ATERIMA MED

Kraków

Opinie o ATERIMA MED

mala18 2016-03-16 14:30:27
Witam serdecznie czy ktos ma jakies informacje na temat jak wygladaja wyplaty teraz za luty bo sie totalnie pogubilam :(
0
ewa 2016-03-16 17:23:17
Ja na e-mail dostaję odpowiedzi te co chcą abym wiedziała , a na pytanie ile z mojego wynagrodzenia będę dostawała w euro 2 x już pytałam ale mi nie odpowiedziano.Dlaczego mamy aż 2 umowy na pracę w Niemczech a 3 umowa dotyczy pracy w Polsce ?????
0
Ruzz 2016-03-17 13:10:20
Ewa wyplaty sa teraz dwie i dwie umowy, bo zus pokielbasil jeden przepis i nie mozna bylo wysylac na starych zasadach jak rok temu.
0
Basia 2016-03-17 15:44:18
Hej czy tutaj tylko ogłoszenia są na lato czy być może trafiają się też takie na zimę, albo na teraz, na wiosnę? Byłoby dobrze się czegoś nowego dowiedzieć
0
ewa 2016-03-17 19:50:10
jesteście w błędzie...
dzwonić do kadr i wszystko wam powiedzą od A do Z
a wtedy wam powiedzą jaki przelicznik po jakim kursie
cześć jest w euro i w złotówkach,chyba że któraś ma tylko złotówkowego konto
i wszystko przeliczane po kursie zakupu itd
Powodzenia Opiekunki
0
krysia 2016-03-17 20:45:18
firma nie rzetelna w stosunku do swoich pracowników
3
jolars 2016-03-18 08:05:06
Nie polecam Firmy Aterima Med!!!
3
poki 2016-03-20 16:02:43
ale jak już się pisze taką opinię, to warto ją jakoś uargumentować, ponieważ jak ktoś wchodzi tutaj 1 raz to nie wie o co chodzi, firma jest naprawdę porządna a można przeczytać taką opinię i sobie coś pomyśleć niezgodnie z prawdą
0
Ryszard 2016-03-20 16:51:30
Polecam! Warunki na stelli zgodne z opisem agencji. Pieniądze na koncie też zawsze się zgadzają.
0
jolars 2016-03-21 22:26:51
I to jest piękna rzetelna opinia Opiekuna Ryszarda, pracuje jako Opiekun na stelli, to i promuje Firmę Aterima Med. I pięknią ją poleca.
0
Ryszard 2016-03-22 17:11:46
Do pani Jolars: chciałem pani powiedzieć że moja opinia jest moim subiektywnym zdaniem, z którym nie musie się pani zgadzać. Pracuję jako opiekun już dwa lata, a z firmą Aterimamed od ponad dwóch miesięcy. Jestem zadowolony ze wspołpracy, gdyż w dwóch poprzednich firmach, z którymi miałem do czynienia występowały problemy, których obecnie nie doświadczam. Czy to panią tak dziwi? Bo odnoszę wrażenie że wyczuwam nutkę sakrazmu w pani wypowiedzi. Pozdrawiam Ryszard
0
krysia 2016-03-30 13:01:34
do poki
firma jak najbardziej rzetelna w stosunku do swoich pracownikow, każdy podpisując umowę godzi się na warunki zawarte w umowie.
0
jolars 2016-03-30 13:07:33
Proszę Poki
Nie polecam Firmy Aterimia Med!!!, bo nie pracowałam w firmie jako opiekunka.
1
Kesi1000 2016-04-03 07:49:10
Dziewczyny powiedzcie mi za ile godzim macie płaconych za pracę? Co macie w umowie?
0
chem 2016-04-04 19:04:45
Kiedyś to szukali opiekunek do seniorów, ale teraz nie pojawiło się żadne ogłoszenie. Widocznie nie szukają teraz nikogo do Niemiec, ciekawe czy dorzucają jakieś kursy językowe do tego.
1
Wrzos 2016-04-09 14:38:57
Kursy dla opiekunek są na ich stronie w formie lekcji. Nie wiem jak z oferrami teraz ale na niektórych portalach widzę że się ogłaszają.
0
aniutka41 2016-04-23 07:29:11
Witam mam pytanko jak to jest macie pod opieka seniora ,a w trakcie pracy okazuje się ,ze zona seniora tez potrzebuje twojej opieki wiec wychodzi na to ze generalnie opiekujesz się 2 osobami .Dzwoniłam juz w tej sprawie do firmy ale nadal czekam na odpowiedz .Czy któraś z was tez miała taką sytuacje .
0
Ruzz 2016-04-25 10:19:06
Jak sa dwie osoby, to sytuacja sie zmienia. Napisz co Ci powiedza w firmie. Ja sama nie mialam takiej sytuacji, ale dwie moje znajome to przerobily. Wyjsc i opcji zawsze jest kilka - kwestia dogadania.
0
marzena 2016-04-27 15:33:42
witam czy ktos wyjezdza w maju na pieczarki przez te firme do francji jezeli ktos juz byl prosze o info.pozdrawiam
0
Krysia 2016-04-29 11:10:50
Marzenka pieczariki nie ta strona forum, szukaj w google forum Aterima w kolorze fioletu, tu opieka Aterima w kolorze niebieskim. Pozdrawiam
0
tgh 2016-05-04 20:06:52
szukali to prawda..ja tam uwazam ze to dobra sprawa taka praca za granica bo mozna całkiem sporo zarobic
0
Ula P. 2016-05-06 15:10:27
Kobitki czym was ta aterima karmi o tych dwóch umowach? bo aż się płakać chce co za brednie tu czytam... od stycznia 2016 wszedł przepis zabraniający delegowania pracowników z dwóch umów. Jest to niezgodne z prawem. Douczcie się trochę, zainteresujcie się co się dzieje w formie prawnej. Jedyna legalna forma to średnia krajowa.
0
Gniecha 2016-05-06 20:48:13
Co Ty piszesz? Przeciez nie ma dwoch umow od tego roku. Chyba mylisz pojecia kolezanko. Umowy sa dostosowane do nowych przepisow.
0
waldka 2016-05-07 10:53:51
a wiecie czy mają może jakieś oferty pracy tylko na wakacje albo na miesiące letnie wyjazdu? będę miała trzy letnie miesiące wolne i chciałabym sobie jakoś dorobić w Niemczech
0
Kosakk 2016-05-07 15:15:39
Ogłaszają się przez okrągły rok, a na lato to każda firma potrzebuje opiekunek na zamianę.
0
Libasek 2016-05-07 20:38:19
Każda firma szuka opiekunek na sezon ogórkowy. Opiekunki stałe jeżdżą na wczasy i jest deficyt. Każda znajdzie pracę w wakacje.
0
Devia 2016-05-08 18:42:37
Jeżdże z nimi od prawie dwóch lat (rok i 9 miesięcy). Zawsze mają oferty przed wakacjami. Ja pierwsze zlecenie dostałam w taki sposób, że się zgłosiłam właśnie w lecie, jak szukali zastępstw. To był mój pierwszy wyjazd do opieki za granicę. Nie powiem - doświadczenia nie miałam wielkiego. Waldka jak szukasz pracy to zgłoś się do nich, na 3 miesiące to jak znalazł, bo dla rodziny to też lepiej jak jedna opiekunka siedzi dłużej. Ja sama jeżdże teraz ze zmienniczką na 3 miesięczne zmiany. Powodzenia!
0
Ruzz 2016-05-09 12:11:22
Też tak myślę Waldka. Wakacje to najlepszy okres na wyjazd. Jak masz doświadczenie i język, to wyjedziesz na pewno. Moja znajoma jechała po raz pierwszy właśnie na trzy miesiące w czerwcu. Opiekunką wcześniej nie była, ale język znała super, była wcześniej specjalistką od księgowości w zagranicznej korporacji i fakturowała na niemcy. Firma zlikwidowała placówkę w Polsce i zanim znalazła nową pracę to się zahaczyła w opiece.
0
Ula P. 2016-05-09 14:28:54
Ewel - 2016-03-10 21:03:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Laura przecież od nowego roku mamy płacone od dwóch umów i to nie jest wymysł firmy, ale wymóg nowych przepisów zusowskich. Jak masz mieć przelane dwie wypłaty za jednym zamachem skoro są różne okresy rozliczeniowe? Przynajmniej pracujemy zgodnie z prawem. Moja koleżanka, która od listopada pracuje w jednej firmie z Wrocławia ma teraz problem z ZUSem (chociaż to jej firma powinna mieć problem, nie ona). Jechałam w połowie stycznia na miesięczny wyjazd do Bremy i jak zaczęłam w busiku rozmawiać z dziewczynami, to ich agencje nadal wysyłają na starych zasadach. Zgadałam się z jedną z nich i wymieniłyśmy się numerami telefonów. Jak była na miejscu, to zadzwoniła do mnie i spanikowana pyta co ma teraz zrobić, bo zaraz po przyjeździe skontaktowała się ze swoją firmą z pytaniami dlaczego nadal ma niski ZUS, a tam paniusia nemo - nic nie wiedziała o nowych przepisach. Aha - jak masz konto walutowe, to połowę wypłaty możesz mieć teraz w euro, jak Ci się kalkuluje.
0
Ryszard 2016-05-09 16:56:02
Ja jezdze jedynie na stelle gdzie sa diwe osoby. Dopoki daje rade, to chetnie - mam wyzszy zarobek.
0
Ruzz 2016-05-10 08:58:15
Ale Tobie Ryszardzie jest łatwiej. Jesteś facetem, więc lepiej fizycznie znosisz trudy opieki dwóch osób niż my - kobiety.
0
Wrzos 2016-05-12 13:11:29
Tak moja kolezanka miala taką sytuację. Rodziny często nie mówią że druga osoba wymaga opieki. Najlepiej zadzwoń do agencji i wyjaśniaj.
0
Ryszard 2016-05-13 10:04:36
Ruzz mlody już nie jestem, więc i sił nie mam tyle co 20 lat temu. Ale nie ma co narzekać. Oni płacą a ja robię. Życie! Obecnie nie wyobrażam sobie pracy w Polsce - czarna rozpacz.
1
Qlara 2016-05-16 11:59:52
Próbowałam pracować w Polsce przez dwa miesiące wytrzymałam. Zarobki to jeszcze nic - najgorszy jest brak stabilizacji, niepewne jutro. Wróciłam do opieki, myślę teraz czy męża nie ściągnąć do siebie. Córka 27 lat z narzeczonym siedzi w Szkocji.
0
opiekunka-poznań 2016-05-17 09:06:29
Hej dziewczyny! Czy możecie mi powiedzieć, co dokładnie jest w tych umowach? W sensie, jakie stawki za co? Chodzi mi o to, że ja mam w mojej agencji (TEŻ Z WROCŁAWIA!) napisane, że mam składki od jakiejś podstawy 200 euro i reszta to są diety delegacyjne. Czy w Aterima jest inaczej? Zaczynam się obawiać czy na pewno wszystko w porządku, bo coraz częściej czytam że powinno być inaczej. Powiedzcie mi jakie stawki są w umowach z Aterima - chociaż podpowiedzcie czy też są delegacje płacone... Dziękuję! I życzę wszystkiego dobrego :)
0
Ważka 2016-05-17 13:20:27
Qlara to o czym piszesz, to wszystko niestety wina naszych wyborów. Zawsze ma być w Polsce lepiej, a jest niestety gorzej.
0
Ruzz 2016-05-18 10:18:01
Pocxytaj wcześniejeze wpisy. Od nowego roku są nowe zasady i są teraz trzy umowy. Składki są wyższe niż były w 2015.
0
Ryszard 2016-05-19 10:48:39
Qlaro - takie jest życie. Czasami musimy zostawić to co kochamy. Ja mam rodzinę w Polsce, o którą muszę dbać. Bez pieniędzy albo z polskimi zarobkami byłoby ciężko. Czasami trzeba coś poświęcić. Taki los.
0
Qlara 2016-05-20 12:50:33
Ryszardzie rozumiem Cię bardzo dobrze. Mój mąż ma niestabilną sytuację zawodową. Zarabiam więcej od niego, ale spłata kredytu nas trochę wyniszczq finansowo. Dlatego właśnie myślę o ściągnięciu go tutaj.
0
Ryszard 2016-05-23 17:17:37
Życzę Ci powodzenia w pokonywaniu przeciwności losu oraz samego szczęścia dla Ciebie i Twojej rodziny.
0
helcia 2016-05-26 22:34:30
Ja bym tak na zus nie psioczyła, bo przepisy weszly po to aby choc troche pomoc tym na smieciowych umowachi teraz nalezy odprowadzac zus od tego co sie zarabia, ale ze prawnicy firmy aterima są bardzo sprytni wiec stad sie wziely dwie umowy zeby zarobki podzielic na te dwie firmy i wtedy od znacznie nizszej kwoty nalezy odprowadzac zus a od drugiej umowy juz nie muszą,bo podpisywalas oswiadczenie,ze nie chcesz aby ci te skaldke odprowadzali , jak to mowia: polak potrafi.
0
Aldona 2016-05-27 10:37:52
Aterima ma 3 umowy i wyzsze skladki, wiec cos kolezanko pomylilas.
0
Wrzos 2016-05-27 12:52:29
Helcia, teraz jest inaczej. Stawka netto pozostała, a składki są płacone wyższe. Teraz są trzy umowy i jak masz konto walutowe, to część wypłaty możesz dostać w euro.
0
Ryszard 2016-05-29 10:54:25
Helcia terqz są trzy umowy. Inaczej się to odbywa, niż piszesz.
0
jolars 2016-06-02 18:02:29
Pozdrawiam prezesa Aterimy. Dziękuję za korektę.
0
Natalia 2016-06-11 13:02:07
Potwerdzam. Teraz są trzy umowy.
0
A 2016-06-16 14:44:53
Jestem bardzo ciekaw czy się coś zmieniło aktualnie czy w tym momencie wszystko jest po staremu? Bo nie wiem za bardzo co z kierownictwem jest tamtym.
0
obca 2016-06-30 21:42:10
Mam pytanie. Wyjechałam po raz pierwszy do Niemiec z ta firma. Jest mi tu bardzo źle bo babka do innych niemcow mnie obraza. jestem tu 3 dzien i nie daje rady psychicznie co mam robic.....
0
Pchełka 2016-07-01 11:01:29
Obca najlepiej zadzwoń do firmy i opowiedz o wszystkim. Dementywni tak mają że obrażają i sobie nie zdają nawet z tego sprawy.
0
ghj 2016-07-01 12:49:07
@obca a no to szkoda a nmie mozesz sporobwac jakos z nimi pogadac i wyjasnic sytaucji przeciez nikt nie ma prawda tak sie do kogos odzywac no prosze..
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ATERIMA MED