ATERIMA MED

Kraków

Opinie o ATERIMA MED

waldka 2016-05-07 10:53:51
a wiecie czy mają może jakieś oferty pracy tylko na wakacje albo na miesiące letnie wyjazdu? będę miała trzy letnie miesiące wolne i chciałabym sobie jakoś dorobić w Niemczech
Kosakk 2016-05-07 15:15:39
Ogłaszają się przez okrągły rok, a na lato to każda firma potrzebuje opiekunek na zamianę.
Libasek 2016-05-07 20:38:19
Każda firma szuka opiekunek na sezon ogórkowy. Opiekunki stałe jeżdżą na wczasy i jest deficyt. Każda znajdzie pracę w wakacje.
Devia 2016-05-08 18:42:37
Jeżdże z nimi od prawie dwóch lat (rok i 9 miesięcy). Zawsze mają oferty przed wakacjami. Ja pierwsze zlecenie dostałam w taki sposób, że się zgłosiłam właśnie w lecie, jak szukali zastępstw. To był mój pierwszy wyjazd do opieki za granicę. Nie powiem - doświadczenia nie miałam wielkiego. Waldka jak szukasz pracy to zgłoś się do nich, na 3 miesiące to jak znalazł, bo dla rodziny to też lepiej jak jedna opiekunka siedzi dłużej. Ja sama jeżdże teraz ze zmienniczką na 3 miesięczne zmiany. Powodzenia!
Ruzz 2016-05-09 12:11:22
Też tak myślę Waldka. Wakacje to najlepszy okres na wyjazd. Jak masz doświadczenie i język, to wyjedziesz na pewno. Moja znajoma jechała po raz pierwszy właśnie na trzy miesiące w czerwcu. Opiekunką wcześniej nie była, ale język znała super, była wcześniej specjalistką od księgowości w zagranicznej korporacji i fakturowała na niemcy. Firma zlikwidowała placówkę w Polsce i zanim znalazła nową pracę to się zahaczyła w opiece.
Ula P. 2016-05-09 14:28:54
Ewel - 2016-03-10 21:03:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Laura przecież od nowego roku mamy płacone od dwóch umów i to nie jest wymysł firmy, ale wymóg nowych przepisów zusowskich. Jak masz mieć przelane dwie wypłaty za jednym zamachem skoro są różne okresy rozliczeniowe? Przynajmniej pracujemy zgodnie z prawem. Moja koleżanka, która od listopada pracuje w jednej firmie z Wrocławia ma teraz problem z ZUSem (chociaż to jej firma powinna mieć problem, nie ona). Jechałam w połowie stycznia na miesięczny wyjazd do Bremy i jak zaczęłam w busiku rozmawiać z dziewczynami, to ich agencje nadal wysyłają na starych zasadach. Zgadałam się z jedną z nich i wymieniłyśmy się numerami telefonów. Jak była na miejscu, to zadzwoniła do mnie i spanikowana pyta co ma teraz zrobić, bo zaraz po przyjeździe skontaktowała się ze swoją firmą z pytaniami dlaczego nadal ma niski ZUS, a tam paniusia nemo - nic nie wiedziała o nowych przepisach. Aha - jak masz konto walutowe, to połowę wypłaty możesz mieć teraz w euro, jak Ci się kalkuluje.
Ryszard 2016-05-09 16:56:02
Ja jezdze jedynie na stelle gdzie sa diwe osoby. Dopoki daje rade, to chetnie - mam wyzszy zarobek.
Ruzz 2016-05-10 08:58:15
Ale Tobie Ryszardzie jest łatwiej. Jesteś facetem, więc lepiej fizycznie znosisz trudy opieki dwóch osób niż my - kobiety.
Wrzos 2016-05-12 13:11:29
Tak moja kolezanka miala taką sytuację. Rodziny często nie mówią że druga osoba wymaga opieki. Najlepiej zadzwoń do agencji i wyjaśniaj.
Ryszard 2016-05-13 10:04:36
Ruzz mlody już nie jestem, więc i sił nie mam tyle co 20 lat temu. Ale nie ma co narzekać. Oni płacą a ja robię. Życie! Obecnie nie wyobrażam sobie pracy w Polsce - czarna rozpacz.
1
Qlara 2016-05-16 11:59:52
Próbowałam pracować w Polsce przez dwa miesiące wytrzymałam. Zarobki to jeszcze nic - najgorszy jest brak stabilizacji, niepewne jutro. Wróciłam do opieki, myślę teraz czy męża nie ściągnąć do siebie. Córka 27 lat z narzeczonym siedzi w Szkocji.
opiekunka-poznań 2016-05-17 09:06:29
Hej dziewczyny! Czy możecie mi powiedzieć, co dokładnie jest w tych umowach? W sensie, jakie stawki za co? Chodzi mi o to, że ja mam w mojej agencji (TEŻ Z WROCŁAWIA!) napisane, że mam składki od jakiejś podstawy 200 euro i reszta to są diety delegacyjne. Czy w Aterima jest inaczej? Zaczynam się obawiać czy na pewno wszystko w porządku, bo coraz częściej czytam że powinno być inaczej. Powiedzcie mi jakie stawki są w umowach z Aterima - chociaż podpowiedzcie czy też są delegacje płacone... Dziękuję! I życzę wszystkiego dobrego :)
Ważka 2016-05-17 13:20:27
Qlara to o czym piszesz, to wszystko niestety wina naszych wyborów. Zawsze ma być w Polsce lepiej, a jest niestety gorzej.
Ruzz 2016-05-18 10:18:01
Pocxytaj wcześniejeze wpisy. Od nowego roku są nowe zasady i są teraz trzy umowy. Składki są wyższe niż były w 2015.
Ryszard 2016-05-19 10:48:39
Qlaro - takie jest życie. Czasami musimy zostawić to co kochamy. Ja mam rodzinę w Polsce, o którą muszę dbać. Bez pieniędzy albo z polskimi zarobkami byłoby ciężko. Czasami trzeba coś poświęcić. Taki los.
Qlara 2016-05-20 12:50:33
Ryszardzie rozumiem Cię bardzo dobrze. Mój mąż ma niestabilną sytuację zawodową. Zarabiam więcej od niego, ale spłata kredytu nas trochę wyniszczq finansowo. Dlatego właśnie myślę o ściągnięciu go tutaj.
Ryszard 2016-05-23 17:17:37
Życzę Ci powodzenia w pokonywaniu przeciwności losu oraz samego szczęścia dla Ciebie i Twojej rodziny.
helcia 2016-05-26 22:34:30
Ja bym tak na zus nie psioczyła, bo przepisy weszly po to aby choc troche pomoc tym na smieciowych umowachi teraz nalezy odprowadzac zus od tego co sie zarabia, ale ze prawnicy firmy aterima są bardzo sprytni wiec stad sie wziely dwie umowy zeby zarobki podzielic na te dwie firmy i wtedy od znacznie nizszej kwoty nalezy odprowadzac zus a od drugiej umowy juz nie muszą,bo podpisywalas oswiadczenie,ze nie chcesz aby ci te skaldke odprowadzali , jak to mowia: polak potrafi.
Aldona 2016-05-27 10:37:52
Aterima ma 3 umowy i wyzsze skladki, wiec cos kolezanko pomylilas.
Wrzos 2016-05-27 12:52:29
Helcia, teraz jest inaczej. Stawka netto pozostała, a składki są płacone wyższe. Teraz są trzy umowy i jak masz konto walutowe, to część wypłaty możesz dostać w euro.
Ryszard 2016-05-29 10:54:25
Helcia terqz są trzy umowy. Inaczej się to odbywa, niż piszesz.
jolars 2016-06-02 18:02:29
Pozdrawiam prezesa Aterimy. Dziękuję za korektę.
Natalia 2016-06-11 13:02:07
Potwerdzam. Teraz są trzy umowy.
A 2016-06-16 14:44:53
Jestem bardzo ciekaw czy się coś zmieniło aktualnie czy w tym momencie wszystko jest po staremu? Bo nie wiem za bardzo co z kierownictwem jest tamtym.
obca 2016-06-30 21:42:10
Mam pytanie. Wyjechałam po raz pierwszy do Niemiec z ta firma. Jest mi tu bardzo źle bo babka do innych niemcow mnie obraza. jestem tu 3 dzien i nie daje rady psychicznie co mam robic.....
Pchełka 2016-07-01 11:01:29
Obca najlepiej zadzwoń do firmy i opowiedz o wszystkim. Dementywni tak mają że obrażają i sobie nie zdają nawet z tego sprawy.
ghj 2016-07-01 12:49:07
@obca a no to szkoda a nmie mozesz sporobwac jakos z nimi pogadac i wyjasnic sytaucji przeciez nikt nie ma prawda tak sie do kogos odzywac no prosze..
elak 2016-07-04 01:53:14
Wykorzystaj telefon alarmowy i powiadom o zaistniałej sytuacji.
kasia 2016-07-04 10:34:55
Trzeba zrezygnować i wymienią Cię na inna osobę nie możesz się tak męczyć, musisz zadzwonić od razu do agencj.
janka 2016-07-07 22:06:44
Zastanawiam się nad wyjazdem do Pani ze złamanym biodrem czy moglibyście mi poradzić na co mam zwrócić uwagę na rozmowie rekrutacyjnej? I czy jeśli mam certyfikat z niemieckiego na poziomie C1 to, to wystarczy? Będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi z waszej strony
Ryszard 2016-07-08 10:34:11
Janko - w ofercie powinien być zakres obowiązków i opis stelli. Na rozmowie rekrutacyjnej bądź sobą, jak znasz język, to powinno być dobrze. Zapytaj czy pani ze złamanym biodrem jest na chodzie i w jakim stopniu. Powodzenia na rozmowie! Ryszard
Ruzz 2016-07-08 11:25:12
Janka na pewno certtfikat Ci pomoże jak jakiś masz. Tak samo referencje od rodzin, u których pracowałaś. Jak nie masz doświadczenia w pracy z osobą leżącą, to lepiej odpuść taką ofertę - ale to moje zdanie.
Zawiedziona 2016-07-08 12:14:47
Firma mało rzetelna do podpisania umowy super a potem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
paweł 2016-07-08 13:50:36
Firma teraz oferuje Lipcowe zastępstwo do 96-letniego seniora, a do tego sa podobno całkiem dobre premie letnie, ale nie wiem na jakich one sa dokłądnie warunkach, jak macie jakieś informacje to napiszcie koniecznie, bo trzeba mieć doświadczenie na pewno.
Gruba 2016-07-08 17:25:59
Nie prawda ja mam dużo ofert
ala 2016-07-08 17:28:29
@Zawiedziona ale dlaczego potem już jest Twoim zdaniem gorzej? Ja słyszałam, ze tutaj generalnie współpraca z pracodawcą nie jest jakaś problematyczna. Mam też taką nadzieję, bo mocno nastawiłam się na udział w najbliższej rekrutacji. Ktoś może wie, kiedy ona nastąpi?
Ryszard 2016-07-09 19:06:40
Przecież rekrutacja trwa cały czas - jak w każdej firmie. A ktoś powyżej pisał o premiach. Na stronie firmowej o tym było. Poszukaj w informacjach. Wiem że śą premie za wyjazdy letnie (nie załapałem się na wymagany okres) i premie za polecenie opiekunki, jeśli ta dostanie u nich pracę.
s 2016-07-09 21:14:59
Taki koordynator projektów może liczyć na zatrudnienie na pełen etat, ale ciekawe jakich przeciętnych zarobków można się spodziewać. Wiecie? Dzięki za odpowiedź
Gosia 2016-07-09 21:22:40
Trzeba wyjechać na conajmniej na 3 miesiące to wtedy płacą
kasia 2016-07-09 21:29:06
ala' jeżeli jesteś zainteresowana dalej praca w firmie to teraz prowadzą rekrutację na stanwosiko opiekuna.
Ryszard 2016-07-10 17:53:04
Przecież rekrutacja jest prowadzonastale, a nie tylko teraz.
tomek 2016-07-10 19:59:00
@Gosia a jak się pojedzie na nie wiem... 2 miesiące, to już nie zapłacą? No jakoś nie wydaje mi się to możliwe, jakaś dziwna plotka. Ciekawy jestem skąd takie dziwne teorie się biorą, kto to wymyśla...
Fasola 2016-07-11 10:45:43
Tomek ona pisala o premiach za wyjazd, a nie o placy za opieke.
paweł 2016-07-11 11:10:22
Szukaja ludzi jako opiekun i zastnawiam się jak może wyglądac tutaj praca konkretnie, wiecie może coś na ten temat czy nie za bardzo? Z góry dzięki wielkie.
Gosia 2016-07-11 21:46:16
Ja osobiście się pytałam w biurze jak umowę podpisywalam to nie plotki
nie wiem co 2016-07-12 09:29:06
@ Gosia not o super że podpisywałaś umowe, ale mnie bardziej ciekawi sprawa to co pytał @ paweł - jak dokładnie wygląda ta praca ? chodzi mi wiesz konkretnie i przede wszystkim jakie są warunki płacowe - można za to wyżyć, czy nie za bardzo ?
Tina 2016-07-12 11:03:50
Poczytaj w necie o pracy opiekuna. Mało tego jest? Jak nic o tym nie wiesz, to raczej Cię nie przyjmą.
janina 2016-07-12 12:23:09
@paweł to jest konkretnie opieka nad osobą starszą z zakwaterowaniem, natomiast trzeba znaleźć ofertę i kontaktować się telefonicznie już dalej żeby zdobyć więcej informacji konkretnie o tym zatrudnieniu, polecane dla osób z okolic makowa mazowieckiego
Ryszard 2016-07-13 11:40:09
Warunki płacowe są podobne jak w innych firmach. Ja jestem w stanie za to utrzymać rodzinę. W Polsce niestety tyle nie zarobię.
tomek 2016-07-13 16:29:20
@Ryszard no to jest typowe, w Polsce naprawdę czasami jest bardzo trudno znaleźć pracę nawet o znośnym wynagrodzeniu
Zostaw swoją opinię o ATERIMA MED - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ATERIMA MED