Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: ATERIMA MED

zdjecie uzytkownika
Ruzz - 2016-03-04 15:22:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba zle mnie zrozumialas. Wypalte mozesz miec albo w zl, albo w drugiej opcji, ze czesc w zl, a czesc w euro. Ogolnie to lepiej sie na tym wychodzi, szkoda tylko ze ten ZUS jest teraz wysoki :-( aha - do Majka. Przelewy przychodza teraz inaczej niz w zeszlym roku, bo za jedna i druga umowe dostajesz osobno.
zdjecie uzytkownika
ala - 2016-03-05 08:50:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To dlaczego nie ma mojego wpisu w ogóle,bo nie był pozytywny?
zdjecie uzytkownika
miki - 2016-03-05 11:58:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ruzz - 2016-03-04 15:22:22]:
To się ciesz, że ZUS jest większy, pracuje to na Twoją emeryturę, bo za te 20 zł co wcześniej odprowadzali na ZUS to by Ci nie starczyło na papier do pupy
zdjecie uzytkownika
xyz - 2016-03-05 13:54:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witaj. Na 100% nie jeatem z firmy. A to co piszesz, że firma usówa nie zbyt pomyslne komentarze na swój temat to chyba prawda.
zdjecie uzytkownika
Wrzos - 2016-03-07 17:40:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Z tego co widzę to administratorzy usuwają wpisy wulgarne albo jakieś niezgodne z regulaminem. Ja sporo przesiaduję na forum akwarystycznym, bo to moje hobby i tam też usuwają.
zdjecie uzytkownika
bigon - 2016-03-07 21:30:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
xyz, przecież to jest forum publiczne a nie firmowe. Raczej aterima nie ma tu dostępu. Analizując jednak wasze wypowiedzi to chyba przemyślę ewentualne podejmowanie z nimi pracy i wyjeżdżanie na zachód.
zdjecie uzytkownika
ala - 2016-03-09 09:15:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mój wpis nie był wulgarny,tylko opisałam sytuację nie zbyt sympatyczną z pobytu w pracy, i niestety to się nie ukazało.
zdjecie uzytkownika
laura - 2016-03-10 14:45:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [zaskoczona - 2016-02-03 15:23:00]:
odpowiedz do zaskoczonej. Aterima placi od nowego roku na RATY, TO JEST SKANDAL ...
obracaja naszymi peniedzmi kilka tygodni a potem wynagrodzenie placa na RATY... NIE MAM DOBREGO ZDANIA O ATERIMIE I MIEC JUZ NIE BEDE . NIKOMU NIE POLECAM TEJ AGENCJI...TO BANDA KOMBINATOWROW...UDAJA ZATROSKANYCH A TAK NAPRAWDE MAJA NAS GDZIES ...
zdjecie uzytkownika
laura - 2016-03-10 14:56:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [ewa - 2015-12-28 11:56:33]:
no i gdzie jest moj wpis ????? czy tylko pozytywne opinie mozna tu wpisywac ????' Aterima to BANDA KOMBINATOROW, ZEBY NIE POWIEDZIEC ZLODZIEI...UMOWY SA TAK SPORZADZONE I WYNAGRODZENIA W RATACH , ZEBY NIE MOZNA BYLO SIE DOLICZYC. NIESTETY NIKOMU NIE POLECAM TEJ FIRMY...
zdjecie uzytkownika
Ewel - 2016-03-10 21:03:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Laura przecież od nowego roku mamy płacone od dwóch umów i to nie jest wymysł firmy, ale wymóg nowych przepisów zusowskich. Jak masz mieć przelane dwie wypłaty za jednym zamachem skoro są różne okresy rozliczeniowe? Przynajmniej pracujemy zgodnie z prawem. Moja koleżanka, która od listopada pracuje w jednej firmie z Wrocławia ma teraz problem z ZUSem (chociaż to jej firma powinna mieć problem, nie ona). Jechałam w połowie stycznia na miesięczny wyjazd do Bremy i jak zaczęłam w busiku rozmawiać z dziewczynami, to ich agencje nadal wysyłają na starych zasadach. Zgadałam się z jedną z nich i wymieniłyśmy się numerami telefonów. Jak była na miejscu, to zadzwoniła do mnie i spanikowana pyta co ma teraz zrobić, bo zaraz po przyjeździe skontaktowała się ze swoją firmą z pytaniami dlaczego nadal ma niski ZUS, a tam paniusia nemo - nic nie wiedziała o nowych przepisach. Aha - jak masz konto walutowe, to połowę wypłaty możesz mieć teraz w euro, jak Ci się kalkuluje.
zdjecie uzytkownika
nowa - 2016-03-11 09:05:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ewel z tego co się orientuję to 1/3 wynagrodzenia można dostać w euro.poza tym trochę racji w tym jest żę te nowe rozliczenia trudno ogarnąć.Część pieniędzy za przepracowany styczeń dostanę dopiero ok 15 marca.
zdjecie uzytkownika
Zdziwiona - 2016-03-11 11:34:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie wiem, doprawdy, jak niektore kobitki przeszły przez życie, jak liczyły swój budzet domowy i dotychczasowe wynagrodzenia, skoro wypłata w ratach jest dla nich trudnością nie do przezwyciężenia! ;-) Gdyby to jeszcze było skontruowane na wzór kredytu, gdzie są dodatkowe koszta, jakieś odsetki za zwłokę itd. Ale przecież tak nie jest.
Przepraszam, ale przeczytanie umowy (najlepiej ze zrozumieniem) i dodanie raty do raty to raczej podstawowe czynności i najnormalniejsze w świecie dla współczesnego (pracującego) człowieka.
PS
Rozliczacie PIT-y, a nie potraficie podliczyć dwóch rat?!
zdjecie uzytkownika
Ruzz - 2016-03-11 11:49:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolezanko chyba zartujesz? Przeciez po napisaniu opinii jest kokunikat ze opinia zostanie dodana po zaakceptowaniu przez moderatora. Jesli chodzi o wyplaty to uwazam ze jest w porzadku. Wszystko terminowo i zgodnie z umowa. Pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
Zawiedziona ale pracująca. - 2016-03-11 19:26:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Zdziwiona - 2016-03-11 11:34:06]:
Problem jest niestety bo za rok 2015 nie były odprowadzane składki na ubezpieczenia społeczne PIT 11 o tym mówi jasno i wyraźnie do emerytury zero naliczeń i w tym problem pieniądze masz ale jakim kosztem ,druga umowa to kropla w morzu składka minimum nie napiszę ile bo wiadome ile każda ma. Uważam że Aterima pracuje na własny zysk a nie pracownika .Jestem rozczarowana nie jest tak pięknie jak to mówią a szkoda a będzie gorzej. Obawiam się że administrator usunie opinię ale to jego problem ale to prawda.
zdjecie uzytkownika
pani. - 2016-03-11 20:32:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyżby Nic. Ruz to Aterima wnioski nasuwają się same reszta bez.kom.
zdjecie uzytkownika
Reniax - 2016-03-12 12:01:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Składki w 2015 były niskie, ale wszędzie tak było. Mi na składkach nie zależy, bo mam emeryturę. Netto w aterimie było wyższe niż w dwóch innych firmach gdzie zaaplikowałam. Obsługa dobra, kontakt z firmą niezły. Obecnie pracuję na wymianie dwa na dwa miesiące. Miejsce fajne, nie narzekam.
zdjecie uzytkownika
miki - 2016-03-12 12:24:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Aterima po zmianie umów musi zarobić, dlatego okres rozliczeniowy zrobili od 25 do 26. Pracuje od połowy lutego, w marcu dostanę grosze, a za cały miesiąc przepracowany dopiero w kwietniu, a dlaczego? Dzień wypłaty sie nie zmienił, czyli 15 ale za to mają dodatkowe dni na obracanie naszymi pieniędzmi. Zdziwiona, potrafimy obliczyć, ale to nie na tym polega. Powinna być jedna umowa, przejrzysta i klarowna, a coś czuję że Ty ZDZIWIONA nie jesteś jedną z nas.
zdjecie uzytkownika
Też zdziwiona - 2016-03-12 12:56:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przecież ruzz ci dobrze napisała - admini goworka dodają opinię po kilku godzinach od jej wysłania.
zdjecie uzytkownika
Ruzz - 2016-03-12 23:31:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@pani - chyba chora jestes...
zdjecie uzytkownika
zawiedzona . - 2016-03-13 10:39:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Reniax - 2016-03-12 12:01:00]:
Jeśli jesteś na emeryturze to się nie wypowiadaj pracuj sobie do woli nie każdy jest takim szczęśliwcem jak ty .Jak dla mnie składki to emerytura i w tym tkwi cały problem. Powodzenia i zdrowia na tej emeryturze.
zdjecie uzytkownika
pani. - 2016-03-13 10:43:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Ruzz - 2016-03-12 23:31:06]:
Jak na razie zdrowa pewnie ciebie coś dolega i w tym problem.
zdjecie uzytkownika
Zdziwiona - 2016-03-14 12:12:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zawiedzona (czy raczej zawiedziona?), to bezczelne co piszesz (do Reniax). Każdy ma prawo się tu wypowiedzieć - nie Ty tu rządzisz.
@miki: Do insynuacji na mój temat nie będę się odnosiła, bo szkoda mi na to czasu.
zdjecie uzytkownika
miki - 2016-03-15 12:09:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zdziwiona - 2016-03-14 12:12:29]:
Czas to pojęcie względne, owszem każdy ma prawo się wypowiadac na forum, ale jak emerytka, której na składkach nie zalezy, to w tym konkretnym przypadku nie powinna w tej sprawie zabierać głosu. Zdziwiona, ty trochę pojechałaś po bandzie, może i nie kazdy potrafi PIT zrobić i policzyć zagmatwane tym razem totalnie zarobki, ale to nie znaczy, że w ten sposób piszesz o innych
zdjecie uzytkownika
miki - 2016-03-15 12:11:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zdziwiona - 2016-03-14 12:12:29]:
Czas to pojęcie względne, owszem każdy ma prawo się wypowiadac na forum, ale jak emerytka, której na składkach nie zalezy, to w tym konkretnym przypadku nie powinna w tej sprawie zabierać głosu. Zdziwiona, ty trochę pojechałaś po bandzie, może i nie kazdy potrafi PIT zrobić i policzyć zagmatwane tym razem totalnie zarobki, ale to nie znaczy, że w ten sposób piszesz o innych
zdjecie uzytkownika
miki - 2016-03-15 12:12:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zdziwiona - 2016-03-14 12:12:29]:
Czas to pojęcie względne, owszem każdy ma prawo się wypowiadac na forum, ale jak emerytka, której na składkach nie zalezy, to w tym konkretnym przypadku nie powinna w tej sprawie zabierać głosu. Zdziwiona, ty trochę pojechałaś po bandzie, może i nie kazdy potrafi PIT zrobić i policzyć zagmatwane tym razem totalnie zarobki, ale to nie znaczy, że w ten sposób piszesz o innych
zdjecie uzytkownika
Anja - 2016-03-15 16:26:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam was kolezanki
Czy wplynela wam juz dzisiaj wyplata z Aterimy. Sprawdzalam teraz, jeszcze jej nie mam. Mam konto w PKO, ale nie wiem, czy to ma jednak jakies znaczenie. Pozdrawiam was cieplutko
zdjecie uzytkownika
Zdziwiona - 2016-03-15 18:12:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może i tak. Może nawet bardzo pojechałam. Tylko wiecie: jest firma a do niej telefony. Przy telefonach siedzą osoby, które moim zdaniem powinny pomóc, bo za to m.in. mają płacone. Czasem faktycznie, informacje wyciąga się z nich z oporami, ale trzeba, należy wręcz dociskać je.
Z Aterimą ostatnio nie jechałam, ale z nową firmą nauczyłam się prosić, aby wszelkie info/ustalenia przesyłali mi na mail. Od opisu chorego (nawet jeśli usłyszałam wszystko przez telefon) po zarobek. Żeby było napisane czarno na białym. I zapewniam Was, że jak potem rozmawiam o tym, ze mailu stało tak i tak (obok - powiedzmy to sobie - zazwyczaj średnio czytelnej umowy), to oni inaczej rozmawiają, są bardziej uważni na mnie i szybciej tłumaczą się z rozbieżności.
Urażone poprzednim wpisem osoby przepraszam.
:-)
Po prostu chodzi o to, by pytać, pytać, ale tych co trzeba :-)
A na kryzysowe sytuacje dobrze mieć dyżurnego rachmistrza ;-)
zdjecie uzytkownika
miki - 2016-03-16 10:03:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Anja - 2016-03-15 16:26:36]:
Sprawdzałam dzisiaj, jeszcze nie ma. Po Południu zadzwonię do firmy
zdjecie uzytkownika
miki - 2016-03-16 10:07:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zdziwiona - 2016-03-15 18:12:11]:
Zdziwiona- szacun, ja też tak robię, co mówia przez telefon, proszę o wysłanie dodatkowo na e-mail. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Ruzz - 2016-03-16 12:24:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Anja - rozne banki roznie ksieguja wplaty. Wiec moze ma. Zdziwiona - ja nie czuje sie przez Ciebie urazona, tak ze spoko :-)
zdjecie uzytkownika
mala18 - 2016-03-16 14:30:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam serdecznie czy ktos ma jakies informacje na temat jak wygladaja wyplaty teraz za luty bo sie totalnie pogubilam :(
zdjecie uzytkownika
ewa - 2016-03-16 17:23:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja na e-mail dostaję odpowiedzi te co chcą abym wiedziała , a na pytanie ile z mojego wynagrodzenia będę dostawała w euro 2 x już pytałam ale mi nie odpowiedziano.Dlaczego mamy aż 2 umowy na pracę w Niemczech a 3 umowa dotyczy pracy w Polsce ?????
zdjecie uzytkownika
Ruzz - 2016-03-17 13:10:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ewa wyplaty sa teraz dwie i dwie umowy, bo zus pokielbasil jeden przepis i nie mozna bylo wysylac na starych zasadach jak rok temu.
zdjecie uzytkownika
Basia - 2016-03-17 15:44:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej czy tutaj tylko ogłoszenia są na lato czy być może trafiają się też takie na zimę, albo na teraz, na wiosnę? Byłoby dobrze się czegoś nowego dowiedzieć
zdjecie uzytkownika
ewa - 2016-03-17 19:50:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jesteście w błędzie...
dzwonić do kadr i wszystko wam powiedzą od A do Z
a wtedy wam powiedzą jaki przelicznik po jakim kursie
cześć jest w euro i w złotówkach,chyba że któraś ma tylko złotówkowego konto
i wszystko przeliczane po kursie zakupu itd
Powodzenia Opiekunki
zdjecie uzytkownika
krysia - 2016-03-17 20:45:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
firma nie rzetelna w stosunku do swoich pracowników
zdjecie uzytkownika
jolars - 2016-03-18 08:05:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam Firmy Aterima Med!!!
zdjecie uzytkownika
poki - 2016-03-20 16:02:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale jak już się pisze taką opinię, to warto ją jakoś uargumentować, ponieważ jak ktoś wchodzi tutaj 1 raz to nie wie o co chodzi, firma jest naprawdę porządna a można przeczytać taką opinię i sobie coś pomyśleć niezgodnie z prawdą
zdjecie uzytkownika
Ryszard - 2016-03-20 16:51:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polecam! Warunki na stelli zgodne z opisem agencji. Pieniądze na koncie też zawsze się zgadzają.
zdjecie uzytkownika
jolars - 2016-03-21 22:26:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ryszard - 2016-03-20 16:51:30]:
I to jest piękna rzetelna opinia Opiekuna Ryszarda, pracuje jako Opiekun na stelli, to i promuje Firmę Aterima Med. I pięknią ją poleca.
zdjecie uzytkownika
Ryszard - 2016-03-22 17:11:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do pani Jolars: chciałem pani powiedzieć że moja opinia jest moim subiektywnym zdaniem, z którym nie musie się pani zgadzać. Pracuję jako opiekun już dwa lata, a z firmą Aterimamed od ponad dwóch miesięcy. Jestem zadowolony ze wspołpracy, gdyż w dwóch poprzednich firmach, z którymi miałem do czynienia występowały problemy, których obecnie nie doświadczam. Czy to panią tak dziwi? Bo odnoszę wrażenie że wyczuwam nutkę sakrazmu w pani wypowiedzi. Pozdrawiam Ryszard
zdjecie uzytkownika
krysia - 2016-03-30 13:01:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [poki - 2016-03-20 16:02:43]:
do poki
firma jak najbardziej rzetelna w stosunku do swoich pracownikow, każdy podpisując umowę godzi się na warunki zawarte w umowie.
ATERIMA MED
ATERIMA MED
"Wywiad z Anna Rozborska-Wood - Dyrektor ds. Personalnych w firmie ATERIMA MED"
ATERIMA – co kryje się pod tą nazwą? Inspiracją dla nazwy firmy było francuskie słowo „intérim”, które oznacza pracę tymczasową. Dbając o to, by rodacy nie połamali sobie na nim języka stworzyliśmy podobnie brzmiącą nazwę – ATERIMA. Od tego roku funkcjonujemy pod szyldem Grupa ATERIMA, ale więcej o tym w kolejnych pytaniach  Jaka jest misja Państwa firmy? Naszą misją jest umiejętne wykorzystywanie wiedzy, najlepszych praktyk rynkowych i doświadczenia w oferowaniu uczciwego pośrednictwa zatrudnienia, jak również doradztwa personalnego. W codziennej pracy kierujemy się zasadami spisanymi w naszym kodeksie etycznym, który jest tożsamy dla wszystkich działów firmy. Jesteśmy fair nie tylko względem naszych kontrahentów, klientów i partnerów biznesowych, ale w pierwszej kolejności wobec naszych pracowników. Wierzymy, że uczciwość jest warunkiem koniecznym dla stabilności i sukcesu przedsiębiorstwa. Reputacja firmy i zaufanie do niej są jednymi z naszych najważniejszych wartości. Jednym ze współzałożycieli firmy jest Stefan Schwarz, który już po raz drugi został wyróżniony przez ONZ. Proszę opow...
zdjecie uzytkownika
jolars - 2016-03-30 13:07:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [poki - 2016-03-20 16:02:43]:
Proszę Poki
Nie polecam Firmy Aterimia Med!!!, bo nie pracowałam w firmie jako opiekunka.
zdjecie uzytkownika
Kesi1000 - 2016-04-03 07:49:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziewczyny powiedzcie mi za ile godzim macie płaconych za pracę? Co macie w umowie?
zdjecie uzytkownika
chem - 2016-04-04 19:04:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiedyś to szukali opiekunek do seniorów, ale teraz nie pojawiło się żadne ogłoszenie. Widocznie nie szukają teraz nikogo do Niemiec, ciekawe czy dorzucają jakieś kursy językowe do tego.
zdjecie uzytkownika
Wrzos - 2016-04-09 14:38:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kursy dla opiekunek są na ich stronie w formie lekcji. Nie wiem jak z oferrami teraz ale na niektórych portalach widzę że się ogłaszają.
zdjecie uzytkownika
aniutka41 - 2016-04-23 07:29:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam mam pytanko jak to jest macie pod opieka seniora ,a w trakcie pracy okazuje się ,ze zona seniora tez potrzebuje twojej opieki wiec wychodzi na to ze generalnie opiekujesz się 2 osobami .Dzwoniłam juz w tej sprawie do firmy ale nadal czekam na odpowiedz .Czy któraś z was tez miała taką sytuacje .
zdjecie uzytkownika
Ruzz - 2016-04-25 10:19:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak sa dwie osoby, to sytuacja sie zmienia. Napisz co Ci powiedza w firmie. Ja sama nie mialam takiej sytuacji, ale dwie moje znajome to przerobily. Wyjsc i opcji zawsze jest kilka - kwestia dogadania.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Na rozmowie pomysły przekazane ale nie było zatrudnienia. Mocno muszę się zastanowić dalczego
Pytania: o pomysły
zdjecie uzytkownika
marzena - 2016-04-27 15:33:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam czy ktos wyjezdza w maju na pieczarki przez te firme do francji jezeli ktos juz byl prosze o info.pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Krysia - 2016-04-29 11:10:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marzena - 2016-04-27 15:33:42]:
Marzenka pieczariki nie ta strona forum, szukaj w google forum Aterima w kolorze fioletu, tu opieka Aterima w kolorze niebieskim. Pozdrawiam

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie ATERIMA MED!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ATERIMA MED
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert