Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Interesujący profil? Udostępnij!

Profil firmy: ATERIMA MED


Oceniono 259 razy
Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.
Otrzymuj powiadomienia
Obserwuje: 65 osób
zdjecie uzytkownika
Gosia - 2014-01-15 13:29:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam opinie o aterimie na portalach i są one raczej dobre, ale wiem, że wiele firm czesto popada w bylejactwo. Prosba moja do opiekunek jest taka czy nadal uwazacie tą firmę za dobrą i porządną? Wiem że juz chyba 3 lata funkcjonuje i się rozwija ale pr to jedno a ja bym chciala poznac wasze opinie. Pozdrawiam (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
renia - 2014-01-30 10:47:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [aniula1968 - 2013-06-07 10:48:49]:
Aterima, jak WSZYSTKIE podobne agencje, proponuje podpisanie niekorzystnej wg mnie umowy. Panie w biurze bardzo miłe, ale umowa... Mało, że jest tam cała litania wysokich kar umownych (wysokie, tzn. po kilka tysięcy zł za przewinienie) dla opiekunki, to nie ma żadnego wyznaczonego dnia wolnego, tylko 2-3 godziny wolne dziennie i to tylko o ile podopieczny się na to zgodzi... Umowa skrajnie niesymetryczna i niekorzystna: dla opiekunki same obowiązki i kary, dla agencji tylko prawa i korzyści.(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Gocha - 2014-01-31 10:21:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przecież w każdej agencji są kary umowne. Wystarczy się przejechać kiedyś wesołym busem gdzie butelki dzwonią żeby wiedzieć że nie każda opiekunka jest aniołem.
zdjecie uzytkownika
opiekunka z Aterimy - 2014-02-01 21:56:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Po raz kolejny powtarzam,ze Aterima jest godna polecenia.Jest to tez moja firma.Poniewaz jestem z niej zadowolona,nie szukam szczescia w innych.Aterima to profesjonalizm i wiarygodnosc.Mysle,ze ta firma jest dla opiekunek o duzej kulturze osobistej i nalezytym zangazowaniu w to co nalezy do ich obowiazkow.Paniu,ktore mysla,ze wyjezdzaja na wczasy,a nie do pracy moga byc sfrustrowane.Pozdrawiam cala Aterime z Niemiec.
zdjecie uzytkownika
betrojer - 2014-02-02 13:25:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem FACETEM. Czy dla opiekunów płci męskiej także są oferty w Aterimie? Są tu jacyś PANOWIE, którzy mogliby się wypowiedzieć?
zdjecie uzytkownika
Kobieta kot - 2014-02-03 09:35:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [betrojer - 2014-02-02 13:25:35]:
Na opiekunki24 jest opiekun Janusz - zatrudniony w Aterimie. Czasami tam pisze.
zdjecie uzytkownika
betrojer - 2014-02-05 17:28:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak wyglądają rozmowy po niemiecku przez telefon? O co najczęściej pytają?
zdjecie uzytkownika
Lwica - 2014-02-05 19:51:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pytają jak się nazywasz, skąd jesteś, ile masz lat, dzieci. Potem każą przetłumaczyć pare zdań typu np. czy brała pani leki, idę do apteki po lekarstwa, pójdziemy do łazienki umyć się, mnie boli brzuch,głowa, proszę zmierzyć ciśnienie itp. Pozdrawiam i życzę połamania języka.
zdjecie uzytkownika
betrojer - 2014-02-06 18:08:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Już jestem po rozmowie. Faktycznie, było sporo materiału. Sporo pytań. Sporo tłumaczeń w dwie strony. Trzeba było rozwiązać pewien problem sytuacyjny w języku niemieckim. Generalnie spoko. Przeszedłem cały cykl rekrutacji i teraz jestem zaproszony na rozmowę do jednego przedstawicielstwa, celem podpisania umowy.
Jestem, przynajmniej jak na razie, bardzo zadowolony z profesjonalizmu i staranności całej rekrutacji.
zdjecie uzytkownika
Lwica - 2014-02-06 19:45:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja też przeszłam test z j.niemieckiego. nie było pytania na które nie odpowiedziałam, doświadczenie w opiece jest a proponują marne stawki a w internecie piszą co innego. Ciekawa jestem ile lat trzeba im kasę nabijać, żeby dostać chociaż 1.100 e?
zdjecie uzytkownika
betrojer - 2014-02-06 21:12:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Lwica - 2014-02-06 19:45:44]:
@Lwica - kiedy przeszłaś test? Jak długo pracujesz w Aterimie?
zdjecie uzytkownika
Lwica - 2014-02-07 15:29:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie podjęłam z nimi współpracy.
zdjecie uzytkownika
betrojer - 2014-02-09 10:23:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Lwica - 2014-02-07 15:29:11]:
A co stanęło na przeszkodzie?
zdjecie uzytkownika
Marcepanek - 2014-02-19 18:23:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W żadnej firmie nie dają 1100 euro na początek, zwłaszcza jak się ma słaby język. Lwica to że zdałaś test, to nic nie znaczy, powiedz na ile zdałaś i na jakiej podstawie chcesz więcej kasy skoro nie masz doświadczenia? Mi promedica dawała 800 na początku. Potem nie było lepiej, mimo że język podszkoliłam. W Aterimie na początku dostałam 1000 e na takim samym języku. Teraz mam więcej, ale mam doświadczenie i dość dobry język.
zdjecie uzytkownika
elka - 2014-03-06 07:13:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Marcepanek - 2014-02-19 18:23:50]:
wstaje o 7 (bo jestem za leniwa i zmeczona by wstac wczesniej) i o 7:30 pojawiam sie na "dole" gdzie przygotowuje wszystko do sniadania; nakrywam stol - talerze, talerzki, filizaneczki, polmiski z roznymi gatunkami sera, czasami wedlina, rozne rodzaje dzemu, miod.. termosy dla Panstwa z swiezo parzona kawa, dla mnie herbata, woda do tabletek, kieliszek z wyciagiem z pietuszki dla Pani i jablko ze skorka pokrojone w kawalki... o 8:00 (najczesciej) zjawia sie Pan (usunięte przez administratora) , z rzadka mowiac "dziendobry" wlacza radio i zasiada z gazeta w salonie - to dla mnie znak ze moge udac sie do sypialni - zabieram przygotowana wieczorem a podgrzana rano szklanke z zalanymi woda suszonymi sliwkami... mowie najuprzejmiej jak umiem "guten morgen" (to wazne bo z dobrym humorem rano ciezko u niej) i uwalniam bezwladna prawa reke z wyciagu gdzie Pani od rana wykonywala cwiczenia, sadzam, podkladam recznik i podaje sliwki do zjedzenia i wypicia. nastepnie masuje prawa stope i wykonuje nia krotkie cwiczenia (prawa noga jest tez niesprawna) w trakcie tej czynnosci wypowiadam rozne slowa na dowolny temat ktore Pani probuje powtorzyc.. mowa jest bardzo uposledzona wiec te zajecia logopedyczne czesto sa irytujace - bardziej ja niz mnie - czasami ciezko nawet jednosylabowe wyrazy powtorzyc... chyba wszystko zalezy od "skladu literowego" zdecydowanie trudnosc sprawiaja wszystkie schl... schm...sp... und --ung... tak dlugo powtarzam wyraz az powie go poprawnie...po 10-15 minutach takich zajec przechodzimy do lazienki gdzie codziennie pani bierze prysznic...wlasciwie powinnam napisac - bierzemy prysznic, gdyz znajduje sie w kabienie razem z nia i najwlasciwszym strojem bylby chyba kapielowy. nie wolno zapomniec o czepku na glowe bo wlosy myjemy raz-dwa w tygodniu...najpierw szamponem przeciwlupiezowym , potem normalnym. Pani siedzi na krzeselku, ja nadskakuje z boku. myje oczywiscie plecy, rece, pod pachami, z trudem podnoszac niesprawna reke by sie tam dostac, i nogi ze szczegolna uwaga na przestrzenie miedzy palcami u nog. oczywiscie dwoma roznymi lapkami....kabina jest spora ale mimo wszystko ciezko pochylac sie i myc stopy nie otwierajac drzwi od kabiny a tego nie wolno robic bo zimno! (zimno jest pojeciem wzglednym bo na calym dolnym poziomie jest tak goraco ze ktos z wlasnym zapasem warstwy izolacyjnej, jak ja splywa od potu) w czasie mojej gimnastyki Pani polewa siebie i mnie przy okazji ciepla woda a na koniec zimna dla ujedrnienia skory. po zakonczeniu nastepuje wycieranie... zaznaczam to gdyz jeszcze nie spotkalam osoby tak uwrazliwionej na te czynnosc... cale cialo musi byc absolutnie suchutkie!!! nie ma absolutnie zadnego wilgotnego miejsca... i to niewazne ze za chwile bedzie siedziec na reczniku w ktory i tak woda np. z posladkow wsiaknie - musi byc sucho to tez czynnosc te wykonuje prawie tak samo dlugo jak prysznic... dokladnie umyte uprzednio palce u nog teraz nalezy rownie dokladnie wytrzec - jesli jest zle pani poprawia ze zniecierpliwieniem sama... wreszcie wydostajemy sie z kabiny i Pania na wozku podwoze do umywalki gdzie myje zeby,podana przeze mnie szczoteczka z pasta i plucze podanym plynem, myje twarz specjalna woda a potem kremuje roznymi kremami w zaleznosci wlasciwie od nastroju. podanie niewladciwego z argumentacja ze wczoraj byl ten wlasnie powoduje irytacje i potok jakis wyrazen trudnych do zrozumienia.nastepnie smaruje reszte jej ciala balsmamem ktorego nie moze byc ani za duzo (bo to rozrzutne) ani za malo... wreszcie mozemy przystapic do ubierania... z jedna reka niesprawna i dlonia zacisnieta w piesc (tak ze czasami ciezko ja choc troche otworzyc) nalezy bardzo uwazac by nie sprawic bolu przy nakladaniu poszczegolnych czesci zwlaszcza ze pani jest niecierpliwa i probuje naciagnac na glowe zanim ja dociagne np. bluzke do lokcia... zakladam majtki przyklejajac uprzednio wkladke, zakladam je. smaruje nogi mascia od wczoraj przepisana przez lekarza, przedtem wg uznania Pani (usunięte przez administratora) na bardzo wysuszona i bolesna skore. zajete aleria miejsca sa bardzo szorstkie, bolesne i popekane...nie liczac tego ze podrapane przez nia do krwi bo swedza i pieka... wtedy moge przystapic do najbardziej stresujacej mnie czynnosci to jest nakladania kolanowek uciskowych. zarowno w przypadku bezwladnej nogi jak i te sprawnej jest to trudne bo brak wspolpracy ze strony pacjentki. niesprawnej wiadomo ze nie bedzie pchac bo nie ma tam czucia ale z lewa, sprawna tez jest nie lepiej. zdana wiec jestem na swoje dwie konczyny i za kazdym razem stwierdzam ze mam jedna za malo jedna reka musze bowiem przytrzymywac noge pacjentki a jedynie druga naciagac kolanowke. brak "urzadzenia" jakie widzialam u innych pacjentow gdy to pielegniarka przychodzila ubierac chora osobe. zawsze jest cos nie tak - albo za malo naciagnieta albo za wysoko... a mam nadzieje ze wie Pani jak to "cholerstwo" trudno nalozyc. po zakonczeniu akcji w lazience mozemy nareszcie przejsc do jadalni na sniadanie
zdjecie uzytkownika
pracuś. - 2014-03-07 20:26:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [elka - 2014-03-06 07:13:32]:
Twoją wypowiedź zostawiam bez kom. żałosne.
zdjecie uzytkownika
Jolka - 2014-03-17 22:37:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ATERIMA MED poszukuje opiekunek do Niemiec, ale raczej każde ogłoszenie wymaga co najmniej komunikatywnej znajomości niemieckiego.
zdjecie uzytkownika
Onar - 2014-03-17 23:51:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
O aterimie nie slyszałam nigdy złych opinii. Czytając forum, też można odnieść wrażenie, że większość osób jest zadowolona z usługi.
zdjecie uzytkownika
elkabis - 2014-03-18 08:34:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [elka - 2014-03-06 07:13:32]:
Elu, przeżywam to co opisałaś, codziennie w Polsce za 1600 zł.Jestem psychicznym wrakiem, codziennie biorę tabletki żebym mogła spokojnie pracować.
Trzymaj się, pozdrawiam
elkabis
zdjecie uzytkownika
gapa - 2014-04-02 16:50:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
oj to ja Pani @elkabis radzę odstawić te tabletki, bo to tylko pogorszy Pani humor. Pani wyjdzie na zewnątrz zobaczy trochę słońca to i humor się poprawi i nie będzie narzekania ;)
zdjecie uzytkownika
mikołaj - 2014-04-11 20:27:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich chciałem zapytać czy ktoś pracował przez tą firmę we franci na budowie jakie są warunki mieszkaniowe i jaka płaca i czy są jakieś nadgodziny i czy zwracają za drogę.Pozdrawiam narka.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-04-17
Żródło: infopraca.pl
Kolonia
(Zagranica)
numer referencyjny: OOS/DE/29.04Kmiejsce pracy: Niemcy, Kolonia   Opis zlecenia: Seniorka mieszka sama w domu jednorodzinnym z ogrodem. Choruje na reumatyzm. Codziennie od poniedziałku do piątku uczęszcza na zajęcia do domu seniora. Po panią...
zdjecie uzytkownika
tez opiekunka - 2014-04-15 13:20:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracuś. - 2014-03-07 20:26:17]:
Elka,przedstawila wycinek swojej,nie lekkiej pracy.Informacja jest przydatna dla osoby nie majacej wiedzy,jak wyglada praca opiekunki.Ale ja doswiadczona opiekunka rowniez ja przeczytalam,bo nie ma 2-ch jednakowych zakresow obowiazkow.Kazda rodzina jest inna,kazdy dom rzadzi sie swoimi prawami.Wiec "pracus",swoj sarkazm zostaw dla siebie i nie doluj opiekunki,ktora nie ma lekko.Pozdrawiam Elke i zycze jej zdrowia.
zdjecie uzytkownika
tez opiekunka - 2014-04-15 13:22:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracuś. - 2014-03-07 20:26:17]:
Elka,przedstawila wycinek swojej,nie lekkiej pracy.Informacja jest przydatna dla osoby nie majacej wiedzy,jak wyglada praca opiekunki.Ale ja doswiadczona opiekunka rowniez ja przeczytalam,bo nie ma 2-ch jednakowych zakresow obowiazkow.Kazda rodzina jest inna,kazdy dom rzadzi sie swoimi prawami.Wiec "pracus",swoj sarkazm zostaw dla siebie i nie doluj opiekunki,ktora nie ma lekko.Pozdrawiam Elke i zycze jej zdrowia.
zdjecie uzytkownika
pracuś. - 2014-04-15 15:50:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tez opiekunka - 2014-04-15 13:22:45]:
Cytat: "leniwa i zmęczona by wstać prędzej" czynności opisane przez elka to codzienność i w czym tu problem .Dobra opiekunka potrafi sobie w każdej sytuacji nie rozpisuje się polecam urlop.
zdjecie uzytkownika
Goga - 2014-04-17 09:17:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mikołaj - 2014-04-11 20:27:59]:
Chyba kontrakt, bo tak mam w opiece na niemcy.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ATERIMA MED
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x