brak logo

polimex.net

Łódź

Opinie o polimex.net

klientka 2016-08-30 19:32
Mam pytanko do pana dyrektora: kto wprowadzil zakaz przechodzenia ze sklepiku na hale i z powrotem? Ten pomysł to jakieś nieporozumienie tylko utrudnia nam zakupy a pracownikom utrudnia prace. A może macie nas klientów za złodziei. ? Bardzo proszę o odpowiedź.
16
nieprawda 2016-08-31 23:30
Kolego...nie zabiera się głosu w sprawach, o których nie ma się bladego pojęcia. Wpisy może usunąć tylko moderator takiego serwisu - o ile wiesz kto to taki? Nawet pracodawca nie może tego uczynić. Usuwane sa tylko wpisy, ktore łamią regulamin tego serwisu.
Osoba z 16 letnim stażem - o ktorej wspomniałeś - więcej udawała, że pracuje - niż pracowała. Kiedy stawała przed problemem - zamiast go rozwiązać - zamiatała go pod dywan lub udawała, że go nie widzi. Dawała sobą manipulować załodze - nic wiec dziwnego, że ci odpowiadała. Każdy szef chce mieć w swojej firmie osoby lojalny, z inicjatywą i wizją prowadzenia działu, na której czele się stoi oraz umiejące podjąć trafne decyzje. Jeśli dostrzega się w człowieku niepożądane cechy to trzeba się po prostu pożegnać - niezależnie od tego czy pracowało się w firmie rok czy 16 lat.
Jeśli płaczesz po osobie bez wizji i inicjatywy a osoby kompetentne i lojalne wyzywasz od kapusiów - oznacza to tylko tyle, że sam jesteś cwaniakiem, kombinatorem i osobą mało wartościową....A prawda jest taka, że pracujesz w tej firmie i dostrzegasz tylko to co jest wygodniejsze dla Ciebie a nie dla firmy.
2
Janusz Hawrot 2016-09-01 11:24
Drodzy kandydaci,

Nie sposób polemizować z anonimowymi opiniami w internecie. Wiemy zresztą, że na forach, jak niniejsze, wpisują się praktycznie wyłącznie pracownicy, którzy z takich czy innych powodów w danej firmie już nie pracują. Już choćby z tego powodu nie da się wyrobić opinii o firmie na podstawie tych wpisów - do tego trzeba by było porozmawiać z obecnymi pracownikami, do czego zachęcam.

Jako twarde dane przedstawię tylko, że średnia stażu pracy w działach handlowych wynosi u nas blisko 6 lat a mediana ponad 4. Proszę porównać to z innymi firmami.

Pozdrawiam
Janusz Hawrot
2
SnejX 2016-09-01 20:43
Czy ktoś z Was może pomóc?
Pojawiło się ogłoszenie na stanowisko Administrator Systemów Informatycznych. Firma się rozrasta i potrzeba dodatkowych osób, czy poprzednik ucieka i potrzeba kogoś na jego miejsce?
Może jest ktoś z działu informatyki i podpowie jak wygląda sytuacja . Jaka jest atmosfera, ludzie, przełożony.
klient 2016-09-15 22:03
Panie Dyrektorze. Chodzi mi konkretnie o Poznań, nigdy tam nie było tak żle z obsługą jak jest teraz, ale to nie jest wina załogi, bo kierownictwo jest beznadziejne. Pani kierownik pracuje tam już kilka lat i nie wie co ma na sklepie, więcej o towarze dowiaduje się od waszego byłego już pracownika ( nie pracuje u was chyba ok. 2 lat) , który pracuje w innej hurtowni tkanin, także proszę nad tym się zastanowić, pzdr.
3
Ktoś kto wie dużo 2016-09-23 18:38
Ciężko się nie zgodzić z powyższymi wpisami. Pan Hawrot kłamie w momencie jak otwiera usta, kandydaci zapamiętajcie to . Jak go zwolnili, firmę założył, upadła, później był dyrektorem, tak go nazwijmy w wulkanizacji, na zbity "pysk" go wyrzucili. Jedyna firma gdzie się przebił to polimex, gdyż szef przyjacielem jest ehhh
25
Ul 2016-10-18 21:05
W tym momencie nie jest jakoś bardzo źle, wydaje mi się, że warto spróbować się tutaj dostać, tym bardziej, że specjalista ds sprzedaży zarabia przyzwoicie
była 2016-10-25 18:33
A można wiedzieć który??? Z tego co mi wiadomo, to szału nie ma, nie ma też procentu czy prowizji od sprzedaży. Chyba, że chodzi o zarobki kierownika. A może znowu statystyka - jak wliczyć pensje kierownika, to średnio wychodzi dobrze ☺
16
Marcin Mikołajczyk 2016-11-30 17:07
W sumie po paru latach nic się nie zmieniło , pracowałem na magazynie w Łodzi z 10 lat temu , opinie były skrajne na temat kierownictwa , Pan K. był super kierownikiem jego zastępca już nie , ale można było przeżyć . Brakowało dobrej atmosfery w całej firmie , ludzie byli zestresowani i to był powód problemów . Pozdrawiam Marcin
2
Kostek 2016-12-03 12:51
Tzn.??? Co masz na myśli bo się pojawiło...
Gogo 2017-01-16 14:06
Aplikujcie mają bogaty socjal
??? 2017-01-16 22:12
Niby jaki?
6
Gogo 2017-01-17 12:24
Żaden, praca dla ludzi po studiach aby zdobyć doświadczenie.
1
Była 2017-01-17 22:13
Jedyny socjal to darmowa kawa ze śmietanką. A atrakcyjne wynagrodzenie to mają może kierownicy, reszta biura ma mniej niż w urzędach a pracownicy hali to już w ogóle nędza.
4
GOLAS 2017-01-20 18:12
Szuka pracy dla kasjera w Łodzi, może ktoś coś wie??
GOLAREK 2017-02-06 22:39
Fajna firma, szkoda, że nie ma nowych ofert pracy?
1
Dragon 2017-02-11 01:25
Chyba za dużo ludzi już wie co się tam dzieje i wszyscy omijają ta firmę z daleka. Oferty są chyba kupca teraz szukają
8
Gutek 2017-02-15 19:35
Bardzo fajna firma i wiem co mówię ponieważ tu pracuję. Nieszczęśliwi ludzie zawsze znajdą coś żeby oskarżać.
Kpina 2017-02-16 16:58
A podaj imię i.nazwisko skoro tak uważasz
7
Kpina 2017-02-16 17:01
Firma opływa w dobrodziejstwa. Rzeczywiście musi być bardzo fajnie skoro sam dyrektor się wypowiada aby wpłynąć na poprawę opinii o firmie
3
Żaba 2017-02-16 17:38
Witam, jakieś opnie na temat łódzkiego Polimexu? Z góry dziękuję
pracuś 2017-02-16 23:17
Jak wyżej
Żaba 2017-02-17 08:43
Prace w biurze/logistyce też można pod to podciągnąć? Myślałam, że dyskusja dot. pracy na hali...
Gertrud 2017-02-21 17:40
Jak się nie ma do czego przyczepić to trzeba oczernić? Wszędzie bywa różnie, raz lepiej raz gorzej, ale w sumie firma jest spoko. Można jeszcze zmienić pracę.
1
Julita 2017-03-11 10:37
Polimex.net to potentat w swojej branży, wysokie standardy narzuca zdobyta na rynku pozycja. Firma posiada obecnie kilka Ofert pracy, i jeśli ktoś jest zainteresowany można wysłać CV na adres Email: bok@polimex.net
1
pracownik 2017-03-12 17:33
żałosne dyrekcja już się nie podpisuje hahahahahaha
5
Szok 2017-03-25 00:38
Kurde chcialam tam aplikowac, ale nie warto dobrze, ze taki portal istnieje pozdro
5
Iza 2017-03-28 10:44
Polimex.net to fajna firma, ja tu pracuję i myślę, że niektóre wpisy mają na celu zemstę za "dobrą" pracę.
1
Pracownik 2017-03-31 07:25
A co Pani ma w zamian? Co takiego oferuje ta firma wczasy pod grusza czy ciasto nq dzien koniec?
Doroty 2017-04-05 10:33
Polimex.net poszukuje kierownika działu zaopatrzenia- branża florystyczna czy to jeszcze aktualna oferta? Trochę zmartwiłam sie po lekturze wpisów. Ja słyszałam o firmie dobre opinie i dlatego chyba sprawdzę.
Janusz Hawrot 2017-04-05 12:07
Oczywiście zachęcamy do złożenia oferty. Lepiej polegać na opinii pracowników, niż na tych wpisach.

Jadzia 2017-04-05 20:10
Czyli na forum wpisy są od konkurencji, myślałam że są to opinie pracowników.
gość 2017-04-06 06:39
oj Janusz, nie ma to jak rozmawiać samemu ze sobą na goworku...
5
Była 2017-04-06 17:49
Jadzia, to są wpisy pracowników bo przecież Polimex nie ma konkurencji, a nawet jakby miał, to konkurencja wolałaby po prostu zapłacić więcej pracownikom niż pisać hejty na Goworku.
4
Gregor 2017-04-12 11:56
Polimex.net potrzebuje aktualnie do pracy człowieka na stanowisko kierownika hurtowni, czy ktoś mógłby coś powiedzieć? Mam zamiar składać cv tylko dobrze by było coś więcej wiedzieć. Jak prowadzą rekrutację, jeden czy więcej etapów? Ilu ludzi pracuje w hurtowni?
Kadrowa 2017-04-22 12:47
Słyszałam, że Polimex.net poszukuje specjalisty ds. kadr i płac. Mam ochotę złożyć cv ale chciałabym dowiedzieć się coś więcej.Jak prowadzą rekrutację? Jaka jest ogólnie atmosfera w firmie? Czy do podstawy dochodzą jakieś dodatki np. dodatek socjalny?
aktualnie 2017-05-01 12:56
Wydaje się jednak, że firma zmierza w tą lepszą stronę, czas pokaże. Do zainteresowanych pracą - przyjdź, zobacz, sam/a oceń. Czy dobrze, czy źle? Najlepiej samemu ocenić, różne bywają oczekiwania. Moja ocena neutralna. Znam firmy gdzie jest znacznie gorzej.
Była 2017-05-01 23:44
Otóż nigdzie nie będziesz miał tak źle jak w Polimex.net. Jak myślisz, czemu jest tyle ogłoszeń o pracę, skoro jest tak dobrze? Czemu ludzie stamtąd odchodzą? Każdy, kto odszedł potwierdzi, że wszędzie jest lepiej! Jak nie wierzysz - twoja sprawa ale przygotuj się na piekło...
8
Gość 2017-05-02 14:45
Witam, co powiecie o stanowisku kasjer-sprzedawca? Zarobki, praca, atmosfera? Będą dzwonić do bylego pracodawcy o referencje. Mało kto to robi
Londek 2017-05-05 12:35
Czy jesteście pewni, że o firmie nie można powiedzieć nic dobrego? Może jest o czym rozmawiać z osobami decyzyjnymi? Jakieś rady pomogą we wspólnej sprawie?
Gośka 2017-05-09 16:20
Czy ktoś jest zorientowany jakie zarobki można wyciagnąć na stanowisku specjalisty ds. sprzedaży i obsługi klienta? Czy to jest płaca prowizyjna czy inaczej?
aktualnie 2017-05-14 01:20
W dziale sprzedaży jest tylko jedna kobieta handlowcem i nie wydaje mi się, aby to był jej wpis ...

?
2
Ciekawy 2017-05-14 10:48
Wlasnie mezczyzni tez??
3
aktualnie 2017-05-14 14:01
O Bosze, poziom dyskusji osiagna dno, szkoda atramentu na ciag dalszy
Danka 2017-05-15 08:41
Co nowego słychać w firmie? Słyszałam, że ciągle wprowadzane są produkty nowych marek – jak nici Picasso, Mozart, Star, wkłady Weber Einlagen i wiele innych. To dla pracowników sygnał, że w firmie dzieje się dobrze i praca nie jest zagrożona. Ja złożyłam cv i czekam.
1
Klara 2017-05-19 09:04
Polimex.net fajna firma i praca tu bardzo mi odpowiada.
1
Grubasek 2017-05-19 13:07
To nie bylo tak .nie chcialem zadzwonic do dinlandii to mnie zamkli w magazynku na 2 dni .gdzie to moge zglosic ??
1
Ciekawy 2017-05-22 17:00
Czemu kasowane są opinie mówiące prawde o polimexie, nie widziałem w nich nic co,moglo by kogoś obrażać. Zwykła prawda o warunkach które tam panowały.
Sami wystawiacie sobie laurkę !
Przepracowany 2017-05-22 20:14
Mogą sobie kasować. Każdy normalny człowiek najpóźniej po 3 miesiącu zorientuje się, jaki błąd popełnił zatrudniając się w Polimex.net i zmieni pracę na lepszą.
Stefan 2017-05-24 08:26
Szkoda, że forum służy niemalże wyłącznie do wylewania hejtu. Może jednak coś dobrego o firmie powiecie?
Zostaw swoją opinię o polimex.net - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie polimex.net