brak logo

Randstad Sp. z o.o., Szczecin, Rynek Sienny 4b

Międzyzdroje

Opinie o Randstad Sp. z o.o., Szczecin, Rynek Sienny 4b

poszukujący pracy 2014-07-24 18:31
Stanowczo odradzam, to najgorsza agencja pracy z jaką miałem do czynienia. W lutym wysłałem CV do Randstadu w sprawie pracy w pewnej firmie informatycznej, Wysłali mnie na rozmowę kwalifikacyjną z dyrektorem tej firmy, wszystko przebiegło bez problemów. W ciągu 2 tyg. miałem dostać odpowiedź, ale nikt się nie odezwał, więc zadzwoniłem zapytać jak się sprawy mają. Pracownicy Randstadu najpierw twierdzili że dyrektor firmy jeszcze nie podjął decyzji, po kilku kolejnych tygodniach powiedzieli że zerwał z nimi kontakt, po czym w miesiącu marcu znowu zamieścili to samo ogłoszenie! Jedno wielkie oszustwo!
5
gosc 2014-09-11 15:40
Potwierdzam poprzedni post, ja miałem podobnie, też starałem się u nich o pracę. Byłem zwodzony przez kilka tygodni że niby nie ma jeszcze decyzji, potem rzekomo przedstawiciel firmy która miała mnie zatrudnić unikał kontaktu z randstadem, a w następnym miesiącu znowu dali w internecie to samo ogłoszenie. Robią sobie kpiny z ludzi, radzę trzymać się od nich z daleka.
2
it 2015-09-30 14:31
Potwierdzam powyższe komentarze. Aplikowałem przez tą firmę na stanowisko w branży IT. Rozmowa była ok i dość przyjemna. Zaproponowano mi jeszcze dodatkowo inne, wyższe stanowisko w tej samej firmie. Z racji, że team leader był na urlopie, spotkanie wstępnie umówiono na "za 2 tygodnie". Od tamtego czasu brak żadnych wiadomości (; Jakoś na początku 3 tygodnia zadzwoniłem to szefowa w delegacji, to osoba prowadząca rekrutacje stałe na urlopie itp. Następnego dnia oddzwonili z samego rana i oczywiście powyższe tłumaczenia + że jak wszystko ogarną i przebrną to oddzwonią powiedzieć co dalej. Jak się można domyślić kontaktu nie ma do dnia dzisiejszego (; (+ to ogłoszenie dalej wisi na infoludku). Stanowczo odradzam. Na koniec mogę jeszcze dorzucić, że chyba zleceniodawca sam ma ich dość, bo przypadkiem inny HaEr zaproponował mi to stanowisko w tej samej firmie. Umówiony byłem na spotkanie z pracodawcą w mniej niż 24h..
1
Stefan 2015-11-09 12:44
Potwierdzam, zostałem wysłany na rozmowę kwalifikacyjną gdzie okazało się że wykształcenie wyższe techniczne jest nieodpowiednie do tego charakteru pracy, firma potrzebowała osoby z wykształceniem podstawowym , dyrektor firmy w której miała odbyć się rozmowa nie był zadowolony z takiego obrotu sprawy , a więc wróciłem ponownie do siedziby Randstadu. Panie już wiedziały o co chodzi, po czym wpadły w szał i zostałem zbesztany ze mam wyższe wykształcenie i mam sie cieszyć ze cokolwiek mi załatwiają. Znajomość prawa pracy jak i kultura osobista części z tych Pań na bardzo niskim poziomie.Sprawa z przed kilku lat.
Niezadowolona 2016-08-11 17:17
Jestem bardzo zawiedziona. Co prawda prace załatwili, jednak każda umowa z nimi podpisywana jest na tydzień dwa (np od 16.05-23.05) a pracownicy firmy przyjeżdżają podpisać kolejną 30.05... Wypłaty nie są w terminie, mimo podania numeru konta pieniądze zostaną wysłane pocztą, nie wiadomo w jakim celu i dlaczego akurat tak... Porażka.
halabardzista 2016-10-18 14:50
Ktoś wkońcu wystawi rzetelną opinie na ten temat ?
oszukany 2017-02-17 18:24
Kolego o nicku "it" - jakbym czytał swoją historię. U mnie było podobnie - rozmowa o pracę przebiegła bezproblemowo, po czym Randstad miał się odezwać w ciągu 2 tygodni. Oczywiście nikt się nie odezwał, więc ja zadzwoniłem, aby się dowiedzieć co i jak. Powiedzieli mi, że dziewczyna od rekrutacji jest w delegacji, a pozostałe pracownice nic nie wiedzą. W przeciągu kilku tygodni dzwoniłem do nich jeszcze trzykrotnie, za każdym razem wciskali mi banialuki - o delegacji, o zwolnieniu lekarskim, o urlopie. W końcu dałem sobie spokój i kontakt się urwał. Po miesiącu to samo ogłoszenie znowu dali w internecie. Jakieś krętactwo.
pracownik 2017-02-22 22:39
Ja zadzwoniłem do nich z ciekawości i zaproponowali mi pracę od ręki na produkcji. O dziwo byłem na rozmowie i przyszły pracodawca od ręki wziął mnie i dwóch chłopaków. dostaliśmy skierowania na badania. Tylko te umowy są dziwne. Pierwsza tydzień a kolejne co miesiąc przez pół roku.
W między czasie będę szukał czegoś innego bo te umowy miesięczne to jakaś kpina.
Supers 2017-02-23 00:02
Randstad czesto nie oddzwanial do kandydatow ale teraz to sie zmienilo, wczesniej jesli dany pracownik nie dostal sie na rekrutowane stanowisko nie byla udzielana negatywna idpowiedz na jego temat z prostego ludzkiego powodu, pracownik nie mial odwagi powiedziec dlaczgo kandydat nie dostal sie do pracy bo w najwiekszej ilosci przypadkow wina stoi po strobie kandydata i hego rozszczeniowego podejscia do wszystkiego, ja pracuje do tej pory dzieki tej firmie juz z drugim pracodawca, jak ktos jest slaby albo rozszczeniowy to raczej musi szukac u siebie przyczyny
radek 2017-02-24 14:45
Pewnie jesteś pracownikiem randstadu, skoro tak ich bronisz. A roszczeniowe podejście chyba sam masz, więc oceniasz innych wg siebie. W moim przypadku rozmowa kwalifikacyjna przebiegła bez zarzutu, ewentualny przyszły szef był zadowolony i ja również, mieli się odezwać w ciągu tygodnia-dwóch tygodni. Nie było kontaktu, a moje telefony zbywali. A ogłoszenie wisiało nadal.
Hkggh 2017-07-27 08:05
A pracowal ktos kiedys w tej firmie jako np. Rekruter? Bo zastanawiam sie nad aplikacja
1
Zostaw swoją opinię o Randstad Sp. z o.o., Szczecin, Rynek Sienny 4b - Międzyzdroje
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Randstad Sp. z o.o., Szczecin, Rynek Sienny 4b