brak logo

polimex.net

Łódź

Opinie o polimex.net

Żaba 2017-02-17 08:43
Prace w biurze/logistyce też można pod to podciągnąć? Myślałam, że dyskusja dot. pracy na hali...
Gertrud 2017-02-21 17:40
Jak się nie ma do czego przyczepić to trzeba oczernić? Wszędzie bywa różnie, raz lepiej raz gorzej, ale w sumie firma jest spoko. Można jeszcze zmienić pracę.
1
Julita 2017-03-11 10:37
Polimex.net to potentat w swojej branży, wysokie standardy narzuca zdobyta na rynku pozycja. Firma posiada obecnie kilka Ofert pracy, i jeśli ktoś jest zainteresowany można wysłać CV na adres Email: bok@polimex.net
2
pracownik 2017-03-12 17:33
żałosne dyrekcja już się nie podpisuje hahahahahaha
5
Szok 2017-03-25 00:38
Kurde chcialam tam aplikowac, ale nie warto dobrze, ze taki portal istnieje pozdro
5
Iza 2017-03-28 10:44
Polimex.net to fajna firma, ja tu pracuję i myślę, że niektóre wpisy mają na celu zemstę za "dobrą" pracę.
3
Pracownik 2017-03-31 07:25
A co Pani ma w zamian? Co takiego oferuje ta firma wczasy pod grusza czy ciasto nq dzien koniec?
1
Doroty 2017-04-05 10:33
Polimex.net poszukuje kierownika działu zaopatrzenia- branża florystyczna czy to jeszcze aktualna oferta? Trochę zmartwiłam sie po lekturze wpisów. Ja słyszałam o firmie dobre opinie i dlatego chyba sprawdzę.
2
Janusz Hawrot 2017-04-05 12:07
Oczywiście zachęcamy do złożenia oferty. Lepiej polegać na opinii pracowników, niż na tych wpisach.

2
Jadzia 2017-04-05 20:10
Czyli na forum wpisy są od konkurencji, myślałam że są to opinie pracowników.
2
gość 2017-04-06 06:39
oj Janusz, nie ma to jak rozmawiać samemu ze sobą na goworku...
5
Była 2017-04-06 17:49
Jadzia, to są wpisy pracowników bo przecież Polimex nie ma konkurencji, a nawet jakby miał, to konkurencja wolałaby po prostu zapłacić więcej pracownikom niż pisać hejty na Goworku.
4
Gregor 2017-04-12 11:56
Polimex.net potrzebuje aktualnie do pracy człowieka na stanowisko kierownika hurtowni, czy ktoś mógłby coś powiedzieć? Mam zamiar składać cv tylko dobrze by było coś więcej wiedzieć. Jak prowadzą rekrutację, jeden czy więcej etapów? Ilu ludzi pracuje w hurtowni?
2
Kadrowa 2017-04-22 12:47
Słyszałam, że Polimex.net poszukuje specjalisty ds. kadr i płac. Mam ochotę złożyć cv ale chciałabym dowiedzieć się coś więcej.Jak prowadzą rekrutację? Jaka jest ogólnie atmosfera w firmie? Czy do podstawy dochodzą jakieś dodatki np. dodatek socjalny?
3
aktualnie 2017-05-01 12:56
Wydaje się jednak, że firma zmierza w tą lepszą stronę, czas pokaże. Do zainteresowanych pracą - przyjdź, zobacz, sam/a oceń. Czy dobrze, czy źle? Najlepiej samemu ocenić, różne bywają oczekiwania. Moja ocena neutralna. Znam firmy gdzie jest znacznie gorzej.
2
Była 2017-05-01 23:44
Otóż nigdzie nie będziesz miał tak źle jak w Polimex.net. Jak myślisz, czemu jest tyle ogłoszeń o pracę, skoro jest tak dobrze? Czemu ludzie stamtąd odchodzą? Każdy, kto odszedł potwierdzi, że wszędzie jest lepiej! Jak nie wierzysz - twoja sprawa ale przygotuj się na piekło...
9
Gość 2017-05-02 14:45
Witam, co powiecie o stanowisku kasjer-sprzedawca? Zarobki, praca, atmosfera? Będą dzwonić do bylego pracodawcy o referencje. Mało kto to robi
1
Londek 2017-05-05 12:35
Czy jesteście pewni, że o firmie nie można powiedzieć nic dobrego? Może jest o czym rozmawiać z osobami decyzyjnymi? Jakieś rady pomogą we wspólnej sprawie?
1
Gośka 2017-05-09 16:20
Czy ktoś jest zorientowany jakie zarobki można wyciagnąć na stanowisku specjalisty ds. sprzedaży i obsługi klienta? Czy to jest płaca prowizyjna czy inaczej?
aktualnie 2017-05-14 01:20
W dziale sprzedaży jest tylko jedna kobieta handlowcem i nie wydaje mi się, aby to był jej wpis ...

?
2
Ciekawy 2017-05-14 10:48
Wlasnie mezczyzni tez??
5
aktualnie 2017-05-14 14:01
O Bosze, poziom dyskusji osiagna dno, szkoda atramentu na ciag dalszy
Danka 2017-05-15 08:41
Co nowego słychać w firmie? Słyszałam, że ciągle wprowadzane są produkty nowych marek – jak nici Picasso, Mozart, Star, wkłady Weber Einlagen i wiele innych. To dla pracowników sygnał, że w firmie dzieje się dobrze i praca nie jest zagrożona. Ja złożyłam cv i czekam.
2
Klara 2017-05-19 09:04
Polimex.net fajna firma i praca tu bardzo mi odpowiada.
3
Ciekawy 2017-05-22 17:00
Czemu kasowane są opinie mówiące prawde o polimexie, nie widziałem w nich nic co,moglo by kogoś obrażać. Zwykła prawda o warunkach które tam panowały.
Sami wystawiacie sobie laurkę !
Przepracowany 2017-05-22 20:14
Mogą sobie kasować. Każdy normalny człowiek najpóźniej po 3 miesiącu zorientuje się, jaki błąd popełnił zatrudniając się w Polimex.net i zmieni pracę na lepszą.
2
Stefan 2017-05-24 08:26
Szkoda, że forum służy niemalże wyłącznie do wylewania hejtu. Może jednak coś dobrego o firmie powiecie?
2
Już niedługo 2017-05-24 23:37
Od czego by zacząć hmmm... chyba tylko że jeszcze pensja jest wypłacana marna bo marna ale jest . Coraz mniej pracowników wszyscy uciekają na zwolnienia więc w szatni ścisku nie ma. jak coś to polecam ja jestem na zwolnieniu więc możesz się wprowadzać :)
2
Czas na Zmiany 2017-05-25 21:14

My pracownicy- który pracują aktualnie – w pełni zaangażowani w pracę i fizycznie i sercem. Lubimy i chcemy pracować w tej firmie. W pełni angażujemy się w realizowane zadania .Nie zawsze identyfikujemy się z wpisami powyżej. Często pracujemy na 200% ze względu na nadmiar obowiązków lub braki kadrowe. Nie chodzimy na zwolnienia ,nie narzekamy, nie nawalamy. Pragniemy jednak zmiany „panującej kultury organizacyjnej „ – Ciągła wymiana kadry wprowadza chaos między nami pracownikami a nasza komunikacja jest NIE efektywna. Jesteśmy zdezorientowani i zmęczeni. Bardzo trudno wzajemnie się współpracuje jeżeli ciągle jest ktoś nowy. Być może sami zastanawiamy się czy nie odejść ? Czy jest szansa aby to zmienić? Czy można to zatrzymać ? To właśnie ludzie są kluczową siłą napędową firmy. Czy można tych pracowników na których można liczyć, sprawdzili się , pracują efektywnie- docenić ??? ILE TAK NAPRAWDĘ FIRMĘ KOSZTUJE CIĄGŁA WYMIANA KADRY?? Czy oferowanie niskich zarobków to jest oszczędność ??? Wiele ludzi nabyło w tej firmie ogromne doświadczenie i odeszło. Profity i śmietankę zbiera konkurencja. Pozyskanie i przystosowanie pracownika do charakteru pracy jest najdroższe. W tej firmie- znajduje się diament- doszlifowuje- i oddaje za darmo bez wzruszenia ramionami!

Satysfakcja pracowników → Większa stałość zatrudnienia → Wyższa produktywność pracowników → Wzrost poziomu jakości usług → Wzrost lojalności Klientów → Rozwój przedsiębiorstwa

Dla nas atmosfera jest bardzo ważna bo przebywamy ze sobą codziennie co najmniej 8h- w tygodniu więc więcej czasu w firmie ze współpracownikami niż w domu z rodzinami. Ciągłe zmiany kadrowe , brak premii sprawia, że klimat w firmie staje się nie do zniesienia. Pewnie premii mogłoby wcale nie być gdyby podstawy nie były niższe niż w Biedronce.
Duża rotacja pracowników to symptom słabości firmy, wskazujący na niewłaściwe i nieudolne zarządzanie ludźmi, co zagraża pozycji firmy na rynku.
Mała rotacja pracowników to stabilny zespół, zaś firma jest uznawana za wiarygodną i cenioną przez klientów.
Firma ma potencjał bo zatrudnia ludzi w których jest moc. Druga sprawa czy to dostrzega?
My chcemy pisać pozytywnie ale dajcie nam argumenty!

Zalety
-praca 8.30- 16.30 od pn-pt
- szybko mija czas- dużo się dzieje
-współpracownicy

Wady
-duża rotacja
-brak szkoleń
- brak premii
- pensja dopiero 10 –tego
- brak pakietu socjalnego
- niskie zarobki
- brak właściwej organizacji
- brak szansy na awans
- umowy krótkoterminowe( 1 rok najwyżej)
11
na zwolnieniu 2017-05-25 22:46
Jaka konkurencja ta firma nie ma konkurencji nie słuchasz zarządu :) nie łudź się znajdź lepszą pracę OLX i będzie lepiej jak większość.
4
Zawiedziony 2017-05-25 23:00
Konkurencji może i nie ma ale...... Plankton rośnie a piranie z czasem i rekina zjedzą ........
Chyba że właśnie o to w tym wszystkim chodzi ........
7
Na jeszcze dlozszym zwolnieniu 2017-05-26 13:21
Jako lepszo prace ? ? Lepiej isc na zwolnienie . robota to gupota
3
zarobiony 2017-05-26 15:48
Jaki brak premi ? Ja dostaje co miesiac . wszyscy inni po probnym tesz
2
Qwerty 2017-05-27 06:56
Chyba odcisków na stopach.
Jesli ktos pracuje sumiennie ale ma inne zdanie niz kiero nie ma co liczyc na choćby złotówkę wiecej !
1
Okradziony z premii 2017-05-27 14:37
Wszystko prawda kiero kazał mi wyłożyć towar na półki a ja miałem inne zdanie i mnie okrat z premii
1
Lukas 2017-05-31 21:06
Praca to nie bazar żeby sie targować. Są ludzie do pracy i do kierowania i o co chodzi? Najważniejsze , że firma jest ok.
1
Zatrudniona 2017-06-01 11:46
Polimex to nie korporacja . Zarząd Spółki zmienił się a co za tym idzie zmieniła się także koncepcja zarządzania. Ci, którym zmiany nie odpowiadały odeszli na fałszywe zwolnienia, o czymś to świadczy?! Premia dotąd traktowana była przez pracowników jako coś co się należy, niezależnie od wyników. A teraz premia jest UZNANIOWA i ma na celu motywować do pracy . Trudno o polemikę z zamieszczanymi tu komentarzami .... szkoda na to czasu . Rotacja pracowników ma miejsce w każdej firmie, to normalne zjawisko. Z Polimexu jedni odchodzą sami a inni zostają zwolnieni- i nie jest to widzimisię managementu, tylko stoją za tym argumenty. Ci którzy chcą uczciwie pracować mają w Polimexie swoje miejsce.
3
Zatrudniona bardziej 2017-06-01 17:11
Rotacja w każdej firmie jest to prawda ale czy na taką SKALĘ?!
Niesprawiedliwym jest kiedy każdy dostaje premie ale kiedy każdy nie dostaje premii to już jest sprawiedliwe. hmmm??????????
1
Odesz 2017-06-01 23:03
Odeszłam z tej firmy dzięki Bogu i dzięki zdrowemu rozsądkowi firma mi nie zrobiła krzywdy,ale teraz dopiero otworzyłam oczy jaki piękny jest świat. Ogólnie nie polecam. Brak motywacji pracownika i ta smutna prawda co zrobił pracodawca.
Ja 2017-06-01 23:04
Pytanie dlaczego w dziale sprzedaży została tylko jedna osoba
1
Ex 2017-06-01 23:22
Bo na wiecej osób nie stać Polimexu. Oferuje tak małą kasę, że większość odeszła z firmy i pracuje teraz za lepsze pieniądze a potencjalni nowi pracownicy jak usłyszą o zarobkach, to wstają i wychodzą rozbawieni do łez.
2
Gregor 2017-06-04 18:25
O jakiej skali zwolnień mówicie skoro firma potrzebuje zaledwie kilku pracowników do czterech oddziałów? Premia powinna być rzeczywiście uznaniowa dla dobrych i solidnych pracowników. Niezadowolonym z firmy powodzenia w innej pracy.
2
nick 2017-06-08 09:29
OPINIA jest jak d-a, każdy ma swoją. A jeśli ktoś jej nie ma to niech sam sobie wyrobi :)
Nie ma sensu sugerować się tymi wpisami, które, co by nie mówić, obrażają wielu wartościowych ludzi. Polimex to nie zakład pracy chronionej, choć jak widać po wpisach niektórych byłych pracowników, powinien już na etapie rekrutacji żądać przedstawienia opinii od psychiatry. No ale cóż.. Polak mądry po szkodzie ;)
You know what I mean... ;)
1
ojojoj 2017-06-14 20:07
Ja mysle.,ze trzeba przebadac psychiatrycznie prezesa, ktory wyszedl z kicia i na pewno psycha mu siadla po paru ladnych latach wakacji tam . Takze kogo trzeba badac to trzeba . Pozostaje tylko pytanie czego sie spodziewac po takim pracodawcy?
1
ojojoj 2017-06-15 16:39
Kasjerki sa zdrowe tylko zmeczone i sterroryzowane przez panujacy rezim .takze szapo ba dla nich.
??? 2017-06-18 10:41
Zmęczone chyba kapowaniem jedna na druga i plotkowaniem bo na pewno nie porzadna praca.
3
Solennik 2017-06-18 22:02
Jeśli niektórzy pracuj tak w firmie jak się wulgarnie wypowiadają to życzę im sukcesów w pracy. Uważam, że wszędzie może być gorszy czas i trzeba wspólnymi siłami przetrwać.
1
hmmmm 2017-06-22 15:49
Dwie gwiazdki to za duzo jak na ta firme.
4
Lena 2017-06-22 20:28
Czy praca dla specjalisty ds. marketingu jest jeszcze aktualna? Czy ktoś mógłby podpowiedzieć kilka informacji o firmie?
Była 2017-06-23 12:22
Daj sobie spokój z tą firmą, nie zarobisz, zdrowie stracisz a na końcu cie wyrzucą jak worek ze śmieciami. Odradzam.
3
Zostaw swoją opinię o polimex.net - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie polimex.net