Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: ATERIMA MED

zdjecie uzytkownika
pani. - 2016-03-13 10:43:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Ruzz - 2016-03-12 23:31:06]:
Jak na razie zdrowa pewnie ciebie coś dolega i w tym problem.
zdjecie uzytkownika
Zdziwiona - 2016-03-14 12:12:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zawiedzona (czy raczej zawiedziona?), to bezczelne co piszesz (do Reniax). Każdy ma prawo się tu wypowiedzieć - nie Ty tu rządzisz.
@miki: Do insynuacji na mój temat nie będę się odnosiła, bo szkoda mi na to czasu.
zdjecie uzytkownika
miki - 2016-03-15 12:09:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zdziwiona - 2016-03-14 12:12:29]:
Czas to pojęcie względne, owszem każdy ma prawo się wypowiadac na forum, ale jak emerytka, której na składkach nie zalezy, to w tym konkretnym przypadku nie powinna w tej sprawie zabierać głosu. Zdziwiona, ty trochę pojechałaś po bandzie, może i nie kazdy potrafi PIT zrobić i policzyć zagmatwane tym razem totalnie zarobki, ale to nie znaczy, że w ten sposób piszesz o innych
zdjecie uzytkownika
miki - 2016-03-15 12:11:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zdziwiona - 2016-03-14 12:12:29]:
Czas to pojęcie względne, owszem każdy ma prawo się wypowiadac na forum, ale jak emerytka, której na składkach nie zalezy, to w tym konkretnym przypadku nie powinna w tej sprawie zabierać głosu. Zdziwiona, ty trochę pojechałaś po bandzie, może i nie kazdy potrafi PIT zrobić i policzyć zagmatwane tym razem totalnie zarobki, ale to nie znaczy, że w ten sposób piszesz o innych
zdjecie uzytkownika
miki - 2016-03-15 12:12:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zdziwiona - 2016-03-14 12:12:29]:
Czas to pojęcie względne, owszem każdy ma prawo się wypowiadac na forum, ale jak emerytka, której na składkach nie zalezy, to w tym konkretnym przypadku nie powinna w tej sprawie zabierać głosu. Zdziwiona, ty trochę pojechałaś po bandzie, może i nie kazdy potrafi PIT zrobić i policzyć zagmatwane tym razem totalnie zarobki, ale to nie znaczy, że w ten sposób piszesz o innych
zdjecie uzytkownika
Anja - 2016-03-15 16:26:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam was kolezanki
Czy wplynela wam juz dzisiaj wyplata z Aterimy. Sprawdzalam teraz, jeszcze jej nie mam. Mam konto w PKO, ale nie wiem, czy to ma jednak jakies znaczenie. Pozdrawiam was cieplutko
zdjecie uzytkownika
Zdziwiona - 2016-03-15 18:12:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może i tak. Może nawet bardzo pojechałam. Tylko wiecie: jest firma a do niej telefony. Przy telefonach siedzą osoby, które moim zdaniem powinny pomóc, bo za to m.in. mają płacone. Czasem faktycznie, informacje wyciąga się z nich z oporami, ale trzeba, należy wręcz dociskać je.
Z Aterimą ostatnio nie jechałam, ale z nową firmą nauczyłam się prosić, aby wszelkie info/ustalenia przesyłali mi na mail. Od opisu chorego (nawet jeśli usłyszałam wszystko przez telefon) po zarobek. Żeby było napisane czarno na białym. I zapewniam Was, że jak potem rozmawiam o tym, ze mailu stało tak i tak (obok - powiedzmy to sobie - zazwyczaj średnio czytelnej umowy), to oni inaczej rozmawiają, są bardziej uważni na mnie i szybciej tłumaczą się z rozbieżności.
Urażone poprzednim wpisem osoby przepraszam.
:-)
Po prostu chodzi o to, by pytać, pytać, ale tych co trzeba :-)
A na kryzysowe sytuacje dobrze mieć dyżurnego rachmistrza ;-)
zdjecie uzytkownika
miki - 2016-03-16 10:03:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Anja - 2016-03-15 16:26:36]:
Sprawdzałam dzisiaj, jeszcze nie ma. Po Południu zadzwonię do firmy
zdjecie uzytkownika
miki - 2016-03-16 10:07:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zdziwiona - 2016-03-15 18:12:11]:
Zdziwiona- szacun, ja też tak robię, co mówia przez telefon, proszę o wysłanie dodatkowo na e-mail. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Ruzz - 2016-03-16 12:24:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Anja - rozne banki roznie ksieguja wplaty. Wiec moze ma. Zdziwiona - ja nie czuje sie przez Ciebie urazona, tak ze spoko :-)
zdjecie uzytkownika
mala18 - 2016-03-16 14:30:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam serdecznie czy ktos ma jakies informacje na temat jak wygladaja wyplaty teraz za luty bo sie totalnie pogubilam :(
zdjecie uzytkownika
ewa - 2016-03-16 17:23:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja na e-mail dostaję odpowiedzi te co chcą abym wiedziała , a na pytanie ile z mojego wynagrodzenia będę dostawała w euro 2 x już pytałam ale mi nie odpowiedziano.Dlaczego mamy aż 2 umowy na pracę w Niemczech a 3 umowa dotyczy pracy w Polsce ?????
zdjecie uzytkownika
Ruzz - 2016-03-17 13:10:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ewa wyplaty sa teraz dwie i dwie umowy, bo zus pokielbasil jeden przepis i nie mozna bylo wysylac na starych zasadach jak rok temu.
zdjecie uzytkownika
Basia - 2016-03-17 15:44:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej czy tutaj tylko ogłoszenia są na lato czy być może trafiają się też takie na zimę, albo na teraz, na wiosnę? Byłoby dobrze się czegoś nowego dowiedzieć
zdjecie uzytkownika
ewa - 2016-03-17 19:50:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jesteście w błędzie...
dzwonić do kadr i wszystko wam powiedzą od A do Z
a wtedy wam powiedzą jaki przelicznik po jakim kursie
cześć jest w euro i w złotówkach,chyba że któraś ma tylko złotówkowego konto
i wszystko przeliczane po kursie zakupu itd
Powodzenia Opiekunki
zdjecie uzytkownika
krysia - 2016-03-17 20:45:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
firma nie rzetelna w stosunku do swoich pracowników
zdjecie uzytkownika
jolars - 2016-03-18 08:05:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam Firmy Aterima Med!!!
zdjecie uzytkownika
poki - 2016-03-20 16:02:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale jak już się pisze taką opinię, to warto ją jakoś uargumentować, ponieważ jak ktoś wchodzi tutaj 1 raz to nie wie o co chodzi, firma jest naprawdę porządna a można przeczytać taką opinię i sobie coś pomyśleć niezgodnie z prawdą
zdjecie uzytkownika
Ryszard - 2016-03-20 16:51:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polecam! Warunki na stelli zgodne z opisem agencji. Pieniądze na koncie też zawsze się zgadzają.
zdjecie uzytkownika
jolars - 2016-03-21 22:26:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ryszard - 2016-03-20 16:51:30]:
I to jest piękna rzetelna opinia Opiekuna Ryszarda, pracuje jako Opiekun na stelli, to i promuje Firmę Aterima Med. I pięknią ją poleca.
zdjecie uzytkownika
Ryszard - 2016-03-22 17:11:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do pani Jolars: chciałem pani powiedzieć że moja opinia jest moim subiektywnym zdaniem, z którym nie musie się pani zgadzać. Pracuję jako opiekun już dwa lata, a z firmą Aterimamed od ponad dwóch miesięcy. Jestem zadowolony ze wspołpracy, gdyż w dwóch poprzednich firmach, z którymi miałem do czynienia występowały problemy, których obecnie nie doświadczam. Czy to panią tak dziwi? Bo odnoszę wrażenie że wyczuwam nutkę sakrazmu w pani wypowiedzi. Pozdrawiam Ryszard
zdjecie uzytkownika
krysia - 2016-03-30 13:01:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [poki - 2016-03-20 16:02:43]:
do poki
firma jak najbardziej rzetelna w stosunku do swoich pracownikow, każdy podpisując umowę godzi się na warunki zawarte w umowie.
zdjecie uzytkownika
jolars - 2016-03-30 13:07:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [poki - 2016-03-20 16:02:43]:
Proszę Poki
Nie polecam Firmy Aterimia Med!!!, bo nie pracowałam w firmie jako opiekunka.
zdjecie uzytkownika
Kesi1000 - 2016-04-03 07:49:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziewczyny powiedzcie mi za ile godzim macie płaconych za pracę? Co macie w umowie?
zdjecie uzytkownika
chem - 2016-04-04 19:04:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiedyś to szukali opiekunek do seniorów, ale teraz nie pojawiło się żadne ogłoszenie. Widocznie nie szukają teraz nikogo do Niemiec, ciekawe czy dorzucają jakieś kursy językowe do tego.
zdjecie uzytkownika
Wrzos - 2016-04-09 14:38:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kursy dla opiekunek są na ich stronie w formie lekcji. Nie wiem jak z oferrami teraz ale na niektórych portalach widzę że się ogłaszają.
zdjecie uzytkownika
aniutka41 - 2016-04-23 07:29:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam mam pytanko jak to jest macie pod opieka seniora ,a w trakcie pracy okazuje się ,ze zona seniora tez potrzebuje twojej opieki wiec wychodzi na to ze generalnie opiekujesz się 2 osobami .Dzwoniłam juz w tej sprawie do firmy ale nadal czekam na odpowiedz .Czy któraś z was tez miała taką sytuacje .
zdjecie uzytkownika
Ruzz - 2016-04-25 10:19:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak sa dwie osoby, to sytuacja sie zmienia. Napisz co Ci powiedza w firmie. Ja sama nie mialam takiej sytuacji, ale dwie moje znajome to przerobily. Wyjsc i opcji zawsze jest kilka - kwestia dogadania.
zdjecie uzytkownika
marzena - 2016-04-27 15:33:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam czy ktos wyjezdza w maju na pieczarki przez te firme do francji jezeli ktos juz byl prosze o info.pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Krysia - 2016-04-29 11:10:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marzena - 2016-04-27 15:33:42]:
Marzenka pieczariki nie ta strona forum, szukaj w google forum Aterima w kolorze fioletu, tu opieka Aterima w kolorze niebieskim. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
tgh - 2016-05-04 20:06:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szukali to prawda..ja tam uwazam ze to dobra sprawa taka praca za granica bo mozna całkiem sporo zarobic
zdjecie uzytkownika
Ula P. - 2016-05-06 15:10:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kobitki czym was ta aterima karmi o tych dwóch umowach? bo aż się płakać chce co za brednie tu czytam... od stycznia 2016 wszedł przepis zabraniający delegowania pracowników z dwóch umów. Jest to niezgodne z prawem. Douczcie się trochę, zainteresujcie się co się dzieje w formie prawnej. Jedyna legalna forma to średnia krajowa.
zdjecie uzytkownika
Gniecha - 2016-05-06 20:48:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co Ty piszesz? Przeciez nie ma dwoch umow od tego roku. Chyba mylisz pojecia kolezanko. Umowy sa dostosowane do nowych przepisow.
zdjecie uzytkownika
waldka - 2016-05-07 10:53:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a wiecie czy mają może jakieś oferty pracy tylko na wakacje albo na miesiące letnie wyjazdu? będę miała trzy letnie miesiące wolne i chciałabym sobie jakoś dorobić w Niemczech
zdjecie uzytkownika
Kosakk - 2016-05-07 15:15:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ogłaszają się przez okrągły rok, a na lato to każda firma potrzebuje opiekunek na zamianę.
zdjecie uzytkownika
Libasek - 2016-05-07 20:38:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Każda firma szuka opiekunek na sezon ogórkowy. Opiekunki stałe jeżdżą na wczasy i jest deficyt. Każda znajdzie pracę w wakacje.
zdjecie uzytkownika
Devia - 2016-05-08 18:42:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [waldka - 2016-05-07 10:53:51]:
Jeżdże z nimi od prawie dwóch lat (rok i 9 miesięcy). Zawsze mają oferty przed wakacjami. Ja pierwsze zlecenie dostałam w taki sposób, że się zgłosiłam właśnie w lecie, jak szukali zastępstw. To był mój pierwszy wyjazd do opieki za granicę. Nie powiem - doświadczenia nie miałam wielkiego. Waldka jak szukasz pracy to zgłoś się do nich, na 3 miesiące to jak znalazł, bo dla rodziny to też lepiej jak jedna opiekunka siedzi dłużej. Ja sama jeżdże teraz ze zmienniczką na 3 miesięczne zmiany. Powodzenia!
zdjecie uzytkownika
Ruzz - 2016-05-09 12:11:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Też tak myślę Waldka. Wakacje to najlepszy okres na wyjazd. Jak masz doświadczenie i język, to wyjedziesz na pewno. Moja znajoma jechała po raz pierwszy właśnie na trzy miesiące w czerwcu. Opiekunką wcześniej nie była, ale język znała super, była wcześniej specjalistką od księgowości w zagranicznej korporacji i fakturowała na niemcy. Firma zlikwidowała placówkę w Polsce i zanim znalazła nową pracę to się zahaczyła w opiece.
zdjecie uzytkownika
Ula P. - 2016-05-09 14:28:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gniecha - 2016-05-06 20:48:13]:
Ewel - 2016-03-10 21:03:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Laura przecież od nowego roku mamy płacone od dwóch umów i to nie jest wymysł firmy, ale wymóg nowych przepisów zusowskich. Jak masz mieć przelane dwie wypłaty za jednym zamachem skoro są różne okresy rozliczeniowe? Przynajmniej pracujemy zgodnie z prawem. Moja koleżanka, która od listopada pracuje w jednej firmie z Wrocławia ma teraz problem z ZUSem (chociaż to jej firma powinna mieć problem, nie ona). Jechałam w połowie stycznia na miesięczny wyjazd do Bremy i jak zaczęłam w busiku rozmawiać z dziewczynami, to ich agencje nadal wysyłają na starych zasadach. Zgadałam się z jedną z nich i wymieniłyśmy się numerami telefonów. Jak była na miejscu, to zadzwoniła do mnie i spanikowana pyta co ma teraz zrobić, bo zaraz po przyjeździe skontaktowała się ze swoją firmą z pytaniami dlaczego nadal ma niski ZUS, a tam paniusia nemo - nic nie wiedziała o nowych przepisach. Aha - jak masz konto walutowe, to połowę wypłaty możesz mieć teraz w euro, jak Ci się kalkuluje.
zdjecie uzytkownika
Ryszard - 2016-05-09 16:56:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja jezdze jedynie na stelle gdzie sa diwe osoby. Dopoki daje rade, to chetnie - mam wyzszy zarobek.
zdjecie uzytkownika
Ruzz - 2016-05-10 08:58:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale Tobie Ryszardzie jest łatwiej. Jesteś facetem, więc lepiej fizycznie znosisz trudy opieki dwóch osób niż my - kobiety.
zdjecie uzytkownika
Wrzos - 2016-05-12 13:11:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak moja kolezanka miala taką sytuację. Rodziny często nie mówią że druga osoba wymaga opieki. Najlepiej zadzwoń do agencji i wyjaśniaj.
ATERIMA MED
ATERIMA MED
"Wywiad z Anna Rozborska-Wood - Dyrektor ds. Personalnych w firmie ATERIMA MED"
ATERIMA – co kryje się pod tą nazwą? Inspiracją dla nazwy firmy było francuskie słowo „intérim”, które oznacza pracę tymczasową. Dbając o to, by rodacy nie połamali sobie na nim języka stworzyliśmy podobnie brzmiącą nazwę – ATERIMA. Od tego roku funkcjonujemy pod szyldem Grupa ATERIMA, ale więcej o tym w kolejnych pytaniach  Jaka jest misja Państwa firmy? Naszą misją jest umiejętne wykorzystywanie wiedzy, najlepszych praktyk rynkowych i doświadczenia w oferowaniu uczciwego pośrednictwa zatrudnienia, jak również doradztwa personalnego. W codziennej pracy kierujemy się zasadami spisanymi w naszym kodeksie etycznym, który jest tożsamy dla wszystkich działów firmy. Jesteśmy fair nie tylko względem naszych kontrahentów, klientów i partnerów biznesowych, ale w pierwszej kolejności wobec naszych pracowników. Wierzymy, że uczciwość jest warunkiem koniecznym dla stabilności i sukcesu przedsiębiorstwa. Reputacja firmy i zaufanie do niej są jednymi z naszych najważniejszych wartości. Jednym ze współzałożycieli firmy jest Stefan Schwarz, który już po raz drugi został wyróżniony przez ONZ. Proszę opow...
zdjecie uzytkownika
Ryszard - 2016-05-13 10:04:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ruzz mlody już nie jestem, więc i sił nie mam tyle co 20 lat temu. Ale nie ma co narzekać. Oni płacą a ja robię. Życie! Obecnie nie wyobrażam sobie pracy w Polsce - czarna rozpacz.
zdjecie uzytkownika
Qlara - 2016-05-16 11:59:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Próbowałam pracować w Polsce przez dwa miesiące wytrzymałam. Zarobki to jeszcze nic - najgorszy jest brak stabilizacji, niepewne jutro. Wróciłam do opieki, myślę teraz czy męża nie ściągnąć do siebie. Córka 27 lat z narzeczonym siedzi w Szkocji.
zdjecie uzytkownika
opiekunka-poznań - 2016-05-17 09:06:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej dziewczyny! Czy możecie mi powiedzieć, co dokładnie jest w tych umowach? W sensie, jakie stawki za co? Chodzi mi o to, że ja mam w mojej agencji (TEŻ Z WROCŁAWIA!) napisane, że mam składki od jakiejś podstawy 200 euro i reszta to są diety delegacyjne. Czy w Aterima jest inaczej? Zaczynam się obawiać czy na pewno wszystko w porządku, bo coraz częściej czytam że powinno być inaczej. Powiedzcie mi jakie stawki są w umowach z Aterima - chociaż podpowiedzcie czy też są delegacje płacone... Dziękuję! I życzę wszystkiego dobrego :)
zdjecie uzytkownika
Ważka - 2016-05-17 13:20:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Qlara to o czym piszesz, to wszystko niestety wina naszych wyborów. Zawsze ma być w Polsce lepiej, a jest niestety gorzej.
zdjecie uzytkownika
Ruzz - 2016-05-18 10:18:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pocxytaj wcześniejeze wpisy. Od nowego roku są nowe zasady i są teraz trzy umowy. Składki są wyższe niż były w 2015.
zdjecie uzytkownika
Ryszard - 2016-05-19 10:48:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Qlaro - takie jest życie. Czasami musimy zostawić to co kochamy. Ja mam rodzinę w Polsce, o którą muszę dbać. Bez pieniędzy albo z polskimi zarobkami byłoby ciężko. Czasami trzeba coś poświęcić. Taki los.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Na rozmowie pomysły przekazane ale nie było zatrudnienia. Mocno muszę się zastanowić dalczego
Pytania: o pomysły
zdjecie uzytkownika
Qlara - 2016-05-20 12:50:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ryszardzie rozumiem Cię bardzo dobrze. Mój mąż ma niestabilną sytuację zawodową. Zarabiam więcej od niego, ale spłata kredytu nas trochę wyniszczq finansowo. Dlatego właśnie myślę o ściągnięciu go tutaj.
zdjecie uzytkownika
Ryszard - 2016-05-23 17:17:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Życzę Ci powodzenia w pokonywaniu przeciwności losu oraz samego szczęścia dla Ciebie i Twojej rodziny.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie ATERIMA MED!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ATERIMA MED
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert