brak logo

polimex.net

Łódź

Opinie o polimex.net

Lena 2017-06-22 20:28
Czy praca dla specjalisty ds. marketingu jest jeszcze aktualna? Czy ktoś mógłby podpowiedzieć kilka informacji o firmie?
Była 2017-06-23 12:22
Daj sobie spokój z tą firmą, nie zarobisz, zdrowie stracisz a na końcu cie wyrzucą jak worek ze śmieciami. Odradzam.
13
Poldek 2017-06-25 22:17
Czy możecie podpowiedzieć mi cos o pracy dla specjalisty ds. inwestycji budowlanych? Czy to duży temat inwestycyjny?
123 2017-06-26 09:48
nie szukajcie odpowiedzi na forum, to nie jest właściwe miejsce :)
2
Łukasz 2017-06-27 20:13
@Tomek

Dziwisz się, boi się, że szefo zauważy jaki jest naprawdę...
Ja 2017-06-28 09:14
Praca jest ,ale po co dac sie wykorzystywac tej firmie to tylko taka moja opinia .w lodzi jest pelno lepszych firm
2
Była 2017-06-30 14:34
Właśnie, że tylko na tym forum dowiesz sie prawdy. Ta firma jest tak zakłamana, że nie ma innego źródła. Stanowczo odradzam pracę w niej, chociażby dla lepszego zdrowia psychicznego.
12
Była 2017-06-30 14:47
Prawda jest taka, że praktycznie nie da sie spełnić warunków uzyskania premii UZNANIOWEJ, bo trzebaby tyrać za trzech. Poza tym sposób jej naliczania jest z du...y i tak skonstruowany, żeby premia była minimalna. Dlatego optymalnie jest nie liczyć na premie i nie przemęczać sie w pracy. Wypowiedzenie z pracy w tej firmie to jak zbawienie dla człowieka i wybawienie z mąk. Ta firma tkwi głeboko w latach 90 tych i nie rozumie jakie teraz mamy czasy.
6
Była 2017-06-30 15:36
Może rozszyfrujemy co sie kryje za ogłoszeniem o pracę dla:
Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Klienta
Opis stanowiska:

Praca na rzecz zwiększenia sprzedaży Firmy – poszukiwanie nowych klientów. (Praktycznie robota jak w call center, najlepiej jakbyś sobie przyspawał telefon do głowy. Różnica tylko taka, że samemu trzeba se znaleźć numery do dzwonienia)
Opieka nad kluczowymi klientami – w celu zwiększenia wolumenu dokonywanych przez nich zakupów. (Wydzwanianie po klientach, żeby im zaoferować to samo, co konkurencja ma w standardzie albo żeby wyłudzić zaliczke albo powiedzieć, że tak naprawde nie ma sie dla nich oferty.)

Wymagania:

Chęć pracy i energiczność działania.(Musisz praktycznie stawać na głowie, bo kierownictwo będzie cie zaganiać do najgłupszej roboty jak trzodę)
Doświadczenie na podobnym stanowisku. (W zasadzie, to możesz być absolwentem albo mieć minimalne doświadczenie, i tak wybiorą tego, co będzie chciał najmniej.
Komunikatywna znajomość co najmniej jednego z języków: czeski, słowacki, niemiecki, angielski, rosyjski. Znajomość języka będzie weryfikowana.(W praktyce trzeba prowadzić rozmowy biznesowe . Poza może angielskim nikt nie jest w stanie zweryfikować znajomości pozostałych.)
Umiejętności i zdolności negocjacyjne. (Będziesz musiał szpiegować i przepytywać klientów o wszystko)

Oferujemy:

Interesujące i dynamiczne środowisko pracy. (Interesujące nie jest, nudy na pudy, awkarium z 2 rybkami i przepływający co jakiś czas morszczuk albo murena. Faktycznie jest dynamiczne - co chwila ktoś przychodzi albo odchodzi)
Możliwości rozwoju zawodowego. (Specjalnie sie niczego nie nauczysz, bo nie ma szkoleń, awansować możesz za bramę główną)
Stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę, (po próbnym dostajesz na rok czasu i raczej zapomnij o umowie na stałę, chyba że sie kadry pomylą.)
grupowe ubezpieczenie na życie.( znając Polimex to najtańsze, najgorsze, chińskie, nic nie dające)
15
niebyła 2017-07-01 11:36
Ciekawe sąd masz takie wiadomości?:)))
oj chyba nie było ci tak źle skoro tyle czasu upłynęło a ty nadal nie możesz się z tym pogodzić :)))))
3
Była 2017-07-01 18:04
Było źle i niech wszyscy to wiedzą, zanim trafią do tej firmy i im będzie źle. Twoje uśmieszki nie zmienią opinii o tej firmie, która już w trakcie rekrutacji kłamie.
14
Marta 2017-07-04 18:44
Szkoda, że są osoby które swoje niepowodzenia przerzucają na firmę. Polimex to dobry pracodawca. Polecam
4
niebyła 2017-07-05 11:18
Biedactwo..... siłą cię trzymali????? a podobno żyjemy w wolnym kraju.... ;)
6
Nikk 2017-07-05 13:55

Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej w Polmexie praca jako spec. ds marektingu internetowego. Rozmowa z dwoma szytwniakami

Kierownikiem Januszem W i jakims kolesiem od IT.
Firma szuka rozwiażania na obniżenie kosztów kampanii reklamowej w Interencie i oczekuje aby kandydat bez wiedzy o

dotychczasowo prowadzonych kampaniach w Polimexie "wysmarkał z rękawa" rozwiązanie na obniżenie takich kosztów. Wielokrotnie

zwrócili uwagę, że przez 8 godzin trzeba coś robić sugerują aby kandydat wiedział jak te 8 godzin ma zagospodarować, ale nie

umieli wskazać jakie zadania są do wykonania w firmie, które to zadania stanowią pewnego rodzaju objetą już strategię, lecz

oczekują aby kandydat sam taką strategię im przedstawił - na jakiej podstawie? Domysłów? Pieprzyli o adwords czyli coś dla młodych firm, które dopiero budują sobie rynek.
Dziwnym jest, że taka hurtownia zamiast szukać nowych kanałów promocji i rozwiązań budujących wizerunek marki ucieka się do obniżania kosztów reklamy, czyli przychody muszą spadać, bo skad taka decyzja? Kolejna sprawa to robienie z marketingowca idioty, który przez 8 godzin dziennie, jak na lini montażowej ma mieć pełny program zadań w postaci pracy wykonawczej od - do i koniec. Czyli nie jest to praca twórcza wymagajaća konsultacji oraz stałych poszukiwań pomysłów na wypromowanie czegoś tam. Facetom coś się pomyliło, bo to nie to stanowisko. Wkurzyli się jak to ja zacząłem zadawać im pytania - zamias udzielać odpowiedzi na oczekwania finansowe bez ustaleń o zakresie powierzonych zadań, uzali to za brak subordymacji, co ujawnia brak otwartych relacji pomiędzy przełożonymi a podwładnymi - choć nie byłem ich pracownikiem pouczyli mnie chłodno, że z nimi się nie dyskutuje. Wyobraźcie sobie jakim kaleką trzeba być by dobrze czuć się w takim środowisku - nie masz nic do powiedzenia. Pracuję w małej firmie, gdzie wszyscy się kłócą ale się lubią i szanują, to naturalne jak w rodzinie. W Polimexie nikt się nie kłóci i zapewno nikt się nie lubi o szacunku nie wspominając. W mojej ocenie nie jest to miejsce, w którym można rozwijać swoje umiejętności i pomysły. Praca tutaj to perspektywa samotnej walki z przeciwnościami i ciągła świadomość, że nie pracujesz dla siebie. Jedynie co uzyskasz to niską samoocenę. Nie sądzę, żeby ktoś z dużym doświadczeniem odnalazł tam miejsce dla siebie. Ci dwaj sztywniacy wywarli na mnie bardzo negatywne wrażenie wizerunku firmy, co w mojej pracy redakcyjnej kiedyś może wypłynąć krytyką i tak działa marketing firmy Polinex.
14
Była 2017-07-05 16:21
Od razu widać, że nie jesteś szeregową pracownicą tylko siedzisz na wysokim stołku w firmie i nic nie widzisz. Przez takich jak ty wielu fachowców odeszło z tej firmy właśnie dlatego, że mamy też wolny kraj - wolny od Polimexu - co wszystkim polecam. Twoja ironia i uśmieszki dają swiadectwo tego, jak chora jest ta firma.
2
Była 2017-07-05 16:29
Mylisz sie, i w Polimex jak i poza nim wiodło i wiedzie mi sie dobrze. Czego nie mogłem przeboleć w Polimex to chamstwa, absurdu, mobbingu, kłamstwa, szpiegowania, knucia, donosicielstwa, lizustwa i kolesiostwa kosztem i na niekorzyść normalnych pracowników.
9
Niebyla 2017-07-05 16:33
Czy byla to jest ten zezowaty grubasek co sie na niczym nie znal ? Temu to faktycznie lepiej sie na kablu odbtelefonu komorkowego Powiesic lepiej go nie sluchac
A ten smieszny facio od marketingu to musi byc fejk pisany przez byla bo facio od marketingu by umial pisac po polsku i nie robilby takich idiotycznych akapitow . Poszet do polimexu a pisze o polmeksie i polinexie zalosne kandydat specjalnej troski
8
Była 2017-07-05 18:56
No widzisz, potwierdziłaś tylko fakt, iż w Polimex jest taka rotacja, że nawet nie pamiętasz, kto tam w ostatnim czasie tam pracował. Sama zapewne nie pracujesz tam dłużej niż rok, więc się nie wymądrzaj, bo tylko sie ośmieszasz swoimi domysłami.
4
Była 2017-07-05 19:13
Trafnie opisana codzienna sytuacja w Polimex. Kierownictwo nic nie wie, na niczym sie nie zna i nic nie potrafi. Za to oczekuje od innych gotowych pomysłów za friko. Mocni są tylko w gębie i abstrakcyjnych pomysłach.
11
Naprawde byly 2017-07-06 08:22
Nikk ja po odejsciu z polimexu założyłem firme niezłe mi sie kreci szukam marketingowcy specjalnej troski. Podaj namiar to dostane dofinansowanie z pfron
9
Biznesmen 2017-07-06 21:48
To na prawde nietypowa inteligencja u tego od marketingu. Najpierw sie zali ze chcieli żeby on przedstawial pomysly a potem sie zali ze praca napewno jest odtworcza. Ja bym na miejscu Janusza W sprawdził czy ten facio nie uciek z wariatkowa. Polimex musi mieć pelne odliczenie z pfeon skoro go nie chcieli. Ale ja dam więcej niz naprawde byly. Dawaj namiary nikk
6
Była 2017-07-07 06:44
Oto cały Polimex : na krytykę odpowiada chamstwem zamiast wyciągać z niej wnioski. Nawet apel pracowników o godne warunki pracy nie robi na nim wrażenia.
8
Mimowszystko.org 2017-07-07 11:38
Była i nikk- zapraszamy. Nikk to wiadomo czemu a była tez rozumuje "nietypowo"
7
Była 2017-07-07 12:12
Cały polimex najpierw zatrudnia myślących inaczej a potem się z nich wyśmiewa na forum
10
Była 2017-07-07 19:19
No po latach pracy w Polimex, to można myśleć nietypowo, bo tam właśnie wszyscy tak myślą - czyli wbrew logice i zdrowemu rozsądkowi. Nie ma chyba takiej drugiej firmy, która chce kształtować rzeczywistość wg własnego wyobrażenia i dziwi się, że wszyscy się pukają w czoło.
12
Mogolizm 2017-07-10 11:29
Czy jesteście pewni, że nie można napisać o firmie nic dobrego? To bardzo niedojrzałe zachowanie, wyśmiewanie się z innych, może niektórym sprawia przyjemność. Firma poradzi sobie z takimi "pracownikami" bo jest silna.
1
Była 2017-07-10 19:18
Firma jest tak silna, jak silni są jej pracownicy. A pracownicy w Polimex są bezsilni.
11
kosmos 2017-07-11 14:18
zatrudnijcie sie tam , a będzie WAM dane
Mango 2017-07-15 18:50
Zawsze może być gorzej, być może jakiś gorszy czas dla firmy i dla pracowników. Słyszałem sporo dobrego o firmie i nawet złożyłem cv, teraz czekam czy zadzwonią i zaproszą na rozmowę. Czego mogą oczekiwać?
Była 2017-07-16 12:31
Najgorszego czyli tyrania za grosze i rąbania na każdym kroku. Będziesz żałował...
2
Była 2017-07-20 08:46
Rozszyfrujemy kolejne ogłoszenie o prace, tym razem
Kierownik Działu Sprzedaży
Opis stanowiska:

Zarządzanie działem sprzedaży (Będziesz jak ten pasterz chodził za samodzielnymi handlowcami i zaganiał ich do roboty, o której oni wiedzą więcej niż ty. Najlepiej jakby nie wstawali od biurek i nie rozłączali telefonów. Wyzwanie dla niespełnionych mundurowych, klawiszy itp.)
Wymagania:

Wysokie umiejętności negocjacyjne; (możesz je mieć ale nie przyda ci się to, bo w praktyce nic nie możesz. Wszystkie decyzje podejmuje dyrektor i prezes)
Znajomość nowoczesnych technik sprzedaży i marketingu; (ta firma działa jak za komuny, nawet jak się znasz na sprzedaży i marketingu, to i tak będziesz musiał trzymać sie zasad Polimex, czyli sprzedaż jak na rynku bałuckim)
Doświadczenie w zagadnieniach ad words; ( nie musisz sie znać, bo mało kto w firmie sie na tym zna więc możesz ściemniać, że coś tam wiesz)
Umiejętność zarządzania zespołem; (zespołu praktycznie nie ma, bo cały czas ktoś odchodzi, więc wystarczy, że będziesz siedział w akwarium i robił groźne miny)
Nastawienie na efekt;(możesz sie nastawiać ale efektów nie będzie, bo albo nie ma kim robić albo ci dyrektor wszystko rozwali)
Energiczność w działaniu; (przyda się podczas pracy w nadgodzinach i soboty)
Minimum 3-letnie doświadczenie na podobnym stanowisku.( niekoniecznie wymagane, ostatnio mało który kierownik je miał, a przewineło się już ze 3 w ostatniej pięciolatce)
Oferujemy:

Pracę z możliwością rozwoju zawodowego;(bujdy, niczego sie nie nauczysz poza okłamywaniem ludzi, z którymi będziesz pracował)
Nowoczesne narzędzia pracy;(z nowoczesnych masz tylko Iphone, reszta to zabytki)
Atrakcyjne wynagrodzenie; (może 5 k może 6 k, więcej nie, wiec szału nie ma)
Pracę od zaraz;(ostatniego kierownika wystawili za bramę obarczając winą za wszystkie niepowodzenia Polimex, nie wytrzymał nawet roku a szkoda)
Stabilne zatrudnienie.(nie ma czegoś takiego, jak stabilne zatrudnienie w Polimex, nawet nie wiesz kiedy przestajesz pracować i nie ma znaczenia dzień i godzina, ochrona cie wyprowadza i już nie wracasz). Wszystkim chętnym na to stanowisko życze mocnych nerwów i znalezienia dobrego psychiatry. Przyda sie po zakończeniu pracy w Polimex.
22
Obecny 2017-07-25 11:36
Gdyby było w firmie tak jak piszecie to firmy by nie było. Może lepiej zając się pracą a nie obserwować innych?
Była 2017-07-25 14:40
No widzisz, cuda sie zdarzają, firma istnieje tylko obroty maleją. Ile już jest na minusie? Dwie bańki?
Gdyby było inaczej, niż pisze sie na tym forum, to nie komentowałbyś wpisu. A na pytanie, po co obserwować innych odpowiem ci, że po to, aby inni nie wpadli w to samo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ludzkie, nieprawdaż?
9
Analityk 2017-07-31 10:04
Dobra postawa żeby uczulić innych przed problemami. Tylko, że ja nie wierzę niektórym opiniom ponieważ robią to złośliwie ludzie często zwolnieni z firmy
1
Była 2017-07-31 14:51
Tak, oczywiście, dla Ciebie i całego Polimex mówienie prawdy o firmie to złośliwość. To czym nazwiesz kłamstwa, którymi karmicie ludzi? Może życzliwością? Dla twojej wiadomości - ja nie zostałam zwolniona, sama odeszłam, bo nie mogłam już wytrzymać tych wszystkich głupot i tej chorej atmosfery w firmie. Wszystko co piszę, to prawda i nie staram się być złośliwa a jedynie przestrzec innych, żeby nie znaleźli się w takiej sytuacji jak ja jakiś czas temu. Jest wiele normalnych firm, gdzie można normalnie pracować i rozwijać się zawodowo. Niech Polimex się zmieni na lepsze i skończy z XIX wiecznym kapitalizmem, bo to nie te czasy już, a ludzie sami przyjdą i będą pracować. Nie trzeba będzie tyle wydawać na Pracuj.pl.
11
mała 2017-08-03 08:24
a czy możecie powiedzieć jakie zarobki są w firmie np w biurze czego można się spodziewać
Miron 2017-08-03 10:55
Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć na jakie warunki może liczyć kierownik działu sprzedaży? Myślę o wszystkim poza pensją oczywiście. Jaka jest atmosfera bo niektóre wpisy trochę są zastanawiające? Z góry dziękuję
Aktualnie 2017-08-03 17:35
Zobacz co napisała Była.
2
Ja 2017-08-03 18:58
W ch kokosow ps sprawdz opinie i ocene pracodawcy recydywisty
Była 2017-08-03 18:59
3 k to max, na premie nie licz nawet. Tyle zarobisz w każdej innej firmie na luzie i z pocałowaniem w rękę.
2
mariolka 2017-08-03 19:00
O to prawda z tymi antykami sprzet sluzbowy marzenie
Solanż 2017-08-09 15:10
Czy jesteście pewni, że nie da się napisać o firmie coś pozytywnego? Wszędzie zdarzają się w karierze okresy gorsze. Ponadto nie ma idealnej firmy i zawsze może komuś zwyczajnie nie odpowiadać praca.
sumienie 2017-08-10 06:42
Panie Prezesie, niech Pan się przestanie łudzić. To nie cały świat jest przeciw Panu. Serio...
2
Była 2017-08-10 06:44
Tak, jesteśmy pewni. Pracowałam tam kilka lat i z roku na rok było tylko gorzej. I tak twierdzili wszyscy - nie tylko ja. Każdy, kto odszedł, to twierdził, że to specyfika Polimexu, że w innych firmach jest lepiej, normalnie, po ludzku. W okresie mojej pracy w Polimexu przewinęło się kilkadziesiąt osób. Taka liczba osób nie może się mylić. Poza tym skoro nikt nie pisze nic pozytywnego - poza "sponsorowanymi" wpisami typu: "bardzo mi się tu podoba" itd, to znaczy, że nie ma o czym pisać. Zresztą przekonaj się sam i zatrudnij się tam. Najdalej po 3 miesiącach będziesz wszystko wiedział.
6
Julita 2017-08-11 15:17
W sieci pojawiła się oferta pracy dla kandydatów na Specjalistę ds. Sprzedaży - czy ktoś z forumowiczów może podzielić się informacjami na temat tego stanowiska? Jakie są oferowane warunki zatrudnienia? W jakim systemie jest praca (stałe godziny, czy system zmianowy)? Te informacje będą pomocne dla osób, które są w trakcie poszukiwania pracy.
mariolka 2017-08-11 18:30
Uciekaja oj uciekaja ludziska bo ile mozna robic prawie za darmo, rezim to byl za Stalina,ale na szczescie mamy Pis i prawp wuboru ,a prezez moze sobie teraz nadmuchac pracownikom . Cxasy panszczyznianej pracy sie skonczyly.
Była 2017-08-11 22:46
Warunki zatrudnienia: umowa o pracę max 3 k brutto plus premia ale dopiero po 3 mies. Premia kwartalna - jeżeli jest wzrost sprzedaży, wiec bym na nią nie liczyła a nawet jak będzie, to jakiś ochłap. Po próbie umowa na rok. Wymagany język obcy. Nie ma procentu od sprzedaży, nie liczy się sprzedaż przez Internet. Oceniają cię za sprzedaż na nowych klientach - tyle tylko, że kto miał kupić, to już kupił w Polimex a branża nie jest jakoś bardzo rozwojowa. W praktyce ograniczają ci do maksa pole działania liczące się do twojej sprzedaży, więc trzeba być cudotwórcą żeby coś wykrzesać z tego. Ciężko znaleźć większego klienta więc ci powiedzą, że nic nie robisz. Poza tym będziesz dostawał różne dziwne zadania typu znajdź coś czego nie ma, dowiedz się czegoś, czego nikt ci nie powie i przewidź coś, czego nie da się przewidzieć. Ponadto usłyszysz wiele bajek o tym jak niedobrzy są ludzie, którzy właśnie odchodzą z firmy itd.
Praca pn-pt na 1 zmianę, żadnych nadgodzin, żadnych wyjazdów do klientów (mają przyjechać do Polimex), kontrola na każdym kroku, sprawdzanie maili i stron na które wchodziłeś, grzebanie w śmieciach, rewizja biurka, szpiegowanie, donoszenia, inwigilacja, rozsiewanie plotek.
Podoba się, to aplikuj. Jak chcesz, żeby Cię przyjęli, to napisz, że będziesz tyrał za grosze, to masz angaż w kieszeni.
10
Konrad 2017-08-15 15:39
Polimex.net to spoko firm i niezadowoleni lepiej jak odejdą.
Była 2017-08-17 16:28
O czym ty piszesz. Jak odejdą wszyscy niezadowoleni, to zostaną tylko kierownicy, dyrektor, zarząd i może kasjerki. Kim wtedy będziecie robić?
2
Jarecki 2017-08-20 16:38
W każdej firmie znajdzie sie parę osób które psują atmosferę. Podpuszczają innych i dokuczają jak ktoś chce pracować dobrze. @Była Nie musisz się martwić, zostaną tacy ludzie którym chce się pracować w Polimex-ie
1
Zostaw swoją opinię o polimex.net - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie polimex.net