Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: ATERIMA MED

zdjecie uzytkownika
Hera - 2015-03-17 09:40:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aniutka45 - 2015-03-17 08:23:25]:
Tak, firma odprowadza składki ZUSowskie. Dziewczyno zlituj się - dostalaś umowę i jej nie czytałaś? Oczywiście że jest to umowa zlecenie, czyli kontrakt. Wlicza się to do stażu pracy.
zdjecie uzytkownika
aniutka45 - 2015-03-17 18:05:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziekuje bardzo za odpowiedz Hera,bylam tak zakrecona ,ze dopiero teraz przestudiowalam umowe ktora dopiero co dostalam pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
kate - 2015-04-06 17:09:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie, która firmę byście poleciły ?? będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi
zdjecie uzytkownika
aniutka45 - 2015-04-15 18:57:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ,mam pytanie do kobitek z firmy Aterima czy ktoras z was dostala taka wyplate jak to bylo ustalone przed wyjazdem ,bo mi sie nie zgadza dziekuje za odpowiedz .Sorki ,ze marudze ale w tej sytuacji musze zadzwonic do firmy z zapytaniem .
zdjecie uzytkownika
aniutka45 - 2015-04-15 19:01:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pytanko ,a te pieniazki z Akademi edukacji tez wliczaja do wyplaty czy osobno ,bo juz zglupialam dziekuje bardzo za odpowiedzi ,pozdrawiam .
zdjecie uzytkownika
paboja - 2015-04-15 20:28:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hallo!
Wyplata,Uhmmmmm. MAMY TERAZ NAJNIZSZY OD DLUGIEGO CZASU KURS EURO PRZY SKUPIE,
I PO TEJ CENIE LICZA NAM WYPLATE NIESTETY, PONIZEJ 4 POLSKICH ZLOTYCH.
PIENIAZKI Z AKADEMII EDUKACJI TO INNA SPRAWA,I WPLYNA NA KONTO 20 KWIETNIA.
POZDRAWIAM ;-))
zdjecie uzytkownika
Mary - 2015-04-15 22:41:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aniutka45 - 2015-04-15 18:57:33]:
Niestety!Też mi się kasa nie zgadza i nie chodzi o przelicznik.po prostu trzeba liczyc i się upominać. Hedno wielkie dziadostwo.
zdjecie uzytkownika
Anastacia - 2015-04-15 23:14:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mary jak to Ci się kasa nie zgadza? Zadzwoń albo napisz do firmy, ja nie miałam nigdy żadnych jaj z wypłata w tej firmie. Moja koleżanka raz miała jakieś nieścisłości w rozliczeniu i po wyjaśnieniu sprawy wypłacili jej za dwa dni, przepraszając za pomyłkę. Nie ma co panikować na zapas, wszyscy jesteśmy ludźmi, a ta firma jest wypłacalna, więc nie sądzę żeby ktoś Cię celowo oszukał.
zdjecie uzytkownika
kate - 2015-04-16 16:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ponawiam pytanie, która firmę byście poleciły ?? będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi
zdjecie uzytkownika
Maja. - 2015-04-21 00:11:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kate - 2015-04-16 16:15:05]:
Decyzja należy do ciebie każda firma ma swoje wymogi zadzwoń popytaj a się dowiesz.Nie sugeruj się innymi osobami. Jak się to mówi do odważnych świat należy.
zdjecie uzytkownika
Beata - 2015-04-21 09:47:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam doświadczenie z dwiema firmami. Mąż z trzema. Każda ma swoje drobne wady i zalety :-)
Ale my raczej staramy się wybierać odpowiadające nam zlecenia, mniej firmy. Zlecenia oceniamy po opisie, potem po rozmowie z firmą (firma mówi, to co sama chce powiedzieć, także trzeba odpowiednio pytać, by wyłuskać wiedzę najbardziej bliską prawdzie ;-)). Potem jest rozmowa z opiekunką, która kończy swoje zlecenie. Chyba że to my jesteśmy pierwsi w danej rodzinie (a to oznacza mniej sprawdzonego info o podopiecznym, zatem ryzyko, że coś będzie nie po naszej myśli, zwiększa się).
Np. w jednej firmie zdarzały się pomyłki z wypłata pieniędzy (poszły na inne konto), ale było to tak sprawnie i uroczo naprawione, że trudno było się wkurzyć :-)
Najgorsze są firmy, które nie odpowiadają na monity pracownika, zostawiając go samego z problemem.
No i te, które próbują oszukać na kasie, ale ja takich nie spotkałam. Co do kontaktu z biurem mam natomiast różne doświadczenia, nie zawsze pozytywne.
Pozdrawiam.

zdjecie uzytkownika
aterimadupalina - 2015-04-21 14:16:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [:) - 2015-01-14 11:04:34]:
porażka i tyle
zdjecie uzytkownika
jxx. - 2015-04-25 11:39:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [aterimadupalina - 2015-04-21 14:16:08]:
Twój Nick aterimadupalina świadczy o kulturze i obyciu reszta bez kom.
zdjecie uzytkownika
jatoja - 2015-04-29 19:28:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czy to prawda,ze od czasu jak sa 2 umowy'Aterima płaci zus od tej drugiej,z Edukacja czyli od jakichs 200zł brutto! ? A z tymi kursami jezykowymi slysze od poczatku roku,ale tylko slysze,nic a nic sie nie dzieje. poza tym nie jest prawda,ze jak cos jest dla Ciebie nie tak w miejscu pracy to mozesz wrócic. U mnie bylo przeciwnie. moje zdanie nie mialo zadnego znaczenia.Nieciekawe metody socjotechniczne stosuje tez ta firma. odpowiedzialna tez nie jest. zarobki dobre,ale to jedyny plus,niestety.
zdjecie uzytkownika
Kaśka - 2015-04-30 09:00:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jatoja - 2015-04-29 19:28:46]:
Uważam że w porównaniu z innymi firmami to aterima trzyma się super tego co jest w umowie i opisie podpoiecznego. ja raz trafiłam z nimi na cięzki przypadek nowotworu. W opisie tego nie było. Ale rodzina szukała miejsca z całodobowa opieka i poprosili mnie na miejscu czy bym nie mogła zostac przez jakieś dwa tygodnie aż znajdą miejsce dla ojca. W firmie to zgłosiłam i uczciwie mnie spytali czy chcę zjechać, albo czy mają mi szukać innej stelli od razu, bo nie muszę tam zostawać. Zostałam na miejscu, bo stwierdziłam że ciężko nie jest. Aha - dodam że w aterimie poprawili komunikację z opiekunkami. Telefon od nich był zaraz po przyjeździe. Co do dwóch umów, to o ile wiem, to tak ma być do końca roku, z powodu niemieckiej ustawy o płacy minimalnej i w tej chwili takie rozwiązanie z umowami jest jedynym rozsądnym wyjściem. Przynajmniej nic nie grozi od strony niemieckich organów, bo w innych firmach ktore zostały przy swoich standardowych umowach sprzed roku to już mogą być problemy (nie mówię że we wszystkich firmach, bo pewnie wiele firm się przygotowalo na komplikacje, ale wiele wogóle nie ma pojęciaq że w niemczech zmieniło się prawo i obowiązuje również nas).
zdjecie uzytkownika
123qwerty - 2015-05-07 19:21:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety, ale jak w czasie trwania kontraktu zachorujesz to zostajesz wyrzucona(-y) z pracy. Ciekawe czy zapłacą za pracę do czasu powrotu i czy zwrócą koszty dojazdu.
zdjecie uzytkownika
Anastacia - 2015-05-08 09:50:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
123qwerty a na jaką chorobę zapadłaś w czasie wyjazdu? Ja raz chorowałam i jakoś mnie nie wyrzucili z pracy, ani nie poniosłam żadnych konsekwencji.
zdjecie uzytkownika
Mary - 2015-05-08 10:18:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Anastacia - 2015-05-08 09:50:56]:
Wystarczy,że przynajmniej 1 tydzień musisz lezeć i np. nie dźwigać. to przysyłają zmienniczkę,a Ty po prostu do domu,czyli jest się wyrzuconym z pracy.Po wyzdrowieniu jak najbardziej mozna dalej pracować.
zdjecie uzytkownika
Anastacia - 2015-05-08 10:50:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mary ja nie bardzo rozumiem o co chodzi koleżance 123qwerty. Twierdzi że wyrzucają z pracy jak się zachoruję, a ja niczego takiego sama nie doświadczyłam.
zdjecie uzytkownika
Diament i rdza :-( - 2015-05-08 11:54:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do Anastacia może to zalezy na co kolezanka była chora? :-) Są takie choroby na jakie cierpieli niektórzy nasi politykierzy. Za czasów Olka K – byłego prezydenta taka choroba nazywała się chorobą filipińską. Za takie choroby to się zwalnia raczej z każdej pracy. Przecież wszystkie wiemy że opiekunka nie wielbłąd i pić musi. Oczywiście nie mówię że wszystkie, ale wiemy jak jest. 4 lata temu pracowałam przez promedicę i kiedy przyjechałam po raz pierwszy na pewne zlecenie, to pani Ewa, która zmieniałam otworzyła mi drzwi całkowicie zalana w trupa. Tłumaczyła, przepraszała, że w zasadzie to nie pije i że to tak jakoś wyszło, że wczoraj napiła się wieczorem dwa piwa, ale to były mocne, więc uderzyło w głowe podwójnie. A rano – wypiła trzecie na kaca. Ja od niej wyczuwałam coś innego – mocniejszego niż piwo. Kobieta mnie błagała żebym nie zgłaszała firmie, że to się nie powtórzy i że zrobi dla mnie wszystko jak nie powiem. Odpusciłam i nie mówiłam nic firmie. Kiedy przyjechała podmienić mnie, to od razu wyczułam woń – busowego trunku, którym raczy się w podróży wiele z „kwiatow opieki”. Spytalam stanowczo czy znowu piła, a ona odpowiedziała „no wiesz jak jest” i się głupio uśmiechnęła. Poleciałam do naszej pdp i spytałam czy zmienniczka często pije w pracy. Usłyszałam że pije, ale głównie piwo. Tego było za wiele. Wzięłam za telefon i zadzwoniłam do firmy. Możecie mnie nazwać konfidentką, donosicielką i jak jeszcze chcecie, ale mnie po prostu szlag trafia jak sobie pomyślę, że ktoś wkłada trochę serca w pracę, a tu przyjeżdża pijaczka, która robi sobie z domu podopiecznego melinę. Inna historia – napotkałam w niemczech razu pewnego kloszardkę – polke. Wcześniej była opiekunką, ale jak już jej nikt nie chciał zatrudniać w powodu nałogu alkoholowego, to stwierdziła że lepiej żyć na ulicy w niemczech niż w Polsce. Babka miała 46 lat, a wyglądała na 70 lat. Zębów już nie miała prawie wcale. Ale wracając do tematu - co się dziwić agencjom że wywalają pijaczyny, skoro sami za to odpowiadają i mogą za to płacić rodzinie grube odszkodowanie. W tej pracy jest wymagana odpowiedzialność i uważam że nie ma miejsca dla pijaków. Zakaz picia w czasie pracy, to zakaz picia. Od mojej pierwszej sytuacji z pijaczką w tej chwili nie miałabym skrupułów żeby zgłaszać od razu jak tylko wyczuję od zmienniczki woń alkoholu albo jak mi pdp powie że piła. Więc jak kogoś „tylko” wywalili z pracy za picie, to niech się cieszy, że jeszcze sprawy mu nie założyli.
zdjecie uzytkownika
Mala - 2015-05-08 13:24:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polecacie Tą agencje?? Ile płacą ? Mam kurs DE - B1
zdjecie uzytkownika
Mary - 2015-05-08 13:24:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Diament i rdza :-( - 2015-05-08 11:54:50]:
Święte słowa Koleżanko! O tej chorobie nie pomyślałam.Takie chwasty nalezy wyrywać i dobrze,że zgłosiłaś to w agencji.Czasem wstyd za opiekunki,które raczej tak nie powinny się nazywać.
zdjecie uzytkownika
Anja - 2015-05-10 17:30:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Od roku pracuje w DE poprzez Aterime. Teraz Aterima proponuje nowym opiekunkom wyjazdy z dodatkowa letnia premia. Ile ona moze wynosic?
A co z opiekunkami, ktore caly czas juz pracuja w Niemczech, czy tez za miesiace letnie ja dostana? Bo jesli nie -to jest niesprawiedliwe. Jesli ktos wie to prosze o odpowiedz.
Nowy ciekawy temat....
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Spotkanie było dosyć standardowe. Jak startowalam do aterimy, to miałam już za sobą wyjazdy z innymi firmami. Rozmowa z panią rekruterką, kawka, miło i luźno. Wcześniej sprawdzono telefonicznie moją znajomość języka niemieckiego. Spotkanie rekrutacyjne oceniam pozytywnie. Zawsze mnie w takich sytuacjach trzma lekka trema, która tutaj ustapiła dosyć szybko.
Pytania: Pytania o doświadczenie w pracy ze starszymi ludźmi. Musiałam opisać przebieg współpracy z moją byłą zmienniczką.
zdjecie uzytkownika
Mary - 2015-05-10 20:34:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Anja - 2015-05-10 17:30:33]:
Ta dodatkowa premia, to około 100 euro.Można łatwo sprawdzić,bo osoby z komunikatywnym językiem dostają 1100,a z premią jest w zleceniu 1200.Na pewno te osoby,które już są w Niemczech,lub wyjadą nie dostaną nic,bo są stałymi zleceniobiorcami.Najlepiej zwolnić się i ponownie zatrudnić. Aterima jest bardzo niesprawiedliwa.Też mi się to nie podoba,bo jestem w Niemczech do połowy czerwca i wracam w to samo miejsce w lipcu.Zadnych szans.Może zaczniemy o to walczyć?Jak będzie nas kilka, to coś zdziałamy,tym bardziej,że brakuje im opiekunek.
zdjecie uzytkownika
Aldona - 2015-05-11 08:22:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Anja - 2015-05-10 17:30:33]:
Czemu niesprawiedliwe? Przecież tak działa rynek. Jak jesteś nowym klientem sieci komórkowej i zmienisz sieć na inną to przeważnie masz więcej dodatkowych minut niż klient, który był tam wcześniej. Z kolei za miesiąc się sytuacja może odmienić. Stały klient dostanie jakąś inną promocję. Zauważyłam że w firmach dla opiekunek też tak jest. Anja ja bym tutaj sensacji nie szukała. Wiadomo jak jest z zastępstwami na wakacje i każda firma kusi opiekunki premiami, promocjami itd. Ja rok temu się załapałam na premię świąteczną, pół roku temu nie dostałam premii, bo byłam cały czas w pracy, natomiast dostałam podwyżkę i w sumie lepiej na tym wyszlam - coś za coś.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ATERIMA MED
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy ATERIMA MED?
Zadaj pytanie
alert