logo Progres HR

Progres HR

Gdańsk

Opinie o Progres HR

O. 2011-07-15 10:28:00
To coś strasznego. Facet który ze mną prowadził rozmowę wygladał jakby miał wstać zza biurka i mi przywalić (delikatnie mówiąc) i mnie poniżył, ale to całą rozmowę trzeba by było przedstawić. [usunięte przez moderatora] w garniturze z białymi skarpetami, elegancik się znalazł. Coś strasznego. Tyle że i tak mnie później przyjęli na to stanowisko, ale odmówiłam, bop skoro jakaś Firma bierze Progres dla siebie do rekrutacji, to jak to świadczy o tej Firmie?!
Anonim 2012-03-01 01:08:33
Witam!

Niech mój przypadek będzie przestrogą dla tych, którzy zastanawiają się nad skorzystaniem z usług agencji pracy Progres hr.

Za pośrednictwem w/w agencji wzięłam udział w inwentaryzacji. Zgodnie z umową powinnam dostać wynagrodzenie 21 dnia następnego miesiąca. Niestety nie dostałam go. Kiedy zadzwoniłam, aby dowiedzieć się dlaczego nie dostałam jeszcze wypłaty, usłyszałam, że agencja dopiero otrzymała pieniądze i dziś bądź jutro powinni je przelać na moje konto bankowe. Pare dni minęło, a wynagrodzenia nadal nie otrzymałam. Postanowiłam się wybrać do nich osobiście. Na miejscu niczego się nie dowiedziałam, bo nie było pani, z którą podpisywałam umowę, a reszta pań nie była w stanie mi pomóc. Jeszcze tego samego dnia skontaktowała się ze mną telefonicznie pani Nieobecna i poinformowała mnie, że wystąpił błąd z ich strony (pominięto mnie na liście wypłat) i że pieniądze najwcześniej dostanę za dwa tygodnie. Znów czekałam i...nie doczekałam się. Okazało się (po kolejnej rozmowie
telefonicznej), że muszę podpisać nową umowę, bo stara została odrzucona. Cóż mogłam zrobić? Podpisałam nową umowę, a tydzień później wreszcie otrzymałam upragnioną zapłatę bez odsetek za zwłokę w spełnieniu świadczeń pieniężnych.
anomim 2012-05-23 12:33:29
Mnie również spotkała przykra niespodzianka. Pani, która prowadziła rekrutacje zadawała pytania dość dziwne i często odbiegające od tematu rozmowy (miałam wrażenie jakby za dużo naczytała się stron internetowych z najtrudniejszymi pytaniami na rozmowę kwalifikacyjną), nie miało to żadnego sensu. Starała się sprowokować i poniżyć. Kiedy zaczęłam być dla niej niewygodna ( bo tak to trzeba nazwać) przestała zwracać się do mnie, mówiła tylko do reszty obecnych. Po czym powiedziała ze nie przeszłam rekrutacji. Pytam na jakiej podstawie, skoro tylko ja z osób rekrutowanych posiadałam doświadczenie na proponowane stanowisko... Słaba firma. Brak profesjonalizmu.
xyz 2013-06-19 11:51:57
Witam
Byłam ostatnio na rozmowie rekrutacyjnej w tej firmie,określić to można całkowitym brakiem profesjonalizmu tej firmy!Rekrutowała mnie pani,która nie wiedziała chyba jakie pytania mi w ogóle ma zadawać.Nie widziała wcześniej na oczy mojego CV,więc nie wiem po co człowiek im takowe wysyła??? Całą ofertę pracy czytała z kartki,równie dobrze mogłabym ją sama sobie przeczytać,gdyby wysłali mi ją np. mailowo (nie traciłabym czasu na dojazd do nich).Rozmowę rekrutacyjną przeszłam,jednak sama odmówiłam pracy dla tej ,,agencji" ,ponieważ jeśli firma zajmująca się poszukiwaniem pracowników i ich rekrutacją nie umie takich rozmów przeprowadzać to jak ma wyglądać ,,nasza" dalsza współpraca?! Totalny brak profesjonalizmu. Nie polecam!!!!
asd 2014-04-16 13:00:24
Ludzie od HR to jakaś kpina, źle im z oczu z patrzy. Brak jakiegokolwiek przygotowania do rozmowy, obiecanej odpowiedzi na temat rekrutacji jak nie było tak nie ma. Milion ogłoszeń tygodniowo na trojmiasto.pl ... to mówi samo za siebie :)
johny 2014-05-03 21:39:02
Nie od dziś wiadomo, że ludzie pracujący w HR są bezużyteczni. To beztalencia, bez wyobrazni i jakiejkolwiek kultury umysłowej. (usunięte przez administratora)
aga.aga.spoko.pl@autograf.pl 2014-05-14 16:20:06
Dostałem propozycje pracy przez agencje pracy progres w gdansku,Umowa na stałe bezposrednio u niemca.Czy ktos tam pracuje jaka jest wasza opinia.
johny 2014-05-18 14:50:04
Hr-owcy to często ignoranci bez znajomości języka angielskiego, obsługi komputera. To ludzie pozbawieni wyobrazni, którzy wysyłają informatyków do pracy w magazynach i fabrykach, a do tego wymagają jeszcze licencji na wózek widłowy.
blondi 2014-05-18 22:27:54
hmmm...może kierowniczka odstąpiła ci jakiegoś niemca na wochenende, bo jeszcze nie słyszałam ,że przez tą agencje można pracować bezpośrednio u niemca, no chyba ,że wiadomo..jak
robert 2014-11-30 16:23:31
ten kto twierdzi że ta firma jest ok ,to chyba miał jedyny szczescie do wypłaty pieniedzy.to firma beznadziejna ,która nie wypłaca kasy.ich umowy są guzik warte.nikt z moich znajomych nie dostał kasy za wrzesien do tej pory.uwazajcie.
xxx 2014-12-19 19:37:15
gprszych świrów nie spotkałam! tylko dla osób o stalowych nerwach.
misza 2015-02-13 16:29:09
Ja wyczytałem tylko, że3 HR Progress jest częścią Grupy Ever, świadczącej usługi outsourcingowe na najwyższym poziomie. Na rzecz imponującej listy Klientów, codziennie swoją staranną pracę wykonuje 2000 osób zatrudnianych przez Grupę a jak to wyglada od srodka to sam jestem ciekaw, bo ktoś pisał wcześniej że kasy nie wypłacają wiec warto sprawdzić ich dokładniej przed podjęciem współpracy
niesia22 2015-03-16 06:55:41
To ja opiszę sytuację jaka mnie spotkała ze strony agencji pracowałam tam jako młoda osoba Pani na rozmowie oglądała moje cv czytała ofertę z kartki kasę o dziwo dostałam ale reszta bez komentarza. Miałam pogrzeb w rodzinie dlatego, że nie mogła być w jednym dniu wypisano mnie z agencji ogólnie nie polecam chamstwo Pani z którą rozmawiałam i nie uwzględnianie stanu zdrowia.
pudel 2015-03-31 07:32:59

jestem pracownikiem przez dwa miesiące bylo spoko myslalam ze lepiej nie bedzie az nie złożyłam wypowiedzenia od tamtej pory jest wieczny problem. Kasa do 21 zawsze jest ale podjescie kadry, chamstwo glupota i wygórowane mniemanie osobie. Nie polecam, i odradzam osoba o słabej psychice.
dibidum 2015-04-12 16:56:37
Najgorsza agencja w 3city. Nie polecam.
emigrant 2015-04-22 11:27:07
Takich agencji jak ta jest kilkaset w każdym większym mieście w Wielkiej Brytanii.
Dlaczego miałbym we własnym kraju pracować dla agencji, skoro równie dobrze mogę pracować dla takiej agencji w Anglli i Niemczech za dużo lepsze stawki, chociaż nadal minimalne. Nie ma żadnego racjonalnego powodu dla którego ktokolwiek powinien pracować dla Regresu. Lepiej emigrować jeśli w 3city pracodawcą może być tylko miernej jakości agencja pośrednictwa pracy.
father 2015-05-06 09:55:22
Regres HR Z nami na pewno się cofniesz (nawrócisz)...:)
paulo991 2015-06-11 13:35:30
Mnie spotkała dziwna sytuacja z tą niekompetentną agencją pracy.
Zostałem zatrudniony na magazynie poprzez Progres i za 3 dni zostałem zwolniony od tak bez praktycznie żadnego powodu.
Miałem już nie przychodzić do pracy,nie zadzwonią nawet do mnie o co im chodzi.
Nie polecam w ogóle tej agencji.
Totalny wyzysk,mają pracowników gdzieś bo zwalniają z dnia na dzień bez podania przyczyny i nic im nie można udowodnić.
TOTALNA PORAŻKA,NIKOMU NIE POLECAM TEJ AGENCJI.
Lili 2015-07-21 15:46:28
Masakra, jakiś czas temu byłam u nich na rozmowie, w Poznaniu, były dwie panie, jedna przesympatyczna, druga (blondynka) straszna - sprawiała wrażenie, jakby walczyła na ringu, pokazywała na każdym kroku swoją wyższość. Poziom rozmowy był co najmniej niehumanitarny...Jej ton głos do dziś brzmi mi w uszach - niemiłe doświadczenie. Ostanie miejsce na ziemi, gdzie chciałabym pracować...
maniek 2015-10-04 11:31:27
Oferty pracy w wiekszosci dla fizycznych, albo w telemarketingu no i jeszcze na kasie mozna siedziec w marketach. Taki jest obraz rynku pracy w 3city. To samo jest w Holandii, Niemczech i Wielkiej Brytani. Wnisek, lepiej emigrowac, bo za granica przynajmniej sie wiecej zarabia.
agnieszka 2015-11-21 17:36:30
Grupa Progres jest najlepszą agencją z jaką miałam okazję pracować. Pełen profesjonalizm. Nie mam pojęcia skąd tyle negatywnych opinii. Polecam ze szczerego serca.
1
karola 2015-12-19 22:45:26
Firma Do Niczego placą grosze a jak dasz zwolnienie lekarskie odrazu Cię zwolnią nie dajcie nie nabrac firma porażka
brak szmalu 2015-12-22 22:23:41
Opinia Negatywna , Nie Dotrzymuja danego słowa przelewy 21-22 haj bedzie na koncie lipa zaraz 23 i tez pewnie lipa nie polecaam Odradzam ... PS Fario 50 + osób równiez czeka :)
Kamil 2016-01-21 10:00:03
Powiem szczerze pracowałem kilka ładnych miesięcy przez agencję Progress, albo ja mam szczęście, albo mieliście pecha. Jak jesteś studentem to naprawdę fajną pracę znajdziesz niekoniecznie stałą ale fajną. Przez 3 miesiące w markecie w Rumii pracowałem i co miesiąc zarabiałem około 2000 zł. Potem wysłali mnie na zlecenie do Rumi też ale do innego marketu na 7 dni i zarobiłem kolejny 1000. Przerwałem tylko współpracę ze wzgledu na praktyki. Nie odejmują za różnicę kasowe, więc nie ma się co martwić tylko trzeba chcieć. Uważam że można sporo zarobić, biorąc od nich życzenia i napewno po zakończonej praktyce planuje wrócić do współpracy z nimi, przynajmiej narazie. Jeśli zaś chodzi o wypłatę w 9/10 przypadków otrzymywałem wcześniej, nawet raz się zdarzyło że 15 dnia miesiąca co mnie zaskoczyło. Raz się zdarzyło że otrzymałem później ale ładnie mnie przeprosili za problem i dla mnie to wystarczy pamiętajmy każdy jest człowiekiem i ma prawo się pomylić, wszystkie niedogodności można bardzo szybko i w przyjemny sposób załatwić. Więc nwm skąd te negatywy, napewno nie myślcie że będziecie grube miliony zarabiać pracując przez agencję, ale troszkę chęci i można rozumu i przez miesiąc można dobre pieniążki zarobic.większość spóźnień z zapłatą wynikała pewnie że sami zaniedbaliście dostarczanie list, a niestety jeśli chodzi o kary to jest to rzecz normalna, dają ci zlecenie a kary są za opuszczenie bez usprawiedliwienia stanowiska więc ..... jak zadzwonisz się dogadasz to nie zapłacisz a sam osobiście znam osoby, które jak miały jakieś problemy zdrowotne, bądź jakiś wypadek to nie płacili kary. Pamiętajcie tam też pracują ludzie którzy chcą zarobić jak jesteś mily dla innych oni też będą dla ciebie. Serdecznie pozdrawiam wszystkich z grupy Progress, którzy zawsze mnie poratują jak nie mam pracy a dzięki ich zleceniom moge połączyć studia i zlecennia ich i mieć dobre pieniążki dzięki którym mogę sobie pozwolić na moje zachcianki.
elektro 2016-03-29 12:06:38
4000 zł. to w chwili obecnej jakieś 720 funtów brytyjskich. W Anglii za takie pieniądze nie warto nawet wychodzić z domu. W ogóle nie trzeba pracować, żeby mieć taką kase. Oferty dla Master of Electronics zaczynają się od 3000 funtów na miesiąc.
Ala 2016-05-16 12:31:53
Czy ktoś z Was posiada informacje na temat pracy na stanowisku Konsultanta ds. Telefonicznej Obsługi Klienta w Grupie Progres? Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki i informacje.
2
lala1623 2016-07-19 08:22:34
Dla mnie ta agencja jest chora i tylko chcą zarobić w każdy możliwy sposób po pierwsze za wszystkie nadgodziny i wekkendy płacą tą samą stawkę a co najlepsze jeśli podejmę pracę w ciągu 3 miesięcy od skończenia z nimi umowy lub gdy firma która wynajeła progres mnie zatrudni w tym okresie to ja agencji mam zapłacić 5 stów kary za to ze przeszłam na umowę firmy w której wykonuję zlecenie.Chore to jest.Podjęłam pracę kilka dni temu a umowę dopiero dostałam i co teraz?
Asik 2016-07-19 19:26:46
A czy ktoś wie jaka atmosfera w samym biurze? bo dostałam ofertę pracy w ich oddziale w Poznaniu
radzia 2016-07-19 21:04:13
a możesz złociutka napisac konkretmie na jakie stanowisko się wybierasz? a byłaś już na rozmowie kwalifikacyjnej? jak coś to opisz prosze jak ona wyglądała ze szczegółami bo ja też wysłałam cv do nich wcvzoraj
Zostaw swoją opinię o Progres HR - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Progres HR