brak logo

polimex.net

Łódź

Opinie o polimex.net

oman 2016-06-25 16:17
Mam rozmowe o to dstanowisko. W ciągu jakiego okresu przewinęło się az 3 asystentów i dlaczego? kazda podpowiedz bardzo mile widziana
oman 2016-06-25 16:24
Wiem czytałam:-) a wciągu jakiego czasookresu się az tylu ich przewinęło?Fajnie ze jesteś on line. Jakos nie spinam się przed rozmową. Zawsze ktoś z kogos może zrezygnować.
obserwator_debili 2016-07-25 21:34
Gdzie ten proces???? Rok już minął?? Zapomniałaś pozew złożyć, czy sąd cię wyśmiał????
2
Janusz Hawrot 2016-08-09 09:03
Szanowni Kandydaci,

Przy podejmowaniu decyzji o podjęciu zatrudnienia w naszej Firmie nie należy kierować się wpisami powyżej. Wiele z nich nie jest zgodne z prawdą, a te prawdziwe mówią raczej o przypadkach, nie o regule.
Internet, gdzie wpisów dokonuje się anonimowo, nie jest miejscem na polemikę z każdym osobnym wpisem, dlatego odpowiem ogólnie:
Jesteśmy firmą nowoczesną, stabilną, krocząca ścieżką rozwoju. Wypłata nigdy się nie opóźnia ani o dzień. Dajemy umowy o pracę. Pracownicy, którzy będą chcieli się związać z Firmą, znajdą w niej stabilne zatrudnienie. Świadczy o tym fakt, że wśród obecnych pracowników kilkanaście osób ma ponad dziesięcioletni a kilka nawet ponad dwudziestoletni staż pracy w naszej Firmie. Są to osoby na wszystkich szczeblach organizacji i we wszystkich oddziałach (z wyjątkiem Pszczyny, która została otwarta niedawno). W firmie jest wielu pracowników, którzy uzyskali awanse stanowiskowe i zajmują obecnie kierownicze stanowiska.

Zachęcam do podjęcia zatrudnienia u nas.

Pozdrawiam serdecznie
Janusz Hawrot
Dyrektor Polimex.net
6
Janusz Hawrot 2016-08-09 14:24
To był vacat, ale pracownik został właśnie zatrudniony. Może Pan jednak przysłać swoje zgłoszenie. W razie potrzeby skontaktujemy się z Panem. A może dostrzeżemy inne Pana talenty.
Janusz Hawrot 2016-08-09 16:37
W takich przypadkach nie ma potrzeby czekać na nowe ogłoszenia. Nadesłane zgłoszenia zostaną zarchiwizowane i przy kolejnych potrzebach sięgniemy do nich zanim zamieścimy ogłoszenie. Szansa na zatrudnienie wzrośnie. A może jakiś pomysł biznesowy wypali i będziemy chcieli zwiększyć liczbę pracowników w dziale?
dawno temu 2016-08-11 10:49
Przepracowałam w tej firmie dość długo, aby wiedzieć, iż pan Hawrot mija się z prawdą (praktycznie za każdym razem). Większość rzeczy wpisanych tutaj jest prawdą.
22
Janusz biznesu 2016-08-15 12:03
Zgadzam się z przedmówcą co do pana Hawrota, Człowiek który nic nie osiągnął poza ta firmą - mimo licznych prób, tak więc kandydaci miejcie się na baczności. Dodatkowo weźcie pod uwagę spora rotacje i kilka spraw w sądzie pracy tego pracodawcy. Głównie dzięki wspomnianemu dyrektorowi.
20
klientka 2016-08-30 19:32
Mam pytanko do pana dyrektora: kto wprowadzil zakaz przechodzenia ze sklepiku na hale i z powrotem? Ten pomysł to jakieś nieporozumienie tylko utrudnia nam zakupy a pracownikom utrudnia prace. A może macie nas klientów za złodziei. ? Bardzo proszę o odpowiedź.
14
nieprawda 2016-08-31 23:30
Kolego...nie zabiera się głosu w sprawach, o których nie ma się bladego pojęcia. Wpisy może usunąć tylko moderator takiego serwisu - o ile wiesz kto to taki? Nawet pracodawca nie może tego uczynić. Usuwane sa tylko wpisy, ktore łamią regulamin tego serwisu.
Osoba z 16 letnim stażem - o ktorej wspomniałeś - więcej udawała, że pracuje - niż pracowała. Kiedy stawała przed problemem - zamiast go rozwiązać - zamiatała go pod dywan lub udawała, że go nie widzi. Dawała sobą manipulować załodze - nic wiec dziwnego, że ci odpowiadała. Każdy szef chce mieć w swojej firmie osoby lojalny, z inicjatywą i wizją prowadzenia działu, na której czele się stoi oraz umiejące podjąć trafne decyzje. Jeśli dostrzega się w człowieku niepożądane cechy to trzeba się po prostu pożegnać - niezależnie od tego czy pracowało się w firmie rok czy 16 lat.
Jeśli płaczesz po osobie bez wizji i inicjatywy a osoby kompetentne i lojalne wyzywasz od kapusiów - oznacza to tylko tyle, że sam jesteś cwaniakiem, kombinatorem i osobą mało wartościową....A prawda jest taka, że pracujesz w tej firmie i dostrzegasz tylko to co jest wygodniejsze dla Ciebie a nie dla firmy.
2
by 2016-09-01 09:00
Człowieku jaka wizja,przecież tam pachnie jeszcze komuna. Od ponad 10 lat nic sie nie zmienia- oczywiście oprócz ludzi a ty będziesz pisal ze cos zmieniasz. Zawsze kiedy ktoś byl na zebraniu"rady" siedzial cicho i tylko wchodzil w dupsko zarzadowi. Taka jest prawda. Albo gadal kto zle pracuje i ilr premi zabierzemy ludziom. Jestes zwyklym kretynem jak pisxasz takie rzeczy
8
Janusz Hawrot 2016-09-01 11:24
Drodzy kandydaci,

Nie sposób polemizować z anonimowymi opiniami w internecie. Wiemy zresztą, że na forach, jak niniejsze, wpisują się praktycznie wyłącznie pracownicy, którzy z takich czy innych powodów w danej firmie już nie pracują. Już choćby z tego powodu nie da się wyrobić opinii o firmie na podstawie tych wpisów - do tego trzeba by było porozmawiać z obecnymi pracownikami, do czego zachęcam.

Jako twarde dane przedstawię tylko, że średnia stażu pracy w działach handlowych wynosi u nas blisko 6 lat a mediana ponad 4. Proszę porównać to z innymi firmami.

Pozdrawiam
Janusz Hawrot
2
SnejX 2016-09-01 20:43
Czy ktoś z Was może pomóc?
Pojawiło się ogłoszenie na stanowisko Administrator Systemów Informatycznych. Firma się rozrasta i potrzeba dodatkowych osób, czy poprzednik ucieka i potrzeba kogoś na jego miejsce?
Może jest ktoś z działu informatyki i podpowie jak wygląda sytuacja . Jaka jest atmosfera, ludzie, przełożony.
ojj 2016-09-03 09:49
Tak zwana wymiana kadry.
7
ojj 2016-09-03 09:50
Tak zwana wymiana kadry.
Ktos 2016-09-15 20:42
Firma nie oferuje nic oprócz suchych i mało widzialnych pensji, nic dla ludzi. Chore perelowskie zasady, zatrzymali się w czasach komuny. Dlatego ludzie uciekają.
9
klient 2016-09-15 22:03
Panie Dyrektorze. Chodzi mi konkretnie o Poznań, nigdy tam nie było tak żle z obsługą jak jest teraz, ale to nie jest wina załogi, bo kierownictwo jest beznadziejne. Pani kierownik pracuje tam już kilka lat i nie wie co ma na sklepie, więcej o towarze dowiaduje się od waszego byłego już pracownika ( nie pracuje u was chyba ok. 2 lat) , który pracuje w innej hurtowni tkanin, także proszę nad tym się zastanowić, pzdr.
1
Fortis 2016-09-16 17:54
Proces rekrutacyjny to jest jakaś tragedia. W wielu rekrutacjach brałem udział , ale ta mnie zaskoczyła żenującym poziomem. Nie tylko kandydat musi dobrze wypaść na rozmowie, a pracodawca wypada zdecydowanie poniżej poziomu mułu. Absolutny brak profesjonalizmu. Nie polecam.
13
ktos 2016-09-20 23:34
wykorzystywanie pracownika, nie wolno sie spóźniać nawet minuty dwa razy sie spoznisz i masz po marnej premii. Pelna inwigilacja pracownika i postrzeganie ludzi jako zlodzieji.
Zero jakiegokolwiek ,to nie jest firma, ktora umozliwia rozwój i w której dobrze zarobisz.
13
Huncwot 2016-09-23 08:35
"Jako twarde dane przedstawię tylko, że średnia stażu pracy w działach handlowych wynosi u nas blisko 6 lat a mediana ponad 4. Proszę porównać to z innymi firmami."

To poleciałeś teraz "koleszko" z tematem.
Z tego co mi wiadomo to w DS staż nie jest większy niż 2-3 lata (oprócz jeden osoby obecnie).
W DZ też osoby odchodzą do innych firm.

Polimex nie ma nic do zaproponowania, ta praca jest jak kiepski serial w tv nie wiesz po co go oglądasz ale jednak oglądasz.
14
Ktoś kto wie dużo 2016-09-23 18:38
Ciężko się nie zgodzić z powyższymi wpisami. Pan Hawrot kłamie w momencie jak otwiera usta, kandydaci zapamiętajcie to . Jak go zwolnili, firmę założył, upadła, później był dyrektorem, tak go nazwijmy w wulkanizacji, na zbity "pysk" go wyrzucili. Jedyna firma gdzie się przebił to polimex, gdyż szef przyjacielem jest ehhh
22
Zart 2016-10-07 01:35
Nie idz tam bo cię wydymaja, lepiej zapoznaj się z historią właściciela firmy zanim to zrobisz. Jedyny plus to.kasa na czas, ale na próbnym o premii możesz pomarzyć, ta firma nie dba o pracownika zero socjalu, bonów, a premie zabiorą kiedy chcą
14
cyt. 2016-10-18 20:15
cyt. " kłamstwo wypowiedziane tysiąc razy staje się prawdą"
7
cyt. 2016-10-18 20:48
cyt.: " Są trzy rodzaje kłamstw: jest kłamstwo, bezczelne kłamstwo i statystyka"
4
Ul 2016-10-18 21:05
W tym momencie nie jest jakoś bardzo źle, wydaje mi się, że warto spróbować się tutaj dostać, tym bardziej, że specjalista ds sprzedaży zarabia przyzwoicie
była 2016-10-25 18:33
A można wiedzieć który??? Z tego co mi wiadomo, to szału nie ma, nie ma też procentu czy prowizji od sprzedaży. Chyba, że chodzi o zarobki kierownika. A może znowu statystyka - jak wliczyć pensje kierownika, to średnio wychodzi dobrze ☺
12
Polimex - Pszczyna 2016-11-03 15:37
Witam, jeśli chodzi o Polimex w Pszczynie to polecam jedynie ludzi z którymi się super pracuje, a jeśli chodzi o zarobki to przerobisz 3 miesiące i masz tyle samo co pracownik po kilku latach (śmiech), przez cały rok nie dostajesz żadnego socjalu, bonów na święta nic kompletnie bo nie istnieją. Brak awansów na jakieś stanowiska, kiedyś były ale się skończyły, każdy ma te same. Nie narobisz się jakoś w sumie mocno, dla początkujących zaraz po szkole czy studiujących polecam do "czasu" Nie ma co liczyc na podwyżki to już z góry powiem a jak juz będzie to za długim czasem, czyli mam na myśli mniej więcej około 2 lat to 100zl brutto :D Rotacja średnio co 2 lata. Prezes wpada średnio co 1,5 miecha, nie podejmuje nawet pogadac ze starym pracownikiem by zapytac chociaż czemu Pan odchodzi z naszej firmy czy jak się pracuje, lotto Prezesa czemu po co na co pracownik, przecież przyjdzie nowy a co to myśli Prezesa czy Kierownika w Łodzi. Szkolic pracownika to kilka miesięcy by załapał wszystko, ich to nie interesuje, jedynie interesuje go kurz na półkach czy magazynie, by zjee..bac :D Polecam, nie Polecam - wybór należy do Was :)
10
Też K.K.W.D 2016-11-03 16:27
Wdzięczność H....ta wobec swojego pryncypała jest żenująca i budzi obrzydzenie. Żenujące jest też wybieranie takich przyjaciół. Pryncypale czytaj jakie wpisy dostaje najwięcej lajków i wyciągnij wnioski.
10
Marcin Mikołajczyk 2016-11-30 17:07
W sumie po paru latach nic się nie zmieniło , pracowałem na magazynie w Łodzi z 10 lat temu , opinie były skrajne na temat kierownictwa , Pan K. był super kierownikiem jego zastępca już nie , ale można było przeżyć . Brakowało dobrej atmosfery w całej firmie , ludzie byli zestresowani i to był powód problemów . Pozdrawiam Marcin
Ktoś kto wie dużo. 2016-12-01 20:32
O i premia się pojawiła czyli stary zwyczaj gwiazdka to trzeba kogoś wywalić... może kierownika ogłoszenie już jest. Jak widać zwolnienie zamiast bonów na święta. Cały Polimex.net
7
Kostek 2016-12-03 12:51
Tzn.??? Co masz na myśli bo się pojawiło...
Gogo 2017-01-16 14:06
Aplikujcie mają bogaty socjal
??? 2017-01-16 22:12
Niby jaki?
4
Gogo 2017-01-17 12:24
Żaden, praca dla ludzi po studiach aby zdobyć doświadczenie.
1
Była 2017-01-17 22:13
Jedyny socjal to darmowa kawa ze śmietanką. A atrakcyjne wynagrodzenie to mają może kierownicy, reszta biura ma mniej niż w urzędach a pracownicy hali to już w ogóle nędza.
3
Go go 2017-01-18 20:18
Heheh.. Kawa, ale tylko na określony czas bo później brakuje
3
GOLAS 2017-01-20 18:12
Szuka pracy dla kasjera w Łodzi, może ktoś coś wie??
Szok 2017-02-01 18:28
Ciekawe ile pryncypal zapłacił za wypuszczenie z pierdla
7
GOLAREK 2017-02-06 22:39
Fajna firma, szkoda, że nie ma nowych ofert pracy?
1
Dragon 2017-02-11 01:25
Chyba za dużo ludzi już wie co się tam dzieje i wszyscy omijają ta firmę z daleka. Oferty są chyba kupca teraz szukają
5
Gutek 2017-02-15 19:35
Bardzo fajna firma i wiem co mówię ponieważ tu pracuję. Nieszczęśliwi ludzie zawsze znajdą coś żeby oskarżać.
Kpina 2017-02-16 16:58
A podaj imię i.nazwisko skoro tak uważasz
3
Kpina 2017-02-16 17:01
Firma opływa w dobrodziejstwa. Rzeczywiście musi być bardzo fajnie skoro sam dyrektor się wypowiada aby wpłynąć na poprawę opinii o firmie
Żaba 2017-02-16 17:38
Witam, jakieś opnie na temat łódzkiego Polimexu? Z góry dziękuję
pracuś 2017-02-16 23:17
Jak wyżej
Żaba 2017-02-17 08:43
Prace w biurze/logistyce też można pod to podciągnąć? Myślałam, że dyskusja dot. pracy na hali...
pracuś 2017-02-17 20:37
oczywiście zarząd jest jeden czym wyżej tym gorsze pomysły
Kumak 2017-02-20 17:24
Nie dają zarobić ludziom, nic konkretnego nie oferują zresztą czego się spodziewać po pracodawcy,który wyszedł z pierdla
Gertrud 2017-02-21 17:40
Jak się nie ma do czego przyczepić to trzeba oczernić? Wszędzie bywa różnie, raz lepiej raz gorzej, ale w sumie firma jest spoko. Można jeszcze zmienić pracę.
Była 2017-02-21 18:53
Nikt nikogo nie oczernia, to jest wszystko szczera prawda. Co uważasz za spoko w tej firmie ? Traktowanie pracowników jak złodziei , marne pensję czy mobbing?
Zostaw swoją opinię o polimex.net - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie polimex.net