Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: ATERIMA MED

zdjecie uzytkownika
gapa - 2014-04-02 16:50:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
oj to ja Pani @elkabis radzę odstawić te tabletki, bo to tylko pogorszy Pani humor. Pani wyjdzie na zewnątrz zobaczy trochę słońca to i humor się poprawi i nie będzie narzekania ;)
zdjecie uzytkownika
mikołaj - 2014-04-11 20:27:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich chciałem zapytać czy ktoś pracował przez tą firmę we franci na budowie jakie są warunki mieszkaniowe i jaka płaca i czy są jakieś nadgodziny i czy zwracają za drogę.Pozdrawiam narka.
zdjecie uzytkownika
tez opiekunka - 2014-04-15 13:20:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracuś. - 2014-03-07 20:26:17]:
Elka,przedstawila wycinek swojej,nie lekkiej pracy.Informacja jest przydatna dla osoby nie majacej wiedzy,jak wyglada praca opiekunki.Ale ja doswiadczona opiekunka rowniez ja przeczytalam,bo nie ma 2-ch jednakowych zakresow obowiazkow.Kazda rodzina jest inna,kazdy dom rzadzi sie swoimi prawami.Wiec "pracus",swoj sarkazm zostaw dla siebie i nie doluj opiekunki,ktora nie ma lekko.Pozdrawiam Elke i zycze jej zdrowia.
zdjecie uzytkownika
tez opiekunka - 2014-04-15 13:22:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pracuś. - 2014-03-07 20:26:17]:
Elka,przedstawila wycinek swojej,nie lekkiej pracy.Informacja jest przydatna dla osoby nie majacej wiedzy,jak wyglada praca opiekunki.Ale ja doswiadczona opiekunka rowniez ja przeczytalam,bo nie ma 2-ch jednakowych zakresow obowiazkow.Kazda rodzina jest inna,kazdy dom rzadzi sie swoimi prawami.Wiec "pracus",swoj sarkazm zostaw dla siebie i nie doluj opiekunki,ktora nie ma lekko.Pozdrawiam Elke i zycze jej zdrowia.
zdjecie uzytkownika
pracuś. - 2014-04-15 15:50:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [tez opiekunka - 2014-04-15 13:22:45]:
Cytat: "leniwa i zmęczona by wstać prędzej" czynności opisane przez elka to codzienność i w czym tu problem .Dobra opiekunka potrafi sobie w każdej sytuacji nie rozpisuje się polecam urlop.
zdjecie uzytkownika
Goga - 2014-04-17 09:17:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [mikołaj - 2014-04-11 20:27:59]:
Chyba kontrakt, bo tak mam w opiece na niemcy.
zdjecie uzytkownika
Nikaa - 2014-04-23 10:06:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Szukam pilnie pracy. Ile się czeka na wyjazd z aterimą do niemiec? Pracowałam już jako opiekunka.
zdjecie uzytkownika
seba - 2014-04-25 03:12:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tam w ofertach z tego co kojarzę to podane są informacje kiedy wyjeźdża się na daną oferte z Aterimą
zdjecie uzytkownika
Janka - 2014-07-02 08:44:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nikaa - 2014-04-23 10:06:02]:
Ja czekałam kilka dni - załatwienie formalności i pojechałam. Tak że było szybko - polecam
zdjecie uzytkownika
irena - 2014-07-16 18:42:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuję w Aterimie z przerwami ponad dwa lata i nie mam powodu do narzekania.Trafiłam do inteligentnej i wymagającej Pani, ale z tym nie mam problemu, bo jak zgodnie stwierdziłyśmy nadajemy na tej samej fali.Praca nie jest łatwa, jest nocne wstawanie 1 - 2 razy, różne humory 99 letniej Pani, ale jest dużo wolnego czasu i przemiła córka.Nie muszę tam pracować,ale polubiłam to miejsce i moją Panią a ciągłe powtarzanie że jestem najlepszą opiekunką wystarcza bym znowu za nią zatęskniła i wróciła. Co do wynagrodzenia to stawka 1.050 euro nie za wysoka, ale ja już tak mam, pracy dużo a stawka taka sobie. Jednak nie narzekam, bo tego nie lubię. Z Aterimy jestem zadowolona i myślę, że oni też. Pozdrawiam i polecam
zdjecie uzytkownika
stokrota - 2014-08-19 16:58:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polecam serdecznie tę firmę!!!
zdjecie uzytkownika
gosia - 2014-08-23 22:52:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
elka 6.03.2014 opisała NIE swoja prace... to nie jej opis i nie jej obowiazki, jeśli moje podejrzenia są słuszne może to być moja następczyni bowiem opisana tak szczegółowo cześć dnia to moje "dzieło" - było oczywiście dużo więcej tekstu ale był on przeznaczony jedynie do prywatnego odbiorcy a nie na forum. jestem oburzona takim wykorzystaniem moich informacji... może i jej było ciężko ale należało przedstawić sytuację własnymi słowami. jestem opiekunka z długoletnim stażem, potrafię sobie radzić w różnych sytuacjach...akurat tam nie było łatwo ale jak napisała "też opiekunka" w każdej rodzinie jest inaczej i wiele zależy od naszego kontaktu z rodziną. a elka niech na przyszłość opisuje własne przejścia.
zdjecie uzytkownika
ewka75 - 2014-08-24 15:17:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [irena - 2014-07-16 18:42:27]:
Witam serdecznie prosze powiedziec jaka umowe daje aterima czy umowe o prace czy zlecenie i czy jest wiarygodna firma mam zamiar wyjechac z nimi.Pozdrawiam!!
zdjecie uzytkownika
irena - 2014-08-25 23:03:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ewka75 - 2014-08-24 15:17:04]:
W Aterimie pracuję na umowę zlecenie, odprowadzane są wszystkie składki od najniższej krajowej, firma jak najbardziej wiarygodna ,polecam i pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
mikołaj - 2014-10-01 18:47:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam wszystkich czy może mi ktoś powiedzieć o tej firmie jak z pieniędzmi czy wypłaty na czas i jak w budowlance we franci czy szefostwo w porządku bo ja mam wyjechać w sobotę jako murarz i mieszkania jakie warunki ile osób w pokoju z góry dzięki za podpowiedz.PS.Czy są nadgodziny i dieta.
zdjecie uzytkownika
arana - 2014-10-01 23:32:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [irena - 2014-08-25 23:03:52]:
wiesz o tym że po umowie zleceniu w polsce nie masz żadnych praw
zdjecie uzytkownika
arana - 2014-10-01 23:41:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [mikołaj - 2014-10-01 18:47:21]:
z tego co widze to jechałbyś do RENNES pewnie byśmy spotkali się ale ja po rozmowie odmówiłem podpisania umowy jeżdzę przez różne firmy od prawie 9 lat ale pierwszy raz spotkałem się z taką niekompetencją ze strony tej firmy żadnych konkretów przez telefon wszystko a potem to już aby tylko wysłać w razie pytań mój nr (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
ganda - 2014-10-07 02:33:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [arana - 2014-10-01 23:41:18]:
szkoda , że w taki nieprofesjonalny sposób podchodzą do swojego klienta. Spodziewałem się , że potrafią doprowadzić współpracę od początku do końca w dobrej atmosferze. Choć z osób które znam a które z "nimi" wyjechały to wiele jest pomimo wszystko całkiem zadowolonych ze swojego wyboru. Także zdania sa podzielone
zdjecie uzytkownika
Beata - 2014-10-08 00:19:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzień dobry wszystkim Forumowiczom.
A mi dali na początek 1200 euro, miałam też parę propozycji za 1000 i 1100. Sama się zdziwiłam, bo niemiecki znam raczej słabo. Dostałam zlecenie, które uchodziło za bardzo trudne. I faktycznie początki (szczególnie 1. tydzień) był bardzo męczący i stresujący, ale potem sytuacja się unormowała, czy wręcz poprawiła i nawet szkoda było wyjeżdżać. Teraz, w innej już firmie, mam prawie 1100 euro, ale za to dużo wolnego czasu (nie spotkałam się dotąd z taką ofertą, nawet ze słyszenia).
Myślę, że na stawkę wpływ ma język, ale taki prawdziwy wpływ (kluczowy) ma dopiero wtedy, gdy w grę wchodzi wynagrodzenie od 1200/1300 wzwyż i oferta skierowana jest do dobrze mówiących w jęz. niemieckim.
Ja nie miałam dośw. w Niemczech, ale język słaby komunikatywny, dobry wiek (tuż po 40. urodzinach), ukończony kurs opiekuna osób starszych z praktykami w domu seniora, dośw. rodzinne w opiece, jakieś drobne inne certyfikaty i zaświadczenia (również językowe). O cechach charakteru nie piszę, bo to widać później w czasie pracy, napisać można wiele o sobie, jednak potem sytuacje stresowe weryfikują wszystko.
Teraz, będąc na drugim moim zleceniu, uczę się cały czas języka, podopiecznego prowokuję do rozmów, wypytuję o różne rzeczy albo gadam o pogodzie chociażby. Czytam mu gazety, chociaż wielu słów nie rozumiem. W laptopie mam słownik YDP - bardzo pomocny, szczególnie jak się chce jakieś słowo na szybko odnaleźć. Oprócz tego mam małą gramatykę (tablice) i nieduży słownik książkowy. Sytuacje tu na miejscu, wymuszają taki a nie inny dobór słów, więc sobie układam na spokojnie potrzebne zdania, te bardziej skomplikowane, by potem w czasie pracy mieć mniej stresu. Jednak rozmowa przez telefon jeszcze długi czas będzie mnie stresowała :-)
Promedica (byłam przez nich zrekrutowana) daje śmiesznie niskie stawki. Mnie chcieli dać za pierwsze zlecenie 760 euro! To mi się by nie opłacało rzucać mojej pracy i z Polski wyjeżdżać. Ich stawki są poniżające. Podobno nie za wysokie ma też Aterima. Ale i tak bym ją wybrała, bo koordynatorzy są o niebo milsi, ci w Promedice mają stosunek do szukającego pracy co najmniej nieelegancki. Podsumowując doświadczenia moje i dwóch innych osób (opiekunek) poleciłabym GoWork (tylko trzeba pilnować, co przelewają, bo lubią obcinać wynagrodzenie i dopiero po interwencji dosyłają resztę) i Active Care 24 (mała firma, ale ma niezłe zlecenia i niezłe stawki).
Wysokim wynagrodzeniem kusiła mnie też firma o nazwie Private Care 24, no ale z nimi nie wyjechałam, więc nie są to sprawdzone informacje.
Jak widać osoba pierwszy raz wyjeżdżająca do Niemiec, nie musi schodzić poniżej 1000 euro, a śmiało może żądać 1050 czy nawet 1100 euro netto. Warto pamiętać, że to rodzinaatkowe kursy niemiecka ostatecznie wybiera opiekunkę (np. z dwóch lub trzech kandydatur), więc ważne jest odpowiednie zdjęcie i jakieś dodatkowe kursy i zainteresowania (ja akurat umiem robić to, co mój podopieczny, a to raczej rzadkie u opiekunek - nie zdradzę jednak co to jest :-) Wszystko - dość nieoczekiwanie - stać się może istotne, jak widać :-)
Życzę wszystkim powodzenia i pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
ozonek - 2014-11-07 13:02:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakby nie było, to jest to agencja pośrednictwa pracy, muszą pobierać swoją prowizję, dlatego moim zdaniem warto się dowiedzieć, czy jest możliwość zatrudnienia bezpośrednio u pracodawcy po jakimś tam okresie próbnym. Przynajmniej jak kogoś interesuje dłuższa praca za granicą. przez pośrednika można wiele.
zdjecie uzytkownika
Grzegorz - 2014-11-10 10:40:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [arana - 2014-10-01 23:32:31]:
Umowa zlecenie, czyli kontrakt, jest jedyną rozsądną formą umowy przy podejmowaniu pracy za granicą. Bajki o umowach o prace zostawmy pisowcom, związkom zawodowym ze stoczni, górnikom i innym gnojom, którzy codziennie nas okradają z naszych podatków. Jeżdżę za granicę do pracy już dość długo, kontrakt zawsze można rozwiązać jak coś Ci nie pasuje, z umowa o pracę jest gorzej. A aterimą jeżdżę na budowę do Francji od pół roku i uważam że to solidna firma. Problemy podczas wyjazdów pojawiają się zawsze. Aterima w przeciwieństwie do wielu firm bierze odpowiedzialność i stara się pomóc. Inni mają gdzieś.
zdjecie uzytkownika
Maja .. - 2014-11-18 12:42:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Beata - 2014-10-08 00:19:18]:
Miałaś ogromne szczęście co do wynagrodzenia i reszty trochę koloryzujesz pewnie informacje zebrałaś z ofert innych pośredników i opisujesz o sytuacji .Trudno wnioskować gdzie w końcu pracujesz opis jak dla mnie to nie Aterima a szkoda..Mimo wszystko życzę ci powodzenia .
zdjecie uzytkownika
Beata - 2014-11-18 23:28:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Maja .. - 2014-11-18 12:42:38]:
A skąd - absolutnie nie koloryzuję. Szczęście? Jeśli umiem się porozumieć po niemiecku z podopiecznym i jego rodziną a mam też porobione kursy, to dlaczego nie mieliby zapłacić mi 1050 albo 1100 euro? W ostatnim miejscu pracy rozmawiałam przez telefon z inną opiekunką, która przy komunikatywnej znajomości niemieckiego nie bierze zleceń poniżej 1200 euro (ale ma spore doświadczenie). Nie widzicie, jak duży to rynek - praca w opiece? Mnóstwo firm pośredniczących, mnóstwo zleceń. W którym miejscu coś przekłamałam?

Aterimę znam tylko z opinii (pozytywnych) i rozmowy kwalifikacyjnej, jeździłam do tej pory z dwiema innymi firmami. Dyskusja potoczyła się w kierunku możliwego wynagrodzenia, więc napisałam o swoim doświadczeniu.
zdjecie uzytkownika
paweł - 2014-11-21 16:11:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no i bardzo dobrze zrobiłaś @Beata, takie opinie jednak coś wnoszą i sporo dają dla przyszłych pracowników, którzy chcą się dowiedzieć mniej więcj jak praca wygląda w danej firmie i ja szczerze mówiąc też jestem wdzięczny za opinie, bo niektórzy tylko napiszą, że się im nie podoba bo nie i zero argumentacji.
zdjecie uzytkownika
paweł - 2014-11-21 16:14:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no i bardzo dobrze zrobiłaś @Beata, takie opinie jednak coś wnoszą i sporo dają dla przyszłych pracowników, którzy chcą się dowiedzieć mniej więcj jak praca wygląda w danej firmie i ja szczerze mówiąc też jestem wdzięczny za opinie, bo niektórzy tylko napiszą, że się im nie podoba bo nie i zero argumentacji.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ATERIMA MED
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x