brak logo

polimex.net

Łódź

Opinie o polimex.net

zarobiony 2017-05-26 15:48
Jaki brak premi ? Ja dostaje co miesiac . wszyscy inni po probnym tesz
5
Qwerty 2017-05-27 06:56
Chyba odcisków na stopach.
Jesli ktos pracuje sumiennie ale ma inne zdanie niz kiero nie ma co liczyc na choćby złotówkę wiecej !
2
Okradziony z premii 2017-05-27 14:37
Wszystko prawda kiero kazał mi wyłożyć towar na półki a ja miałem inne zdanie i mnie okrat z premii
4
Lukas 2017-05-31 21:06
Praca to nie bazar żeby sie targować. Są ludzie do pracy i do kierowania i o co chodzi? Najważniejsze , że firma jest ok.
4
Zatrudniona 2017-06-01 11:46
Polimex to nie korporacja . Zarząd Spółki zmienił się a co za tym idzie zmieniła się także koncepcja zarządzania. Ci, którym zmiany nie odpowiadały odeszli na fałszywe zwolnienia, o czymś to świadczy?! Premia dotąd traktowana była przez pracowników jako coś co się należy, niezależnie od wyników. A teraz premia jest UZNANIOWA i ma na celu motywować do pracy . Trudno o polemikę z zamieszczanymi tu komentarzami .... szkoda na to czasu . Rotacja pracowników ma miejsce w każdej firmie, to normalne zjawisko. Z Polimexu jedni odchodzą sami a inni zostają zwolnieni- i nie jest to widzimisię managementu, tylko stoją za tym argumenty. Ci którzy chcą uczciwie pracować mają w Polimexie swoje miejsce.
6
Zatrudniona bardziej 2017-06-01 17:11
Rotacja w każdej firmie jest to prawda ale czy na taką SKALĘ?!
Niesprawiedliwym jest kiedy każdy dostaje premie ale kiedy każdy nie dostaje premii to już jest sprawiedliwe. hmmm??????????
1
Odesz 2017-06-01 23:03
Odeszłam z tej firmy dzięki Bogu i dzięki zdrowemu rozsądkowi firma mi nie zrobiła krzywdy,ale teraz dopiero otworzyłam oczy jaki piękny jest świat. Ogólnie nie polecam. Brak motywacji pracownika i ta smutna prawda co zrobił pracodawca.
2
Ja 2017-06-01 23:04
Pytanie dlaczego w dziale sprzedaży została tylko jedna osoba
2
Ex 2017-06-01 23:22
Bo na wiecej osób nie stać Polimexu. Oferuje tak małą kasę, że większość odeszła z firmy i pracuje teraz za lepsze pieniądze a potencjalni nowi pracownicy jak usłyszą o zarobkach, to wstają i wychodzą rozbawieni do łez.
3
Gregor 2017-06-04 18:25
O jakiej skali zwolnień mówicie skoro firma potrzebuje zaledwie kilku pracowników do czterech oddziałów? Premia powinna być rzeczywiście uznaniowa dla dobrych i solidnych pracowników. Niezadowolonym z firmy powodzenia w innej pracy.
5
nick 2017-06-08 09:29
OPINIA jest jak d-a, każdy ma swoją. A jeśli ktoś jej nie ma to niech sam sobie wyrobi :)
Nie ma sensu sugerować się tymi wpisami, które, co by nie mówić, obrażają wielu wartościowych ludzi. Polimex to nie zakład pracy chronionej, choć jak widać po wpisach niektórych byłych pracowników, powinien już na etapie rekrutacji żądać przedstawienia opinii od psychiatry. No ale cóż.. Polak mądry po szkodzie ;)
You know what I mean... ;)
3
Solennik 2017-06-18 22:02
Jeśli niektórzy pracuj tak w firmie jak się wulgarnie wypowiadają to życzę im sukcesów w pracy. Uważam, że wszędzie może być gorszy czas i trzeba wspólnymi siłami przetrwać.
2
hmmmm 2017-06-22 15:49
Dwie gwiazdki to za duzo jak na ta firme.
7
Lena 2017-06-22 20:28
Czy praca dla specjalisty ds. marketingu jest jeszcze aktualna? Czy ktoś mógłby podpowiedzieć kilka informacji o firmie?
Była 2017-06-23 12:22
Daj sobie spokój z tą firmą, nie zarobisz( usunięte przez administratora )i. Odradzam.
13
Poldek 2017-06-25 22:17
Czy możecie podpowiedzieć mi cos o pracy dla specjalisty ds. inwestycji budowlanych? Czy to duży temat inwestycyjny?
123 2017-06-26 09:48
nie szukajcie odpowiedzi na forum, to nie jest właściwe miejsce :)
2
niebyła 2017-07-01 11:36
Ciekawe sąd masz takie wiadomości?:)))
oj chyba nie było ci tak źle skoro tyle czasu upłynęło a ty nadal nie możesz się z tym pogodzić :)))))
3
Marta 2017-07-04 18:44
Szkoda, że są osoby które swoje niepowodzenia przerzucają na firmę. Polimex to dobry pracodawca. Polecam
5
niebyła 2017-07-05 11:18
Biedactwo..... siłą cię trzymali????? a podobno żyjemy w wolnym kraju.... ;)
6
Naprawde byly 2017-07-06 08:22
Nikk ja po odejsciu z polimexu założyłem firme niezłe mi sie kreci szukam marketingowcy specjalnej troski. Podaj namiar to dostane dofinansowanie z pfron
9
Mimowszystko.org 2017-07-07 11:38
Była i nikk- zapraszamy. Nikk to wiadomo czemu a była tez rozumuje "nietypowo"
8
Mogolizm 2017-07-10 11:29
Czy jesteście pewni, że nie można napisać o firmie nic dobrego? To bardzo niedojrzałe zachowanie, wyśmiewanie się z innych, może niektórym sprawia przyjemność. Firma poradzi sobie z takimi "pracownikami" bo jest silna.
1
kosmos 2017-07-11 14:18
zatrudnijcie sie tam , a będzie WAM dane
Mango 2017-07-15 18:50
Zawsze może być gorzej, być może jakiś gorszy czas dla firmy i dla pracowników. Słyszałem sporo dobrego o firmie i nawet złożyłem cv, teraz czekam czy zadzwonią i zaproszą na rozmowę. Czego mogą oczekiwać?
1
Obecny 2017-07-25 11:36
Gdyby było w firmie tak jak piszecie to firmy by nie było. Może lepiej zając się pracą a nie obserwować innych?
1
Analityk 2017-07-31 10:04
Dobra postawa żeby uczulić innych przed problemami. Tylko, że ja nie wierzę niektórym opiniom ponieważ robią to złośliwie ludzie często zwolnieni z firmy
1
mała 2017-08-03 08:24
a czy możecie powiedzieć jakie zarobki są w firmie np w biurze czego można się spodziewać
Miron 2017-08-03 10:55
Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć na jakie warunki może liczyć kierownik działu sprzedaży? Myślę o wszystkim poza pensją oczywiście. Jaka jest atmosfera bo niektóre wpisy trochę są zastanawiające? Z góry dziękuję
Aktualnie 2017-08-03 17:35
Zobacz co napisała Była.
2
Była 2017-08-03 18:59
3 k to max, na premie nie licz nawet. Tyle zarobisz w każdej innej firmie na luzie i z pocałowaniem w rękę.
4
mariolka 2017-08-03 19:00
O to prawda z tymi antykami sprzet sluzbowy marzenie
Solanż 2017-08-09 15:10
Czy jesteście pewni, że nie da się napisać o firmie coś pozytywnego? Wszędzie zdarzają się w karierze okresy gorsze. Ponadto nie ma idealnej firmy i zawsze może komuś zwyczajnie nie odpowiadać praca.
Konrad 2017-08-15 15:39
Polimex.net to spoko firm i niezadowoleni lepiej jak odejdą.
1
Była 2017-08-17 16:28
O czym ty piszesz. Jak odejdą wszyscy niezadowoleni, to zostaną tylko kierownicy, dyrektor, zarząd i może kasjerki. Kim wtedy będziecie robić?
6
Jarecki 2017-08-20 16:38
W każdej firmie znajdzie sie parę osób które psują atmosferę. Podpuszczają innych i dokuczają jak ktoś chce pracować dobrze. @Była Nie musisz się martwić, zostaną tacy ludzie którym chce się pracować w Polimex-ie
2
Julita 2017-09-11 13:50
@Była - dziękuję za Twoją odpowiedź. Wspominasz, że z pracodawcą podpisywana jest umowa o pracę - to kluczowa informacja dla osób zainteresowanych podjęciem pracy. Często rodzaj zawieranej umowy decyduje o podjęciu pracy w danej firmie. A czy oprócz podstawowego wynagrodzenia o którym piszesz, polimex.net zapewnia dodatkowe benefity?
1
gutek 2017-09-20 20:44
ale na czasookres 2-3 m-ce, żeby znaleźć coś bardziej ambitnego, kreatywnego i finansowego może być?????
wiem 2017-09-22 11:41
Z takim podejściem, to jak najbardziej. Jako poczekalnia między jedną pracą a druga, to spoko :)
2
Stefan 2017-10-01 22:16
Jesteście przekonani, że o Polimex.net nie można napisać coś pozytywnego? Może warto wspomnieć, że to największy w Europie dystrybutor dodatków krawieckich i tkanin. W Polsce ma największą ofertę surowców do produkcji odzieży i innych branż przemysłu.
2
Andriu 2017-10-14 23:04
Co nowego słychać w firmie? Byłem pracownikiem Polimex-u i bardzo miło wspominam swoja pracę w firmie.
1
Była 2017-10-15 15:42
A który moment najmilej? Ten jak cię przeczołgali, ten jak nie dostałeś premii nie wiadomo czemu czy też ten, jak cię wylali nie wiadomo za co?
4
Była 2017-10-19 18:39
Rozszyfrujemy kolejne ogłoszenie firmy Polimex.net. Tym razem:

Opiekun Kluczowego Klienta (tak naprawdę jest tam niewielu kluczowych klientów, większość to płotki)
Miejsce pracy: Łódź
Zadania:
Opieka nad klientami kluczowymi, (dział nazywa się działem sprzedaży, a nie przedszkolem, więc będziesz musiał sprzedawać a nie opiekować się klientami i z tego cie rozliczą)
Rozwijanie długoterminowych relacji handlowych, (będziesz musiał prosić klientów o zaliczki i podpisywanie niekorzystnej dla nich umowy, jak raz się natną, to stracisz w ich oczach)
Rozwijanie sprzedaży w ramach swojego portfela klientów, (klienci nie są przypisani do opiekunów, więc nie udowodnisz, że to twoja sprzedaż, powiedzą, że sam kupił przez internet)
Prowadzenie korespondencji handlowej z klientami. (zwykłe pisanie maili i wysyłanie próbek)
Mile widziane:
Dobra znajomość co najmniej jednego z języków: angielski, niemiecki, czeski, słowacki, rosyjski, (będziesz prowadzić rozmowy handlowe, więc musisz dobrze znać język obcy ale nie zobaczysz za to więcej kasy, ostaniesz tyle samo co ludzie bez języka i niewiele więcej niż ci na hali)
Umiejętności w zakresie komunikacji interpersonalnej, ( umiejętność zwodzenia i czarowania klienta oraz wysłuchiwania jego narzekań co do jakości towaru)
Otwartość, konsekwencja, zaangażowanie w powierzone zadania, (musisz kablować na innych, siedzieć cicho i robić każdą głupotę, jaką ci każą np. sprzedaj coś, czego nie masz komuś kogo nie znasz)
Sprawna obsługa komputera w tym pakietu MS Office. (Wystarczy, że znasz Outlooka, reszta pakietu od przypadku do przypadku)
Oferujemy:
Pracę w firmie będącej liderem na rynku, ( No jeszcze tak ale konkurencja ma taniej i lepiej)
Rozwój kompetencji językowych w kontaktach biznesowych z klientami obszaru B&B, (Na to nie licz, raczej się uwstecznisz, co najwyżej nauczysz się słówek na poziomie pasmanterii)
Stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę, ( na to też nie licz, bo to żart, dają umowę ale nigdy na stałe, zawsze termin a potem wylatujesz)
Wysokie wynagrodzenie: podstawa + premia, ( może coś podnieśli, kiedyś było 3k + premia 0,5k brutto ale to od wielkiego dzwonu, więc jak dla osób z językiem, to śmiech na sali, gdzie indziej dostaniesz co najmniej o połowę więcej za o połowę lżejszą pracę)
Reprezentowanie firmy na targach branżowych w kraju i za granicą, (nic z tego nie wynika, poza tym, że się musisz narobić, nikt ci za to nie zapłaci)
Dobrą atmosferę pracy w pozytywnie nastawionym zespole, (atmosfera zawsze tam jest dobra, dopóki nie przyjdzie dyrektor albo prezes i nie zacznie ci przez ramie patrzeć i wypytywać co robisz, no bo może się obijasz a pozytywne nastawienie mija po 3 miesiącach pracy bo wielokrotnym odbiciu się od muru obojętności i niewiedzy oraz nieudolności kadry kierowniczej)
Ciekawe szkolenia i programy rozwojowe, (szkolenia co najwyżej wewnętrzne typu "pierdu pierdu trala lala, niechaj każdy zapier..la" a program rozwojowy to polega na wymianie pracowników na nowych, rozwojowych i tak co 2 lata)
Przyjazne i komfortowe środowisko pracy, (przyjaźni są zwykli pracownicy, komfort żaden, zaduch, rozwalone krzesła, w okresach przejściowych zimno, bo "awaria pieca" a latem nie chcą klimy włączyć, bo "szefowi zimno")
Możliwość rozwoju zawodowego w strukturach firmy, (raczej dopiero poza strukturami firmy, tak to szklany sufit, brodzik, dreptanie w miejscu)
Ubezpieczenie na życie, (pewnie były wypadki)
Niezbędne narzędzia pracy. (wysłużony telefon NOKIA i kompy z Win7 max)
4
Obecny 2017-10-19 19:08
Premie dostają w firmie osoby, które na to zasługują.@Była Być może nie jesteś w grupie osób do premii!!
Poinformowany 2017-10-20 08:58
Go*work znowu zamieszcza komentarze pod nikiem była
Była 2017-10-20 11:44
Weź przestań. Premia jest uznaniowa ale nikt nie wie jak zyskać sobie uznanie do premii, bo zasady są niejasne. Generalnie możesz dostać 0, 150,300 lub 500 brutto ale nigdy nie wiesz ile, za co i dlaczego. I nikt ci tego nie powie. Wszystko na zasadzie rób i nie pytaj o kasę. Te czasy się już kończą, tak samo jak dostępni pracownicy.
Zorientowany 2017-10-20 16:53
W Na*temat jest dobry artykuł o gowo*rk polecam
Zorientowany 2017-10-20 16:57
W Na*temat jest dobry artykuł o gowo*rk polecam
polimp 2017-10-20 20:35
"w okresach przejściowych zimno, bo "awaria pieca"..." - taka praktyka w polimexie była od zawsze (?), oszczędność o której każdy wiedział. Nawet pod koniec listopada pan kardowicz go nie odpalał, pamiętam że ręce miałem lodowate przed komputerem, dla tego miałem to w tyłku i częściej chodziłem na kawę się dogrzać. Jak teraz o tym myślę to niezła patologia.

"latem nie chcą klimy włączyć, bo "szefowi zimno"..." - tutaj pewnie powód ten sam, ale szkoda że nikt nie zapyta o pokrętła w pokojach, gdzie każdy może indywidualni ustawić temperaturę... pewnie "awaria" i cała klima chodzi tylko na maksa.

PS.
Z tą klimą, jeżeli to prawda to słabo, bo jedyne co wspominam pozytywnie z pracy w biurze polimexu to właśnie klima, gdzie na zewnątrz upał i patelnia w samochodzie, a w biurze przyjemnie i chłodno. Ale widać, że podejście do pracownika się nie zmieniło i nie zmieni - dobrze, że jeszcze macie ciepłą wodę w toaletach i ręczniki papierowe. Bo może z biegiem czasu i ten koszt trzeba będzie wyciąć dla zysku. Płatne toalety dla pracowników? to byłoby coś!
Zonk 2017-10-21 00:22
Widzę ze czarny PR na g*worku kwitnie w najlepsze. Aż się słabo robi jak się czyta te paszkwile. Wygooglajcie sobie go*work natemat i będzie jasne ile warte są te tzw. opinie o Polimex.net pisane przez niejakie Byłe.
Zostaw swoją opinię o polimex.net - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie polimex.net