuowana jest rekrutacja na stanowiska produkcyjne: Drukarzy, Pomocników oraz Operatorów Wycinania. Firma ma duże plany rozbudowy i z tym związane są powstały nowe stanowiska.
Na rozmowę zapraszani są kandydaci, którzy spełniają określone wymagania, ale rozmowa jest to proces weryfikujący nie tylko kompetencje twarde ( wiedzę i doświadczenie) ale również predyspozycje miękkie (charakter, poziom motywacji i zaangażowania) oraz oczekiwania finansowe.
Dział HR stara się po zakończeniu procesu udzielać informacji zwrotnej wszystkim kandydatom jak najszybciej, choć w sytuacji dużej ilości przesłuchiwanych osób, może nam ktoś umknąć, za co przepraszamy.
Robert 2016-11-12 02:48:58
Jakie sa u Panstwa wymagania na stanowisku grafika? (Co powinien umiec?)
Czy istnieje jakis dojazd komunikacja miejska?
Galileusz 2016-11-22 13:01:13
Komunikacji miejskiej brak.
Jedyna opcja piechotą, rowerem lub własnym autem.
Autobus pracowniczy to śmiga, ale taką trasą i o takich godzinach, że praktycznie można zapomnieć, że się na niego załapiesz.
Zostaw swoją opinię o Formika Sp. z o.o. - Parzniew
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Formika Sp. z o.o.