logo ATERIMA MED

ATERIMA MED

Kraków

Opinie o ATERIMA MED

Zuźka 2017-04-20 17:25
Już wiem, że całość wypłaty otrzymam (w euro) dopiero 15 maja, przybyłam na miejsce 06.04 i myślałam że za ten okres (do 15 kwietnia) zostanie mi naliczone wynagrodzenie, niestety muszę czekać.
Ruzz 2017-04-21 09:31
Zuźka niestety okresy rozliczeniowe są jakie są. Sama miałam podobną sytuację na jednej stelli, w ub. roku i dzwoniłam się dowiadywać. Wytłumaczyli, że klienci też mają swoje terminy płacenia im i stąd taki system płacenia wg. okresów rozliczeniowych. Dobrze że płacą zgodnie z tym co w umowie.
1
Ruzz 2017-04-21 09:31
Zuźka niestety okresy rozliczeniowe są jakie są. Sama miałam podobną sytuację na jednej stelli, w ub. roku i dzwoniłam się dowiadywać. Wytłumaczyli, że klienci też mają swoje terminy płacenia im i stąd taki system płacenia wg. okresów rozliczeniowych. Dobrze że płacą zgodnie z tym co w umowie.
Basia 2017-04-21 14:18
Język przydaje sie zawsze i to bardzo widzę po sobie bo masz lepszy kontakt z pacjentem bo on nie chce tylko żebyś mu tyłek podcierala ... Aterima super
2
Opiekunek 2017-04-25 16:54
Z tym super to szło by dyskutować....Dzięki różnym "superom" zmieniłem firmę, jestem na kontrakcie i jest - jak na razie ( po I miesiącu) lepiej. I 100% w E bez problemu.
2
Ania 2017-04-29 14:48
Polecam firmę Aterima Med.Jestem zadowolona ze współpracy.Byłam już na 3 zleceniach z tej firmy.Od maja wypłata może być całkowicie w euro.
Angelika 2017-05-07 19:01
Mam pytanie do osób pracujących w Aterima med, czy będąc na stelli do 15ego maja wypłatę dostane za okres 26kw-15maj dopiero 15czerwca czy wczesniej?
3
Asiek 2017-05-08 11:05
Moim zdaniem najlepiej by było zadzwonić albo napisać do kadr. Ja miałam kiedyś podobnie, ale już nie pamiętam jak to cholercia było. Lepiej się dowiedz u źródła.
2
Urszula 2017-05-08 14:13
Moim zdaniem do końca maja.
1
Anka 2017-05-10 17:58
Drogie kolezanki po fachu z Aterimy
Jak to jest z ta podwyzka po przedstawieniu kolejnej np. 3 czy 4 pozytywnej opinii od rodziny podopiecznego. Trzeba sie upominac, czy jeszcze dodatkowo jest weryfikacja jezyka? Jesli tak, to po co kuszenie podwyzka za opinie. Nie za bardzo to rozumiem.
Moze jest ktos w stanie mi to wyjasnic.
Pozdrawiam
Angelika 2017-05-13 09:46
Kontaktowałam sie z Aterima i rzeczywiście do ostatniego maja :) a wie ktoś może jak liczą euro i za dni świąteczne czy wyplacaja razem czy osobno? Dostalam w piątek wynagrodzenie ale nie zgadza mi sie i nie wiem czy te 150euro (za swieta wielkanocne) dostane osobno czy dostalam juz razem z wynagrodzeniem... Bo cos mi sie cholercia nie zgadza w przeliczeniach i sie trochę spinam
1
Cochise 2017-05-22 11:41
Z tego xo wiem, to o podwyżkę można się upomnieć jak się poprawi język i przejdzie weryfikację. Ale słyszałam że jak jest kilka pozytywnych referencji od rodzin, to też można. Najlepiej napisz do nich i dopytaj się jak to jest.
Iwka 2017-05-25 11:26
Zastanawiam się nad wyjazdem letnim. Piszą na swojej stronie o premiach. Jeździł już tak ktoś z nimi na 3 miesiące? Jak to wygląda z tymi premiami do wynagrodzenia?
Dominika 2017-05-25 18:32
Dwa lata temu tak byłam. Ale trzeba sobie zarezerwowac czas na 3 miesiace albo dluzej. W tym roku zjechalam szybciej zeby odsapnac miesiac i potem wyjazd. Wracam na to samo miejsce, wiec nie powinno byc niespodzianek.
Renata 2017-06-05 00:59
Firma solidna wszystko jest załatwione , bilety zarezerwowane i opłacone , praca zgodna z przestawioną wczesniej ofertą . Pieniądze zawsze wypłacone zgodnie z umową. Nie miałam źadnych problemów . Firma godna polecenia .
opiekunka 2017-06-10 12:15
Proszę powiedzieć ,a jak są jakieś święta w Niemczech tj.Zielone Światki,Boże Ciało itp.czy mamy jakis płacony dodatek :) Pozdrawiam
opiekunka_75 2017-06-24 09:25
Wyjeżdżałam z Aterimą trzy razy. Wypłaty były zawsze na czas, dobry kontakt z biurem i żadnych problemów z rozwiązaniem umowy i ponownym zatrudnieniem nawet po dłuższym czasie.
Anka 2017-07-02 14:39
Nie polecam Aterimy kolezanka pojechala ma problemy z rodzina córka chora psychicznie stawiajaca warunki opiekunce nawet niema prawa kozystac w nocy z toalety kiedy kolezanka zadzwonila na alarmowy powiedziano jej że ona moja kolezanka przesadza takie są Panie pracujące w agencjach moja kolezanka jest wykonczona psychicznie żadnej pomocy
4
Dajrota 2017-07-03 10:42
Ja raz dzwoniłam na alarmowy. Dziadek miał coraz większe problemy. W nocy wstawał i chciał wychodzić, albo jechać na wycieczkę. W dzień zapominał że z nim jestem. Różnie się wtedy zachowywał. Apogeum nastąpiło jak zaczął udawać przede mną amanta. Powiedziałam rodzinie, że może należałoby zmienić mu leki, ale zbagatelizowali sprawę. Dopiero jak zadzwoniłam do firmy o pomoc i powiedziałam jak wygląda sytuacja, to otrzymałam pomoc. Porozmawiali z jego synem i wyjaśnili. Dziadkowi koniec końców zmienił lekarz zestaw prochów i było lepiej. Przez kilka dni był trochę jakby nieobecny, a potem wszystko się unormowało.
Ola 2017-07-03 18:47
No i dobrze zrobiłaś, że zadzwoniłaś. Rodzinom się czasami wydaje, że ich starsi krewni są ciągle w pełni sprawni umysłowo. A to dlatego że rzadko ich odwiedzają i nie widzą jak postępuje proces starzenia. Jak potem opiekunka ma na głowie szalejącego dziadka i się im o tym powie, to bagatelizują sprawę, bo nie oni muszą się z tym użerać. Ja sama uważam, że jak się nie da rozwiązać problemu, to trzeba dzwonić do firmy.
Nitka 2017-07-04 19:22
Ja nie miałam nigdy problemu z dodzwonieneim się do firmy. Przyznaję, że na swoim pierwszym wyjeździe kilka razy spanikowałam i zdarzyło mi się zadzwonić, w sprawie dosyć błahej (z perspektywy czasu). Teraz sami dzwonią jak się dojedzie na stellę.
Kaśka 72 2017-07-05 12:55
Ja zaskoczona byłam, bo w mojej poprzedniej agencji nie wykonywano do mnie żadnych telefonów. Miałam numer, na który mogłam dzwonić, ale nie korzystałam. Tutaj dzwoniono do mnie nq drugi dzień po przybyciu na stellę. Miło!
Małgośka 2017-07-13 11:29
Moje doświadczenia są takie same.
Małgośka 54 2017-07-13 11:32
Jestem bardzo zadowolona z pracy w Aterima.
Justyna 2017-07-16 14:00
Polecam tą firmę żadnych problemów we wspolpracy z nimi nie ma. Dobierają miejsce pod oczekiwania opiekunki, dzwonią po przyjezdzie na miejsce, wynarodzenie na czas w euro zgodnie z życzeniem.
Ruzz 2017-07-21 11:53
Mnie się podobają warunki i zgodność opisów ze stanem pdp. W innych firmach bywa z tym różnie. Dzwonią, interesują się. Na pomoc też można u nich liczyć. Jeżdżę z nimi już dosyć długo i póki co nie planuję zmienić firmy.
Ryszard 2017-07-21 17:07
Pisałem już o tej firmie i powiem jedno: jest mi tu dobrze. Nie mam w zwyczaju skakać z kwiatka na kwiatek. Wolę stabilizację.
Katarzyna 2017-07-29 21:52
Nie polec tej firmy, personel owszem mily ale nie jest to najlepsza agencja, naszczescie na rynku jest spory wybór agencji.
Nitka 2017-07-31 10:26
Kasiu ja uważam że nie ma czegoś takiego jak najlepsza firma. Każdy ma inne wymagania i oczekiwania. Dlatego dla każdego najlepszą firmą zawsze będzie ta, która zaspokaja oczekiwania.
1
Ryszard 2017-07-31 13:49
Punkt widzenia Katarzyno zależy od punktu patrzenia. Każda agencja ma inne zasady współpracy i nie każdemu muszą się one podobać. Szczęście nasze polega na tym że zawsze możemy zmienić agencję. A która jest lub była lepsza, to może dopiero wyjść z czasem.
Nati 2017-08-17 17:23
Witam, polecam firme Aterima med. Zarobki w zależności od poziomu języka. Dla mnie najważniejsze jest to że płacą na czas i to że czuję się z nimi bezpiecznie. Pracownicy są zawsze mili, interesują się pracownikiem. Można do nich zadzwonić, pomogą, wytłumaczą jeśli czegoś nie rozumiesz. Według mnie warto z nimi współpracować :)
Grażyna 2017-08-23 17:29
Jak wyjeżdżasz, to firma załatwia ubezpieczenie prywatne. Może się to przydać. Ja - odpukać nie korzystałam jeszcze, ale wolę je mieć na wszelki wypadek.
Ola 2017-08-24 13:08
Najlepiej zadzwoń do firmy i się zapytaj. Tam chyba dokładniej Ci wszystko powiedzą.
Oluchna 2017-09-06 17:54
Ja rqz skorzystałam. Na szczęście nic poważnego to było, ale trzeba dmuchać na zimne - lepiej mieć, niż nie mieć.
Wrona 2017-09-14 18:29
Oczywiście że lepiej jest mieć ubezpieczenie prywqtne. Nie jest drogie, a tyłem może uratować. Ja nawet jak jadę za granicę, to wykupuję sobie za parę złotych np. Na dwa tygodnie. Jak byłam na wczasach w Turcji w 2011, to się przydało...
Luiza 2017-09-22 18:24
WAŻNA INFORMACJA DLA OPIEKUNEK!!!
Na rok 2017 podstawa wymiaru składki na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne pracowników oddelegowanych za granicę nie może być mniejsza niż 4263 zł..
Firmy polskie - wysyłające opiekunki do Niemiec - powinny odprowadzać składki do ZUS-u od tej właśnie sumy. Są to składki emerytalne, rentowe, wypadkowe i zdrowotne. W przypadku umowy zlecenia, składka chorobowa jest dobrowolna. Opiekunki powinny zwracać szczególną uwagę na ten przepis, gdyż zaniżone składki mogą nie liczyć się do przyszłych emerytur. Zainteresowanych odsyłam do zapoznania się z przepisami poprzez infolinię ZUS. Nr telefonu: (+48) 22-560-16-00.
1
Bozena 2017-09-25 19:28
Dziekuje Luiza,
zadzwonie niezwlocznie
Asika 2017-09-26 12:18
Czy przyjmują bezcjęzyka,albo z bardzo słabym?jestem na etapie szkolenia sie,ale chce jak najszybciej wyjechac do pracy bo kasa goni.
Gocha 2017-09-27 13:08
Sprawdz sobie lekcje dla początkujących na ich stronie. Moja koleżanka ma podobny problem i ją tam odesłałam. Jak przerobi to ją sama przeegzaminuje. Jak masz kogoś kto włada niemieckim, to też tak zrób. Przy rekrutacji sprawdzają język i lepiej jest być dobrze przygotowanym.
Asika 2017-09-28 12:34
Dziękuję, super! Zabieram się za lekcje. Nie ma mnie kto przeegzaminować póki co,ale popytam jeszcze znajomych może ktoś się podejmie.
Ewa 2017-09-28 21:02
Wyjechalam w sierpniu po raz pierwszy, mam super oferte!! Na poczatku byl problem z interentem ale zglosilam mojej koordynatorce i wszzystko zalatwila!!! Na drugi dzien dostalam juz telefon czy wszystko w porzadku na steli czy jestem zadowolna czy mam rekawiczki, wyplata super!!

Na poczatku powiedzialam ze chce wrocic do Polski 1 listopada ale musze zjechac tydzien wczesniej bo moj maz ma zabieg czy aterima bedzie mi robic problemy ze nie dotrzymalam umowy?
Bozena 2017-09-29 17:33
Wsytuacjach losowych Aterima nie robi zadnych problemow. Zglos to jak najszybciej i oni znajda zastepstwo.
Edyta 2017-09-29 18:16
@Grażyna dzięki za informację. @Ola mimo wszystko głęboko wierzę, że ktoś odpowie na nurtujące mnie pytania. Obecnie widzę, że ATERIMA MED obecnie prowadzi rekrutację. Czy ktoś w ostatnim czasie zdecydował się na rekrutację? Ile czasu może zająć cały proces organizacji wyjazdu?
Ruzz 2017-09-29 20:09
Napisz albo zadzwoń do koordynatora. Jak poinformujesz wcześniej o sytuacji, to pewnie Ci pójdą na rękę. Nie zostawiaj wszystkiego na ostatnią chwilę, bo może być problem żeby Ci zmienniczkę szybko znaleźli.
Edyta - teraz w każdej firmie jest ekspresowo, w porównaniu do tego co było kiedyś.
opiekunka 2017-10-03 15:44
Właśnie dowiedziałam się ZUS że firma odprowadza składki emerytalne ,rentowe od tej 2 umowy ,co ma mniejszą kwotę .A zdrowotne od innej umowy co ma większą kwote,więc proszę popatrzeć jak to jest,jaka będzie emerytura,jak my mamy składki od tej 2 umowy (za te chyba pierwsze 10 dni).Kto nas robi na szaro,okłamują nas ,a powinni płacić od całości.Sami sobie sprawcie w ZUS,taka jest prawda Pozdrawiam :)
opiekunka Łódż 2017-10-03 18:19
Witam Panie :) Jeśli chodzi o podstawę wymiaru skladki na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne pracowników oddelegowanych za granicę itd.Dzwonilam do ZUS aby się dowiedzieć jak jest naprawdę ,więc mamy 2 umowy ,na jedną placą za 10 dni i od tej kwoty odprowadzają skladki emerytalne,a od 2 umowy tej większej kwoty placą zdrowotne.Więc jak Panie widzą jeśli dobrze zrozumiałam Panią ZUS to emerytura będzie do du.....Dlaczego od całego wynagrodzenia nie płacą składek na emeryturę itd jesteśmy oszukiwani,nie pracujemy tylko kilka dni !!!!!! CZY KTOŚ również dzwonił i się pytał jak jest . Pozdrawiam :)
Aśka 2017-10-04 10:23
Witam. Jeżdżę od trzech lat do Niemiec. Właśnie wróciłam z dwumiesięcznej stelli. Dziadek na chodzie, lekko demencyjny. Nie było źle, sporo czytał, na dodatek bezcokularów, ale wiecie - stare , niezniszczalne pokolenie. Jak się na początku dowiedziałam że były policjant, to się trochę bałam. Ale miły, sympatyczny i lubił polską kuchnię. Nawet sam wołał o łazanki albo pierogi z kapustą. Też dzwoniłam do zusu. Oczywiście bałagan i dwie panie nie potrafiły mi pomóc, dopiero jak mnie przełączyły do trzeciej to była ogarnięta. Wszystko jest zgodnie z prawem. Ja osobiście wysokiego zusu nie chcę i jeśli byłoby to możliwe, to wcale bym go nie płaciła. Niestety tak się u nas nie da. Jak sobie pomyślę ile mojej kasy przejadły kompetentne urzędniczki, to niedobrze mi się robi. Polecam odszukanie w sieci wyliczeń ile byśmy miały pieniędzy, gdybyśmy nie płacili zusu, a odkładali do przysłowiowej skarpety. Nie zmienię firmy dla większego zusu i niższych zarobków o 150 euro. Gdyby nie to że odchowałam czwórkę dzieci, to z naszym systemem emerytalnym mogłabym liczyć na śmierć głodową. Na szczęście ezieci mam porządne i wiem, że będę mogła na nie liczyć. A póki co - dopœki zdrowie dopisuje, to będę pracować. Aśka
Wioletta 2017-10-04 10:39
Luiza dzwoniłam do zusu - wszystkie składki się liczą do emerytury. Nie ma czegoś takiego jak zaniżone składki. Baby w zusie są niedoinformowane i Cię wprowadziły w błąd. Ja ogólnie nie wierzę w nasz system emerytalny, bi działa trochę jak podatek drogowy. Niby go płacisz tankując samochód, a drogi są jakie są - kpina! Wyznaję zasadę: "umiesz liczyć, licz na siebie". Część zarobionych pieniędzy inwestuję, bo jakikolwiek zus bym nie odprowadzała, to emerytury i tak nie dostanę, albo marne 800 zł. Tak samo jak z drogami :-(
Dominika 2017-10-04 16:54
Jaki zus? Ja nie chcę pracować w firmie z wysokimi składkami, bo dostanę mniej na rękę. Mam urzędników utrzymywać?
Jerzy 2017-10-05 10:31
Pracowałem w Polsce przez 26 lat. Wszystkie zusy miałem płacone. Jak otrzymuję od nich pismo z tym ile mi wyliczono, to szlag mnie trafia. Ja też nie wierzę w godną starość z naszym systemem emerytalnym. Najchętniej bym chciał żeby nie było przymusu płacenia. Moje pieniądze - moja decyzja co z nimi zrobię.
Zostaw swoją opinię o ATERIMA MED - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ATERIMA MED