brak logo

CORPO SP. Z O.O. S.K.A.

Łódź

Opinie o CORPO SP. Z O.O. S.K.A.

admin 2015-08-21 08:04:56
Czy w firmie CORPO SP. Z O.O. S.K.A. szanowano cię jako pracownika? Skomentuj i kształtuj rynek pracy.
2
Anonim 2016-02-01 23:32:42
Brak szacunku dla człowieka.
Mr. P. Nikogo nie szanuje , szydzi z pracowników, traktuje jak ....
Wielka rotacja pracowników.
5
Pracownik 2016-02-19 10:01:28
Nie zgodzę się z panią Pani Olu. Pracowała Pani nie cały miesiąc po czym poszła na zwolnienie. Uważam ze to jest zbyt krótki okres, żeby wyrobić sobie wiarygodna opinie. Ja pracuje już w tej firmie od kilku lat i mam zdecydowanie odmienne zdanie. Proszę mi uwierzyć, firma potrafi się odwdzięczyć za sumienna prace.
Proszę pamiętać ze prezes firmy nie jest dobrym wujkiem, który będzie się obchodził z pracownikami jak z jajkiem. Czasami musi być twardy i zdecydowany.
Niestety na takich portalach wypowiadają się tylko pracownicy, którzy poczuli się w jakiś sposób pokrzywdzeni, a nie Ci którzy są zadowoleni z pracy. Pomimo, ze jest ich zdecydowanie więcej to i tak ta jedna osoba jest w stanie popsuć opinie dobrej firmy.
4
Ola 2016-02-22 22:25:15
Dowiedzialam się od osob zaprzyjaznionych iz jest takowy wpis na tym portalu oraz że ktos twierdzi iż wcześniejsza wypowiedź jest moja , nic bardziej błędnego co sprawiło iż pojawił się uśmiech na mojej twarzy gdy to wszystko czytalam.

Sprostowanie

Nie zgodze sie z Panem Panie PRACOWNIKU hahaha
(trzeba być cyt "twardym i zdecydowanym" i podpisać się )
Wnioskuje z Pana wypowiedzi że też się PAN czuje pokrzywdzony skoro na takich portalach PAN się wypowiada.

Ja tego nie pisalam o czym świadczy podpis to Anonim, jakiś kolejny pracownik
Ojej jaka pomyłka "wieloletniego pracownika" ktoś inny pisał, hahaha

Ja nie wstydze sie swoich opinii wiec spokojnie podpisuje sie pod wszystkimi swoimi wypowiedziami.

Choć to prawda że pracowałam krótko , bo w takiej firmie wedlug mnie dłużej się nie da, moja opinia zgadzam się z Anonimem, z tego co widzialam raczej nie ja jedna szybko zrezygnowałam i nadal rezygnują kolejni pracownicy .

Jest to moja opinia jaką mogę mieć i pisać , każdy ma swoją.

Zdziwienie moje jest tym większe bo ludzie piszą pozytywne i negatywne opine fajnie przeczytac rozne opinie i zobaczyć które dominują :)

Zachecam do wypowiedzi innych pracowników bo zawsze trzeba poznać firmę przed zatrudnieniem , by nie tracić czasu, jak rowniez zachęcam do pracy w tej firmie by osobiście poznać ją i o niej napisać.

Pozdrawiam wszystkich :) wspaniałych ludzi którzy JESZCZE tam są :)
6
Pszczoła robotnica 2016-02-25 08:29:06
Zgadzam się z Panią Olą, że ta firma to dno... jeden z Prezesów firmy traktuje pracowników jak swoją własność... Uważa, że jak kogoś zatrudnił i mu płaci to może nim pomiatać do woli, krzyczeć na niego, wyzywać od najgorszych (cytuję: " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w" itd), zarządzać jego czasem wolnym według własnego upodobania, dzwonić o każdej porze dnia wolnego i nocy (bo do jutra zapomni co ma ważnego do powiedzenia- takie są tłumaczenia), nie wypłacać całych diet za wyjazdy zagraniczne, nie dawać urlopów tak naprawdę bez powodu... Lista zarzutów jest długa, gdyż ten człowiek nie szanuje nikogo i niczego mimo, że zyski firmy z których żyje wypracowane są rękoma właśnie jego pracowników... A wydaje mi się, że obgadywanie pracowników za ich plecami do innych podwładnych, wyśmiewanie się z nich, grożenie im zwolnieniami (także oczywiście nie wprost, ale zawsze do osób trzecich) nie jest wyrazem szacunku... Ogólny chaos, łamanie stworzonych przez siebie procedur na każdym kroku, wieczne zmiany decyzji podjętych niemalże przed chwilą i obarczanie pracowników odpowiedzialnością za nietrafione decyzje Prezesa są niestety w tej firmie standardem... Prezes wyprze się każdej swojej niefortunnej decyzji, tego co powiedział... Tak naprawdę najlepiej by było aby swoje decyzje wysyłał mailem- byłby dowód, ale do tego nigdy nie dojdzie, gdyż on musi być nieomylny... Ogólnie rzecz ujmując w firmie panuje atmosfera terroru- gdy Prezes jest w pracy wszyscy stają prawie na baczność- nigdy nie wiadomo kiedy o kogo zahaczy i się na nim wyżyje, a wszyscy pracownicy tak naprawdę bardzo się starają dobrze wykonywać swoje obowiązki, bo chcą mieć z nim jak najmniej kontaktu- rozmowy z nim nie należą do przyjemności... Dobry humor ludziom wraca tylko wtedy kiedy pan Prezes wyjeżdża służbowo na długo, najlepiej do miejsca gdzie gdzie różnica czasu wynosi około 8 godzin... Chociaż każdy jego wyjazd, nawet do lekarza jest bardzo miłe widziany, bo wtedy można oddychać normalnie i nie zabierać telefonu do toalety (tak, tak- za pobyt w toalecie bez słuchawki telefonu też można oberwać, jeśli pan i władca właśnie próbował się dodzwonić). Jeśli chodzi o zarobki to raczej marne za te warunki pracy no i jak w każdej firmie są równi i równiejsi- "przyjaciele" Prezesa czyli donosiciele mogą nic nie robić i zarabiać sporo, a cała reszta lemingów za pracę w szkodliwych warunkach (tak to nazwijmy ogólnie) dostaje pensje średnio zadowalające... Pracownicy w końcu poszli po rozum do głowy i odchodzą z tego przybytku rozkoszy jeden po drugim, jeśli znajdą inną pracę... Odchodzą zarówno wieloletni, znający specyfikę rynku pracownicy, bez których tak naprawdę ciężko będzie pracować, jak i nowi, którzy chyba ze względu na szacunek do samego siebie nie chcą się czuć jak ścierka do podłogi w pracy- i takim właśnie gratuluję szybkiego przejrzenia na oczy!! Moim skromnym zdaniem, w tej firmie zostaną niedługo już tylko osoby w starszym wieku, które mają problem ze znalezieniem innej pracy... Poza tym pan Prezes tak skutecznie potrafi zabić wiarę we własne siły i sprawić aby pracownik sam o sobie myślał jak najgorzej, że po latach w tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] niekórzy boją się nawet wysłać cv, bo uważają, że i tak nikt ich nie będzie chciał... Pan Prezes doskonale potrafi maltretować psychicznie... Podejrzewam, że poza starą gwardią rotacja będzie bardzo duża, a to nie wróży sukcesu, gdyż specyfika tego rynku wymaga dużej wiedzy... Z moich obserwacji wynika, że większość młodych ludzi traktuje tę firmę albo jak trampolinę do normalnej pracy (zdobyć staż pracy i uciekać gdzie pieprz rośnie), albo do macierzyństwa (zajść w ciążę i nie widzieć tego miejsca przez 2 lata, a później albo wrócić na tabletkach uspokajających, albo zmienić pracę). I dobrze- brak szacunku powinien działać w dwie strony!!
Jest oczywiście jeszcze drugi Prezes- normalniejszy z mojego punktu widzenia,ale niestety jego często nie ma w pracy i do tego nie specjalnie wtrąca się w styl zarządzania tego pierwszego...
13
pszczelarka 2016-03-03 14:07:26
Ta firma to niestety kwintesencja źle pojętego kapitalizmu ... Pan P. jako członek zarządu tej spółeczki (i wielu innych spółek z nią związanych) to typowy przykład człowieka, któremu pieniądze uderzyły do głowy. Życie bywa bardzo sprawiedliwe więc w głębi duszy liczę na to, iż sprawiedliwie rozliczy jego postępowanie w stosunku do ludzi. Niestety zgadzam się w zupełności z "pszczołą robotnicą" i Panią Olą. z czystego szacunku do siebie, nikt nie będzie tam chciał pracować. Współczuję tylko starszym ludziom, którzy pozostają w tej firmie. Zwłaszcza panu, który zajmował się tam tłumaczeniem tekstów. Pan ten był "ulubieńcem" pana P. Taki chłopiec do bicia. Poniżany i szykanowany za wszystko. Chyba zwłaszcza dlatego, że osoba ta miała wyższe wykształcenie, a pan P. zakończył swoją edukację na szkole średniej. Pan P., miłośnik białych koszul, biegał zwykle po siedzibie spólki niczym truteń w ulu i pokazywał swoje chore "ja". Nie można od tej osoby wiele wymagać. To prosty człowieczek, stąd taka rąbanka ... Chamstwo, buta i arogancja to styl "zarządzania" tego pana. Zdecydowanie więc odradzam każdemu pracę w tej pseudo firmie. Szkoda czasu!!! Chyba, że się nie szanujecie!!
13
Zdzisław 2016-03-31 08:38:05
A mają przedstawicieli handlowych ?
Czym jeżdżą ?
Presellig czy vanselling.
Wszystkie informacje będą przydatne.
Dzięki
miodek 2016-06-06 22:41:05
klik na "lubie to" bo powiem szczerze ze piszecie to by ratowac opinie firmy szkoda mi was bo wszyscy wiedza jak tam jest
z ludzi robicie szmaty , pracuja bo nie maja wyjscia
osoby ktore podlizuja sie prezesowi - wszystko sie kiedys konczy powodzenia w innej pracy
"lubie to " - jako żart napisany przez zdesperowanych co tam pracuja i znów chcą się podlizać ale zamiast wyciszyć sprawe to narobiliście bałaganu :) ludzie zaczeli sie wypowiadać i nie boją się prawdy napisać
GRATULUJE bo to dzieki wam a nie Pani Oli prawda o firmie powoli zaczyna byc głośna !!!
4
pszczółka 2016-06-17 19:43:26
Ola pisze prawdę i trafia w punkt, ta firma to jakiś absurd razem z jej prezesem Roga(liskiem) prostakiem i chamem ex-cinkaciarzem oraz jego łysym złodziejskim volksdeutschem przydu(pasem) Moczem konfidentem i sklepikowym złodziejaszkiem!!! Rogaliskowi wydaje się, że zakładając białą koszulę jest Jamesem Bond'em ale słoma na każdym kroku z butów wystaje a do tego to krętacz i oszust (także podatkowy)!!

Pod żadnym względem nie zatrudniać się tam!!!
8
tcfx 2016-07-10 22:40:43
A wypłata jest terminowa? Kasa na czas się przyda. Pozdrawiam
2
Zostaw swoją opinię o CORPO SP. Z O.O. S.K.A. - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CORPO SP. Z O.O. S.K.A.