UNION TRANSPORT

Gdańsk

Opinie o UNION TRANSPORT

były pra 2014-05-02 23:57:42
„UNION TRANSPORT” jest już inną firmą - zatrudniamy około 50 osób, posiadamy ponad 30 własnych ciężarówek o średniej wieku poniżej 3 lat. Ciekawe kto napisał te bajki o wieku aut przecież większość to stare klamoty euro3
5
były pra 2014-11-14 19:58:58
kolego ta firma to jedno wielkie bagno tam jest taki zapierdziel jak nigdzie indziej te cwaniaczki spedytory to lewusy (usunięte przez administratora)
//// 2014-12-15 13:31:37
jak wyglada praca na te chwile w tej firmie
pracownik 2014-12-30 15:07:15
praca jest stała, płaca na czas, warunki nie odbiegają od innych firm, nie ma co narzekać tylko robić
ktoś 2015-01-09 15:06:38
sytuacja obecna wygląda tak ze wpływają wypowiedzenia jedno po drugim

proM 2015-01-30 08:09:47
roboty jest od groma, ale przynajmniej ona jest, a nie ze sie stoi i czeka na zaladunek i kasy nie ma, ja nie miałem problemów z kasą po powrocie do polski
3
Kierowca 2015-02-07 14:59:22
Rzeczywiście w KRS widnieją jako spółka komandytowa.
Ale jak u nich byłem pytać o robotę, to nikt ani słowem nie wspomniał o jakiejś odpowiedzialności kierowcy do 5 tys PLN.
Wyglądają na zdrową i idealną firmę, zwłaszcza dla "świeżaków".
Możesz kolego napisać coś więcej o tej odpowiedzialności i w ogóle coś bliżej jak to wygląda z tym przemianowaniem Union na spółkę komandytową?
jol 2015-02-08 09:09:56
napisz co tam na tej rozmowie tobie powiedzieli bo tez szukam roboty /bez doswiadczenia
2
maro 2015-02-12 16:20:23
wszyscy narzekaja na wszystkie firmy a wszedzie brak etatow najlepiej to sie polozcie i narzekajcie dalej za lezenie nie placa ja robie 2 miesiac i nie narzekam ate fora to dlatych co nic im nie odpowiada /kto nie ryzykuje nie pije szampana -AMATORKA
8
Kierowca 2015-02-13 22:21:51
Jest możliwość rozpoczęcia pracy dla kiero bez dośw.
Na początku jazda w podwójnej 3x3 tyg za ...1500 pln (na przyuczeniu nie ma diet).
Potem płacą 0,45 zł za km, ale do 2500 km jest gwarant.
Za każdy tydzień płacą 500 pln.
Doświadczony kierowca w systemie 3/1 dostaje około 5500 pln netto.
Po przyuczeniu można jeździć w kilku systemach 3/1 4/1 5/2 6/2 do wyboru.
Do roboty wożą busem na zachód, więc po Polsce się nie jeździ.
Trasy to głównie przerzuty, ale wszystko zależy od dyspo.
Można też jeździć na własnej działalności i wtedy stawka za km jest w okolicach 60-70 gr.
Umowę o pracę dają tylko na czas określony.
Rozmowa trwała jakieś 10 min i trzeba przyznać, że w porównaniu z innymi firmami to wszystko wygląda bardzo przyzwoicie, tyle że jak się ma rodzinę na utrzymaniu (tak jak ja), to jazda za 1500 pln bez diet przez 3 miesiące, załatwia sprawę, dlatego do nich nie poszedłem.
Ale jeżeli ktoś jest samotny i ma odłożone trochę grosza, to za 1500 powinien wytrzymać.
Przypominam że jeżdżąc po zachodzie zakupy robi się w Euro, bo nie ma takiej możliwości żeby zabrać ze sobą jedzenie na całe 3 tygodnie w trasę, a gdzie opłaty w Polsce???
4
adi 2015-02-15 18:02:27
ale to ze oni sa spolka komandytowa dla Ciebie nie ma znaczenia bo to nie ty masz odpowiedzialnosc tylko oni odpowiadaja do jakiejs tam kwoty, patrzylem na ich KRS i odpowiadaja do kwoty 100.000pln. raczej tyle ci wisiec nie beda :)
1
Kierowca 2015-02-21 15:56:10
Poszukaj sobie co to jest spółka komandytowa i jak to działa, bo jesteś w błędzie kolego.
szogun 2015-03-06 08:23:08
nie już żadnych kilometrówek, jest podstawa (nie jest to najznisza krajowa) i diety, podobno płacone wszystko na czas i można dostać swoj wóz, DG nie musi być tylko jest umowa, niedługo zaczynam to sie okaże co i jak
2
Cezar 2015-03-08 15:02:48
"...można dostać swój wóz...", tyle, że zestawy stoją za granicą,a jeździ się w systemie, więc jaka firma może sobie na takie coś pozwolić, żeby auto stało tydzień czy dwa i czekało na kierowcę który właśnie zjechał do domu?
1
bowke 2015-04-30 08:31:58
niektórym nic nie dogodzi, dobrze ze praca jest pewna i blisko, żona wie ile przywioze do domu kasy, praca dla prawdziwych kierowców, siofer się nie sprawdzi
pawi 2015-05-20 08:55:02
tylko europa zachodnia
Zbych 2015-07-16 12:53:36
firma z jasnymi zasadami,
wypłacalni, w porównaniu do niektórych to wypadaja elegancko!
minionek 2015-07-20 08:28:05
no bez doświadczenia to masz chyba szkolenie w podwójnej obsadzie, uto
pocisk 2015-08-19 09:35:42
normaln praca za normalne pieniadze, i idzie sie dogadac z biurem nawet!
srs 2015-09-21 11:21:23
2/1, 2/2 to super sprawa, zarobki sa mniejsze ale ile jestes u siebie w chacie i nikt ci gitary nie zawraca, zrób to i tamto! EKSTRA
buhaha 2015-11-13 22:39:11
a umowę dają? czy dopiero jak przyjedziesz :D caly i zdrowy :D
Driver 2015-11-21 14:40:02
Na Pracuj.pl poszukują kierowców z obszaru śląsk...ciekawe bo firma jest chyba z Gdańska?
Sredni 2015-12-03 08:08:25
panienkom to i groch w buciku bedzie przeszkadzał, chyba wam sie pomyliły zawody cieniasy, firma normalna i to jest transport
MM91 2015-12-30 12:36:40
Panowie napiszcie cos o tym Union. Mam propozycje pracy i chce sie dowiedziec czegos na temat jezdzenia w tej firmie. Takie tam jak atmosfera w pracy,tacho itp.
3
magirus 2016-01-25 11:08:28
Wiesia poszukaj sobie pracy na kontenerach, praca spokojna żadne pasy zabezpieczenie ładunku. Podstawisz się pod suwnicę zabespieczysz "puszkę" i w drogę. zarobisz między 3500 do 4 tyś.
start 2016-01-28 08:14:52
pamietaj że to dają za co drugi weekend w domu, a nie 3/1
Juzniepracuje 2016-01-30 21:42:48
Pamietajcie ze te 7tys to tylko dla tzw elitarnych a auta sa w szczegulnosci takie jak dafy z 2008r a bogate wyposarzenie to lodowka i webasto
łuki 2016-03-11 09:25:11
ostatnio podochodziły nowe Scanie i ludzie, firma się rozrasta ale najważniejsze że to stabilne miejsce pracy
goody 2016-03-16 11:18:03
zacząłem w grudniu, kasa się zgadza, to co umówione jest płacone, auta nowe super, starsze sprzedawane, oby tak dalej to się człowiek trochę uspokoi i spokojnie pożyje
hardy 2016-03-21 07:53:56
normalna robota jak ktoś chce uczciwie popracować,
warunki są jasne, wynagrdzenie pewne, chyba że ktoś jest lewusem
to tak różowo już nie bedzie miał ;)
uczciwość za uczciwość, na razie działa
ewid 2016-04-05 08:05:00
podobno szukaja kierowce na kraj, coś ktoś wie?
Pracownik 2016-05-09 07:39:16
Kiedyś już jeździła u nas kobieta, więc myślę że nie ma jako takich stereotypow ;-)
Świezy 2016-05-10 09:21:27
chyba ci się pomerdało, aktualnie jest podstawa plus dieta ziomuś
led 2016-05-12 21:49:58
daj sobie spokoj
1
inspiron 2016-06-15 10:58:50
jedna z nieliczna firm ktora bierze na przyuczenie i można spokojnie w niej rozpoczac robote, i wiesz ze wrocisz do domu a nie jak u jakiegos kaszuba
1
magneto_niet 2016-07-26 07:05:54
same biuro tu pisze smierdzi kitem na kilometr...... brak kierowcow.........
2
akuku 2016-07-26 09:28:25
Masz racje zenada zeby firma musiala pisac sobie kometarze. Syf kila i mogila ale nie ma sie co dziwic jaki szef taka firma nie hary
5
akuku 2016-07-26 19:36:40
Tak mniejszych jak u maszońskiego daj sobie siana z tym dziad transem
fikumiku 2016-07-27 11:32:17
Masz dość mitycznych kółek po Europie?
Nie wiesz kiedy wrócisz do domu?
Żona jest zła bo nie ma cię w domu?
Lubisz dojerzdzać busem do cieżarówki
Nawet 30 godz i przesiadać sie na parkingu
Jak rumun
Potrzebujesz elastycznych systemów pracy?

Jeśli na któreś pytanie odpowiedziałeś twierdząco to nasza oferta jest skierowana do CIEBIE!
union rządzi
Ich najnowsza reklama na pracuj pl
1
fikumiku 2016-07-27 19:36:30
Oczywiście bo coraz więcej kierowców się zwalnia i auta stoją na parking a nie się flota powiększa
Były 2016-08-19 16:51:56
No nie wierze wpisy nie sa kasowane braklo ci kasy "hary" to musisz w nastepnych autach poodcinac adblu nie tylko w tych staryh jak GD259FJ :)
Nowy 2016-08-24 15:49:53
Witam chciałbym opinie kogos kto pracuje w tej firmie. Czy to prawda co opowiadają kierowcy na texaco drongen że szef to pała i liczą sie tylko elitarni dlatego jest taka rotacja pracowników.
Nowy 2016-08-24 16:31:22
A ty tam pracujesz "pele"?
kdes 2016-09-06 09:33:00
spoko robota mi się podoba
Nowy1 2016-09-23 09:54:29
Witam,
nie jestem z "biura" ani "były"
jestem zupełnie nowy w tej branży :( a chciałbym zacząć pracę na EC - możecie polecić tą lub jakąś inną firmę ?
1.- to gdzie konkretnie stoją te ciężarówki za granicą ?
2.- czemu tyle godzin w busie na dojazd, ile bagażu można zabrać, (obsada pojedyncza czy podwójna)?
3.- czy tam jest jakaś baza czy tak jak piszecie przesiadka na parkingu?
4.- kto jeździ "twoim" samochodem gdy jesteś na urlopie?
5.- czy to prawda z tym naprawieniem samochodów metodą "na akumulator", żeby tylko skasować błędy?
6.- kto faktycznie wymienia opony na trasie w UE i Anglii (pracownik czy serwis)?
7.- czy przelewy na konto jako pensja idą dalej jako rozliczenie podróży służbowej a nie delegacje?

jacek 2016-09-30 21:26:05
kolego teraz już sporo firm bierze na przyuczenie ,nie ma komu jezdzic więc biorą i przyuczaja
Vandur 2016-11-19 17:16:24
Na forum nie chodzi o to aby krytykować użytkowników, t ylko o to ,aby wyrazić opinię na temat pracodawcy...
ssijsłonegoikiszonego 2016-11-27 13:50:03
Nie ma komu jezdzic bo sie zwalniaja ostatni "szympans" i "emeryt" ale nie ma sie co dziwic bo kto by chcial jezdzic dla takiego zlodzieja jak wojtek tylko elitarni i tacy debile jak "oklachoma" buachchchaas :)
Janusz 2016-11-29 09:21:08
Panowie czy to prawda że właściciel firmy to pajac który myśli że prowadzi firme transportową a nawet nie stac go na płacenie djet tylko robią przelewy jako rozliczenie podróży i to jeszcze w złotówkach bo tak łatwiej okraśc kierowce!!! Nie martw sie wojtek komornik już ci nie odpuści kijanke już zabrał przyszedł teraz czas na donos do skarbówki.
ssijsłonegoikiszonego 2016-12-03 21:34:11
Żal mi ciebie wojtek naprawde kierowcy ci sie zwalniaja a lizing trzeba placic :( no i jeszcze ci twoji elitarni wlaza ci w du.. a na parkingu sie z ciebie smieja jaki to z ciebie pajac ze musisz przyjerzdzac i jezdzic ciezarowka :) bo szkoda ci kasy jak auto stoji. Nie martw sie juz nie dlugo. Mam nadzieje ze w koncu zamkna ci ta imitacje transportu i przestaniesz okradac kierowcow ciekawe jak wytlumaczysz sie przed skarbowka za te przelewy co andzelika robila ze swojego konta!!!
Zostaw swoją opinię o UNION TRANSPORT - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie UNION TRANSPORT